Sreda, 26.05.2010.

10:42

Ministar: Euleks da povuče odluku

Euleks zabranio zvaničnicima Srbije ulazak na Kosovo ukoliko nisu najavljeni. Ministar za KiM Goran Bogdanović traži povlačenje odluke.

Izvor: B92

Ministar: Euleks da povuèe odluku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

mc II

pre 13 godina

Ajde vise da prihvatimo realnost!!!
Kosovo vise nije sastavni deo Srbije, to je nesto sto ceo svet zna..Neko je priznao Kosovo, neko nije ali to ne znaci da je Kosovo u sastavu Srbije...Moramo realno i bez emocija da prihvatimo tu cinjenicu i da se okrenemo buducnosti. Pa imate li vi decu, vi sto zagovarate "Kosovo je srce Srbije"?
Ne postoji "svetska pravda". Uvek je bilo i uvek ce biti da onaj ko je jaci odredjuje pravila...Pa pogledajte istoriju..Srbija je izgubila Kosovo posle agresije NATO...Nepravedna agresija ali je Srbija izgubila. Tada smo, kao "ratni plen" izgubili pokrajinu i moramo da se pomirimo sa tom cinjenicom i da pokusamo da spasemo to malo nasih ljudi koji zive tamo da bi mogli za 100 godina da kazemo da je to nekada bilo nase...Mrznjom i inatom nista ne postizemo...Hajde da se manemo verovanja u ubedjivanja i lazi nasih politicara. Oni su svesni da Kosovo vise "nije nase" ali nece da to javno kazu jer bi to, u Srbiji bilo politicko samoubistvo. Ali opet ono vise nije nase...i nece nikada biti jer svet nece dozvoliti...mislite da ce ih neka odluka MSP spreciti u tome?!! Pa i agresija je pocela nelegalno. Kako glupo zvuci jer po UN svaki rat je nelegalan, ali UN opet odobrava borbene "mirovne operacije" (toliko o pravdi i postovanju prava)..
A opet pitam sve nase koji zagovaraju povratak Kosovo pod okrilje Srbije: STA CEMO RADITI SA TERITORIJOM KOJA JE NERAZVIJENA, KRIMINOGENA, U RUSEVINAMA, NEPRIJATELJSKI NASTROJENA, I, PRE SVEGA, USKORO CE IH IMATI VISE NEGO NAS?!!!!

Petar S.

pre 13 godina

Republike NASLEDNICE bivse YU su NASLEDILE dug SFRJ sporazumom o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, koji je zaključen u Beču 29. juna 2001. godine, stupio je na snagu 2. juna 2004.

Republike nisu imale pravo samostralnog zaduzivanja kod stranih poverilaca, (do trenutka osamostaljenja).
Sve republike nastale raspadom SFRJ, NASLEDILE su svoje granice (unutrasnje republicke postaju spoljne drzavne - odlukom Badinterove komisije, kao i kasnijim odlukama, baziranim na istoj).
To su cinjenice.

lajos

pre 13 godina

Izgleda da nekom svaki, ama bas svaki dan treba ponavljati kao detetu u obdanistu:
"Srbija je 1999. izgubila rat - kapitulirala, a 1919. nakon kapitulacije Madjarske posle rata u kom je Srbija bila pobednik, dobila je Vojvodinu."
Mozda ce im tek tada biti jasno sta znaci kapitulirati, a sta biti na pobednickoj strani

bob

pre 13 godina

G-dine Ministre, a sta bi sa mobinim operaterima na centralnom Kosmetu? Ucutaste se nesto! Izgleda da pojeo Vuk Magarca, nema nista od toga, sramota! Kolko ja vidim nama fali Nebojsa Covic na vasem mestu, covek koji je imao snagu da sve sto sada od drzave Srbije radi na Kosmetu podigne iz pepela.

slobo-dan

pre 13 godina

Bas si ih uplasio Bogdanovicu, evo sve im se gace tresu jer ne znaju sta ce ako prekinemo saradnju sa njima. Daj covece uozbilji se. Nije bitno da li ti moras da se prijavis ili ne unapred vec kako mozes da pomognes onim gradjanima dole koji ocekuju pomoc od drzave Srbije.

Srbobran

pre 13 godina

Što ne reaguje mister Tadić kao predsednik ove zemlje? Više niko neće moći na KiM bez direktnog odobrenja albanskih paralelnih institucija, a u najavi su i pasoši! Taj čovek se uopšte ne meša u svoj posao. Na zahtev Srbije, koju je on vodio i vodi u sve veću nacionalnu katastrofu, Rusija je u SB UN glasala za razmeštanje EULEX misije, inače iste ne bi bilo. Sada i najveći evrofanatici znaju pravu ulogu i prirodu tog famoznog EULEKSA, čija uloga je da NADGLEDA NEZAVISNOST i PREDAJE kosmetskim Albancima OVLAŠĆENJA DRŽAVU. Sve to je predviđeno, navodno neprihvaćenim, planom nobelovca (!?) iz Finske! Toliko o tome!

titimik

pre 13 godina

Kad idete kod komsije trebate pritisnut na zvonce, pa komsija vas ceka prijateljski i otvara vrata dobrodoslim prijateljima. Jedino lopovi ne koriste zvonce silom ulaze.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Srbija je od raspale Yu nasledila stolicu u UN-u, ali kako i sta je sve tome prethodilo to je opste poznato. A kada je rec o dugovima Srbija je nasledila i otplacuje dugove koje je sama zaduzila kao sto je Kosovo odnedavno reuzela i otlacuje svoje dugove. Sve je to regulisano na kakav takav nacin. Medjutim zabrana nenajavljenog i neodobrenog ulaska srpskih zvanicnika u Republiku Kosova koju je izdao Eulex bice ispostovana do kraja jer je zasnovana na medjunarodno pravo ali ja ne sumnjam da je zabrani prethodilo ponasanje Vojislava Kostunice koji je prethodio ovorci svojih ristalica u pratnji uniformisanih naoruzanih placenika i partijskih falangista.

Petar S.

pre 13 godina

Jer sada jasno zasto je Kostunica bio protiv Eulexa.
Sada bi trebalo proglasiti Eulex nepozeljnim, i ukolniti prelazne punktove (ZAJEDNO SA KAMERAMA) prema Kosovu. Ako za Eulex Kosovo nije Srbija, ni za srbiju Mitrovica nije Kosovo.

Sto se rezolucije 1244 tice, ako Srbija nije pravna naslednica YU, to je onda fantasticna vest. Neka se to lepo obijavi i naglasi da Srbija ne duguje ni jednog jedinog centa MMFu i stranim poveriocima. Posto je dug, jeli imala Yugoslavija, a ne Srbija.

vizionarka

pre 13 godina

srbiji treba nova garnitura politicara od vrha do lokala...pogotovu nova neraubovana lica su potrebna na kosovu ako mislimo da pomognemo onoj sacici srba koja je tamo ostala... ovi raznorazni ministri za kosovo su svoje dzepove napunili i imaju rezervnu domovinu...njima je do kosova kao do lanjskog snega...zato uvek pricaju iste price...treba nam novi realan pogled na kosovo i zivot srba na tom kosovu!

Illyria

pre 13 godina

Što više se u Srbiji otkriva istina toliko više su nervozniji srednjevekovni političari i fantomski ministri poput ovoga za "Kosovo i Metohiju".

USA u srcu_auténtico

pre 13 godina

USA uz pomoc EU gradi Balkanski nebeski bastion mira. Danasnjoj generaciji to mozda smeta, zbog loseg ratnoga iskustva iz vremena nacionalisticke raspojasanosti i rasplamsalosti. Ali dolazece generacije ce se znati zahvaliti, i dugo uzivati u ovom nebeskom daru.

