Četvrtak, 27.05.2010.

10:06

Očekivanja od dogovora sa MMF-om

Građanima Srbije predstoje još dve teške godine, kažu u MMF-u. Sporazum će doprineti stabilnosti kursa, poručuju iz Vlade Srbije.

Izvor: B92

Oèekivanja od dogovora sa MMF-om IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodinac

pre 13 godina

Kako ulaze u zemlju tako i izlaze, kroz multinac. kompanije, "of-šor", za letovanja, zimovanja, seminare...
Sve dok nam je uvoz veći od izvoza postojaće deficit!

tosa

pre 13 godina

ne-penzioner pita:
daj bre, priznajte vec jednom sta mmf trazi da se jos promeni kod penzija.
sada to dajete u skupstinu na glasanje a gradjani jos ne znaju sta.

Armagedon

pre 13 godina

Da bi smo shvatili kakvo je zaista stanje u zemlji, osim što ga najbolje osećamo na svojoj koži, dovoljno je da pogledamo lica Dragutinovićeve i Dinkića jer ona govore više od hiljada reči, a govore nam da nam se crno piše. Pogledajte ih dobro!, To su lica koja, iako bi htela, više ne mogu da lažu!! E sada, ovaj narod je mnogo toga prošao i može da izdrži kao mazga,... a kad ponovo pukne,... što će biti kako vidim veoma skoro,... to više neće biti ni plišane ni pištaljka revolucije,...

taraba

pre 13 godina

to su i nemci 2000-tih mislili kad su menjali marke za evro, ah ti srbi, sta oni mogu da imaju u bankama (samo je zaboravio da srbi bankama uopste ne veruju), ali kad smo poceli da vadimo iz slamarice onih 7-8 milijardi maraka, tako da tih 11 milijardi mi je nekako sica...

smsmsm

pre 13 godina

To što će Srbija ,,povući,, nije mi baš najjasniji termin? Jel to znači zadužiti? Pa šta će nam kad imamo devizne rezerve od 11 milijardi evra?
Treba, da bi Verica NIP otvarala puteve pred izbore,i da bi Mrka konačno počeo raditi nešto na koridoru-10, koji će biti završen 2088.godine.Ali nema veze, ima Mrka iskustva iz Slobinog vremena,asfaltira 1 kilometar, a otvara put od 50km.Bito je da se snima,propaganda.

Zoran

pre 13 godina

Nekada (u bivsoj Jugoslaviji) smo obogacivali nauku Marksizma-Lenjinizma novim primerima u raznim oblastima. Tradicija se nastavlja. Sada obogacujemo ekonomske nauke primerom kako se pozajmljeni novac preliva u crnu rupu.

Saša

pre 13 godina

Ranije kad je Tito bio na čelo Jugoslavije svaki ulazak novca u zemlju se primetio boljem standardu. Sada ulaze milioni evra a od boljeg standarda ništa. Samo će jednog dana reći mi smo dužni kao Grčka i spasavajte se ko može.

Tuta

pre 13 godina

Argentina i Grcka zajedno bice mala maca kakav bankrot ceka Srbiju, na zalost... a moji snovi o povratku postaju sve dalji i bledji....

Marko

pre 13 godina

Sto niko ne kaze ljudima i ovom Narodu da od cele Istocne Evrope jedino Ceska i Poljska nisu saradjivale sa MMF-om. Danas se te zemlje smatraju najnapernijim i privredno najjacim zemljama Istocne Evrope, ostale zemlje su podaljeko od njih. Ne treba biti puno pametan pa zakljuciti od koga je trebalo da prepisujemo! Sram vas bilo, ponasate se kao da je ovaj Narod lud, slep, nepismen, pa ljudi ako vec nemamo mogucnosti da putujemo, imamo bar internet i umemo da citamo, nismo svi nepismeni!

vera

pre 13 godina

I sta sad? Doktori koji su najkorumpiraniji, a imaju "sitnih" 120.000 mesecno ce da pljunu na bonus od 5.000 dinara, a penzioneri koji "nisu ugrozeni" , a imaju 20.000 nece dobiti bonus.

Dakle, smrdljive drzave. I opet sebi samar! Ja sam ih izabrala 2000-te. Grozno!

Saša Kuševac

pre 13 godina

Moja očekivanja u vezi saradnje sa MMF-om zasnovana na realnim činjenicama su sledeća: proći ćemo kao Argentina, Rusija, Grčka i drugi koji su slepo pratili uputstva MMF-a a to znači kao bosi po trnju, ali će zato baron Mlađa fon Mithauzen i negov Miško kao i drugi slični njima da budu još bogatiji na račun još siromašnijeg naroda. "Živeo kapitalizam".

Petar Leković

pre 13 godina

Od svih povlačenja koja je ova vlada do sada uradila jedino joj je uspešno ovo konstantno povlačenje jadnog naroda za nos.

markox

pre 13 godina

Koliko bih voleo da na sajtu, kao na Fejsu, ima opcija 'hide', da hide-ujem Dinkic, Dragutinovic, Matic, ne mogu vise da ih slusam... :-(

Citalac

pre 13 godina

E stvarno sam se obradovao. Nismo se zaduzili, vec " povukli". Bojim se samo da nismo povukli..... ajde da ne budemo bezobrazni, sami sebe za usi!

