Testovi

Ponedeljak, 31.05.2010.

11:37

Volkswagen Tiguan 2,0 TDI

Izvor: B92

Volkswagen Tiguan 2,0 TDI IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 13 godina

Vozim Tiguan i toplo ga prepiručujem ozbiljnim kupicima.Automobil je siguran, startan i veoma brz, a potrošnja nije velika, pogotovu na otvorenom putu.Inače, automobil je veoma pregledan jer mu visina sedišta omogućava preglednost.Po mom mišljenju mnogo je sigurniji i pouzdaniji od RAV-a 4 i sl.

Igor JGD

pre 13 godina

Uvek bih pre uzeo Skodu Yeti - ista mehanika, manja cena, DSG menjac moze da se doplati uz skoro svaki motor za razliku od Tiguana, inteligentije resen auto pa i zbog 10cm manje duzine ima isti prostor u kabini i gepeku, modularna sedista, modernija i lepsa ceo kontrolni prednji pult i instrumentacija, a po mom ukusu je Yeti linteresantije dizajniran i lepsi SUV! A nije nikakva tajna da su skode po svim zvanicnim anketama sa svih trzista u EU pouzdaniji auto sa mnogo manje kvarova. P.S. Low-buget alternativa za vise od duplo manje novca je Dacia Duster 1.5dci 4x4 - vise nego duplo jeftiniji, udobniji, sposobniji u terenskoj voznji.. pravi izbor za vecinu racionalnih kupaca u Srbiji koji zele SUV(ili odlican porodican auto)

Petar

pre 13 godina

Evo ja nesto da dodam. Moja zena vozi tiguan 2.0tsi. Mi smo stari fanovi honde, ali igrom slucaja kupili smo ovaj automobil. Ovaj auto ima 200ks i ne mogu da opisem moje uzbudjenje kad za oko 7sec dostigne stotku. Ipak je to SUV. KOristimo ga i za duze voznje, od Muscata do Dubaia (oko 400km u jednom pravcu).Ovaj auto je jako prijatno iznenandjenje od VW. Ja sam se mogao i nazvati VW hater, ali posle ovog ne. I ne stoji poredjenje sa x-trailom i slicnim traktorima jer jednostavno nisu ista klasa. Probajte da vozite Tiguan tsi i sve ce vam biti jasno. Jedino je potrosnja dosta jaka , al ako zivite na Bliskom Istoku to je nebitna stavka! Pozdrav

Г

pre 13 godina

Избор оваквог типа аутомобила понекад може да указује на известан непатворен отклон од конвенционалног. У случају овог аутомобила права реч је оксиморон, нешто као Мик Џегер - побуњеник милијардер. У реду, јасно ми је да људи који плате 30к(и много више) ЕУР хоће да имају и осећај сигурности, али он је овде везан искључиво за клишее о VW... . Реално, ово је одличан избор, али постоје и 2 много боља у овој класи - Форестер и X-Trail. у оба случаја добије се више породичног аутомобила што и јесте права сврха класе.

polu-hadzija

pre 13 godina

imao sam prilike voziti i tiguan i rav4. i po gradu i na duzim relacijama (npr grcka). pozitivno iznenadjen voznim karakteristikama tiguana i VEOMA negativno iznenadjen rav4-om.

nisam mogao da verujem.

a sto se cene tice (vazna je to stavka - nema sta), tiguan je skup - cinjenica.

Stole

pre 13 godina

Bolje je dodati jos 3-4 hiljade evrica i uzeti Volvo XC60 sa motorom 2.4D od 175ks.
Kupac dobija daleko bolju masinu, uz to ce biti drugaciji od ostalih, nece sedeti u ovom ogromnom Golfu, a i dobice puno bolji motor.
Ko ima da plati 31 hiljadu taj ima i 35 :)

Sebastian L.

pre 13 godina

@Ivan
Sve sve - ali da je CR-V 2.2 CRDi "tesko djubre" - oko toga se ne mogu nikako sloziti ... Mada, ako je za tebe Golf GTI pravi auto, onda mi nije jasno sta si uopste trazio u CR-V-u - i sta ti znaci "vozio sam" ...
Sticajem okolnosti, ja sam istim tim CR-V-om pregazio Evropu uzduz i popreko - od Atlantika do Karpata i od Baltika do Mediterana - auto se sluzbeno vozi po svakakvim putevima i do sada su posle 50.000 km promenjene samo gume i metlice brisaca - sve drugo funkcionise kao i prvog dana. Auto je kupljen i odrzava se kod Hondinog dilera u Novom Sadu.
Voznja je iznenadjujuce udobna (a kako i ne bi bila sa onolikim tockovima i medjuosovinskim rastojanjem), motor jako lepo vuce na otvorenom putu u bilo kojoj od 6 brzina (u pitanju je prosla generacija od 103 kW) - potrosnja je prihvatljiva (nigde ne preko 10 litara sa visokim prosecima brzina, na regionalnim putevima oko 6 litara), u unutrasnjosti i u gepeku - za razliku od svoje konkurencije u vidu Rav-a ili ovog Tiguana ima sasvim dovoljno mesta za 5 ljudi i sav njihov prtljag ... Po meni taj auto ima jako malo mana - recimo slabiju preglednost pozadi ili malo vecu masu sto uzrokuje vece naprezanje motora pri polasku auta iz mirovanja - ali sve ostalo je odlicno odradjeno.
Tako da bih bas voleo da vidim da se ovakva neka dva ili tri automobila postave na uporedni test - Tiguan, Rav i CR-V - posto vidim da su i po ceni negde blizu - pa da vidimo sta bi onda test-vozaci imali da kazu ...

