Petak, 04.06.2010.

00:38

Đilas: Nedopustiv bonus činovnicima

Odluka Vlade Srbije da <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&amp;mm=06&amp;dd=04&amp;nav_id=436156" class="text-link" target= "_blank">isplati bonuse od po 5.000 dinara zaposlenima u državnoj upravi</a> bi bila pogrešna, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: Pres

Ðilas: Nedopustiv bonus èinovnicima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

Mislim

pre 13 godina

To Dragane rode.Reči su na mestu a ostalo ne znam i ne komentarišem.Nego razmislite malo u DS o tom G17 krajnje je vreme.Ja bi ih zamenio sa naprednjacima i malo preraspodelio ministarstva pa da krene,krajnje je vreme za vas i Srbiju i sve nas da u ovoj krizi vlast bude efikasna,nekorumpirana i socijalno odgovorna.

Dragan, Lazarevac

pre 13 godina

Ovakvom izjavom gospodin Djilas se jedini od političke elite u Srbiji osmelio da ukaže na nedopustiv odnos države u izdvajanju novca od građana poreskih obveznika, za finansiranje enormno visokih plata kadrova sa Kosova, koji više od dest godina ništa ne rade. Primer je EPS, gde više od 6000 zaposlenih već 11 godina prima plate a uopšte ne rade, gde ogroman broj najodanijih čuvara pogubne politike S.Miloševića, uživa nezasluženo najveće blagodeti ovog društva. Gospodine gradonačelniče, imate našu punu podršku za zajedničku borbu da građanima Srbije, ni ova ni svaka buduća Vlada nema pravo da uzima novac od plata da bi finansirala ogroman broj lažnih patriota sa Kosova, jer to preti da uništi budućnost naše mladeži.
Pa valjda je posle skupa u Sarajevu, svakome jasno da je skupocena priča "Kosovo je Srbija" postala samo ogroman teret za sve siromašnije građane Srbije.
Bilo bi dobro ako uz našu podršku budete imali snage da istrajete, a je Vas vidim kao budućeg premijera.

Radoje

pre 13 godina

Bonus kao kompenzacija zbog stagniranja plata je po mom misljenju promasena priča. Mislim da niko u ovoj priči ne moze da bude zadovoljan i da su te pare zbirno mogle biti iskorišćene na pametniji način

pivljanin

pre 13 godina

Kakav demagog. Ko Tadić. Čovek koji se u sve meša: u rad Narodne Banke, prosvete, sporta.. poseče zdrave platane a posle uvozi iste za 1000 eura po komadu. A za početak neka smanji broj poslanika u skupštini Beograda i bg vladi. Kada je trebala da se kreše administracija u Beogradu bio je protiv. Bolje bi mu bilo da se ponekad bavi svojim poslom.

simonida

pre 13 godina

E slatko sam se nasmejala, oni neka menjaju kola...a muceni oni koji rade za 15-20000 dinara, oni neka predju na pola vekne hleba/ taman po jedna kriska za svakog ukucana/! Da, da...oni brinu za 'savremenu' bolest, gojaznost...jaooo, BOZE, BOZE, cime zasluzismo ovako divnu vladu...neka ima je alal!!! I deca radnika umeju pojesti po koji vise sladled!!!DAJTE ONIMA KOJIMA JE TO ZAISTA I POTREBNO,DALJOJ POLEMICI NEMA MESTA!!!

Mara

pre 13 godina

Kojom li se logikom vodi ovaj Dinkic?!? Nista meni vise nije jasno...
Zao mi je samo sto ovaj Djilas nije na nekoj visoj poziciji, pa da moze i konkretno da utice na ovog!
Ima milion razumnih i preko potrebnih stvari na sta treba dati novac!

Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo.

Moze za Djilasa da prica ko sta hoce, al ja njega vidim kao rukovodioca koji ono sto kaze da ce to i izvrsiti, jer ima realno stroge poglede na stvari i desavanja oko njega. Jedini je koji uvek kaze svoje misljenje, pa kako god se to svidjalo nekome.

Mirjana

pre 13 godina

E moj jadni narode,na bacenu kosku od 50 evra stize 170 komentara!Pa jel Djilas u koaliciji sa Dinkicem ili sam ja? A glasanje na komentare je u najmanju ruku cudno. Mirise da je neko dobio zadatak da nepreporucuje iskrene,ljudske komentare a pise i preporucuje hvalospeve.
Kad nas muka i nepravda nad bliznjim pocnu da bole,kad ga budemo razumeli i pomogli monda cemo zasluziti i bolju vlast. Ovako,na zalost,vlast je ogledalo nas samih.Mnogo smo gadni..

Aleksandar

pre 13 godina

Zašto se Djilas javlja za ono što nema veze sa njegovom funkcijom, i to kao kontrira odluci vlade? Po broju i stilu komentara mi je jasno.

black

pre 13 godina

Jeste li zadovoljni time što ste čekali u redu za pasoš i ličnu kartu danima?
Jeste li zadovoljni što vam se lekarski pregledi zakazuju za 6-9 meseci?
Jeste li zadovoljni što je ukinuta besplatna užina deci?
Jeste li zadovoljni radom Poreske uprave?
Jeste li zadovoljni radom lokalne samouprave?
Jeste li zadovoljni radom policije?
Jeste li zadovoljni...ako jeste onda im dajte bonus!

ogorčena i zabrinuta

pre 13 godina

Vlast se zafrkava sa narodom.

DS video loše komentare pa daj brže bolje da njihov **** član kaže da je on (DS) protiv toga. Tek da se ne izgube glasovi razumnih glasača DS-a.

Užasna vlast!!! Gora od Miloševićeve jer idu na varijantu da moramo da glasamo njih inače će doći gori: radikali.

Haha... Završili ste sa mnom. Moj glas ne ide ni vama (sve stranke na vlasti), ni LDP-u. Možda ga iz običnog inata dam baš radikalima!!!

Siniša

pre 13 godina

Da li neko može da obuzda ovog Dinkića, ****, za šta god se uhvati propadne. Cvetković mora da ga obuzda ili neka se skloni, ne može ova neznalica da određuje šta će da se radi. Još ste mu dali da vodi ekonomiju, pa on kravu ne zna da proda. Vi ga puštate , a njegovi kadrovi nam prave milionske lopovluke i štetu.

EU Citizen

pre 13 godina

Pročitah naslov i početak vesti, i taman zaustih da pohvalim gospodina Đilasa, jer je bonus državnim službenicima ili bilo kome drugom, kolika je da je njihova plata, u ovakvoj situaciji nezapamćena svinjarija - ne dele se bonusi kada za to država mora da se zaduži na račun budućih generacija, kako ste radili, tako sad i prolazite, prostrite se koliki vam je guber, a ne prebacujte teret svog decenijskog neradništva, kratkovidosti, gluposti i bahatosti na unuke, to je perfidno i nemoralno - kada mi pogled pade na ostatak članka i zajedno s njima mrak na oči, bonuse po ovom populisti ustvari treba deliti, ali nekakvim medicinskim sestrama, nezaposlenima i penzionerima, odnosno nije šija nego vrat, ovde nije poenta ko će dobiti pare, nego da para uopšte nema, i da je ova zemlja već prezadužena, pa niko ne treba da dobije ni dinar, pa makar Đilas i Tadić izgubili izbore jer nisu dovoljno potkupili biračko telo, pošto je alternativa grčki scenario za nekoliko godina, samo bez EU da dobrohotno odreši kesu sa milijardama, drugim rečima, krstača na ekonomsku budućnost Srbije za sledećih trideset godina, što čak ni Miloševiću nije pošlo za rukom. I kao trešnja na vrh torte, slobodna varijacija ekonomsko-analfabetskog trabunjanja o tome kako su "banke krive" za pad dinara (a nije kriva srpska vlada i njena ogromna javna potrošnja i nekonkurentno i za investitore neprivlačno privredno okruženje koje stvara). Čak i da su banke kupovale devize, ko je ovaj demagoški fićfirić da ljudima određuje šta da rade sa svojim rođenim novcem da on i Tadić ne bi izgubili sledeće izbore? Idu ozbiljna vremena, EU po svoj prilici ide k vragu, samo je pitanje da li brzo ili polako, i šta je tu bolje za nas (to jest, kad bismo u srpskim pseudoelitama imali nekoga ko uopšte međunarodni kontekst razume i u stanju je da se prema njemu adekvatno postavi), a u Srbiji ne zna se ko je grđi, nekompetentniji, nesposobniji i lošije informisan, vlast, opozicija ili narod. Kada bih živeo u Beogradu, i imao samo srpski pasoš, bio bih veoma zabrinut za svoju budućnost.

wild duck

pre 13 godina

Procitao izjavu i sve vase komentare. Tesko je dati objektivnu procenu.

Uzeta sama za sebe, izjava je potpuno korektna / realna.
Ipak, bilo bi suvise jednostavno da je tako.
U pitanju mora biti siri kontekst koji mi ovde ne vidimo, jer ne sedimo u vrhu DS.
Ljudi, pa oni su industrija! Imaju umne PR ljude i svakojake analiticare... Veliki je to biznis, taj DS...
Tek ce vreme pokazati cime je ovo motivisano.

And no religion too

pre 13 godina

"Ako je to nagrada za rad, onda treba da je dobiju najbolji, a ne svi", kazao je Đilas. "
u isto vreme kaze da medicinska ssestra treba da dobije, a doktor koji je 30 godina ucio skolu ne treba. pa sta to znaci, da je medicinska sestra bolja od doktora?!?!
a kad cujem ono "nezaposlenima dati pomoc" NAJEZIM SE! sta, da ih nagradjujemo sto su nezaposleni?!?! a ove koji su zaposleni, ustaju u 5 svakog jutra, deru se od posla, da tretiramo losije???

Nike

pre 13 godina

Drugar mi radi u drzavnoj upravi i plata mu je oko 65000din, kad je cuo za bonus zove me i kaze citiram "Brate kad dodje ovaj bonus dodam 100 evrica i uzmem air max 180 ovaj novi taman da imam za leto" Toliko o tome gde ce te pare otici....preklinjem vas ako vec poklanjate dajte ljudima kojima je to zaista potrebno !

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

E, Đilase, ne talasaj!
A ti poklanjaš opljačkanih 200 miliona koalicionom partneru, a na istoj strani vest da će parkiranje poskupeti. I sve pod tvojom komandom poskupljuje - a onda se praviš širokorukaš pa deliš oteto od Beograđana čas ovamo - čas onamo. Treba u zatvor za nedopustivo raspolaganje narodnom imovinom, a država neka zaradi od carina, kontrole letenja, tranzita i ostalog, kao normalne države što rade, pa ako ima para za policiju neka opstane, ako ne - neka se policija raspusti. O vojsci - igrački tvog partijskog kamaradosa, da ne pričamo!
Samo se narod pita - dokle? I da li će vam se stati na rep!
Zli ste - ali nema svetla na vidiku...

MBg

pre 13 godina

Da li se to bliže izbori, pa se retorika zaoštrava. Možda se g. Đilas preporučuje za premijera. Ne slažem se ni sa jednim ni sa drugim. Nikome ne treba tih bednih 5000. To je ispod časti i onome sa malim i sa visokim primanjima. Klasična demagogija.

Dr

pre 13 godina

NEĆU TE PARE, jer em će još manje da vrede, em mi u životu ništa ne rešavaju, a i valjda treba da se na gomili u nešto smislenije ulože?
I džaba ministru trud, ne dam mu svoj glas.

Deki

pre 13 godina

Smesni ste, bavite se time da li ce se dodeliti jednokratni bonus od 50e, to vam je glavna tema. Niste se odmakli od sps-ovskog nacina vladavine 90ih, u nekim stvarima ste i gori.

Branislav

pre 13 godina

Potpuno bespotrebno rasipanje budzeta koji je i ovako dovoljno opterecen...limit 80 000 strasno limit je trebao da bude 20 000 i to samo ljudima koji imaju dvoje ili vise dece, i naravno da im se da vise od 5000 dinara...ali ne brinite ako se dobro secam ovo je Dinkic obecao :) tako da od te price nema nista kao sto nije ni bilo para od akcija i svih drugih stvari koji nam je doticni obecao....BEZ BRIGE!!!

folirant

pre 13 godina

Ovo je jedan od najvecih foliranata u Srbiji! On je dobra dusa, brine za narod a u stvari i on otima od tog bednog naroda jer da nije tako sto se toliko borio da bude gradonacelnik i sve drzi sa njegovim demokratama u malom prstu ruke. Sto ne radi u svojim preduzecima a ne da se finansira iz budzeta gradjana! On je samo podmetnut od strane DS da obmanjuje gradjane koji valjda nece to vise dozvoliti i na sledecim izborima ce dobro razmisliti kome ce dati glas i DA LI CE IZACI jer su OPCIJE UVEK ISTE ! Samo menaju mesta, pa mi to vidimo a sto nista ne preduzimamo, verovatno kad se prelije casa da ce biti mlacenja jer je 5oktobarska revolucija CORAK od kog narod umire od 2000.godine!!!Kljuca li kljuca!!!Razmislite o tome!!

Posejdon

pre 13 godina

Uopste ne vidim smisao, davanja bonusa svim drzavnim cinovnicima, s obzirom da ih verovatno svi ni ne zasluzuju. I kad vec govorimo o potrebi povecanja potrošnje (traznje), onda je svakako mnogo potrebnije dati bonuse (a još bolje povecati plate, kada se za to steknu uslovi) onima sa manjim zaradama, jer ce taj novac mnogo brze upotrebiti kupujuci verovatno, robu siroke potrosnje, nego nekom cinovniku sa platom 80.000 dinara. Smesno.

KRISTINA

pre 13 godina

Ljudima koji su na visokim polozajima tih 5 000 dinara ne znaci nista, tako da je u svakom slucaju glupo i polemisati na ovu temu.Umesto da se ulaze novac tamo gde je neophodno i daje ljudima koji su zaista socijalno ugrozeni, neko se nasao pametan pa bi da cascava one koji imaju visoke plate... sramota za Srbiju, zemlju koja ima veliki procenat siromasnih koji se bore za egzistenciju svojih porodica.Jako tuzno !!

Boka

pre 13 godina

Dati bonus na platu od 70.000-80.000 din. je apsurdno!
Za ovakvu javnu kritiku treba imati hrabrosti. Dragan je potpuno upravu za sve sto je rekao!

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

dj

pre 13 godina

ovaj djilas ko da nije drugi covek ds-a, mukica ne moze nista da ucini nego evo otvorio dusu.. a vidim i da je poslat cirkular clanovima sa kompom. samo vi podrzavajte, necete dugo

liberalizam

pre 13 godina

Iako je za mnoge stvari gospodin Dragan Djilas u pravu ja ipak imam jedan sustinski problem sa ovom izjavom.
Naime to su dupli arsini. Sa jedne strane Dragan Djilas je istaknuti uticajni clan demokratske stranke koja trenutno kroji vodecu drzavnu politiku. Korak dalje ministar uprave i lokalne samouprave kao i ministarka finansija direktno su kadrovi te stranke. Iz tog razloga meni se ne dopada pristup da se prema politici ova dva resora za koja direktno odgovara DS Dragan Djilas ponasa kao da nema nikakve veze sa tom partijom, i stavlja se u ulogu "objektivnog" posmatraca, da kada se njegova politicka odgovornost za ovo pitanje pokrene on se krije iza svoje funkcije sa izgovorom da to nije nadleznost gradonacelnika. Dakle ako govorite kao politicar (o pitanjima van svog resora) i odgovornost vam je politicka a ne resorna. Drugim recima, ne moze se na ovaj nacin svaljivati krivica na druge, deo te krivice je i na Draganu Djilasu. Onda o njoj bolje da ne prica sa tako superiornog polozaja "nenadleznosti".

Vuja

pre 13 godina

Ovaj covek govori zaista iskreno i realno, svidjalo se to nekome ili ne. Djilas ocigledno razume probleme obicnih gradjana, i koliko vidim iz njegovog dosadasnjeg rada ucestvuje u resavanju istih.

galileo

pre 13 godina

E, pa, stavrno bi bilo sramota da neko ko ima platu oko 70.000 dinara jos dobije i bonus od 5.000 dinara. Iako se vec ima u planu ispalta bilo kakvih bonusa, trebalo bi da to bude, upravo kako rece gradonacelnik, onima koji imaju bedne plate od po 20.000 dinara

Zvezdan

pre 13 godina

Definitivno moramo povesti računa i o najsitnijim detaljima kada su troškovi u pitanju. To se sve i svodi na malo oštriju kontrolu ko radi, šta radi, koliku platu prima, da li zaista radi, i to onda malo pretumbati, ne dozvoliti da se novac iz budžeta gomila kod ljudi koji ga nisu zaslužili svojim radom, i preliti ga u novčanike onih koji zaista pošteno rade a nisu adekvatno nagrađeni. Ne vidim razlog da se bilo ko ne složi sa ovim izjavama, ma iz koje stranke bio, jer ovo su fundamentalna moralna pitanja, i ko ima nešto protiv ovoga samo šteti sebi i svom ugledu, a ponajviše društvu.

RobinHud

pre 13 godina

Ja stvarno ne znam da li je normalno bogatima davati bonuse, a siromasnima neku crkavicu tek kolko da prezive u 21. veku!!...mozda bi cak i najbolje bilo da u ovoj prici primenimo anti-taktiku Robin Huda, pa da od siromasnih uzimamo ono malo sto imaju kako bi nasi dobrostojeci drzavljani ziveli jos bolje....a kada to uradimo..da se zapitamo da li treba kao narod da postojimo!!!!

Mirko

pre 13 godina

U pravu je, a sto je najgore kosovari primaju platu i od kosovskih institucija i od srpskih, a onda ovde izigravaju veliko srbe, ma dokle vise sa tim laznim patriotizmom, bravo za gradonacelnika

Sima

pre 13 godina

Svakako treba malo dublje iskontrolisati ko je za šta plaćen u ovoj zemlji i ispraviti nepravde tamo gde postoje. Nijedno društvo nije pošteđeno toga da se neko u sistemu provuče i bez rada egzistira na račun drugih, ali se društva i razlikuju po spremnosti da se sa takvim problemima nose. Potpuno podržavam bilo čiju inicijativu da se izvučemo iz inertnosti koju nosimo iz ranijih decenija i da svi krenemo u malo drugačijem smeru, gde bismo svojim radom doprinosili društvu, a društvo nam to višestruko uzvraćalo.

Miloš

pre 13 godina

Čovek je rekao ono što 99% ljudi misli da je normalno, a onaj 1% misli dugačije a oni su u vlasti!
Pa ovi hoće Super Hika (uzima sirotinji i daje bogatim) u Srbiji.

Dusan

pre 13 godina

Da je ovo samo jeftina demagogija govori cinjenica da je Djilas trenutno 3.-4. covek na politickoj sceni Srbije, a kuka nemocnim tonom i kritikuje nesto sto njegova stranka lako moze da resi. Sve sto je rekao je u pravu, znaci oni sve to znaju ali nece nista da menjaju. Ruganje. Ljigavo ruganje.

sramota

pre 13 godina

Umesto da resavamo problem nezaposlenosti, kao sto rece gradonacelnik Djilas, mi dajemo bonuse "jadnim socijalnim slucajevima koji imaju samo 75.000 din."... Sramota!

Alexa

pre 13 godina

Verovatno će ovog čoveka zamrzeti jedan deo elite, ali mislim da je ovo ispravan pravac razmišljanja. Moramo malo ispraviti ono što je naopako u našem društvu. Ne kažem ja da visokokvalifikovani stručnjaci ne treba da zarađuju dobro, samo kažem da neko ko nikada i ne dođe na posao, ne treba da prima platu, i na njegov račun se mora poboljšati standard onim ljudima koji stvarni teret posla faktički snose.

MMk1

pre 13 godina

Nije stvar u tome da li volite Djilasa ili ne, da li vam je simpaticna njegova frizura ili stranka u kojoj je... Jednostavno njegova zalaganja su za one kojima je zaista potrebna pomoc. Nije na odmet Beogradjani ni malo zdravog razuma.

JocaPozarevac

pre 13 godina

Djilas je potpuno u pravu!
Covek prica potpuno zdravo i logicno... Nikad u zivotu nisam bio pristalica DS-a, ali zbog ovakvih ljudi poput njega vredi da se covek ukljuci u politiku...
Eh da nam je vise Djilasa, lakse bi i Srbiji bilo!
Dinkicu, uci, uci, imas od koga!

Marija

pre 13 godina

nedopustiv....???? Naravno da jeste nedopustiv,te pare se mogu iskoristiti za mnogo potrebnije stvari....hvala Bogu neko i to da shvati...

Sofija_

pre 13 godina

Sasvim logičan i razuman komentar gradonačelnika..za onoga ko ima platu 80.000 dinara ta pomoć od 5.000 nije nista ali penzionerima i onima sa platom od 25.000 je preko potrebna.

optimista

pre 13 godina

Svakako da je sramota u ovakvoj situaciji kad sirotinja jedva sastavlja kraj sa krajem, kad broj siromašnih nezadrživo raste, da nagrađujemo bonusima one koji zarađuju 60, 70, 80 000 dinara. To je Dinkićeva predizborana kampanja. Lepo je čovek sračunao gde najviše može da dobije glasova, pa takvima sprema bonuse i ko zna šta još od državnih (naših) para.

cinovnik

pre 13 godina

"Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo". MIslim da je to kljucna recenica u celokupnom izlaganju gradonacelnika! Problem je sto retko ko realno gleda na stvari, ali za negativne kritike su svi tu. Dajte ljudi da pocnemo vec jednom da se menjamo, ali ovaj put na bolje !!!

mira

pre 13 godina

Pa nekad je ovako glupe priče u stilu brinem se ja za vas, ne slažem se sa ovim ili onim, pričao Tadić pa pošto mu niko više ništa ne veruje, DS je počeo da koristi Đilasa. A ustvari sve ista kuhinja, foliranti i štetočine.

Mikica

pre 13 godina

Mislim da u uslovima u kojima zivimo uzimajuci u obzir i ekonomsku krizu ne smemo rasipati novac na taj nacin.Zbog toga mislim sa je ovaj stavgradonacelnika ispravan.

5

pre 13 godina

I to kaže onaj ko duguje samo za gas 5 nečega (milijarde, milioni, nebitno, nek je 5 dinara), pa se još javno hvali da to neće da plati. Važan je princip, reč i obećanje.

Do sada je već "izgradio" barem dva mosta i metro, popravio Gazelu i sredio obilaznicu, te zamenio platane novim drvima. Ne stiže od komentarisanja događaja u državi čiju politiku kreira njegova partija.

Ako vam je on super što kaže da ti što imaju veće plate od proseka ne treba da dobiju 5.000 (a i ne treba), eto vam ga, samo nemojte da on svima kroji kapu.

Ekonomija se uči u školi i praksi, a njegovo privatno mišljenje nek zadrži za sebe.

Uvek je bilo pravilo - ako hoćeš firma da propadne, stavi mašinca za direktora. Dokazano milion puta. Samo ja sam radio u tri u kojima su mašinci došli za direktora i sve su propale.

Taknuto-maknuto

pre 13 godina

A zašto se u BGD-u isplaćuju "bonusi" porodiljama, a u delovima Srbije gde je "bela kuga" najizraženija ne. Da li to Beogradu treba još mnogo veći prirast stanovništva nego što ga sada ima? I da li pravilo da živimo u istoj državi važi samo kada beogradskim pašama to odgovara? Možda nije baš tema, ali je povod super.

Miki

pre 13 godina

Ja sam licno politicki protivnik g.Djilasa, ali ovog puta moram da priznam da je potpuno jasno sagledao trenutnu situaciju u Srbiji i ako je to sto je rekao poteklo iz srca i zdravog razuma onad pocinje da stice moje simpatije mada ruku na srce vrlo tesko.

darko

pre 13 godina

Gospodo komentatori meni vise niste jasni!
Sta god neko nesto da kaze vi odmah nekoga napadate,kada ste toliko jaki na recima pokazite se i na delu.
Nisam za DS ali gospodin Djilas je poptuno u pravu sto je rekao.A to sto neki od vas komentarisu na koj se nacin on obogatio,pa sto se vi gospodo niste obogatili tako.Covek znao i umeo ,ko je nama kriv sto ovo rasulo u drzavi nismo umeli da iskoristimo!Potpuno se slazem sa Djilasom ,covek koji nije ni fakultet zavrsio pa bolje prica i sagledava situacju od ovih nasiv "visoko skolovanih strucnjaka"koji su drzavu doveli do dna!Naravno da treba 5000 dati sirotinji raji a ne nekome ko prima 70000 din!Ovde se definitvino radi na tome da bogati imaju jos vise ,a siromasni jos manje kao da oni i ne zasluzuju da zive,takav se subjektivno osecaj stice!!!

rentabilnost

pre 13 godina

Kako je moguce da u zemlji u kojoj je prosecna plata oko 34000 dinara (a da ne pominjemo koliko ljudi je ispod tog proseka), bonusi se dele tako nepromisljeno i olako, upravo onima koju su deo megalomanskog birokratkog aparata?! Oni koji bi trebalo, da su na listi za otpustanja, surovo, ali i realno, primaju tako visoke plate i jos plus se govori o nekakvim bonusima! Ako se vec taj novac ulaze u potrosnju, umesto u proizvodnju i stvaranje nove vrednosti, po svakoj zdravoj logici, bonusi bi trebalo da se dele individualno, po zaslugama, a ne tako kolektivno.

simeo_04@yahoo.com

pre 13 godina

Kad bi ja bio materijalno obezbedjen kao doticni gospodin,svakako bi mudrovao,i delio lekcije,savete,upozorenja,ko sta i koliko treba da dobije.
Ali sa platom od 21.000,00 sa 25 godina staza,na mestu finansijskog referenta u administraciji,gledam godinama kude ide novac.I pitam se uvek da li ovi imaju malo,malo srca da se obuzdaju u enormnom trosenju na razne projekte,nenormalna sluzbena putovanja,dnevnice,na ogroman luksuz voznog parka,na sijaset privilegija koje cak ni Norveska ili Car od Bruneja ne mogu da dozvole svojim politicarima,funkcionerima.
Ponasate se kao da su vam sopstvene firme,cak i gore.Zato svima zelim da jednom osnujete firme i da zaradjujete milione,milione,ali posteno..Ali isto nikad da nama bedi bacate kosku,prasinu u oci zarad vasih politickih poena.Niste vi krivi,narod je kriv svi mi,jer od drveta ne vidimo sumu.I nemojte nam dati 5.000 dinara kad Vas molim.

realno

pre 13 godina

E, ovde vec pocinjemo i da licimo na Evropu, kada nije vazno da li si pozicija ili opozicija,bitno je da dobro pohvalimo a lose pokudimo! Realno, gradonacelnik je u pravu!

plata

pre 13 godina

ne znam da li gospodin gradonacelnik kritikuje ili ne vlast,da li osniva ili ne svoju stranku, hoce li predsednicku fotelju ili ne, ali covek je rekao sustinu,i tu se slazemo :ne bonusi cinovnicima!!!

