Ponedeljak, 14.06.2010.

11:28

Odobrena ratifikacija SSP-a!

Dve godine posle potpisivanja, Evropska unija donela je odluku da počne sa ratifikacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom.

Izvor: B92

Odobrena ratifikacija SSP-a! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Бојана

pre 13 godina

Пут Србије је дефинитивно европски пут и драго ми је да је направљен конкретан корак ка томе,али не заборавимо да је томе претходило дуго преговарање,па је улога Владе била кључна у целом прецесу,те им треба одати признање.

Vladimir

pre 13 godina

Da se razumemo, članstvo u EU bez rešavanja nekih suštinskih problema u našoj državi i društvu AMA BAŠ NIŠTA ne znači!

Ako ćemo i dalje da imamo korumpirane političare, sudstvo koje ne funkcioniše, mrtvu privredu, kriminal, tajkune, nezaposlenost i opšti pad morala, ništa nas neće spasti - ni SSP, ni EU, ni SAD, ni Zvezdana federacija.

Počeo sam da se radujem ulasku u EU sa svojih 18 godina i svaki put mi je to bila kao neka nada u bolji život, a za to vreme dok sam slušao te bajke o brzom ulasku u tu zajednicu, političari su pljačkali i uprapašćavali ovu državu i moju budućnost. Svaki put je bilo "Evo za dve do četiri godine", "Evo samo što nismo"... i tako malo po malo, ja ću pre da dočekam starosnu/socijalnu penziju nego da se zaposlim i počnem da živim.

Ne, neću izaći na izbore zbog ovoga i neću glasati za bilo koga od naših političara! Svi JESU isti i meni ova vesti apsolutno ništa ne znači!

Ivan

pre 13 godina

Vrlo je tuzno kako oni koji slave nisu "obavesteni" :) (volim ovu rec). Srbija od 2000te ima specijalan ugovor sa EU koji se obnavlja na 10 godina i istice upravo ove godine, o slobodnom izvozu bez carina i kvota za veliki broj srpskih proizvoda. Ovaj ugovor je ugrozio 2005. gospodin prepakivac secera i ljubitelj estrade, i bio je godinu dana suspendovan dok za stetu nanetu Srbiji niko nije odgovarao. Zasto bi se radovali necemu sto smo vec imali, a nismo iskoristili, s obzirom da nam je privreda na kolenima? Naivnost nam je zaista jaca strana... Naivnost onih koji veruju (X files) i pokvarenost onih to koriste. Hvala i ukljucite mozak, bez proizvodnje SSP cak i ako ikad bude ratifikovan kao i sporazum koji je sad na snazi je samo mrtvo slovo na papiru.

Zoran

pre 13 godina

Vest je dobra. Trudim se da ne budem pesimista obzirom na "blagostanje" u zemlji. Samo da ne bude po onoj staroj: Obecanje nama radovanje.

darko

pre 13 godina

da ne bude zabune: ovo sto je EU danas izjavila je vrlo slicno onome sto srbija stalno govori za hapsenje o hapsenju ratka mladica.

Dakle, ne radi se o ratifikaciji SSP-a, nego su rekli da ce sve da ucine da do ratifikacije dodje. Mislim da ovaj clanak dovodi vase citaoce u zabludu

mica markovic

pre 13 godina

nije neka toliko velika odluka ali moramo priznati da je pozitivna za srbiju.koliko smo lud narod odmah glasamo protiv takve odluke.i ovo je jedan od segmenta za ulazak u eu.

Beogradjanin

pre 13 godina

Ovo je fantasticna vest! Svaka cast mojoj zemlji!

Negativni komentari ovde su pateticni. Svi mi oni kao mnogo tesko zive, a da vidimo koliko novca mesecno daju za internet kad tako tesko zive? Mlacenje prazne slame!

Svaka cast vladi Srbije, svaka cast EU!

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Sad kad pocne uvoz jeftinije hrane i jos necega, nasa privreda ima da padne ne na kolena, nego na nos. Bilo bi mi drago da sam celu stvar pogresno razumeo i da nisam u pravu.