Aca J

pre 13 godina

G.Tadic i G.Cvetkovic lepo su izplanirali posete inostranstvu??!Posmatraju izvani kako se narod oseca bedno i ponizeno posle ove objave Eulexa.Ja licno sam ocekivao da ce da reaguju svojim stavom na tu odluku a oni ostavili pijuna tkz.minista za Kosovo da naivnima deli terapiju za smirenje.Sramno

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

"Kosovske institucije su reagovale prošle nedelje kada su u sjevernom delu Mitrovice boravili Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica." Pa vi vidite sta bi ta dva vasa politicka "vragolana" uradila kad bi oni predstvljali Srbiju, i umjesto Kosovom, poceli da se setaju Evropom. Bio bi to nevidjeni dar-mar.

pozeri

pre 13 godina

Ako Eulex i Albanci nastave ovako uradice ono sto ce za njih biti najpogubnije. Imace veoma, veoma negativno nastrojene i Srbe i Srbiju i onda ce od price o "napretku" biti prica o prezivljavanju jer ce i Srbi i Srbija potpuno prekinuti odnose sa EULEX-om. Oni ce onda traziti "postene Srbe" da ih slikaju za "multikulti Kosovo" a Srba nece biti.

milentije

pre 13 godina

Trebalo bi zatraziti misljenje Rusije i Kine -kao i njihovo angazovanje po tom pitanju...
Uostalom, Rusija i Kina po svim pitanjima Kosova i Metohije ne bi trabalo da su nista manje aktivni od USA i EU.

matori

pre 13 godina

"...Naše strpljenje i pokazana konstruktivnost imaju svoje granice", navodi se u izjavi Bogdanovića dostavljenoj agenciji Beta..."
Naravno!
Vaša granica je upravo na onoj crti gde počinje država Kosovo. I šta tu nije jasno?

Ni u druge države (čak ni u susedne), političke delegacije ne mogu da idu bez najave i dopuštenja. Pogotovu ne sa oružjem ispod kaputa...

Uostalom, zašto ne (pokušate da) organizujete nekakve "lokalne" izbore u Crnoj Gori, u Makedoniji ili u Rumuniji? Ima i tamo sasvim dovoljno "srba"...

usa u srcu

pre 13 godina

I Nemci su mislili tamo negde 1942. da nikada nece otici iz ovih krajeva (zanimljivo ali i oni su pomagali albanske nacionaliste na Kosovu)... pa su to mislili i Turci a i ko je mislio da ce se Jugoslavija raspasti pa su svi negde otisli i sveli se na svoju meru pa ce tako i Amerikanci koji polako ali sigurno prepustaju mesto novim i jacim drzavama. A kako u buducnosti ne bi ponavljali sve ovo ali sa obrnutim ulogama, upravo Albanci i Srbi treba sami da nadju kompromisno resenje i da se okrenu drugim stvarima jer ovo sadasnje resenje koje promovisu i namecu Amerikanci nece dovesti ni do stabilizacije ni do resavanja icega ali sasvim sigurno pravi osnove za neki buduci sukob.

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Al' smo mi neki glup narod! Sta jos treba da nam urade da bismo konacno shvatili da je Kosovo otislo baj baj? A da, tad bismo morali da RASPUSTIMO nepotrebno ministarstvo i ukinemo ostale koji nam sisaju krv na slamcicu za tu nepostojecu teritoriju, a to bi moglo izazvati neugodne reakcije zaposlenih.

logovan srpskim imenom Sava

pre 13 godina

Nije posteno da se nasim politicarima zabrani setanje po Kosovu. Ali oni moraju samokriticki da se pitaju kad god odu dole: Gde sam dos'o, sto sam pos'o! Njihove potpaljivacke "setanje i posete" do sada, rezultirale su zabranom korziranja po Kosovo, od sada.

vidoja smoto

pre 13 godina

Pregovori izmedju Kosova i Srbije uveliko se vode. Javnost o tome ne sme previse da zna. Plus, javnost je naelektrisana i zbog drugih zivotnih pitanja. Tako da Kosovo dodje kao zaprska. Vladajucoj koaliciji nije drago da ektremna desnica pravi šou po Kosovu. Inicijativa zabrane, cak i molba za zabranu, mogla je biti narucena od koalicije. Cime bi bila potkresana krila Radikalnih sokolova. Ako Tadic, kao proevropski i demokratski politicar ikad pozeli da ode na Kosovo naravno da ce on prijaviti svoj dolazak. Prijavom on nista ne gubi.

USA budi nadu

pre 13 godina

Amerikanci nikad nece otici! Gde Amerikanci dodju tu i ostanu. Mnogo zivih primera ce te svuda videti: Japan, Koreja, Nemacka, Italija... Kosovo, BiH itd. Cudna neka snaga su Amerikanci.

buducnost

pre 13 godina

Kosovo nije u vlasnistvu Albanaca pa da odredjuju ko sme a ko ne sme da udje na Kosovo i ovo agresivno i bahato ponasanje ce jednoga dana njima samimam da se obije o glavu. To sto je albanska nacionalna manjina visedecenijskim etnickim ciscenjem i zlocinima postala vecina na delu Srbije ne da nikakvo pravo toj nacionalnoj manjini da taj deo otcepljuje i da na tom delu Srbije pravi nekakve svoje nacionalisticke tvorevine. 19. vek je prosao komsije Albanci, vreme stvaranje monoetnickih drzavica, iscrtavanja granica i nacionalistickog izivljavanja je proslo i vreme je da se prilagodite 21. veku i integracijama i krajnje je vreme da i Amerikanci kao glavni sponzori Albanaca u regionu to saopste Albancima.

krasniqi

pre 13 godina

Srbija je pravni naslednik SR Jugoslavije i rezolucija 1244 se i te kako odnosi na Srbiju jer da nije tako, onda niko ne bi ni pregovarao sa Srbijom u vezi Kosova a i ta albanska paradrzava bi vec davno bila legalizovana a da ne spominjemo da u tom slucaju Srbiju ne bi obevazao ni Dejtonski sporazum, ni Kumanovski sporazum niti bilo koji sporazum koji je potpisala SR Jugoslavija, i Srbija bi samo trebala da saceka i useta na Kosovo. Tako da, ta rezolucija i te kako vazi za Srbiju i po toj rezoluciji Kosovo je i te kako deo Srbije i to uprkos samoproglasenjima, americkim pritiscima i smarajucim spinovanjima. Ako neko krsi zakone onda su to upravo Albanci koji su protivno vazecim medjunarodnim dokumentima samoproglasili nekakvu svoju "drzavu" koja opstaje samo zahvaljujuci mazohizmu i inertnosti americke spoljne politike. A sto se tice "zakona" samoproglasene, samozvane i sporne albanske paradrzave, te zakone mogu da postuju Albanci ako hoce ali Srbe i Srbiju ne obavezuju ni za sta. Kao sto su Albanci postovali zakone drzave SRbije tako ce i Srbija odnosno SRbi da postuju"zakone" te albanske "drzave". Mogu sada Albanci, dok jos imaju americku zaledjinu da se izivljavaaju nad Srbima, da seku kablove, zabranjujumo dolazke, lece komplekse i sta sve ne ali sta cemo kada Amerikanci odu? Na zalost, Albanci u svojoj nacionalistickoj zaslepljenosti ne razmisljaju o tome da ce jednoga dana ti Amerikanci otici i da ce sve doci na naplatu pa i ovo arogantno i bahato ponasanje.

Kap u Okeanu

pre 13 godina

Ako ja ovu zabranu od strane EULEKS-a dobro razumem, ona se ocigledno ne odnosi na CASNE I POSTENE Srbe nego samo na POLITICARE iz Srbije ?

Kovrlija Koviljka

pre 13 godina

Ali sta treba da rade nasi politicari na Kosovu, da dele satore i cebad? Koliko su fabrika, mostova, obdanista i skoli na Kosovu, od rata do danas otvorili? Sve se moze izbrojati na prste jedne ruke. Vecina srpskih zvanicnika ide na Kosovo da muti mutnu vodu. Medjutim, ima i casnih izuzetaka.

ILIRKO

pre 13 godina

Svojim izjavama i postupcima albanski politicari krse pravila medjunarodnog prava, krse rezolucije UN-a i norme zdravog razuma, iscrtavaju nekakve nove granice, samoproglasavaju nekakve "drzave"... Gledajte na sta lici Vasa "drzava." Beda, sirotinja, lazni sjaj, bezakonje, samovolja, kriminal, korupcija, nesposobne i izdrzavane institucije, generalizovano NEZNANJE uz neizostavnu aroganciju. Saberite se i promenite pravac dok nije kasno za sve Vas.

gari kuper

pre 13 godina

Ajde bre Bogdanovicu briga mene sta radi taj EULEX i ciji je on advokat, bla bla bla.. Kazi ti meni kad si se vec prihvatio toga sta cemo mi sad..Jasno i glasno, imate li jos neko sredstvo uticaja osim pukih saopstenja..Ako nemate a ja mislim da nemate, onda bre vise prekinite tu politicku nekrofiliju, sta nas lozite vise kad ne mozete nista, samo saopstenja..
Sta ce biti da pitam ja kad za godinu dve neko upadne u taj severni srpski deo i ukine tu geto republiku i celo Kosovo stavi pod vlast Pristine..A to ce da se desi i to svi znamo..Opet ce biti saopstenja jel..Silna korist za onaj narod dole..

