Petak, 28.05.2010.

00:26

Dinkić: Neko će morati u zatvor

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio da koliku odgovornost ko snosi u aferi "satelit" treba da kaže pravosuđe, ali da će neko morati da ide u zatvor.

Izvor: Danas

Dinkiæ: Neko æe morati u zatvor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Ivan LDN

pre 13 godina

To da li ce neko ici u zatvor ili ne odlucuje "nezavisno" sudstvo i policija.

Da li je moguce da gospodin Dinkic daje ovakve izjave i na taj nacin vrsi pritisak na sudstvo i policiju.

Gospodin Dinkic je takodje bio protivnik poziva na linc putem medija i zute stampe. Takodje je nosilac promene zakona o informisanju.

Sta se dogodilo sa svim politicarima koji su bili pokretaci promena u Srbiji koje su usledile nakon 5/10/2000?

Gospodinu Dinkicu bi mozda bilo mnogo bolje da se fokusira na to sta ce biti sa akcijama zaposlenih Telekoma Srbija nakon prodaje.

Rec je o dvadeste hiljada zaposlenih i bivsih zaposlenih u penziju kao i njihovim porodicama.

Sve su to glasaci na sledecim izborima koji su blizu. Ako gospodin Dinkic nastavi ovako G17 ce se pretvoriti u lift stranku i otici u zaborav kao i DSS.

Uz sve to Delta tone, misica Forcan ga je vec napustila. Koliko ce jos dugo gospodin Dinkic moci da racuna na Miskovica i njemu slicne kao na svoje saveznike.

Mislim da gospodin Dinkic svoj senzacionalistickim izjavama pokusava da skrene paznju glasaca sa pravih tema od kojih se zivi kao npr. akcije od 1000 evra.

"Laki je malo nervozan" i "Samo vas gledamo"!

Jovana

pre 13 godina

Slažem se u konstataciji da svi dokumenti moraju biti otvoreni za javnost i da se konačno treba pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti onih čiji se potpisi nalaze na onim dokumentima, ali i tadašnjeg predsednika Vlade, jer ministri ne rade stvari tek tako na svoju ruku a da premijer sa tim nije prethodno upoznat. Dinkić je prvi ukazao na nepravilnosti u celoj ovoj priči, tako da ne vidim mesta njegovoj satanizaciji. Čovek radi posao pošteno.

nebojsa,nbgd

pre 13 godina

Pa naravno da ce neko morati da ide u zatvor? Kada bi ovo proslo (40 miliona na stetu gradjana) bez zatvora onda bolje da kao narod trazimo starateljstvo a ne da vodimo drzavu na ovakav nacin!! A sto se odgovornosti tice pitanje za Dinkica glasi: Ko je postvio Davinica na mesto ministra odbrane?? Posle svega sta je uradio (satelit, Dragic) i malom detetu je jasno da se radi ili o velikom diletantu ili opasnom prevarantu!! Čiju kadrovsku komisiju je prosao i da li je prosao jer pre nego sto je postao ministar niko za njega nikad nije čuo!!

petronije

pre 13 godina

Za mene je logično da, čim afera i različiti iskazi kao i prećutkivanja postoje, sve dokumente otvoriti na javno razmatranje i stvari su u toj fazi već pola rešene.

Kritican

pre 13 godina

Naravno da sve dokumente potpisuje ministar, ali to ne znaci da je on sam odlucio o tome.
Meni je ovde interesantno nesto drugo. Dinkic uporno tvrdi nesto za sta zna da nije tacno. Mene to navodi na pomisao da ima debeo razlog za to...

Miša

pre 13 godina

Ne odobravam, u zatvor ide pošten svet (secikese, saobraćajni prekršaji, neplatiše i sl.). Ako ove mahere pustimo u zatvore, pa oni nauče ove tamo kako se "mariše" na veliko, tek tada smo gotovi.
"Niški centar za zaštitu zatvora"

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Zar nije pametnije, pre nego sto nekoga strpate u zatvor poslusati "pametan" predlog podpredsednika Vlade Bozidara Djelica koji kaze:
Đelić o regulisanju duga za satelit
26. maj 2010. | 12:37
Potpredsednik Vlade Božidar Đelić najavio je da će predložiti da se deo novca za izraelsku kompaniju "Imidžset“ upotrebi za nabavku izraelske tehnologije.
Sad samo treba znati "izabrati" od izraelske tehnologije ono sto nama treba, ne da nam oni "uvale" bilo sta i mozemo vec "biti zahvalni" onima koji su sklopili ovaj "UNOSAN POSAO"!
"svaki narod ima onakvu vlast kakvu ZASLUZUJE" !

