Četvrtak, 03.06.2010.

23:14

JJ: "Samanta je bila bolja"

Jelena Janković rekla je da u polufinalnom meču turnira Rolan Garos, protiv Samante Stosur nije mogla da "pronađe" svoju igru i da je Australijanka bila bolja.

Izvor: B92

JJ: "Samanta je bila bolja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Sena

pre 13 godina

Posle debakla protiv Stosur, Jelenini navijači nastavljaju kao da se ništa nije desilo. "Još će ona sestre Vilijams..." Ali, one su pri kraju karijere! One će otići sa 19 "grend slemova" (najmanje) i stotinu osvojenih turnira! Zašto se ne zapitate kako će Jelena prolaziti u svojoj tridesetoj godini? Ona je već priznala da ima olova u nogama. Ne može se deset godina trčati, trčati i samo trčati. I čekati da protivnica pogreši. Sa njom, ideti i vi. Biće to divan dan za realne ljude koji poznaju tenis. I neće više neki @bane pisati kako je Samanta netalentovana i da je samo doping doprineo njenoj igri. Kad bi nešto znao, video bi, na usporenom snimku, više puta ponavljanom, kakvom neverovatnom tehnikom Samanta servira. Kad biste nešto znali, primetili biste da ona svoje sjajne forhende izvodi sa mnogo slajsa, sve ostale igraju ravno. Nemojte više da pišete gluposti, izgubili ste svaku orijentaciju. Mac Vilander: "Samo se grend slemovi računaju." Vi znate više i od njega. Kakabu!

Švedova

pre 13 godina

@Nada
Nije ti jasno šta ne valja u Jeleninoj izjavi. Milka je tu izjavu vrlo suptilno obrazložila. Pročitaj i pokušaj da shvatiš kako nije sramota promeniti mišljenje. "Bila je bolja". To su mogle da izjave Žistin i Serena, jer su sa Samantom igrale na momente ravnopravno, a odlučile su nijanse, dok je Jelena imala podređenu ulogu. Osvojila je tri gema i nije mogla da vraća jake Samantine servise i forhende. I polufinale je uspeh, piše Ljilja. Jeste, ali tako šupalj žreb nije imala nijedna druga teniserka iz vrha. Zašto je Ljilja čestitala samo jeleni, a nije i Žrebu?

nataly_lux

pre 13 godina

Izjava sasvim odmerena i u fer fazonu!zar je trebala da kaze ,zadovoljna sam kako sam igrala,,vidim napredak u mojoj igri...i dr. nebuloze!Uostalom ,mozete vi J.J. da pljujete,ali nije imala lak zreb kao sto mnogi pricaju,naprotiv,njena polovina zreba je i bila jaca.da je bila u drugoj...mozda bi izgubila u finalu!Nije ona kriva sto su gubile Wikmajer,serena,Enan!Ako je to lak zreb..onda sam ja Ana Ivanovic!Prognozirali ste joj debakl jos protiv Aljne Bondarenko,pa hantuhove,pa Svedove...Bar kad gubi,gubi od sampiona!
P.S, stvarno sam zadovoljna svojom igrom...odoh da pijuckam kafu....

teodor

pre 13 godina

Iz ovog polufinalnog susreta pored ostalog mogli bi nasi treneri buducih teniskih zvezda-talentovane dece,da nauce i retko vidjenu vrhunsku tehniku elementa servisa Samante prikazanog na usporenom snimku u toku prenosa.

jomontenegro

pre 13 godina

Ja ne razumijem zašto bi se ona pravdala Vama,kao da joj Vi dajete platu ili joj obezbjedjujete uslove.I konačno malo je sportista koji se vinu u takve visine kao Jelena.Istina je da godine polako prolaze,ali takodje je bitno kako smo ih potrošili.My respect JJ.

The Navijac

pre 13 godina

Ovo je Jeleni bila istorijska sansa da osvoji GS turnir.

Mislim Posle ovoga ne verujem da ce ikada osvojiti neki od najvecih turnira.

Bilder

pre 13 godina

Znaci ostala mi je u glavi slika podatka iz jednog od zadnjih Djokovicevih duela : prosecna brzina prvog servisa njegovog protivnika 195km/c, a njegova 185km/c. A gledam servis ove Stonosaurusa 182, pa 187 itd, brate. Ja sam ne informisan, jel ova doshla iz desetoboja u tenis, ili iz takmicenja u bodibildingu? Ja ne kapiram ljude koji vole tenis tipa oshajdarish je i kraj, eventualno jedna povratna, sta tu ima za gledanje. Mislim da ova moze da nadje decka samo tipa Shvarcike, ostali ce da beze glavom bez obzira. Jelena nema sta tu da se pravda, izgubila je od muskarca sa druge strane, kad bude pocela da se kljuka muskim hormonima mozda ce i ona moci jednom tako da udara.