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Cekaj, cekaj, ako sam dobro shvatio... Ovih 380 miliona ce biti dovoljno da Narodna Banka 3,8 dana odrzava kurs u stagnaciji, s obzirom da su juce prodali 100 miliona evra na medjubankarskom trzistu da bi smirili kurs???
A drugo, ko profitira od te prodaje deviza na medjubankarskom trzistu? Ako se proda 100 miliona evra, a kurs se zbog toga menja pola dinara, kome tih pola miliona evra zarade idu u dzep???

DzoniKG

pre 13 godina

Opet smo lideri ..u zaduzivanju.ne znam da li vam je poznat podatak da je Srbija zadnje 2 godina imala najveci porast duga u odnosu na GDP u svetu! Bravo za vladu..treba svako da bude ponosan na to.
Nikog to vidim ne brine, idemo dalje!

Posmatrac

pre 13 godina

"Dinkić je objasnio da Srbija neće povlačiti sredstva od kraja juna, kada ih MMF odobri, jer trenutno imamo četiri puta veće devizne rezerve od ukupne mase dinara kod građana i banaka."
Ako sredstva MMF-a, tj. novog zaduzenje, nece biti, cemu onda najava da treba otpustiti jos 10% radnika iz javnih sluzbi i to "ravnopravno" kako veli vodja delegacije MMF-a?!? Zapravo, zna li koliko uopste ima zaposlenih u drzavnoj upravi, ma sta to znacilo???
Molio bih novinare B92 da iz svojih arhiva prezentuju svojim gledacioma, slusaocima i citaocima, sta je sve Ministar Dinkic govorio ili bolje reci sve nas obmanjivao u vezi tzv. smanjenja administracije za 5, 10, 15% I to sve od kada je potpisan ovaj poslednji arazman sa MMF-om. Zar ce svih 3 milijarfe evara kreditra MMF-a biti potroseno za tri godine, za smanjnje broja zaposlenih u administraciji Srbije?!? Kukukujjjjj..., pa koliko ih to ima? zna li i sam Dinkic? I da li mozda i on sam ne "fabrikuje" iste?
Pozdrav!

Babin_zub

pre 13 godina

Plan vam je odlican...Vi cete zaduzivati ovu zemlju i od tog novca skolovati svoju decu u inostranstvu gde ce i ostati, a nasa deca ce sutra otplacivati kredite.
Zao mi je sto sam nakon oktobra 2000. verovao u bolje sutra i ostao u zemlji...Trebao sam otici i negde drugde osnovati porodicu. Ali moja deca tu gresku nece ponoviti, dacu sve od sebe da odu odavde, sto dalje i za uvek.

Mr. Smith

pre 13 godina

Da li sam ja jedini kome smeta termin "povlačenje" sredstava...
Nekako mi je neprikladno...
Iako u ovoj situaciji se i radi o nekoj vrsti povlačenja, povlačenja svih nas za nos...od strane naše vlade...

Aster Blistok

pre 13 godina

Ma bas ste prave saljivdzije, nema vam premca! Eto narod umire, ne od smeha nego od gladi, a vi kao "povlacite" foru posle fore. Bogami, sumnjam da cete dugo povlaciti ovaj narod ovakvim trikovima...

duznik

pre 13 godina

Nema kod nas ni ekonomije ni politike. Rasprodali su privredne resurse a sad nas prezaduzuju. Srpska deca i unuci ce trpeti i otplacivati njihove privatizacije i "povlacenja".

Sanja

pre 13 godina

Dokle ce se razmisljati samo o drzavnom sektoru i zasto ce samo zaposleni u tom sektoru dobijati pomoc. Sve se ovo i desava zbog loseg gazdovanja u drzavnom sektoru. O privatnom sektoru niko i ne govori a kamoli da nam neko pruzi podrsku i pomoc.

D.Savic,Paris

pre 13 godina

A moze li da se zna zasto drzava koja ima 12 milijardi eura deviznih rezervi "povlaci" jos 380 miliona dolara i u koju svrhu? Ako treba da se puni budzet nek se puni iz tih rezervi, nista mi vise nije jasno.

vladimir

pre 13 godina

Kada imate ovoliko revizija u kratkom vremenskom intervalu onda je potpuno jasno da se razgovara o zeljama a ne o realnim projekcijama. Potpuno bez ikakve odgovornosti ali sa neogranicenim ovlascenjima i mmf i nasa vlada se iznova "pronalaze" na stetu nas samih. Pola procenta gore, pola procenta dole i stvar resena do sledece revizije itd. Strucno, nema sta. Zaduzujemo se novcem da bi branili dinar u odnosu na novac kojim se zaduzujemo??? Mislim...

nindza.postar

pre 13 godina

"... POVUKLI 380.000.000 ..." ... hmmmm ... kako cudno pise "...ZADUZILI SE ZA 380.000.000..." ... jos malo, pa ne bi me cudilo da pocnu i latinske reci da upotrebljavaju ...

nindza postar

pre 13 godina

pa zar nije rezim (boris tadic) pre neku nedelju rekao da cemo vec krajem ove godine gradjani bolje da zive tj. obecao bolji zivot ... hmmm ... ima li nekoga ko pedanto belezi ove nebuloze koje izgovara ovaj rezim pa da ih iznese, onako, hronoloski pred izbore ...