Ja

pre 13 godina

Da se razumemo golf na stiklama (Tiguan) nije lose vozilo ali ama bas u nicemu osim po ceni nije bolji od Forda Kuge ali ko voli nek izvoli

Ivan

pre 13 godina

@Sale: A koliko jos vlasnika SUV-ova vuce ista vise od kese iz supermarketa i to od Novog Beograda do Dorcola? U pitanju je moda i to je to. U stvari u pitanju je marketing, znaju proizvodjaci da prodaju i alpski vazduh u flasi, pa sto ne bi i lepo spakovan auto koji sve moze (kako da ne moze).

@VW-MANIJACI: VI ste stavrno naporni. Zato i mi drugi moramo da budemo naporni. A sad da ne bi ispalo da smo i iskljucivi: vozim Hondu Civic Aerodeck staru 10 godina. Sipam i vozim. I mnogo je volim! Vozio sam Golf 6 GTI DSG pre 4 meseca u Svajcarskoj: da imam para, kupio bih sebi jedan sutra. Vozio sam i Hondu CR-V 2.2 CDTi - tesko djubre! To sve samo da nagovestim da nisam pristrasan. A Tiguan, kao sto rekoh, ne kapiram kao KONCEPT.

krcko

pre 13 godina

@Rasa
svaka cast za komentar, posle napisanog je suvisno bilo sta reci o VW grupaciji.
ali mi smo takvi, ono sto imamo je mnogo dobro, pa makar to bio i neki fiat, a posto nemamo vw ili bmw, onda su oni losi i njihovi svetski priznati konstruktori nemaju pojma!

USVW

pre 13 godina

U Americi se ovaj VW prodaje sa dvolitarskim turbo-benzincem (turbo kao standard). Iako je jedan od malobrojnih VW automobila koji mi se dopada po izgledu, Tiguan ima neoprostivo mali prtljaznik, sto je za ovu klasu automobila nedopustivo (kao kad bi sportski automobil imao slabo ubrzanje). Steta.

Dusan

pre 13 godina

Ne razumem autorovu fasciniranost ovim modelom. Drugi proizvodjaci nude slicno ili isto za mnogo manje novca. Uzmomo za primer Hyundai ix 35 koji je po voznim karakteristikama, nivou opreme i motoru na nivou Tiguana, ali je jeftiniji od njega za oko 8000 e. da i ne spominjem razlike u kasko osiguranju. Da li se zaista isplati davati toliku razliku zbog imena? Kvalitet necu da komentarisem jer Hyundai kao i VW spada u kvalitetnije proizvodjace!

Dusan

pre 13 godina

Auto je lep spolja ali je unutra ruzan jer je komandna tabla iz golfa plus. Za te pare su dizajneri trebali da budu malo mastovitiji. VW treba bar jos jednu generacijui da izbaci da bi dostigao Toyotu rav4

ja

pre 13 godina

Ovo su kola za one koji ne ume da racunaju a kod slova posebno vole W i V a ostali mogu da nabave vise (ili barem isto) za manje love recimo: Kugu (onu od forda :)) ili HRV ili...