Hogar

pre 13 godina

Ode sanak pusti za GS titulom. Kakav lak zreb je imala a onda dosla prava igracica i oduvala je. Defanziva je proslost.Ovo je bila poslednja sansa da ucini nesto veliko . Sledece godine sve teze i nikada vise

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Naravno da je bila bolja, zato je i pobedila. Nije mi jasno sta se desava sa Jelenom, nakon par dobrih meceva ovakav jedan katastrofalan i to u vaznom trenutku. Mislim da je kod nje problem psiholoska priprema. Videcemo.

http://www.worldofbasketball.org

Milka

pre 13 godina

Ovo je kiselo priznanje. "Bila je bolja." Ne vidim ja tu nikakvu promenu u narcisoidnom ponašanju. Dan pre toga rekla je da može do finala. Gledala je sigurno meč Serena - Samanta i ipak je dala takvu izjavu, iako je bila svesna da ona ne može da zaustavi Semi. Iskreno priznanje glasilo bi da je Samanta bila mnogo bolja i da trenutno igra najbolji tenis. Pomenula je "teške noge" što je ipak izgovor za slabu igru a nije mogla da prevali preko jezika pravu istinu - Samanta je igrala fenomenalno. To je Jelena. Zato bi njene izjave, u kojima je čas leptir čas teniserka olovnih nogu, na jedno uvo trebalo da uđu a na drugo da iziđu. Bez zadržavanja. Zato što su neiskrene. Poznata francuska glumica Odri Tatu (proslavila se u remek-delu "Čudesna sudbina Amelije Pulen"), koja u filmu igra Koko Šanel, kaže da o njenoj mladosti ništa nije mogla pouzdano da sazna: "Koko je bila velika lažljivica. Nikada o istome nije ispričala istu priču." Jelena ima ego, ali nema super ego, koji je moralni kontrolor našeg ponašanja. Zato ona može da imitira neukusno Anu, da joj poruči onu gadost i da Švedovoj, koja je smečovala lopticu, uputi one ružne reči. Ona jeste neprijatna osoba.

NikolaBP

pre 13 godina

JJ preziwjela si masakr od Stosurowe!nema potrebe da se wadis sada.prixvati da je stosurowa bila bolja od tebe za citawu klasu,i zasluzuje da oswoji RG.Pa dobila je enan,i serenu,zar je sada kao nesto cudno da sawlada i tebe?!dosta nam je wecitix izgowora nasix tenisera,te owo razlog za poraz,te ono...prixvatite poraze i cutite.

nemaveze

pre 13 godina

Eh, vidiš to ti je to, jednostavno se razočaramo u tvoju igru. Bilo bi najbolje da od "lošije" igračice izgubiš odmah na početku, tako da onda do kraja turnira ne moraš da brineš!

nada

pre 13 godina

Pitanje za dosadasnje komentatore: STA NE VALJA U OVOJ IZJAVI posle meca? Da li je trebalo da kaze da je zadovoljna svojom igrom i da je srecna?
Jeleni (kao i svim nasim sportistima) zelim sve najbolje!

ljiljana

pre 13 godina

Jelena čestitam ti na postignutom polufinalu, nadali smo se i pobedi, ali šta je tu je, imala si za protivnicu igračicu u naletu napredovanja, a meni je Stosur izgledala kao da je dopingovana. Napred Jeco, ima dana za megdana!