Rajko Cvetkovic

pre 13 godina

Kako vam bre ne dosadi da toliko kukate i naričete. Penzije su sada veće nego što su mogućnosti poreskih obveznika. A vi gospodo penzioneri, gde vam je Penzioni Fond, dok su Broz i Sloba to rasprčkavali, niste se bunili - onda vam je bilo lepo. Zvaničan podatak je da je samo 20% penzionera otislo u "punu" penziju. Mislite o tome i dosta više!

Tanjian

pre 13 godina

380 miliona ce nam trajati 3,8 dana ako nastave da dnevno prodaju 100 mil eur za odbranu kursa.
A da iste te pare uloze u nova radna mesta bar bi dugorocno nesto uradili

Bojan

pre 13 godina

Niste vi nista "povukli" nego ste se jos jednom po ko zna koji put zaduzili, a ono sto je posebno interesantno je sto ste ponosni na to.

Ognjen

pre 13 godina

Stidljivo povlacenje a ne novi kredit.A do pre neki dan rekose nece biti potrebno povlaciti ostatak kredita od ukupno 2,9 mlrd evra,kao i to da se kriza kod nas nece osetiti cak cemo i profitirati od recesije,samo neznam na koga su mislili na sebe ili gradjane Srbije.

Dejan

pre 13 godina

"Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda Albert Jeger izjavio je da će 2010. i 2011. biti dve teške godine za građane Srbije zbog usporenog rasta i oporavka privrede i ocenio da Srbija mora da smanji javnu potrošnju i pojača fiskalnu disciplinu da bi taj usporeni rast lakše podnela."

Hvala Bogu pa imamo nase politicare, na celu sa predsednikm, koji nas svojim izjavama i ponasanjem svaki dan uveseljavaju i olaksavaju nam ova teska vremena.

radnik

pre 13 godina

Pa plate i penzije se nece povecavati do sredine juna 2011 jer dotle traje aranzman sa MMF-om. Dobicemo 2 bonusa od 2000 ili 5000 dinara ,ali ce nam se povecati cene svih proizvoda i usluga zbog pada dinara, uz to nas ceka i poskupljenje komunalnih usluga za jos 10% ukoliko se uvede jedinstvena stopa PDV-a, uz to nam se spremaju i najveci porezi na imovinu u celom regionu i od svih bivsih yu republika a sve te cene proizvoda ,usluga ,poreza cemo placati sa najmanjim platama u celom regionu jer nas je i Albanija presisala sa standardom.

Дијаспорац

pre 13 godina

Само се задужујте и трошкарите. Чукунунуци, али не ваши, ће да плаћају ваше башкарење. Предвиђам 2 милијарде ЕУРа рупу у буџету ове године, осим ако не поклоните Телеком па не буде пола од тога.

alo alo

pre 13 godina

Iz cega ce se isplatiti "bonus" (valjda za velike uspehe javnih preduzeca?) ako cemo i ovako imati veci deficit zbog lose prognoze rasta od 2%?

Bojan

pre 13 godina

Niste vi nista "povukli" nego ste se jos jednom po ko zna koji put zaduzili, a ono sto je posebno interesantno je sto ste ponosni na to.

radnik

pre 13 godina

Pa plate i penzije se nece povecavati do sredine juna 2011 jer dotle traje aranzman sa MMF-om. Dobicemo 2 bonusa od 2000 ili 5000 dinara ,ali ce nam se povecati cene svih proizvoda i usluga zbog pada dinara, uz to nas ceka i poskupljenje komunalnih usluga za jos 10% ukoliko se uvede jedinstvena stopa PDV-a, uz to nam se spremaju i najveci porezi na imovinu u celom regionu i od svih bivsih yu republika a sve te cene proizvoda ,usluga ,poreza cemo placati sa najmanjim platama u celom regionu jer nas je i Albanija presisala sa standardom.

Дијаспорац

pre 13 godina

Само се задужујте и трошкарите. Чукунунуци, али не ваши, ће да плаћају ваше башкарење. Предвиђам 2 милијарде ЕУРа рупу у буџету ове године, осим ако не поклоните Телеком па не буде пола од тога.

alo alo

pre 13 godina

Iz cega ce se isplatiti "bonus" (valjda za velike uspehe javnih preduzeca?) ako cemo i ovako imati veci deficit zbog lose prognoze rasta od 2%?

