Ponedeljak, 07.06.2010.

10:50

Šta ako ste druga žena?

Izvor: B92

Šta ako ste druga žena? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

protein

pre 13 godina

@Obi

Nekoliko godina sam bio u ozbiljnoj vezi, a onda je drugarica mojoj devojci ubacila u glavu ideje o flertovanju sa oženjenima. Savet svim ženama u stabilnoj vezi: prvo rasčistite same sa sobom šta želite u životu, jer su emotivni ožiljci doživotni.

blago onima sto znaju sve o zivotu

pre 13 godina

@Obi

Ne znam sta izigravas, al meni su bas zanimljivi ljudi koji iznose svoje impresije kao da su to nepobitne cinjenice i koji svoje savete plasiraju kao najvece mudrosti na svetu

Obi

pre 13 godina

@ protein:
Pa da budem iskrena, i nemam. To su iskustva mojih nekoliko drugarica, kad bolje razmislim- možda su se samo hvalile, možda izmišljale, a možda pokušavale da izazovu ljubomoru. A možda i ja, kao i većina ovde prisutnih ženskih, iza lažnog imena izigravam nešto što nisam- to je tako lako u virtuelnom svetu.

dragana

pre 13 godina

razvedni muskarci su kao polovan auto.veca je verovatnoca da vam uvale neki krsh koji na prvi pogled izgleda dobro.ne bih pre3porucila nikom :) pozdrav

mislilac

pre 13 godina

">>>laž, pokvarenjaštvo i podmuklost>>>"
To sto si navela je prevara!!! Bilo fizicka ili psihicka ali ako neko vara dugo tj vodi paralelni zivot onda je to pokvarenost i niskost prema partneru. Zar je taj partner toliko naivan da moze da zivi takvim zivotom? Da li uoste normalno zavaravati nekog u nesto sto ne postoji?
Mislim da su ljubavnice generalno u mnogoj boljoj poziciji jer one znaju za zene i njih niko nemora da laze!

Obi

pre 13 godina

Prevarena- i dalje voljena:
Što se toga tiče, mislim da li će ga to ludilo proći- to veruj mi ne mogu da znam, ali kao što znaš i sama- on voli tebe, uostalom zato te je i oženio (valjda!).
A sad, zakon je jedno, a život drugo- i ništa nije crno niti belo- jeste, "prevara" boli, ali ne znam da li bih to uopšte mogla da nazovem prevarom- jer ja pod prevarom podrazumevam krađu, laž, pokvarenjaštvo i podmuklost- a koliko vidim iz tvog pisanja, tvoj muž voli i tebe i dete i pazi vas.
Druga je priča ako hoće da se razvede....ali ako neće, ne brini ništa- a ko zna, možda i ti nađeš nekog ljubavnika i bićeš tada u prednosti jer tvoj muž neće smeti ništa da prigovori ;)

Znam da ovo što pišem zvuči kao izopačenost i perverzija, ali nije- to je samo ljudska priroda i jak seksualni nagon.
Pozz

Prevarena -i dalje voljena

pre 13 godina

Hvala ti sestro lepa, tako mi milo da dobijem reci podrske koje mi bas jako trebaju. Ma znam ja da me on voli jer mi smo tako srecni kada smo zajedno u svom porodicnom carstvu. Ali eto valjda ce ga i to ludilo proci...
Hvala jos jednom!!!

Obi

pre 13 godina

@ Prevarena ali i dalje voljena:
Ta druga žena vidi (a i doživljava) odličan seks bez obaveza sa tvojim mužem. Moguće da se i zaljubi, ali se brzo odljubi. U svakom slučaju u pitanju je strast, i to ogromna strast, a oženjeni muškarci najčešće nalaze udate ženske upravo iz razloga da im se ne bi nakačile na duže staze i remetile brak.
Voli tebe tvoj muž, samo, kao što ti kažeš, ima poremećaj koji se zove "biti erektilno sposoban za veći broj žena". Neki muškarci su jednostavno takvi- seksualno VRLO funkcionalni tokom najvećeg dela života, zato i imaju problem sa "moralom"- ali takvi su.... jednostavno su, za današnje poimanje sveta, i previše zdravi.

A generalno žene imaju manju potrebu za seksom, kažem generalno, to znači u najvećem broju slučajeva (naravno da postoje nimfomanke.... i nije im nimalo lako). Tako je priroda to (malo nepravedno, jelte, i malo nakaradno uredila). Pa pogledaj samo koliko ima silovanja, to je sve testosteron bez mozga.
I nema potrebe raspravljati o jednakosti seksualnih potreba muškaraca i žena kada jednostavno tu postoji velika nejednakost.
I još bih te pitala nešto- da li se tvoj muž aktivno bavi sportom? Samo takvi su seksualno preterano zdravi.
Znam.
:)

Prevarena

pre 13 godina

Biti druga zena je mnogo bolja varijanta nego ostati prva a ziveti u neverstvu i lazima samo da bi okolini prikazali "lepu" ali laznu sliku.

maja

pre 13 godina

@za Kiki:
Vi ste u 'svog' coveka zaljubljeni, zavisni od njega, ali nije to ljubav. Da ga volite zaista, ne bi Vam njegova deca iz prethodnog braka bila problem. Ili su vam problem jer jos nemate sa njim zajednicku decu? Kada ih budete imali, i ljubomora prema deci prethodne, bi trebala da nestane. Ali pre svega poradite na svom samopouzdanju, jer samouverenoj osobi ne smetaju tudja deca.

Prevarena ali i dalje voljena

pre 13 godina

Otkrila sam nedavno da me muz OPET vara. Znam da voli i mene i decu i vidim da mu je jako tesko kada me povredi sa njegovim neverstvom. Neznam kako da mu pomognem? Ubedjena sam da on ima neki poremecaj jer i pored velike zaljubljenosti izmedju nas dvoje on malo, malo pa ga uhvatim sa istom zenskom. Neznam sta da radim ali znam da sam ja prva zena u njegovom zivotu i to niko ne moze da me razuveri. Nije mi jasno sta ta druga zena vidi u svojoj buducnosti kada zna da sam ja uvek na prvom mestu u njegovom zivotu.

Nada

pre 13 godina

Moj muz ima jako puno drugarica ali retko kog druga, pitala sam se uvek zasto? sve dok ga nisam uhvatila da gaji emocije prema mojoj prijateljici? U njegovom zivotu je bilo mnogo zena i jos uvek ih mnogo ima, sada se samo pitam sa koliko njih je imao seksualne odnose?
Koja sam tu ja pitam se, pitam, mada duboko u sebi znam da muz koji voli svoju zenu u njoj nadje najbolju prijateljicu i vise ne luta okolo sa i za drugim zenama?

