Ponedeljak, 07.06.2010.

13:43

WTA: JJ na 4, Ana na 46. mestu

Srpska tenisera Jelena Janković zadržala je četvrto mesto na novoj WTA listi, dok je Ana Ivanović za četiri pozicije pokvarila plasman i nalazi se na 46. mestu.

Izvor: AY

WTA: JJ na 4, Ana na 46. mestu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Vanja

pre 13 godina

@ (Vendi, 8. jun 2010 08:04)
Ti uporedjujes Radwansku i Kaprijati ?! Hahahah , smesno . Koji je veci turnir osvojila Radwanska ? Nije igrala ni jedno polufiale GS-a , a kamoli finale , i ti kazes da ce do kraja karijere osvojiti GS . A na osnovu cega ?!
Pratis tenis od 2001 ? Lepo , postujem to , ja pratim tenis negde od 2006 , i od tada nisam videla bas puno igracica cija mi se igra svidja . A kad ode JJ , verovatno cu navijati za AI ako bude igrala tenis , ili za Jovanovsku (ili tako neku nasu) , Mada od mladjih teniserki tu ce i da ostanu Lisicki , Oudin , De Brito , Laura Robinson ,(iz Velike Britanije mislim da ta "mala" ima izuzetno jake udarce i da ce da bude od nje nesto ) pa i njih mogu posmatrati ;)

Vendi

pre 13 godina

Juče sam poslala odgov@JJ the queen, Vanja, niste objavili, ne znam zašto; niti sam koga vređala niti nešto ružno napisala. A svima koji omalovažavaju Radvansku, moga samo da joj zavide, a to će videti za dve nedelje. Vanja, za koga ćeš navijati za dve godine kada nema carice? A Anini mogu samo da sanjaju taj povratak. Ja tenis pratim od Australije 2001. kada ga je osvojila moja tadašnja omiljena teniserka Kaprijati kao što sada cenim Radvansku i sigurnoću dočekati i kod nje sličan podvig kao kod Dženufer. A Ana more samo da ide u City jer je njoj tamo mesto.

realista

pre 13 godina

@zdrs
Razlike izmedju ovih igracica u dovom donjem delu liste (od 20. do 50. mesta) su toliko male, da svaka teniserka, pa i Ana sa samo jednim dobrim rezultatom moze ostvariti napredak od 10-15 mesta na listi. Ja sam samo pisao o tome. Ana i po trenutnoj formi igra bolje od vecine teniserki koje su spod 15, mesta. Zato mislim da ce ona vrlo brzo i lako doci negde od tih prvih 15. Dalji napredak ce biti mnogo tezi, jer su u tom delu liste i najvece razlike i najjace teniserke. U svakom slucaju meni ovo pominjanje 30. mesta kao Aninog limita zaista zvuci smesno. Pominjanje ulaska u prvih 10 je nesto sto je realno, a recimo ulazak u prvih 5 je vec prilican optimizam.
Ja nisam ni pesimista, ni optimista, vec samo realan, kao sto i moj nik kaze.

Sale

pre 13 godina

Dajte molim vas...Po trenutnoj formi Ani nije mesto u top 10,a neko je rekao da jeste...Ona je imala samo 1 dobar rez.ove godine i vi kazete da zasluzuje da bude medju 10,realno gledano ne....Neko je pitao za Anu i Alex...Ana je stigla do treceg kola kvalifikacija za WTA turnir u Strazburu,posle toga finale u Gradu (ITA) celendzer od 25.000$,i 2 kolo turnira u Mariboru (SLO) 50.000$...A Alex je odigrala turnir od 25.000$ u Moskvi i osvojila ga pa odatle i ovoliki skok....Ukoliko Ana napravi jos neki dobar rezultat uci ce medju 200 sto ce joj biti najbolji plasman ikada...Svaka cast za JJ sto je se toliko dugo zadrzava medju 10 najboljih...

zdrs

pre 13 godina

samo da kazem ovom =realisti= sto ocekuje da ce ana zavrsiti godinu u prvih 10, da je preciznije reci da ana zaostaje 3000 bodova za venus nego kako on kaze 2000... a i ona ovakvom formom ne bi dosla do 10 najboljih do kraja godine pa makar ostale teniserke ne uzele ni bod vise! zelje su jedno, a realnost je drugo! ja bih prvi voleo da se ana vrati u top10, ali to je ove godine skoro nemoguce, pa cak i teoretski...

Tora

pre 13 godina

Уколико Ана направи неколико добрих резултата, Ана би до краја године могла да се нађе у најбољих тридесет, ако не и боље. Не треба је отписивати, као што неки то чине. Најбољи пример за тако нешто је Серена Вилијамс. 2006. годину завршила је на 95. месту, а већ 2007. на 7, а сада је прва. Све најбоље и Ани, Јелени и свим српским тенисерима!

Sale Niš

pre 13 godina

@John
Prethodna lista je izašla pre dve nedelje.
Ana Jovanović je igrala najpre finale ITF turnira u mestu Grado (Italija) - 34 poena a zatim drugo kolo ITF Maribor - 10 poena.
Aleksandra Krunić osvojila ITF turnir u Moskvi - 50 poena.

Dermendziev

pre 13 godina

...,a trenutna Lista sampionske trke za ovu godinu,sa startom nula(start 01.01.2010 g.) izgleda ovako:

1)Venus V. 3585
2)Jelena J. 3437
3)Samanta S. 3422
4)Serena V. 3355
5)Franceska S. 3192
6)Zistin E. 2855
7)Karolina V. 2662
8)Jelena D. 2602
9)Sahar P. 2280
10)Na L. 1927

Pozdrav.