Babin_zub

pre 13 godina

Plan vam je odlican...Vi cete zaduzivati ovu zemlju i od tog novca skolovati svoju decu u inostranstvu gde ce i ostati, a nasa deca ce sutra otplacivati kredite.
Zao mi je sto sam nakon oktobra 2000. verovao u bolje sutra i ostao u zemlji...Trebao sam otici i negde drugde osnovati porodicu. Ali moja deca tu gresku nece ponoviti, dacu sve od sebe da odu odavde, sto dalje i za uvek.

nindza.postar

pre 13 godina

"... POVUKLI 380.000.000 ..." ... hmmmm ... kako cudno pise "...ZADUZILI SE ZA 380.000.000..." ... jos malo, pa ne bi me cudilo da pocnu i latinske reci da upotrebljavaju ...

Dejan

pre 13 godina

"Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda Albert Jeger izjavio je da će 2010. i 2011. biti dve teške godine za građane Srbije zbog usporenog rasta i oporavka privrede i ocenio da Srbija mora da smanji javnu potrošnju i pojača fiskalnu disciplinu da bi taj usporeni rast lakše podnela."

Hvala Bogu pa imamo nase politicare, na celu sa predsednikm, koji nas svojim izjavama i ponasanjem svaki dan uveseljavaju i olaksavaju nam ova teska vremena.

Ognjen

pre 13 godina

Stidljivo povlacenje a ne novi kredit.A do pre neki dan rekose nece biti potrebno povlaciti ostatak kredita od ukupno 2,9 mlrd evra,kao i to da se kriza kod nas nece osetiti cak cemo i profitirati od recesije,samo neznam na koga su mislili na sebe ili gradjane Srbije.

Tanjian

pre 13 godina

380 miliona ce nam trajati 3,8 dana ako nastave da dnevno prodaju 100 mil eur za odbranu kursa.
A da iste te pare uloze u nova radna mesta bar bi dugorocno nesto uradili

nindza postar

pre 13 godina

pa zar nije rezim (boris tadic) pre neku nedelju rekao da cemo vec krajem ove godine gradjani bolje da zive tj. obecao bolji zivot ... hmmm ... ima li nekoga ko pedanto belezi ove nebuloze koje izgovara ovaj rezim pa da ih iznese, onako, hronoloski pred izbore ...

Mr. Smith

pre 13 godina

Da li sam ja jedini kome smeta termin "povlačenje" sredstava...
Nekako mi je neprikladno...
Iako u ovoj situaciji se i radi o nekoj vrsti povlačenja, povlačenja svih nas za nos...od strane naše vlade...

DzoniKG

pre 13 godina

Opet smo lideri ..u zaduzivanju.ne znam da li vam je poznat podatak da je Srbija zadnje 2 godina imala najveci porast duga u odnosu na GDP u svetu! Bravo za vladu..treba svako da bude ponosan na to.
Nikog to vidim ne brine, idemo dalje!

D.Savic,Paris

pre 13 godina

A moze li da se zna zasto drzava koja ima 12 milijardi eura deviznih rezervi "povlaci" jos 380 miliona dolara i u koju svrhu? Ako treba da se puni budzet nek se puni iz tih rezervi, nista mi vise nije jasno.

vera

pre 13 godina

I sta sad? Doktori koji su najkorumpiraniji, a imaju "sitnih" 120.000 mesecno ce da pljunu na bonus od 5.000 dinara, a penzioneri koji "nisu ugrozeni" , a imaju 20.000 nece dobiti bonus.

Dakle, smrdljive drzave. I opet sebi samar! Ja sam ih izabrala 2000-te. Grozno!

Aster Blistok

pre 13 godina

Ma bas ste prave saljivdzije, nema vam premca! Eto narod umire, ne od smeha nego od gladi, a vi kao "povlacite" foru posle fore. Bogami, sumnjam da cete dugo povlaciti ovaj narod ovakvim trikovima...

markox

pre 13 godina

Koliko bih voleo da na sajtu, kao na Fejsu, ima opcija 'hide', da hide-ujem Dinkic, Dragutinovic, Matic, ne mogu vise da ih slusam... :-(

Petar Leković

pre 13 godina

Od svih povlačenja koja je ova vlada do sada uradila jedino joj je uspešno ovo konstantno povlačenje jadnog naroda za nos.

Rajko Cvetkovic

pre 13 godina

Kako vam bre ne dosadi da toliko kukate i naričete. Penzije su sada veće nego što su mogućnosti poreskih obveznika. A vi gospodo penzioneri, gde vam je Penzioni Fond, dok su Broz i Sloba to rasprčkavali, niste se bunili - onda vam je bilo lepo. Zvaničan podatak je da je samo 20% penzionera otislo u "punu" penziju. Mislite o tome i dosta više!

Citalac

pre 13 godina

E stvarno sam se obradovao. Nismo se zaduzili, vec " povukli". Bojim se samo da nismo povukli..... ajde da ne budemo bezobrazni, sami sebe za usi!