Japanac

pre 13 godina

Koliko god da ovakve Djilasove izjave nisu popularne i politicki dopadljive, surovo su iskrene i mnogo korisnije od bilo kojih drugih. Moramo jednom da shvatimo da sve dok budemo trosili vise nego sto zaradimo, ne mozemo se nadati boljoj buducnosti, sa jakom valutom i odrzivim razvojem privrede.

Iva

pre 13 godina

Mislim da je uredu da ako ne mogu svi da dobiju bonuse ne treba niko, pogotovo ne neko ko ima stabilnije i bolje placeno zaposlenje od vecine gradjana Srbije. Prvo treba ekonomski stabilizovati celu zemlju pa posle pricati o povisicama i bonusima, kao sto se radi u celom svetu.

Aleksandar - 75000, drzavna sluba

pre 13 godina

Svako, ali bukvalno svako ko kaze da su ista materijalna ugrozenost onoga ko prima platu 25 hiljada dinara i onoga ko ima platu 80 hiljada i da zasluzuju isti bonus pod hitno mora proveriti mentalno zdravlje. Razumem potpuno da lekar treba da zaradjuje vishe, odgovoran posao je u pitanju, ali molim vas...Da li spajaju kraj sa krajem vec izmedju 10. i 15. u mesecu kao oni koji rade za 20-25 hiljada? Mora da se shalite. Sa druge strane, kakve veze ima rad na Kosovu sa ovim bonusima? Ovde je pitanje chiste egzistencije. Ko radi za 200 evra ima pravo na pomoc i vecu od 5000 dinara. Ko zaradjuje 800 evra, nema, ma gde ziveo. Neka smanje tu granicu od 80000 na 40000 i neka saberu sve te bonuse koje su nameravali da isplate gornjem sloju i daju ljudima koji realno nemaju apsolutno nikakvu predstavu kako, shta i odakle ce jesti 20. u mesecu. Gospodine Djilas, potpuno racionalno razmishljanje, alal' cufta.

Cane

pre 13 godina

Svaka cast Djilasu za ovaj komentar o bonusima od 5000.din drzavnim cinovnicima.Ako su oni koji imaju platu 75.000.din socijalno ugrozeni,sta onda mi koji imamo 20.000. din da kazemo..???

Maki

pre 13 godina

Da se narodu ne moze ugoditi, tacno je! I sad smo potvrdili da nam nikada nista ne valja. Da je reako da treba dati cinovnicima pomenute bonuse opet vam ne bi valjalo jer je to rekao neko iz odredjene politicke partije. Dajte bar jednom budite objektivni i BUDITE LJUDI. Shvatie da se ovde radi o pomoci onima kojima je to zaista potrebano! "ako država treba da pomogne, neka pomogne onima sa platama od 20.000, ili onima koji nemaju posao, a ne da činovnici dobiju po 5.000, a siromašni penzioneri po 2.000 dinara".

mladen

pre 13 godina

I sad ćemo svi da hvalimo Đilasa kako je štedljiv. Kakav cinizam i populizam.
Što se ne usudi da kritikuje to što je cena izgradnje mosta porasla za "sitnih" 60 miliona Evra.

izbeglica

pre 13 godina

Ovaj covek, iako je iz stranke koja se nije bas pokazala kao patrotska, jedini je koji je poslednjih par godina uradio nesto za nas izbeglice! Moj otac, koji ima 70 godina i vec 16 zivi u Beogradu, nije imao pravo na besplatan prevoz, a danas ga ima! Slicno je i kada su u pitanju neke druge stvari!

Luka Laban

pre 13 godina

Vas sa Kosova znaci ne mogu da smisim,okupirali ste Vranje,Nis Kraljevo.....sve ste prodali pa pokupovali u Srbiji.....ne mislim na sve naravno,ima puno koji su propatili i tesko zive....

bonus

pre 13 godina

Ma kakav bonus na 80000? Tuzno je samo sto na ovaj problem kazuje gradonacelnik Beograda, a ne premijer ili ministar finansija. Ali bolje ista nego nista, kad nas iz provincije nema ko da predstavlja, dobro je da bar tamo neki iz Beograda misle i o nama!

branaka

pre 13 godina

Slazem se donekle sa predsednikom ali nesme da zaboravi da ima nas koji radimo u drzavnoj upravi i imamo status drzavnog sluzbenika a plata sa sss je 19860 din i da bi nam 5000 sasvim dobro doslo

Boris

pre 13 godina

Boze,ko je u stvari ovaj covek?
Zasto ne kaze koliko su njegove firme povecale promet od kada je na vlasti?
Zasto ne kaze po cijem nalogu je ugovorio radove na Bulevaru 8(osam!) miliona evra skuplje?
Zasto ne kaze ko su mu najblizi saradnici u Gradu?
Zasto ne kaze koliki procenat ima u Arena televiziji?
Ne, on se bavi siromasnim drzavnim sluzbenicima....
Ovo je najbolji nacin da gradjane Srbije okrenu jedne protiv drugih, sada, kada nema vise spoljnih, nacionalnih i verskih neprijatelja iz Jugoslavije.

BM

pre 13 godina

Ljudi ne budimo naivni.
Naucimo nesto iz prethodnih losih iskustava.
Stotine njemu slicnih su pricali iste ili slicne price ne bili se domogli zeljene pozicije. A kad su dosli u situaciju da mogu nesto i da promene, svi do jednog su pljunuli sami sebi u lice, izgubili i obraz i moral ako su ga ikada i malo imali.
Trazimo neke nove ljude koji i misle i pricaju i rade drugacije.
Proslo je vreme ovih licemera.
Ovih smo siti.

feri

pre 13 godina

Ovaj gospodin koji se obogatio (sijuci litkice u Pragu !) uzima sebi za pravo da ocenjuje ko je u Srbiji materijalno ugrozen a ko nije sta je mnogo sta je malo kolikom brzinom kurs dinara treba da propada a kolikom ne . Neka radi svoj posao za koji je placen

moja malenkost

pre 13 godina

Gospodin Djilas je potpuno u pravu. Realno govori. Treba podrzati ovakav vid razmisljanja i zalaganja. Nedostaju nam pragmaticne i "normalne" pretpostavke odnosno, zakljucci.

Peky

pre 13 godina

DS mi nije u srcu ali je Djulas u pravu. Partije na vlasti se plaše da ne izgube glasove budžetskih korisnika pa ih kupuje za 5.000 dinara

nije sposoban,samo je bučan

pre 13 godina

retko, retko pametan i sposoban covek!
-------------------
Kažem ja da su se pojedinci koji su se ogrebali uz DS, postali moćni i bogati.
Pogledaj samo Čedu.
Oni su se borili isključivo za svoje džepove i to debelo naplatiliA mi smo ostali i dalje na ulici.
Koji je to plan i uspeh zabeležio Đilas u i DS u Beogradu od kad su na vlasti.
Poboljšanja nema samo po neko kvazi šminkanje.
Evo primer bulevar Nikole Tesle ima 2 trake koleone za Brankov most kilometarske sve do Hotela Jugoslavija.
Tu je treba uvesti tri trake u oba smera.Ali vašno je da su taj deo puta jedno minimum tri puta preorali i asvaltirali.
Zemin centar katasrofa nije ni dinar uložen samo zato što je neko isfrustriran da li ovi u iz opštine ili ovi iz grada mene to nezama, on je gradonačelnik BG a ne samo u krugu dvojke.

Vuk

pre 13 godina

Jeste da je malo preterao sa nekim od izjava ovde, ali Đilas je definitivno naš najsposobniji političar, i iskreno 2 koplja ispred Tadića. Koliko kod bio naklonjen DSu (ponajviše zbog Đinđića) moram da priznam da mi je Tadić postao smešan sa svojim izjavama. Mislio da je on kalibar čoveka koji će moći da gura Srbiju napred ali očigledno da nije. Jedina figura koja će sigurno naslediti Tadića na mestu predsednika je Đilas i moram da priznam da jedva čekam da se to i desi.

shonex

pre 13 godina

....Djilasa za Predsednika!!! Sa svim sto je on ovde izneo se apsolutno slazem...redak glas iz privatnog sektora (od kojeg Srbija zivi da se razumemo), koji nosi u sebi 100% zdrave logike i smisla! Problem Srbije su neradnicke navike u javnim sluzbama koji su izgubili osecaj realnosti, pa cak sta vise i njihova bahatost, uljuljkanost i navika da je OK da se nista ne radi, po nekim ministarstvima se i dan danas dele plave koverte na crno...to je ono o cemu ovaj covek prica, ako se neko istice u svom poslu treba ga nagraditi ne sa 5000 vec 50.000 din za taj mesec...ovih 5000 je samo jeftin pokusaj da se spasi zaprljan obraz i ugled trenutne vlade da bi mi gluvo, slepo i nemo ponovo zaokruzili njihova imena na predstojecim izborima...Ako se Djilas nadje na tom birackom spisku ima moj zagarantovani glas!!!

Don Kihot

pre 13 godina

Djilas mi se bas i ne dopada, ali hvala Bogu da neko skrece paznju na ovu besmislicu sa isplatama bonusa za sve zaposlene u javnom sektoru koji imaju platu do 80.000 dinara, kad su plate zaposlenih u privredi, koja omogucava plate za zaposlene u javnom sektoru, ionako nize. Ako neko treba da primi bonus, to su onda ljudi koji jedva krpe kraj s krajem!

Takodje, slazem se sa time da plate za one koji su zaposleni na Kosovu i Metohiji a uopste ne idu na posao ne treba isplacivati, jer ljudi nista ne rade! Jos ako dobijaju uvecane plate, onda je to katastrofa! Koliko sam od nekih ljudi cuo, u K.Mitrovici ljudi masovno ne placaju struju i komunalije a imaju duple plate, sto nikako nije u redu; ne vidim zasto bi oni trebalo da budu povlasceni,u cemu se ogleda njihov toliko los polozaj i zasto je on losiji od polozaja zaposlenih u nerazvijenim opstinama u Srbiji. Ne razumem ideju za raspisivanje konkursa za premestaj ljudi iz Beograda u K.Mitrovicu; zasto bih ja, ako sam rodjen u Beogradu isao da radim u K.Mitrovicu, a neko ko je tamo rodjen da dodje u Beograd da radi? Ionako su oni godinama primani preko reda, a sada bi jos trebalo da pravimo rokade? Uz to, 'ajde da se ne lazemo, godinama je na KiM dovoljno bilo da si Srbin, pa da zavrsis fakultet bez problema, tako da je strucnost ljudi neuporediva sa strucnoscu ljudi koji su zavrsili fakultete u Beogradu, Novom Sadu, Nisu, pa i Kragujevcu.

lekar

pre 13 godina

Sta ovaj prica,ja kao lekar i 75% lekara u Srbiji ima platu 50000 dinara,a kakav posao radimo.Ja radim na selu,a ne u gradu,a na selu lekar radi sve i svasta i radi sa stapom i kanapom kad smo prinudjeni u odredjenim situacijama.
Plus konstantni stres,plus rad nocu koji se ne placa adekvatno,a gde su ostale stvari i sad on meni prica price,a nikad nije ni video niti posetio lekare koji rade na selu u kojim uslovima i onda odvali da imamo platu 75ooo! A gde su 6 godina studiranja,a gde je staziranje,a gde silno ucenje i usavrsavanje! Ko ce to da plati? I ko zavrsi medicinu onda moze nesto da prica o platama lekara i znace da smo totalno degradirani,placeni neadekvatno,a meni je jedina satisfakcija u mom poslu je sto ga obozavam i volim da vidim nasmejana lica ljudi koje izlecim i mogu da pomognem!

Makijaveli

pre 13 godina

Strasno je sta ovaj covek prica. Ultra populista, kritikuje vladu ciji je stozer njegova stranka kao neki opozicioni politicar (neke od stvari koje je sad rekao su na mestu, ali opet, ovo je smesno, pa sto nije uticao na te odluke preko svoje stranke pa da ih sad ne kritikuje preko medija), usput i da podsetim na one smesne i rekao bih neozbiljne kritike na racun Narodne banke. Bolje bi mu bilo da se pozabavi Beogradom koji uzasno izgleda i gde je sve u haosu, za to je biran (a i ja sam, na zalost, za njega glasao, jer za vucica ni lud ne bi). A sto se tice vlade Srbije, tu se stvarno ne zna ko pije i ko placa, bukvalno da nema ministra koji je za prelaznu ocenu (a ima ih skoro kao kod Mirka Marjanovica).

Ljusha

pre 13 godina

Pa Đilas je već bio ministar !!!
Slažem se da je verovatno u pitanju populizam ali i istina je to što govori ....
A u Mitrovicu po te plate bi otišlo 70-80 % visokoobrazovanih iz Srbije , ja prvi !!!

Goran

pre 13 godina

Konacno da cujemo nekog pametnog i realnog u drzavi, a da ne bude neka kosovska prica, pa da lepo je ziveti i raditi u Beogradu i sl, a primati a plus primati platu na Kososvu od 1000 Evra

Bojan

pre 13 godina

Gospodine Djilas, uz duzno postovanje prema Vama, iz vase izjave mozemo zakljuciti da nijednu knjigu iz oblasti ekonomije niste procitali.Mozeto vi to malo bolje.

Dragan

pre 13 godina

Podestio bih Đilasa da je on u vrhu vlasti! Međusobne nesporazume ne rešavajte u javnosti već na partijskim sastancima gde se sve odluke i donose!A umesto ovga odgovorite koliko košta izgradnja mosta na Adi i zašto most ne pojeftinjuje, kada je cena čelika pala 40%?

profesor

pre 13 godina

Profesor sam u srednjoj skoli,plata mi je 39 600 dinara,samo da ispravim Djilasa,nije veca...Neka,prezivecemo i bez tih 5000 din,ali ako ovoj drzavi prosveta visoko obrazovana nije potrebna,neka nas ukinu.

ralf

pre 13 godina

Da li je previše što radnici u privatnom sektoru očekuju da i državni službenici dele REALNE probleme koji postoje. Skoro vi u privatnom sektoru imaju umenjene plate koje sve više kasne, pa nije normalno da se državnim bumbarima koji imaju plate veće od proseka i ne razmišljaju o poslu pokloni po 5.000. Zašto se ta cifra ne bi poklonila penzionerima i zaposlenima u državnoj službi sa platama manjim od prosečne? Ovaj čovek bar ima hrabrosti da kaže istinu! Podržavam ga!!!

CistoOnako

pre 13 godina

Meni vise lici na to da g.Djilas vrsi pripremu terena za osnivanje neke svoje stranke pred naredne izbore. U protivnom bi doticnog neko trebao da podseti da je on takodje deo te vladajuce koalicije cije pojedine predstavnike kritikuje.

Djordje Ceranic

pre 13 godina

Sve je ovo tacno sto Djilas kaze. Medjutim, pitanje je da li on to stvarno misli ili se to DS preko njega ogradjuje od G17

Ljiljana Ilic

pre 13 godina

Svaka cast gospodinu Djilasu,ali samo pod uslovom da zaista misli ono sto govori.Kao penzionerka dobila sam 2.000,00 din.pomoci jer mi je penzija ekstremno mala.To je kao da casom vode hocete da ugasite pozar.Zato i ja mislim da je stvarno izlisno davati pomoc onima koji imaju do 80.000,00 din. Bolje je dati po 10.000,00 din. svima koji imaju primanja ispod 40.000,00 din. To bi im pomoglo bar da popune neku manju rupu u svom kucnom budzetu.Nije mi jasno,kako se to drzava uvek seti za svoje radnike, a nikada i ne razmislja o onim radnicima koji rade godinama u privatnom sektoru za bednu platu od 10.000 - 15.000din vrlo cesto i neprijavljeni,a to znaci da nece ni docekati penziju.Gnusam se kad citam da je neko uspeo da ostvari protivpravnu imovinsku korist od milion i vise hiljada evra.Gde su bili inspektori,nije moguce da to niko nije znao sta se radi.Vazno je da se u ovoj drzavi neko igra milionima evra, a neko nema ni za hleb.I zato cemo gasiti pozar casom vode i mirno uzivati u svim privilegijama za koje smo se izborili na izborima.Sramota.Bojim se iskreno za gospodina Djilasa.

olimpijada 2004

pre 13 godina

Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo".
Eto na primer ustedimo na ceni mosta preko Ade!!!!!!!

Objektivno

pre 13 godina

Jeste, jako pametan i sposoban politicar i gradonacelink. Ali kad je tako sirokog srca i pameti, nek onda obustavi svoj "monopol" zbog kog mnogi ne mogu da dodju do dinara, a pogotovo ti kojima navodno treba da sledi ta pomoc, ali koje znamo da nece dobiti. Uzalud slatke reci, mada nekog ce i zavarati.

savest

pre 13 godina

Ne znam da li se covek sprema za neku poziciju u vlasti ili ne ali je vecina toga sto je rekao na mestu. No mnogo je veca misterija i opasnost sto ljudi poput Dinkica(ciji je obraz uvreda za djon) i dalje opstaju na vlasti i ne znam kakvim trikovima se provlace godina i 'truju' to malo razumne i racionalne politicke snage u Srbiji. U svakom slucaju plus za ovu izjavu.

mile

pre 13 godina

Djilas je covek koji ekonomski ne zavisi od plate politicara, dakle motiv mu nije plata koju prima kao gradonacelnik i zato slobodno moze da kaze i radi ono sto misli da je pravilno. A kod nas se politikom vecinom bave sirotinja i gologuzija i nezajazljivo grabi nebili se od toga obogatili poput Soica. Da je vise Djilasa u politici bolje bi nam svima bilo.

Sneza

pre 13 godina

Da podsetim gradonačelnika ako ne zna, politika plata u Srbiji inače je loša.Za isti rad različite vrednosti. Administracija u pravosudju, koja obavlja specifične poslove, ima zaradu od 16.049 do 19 hiljada dinara već tri i po godine. Svako bi trebalo da bude plaćen za svoj rad a ne da oni dele milostinju. Pravosudje je žrtva, trinaesto prase, tamo su zaposleni robovi a on priča o sigurnosti posla!

Nenad

pre 13 godina

Jedna od retkih situacija kada se slažem sa gospodinom Đilasom.

Za bonuse je potpuno u pravu, a što se tiče zaposlenih na Kosovu, njih treba da plaća kosovska, a ne srpska vlada. Samo malo treba da se sagleda realnost i sve će biti jasno.

Dejan

pre 13 godina

Svaka cast. G.Djilas je u potpunosti u pravu i daj Boze da bude ministar ili nesto vise u bilo kojoj sledecoj vladi. On svoj posao fantasticno radi,da je srece da je vise takvih gradonacelnika po gradovima Srbije.

STANKO

pre 13 godina

Nije pošteno da Bajatović ne dobije 5000 din na svojih 1350 000 din.Pošteni ljudi nikad ne bi napravili takvu koaliciju.Samo jajare.

maximus

pre 13 godina

Nije najveci problem, gospodine Djilas, neki direktor komunalog iz Urosevca, ni lekar koji prima 75000. Najveci problem je armija trutova koju je vasa, Demokratska stranka i druge partije, zaposlila u desetinama vladinih "Agencija za vezivanje pertli", i koji ne rade ama bas nista, a izdrzava ih ono malo ljudi sto pokusava da proizvede nesto, al ni to nece moci jos dugo, jer ste im nametnuli dahijske namete da bi izdrzavali vase partijske parazite.

Pantagruel

pre 13 godina

Ministar je već bio. Potom gradonačelnik dvomilionskog grada. Očigledno mu je sledeća ambicija da postane premijer i sve njegove izjave ukazuju na to.

bt

pre 13 godina

Gospodin Đilas govori kao da pripada nekoj opozicionoj stranci a ne upravo stranci koja donosi odluke sa kojima se ne slaže. Jedini razlog da neko u takvoj situaciji ne napušta svoju stranku jeste karijerizam.

opanak

pre 13 godina

Ma kakvi bonusi, mazanje očiju...lepo povećajte plate svima i potom se povucite sa vlasti sa izjavom da ste fino radili, prodali sve što niste stekli i mnooooooge ljude u zemlji Srbiji upropastili!

miroslav

pre 13 godina

Otac mi je radio 40 godinia i ima penzuju 22.000.Radio je u fabrici za proizvodnju harije.Smenski rad gde je temperatura napolju -20 a kod mašina + 30 stepeni,ali ta fabrika je uvek bila sirotinjska i pod prinudnim upravama tako da sam kao mali doživeo i pomoć crvenog krsta kao bi prživeli.
Neko je za to vreme bio činovnik u državnoj,vojnoj službi gde mu je uvek bilo toplo,sa trinaestom platom,da ne pričam o estabilšmentu koji ima trosobne stanove, kućne pomoćnice,naslednu generaciju ne radnika jer i oni sami nikada ništa nisu korisno radili i koji sada ima penzije od 60.000 do 80.000.Nikad njihov rad nije imao svrhom proizvodnje ili kapitalne dobiti već samo na budžetskim novcima i tudjim ledjima.
A da ne prićamo o ne malom broju koji je do penzija došao''prevarama,simuriranjem,foliranjima''potplaćivanjem lekara pa sad primaju penzije a ''dva volovska repa mogu da iščupaju''
E njima svima stvarno treba sada dati još po 5.000 din.. Da li imate podatke koliko ih je sa penzijom od 15.000 do 20.000 dinara i u kakvim uslovima žive.
I moj je predlog fa se samo njiha da ova mesečna pomoć.
G-Djilas je prvi rekao ono što se glasno govori u narodu.
Ostali voljno.

Marija

pre 13 godina

Potpuno je licemerno od drzave sto stiti samo svoje sluzbenike, kao da je ostatak gradjana nizeg reda. Zasto su drzavni sluzbenici privilegovani toliko u odnosu na sve nas koji radimo 12 h dnevno na nesigurnim poslovima i borimo se svaki dan da zadrzimo posao, a o privilegijama nema ni govora, srecni smo sto uopste imamo posao. Gospoda, drzavni sluzbenici, em nista ne rade, em trose ono sto mi placamo kroz poreze. Djilas je potpuno u pravu!

Privatnik

pre 13 godina

Gospodine Djilas,

Zasto to pricate medijima? Zasto se lepo direktno ne obratite nasem asistentu Mladji, da vam on objasni.

p.s. Apsolutno se slazem sa svime sto ste rekli.

ion

pre 13 godina

Svaka cast gospodine Djilas,najzad da se jedan predstavnik vlasti narodu obrati na jedan korektan nacin!
Apsolutno podrzavam to ako se vec deli novac da se podeli radnicima i penzionerima sa primanjima do 20000 rsd,a ovima koji imaju 80000 samanjiti plate na 30000 i da napokon podju raditi nesto,drugu polovicu otpustiti!
Jedino sto nisi u pravu je to da su banke krive za pad dinara,za pad dinara je kriva vlada i preglomazna i preskupa administracija!
Sa ovkom privredom koja izvozom pokriva tek 50% uvoza je realniji onaj kurs od 200 rsd!

Milan Nis

pre 13 godina

Naravno da nastavnik u Mitrovici treba da ima vecu platu od onog u Beogradu.
raspisite konkurs da se zamene,pa da vidite koliko njih ce da predje iz Beograda da radi u Mitrovici.
(ajmo realno, 4. jun 2010 05:09)
Svako ko ima i gram mozga bi otisao,ali nemoze!
Pa u Beogradu je opasnije ziveti nego u severnoj Mitrovici!I nije rec o tome uzeti nekome sa Kosova i dati nekome u Indjiji,nego POMOCI STVARNO UGROZENE PORODICE NA KOSOVU,A NE LJUDE KOJI ZIVE U CENTRALNOJ SRBIJI,A PRIJAVLJENI SU NA KOSOVU I METOHIJI,A PRIMAJU DVOSTRUKE PLATE!