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ово је већ превише - четврти непланирани пораз!Уреду да је у Штудгарту заустави Жестин Енан (Девојка-Рекет-Лоптица),ма да се тек враћа да то буде.Опроштено да Јелени одузме пехар у Риму сиурно под седативима Санчез.Како иначе обајснити да је погодила 98% дропшота тенисерка која никад није била ни међу првих 20-сет! Није имао нико да упозори Јелену да ће у Мадриду играти против Иранке са француским држвљанством - Резаи,која када јој се ментална и физичка снага синхронизују у ситуцаији када јој се из неког разлога иазазове њен национализам,тачније бол за рођеном и угроженом земљом и народом њеног оца,а можда и мајке.Но,четврти Јеленин пораз,опет од тенсерке слабије рангиране,овога пута била је на дохвату Велике(Грен слем)титуле,мора се окривити не самао Јелена и њен карактер,јет не трпи ктитике(ако су јој тренер или мајка упозорили да се причува од Саманте,јер је изјавила да се осећа одлично и иде према финалу),већ и тренер и сви они које она може да поднесе да је упозоре шта је чека.Јер у чему је разлика измежу Шведове коју је Јелена победила и Стосур,осим што је прва више грешила од Јелене, док Стосур није грешила, ни у сервису ни у другикм елементима игре, док је Јелена грешила? Ма да је сумњиво, прво Санчез у Риму, сада Италијанка у Паризу дођоше до финала када се спремају за пензионирање, док пре тога нигде их није било?! Што се тиче иксуства које је потребно, односно учењу на сопственим грешкама као Јелена, је једина наша и Јелинана нада да ће ипак освојити неку највишљу титулу. Но, плашим се да није могуће да поново добије прилику да у полуфиналу и финалу неће јој бити на путу тенисерке које су објективно јаче или исте као Јелена, као што су Енан, Клајсер, Серена, ускоро Шарапова и још неке од познатих, но долазе и нове. Зато, надам се да ће Јелена заједно са тренером да проуче велике пропусте који су направили ове године када је Јелена много напредовала у техници игре, сервисирању и физичкој припремљености.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ово је већ превише - четврти непланирани пораз!Уреду да је у Штудгарту заустави Жестин Енан (Девојка-Рекет-Лоптица),ма да се тек враћа да то буде.Опроштено да Јелени одузме пехар у Риму сиурно под седативима Санчез.Како иначе обајснити да је погодила 98% дропшота тенисерка која никад није била ни међу првих 20-сет! Није имао нико да упозори Јелену да ће у Мадриду играти против Иранке са француским држвљанством - Резаи,која када јој се ментална и физичка снага синхронизују у ситуцаији када јој се из неког разлога иазазове њен национализам,тачније бол за рођеном и угроженом земљом и народом њеног оца,а можда и мајке.Но,четврти Јеленин пораз,опет од тенсерке слабије рангиране,овога пута била је на дохвату Велике(Грен слем)титуле,мора се окривити не самао Јелена и њен карактер,јет не трпи ктитике(ако су јој тренер или мајка упозорили да се причува од Саманте,јер је изјавила да се осећа одлично и иде према финалу),већ и тренер и сви они које она може да поднесе да је упозоре шта је чека.Јер у чему је разлика измежу Шведове коју је Јелена победила и Стосур,осим што је прва више грешила од Јелене, док Стосур није грешила, ни у сервису ни у другикм елементима игре, док је Јелена грешила? Ма да је сумњиво, прво Санчез у Риму, сада Италијанка у Паризу дођоше до финала када се спремају за пензионирање, док пре тога нигде их није било?! Што се тиче иксуства које је потребно, односно учењу на сопственим грешкама као Јелена, је једина наша и Јелинана нада да ће ипак освојити неку највишљу титулу. Но, плашим се да није могуће да поново добије прилику да у полуфиналу и финалу неће јој бити на путу тенисерке које су објективно јаче или исте као Јелена, као што су Енан, Клајсер, Серена, ускоро Шарапова и још неке од познатих, но долазе и нове. Зато, надам се да ће Јелена заједно са тренером да проуче велике пропусте који су направили ове године када је Јелена много напредовала у техници игре, сервисирању и физичкој припремљености.

Laki

pre 13 godina

J.J danas "Osećala sam da su mi teške noge, nisam se kretala i to je uticalo na svaki udarac,"

J.J pre deset dana "Osećam se kao leptir na terenu"

Velibor

pre 13 godina

Da li sam to dobro pročitao?
Jos jedno bar malo izvinjenje Ani, makar i usiljeno, značilo bi... Ovako, biće to samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Laki

pre 13 godina

J.J danas "Osećala sam da su mi teške noge, nisam se kretala i to je uticalo na svaki udarac,"

J.J pre deset dana "Osećam se kao leptir na terenu"

nada

pre 13 godina

Pitanje za dosadasnje komentatore: STA NE VALJA U OVOJ IZJAVI posle meca? Da li je trebalo da kaze da je zadovoljna svojom igrom i da je srecna?
Jeleni (kao i svim nasim sportistima) zelim sve najbolje!

Milka

pre 13 godina

Ovo je kiselo priznanje. "Bila je bolja." Ne vidim ja tu nikakvu promenu u narcisoidnom ponašanju. Dan pre toga rekla je da može do finala. Gledala je sigurno meč Serena - Samanta i ipak je dala takvu izjavu, iako je bila svesna da ona ne može da zaustavi Semi. Iskreno priznanje glasilo bi da je Samanta bila mnogo bolja i da trenutno igra najbolji tenis. Pomenula je "teške noge" što je ipak izgovor za slabu igru a nije mogla da prevali preko jezika pravu istinu - Samanta je igrala fenomenalno. To je Jelena. Zato bi njene izjave, u kojima je čas leptir čas teniserka olovnih nogu, na jedno uvo trebalo da uđu a na drugo da iziđu. Bez zadržavanja. Zato što su neiskrene. Poznata francuska glumica Odri Tatu (proslavila se u remek-delu "Čudesna sudbina Amelije Pulen"), koja u filmu igra Koko Šanel, kaže da o njenoj mladosti ništa nije mogla pouzdano da sazna: "Koko je bila velika lažljivica. Nikada o istome nije ispričala istu priču." Jelena ima ego, ali nema super ego, koji je moralni kontrolor našeg ponašanja. Zato ona može da imitira neukusno Anu, da joj poruči onu gadost i da Švedovoj, koja je smečovala lopticu, uputi one ružne reči. Ona jeste neprijatna osoba.