Stevan

pre 13 godina

Da je pravosudje nezavisno Vi bi, Dinkicu, vec odavno bili na dozivotnoj robiji, a posto nije onda ni za ovo niko nece odgovarati. Bice kao sa kofercetom, a mi cemo jos godinama slusati Vasu politikantsku demagogiju. Da je srece da Vas nikad nismo upoznali. Ovako gubimo godine u beznadju i bedi, obrukani i ponizeni, svi u zatvoru u koji ste nas upravo Vi i Vase kolege iz vlade zakljucali, gospodine Dinkicu. Da imate u malo savesti zbog svega sto ste Vi i Vasi kadrovi iz G 17 ucinili uzdrzali biste se od bilo kakvih komentara na temu zatvora.
Pitam se cesto, da li Vi ikad u zivotu pocrvenite od stida, kao sto se mi svakodnevno stidimo zbog Vas.

Sudija

pre 13 godina

Ja predlažem prekršajne prijave i kaznu do 10.000 dinara. To će baš dobro da ih uzdrma. I još da ih zamolimo da to ne rade više. No-no.

moja malenkost

pre 13 godina

A šta ako Davinić pomisli da će mu biti dosadno u buvari, te svojom pričom rezerviše i kartu za cimera? Ko li bi mogao biti taj?

Milorad

pre 13 godina

Niko neće u zatvor! Jedino što većina građana Srbije zna ko bi trebalo! I ko je najviše kumovao tome da Srbija padne na nivo Albanije u ekonomskom smislu... Onaj ko je bio za ovih 10 godina u svim vladama mirođija!

Miloš

pre 13 godina

E, da je imalo pravde na ovom svetu, ti bi prvi išao u zatvor.

Ne samo za satelit (nije Davinić tu ništa radio na svoju ruku) nego i za sve ostalo.

nenad

pre 13 godina

Vidi ga Mladja sto se raspucao... Kad je Kristo delio bonuse to je sve bilo super jer je JAT dobro poslovao, ali ne bas tako super jer je posle par meseci objavljeno da JAT posluje sa gubitkom, zar ne Mladjo? Dobro, ajde necu vise da te kritikujem jer sam zahvaljuci tebi dobio 1000 evra. Hvala Mladjo...

Milan D.

pre 13 godina

Sve je kao iz magle "neko" ce morati u ztvor kao da se radi o maloj deci koju plase.
Vise je nego indikativno da je Srbija vise nego ojadjena u zadnje 2 decenije a proces je docekala samo afera "kofer" koji je sramno zavrsio sa sramnom zastitom.

Nikola

pre 13 godina

Mislim sama ideja da se zakupe sateliti od Izraela da bi se spijunirao NATO (tj. Amerikanci) na Kosovu je prilicno debilna ideja. Dakle, s vojnog aspekta korist od tih informacija je jednaka nuli. Pa nece valjda Ameri sami sebe da spijuniraju za korist Srbije. Dakle, ovde je cisto rec o namernom sklapanju loseg ugovora da bi se prigrabila ogromna materijalna korist. Sigurno je i to da je rec o vecem broju aktera da bi ovako nesto moglo uopste da prodje i bude potpisano.

Svakog meseca zaduzuju zemlju sa po 380 mil. eura, a sada cemo morati zbog njihovih svinjarija da puknemo i ovih 40 miliona (sudski troskovi + advokati + satelitske usluge nikad cak ostvarene, bez obzira koliko cela ideja bila glupava).