rasa

pre 13 godina

stvarno ne razumem likove koji imaju potrebu da omalovazavaju volkswagen. mislim da je VW dokazao svoju vrednost uspehom na svetskom trzistu, a i kod nas. mi smo ovde mali i sitni, a upravo se ovde lome koplja i raspravlja se da li je ili nije dobar VW. vozila doticnog proizvodjaca jesu dobra, ne svidjaju se svima, taman posla kada bi svi imali isti ukus, ali sto se tice kvaliteta, pouzdanosti, izdrzljivosti, dugotrajnoisti tu zaista nema sta da se prigovori, VW je u samom vrhu svetske auto industrije.
nemacki inzenjeri uspevaju da zadovolje potrebe celog sveta, ali srbi nikako da budu zadovoljni, izgleda da imamo najmanje para, a najistancaniji ukus, pa nam je i prepakovani jugo u obliku punta bolji od pasata, tuarega i fetona.
juce sam gledao na b92 televiziji emisiju top gear, u kojoj je svoju zapazenu ulogu imao lamborgini gallardo ili murcielago, nisam tacno zapamtio. jeremy clarkson, voditelj popularne emisije, je bio vozac lamborginija i izricito je pohvalio kvalitet celog vozila, naglasivsi da su ga izradili nemacki inzenjeri. jedino sto na automobilu nije dobro jeste italijanske proizvodnje, a to je sistem otvaranja rezervoara, koji ne funkcionise dobro. kaze-nemci su jednu jedinu stvar ostavili italijanima da urade, a oni ni to ne mogu da urade kako treba!
VW je ogroman koncern, u njegovom sastavu su vrhunski brendovi poput audija, bentleya, lamborghinija, bugatija i drugih, sve su to vozila koja su prepoznatljiva i pozeljna na svakoj tacki zemaljske kugle, tako da ne vidim osnaova za nasu raspravu o kompetentnosti VW-a u proizvodnji vozila, on dobro zna kako to treba raditi, i ne trebamo im mi da solimo pamet inzenjerima iz Volfsburga.

Marko

pre 13 godina

A sad pljuvanje po ovom odlicnom automobilu samo zato sto je VW! Nisam ga vozio, verovacu autoru na rec (+ znam kakvi su ostali novi VW u pogledu voznih karakteristika), zato RAV 4-glavnog konkurenta jesam, pa to je uzas od poskakivanja, po losim putevima udobniji mi je bio BMW E46 sa niskoprofilnim gumama koji je kao karting i svaka rupa se oseti i odbija bubrege. :)
Dizajn je subjektivna stvar, mada uopste ne deluje bezlicno, a nijedan konkurent u ovoj klasi se ne moze pohvaliti nekim vrhunskim dizajnom, ionako je ovde akcenat stavljen na funkcionalnost.

Filip

pre 13 godina

Dobar auto, ali to je mnogo para.

Škoda Yeti sa tim motorom i u istoj opremi (samo bez nepotrebnog park asistenta)košta oko 21 K Evra, dakle praktično dva ista automobila, a razlika od 9 hiljada je ogromna- praktično za jedan ceo novi mali auto!

Sale

pre 13 godina

@Ivan... Zasto SUV? Pa evo na primer: ja imam camac koji vucem u Grcku svake godine. Tamo mi treba auto koji moze da ga spusti i izvuce iz mora. Isto tako, hocu da je auto siguran, udoban i brz (kada ne vucem camac). Izabrao sam xc90 v8...

Velja

pre 13 godina

U kancelariji imamo dva Tiguana, otprilike dve godine stari, kod jednog stop svetla i zadnji zmigavci otkazuju kad god pada kisa ili je auto na pranju. A kod drugog je otkazivao servo, brisaci, i jos neke sitnice. Mozda se radi o tome sto su automobili iz prvih serija, ali definitivno nisu pouzdani kao Tojote RAV4 ili Skode, koje takodje vozimo u firmi.
Inace se auto ponasa onako kako ga je novinar opisao, vozi se sportski, i pomalo je tvrd.

Ivan

pre 13 godina

I dalje ne razumem koncept SUV vozila, a verovatno nikada i necu.
Ipak, imajuci u vidu da je ovo VW, unapred se radujem komentarima Marka-VW (npr. "Sjajan auto, najbolji za te pare") :)

Ivan

pre 13 godina

I dalje ne razumem koncept SUV vozila, a verovatno nikada i necu.
Ipak, imajuci u vidu da je ovo VW, unapred se radujem komentarima Marka-VW (npr. "Sjajan auto, najbolji za te pare") :)

rasa

pre 13 godina

stvarno ne razumem likove koji imaju potrebu da omalovazavaju volkswagen. mislim da je VW dokazao svoju vrednost uspehom na svetskom trzistu, a i kod nas. mi smo ovde mali i sitni, a upravo se ovde lome koplja i raspravlja se da li je ili nije dobar VW. vozila doticnog proizvodjaca jesu dobra, ne svidjaju se svima, taman posla kada bi svi imali isti ukus, ali sto se tice kvaliteta, pouzdanosti, izdrzljivosti, dugotrajnoisti tu zaista nema sta da se prigovori, VW je u samom vrhu svetske auto industrije.
nemacki inzenjeri uspevaju da zadovolje potrebe celog sveta, ali srbi nikako da budu zadovoljni, izgleda da imamo najmanje para, a najistancaniji ukus, pa nam je i prepakovani jugo u obliku punta bolji od pasata, tuarega i fetona.
juce sam gledao na b92 televiziji emisiju top gear, u kojoj je svoju zapazenu ulogu imao lamborgini gallardo ili murcielago, nisam tacno zapamtio. jeremy clarkson, voditelj popularne emisije, je bio vozac lamborginija i izricito je pohvalio kvalitet celog vozila, naglasivsi da su ga izradili nemacki inzenjeri. jedino sto na automobilu nije dobro jeste italijanske proizvodnje, a to je sistem otvaranja rezervoara, koji ne funkcionise dobro. kaze-nemci su jednu jedinu stvar ostavili italijanima da urade, a oni ni to ne mogu da urade kako treba!
VW je ogroman koncern, u njegovom sastavu su vrhunski brendovi poput audija, bentleya, lamborghinija, bugatija i drugih, sve su to vozila koja su prepoznatljiva i pozeljna na svakoj tacki zemaljske kugle, tako da ne vidim osnaova za nasu raspravu o kompetentnosti VW-a u proizvodnji vozila, on dobro zna kako to treba raditi, i ne trebamo im mi da solimo pamet inzenjerima iz Volfsburga.