Optimizam uz realni pesimizam

pre 13 godina

Ovo je dobra vest. Zakasnili smo, ali bolje ikad nego nikad. Još godinu-dve, i eto nama kandidature, odnosno pridruženog, nepunopravnog članstva. Još kada bi se oslobodili jednom zauvek najkrupnijih kočničara procesa evrontegracije naše države, gde bi nam bio kraj. (Napomena: najveći kočničari nisu oni koje za to optužuju u medijima, već su to, ujedno i pravi vlasnici većine medija u Srbiji, vlasnici kapitala, finasijeri političkih partija, kreatori kursa dinara prema evru, itd, itd.)

pedja

pre 13 godina

Evropa je zavrsila ratifikaciju sa Crnom Gorom za 24 mjeseca od pocetka ratifikacije,i za to je trebalo veliko lobiranje,zelim takvu brzinu i Srbiji.Treba sporazum da prodje sve Evropske parlamente,stigne na dnevni red,a u nekim zemljama,npr.Belgija,i kralj mora da potpise

milica

pre 13 godina

necu da se radujem stvarima koje su druge zemlje uradile pre mnooogoo vremena,hrvatska crna gora...... pre doosta vremena i mi sad treba da budemo srecni zbog ovoga?

Maxa

pre 13 godina

Ko zna koliko tu još proceduralnih "gluposti" treba da se obavi da SSP konačno i bude ratifikovan.

A, i da nas sutra prime u EU, i dalje ćemo živeti bedno.

Prošle izbore su dobili na konto SSPa i Fiat-a, pa računaju da ponove foru.

Mario Bros

pre 13 godina

Evo još magle i promaje za portparola DS, Trivan. Može da otpočne distribuciju građanima Srbije, koji plaćaju najviše cene proizvoda, koji imaju najniže plate i najslabiju valutu u Evropi.

Od ovoga i sličnih papira se ne živi. Živi se od sopstvenog rada a ne dokumenata iz EU. Od razvoja slobodnog tržišta i konkurencije, a ne monopola. Živi se od podsticanja izvoza a ne uvoza. Živi se od štednje u javnim preduzećima a ne rasipništva i isisavanja para nameštenim nabavkama. Živi se od pomaganja radnicima a ne od bonusa administraciji. Živi se od promovisanja nižih kamata i kredita u Dinarima a ne subvencionisanja drakonskih kamata banaka, i kredita u evrima.

Živi se od pravne države koja štiti novinare koji joj pomažu da dođe do istine, a ne od zataškavanja slučajeva i izbegavanja odgovornosti.

Odlazite, naćićemo nekoga ko zna bolje, niste bogom dani da vladate i uništavate ekonomiju za uvek. Kada dođu izbori naćićemo bolje! Vi niste dovoljno dobri!

Srbija ima bolje, i znaćemo ko su ti kada bude trebalo da se glasa, ovo više ne može da se izdrži.

Europeyac

pre 13 godina

Jeeeeee!!! Sad jos da prihvate kandidaturu, da ih ubedimo u preko 40 stavki pregovora, i onda smo konacno u EU!!! Do tada cu ja zavrsiti doktorske iz evropskih studija i medjunarodnih odnosa (u inostranstvu, gde sam zavrsio i BA i MA studije), i tad ce me SIGURNO zaposliti u Kancelariji za evropske integracije ili Min sp. poslova, (ili bilo gde, na kraju krajeva) iako nisam clan neke stranke, sigurno! Svaki cinizam u ovom komentaru je slucajan. Iskreno se radujem ovom malom ali bitnom koraku za Srbiju. Ne radujem se sto i dalje nema buducnosti za mene u istoj.

Dzoni

pre 13 godina

Ovo samo moze da raduje ove na vlasti da imaju cime da se hvale pred izbore,pametnom je sve jasno,od misa praviti slona,koliko sam se ovih naslova nagledao pa NISTA u realnosti sve gore i gore!Kakve koristi ce da ima Srbija od ovoga nek mi neko napise???Bugarska je clan te EU vec 6 godina pa je zajedno sa Srbijom najsiromasnija zemlja u Evropi.

lepo je to...

pre 13 godina

Godinu-dve dok svi ratifikuju ?!?!? Bas lepo, to ce da prodje ocas posla, a pola Srbije ce do tad da pomre od gladi... Koga vise vi zaj.....?

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Ko je dovoljno glup da poveruje da sa nasim zakonima i njihovom primenom mozemo uci uskoro u EU i da ce tim ulaskom gradjani da zive bolje?

studentnt

pre 13 godina

Izbori se zahuktavaju, vec vidim spotove, ukinuli smo vizni rezim, SSP potpisan, pa onda CE DA BUDE u narednih 100god: nova radna mesta, Srbija motor razvoja Balkana, Srbija pridruzen clan NASA, Srbija osniva novu koloniju na Marsu itd...

zombi

pre 13 godina

Jel to znaci da sada treba da budemo srecni?