Lanser

pre 13 godina

Da je istraga dosledno sprovedena pre arbitražnog postupka u Parizu, i da je naš Sud ustanovio krivicu i doneo presudu, arbitraža bi se verovatno brže okončala i odštetna suma bi već bila isplaćena. Dakle, postaje sve očiglednije, pogotovo u poslednjih nekoliko meseci da Dinkićeve izjave treba shvatiti u doslovno suprotnom značenju.

Branko

pre 13 godina

Zbog afere Satelit Tadic napada privrednike i prica o stvarima u koje se ne razume. Afera Satelit i slicno trosenje DRZAVNIH para od strane stranackih neradnika je problem a ne ko je gde registrovao firmu. DOSTA JEFTINOG POPULIZMA!

mita sajba II

pre 13 godina

Davinić je spakovao ceo posao, a da nije dobio nikakvu saglasnost za to od Vlade, niti da je ikoga pitao", rekao je ministar ekonomije, koji je u vreme izbijanja afere "satelit" bio ministar finansija.
Zasto onda Davinic, LICNO, iz svog dzepa, ne placa 36 milona??
Ili sve, nije bas tako, kako kaze tadasnji ministar finansija!?
Je l` i Svetozar Marovic, tadasnji predsednik SRJ, neko od tih "ikog", koje nije nista pitao, ali je ipak i on ponegde potpisan, ili misli na sebe i "ikog" iz ostatka vlada? Kada je vec napravljen plan (a dokaz postojanja plana su i potpisi Marovica, vrhovnog komandanta VJ), da nam zakup satelita treba, od koga je trebalo da dobije saglasnost, osim, eventualno premijera (Kostunice) i ministra finansija (Dinkica), a nije ... ili jeste?
"Dinkić: Neko će morati u zatvor"
Ko li je taj??

Broj jedan

pre 13 godina

Kada bi otisli u zatvor svi oni kojima je tamo mesto Dinkicu, najmanje jedna stranka bi ostala bez rukovodstva, posto sumnjam da je u zatvoru dozvoljeno politicko organizovanje.

student apsolvent

pre 13 godina

Ti si gosn ministre trebao biti odavno u zatvoru (i pojedini tvoji pajtaši iz G17) zbog svega što se pokralo u Srbiji od napaćenog naroda.

Dragan

pre 13 godina

Dame i gospodo, dolazi vreme tjorke. U tjorku tje da se ide kao sto se nekada islo i jos uvek ide u Skupstinsku kafanu ili do bankomata nakon sednica upravnih odbora.

sushi

pre 13 godina

Mogli bi svi u zatvor, onako djuture... I pozicija i bivsa i sadasnja opozicija, sa sve kolegama iz CG. A Srbiju proglasiti Japanskim protektoratom, dovesti Japanskog cara i njihove menadzere i inzenjere, edukovati zatucani narod pa bi mozda nesto i bilo od ove zemlje.

studentnijezapaliozito

pre 13 godina

Ma, mirno spavajte, niko nece ici u zatvor.
Kao ni do sada.
Srpska politika je Meka i Medina za lopovluk svake vrste.
Svi mi ostali smo..... (dopisite sami, po osecaju).

sushi

pre 13 godina

Mogli bi svi u zatvor, onako djuture... I pozicija i bivsa i sadasnja opozicija, sa sve kolegama iz CG. A Srbiju proglasiti Japanskim protektoratom, dovesti Japanskog cara i njihove menadzere i inzenjere, edukovati zatucani narod pa bi mozda nesto i bilo od ove zemlje.

student apsolvent

pre 13 godina

Ti si gosn ministre trebao biti odavno u zatvoru (i pojedini tvoji pajtaši iz G17) zbog svega što se pokralo u Srbiji od napaćenog naroda.

studentnijezapaliozito

pre 13 godina

Ma, mirno spavajte, niko nece ici u zatvor.
Kao ni do sada.
Srpska politika je Meka i Medina za lopovluk svake vrste.
Svi mi ostali smo..... (dopisite sami, po osecaju).

Milorad

pre 13 godina

Niko neće u zatvor! Jedino što većina građana Srbije zna ko bi trebalo! I ko je najviše kumovao tome da Srbija padne na nivo Albanije u ekonomskom smislu... Onaj ko je bio za ovih 10 godina u svim vladama mirođija!