Djape

pre 13 godina

Proslediti protestne note UN i EU pod hitno, da se jasno stavi do znanja da situacija sa posetama i mobilnim predajnicima nece biti vishe tolerisana od strane Srbije!

rade

pre 13 godina

Zanima me samo do kada traje mandat EULEX-a, ukoliko postoji vremensko ogranicenje te misije, ne treba je nikako produzivati. Ide tezak period , ali treba izdrzati jer svakim popustanjem na neka njihova insistiranja dobija albanska strana. To sto su oni (EULEX) tako odlucili je kratkog daha. Sve je to zbog misljenja MSP-a, pa su se malko uspanicili. Mi treba da smo naucili nesto iz slucajeva poput Gotovina, Kurti, Sever Kosova i Metohije, itd. Cim pokazes zube na neku njihovu odluku oni se povlace i reaguju kao kukavice. Oslobodili su Gotovinu jer su Hrvati masovno negodovali, Kurtija nisu ni smeli da hapse jer su se utronjali posle par upaljenih dzipova, na severu AP Kosova i Metohije su takodje zastali sa svojim planom jer su videli da su Srbi jedinstveni po pitanju njihovih igrarija. Cinjenicno stanje je da su oni i dalje pod ingerencijom UN-a i UNMIK-a, tako da ce im i ova odluka pasti u vodu. Strpljen - Spasen.

Beqa

pre 13 godina

Druze Bogdanovicu vi opet pretite svojim dokazanom primitivizmom. Svima mora da bude jasno da je Kosovo nezavisna drzava i to moraju polako da osecaju i Srpski politicari. Niko vas nece spreciti da udjete na Kosovo kao gradjanion Kosova, ali kao virtuelni ministar sa pratnjom...malo morgen.

Mika

pre 13 godina

E moja Srbijo, tvoji zvanicnici ne mogu bez dozvole EULEKSA da se krecu po svojoj drzavi, a nas Predsenik se sekira kako da izmiri Sloveniju i Hrvatsku.
Al' su nam prioriteti poredjani po vaznosti.

Страхиња

pre 13 godina

За све Вас који тумачите 1244 како Вам политички одговара, и да једном за свагда завршимо са том причом да не бих слушао дежурне Албанце којима су коментари пуни правде, демократије и слободе док на људе пуцају, у резолуцији пише да је Косово део СРЈ, а Србија је правни и легални наследник СРЈ по УН (која не признаје Косово као независно). За сва даља објашњења обратите се Уједињеним нацијама.

Aelita

pre 13 godina

Svojim izjavama i postupcima srpski politicari krse pravila i norme zdravog razuma. Gledajte na sta lici Vasa drzava. Beda, sirotinja, lazni sjaj, bezakonje, samovolja, generalizovano NEZNANJE uz neizostavnu aroganciju. Saberite se i promenite pravac dok nije kasno za sve Vas.

Robin Hood

pre 13 godina

"Napominjem da sam jutros bez problema iz Beograda doputovao u severni deo Pokrajine, gde se i sada nalazim. Kako će meni, koji sam rođen i živim na Kosovu i Metohiji, ili bilo kom srpskom političaru iz pokrajine, neko da zabrani da dođe u svoju kuću", naveo je Bogdanović:

g.Bogdanovicu, vama je 100 puta receno da kao privatno lice niko nece i ne sme (dok niste krivicno gonjeni) da vam brani da dodjete na Kosovo gde ste i rodjeni. Ali kao politicar iz susedne drzave, e onda je vec druga prica- tada trebate imati Ovlascenje.
Vi postavljate pitanje, kako ce neko da vam brani da dodjete...? i to bas vi koji ste nekoliko puta ispraceni natrag do granice!
Nijedan politicar sveta (cak ni iz USA, EU, Albanije itd.) ne dolazi nenajavljen na Kosovo, tako da necete moci ni vi (naravno, u smislu sluzbene posete)

Zoki

pre 13 godina

Ministar: Euleks krši Rezoluciju UN
Ministre na toj rezoluciji pise da Srbija ne moze da drzi izbore na Kosovu ....... e sada ko krsi rezoluciju vi sami prosudite.
Zaista veliko manipulisanje Srbskog stanovnistva u vezi sa ovom rezolucijom!

nada

pre 13 godina

I ova vest o Kosovu nije bas pozitivna (kao i vecina), ali je lepo znati da Abanci, ne samo da vladaju srpskim jezikom, vec se i loguju srpskim imenima ili simbolima (na pr.: sajkaca). To znaci da im sve srpsko ipak nije mrsko.

Kosovari

pre 13 godina

Cuj cuj, Bogdanovic nista, vise nista manje ima obraz da spominje rezoluciju 1244 koju taj isti Bogdanovic i njegova vlada krse obema nogama. Oni ce da drze neke izbore na sever Kosova mada u rezoluciji lepo pise ko ima pravo da organizuje izbore a to nisu svakako institucije Srbije. Ako nastavi sa ovakvom drskoscu ima da oseti neprijatnosti koje je osetio pre par meseci.

žalosno

pre 13 godina

E pa sada vi kažete da EULEX krši Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Da li znate da i vi gospodine Ministar zajedno sa kompanijom kršite istu Rezoluciju 1244?. Pa naravno da kršite, zato što po toj rezoluciji Srbija ne može da organizira izbore u Kosovo.

Ovo je zaista žalosno!!!

Marina

pre 13 godina

Vašu ljutnju i nezadovoljstvo upućujete na pogrešnu adresu: EULEX je došao na Kosovo da bi nadzirao provedbu Ahtisarijevog plana i postepeno preuzimanje svih ovlasti od strane kosovskih institucija, do potpune nezavisnosti. Nikada vam ni EULEX ni Brisel ni Ban Ki Moon nisu poručili da je Kosovo Srbija nego, naprotiv, 69 zemalja ponavlja da je Kosovo nezavisno, a EULEX predstavlja zajednički stav svih 27 članica EU. To ste slušali i slušate samo od Tadića i Jeremića i stoga vam samo oni mogu odgovoriti zašto su vas lagali. Skup u Sarajevu je još jedan dokaz da Jeremić obmanjuje svoje građane kvalifikacijom nastupa Kosova pod imenom UNMIK/Kosovo. Osobno mislim da je dobro što Srbija, makar i pod maskom prividne zadovoljštine, sudjeluje u Sarajevu jer nema drugog načina da se dođe u EU.

analiticar amater

pre 13 godina

Evropljani su igubili kompas, izgubili su svoje "evropske vrednosti" za koje se zalazu izgubili su se izmedju problema u eu i problema koje imaju na Kosovu. Ne znaju vise sta da rade, gde god zagrebu kriminala i korupcije do guse, a nemaju ni snage ni volje da pocnu stvari da resavaju. Ova njihova odluka je smesna i najbolje ilustruje njihovu nemoc i neznanje, kao i netakticnost u resavanju problema, sve ono sto bi inace trebalo da ih "krasi" kao pripadnike jednog tako visokog kluba kao sto je EU. Oni bi da se drze svojioh principa kad to njima odgovoara, ali se ne libe da zavrcu ruku kada se ti njihovi principi okrenu protiv njih.
I pazite sad ovu sizofreniju, oni uvode drasticnije mere nego pristinska vlada, sutra ce da pominju regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, a pri tome ce na granici svakoga da preslisaju gde i zasto ide?
Opste ludilo se nastavlja, i to nikako nece izaci na dobro jer je svima jasno da ovako vise ne moze, ali s druge strane, barem interno moraju da priznaju da to sa nezavisnoscu ne ide bas kako treba, propadose svi planovi za "sever kosova", pa posto se plase pristine, onda im je najlakse da istresaju svoje frustracije na Beograd dok ponovo ne smisle neku sargarepu. U svakom slucaju, politika im je kratkovida i protiv Kosova i regiona jer takvo ponasanje ne donose mir i stabilnost ni na kraci ni na dugi period, a Bosna je najbolji primer za to. Najsmesnije je sto ce se onda pojaviti neki lik iz Brisela koji ce nam filozofskim tonom drzati predavanje kako sami moramo da resimo svoje probleme pre nego nastavimo put u EU.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Ovo je drugo skorije uplitanje Euleksa. Prvo je bilo podrška za uklanjanje srpskih operatera.
Da li je prisustvo Euleksa odobreno isključivo (!!!) kao statusno neutralno ?! Da li zabranjivanje kretanja zvaničnicima države na čijoj teritoriji (još uvek zvaničnoj i za EU i za savet bezbednosti!!!)spada u mandat Euleksa i da li se to može opisati kao statusno neutralno delovanje???!!!
Da li Euleks ima zadatak da ojačava bilo čije institucije, utiče na telekomunikacije?
Da li Srbija ima pravo pred savetom bezbednosti da zatraži uklanjanje Euleksa sa svoje teritorije zato što krši osnovni princip koji je potpisan kod dolaska-statusna neutralnost?
Koji mandat treba da ima Euleks, a koji ima??? Da li je njegova uloga pomoći u osamostaljivanju Kosova??? Ne bih rekao...