Akroni

pre 13 godina

Vidim dosta razlicite komentare na izjavu g.Djilasa.
Pa sta je pogresno rekao??
Sve sto je rekao to stoji,uz to On ima iskustva u vodjenju firme i dugorocnom planiranju poslovanja.
Ovo sto radi Vlada,to je sve samo ne planiranje.
Moji roditelji imaju penziju 20000 dinara...da ne saljem pare neznam kako bi preziveli.
A takvih kao ja ima mnogo koji saljemo roditeljima.
Navedena suma je vise nego potrebna najugrozenijim,ali je ocigledno da neko uporno tera svoju destruktivnu politiku koja ce se pokazati gubitkom vlasti na izborima.
Sto se tice pomenutih profesora,nastavnika sa Kosova
za informaciju...uskoro ce svi oni biti na platnom spisku Kosovskog Ministarstva Prosvete.Taj narod dole,slazem se da mu nije lako,ali je trebao da izadje na izbore. Ovako ce biti veoma iznenadjeni kada budu shvatili da je "deal" odavno napravljen,ali se skrece paznja.Zasto ne kazu ucesnici svih dosadasnjih konferencija u regionu,kojima su predsedavali ljudi iz EU sta se desava...
Trazi se modalitet kako da se uz najmanju buku i stetu izvede projekat izlaska iz projekta Kosovo.
Ovde u EU je to vec gotova stvar,samo su ostavili srpskoj strani da odredi kada ce se to obelodaniti.
Zapitajte se zasto Opozicija nije toliko uporna za sto ranije izbore?!cekaju da aktuelna Vlast dovrsi sve sa Kosovom i da ih proglase izdajnicima i na taj nacin za sva vremena diskredituju.
Do tada neka se prosvetari sa Kosova zanose bajkama Ministra zaduzenog za njihov region.
Ostali ugrozeni,nece dobiti mnogo od pomoci jer Vlast zna da je sve to bacen novac i da ce uskoro Albanci sa Kosova preuzeti sve.
E,moj narode...probudi se vec jednom i pogledaj u buducnost.
Imam utisak da su mnogi jos na Kosovskom boju...nikako da prestanu sa guslanjem...dok se u Briselu nasmejani vidjaju pregovaraci sa Kosova i iz Srbije.

alpinista

pre 13 godina

Prvo da proverimo te plate na Kosovu. Plus sve privilegije koje imaju, dati javno imena i sume koje im se isplaćuju nizašta. Kome se to NE dopada neka napusti državnu službu i to PRVO na Kosovu, odmah.
Privatni sektor je deo privrede koji još nešto i doprinosi. Osloboditi ih nameta a smanjiti i otpustiti preko 50% zaposlenih u državnim firmama i to ne selektivno.
Odmah kazniti za primer sve one koji su bespravno dizali kuće i stanove, rušenjem objekata ili visokim kaznama.
Tu država može da namakne novac. Visokom stopom oporezivanja opteretiti naslednike stanova i objekata koji su otkupljeni po smešnom
potpuno nemoralnim cenama.

...salefcrs...

pre 13 godina

Ne znam da li gospodin Đilas stvarno tako misli ili samo skuplja političke poene. Mada po svemu što je radio, uradio ili ne da da se uradi ima moju podršku. I on je bukvalno jedini iz sadašnje vlasti...

Stevan

pre 13 godina

Dragan Đilas je čovek za svako poštovanje.
Pravi lider. Čovek na koga bi se svi mi trebali ugledati.
Za razliku od mnogih političara i ljudi iz lokalne samouprave koji to poštovanje uopšte ne zaslužuju.

Vladimir N.

pre 13 godina

BRAVO Dragane! Tako govori pravi demokrata! Konačno da čujemo prave reči od nekoga iz vlasti. Ako se te reči i čuju, najčešće ih izgovara Dragan Đilas! Ja sam zaista veliki demokrata, borio sam se svih ovih godina za demokratiju i za bolji život u Srbiji, ali moram priznati da sam se malo umorio. U Srbiji se zaista živi loše, i čini mi se da je svakoga dana sve teže i teže. Zaista bode oči kada vidite kako neki sa platama, koje su i za evropske prilike, jako dobre sebi daju razne bonuse, a narod što se kaže "nema leba da jede". Svakoga dana nam je standard sve lošiji, dinar slabi, sve poskupljuje... Mnogo je ljudi bez posla. Diplomirao sam pre četiri godine i ne mogu da nađem posao. Radio sam i radim za 20000 i to razne poslove. Nikada nisam birao. Jako je teško sa tim novcem spojiti prvi sa prvim. Mlad čovek u ovakvoj situaciji ne sme ni da zamisli da zasniva porodicu.... Bravo Dragane još jednom! Nadam se da ćeš ti biti sledeći premijer, jer jedino ti imaš energiju koja može da se barem malo približi onoj, koju je imao Zoran Đinđić!

marko

pre 13 godina

Po prvi put se slažem sa Đilasom,zaista je sramota da neko sa 70 ili 80 000 din traži ili dobije solijalnu pomoć.Kome je to mala plata neka da otkaz a rado će tu platu uzeti neko iz unutrašnjosti ko radi za 15-30 hiljada

Ljuba

pre 13 godina

Đilas...ovo nam je baš zgodna prilika da svi zastanemo, pogledamo u sebe i oko sebe i jasno definišemo trenutak vremena u kom se nalazimo.
Dakle, čovek priča sve kako jeste i ta priča predstavlja muziku za naše uši ali se istovremeno pitamo nije li ta muzika samo orkestriran način da pred izbore vlast pokaže da eto ima druge ljude koji će sutra da zajašu pod istom kapom pa Jovo nanovo?
To je ono što ne mogu da oprostim Demokratama, uništili ste naša nadanja, prokockali naše poverenje i 10god našeg života i doveli nas u situaciju da više ne verujemo!
Ne verovati strašna je stvar, to uništava narod. Tako smo iznevereni od S. Miloševića, tako se nastavilo pod Đinćićem(Koštunicom) i mi više ljudi nemamo, gotovo je.
Gledano istorijski, ovo nije ništa novo. Narodi i države nestaju, sposobniji dolaze, onda i oni nestanu pa se pojave drugi i tako u krug.
Poenta je u tome da svako treba da gleda samo svoju porodicu i najmilije a ostale kao neprijateljsko okruženje, nismo mi ljudi ništa bolji od životinja, čak smo i gori.

Natasa

pre 13 godina

"Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo"
Kažeš i ti poneku pametnu...

nenad73

pre 13 godina

Demagogija kao i Dinkiceva, ja sam lekar i nemam platu ni blizu 75 000 o kojima Djilas prica. Moja plata je 54 000 i nemam pravo ni na topli obrok ni na regres. U isto vreme grad Beograd je dovoljno bogat da pomaze policiju, crkve na Kosovu, sece pa kupuje platane, kupuje propali PKB koji je rupa bez dna...mislim da je jednaka sramota ovo sto prica Djilas kao i ono sto je izmislio Dinkic.

Slobodan Djajic

pre 13 godina

Jedan prica jedno drugi prica drugo a deo su iste masine.Da li se neko seca da je ikad nesto pojeftinilo ili uradjeno u korist gradjana posle ovakvih prica? Ovo je samo marketinski trik, jedan gradjanin se nadje u recima Cvetkovica drugi u recima Djilasa i onda glasaju ponovo za DS i na kraju ista ekipa sedi na vlasti...

dr baki

pre 13 godina

pozdrav gos DJILAS sa velikim zadovoljstvom prihvatam vase izjave i sve mi vise licite na jedinog coveka koji je spreman da otvoreno prica o problemima drustva
MOJ VAM JE SAVET DA STO VISE OSLOBODITE PRIVREDU GLUPIH TAKSI I NAMETA I DA BEOGRAD POSTANE EVROPSKI HONG KONG
PRIVREDA NAM MORA POSTATI JAKA ,USPESNA ,NE DA RADI ZA DRZAVNU ADMINISTRACIJU NEGO OBRATNO
GRAD SU NAM OKUPIRALI ULICNI PRODAVCI SLAVIJA TERAZIJE MERKATOR ZEMUN STRASNO ,
IMA MNOGO STVARI KOJE TREBA SPROVESTI ALI ......
ZELIM VAM SVE NAJBOLJE U VASEM POSLU I NEK VAM BOG PODARI ZDRAVLJE

Pittsburgh

pre 13 godina

Taj doktor, koga Djilas spominje je za razliku od medicinske sestre, "lomio" mozak i kidao zivce jos 6-7 godina na Fakultetu, pa je on u startu jedno 50.000 eura u zastatku od te sestre, cim pocne da radi. Nije problem ako doktoru date 5.000 din. Problem je kada te pare odu nekom opstinaru koji prima 75.000 dinara, a nista ne radi, jos od mita i korupcije uzme jos 10 puta toliko. iNace, sva podrska Djilasu

Nikola Tatalovic

pre 13 godina

@legalizacija, ne samo da su cifre ogromne nego i onima koji imaju dozvolu za gradnju a nemaju gradski vodovod i kanalizaciju naplacuju naknadu za uredjenje zamljista astronomski. Za kucu od 100m^2 traze i dobijaju (jer su takav zakon napravili) oko 400000 dinara. A u tim kucama zive isti ti penzioneri iz njegove price,cija penzija ne prelazi 20000 ili ovi iz drzavne uprave cija plata ne prelazi 18000. Mislim,neki red treba da se zna i drzavi da se plati ono sto je ulozila.Ali sta da placam drzavi kad mi ni put,ni vodovod ni kanalizaciju nije obezbedila a na istom mestu zivim vec 50 godina? Niti se bar obavezuje da ce u nekom roku uraditi. Ne,moras daa platis imao-nemao a oni kad budu mogli uradice. Ja samo treba da im verujem na njihovu casnu rec i da platim jer ce da plene

goran

pre 13 godina

Svaka čast. Ovaj čovek bez obzira u kojoj je stranci jedini je koji misli svojom glavom i pokušava da učini nešto za sve nas, žalosno je što oni koji misle stranački to nevide.

Bravo Djilas

pre 13 godina

Bravo Djilas,

Ova Tvoja izjava a i nacin na koji radis, pomazu da se vrati bar delic smisla u studenstke proteste koje si predvodio a ja ucestvovao. U losem si drustvu, bojim se da ce na kraju morati da se desi sukob u kojem ce oni koji pune budzet morati silom da se iscupaju iz kandzi povlascenih koji rade za drzavu. Drugacije izgleda ne moze.

bobi

pre 13 godina

Reakcija Đilasa je ok.Shvatio je čovek da ovakve mere samo iritiraju ljude.Ta bahatost ljudi koji se finansiraju iz budžeta stvarno nema granice.Umesto da pokažu solidarnost sa onima koji uopšte nemaju prihode, oni pokušavaju da namaknu sebi još.Kda bi smeli da objave plate koje su sebi navukli ja mislim da bi na izbore izašli samo oni, njihovi članovi porodice i oni koje su zaposlili.

Nebojša

pre 13 godina

Čovek je u pravu.Neodgovornost,nestručnost i populizam Dinkića i ostalih neznalica iz vlade svakodnevno nas koštaju mnogo zaduženog novca, i ubijaju i malo nade da će se u ovoj zemlji išta promeniti na bolje.

Pasha

pre 13 godina

Bravo za gradonacelnika, otvoreno i iskreno o najtezim temama iz svakodnevnog zivota, za razliku od Dinkica i ostalih populista.
Zaista, gde idemo i kakvo nas sutra ocekuje? Ko ce da odgovori na ovo pitanje? Dokle cemo guslati o Kosovu i koliko nas to kosta!?
Kako cemo preziveti kada politicari sve rade samo da bi ostali na vlasti, a afere se samo redjaju.
Imam utisak da je glas g-dina Djilasa jedan od retkih glasova razuma u ovoj zemlji.

Su24

pre 13 godina

Nije valjda da se neko usudio da kaže?
Svi krešu dršavnu službu i troškove a tu spadaju i zarade osim naše administracije. Mi smo izgleda pronašli rupu na saksiji. Ekonomskoj.
Ili možda samo grešimo?

zoran

pre 13 godina

Covek je sve lepo rekao i obrazlozio i rekao javno istinu.
Da li treba neko da prima platu od drzave zato sto je sa kosova ,zivi u srbiji , nece da se vrati ..ali je radio u nekom preduzecu.A usput je sagradio kucu u unutrasnjosti srbije i radi neki privatni biznis?

Da li neko ko radi godinama za platu od 700 Eurx 2 clana porodice - treba da dobije bonus pomoc od drzave ? Kome je ta pomoc potrebnija ? Takvim porodicama ili porodicama PKV radnika sa platom od 180Eur.
Naravno da su nasi krediti najskuplji, naravno da su banke izazvale udar na Eur ? i sta je tu netacno i populisticki? Covek bar ima podlogu i temelj da javno kaze sta misli .I sa sigurnoscu se moze reci da je to politicka figura koja ce u nasoj drzavi biti sve prisutnija.Da li neko moze da ospori da su se u BGD poceli realiyovati konacno veliki projekti bitni za grad od nasih para?

milan

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Djilasom da nebi trebalo davati novac onima koji planiraju da ga potrose na odmor ili da ga uloze u neko osiguranje, nego onima koji neznaju sta ce sutra jesti i kako ce platiti svoje tekuce troskove. Tu bi trebali i sindikati da se jave i u ime svojih clanova da isto takav zahtev proslede vladi. Ako se taj novac da siromasnim on ce biti sigurno 100% usmeren u potrosnju sto kod onih koji imaju do 800 evra platu nije sigurno. Sa onim delom izlaganja gospodina Djilasa sto se kamata tice mislim da tu nije u pravu, jos smo mi krhko trziste novca da bi nase kamate bile manje ili iste kao one na zapadu. Da banke nemaju taj profit koji imaju imali bi u Srbiji manje banaka i monopol sa jos visim kamatama.

Zigic Zivko Plandiste

pre 13 godina

Ali zaista, jedino kod njega prepoznajem nesto konkretno i normalno.
Ne za ministra.
Za premijera u vladi koju on sastavi, i normalno uz normalnog predsednika, a ko bi to mogao da bude-ne vidim?
Ali cuvaj se. Pa svi oko tebe nisu ti zaboravili nokdaun u koji si 1991-92 bacio njihov faktor mira i stabilnosti na Balkanu.
A 80% onih koje sreces u vrhu drzave, negde ispod posteljine drze njegovu sliku. I sve rade da Srbija postane lider u regionu.
Cuvaj se, a mi ce mo ti pomoci.

partibrejker

pre 13 godina

@Legalizacija i 'Ajmo realno,
sve je to u redu za one koji JESU u Kosovskoj Mitrovici, a šta ćemo sa onima koji direktoruju odavde, iz Srbije?

A baš bi me zanimalo koliko ih je, ali vlada valjda još ne zna ni koliku imovinu realno ima, a ne nešto drugo...

reci pošteno

pre 13 godina

Puna podrška Đilasu. Ovih 5.000 dinara zaposlenima ne predstavlja ništa, a kada se sabere može da poveća agrarni budžet za 10%. Pa računaj! "Od potočića voda nadolazi."

Platanko Platanoides

pre 13 godina

To kazete vi gosn gradonacelnice , koji sadite platane od 1000 evra u iste rupe iz kojih ste iscupali platane od 2000 evra ?!?

gradjanka

pre 13 godina

Mudro zbori Djilas, mada i nije potrebna neka preterana mudrost da bi covek shvatio da Dinkic vise nema veze sa realnoscu.. ko Maksim po diviziji...Kakve je sve gluposti taj izgovorio...i na osnovu cega je on uopste u vlasti kad su mu procenti na izborima mikronski? Ko ga stiti i ko mu daje legitimitet? Narod sigurno ne jer narod vidi da su i jedni i drugi totalni diletanti i da nemamo i da hocemo koga da biramo na izborima.

ajmo realno

pre 13 godina

naravno da nastavnik u Mitrovici treba da ima vecu platu od onog u Beogradu.
raspisite konkurs da se zamene,pa da vidite koliko njih ce da predje iz Beograda da radi u Mitrovici.

LEGALIZACIJA

pre 13 godina

gospodine Djilas,logicno je da zaposleni na Kosovu imaju vise plate,glava u torbi,nema struje,nema vode,treba motivisati ljude da zive u takvom okruzenju.Kosovo se cuva pomocu ljudi a ne praznih reci,ako im ne das neku motivaciju eto i njih ovamo ko ovi sto su prodavali zemlju Albancima.
ono sto vi mozete uciniti za budzet,jeste smannivanje administracije koja je mahom zaposlena preko veze,i koja zdere budzet a objektivno slaba produktivnost i korist od njih.ili ako ste nesposobni da im udelite otkaze,drasticno smanjivanje plata.ne mora svaki mesec novi mobilni za prosecnu sekretaricu ili parfemi pravnicu dok mnogi nemaju leba da jedu.

ono sto takodje mozete da uradite da olakstate zivot obicnim ljudima,jste da smanjite cene legalizacije za porodicnu gradnju koje se krecu desetinama hiljada evra za jednu kucu.eto krenite od toga..u vasim je rukama lepa mogucnost da pomognete ljudima(u to sigurno ne spada placanje kirije u svojoj kuci na 20 godina!,SRAMOTA!)

Aca J

pre 13 godina

Za kakav li se skok u karijeri ovaj sprema...? Em komentarise sve i svasta i svacije resore, em sve puca od najgoreg populizma. Znaci ocekujmo Djilasa ministra u nekoj sledecoj DS vladi. Divno :-|

Aca J

pre 13 godina

Za kakav li se skok u karijeri ovaj sprema...? Em komentarise sve i svasta i svacije resore, em sve puca od najgoreg populizma. Znaci ocekujmo Djilasa ministra u nekoj sledecoj DS vladi. Divno :-|

ajmo realno

pre 13 godina

naravno da nastavnik u Mitrovici treba da ima vecu platu od onog u Beogradu.
raspisite konkurs da se zamene,pa da vidite koliko njih ce da predje iz Beograda da radi u Mitrovici.

Don Kihot

pre 13 godina

Djilas mi se bas i ne dopada, ali hvala Bogu da neko skrece paznju na ovu besmislicu sa isplatama bonusa za sve zaposlene u javnom sektoru koji imaju platu do 80.000 dinara, kad su plate zaposlenih u privredi, koja omogucava plate za zaposlene u javnom sektoru, ionako nize. Ako neko treba da primi bonus, to su onda ljudi koji jedva krpe kraj s krajem!

Takodje, slazem se sa time da plate za one koji su zaposleni na Kosovu i Metohiji a uopste ne idu na posao ne treba isplacivati, jer ljudi nista ne rade! Jos ako dobijaju uvecane plate, onda je to katastrofa! Koliko sam od nekih ljudi cuo, u K.Mitrovici ljudi masovno ne placaju struju i komunalije a imaju duple plate, sto nikako nije u redu; ne vidim zasto bi oni trebalo da budu povlasceni,u cemu se ogleda njihov toliko los polozaj i zasto je on losiji od polozaja zaposlenih u nerazvijenim opstinama u Srbiji. Ne razumem ideju za raspisivanje konkursa za premestaj ljudi iz Beograda u K.Mitrovicu; zasto bih ja, ako sam rodjen u Beogradu isao da radim u K.Mitrovicu, a neko ko je tamo rodjen da dodje u Beograd da radi? Ionako su oni godinama primani preko reda, a sada bi jos trebalo da pravimo rokade? Uz to, 'ajde da se ne lazemo, godinama je na KiM dovoljno bilo da si Srbin, pa da zavrsis fakultet bez problema, tako da je strucnost ljudi neuporediva sa strucnoscu ljudi koji su zavrsili fakultete u Beogradu, Novom Sadu, Nisu, pa i Kragujevcu.

LEGALIZACIJA

pre 13 godina

gospodine Djilas,logicno je da zaposleni na Kosovu imaju vise plate,glava u torbi,nema struje,nema vode,treba motivisati ljude da zive u takvom okruzenju.Kosovo se cuva pomocu ljudi a ne praznih reci,ako im ne das neku motivaciju eto i njih ovamo ko ovi sto su prodavali zemlju Albancima.
ono sto vi mozete uciniti za budzet,jeste smannivanje administracije koja je mahom zaposlena preko veze,i koja zdere budzet a objektivno slaba produktivnost i korist od njih.ili ako ste nesposobni da im udelite otkaze,drasticno smanjivanje plata.ne mora svaki mesec novi mobilni za prosecnu sekretaricu ili parfemi pravnicu dok mnogi nemaju leba da jedu.

ono sto takodje mozete da uradite da olakstate zivot obicnim ljudima,jste da smanjite cene legalizacije za porodicnu gradnju koje se krecu desetinama hiljada evra za jednu kucu.eto krenite od toga..u vasim je rukama lepa mogucnost da pomognete ljudima(u to sigurno ne spada placanje kirije u svojoj kuci na 20 godina!,SRAMOTA!)

maximus

pre 13 godina

Nije najveci problem, gospodine Djilas, neki direktor komunalog iz Urosevca, ni lekar koji prima 75000. Najveci problem je armija trutova koju je vasa, Demokratska stranka i druge partije, zaposlila u desetinama vladinih "Agencija za vezivanje pertli", i koji ne rade ama bas nista, a izdrzava ih ono malo ljudi sto pokusava da proizvede nesto, al ni to nece moci jos dugo, jer ste im nametnuli dahijske namete da bi izdrzavali vase partijske parazite.

Vuk

pre 13 godina

Jeste da je malo preterao sa nekim od izjava ovde, ali Đilas je definitivno naš najsposobniji političar, i iskreno 2 koplja ispred Tadića. Koliko kod bio naklonjen DSu (ponajviše zbog Đinđića) moram da priznam da mi je Tadić postao smešan sa svojim izjavama. Mislio da je on kalibar čoveka koji će moći da gura Srbiju napred ali očigledno da nije. Jedina figura koja će sigurno naslediti Tadića na mestu predsednika je Đilas i moram da priznam da jedva čekam da se to i desi.

Goran

pre 13 godina

Konacno da cujemo nekog pametnog i realnog u drzavi, a da ne bude neka kosovska prica, pa da lepo je ziveti i raditi u Beogradu i sl, a primati a plus primati platu na Kososvu od 1000 Evra

Peky

pre 13 godina

DS mi nije u srcu ali je Djulas u pravu. Partije na vlasti se plaše da ne izgube glasove budžetskih korisnika pa ih kupuje za 5.000 dinara

ralf

pre 13 godina

Da li je previše što radnici u privatnom sektoru očekuju da i državni službenici dele REALNE probleme koji postoje. Skoro vi u privatnom sektoru imaju umenjene plate koje sve više kasne, pa nije normalno da se državnim bumbarima koji imaju plate veće od proseka i ne razmišljaju o poslu pokloni po 5.000. Zašto se ta cifra ne bi poklonila penzionerima i zaposlenima u državnoj službi sa platama manjim od prosečne? Ovaj čovek bar ima hrabrosti da kaže istinu! Podržavam ga!!!

lekar

pre 13 godina

Sta ovaj prica,ja kao lekar i 75% lekara u Srbiji ima platu 50000 dinara,a kakav posao radimo.Ja radim na selu,a ne u gradu,a na selu lekar radi sve i svasta i radi sa stapom i kanapom kad smo prinudjeni u odredjenim situacijama.
Plus konstantni stres,plus rad nocu koji se ne placa adekvatno,a gde su ostale stvari i sad on meni prica price,a nikad nije ni video niti posetio lekare koji rade na selu u kojim uslovima i onda odvali da imamo platu 75ooo! A gde su 6 godina studiranja,a gde je staziranje,a gde silno ucenje i usavrsavanje! Ko ce to da plati? I ko zavrsi medicinu onda moze nesto da prica o platama lekara i znace da smo totalno degradirani,placeni neadekvatno,a meni je jedina satisfakcija u mom poslu je sto ga obozavam i volim da vidim nasmejana lica ljudi koje izlecim i mogu da pomognem!

Dusan

pre 13 godina

Da je ovo samo jeftina demagogija govori cinjenica da je Djilas trenutno 3.-4. covek na politickoj sceni Srbije, a kuka nemocnim tonom i kritikuje nesto sto njegova stranka lako moze da resi. Sve sto je rekao je u pravu, znaci oni sve to znaju ali nece nista da menjaju. Ruganje. Ljigavo ruganje.

Dragan

pre 13 godina

Podestio bih Đilasa da je on u vrhu vlasti! Međusobne nesporazume ne rešavajte u javnosti već na partijskim sastancima gde se sve odluke i donose!A umesto ovga odgovorite koliko košta izgradnja mosta na Adi i zašto most ne pojeftinjuje, kada je cena čelika pala 40%?

moja malenkost

pre 13 godina

Gospodin Djilas je potpuno u pravu. Realno govori. Treba podrzati ovakav vid razmisljanja i zalaganja. Nedostaju nam pragmaticne i "normalne" pretpostavke odnosno, zakljucci.

Nike

pre 13 godina

Drugar mi radi u drzavnoj upravi i plata mu je oko 65000din, kad je cuo za bonus zove me i kaze citiram "Brate kad dodje ovaj bonus dodam 100 evrica i uzmem air max 180 ovaj novi taman da imam za leto" Toliko o tome gde ce te pare otici....preklinjem vas ako vec poklanjate dajte ljudima kojima je to zaista potrebno !