Barumba

pre 13 godina

Zena koju momentalno volim i kojoj sam posvecen mi je prva zena u zivotu mada se jos uvek nalazim u braku sa zenom koju vise ne volim jer je majka moje dece.
Ima nas dosta u slicnoj situaciji, takvo vreme doslo...

anica

pre 13 godina

Sve zavisi od zene kako ce da prihvati tu situaciju.Ako je zena normalna i razumna i ako ta druga nije uzrok razvoda,onda bi trebalo da je sve u redu.Iz licnog iskustva kazem,jer sam druga,ali ja imam super odnos sa njegovom decom i sto je mozda cudno i sa njegovom bivsom zenom.

Ja

pre 13 godina

Ja sam "nova" zena :) On ima brak iza sebe i dvoje odrasle dece. Na pocetku je to bio izazov da oni prihvate mene, a i ja njih, iako se radi o mladim ljudima, a ne o klincima od 5 godina. Vremenom smo se zblizavali, ali veoma sporo i uvek uz dozu rezerve. Ja ne pokusavam da im glumim mamu, niti im se dodvoravam, nego sam kul i normalna. Sada smo prilicno otvoreni i govorimo naglas, u lice, jedni drugima kad nekome nesto zasmeta i to veoma volim.
I tek sad kad je sve doslo na svoje mesto, razmisljamo da imamo i nasu, zajednicku decu.
Najbitniji je odnos izmedju nas dvoje, da mi dobro funkcionisemo, da on stiti mene i da on ima moju podrsku, a kad je frka oko bilo cega sa njegovom decom, ne mesam se, nego to ipak prepustam njemu.
Sto se tice "stare" zene, volim da imaju kontakt, jer bih u suprotnom imala lose misljenje o mom muskarcu. Naravno, sa njom ne bih pila kafu i ne bih da zove posle 20h. Ne razmisljam o rangiranju i ne uporedjujem je sa mnom, sve sto je bilo pre mene pripada proslosti, kao sto, uostalom, i moj bivsi muz pripada nekim drugim vremenima. Pojmovi se ne brkaju.
Najvaznije je da postoji velika ljubav izmedju mog "novog" coveka i mene i onda sve izgleda lako :)

Druga sansa

pre 13 godina

U drugom sam braku cetiri godine. Oboje imamo brak za sobom i decu iz tog braka koju neizmerno volimo. On voli moju decu jer su moja a ja njegovu jer su njegova i deo njega.
Saradnja i dobar odnos sa bivsim supruznicima oko dece je jako vazna stavka da bi drugi brak bio uspesan.

Dejan

pre 13 godina

Mislim da je ceo tekst promašaj. Ne postoji naziv prva i druga žena osim možda u zemljama gde je zakonom dozvoljeno imati više žena. Žena sa kojom živiš u braku ti je žena, supruga, bračni drug ili kakav god još književni naziv postojao ali nikako prva ili druga. Moze samo biti još u dodatku ako su dva braka u pitanju bivša. Ja sam se dva puta ženio. Za mene je moja supruga samo supruga nikako ni prva ni druga. Svaka poredjenja braka sa predhodnim su čist idiotluk i lako rasture porodicu. Najvažnije je voleti se poštovati se uzajamno, razumeti jedno drugo, jer zaboga zbog toga ste ste stupili u brak jedno sa drugim!

Mrzim ,,ženske'' časopise, ergo, sum!

pre 13 godina

Mnogim ženama je gomila ovakvih tekstova nepotrebna. ,,ženski'' časopisi su se sveli na to da od nas prave kretene koji ne zanju da misle svojim glavom. Da li si druga žena??? Alo bre rođače?? Ako se zaljubim, šta me briga da li on ima brak ili 2 iza sebe. Briga me.
Ali opet, kada malo bolje razmilsim, gomila devojaka iz mog okruženja, je toliko ograničeno, da u neku ruku ovi tekstovi im nisu na odmet. Ako ne umeš da razmišljaš svojom glavom, ako ti je čutura prazna, čitaj ,,10 načina...'', ,,šta uraditi ako...'' ni slične gluposti koje nam serviraju ovi glupi časopisi.
Nisam feminiskinja i nisam isfrustrirana, pošto znam da će možda krenuti gomila komentara ovog tipa.

Kiki

pre 13 godina

Za stereotipi out:

Slazem se sa Vama u potpunosti.Evo ja sam ta druga, ustvari nova zena i u situaciji sam da imam muza koji je razveden sa detetom.
Muza volim mnogo, ali priznajem da sam jedna od tih koji ste naveli da ne razmisljaju da li ce im smetati sto muz mora da ima kontakt sa bivsom zenom zbog deteta, i da placa deo plate za to dete, i da mu je ta prva zena znaci vec dala to iskustvo i dar da ima prvo dete...nisam o tome mnogo razmisljala tada, jer isto kao i sad, i tada sam bila luda za njime, zaljubljena.
Ali eto, ne zelim da se stidim da priznajem da mi na neki nacin u podsvesti "smeta" to sto ima dete sa nekom drugom. I to nije nikakva ljubomora na tu prvu zenu, vec na tu samu situaciju da eto vec ima dete sa nekom drugom, da je tu neko dete, tudje dete (od tudje zene)...
Divim se zenama koje uspeju da prisvoje i zavole tudje dete (od tudje zene ustvari) i kojima to ne smeta, zelela bih da sam jedna od takvih ali nisam...na zalost. Ali ljubav prema njemu je jaca od mene i ne bih mogla da zamislim da se rastanemo ili slicno. Verovatno cu dobiti mnogo minusa, ali eto, barem sam iskrena.