Miloš

pre 13 godina

E, da je imalo pravde na ovom svetu, ti bi prvi išao u zatvor.

Ne samo za satelit (nije Davinić tu ništa radio na svoju ruku) nego i za sve ostalo.

Stevan

pre 13 godina

Da je pravosudje nezavisno Vi bi, Dinkicu, vec odavno bili na dozivotnoj robiji, a posto nije onda ni za ovo niko nece odgovarati. Bice kao sa kofercetom, a mi cemo jos godinama slusati Vasu politikantsku demagogiju. Da je srece da Vas nikad nismo upoznali. Ovako gubimo godine u beznadju i bedi, obrukani i ponizeni, svi u zatvoru u koji ste nas upravo Vi i Vase kolege iz vlade zakljucali, gospodine Dinkicu. Da imate u malo savesti zbog svega sto ste Vi i Vasi kadrovi iz G 17 ucinili uzdrzali biste se od bilo kakvih komentara na temu zatvora.
Pitam se cesto, da li Vi ikad u zivotu pocrvenite od stida, kao sto se mi svakodnevno stidimo zbog Vas.

Nikola

pre 13 godina

Mislim sama ideja da se zakupe sateliti od Izraela da bi se spijunirao NATO (tj. Amerikanci) na Kosovu je prilicno debilna ideja. Dakle, s vojnog aspekta korist od tih informacija je jednaka nuli. Pa nece valjda Ameri sami sebe da spijuniraju za korist Srbije. Dakle, ovde je cisto rec o namernom sklapanju loseg ugovora da bi se prigrabila ogromna materijalna korist. Sigurno je i to da je rec o vecem broju aktera da bi ovako nesto moglo uopste da prodje i bude potpisano.

Svakog meseca zaduzuju zemlju sa po 380 mil. eura, a sada cemo morati zbog njihovih svinjarija da puknemo i ovih 40 miliona (sudski troskovi + advokati + satelitske usluge nikad cak ostvarene, bez obzira koliko cela ideja bila glupava).

nenad

pre 13 godina

Vidi ga Mladja sto se raspucao... Kad je Kristo delio bonuse to je sve bilo super jer je JAT dobro poslovao, ali ne bas tako super jer je posle par meseci objavljeno da JAT posluje sa gubitkom, zar ne Mladjo? Dobro, ajde necu vise da te kritikujem jer sam zahvaljuci tebi dobio 1000 evra. Hvala Mladjo...

Dragan

pre 13 godina

Dame i gospodo, dolazi vreme tjorke. U tjorku tje da se ide kao sto se nekada islo i jos uvek ide u Skupstinsku kafanu ili do bankomata nakon sednica upravnih odbora.

moja malenkost

pre 13 godina

A šta ako Davinić pomisli da će mu biti dosadno u buvari, te svojom pričom rezerviše i kartu za cimera? Ko li bi mogao biti taj?

Sudija

pre 13 godina

Ja predlažem prekršajne prijave i kaznu do 10.000 dinara. To će baš dobro da ih uzdrma. I još da ih zamolimo da to ne rade više. No-no.

Broj jedan

pre 13 godina

Kada bi otisli u zatvor svi oni kojima je tamo mesto Dinkicu, najmanje jedna stranka bi ostala bez rukovodstva, posto sumnjam da je u zatvoru dozvoljeno politicko organizovanje.

Branko

pre 13 godina

Zbog afere Satelit Tadic napada privrednike i prica o stvarima u koje se ne razume. Afera Satelit i slicno trosenje DRZAVNIH para od strane stranackih neradnika je problem a ne ko je gde registrovao firmu. DOSTA JEFTINOG POPULIZMA!