Kosovastar

pre 13 godina

EULEX je dosao na Kosovu da se postuje zakon i to vazeci zakon na Kosovu. Vazeci zakoni na Kosovu kao svi drugi zakoni sveta kazu da zvanicne posete u jednoj drzavi moraju da se najavljuju i to dozvoli od strane drzave domacina. Nista tu nije neobicno. Ako najava takvih poseta vazi za sve drzave (pa i za one iz Albanije) onda treba da vazi i za zvanicnike Srbije. Bez obzira sta Ivanovic smatra, kosovski zvanicnici imaju pravo da postupaju u skladu sa svojim zakonima bez obzira na reakciju.

Simeona_KiM

pre 13 godina

Jos jedna ponizavajuca odluka stranih sila, nasi mediji su puni izjava nasih vatrenih politicara koji svako na svoj nacin ce da sredi Kosovsko pitanje samo, naravno 'kada budu dobili na izbore ???
S' druge strane Albancima se ne zuri, rade polako ali sigurno, sve sto su izjavili to su i uradili

Zoki

pre 13 godina

Samo jos jednom da naglasim za ove neobavestene za rezoluciju 1244.
U TOJ rezoluciji NIGDE NE PISE DA JE KOSOVO U SASTAVU SRBIJE, NEGO JASNO I GLASNO PISE DA KOSOVO JE BILO U SASTAVU JUGOSLAVIJE (koja vise ne postoji).
I ova rezolucija 1244 postala je neki mit.

Dragan

pre 13 godina

.Pitanja za Tadića i Jeremića koji su prihvatiil EULEX! Kakva je to neutralnost ako Eulex ne dozvoljava ulazak političara na teritoriju koja je i po Ustavu Srbije i medjunarodnom pravu u sastavu Srbije? Kako to da EULex ne priznaje srpske izbore, a podrzava pristinske? Kakva je to neutralnost ako gasi srpske sudove, a podrzava pristinske? Kakva je to neutralnost, ako se gasi srpska telefonija, zabranjuje srpske tablice...Sta je sa planom od 6 tačaka? I na kraju, zašto niste slušali dr Koštunicu koji je na vreme upozoravao da je EUlex došao da izgradi nezavisnost Kosova i da ugasi sve srpske institucije! A priča oko 6 tačaka je bila velika prevara i opravdanje pred domaćom javnošću.

pozdravljam

pre 13 godina

Pa neće Euleks da se svaka šuša šetka po Kosovu. Ovi naši za šta god se uhvate upropaste, pa neće ljudi da širimo haos i kriminal jer im je dosta i previše i njihovog.

TOtO

pre 13 godina

Ivanović: Euleks ne može da zabrani posete Kosovu

Gdin Ivanovic se sve vise oglasava i prisutan je u medijama jer se priblizavaju IZBORI U MITROVICI koje organizuje Srbija a na tim IZBORIMA on je kandidat za predsednika opstine Mitrovica.

Pa mora nekako da podize sebi rejting iako mu je niski.

srbin emigrant

pre 13 godina

Zasto Ivanovic kuka, kada nas je pre godinu-dve ubedjivao da ce sve biti bolje kada dodje EULEX. I sta bi. Ivanovicu, i ostali koji ste nam obecavali, dajte ostavku. A Vlada koja ovako brani Kosovo, tako brani i dinar, tako ce sutra i braniti srpsku poljoprivredu, tako ce braniti i nacionalnu ekonomiju. Kada su oko Kosova pristali na zapadni pritisak, pristace i na sve ostalo. Zato se ne postavlja pitanje da li hocemo mitove ili Evropu, vec koliko i cega cemo se odreci dok nam Evropa ne kaze da takvi, bez icega i ikoga vise nikome nismo potrebni.

zoran

pre 13 godina

Vise objasnjenja o nastanku takozvane kosovske drzave mozete naci u knjizi: Prof. Michel Chossudovsky - "America’s "War on Terrorism" Global Research, 2005.On je profesor ekonomije na Univezitetu u Otavi - Kanada i direktor centra za ispitivanje globalizacije.

U knjizi cete naci prave uzroke nastajanja te kvazi drzave. Ono sto je zalosno je cinjenica koja pokazuje zrtvovanje tolikikog naroda na ovim prostorima zarad nekih korporacija i belosvetskih kriminalaca, koji ce kada zavrse sa svojim profitima ponovo da stvore krvoprolice medju neduznim ljudima. Zbog svega toga mi kao narod srpski, albanski trebamo da radimo na osvescivanju najsirih popilacija kako ne bi nasedali iznova i iznova na trikove mrachnih umova ovoga sveta.

hogar

pre 13 godina

Pa neka EULEX proba da zaustavi ili vrati nekog politicara iz Srbije prilikom posete severnom delu Kosova pa cemo videti koliko dugo ce jos nakon toga ostati predstavnici EULEX-a na severu ili koliko brzo ce odatle da odu. Ako Tadic zarad podrske od EU-a mora da pravi kompromise - gradjani Srbije na severu Kosova to ne moraju, ni do sada nisu imali nista pozitivno od EULEX-a tako da nista ne gube. EULEX bi mogao da promeni naziv u "serviseri albanskih nacionalistickih zelja i zeljica" - cisto da ne dovodi u zabludu ljude koji mozda misle da je u pitanju neka neutralna misija.

gyorgy

pre 13 godina

Prva stvar koju je Eulex uradio kada je dosao na Kosovo je bilo oslobadjanje albanskog teroriste Jakupija - to je bio dovoljan znak koliko je Eulex "neutralan". Zanimljivo da Eulex-u uopste ne smetaju samoproglasene i samozvane institucije albanske "drzave kosova" koja se samoproglasila krseci rezoluciju UN-a i koja postoji bez ikakvih dozvola ali istovremeno tom istom Eulex-u smetaju politicari Srbije koji posecujusvoje gradjane na teritriji koja po vazecim rezolucijama i po medjunarodnom pravu pripadaju Srbiji? Zar to nije malo licemerno, gospodo iz Eulex-a? Zar neko zaista zeli da za sva vremena ogadi EU u ovoj drzavi i da li zaista neko misli da se u zamenu za neke mrsave sargarepe moze bas sve raditi sa Srbijom i njenim gradjanima?

Milos

pre 13 godina

Pa i ja bih zabranio posetu i dolazak: Kostunice, Ilica, Vucica, Nikolica i njima slicnima, aman ljudi...Pa oni su u Mitrovici zbog izbora stalno dole. A vi vidite ko ce dobiti u Mitrovici kao i uvek. Strasno, tuga, jad, cemer i........

Milos

Sajkaca

pre 13 godina

"Oni (Euleks) treba da se bore protiv terorizma, organizovanog kriminala i da u tom smislu budu mnogo aktivniji, jer i terorizma i kriminala ima na Kosovu", rekao je Ivanović.
------------------------
Ako se ima na umu da se Srbija smatra sestom drzavom sveta po organizovanom kriminalu, a redovno su cuje da su politicari u spregi sa kriminalom, ispada da se Euleks upravo bavi onim sto mu je zadatak.

veljo

pre 13 godina

Tako im i treba kad su se saglasili da oni dole uposte dodju! Ako su statusno neutralni ko su oni da ogranicavaju kretanje bilo koga u svojoj zemlji!