Sto su dali(EU)para,dali su,sto su investirali,investirali su,sto su otpisali(dugovi),otpisali su...
Nasa "demokratska" vlast je sve to "mudro" i "strucno" iskoristila,a rezultati takvog rada su sledeci:

-mrtva privreda
-prodato sve sto vredi
-prezaduzenost
-ogromna nezaposlenost
-inflacija
-tajkunizacija
-valuta u sunovratu
-tadzikistanski standard
-bela kuga
-bezakonje
-gradjani na granici siromastva
-kriminal
-erozija morala
- ...

Zaista,sve ukazuje na to,da treba da budemo jako srecni :(

covek koji je nekada sve verovao

pre 13 godina

Verovao sam u EU 2000, pa 2001, pa 2002, pa 2003...Cekao sam "bolje dane", "prosperitet" i "evropske standarde" posle svakog pompezno najavljenog koraka i nikad mi nije bilo jasno zasto nema pomaka...Ove 2010. godine sam odlucio da nesto naucim o prikljucenju EU, pregledao net i svatio da smo realno bar deceniju daleko od clanstva. Danas se radujemo ratifikaciji, koja je trebalo da bude sprovedena odmah po potpisivanju SSP 2008, da nije bilo "zamrzavanja" SSP. Jos nismo ni poceli pregovore o clanstvu koji traju godinama, nismo ni kandidat. Tvrdim da nema zloupotrebljavanije teme od strane vlasti od teme EU, jer nam nikada ne kazu do kraja. Oni se samo igraju sa nasim snovima o boljoj buducnosti, sa nasom nadom da bi zaboravili sadasnjost. Cudili smo se intervjuima stranih ambasadora od pre par dana? Ne treba da se cudimo, sve je jasno, samo sto nam nasi ne daju pune informacije. Zato, dragi moji, Google u ruke, search "european accession".

Ivan

pre 13 godina

Ako prodje ovaj SSP to je šansa za sposobne ljude u Srbiji. Potpuno im se otvara tržište od pola miljarde ljudi.
Koliko će Srbi ovo iskoristiti zavisi od vas samih u Srbiji.
Da napomenem naravno, da sa negatorima i kritičarima ovde u EU i ne radimo baš puno. Ko razume, shvatiće...

Marina

pre 13 godina

Nema sumnje da će se danas odmrznuti SSP i time započeti ratifikacija u parlamentima zemalja EU. Mali bi problemčić mogao danas možda doći od strane Belgije zbog netom dovršenih parlamentarnih izbora,ali i Holandije iz sličnih razloga.Ipak,za to su male šanse.

hulk

pre 13 godina

U drugim zemljama ovakve vesti se prihvataju sa osećajem radosti.Posle današnje ratifikacije ova zemlja ima samo jedan put .Kome to nije jasno u gadnom je problemu.Sve ovo je moglo i mnogo pre da se desi ali za one koji su zaboravili i koji imaju zlurade komentare, ubili su čoveka sa kojim treba da se sretnemo : "gledajte napred u budućnost i tamo ćemo se vi i ja sresti". Ideja EU trenutno nije spojiva sa našim mentalitetom ali put je pred nama i zašto da ne idemo u Brisel kao neki iz DSS, ILI PARIZ , HOTEL RIC KAO NEKI NAPREDNJACI! ZAŠTO DA NE ?

covek koji je nekada sve verovao

pre 13 godina

Verovao sam u EU 2000, pa 2001, pa 2002, pa 2003...Cekao sam "bolje dane", "prosperitet" i "evropske standarde" posle svakog pompezno najavljenog koraka i nikad mi nije bilo jasno zasto nema pomaka...Ove 2010. godine sam odlucio da nesto naucim o prikljucenju EU, pregledao net i svatio da smo realno bar deceniju daleko od clanstva. Danas se radujemo ratifikaciji, koja je trebalo da bude sprovedena odmah po potpisivanju SSP 2008, da nije bilo "zamrzavanja" SSP. Jos nismo ni poceli pregovore o clanstvu koji traju godinama, nismo ni kandidat. Tvrdim da nema zloupotrebljavanije teme od strane vlasti od teme EU, jer nam nikada ne kazu do kraja. Oni se samo igraju sa nasim snovima o boljoj buducnosti, sa nasom nadom da bi zaboravili sadasnjost. Cudili smo se intervjuima stranih ambasadora od pre par dana? Ne treba da se cudimo, sve je jasno, samo sto nam nasi ne daju pune informacije. Zato, dragi moji, Google u ruke, search "european accession".