stereotipi out

pre 13 godina

Ne zanosimo se. Muškarci jesu osetljivi ali ne na način kako smo mi žene. Dakle, muškarac nakon prvog neuspešnog braka nije ranjenik koga treba negovati, maziti i paziti. On želi da uprkos neuspehu njegova nova žena vidi u njemu jakog muškarca koji je spreman i sposoban da joj pruži sve što treba.
Jedan od razloga za stupanje u novu vezu ili brak nakon razvoda jeste i potreba da se dokaže kao vredan muškarac koji može da usreći ženu.
Nova žena (namerno neću da je zovem druga, jer po meni ona je na prvom mestu u njegovom sadašnjem životu, stoga ona je prva i jedina, a bivša je samo bivša i ništa više)treba da mu pruži prilike u kojima će on da se pokaže kao mušakarac koji uspešno zadovoljava potrebe žene (kao suprug, kao ljubavnik, kao prijatelj, kao roditelj njihove dece...).
Što se tiče toga kako se odnosio prema prethodnoj, kojim ju je imenima zvao, gde ju je vodio... tim pitanjima može da se bavi svaka devojka koja je u vezi sa momkom koji je imao veze pre nego što su se upoznali, što znači skoro svaka. Mnogo je važnije da obrati pažnju na to kako se on odnosi prema njoj, da li joj prija da bude sa njim, da li je zabavlja i opušta ili joj dosađuje i opterećuje je pričama o svojoj bivšoj i o tome kako ga ona nije razumela, prihvatala, volela, poštovala, kako nikad nije bila zadovoljna... Ako tako priča znači ili da je još emotivno vezan za nju ili da traži sažaljenje što nije ni najmanje muževno i nije osećanje koje žena oseća prema muškarcu kog voli. Ako prema muškarcu osećate sažaljenje najbolje je da mu kažete da niste zainteresovani za njega kao muškarca i da možete samo da budete prijatelji.
Što se tiče njegove familije i prijatelja, ako im je stalo do njega videće u vama vaše najbolje osobine i prihvatiće vas najbolje što umeju jer svako od njih želi da on ima osobu koju voli i koja ga voli, a to im je jako važno baš zato što je imao neuspeh u prvom braku.
Bivša žena nije bauk i ako je kao takvom vidite to je najverovatnije zato što ju je on tako predstavio da bi manipulacijom izazvao kod vas strah od nje. Pitajte se zašto mu odgovara da se plašite bivše.
Da li je došlo do razvoda ili je prva žena preminula nije od važnosti. Važno je da se on prema svojoj sadašnjoj ženi odnosi sa poštovanjem i ljubavlju, da joj ne zakida na pažnji, nežnostima, brižnosti... navodno zato što je postojala njena prethodnica. Ako vam zakida na ljubavi... onda se ne radi o problemu prethodne žene već je takav muškarac koristi kao opravdanje i izgovor što se ne ulaže u odnos dovoljno, što beži od bliskosti... Ako se usredsredite na prethodnu ženu propustićete stvarni problem koji itekako zahteva pažnju. On će večno između vas dvoje da stavlja nju i nikada nećete imati ljubav kakvu svaka žena zaslužuje - da u toku veze ili braka bude prva i jedina nezavisno od toga što je neminovno da su postojale bivše devojke (ili žena).
Mnogo važnija pitanja koja žene koje se udaju za udovce ili razvedene muškarce sa decom ne postavljaju sebi na vreme i samim tim ne oblikuju dobre stavove prema njima je to: da li su spremne da prihvate njegovu decu, da li su spremne da žrtvuju svoju potrebu da sa njim provode vreme nasamo ili sa zajedničkom decom, da li su spremne na to da on mora da ima kontakt sa bivšom ženom ili njenom familijom zarad dece i da se trudi da taj odnos bude poslovno i prijateljski dobar, da li im odgovara da novac koji zarađuje mora da ulaže i u svoju decu iz prvog braka a ne samo u njih i njihovu decu... O tome žene maltene nikad ne razmišljaju. Nego se zalete, udaju se a onda pate i one i njegova deca iz prvog braka.
Svaka čast izuzecima kojih ima, kada se razviju odlični odnosi pa nova žena čuva unuke svoga supruga iz prvog braka kao da su njeni i obožava ih kao da su deca njene dece.
Da ne ispadne da kritikujem previše muškarce naglasila bi da postoje žene koje same po sebi pridaju bivšim preveliki značaj iako sam muškarac to ne čini. Takva žena mora da zagleda dublje u sebe i da ispita otkuda u njoj tolika doza nesigurnosti u svoju ženstvenost i da potom ojača sebe. Potreba da se takmiči sa bivšom je uvek znak da sumnja u svoju privlačnost.

zašto ovo čitam?

pre 13 godina

Svaki put se sve više iznenadim glupošću ovih tekstov. Ko li ovo piše? Neki kvazi psiholozi? Druga žena u hronološkom, ne mora ni u kom smislu da bude druga u bilo čemu. Jo bih ponešto imala da napišem kao komentar na ovaj tekst, ali je gubljenje vremena

Kiki

pre 13 godina

Za stereotipi out:

Slazem se sa Vama u potpunosti.Evo ja sam ta druga, ustvari nova zena i u situaciji sam da imam muza koji je razveden sa detetom.
Muza volim mnogo, ali priznajem da sam jedna od tih koji ste naveli da ne razmisljaju da li ce im smetati sto muz mora da ima kontakt sa bivsom zenom zbog deteta, i da placa deo plate za to dete, i da mu je ta prva zena znaci vec dala to iskustvo i dar da ima prvo dete...nisam o tome mnogo razmisljala tada, jer isto kao i sad, i tada sam bila luda za njime, zaljubljena.
Ali eto, ne zelim da se stidim da priznajem da mi na neki nacin u podsvesti "smeta" to sto ima dete sa nekom drugom. I to nije nikakva ljubomora na tu prvu zenu, vec na tu samu situaciju da eto vec ima dete sa nekom drugom, da je tu neko dete, tudje dete (od tudje zene)...
Divim se zenama koje uspeju da prisvoje i zavole tudje dete (od tudje zene ustvari) i kojima to ne smeta, zelela bih da sam jedna od takvih ali nisam...na zalost. Ali ljubav prema njemu je jaca od mene i ne bih mogla da zamislim da se rastanemo ili slicno. Verovatno cu dobiti mnogo minusa, ali eto, barem sam iskrena.