Nada

pre 13 godina

Hvala nasoj vladi na uspesno odbranjenom teritorijalnom integritetu Srbije. Uskoro cemo sa pasosima na Kosovo. Kako su odbranili Kosovo tako "uspeso" brane i ekonomsku stabilnost Srbije. Sramota! Da smo Japanci pola vlade bi izvrsilo samoubistvo, ovako gledamo kako nas neprestano obmanjuju i po njihvom zivimo u divnoj i slobodnoj zemlji. Med i mleko.

laza

pre 13 godina

pa posto nasa opozicija i pozicija zna sta hoce a ne zna sta treba ovo je dobar potez euleksa da zastiti napaceni narod i bar mu malo pomogne da se zastiti od prodavaca magle koje budzet nazalost dobro placa

mc

pre 13 godina

Ta misija je ovlascena od te iste EU u koju tezimo da udjemo...A sta traze nasi politicari na teritoriji Kosova nenajavljeni?!!! Normalno je da se najave.Nije to sad neka procedura, kao da ce u redu za vize da cekaju, vec da se najave i dobiju dozvolu za boravak na "medjunarodnom protektoratu" koji mi ne priznajemo ali de fakto je teritorija koja NIJE NASA...Mozda jos nije nezavisna i samostalna, ali sigurno nije nasa. Nas to boli ali je to realnost...I meni je deda umro skoro...boli me...tuzan sam...ali je umro...kraj..mrak..

Slobodan

pre 13 godina

nasi vajni politicari treba EU i Briselu i Eulex-u da postave samo jedno pitanje: da li se na isti nacin kontrolisu i tretiraju posete Albanskih politicara Kosovu. To bi trebalo da je takodje druga drzava, po njima.

nixonn

pre 13 godina

Na stranu stanje na terenu, kako moze inostrana misija da ti zabrani kretanje na terenu koje je medjunarodnom rezolucijom okarakterisano kao tvoje? To ti dodje isto da ekipa iz susednog sela ti zabrani da se setas po svojoj avliji bez njihovog odobrenja. Bezobrazno malo...

HROMI DABA

pre 13 godina

EULEKS pokazuje svoje pravo lice - staje na jednu stranu.
A ko ga je ovlastio za to?
Sve mi se čini da genijalnom politikom zapadnih režima KIM je zamrznuti konflikt, a to polako postaje biti i cela bivša YU.
p.s. Ovakav stav EULEKSA se odnosi i na posete KIM od strane Albanskih zvaničnika?

I.

pre 13 godina

Pa kad su zvaničnici i političari iz centralne Srbije ovlastili Eulex da im zabranjuje i ne odobrava posete, sad neka slušaju.

Šta ono beše "Šest tačaka"? Ovako nešto: ... ...

I.

pre 13 godina

Pa kad su zvaničnici i političari iz centralne Srbije ovlastili Eulex da im zabranjuje i ne odobrava posete, sad neka slušaju.

Šta ono beše "Šest tačaka"? Ovako nešto: ... ...

Milos

pre 13 godina

Pa i ja bih zabranio posetu i dolazak: Kostunice, Ilica, Vucica, Nikolica i njima slicnima, aman ljudi...Pa oni su u Mitrovici zbog izbora stalno dole. A vi vidite ko ce dobiti u Mitrovici kao i uvek. Strasno, tuga, jad, cemer i........

Milos

Sajkaca

pre 13 godina

"Oni (Euleks) treba da se bore protiv terorizma, organizovanog kriminala i da u tom smislu budu mnogo aktivniji, jer i terorizma i kriminala ima na Kosovu", rekao je Ivanović.
------------------------
Ako se ima na umu da se Srbija smatra sestom drzavom sveta po organizovanom kriminalu, a redovno su cuje da su politicari u spregi sa kriminalom, ispada da se Euleks upravo bavi onim sto mu je zadatak.

Slobodan

pre 13 godina

nasi vajni politicari treba EU i Briselu i Eulex-u da postave samo jedno pitanje: da li se na isti nacin kontrolisu i tretiraju posete Albanskih politicara Kosovu. To bi trebalo da je takodje druga drzava, po njima.

Beqa

pre 13 godina

Druze Bogdanovicu vi opet pretite svojim dokazanom primitivizmom. Svima mora da bude jasno da je Kosovo nezavisna drzava i to moraju polako da osecaju i Srpski politicari. Niko vas nece spreciti da udjete na Kosovo kao gradjanion Kosova, ali kao virtuelni ministar sa pratnjom...malo morgen.

Nada

pre 13 godina

Hvala nasoj vladi na uspesno odbranjenom teritorijalnom integritetu Srbije. Uskoro cemo sa pasosima na Kosovo. Kako su odbranili Kosovo tako "uspeso" brane i ekonomsku stabilnost Srbije. Sramota! Da smo Japanci pola vlade bi izvrsilo samoubistvo, ovako gledamo kako nas neprestano obmanjuju i po njihvom zivimo u divnoj i slobodnoj zemlji. Med i mleko.

Zoki

pre 13 godina

Samo jos jednom da naglasim za ove neobavestene za rezoluciju 1244.
U TOJ rezoluciji NIGDE NE PISE DA JE KOSOVO U SASTAVU SRBIJE, NEGO JASNO I GLASNO PISE DA KOSOVO JE BILO U SASTAVU JUGOSLAVIJE (koja vise ne postoji).
I ova rezolucija 1244 postala je neki mit.

mc

pre 13 godina

Ta misija je ovlascena od te iste EU u koju tezimo da udjemo...A sta traze nasi politicari na teritoriji Kosova nenajavljeni?!!! Normalno je da se najave.Nije to sad neka procedura, kao da ce u redu za vize da cekaju, vec da se najave i dobiju dozvolu za boravak na "medjunarodnom protektoratu" koji mi ne priznajemo ali de fakto je teritorija koja NIJE NASA...Mozda jos nije nezavisna i samostalna, ali sigurno nije nasa. Nas to boli ali je to realnost...I meni je deda umro skoro...boli me...tuzan sam...ali je umro...kraj..mrak..

gari kuper

pre 13 godina

Ajde bre Bogdanovicu briga mene sta radi taj EULEX i ciji je on advokat, bla bla bla.. Kazi ti meni kad si se vec prihvatio toga sta cemo mi sad..Jasno i glasno, imate li jos neko sredstvo uticaja osim pukih saopstenja..Ako nemate a ja mislim da nemate, onda bre vise prekinite tu politicku nekrofiliju, sta nas lozite vise kad ne mozete nista, samo saopstenja..
Sta ce biti da pitam ja kad za godinu dve neko upadne u taj severni srpski deo i ukine tu geto republiku i celo Kosovo stavi pod vlast Pristine..A to ce da se desi i to svi znamo..Opet ce biti saopstenja jel..Silna korist za onaj narod dole..

Kosovari

pre 13 godina

Cuj cuj, Bogdanovic nista, vise nista manje ima obraz da spominje rezoluciju 1244 koju taj isti Bogdanovic i njegova vlada krse obema nogama. Oni ce da drze neke izbore na sever Kosova mada u rezoluciji lepo pise ko ima pravo da organizuje izbore a to nisu svakako institucije Srbije. Ako nastavi sa ovakvom drskoscu ima da oseti neprijatnosti koje je osetio pre par meseci.

Zoki

pre 13 godina

Ministar: Euleks krši Rezoluciju UN
Ministre na toj rezoluciji pise da Srbija ne moze da drzi izbore na Kosovu ....... e sada ko krsi rezoluciju vi sami prosudite.
Zaista veliko manipulisanje Srbskog stanovnistva u vezi sa ovom rezolucijom!

TOtO

pre 13 godina

Ivanović: Euleks ne može da zabrani posete Kosovu

Gdin Ivanovic se sve vise oglasava i prisutan je u medijama jer se priblizavaju IZBORI U MITROVICI koje organizuje Srbija a na tim IZBORIMA on je kandidat za predsednika opstine Mitrovica.

Pa mora nekako da podize sebi rejting iako mu je niski.

Kosovastar

pre 13 godina

EULEX je dosao na Kosovu da se postuje zakon i to vazeci zakon na Kosovu. Vazeci zakoni na Kosovu kao svi drugi zakoni sveta kazu da zvanicne posete u jednoj drzavi moraju da se najavljuju i to dozvoli od strane drzave domacina. Nista tu nije neobicno. Ako najava takvih poseta vazi za sve drzave (pa i za one iz Albanije) onda treba da vazi i za zvanicnike Srbije. Bez obzira sta Ivanovic smatra, kosovski zvanicnici imaju pravo da postupaju u skladu sa svojim zakonima bez obzira na reakciju.

gyorgy

pre 13 godina

Prva stvar koju je Eulex uradio kada je dosao na Kosovo je bilo oslobadjanje albanskog teroriste Jakupija - to je bio dovoljan znak koliko je Eulex "neutralan". Zanimljivo da Eulex-u uopste ne smetaju samoproglasene i samozvane institucije albanske "drzave kosova" koja se samoproglasila krseci rezoluciju UN-a i koja postoji bez ikakvih dozvola ali istovremeno tom istom Eulex-u smetaju politicari Srbije koji posecujusvoje gradjane na teritriji koja po vazecim rezolucijama i po medjunarodnom pravu pripadaju Srbiji? Zar to nije malo licemerno, gospodo iz Eulex-a? Zar neko zaista zeli da za sva vremena ogadi EU u ovoj drzavi i da li zaista neko misli da se u zamenu za neke mrsave sargarepe moze bas sve raditi sa Srbijom i njenim gradjanima?