Sanja

pre 13 godina

Dokle ce se razmisljati samo o drzavnom sektoru i zasto ce samo zaposleni u tom sektoru dobijati pomoc. Sve se ovo i desava zbog loseg gazdovanja u drzavnom sektoru. O privatnom sektoru niko i ne govori a kamoli da nam neko pruzi podrsku i pomoc.

Posmatrac

pre 13 godina

"Dinkić je objasnio da Srbija neće povlačiti sredstva od kraja juna, kada ih MMF odobri, jer trenutno imamo četiri puta veće devizne rezerve od ukupne mase dinara kod građana i banaka."
Ako sredstva MMF-a, tj. novog zaduzenje, nece biti, cemu onda najava da treba otpustiti jos 10% radnika iz javnih sluzbi i to "ravnopravno" kako veli vodja delegacije MMF-a?!? Zapravo, zna li koliko uopste ima zaposlenih u drzavnoj upravi, ma sta to znacilo???
Molio bih novinare B92 da iz svojih arhiva prezentuju svojim gledacioma, slusaocima i citaocima, sta je sve Ministar Dinkic govorio ili bolje reci sve nas obmanjivao u vezi tzv. smanjenja administracije za 5, 10, 15% I to sve od kada je potpisan ovaj poslednji arazman sa MMF-om. Zar ce svih 3 milijarfe evara kreditra MMF-a biti potroseno za tri godine, za smanjnje broja zaposlenih u administraciji Srbije?!? Kukukujjjjj..., pa koliko ih to ima? zna li i sam Dinkic? I da li mozda i on sam ne "fabrikuje" iste?
Pozdrav!

duznik

pre 13 godina

Nema kod nas ni ekonomije ni politike. Rasprodali su privredne resurse a sad nas prezaduzuju. Srpska deca i unuci ce trpeti i otplacivati njihove privatizacije i "povlacenja".

Saša

pre 13 godina

Ranije kad je Tito bio na čelo Jugoslavije svaki ulazak novca u zemlju se primetio boljem standardu. Sada ulaze milioni evra a od boljeg standarda ništa. Samo će jednog dana reći mi smo dužni kao Grčka i spasavajte se ko može.

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Cekaj, cekaj, ako sam dobro shvatio... Ovih 380 miliona ce biti dovoljno da Narodna Banka 3,8 dana odrzava kurs u stagnaciji, s obzirom da su juce prodali 100 miliona evra na medjubankarskom trzistu da bi smirili kurs???
A drugo, ko profitira od te prodaje deviza na medjubankarskom trzistu? Ako se proda 100 miliona evra, a kurs se zbog toga menja pola dinara, kome tih pola miliona evra zarade idu u dzep???

Saša Kuševac

pre 13 godina

Moja očekivanja u vezi saradnje sa MMF-om zasnovana na realnim činjenicama su sledeća: proći ćemo kao Argentina, Rusija, Grčka i drugi koji su slepo pratili uputstva MMF-a a to znači kao bosi po trnju, ali će zato baron Mlađa fon Mithauzen i negov Miško kao i drugi slični njima da budu još bogatiji na račun još siromašnijeg naroda. "Živeo kapitalizam".

vladimir

pre 13 godina

Kada imate ovoliko revizija u kratkom vremenskom intervalu onda je potpuno jasno da se razgovara o zeljama a ne o realnim projekcijama. Potpuno bez ikakve odgovornosti ali sa neogranicenim ovlascenjima i mmf i nasa vlada se iznova "pronalaze" na stetu nas samih. Pola procenta gore, pola procenta dole i stvar resena do sledece revizije itd. Strucno, nema sta. Zaduzujemo se novcem da bi branili dinar u odnosu na novac kojim se zaduzujemo??? Mislim...

Tuta

pre 13 godina

Argentina i Grcka zajedno bice mala maca kakav bankrot ceka Srbiju, na zalost... a moji snovi o povratku postaju sve dalji i bledji....

Marko

pre 13 godina

Sto niko ne kaze ljudima i ovom Narodu da od cele Istocne Evrope jedino Ceska i Poljska nisu saradjivale sa MMF-om. Danas se te zemlje smatraju najnapernijim i privredno najjacim zemljama Istocne Evrope, ostale zemlje su podaljeko od njih. Ne treba biti puno pametan pa zakljuciti od koga je trebalo da prepisujemo! Sram vas bilo, ponasate se kao da je ovaj Narod lud, slep, nepismen, pa ljudi ako vec nemamo mogucnosti da putujemo, imamo bar internet i umemo da citamo, nismo svi nepismeni!

Zoran

pre 13 godina

Nekada (u bivsoj Jugoslaviji) smo obogacivali nauku Marksizma-Lenjinizma novim primerima u raznim oblastima. Tradicija se nastavlja. Sada obogacujemo ekonomske nauke primerom kako se pozajmljeni novac preliva u crnu rupu.

smsmsm

pre 13 godina

To što će Srbija ,,povući,, nije mi baš najjasniji termin? Jel to znači zadužiti? Pa šta će nam kad imamo devizne rezerve od 11 milijardi evra?
Treba, da bi Verica NIP otvarala puteve pred izbore,i da bi Mrka konačno počeo raditi nešto na koridoru-10, koji će biti završen 2088.godine.Ali nema veze, ima Mrka iskustva iz Slobinog vremena,asfaltira 1 kilometar, a otvara put od 50km.Bito je da se snima,propaganda.