hulk

pre 13 godina

U drugim zemljama ovakve vesti se prihvataju sa osećajem radosti.Posle današnje ratifikacije ova zemlja ima samo jedan put .Kome to nije jasno u gadnom je problemu.Sve ovo je moglo i mnogo pre da se desi ali za one koji su zaboravili i koji imaju zlurade komentare, ubili su čoveka sa kojim treba da se sretnemo : "gledajte napred u budućnost i tamo ćemo se vi i ja sresti". Ideja EU trenutno nije spojiva sa našim mentalitetom ali put je pred nama i zašto da ne idemo u Brisel kao neki iz DSS, ILI PARIZ , HOTEL RIC KAO NEKI NAPREDNJACI! ZAŠTO DA NE ?

zombi

pre 13 godina

Jel to znaci da sada treba da budemo srecni?

Sto su dali(EU)para,dali su,sto su investirali,investirali su,sto su otpisali(dugovi),otpisali su...
Nasa "demokratska" vlast je sve to "mudro" i "strucno" iskoristila,a rezultati takvog rada su sledeci:

-mrtva privreda
-prodato sve sto vredi
-prezaduzenost
-ogromna nezaposlenost
-inflacija
-tajkunizacija
-valuta u sunovratu
-tadzikistanski standard
-bela kuga
-bezakonje
-gradjani na granici siromastva
-kriminal
-erozija morala
- ...

Zaista,sve ukazuje na to,da treba da budemo jako srecni :(

studentnt

pre 13 godina

Izbori se zahuktavaju, vec vidim spotove, ukinuli smo vizni rezim, SSP potpisan, pa onda CE DA BUDE u narednih 100god: nova radna mesta, Srbija motor razvoja Balkana, Srbija pridruzen clan NASA, Srbija osniva novu koloniju na Marsu itd...

Ivan

pre 13 godina

Ako prodje ovaj SSP to je šansa za sposobne ljude u Srbiji. Potpuno im se otvara tržište od pola miljarde ljudi.
Koliko će Srbi ovo iskoristiti zavisi od vas samih u Srbiji.
Da napomenem naravno, da sa negatorima i kritičarima ovde u EU i ne radimo baš puno. Ko razume, shvatiće...

lepo je to...

pre 13 godina

Godinu-dve dok svi ratifikuju ?!?!? Bas lepo, to ce da prodje ocas posla, a pola Srbije ce do tad da pomre od gladi... Koga vise vi zaj.....?

Maxa

pre 13 godina

Ko zna koliko tu još proceduralnih "gluposti" treba da se obavi da SSP konačno i bude ratifikovan.

A, i da nas sutra prime u EU, i dalje ćemo živeti bedno.

Prošle izbore su dobili na konto SSPa i Fiat-a, pa računaju da ponove foru.

milica

pre 13 godina

necu da se radujem stvarima koje su druge zemlje uradile pre mnooogoo vremena,hrvatska crna gora...... pre doosta vremena i mi sad treba da budemo srecni zbog ovoga?

Mario Bros

pre 13 godina

Evo još magle i promaje za portparola DS, Trivan. Može da otpočne distribuciju građanima Srbije, koji plaćaju najviše cene proizvoda, koji imaju najniže plate i najslabiju valutu u Evropi.

Od ovoga i sličnih papira se ne živi. Živi se od sopstvenog rada a ne dokumenata iz EU. Od razvoja slobodnog tržišta i konkurencije, a ne monopola. Živi se od podsticanja izvoza a ne uvoza. Živi se od štednje u javnim preduzećima a ne rasipništva i isisavanja para nameštenim nabavkama. Živi se od pomaganja radnicima a ne od bonusa administraciji. Živi se od promovisanja nižih kamata i kredita u Dinarima a ne subvencionisanja drakonskih kamata banaka, i kredita u evrima.

Živi se od pravne države koja štiti novinare koji joj pomažu da dođe do istine, a ne od zataškavanja slučajeva i izbegavanja odgovornosti.

Odlazite, naćićemo nekoga ko zna bolje, niste bogom dani da vladate i uništavate ekonomiju za uvek. Kada dođu izbori naćićemo bolje! Vi niste dovoljno dobri!

Srbija ima bolje, i znaćemo ko su ti kada bude trebalo da se glasa, ovo više ne može da se izdrži.

pedja

pre 13 godina

Evropa je zavrsila ratifikaciju sa Crnom Gorom za 24 mjeseca od pocetka ratifikacije,i za to je trebalo veliko lobiranje,zelim takvu brzinu i Srbiji.Treba sporazum da prodje sve Evropske parlamente,stigne na dnevni red,a u nekim zemljama,npr.Belgija,i kralj mora da potpise

Marina

pre 13 godina

Nema sumnje da će se danas odmrznuti SSP i time započeti ratifikacija u parlamentima zemalja EU. Mali bi problemčić mogao danas možda doći od strane Belgije zbog netom dovršenih parlamentarnih izbora,ali i Holandije iz sličnih razloga.Ipak,za to su male šanse.