Dusan

pre 13 godina

Ne razumem autorovu fasciniranost ovim modelom. Drugi proizvodjaci nude slicno ili isto za mnogo manje novca. Uzmomo za primer Hyundai ix 35 koji je po voznim karakteristikama, nivou opreme i motoru na nivou Tiguana, ali je jeftiniji od njega za oko 8000 e. da i ne spominjem razlike u kasko osiguranju. Da li se zaista isplati davati toliku razliku zbog imena? Kvalitet necu da komentarisem jer Hyundai kao i VW spada u kvalitetnije proizvodjace!

Petar

pre 13 godina

Evo ja nesto da dodam. Moja zena vozi tiguan 2.0tsi. Mi smo stari fanovi honde, ali igrom slucaja kupili smo ovaj automobil. Ovaj auto ima 200ks i ne mogu da opisem moje uzbudjenje kad za oko 7sec dostigne stotku. Ipak je to SUV. KOristimo ga i za duze voznje, od Muscata do Dubaia (oko 400km u jednom pravcu).Ovaj auto je jako prijatno iznenandjenje od VW. Ja sam se mogao i nazvati VW hater, ali posle ovog ne. I ne stoji poredjenje sa x-trailom i slicnim traktorima jer jednostavno nisu ista klasa. Probajte da vozite Tiguan tsi i sve ce vam biti jasno. Jedino je potrosnja dosta jaka , al ako zivite na Bliskom Istoku to je nebitna stavka! Pozdrav

Velja

pre 13 godina

U kancelariji imamo dva Tiguana, otprilike dve godine stari, kod jednog stop svetla i zadnji zmigavci otkazuju kad god pada kisa ili je auto na pranju. A kod drugog je otkazivao servo, brisaci, i jos neke sitnice. Mozda se radi o tome sto su automobili iz prvih serija, ali definitivno nisu pouzdani kao Tojote RAV4 ili Skode, koje takodje vozimo u firmi.
Inace se auto ponasa onako kako ga je novinar opisao, vozi se sportski, i pomalo je tvrd.

Stole

pre 13 godina

Bolje je dodati jos 3-4 hiljade evrica i uzeti Volvo XC60 sa motorom 2.4D od 175ks.
Kupac dobija daleko bolju masinu, uz to ce biti drugaciji od ostalih, nece sedeti u ovom ogromnom Golfu, a i dobice puno bolji motor.
Ko ima da plati 31 hiljadu taj ima i 35 :)

Dragan

pre 13 godina

Vozim Tiguan i toplo ga prepiručujem ozbiljnim kupicima.Automobil je siguran, startan i veoma brz, a potrošnja nije velika, pogotovu na otvorenom putu.Inače, automobil je veoma pregledan jer mu visina sedišta omogućava preglednost.Po mom mišljenju mnogo je sigurniji i pouzdaniji od RAV-a 4 i sl.

Filip

pre 13 godina

Dobar auto, ali to je mnogo para.

Škoda Yeti sa tim motorom i u istoj opremi (samo bez nepotrebnog park asistenta)košta oko 21 K Evra, dakle praktično dva ista automobila, a razlika od 9 hiljada je ogromna- praktično za jedan ceo novi mali auto!

krcko

pre 13 godina

@Rasa
svaka cast za komentar, posle napisanog je suvisno bilo sta reci o VW grupaciji.
ali mi smo takvi, ono sto imamo je mnogo dobro, pa makar to bio i neki fiat, a posto nemamo vw ili bmw, onda su oni losi i njihovi svetski priznati konstruktori nemaju pojma!

polu-hadzija

pre 13 godina

imao sam prilike voziti i tiguan i rav4. i po gradu i na duzim relacijama (npr grcka). pozitivno iznenadjen voznim karakteristikama tiguana i VEOMA negativno iznenadjen rav4-om.

nisam mogao da verujem.

a sto se cene tice (vazna je to stavka - nema sta), tiguan je skup - cinjenica.