P.S:Za plasman u TOP8 ST iskustvo kaze da je potrebno cca 4000bodova,cak i oko 3950.
Postiji velika sansa da i ove godine imamo predstavnika na Zavrsnom turniru.Puno zdravlje svim sportistima i bez povreda.

Vanja

pre 13 godina

Visak u top-u nije samo Radwanska , nego i Voznjacki , Peneta , Skijavone-mozda vreme ce pokazati ( skidam kapu na RG ali ipak , ovo joj je prvi veci turnir ) , mozda ne gotivim Anu i Sarapovu ali njima je mesto u Top-u , kao i Enanovoj .

john

pre 13 godina

Ana Jovanovic napredovala za 45 mesta, a Aleksandr Krunic(1993) za 60!
Jel neko zna sta su te devojke igrale prosle nedelje pa su toliko napredovale na listi?

realista

pre 13 godina

@Sale
Ne znma zasto mislis da bi za Anu veliki uspeh bio dolazak do 30. mesta.
Nju trenutno od tog 30. mesta deli oko 650 bodova.
Tih 600 bodova Ana moze zaraditi sa svega 7-8 pobeda na turnirima do kraja godine.
Ona od sada pa fakticki do kraja godine brani samo 280 bodova na Wimbldonu i 180 bodova na celoj letnjoj americkoj turneji ukljucujuci i US Open. Posle US Opena ona ne brani ni jedan bod, a igrace bar turnire u Tokiju i Pekingu koji donose dosta bodova.
Ili da ti ovo prevedem Ana ce do kraja ove godine igrati bar jos 8 turnira na kojima ukupno brani 460 bodova. Na tih 8 turnira teorijski moze da se zaradi 8400 bodova (ako se osvoje sve titule).
Dakle ovi bodovi koje Ana brani nisu ni 5% od onoga sto moze teorijski da zaradi
Ana je bez obzira na njeno 46. mesto, na onoj godisnjoj listi na 35. mestu, sto znaci da bi ako samo nastavi da odrzava i ovakve rezultate na kraju godinu zavrsila na tom mestu.
Mislim da se Ana polako vraca i da moze praviti samo bolje rezultate od ovih dosadasnjih. Znaci njena pozicija na listi ce se samo popravljati, a u kojoj meri i kojom brzinom, to ce najvise zavisiti od buducih rezultata. Ja ocekujem da Ana godinu zavrsi bar u prvih 10.
Gledajuci rezultate ostalih teniserki ove godine, Ana kao i jos bar 50 teniserki ove godine jos uvek ima bar teorijsku sansu da godinu zavrsi i na prvom mestu. Venus koja je trenutno prva po ovogodisnjim rezultatima ima ukupno 3585 bodova. Znaci ni ona nije mnogo odmakla, jer je to ipak samo 2000 bodova vise od Ane.
2000 Bodova donosi jedna titula na gren slemu.
Vidis da je na primer Skijavone sa GS titulom u Parizu skocila za 11 mesta na listi (sa 17. na 6. poziciju).
Zar mislis da je recimo nemoguce da i Ana osvoji titulu u Wimbldonu. Ona bar iza sebe ima vec jednu GS titulu i par GS finala.
A samo sa tom titulom Ana bi na primer direktno dosla na 15. mesto odnosno popravila svoju poziciju za 30 mesta.
Zato mislim da su ove tvoje prognoze preuranjene.
Kao sto se posle RG cela ova lista istumbala, slicno moze da se desi i posle Wimbldona.

Nela

pre 13 godina

Ne mogu da razumem takvu zaslepljenost da čovek koji ne zna dobro srpski tvrdi da je nepravilno reći - drukčiji. Kakav je to čovek, odakle mu takva drskost, a nastupio je toliko bahato da me je to iznerviralo. Ako si nepismen, ne ispravljaj pismene. Ti Pravopis nisi ni video, a kamoli proučio. Sramno.

Fabijan

pre 13 godina

@Bradonja
Ne verujem da ti uopšte imaš bradu. Kaže se i drukčiji i dugačiji. Kad bi imao Rečnik srpskoga jezika, to bi mogao da nađeš u prvoj knjizi, na strani 792. Ti, polupismen, našao nekoga da ispravljaš. Gde mi to živimo?

taca

pre 13 godina

bravo jeci,jos turnir do dva i da isprasimo venus sa drugog mjesta,do kraja godine i prva..a ana,ako bog da da nesto napravi u narednom periodu,nadamo se..
JJ srcee

Nikita

pre 13 godina

Jelena drži sredinu tabele vrlo umešno. To jeste veliki uspeh, ali liste ne mogu da nadoknade ono što je u tenisu bitnije - velike titule. Evo, i danas, opet neko piše - pokušaj da uzmeš koji bod više. Dobro, uzeće, ali šta s tim? Zar se za to ide u Vimbldon? Inače, zaista sam bio zaprepašćen kako su dve glavne teme nedelje - neosvajanje RG i razlaz Jelene sa trenerom Bruksom vešto zamenjene Anom i njenim 50. mestom. Ako Jelena ne može da osvoji "grend slem", neka bar Ana propadne načisto. Našu muku poništićemo tuđom i bićemo srećni. To je nezdravo. Jasno je meni da u tome uglavnom učestvuju mlade i neformirane ličnosti (os deteta do čoveka razuma i humanosti dug je put), ali ovo je ipak previše. Ovo je znak da postajemo bolesno društvo. Velika je mržnja među navijačima u svim sportovima, a toga ima najviše u Srbiji i primitivnim populacijama zemalja Južne Amerike.

kolika ti je plata, burazeru?

pre 13 godina

@ Lary Bird,
Uzeo si ameericko ime za svoj nik, ali ti to ne pomaze. Tvoje poreklo otkriva tvoja neutoljiva zelja da zaviris u tudji dzep.
Jedan Amer,ili pravi Lary Bird, nikada nikoga ne bi pitali kolika mu je plata.