Europeyac

pre 13 godina

Jeeeeee!!! Sad jos da prihvate kandidaturu, da ih ubedimo u preko 40 stavki pregovora, i onda smo konacno u EU!!! Do tada cu ja zavrsiti doktorske iz evropskih studija i medjunarodnih odnosa (u inostranstvu, gde sam zavrsio i BA i MA studije), i tad ce me SIGURNO zaposliti u Kancelariji za evropske integracije ili Min sp. poslova, (ili bilo gde, na kraju krajeva) iako nisam clan neke stranke, sigurno! Svaki cinizam u ovom komentaru je slucajan. Iskreno se radujem ovom malom ali bitnom koraku za Srbiju. Ne radujem se sto i dalje nema buducnosti za mene u istoj.

Dzoni

pre 13 godina

Ovo samo moze da raduje ove na vlasti da imaju cime da se hvale pred izbore,pametnom je sve jasno,od misa praviti slona,koliko sam se ovih naslova nagledao pa NISTA u realnosti sve gore i gore!Kakve koristi ce da ima Srbija od ovoga nek mi neko napise???Bugarska je clan te EU vec 6 godina pa je zajedno sa Srbijom najsiromasnija zemlja u Evropi.

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Ko je dovoljno glup da poveruje da sa nasim zakonima i njihovom primenom mozemo uci uskoro u EU i da ce tim ulaskom gradjani da zive bolje?

Optimizam uz realni pesimizam

pre 13 godina

Ovo je dobra vest. Zakasnili smo, ali bolje ikad nego nikad. Još godinu-dve, i eto nama kandidature, odnosno pridruženog, nepunopravnog članstva. Još kada bi se oslobodili jednom zauvek najkrupnijih kočničara procesa evrontegracije naše države, gde bi nam bio kraj. (Napomena: najveći kočničari nisu oni koje za to optužuju u medijima, već su to, ujedno i pravi vlasnici većine medija u Srbiji, vlasnici kapitala, finasijeri političkih partija, kreatori kursa dinara prema evru, itd, itd.)

Ivan

pre 13 godina

Vrlo je tuzno kako oni koji slave nisu "obavesteni" :) (volim ovu rec). Srbija od 2000te ima specijalan ugovor sa EU koji se obnavlja na 10 godina i istice upravo ove godine, o slobodnom izvozu bez carina i kvota za veliki broj srpskih proizvoda. Ovaj ugovor je ugrozio 2005. gospodin prepakivac secera i ljubitelj estrade, i bio je godinu dana suspendovan dok za stetu nanetu Srbiji niko nije odgovarao. Zasto bi se radovali necemu sto smo vec imali, a nismo iskoristili, s obzirom da nam je privreda na kolenima? Naivnost nam je zaista jaca strana... Naivnost onih koji veruju (X files) i pokvarenost onih to koriste. Hvala i ukljucite mozak, bez proizvodnje SSP cak i ako ikad bude ratifikovan kao i sporazum koji je sad na snazi je samo mrtvo slovo na papiru.

darko

pre 13 godina

da ne bude zabune: ovo sto je EU danas izjavila je vrlo slicno onome sto srbija stalno govori za hapsenje o hapsenju ratka mladica.

Dakle, ne radi se o ratifikaciji SSP-a, nego su rekli da ce sve da ucine da do ratifikacije dodje. Mislim da ovaj clanak dovodi vase citaoce u zabludu

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Sad kad pocne uvoz jeftinije hrane i jos necega, nasa privreda ima da padne ne na kolena, nego na nos. Bilo bi mi drago da sam celu stvar pogresno razumeo i da nisam u pravu.

Beogradjanin

pre 13 godina

Ovo je fantasticna vest! Svaka cast mojoj zemlji!

Negativni komentari ovde su pateticni. Svi mi oni kao mnogo tesko zive, a da vidimo koliko novca mesecno daju za internet kad tako tesko zive? Mlacenje prazne slame!

Svaka cast vladi Srbije, svaka cast EU!

Zoran

pre 13 godina

Vest je dobra. Trudim se da ne budem pesimista obzirom na "blagostanje" u zemlji. Samo da ne bude po onoj staroj: Obecanje nama radovanje.