Marina

pre 13 godina

Vašu ljutnju i nezadovoljstvo upućujete na pogrešnu adresu: EULEX je došao na Kosovo da bi nadzirao provedbu Ahtisarijevog plana i postepeno preuzimanje svih ovlasti od strane kosovskih institucija, do potpune nezavisnosti. Nikada vam ni EULEX ni Brisel ni Ban Ki Moon nisu poručili da je Kosovo Srbija nego, naprotiv, 69 zemalja ponavlja da je Kosovo nezavisno, a EULEX predstavlja zajednički stav svih 27 članica EU. To ste slušali i slušate samo od Tadića i Jeremića i stoga vam samo oni mogu odgovoriti zašto su vas lagali. Skup u Sarajevu je još jedan dokaz da Jeremić obmanjuje svoje građane kvalifikacijom nastupa Kosova pod imenom UNMIK/Kosovo. Osobno mislim da je dobro što Srbija, makar i pod maskom prividne zadovoljštine, sudjeluje u Sarajevu jer nema drugog načina da se dođe u EU.

Robin Hood

pre 13 godina

"Napominjem da sam jutros bez problema iz Beograda doputovao u severni deo Pokrajine, gde se i sada nalazim. Kako će meni, koji sam rođen i živim na Kosovu i Metohiji, ili bilo kom srpskom političaru iz pokrajine, neko da zabrani da dođe u svoju kuću", naveo je Bogdanović:

g.Bogdanovicu, vama je 100 puta receno da kao privatno lice niko nece i ne sme (dok niste krivicno gonjeni) da vam brani da dodjete na Kosovo gde ste i rodjeni. Ali kao politicar iz susedne drzave, e onda je vec druga prica- tada trebate imati Ovlascenje.
Vi postavljate pitanje, kako ce neko da vam brani da dodjete...? i to bas vi koji ste nekoliko puta ispraceni natrag do granice!
Nijedan politicar sveta (cak ni iz USA, EU, Albanije itd.) ne dolazi nenajavljen na Kosovo, tako da necete moci ni vi (naravno, u smislu sluzbene posete)

Illyria

pre 13 godina

Što više se u Srbiji otkriva istina toliko više su nervozniji srednjevekovni političari i fantomski ministri poput ovoga za "Kosovo i Metohiju".

pozdravljam

pre 13 godina

Pa neće Euleks da se svaka šuša šetka po Kosovu. Ovi naši za šta god se uhvate upropaste, pa neće ljudi da širimo haos i kriminal jer im je dosta i previše i njihovog.

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Al' smo mi neki glup narod! Sta jos treba da nam urade da bismo konacno shvatili da je Kosovo otislo baj baj? A da, tad bismo morali da RASPUSTIMO nepotrebno ministarstvo i ukinemo ostale koji nam sisaju krv na slamcicu za tu nepostojecu teritoriju, a to bi moglo izazvati neugodne reakcije zaposlenih.

laza

pre 13 godina

pa posto nasa opozicija i pozicija zna sta hoce a ne zna sta treba ovo je dobar potez euleksa da zastiti napaceni narod i bar mu malo pomogne da se zastiti od prodavaca magle koje budzet nazalost dobro placa

Simeona_KiM

pre 13 godina

Jos jedna ponizavajuca odluka stranih sila, nasi mediji su puni izjava nasih vatrenih politicara koji svako na svoj nacin ce da sredi Kosovsko pitanje samo, naravno 'kada budu dobili na izbore ???
S' druge strane Albancima se ne zuri, rade polako ali sigurno, sve sto su izjavili to su i uradili

matori

pre 13 godina

"...Naše strpljenje i pokazana konstruktivnost imaju svoje granice", navodi se u izjavi Bogdanovića dostavljenoj agenciji Beta..."
Naravno!
Vaša granica je upravo na onoj crti gde počinje država Kosovo. I šta tu nije jasno?

Ni u druge države (čak ni u susedne), političke delegacije ne mogu da idu bez najave i dopuštenja. Pogotovu ne sa oružjem ispod kaputa...

Uostalom, zašto ne (pokušate da) organizujete nekakve "lokalne" izbore u Crnoj Gori, u Makedoniji ili u Rumuniji? Ima i tamo sasvim dovoljno "srba"...

žalosno

pre 13 godina

E pa sada vi kažete da EULEX krši Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Da li znate da i vi gospodine Ministar zajedno sa kompanijom kršite istu Rezoluciju 1244?. Pa naravno da kršite, zato što po toj rezoluciji Srbija ne može da organizira izbore u Kosovo.

Ovo je zaista žalosno!!!

srbin emigrant

pre 13 godina

Zasto Ivanovic kuka, kada nas je pre godinu-dve ubedjivao da ce sve biti bolje kada dodje EULEX. I sta bi. Ivanovicu, i ostali koji ste nam obecavali, dajte ostavku. A Vlada koja ovako brani Kosovo, tako brani i dinar, tako ce sutra i braniti srpsku poljoprivredu, tako ce braniti i nacionalnu ekonomiju. Kada su oko Kosova pristali na zapadni pritisak, pristace i na sve ostalo. Zato se ne postavlja pitanje da li hocemo mitove ili Evropu, vec koliko i cega cemo se odreci dok nam Evropa ne kaze da takvi, bez icega i ikoga vise nikome nismo potrebni.

Kap u Okeanu

pre 13 godina

Ako ja ovu zabranu od strane EULEKS-a dobro razumem, ona se ocigledno ne odnosi na CASNE I POSTENE Srbe nego samo na POLITICARE iz Srbije ?

Mika

pre 13 godina

E moja Srbijo, tvoji zvanicnici ne mogu bez dozvole EULEKSA da se krecu po svojoj drzavi, a nas Predsenik se sekira kako da izmiri Sloveniju i Hrvatsku.
Al' su nam prioriteti poredjani po vaznosti.

USA budi nadu

pre 13 godina

Amerikanci nikad nece otici! Gde Amerikanci dodju tu i ostanu. Mnogo zivih primera ce te svuda videti: Japan, Koreja, Nemacka, Italija... Kosovo, BiH itd. Cudna neka snaga su Amerikanci.

nixonn

pre 13 godina

Na stranu stanje na terenu, kako moze inostrana misija da ti zabrani kretanje na terenu koje je medjunarodnom rezolucijom okarakterisano kao tvoje? To ti dodje isto da ekipa iz susednog sela ti zabrani da se setas po svojoj avliji bez njihovog odobrenja. Bezobrazno malo...

Dragan

pre 13 godina

.Pitanja za Tadića i Jeremića koji su prihvatiil EULEX! Kakva je to neutralnost ako Eulex ne dozvoljava ulazak političara na teritoriju koja je i po Ustavu Srbije i medjunarodnom pravu u sastavu Srbije? Kako to da EULex ne priznaje srpske izbore, a podrzava pristinske? Kakva je to neutralnost ako gasi srpske sudove, a podrzava pristinske? Kakva je to neutralnost, ako se gasi srpska telefonija, zabranjuje srpske tablice...Sta je sa planom od 6 tačaka? I na kraju, zašto niste slušali dr Koštunicu koji je na vreme upozoravao da je EUlex došao da izgradi nezavisnost Kosova i da ugasi sve srpske institucije! A priča oko 6 tačaka je bila velika prevara i opravdanje pred domaćom javnošću.