Ja

pre 13 godina

Da se razumemo golf na stiklama (Tiguan) nije lose vozilo ali ama bas u nicemu osim po ceni nije bolji od Forda Kuge ali ko voli nek izvoli

Sale

pre 13 godina

@Ivan... Zasto SUV? Pa evo na primer: ja imam camac koji vucem u Grcku svake godine. Tamo mi treba auto koji moze da ga spusti i izvuce iz mora. Isto tako, hocu da je auto siguran, udoban i brz (kada ne vucem camac). Izabrao sam xc90 v8...

Sebastian L.

pre 13 godina

@Ivan
Sve sve - ali da je CR-V 2.2 CRDi "tesko djubre" - oko toga se ne mogu nikako sloziti ... Mada, ako je za tebe Golf GTI pravi auto, onda mi nije jasno sta si uopste trazio u CR-V-u - i sta ti znaci "vozio sam" ...
Sticajem okolnosti, ja sam istim tim CR-V-om pregazio Evropu uzduz i popreko - od Atlantika do Karpata i od Baltika do Mediterana - auto se sluzbeno vozi po svakakvim putevima i do sada su posle 50.000 km promenjene samo gume i metlice brisaca - sve drugo funkcionise kao i prvog dana. Auto je kupljen i odrzava se kod Hondinog dilera u Novom Sadu.
Voznja je iznenadjujuce udobna (a kako i ne bi bila sa onolikim tockovima i medjuosovinskim rastojanjem), motor jako lepo vuce na otvorenom putu u bilo kojoj od 6 brzina (u pitanju je prosla generacija od 103 kW) - potrosnja je prihvatljiva (nigde ne preko 10 litara sa visokim prosecima brzina, na regionalnim putevima oko 6 litara), u unutrasnjosti i u gepeku - za razliku od svoje konkurencije u vidu Rav-a ili ovog Tiguana ima sasvim dovoljno mesta za 5 ljudi i sav njihov prtljag ... Po meni taj auto ima jako malo mana - recimo slabiju preglednost pozadi ili malo vecu masu sto uzrokuje vece naprezanje motora pri polasku auta iz mirovanja - ali sve ostalo je odlicno odradjeno.
Tako da bih bas voleo da vidim da se ovakva neka dva ili tri automobila postave na uporedni test - Tiguan, Rav i CR-V - posto vidim da su i po ceni negde blizu - pa da vidimo sta bi onda test-vozaci imali da kazu ...

Marko

pre 13 godina

A sad pljuvanje po ovom odlicnom automobilu samo zato sto je VW! Nisam ga vozio, verovacu autoru na rec (+ znam kakvi su ostali novi VW u pogledu voznih karakteristika), zato RAV 4-glavnog konkurenta jesam, pa to je uzas od poskakivanja, po losim putevima udobniji mi je bio BMW E46 sa niskoprofilnim gumama koji je kao karting i svaka rupa se oseti i odbija bubrege. :)
Dizajn je subjektivna stvar, mada uopste ne deluje bezlicno, a nijedan konkurent u ovoj klasi se ne moze pohvaliti nekim vrhunskim dizajnom, ionako je ovde akcenat stavljen na funkcionalnost.

Г

pre 13 godina

Избор оваквог типа аутомобила понекад може да указује на известан непатворен отклон од конвенционалног. У случају овог аутомобила права реч је оксиморон, нешто као Мик Џегер - побуњеник милијардер. У реду, јасно ми је да људи који плате 30к(и много више) ЕУР хоће да имају и осећај сигурности, али он је овде везан искључиво за клишее о VW... . Реално, ово је одличан избор, али постоје и 2 много боља у овој класи - Форестер и X-Trail. у оба случаја добије се више породичног аутомобила што и јесте права сврха класе.

Dusan

pre 13 godina

Auto je lep spolja ali je unutra ruzan jer je komandna tabla iz golfa plus. Za te pare su dizajneri trebali da budu malo mastovitiji. VW treba bar jos jednu generacijui da izbaci da bi dostigao Toyotu rav4

ja

pre 13 godina

Ovo su kola za one koji ne ume da racunaju a kod slova posebno vole W i V a ostali mogu da nabave vise (ili barem isto) za manje love recimo: Kugu (onu od forda :)) ili HRV ili...

USVW

pre 13 godina

U Americi se ovaj VW prodaje sa dvolitarskim turbo-benzincem (turbo kao standard). Iako je jedan od malobrojnih VW automobila koji mi se dopada po izgledu, Tiguan ima neoprostivo mali prtljaznik, sto je za ovu klasu automobila nedopustivo (kao kad bi sportski automobil imao slabo ubrzanje). Steta.