ljiljana

pre 13 godina

Jelena čestitam ti na postignutom polufinalu, nadali smo se i pobedi, ali šta je tu je, imala si za protivnicu igračicu u naletu napredovanja, a meni je Stosur izgledala kao da je dopingovana. Napred Jeco, ima dana za megdana!

Bilder

pre 13 godina

Znaci ostala mi je u glavi slika podatka iz jednog od zadnjih Djokovicevih duela : prosecna brzina prvog servisa njegovog protivnika 195km/c, a njegova 185km/c. A gledam servis ove Stonosaurusa 182, pa 187 itd, brate. Ja sam ne informisan, jel ova doshla iz desetoboja u tenis, ili iz takmicenja u bodibildingu? Ja ne kapiram ljude koji vole tenis tipa oshajdarish je i kraj, eventualno jedna povratna, sta tu ima za gledanje. Mislim da ova moze da nadje decka samo tipa Shvarcike, ostali ce da beze glavom bez obzira. Jelena nema sta tu da se pravda, izgubila je od muskarca sa druge strane, kad bude pocela da se kljuka muskim hormonima mozda ce i ona moci jednom tako da udara.

Velibor

pre 13 godina

Da li sam to dobro pročitao?
Jos jedno bar malo izvinjenje Ani, makar i usiljeno, značilo bi... Ovako, biće to samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ово је већ превише - четврти непланирани пораз!Уреду да је у Штудгарту заустави Жестин Енан (Девојка-Рекет-Лоптица),ма да се тек враћа да то буде.Опроштено да Јелени одузме пехар у Риму сиурно под седативима Санчез.Како иначе обајснити да је погодила 98% дропшота тенисерка која никад није била ни међу првих 20-сет! Није имао нико да упозори Јелену да ће у Мадриду играти против Иранке са француским држвљанством - Резаи,која када јој се ментална и физичка снага синхронизују у ситуцаији када јој се из неког разлога иазазове њен национализам,тачније бол за рођеном и угроженом земљом и народом њеног оца,а можда и мајке.Но,четврти Јеленин пораз,опет од тенсерке слабије рангиране,овога пута била је на дохвату Велике(Грен слем)титуле,мора се окривити не самао Јелена и њен карактер,јет не трпи ктитике(ако су јој тренер или мајка упозорили да се причува од Саманте,јер је изјавила да се осећа одлично и иде према финалу),већ и тренер и сви они које она може да поднесе да је упозоре шта је чека.Јер у чему је разлика измежу Шведове коју је Јелена победила и Стосур,осим што је прва више грешила од Јелене, док Стосур није грешила, ни у сервису ни у другикм елементима игре, док је Јелена грешила? Ма да је сумњиво, прво Санчез у Риму, сада Италијанка у Паризу дођоше до финала када се спремају за пензионирање, док пре тога нигде их није било?! Што се тиче иксуства које је потребно, односно учењу на сопственим грешкама као Јелена, је једина наша и Јелинана нада да ће ипак освојити неку највишљу титулу. Но, плашим се да није могуће да поново добије прилику да у полуфиналу и финалу неће јој бити на путу тенисерке које су објективно јаче или исте као Јелена, као што су Енан, Клајсер, Серена, ускоро Шарапова и још неке од познатих, но долазе и нове. Зато, надам се да ће Јелена заједно са тренером да проуче велике пропусте који су направили ове године када је Јелена много напредовала у техници игре, сервисирању и физичкој припремљености.

jomontenegro

pre 13 godina

Ja ne razumijem zašto bi se ona pravdala Vama,kao da joj Vi dajete platu ili joj obezbjedjujete uslove.I konačno malo je sportista koji se vinu u takve visine kao Jelena.Istina je da godine polako prolaze,ali takodje je bitno kako smo ih potrošili.My respect JJ.

NikolaBP

pre 13 godina

JJ preziwjela si masakr od Stosurowe!nema potrebe da se wadis sada.prixvati da je stosurowa bila bolja od tebe za citawu klasu,i zasluzuje da oswoji RG.Pa dobila je enan,i serenu,zar je sada kao nesto cudno da sawlada i tebe?!dosta nam je wecitix izgowora nasix tenisera,te owo razlog za poraz,te ono...prixvatite poraze i cutite.