Aelita

pre 13 godina

Svojim izjavama i postupcima srpski politicari krse pravila i norme zdravog razuma. Gledajte na sta lici Vasa drzava. Beda, sirotinja, lazni sjaj, bezakonje, samovolja, generalizovano NEZNANJE uz neizostavnu aroganciju. Saberite se i promenite pravac dok nije kasno za sve Vas.

hogar

pre 13 godina

Pa neka EULEX proba da zaustavi ili vrati nekog politicara iz Srbije prilikom posete severnom delu Kosova pa cemo videti koliko dugo ce jos nakon toga ostati predstavnici EULEX-a na severu ili koliko brzo ce odatle da odu. Ako Tadic zarad podrske od EU-a mora da pravi kompromise - gradjani Srbije na severu Kosova to ne moraju, ni do sada nisu imali nista pozitivno od EULEX-a tako da nista ne gube. EULEX bi mogao da promeni naziv u "serviseri albanskih nacionalistickih zelja i zeljica" - cisto da ne dovodi u zabludu ljude koji mozda misle da je u pitanju neka neutralna misija.

titimik

pre 13 godina

Kad idete kod komsije trebate pritisnut na zvonce, pa komsija vas ceka prijateljski i otvara vrata dobrodoslim prijateljima. Jedino lopovi ne koriste zvonce silom ulaze.

Kovrlija Koviljka

pre 13 godina

Ali sta treba da rade nasi politicari na Kosovu, da dele satore i cebad? Koliko su fabrika, mostova, obdanista i skoli na Kosovu, od rata do danas otvorili? Sve se moze izbrojati na prste jedne ruke. Vecina srpskih zvanicnika ide na Kosovo da muti mutnu vodu. Medjutim, ima i casnih izuzetaka.

veljo

pre 13 godina

Tako im i treba kad su se saglasili da oni dole uposte dodju! Ako su statusno neutralni ko su oni da ogranicavaju kretanje bilo koga u svojoj zemlji!

Страхиња

pre 13 godina

За све Вас који тумачите 1244 како Вам политички одговара, и да једном за свагда завршимо са том причом да не бих слушао дежурне Албанце којима су коментари пуни правде, демократије и слободе док на људе пуцају, у резолуцији пише да је Косово део СРЈ, а Србија је правни и легални наследник СРЈ по УН (која не признаје Косово као независно). За сва даља објашњења обратите се Уједињеним нацијама.

USA u srcu_auténtico

pre 13 godina

USA uz pomoc EU gradi Balkanski nebeski bastion mira. Danasnjoj generaciji to mozda smeta, zbog loseg ratnoga iskustva iz vremena nacionalisticke raspojasanosti i rasplamsalosti. Ali dolazece generacije ce se znati zahvaliti, i dugo uzivati u ovom nebeskom daru.

HROMI DABA

pre 13 godina

EULEKS pokazuje svoje pravo lice - staje na jednu stranu.
A ko ga je ovlastio za to?
Sve mi se čini da genijalnom politikom zapadnih režima KIM je zamrznuti konflikt, a to polako postaje biti i cela bivša YU.
p.s. Ovakav stav EULEKSA se odnosi i na posete KIM od strane Albanskih zvaničnika?

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

"Kosovske institucije su reagovale prošle nedelje kada su u sjevernom delu Mitrovice boravili Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica." Pa vi vidite sta bi ta dva vasa politicka "vragolana" uradila kad bi oni predstvljali Srbiju, i umjesto Kosovom, poceli da se setaju Evropom. Bio bi to nevidjeni dar-mar.

nada

pre 13 godina

I ova vest o Kosovu nije bas pozitivna (kao i vecina), ali je lepo znati da Abanci, ne samo da vladaju srpskim jezikom, vec se i loguju srpskim imenima ili simbolima (na pr.: sajkaca). To znaci da im sve srpsko ipak nije mrsko.

analiticar amater

pre 13 godina

Evropljani su igubili kompas, izgubili su svoje "evropske vrednosti" za koje se zalazu izgubili su se izmedju problema u eu i problema koje imaju na Kosovu. Ne znaju vise sta da rade, gde god zagrebu kriminala i korupcije do guse, a nemaju ni snage ni volje da pocnu stvari da resavaju. Ova njihova odluka je smesna i najbolje ilustruje njihovu nemoc i neznanje, kao i netakticnost u resavanju problema, sve ono sto bi inace trebalo da ih "krasi" kao pripadnike jednog tako visokog kluba kao sto je EU. Oni bi da se drze svojioh principa kad to njima odgovoara, ali se ne libe da zavrcu ruku kada se ti njihovi principi okrenu protiv njih.
I pazite sad ovu sizofreniju, oni uvode drasticnije mere nego pristinska vlada, sutra ce da pominju regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, a pri tome ce na granici svakoga da preslisaju gde i zasto ide?
Opste ludilo se nastavlja, i to nikako nece izaci na dobro jer je svima jasno da ovako vise ne moze, ali s druge strane, barem interno moraju da priznaju da to sa nezavisnoscu ne ide bas kako treba, propadose svi planovi za "sever kosova", pa posto se plase pristine, onda im je najlakse da istresaju svoje frustracije na Beograd dok ponovo ne smisle neku sargarepu. U svakom slucaju, politika im je kratkovida i protiv Kosova i regiona jer takvo ponasanje ne donose mir i stabilnost ni na kraci ni na dugi period, a Bosna je najbolji primer za to. Najsmesnije je sto ce se onda pojaviti neki lik iz Brisela koji ce nam filozofskim tonom drzati predavanje kako sami moramo da resimo svoje probleme pre nego nastavimo put u EU.

zoran

pre 13 godina

Vise objasnjenja o nastanku takozvane kosovske drzave mozete naci u knjizi: Prof. Michel Chossudovsky - "America’s "War on Terrorism" Global Research, 2005.On je profesor ekonomije na Univezitetu u Otavi - Kanada i direktor centra za ispitivanje globalizacije.

U knjizi cete naci prave uzroke nastajanja te kvazi drzave. Ono sto je zalosno je cinjenica koja pokazuje zrtvovanje tolikikog naroda na ovim prostorima zarad nekih korporacija i belosvetskih kriminalaca, koji ce kada zavrse sa svojim profitima ponovo da stvore krvoprolice medju neduznim ljudima. Zbog svega toga mi kao narod srpski, albanski trebamo da radimo na osvescivanju najsirih popilacija kako ne bi nasedali iznova i iznova na trikove mrachnih umova ovoga sveta.

vizionarka

pre 13 godina

srbiji treba nova garnitura politicara od vrha do lokala...pogotovu nova neraubovana lica su potrebna na kosovu ako mislimo da pomognemo onoj sacici srba koja je tamo ostala... ovi raznorazni ministri za kosovo su svoje dzepove napunili i imaju rezervnu domovinu...njima je do kosova kao do lanjskog snega...zato uvek pricaju iste price...treba nam novi realan pogled na kosovo i zivot srba na tom kosovu!

vidoja smoto

pre 13 godina

Pregovori izmedju Kosova i Srbije uveliko se vode. Javnost o tome ne sme previse da zna. Plus, javnost je naelektrisana i zbog drugih zivotnih pitanja. Tako da Kosovo dodje kao zaprska. Vladajucoj koaliciji nije drago da ektremna desnica pravi šou po Kosovu. Inicijativa zabrane, cak i molba za zabranu, mogla je biti narucena od koalicije. Cime bi bila potkresana krila Radikalnih sokolova. Ako Tadic, kao proevropski i demokratski politicar ikad pozeli da ode na Kosovo naravno da ce on prijaviti svoj dolazak. Prijavom on nista ne gubi.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Srbija je od raspale Yu nasledila stolicu u UN-u, ali kako i sta je sve tome prethodilo to je opste poznato. A kada je rec o dugovima Srbija je nasledila i otplacuje dugove koje je sama zaduzila kao sto je Kosovo odnedavno reuzela i otlacuje svoje dugove. Sve je to regulisano na kakav takav nacin. Medjutim zabrana nenajavljenog i neodobrenog ulaska srpskih zvanicnika u Republiku Kosova koju je izdao Eulex bice ispostovana do kraja jer je zasnovana na medjunarodno pravo ali ja ne sumnjam da je zabrani prethodilo ponasanje Vojislava Kostunice koji je prethodio ovorci svojih ristalica u pratnji uniformisanih naoruzanih placenika i partijskih falangista.