Igor JGD

pre 13 godina

Uvek bih pre uzeo Skodu Yeti - ista mehanika, manja cena, DSG menjac moze da se doplati uz skoro svaki motor za razliku od Tiguana, inteligentije resen auto pa i zbog 10cm manje duzine ima isti prostor u kabini i gepeku, modularna sedista, modernija i lepsa ceo kontrolni prednji pult i instrumentacija, a po mom ukusu je Yeti linteresantije dizajniran i lepsi SUV! A nije nikakva tajna da su skode po svim zvanicnim anketama sa svih trzista u EU pouzdaniji auto sa mnogo manje kvarova. P.S. Low-buget alternativa za vise od duplo manje novca je Dacia Duster 1.5dci 4x4 - vise nego duplo jeftiniji, udobniji, sposobniji u terenskoj voznji.. pravi izbor za vecinu racionalnih kupaca u Srbiji koji zele SUV(ili odlican porodican auto)

Ivan

pre 13 godina

@Sale: A koliko jos vlasnika SUV-ova vuce ista vise od kese iz supermarketa i to od Novog Beograda do Dorcola? U pitanju je moda i to je to. U stvari u pitanju je marketing, znaju proizvodjaci da prodaju i alpski vazduh u flasi, pa sto ne bi i lepo spakovan auto koji sve moze (kako da ne moze).

@VW-MANIJACI: VI ste stavrno naporni. Zato i mi drugi moramo da budemo naporni. A sad da ne bi ispalo da smo i iskljucivi: vozim Hondu Civic Aerodeck staru 10 godina. Sipam i vozim. I mnogo je volim! Vozio sam Golf 6 GTI DSG pre 4 meseca u Svajcarskoj: da imam para, kupio bih sebi jedan sutra. Vozio sam i Hondu CR-V 2.2 CDTi - tesko djubre! To sve samo da nagovestim da nisam pristrasan. A Tiguan, kao sto rekoh, ne kapiram kao KONCEPT.

Igor JGD

pre 13 godina

Uvek bih pre uzeo Skodu Yeti - ista mehanika, manja cena, DSG menjac moze da se doplati uz skoro svaki motor za razliku od Tiguana, inteligentije resen auto pa i zbog 10cm manje duzine ima isti prostor u kabini i gepeku, modularna sedista, modernija i lepsa ceo kontrolni prednji pult i instrumentacija, a po mom ukusu je Yeti linteresantije dizajniran i lepsi SUV! A nije nikakva tajna da su skode po svim zvanicnim anketama sa svih trzista u EU pouzdaniji auto sa mnogo manje kvarova. P.S. Low-buget alternativa za vise od duplo manje novca je Dacia Duster 1.5dci 4x4 - vise nego duplo jeftiniji, udobniji, sposobniji u terenskoj voznji.. pravi izbor za vecinu racionalnih kupaca u Srbiji koji zele SUV(ili odlican porodican auto)

ja

pre 13 godina

Ovo su kola za one koji ne ume da racunaju a kod slova posebno vole W i V a ostali mogu da nabave vise (ili barem isto) za manje love recimo: Kugu (onu od forda :)) ili HRV ili...

Ja

pre 13 godina

Da se razumemo golf na stiklama (Tiguan) nije lose vozilo ali ama bas u nicemu osim po ceni nije bolji od Forda Kuge ali ko voli nek izvoli

Ivan

pre 13 godina

I dalje ne razumem koncept SUV vozila, a verovatno nikada i necu.
Ipak, imajuci u vidu da je ovo VW, unapred se radujem komentarima Marka-VW (npr. "Sjajan auto, najbolji za te pare") :)

Dusan

pre 13 godina

Ne razumem autorovu fasciniranost ovim modelom. Drugi proizvodjaci nude slicno ili isto za mnogo manje novca. Uzmomo za primer Hyundai ix 35 koji je po voznim karakteristikama, nivou opreme i motoru na nivou Tiguana, ali je jeftiniji od njega za oko 8000 e. da i ne spominjem razlike u kasko osiguranju. Da li se zaista isplati davati toliku razliku zbog imena? Kvalitet necu da komentarisem jer Hyundai kao i VW spada u kvalitetnije proizvodjace!

Dusan

pre 13 godina

Auto je lep spolja ali je unutra ruzan jer je komandna tabla iz golfa plus. Za te pare su dizajneri trebali da budu malo mastovitiji. VW treba bar jos jednu generacijui da izbaci da bi dostigao Toyotu rav4

Stole

pre 13 godina

Bolje je dodati jos 3-4 hiljade evrica i uzeti Volvo XC60 sa motorom 2.4D od 175ks.
Kupac dobija daleko bolju masinu, uz to ce biti drugaciji od ostalih, nece sedeti u ovom ogromnom Golfu, a i dobice puno bolji motor.
Ko ima da plati 31 hiljadu taj ima i 35 :)

Ivan

pre 13 godina

@Sale: A koliko jos vlasnika SUV-ova vuce ista vise od kese iz supermarketa i to od Novog Beograda do Dorcola? U pitanju je moda i to je to. U stvari u pitanju je marketing, znaju proizvodjaci da prodaju i alpski vazduh u flasi, pa sto ne bi i lepo spakovan auto koji sve moze (kako da ne moze).