Armagedon

pre 13 godina

Da bi smo shvatili kakvo je zaista stanje u zemlji, osim što ga najbolje osećamo na svojoj koži, dovoljno je da pogledamo lica Dragutinovićeve i Dinkića jer ona govore više od hiljada reči, a govore nam da nam se crno piše. Pogledajte ih dobro!, To su lica koja, iako bi htela, više ne mogu da lažu!! E sada, ovaj narod je mnogo toga prošao i može da izdrži kao mazga,... a kad ponovo pukne,... što će biti kako vidim veoma skoro,... to više neće biti ni plišane ni pištaljka revolucije,...

Vojvodinac

pre 13 godina

Kako ulaze u zemlju tako i izlaze, kroz multinac. kompanije, "of-šor", za letovanja, zimovanja, seminare...
Sve dok nam je uvoz veći od izvoza postojaće deficit!

taraba

pre 13 godina

to su i nemci 2000-tih mislili kad su menjali marke za evro, ah ti srbi, sta oni mogu da imaju u bankama (samo je zaboravio da srbi bankama uopste ne veruju), ali kad smo poceli da vadimo iz slamarice onih 7-8 milijardi maraka, tako da tih 11 milijardi mi je nekako sica...

tosa

pre 13 godina

ne-penzioner pita:
daj bre, priznajte vec jednom sta mmf trazi da se jos promeni kod penzija.
sada to dajete u skupstinu na glasanje a gradjani jos ne znaju sta.

Rajko Cvetkovic

pre 13 godina

Kako vam bre ne dosadi da toliko kukate i naričete. Penzije su sada veće nego što su mogućnosti poreskih obveznika. A vi gospodo penzioneri, gde vam je Penzioni Fond, dok su Broz i Sloba to rasprčkavali, niste se bunili - onda vam je bilo lepo. Zvaničan podatak je da je samo 20% penzionera otislo u "punu" penziju. Mislite o tome i dosta više!

radnik

pre 13 godina

Pa plate i penzije se nece povecavati do sredine juna 2011 jer dotle traje aranzman sa MMF-om. Dobicemo 2 bonusa od 2000 ili 5000 dinara ,ali ce nam se povecati cene svih proizvoda i usluga zbog pada dinara, uz to nas ceka i poskupljenje komunalnih usluga za jos 10% ukoliko se uvede jedinstvena stopa PDV-a, uz to nam se spremaju i najveci porezi na imovinu u celom regionu i od svih bivsih yu republika a sve te cene proizvoda ,usluga ,poreza cemo placati sa najmanjim platama u celom regionu jer nas je i Albanija presisala sa standardom.

Дијаспорац

pre 13 godina

Само се задужујте и трошкарите. Чукунунуци, али не ваши, ће да плаћају ваше башкарење. Предвиђам 2 милијарде ЕУРа рупу у буџету ове године, осим ако не поклоните Телеком па не буде пола од тога.

Saša Kuševac

pre 13 godina

Moja očekivanja u vezi saradnje sa MMF-om zasnovana na realnim činjenicama su sledeća: proći ćemo kao Argentina, Rusija, Grčka i drugi koji su slepo pratili uputstva MMF-a a to znači kao bosi po trnju, ali će zato baron Mlađa fon Mithauzen i negov Miško kao i drugi slični njima da budu još bogatiji na račun još siromašnijeg naroda. "Živeo kapitalizam".

Bojan

pre 13 godina

Niste vi nista "povukli" nego ste se jos jednom po ko zna koji put zaduzili, a ono sto je posebno interesantno je sto ste ponosni na to.

Tuta

pre 13 godina

Argentina i Grcka zajedno bice mala maca kakav bankrot ceka Srbiju, na zalost... a moji snovi o povratku postaju sve dalji i bledji....

Marko

pre 13 godina

Sto niko ne kaze ljudima i ovom Narodu da od cele Istocne Evrope jedino Ceska i Poljska nisu saradjivale sa MMF-om. Danas se te zemlje smatraju najnapernijim i privredno najjacim zemljama Istocne Evrope, ostale zemlje su podaljeko od njih. Ne treba biti puno pametan pa zakljuciti od koga je trebalo da prepisujemo! Sram vas bilo, ponasate se kao da je ovaj Narod lud, slep, nepismen, pa ljudi ako vec nemamo mogucnosti da putujemo, imamo bar internet i umemo da citamo, nismo svi nepismeni!