Vladimir

pre 13 godina

Da se razumemo, članstvo u EU bez rešavanja nekih suštinskih problema u našoj državi i društvu AMA BAŠ NIŠTA ne znači!

Ako ćemo i dalje da imamo korumpirane političare, sudstvo koje ne funkcioniše, mrtvu privredu, kriminal, tajkune, nezaposlenost i opšti pad morala, ništa nas neće spasti - ni SSP, ni EU, ni SAD, ni Zvezdana federacija.

Počeo sam da se radujem ulasku u EU sa svojih 18 godina i svaki put mi je to bila kao neka nada u bolji život, a za to vreme dok sam slušao te bajke o brzom ulasku u tu zajednicu, političari su pljačkali i uprapašćavali ovu državu i moju budućnost. Svaki put je bilo "Evo za dve do četiri godine", "Evo samo što nismo"... i tako malo po malo, ja ću pre da dočekam starosnu/socijalnu penziju nego da se zaposlim i počnem da živim.

Ne, neću izaći na izbore zbog ovoga i neću glasati za bilo koga od naših političara! Svi JESU isti i meni ova vesti apsolutno ništa ne znači!

mica markovic

pre 13 godina

nije neka toliko velika odluka ali moramo priznati da je pozitivna za srbiju.koliko smo lud narod odmah glasamo protiv takve odluke.i ovo je jedan od segmenta za ulazak u eu.

Бојана

pre 13 godina

Пут Србије је дефинитивно европски пут и драго ми је да је направљен конкретан корак ка томе,али не заборавимо да је томе претходило дуго преговарање,па је улога Владе била кључна у целом прецесу,те им треба одати признање.

hulk

pre 13 godina

U drugim zemljama ovakve vesti se prihvataju sa osećajem radosti.Posle današnje ratifikacije ova zemlja ima samo jedan put .Kome to nije jasno u gadnom je problemu.Sve ovo je moglo i mnogo pre da se desi ali za one koji su zaboravili i koji imaju zlurade komentare, ubili su čoveka sa kojim treba da se sretnemo : "gledajte napred u budućnost i tamo ćemo se vi i ja sresti". Ideja EU trenutno nije spojiva sa našim mentalitetom ali put je pred nama i zašto da ne idemo u Brisel kao neki iz DSS, ILI PARIZ , HOTEL RIC KAO NEKI NAPREDNJACI! ZAŠTO DA NE ?

Beogradjanin

pre 13 godina

Ovo je fantasticna vest! Svaka cast mojoj zemlji!

Negativni komentari ovde su pateticni. Svi mi oni kao mnogo tesko zive, a da vidimo koliko novca mesecno daju za internet kad tako tesko zive? Mlacenje prazne slame!

Svaka cast vladi Srbije, svaka cast EU!

Ivan

pre 13 godina

Ako prodje ovaj SSP to je šansa za sposobne ljude u Srbiji. Potpuno im se otvara tržište od pola miljarde ljudi.
Koliko će Srbi ovo iskoristiti zavisi od vas samih u Srbiji.
Da napomenem naravno, da sa negatorima i kritičarima ovde u EU i ne radimo baš puno. Ko razume, shvatiće...

studentnt

pre 13 godina

Izbori se zahuktavaju, vec vidim spotove, ukinuli smo vizni rezim, SSP potpisan, pa onda CE DA BUDE u narednih 100god: nova radna mesta, Srbija motor razvoja Balkana, Srbija pridruzen clan NASA, Srbija osniva novu koloniju na Marsu itd...

zombi

pre 13 godina

Jel to znaci da sada treba da budemo srecni?

Sto su dali(EU)para,dali su,sto su investirali,investirali su,sto su otpisali(dugovi),otpisali su...
Nasa "demokratska" vlast je sve to "mudro" i "strucno" iskoristila,a rezultati takvog rada su sledeci:

-mrtva privreda
-prodato sve sto vredi
-prezaduzenost
-ogromna nezaposlenost
-inflacija
-tajkunizacija
-valuta u sunovratu
-tadzikistanski standard
-bela kuga
-bezakonje
-gradjani na granici siromastva
-kriminal
-erozija morala
- ...

Zaista,sve ukazuje na to,da treba da budemo jako srecni :(

Dzoni

pre 13 godina

Ovo samo moze da raduje ove na vlasti da imaju cime da se hvale pred izbore,pametnom je sve jasno,od misa praviti slona,koliko sam se ovih naslova nagledao pa NISTA u realnosti sve gore i gore!Kakve koristi ce da ima Srbija od ovoga nek mi neko napise???Bugarska je clan te EU vec 6 godina pa je zajedno sa Srbijom najsiromasnija zemlja u Evropi.

lepo je to...

pre 13 godina

Godinu-dve dok svi ratifikuju ?!?!? Bas lepo, to ce da prodje ocas posla, a pola Srbije ce do tad da pomre od gladi... Koga vise vi zaj.....?