The Navijac

pre 13 godina

Ovo je Jeleni bila istorijska sansa da osvoji GS turnir.

Mislim Posle ovoga ne verujem da ce ikada osvojiti neki od najvecih turnira.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Naravno da je bila bolja, zato je i pobedila. Nije mi jasno sta se desava sa Jelenom, nakon par dobrih meceva ovakav jedan katastrofalan i to u vaznom trenutku. Mislim da je kod nje problem psiholoska priprema. Videcemo.

http://www.worldofbasketball.org

nataly_lux

pre 13 godina

Izjava sasvim odmerena i u fer fazonu!zar je trebala da kaze ,zadovoljna sam kako sam igrala,,vidim napredak u mojoj igri...i dr. nebuloze!Uostalom ,mozete vi J.J. da pljujete,ali nije imala lak zreb kao sto mnogi pricaju,naprotiv,njena polovina zreba je i bila jaca.da je bila u drugoj...mozda bi izgubila u finalu!Nije ona kriva sto su gubile Wikmajer,serena,Enan!Ako je to lak zreb..onda sam ja Ana Ivanovic!Prognozirali ste joj debakl jos protiv Aljne Bondarenko,pa hantuhove,pa Svedove...Bar kad gubi,gubi od sampiona!
P.S, stvarno sam zadovoljna svojom igrom...odoh da pijuckam kafu....

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ово је већ превише - четврти непланирани пораз!Уреду да је у Штудгарту заустави Жестин Енан (Девојка-Рекет-Лоптица),ма да се тек враћа да то буде.Опроштено да Јелени одузме пехар у Риму сиурно под седативима Санчез.Како иначе обајснити да је погодила 98% дропшота тенисерка која никад није била ни међу првих 20-сет! Није имао нико да упозори Јелену да ће у Мадриду играти против Иранке са француским држвљанством - Резаи,која када јој се ментална и физичка снага синхронизују у ситуцаији када јој се из неког разлога иазазове њен национализам,тачније бол за рођеном и угроженом земљом и народом њеног оца,а можда и мајке.Но,четврти Јеленин пораз,опет од тенсерке слабије рангиране,овога пута била је на дохвату Велике(Грен слем)титуле,мора се окривити не самао Јелена и њен карактер,јет не трпи ктитике(ако су јој тренер или мајка упозорили да се причува од Саманте,јер је изјавила да се осећа одлично и иде према финалу),већ и тренер и сви они које она може да поднесе да је упозоре шта је чека.Јер у чему је разлика измежу Шведове коју је Јелена победила и Стосур,осим што је прва више грешила од Јелене, док Стосур није грешила, ни у сервису ни у другикм елементима игре, док је Јелена грешила? Ма да је сумњиво, прво Санчез у Риму, сада Италијанка у Паризу дођоше до финала када се спремају за пензионирање, док пре тога нигде их није било?! Што се тиче иксуства које је потребно, односно учењу на сопственим грешкама као Јелена, је једина наша и Јелинана нада да ће ипак освојити неку највишљу титулу. Но, плашим се да није могуће да поново добије прилику да у полуфиналу и финалу неће јој бити на путу тенисерке које су објективно јаче или исте као Јелена, као што су Енан, Клајсер, Серена, ускоро Шарапова и још неке од познатих, но долазе и нове. Зато, надам се да ће Јелена заједно са тренером да проуче велике пропусте који су направили ове године када је Јелена много напредовала у техници игре, сервисирању и физичкој припремљености.

Hogar

pre 13 godina

Ode sanak pusti za GS titulom. Kakav lak zreb je imala a onda dosla prava igracica i oduvala je. Defanziva je proslost.Ovo je bila poslednja sansa da ucini nesto veliko . Sledece godine sve teze i nikada vise

nemaveze

pre 13 godina

Eh, vidiš to ti je to, jednostavno se razočaramo u tvoju igru. Bilo bi najbolje da od "lošije" igračice izgubiš odmah na početku, tako da onda do kraja turnira ne moraš da brineš!

teodor

pre 13 godina

Iz ovog polufinalnog susreta pored ostalog mogli bi nasi treneri buducih teniskih zvezda-talentovane dece,da nauce i retko vidjenu vrhunsku tehniku elementa servisa Samante prikazanog na usporenom snimku u toku prenosa.