Tanjian

pre 13 godina

380 miliona ce nam trajati 3,8 dana ako nastave da dnevno prodaju 100 mil eur za odbranu kursa.
A da iste te pare uloze u nova radna mesta bar bi dugorocno nesto uradili

Babin_zub

pre 13 godina

Plan vam je odlican...Vi cete zaduzivati ovu zemlju i od tog novca skolovati svoju decu u inostranstvu gde ce i ostati, a nasa deca ce sutra otplacivati kredite.
Zao mi je sto sam nakon oktobra 2000. verovao u bolje sutra i ostao u zemlji...Trebao sam otici i negde drugde osnovati porodicu. Ali moja deca tu gresku nece ponoviti, dacu sve od sebe da odu odavde, sto dalje i za uvek.

DzoniKG

pre 13 godina

Opet smo lideri ..u zaduzivanju.ne znam da li vam je poznat podatak da je Srbija zadnje 2 godina imala najveci porast duga u odnosu na GDP u svetu! Bravo za vladu..treba svako da bude ponosan na to.
Nikog to vidim ne brine, idemo dalje!

D.Savic,Paris

pre 13 godina

A moze li da se zna zasto drzava koja ima 12 milijardi eura deviznih rezervi "povlaci" jos 380 miliona dolara i u koju svrhu? Ako treba da se puni budzet nek se puni iz tih rezervi, nista mi vise nije jasno.

alo alo

pre 13 godina

Iz cega ce se isplatiti "bonus" (valjda za velike uspehe javnih preduzeca?) ako cemo i ovako imati veci deficit zbog lose prognoze rasta od 2%?

nindza postar

pre 13 godina

pa zar nije rezim (boris tadic) pre neku nedelju rekao da cemo vec krajem ove godine gradjani bolje da zive tj. obecao bolji zivot ... hmmm ... ima li nekoga ko pedanto belezi ove nebuloze koje izgovara ovaj rezim pa da ih iznese, onako, hronoloski pred izbore ...

Ognjen

pre 13 godina

Stidljivo povlacenje a ne novi kredit.A do pre neki dan rekose nece biti potrebno povlaciti ostatak kredita od ukupno 2,9 mlrd evra,kao i to da se kriza kod nas nece osetiti cak cemo i profitirati od recesije,samo neznam na koga su mislili na sebe ili gradjane Srbije.

Dejan

pre 13 godina

"Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda Albert Jeger izjavio je da će 2010. i 2011. biti dve teške godine za građane Srbije zbog usporenog rasta i oporavka privrede i ocenio da Srbija mora da smanji javnu potrošnju i pojača fiskalnu disciplinu da bi taj usporeni rast lakše podnela."

Hvala Bogu pa imamo nase politicare, na celu sa predsednikm, koji nas svojim izjavama i ponasanjem svaki dan uveseljavaju i olaksavaju nam ova teska vremena.

nindza.postar

pre 13 godina

"... POVUKLI 380.000.000 ..." ... hmmmm ... kako cudno pise "...ZADUZILI SE ZA 380.000.000..." ... jos malo, pa ne bi me cudilo da pocnu i latinske reci da upotrebljavaju ...

Sanja

pre 13 godina

Dokle ce se razmisljati samo o drzavnom sektoru i zasto ce samo zaposleni u tom sektoru dobijati pomoc. Sve se ovo i desava zbog loseg gazdovanja u drzavnom sektoru. O privatnom sektoru niko i ne govori a kamoli da nam neko pruzi podrsku i pomoc.

Aster Blistok

pre 13 godina

Ma bas ste prave saljivdzije, nema vam premca! Eto narod umire, ne od smeha nego od gladi, a vi kao "povlacite" foru posle fore. Bogami, sumnjam da cete dugo povlaciti ovaj narod ovakvim trikovima...

Petar Leković

pre 13 godina

Od svih povlačenja koja je ova vlada do sada uradila jedino joj je uspešno ovo konstantno povlačenje jadnog naroda za nos.

Mr. Smith

pre 13 godina

Da li sam ja jedini kome smeta termin "povlačenje" sredstava...
Nekako mi je neprikladno...
Iako u ovoj situaciji se i radi o nekoj vrsti povlačenja, povlačenja svih nas za nos...od strane naše vlade...

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Cekaj, cekaj, ako sam dobro shvatio... Ovih 380 miliona ce biti dovoljno da Narodna Banka 3,8 dana odrzava kurs u stagnaciji, s obzirom da su juce prodali 100 miliona evra na medjubankarskom trzistu da bi smirili kurs???
A drugo, ko profitira od te prodaje deviza na medjubankarskom trzistu? Ako se proda 100 miliona evra, a kurs se zbog toga menja pola dinara, kome tih pola miliona evra zarade idu u dzep???

Citalac

pre 13 godina

E stvarno sam se obradovao. Nismo se zaduzili, vec " povukli". Bojim se samo da nismo povukli..... ajde da ne budemo bezobrazni, sami sebe za usi!

duznik

pre 13 godina

Nema kod nas ni ekonomije ni politike. Rasprodali su privredne resurse a sad nas prezaduzuju. Srpska deca i unuci ce trpeti i otplacivati njihove privatizacije i "povlacenja".

vladimir

pre 13 godina

Kada imate ovoliko revizija u kratkom vremenskom intervalu onda je potpuno jasno da se razgovara o zeljama a ne o realnim projekcijama. Potpuno bez ikakve odgovornosti ali sa neogranicenim ovlascenjima i mmf i nasa vlada se iznova "pronalaze" na stetu nas samih. Pola procenta gore, pola procenta dole i stvar resena do sledece revizije itd. Strucno, nema sta. Zaduzujemo se novcem da bi branili dinar u odnosu na novac kojim se zaduzujemo??? Mislim...