Ajdeee

pre 13 godina

Ana je izjavila da ce se pripremati za turnire na travi u Svedskoj sa trenerom.
Pre Wimbledon-a igra turnir Hertogenbosch.
Srecno Anci!

Sale

pre 13 godina

Lista je takva kakva je i ona ne laze. Utesno je da se redosled na listi moze menjati sa svakim odigranim turnirom. Tu vidim sansu da se Ana popne na lestvici negde do 30 mesta sto bi za nju bio veliki uspeh i sto bi joj dalo potrebno samopouzdanje da 2011 godinu startuje sa mnogo bolje pozicije.
Jelena objektivno ima kvalitet da bude u top 3 igracice. Sa malo vise upornosti i strategije ni pozicija br. 1 nije nedostizna.
Srbija treba da bude srecna sto ima dve igracice u top 50. Da Ana nije napravila ipak dobar rezultat u sezoni sljake, sada bi smo imali dve igracice u top 100.
Ani na Vimbldonu sve zavisi od zreba. Ako izbegne nosioce (zenskoga pola) u prva dva kola, ona moze dogurati i do 1/4 finala. Trenutno je to njen maksimalni domet i ne treba se zavaravati nerealnim ocekivanjima od nje.
Jeca garantovano stize do polufinala. U tome ne moze da je spreci ni kukavicki postupak Cipa Bruksa. Devojka jednostavno igra fenomenalni tenis ove sezone.

Stranac

pre 13 godina

@Burazer
Lary Bird nikoga nije pitao kolika mu je plata, nego je uradio isto što i ja: pogledao je sve tri liste WTA i video koliko je ko zaradio. To je javni podatak! Ti pojma nemaš da postoje te tri WTA liste. A pišeš drsko.

Mardok

pre 13 godina

Pročitao sam na onoj strani o Bruksu novi podatak - Anin RG bio je sporan. Naravno, neću da polemišem sa takvim čovekom (nalupao se u tom svom otkriću), ne mogu na toj strani punoj beščašća upućenom Ani da pišem zato ću pokušati ovde da se udenem: želim samo da upozorim javnost da se svakog dana proturaju razne podlosti protiv Ane i da to sve više daje prava na sumnju da se to radi namerno. Ne znam, možda neko za to prima i nadoknadu. Ne mogu da verujem da je sve to slučajno, jer se svakih dva-tri dana plasira nova teza, za koju se posle masovno glasa. Jednog dana, verujem, iz rupe će se čuti glas - u cara Trajana kozje uši.

zdrs

pre 13 godina

evo gledam bodove od ove godine, i Jelena je na 2. mestu, sa malo bodova zaostatka za prvom... sto ce reci da prema trenutnom stanju stvari Jelena moze da zavrsi godinu ponovo na broju 1!!! tj. ima odlicnu startnu poziciju za drugi deo sezone... napred nasi!!!

JJ the queen

pre 13 godina

Realno, Radvanska je visak u top 10.
Jelena bi mogla da se potrudi da prodje u drugu nedelju Vimbldona prvi put u karijeri, da uzme neke poene. Samo da ne igra kao protiv Stosur na Garosu :)
Ani srecno takodje!

JJ the queen

pre 13 godina

Realno, Radvanska je visak u top 10.
Jelena bi mogla da se potrudi da prodje u drugu nedelju Vimbldona prvi put u karijeri, da uzme neke poene. Samo da ne igra kao protiv Stosur na Garosu :)
Ani srecno takodje!

zdrs

pre 13 godina

evo gledam bodove od ove godine, i Jelena je na 2. mestu, sa malo bodova zaostatka za prvom... sto ce reci da prema trenutnom stanju stvari Jelena moze da zavrsi godinu ponovo na broju 1!!! tj. ima odlicnu startnu poziciju za drugi deo sezone... napred nasi!!!

Sale

pre 13 godina

Lista je takva kakva je i ona ne laze. Utesno je da se redosled na listi moze menjati sa svakim odigranim turnirom. Tu vidim sansu da se Ana popne na lestvici negde do 30 mesta sto bi za nju bio veliki uspeh i sto bi joj dalo potrebno samopouzdanje da 2011 godinu startuje sa mnogo bolje pozicije.
Jelena objektivno ima kvalitet da bude u top 3 igracice. Sa malo vise upornosti i strategije ni pozicija br. 1 nije nedostizna.
Srbija treba da bude srecna sto ima dve igracice u top 50. Da Ana nije napravila ipak dobar rezultat u sezoni sljake, sada bi smo imali dve igracice u top 100.
Ani na Vimbldonu sve zavisi od zreba. Ako izbegne nosioce (zenskoga pola) u prva dva kola, ona moze dogurati i do 1/4 finala. Trenutno je to njen maksimalni domet i ne treba se zavaravati nerealnim ocekivanjima od nje.
Jeca garantovano stize do polufinala. U tome ne moze da je spreci ni kukavicki postupak Cipa Bruksa. Devojka jednostavno igra fenomenalni tenis ove sezone.