Švedova

pre 13 godina

@Nada
Nije ti jasno šta ne valja u Jeleninoj izjavi. Milka je tu izjavu vrlo suptilno obrazložila. Pročitaj i pokušaj da shvatiš kako nije sramota promeniti mišljenje. "Bila je bolja". To su mogle da izjave Žistin i Serena, jer su sa Samantom igrale na momente ravnopravno, a odlučile su nijanse, dok je Jelena imala podređenu ulogu. Osvojila je tri gema i nije mogla da vraća jake Samantine servise i forhende. I polufinale je uspeh, piše Ljilja. Jeste, ali tako šupalj žreb nije imala nijedna druga teniserka iz vrha. Zašto je Ljilja čestitala samo jeleni, a nije i Žrebu?

Sena

pre 13 godina

Posle debakla protiv Stosur, Jelenini navijači nastavljaju kao da se ništa nije desilo. "Još će ona sestre Vilijams..." Ali, one su pri kraju karijere! One će otići sa 19 "grend slemova" (najmanje) i stotinu osvojenih turnira! Zašto se ne zapitate kako će Jelena prolaziti u svojoj tridesetoj godini? Ona je već priznala da ima olova u nogama. Ne može se deset godina trčati, trčati i samo trčati. I čekati da protivnica pogreši. Sa njom, ideti i vi. Biće to divan dan za realne ljude koji poznaju tenis. I neće više neki @bane pisati kako je Samanta netalentovana i da je samo doping doprineo njenoj igri. Kad bi nešto znao, video bi, na usporenom snimku, više puta ponavljanom, kakvom neverovatnom tehnikom Samanta servira. Kad biste nešto znali, primetili biste da ona svoje sjajne forhende izvodi sa mnogo slajsa, sve ostale igraju ravno. Nemojte više da pišete gluposti, izgubili ste svaku orijentaciju. Mac Vilander: "Samo se grend slemovi računaju." Vi znate više i od njega. Kakabu!

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ово је већ превише - четврти непланирани пораз!Уреду да је у Штудгарту заустави Жестин Енан (Девојка-Рекет-Лоптица),ма да се тек враћа да то буде.Опроштено да Јелени одузме пехар у Риму сиурно под седативима Санчез.Како иначе обајснити да је погодила 98% дропшота тенисерка која никад није била ни међу првих 20-сет! Није имао нико да упозори Јелену да ће у Мадриду играти против Иранке са француским држвљанством - Резаи,која када јој се ментална и физичка снага синхронизују у ситуцаији када јој се из неког разлога иазазове њен национализам,тачније бол за рођеном и угроженом земљом и народом њеног оца,а можда и мајке.Но,четврти Јеленин пораз,опет од тенсерке слабије рангиране,овога пута била је на дохвату Велике(Грен слем)титуле,мора се окривити не самао Јелена и њен карактер,јет не трпи ктитике(ако су јој тренер или мајка упозорили да се причува од Саманте,јер је изјавила да се осећа одлично и иде према финалу),већ и тренер и сви они које она може да поднесе да је упозоре шта је чека.Јер у чему је разлика измежу Шведове коју је Јелена победила и Стосур,осим што је прва више грешила од Јелене, док Стосур није грешила, ни у сервису ни у другикм елементима игре, док је Јелена грешила? Ма да је сумњиво, прво Санчез у Риму, сада Италијанка у Паризу дођоше до финала када се спремају за пензионирање, док пре тога нигде их није било?! Што се тиче иксуства које је потребно, односно учењу на сопственим грешкама као Јелена, је једина наша и Јелинана нада да ће ипак освојити неку највишљу титулу. Но, плашим се да није могуће да поново добије прилику да у полуфиналу и финалу неће јој бити на путу тенисерке које су објективно јаче или исте као Јелена, као што су Енан, Клајсер, Серена, ускоро Шарапова и још неке од познатих, но долазе и нове. Зато, надам се да ће Јелена заједно са тренером да проуче велике пропусте који су направили ове године када је Јелена много напредовала у техници игре, сервисирању и физичкој припремљености.

Velibor

pre 13 godina

Da li sam to dobro pročitao?
Jos jedno bar malo izvinjenje Ani, makar i usiljeno, značilo bi... Ovako, biće to samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Laki

pre 13 godina

J.J danas "Osećala sam da su mi teške noge, nisam se kretala i to je uticalo na svaki udarac,"

J.J pre deset dana "Osećam se kao leptir na terenu"