Posmatrac

pre 13 godina

"Dinkić je objasnio da Srbija neće povlačiti sredstva od kraja juna, kada ih MMF odobri, jer trenutno imamo četiri puta veće devizne rezerve od ukupne mase dinara kod građana i banaka."
Ako sredstva MMF-a, tj. novog zaduzenje, nece biti, cemu onda najava da treba otpustiti jos 10% radnika iz javnih sluzbi i to "ravnopravno" kako veli vodja delegacije MMF-a?!? Zapravo, zna li koliko uopste ima zaposlenih u drzavnoj upravi, ma sta to znacilo???
Molio bih novinare B92 da iz svojih arhiva prezentuju svojim gledacioma, slusaocima i citaocima, sta je sve Ministar Dinkic govorio ili bolje reci sve nas obmanjivao u vezi tzv. smanjenja administracije za 5, 10, 15% I to sve od kada je potpisan ovaj poslednji arazman sa MMF-om. Zar ce svih 3 milijarfe evara kreditra MMF-a biti potroseno za tri godine, za smanjnje broja zaposlenih u administraciji Srbije?!? Kukukujjjjj..., pa koliko ih to ima? zna li i sam Dinkic? I da li mozda i on sam ne "fabrikuje" iste?
Pozdrav!

markox

pre 13 godina

Koliko bih voleo da na sajtu, kao na Fejsu, ima opcija 'hide', da hide-ujem Dinkic, Dragutinovic, Matic, ne mogu vise da ih slusam... :-(

vera

pre 13 godina

I sta sad? Doktori koji su najkorumpiraniji, a imaju "sitnih" 120.000 mesecno ce da pljunu na bonus od 5.000 dinara, a penzioneri koji "nisu ugrozeni" , a imaju 20.000 nece dobiti bonus.

Dakle, smrdljive drzave. I opet sebi samar! Ja sam ih izabrala 2000-te. Grozno!

Zoran

pre 13 godina

Nekada (u bivsoj Jugoslaviji) smo obogacivali nauku Marksizma-Lenjinizma novim primerima u raznim oblastima. Tradicija se nastavlja. Sada obogacujemo ekonomske nauke primerom kako se pozajmljeni novac preliva u crnu rupu.

Saša

pre 13 godina

Ranije kad je Tito bio na čelo Jugoslavije svaki ulazak novca u zemlju se primetio boljem standardu. Sada ulaze milioni evra a od boljeg standarda ništa. Samo će jednog dana reći mi smo dužni kao Grčka i spasavajte se ko može.

smsmsm

pre 13 godina

To što će Srbija ,,povući,, nije mi baš najjasniji termin? Jel to znači zadužiti? Pa šta će nam kad imamo devizne rezerve od 11 milijardi evra?
Treba, da bi Verica NIP otvarala puteve pred izbore,i da bi Mrka konačno počeo raditi nešto na koridoru-10, koji će biti završen 2088.godine.Ali nema veze, ima Mrka iskustva iz Slobinog vremena,asfaltira 1 kilometar, a otvara put od 50km.Bito je da se snima,propaganda.

taraba

pre 13 godina

to su i nemci 2000-tih mislili kad su menjali marke za evro, ah ti srbi, sta oni mogu da imaju u bankama (samo je zaboravio da srbi bankama uopste ne veruju), ali kad smo poceli da vadimo iz slamarice onih 7-8 milijardi maraka, tako da tih 11 milijardi mi je nekako sica...

Armagedon

pre 13 godina

Da bi smo shvatili kakvo je zaista stanje u zemlji, osim što ga najbolje osećamo na svojoj koži, dovoljno je da pogledamo lica Dragutinovićeve i Dinkića jer ona govore više od hiljada reči, a govore nam da nam se crno piše. Pogledajte ih dobro!, To su lica koja, iako bi htela, više ne mogu da lažu!! E sada, ovaj narod je mnogo toga prošao i može da izdrži kao mazga,... a kad ponovo pukne,... što će biti kako vidim veoma skoro,... to više neće biti ni plišane ni pištaljka revolucije,...

tosa

pre 13 godina

ne-penzioner pita:
daj bre, priznajte vec jednom sta mmf trazi da se jos promeni kod penzija.
sada to dajete u skupstinu na glasanje a gradjani jos ne znaju sta.

Vojvodinac

pre 13 godina

Kako ulaze u zemlju tako i izlaze, kroz multinac. kompanije, "of-šor", za letovanja, zimovanja, seminare...
Sve dok nam je uvoz veći od izvoza postojaće deficit!