Dermendziev

pre 13 godina

...,a trenutna Lista sampionske trke za ovu godinu,sa startom nula(start 01.01.2010 g.) izgleda ovako:

1)Venus V. 3585
2)Jelena J. 3437
3)Samanta S. 3422
4)Serena V. 3355
5)Franceska S. 3192
6)Zistin E. 2855
7)Karolina V. 2662
8)Jelena D. 2602
9)Sahar P. 2280
10)Na L. 1927

Pozdrav.

P.S:Za plasman u TOP8 ST iskustvo kaze da je potrebno cca 4000bodova,cak i oko 3950.
Postiji velika sansa da i ove godine imamo predstavnika na Zavrsnom turniru.Puno zdravlje svim sportistima i bez povreda.

Nikita

pre 13 godina

Jelena drži sredinu tabele vrlo umešno. To jeste veliki uspeh, ali liste ne mogu da nadoknade ono što je u tenisu bitnije - velike titule. Evo, i danas, opet neko piše - pokušaj da uzmeš koji bod više. Dobro, uzeće, ali šta s tim? Zar se za to ide u Vimbldon? Inače, zaista sam bio zaprepašćen kako su dve glavne teme nedelje - neosvajanje RG i razlaz Jelene sa trenerom Bruksom vešto zamenjene Anom i njenim 50. mestom. Ako Jelena ne može da osvoji "grend slem", neka bar Ana propadne načisto. Našu muku poništićemo tuđom i bićemo srećni. To je nezdravo. Jasno je meni da u tome uglavnom učestvuju mlade i neformirane ličnosti (os deteta do čoveka razuma i humanosti dug je put), ali ovo je ipak previše. Ovo je znak da postajemo bolesno društvo. Velika je mržnja među navijačima u svim sportovima, a toga ima najviše u Srbiji i primitivnim populacijama zemalja Južne Amerike.

Vanja

pre 13 godina

Visak u top-u nije samo Radwanska , nego i Voznjacki , Peneta , Skijavone-mozda vreme ce pokazati ( skidam kapu na RG ali ipak , ovo joj je prvi veci turnir ) , mozda ne gotivim Anu i Sarapovu ali njima je mesto u Top-u , kao i Enanovoj .

Ajdeee

pre 13 godina

Ana je izjavila da ce se pripremati za turnire na travi u Svedskoj sa trenerom.
Pre Wimbledon-a igra turnir Hertogenbosch.
Srecno Anci!

Mardok

pre 13 godina

Pročitao sam na onoj strani o Bruksu novi podatak - Anin RG bio je sporan. Naravno, neću da polemišem sa takvim čovekom (nalupao se u tom svom otkriću), ne mogu na toj strani punoj beščašća upućenom Ani da pišem zato ću pokušati ovde da se udenem: želim samo da upozorim javnost da se svakog dana proturaju razne podlosti protiv Ane i da to sve više daje prava na sumnju da se to radi namerno. Ne znam, možda neko za to prima i nadoknadu. Ne mogu da verujem da je sve to slučajno, jer se svakih dva-tri dana plasira nova teza, za koju se posle masovno glasa. Jednog dana, verujem, iz rupe će se čuti glas - u cara Trajana kozje uši.

taca

pre 13 godina

bravo jeci,jos turnir do dva i da isprasimo venus sa drugog mjesta,do kraja godine i prva..a ana,ako bog da da nesto napravi u narednom periodu,nadamo se..
JJ srcee

john

pre 13 godina

Ana Jovanovic napredovala za 45 mesta, a Aleksandr Krunic(1993) za 60!
Jel neko zna sta su te devojke igrale prosle nedelje pa su toliko napredovale na listi?

zdrs

pre 13 godina

samo da kazem ovom =realisti= sto ocekuje da ce ana zavrsiti godinu u prvih 10, da je preciznije reci da ana zaostaje 3000 bodova za venus nego kako on kaze 2000... a i ona ovakvom formom ne bi dosla do 10 najboljih do kraja godine pa makar ostale teniserke ne uzele ni bod vise! zelje su jedno, a realnost je drugo! ja bih prvi voleo da se ana vrati u top10, ali to je ove godine skoro nemoguce, pa cak i teoretski...

Vanja

pre 13 godina

@ (Vendi, 8. jun 2010 08:04)
Ti uporedjujes Radwansku i Kaprijati ?! Hahahah , smesno . Koji je veci turnir osvojila Radwanska ? Nije igrala ni jedno polufiale GS-a , a kamoli finale , i ti kazes da ce do kraja karijere osvojiti GS . A na osnovu cega ?!
Pratis tenis od 2001 ? Lepo , postujem to , ja pratim tenis negde od 2006 , i od tada nisam videla bas puno igracica cija mi se igra svidja . A kad ode JJ , verovatno cu navijati za AI ako bude igrala tenis , ili za Jovanovsku (ili tako neku nasu) , Mada od mladjih teniserki tu ce i da ostanu Lisicki , Oudin , De Brito , Laura Robinson ,(iz Velike Britanije mislim da ta "mala" ima izuzetno jake udarce i da ce da bude od nje nesto ) pa i njih mogu posmatrati ;)

Fabijan

pre 13 godina

@Bradonja
Ne verujem da ti uopšte imaš bradu. Kaže se i drukčiji i dugačiji. Kad bi imao Rečnik srpskoga jezika, to bi mogao da nađeš u prvoj knjizi, na strani 792. Ti, polupismen, našao nekoga da ispravljaš. Gde mi to živimo?