@VW-MANIJACI: VI ste stavrno naporni. Zato i mi drugi moramo da budemo naporni. A sad da ne bi ispalo da smo i iskljucivi: vozim Hondu Civic Aerodeck staru 10 godina. Sipam i vozim. I mnogo je volim! Vozio sam Golf 6 GTI DSG pre 4 meseca u Svajcarskoj: da imam para, kupio bih sebi jedan sutra. Vozio sam i Hondu CR-V 2.2 CDTi - tesko djubre! To sve samo da nagovestim da nisam pristrasan. A Tiguan, kao sto rekoh, ne kapiram kao KONCEPT.

Sale

pre 13 godina

@Ivan... Zasto SUV? Pa evo na primer: ja imam camac koji vucem u Grcku svake godine. Tamo mi treba auto koji moze da ga spusti i izvuce iz mora. Isto tako, hocu da je auto siguran, udoban i brz (kada ne vucem camac). Izabrao sam xc90 v8...

Filip

pre 13 godina

Dobar auto, ali to je mnogo para.

Škoda Yeti sa tim motorom i u istoj opremi (samo bez nepotrebnog park asistenta)košta oko 21 K Evra, dakle praktično dva ista automobila, a razlika od 9 hiljada je ogromna- praktično za jedan ceo novi mali auto!

rasa

pre 13 godina

stvarno ne razumem likove koji imaju potrebu da omalovazavaju volkswagen. mislim da je VW dokazao svoju vrednost uspehom na svetskom trzistu, a i kod nas. mi smo ovde mali i sitni, a upravo se ovde lome koplja i raspravlja se da li je ili nije dobar VW. vozila doticnog proizvodjaca jesu dobra, ne svidjaju se svima, taman posla kada bi svi imali isti ukus, ali sto se tice kvaliteta, pouzdanosti, izdrzljivosti, dugotrajnoisti tu zaista nema sta da se prigovori, VW je u samom vrhu svetske auto industrije.
nemacki inzenjeri uspevaju da zadovolje potrebe celog sveta, ali srbi nikako da budu zadovoljni, izgleda da imamo najmanje para, a najistancaniji ukus, pa nam je i prepakovani jugo u obliku punta bolji od pasata, tuarega i fetona.
juce sam gledao na b92 televiziji emisiju top gear, u kojoj je svoju zapazenu ulogu imao lamborgini gallardo ili murcielago, nisam tacno zapamtio. jeremy clarkson, voditelj popularne emisije, je bio vozac lamborginija i izricito je pohvalio kvalitet celog vozila, naglasivsi da su ga izradili nemacki inzenjeri. jedino sto na automobilu nije dobro jeste italijanske proizvodnje, a to je sistem otvaranja rezervoara, koji ne funkcionise dobro. kaze-nemci su jednu jedinu stvar ostavili italijanima da urade, a oni ni to ne mogu da urade kako treba!
VW je ogroman koncern, u njegovom sastavu su vrhunski brendovi poput audija, bentleya, lamborghinija, bugatija i drugih, sve su to vozila koja su prepoznatljiva i pozeljna na svakoj tacki zemaljske kugle, tako da ne vidim osnaova za nasu raspravu o kompetentnosti VW-a u proizvodnji vozila, on dobro zna kako to treba raditi, i ne trebamo im mi da solimo pamet inzenjerima iz Volfsburga.

Г

pre 13 godina

Избор оваквог типа аутомобила понекад може да указује на известан непатворен отклон од конвенционалног. У случају овог аутомобила права реч је оксиморон, нешто као Мик Џегер - побуњеник милијардер. У реду, јасно ми је да људи који плате 30к(и много више) ЕУР хоће да имају и осећај сигурности, али он је овде везан искључиво за клишее о VW... . Реално, ово је одличан избор, али постоје и 2 много боља у овој класи - Форестер и X-Trail. у оба случаја добије се више породичног аутомобила што и јесте права сврха класе.

Marko

pre 13 godina

A sad pljuvanje po ovom odlicnom automobilu samo zato sto je VW! Nisam ga vozio, verovacu autoru na rec (+ znam kakvi su ostali novi VW u pogledu voznih karakteristika), zato RAV 4-glavnog konkurenta jesam, pa to je uzas od poskakivanja, po losim putevima udobniji mi je bio BMW E46 sa niskoprofilnim gumama koji je kao karting i svaka rupa se oseti i odbija bubrege. :)
Dizajn je subjektivna stvar, mada uopste ne deluje bezlicno, a nijedan konkurent u ovoj klasi se ne moze pohvaliti nekim vrhunskim dizajnom, ionako je ovde akcenat stavljen na funkcionalnost.