Makijaveli

pre 13 godina

Strasno je sta ovaj covek prica. Ultra populista, kritikuje vladu ciji je stozer njegova stranka kao neki opozicioni politicar (neke od stvari koje je sad rekao su na mestu, ali opet, ovo je smesno, pa sto nije uticao na te odluke preko svoje stranke pa da ih sad ne kritikuje preko medija), usput i da podsetim na one smesne i rekao bih neozbiljne kritike na racun Narodne banke. Bolje bi mu bilo da se pozabavi Beogradom koji uzasno izgleda i gde je sve u haosu, za to je biran (a i ja sam, na zalost, za njega glasao, jer za vucica ni lud ne bi). A sto se tice vlade Srbije, tu se stvarno ne zna ko pije i ko placa, bukvalno da nema ministra koji je za prelaznu ocenu (a ima ih skoro kao kod Mirka Marjanovica).

black

pre 13 godina

Jeste li zadovoljni time što ste čekali u redu za pasoš i ličnu kartu danima?
Jeste li zadovoljni što vam se lekarski pregledi zakazuju za 6-9 meseci?
Jeste li zadovoljni što je ukinuta besplatna užina deci?
Jeste li zadovoljni radom Poreske uprave?
Jeste li zadovoljni radom lokalne samouprave?
Jeste li zadovoljni radom policije?
Jeste li zadovoljni...ako jeste onda im dajte bonus!

Pittsburgh

pre 13 godina

Taj doktor, koga Djilas spominje je za razliku od medicinske sestre, "lomio" mozak i kidao zivce jos 6-7 godina na Fakultetu, pa je on u startu jedno 50.000 eura u zastatku od te sestre, cim pocne da radi. Nije problem ako doktoru date 5.000 din. Problem je kada te pare odu nekom opstinaru koji prima 75.000 dinara, a nista ne radi, jos od mita i korupcije uzme jos 10 puta toliko. iNace, sva podrska Djilasu

Ljusha

pre 13 godina

Pa Đilas je već bio ministar !!!
Slažem se da je verovatno u pitanju populizam ali i istina je to što govori ....
A u Mitrovicu po te plate bi otišlo 70-80 % visokoobrazovanih iz Srbije , ja prvi !!!

shonex

pre 13 godina

....Djilasa za Predsednika!!! Sa svim sto je on ovde izneo se apsolutno slazem...redak glas iz privatnog sektora (od kojeg Srbija zivi da se razumemo), koji nosi u sebi 100% zdrave logike i smisla! Problem Srbije su neradnicke navike u javnim sluzbama koji su izgubili osecaj realnosti, pa cak sta vise i njihova bahatost, uljuljkanost i navika da je OK da se nista ne radi, po nekim ministarstvima se i dan danas dele plave koverte na crno...to je ono o cemu ovaj covek prica, ako se neko istice u svom poslu treba ga nagraditi ne sa 5000 vec 50.000 din za taj mesec...ovih 5000 je samo jeftin pokusaj da se spasi zaprljan obraz i ugled trenutne vlade da bi mi gluvo, slepo i nemo ponovo zaokruzili njihova imena na predstojecim izborima...Ako se Djilas nadje na tom birackom spisku ima moj zagarantovani glas!!!

Milan Nis

pre 13 godina

Naravno da nastavnik u Mitrovici treba da ima vecu platu od onog u Beogradu.
raspisite konkurs da se zamene,pa da vidite koliko njih ce da predje iz Beograda da radi u Mitrovici.
(ajmo realno, 4. jun 2010 05:09)
Svako ko ima i gram mozga bi otisao,ali nemoze!
Pa u Beogradu je opasnije ziveti nego u severnoj Mitrovici!I nije rec o tome uzeti nekome sa Kosova i dati nekome u Indjiji,nego POMOCI STVARNO UGROZENE PORODICE NA KOSOVU,A NE LJUDE KOJI ZIVE U CENTRALNOJ SRBIJI,A PRIJAVLJENI SU NA KOSOVU I METOHIJI,A PRIMAJU DVOSTRUKE PLATE!

Ljuba

pre 13 godina

Đilas...ovo nam je baš zgodna prilika da svi zastanemo, pogledamo u sebe i oko sebe i jasno definišemo trenutak vremena u kom se nalazimo.
Dakle, čovek priča sve kako jeste i ta priča predstavlja muziku za naše uši ali se istovremeno pitamo nije li ta muzika samo orkestriran način da pred izbore vlast pokaže da eto ima druge ljude koji će sutra da zajašu pod istom kapom pa Jovo nanovo?
To je ono što ne mogu da oprostim Demokratama, uništili ste naša nadanja, prokockali naše poverenje i 10god našeg života i doveli nas u situaciju da više ne verujemo!
Ne verovati strašna je stvar, to uništava narod. Tako smo iznevereni od S. Miloševića, tako se nastavilo pod Đinćićem(Koštunicom) i mi više ljudi nemamo, gotovo je.
Gledano istorijski, ovo nije ništa novo. Narodi i države nestaju, sposobniji dolaze, onda i oni nestanu pa se pojave drugi i tako u krug.
Poenta je u tome da svako treba da gleda samo svoju porodicu i najmilije a ostale kao neprijateljsko okruženje, nismo mi ljudi ništa bolji od životinja, čak smo i gori.

Slobodan Djajic

pre 13 godina

Jedan prica jedno drugi prica drugo a deo su iste masine.Da li se neko seca da je ikad nesto pojeftinilo ili uradjeno u korist gradjana posle ovakvih prica? Ovo je samo marketinski trik, jedan gradjanin se nadje u recima Cvetkovica drugi u recima Djilasa i onda glasaju ponovo za DS i na kraju ista ekipa sedi na vlasti...

Pantagruel

pre 13 godina

Ministar je već bio. Potom gradonačelnik dvomilionskog grada. Očigledno mu je sledeća ambicija da postane premijer i sve njegove izjave ukazuju na to.

profesor

pre 13 godina

Profesor sam u srednjoj skoli,plata mi je 39 600 dinara,samo da ispravim Djilasa,nije veca...Neka,prezivecemo i bez tih 5000 din,ali ako ovoj drzavi prosveta visoko obrazovana nije potrebna,neka nas ukinu.

miroslav

pre 13 godina

Otac mi je radio 40 godinia i ima penzuju 22.000.Radio je u fabrici za proizvodnju harije.Smenski rad gde je temperatura napolju -20 a kod mašina + 30 stepeni,ali ta fabrika je uvek bila sirotinjska i pod prinudnim upravama tako da sam kao mali doživeo i pomoć crvenog krsta kao bi prživeli.
Neko je za to vreme bio činovnik u državnoj,vojnoj službi gde mu je uvek bilo toplo,sa trinaestom platom,da ne pričam o estabilšmentu koji ima trosobne stanove, kućne pomoćnice,naslednu generaciju ne radnika jer i oni sami nikada ništa nisu korisno radili i koji sada ima penzije od 60.000 do 80.000.Nikad njihov rad nije imao svrhom proizvodnje ili kapitalne dobiti već samo na budžetskim novcima i tudjim ledjima.
A da ne prićamo o ne malom broju koji je do penzija došao''prevarama,simuriranjem,foliranjima''potplaćivanjem lekara pa sad primaju penzije a ''dva volovska repa mogu da iščupaju''
E njima svima stvarno treba sada dati još po 5.000 din.. Da li imate podatke koliko ih je sa penzijom od 15.000 do 20.000 dinara i u kakvim uslovima žive.
I moj je predlog fa se samo njiha da ova mesečna pomoć.
G-Djilas je prvi rekao ono što se glasno govori u narodu.
Ostali voljno.

Platanko Platanoides

pre 13 godina

To kazete vi gosn gradonacelnice , koji sadite platane od 1000 evra u iste rupe iz kojih ste iscupali platane od 2000 evra ?!?

ogorčena i zabrinuta

pre 13 godina

Vlast se zafrkava sa narodom.

DS video loše komentare pa daj brže bolje da njihov **** član kaže da je on (DS) protiv toga. Tek da se ne izgube glasovi razumnih glasača DS-a.

Užasna vlast!!! Gora od Miloševićeve jer idu na varijantu da moramo da glasamo njih inače će doći gori: radikali.

Haha... Završili ste sa mnom. Moj glas ne ide ni vama (sve stranke na vlasti), ni LDP-u. Možda ga iz običnog inata dam baš radikalima!!!

Mirko

pre 13 godina

U pravu je, a sto je najgore kosovari primaju platu i od kosovskih institucija i od srpskih, a onda ovde izigravaju veliko srbe, ma dokle vise sa tim laznim patriotizmom, bravo za gradonacelnika

folirant

pre 13 godina

Ovo je jedan od najvecih foliranata u Srbiji! On je dobra dusa, brine za narod a u stvari i on otima od tog bednog naroda jer da nije tako sto se toliko borio da bude gradonacelnik i sve drzi sa njegovim demokratama u malom prstu ruke. Sto ne radi u svojim preduzecima a ne da se finansira iz budzeta gradjana! On je samo podmetnut od strane DS da obmanjuje gradjane koji valjda nece to vise dozvoliti i na sledecim izborima ce dobro razmisliti kome ce dati glas i DA LI CE IZACI jer su OPCIJE UVEK ISTE ! Samo menaju mesta, pa mi to vidimo a sto nista ne preduzimamo, verovatno kad se prelije casa da ce biti mlacenja jer je 5oktobarska revolucija CORAK od kog narod umire od 2000.godine!!!Kljuca li kljuca!!!Razmislite o tome!!

nije sposoban,samo je bučan

pre 13 godina

retko, retko pametan i sposoban covek!
-------------------
Kažem ja da su se pojedinci koji su se ogrebali uz DS, postali moćni i bogati.
Pogledaj samo Čedu.
Oni su se borili isključivo za svoje džepove i to debelo naplatiliA mi smo ostali i dalje na ulici.
Koji je to plan i uspeh zabeležio Đilas u i DS u Beogradu od kad su na vlasti.
Poboljšanja nema samo po neko kvazi šminkanje.
Evo primer bulevar Nikole Tesle ima 2 trake koleone za Brankov most kilometarske sve do Hotela Jugoslavija.
Tu je treba uvesti tri trake u oba smera.Ali vašno je da su taj deo puta jedno minimum tri puta preorali i asvaltirali.
Zemin centar katasrofa nije ni dinar uložen samo zato što je neko isfrustriran da li ovi u iz opštine ili ovi iz grada mene to nezama, on je gradonačelnik BG a ne samo u krugu dvojke.

Vladimir N.

pre 13 godina

BRAVO Dragane! Tako govori pravi demokrata! Konačno da čujemo prave reči od nekoga iz vlasti. Ako se te reči i čuju, najčešće ih izgovara Dragan Đilas! Ja sam zaista veliki demokrata, borio sam se svih ovih godina za demokratiju i za bolji život u Srbiji, ali moram priznati da sam se malo umorio. U Srbiji se zaista živi loše, i čini mi se da je svakoga dana sve teže i teže. Zaista bode oči kada vidite kako neki sa platama, koje su i za evropske prilike, jako dobre sebi daju razne bonuse, a narod što se kaže "nema leba da jede". Svakoga dana nam je standard sve lošiji, dinar slabi, sve poskupljuje... Mnogo je ljudi bez posla. Diplomirao sam pre četiri godine i ne mogu da nađem posao. Radio sam i radim za 20000 i to razne poslove. Nikada nisam birao. Jako je teško sa tim novcem spojiti prvi sa prvim. Mlad čovek u ovakvoj situaciji ne sme ni da zamisli da zasniva porodicu.... Bravo Dragane još jednom! Nadam se da ćeš ti biti sledeći premijer, jer jedino ti imaš energiju koja može da se barem malo približi onoj, koju je imao Zoran Đinđić!

Natasa

pre 13 godina

"Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo"
Kažeš i ti poneku pametnu...

Marija

pre 13 godina

Potpuno je licemerno od drzave sto stiti samo svoje sluzbenike, kao da je ostatak gradjana nizeg reda. Zasto su drzavni sluzbenici privilegovani toliko u odnosu na sve nas koji radimo 12 h dnevno na nesigurnim poslovima i borimo se svaki dan da zadrzimo posao, a o privilegijama nema ni govora, srecni smo sto uopste imamo posao. Gospoda, drzavni sluzbenici, em nista ne rade, em trose ono sto mi placamo kroz poreze. Djilas je potpuno u pravu!

JocaPozarevac

pre 13 godina

Djilas je potpuno u pravu!
Covek prica potpuno zdravo i logicno... Nikad u zivotu nisam bio pristalica DS-a, ali zbog ovakvih ljudi poput njega vredi da se covek ukljuci u politiku...
Eh da nam je vise Djilasa, lakse bi i Srbiji bilo!
Dinkicu, uci, uci, imas od koga!

partibrejker

pre 13 godina

@Legalizacija i 'Ajmo realno,
sve je to u redu za one koji JESU u Kosovskoj Mitrovici, a šta ćemo sa onima koji direktoruju odavde, iz Srbije?

A baš bi me zanimalo koliko ih je, ali vlada valjda još ne zna ni koliku imovinu realno ima, a ne nešto drugo...

Privatnik

pre 13 godina

Gospodine Djilas,

Zasto to pricate medijima? Zasto se lepo direktno ne obratite nasem asistentu Mladji, da vam on objasni.

p.s. Apsolutno se slazem sa svime sto ste rekli.

Zigic Zivko Plandiste

pre 13 godina

Ali zaista, jedino kod njega prepoznajem nesto konkretno i normalno.
Ne za ministra.
Za premijera u vladi koju on sastavi, i normalno uz normalnog predsednika, a ko bi to mogao da bude-ne vidim?
Ali cuvaj se. Pa svi oko tebe nisu ti zaboravili nokdaun u koji si 1991-92 bacio njihov faktor mira i stabilnosti na Balkanu.
A 80% onih koje sreces u vrhu drzave, negde ispod posteljine drze njegovu sliku. I sve rade da Srbija postane lider u regionu.
Cuvaj se, a mi ce mo ti pomoci.

gradjanka

pre 13 godina

Mudro zbori Djilas, mada i nije potrebna neka preterana mudrost da bi covek shvatio da Dinkic vise nema veze sa realnoscu.. ko Maksim po diviziji...Kakve je sve gluposti taj izgovorio...i na osnovu cega je on uopste u vlasti kad su mu procenti na izborima mikronski? Ko ga stiti i ko mu daje legitimitet? Narod sigurno ne jer narod vidi da su i jedni i drugi totalni diletanti i da nemamo i da hocemo koga da biramo na izborima.

reci pošteno

pre 13 godina

Puna podrška Đilasu. Ovih 5.000 dinara zaposlenima ne predstavlja ništa, a kada se sabere može da poveća agrarni budžet za 10%. Pa računaj! "Od potočića voda nadolazi."

mira

pre 13 godina

Pa nekad je ovako glupe priče u stilu brinem se ja za vas, ne slažem se sa ovim ili onim, pričao Tadić pa pošto mu niko više ništa ne veruje, DS je počeo da koristi Đilasa. A ustvari sve ista kuhinja, foliranti i štetočine.

Dr

pre 13 godina

NEĆU TE PARE, jer em će još manje da vrede, em mi u životu ništa ne rešavaju, a i valjda treba da se na gomili u nešto smislenije ulože?
I džaba ministru trud, ne dam mu svoj glas.

bt

pre 13 godina

Gospodin Đilas govori kao da pripada nekoj opozicionoj stranci a ne upravo stranci koja donosi odluke sa kojima se ne slaže. Jedini razlog da neko u takvoj situaciji ne napušta svoju stranku jeste karijerizam.

mile

pre 13 godina

Djilas je covek koji ekonomski ne zavisi od plate politicara, dakle motiv mu nije plata koju prima kao gradonacelnik i zato slobodno moze da kaze i radi ono sto misli da je pravilno. A kod nas se politikom vecinom bave sirotinja i gologuzija i nezajazljivo grabi nebili se od toga obogatili poput Soica. Da je vise Djilasa u politici bolje bi nam svima bilo.

mladen

pre 13 godina

I sad ćemo svi da hvalimo Đilasa kako je štedljiv. Kakav cinizam i populizam.
Što se ne usudi da kritikuje to što je cena izgradnje mosta porasla za "sitnih" 60 miliona Evra.

Boris

pre 13 godina

Boze,ko je u stvari ovaj covek?
Zasto ne kaze koliko su njegove firme povecale promet od kada je na vlasti?
Zasto ne kaze po cijem nalogu je ugovorio radove na Bulevaru 8(osam!) miliona evra skuplje?
Zasto ne kaze ko su mu najblizi saradnici u Gradu?
Zasto ne kaze koliki procenat ima u Arena televiziji?
Ne, on se bavi siromasnim drzavnim sluzbenicima....
Ovo je najbolji nacin da gradjane Srbije okrenu jedne protiv drugih, sada, kada nema vise spoljnih, nacionalnih i verskih neprijatelja iz Jugoslavije.

Miloš

pre 13 godina

Čovek je rekao ono što 99% ljudi misli da je normalno, a onaj 1% misli dugačije a oni su u vlasti!
Pa ovi hoće Super Hika (uzima sirotinji i daje bogatim) u Srbiji.

EU Citizen

pre 13 godina

Pročitah naslov i početak vesti, i taman zaustih da pohvalim gospodina Đilasa, jer je bonus državnim službenicima ili bilo kome drugom, kolika je da je njihova plata, u ovakvoj situaciji nezapamćena svinjarija - ne dele se bonusi kada za to država mora da se zaduži na račun budućih generacija, kako ste radili, tako sad i prolazite, prostrite se koliki vam je guber, a ne prebacujte teret svog decenijskog neradništva, kratkovidosti, gluposti i bahatosti na unuke, to je perfidno i nemoralno - kada mi pogled pade na ostatak članka i zajedno s njima mrak na oči, bonuse po ovom populisti ustvari treba deliti, ali nekakvim medicinskim sestrama, nezaposlenima i penzionerima, odnosno nije šija nego vrat, ovde nije poenta ko će dobiti pare, nego da para uopšte nema, i da je ova zemlja već prezadužena, pa niko ne treba da dobije ni dinar, pa makar Đilas i Tadić izgubili izbore jer nisu dovoljno potkupili biračko telo, pošto je alternativa grčki scenario za nekoliko godina, samo bez EU da dobrohotno odreši kesu sa milijardama, drugim rečima, krstača na ekonomsku budućnost Srbije za sledećih trideset godina, što čak ni Miloševiću nije pošlo za rukom. I kao trešnja na vrh torte, slobodna varijacija ekonomsko-analfabetskog trabunjanja o tome kako su "banke krive" za pad dinara (a nije kriva srpska vlada i njena ogromna javna potrošnja i nekonkurentno i za investitore neprivlačno privredno okruženje koje stvara). Čak i da su banke kupovale devize, ko je ovaj demagoški fićfirić da ljudima određuje šta da rade sa svojim rođenim novcem da on i Tadić ne bi izgubili sledeće izbore? Idu ozbiljna vremena, EU po svoj prilici ide k vragu, samo je pitanje da li brzo ili polako, i šta je tu bolje za nas (to jest, kad bismo u srpskim pseudoelitama imali nekoga ko uopšte međunarodni kontekst razume i u stanju je da se prema njemu adekvatno postavi), a u Srbiji ne zna se ko je grđi, nekompetentniji, nesposobniji i lošije informisan, vlast, opozicija ili narod. Kada bih živeo u Beogradu, i imao samo srpski pasoš, bio bih veoma zabrinut za svoju budućnost.

bobi

pre 13 godina

Reakcija Đilasa je ok.Shvatio je čovek da ovakve mere samo iritiraju ljude.Ta bahatost ljudi koji se finansiraju iz budžeta stvarno nema granice.Umesto da pokažu solidarnost sa onima koji uopšte nemaju prihode, oni pokušavaju da namaknu sebi još.Kda bi smeli da objave plate koje su sebi navukli ja mislim da bi na izbore izašli samo oni, njihovi članovi porodice i oni koje su zaposlili.

STANKO

pre 13 godina

Nije pošteno da Bajatović ne dobije 5000 din na svojih 1350 000 din.Pošteni ljudi nikad ne bi napravili takvu koaliciju.Samo jajare.

darko

pre 13 godina

Gospodo komentatori meni vise niste jasni!
Sta god neko nesto da kaze vi odmah nekoga napadate,kada ste toliko jaki na recima pokazite se i na delu.
Nisam za DS ali gospodin Djilas je poptuno u pravu sto je rekao.A to sto neki od vas komentarisu na koj se nacin on obogatio,pa sto se vi gospodo niste obogatili tako.Covek znao i umeo ,ko je nama kriv sto ovo rasulo u drzavi nismo umeli da iskoristimo!Potpuno se slazem sa Djilasom ,covek koji nije ni fakultet zavrsio pa bolje prica i sagledava situacju od ovih nasiv "visoko skolovanih strucnjaka"koji su drzavu doveli do dna!Naravno da treba 5000 dati sirotinji raji a ne nekome ko prima 70000 din!Ovde se definitvino radi na tome da bogati imaju jos vise ,a siromasni jos manje kao da oni i ne zasluzuju da zive,takav se subjektivno osecaj stice!!!

sramota

pre 13 godina

Umesto da resavamo problem nezaposlenosti, kao sto rece gradonacelnik Djilas, mi dajemo bonuse "jadnim socijalnim slucajevima koji imaju samo 75.000 din."... Sramota!

Deki

pre 13 godina

Smesni ste, bavite se time da li ce se dodeliti jednokratni bonus od 50e, to vam je glavna tema. Niste se odmakli od sps-ovskog nacina vladavine 90ih, u nekim stvarima ste i gori.

Ljiljana Ilic

pre 13 godina

Svaka cast gospodinu Djilasu,ali samo pod uslovom da zaista misli ono sto govori.Kao penzionerka dobila sam 2.000,00 din.pomoci jer mi je penzija ekstremno mala.To je kao da casom vode hocete da ugasite pozar.Zato i ja mislim da je stvarno izlisno davati pomoc onima koji imaju do 80.000,00 din. Bolje je dati po 10.000,00 din. svima koji imaju primanja ispod 40.000,00 din. To bi im pomoglo bar da popune neku manju rupu u svom kucnom budzetu.Nije mi jasno,kako se to drzava uvek seti za svoje radnike, a nikada i ne razmislja o onim radnicima koji rade godinama u privatnom sektoru za bednu platu od 10.000 - 15.000din vrlo cesto i neprijavljeni,a to znaci da nece ni docekati penziju.Gnusam se kad citam da je neko uspeo da ostvari protivpravnu imovinsku korist od milion i vise hiljada evra.Gde su bili inspektori,nije moguce da to niko nije znao sta se radi.Vazno je da se u ovoj drzavi neko igra milionima evra, a neko nema ni za hleb.I zato cemo gasiti pozar casom vode i mirno uzivati u svim privilegijama za koje smo se izborili na izborima.Sramota.Bojim se iskreno za gospodina Djilasa.

wild duck

pre 13 godina

Procitao izjavu i sve vase komentare. Tesko je dati objektivnu procenu.

Uzeta sama za sebe, izjava je potpuno korektna / realna.
Ipak, bilo bi suvise jednostavno da je tako.
U pitanju mora biti siri kontekst koji mi ovde ne vidimo, jer ne sedimo u vrhu DS.
Ljudi, pa oni su industrija! Imaju umne PR ljude i svakojake analiticare... Veliki je to biznis, taj DS...
Tek ce vreme pokazati cime je ovo motivisano.

CistoOnako

pre 13 godina

Meni vise lici na to da g.Djilas vrsi pripremu terena za osnivanje neke svoje stranke pred naredne izbore. U protivnom bi doticnog neko trebao da podseti da je on takodje deo te vladajuce koalicije cije pojedine predstavnike kritikuje.

Branislav

pre 13 godina

Potpuno bespotrebno rasipanje budzeta koji je i ovako dovoljno opterecen...limit 80 000 strasno limit je trebao da bude 20 000 i to samo ljudima koji imaju dvoje ili vise dece, i naravno da im se da vise od 5000 dinara...ali ne brinite ako se dobro secam ovo je Dinkic obecao :) tako da od te price nema nista kao sto nije ni bilo para od akcija i svih drugih stvari koji nam je doticni obecao....BEZ BRIGE!!!

Pasha

pre 13 godina

Bravo za gradonacelnika, otvoreno i iskreno o najtezim temama iz svakodnevnog zivota, za razliku od Dinkica i ostalih populista.
Zaista, gde idemo i kakvo nas sutra ocekuje? Ko ce da odgovori na ovo pitanje? Dokle cemo guslati o Kosovu i koliko nas to kosta!?
Kako cemo preziveti kada politicari sve rade samo da bi ostali na vlasti, a afere se samo redjaju.
Imam utisak da je glas g-dina Djilasa jedan od retkih glasova razuma u ovoj zemlji.

Djordje Ceranic

pre 13 godina

Sve je ovo tacno sto Djilas kaze. Medjutim, pitanje je da li on to stvarno misli ili se to DS preko njega ogradjuje od G17

Alexa

pre 13 godina

Verovatno će ovog čoveka zamrzeti jedan deo elite, ali mislim da je ovo ispravan pravac razmišljanja. Moramo malo ispraviti ono što je naopako u našem društvu. Ne kažem ja da visokokvalifikovani stručnjaci ne treba da zarađuju dobro, samo kažem da neko ko nikada i ne dođe na posao, ne treba da prima platu, i na njegov račun se mora poboljšati standard onim ljudima koji stvarni teret posla faktički snose.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

E, Đilase, ne talasaj!
A ti poklanjaš opljačkanih 200 miliona koalicionom partneru, a na istoj strani vest da će parkiranje poskupeti. I sve pod tvojom komandom poskupljuje - a onda se praviš širokorukaš pa deliš oteto od Beograđana čas ovamo - čas onamo. Treba u zatvor za nedopustivo raspolaganje narodnom imovinom, a država neka zaradi od carina, kontrole letenja, tranzita i ostalog, kao normalne države što rade, pa ako ima para za policiju neka opstane, ako ne - neka se policija raspusti. O vojsci - igrački tvog partijskog kamaradosa, da ne pričamo!
Samo se narod pita - dokle? I da li će vam se stati na rep!
Zli ste - ali nema svetla na vidiku...

zoran

pre 13 godina

Covek je sve lepo rekao i obrazlozio i rekao javno istinu.
Da li treba neko da prima platu od drzave zato sto je sa kosova ,zivi u srbiji , nece da se vrati ..ali je radio u nekom preduzecu.A usput je sagradio kucu u unutrasnjosti srbije i radi neki privatni biznis?