Sale

pre 13 godina

Dajte molim vas...Po trenutnoj formi Ani nije mesto u top 10,a neko je rekao da jeste...Ona je imala samo 1 dobar rez.ove godine i vi kazete da zasluzuje da bude medju 10,realno gledano ne....Neko je pitao za Anu i Alex...Ana je stigla do treceg kola kvalifikacija za WTA turnir u Strazburu,posle toga finale u Gradu (ITA) celendzer od 25.000$,i 2 kolo turnira u Mariboru (SLO) 50.000$...A Alex je odigrala turnir od 25.000$ u Moskvi i osvojila ga pa odatle i ovoliki skok....Ukoliko Ana napravi jos neki dobar rezultat uci ce medju 200 sto ce joj biti najbolji plasman ikada...Svaka cast za JJ sto je se toliko dugo zadrzava medju 10 najboljih...

kolika ti je plata, burazeru?

pre 13 godina

@ Lary Bird,
Uzeo si ameericko ime za svoj nik, ali ti to ne pomaze. Tvoje poreklo otkriva tvoja neutoljiva zelja da zaviris u tudji dzep.
Jedan Amer,ili pravi Lary Bird, nikada nikoga ne bi pitali kolika mu je plata.

Stranac

pre 13 godina

@Burazer
Lary Bird nikoga nije pitao kolika mu je plata, nego je uradio isto što i ja: pogledao je sve tri liste WTA i video koliko je ko zaradio. To je javni podatak! Ti pojma nemaš da postoje te tri WTA liste. A pišeš drsko.

Tora

pre 13 godina

Уколико Ана направи неколико добрих резултата, Ана би до краја године могла да се нађе у најбољих тридесет, ако не и боље. Не треба је отписивати, као што неки то чине. Најбољи пример за тако нешто је Серена Вилијамс. 2006. годину завршила је на 95. месту, а већ 2007. на 7, а сада је прва. Све најбоље и Ани, Јелени и свим српским тенисерима!

Sale Niš

pre 13 godina

@John
Prethodna lista je izašla pre dve nedelje.
Ana Jovanović je igrala najpre finale ITF turnira u mestu Grado (Italija) - 34 poena a zatim drugo kolo ITF Maribor - 10 poena.
Aleksandra Krunić osvojila ITF turnir u Moskvi - 50 poena.

realista

pre 13 godina

@Sale
Ne znma zasto mislis da bi za Anu veliki uspeh bio dolazak do 30. mesta.
Nju trenutno od tog 30. mesta deli oko 650 bodova.
Tih 600 bodova Ana moze zaraditi sa svega 7-8 pobeda na turnirima do kraja godine.
Ona od sada pa fakticki do kraja godine brani samo 280 bodova na Wimbldonu i 180 bodova na celoj letnjoj americkoj turneji ukljucujuci i US Open. Posle US Opena ona ne brani ni jedan bod, a igrace bar turnire u Tokiju i Pekingu koji donose dosta bodova.
Ili da ti ovo prevedem Ana ce do kraja ove godine igrati bar jos 8 turnira na kojima ukupno brani 460 bodova. Na tih 8 turnira teorijski moze da se zaradi 8400 bodova (ako se osvoje sve titule).
Dakle ovi bodovi koje Ana brani nisu ni 5% od onoga sto moze teorijski da zaradi
Ana je bez obzira na njeno 46. mesto, na onoj godisnjoj listi na 35. mestu, sto znaci da bi ako samo nastavi da odrzava i ovakve rezultate na kraju godinu zavrsila na tom mestu.
Mislim da se Ana polako vraca i da moze praviti samo bolje rezultate od ovih dosadasnjih. Znaci njena pozicija na listi ce se samo popravljati, a u kojoj meri i kojom brzinom, to ce najvise zavisiti od buducih rezultata. Ja ocekujem da Ana godinu zavrsi bar u prvih 10.
Gledajuci rezultate ostalih teniserki ove godine, Ana kao i jos bar 50 teniserki ove godine jos uvek ima bar teorijsku sansu da godinu zavrsi i na prvom mestu. Venus koja je trenutno prva po ovogodisnjim rezultatima ima ukupno 3585 bodova. Znaci ni ona nije mnogo odmakla, jer je to ipak samo 2000 bodova vise od Ane.
2000 Bodova donosi jedna titula na gren slemu.
Vidis da je na primer Skijavone sa GS titulom u Parizu skocila za 11 mesta na listi (sa 17. na 6. poziciju).
Zar mislis da je recimo nemoguce da i Ana osvoji titulu u Wimbldonu. Ona bar iza sebe ima vec jednu GS titulu i par GS finala.
A samo sa tom titulom Ana bi na primer direktno dosla na 15. mesto odnosno popravila svoju poziciju za 30 mesta.
Zato mislim da su ove tvoje prognoze preuranjene.
Kao sto se posle RG cela ova lista istumbala, slicno moze da se desi i posle Wimbldona.