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Sad kad pocne uvoz jeftinije hrane i jos necega, nasa privreda ima da padne ne na kolena, nego na nos. Bilo bi mi drago da sam celu stvar pogresno razumeo i da nisam u pravu.

Optimizam uz realni pesimizam

pre 13 godina

Ovo je dobra vest. Zakasnili smo, ali bolje ikad nego nikad. Još godinu-dve, i eto nama kandidature, odnosno pridruženog, nepunopravnog članstva. Još kada bi se oslobodili jednom zauvek najkrupnijih kočničara procesa evrontegracije naše države, gde bi nam bio kraj. (Napomena: najveći kočničari nisu oni koje za to optužuju u medijima, već su to, ujedno i pravi vlasnici većine medija u Srbiji, vlasnici kapitala, finasijeri političkih partija, kreatori kursa dinara prema evru, itd, itd.)

Maxa

pre 13 godina

Ko zna koliko tu još proceduralnih "gluposti" treba da se obavi da SSP konačno i bude ratifikovan.

A, i da nas sutra prime u EU, i dalje ćemo živeti bedno.

Prošle izbore su dobili na konto SSPa i Fiat-a, pa računaju da ponove foru.

milica

pre 13 godina

necu da se radujem stvarima koje su druge zemlje uradile pre mnooogoo vremena,hrvatska crna gora...... pre doosta vremena i mi sad treba da budemo srecni zbog ovoga?

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Ko je dovoljno glup da poveruje da sa nasim zakonima i njihovom primenom mozemo uci uskoro u EU i da ce tim ulaskom gradjani da zive bolje?

Marina

pre 13 godina

Nema sumnje da će se danas odmrznuti SSP i time započeti ratifikacija u parlamentima zemalja EU. Mali bi problemčić mogao danas možda doći od strane Belgije zbog netom dovršenih parlamentarnih izbora,ali i Holandije iz sličnih razloga.Ipak,za to su male šanse.

covek koji je nekada sve verovao

pre 13 godina

Verovao sam u EU 2000, pa 2001, pa 2002, pa 2003...Cekao sam "bolje dane", "prosperitet" i "evropske standarde" posle svakog pompezno najavljenog koraka i nikad mi nije bilo jasno zasto nema pomaka...Ove 2010. godine sam odlucio da nesto naucim o prikljucenju EU, pregledao net i svatio da smo realno bar deceniju daleko od clanstva. Danas se radujemo ratifikaciji, koja je trebalo da bude sprovedena odmah po potpisivanju SSP 2008, da nije bilo "zamrzavanja" SSP. Jos nismo ni poceli pregovore o clanstvu koji traju godinama, nismo ni kandidat. Tvrdim da nema zloupotrebljavanije teme od strane vlasti od teme EU, jer nam nikada ne kazu do kraja. Oni se samo igraju sa nasim snovima o boljoj buducnosti, sa nasom nadom da bi zaboravili sadasnjost. Cudili smo se intervjuima stranih ambasadora od pre par dana? Ne treba da se cudimo, sve je jasno, samo sto nam nasi ne daju pune informacije. Zato, dragi moji, Google u ruke, search "european accession".

Europeyac

pre 13 godina

Jeeeeee!!! Sad jos da prihvate kandidaturu, da ih ubedimo u preko 40 stavki pregovora, i onda smo konacno u EU!!! Do tada cu ja zavrsiti doktorske iz evropskih studija i medjunarodnih odnosa (u inostranstvu, gde sam zavrsio i BA i MA studije), i tad ce me SIGURNO zaposliti u Kancelariji za evropske integracije ili Min sp. poslova, (ili bilo gde, na kraju krajeva) iako nisam clan neke stranke, sigurno! Svaki cinizam u ovom komentaru je slucajan. Iskreno se radujem ovom malom ali bitnom koraku za Srbiju. Ne radujem se sto i dalje nema buducnosti za mene u istoj.

Mario Bros

pre 13 godina

Evo još magle i promaje za portparola DS, Trivan. Može da otpočne distribuciju građanima Srbije, koji plaćaju najviše cene proizvoda, koji imaju najniže plate i najslabiju valutu u Evropi.