Da li neko ko radi godinama za platu od 700 Eurx 2 clana porodice - treba da dobije bonus pomoc od drzave ? Kome je ta pomoc potrebnija ? Takvim porodicama ili porodicama PKV radnika sa platom od 180Eur.
Naravno da su nasi krediti najskuplji, naravno da su banke izazvale udar na Eur ? i sta je tu netacno i populisticki? Covek bar ima podlogu i temelj da javno kaze sta misli .I sa sigurnoscu se moze reci da je to politicka figura koja ce u nasoj drzavi biti sve prisutnija.Da li neko moze da ospori da su se u BGD poceli realiyovati konacno veliki projekti bitni za grad od nasih para?

galileo

pre 13 godina

E, pa, stavrno bi bilo sramota da neko ko ima platu oko 70.000 dinara jos dobije i bonus od 5.000 dinara. Iako se vec ima u planu ispalta bilo kakvih bonusa, trebalo bi da to bude, upravo kako rece gradonacelnik, onima koji imaju bedne plate od po 20.000 dinara

Stevan

pre 13 godina

Dragan Đilas je čovek za svako poštovanje.
Pravi lider. Čovek na koga bi se svi mi trebali ugledati.
Za razliku od mnogih političara i ljudi iz lokalne samouprave koji to poštovanje uopšte ne zaslužuju.

Luka Laban

pre 13 godina

Vas sa Kosova znaci ne mogu da smisim,okupirali ste Vranje,Nis Kraljevo.....sve ste prodali pa pokupovali u Srbiji.....ne mislim na sve naravno,ima puno koji su propatili i tesko zive....

simeo_04@yahoo.com

pre 13 godina

Kad bi ja bio materijalno obezbedjen kao doticni gospodin,svakako bi mudrovao,i delio lekcije,savete,upozorenja,ko sta i koliko treba da dobije.
Ali sa platom od 21.000,00 sa 25 godina staza,na mestu finansijskog referenta u administraciji,gledam godinama kude ide novac.I pitam se uvek da li ovi imaju malo,malo srca da se obuzdaju u enormnom trosenju na razne projekte,nenormalna sluzbena putovanja,dnevnice,na ogroman luksuz voznog parka,na sijaset privilegija koje cak ni Norveska ili Car od Bruneja ne mogu da dozvole svojim politicarima,funkcionerima.
Ponasate se kao da su vam sopstvene firme,cak i gore.Zato svima zelim da jednom osnujete firme i da zaradjujete milione,milione,ali posteno..Ali isto nikad da nama bedi bacate kosku,prasinu u oci zarad vasih politickih poena.Niste vi krivi,narod je kriv svi mi,jer od drveta ne vidimo sumu.I nemojte nam dati 5.000 dinara kad Vas molim.

RobinHud

pre 13 godina

Ja stvarno ne znam da li je normalno bogatima davati bonuse, a siromasnima neku crkavicu tek kolko da prezive u 21. veku!!...mozda bi cak i najbolje bilo da u ovoj prici primenimo anti-taktiku Robin Huda, pa da od siromasnih uzimamo ono malo sto imaju kako bi nasi dobrostojeci drzavljani ziveli jos bolje....a kada to uradimo..da se zapitamo da li treba kao narod da postojimo!!!!

MBg

pre 13 godina

Da li se to bliže izbori, pa se retorika zaoštrava. Možda se g. Đilas preporučuje za premijera. Ne slažem se ni sa jednim ni sa drugim. Nikome ne treba tih bednih 5000. To je ispod časti i onome sa malim i sa visokim primanjima. Klasična demagogija.

Akroni

pre 13 godina

Vidim dosta razlicite komentare na izjavu g.Djilasa.
Pa sta je pogresno rekao??
Sve sto je rekao to stoji,uz to On ima iskustva u vodjenju firme i dugorocnom planiranju poslovanja.
Ovo sto radi Vlada,to je sve samo ne planiranje.
Moji roditelji imaju penziju 20000 dinara...da ne saljem pare neznam kako bi preziveli.
A takvih kao ja ima mnogo koji saljemo roditeljima.
Navedena suma je vise nego potrebna najugrozenijim,ali je ocigledno da neko uporno tera svoju destruktivnu politiku koja ce se pokazati gubitkom vlasti na izborima.
Sto se tice pomenutih profesora,nastavnika sa Kosova
za informaciju...uskoro ce svi oni biti na platnom spisku Kosovskog Ministarstva Prosvete.Taj narod dole,slazem se da mu nije lako,ali je trebao da izadje na izbore. Ovako ce biti veoma iznenadjeni kada budu shvatili da je "deal" odavno napravljen,ali se skrece paznja.Zasto ne kazu ucesnici svih dosadasnjih konferencija u regionu,kojima su predsedavali ljudi iz EU sta se desava...
Trazi se modalitet kako da se uz najmanju buku i stetu izvede projekat izlaska iz projekta Kosovo.
Ovde u EU je to vec gotova stvar,samo su ostavili srpskoj strani da odredi kada ce se to obelodaniti.
Zapitajte se zasto Opozicija nije toliko uporna za sto ranije izbore?!cekaju da aktuelna Vlast dovrsi sve sa Kosovom i da ih proglase izdajnicima i na taj nacin za sva vremena diskredituju.
Do tada neka se prosvetari sa Kosova zanose bajkama Ministra zaduzenog za njihov region.
Ostali ugrozeni,nece dobiti mnogo od pomoci jer Vlast zna da je sve to bacen novac i da ce uskoro Albanci sa Kosova preuzeti sve.
E,moj narode...probudi se vec jednom i pogledaj u buducnost.
Imam utisak da su mnogi jos na Kosovskom boju...nikako da prestanu sa guslanjem...dok se u Briselu nasmejani vidjaju pregovaraci sa Kosova i iz Srbije.

Miki

pre 13 godina

Ja sam licno politicki protivnik g.Djilasa, ali ovog puta moram da priznam da je potpuno jasno sagledao trenutnu situaciju u Srbiji i ako je to sto je rekao poteklo iz srca i zdravog razuma onad pocinje da stice moje simpatije mada ruku na srce vrlo tesko.

optimista

pre 13 godina

Svakako da je sramota u ovakvoj situaciji kad sirotinja jedva sastavlja kraj sa krajem, kad broj siromašnih nezadrživo raste, da nagrađujemo bonusima one koji zarađuju 60, 70, 80 000 dinara. To je Dinkićeva predizborana kampanja. Lepo je čovek sračunao gde najviše može da dobije glasova, pa takvima sprema bonuse i ko zna šta još od državnih (naših) para.

Boka

pre 13 godina

Dati bonus na platu od 70.000-80.000 din. je apsurdno!
Za ovakvu javnu kritiku treba imati hrabrosti. Dragan je potpuno upravu za sve sto je rekao!

goran

pre 13 godina

Svaka čast. Ovaj čovek bez obzira u kojoj je stranci jedini je koji misli svojom glavom i pokušava da učini nešto za sve nas, žalosno je što oni koji misle stranački to nevide.

Bravo Djilas

pre 13 godina

Bravo Djilas,

Ova Tvoja izjava a i nacin na koji radis, pomazu da se vrati bar delic smisla u studenstke proteste koje si predvodio a ja ucestvovao. U losem si drustvu, bojim se da ce na kraju morati da se desi sukob u kojem ce oni koji pune budzet morati silom da se iscupaju iz kandzi povlascenih koji rade za drzavu. Drugacije izgleda ne moze.

Dejan

pre 13 godina

Svaka cast. G.Djilas je u potpunosti u pravu i daj Boze da bude ministar ili nesto vise u bilo kojoj sledecoj vladi. On svoj posao fantasticno radi,da je srece da je vise takvih gradonacelnika po gradovima Srbije.

...salefcrs...

pre 13 godina

Ne znam da li gospodin Đilas stvarno tako misli ili samo skuplja političke poene. Mada po svemu što je radio, uradio ili ne da da se uradi ima moju podršku. I on je bukvalno jedini iz sadašnje vlasti...

dr baki

pre 13 godina

pozdrav gos DJILAS sa velikim zadovoljstvom prihvatam vase izjave i sve mi vise licite na jedinog coveka koji je spreman da otvoreno prica o problemima drustva
MOJ VAM JE SAVET DA STO VISE OSLOBODITE PRIVREDU GLUPIH TAKSI I NAMETA I DA BEOGRAD POSTANE EVROPSKI HONG KONG
PRIVREDA NAM MORA POSTATI JAKA ,USPESNA ,NE DA RADI ZA DRZAVNU ADMINISTRACIJU NEGO OBRATNO
GRAD SU NAM OKUPIRALI ULICNI PRODAVCI SLAVIJA TERAZIJE MERKATOR ZEMUN STRASNO ,
IMA MNOGO STVARI KOJE TREBA SPROVESTI ALI ......
ZELIM VAM SVE NAJBOLJE U VASEM POSLU I NEK VAM BOG PODARI ZDRAVLJE

alpinista

pre 13 godina

Prvo da proverimo te plate na Kosovu. Plus sve privilegije koje imaju, dati javno imena i sume koje im se isplaćuju nizašta. Kome se to NE dopada neka napusti državnu službu i to PRVO na Kosovu, odmah.
Privatni sektor je deo privrede koji još nešto i doprinosi. Osloboditi ih nameta a smanjiti i otpustiti preko 50% zaposlenih u državnim firmama i to ne selektivno.
Odmah kazniti za primer sve one koji su bespravno dizali kuće i stanove, rušenjem objekata ili visokim kaznama.
Tu država može da namakne novac. Visokom stopom oporezivanja opteretiti naslednike stanova i objekata koji su otkupljeni po smešnom
potpuno nemoralnim cenama.

KRISTINA

pre 13 godina

Ljudima koji su na visokim polozajima tih 5 000 dinara ne znaci nista, tako da je u svakom slucaju glupo i polemisati na ovu temu.Umesto da se ulaze novac tamo gde je neophodno i daje ljudima koji su zaista socijalno ugrozeni, neko se nasao pametan pa bi da cascava one koji imaju visoke plate... sramota za Srbiju, zemlju koja ima veliki procenat siromasnih koji se bore za egzistenciju svojih porodica.Jako tuzno !!

And no religion too

pre 13 godina

"Ako je to nagrada za rad, onda treba da je dobiju najbolji, a ne svi", kazao je Đilas. "
u isto vreme kaze da medicinska ssestra treba da dobije, a doktor koji je 30 godina ucio skolu ne treba. pa sta to znaci, da je medicinska sestra bolja od doktora?!?!
a kad cujem ono "nezaposlenima dati pomoc" NAJEZIM SE! sta, da ih nagradjujemo sto su nezaposleni?!?! a ove koji su zaposleni, ustaju u 5 svakog jutra, deru se od posla, da tretiramo losije???

opanak

pre 13 godina

Ma kakvi bonusi, mazanje očiju...lepo povećajte plate svima i potom se povucite sa vlasti sa izjavom da ste fino radili, prodali sve što niste stekli i mnooooooge ljude u zemlji Srbiji upropastili!

Japanac

pre 13 godina

Koliko god da ovakve Djilasove izjave nisu popularne i politicki dopadljive, surovo su iskrene i mnogo korisnije od bilo kojih drugih. Moramo jednom da shvatimo da sve dok budemo trosili vise nego sto zaradimo, ne mozemo se nadati boljoj buducnosti, sa jakom valutom i odrzivim razvojem privrede.

Nebojša

pre 13 godina

Čovek je u pravu.Neodgovornost,nestručnost i populizam Dinkića i ostalih neznalica iz vlade svakodnevno nas koštaju mnogo zaduženog novca, i ubijaju i malo nade da će se u ovoj zemlji išta promeniti na bolje.

ion

pre 13 godina

Svaka cast gospodine Djilas,najzad da se jedan predstavnik vlasti narodu obrati na jedan korektan nacin!
Apsolutno podrzavam to ako se vec deli novac da se podeli radnicima i penzionerima sa primanjima do 20000 rsd,a ovima koji imaju 80000 samanjiti plate na 30000 i da napokon podju raditi nesto,drugu polovicu otpustiti!
Jedino sto nisi u pravu je to da su banke krive za pad dinara,za pad dinara je kriva vlada i preglomazna i preskupa administracija!
Sa ovkom privredom koja izvozom pokriva tek 50% uvoza je realniji onaj kurs od 200 rsd!

nenad73

pre 13 godina

Demagogija kao i Dinkiceva, ja sam lekar i nemam platu ni blizu 75 000 o kojima Djilas prica. Moja plata je 54 000 i nemam pravo ni na topli obrok ni na regres. U isto vreme grad Beograd je dovoljno bogat da pomaze policiju, crkve na Kosovu, sece pa kupuje platane, kupuje propali PKB koji je rupa bez dna...mislim da je jednaka sramota ovo sto prica Djilas kao i ono sto je izmislio Dinkic.

Objektivno

pre 13 godina

Jeste, jako pametan i sposoban politicar i gradonacelink. Ali kad je tako sirokog srca i pameti, nek onda obustavi svoj "monopol" zbog kog mnogi ne mogu da dodju do dinara, a pogotovo ti kojima navodno treba da sledi ta pomoc, ali koje znamo da nece dobiti. Uzalud slatke reci, mada nekog ce i zavarati.

feri

pre 13 godina

Ovaj gospodin koji se obogatio (sijuci litkice u Pragu !) uzima sebi za pravo da ocenjuje ko je u Srbiji materijalno ugrozen a ko nije sta je mnogo sta je malo kolikom brzinom kurs dinara treba da propada a kolikom ne . Neka radi svoj posao za koji je placen

branaka

pre 13 godina

Slazem se donekle sa predsednikom ali nesme da zaboravi da ima nas koji radimo u drzavnoj upravi i imamo status drzavnog sluzbenika a plata sa sss je 19860 din i da bi nam 5000 sasvim dobro doslo

MMk1

pre 13 godina

Nije stvar u tome da li volite Djilasa ili ne, da li vam je simpaticna njegova frizura ili stranka u kojoj je... Jednostavno njegova zalaganja su za one kojima je zaista potrebna pomoc. Nije na odmet Beogradjani ni malo zdravog razuma.

cinovnik

pre 13 godina

"Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo". MIslim da je to kljucna recenica u celokupnom izlaganju gradonacelnika! Problem je sto retko ko realno gleda na stvari, ali za negativne kritike su svi tu. Dajte ljudi da pocnemo vec jednom da se menjamo, ali ovaj put na bolje !!!

Vuja

pre 13 godina

Ovaj covek govori zaista iskreno i realno, svidjalo se to nekome ili ne. Djilas ocigledno razume probleme obicnih gradjana, i koliko vidim iz njegovog dosadasnjeg rada ucestvuje u resavanju istih.

liberalizam

pre 13 godina

Iako je za mnoge stvari gospodin Dragan Djilas u pravu ja ipak imam jedan sustinski problem sa ovom izjavom.
Naime to su dupli arsini. Sa jedne strane Dragan Djilas je istaknuti uticajni clan demokratske stranke koja trenutno kroji vodecu drzavnu politiku. Korak dalje ministar uprave i lokalne samouprave kao i ministarka finansija direktno su kadrovi te stranke. Iz tog razloga meni se ne dopada pristup da se prema politici ova dva resora za koja direktno odgovara DS Dragan Djilas ponasa kao da nema nikakve veze sa tom partijom, i stavlja se u ulogu "objektivnog" posmatraca, da kada se njegova politicka odgovornost za ovo pitanje pokrene on se krije iza svoje funkcije sa izgovorom da to nije nadleznost gradonacelnika. Dakle ako govorite kao politicar (o pitanjima van svog resora) i odgovornost vam je politicka a ne resorna. Drugim recima, ne moze se na ovaj nacin svaljivati krivica na druge, deo te krivice je i na Draganu Djilasu. Onda o njoj bolje da ne prica sa tako superiornog polozaja "nenadleznosti".

Siniša

pre 13 godina

Da li neko može da obuzda ovog Dinkića, ****, za šta god se uhvati propadne. Cvetković mora da ga obuzda ili neka se skloni, ne može ova neznalica da određuje šta će da se radi. Još ste mu dali da vodi ekonomiju, pa on kravu ne zna da proda. Vi ga puštate , a njegovi kadrovi nam prave milionske lopovluke i štetu.

Bojan

pre 13 godina

Gospodine Djilas, uz duzno postovanje prema Vama, iz vase izjave mozemo zakljuciti da nijednu knjigu iz oblasti ekonomije niste procitali.Mozeto vi to malo bolje.

Taknuto-maknuto

pre 13 godina

A zašto se u BGD-u isplaćuju "bonusi" porodiljama, a u delovima Srbije gde je "bela kuga" najizraženija ne. Da li to Beogradu treba još mnogo veći prirast stanovništva nego što ga sada ima? I da li pravilo da živimo u istoj državi važi samo kada beogradskim pašama to odgovara? Možda nije baš tema, ali je povod super.

plata

pre 13 godina

ne znam da li gospodin gradonacelnik kritikuje ili ne vlast,da li osniva ili ne svoju stranku, hoce li predsednicku fotelju ili ne, ali covek je rekao sustinu,i tu se slazemo :ne bonusi cinovnicima!!!

Sofija_

pre 13 godina

Sasvim logičan i razuman komentar gradonačelnika..za onoga ko ima platu 80.000 dinara ta pomoć od 5.000 nije nista ali penzionerima i onima sa platom od 25.000 je preko potrebna.

dj

pre 13 godina

ovaj djilas ko da nije drugi covek ds-a, mukica ne moze nista da ucini nego evo otvorio dusu.. a vidim i da je poslat cirkular clanovima sa kompom. samo vi podrzavajte, necete dugo

BM

pre 13 godina

Ljudi ne budimo naivni.
Naucimo nesto iz prethodnih losih iskustava.
Stotine njemu slicnih su pricali iste ili slicne price ne bili se domogli zeljene pozicije. A kad su dosli u situaciju da mogu nesto i da promene, svi do jednog su pljunuli sami sebi u lice, izgubili i obraz i moral ako su ga ikada i malo imali.
Trazimo neke nove ljude koji i misle i pricaju i rade drugacije.
Proslo je vreme ovih licemera.
Ovih smo siti.

Aleksandar - 75000, drzavna sluba

pre 13 godina

Svako, ali bukvalno svako ko kaze da su ista materijalna ugrozenost onoga ko prima platu 25 hiljada dinara i onoga ko ima platu 80 hiljada i da zasluzuju isti bonus pod hitno mora proveriti mentalno zdravlje. Razumem potpuno da lekar treba da zaradjuje vishe, odgovoran posao je u pitanju, ali molim vas...Da li spajaju kraj sa krajem vec izmedju 10. i 15. u mesecu kao oni koji rade za 20-25 hiljada? Mora da se shalite. Sa druge strane, kakve veze ima rad na Kosovu sa ovim bonusima? Ovde je pitanje chiste egzistencije. Ko radi za 200 evra ima pravo na pomoc i vecu od 5000 dinara. Ko zaradjuje 800 evra, nema, ma gde ziveo. Neka smanje tu granicu od 80000 na 40000 i neka saberu sve te bonuse koje su nameravali da isplate gornjem sloju i daju ljudima koji realno nemaju apsolutno nikakvu predstavu kako, shta i odakle ce jesti 20. u mesecu. Gospodine Djilas, potpuno racionalno razmishljanje, alal' cufta.

rentabilnost

pre 13 godina

Kako je moguce da u zemlji u kojoj je prosecna plata oko 34000 dinara (a da ne pominjemo koliko ljudi je ispod tog proseka), bonusi se dele tako nepromisljeno i olako, upravo onima koju su deo megalomanskog birokratkog aparata?! Oni koji bi trebalo, da su na listi za otpustanja, surovo, ali i realno, primaju tako visoke plate i jos plus se govori o nekakvim bonusima! Ako se vec taj novac ulaze u potrosnju, umesto u proizvodnju i stvaranje nove vrednosti, po svakoj zdravoj logici, bonusi bi trebalo da se dele individualno, po zaslugama, a ne tako kolektivno.

Dragan, Lazarevac

pre 13 godina

Ovakvom izjavom gospodin Djilas se jedini od političke elite u Srbiji osmelio da ukaže na nedopustiv odnos države u izdvajanju novca od građana poreskih obveznika, za finansiranje enormno visokih plata kadrova sa Kosova, koji više od dest godina ništa ne rade. Primer je EPS, gde više od 6000 zaposlenih već 11 godina prima plate a uopšte ne rade, gde ogroman broj najodanijih čuvara pogubne politike S.Miloševića, uživa nezasluženo najveće blagodeti ovog društva. Gospodine gradonačelniče, imate našu punu podršku za zajedničku borbu da građanima Srbije, ni ova ni svaka buduća Vlada nema pravo da uzima novac od plata da bi finansirala ogroman broj lažnih patriota sa Kosova, jer to preti da uništi budućnost naše mladeži.
Pa valjda je posle skupa u Sarajevu, svakome jasno da je skupocena priča "Kosovo je Srbija" postala samo ogroman teret za sve siromašnije građane Srbije.
Bilo bi dobro ako uz našu podršku budete imali snage da istrajete, a je Vas vidim kao budućeg premijera.

Nenad

pre 13 godina

Jedna od retkih situacija kada se slažem sa gospodinom Đilasom.

Za bonuse je potpuno u pravu, a što se tiče zaposlenih na Kosovu, njih treba da plaća kosovska, a ne srpska vlada. Samo malo treba da se sagleda realnost i sve će biti jasno.

olimpijada 2004

pre 13 godina

Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo".
Eto na primer ustedimo na ceni mosta preko Ade!!!!!!!

Sneza

pre 13 godina

Da podsetim gradonačelnika ako ne zna, politika plata u Srbiji inače je loša.Za isti rad različite vrednosti. Administracija u pravosudju, koja obavlja specifične poslove, ima zaradu od 16.049 do 19 hiljada dinara već tri i po godine. Svako bi trebalo da bude plaćen za svoj rad a ne da oni dele milostinju. Pravosudje je žrtva, trinaesto prase, tamo su zaposleni robovi a on priča o sigurnosti posla!

Cane

pre 13 godina

Svaka cast Djilasu za ovaj komentar o bonusima od 5000.din drzavnim cinovnicima.Ako su oni koji imaju platu 75.000.din socijalno ugrozeni,sta onda mi koji imamo 20.000. din da kazemo..???

Sima

pre 13 godina

Svakako treba malo dublje iskontrolisati ko je za šta plaćen u ovoj zemlji i ispraviti nepravde tamo gde postoje. Nijedno društvo nije pošteđeno toga da se neko u sistemu provuče i bez rada egzistira na račun drugih, ali se društva i razlikuju po spremnosti da se sa takvim problemima nose. Potpuno podržavam bilo čiju inicijativu da se izvučemo iz inertnosti koju nosimo iz ranijih decenija i da svi krenemo u malo drugačijem smeru, gde bismo svojim radom doprinosili društvu, a društvo nam to višestruko uzvraćalo.

Posejdon

pre 13 godina

Uopste ne vidim smisao, davanja bonusa svim drzavnim cinovnicima, s obzirom da ih verovatno svi ni ne zasluzuju. I kad vec govorimo o potrebi povecanja potrošnje (traznje), onda je svakako mnogo potrebnije dati bonuse (a još bolje povecati plate, kada se za to steknu uslovi) onima sa manjim zaradama, jer ce taj novac mnogo brze upotrebiti kupujuci verovatno, robu siroke potrosnje, nego nekom cinovniku sa platom 80.000 dinara. Smesno.

milan

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Djilasom da nebi trebalo davati novac onima koji planiraju da ga potrose na odmor ili da ga uloze u neko osiguranje, nego onima koji neznaju sta ce sutra jesti i kako ce platiti svoje tekuce troskove. Tu bi trebali i sindikati da se jave i u ime svojih clanova da isto takav zahtev proslede vladi. Ako se taj novac da siromasnim on ce biti sigurno 100% usmeren u potrosnju sto kod onih koji imaju do 800 evra platu nije sigurno. Sa onim delom izlaganja gospodina Djilasa sto se kamata tice mislim da tu nije u pravu, jos smo mi krhko trziste novca da bi nase kamate bile manje ili iste kao one na zapadu. Da banke nemaju taj profit koji imaju imali bi u Srbiji manje banaka i monopol sa jos visim kamatama.