Milan D.

pre 13 godina

Sve je kao iz magle "neko" ce morati u ztvor kao da se radi o maloj deci koju plase.
Vise je nego indikativno da je Srbija vise nego ojadjena u zadnje 2 decenije a proces je docekala samo afera "kofer" koji je sramno zavrsio sa sramnom zastitom.

mita sajba II

pre 13 godina

Davinić je spakovao ceo posao, a da nije dobio nikakvu saglasnost za to od Vlade, niti da je ikoga pitao", rekao je ministar ekonomije, koji je u vreme izbijanja afere "satelit" bio ministar finansija.
Zasto onda Davinic, LICNO, iz svog dzepa, ne placa 36 milona??
Ili sve, nije bas tako, kako kaze tadasnji ministar finansija!?
Je l` i Svetozar Marovic, tadasnji predsednik SRJ, neko od tih "ikog", koje nije nista pitao, ali je ipak i on ponegde potpisan, ili misli na sebe i "ikog" iz ostatka vlada? Kada je vec napravljen plan (a dokaz postojanja plana su i potpisi Marovica, vrhovnog komandanta VJ), da nam zakup satelita treba, od koga je trebalo da dobije saglasnost, osim, eventualno premijera (Kostunice) i ministra finansija (Dinkica), a nije ... ili jeste?
"Dinkić: Neko će morati u zatvor"
Ko li je taj??

Kritican

pre 13 godina

Naravno da sve dokumente potpisuje ministar, ali to ne znaci da je on sam odlucio o tome.
Meni je ovde interesantno nesto drugo. Dinkic uporno tvrdi nesto za sta zna da nije tacno. Mene to navodi na pomisao da ima debeo razlog za to...

nebojsa,nbgd

pre 13 godina

Pa naravno da ce neko morati da ide u zatvor? Kada bi ovo proslo (40 miliona na stetu gradjana) bez zatvora onda bolje da kao narod trazimo starateljstvo a ne da vodimo drzavu na ovakav nacin!! A sto se odgovornosti tice pitanje za Dinkica glasi: Ko je postvio Davinica na mesto ministra odbrane?? Posle svega sta je uradio (satelit, Dragic) i malom detetu je jasno da se radi ili o velikom diletantu ili opasnom prevarantu!! Čiju kadrovsku komisiju je prosao i da li je prosao jer pre nego sto je postao ministar niko za njega nikad nije čuo!!

Lanser

pre 13 godina

Da je istraga dosledno sprovedena pre arbitražnog postupka u Parizu, i da je naš Sud ustanovio krivicu i doneo presudu, arbitraža bi se verovatno brže okončala i odštetna suma bi već bila isplaćena. Dakle, postaje sve očiglednije, pogotovo u poslednjih nekoliko meseci da Dinkićeve izjave treba shvatiti u doslovno suprotnom značenju.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Zar nije pametnije, pre nego sto nekoga strpate u zatvor poslusati "pametan" predlog podpredsednika Vlade Bozidara Djelica koji kaze:
Đelić o regulisanju duga za satelit
26. maj 2010. | 12:37
Potpredsednik Vlade Božidar Đelić najavio je da će predložiti da se deo novca za izraelsku kompaniju "Imidžset“ upotrebi za nabavku izraelske tehnologije.
Sad samo treba znati "izabrati" od izraelske tehnologije ono sto nama treba, ne da nam oni "uvale" bilo sta i mozemo vec "biti zahvalni" onima koji su sklopili ovaj "UNOSAN POSAO"!
"svaki narod ima onakvu vlast kakvu ZASLUZUJE" !

Miša

pre 13 godina

Ne odobravam, u zatvor ide pošten svet (secikese, saobraćajni prekršaji, neplatiše i sl.). Ako ove mahere pustimo u zatvore, pa oni nauče ove tamo kako se "mariše" na veliko, tek tada smo gotovi.
"Niški centar za zaštitu zatvora"

petronije

pre 13 godina

Za mene je logično da, čim afera i različiti iskazi kao i prećutkivanja postoje, sve dokumente otvoriti na javno razmatranje i stvari su u toj fazi već pola rešene.

Ivan LDN

pre 13 godina

To da li ce neko ici u zatvor ili ne odlucuje "nezavisno" sudstvo i policija.

Da li je moguce da gospodin Dinkic daje ovakve izjave i na taj nacin vrsi pritisak na sudstvo i policiju.

Gospodin Dinkic je takodje bio protivnik poziva na linc putem medija i zute stampe. Takodje je nosilac promene zakona o informisanju.

Sta se dogodilo sa svim politicarima koji su bili pokretaci promena u Srbiji koje su usledile nakon 5/10/2000?