Druga sansa

pre 13 godina

U drugom sam braku cetiri godine. Oboje imamo brak za sobom i decu iz tog braka koju neizmerno volimo. On voli moju decu jer su moja a ja njegovu jer su njegova i deo njega.
Saradnja i dobar odnos sa bivsim supruznicima oko dece je jako vazna stavka da bi drugi brak bio uspesan.

zašto ovo čitam?

pre 13 godina

Svaki put se sve više iznenadim glupošću ovih tekstov. Ko li ovo piše? Neki kvazi psiholozi? Druga žena u hronološkom, ne mora ni u kom smislu da bude druga u bilo čemu. Jo bih ponešto imala da napišem kao komentar na ovaj tekst, ali je gubljenje vremena

Ja

pre 13 godina

Ja sam "nova" zena :) On ima brak iza sebe i dvoje odrasle dece. Na pocetku je to bio izazov da oni prihvate mene, a i ja njih, iako se radi o mladim ljudima, a ne o klincima od 5 godina. Vremenom smo se zblizavali, ali veoma sporo i uvek uz dozu rezerve. Ja ne pokusavam da im glumim mamu, niti im se dodvoravam, nego sam kul i normalna. Sada smo prilicno otvoreni i govorimo naglas, u lice, jedni drugima kad nekome nesto zasmeta i to veoma volim.
I tek sad kad je sve doslo na svoje mesto, razmisljamo da imamo i nasu, zajednicku decu.
Najbitniji je odnos izmedju nas dvoje, da mi dobro funkcionisemo, da on stiti mene i da on ima moju podrsku, a kad je frka oko bilo cega sa njegovom decom, ne mesam se, nego to ipak prepustam njemu.
Sto se tice "stare" zene, volim da imaju kontakt, jer bih u suprotnom imala lose misljenje o mom muskarcu. Naravno, sa njom ne bih pila kafu i ne bih da zove posle 20h. Ne razmisljam o rangiranju i ne uporedjujem je sa mnom, sve sto je bilo pre mene pripada proslosti, kao sto, uostalom, i moj bivsi muz pripada nekim drugim vremenima. Pojmovi se ne brkaju.
Najvaznije je da postoji velika ljubav izmedju mog "novog" coveka i mene i onda sve izgleda lako :)

Prevarena

pre 13 godina

Biti druga zena je mnogo bolja varijanta nego ostati prva a ziveti u neverstvu i lazima samo da bi okolini prikazali "lepu" ali laznu sliku.

Dejan

pre 13 godina

Mislim da je ceo tekst promašaj. Ne postoji naziv prva i druga žena osim možda u zemljama gde je zakonom dozvoljeno imati više žena. Žena sa kojom živiš u braku ti je žena, supruga, bračni drug ili kakav god još književni naziv postojao ali nikako prva ili druga. Moze samo biti još u dodatku ako su dva braka u pitanju bivša. Ja sam se dva puta ženio. Za mene je moja supruga samo supruga nikako ni prva ni druga. Svaka poredjenja braka sa predhodnim su čist idiotluk i lako rasture porodicu. Najvažnije je voleti se poštovati se uzajamno, razumeti jedno drugo, jer zaboga zbog toga ste ste stupili u brak jedno sa drugim!

stereotipi out

pre 13 godina

Ne zanosimo se. Muškarci jesu osetljivi ali ne na način kako smo mi žene. Dakle, muškarac nakon prvog neuspešnog braka nije ranjenik koga treba negovati, maziti i paziti. On želi da uprkos neuspehu njegova nova žena vidi u njemu jakog muškarca koji je spreman i sposoban da joj pruži sve što treba.
Jedan od razloga za stupanje u novu vezu ili brak nakon razvoda jeste i potreba da se dokaže kao vredan muškarac koji može da usreći ženu.
Nova žena (namerno neću da je zovem druga, jer po meni ona je na prvom mestu u njegovom sadašnjem životu, stoga ona je prva i jedina, a bivša je samo bivša i ništa više)treba da mu pruži prilike u kojima će on da se pokaže kao mušakarac koji uspešno zadovoljava potrebe žene (kao suprug, kao ljubavnik, kao prijatelj, kao roditelj njihove dece...).
Što se tiče toga kako se odnosio prema prethodnoj, kojim ju je imenima zvao, gde ju je vodio... tim pitanjima može da se bavi svaka devojka koja je u vezi sa momkom koji je imao veze pre nego što su se upoznali, što znači skoro svaka. Mnogo je važnije da obrati pažnju na to kako se on odnosi prema njoj, da li joj prija da bude sa njim, da li je zabavlja i opušta ili joj dosađuje i opterećuje je pričama o svojoj bivšoj i o tome kako ga ona nije razumela, prihvatala, volela, poštovala, kako nikad nije bila zadovoljna... Ako tako priča znači ili da je još emotivno vezan za nju ili da traži sažaljenje što nije ni najmanje muževno i nije osećanje koje žena oseća prema muškarcu kog voli. Ako prema muškarcu osećate sažaljenje najbolje je da mu kažete da niste zainteresovani za njega kao muškarca i da možete samo da budete prijatelji.
Što se tiče njegove familije i prijatelja, ako im je stalo do njega videće u vama vaše najbolje osobine i prihvatiće vas najbolje što umeju jer svako od njih želi da on ima osobu koju voli i koja ga voli, a to im je jako važno baš zato što je imao neuspeh u prvom braku.
Bivša žena nije bauk i ako je kao takvom vidite to je najverovatnije zato što ju je on tako predstavio da bi manipulacijom izazvao kod vas strah od nje. Pitajte se zašto mu odgovara da se plašite bivše.
Da li je došlo do razvoda ili je prva žena preminula nije od važnosti. Važno je da se on prema svojoj sadašnjoj ženi odnosi sa poštovanjem i ljubavlju, da joj ne zakida na pažnji, nežnostima, brižnosti... navodno zato što je postojala njena prethodnica. Ako vam zakida na ljubavi... onda se ne radi o problemu prethodne žene već je takav muškarac koristi kao opravdanje i izgovor što se ne ulaže u odnos dovoljno, što beži od bliskosti... Ako se usredsredite na prethodnu ženu propustićete stvarni problem koji itekako zahteva pažnju. On će večno između vas dvoje da stavlja nju i nikada nećete imati ljubav kakvu svaka žena zaslužuje - da u toku veze ili braka bude prva i jedina nezavisno od toga što je neminovno da su postojale bivše devojke (ili žena).
Mnogo važnija pitanja koja žene koje se udaju za udovce ili razvedene muškarce sa decom ne postavljaju sebi na vreme i samim tim ne oblikuju dobre stavove prema njima je to: da li su spremne da prihvate njegovu decu, da li su spremne da žrtvuju svoju potrebu da sa njim provode vreme nasamo ili sa zajedničkom decom, da li su spremne na to da on mora da ima kontakt sa bivšom ženom ili njenom familijom zarad dece i da se trudi da taj odnos bude poslovno i prijateljski dobar, da li im odgovara da novac koji zarađuje mora da ulaže i u svoju decu iz prvog braka a ne samo u njih i njihovu decu... O tome žene maltene nikad ne razmišljaju. Nego se zalete, udaju se a onda pate i one i njegova deca iz prvog braka.
Svaka čast izuzecima kojih ima, kada se razviju odlični odnosi pa nova žena čuva unuke svoga supruga iz prvog braka kao da su njeni i obožava ih kao da su deca njene dece.
Da ne ispadne da kritikujem previše muškarce naglasila bi da postoje žene koje same po sebi pridaju bivšim preveliki značaj iako sam muškarac to ne čini. Takva žena mora da zagleda dublje u sebe i da ispita otkuda u njoj tolika doza nesigurnosti u svoju ženstvenost i da potom ojača sebe. Potreba da se takmiči sa bivšom je uvek znak da sumnja u svoju privlačnost.