Velja

pre 13 godina

U kancelariji imamo dva Tiguana, otprilike dve godine stari, kod jednog stop svetla i zadnji zmigavci otkazuju kad god pada kisa ili je auto na pranju. A kod drugog je otkazivao servo, brisaci, i jos neke sitnice. Mozda se radi o tome sto su automobili iz prvih serija, ali definitivno nisu pouzdani kao Tojote RAV4 ili Skode, koje takodje vozimo u firmi.
Inace se auto ponasa onako kako ga je novinar opisao, vozi se sportski, i pomalo je tvrd.

USVW

pre 13 godina

U Americi se ovaj VW prodaje sa dvolitarskim turbo-benzincem (turbo kao standard). Iako je jedan od malobrojnih VW automobila koji mi se dopada po izgledu, Tiguan ima neoprostivo mali prtljaznik, sto je za ovu klasu automobila nedopustivo (kao kad bi sportski automobil imao slabo ubrzanje). Steta.

Petar

pre 13 godina

Evo ja nesto da dodam. Moja zena vozi tiguan 2.0tsi. Mi smo stari fanovi honde, ali igrom slucaja kupili smo ovaj automobil. Ovaj auto ima 200ks i ne mogu da opisem moje uzbudjenje kad za oko 7sec dostigne stotku. Ipak je to SUV. KOristimo ga i za duze voznje, od Muscata do Dubaia (oko 400km u jednom pravcu).Ovaj auto je jako prijatno iznenandjenje od VW. Ja sam se mogao i nazvati VW hater, ali posle ovog ne. I ne stoji poredjenje sa x-trailom i slicnim traktorima jer jednostavno nisu ista klasa. Probajte da vozite Tiguan tsi i sve ce vam biti jasno. Jedino je potrosnja dosta jaka , al ako zivite na Bliskom Istoku to je nebitna stavka! Pozdrav

krcko

pre 13 godina

@Rasa
svaka cast za komentar, posle napisanog je suvisno bilo sta reci o VW grupaciji.
ali mi smo takvi, ono sto imamo je mnogo dobro, pa makar to bio i neki fiat, a posto nemamo vw ili bmw, onda su oni losi i njihovi svetski priznati konstruktori nemaju pojma!

polu-hadzija

pre 13 godina

imao sam prilike voziti i tiguan i rav4. i po gradu i na duzim relacijama (npr grcka). pozitivno iznenadjen voznim karakteristikama tiguana i VEOMA negativno iznenadjen rav4-om.

nisam mogao da verujem.

a sto se cene tice (vazna je to stavka - nema sta), tiguan je skup - cinjenica.

Dragan

pre 13 godina

Vozim Tiguan i toplo ga prepiručujem ozbiljnim kupicima.Automobil je siguran, startan i veoma brz, a potrošnja nije velika, pogotovu na otvorenom putu.Inače, automobil je veoma pregledan jer mu visina sedišta omogućava preglednost.Po mom mišljenju mnogo je sigurniji i pouzdaniji od RAV-a 4 i sl.

Sebastian L.

pre 13 godina

@Ivan
Sve sve - ali da je CR-V 2.2 CRDi "tesko djubre" - oko toga se ne mogu nikako sloziti ... Mada, ako je za tebe Golf GTI pravi auto, onda mi nije jasno sta si uopste trazio u CR-V-u - i sta ti znaci "vozio sam" ...
Sticajem okolnosti, ja sam istim tim CR-V-om pregazio Evropu uzduz i popreko - od Atlantika do Karpata i od Baltika do Mediterana - auto se sluzbeno vozi po svakakvim putevima i do sada su posle 50.000 km promenjene samo gume i metlice brisaca - sve drugo funkcionise kao i prvog dana. Auto je kupljen i odrzava se kod Hondinog dilera u Novom Sadu.
Voznja je iznenadjujuce udobna (a kako i ne bi bila sa onolikim tockovima i medjuosovinskim rastojanjem), motor jako lepo vuce na otvorenom putu u bilo kojoj od 6 brzina (u pitanju je prosla generacija od 103 kW) - potrosnja je prihvatljiva (nigde ne preko 10 litara sa visokim prosecima brzina, na regionalnim putevima oko 6 litara), u unutrasnjosti i u gepeku - za razliku od svoje konkurencije u vidu Rav-a ili ovog Tiguana ima sasvim dovoljno mesta za 5 ljudi i sav njihov prtljag ... Po meni taj auto ima jako malo mana - recimo slabiju preglednost pozadi ili malo vecu masu sto uzrokuje vece naprezanje motora pri polasku auta iz mirovanja - ali sve ostalo je odlicno odradjeno.
Tako da bih bas voleo da vidim da se ovakva neka dva ili tri automobila postave na uporedni test - Tiguan, Rav i CR-V - posto vidim da su i po ceni negde blizu - pa da vidimo sta bi onda test-vozaci imali da kazu ...