Gospodinu Dinkicu bi mozda bilo mnogo bolje da se fokusira na to sta ce biti sa akcijama zaposlenih Telekoma Srbija nakon prodaje.

Rec je o dvadeste hiljada zaposlenih i bivsih zaposlenih u penziju kao i njihovim porodicama.

Sve su to glasaci na sledecim izborima koji su blizu. Ako gospodin Dinkic nastavi ovako G17 ce se pretvoriti u lift stranku i otici u zaborav kao i DSS.

Uz sve to Delta tone, misica Forcan ga je vec napustila. Koliko ce jos dugo gospodin Dinkic moci da racuna na Miskovica i njemu slicne kao na svoje saveznike.

Mislim da gospodin Dinkic svoj senzacionalistickim izjavama pokusava da skrene paznju glasaca sa pravih tema od kojih se zivi kao npr. akcije od 1000 evra.

"Laki je malo nervozan" i "Samo vas gledamo"!

Jovana

pre 13 godina

Slažem se u konstataciji da svi dokumenti moraju biti otvoreni za javnost i da se konačno treba pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti onih čiji se potpisi nalaze na onim dokumentima, ali i tadašnjeg predsednika Vlade, jer ministri ne rade stvari tek tako na svoju ruku a da premijer sa tim nije prethodno upoznat. Dinkić je prvi ukazao na nepravilnosti u celoj ovoj priči, tako da ne vidim mesta njegovoj satanizaciji. Čovek radi posao pošteno.

Jovana

pre 13 godina

Slažem se u konstataciji da svi dokumenti moraju biti otvoreni za javnost i da se konačno treba pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti onih čiji se potpisi nalaze na onim dokumentima, ali i tadašnjeg predsednika Vlade, jer ministri ne rade stvari tek tako na svoju ruku a da premijer sa tim nije prethodno upoznat. Dinkić je prvi ukazao na nepravilnosti u celoj ovoj priči, tako da ne vidim mesta njegovoj satanizaciji. Čovek radi posao pošteno.

nenad

pre 13 godina

Vidi ga Mladja sto se raspucao... Kad je Kristo delio bonuse to je sve bilo super jer je JAT dobro poslovao, ali ne bas tako super jer je posle par meseci objavljeno da JAT posluje sa gubitkom, zar ne Mladjo? Dobro, ajde necu vise da te kritikujem jer sam zahvaljuci tebi dobio 1000 evra. Hvala Mladjo...

student apsolvent

pre 13 godina

Ti si gosn ministre trebao biti odavno u zatvoru (i pojedini tvoji pajtaši iz G17) zbog svega što se pokralo u Srbiji od napaćenog naroda.

Branko

pre 13 godina

Zbog afere Satelit Tadic napada privrednike i prica o stvarima u koje se ne razume. Afera Satelit i slicno trosenje DRZAVNIH para od strane stranackih neradnika je problem a ne ko je gde registrovao firmu. DOSTA JEFTINOG POPULIZMA!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Zar nije pametnije, pre nego sto nekoga strpate u zatvor poslusati "pametan" predlog podpredsednika Vlade Bozidara Djelica koji kaze:
Đelić o regulisanju duga za satelit
26. maj 2010. | 12:37
Potpredsednik Vlade Božidar Đelić najavio je da će predložiti da se deo novca za izraelsku kompaniju "Imidžset“ upotrebi za nabavku izraelske tehnologije.
Sad samo treba znati "izabrati" od izraelske tehnologije ono sto nama treba, ne da nam oni "uvale" bilo sta i mozemo vec "biti zahvalni" onima koji su sklopili ovaj "UNOSAN POSAO"!
"svaki narod ima onakvu vlast kakvu ZASLUZUJE" !