realista

pre 13 godina

@zdrs
Razlike izmedju ovih igracica u dovom donjem delu liste (od 20. do 50. mesta) su toliko male, da svaka teniserka, pa i Ana sa samo jednim dobrim rezultatom moze ostvariti napredak od 10-15 mesta na listi. Ja sam samo pisao o tome. Ana i po trenutnoj formi igra bolje od vecine teniserki koje su spod 15, mesta. Zato mislim da ce ona vrlo brzo i lako doci negde od tih prvih 15. Dalji napredak ce biti mnogo tezi, jer su u tom delu liste i najvece razlike i najjace teniserke. U svakom slucaju meni ovo pominjanje 30. mesta kao Aninog limita zaista zvuci smesno. Pominjanje ulaska u prvih 10 je nesto sto je realno, a recimo ulazak u prvih 5 je vec prilican optimizam.
Ja nisam ni pesimista, ni optimista, vec samo realan, kao sto i moj nik kaze.

Nela

pre 13 godina

Ne mogu da razumem takvu zaslepljenost da čovek koji ne zna dobro srpski tvrdi da je nepravilno reći - drukčiji. Kakav je to čovek, odakle mu takva drskost, a nastupio je toliko bahato da me je to iznerviralo. Ako si nepismen, ne ispravljaj pismene. Ti Pravopis nisi ni video, a kamoli proučio. Sramno.

Vendi

pre 13 godina

Juče sam poslala odgov@JJ the queen, Vanja, niste objavili, ne znam zašto; niti sam koga vređala niti nešto ružno napisala. A svima koji omalovažavaju Radvansku, moga samo da joj zavide, a to će videti za dve nedelje. Vanja, za koga ćeš navijati za dve godine kada nema carice? A Anini mogu samo da sanjaju taj povratak. Ja tenis pratim od Australije 2001. kada ga je osvojila moja tadašnja omiljena teniserka Kaprijati kao što sada cenim Radvansku i sigurnoću dočekati i kod nje sličan podvig kao kod Dženufer. A Ana more samo da ide u City jer je njoj tamo mesto.

Mardok

pre 13 godina

Pročitao sam na onoj strani o Bruksu novi podatak - Anin RG bio je sporan. Naravno, neću da polemišem sa takvim čovekom (nalupao se u tom svom otkriću), ne mogu na toj strani punoj beščašća upućenom Ani da pišem zato ću pokušati ovde da se udenem: želim samo da upozorim javnost da se svakog dana proturaju razne podlosti protiv Ane i da to sve više daje prava na sumnju da se to radi namerno. Ne znam, možda neko za to prima i nadoknadu. Ne mogu da verujem da je sve to slučajno, jer se svakih dva-tri dana plasira nova teza, za koju se posle masovno glasa. Jednog dana, verujem, iz rupe će se čuti glas - u cara Trajana kozje uši.

Nikita

pre 13 godina

Jelena drži sredinu tabele vrlo umešno. To jeste veliki uspeh, ali liste ne mogu da nadoknade ono što je u tenisu bitnije - velike titule. Evo, i danas, opet neko piše - pokušaj da uzmeš koji bod više. Dobro, uzeće, ali šta s tim? Zar se za to ide u Vimbldon? Inače, zaista sam bio zaprepašćen kako su dve glavne teme nedelje - neosvajanje RG i razlaz Jelene sa trenerom Bruksom vešto zamenjene Anom i njenim 50. mestom. Ako Jelena ne može da osvoji "grend slem", neka bar Ana propadne načisto. Našu muku poništićemo tuđom i bićemo srećni. To je nezdravo. Jasno je meni da u tome uglavnom učestvuju mlade i neformirane ličnosti (os deteta do čoveka razuma i humanosti dug je put), ali ovo je ipak previše. Ovo je znak da postajemo bolesno društvo. Velika je mržnja među navijačima u svim sportovima, a toga ima najviše u Srbiji i primitivnim populacijama zemalja Južne Amerike.

Vendi

pre 13 godina

Juče sam poslala odgov@JJ the queen, Vanja, niste objavili, ne znam zašto; niti sam koga vređala niti nešto ružno napisala. A svima koji omalovažavaju Radvansku, moga samo da joj zavide, a to će videti za dve nedelje. Vanja, za koga ćeš navijati za dve godine kada nema carice? A Anini mogu samo da sanjaju taj povratak. Ja tenis pratim od Australije 2001. kada ga je osvojila moja tadašnja omiljena teniserka Kaprijati kao što sada cenim Radvansku i sigurnoću dočekati i kod nje sličan podvig kao kod Dženufer. A Ana more samo da ide u City jer je njoj tamo mesto.