Milka

pre 13 godina

Ovo je kiselo priznanje. "Bila je bolja." Ne vidim ja tu nikakvu promenu u narcisoidnom ponašanju. Dan pre toga rekla je da može do finala. Gledala je sigurno meč Serena - Samanta i ipak je dala takvu izjavu, iako je bila svesna da ona ne može da zaustavi Semi. Iskreno priznanje glasilo bi da je Samanta bila mnogo bolja i da trenutno igra najbolji tenis. Pomenula je "teške noge" što je ipak izgovor za slabu igru a nije mogla da prevali preko jezika pravu istinu - Samanta je igrala fenomenalno. To je Jelena. Zato bi njene izjave, u kojima je čas leptir čas teniserka olovnih nogu, na jedno uvo trebalo da uđu a na drugo da iziđu. Bez zadržavanja. Zato što su neiskrene. Poznata francuska glumica Odri Tatu (proslavila se u remek-delu "Čudesna sudbina Amelije Pulen"), koja u filmu igra Koko Šanel, kaže da o njenoj mladosti ništa nije mogla pouzdano da sazna: "Koko je bila velika lažljivica. Nikada o istome nije ispričala istu priču." Jelena ima ego, ali nema super ego, koji je moralni kontrolor našeg ponašanja. Zato ona može da imitira neukusno Anu, da joj poruči onu gadost i da Švedovoj, koja je smečovala lopticu, uputi one ružne reči. Ona jeste neprijatna osoba.

NikolaBP

pre 13 godina

JJ preziwjela si masakr od Stosurowe!nema potrebe da se wadis sada.prixvati da je stosurowa bila bolja od tebe za citawu klasu,i zasluzuje da oswoji RG.Pa dobila je enan,i serenu,zar je sada kao nesto cudno da sawlada i tebe?!dosta nam je wecitix izgowora nasix tenisera,te owo razlog za poraz,te ono...prixvatite poraze i cutite.

Hogar

pre 13 godina

Ode sanak pusti za GS titulom. Kakav lak zreb je imala a onda dosla prava igracica i oduvala je. Defanziva je proslost.Ovo je bila poslednja sansa da ucini nesto veliko . Sledece godine sve teze i nikada vise

Bilder

pre 13 godina

Znaci ostala mi je u glavi slika podatka iz jednog od zadnjih Djokovicevih duela : prosecna brzina prvog servisa njegovog protivnika 195km/c, a njegova 185km/c. A gledam servis ove Stonosaurusa 182, pa 187 itd, brate. Ja sam ne informisan, jel ova doshla iz desetoboja u tenis, ili iz takmicenja u bodibildingu? Ja ne kapiram ljude koji vole tenis tipa oshajdarish je i kraj, eventualno jedna povratna, sta tu ima za gledanje. Mislim da ova moze da nadje decka samo tipa Shvarcike, ostali ce da beze glavom bez obzira. Jelena nema sta tu da se pravda, izgubila je od muskarca sa druge strane, kad bude pocela da se kljuka muskim hormonima mozda ce i ona moci jednom tako da udara.

The Navijac

pre 13 godina

Ovo je Jeleni bila istorijska sansa da osvoji GS turnir.

Mislim Posle ovoga ne verujem da ce ikada osvojiti neki od najvecih turnira.

nada

pre 13 godina

Pitanje za dosadasnje komentatore: STA NE VALJA U OVOJ IZJAVI posle meca? Da li je trebalo da kaze da je zadovoljna svojom igrom i da je srecna?
Jeleni (kao i svim nasim sportistima) zelim sve najbolje!

nemaveze

pre 13 godina

Eh, vidiš to ti je to, jednostavno se razočaramo u tvoju igru. Bilo bi najbolje da od "lošije" igračice izgubiš odmah na početku, tako da onda do kraja turnira ne moraš da brineš!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Naravno da je bila bolja, zato je i pobedila. Nije mi jasno sta se desava sa Jelenom, nakon par dobrih meceva ovakav jedan katastrofalan i to u vaznom trenutku. Mislim da je kod nje problem psiholoska priprema. Videcemo.

http://www.worldofbasketball.org

nataly_lux

pre 13 godina

Izjava sasvim odmerena i u fer fazonu!zar je trebala da kaze ,zadovoljna sam kako sam igrala,,vidim napredak u mojoj igri...i dr. nebuloze!Uostalom ,mozete vi J.J. da pljujete,ali nije imala lak zreb kao sto mnogi pricaju,naprotiv,njena polovina zreba je i bila jaca.da je bila u drugoj...mozda bi izgubila u finalu!Nije ona kriva sto su gubile Wikmajer,serena,Enan!Ako je to lak zreb..onda sam ja Ana Ivanovic!Prognozirali ste joj debakl jos protiv Aljne Bondarenko,pa hantuhove,pa Svedove...Bar kad gubi,gubi od sampiona!
P.S, stvarno sam zadovoljna svojom igrom...odoh da pijuckam kafu....