Stevan

pre 13 godina

Da je pravosudje nezavisno Vi bi, Dinkicu, vec odavno bili na dozivotnoj robiji, a posto nije onda ni za ovo niko nece odgovarati. Bice kao sa kofercetom, a mi cemo jos godinama slusati Vasu politikantsku demagogiju. Da je srece da Vas nikad nismo upoznali. Ovako gubimo godine u beznadju i bedi, obrukani i ponizeni, svi u zatvoru u koji ste nas upravo Vi i Vase kolege iz vlade zakljucali, gospodine Dinkicu. Da imate u malo savesti zbog svega sto ste Vi i Vasi kadrovi iz G 17 ucinili uzdrzali biste se od bilo kakvih komentara na temu zatvora.
Pitam se cesto, da li Vi ikad u zivotu pocrvenite od stida, kao sto se mi svakodnevno stidimo zbog Vas.

Nikola

pre 13 godina

Mislim sama ideja da se zakupe sateliti od Izraela da bi se spijunirao NATO (tj. Amerikanci) na Kosovu je prilicno debilna ideja. Dakle, s vojnog aspekta korist od tih informacija je jednaka nuli. Pa nece valjda Ameri sami sebe da spijuniraju za korist Srbije. Dakle, ovde je cisto rec o namernom sklapanju loseg ugovora da bi se prigrabila ogromna materijalna korist. Sigurno je i to da je rec o vecem broju aktera da bi ovako nesto moglo uopste da prodje i bude potpisano.

Svakog meseca zaduzuju zemlju sa po 380 mil. eura, a sada cemo morati zbog njihovih svinjarija da puknemo i ovih 40 miliona (sudski troskovi + advokati + satelitske usluge nikad cak ostvarene, bez obzira koliko cela ideja bila glupava).

Miloš

pre 13 godina

E, da je imalo pravde na ovom svetu, ti bi prvi išao u zatvor.

Ne samo za satelit (nije Davinić tu ništa radio na svoju ruku) nego i za sve ostalo.

Kritican

pre 13 godina

Naravno da sve dokumente potpisuje ministar, ali to ne znaci da je on sam odlucio o tome.
Meni je ovde interesantno nesto drugo. Dinkic uporno tvrdi nesto za sta zna da nije tacno. Mene to navodi na pomisao da ima debeo razlog za to...

Dragan

pre 13 godina

Dame i gospodo, dolazi vreme tjorke. U tjorku tje da se ide kao sto se nekada islo i jos uvek ide u Skupstinsku kafanu ili do bankomata nakon sednica upravnih odbora.

moja malenkost

pre 13 godina

A šta ako Davinić pomisli da će mu biti dosadno u buvari, te svojom pričom rezerviše i kartu za cimera? Ko li bi mogao biti taj?

Sudija

pre 13 godina

Ja predlažem prekršajne prijave i kaznu do 10.000 dinara. To će baš dobro da ih uzdrma. I još da ih zamolimo da to ne rade više. No-no.

Miša

pre 13 godina

Ne odobravam, u zatvor ide pošten svet (secikese, saobraćajni prekršaji, neplatiše i sl.). Ako ove mahere pustimo u zatvore, pa oni nauče ove tamo kako se "mariše" na veliko, tek tada smo gotovi.
"Niški centar za zaštitu zatvora"

sushi

pre 13 godina

Mogli bi svi u zatvor, onako djuture... I pozicija i bivsa i sadasnja opozicija, sa sve kolegama iz CG. A Srbiju proglasiti Japanskim protektoratom, dovesti Japanskog cara i njihove menadzere i inzenjere, edukovati zatucani narod pa bi mozda nesto i bilo od ove zemlje.

studentnijezapaliozito

pre 13 godina

Ma, mirno spavajte, niko nece ici u zatvor.
Kao ni do sada.
Srpska politika je Meka i Medina za lopovluk svake vrste.
Svi mi ostali smo..... (dopisite sami, po osecaju).

mita sajba II

pre 13 godina

Davinić je spakovao ceo posao, a da nije dobio nikakvu saglasnost za to od Vlade, niti da je ikoga pitao", rekao je ministar ekonomije, koji je u vreme izbijanja afere "satelit" bio ministar finansija.
Zasto onda Davinic, LICNO, iz svog dzepa, ne placa 36 milona??
Ili sve, nije bas tako, kako kaze tadasnji ministar finansija!?
Je l` i Svetozar Marovic, tadasnji predsednik SRJ, neko od tih "ikog", koje nije nista pitao, ali je ipak i on ponegde potpisan, ili misli na sebe i "ikog" iz ostatka vlada? Kada je vec napravljen plan (a dokaz postojanja plana su i potpisi Marovica, vrhovnog komandanta VJ), da nam zakup satelita treba, od koga je trebalo da dobije saglasnost, osim, eventualno premijera (Kostunice) i ministra finansija (Dinkica), a nije ... ili jeste?
"Dinkić: Neko će morati u zatvor"
Ko li je taj??