realista

pre 13 godina

@Sale
Ne znma zasto mislis da bi za Anu veliki uspeh bio dolazak do 30. mesta.
Nju trenutno od tog 30. mesta deli oko 650 bodova.
Tih 600 bodova Ana moze zaraditi sa svega 7-8 pobeda na turnirima do kraja godine.
Ona od sada pa fakticki do kraja godine brani samo 280 bodova na Wimbldonu i 180 bodova na celoj letnjoj americkoj turneji ukljucujuci i US Open. Posle US Opena ona ne brani ni jedan bod, a igrace bar turnire u Tokiju i Pekingu koji donose dosta bodova.
Ili da ti ovo prevedem Ana ce do kraja ove godine igrati bar jos 8 turnira na kojima ukupno brani 460 bodova. Na tih 8 turnira teorijski moze da se zaradi 8400 bodova (ako se osvoje sve titule).
Dakle ovi bodovi koje Ana brani nisu ni 5% od onoga sto moze teorijski da zaradi
Ana je bez obzira na njeno 46. mesto, na onoj godisnjoj listi na 35. mestu, sto znaci da bi ako samo nastavi da odrzava i ovakve rezultate na kraju godinu zavrsila na tom mestu.
Mislim da se Ana polako vraca i da moze praviti samo bolje rezultate od ovih dosadasnjih. Znaci njena pozicija na listi ce se samo popravljati, a u kojoj meri i kojom brzinom, to ce najvise zavisiti od buducih rezultata. Ja ocekujem da Ana godinu zavrsi bar u prvih 10.
Gledajuci rezultate ostalih teniserki ove godine, Ana kao i jos bar 50 teniserki ove godine jos uvek ima bar teorijsku sansu da godinu zavrsi i na prvom mestu. Venus koja je trenutno prva po ovogodisnjim rezultatima ima ukupno 3585 bodova. Znaci ni ona nije mnogo odmakla, jer je to ipak samo 2000 bodova vise od Ane.
2000 Bodova donosi jedna titula na gren slemu.
Vidis da je na primer Skijavone sa GS titulom u Parizu skocila za 11 mesta na listi (sa 17. na 6. poziciju).
Zar mislis da je recimo nemoguce da i Ana osvoji titulu u Wimbldonu. Ona bar iza sebe ima vec jednu GS titulu i par GS finala.
A samo sa tom titulom Ana bi na primer direktno dosla na 15. mesto odnosno popravila svoju poziciju za 30 mesta.
Zato mislim da su ove tvoje prognoze preuranjene.
Kao sto se posle RG cela ova lista istumbala, slicno moze da se desi i posle Wimbldona.

Ajdeee

pre 13 godina

Ana je izjavila da ce se pripremati za turnire na travi u Svedskoj sa trenerom.
Pre Wimbledon-a igra turnir Hertogenbosch.
Srecno Anci!

Sale

pre 13 godina

Lista je takva kakva je i ona ne laze. Utesno je da se redosled na listi moze menjati sa svakim odigranim turnirom. Tu vidim sansu da se Ana popne na lestvici negde do 30 mesta sto bi za nju bio veliki uspeh i sto bi joj dalo potrebno samopouzdanje da 2011 godinu startuje sa mnogo bolje pozicije.
Jelena objektivno ima kvalitet da bude u top 3 igracice. Sa malo vise upornosti i strategije ni pozicija br. 1 nije nedostizna.
Srbija treba da bude srecna sto ima dve igracice u top 50. Da Ana nije napravila ipak dobar rezultat u sezoni sljake, sada bi smo imali dve igracice u top 100.
Ani na Vimbldonu sve zavisi od zreba. Ako izbegne nosioce (zenskoga pola) u prva dva kola, ona moze dogurati i do 1/4 finala. Trenutno je to njen maksimalni domet i ne treba se zavaravati nerealnim ocekivanjima od nje.
Jeca garantovano stize do polufinala. U tome ne moze da je spreci ni kukavicki postupak Cipa Bruksa. Devojka jednostavno igra fenomenalni tenis ove sezone.

kolika ti je plata, burazeru?

pre 13 godina

@ Lary Bird,
Uzeo si ameericko ime za svoj nik, ali ti to ne pomaze. Tvoje poreklo otkriva tvoja neutoljiva zelja da zaviris u tudji dzep.
Jedan Amer,ili pravi Lary Bird, nikada nikoga ne bi pitali kolika mu je plata.

Fabijan

pre 13 godina

@Bradonja
Ne verujem da ti uopšte imaš bradu. Kaže se i drukčiji i dugačiji. Kad bi imao Rečnik srpskoga jezika, to bi mogao da nađeš u prvoj knjizi, na strani 792. Ti, polupismen, našao nekoga da ispravljaš. Gde mi to živimo?

zdrs

pre 13 godina

evo gledam bodove od ove godine, i Jelena je na 2. mestu, sa malo bodova zaostatka za prvom... sto ce reci da prema trenutnom stanju stvari Jelena moze da zavrsi godinu ponovo na broju 1!!! tj. ima odlicnu startnu poziciju za drugi deo sezone... napred nasi!!!

realista

pre 13 godina

@zdrs
Razlike izmedju ovih igracica u dovom donjem delu liste (od 20. do 50. mesta) su toliko male, da svaka teniserka, pa i Ana sa samo jednim dobrim rezultatom moze ostvariti napredak od 10-15 mesta na listi. Ja sam samo pisao o tome. Ana i po trenutnoj formi igra bolje od vecine teniserki koje su spod 15, mesta. Zato mislim da ce ona vrlo brzo i lako doci negde od tih prvih 15. Dalji napredak ce biti mnogo tezi, jer su u tom delu liste i najvece razlike i najjace teniserke. U svakom slucaju meni ovo pominjanje 30. mesta kao Aninog limita zaista zvuci smesno. Pominjanje ulaska u prvih 10 je nesto sto je realno, a recimo ulazak u prvih 5 je vec prilican optimizam.
Ja nisam ni pesimista, ni optimista, vec samo realan, kao sto i moj nik kaze.

JJ the queen

pre 13 godina

Realno, Radvanska je visak u top 10.
Jelena bi mogla da se potrudi da prodje u drugu nedelju Vimbldona prvi put u karijeri, da uzme neke poene. Samo da ne igra kao protiv Stosur na Garosu :)
Ani srecno takodje!