Nikola Tatalovic

pre 13 godina

@legalizacija, ne samo da su cifre ogromne nego i onima koji imaju dozvolu za gradnju a nemaju gradski vodovod i kanalizaciju naplacuju naknadu za uredjenje zamljista astronomski. Za kucu od 100m^2 traze i dobijaju (jer su takav zakon napravili) oko 400000 dinara. A u tim kucama zive isti ti penzioneri iz njegove price,cija penzija ne prelazi 20000 ili ovi iz drzavne uprave cija plata ne prelazi 18000. Mislim,neki red treba da se zna i drzavi da se plati ono sto je ulozila.Ali sta da placam drzavi kad mi ni put,ni vodovod ni kanalizaciju nije obezbedila a na istom mestu zivim vec 50 godina? Niti se bar obavezuje da ce u nekom roku uraditi. Ne,moras daa platis imao-nemao a oni kad budu mogli uradice. Ja samo treba da im verujem na njihovu casnu rec i da platim jer ce da plene

Su24

pre 13 godina

Nije valjda da se neko usudio da kaže?
Svi krešu dršavnu službu i troškove a tu spadaju i zarade osim naše administracije. Mi smo izgleda pronašli rupu na saksiji. Ekonomskoj.
Ili možda samo grešimo?

marko

pre 13 godina

Po prvi put se slažem sa Đilasom,zaista je sramota da neko sa 70 ili 80 000 din traži ili dobije solijalnu pomoć.Kome je to mala plata neka da otkaz a rado će tu platu uzeti neko iz unutrašnjosti ko radi za 15-30 hiljada

realno

pre 13 godina

E, ovde vec pocinjemo i da licimo na Evropu, kada nije vazno da li si pozicija ili opozicija,bitno je da dobro pohvalimo a lose pokudimo! Realno, gradonacelnik je u pravu!

Zvezdan

pre 13 godina

Definitivno moramo povesti računa i o najsitnijim detaljima kada su troškovi u pitanju. To se sve i svodi na malo oštriju kontrolu ko radi, šta radi, koliku platu prima, da li zaista radi, i to onda malo pretumbati, ne dozvoliti da se novac iz budžeta gomila kod ljudi koji ga nisu zaslužili svojim radom, i preliti ga u novčanike onih koji zaista pošteno rade a nisu adekvatno nagrađeni. Ne vidim razlog da se bilo ko ne složi sa ovim izjavama, ma iz koje stranke bio, jer ovo su fundamentalna moralna pitanja, i ko ima nešto protiv ovoga samo šteti sebi i svom ugledu, a ponajviše društvu.

Mirjana

pre 13 godina

E moj jadni narode,na bacenu kosku od 50 evra stize 170 komentara!Pa jel Djilas u koaliciji sa Dinkicem ili sam ja? A glasanje na komentare je u najmanju ruku cudno. Mirise da je neko dobio zadatak da nepreporucuje iskrene,ljudske komentare a pise i preporucuje hvalospeve.
Kad nas muka i nepravda nad bliznjim pocnu da bole,kad ga budemo razumeli i pomogli monda cemo zasluziti i bolju vlast. Ovako,na zalost,vlast je ogledalo nas samih.Mnogo smo gadni..

pivljanin

pre 13 godina

Kakav demagog. Ko Tadić. Čovek koji se u sve meša: u rad Narodne Banke, prosvete, sporta.. poseče zdrave platane a posle uvozi iste za 1000 eura po komadu. A za početak neka smanji broj poslanika u skupštini Beograda i bg vladi. Kada je trebala da se kreše administracija u Beogradu bio je protiv. Bolje bi mu bilo da se ponekad bavi svojim poslom.

savest

pre 13 godina

Ne znam da li se covek sprema za neku poziciju u vlasti ili ne ali je vecina toga sto je rekao na mestu. No mnogo je veca misterija i opasnost sto ljudi poput Dinkica(ciji je obraz uvreda za djon) i dalje opstaju na vlasti i ne znam kakvim trikovima se provlace godina i 'truju' to malo razumne i racionalne politicke snage u Srbiji. U svakom slucaju plus za ovu izjavu.

5

pre 13 godina

I to kaže onaj ko duguje samo za gas 5 nečega (milijarde, milioni, nebitno, nek je 5 dinara), pa se još javno hvali da to neće da plati. Važan je princip, reč i obećanje.

Do sada je već "izgradio" barem dva mosta i metro, popravio Gazelu i sredio obilaznicu, te zamenio platane novim drvima. Ne stiže od komentarisanja događaja u državi čiju politiku kreira njegova partija.

Ako vam je on super što kaže da ti što imaju veće plate od proseka ne treba da dobiju 5.000 (a i ne treba), eto vam ga, samo nemojte da on svima kroji kapu.

Ekonomija se uči u školi i praksi, a njegovo privatno mišljenje nek zadrži za sebe.

Uvek je bilo pravilo - ako hoćeš firma da propadne, stavi mašinca za direktora. Dokazano milion puta. Samo ja sam radio u tri u kojima su mašinci došli za direktora i sve su propale.

Mikica

pre 13 godina

Mislim da u uslovima u kojima zivimo uzimajuci u obzir i ekonomsku krizu ne smemo rasipati novac na taj nacin.Zbog toga mislim sa je ovaj stavgradonacelnika ispravan.

Aleksandar

pre 13 godina

Zašto se Djilas javlja za ono što nema veze sa njegovom funkcijom, i to kao kontrira odluci vlade? Po broju i stilu komentara mi je jasno.

simonida

pre 13 godina

E slatko sam se nasmejala, oni neka menjaju kola...a muceni oni koji rade za 15-20000 dinara, oni neka predju na pola vekne hleba/ taman po jedna kriska za svakog ukucana/! Da, da...oni brinu za 'savremenu' bolest, gojaznost...jaooo, BOZE, BOZE, cime zasluzismo ovako divnu vladu...neka ima je alal!!! I deca radnika umeju pojesti po koji vise sladled!!!DAJTE ONIMA KOJIMA JE TO ZAISTA I POTREBNO,DALJOJ POLEMICI NEMA MESTA!!!

Iva

pre 13 godina

Mislim da je uredu da ako ne mogu svi da dobiju bonuse ne treba niko, pogotovo ne neko ko ima stabilnije i bolje placeno zaposlenje od vecine gradjana Srbije. Prvo treba ekonomski stabilizovati celu zemlju pa posle pricati o povisicama i bonusima, kao sto se radi u celom svetu.

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

izbeglica

pre 13 godina

Ovaj covek, iako je iz stranke koja se nije bas pokazala kao patrotska, jedini je koji je poslednjih par godina uradio nesto za nas izbeglice! Moj otac, koji ima 70 godina i vec 16 zivi u Beogradu, nije imao pravo na besplatan prevoz, a danas ga ima! Slicno je i kada su u pitanju neke druge stvari!

bonus

pre 13 godina

Ma kakav bonus na 80000? Tuzno je samo sto na ovaj problem kazuje gradonacelnik Beograda, a ne premijer ili ministar finansija. Ali bolje ista nego nista, kad nas iz provincije nema ko da predstavlja, dobro je da bar tamo neki iz Beograda misle i o nama!

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

Marija

pre 13 godina

nedopustiv....???? Naravno da jeste nedopustiv,te pare se mogu iskoristiti za mnogo potrebnije stvari....hvala Bogu neko i to da shvati...

Maki

pre 13 godina

Da se narodu ne moze ugoditi, tacno je! I sad smo potvrdili da nam nikada nista ne valja. Da je reako da treba dati cinovnicima pomenute bonuse opet vam ne bi valjalo jer je to rekao neko iz odredjene politicke partije. Dajte bar jednom budite objektivni i BUDITE LJUDI. Shvatie da se ovde radi o pomoci onima kojima je to zaista potrebano! "ako država treba da pomogne, neka pomogne onima sa platama od 20.000, ili onima koji nemaju posao, a ne da činovnici dobiju po 5.000, a siromašni penzioneri po 2.000 dinara".

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

Radoje

pre 13 godina

Bonus kao kompenzacija zbog stagniranja plata je po mom misljenju promasena priča. Mislim da niko u ovoj priči ne moze da bude zadovoljan i da su te pare zbirno mogle biti iskorišćene na pametniji način

Mislim

pre 13 godina

To Dragane rode.Reči su na mestu a ostalo ne znam i ne komentarišem.Nego razmislite malo u DS o tom G17 krajnje je vreme.Ja bi ih zamenio sa naprednjacima i malo preraspodelio ministarstva pa da krene,krajnje je vreme za vas i Srbiju i sve nas da u ovoj krizi vlast bude efikasna,nekorumpirana i socijalno odgovorna.

Mara

pre 13 godina

Kojom li se logikom vodi ovaj Dinkic?!? Nista meni vise nije jasno...
Zao mi je samo sto ovaj Djilas nije na nekoj visoj poziciji, pa da moze i konkretno da utice na ovog!
Ima milion razumnih i preko potrebnih stvari na sta treba dati novac!

Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo.

Moze za Djilasa da prica ko sta hoce, al ja njega vidim kao rukovodioca koji ono sto kaze da ce to i izvrsiti, jer ima realno stroge poglede na stvari i desavanja oko njega. Jedini je koji uvek kaze svoje misljenje, pa kako god se to svidjalo nekome.

LEGALIZACIJA

pre 13 godina

gospodine Djilas,logicno je da zaposleni na Kosovu imaju vise plate,glava u torbi,nema struje,nema vode,treba motivisati ljude da zive u takvom okruzenju.Kosovo se cuva pomocu ljudi a ne praznih reci,ako im ne das neku motivaciju eto i njih ovamo ko ovi sto su prodavali zemlju Albancima.
ono sto vi mozete uciniti za budzet,jeste smannivanje administracije koja je mahom zaposlena preko veze,i koja zdere budzet a objektivno slaba produktivnost i korist od njih.ili ako ste nesposobni da im udelite otkaze,drasticno smanjivanje plata.ne mora svaki mesec novi mobilni za prosecnu sekretaricu ili parfemi pravnicu dok mnogi nemaju leba da jedu.

ono sto takodje mozete da uradite da olakstate zivot obicnim ljudima,jste da smanjite cene legalizacije za porodicnu gradnju koje se krecu desetinama hiljada evra za jednu kucu.eto krenite od toga..u vasim je rukama lepa mogucnost da pomognete ljudima(u to sigurno ne spada placanje kirije u svojoj kuci na 20 godina!,SRAMOTA!)

ajmo realno

pre 13 godina

naravno da nastavnik u Mitrovici treba da ima vecu platu od onog u Beogradu.
raspisite konkurs da se zamene,pa da vidite koliko njih ce da predje iz Beograda da radi u Mitrovici.

Aca J

pre 13 godina

Za kakav li se skok u karijeri ovaj sprema...? Em komentarise sve i svasta i svacije resore, em sve puca od najgoreg populizma. Znaci ocekujmo Djilasa ministra u nekoj sledecoj DS vladi. Divno :-|

feri

pre 13 godina

Ovaj gospodin koji se obogatio (sijuci litkice u Pragu !) uzima sebi za pravo da ocenjuje ko je u Srbiji materijalno ugrozen a ko nije sta je mnogo sta je malo kolikom brzinom kurs dinara treba da propada a kolikom ne . Neka radi svoj posao za koji je placen

Makijaveli

pre 13 godina

Strasno je sta ovaj covek prica. Ultra populista, kritikuje vladu ciji je stozer njegova stranka kao neki opozicioni politicar (neke od stvari koje je sad rekao su na mestu, ali opet, ovo je smesno, pa sto nije uticao na te odluke preko svoje stranke pa da ih sad ne kritikuje preko medija), usput i da podsetim na one smesne i rekao bih neozbiljne kritike na racun Narodne banke. Bolje bi mu bilo da se pozabavi Beogradom koji uzasno izgleda i gde je sve u haosu, za to je biran (a i ja sam, na zalost, za njega glasao, jer za vucica ni lud ne bi). A sto se tice vlade Srbije, tu se stvarno ne zna ko pije i ko placa, bukvalno da nema ministra koji je za prelaznu ocenu (a ima ih skoro kao kod Mirka Marjanovica).

Bojan

pre 13 godina

Gospodine Djilas, uz duzno postovanje prema Vama, iz vase izjave mozemo zakljuciti da nijednu knjigu iz oblasti ekonomije niste procitali.Mozeto vi to malo bolje.

lekar

pre 13 godina

Sta ovaj prica,ja kao lekar i 75% lekara u Srbiji ima platu 50000 dinara,a kakav posao radimo.Ja radim na selu,a ne u gradu,a na selu lekar radi sve i svasta i radi sa stapom i kanapom kad smo prinudjeni u odredjenim situacijama.
Plus konstantni stres,plus rad nocu koji se ne placa adekvatno,a gde su ostale stvari i sad on meni prica price,a nikad nije ni video niti posetio lekare koji rade na selu u kojim uslovima i onda odvali da imamo platu 75ooo! A gde su 6 godina studiranja,a gde je staziranje,a gde silno ucenje i usavrsavanje! Ko ce to da plati? I ko zavrsi medicinu onda moze nesto da prica o platama lekara i znace da smo totalno degradirani,placeni neadekvatno,a meni je jedina satisfakcija u mom poslu je sto ga obozavam i volim da vidim nasmejana lica ljudi koje izlecim i mogu da pomognem!

profesor

pre 13 godina

Profesor sam u srednjoj skoli,plata mi je 39 600 dinara,samo da ispravim Djilasa,nije veca...Neka,prezivecemo i bez tih 5000 din,ali ako ovoj drzavi prosveta visoko obrazovana nije potrebna,neka nas ukinu.

nije sposoban,samo je bučan

pre 13 godina

retko, retko pametan i sposoban covek!
-------------------
Kažem ja da su se pojedinci koji su se ogrebali uz DS, postali moćni i bogati.
Pogledaj samo Čedu.
Oni su se borili isključivo za svoje džepove i to debelo naplatiliA mi smo ostali i dalje na ulici.
Koji je to plan i uspeh zabeležio Đilas u i DS u Beogradu od kad su na vlasti.
Poboljšanja nema samo po neko kvazi šminkanje.
Evo primer bulevar Nikole Tesle ima 2 trake koleone za Brankov most kilometarske sve do Hotela Jugoslavija.
Tu je treba uvesti tri trake u oba smera.Ali vašno je da su taj deo puta jedno minimum tri puta preorali i asvaltirali.
Zemin centar katasrofa nije ni dinar uložen samo zato što je neko isfrustriran da li ovi u iz opštine ili ovi iz grada mene to nezama, on je gradonačelnik BG a ne samo u krugu dvojke.

JocaPozarevac

pre 13 godina

Djilas je potpuno u pravu!
Covek prica potpuno zdravo i logicno... Nikad u zivotu nisam bio pristalica DS-a, ali zbog ovakvih ljudi poput njega vredi da se covek ukljuci u politiku...
Eh da nam je vise Djilasa, lakse bi i Srbiji bilo!
Dinkicu, uci, uci, imas od koga!

nenad73

pre 13 godina

Demagogija kao i Dinkiceva, ja sam lekar i nemam platu ni blizu 75 000 o kojima Djilas prica. Moja plata je 54 000 i nemam pravo ni na topli obrok ni na regres. U isto vreme grad Beograd je dovoljno bogat da pomaze policiju, crkve na Kosovu, sece pa kupuje platane, kupuje propali PKB koji je rupa bez dna...mislim da je jednaka sramota ovo sto prica Djilas kao i ono sto je izmislio Dinkic.

Platanko Platanoides

pre 13 godina

To kazete vi gosn gradonacelnice , koji sadite platane od 1000 evra u iste rupe iz kojih ste iscupali platane od 2000 evra ?!?

Vuk

pre 13 godina

Jeste da je malo preterao sa nekim od izjava ovde, ali Đilas je definitivno naš najsposobniji političar, i iskreno 2 koplja ispred Tadića. Koliko kod bio naklonjen DSu (ponajviše zbog Đinđića) moram da priznam da mi je Tadić postao smešan sa svojim izjavama. Mislio da je on kalibar čoveka koji će moći da gura Srbiju napred ali očigledno da nije. Jedina figura koja će sigurno naslediti Tadića na mestu predsednika je Đilas i moram da priznam da jedva čekam da se to i desi.

shonex

pre 13 godina

....Djilasa za Predsednika!!! Sa svim sto je on ovde izneo se apsolutno slazem...redak glas iz privatnog sektora (od kojeg Srbija zivi da se razumemo), koji nosi u sebi 100% zdrave logike i smisla! Problem Srbije su neradnicke navike u javnim sluzbama koji su izgubili osecaj realnosti, pa cak sta vise i njihova bahatost, uljuljkanost i navika da je OK da se nista ne radi, po nekim ministarstvima se i dan danas dele plave koverte na crno...to je ono o cemu ovaj covek prica, ako se neko istice u svom poslu treba ga nagraditi ne sa 5000 vec 50.000 din za taj mesec...ovih 5000 je samo jeftin pokusaj da se spasi zaprljan obraz i ugled trenutne vlade da bi mi gluvo, slepo i nemo ponovo zaokruzili njihova imena na predstojecim izborima...Ako se Djilas nadje na tom birackom spisku ima moj zagarantovani glas!!!

5

pre 13 godina

I to kaže onaj ko duguje samo za gas 5 nečega (milijarde, milioni, nebitno, nek je 5 dinara), pa se još javno hvali da to neće da plati. Važan je princip, reč i obećanje.

Do sada je već "izgradio" barem dva mosta i metro, popravio Gazelu i sredio obilaznicu, te zamenio platane novim drvima. Ne stiže od komentarisanja događaja u državi čiju politiku kreira njegova partija.

Ako vam je on super što kaže da ti što imaju veće plate od proseka ne treba da dobiju 5.000 (a i ne treba), eto vam ga, samo nemojte da on svima kroji kapu.

Ekonomija se uči u školi i praksi, a njegovo privatno mišljenje nek zadrži za sebe.

Uvek je bilo pravilo - ako hoćeš firma da propadne, stavi mašinca za direktora. Dokazano milion puta. Samo ja sam radio u tri u kojima su mašinci došli za direktora i sve su propale.

darko

pre 13 godina

Gospodo komentatori meni vise niste jasni!
Sta god neko nesto da kaze vi odmah nekoga napadate,kada ste toliko jaki na recima pokazite se i na delu.
Nisam za DS ali gospodin Djilas je poptuno u pravu sto je rekao.A to sto neki od vas komentarisu na koj se nacin on obogatio,pa sto se vi gospodo niste obogatili tako.Covek znao i umeo ,ko je nama kriv sto ovo rasulo u drzavi nismo umeli da iskoristimo!Potpuno se slazem sa Djilasom ,covek koji nije ni fakultet zavrsio pa bolje prica i sagledava situacju od ovih nasiv "visoko skolovanih strucnjaka"koji su drzavu doveli do dna!Naravno da treba 5000 dati sirotinji raji a ne nekome ko prima 70000 din!Ovde se definitvino radi na tome da bogati imaju jos vise ,a siromasni jos manje kao da oni i ne zasluzuju da zive,takav se subjektivno osecaj stice!!!

Goran

pre 13 godina

Konacno da cujemo nekog pametnog i realnog u drzavi, a da ne bude neka kosovska prica, pa da lepo je ziveti i raditi u Beogradu i sl, a primati a plus primati platu na Kososvu od 1000 Evra

izbeglica

pre 13 godina

Ovaj covek, iako je iz stranke koja se nije bas pokazala kao patrotska, jedini je koji je poslednjih par godina uradio nesto za nas izbeglice! Moj otac, koji ima 70 godina i vec 16 zivi u Beogradu, nije imao pravo na besplatan prevoz, a danas ga ima! Slicno je i kada su u pitanju neke druge stvari!

Pittsburgh

pre 13 godina

Taj doktor, koga Djilas spominje je za razliku od medicinske sestre, "lomio" mozak i kidao zivce jos 6-7 godina na Fakultetu, pa je on u startu jedno 50.000 eura u zastatku od te sestre, cim pocne da radi. Nije problem ako doktoru date 5.000 din. Problem je kada te pare odu nekom opstinaru koji prima 75.000 dinara, a nista ne radi, jos od mita i korupcije uzme jos 10 puta toliko. iNace, sva podrska Djilasu

moja malenkost

pre 13 godina

Gospodin Djilas je potpuno u pravu. Realno govori. Treba podrzati ovakav vid razmisljanja i zalaganja. Nedostaju nam pragmaticne i "normalne" pretpostavke odnosno, zakljucci.

Vuja

pre 13 godina

Ovaj covek govori zaista iskreno i realno, svidjalo se to nekome ili ne. Djilas ocigledno razume probleme obicnih gradjana, i koliko vidim iz njegovog dosadasnjeg rada ucestvuje u resavanju istih.

folirant

pre 13 godina

Ovo je jedan od najvecih foliranata u Srbiji! On je dobra dusa, brine za narod a u stvari i on otima od tog bednog naroda jer da nije tako sto se toliko borio da bude gradonacelnik i sve drzi sa njegovim demokratama u malom prstu ruke. Sto ne radi u svojim preduzecima a ne da se finansira iz budzeta gradjana! On je samo podmetnut od strane DS da obmanjuje gradjane koji valjda nece to vise dozvoliti i na sledecim izborima ce dobro razmisliti kome ce dati glas i DA LI CE IZACI jer su OPCIJE UVEK ISTE ! Samo menaju mesta, pa mi to vidimo a sto nista ne preduzimamo, verovatno kad se prelije casa da ce biti mlacenja jer je 5oktobarska revolucija CORAK od kog narod umire od 2000.godine!!!Kljuca li kljuca!!!Razmislite o tome!!

Alexa

pre 13 godina

Verovatno će ovog čoveka zamrzeti jedan deo elite, ali mislim da je ovo ispravan pravac razmišljanja. Moramo malo ispraviti ono što je naopako u našem društvu. Ne kažem ja da visokokvalifikovani stručnjaci ne treba da zarađuju dobro, samo kažem da neko ko nikada i ne dođe na posao, ne treba da prima platu, i na njegov račun se mora poboljšati standard onim ljudima koji stvarni teret posla faktički snose.

And no religion too

pre 13 godina

"Ako je to nagrada za rad, onda treba da je dobiju najbolji, a ne svi", kazao je Đilas. "
u isto vreme kaze da medicinska ssestra treba da dobije, a doktor koji je 30 godina ucio skolu ne treba. pa sta to znaci, da je medicinska sestra bolja od doktora?!?!
a kad cujem ono "nezaposlenima dati pomoc" NAJEZIM SE! sta, da ih nagradjujemo sto su nezaposleni?!?! a ove koji su zaposleni, ustaju u 5 svakog jutra, deru se od posla, da tretiramo losije???

Zigic Zivko Plandiste

pre 13 godina

Ali zaista, jedino kod njega prepoznajem nesto konkretno i normalno.
Ne za ministra.
Za premijera u vladi koju on sastavi, i normalno uz normalnog predsednika, a ko bi to mogao da bude-ne vidim?
Ali cuvaj se. Pa svi oko tebe nisu ti zaboravili nokdaun u koji si 1991-92 bacio njihov faktor mira i stabilnosti na Balkanu.
A 80% onih koje sreces u vrhu drzave, negde ispod posteljine drze njegovu sliku. I sve rade da Srbija postane lider u regionu.
Cuvaj se, a mi ce mo ti pomoci.

Vladimir N.

pre 13 godina

BRAVO Dragane! Tako govori pravi demokrata! Konačno da čujemo prave reči od nekoga iz vlasti. Ako se te reči i čuju, najčešće ih izgovara Dragan Đilas! Ja sam zaista veliki demokrata, borio sam se svih ovih godina za demokratiju i za bolji život u Srbiji, ali moram priznati da sam se malo umorio. U Srbiji se zaista živi loše, i čini mi se da je svakoga dana sve teže i teže. Zaista bode oči kada vidite kako neki sa platama, koje su i za evropske prilike, jako dobre sebi daju razne bonuse, a narod što se kaže "nema leba da jede". Svakoga dana nam je standard sve lošiji, dinar slabi, sve poskupljuje... Mnogo je ljudi bez posla. Diplomirao sam pre četiri godine i ne mogu da nađem posao. Radio sam i radim za 20000 i to razne poslove. Nikada nisam birao. Jako je teško sa tim novcem spojiti prvi sa prvim. Mlad čovek u ovakvoj situaciji ne sme ni da zamisli da zasniva porodicu.... Bravo Dragane još jednom! Nadam se da ćeš ti biti sledeći premijer, jer jedino ti imaš energiju koja može da se barem malo približi onoj, koju je imao Zoran Đinđić!

Peky

pre 13 godina

DS mi nije u srcu ali je Djulas u pravu. Partije na vlasti se plaše da ne izgube glasove budžetskih korisnika pa ih kupuje za 5.000 dinara

Mislim

pre 13 godina

To Dragane rode.Reči su na mestu a ostalo ne znam i ne komentarišem.Nego razmislite malo u DS o tom G17 krajnje je vreme.Ja bi ih zamenio sa naprednjacima i malo preraspodelio ministarstva pa da krene,krajnje je vreme za vas i Srbiju i sve nas da u ovoj krizi vlast bude efikasna,nekorumpirana i socijalno odgovorna.

Stevan

pre 13 godina

Dragan Đilas je čovek za svako poštovanje.
Pravi lider. Čovek na koga bi se svi mi trebali ugledati.
Za razliku od mnogih političara i ljudi iz lokalne samouprave koji to poštovanje uopšte ne zaslužuju.

Sneza

pre 13 godina

Da podsetim gradonačelnika ako ne zna, politika plata u Srbiji inače je loša.Za isti rad različite vrednosti. Administracija u pravosudju, koja obavlja specifične poslove, ima zaradu od 16.049 do 19 hiljada dinara već tri i po godine. Svako bi trebalo da bude plaćen za svoj rad a ne da oni dele milostinju. Pravosudje je žrtva, trinaesto prase, tamo su zaposleni robovi a on priča o sigurnosti posla!

Don Kihot

pre 13 godina

Djilas mi se bas i ne dopada, ali hvala Bogu da neko skrece paznju na ovu besmislicu sa isplatama bonusa za sve zaposlene u javnom sektoru koji imaju platu do 80.000 dinara, kad su plate zaposlenih u privredi, koja omogucava plate za zaposlene u javnom sektoru, ionako nize. Ako neko treba da primi bonus, to su onda ljudi koji jedva krpe kraj s krajem!