Broj jedan

pre 13 godina

Kada bi otisli u zatvor svi oni kojima je tamo mesto Dinkicu, najmanje jedna stranka bi ostala bez rukovodstva, posto sumnjam da je u zatvoru dozvoljeno politicko organizovanje.

Lanser

pre 13 godina

Da je istraga dosledno sprovedena pre arbitražnog postupka u Parizu, i da je naš Sud ustanovio krivicu i doneo presudu, arbitraža bi se verovatno brže okončala i odštetna suma bi već bila isplaćena. Dakle, postaje sve očiglednije, pogotovo u poslednjih nekoliko meseci da Dinkićeve izjave treba shvatiti u doslovno suprotnom značenju.

Milan D.

pre 13 godina

Sve je kao iz magle "neko" ce morati u ztvor kao da se radi o maloj deci koju plase.
Vise je nego indikativno da je Srbija vise nego ojadjena u zadnje 2 decenije a proces je docekala samo afera "kofer" koji je sramno zavrsio sa sramnom zastitom.

Milorad

pre 13 godina

Niko neće u zatvor! Jedino što većina građana Srbije zna ko bi trebalo! I ko je najviše kumovao tome da Srbija padne na nivo Albanije u ekonomskom smislu... Onaj ko je bio za ovih 10 godina u svim vladama mirođija!

nebojsa,nbgd

pre 13 godina

Pa naravno da ce neko morati da ide u zatvor? Kada bi ovo proslo (40 miliona na stetu gradjana) bez zatvora onda bolje da kao narod trazimo starateljstvo a ne da vodimo drzavu na ovakav nacin!! A sto se odgovornosti tice pitanje za Dinkica glasi: Ko je postvio Davinica na mesto ministra odbrane?? Posle svega sta je uradio (satelit, Dragic) i malom detetu je jasno da se radi ili o velikom diletantu ili opasnom prevarantu!! Čiju kadrovsku komisiju je prosao i da li je prosao jer pre nego sto je postao ministar niko za njega nikad nije čuo!!

petronije

pre 13 godina

Za mene je logično da, čim afera i različiti iskazi kao i prećutkivanja postoje, sve dokumente otvoriti na javno razmatranje i stvari su u toj fazi već pola rešene.

Ivan LDN

pre 13 godina

To da li ce neko ici u zatvor ili ne odlucuje "nezavisno" sudstvo i policija.

Da li je moguce da gospodin Dinkic daje ovakve izjave i na taj nacin vrsi pritisak na sudstvo i policiju.

Gospodin Dinkic je takodje bio protivnik poziva na linc putem medija i zute stampe. Takodje je nosilac promene zakona o informisanju.

Sta se dogodilo sa svim politicarima koji su bili pokretaci promena u Srbiji koje su usledile nakon 5/10/2000?

Gospodinu Dinkicu bi mozda bilo mnogo bolje da se fokusira na to sta ce biti sa akcijama zaposlenih Telekoma Srbija nakon prodaje.

Rec je o dvadeste hiljada zaposlenih i bivsih zaposlenih u penziju kao i njihovim porodicama.

Sve su to glasaci na sledecim izborima koji su blizu. Ako gospodin Dinkic nastavi ovako G17 ce se pretvoriti u lift stranku i otici u zaborav kao i DSS.

Uz sve to Delta tone, misica Forcan ga je vec napustila. Koliko ce jos dugo gospodin Dinkic moci da racuna na Miskovica i njemu slicne kao na svoje saveznike.

Mislim da gospodin Dinkic svoj senzacionalistickim izjavama pokusava da skrene paznju glasaca sa pravih tema od kojih se zivi kao npr. akcije od 1000 evra.

"Laki je malo nervozan" i "Samo vas gledamo"!