Mrzim ,,ženske'' časopise, ergo, sum!

pre 13 godina

Mnogim ženama je gomila ovakvih tekstova nepotrebna. ,,ženski'' časopisi su se sveli na to da od nas prave kretene koji ne zanju da misle svojim glavom. Da li si druga žena??? Alo bre rođače?? Ako se zaljubim, šta me briga da li on ima brak ili 2 iza sebe. Briga me.
Ali opet, kada malo bolje razmilsim, gomila devojaka iz mog okruženja, je toliko ograničeno, da u neku ruku ovi tekstovi im nisu na odmet. Ako ne umeš da razmišljaš svojom glavom, ako ti je čutura prazna, čitaj ,,10 načina...'', ,,šta uraditi ako...'' ni slične gluposti koje nam serviraju ovi glupi časopisi.
Nisam feminiskinja i nisam isfrustrirana, pošto znam da će možda krenuti gomila komentara ovog tipa.

anica

pre 13 godina

Sve zavisi od zene kako ce da prihvati tu situaciju.Ako je zena normalna i razumna i ako ta druga nije uzrok razvoda,onda bi trebalo da je sve u redu.Iz licnog iskustva kazem,jer sam druga,ali ja imam super odnos sa njegovom decom i sto je mozda cudno i sa njegovom bivsom zenom.

Nada

pre 13 godina

Moj muz ima jako puno drugarica ali retko kog druga, pitala sam se uvek zasto? sve dok ga nisam uhvatila da gaji emocije prema mojoj prijateljici? U njegovom zivotu je bilo mnogo zena i jos uvek ih mnogo ima, sada se samo pitam sa koliko njih je imao seksualne odnose?
Koja sam tu ja pitam se, pitam, mada duboko u sebi znam da muz koji voli svoju zenu u njoj nadje najbolju prijateljicu i vise ne luta okolo sa i za drugim zenama?

Barumba

pre 13 godina

Zena koju momentalno volim i kojoj sam posvecen mi je prva zena u zivotu mada se jos uvek nalazim u braku sa zenom koju vise ne volim jer je majka moje dece.
Ima nas dosta u slicnoj situaciji, takvo vreme doslo...

Obi

pre 13 godina

@ Prevarena ali i dalje voljena:
Ta druga žena vidi (a i doživljava) odličan seks bez obaveza sa tvojim mužem. Moguće da se i zaljubi, ali se brzo odljubi. U svakom slučaju u pitanju je strast, i to ogromna strast, a oženjeni muškarci najčešće nalaze udate ženske upravo iz razloga da im se ne bi nakačile na duže staze i remetile brak.
Voli tebe tvoj muž, samo, kao što ti kažeš, ima poremećaj koji se zove "biti erektilno sposoban za veći broj žena". Neki muškarci su jednostavno takvi- seksualno VRLO funkcionalni tokom najvećeg dela života, zato i imaju problem sa "moralom"- ali takvi su.... jednostavno su, za današnje poimanje sveta, i previše zdravi.

A generalno žene imaju manju potrebu za seksom, kažem generalno, to znači u najvećem broju slučajeva (naravno da postoje nimfomanke.... i nije im nimalo lako). Tako je priroda to (malo nepravedno, jelte, i malo nakaradno uredila). Pa pogledaj samo koliko ima silovanja, to je sve testosteron bez mozga.
I nema potrebe raspravljati o jednakosti seksualnih potreba muškaraca i žena kada jednostavno tu postoji velika nejednakost.
I još bih te pitala nešto- da li se tvoj muž aktivno bavi sportom? Samo takvi su seksualno preterano zdravi.
Znam.
:)

mislilac

pre 13 godina

">>>laž, pokvarenjaštvo i podmuklost>>>"
To sto si navela je prevara!!! Bilo fizicka ili psihicka ali ako neko vara dugo tj vodi paralelni zivot onda je to pokvarenost i niskost prema partneru. Zar je taj partner toliko naivan da moze da zivi takvim zivotom? Da li uoste normalno zavaravati nekog u nesto sto ne postoji?
Mislim da su ljubavnice generalno u mnogoj boljoj poziciji jer one znaju za zene i njih niko nemora da laze!

dragana

pre 13 godina

razvedni muskarci su kao polovan auto.veca je verovatnoca da vam uvale neki krsh koji na prvi pogled izgleda dobro.ne bih pre3porucila nikom :) pozdrav

maja

pre 13 godina

@za Kiki:
Vi ste u 'svog' coveka zaljubljeni, zavisni od njega, ali nije to ljubav. Da ga volite zaista, ne bi Vam njegova deca iz prethodnog braka bila problem. Ili su vam problem jer jos nemate sa njim zajednicku decu? Kada ih budete imali, i ljubomora prema deci prethodne, bi trebala da nestane. Ali pre svega poradite na svom samopouzdanju, jer samouverenoj osobi ne smetaju tudja deca.

Obi

pre 13 godina

Prevarena- i dalje voljena:
Što se toga tiče, mislim da li će ga to ludilo proći- to veruj mi ne mogu da znam, ali kao što znaš i sama- on voli tebe, uostalom zato te je i oženio (valjda!).
A sad, zakon je jedno, a život drugo- i ništa nije crno niti belo- jeste, "prevara" boli, ali ne znam da li bih to uopšte mogla da nazovem prevarom- jer ja pod prevarom podrazumevam krađu, laž, pokvarenjaštvo i podmuklost- a koliko vidim iz tvog pisanja, tvoj muž voli i tebe i dete i pazi vas.
Druga je priča ako hoće da se razvede....ali ako neće, ne brini ništa- a ko zna, možda i ti nađeš nekog ljubavnika i bićeš tada u prednosti jer tvoj muž neće smeti ništa da prigovori ;)

Znam da ovo što pišem zvuči kao izopačenost i perverzija, ali nije- to je samo ljudska priroda i jak seksualni nagon.
Pozz

blago onima sto znaju sve o zivotu

pre 13 godina

@Obi

Ne znam sta izigravas, al meni su bas zanimljivi ljudi koji iznose svoje impresije kao da su to nepobitne cinjenice i koji svoje savete plasiraju kao najvece mudrosti na svetu

Obi

pre 13 godina

@ protein:
Pa da budem iskrena, i nemam. To su iskustva mojih nekoliko drugarica, kad bolje razmislim- možda su se samo hvalile, možda izmišljale, a možda pokušavale da izazovu ljubomoru. A možda i ja, kao i većina ovde prisutnih ženskih, iza lažnog imena izigravam nešto što nisam- to je tako lako u virtuelnom svetu.