Od ovoga i sličnih papira se ne živi. Živi se od sopstvenog rada a ne dokumenata iz EU. Od razvoja slobodnog tržišta i konkurencije, a ne monopola. Živi se od podsticanja izvoza a ne uvoza. Živi se od štednje u javnim preduzećima a ne rasipništva i isisavanja para nameštenim nabavkama. Živi se od pomaganja radnicima a ne od bonusa administraciji. Živi se od promovisanja nižih kamata i kredita u Dinarima a ne subvencionisanja drakonskih kamata banaka, i kredita u evrima.

Živi se od pravne države koja štiti novinare koji joj pomažu da dođe do istine, a ne od zataškavanja slučajeva i izbegavanja odgovornosti.

Odlazite, naćićemo nekoga ko zna bolje, niste bogom dani da vladate i uništavate ekonomiju za uvek. Kada dođu izbori naćićemo bolje! Vi niste dovoljno dobri!

Srbija ima bolje, i znaćemo ko su ti kada bude trebalo da se glasa, ovo više ne može da se izdrži.

Бојана

pre 13 godina

Пут Србије је дефинитивно европски пут и драго ми је да је направљен конкретан корак ка томе,али не заборавимо да је томе претходило дуго преговарање,па је улога Владе била кључна у целом прецесу,те им треба одати признање.

pedja

pre 13 godina

Evropa je zavrsila ratifikaciju sa Crnom Gorom za 24 mjeseca od pocetka ratifikacije,i za to je trebalo veliko lobiranje,zelim takvu brzinu i Srbiji.Treba sporazum da prodje sve Evropske parlamente,stigne na dnevni red,a u nekim zemljama,npr.Belgija,i kralj mora da potpise

darko

pre 13 godina

da ne bude zabune: ovo sto je EU danas izjavila je vrlo slicno onome sto srbija stalno govori za hapsenje o hapsenju ratka mladica.

Dakle, ne radi se o ratifikaciji SSP-a, nego su rekli da ce sve da ucine da do ratifikacije dodje. Mislim da ovaj clanak dovodi vase citaoce u zabludu

mica markovic

pre 13 godina

nije neka toliko velika odluka ali moramo priznati da je pozitivna za srbiju.koliko smo lud narod odmah glasamo protiv takve odluke.i ovo je jedan od segmenta za ulazak u eu.

Ivan

pre 13 godina

Vrlo je tuzno kako oni koji slave nisu "obavesteni" :) (volim ovu rec). Srbija od 2000te ima specijalan ugovor sa EU koji se obnavlja na 10 godina i istice upravo ove godine, o slobodnom izvozu bez carina i kvota za veliki broj srpskih proizvoda. Ovaj ugovor je ugrozio 2005. gospodin prepakivac secera i ljubitelj estrade, i bio je godinu dana suspendovan dok za stetu nanetu Srbiji niko nije odgovarao. Zasto bi se radovali necemu sto smo vec imali, a nismo iskoristili, s obzirom da nam je privreda na kolenima? Naivnost nam je zaista jaca strana... Naivnost onih koji veruju (X files) i pokvarenost onih to koriste. Hvala i ukljucite mozak, bez proizvodnje SSP cak i ako ikad bude ratifikovan kao i sporazum koji je sad na snazi je samo mrtvo slovo na papiru.

Zoran

pre 13 godina

Vest je dobra. Trudim se da ne budem pesimista obzirom na "blagostanje" u zemlji. Samo da ne bude po onoj staroj: Obecanje nama radovanje.

Vladimir

pre 13 godina

Da se razumemo, članstvo u EU bez rešavanja nekih suštinskih problema u našoj državi i društvu AMA BAŠ NIŠTA ne znači!

Ako ćemo i dalje da imamo korumpirane političare, sudstvo koje ne funkcioniše, mrtvu privredu, kriminal, tajkune, nezaposlenost i opšti pad morala, ništa nas neće spasti - ni SSP, ni EU, ni SAD, ni Zvezdana federacija.

Počeo sam da se radujem ulasku u EU sa svojih 18 godina i svaki put mi je to bila kao neka nada u bolji život, a za to vreme dok sam slušao te bajke o brzom ulasku u tu zajednicu, političari su pljačkali i uprapašćavali ovu državu i moju budućnost. Svaki put je bilo "Evo za dve do četiri godine", "Evo samo što nismo"... i tako malo po malo, ja ću pre da dočekam starosnu/socijalnu penziju nego da se zaposlim i počnem da živim.

Ne, neću izaći na izbore zbog ovoga i neću glasati za bilo koga od naših političara! Svi JESU isti i meni ova vesti apsolutno ništa ne znači!