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Ово је већ превише - четврти непланирани пораз!Уреду да је у Штудгарту заустави Жестин Енан (Девојка-Рекет-Лоптица),ма да се тек враћа да то буде.Опроштено да Јелени одузме пехар у Риму сиурно под седативима Санчез.Како иначе обајснити да је погодила 98% дропшота тенисерка која никад није била ни међу првих 20-сет! Није имао нико да упозори Јелену да ће у Мадриду играти против Иранке са француским држвљанством - Резаи,која када јој се ментална и физичка снага синхронизују у ситуцаији када јој се из неког разлога иазазове њен национализам,тачније бол за рођеном и угроженом земљом и народом њеног оца,а можда и мајке.Но,четврти Јеленин пораз,опет од тенсерке слабије рангиране,овога пута била је на дохвату Велике(Грен слем)титуле,мора се окривити не самао Јелена и њен карактер,јет не трпи ктитике(ако су јој тренер или мајка упозорили да се причува од Саманте,јер је изјавила да се осећа одлично и иде према финалу),већ и тренер и сви они које она може да поднесе да је упозоре шта је чека.Јер у чему је разлика измежу Шведове коју је Јелена победила и Стосур,осим што је прва више грешила од Јелене, док Стосур није грешила, ни у сервису ни у другикм елементима игре, док је Јелена грешила? Ма да је сумњиво, прво Санчез у Риму, сада Италијанка у Паризу дођоше до финала када се спремају за пензионирање, док пре тога нигде их није било?! Што се тиче иксуства које је потребно, односно учењу на сопственим грешкама као Јелена, је једина наша и Јелинана нада да ће ипак освојити неку највишљу титулу. Но, плашим се да није могуће да поново добије прилику да у полуфиналу и финалу неће јој бити на путу тенисерке које су објективно јаче или исте као Јелена, као што су Енан, Клајсер, Серена, ускоро Шарапова и још неке од познатих, но долазе и нове. Зато, надам се да ће Јелена заједно са тренером да проуче велике пропусте који су направили ове године када је Јелена много напредовала у техници игре, сервисирању и физичкој припремљености.

ljiljana

pre 13 godina

Jelena čestitam ti na postignutom polufinalu, nadali smo se i pobedi, ali šta je tu je, imala si za protivnicu igračicu u naletu napredovanja, a meni je Stosur izgledala kao da je dopingovana. Napred Jeco, ima dana za megdana!

teodor

pre 13 godina

Iz ovog polufinalnog susreta pored ostalog mogli bi nasi treneri buducih teniskih zvezda-talentovane dece,da nauce i retko vidjenu vrhunsku tehniku elementa servisa Samante prikazanog na usporenom snimku u toku prenosa.

Sena

pre 13 godina

Posle debakla protiv Stosur, Jelenini navijači nastavljaju kao da se ništa nije desilo. "Još će ona sestre Vilijams..." Ali, one su pri kraju karijere! One će otići sa 19 "grend slemova" (najmanje) i stotinu osvojenih turnira! Zašto se ne zapitate kako će Jelena prolaziti u svojoj tridesetoj godini? Ona je već priznala da ima olova u nogama. Ne može se deset godina trčati, trčati i samo trčati. I čekati da protivnica pogreši. Sa njom, ideti i vi. Biće to divan dan za realne ljude koji poznaju tenis. I neće više neki @bane pisati kako je Samanta netalentovana i da je samo doping doprineo njenoj igri. Kad bi nešto znao, video bi, na usporenom snimku, više puta ponavljanom, kakvom neverovatnom tehnikom Samanta servira. Kad biste nešto znali, primetili biste da ona svoje sjajne forhende izvodi sa mnogo slajsa, sve ostale igraju ravno. Nemojte više da pišete gluposti, izgubili ste svaku orijentaciju. Mac Vilander: "Samo se grend slemovi računaju." Vi znate više i od njega. Kakabu!

Švedova

pre 13 godina

@Nada
Nije ti jasno šta ne valja u Jeleninoj izjavi. Milka je tu izjavu vrlo suptilno obrazložila. Pročitaj i pokušaj da shvatiš kako nije sramota promeniti mišljenje. "Bila je bolja". To su mogle da izjave Žistin i Serena, jer su sa Samantom igrale na momente ravnopravno, a odlučile su nijanse, dok je Jelena imala podređenu ulogu. Osvojila je tri gema i nije mogla da vraća jake Samantine servise i forhende. I polufinale je uspeh, piše Ljilja. Jeste, ali tako šupalj žreb nije imala nijedna druga teniserka iz vrha. Zašto je Ljilja čestitala samo jeleni, a nije i Žrebu?

jomontenegro

pre 13 godina

Ja ne razumijem zašto bi se ona pravdala Vama,kao da joj Vi dajete platu ili joj obezbjedjujete uslove.I konačno malo je sportista koji se vinu u takve visine kao Jelena.Istina je da godine polako prolaze,ali takodje je bitno kako smo ih potrošili.My respect JJ.