Prevarena ali i dalje voljena

pre 13 godina

Otkrila sam nedavno da me muz OPET vara. Znam da voli i mene i decu i vidim da mu je jako tesko kada me povredi sa njegovim neverstvom. Neznam kako da mu pomognem? Ubedjena sam da on ima neki poremecaj jer i pored velike zaljubljenosti izmedju nas dvoje on malo, malo pa ga uhvatim sa istom zenskom. Neznam sta da radim ali znam da sam ja prva zena u njegovom zivotu i to niko ne moze da me razuveri. Nije mi jasno sta ta druga zena vidi u svojoj buducnosti kada zna da sam ja uvek na prvom mestu u njegovom zivotu.

protein

pre 13 godina

@Obi

Nekoliko godina sam bio u ozbiljnoj vezi, a onda je drugarica mojoj devojci ubacila u glavu ideje o flertovanju sa oženjenima. Savet svim ženama u stabilnoj vezi: prvo rasčistite same sa sobom šta želite u životu, jer su emotivni ožiljci doživotni.

Prevarena -i dalje voljena

pre 13 godina

Hvala ti sestro lepa, tako mi milo da dobijem reci podrske koje mi bas jako trebaju. Ma znam ja da me on voli jer mi smo tako srecni kada smo zajedno u svom porodicnom carstvu. Ali eto valjda ce ga i to ludilo proci...
Hvala jos jednom!!!

Prevarena ali i dalje voljena

pre 13 godina

Otkrila sam nedavno da me muz OPET vara. Znam da voli i mene i decu i vidim da mu je jako tesko kada me povredi sa njegovim neverstvom. Neznam kako da mu pomognem? Ubedjena sam da on ima neki poremecaj jer i pored velike zaljubljenosti izmedju nas dvoje on malo, malo pa ga uhvatim sa istom zenskom. Neznam sta da radim ali znam da sam ja prva zena u njegovom zivotu i to niko ne moze da me razuveri. Nije mi jasno sta ta druga zena vidi u svojoj buducnosti kada zna da sam ja uvek na prvom mestu u njegovom zivotu.

Barumba

pre 13 godina

Zena koju momentalno volim i kojoj sam posvecen mi je prva zena u zivotu mada se jos uvek nalazim u braku sa zenom koju vise ne volim jer je majka moje dece.
Ima nas dosta u slicnoj situaciji, takvo vreme doslo...

Prevarena -i dalje voljena

pre 13 godina

Hvala ti sestro lepa, tako mi milo da dobijem reci podrske koje mi bas jako trebaju. Ma znam ja da me on voli jer mi smo tako srecni kada smo zajedno u svom porodicnom carstvu. Ali eto valjda ce ga i to ludilo proci...
Hvala jos jednom!!!

Obi

pre 13 godina

@ Prevarena ali i dalje voljena:
Ta druga žena vidi (a i doživljava) odličan seks bez obaveza sa tvojim mužem. Moguće da se i zaljubi, ali se brzo odljubi. U svakom slučaju u pitanju je strast, i to ogromna strast, a oženjeni muškarci najčešće nalaze udate ženske upravo iz razloga da im se ne bi nakačile na duže staze i remetile brak.
Voli tebe tvoj muž, samo, kao što ti kažeš, ima poremećaj koji se zove "biti erektilno sposoban za veći broj žena". Neki muškarci su jednostavno takvi- seksualno VRLO funkcionalni tokom najvećeg dela života, zato i imaju problem sa "moralom"- ali takvi su.... jednostavno su, za današnje poimanje sveta, i previše zdravi.

A generalno žene imaju manju potrebu za seksom, kažem generalno, to znači u najvećem broju slučajeva (naravno da postoje nimfomanke.... i nije im nimalo lako). Tako je priroda to (malo nepravedno, jelte, i malo nakaradno uredila). Pa pogledaj samo koliko ima silovanja, to je sve testosteron bez mozga.
I nema potrebe raspravljati o jednakosti seksualnih potreba muškaraca i žena kada jednostavno tu postoji velika nejednakost.
I još bih te pitala nešto- da li se tvoj muž aktivno bavi sportom? Samo takvi su seksualno preterano zdravi.
Znam.
:)

Obi

pre 13 godina

Prevarena- i dalje voljena:
Što se toga tiče, mislim da li će ga to ludilo proći- to veruj mi ne mogu da znam, ali kao što znaš i sama- on voli tebe, uostalom zato te je i oženio (valjda!).
A sad, zakon je jedno, a život drugo- i ništa nije crno niti belo- jeste, "prevara" boli, ali ne znam da li bih to uopšte mogla da nazovem prevarom- jer ja pod prevarom podrazumevam krađu, laž, pokvarenjaštvo i podmuklost- a koliko vidim iz tvog pisanja, tvoj muž voli i tebe i dete i pazi vas.
Druga je priča ako hoće da se razvede....ali ako neće, ne brini ništa- a ko zna, možda i ti nađeš nekog ljubavnika i bićeš tada u prednosti jer tvoj muž neće smeti ništa da prigovori ;)

Znam da ovo što pišem zvuči kao izopačenost i perverzija, ali nije- to je samo ljudska priroda i jak seksualni nagon.
Pozz

zašto ovo čitam?

pre 13 godina

Svaki put se sve više iznenadim glupošću ovih tekstov. Ko li ovo piše? Neki kvazi psiholozi? Druga žena u hronološkom, ne mora ni u kom smislu da bude druga u bilo čemu. Jo bih ponešto imala da napišem kao komentar na ovaj tekst, ali je gubljenje vremena

mislilac

pre 13 godina

">>>laž, pokvarenjaštvo i podmuklost>>>"
To sto si navela je prevara!!! Bilo fizicka ili psihicka ali ako neko vara dugo tj vodi paralelni zivot onda je to pokvarenost i niskost prema partneru. Zar je taj partner toliko naivan da moze da zivi takvim zivotom? Da li uoste normalno zavaravati nekog u nesto sto ne postoji?
Mislim da su ljubavnice generalno u mnogoj boljoj poziciji jer one znaju za zene i njih niko nemora da laze!