Takodje, slazem se sa time da plate za one koji su zaposleni na Kosovu i Metohiji a uopste ne idu na posao ne treba isplacivati, jer ljudi nista ne rade! Jos ako dobijaju uvecane plate, onda je to katastrofa! Koliko sam od nekih ljudi cuo, u K.Mitrovici ljudi masovno ne placaju struju i komunalije a imaju duple plate, sto nikako nije u redu; ne vidim zasto bi oni trebalo da budu povlasceni,u cemu se ogleda njihov toliko los polozaj i zasto je on losiji od polozaja zaposlenih u nerazvijenim opstinama u Srbiji. Ne razumem ideju za raspisivanje konkursa za premestaj ljudi iz Beograda u K.Mitrovicu; zasto bih ja, ako sam rodjen u Beogradu isao da radim u K.Mitrovicu, a neko ko je tamo rodjen da dodje u Beograd da radi? Ionako su oni godinama primani preko reda, a sada bi jos trebalo da pravimo rokade? Uz to, 'ajde da se ne lazemo, godinama je na KiM dovoljno bilo da si Srbin, pa da zavrsis fakultet bez problema, tako da je strucnost ljudi neuporediva sa strucnoscu ljudi koji su zavrsili fakultete u Beogradu, Novom Sadu, Nisu, pa i Kragujevcu.

Taknuto-maknuto

pre 13 godina

A zašto se u BGD-u isplaćuju "bonusi" porodiljama, a u delovima Srbije gde je "bela kuga" najizraženija ne. Da li to Beogradu treba još mnogo veći prirast stanovništva nego što ga sada ima? I da li pravilo da živimo u istoj državi važi samo kada beogradskim pašama to odgovara? Možda nije baš tema, ali je povod super.

Dragan, Lazarevac

pre 13 godina

Ovakvom izjavom gospodin Djilas se jedini od političke elite u Srbiji osmelio da ukaže na nedopustiv odnos države u izdvajanju novca od građana poreskih obveznika, za finansiranje enormno visokih plata kadrova sa Kosova, koji više od dest godina ništa ne rade. Primer je EPS, gde više od 6000 zaposlenih već 11 godina prima plate a uopšte ne rade, gde ogroman broj najodanijih čuvara pogubne politike S.Miloševića, uživa nezasluženo najveće blagodeti ovog društva. Gospodine gradonačelniče, imate našu punu podršku za zajedničku borbu da građanima Srbije, ni ova ni svaka buduća Vlada nema pravo da uzima novac od plata da bi finansirala ogroman broj lažnih patriota sa Kosova, jer to preti da uništi budućnost naše mladeži.
Pa valjda je posle skupa u Sarajevu, svakome jasno da je skupocena priča "Kosovo je Srbija" postala samo ogroman teret za sve siromašnije građane Srbije.
Bilo bi dobro ako uz našu podršku budete imali snage da istrajete, a je Vas vidim kao budućeg premijera.

dr baki

pre 13 godina

pozdrav gos DJILAS sa velikim zadovoljstvom prihvatam vase izjave i sve mi vise licite na jedinog coveka koji je spreman da otvoreno prica o problemima drustva
MOJ VAM JE SAVET DA STO VISE OSLOBODITE PRIVREDU GLUPIH TAKSI I NAMETA I DA BEOGRAD POSTANE EVROPSKI HONG KONG
PRIVREDA NAM MORA POSTATI JAKA ,USPESNA ,NE DA RADI ZA DRZAVNU ADMINISTRACIJU NEGO OBRATNO
GRAD SU NAM OKUPIRALI ULICNI PRODAVCI SLAVIJA TERAZIJE MERKATOR ZEMUN STRASNO ,
IMA MNOGO STVARI KOJE TREBA SPROVESTI ALI ......
ZELIM VAM SVE NAJBOLJE U VASEM POSLU I NEK VAM BOG PODARI ZDRAVLJE

Bravo Djilas

pre 13 godina

Bravo Djilas,

Ova Tvoja izjava a i nacin na koji radis, pomazu da se vrati bar delic smisla u studenstke proteste koje si predvodio a ja ucestvovao. U losem si drustvu, bojim se da ce na kraju morati da se desi sukob u kojem ce oni koji pune budzet morati silom da se iscupaju iz kandzi povlascenih koji rade za drzavu. Drugacije izgleda ne moze.

bt

pre 13 godina

Gospodin Đilas govori kao da pripada nekoj opozicionoj stranci a ne upravo stranci koja donosi odluke sa kojima se ne slaže. Jedini razlog da neko u takvoj situaciji ne napušta svoju stranku jeste karijerizam.

Milan Nis

pre 13 godina

Naravno da nastavnik u Mitrovici treba da ima vecu platu od onog u Beogradu.
raspisite konkurs da se zamene,pa da vidite koliko njih ce da predje iz Beograda da radi u Mitrovici.
(ajmo realno, 4. jun 2010 05:09)
Svako ko ima i gram mozga bi otisao,ali nemoze!
Pa u Beogradu je opasnije ziveti nego u severnoj Mitrovici!I nije rec o tome uzeti nekome sa Kosova i dati nekome u Indjiji,nego POMOCI STVARNO UGROZENE PORODICE NA KOSOVU,A NE LJUDE KOJI ZIVE U CENTRALNOJ SRBIJI,A PRIJAVLJENI SU NA KOSOVU I METOHIJI,A PRIMAJU DVOSTRUKE PLATE!

Ljusha

pre 13 godina

Pa Đilas je već bio ministar !!!
Slažem se da je verovatno u pitanju populizam ali i istina je to što govori ....
A u Mitrovicu po te plate bi otišlo 70-80 % visokoobrazovanih iz Srbije , ja prvi !!!

Dusan

pre 13 godina

Da je ovo samo jeftina demagogija govori cinjenica da je Djilas trenutno 3.-4. covek na politickoj sceni Srbije, a kuka nemocnim tonom i kritikuje nesto sto njegova stranka lako moze da resi. Sve sto je rekao je u pravu, znaci oni sve to znaju ali nece nista da menjaju. Ruganje. Ljigavo ruganje.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

E, Đilase, ne talasaj!
A ti poklanjaš opljačkanih 200 miliona koalicionom partneru, a na istoj strani vest da će parkiranje poskupeti. I sve pod tvojom komandom poskupljuje - a onda se praviš širokorukaš pa deliš oteto od Beograđana čas ovamo - čas onamo. Treba u zatvor za nedopustivo raspolaganje narodnom imovinom, a država neka zaradi od carina, kontrole letenja, tranzita i ostalog, kao normalne države što rade, pa ako ima para za policiju neka opstane, ako ne - neka se policija raspusti. O vojsci - igrački tvog partijskog kamaradosa, da ne pričamo!
Samo se narod pita - dokle? I da li će vam se stati na rep!
Zli ste - ali nema svetla na vidiku...

Boris

pre 13 godina

Boze,ko je u stvari ovaj covek?
Zasto ne kaze koliko su njegove firme povecale promet od kada je na vlasti?
Zasto ne kaze po cijem nalogu je ugovorio radove na Bulevaru 8(osam!) miliona evra skuplje?
Zasto ne kaze ko su mu najblizi saradnici u Gradu?
Zasto ne kaze koliki procenat ima u Arena televiziji?
Ne, on se bavi siromasnim drzavnim sluzbenicima....
Ovo je najbolji nacin da gradjane Srbije okrenu jedne protiv drugih, sada, kada nema vise spoljnih, nacionalnih i verskih neprijatelja iz Jugoslavije.

Aleksandar

pre 13 godina

Zašto se Djilas javlja za ono što nema veze sa njegovom funkcijom, i to kao kontrira odluci vlade? Po broju i stilu komentara mi je jasno.

reci pošteno

pre 13 godina

Puna podrška Đilasu. Ovih 5.000 dinara zaposlenima ne predstavlja ništa, a kada se sabere može da poveća agrarni budžet za 10%. Pa računaj! "Od potočića voda nadolazi."

Nikola Tatalovic

pre 13 godina

@legalizacija, ne samo da su cifre ogromne nego i onima koji imaju dozvolu za gradnju a nemaju gradski vodovod i kanalizaciju naplacuju naknadu za uredjenje zamljista astronomski. Za kucu od 100m^2 traze i dobijaju (jer su takav zakon napravili) oko 400000 dinara. A u tim kucama zive isti ti penzioneri iz njegove price,cija penzija ne prelazi 20000 ili ovi iz drzavne uprave cija plata ne prelazi 18000. Mislim,neki red treba da se zna i drzavi da se plati ono sto je ulozila.Ali sta da placam drzavi kad mi ni put,ni vodovod ni kanalizaciju nije obezbedila a na istom mestu zivim vec 50 godina? Niti se bar obavezuje da ce u nekom roku uraditi. Ne,moras daa platis imao-nemao a oni kad budu mogli uradice. Ja samo treba da im verujem na njihovu casnu rec i da platim jer ce da plene

Akroni

pre 13 godina

Vidim dosta razlicite komentare na izjavu g.Djilasa.
Pa sta je pogresno rekao??
Sve sto je rekao to stoji,uz to On ima iskustva u vodjenju firme i dugorocnom planiranju poslovanja.
Ovo sto radi Vlada,to je sve samo ne planiranje.
Moji roditelji imaju penziju 20000 dinara...da ne saljem pare neznam kako bi preziveli.
A takvih kao ja ima mnogo koji saljemo roditeljima.
Navedena suma je vise nego potrebna najugrozenijim,ali je ocigledno da neko uporno tera svoju destruktivnu politiku koja ce se pokazati gubitkom vlasti na izborima.
Sto se tice pomenutih profesora,nastavnika sa Kosova
za informaciju...uskoro ce svi oni biti na platnom spisku Kosovskog Ministarstva Prosvete.Taj narod dole,slazem se da mu nije lako,ali je trebao da izadje na izbore. Ovako ce biti veoma iznenadjeni kada budu shvatili da je "deal" odavno napravljen,ali se skrece paznja.Zasto ne kazu ucesnici svih dosadasnjih konferencija u regionu,kojima su predsedavali ljudi iz EU sta se desava...
Trazi se modalitet kako da se uz najmanju buku i stetu izvede projekat izlaska iz projekta Kosovo.
Ovde u EU je to vec gotova stvar,samo su ostavili srpskoj strani da odredi kada ce se to obelodaniti.
Zapitajte se zasto Opozicija nije toliko uporna za sto ranije izbore?!cekaju da aktuelna Vlast dovrsi sve sa Kosovom i da ih proglase izdajnicima i na taj nacin za sva vremena diskredituju.
Do tada neka se prosvetari sa Kosova zanose bajkama Ministra zaduzenog za njihov region.
Ostali ugrozeni,nece dobiti mnogo od pomoci jer Vlast zna da je sve to bacen novac i da ce uskoro Albanci sa Kosova preuzeti sve.
E,moj narode...probudi se vec jednom i pogledaj u buducnost.
Imam utisak da su mnogi jos na Kosovskom boju...nikako da prestanu sa guslanjem...dok se u Briselu nasmejani vidjaju pregovaraci sa Kosova i iz Srbije.

Nenad

pre 13 godina

Jedna od retkih situacija kada se slažem sa gospodinom Đilasom.

Za bonuse je potpuno u pravu, a što se tiče zaposlenih na Kosovu, njih treba da plaća kosovska, a ne srpska vlada. Samo malo treba da se sagleda realnost i sve će biti jasno.

mile

pre 13 godina

Djilas je covek koji ekonomski ne zavisi od plate politicara, dakle motiv mu nije plata koju prima kao gradonacelnik i zato slobodno moze da kaze i radi ono sto misli da je pravilno. A kod nas se politikom vecinom bave sirotinja i gologuzija i nezajazljivo grabi nebili se od toga obogatili poput Soica. Da je vise Djilasa u politici bolje bi nam svima bilo.

mladen

pre 13 godina

I sad ćemo svi da hvalimo Đilasa kako je štedljiv. Kakav cinizam i populizam.
Što se ne usudi da kritikuje to što je cena izgradnje mosta porasla za "sitnih" 60 miliona Evra.

ogorčena i zabrinuta

pre 13 godina

Vlast se zafrkava sa narodom.

DS video loše komentare pa daj brže bolje da njihov **** član kaže da je on (DS) protiv toga. Tek da se ne izgube glasovi razumnih glasača DS-a.

Užasna vlast!!! Gora od Miloševićeve jer idu na varijantu da moramo da glasamo njih inače će doći gori: radikali.

Haha... Završili ste sa mnom. Moj glas ne ide ni vama (sve stranke na vlasti), ni LDP-u. Možda ga iz običnog inata dam baš radikalima!!!

goran

pre 13 godina

Svaka čast. Ovaj čovek bez obzira u kojoj je stranci jedini je koji misli svojom glavom i pokušava da učini nešto za sve nas, žalosno je što oni koji misle stranački to nevide.

Dejan

pre 13 godina

Svaka cast. G.Djilas je u potpunosti u pravu i daj Boze da bude ministar ili nesto vise u bilo kojoj sledecoj vladi. On svoj posao fantasticno radi,da je srece da je vise takvih gradonacelnika po gradovima Srbije.

MMk1

pre 13 godina

Nije stvar u tome da li volite Djilasa ili ne, da li vam je simpaticna njegova frizura ili stranka u kojoj je... Jednostavno njegova zalaganja su za one kojima je zaista potrebna pomoc. Nije na odmet Beogradjani ni malo zdravog razuma.

Miki

pre 13 godina

Ja sam licno politicki protivnik g.Djilasa, ali ovog puta moram da priznam da je potpuno jasno sagledao trenutnu situaciju u Srbiji i ako je to sto je rekao poteklo iz srca i zdravog razuma onad pocinje da stice moje simpatije mada ruku na srce vrlo tesko.

Japanac

pre 13 godina

Koliko god da ovakve Djilasove izjave nisu popularne i politicki dopadljive, surovo su iskrene i mnogo korisnije od bilo kojih drugih. Moramo jednom da shvatimo da sve dok budemo trosili vise nego sto zaradimo, ne mozemo se nadati boljoj buducnosti, sa jakom valutom i odrzivim razvojem privrede.

sramota

pre 13 godina

Umesto da resavamo problem nezaposlenosti, kao sto rece gradonacelnik Djilas, mi dajemo bonuse "jadnim socijalnim slucajevima koji imaju samo 75.000 din."... Sramota!

Mirko

pre 13 godina

U pravu je, a sto je najgore kosovari primaju platu i od kosovskih institucija i od srpskih, a onda ovde izigravaju veliko srbe, ma dokle vise sa tim laznim patriotizmom, bravo za gradonacelnika

Mara

pre 13 godina

Kojom li se logikom vodi ovaj Dinkic?!? Nista meni vise nije jasno...
Zao mi je samo sto ovaj Djilas nije na nekoj visoj poziciji, pa da moze i konkretno da utice na ovog!
Ima milion razumnih i preko potrebnih stvari na sta treba dati novac!

Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo.

Moze za Djilasa da prica ko sta hoce, al ja njega vidim kao rukovodioca koji ono sto kaze da ce to i izvrsiti, jer ima realno stroge poglede na stvari i desavanja oko njega. Jedini je koji uvek kaze svoje misljenje, pa kako god se to svidjalo nekome.

Nebojša

pre 13 godina

Čovek je u pravu.Neodgovornost,nestručnost i populizam Dinkića i ostalih neznalica iz vlade svakodnevno nas koštaju mnogo zaduženog novca, i ubijaju i malo nade da će se u ovoj zemlji išta promeniti na bolje.

ion

pre 13 godina

Svaka cast gospodine Djilas,najzad da se jedan predstavnik vlasti narodu obrati na jedan korektan nacin!
Apsolutno podrzavam to ako se vec deli novac da se podeli radnicima i penzionerima sa primanjima do 20000 rsd,a ovima koji imaju 80000 samanjiti plate na 30000 i da napokon podju raditi nesto,drugu polovicu otpustiti!
Jedino sto nisi u pravu je to da su banke krive za pad dinara,za pad dinara je kriva vlada i preglomazna i preskupa administracija!
Sa ovkom privredom koja izvozom pokriva tek 50% uvoza je realniji onaj kurs od 200 rsd!

Objektivno

pre 13 godina

Jeste, jako pametan i sposoban politicar i gradonacelink. Ali kad je tako sirokog srca i pameti, nek onda obustavi svoj "monopol" zbog kog mnogi ne mogu da dodju do dinara, a pogotovo ti kojima navodno treba da sledi ta pomoc, ali koje znamo da nece dobiti. Uzalud slatke reci, mada nekog ce i zavarati.

CistoOnako

pre 13 godina

Meni vise lici na to da g.Djilas vrsi pripremu terena za osnivanje neke svoje stranke pred naredne izbore. U protivnom bi doticnog neko trebao da podseti da je on takodje deo te vladajuce koalicije cije pojedine predstavnike kritikuje.

branaka

pre 13 godina

Slazem se donekle sa predsednikom ali nesme da zaboravi da ima nas koji radimo u drzavnoj upravi i imamo status drzavnog sluzbenika a plata sa sss je 19860 din i da bi nam 5000 sasvim dobro doslo

simeo_04@yahoo.com

pre 13 godina

Kad bi ja bio materijalno obezbedjen kao doticni gospodin,svakako bi mudrovao,i delio lekcije,savete,upozorenja,ko sta i koliko treba da dobije.
Ali sa platom od 21.000,00 sa 25 godina staza,na mestu finansijskog referenta u administraciji,gledam godinama kude ide novac.I pitam se uvek da li ovi imaju malo,malo srca da se obuzdaju u enormnom trosenju na razne projekte,nenormalna sluzbena putovanja,dnevnice,na ogroman luksuz voznog parka,na sijaset privilegija koje cak ni Norveska ili Car od Bruneja ne mogu da dozvole svojim politicarima,funkcionerima.
Ponasate se kao da su vam sopstvene firme,cak i gore.Zato svima zelim da jednom osnujete firme i da zaradjujete milione,milione,ali posteno..Ali isto nikad da nama bedi bacate kosku,prasinu u oci zarad vasih politickih poena.Niste vi krivi,narod je kriv svi mi,jer od drveta ne vidimo sumu.I nemojte nam dati 5.000 dinara kad Vas molim.

Mikica

pre 13 godina

Mislim da u uslovima u kojima zivimo uzimajuci u obzir i ekonomsku krizu ne smemo rasipati novac na taj nacin.Zbog toga mislim sa je ovaj stavgradonacelnika ispravan.

dj

pre 13 godina

ovaj djilas ko da nije drugi covek ds-a, mukica ne moze nista da ucini nego evo otvorio dusu.. a vidim i da je poslat cirkular clanovima sa kompom. samo vi podrzavajte, necete dugo

Ljuba

pre 13 godina

Đilas...ovo nam je baš zgodna prilika da svi zastanemo, pogledamo u sebe i oko sebe i jasno definišemo trenutak vremena u kom se nalazimo.
Dakle, čovek priča sve kako jeste i ta priča predstavlja muziku za naše uši ali se istovremeno pitamo nije li ta muzika samo orkestriran način da pred izbore vlast pokaže da eto ima druge ljude koji će sutra da zajašu pod istom kapom pa Jovo nanovo?
To je ono što ne mogu da oprostim Demokratama, uništili ste naša nadanja, prokockali naše poverenje i 10god našeg života i doveli nas u situaciju da više ne verujemo!
Ne verovati strašna je stvar, to uništava narod. Tako smo iznevereni od S. Miloševića, tako se nastavilo pod Đinćićem(Koštunicom) i mi više ljudi nemamo, gotovo je.
Gledano istorijski, ovo nije ništa novo. Narodi i države nestaju, sposobniji dolaze, onda i oni nestanu pa se pojave drugi i tako u krug.
Poenta je u tome da svako treba da gleda samo svoju porodicu i najmilije a ostale kao neprijateljsko okruženje, nismo mi ljudi ništa bolji od životinja, čak smo i gori.

Ljiljana Ilic

pre 13 godina

Svaka cast gospodinu Djilasu,ali samo pod uslovom da zaista misli ono sto govori.Kao penzionerka dobila sam 2.000,00 din.pomoci jer mi je penzija ekstremno mala.To je kao da casom vode hocete da ugasite pozar.Zato i ja mislim da je stvarno izlisno davati pomoc onima koji imaju do 80.000,00 din. Bolje je dati po 10.000,00 din. svima koji imaju primanja ispod 40.000,00 din. To bi im pomoglo bar da popune neku manju rupu u svom kucnom budzetu.Nije mi jasno,kako se to drzava uvek seti za svoje radnike, a nikada i ne razmislja o onim radnicima koji rade godinama u privatnom sektoru za bednu platu od 10.000 - 15.000din vrlo cesto i neprijavljeni,a to znaci da nece ni docekati penziju.Gnusam se kad citam da je neko uspeo da ostvari protivpravnu imovinsku korist od milion i vise hiljada evra.Gde su bili inspektori,nije moguce da to niko nije znao sta se radi.Vazno je da se u ovoj drzavi neko igra milionima evra, a neko nema ni za hleb.I zato cemo gasiti pozar casom vode i mirno uzivati u svim privilegijama za koje smo se izborili na izborima.Sramota.Bojim se iskreno za gospodina Djilasa.

Boka

pre 13 godina

Dati bonus na platu od 70.000-80.000 din. je apsurdno!
Za ovakvu javnu kritiku treba imati hrabrosti. Dragan je potpuno upravu za sve sto je rekao!

Siniša

pre 13 godina

Da li neko može da obuzda ovog Dinkića, ****, za šta god se uhvati propadne. Cvetković mora da ga obuzda ili neka se skloni, ne može ova neznalica da određuje šta će da se radi. Još ste mu dali da vodi ekonomiju, pa on kravu ne zna da proda. Vi ga puštate , a njegovi kadrovi nam prave milionske lopovluke i štetu.

gradjanka

pre 13 godina

Mudro zbori Djilas, mada i nije potrebna neka preterana mudrost da bi covek shvatio da Dinkic vise nema veze sa realnoscu.. ko Maksim po diviziji...Kakve je sve gluposti taj izgovorio...i na osnovu cega je on uopste u vlasti kad su mu procenti na izborima mikronski? Ko ga stiti i ko mu daje legitimitet? Narod sigurno ne jer narod vidi da su i jedni i drugi totalni diletanti i da nemamo i da hocemo koga da biramo na izborima.

bobi

pre 13 godina

Reakcija Đilasa je ok.Shvatio je čovek da ovakve mere samo iritiraju ljude.Ta bahatost ljudi koji se finansiraju iz budžeta stvarno nema granice.Umesto da pokažu solidarnost sa onima koji uopšte nemaju prihode, oni pokušavaju da namaknu sebi još.Kda bi smeli da objave plate koje su sebi navukli ja mislim da bi na izbore izašli samo oni, njihovi članovi porodice i oni koje su zaposlili.

Privatnik

pre 13 godina

Gospodine Djilas,

Zasto to pricate medijima? Zasto se lepo direktno ne obratite nasem asistentu Mladji, da vam on objasni.

p.s. Apsolutno se slazem sa svime sto ste rekli.

Dragan

pre 13 godina

Podestio bih Đilasa da je on u vrhu vlasti! Međusobne nesporazume ne rešavajte u javnosti već na partijskim sastancima gde se sve odluke i donose!A umesto ovga odgovorite koliko košta izgradnja mosta na Adi i zašto most ne pojeftinjuje, kada je cena čelika pala 40%?

bonus

pre 13 godina

Ma kakav bonus na 80000? Tuzno je samo sto na ovaj problem kazuje gradonacelnik Beograda, a ne premijer ili ministar finansija. Ali bolje ista nego nista, kad nas iz provincije nema ko da predstavlja, dobro je da bar tamo neki iz Beograda misle i o nama!

Cane

pre 13 godina

Svaka cast Djilasu za ovaj komentar o bonusima od 5000.din drzavnim cinovnicima.Ako su oni koji imaju platu 75.000.din socijalno ugrozeni,sta onda mi koji imamo 20.000. din da kazemo..???

Sofija_

pre 13 godina

Sasvim logičan i razuman komentar gradonačelnika..za onoga ko ima platu 80.000 dinara ta pomoć od 5.000 nije nista ali penzionerima i onima sa platom od 25.000 je preko potrebna.

rentabilnost

pre 13 godina

Kako je moguce da u zemlji u kojoj je prosecna plata oko 34000 dinara (a da ne pominjemo koliko ljudi je ispod tog proseka), bonusi se dele tako nepromisljeno i olako, upravo onima koju su deo megalomanskog birokratkog aparata?! Oni koji bi trebalo, da su na listi za otpustanja, surovo, ali i realno, primaju tako visoke plate i jos plus se govori o nekakvim bonusima! Ako se vec taj novac ulaze u potrosnju, umesto u proizvodnju i stvaranje nove vrednosti, po svakoj zdravoj logici, bonusi bi trebalo da se dele individualno, po zaslugama, a ne tako kolektivno.

galileo

pre 13 godina

E, pa, stavrno bi bilo sramota da neko ko ima platu oko 70.000 dinara jos dobije i bonus od 5.000 dinara. Iako se vec ima u planu ispalta bilo kakvih bonusa, trebalo bi da to bude, upravo kako rece gradonacelnik, onima koji imaju bedne plate od po 20.000 dinara

Miloš

pre 13 godina

Čovek je rekao ono što 99% ljudi misli da je normalno, a onaj 1% misli dugačije a oni su u vlasti!
Pa ovi hoće Super Hika (uzima sirotinji i daje bogatim) u Srbiji.