Dermendziev

pre 13 godina

...,a trenutna Lista sampionske trke za ovu godinu,sa startom nula(start 01.01.2010 g.) izgleda ovako:

1)Venus V. 3585
2)Jelena J. 3437
3)Samanta S. 3422
4)Serena V. 3355
5)Franceska S. 3192
6)Zistin E. 2855
7)Karolina V. 2662
8)Jelena D. 2602
9)Sahar P. 2280
10)Na L. 1927

Pozdrav.

P.S:Za plasman u TOP8 ST iskustvo kaze da je potrebno cca 4000bodova,cak i oko 3950.
Postiji velika sansa da i ove godine imamo predstavnika na Zavrsnom turniru.Puno zdravlje svim sportistima i bez povreda.

zdrs

pre 13 godina

samo da kazem ovom =realisti= sto ocekuje da ce ana zavrsiti godinu u prvih 10, da je preciznije reci da ana zaostaje 3000 bodova za venus nego kako on kaze 2000... a i ona ovakvom formom ne bi dosla do 10 najboljih do kraja godine pa makar ostale teniserke ne uzele ni bod vise! zelje su jedno, a realnost je drugo! ja bih prvi voleo da se ana vrati u top10, ali to je ove godine skoro nemoguce, pa cak i teoretski...

Tora

pre 13 godina

Уколико Ана направи неколико добрих резултата, Ана би до краја године могла да се нађе у најбољих тридесет, ако не и боље. Не треба је отписивати, као што неки то чине. Најбољи пример за тако нешто је Серена Вилијамс. 2006. годину завршила је на 95. месту, а већ 2007. на 7, а сада је прва. Све најбоље и Ани, Јелени и свим српским тенисерима!

Sale

pre 13 godina

Dajte molim vas...Po trenutnoj formi Ani nije mesto u top 10,a neko je rekao da jeste...Ona je imala samo 1 dobar rez.ove godine i vi kazete da zasluzuje da bude medju 10,realno gledano ne....Neko je pitao za Anu i Alex...Ana je stigla do treceg kola kvalifikacija za WTA turnir u Strazburu,posle toga finale u Gradu (ITA) celendzer od 25.000$,i 2 kolo turnira u Mariboru (SLO) 50.000$...A Alex je odigrala turnir od 25.000$ u Moskvi i osvojila ga pa odatle i ovoliki skok....Ukoliko Ana napravi jos neki dobar rezultat uci ce medju 200 sto ce joj biti najbolji plasman ikada...Svaka cast za JJ sto je se toliko dugo zadrzava medju 10 najboljih...

taca

pre 13 godina

bravo jeci,jos turnir do dva i da isprasimo venus sa drugog mjesta,do kraja godine i prva..a ana,ako bog da da nesto napravi u narednom periodu,nadamo se..
JJ srcee

Stranac

pre 13 godina

@Burazer
Lary Bird nikoga nije pitao kolika mu je plata, nego je uradio isto što i ja: pogledao je sve tri liste WTA i video koliko je ko zaradio. To je javni podatak! Ti pojma nemaš da postoje te tri WTA liste. A pišeš drsko.

Nela

pre 13 godina

Ne mogu da razumem takvu zaslepljenost da čovek koji ne zna dobro srpski tvrdi da je nepravilno reći - drukčiji. Kakav je to čovek, odakle mu takva drskost, a nastupio je toliko bahato da me je to iznerviralo. Ako si nepismen, ne ispravljaj pismene. Ti Pravopis nisi ni video, a kamoli proučio. Sramno.

Vanja

pre 13 godina

Visak u top-u nije samo Radwanska , nego i Voznjacki , Peneta , Skijavone-mozda vreme ce pokazati ( skidam kapu na RG ali ipak , ovo joj je prvi veci turnir ) , mozda ne gotivim Anu i Sarapovu ali njima je mesto u Top-u , kao i Enanovoj .

Vanja

pre 13 godina

@ (Vendi, 8. jun 2010 08:04)
Ti uporedjujes Radwansku i Kaprijati ?! Hahahah , smesno . Koji je veci turnir osvojila Radwanska ? Nije igrala ni jedno polufiale GS-a , a kamoli finale , i ti kazes da ce do kraja karijere osvojiti GS . A na osnovu cega ?!
Pratis tenis od 2001 ? Lepo , postujem to , ja pratim tenis negde od 2006 , i od tada nisam videla bas puno igracica cija mi se igra svidja . A kad ode JJ , verovatno cu navijati za AI ako bude igrala tenis , ili za Jovanovsku (ili tako neku nasu) , Mada od mladjih teniserki tu ce i da ostanu Lisicki , Oudin , De Brito , Laura Robinson ,(iz Velike Britanije mislim da ta "mala" ima izuzetno jake udarce i da ce da bude od nje nesto ) pa i njih mogu posmatrati ;)

john

pre 13 godina

Ana Jovanovic napredovala za 45 mesta, a Aleksandr Krunic(1993) za 60!
Jel neko zna sta su te devojke igrale prosle nedelje pa su toliko napredovale na listi?

Sale Niš

pre 13 godina

@John
Prethodna lista je izašla pre dve nedelje.
Ana Jovanović je igrala najpre finale ITF turnira u mestu Grado (Italija) - 34 poena a zatim drugo kolo ITF Maribor - 10 poena.
Aleksandra Krunić osvojila ITF turnir u Moskvi - 50 poena.