Nada

pre 13 godina

Moj muz ima jako puno drugarica ali retko kog druga, pitala sam se uvek zasto? sve dok ga nisam uhvatila da gaji emocije prema mojoj prijateljici? U njegovom zivotu je bilo mnogo zena i jos uvek ih mnogo ima, sada se samo pitam sa koliko njih je imao seksualne odnose?
Koja sam tu ja pitam se, pitam, mada duboko u sebi znam da muz koji voli svoju zenu u njoj nadje najbolju prijateljicu i vise ne luta okolo sa i za drugim zenama?

stereotipi out

pre 13 godina

Ne zanosimo se. Muškarci jesu osetljivi ali ne na način kako smo mi žene. Dakle, muškarac nakon prvog neuspešnog braka nije ranjenik koga treba negovati, maziti i paziti. On želi da uprkos neuspehu njegova nova žena vidi u njemu jakog muškarca koji je spreman i sposoban da joj pruži sve što treba.
Jedan od razloga za stupanje u novu vezu ili brak nakon razvoda jeste i potreba da se dokaže kao vredan muškarac koji može da usreći ženu.
Nova žena (namerno neću da je zovem druga, jer po meni ona je na prvom mestu u njegovom sadašnjem životu, stoga ona je prva i jedina, a bivša je samo bivša i ništa više)treba da mu pruži prilike u kojima će on da se pokaže kao mušakarac koji uspešno zadovoljava potrebe žene (kao suprug, kao ljubavnik, kao prijatelj, kao roditelj njihove dece...).
Što se tiče toga kako se odnosio prema prethodnoj, kojim ju je imenima zvao, gde ju je vodio... tim pitanjima može da se bavi svaka devojka koja je u vezi sa momkom koji je imao veze pre nego što su se upoznali, što znači skoro svaka. Mnogo je važnije da obrati pažnju na to kako se on odnosi prema njoj, da li joj prija da bude sa njim, da li je zabavlja i opušta ili joj dosađuje i opterećuje je pričama o svojoj bivšoj i o tome kako ga ona nije razumela, prihvatala, volela, poštovala, kako nikad nije bila zadovoljna... Ako tako priča znači ili da je još emotivno vezan za nju ili da traži sažaljenje što nije ni najmanje muževno i nije osećanje koje žena oseća prema muškarcu kog voli. Ako prema muškarcu osećate sažaljenje najbolje je da mu kažete da niste zainteresovani za njega kao muškarca i da možete samo da budete prijatelji.
Što se tiče njegove familije i prijatelja, ako im je stalo do njega videće u vama vaše najbolje osobine i prihvatiće vas najbolje što umeju jer svako od njih želi da on ima osobu koju voli i koja ga voli, a to im je jako važno baš zato što je imao neuspeh u prvom braku.
Bivša žena nije bauk i ako je kao takvom vidite to je najverovatnije zato što ju je on tako predstavio da bi manipulacijom izazvao kod vas strah od nje. Pitajte se zašto mu odgovara da se plašite bivše.
Da li je došlo do razvoda ili je prva žena preminula nije od važnosti. Važno je da se on prema svojoj sadašnjoj ženi odnosi sa poštovanjem i ljubavlju, da joj ne zakida na pažnji, nežnostima, brižnosti... navodno zato što je postojala njena prethodnica. Ako vam zakida na ljubavi... onda se ne radi o problemu prethodne žene već je takav muškarac koristi kao opravdanje i izgovor što se ne ulaže u odnos dovoljno, što beži od bliskosti... Ako se usredsredite na prethodnu ženu propustićete stvarni problem koji itekako zahteva pažnju. On će večno između vas dvoje da stavlja nju i nikada nećete imati ljubav kakvu svaka žena zaslužuje - da u toku veze ili braka bude prva i jedina nezavisno od toga što je neminovno da su postojale bivše devojke (ili žena).
Mnogo važnija pitanja koja žene koje se udaju za udovce ili razvedene muškarce sa decom ne postavljaju sebi na vreme i samim tim ne oblikuju dobre stavove prema njima je to: da li su spremne da prihvate njegovu decu, da li su spremne da žrtvuju svoju potrebu da sa njim provode vreme nasamo ili sa zajedničkom decom, da li su spremne na to da on mora da ima kontakt sa bivšom ženom ili njenom familijom zarad dece i da se trudi da taj odnos bude poslovno i prijateljski dobar, da li im odgovara da novac koji zarađuje mora da ulaže i u svoju decu iz prvog braka a ne samo u njih i njihovu decu... O tome žene maltene nikad ne razmišljaju. Nego se zalete, udaju se a onda pate i one i njegova deca iz prvog braka.
Svaka čast izuzecima kojih ima, kada se razviju odlični odnosi pa nova žena čuva unuke svoga supruga iz prvog braka kao da su njeni i obožava ih kao da su deca njene dece.
Da ne ispadne da kritikujem previše muškarce naglasila bi da postoje žene koje same po sebi pridaju bivšim preveliki značaj iako sam muškarac to ne čini. Takva žena mora da zagleda dublje u sebe i da ispita otkuda u njoj tolika doza nesigurnosti u svoju ženstvenost i da potom ojača sebe. Potreba da se takmiči sa bivšom je uvek znak da sumnja u svoju privlačnost.