KRISTINA

pre 13 godina

Ljudima koji su na visokim polozajima tih 5 000 dinara ne znaci nista, tako da je u svakom slucaju glupo i polemisati na ovu temu.Umesto da se ulaze novac tamo gde je neophodno i daje ljudima koji su zaista socijalno ugrozeni, neko se nasao pametan pa bi da cascava one koji imaju visoke plate... sramota za Srbiju, zemlju koja ima veliki procenat siromasnih koji se bore za egzistenciju svojih porodica.Jako tuzno !!

simonida

pre 13 godina

E slatko sam se nasmejala, oni neka menjaju kola...a muceni oni koji rade za 15-20000 dinara, oni neka predju na pola vekne hleba/ taman po jedna kriska za svakog ukucana/! Da, da...oni brinu za 'savremenu' bolest, gojaznost...jaooo, BOZE, BOZE, cime zasluzismo ovako divnu vladu...neka ima je alal!!! I deca radnika umeju pojesti po koji vise sladled!!!DAJTE ONIMA KOJIMA JE TO ZAISTA I POTREBNO,DALJOJ POLEMICI NEMA MESTA!!!

pivljanin

pre 13 godina

Kakav demagog. Ko Tadić. Čovek koji se u sve meša: u rad Narodne Banke, prosvete, sporta.. poseče zdrave platane a posle uvozi iste za 1000 eura po komadu. A za početak neka smanji broj poslanika u skupštini Beograda i bg vladi. Kada je trebala da se kreše administracija u Beogradu bio je protiv. Bolje bi mu bilo da se ponekad bavi svojim poslom.

Su24

pre 13 godina

Nije valjda da se neko usudio da kaže?
Svi krešu dršavnu službu i troškove a tu spadaju i zarade osim naše administracije. Mi smo izgleda pronašli rupu na saksiji. Ekonomskoj.
Ili možda samo grešimo?

Pasha

pre 13 godina

Bravo za gradonacelnika, otvoreno i iskreno o najtezim temama iz svakodnevnog zivota, za razliku od Dinkica i ostalih populista.
Zaista, gde idemo i kakvo nas sutra ocekuje? Ko ce da odgovori na ovo pitanje? Dokle cemo guslati o Kosovu i koliko nas to kosta!?
Kako cemo preziveti kada politicari sve rade samo da bi ostali na vlasti, a afere se samo redjaju.
Imam utisak da je glas g-dina Djilasa jedan od retkih glasova razuma u ovoj zemlji.

marko

pre 13 godina

Po prvi put se slažem sa Đilasom,zaista je sramota da neko sa 70 ili 80 000 din traži ili dobije solijalnu pomoć.Kome je to mala plata neka da otkaz a rado će tu platu uzeti neko iz unutrašnjosti ko radi za 15-30 hiljada

Marija

pre 13 godina

Potpuno je licemerno od drzave sto stiti samo svoje sluzbenike, kao da je ostatak gradjana nizeg reda. Zasto su drzavni sluzbenici privilegovani toliko u odnosu na sve nas koji radimo 12 h dnevno na nesigurnim poslovima i borimo se svaki dan da zadrzimo posao, a o privilegijama nema ni govora, srecni smo sto uopste imamo posao. Gospoda, drzavni sluzbenici, em nista ne rade, em trose ono sto mi placamo kroz poreze. Djilas je potpuno u pravu!

olimpijada 2004

pre 13 godina

Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo".
Eto na primer ustedimo na ceni mosta preko Ade!!!!!!!

Luka Laban

pre 13 godina

Vas sa Kosova znaci ne mogu da smisim,okupirali ste Vranje,Nis Kraljevo.....sve ste prodali pa pokupovali u Srbiji.....ne mislim na sve naravno,ima puno koji su propatili i tesko zive....

Aleksandar - 75000, drzavna sluba

pre 13 godina

Svako, ali bukvalno svako ko kaze da su ista materijalna ugrozenost onoga ko prima platu 25 hiljada dinara i onoga ko ima platu 80 hiljada i da zasluzuju isti bonus pod hitno mora proveriti mentalno zdravlje. Razumem potpuno da lekar treba da zaradjuje vishe, odgovoran posao je u pitanju, ali molim vas...Da li spajaju kraj sa krajem vec izmedju 10. i 15. u mesecu kao oni koji rade za 20-25 hiljada? Mora da se shalite. Sa druge strane, kakve veze ima rad na Kosovu sa ovim bonusima? Ovde je pitanje chiste egzistencije. Ko radi za 200 evra ima pravo na pomoc i vecu od 5000 dinara. Ko zaradjuje 800 evra, nema, ma gde ziveo. Neka smanje tu granicu od 80000 na 40000 i neka saberu sve te bonuse koje su nameravali da isplate gornjem sloju i daju ljudima koji realno nemaju apsolutno nikakvu predstavu kako, shta i odakle ce jesti 20. u mesecu. Gospodine Djilas, potpuno racionalno razmishljanje, alal' cufta.

mira

pre 13 godina

Pa nekad je ovako glupe priče u stilu brinem se ja za vas, ne slažem se sa ovim ili onim, pričao Tadić pa pošto mu niko više ništa ne veruje, DS je počeo da koristi Đilasa. A ustvari sve ista kuhinja, foliranti i štetočine.

liberalizam

pre 13 godina

Iako je za mnoge stvari gospodin Dragan Djilas u pravu ja ipak imam jedan sustinski problem sa ovom izjavom.
Naime to su dupli arsini. Sa jedne strane Dragan Djilas je istaknuti uticajni clan demokratske stranke koja trenutno kroji vodecu drzavnu politiku. Korak dalje ministar uprave i lokalne samouprave kao i ministarka finansija direktno su kadrovi te stranke. Iz tog razloga meni se ne dopada pristup da se prema politici ova dva resora za koja direktno odgovara DS Dragan Djilas ponasa kao da nema nikakve veze sa tom partijom, i stavlja se u ulogu "objektivnog" posmatraca, da kada se njegova politicka odgovornost za ovo pitanje pokrene on se krije iza svoje funkcije sa izgovorom da to nije nadleznost gradonacelnika. Dakle ako govorite kao politicar (o pitanjima van svog resora) i odgovornost vam je politicka a ne resorna. Drugim recima, ne moze se na ovaj nacin svaljivati krivica na druge, deo te krivice je i na Draganu Djilasu. Onda o njoj bolje da ne prica sa tako superiornog polozaja "nenadleznosti".

Mirjana

pre 13 godina

E moj jadni narode,na bacenu kosku od 50 evra stize 170 komentara!Pa jel Djilas u koaliciji sa Dinkicem ili sam ja? A glasanje na komentare je u najmanju ruku cudno. Mirise da je neko dobio zadatak da nepreporucuje iskrene,ljudske komentare a pise i preporucuje hvalospeve.
Kad nas muka i nepravda nad bliznjim pocnu da bole,kad ga budemo razumeli i pomogli monda cemo zasluziti i bolju vlast. Ovako,na zalost,vlast je ogledalo nas samih.Mnogo smo gadni..

milan

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Djilasom da nebi trebalo davati novac onima koji planiraju da ga potrose na odmor ili da ga uloze u neko osiguranje, nego onima koji neznaju sta ce sutra jesti i kako ce platiti svoje tekuce troskove. Tu bi trebali i sindikati da se jave i u ime svojih clanova da isto takav zahtev proslede vladi. Ako se taj novac da siromasnim on ce biti sigurno 100% usmeren u potrosnju sto kod onih koji imaju do 800 evra platu nije sigurno. Sa onim delom izlaganja gospodina Djilasa sto se kamata tice mislim da tu nije u pravu, jos smo mi krhko trziste novca da bi nase kamate bile manje ili iste kao one na zapadu. Da banke nemaju taj profit koji imaju imali bi u Srbiji manje banaka i monopol sa jos visim kamatama.

zoran

pre 13 godina

Covek je sve lepo rekao i obrazlozio i rekao javno istinu.
Da li treba neko da prima platu od drzave zato sto je sa kosova ,zivi u srbiji , nece da se vrati ..ali je radio u nekom preduzecu.A usput je sagradio kucu u unutrasnjosti srbije i radi neki privatni biznis?

Da li neko ko radi godinama za platu od 700 Eurx 2 clana porodice - treba da dobije bonus pomoc od drzave ? Kome je ta pomoc potrebnija ? Takvim porodicama ili porodicama PKV radnika sa platom od 180Eur.
Naravno da su nasi krediti najskuplji, naravno da su banke izazvale udar na Eur ? i sta je tu netacno i populisticki? Covek bar ima podlogu i temelj da javno kaze sta misli .I sa sigurnoscu se moze reci da je to politicka figura koja ce u nasoj drzavi biti sve prisutnija.Da li neko moze da ospori da su se u BGD poceli realiyovati konacno veliki projekti bitni za grad od nasih para?

Slobodan Djajic

pre 13 godina

Jedan prica jedno drugi prica drugo a deo su iste masine.Da li se neko seca da je ikad nesto pojeftinilo ili uradjeno u korist gradjana posle ovakvih prica? Ovo je samo marketinski trik, jedan gradjanin se nadje u recima Cvetkovica drugi u recima Djilasa i onda glasaju ponovo za DS i na kraju ista ekipa sedi na vlasti...

miroslav

pre 13 godina

Otac mi je radio 40 godinia i ima penzuju 22.000.Radio je u fabrici za proizvodnju harije.Smenski rad gde je temperatura napolju -20 a kod mašina + 30 stepeni,ali ta fabrika je uvek bila sirotinjska i pod prinudnim upravama tako da sam kao mali doživeo i pomoć crvenog krsta kao bi prživeli.
Neko je za to vreme bio činovnik u državnoj,vojnoj službi gde mu je uvek bilo toplo,sa trinaestom platom,da ne pričam o estabilšmentu koji ima trosobne stanove, kućne pomoćnice,naslednu generaciju ne radnika jer i oni sami nikada ništa nisu korisno radili i koji sada ima penzije od 60.000 do 80.000.Nikad njihov rad nije imao svrhom proizvodnje ili kapitalne dobiti već samo na budžetskim novcima i tudjim ledjima.
A da ne prićamo o ne malom broju koji je do penzija došao''prevarama,simuriranjem,foliranjima''potplaćivanjem lekara pa sad primaju penzije a ''dva volovska repa mogu da iščupaju''
E njima svima stvarno treba sada dati još po 5.000 din.. Da li imate podatke koliko ih je sa penzijom od 15.000 do 20.000 dinara i u kakvim uslovima žive.
I moj je predlog fa se samo njiha da ova mesečna pomoć.
G-Djilas je prvi rekao ono što se glasno govori u narodu.
Ostali voljno.

...salefcrs...

pre 13 godina

Ne znam da li gospodin Đilas stvarno tako misli ili samo skuplja političke poene. Mada po svemu što je radio, uradio ili ne da da se uradi ima moju podršku. I on je bukvalno jedini iz sadašnje vlasti...

STANKO

pre 13 godina

Nije pošteno da Bajatović ne dobije 5000 din na svojih 1350 000 din.Pošteni ljudi nikad ne bi napravili takvu koaliciju.Samo jajare.

savest

pre 13 godina

Ne znam da li se covek sprema za neku poziciju u vlasti ili ne ali je vecina toga sto je rekao na mestu. No mnogo je veca misterija i opasnost sto ljudi poput Dinkica(ciji je obraz uvreda za djon) i dalje opstaju na vlasti i ne znam kakvim trikovima se provlace godina i 'truju' to malo razumne i racionalne politicke snage u Srbiji. U svakom slucaju plus za ovu izjavu.

Djordje Ceranic

pre 13 godina

Sve je ovo tacno sto Djilas kaze. Medjutim, pitanje je da li on to stvarno misli ili se to DS preko njega ogradjuje od G17

ralf

pre 13 godina

Da li je previše što radnici u privatnom sektoru očekuju da i državni službenici dele REALNE probleme koji postoje. Skoro vi u privatnom sektoru imaju umenjene plate koje sve više kasne, pa nije normalno da se državnim bumbarima koji imaju plate veće od proseka i ne razmišljaju o poslu pokloni po 5.000. Zašto se ta cifra ne bi poklonila penzionerima i zaposlenima u državnoj službi sa platama manjim od prosečne? Ovaj čovek bar ima hrabrosti da kaže istinu! Podržavam ga!!!

BM

pre 13 godina

Ljudi ne budimo naivni.
Naucimo nesto iz prethodnih losih iskustava.
Stotine njemu slicnih su pricali iste ili slicne price ne bili se domogli zeljene pozicije. A kad su dosli u situaciju da mogu nesto i da promene, svi do jednog su pljunuli sami sebi u lice, izgubili i obraz i moral ako su ga ikada i malo imali.
Trazimo neke nove ljude koji i misle i pricaju i rade drugacije.
Proslo je vreme ovih licemera.
Ovih smo siti.

cinovnik

pre 13 godina

"Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo". MIslim da je to kljucna recenica u celokupnom izlaganju gradonacelnika! Problem je sto retko ko realno gleda na stvari, ali za negativne kritike su svi tu. Dajte ljudi da pocnemo vec jednom da se menjamo, ali ovaj put na bolje !!!

plata

pre 13 godina

ne znam da li gospodin gradonacelnik kritikuje ili ne vlast,da li osniva ili ne svoju stranku, hoce li predsednicku fotelju ili ne, ali covek je rekao sustinu,i tu se slazemo :ne bonusi cinovnicima!!!

optimista

pre 13 godina

Svakako da je sramota u ovakvoj situaciji kad sirotinja jedva sastavlja kraj sa krajem, kad broj siromašnih nezadrživo raste, da nagrađujemo bonusima one koji zarađuju 60, 70, 80 000 dinara. To je Dinkićeva predizborana kampanja. Lepo je čovek sračunao gde najviše može da dobije glasova, pa takvima sprema bonuse i ko zna šta još od državnih (naših) para.

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

EU Citizen

pre 13 godina

Pročitah naslov i početak vesti, i taman zaustih da pohvalim gospodina Đilasa, jer je bonus državnim službenicima ili bilo kome drugom, kolika je da je njihova plata, u ovakvoj situaciji nezapamćena svinjarija - ne dele se bonusi kada za to država mora da se zaduži na račun budućih generacija, kako ste radili, tako sad i prolazite, prostrite se koliki vam je guber, a ne prebacujte teret svog decenijskog neradništva, kratkovidosti, gluposti i bahatosti na unuke, to je perfidno i nemoralno - kada mi pogled pade na ostatak članka i zajedno s njima mrak na oči, bonuse po ovom populisti ustvari treba deliti, ali nekakvim medicinskim sestrama, nezaposlenima i penzionerima, odnosno nije šija nego vrat, ovde nije poenta ko će dobiti pare, nego da para uopšte nema, i da je ova zemlja već prezadužena, pa niko ne treba da dobije ni dinar, pa makar Đilas i Tadić izgubili izbore jer nisu dovoljno potkupili biračko telo, pošto je alternativa grčki scenario za nekoliko godina, samo bez EU da dobrohotno odreši kesu sa milijardama, drugim rečima, krstača na ekonomsku budućnost Srbije za sledećih trideset godina, što čak ni Miloševiću nije pošlo za rukom. I kao trešnja na vrh torte, slobodna varijacija ekonomsko-analfabetskog trabunjanja o tome kako su "banke krive" za pad dinara (a nije kriva srpska vlada i njena ogromna javna potrošnja i nekonkurentno i za investitore neprivlačno privredno okruženje koje stvara). Čak i da su banke kupovale devize, ko je ovaj demagoški fićfirić da ljudima određuje šta da rade sa svojim rođenim novcem da on i Tadić ne bi izgubili sledeće izbore? Idu ozbiljna vremena, EU po svoj prilici ide k vragu, samo je pitanje da li brzo ili polako, i šta je tu bolje za nas (to jest, kad bismo u srpskim pseudoelitama imali nekoga ko uopšte međunarodni kontekst razume i u stanju je da se prema njemu adekvatno postavi), a u Srbiji ne zna se ko je grđi, nekompetentniji, nesposobniji i lošije informisan, vlast, opozicija ili narod. Kada bih živeo u Beogradu, i imao samo srpski pasoš, bio bih veoma zabrinut za svoju budućnost.

Natasa

pre 13 godina

"Moramo jednom da shvatimo da možemo da potrošimo samo ono što smo zaradili. Dajte da konačno realno pogledamo sebe, vidimo šta možemo da menjamo i gde možemo da uštedimo"
Kažeš i ti poneku pametnu...

realno

pre 13 godina

E, ovde vec pocinjemo i da licimo na Evropu, kada nije vazno da li si pozicija ili opozicija,bitno je da dobro pohvalimo a lose pokudimo! Realno, gradonacelnik je u pravu!

Sima

pre 13 godina

Svakako treba malo dublje iskontrolisati ko je za šta plaćen u ovoj zemlji i ispraviti nepravde tamo gde postoje. Nijedno društvo nije pošteđeno toga da se neko u sistemu provuče i bez rada egzistira na račun drugih, ali se društva i razlikuju po spremnosti da se sa takvim problemima nose. Potpuno podržavam bilo čiju inicijativu da se izvučemo iz inertnosti koju nosimo iz ranijih decenija i da svi krenemo u malo drugačijem smeru, gde bismo svojim radom doprinosili društvu, a društvo nam to višestruko uzvraćalo.

Branislav

pre 13 godina

Potpuno bespotrebno rasipanje budzeta koji je i ovako dovoljno opterecen...limit 80 000 strasno limit je trebao da bude 20 000 i to samo ljudima koji imaju dvoje ili vise dece, i naravno da im se da vise od 5000 dinara...ali ne brinite ako se dobro secam ovo je Dinkic obecao :) tako da od te price nema nista kao sto nije ni bilo para od akcija i svih drugih stvari koji nam je doticni obecao....BEZ BRIGE!!!

Nike

pre 13 godina

Drugar mi radi u drzavnoj upravi i plata mu je oko 65000din, kad je cuo za bonus zove me i kaze citiram "Brate kad dodje ovaj bonus dodam 100 evrica i uzmem air max 180 ovaj novi taman da imam za leto" Toliko o tome gde ce te pare otici....preklinjem vas ako vec poklanjate dajte ljudima kojima je to zaista potrebno !

MBg

pre 13 godina

Da li se to bliže izbori, pa se retorika zaoštrava. Možda se g. Đilas preporučuje za premijera. Ne slažem se ni sa jednim ni sa drugim. Nikome ne treba tih bednih 5000. To je ispod časti i onome sa malim i sa visokim primanjima. Klasična demagogija.

wild duck

pre 13 godina

Procitao izjavu i sve vase komentare. Tesko je dati objektivnu procenu.

Uzeta sama za sebe, izjava je potpuno korektna / realna.
Ipak, bilo bi suvise jednostavno da je tako.
U pitanju mora biti siri kontekst koji mi ovde ne vidimo, jer ne sedimo u vrhu DS.
Ljudi, pa oni su industrija! Imaju umne PR ljude i svakojake analiticare... Veliki je to biznis, taj DS...
Tek ce vreme pokazati cime je ovo motivisano.

partibrejker

pre 13 godina

@Legalizacija i 'Ajmo realno,
sve je to u redu za one koji JESU u Kosovskoj Mitrovici, a šta ćemo sa onima koji direktoruju odavde, iz Srbije?

A baš bi me zanimalo koliko ih je, ali vlada valjda još ne zna ni koliku imovinu realno ima, a ne nešto drugo...

maximus

pre 13 godina

Nije najveci problem, gospodine Djilas, neki direktor komunalog iz Urosevca, ni lekar koji prima 75000. Najveci problem je armija trutova koju je vasa, Demokratska stranka i druge partije, zaposlila u desetinama vladinih "Agencija za vezivanje pertli", i koji ne rade ama bas nista, a izdrzava ih ono malo ljudi sto pokusava da proizvede nesto, al ni to nece moci jos dugo, jer ste im nametnuli dahijske namete da bi izdrzavali vase partijske parazite.

Pantagruel

pre 13 godina

Ministar je već bio. Potom gradonačelnik dvomilionskog grada. Očigledno mu je sledeća ambicija da postane premijer i sve njegove izjave ukazuju na to.

opanak

pre 13 godina

Ma kakvi bonusi, mazanje očiju...lepo povećajte plate svima i potom se povucite sa vlasti sa izjavom da ste fino radili, prodali sve što niste stekli i mnooooooge ljude u zemlji Srbiji upropastili!

alpinista

pre 13 godina

Prvo da proverimo te plate na Kosovu. Plus sve privilegije koje imaju, dati javno imena i sume koje im se isplaćuju nizašta. Kome se to NE dopada neka napusti državnu službu i to PRVO na Kosovu, odmah.
Privatni sektor je deo privrede koji još nešto i doprinosi. Osloboditi ih nameta a smanjiti i otpustiti preko 50% zaposlenih u državnim firmama i to ne selektivno.
Odmah kazniti za primer sve one koji su bespravno dizali kuće i stanove, rušenjem objekata ili visokim kaznama.
Tu država može da namakne novac. Visokom stopom oporezivanja opteretiti naslednike stanova i objekata koji su otkupljeni po smešnom
potpuno nemoralnim cenama.

Marija

pre 13 godina

nedopustiv....???? Naravno da jeste nedopustiv,te pare se mogu iskoristiti za mnogo potrebnije stvari....hvala Bogu neko i to da shvati...

Maki

pre 13 godina

Da se narodu ne moze ugoditi, tacno je! I sad smo potvrdili da nam nikada nista ne valja. Da je reako da treba dati cinovnicima pomenute bonuse opet vam ne bi valjalo jer je to rekao neko iz odredjene politicke partije. Dajte bar jednom budite objektivni i BUDITE LJUDI. Shvatie da se ovde radi o pomoci onima kojima je to zaista potrebano! "ako država treba da pomogne, neka pomogne onima sa platama od 20.000, ili onima koji nemaju posao, a ne da činovnici dobiju po 5.000, a siromašni penzioneri po 2.000 dinara".

Iva

pre 13 godina

Mislim da je uredu da ako ne mogu svi da dobiju bonuse ne treba niko, pogotovo ne neko ko ima stabilnije i bolje placeno zaposlenje od vecine gradjana Srbije. Prvo treba ekonomski stabilizovati celu zemlju pa posle pricati o povisicama i bonusima, kao sto se radi u celom svetu.

RobinHud

pre 13 godina

Ja stvarno ne znam da li je normalno bogatima davati bonuse, a siromasnima neku crkavicu tek kolko da prezive u 21. veku!!...mozda bi cak i najbolje bilo da u ovoj prici primenimo anti-taktiku Robin Huda, pa da od siromasnih uzimamo ono malo sto imaju kako bi nasi dobrostojeci drzavljani ziveli jos bolje....a kada to uradimo..da se zapitamo da li treba kao narod da postojimo!!!!

Zvezdan

pre 13 godina

Definitivno moramo povesti računa i o najsitnijim detaljima kada su troškovi u pitanju. To se sve i svodi na malo oštriju kontrolu ko radi, šta radi, koliku platu prima, da li zaista radi, i to onda malo pretumbati, ne dozvoliti da se novac iz budžeta gomila kod ljudi koji ga nisu zaslužili svojim radom, i preliti ga u novčanike onih koji zaista pošteno rade a nisu adekvatno nagrađeni. Ne vidim razlog da se bilo ko ne složi sa ovim izjavama, ma iz koje stranke bio, jer ovo su fundamentalna moralna pitanja, i ko ima nešto protiv ovoga samo šteti sebi i svom ugledu, a ponajviše društvu.

nsho

pre 13 godina

Gledajuci sve vise vesti iz dana u dan o PRAVIM socijalnim slucajevima i hiljada nezaposlenih, stvarno je previse i nepotrebno izdvajati toliku kolicinu novca za njih kojima to nece nista posebno znaciti, dok bi, siguran sam mnogo bolje dosla onima iz sirotista i prihvatilista...

Posejdon

pre 13 godina

Uopste ne vidim smisao, davanja bonusa svim drzavnim cinovnicima, s obzirom da ih verovatno svi ni ne zasluzuju. I kad vec govorimo o potrebi povecanja potrošnje (traznje), onda je svakako mnogo potrebnije dati bonuse (a još bolje povecati plate, kada se za to steknu uslovi) onima sa manjim zaradama, jer ce taj novac mnogo brze upotrebiti kupujuci verovatno, robu siroke potrosnje, nego nekom cinovniku sa platom 80.000 dinara. Smesno.

Dr

pre 13 godina

NEĆU TE PARE, jer em će još manje da vrede, em mi u životu ništa ne rešavaju, a i valjda treba da se na gomili u nešto smislenije ulože?
I džaba ministru trud, ne dam mu svoj glas.

Deki

pre 13 godina

Smesni ste, bavite se time da li ce se dodeliti jednokratni bonus od 50e, to vam je glavna tema. Niste se odmakli od sps-ovskog nacina vladavine 90ih, u nekim stvarima ste i gori.

black

pre 13 godina

Jeste li zadovoljni time što ste čekali u redu za pasoš i ličnu kartu danima?
Jeste li zadovoljni što vam se lekarski pregledi zakazuju za 6-9 meseci?
Jeste li zadovoljni što je ukinuta besplatna užina deci?
Jeste li zadovoljni radom Poreske uprave?
Jeste li zadovoljni radom lokalne samouprave?
Jeste li zadovoljni radom policije?
Jeste li zadovoljni...ako jeste onda im dajte bonus!

Radoje

pre 13 godina

Bonus kao kompenzacija zbog stagniranja plata je po mom misljenju promasena priča. Mislim da niko u ovoj priči ne moze da bude zadovoljan i da su te pare zbirno mogle biti iskorišćene na pametniji način