Mrzim ,,ženske'' časopise, ergo, sum!

pre 13 godina

Mnogim ženama je gomila ovakvih tekstova nepotrebna. ,,ženski'' časopisi su se sveli na to da od nas prave kretene koji ne zanju da misle svojim glavom. Da li si druga žena??? Alo bre rođače?? Ako se zaljubim, šta me briga da li on ima brak ili 2 iza sebe. Briga me.
Ali opet, kada malo bolje razmilsim, gomila devojaka iz mog okruženja, je toliko ograničeno, da u neku ruku ovi tekstovi im nisu na odmet. Ako ne umeš da razmišljaš svojom glavom, ako ti je čutura prazna, čitaj ,,10 načina...'', ,,šta uraditi ako...'' ni slične gluposti koje nam serviraju ovi glupi časopisi.
Nisam feminiskinja i nisam isfrustrirana, pošto znam da će možda krenuti gomila komentara ovog tipa.

maja

pre 13 godina

@za Kiki:
Vi ste u 'svog' coveka zaljubljeni, zavisni od njega, ali nije to ljubav. Da ga volite zaista, ne bi Vam njegova deca iz prethodnog braka bila problem. Ili su vam problem jer jos nemate sa njim zajednicku decu? Kada ih budete imali, i ljubomora prema deci prethodne, bi trebala da nestane. Ali pre svega poradite na svom samopouzdanju, jer samouverenoj osobi ne smetaju tudja deca.

dragana

pre 13 godina

razvedni muskarci su kao polovan auto.veca je verovatnoca da vam uvale neki krsh koji na prvi pogled izgleda dobro.ne bih pre3porucila nikom :) pozdrav

Ja

pre 13 godina

Ja sam "nova" zena :) On ima brak iza sebe i dvoje odrasle dece. Na pocetku je to bio izazov da oni prihvate mene, a i ja njih, iako se radi o mladim ljudima, a ne o klincima od 5 godina. Vremenom smo se zblizavali, ali veoma sporo i uvek uz dozu rezerve. Ja ne pokusavam da im glumim mamu, niti im se dodvoravam, nego sam kul i normalna. Sada smo prilicno otvoreni i govorimo naglas, u lice, jedni drugima kad nekome nesto zasmeta i to veoma volim.
I tek sad kad je sve doslo na svoje mesto, razmisljamo da imamo i nasu, zajednicku decu.
Najbitniji je odnos izmedju nas dvoje, da mi dobro funkcionisemo, da on stiti mene i da on ima moju podrsku, a kad je frka oko bilo cega sa njegovom decom, ne mesam se, nego to ipak prepustam njemu.
Sto se tice "stare" zene, volim da imaju kontakt, jer bih u suprotnom imala lose misljenje o mom muskarcu. Naravno, sa njom ne bih pila kafu i ne bih da zove posle 20h. Ne razmisljam o rangiranju i ne uporedjujem je sa mnom, sve sto je bilo pre mene pripada proslosti, kao sto, uostalom, i moj bivsi muz pripada nekim drugim vremenima. Pojmovi se ne brkaju.
Najvaznije je da postoji velika ljubav izmedju mog "novog" coveka i mene i onda sve izgleda lako :)

Kiki

pre 13 godina

Za stereotipi out:

Slazem se sa Vama u potpunosti.Evo ja sam ta druga, ustvari nova zena i u situaciji sam da imam muza koji je razveden sa detetom.
Muza volim mnogo, ali priznajem da sam jedna od tih koji ste naveli da ne razmisljaju da li ce im smetati sto muz mora da ima kontakt sa bivsom zenom zbog deteta, i da placa deo plate za to dete, i da mu je ta prva zena znaci vec dala to iskustvo i dar da ima prvo dete...nisam o tome mnogo razmisljala tada, jer isto kao i sad, i tada sam bila luda za njime, zaljubljena.
Ali eto, ne zelim da se stidim da priznajem da mi na neki nacin u podsvesti "smeta" to sto ima dete sa nekom drugom. I to nije nikakva ljubomora na tu prvu zenu, vec na tu samu situaciju da eto vec ima dete sa nekom drugom, da je tu neko dete, tudje dete (od tudje zene)...
Divim se zenama koje uspeju da prisvoje i zavole tudje dete (od tudje zene ustvari) i kojima to ne smeta, zelela bih da sam jedna od takvih ali nisam...na zalost. Ali ljubav prema njemu je jaca od mene i ne bih mogla da zamislim da se rastanemo ili slicno. Verovatno cu dobiti mnogo minusa, ali eto, barem sam iskrena.

protein

pre 13 godina

@Obi

Nekoliko godina sam bio u ozbiljnoj vezi, a onda je drugarica mojoj devojci ubacila u glavu ideje o flertovanju sa oženjenima. Savet svim ženama u stabilnoj vezi: prvo rasčistite same sa sobom šta želite u životu, jer su emotivni ožiljci doživotni.

anica

pre 13 godina

Sve zavisi od zene kako ce da prihvati tu situaciju.Ako je zena normalna i razumna i ako ta druga nije uzrok razvoda,onda bi trebalo da je sve u redu.Iz licnog iskustva kazem,jer sam druga,ali ja imam super odnos sa njegovom decom i sto je mozda cudno i sa njegovom bivsom zenom.

Prevarena

pre 13 godina

Biti druga zena je mnogo bolja varijanta nego ostati prva a ziveti u neverstvu i lazima samo da bi okolini prikazali "lepu" ali laznu sliku.

Druga sansa

pre 13 godina

U drugom sam braku cetiri godine. Oboje imamo brak za sobom i decu iz tog braka koju neizmerno volimo. On voli moju decu jer su moja a ja njegovu jer su njegova i deo njega.
Saradnja i dobar odnos sa bivsim supruznicima oko dece je jako vazna stavka da bi drugi brak bio uspesan.

Dejan

pre 13 godina

Mislim da je ceo tekst promašaj. Ne postoji naziv prva i druga žena osim možda u zemljama gde je zakonom dozvoljeno imati više žena. Žena sa kojom živiš u braku ti je žena, supruga, bračni drug ili kakav god još književni naziv postojao ali nikako prva ili druga. Moze samo biti još u dodatku ako su dva braka u pitanju bivša. Ja sam se dva puta ženio. Za mene je moja supruga samo supruga nikako ni prva ni druga. Svaka poredjenja braka sa predhodnim su čist idiotluk i lako rasture porodicu. Najvažnije je voleti se poštovati se uzajamno, razumeti jedno drugo, jer zaboga zbog toga ste ste stupili u brak jedno sa drugim!

Obi

pre 13 godina

@ protein:
Pa da budem iskrena, i nemam. To su iskustva mojih nekoliko drugarica, kad bolje razmislim- možda su se samo hvalile, možda izmišljale, a možda pokušavale da izazovu ljubomoru. A možda i ja, kao i većina ovde prisutnih ženskih, iza lažnog imena izigravam nešto što nisam- to je tako lako u virtuelnom svetu.

blago onima sto znaju sve o zivotu

pre 13 godina

@Obi

Ne znam sta izigravas, al meni su bas zanimljivi ljudi koji iznose svoje impresije kao da su to nepobitne cinjenice i koji svoje savete plasiraju kao najvece mudrosti na svetu