Aca J

pre 13 godina

G.Tadic i G.Cvetkovic lepo su izplanirali posete inostranstvu??!Posmatraju izvani kako se narod oseca bedno i ponizeno posle ove objave Eulexa.Ja licno sam ocekivao da ce da reaguju svojim stavom na tu odluku a oni ostavili pijuna tkz.minista za Kosovo da naivnima deli terapiju za smirenje.Sramno

lajos

pre 13 godina

Izgleda da nekom svaki, ama bas svaki dan treba ponavljati kao detetu u obdanistu:
"Srbija je 1999. izgubila rat - kapitulirala, a 1919. nakon kapitulacije Madjarske posle rata u kom je Srbija bila pobednik, dobila je Vojvodinu."
Mozda ce im tek tada biti jasno sta znaci kapitulirati, a sta biti na pobednickoj strani

Petar S.

pre 13 godina

Jer sada jasno zasto je Kostunica bio protiv Eulexa.
Sada bi trebalo proglasiti Eulex nepozeljnim, i ukolniti prelazne punktove (ZAJEDNO SA KAMERAMA) prema Kosovu. Ako za Eulex Kosovo nije Srbija, ni za srbiju Mitrovica nije Kosovo.

Sto se rezolucije 1244 tice, ako Srbija nije pravna naslednica YU, to je onda fantasticna vest. Neka se to lepo obijavi i naglasi da Srbija ne duguje ni jednog jedinog centa MMFu i stranim poveriocima. Posto je dug, jeli imala Yugoslavija, a ne Srbija.

krasniqi

pre 13 godina

Srbija je pravni naslednik SR Jugoslavije i rezolucija 1244 se i te kako odnosi na Srbiju jer da nije tako, onda niko ne bi ni pregovarao sa Srbijom u vezi Kosova a i ta albanska paradrzava bi vec davno bila legalizovana a da ne spominjemo da u tom slucaju Srbiju ne bi obevazao ni Dejtonski sporazum, ni Kumanovski sporazum niti bilo koji sporazum koji je potpisala SR Jugoslavija, i Srbija bi samo trebala da saceka i useta na Kosovo. Tako da, ta rezolucija i te kako vazi za Srbiju i po toj rezoluciji Kosovo je i te kako deo Srbije i to uprkos samoproglasenjima, americkim pritiscima i smarajucim spinovanjima. Ako neko krsi zakone onda su to upravo Albanci koji su protivno vazecim medjunarodnim dokumentima samoproglasili nekakvu svoju "drzavu" koja opstaje samo zahvaljujuci mazohizmu i inertnosti americke spoljne politike. A sto se tice "zakona" samoproglasene, samozvane i sporne albanske paradrzave, te zakone mogu da postuju Albanci ako hoce ali Srbe i Srbiju ne obavezuju ni za sta. Kao sto su Albanci postovali zakone drzave SRbije tako ce i Srbija odnosno SRbi da postuju"zakone" te albanske "drzave". Mogu sada Albanci, dok jos imaju americku zaledjinu da se izivljavaaju nad Srbima, da seku kablove, zabranjujumo dolazke, lece komplekse i sta sve ne ali sta cemo kada Amerikanci odu? Na zalost, Albanci u svojoj nacionalistickoj zaslepljenosti ne razmisljaju o tome da ce jednoga dana ti Amerikanci otici i da ce sve doci na naplatu pa i ovo arogantno i bahato ponasanje.

logovan srpskim imenom Sava

pre 13 godina

Nije posteno da se nasim politicarima zabrani setanje po Kosovu. Ali oni moraju samokriticki da se pitaju kad god odu dole: Gde sam dos'o, sto sam pos'o! Njihove potpaljivacke "setanje i posete" do sada, rezultirale su zabranom korziranja po Kosovo, od sada.

slobo-dan

pre 13 godina

Bas si ih uplasio Bogdanovicu, evo sve im se gace tresu jer ne znaju sta ce ako prekinemo saradnju sa njima. Daj covece uozbilji se. Nije bitno da li ti moras da se prijavis ili ne unapred vec kako mozes da pomognes onim gradjanima dole koji ocekuju pomoc od drzave Srbije.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Ovo je drugo skorije uplitanje Euleksa. Prvo je bilo podrška za uklanjanje srpskih operatera.
Da li je prisustvo Euleksa odobreno isključivo (!!!) kao statusno neutralno ?! Da li zabranjivanje kretanja zvaničnicima države na čijoj teritoriji (još uvek zvaničnoj i za EU i za savet bezbednosti!!!)spada u mandat Euleksa i da li se to može opisati kao statusno neutralno delovanje???!!!
Da li Euleks ima zadatak da ojačava bilo čije institucije, utiče na telekomunikacije?
Da li Srbija ima pravo pred savetom bezbednosti da zatraži uklanjanje Euleksa sa svoje teritorije zato što krši osnovni princip koji je potpisan kod dolaska-statusna neutralnost?
Koji mandat treba da ima Euleks, a koji ima??? Da li je njegova uloga pomoći u osamostaljivanju Kosova??? Ne bih rekao...

buducnost

pre 13 godina

Kosovo nije u vlasnistvu Albanaca pa da odredjuju ko sme a ko ne sme da udje na Kosovo i ovo agresivno i bahato ponasanje ce jednoga dana njima samimam da se obije o glavu. To sto je albanska nacionalna manjina visedecenijskim etnickim ciscenjem i zlocinima postala vecina na delu Srbije ne da nikakvo pravo toj nacionalnoj manjini da taj deo otcepljuje i da na tom delu Srbije pravi nekakve svoje nacionalisticke tvorevine. 19. vek je prosao komsije Albanci, vreme stvaranje monoetnickih drzavica, iscrtavanja granica i nacionalistickog izivljavanja je proslo i vreme je da se prilagodite 21. veku i integracijama i krajnje je vreme da i Amerikanci kao glavni sponzori Albanaca u regionu to saopste Albancima.

ILIRKO

pre 13 godina

Svojim izjavama i postupcima albanski politicari krse pravila medjunarodnog prava, krse rezolucije UN-a i norme zdravog razuma, iscrtavaju nekakve nove granice, samoproglasavaju nekakve "drzave"... Gledajte na sta lici Vasa "drzava." Beda, sirotinja, lazni sjaj, bezakonje, samovolja, kriminal, korupcija, nesposobne i izdrzavane institucije, generalizovano NEZNANJE uz neizostavnu aroganciju. Saberite se i promenite pravac dok nije kasno za sve Vas.

rade

pre 13 godina

Zanima me samo do kada traje mandat EULEX-a, ukoliko postoji vremensko ogranicenje te misije, ne treba je nikako produzivati. Ide tezak period , ali treba izdrzati jer svakim popustanjem na neka njihova insistiranja dobija albanska strana. To sto su oni (EULEX) tako odlucili je kratkog daha. Sve je to zbog misljenja MSP-a, pa su se malko uspanicili. Mi treba da smo naucili nesto iz slucajeva poput Gotovina, Kurti, Sever Kosova i Metohije, itd. Cim pokazes zube na neku njihovu odluku oni se povlace i reaguju kao kukavice. Oslobodili su Gotovinu jer su Hrvati masovno negodovali, Kurtija nisu ni smeli da hapse jer su se utronjali posle par upaljenih dzipova, na severu AP Kosova i Metohije su takodje zastali sa svojim planom jer su videli da su Srbi jedinstveni po pitanju njihovih igrarija. Cinjenicno stanje je da su oni i dalje pod ingerencijom UN-a i UNMIK-a, tako da ce im i ova odluka pasti u vodu. Strpljen - Spasen.

Srbobran

pre 13 godina

Što ne reaguje mister Tadić kao predsednik ove zemlje? Više niko neće moći na KiM bez direktnog odobrenja albanskih paralelnih institucija, a u najavi su i pasoši! Taj čovek se uopšte ne meša u svoj posao. Na zahtev Srbije, koju je on vodio i vodi u sve veću nacionalnu katastrofu, Rusija je u SB UN glasala za razmeštanje EULEX misije, inače iste ne bi bilo. Sada i najveći evrofanatici znaju pravu ulogu i prirodu tog famoznog EULEKSA, čija uloga je da NADGLEDA NEZAVISNOST i PREDAJE kosmetskim Albancima OVLAŠĆENJA DRŽAVU. Sve to je predviđeno, navodno neprihvaćenim, planom nobelovca (!?) iz Finske! Toliko o tome!

usa u srcu

pre 13 godina

I Nemci su mislili tamo negde 1942. da nikada nece otici iz ovih krajeva (zanimljivo ali i oni su pomagali albanske nacionaliste na Kosovu)... pa su to mislili i Turci a i ko je mislio da ce se Jugoslavija raspasti pa su svi negde otisli i sveli se na svoju meru pa ce tako i Amerikanci koji polako ali sigurno prepustaju mesto novim i jacim drzavama. A kako u buducnosti ne bi ponavljali sve ovo ali sa obrnutim ulogama, upravo Albanci i Srbi treba sami da nadju kompromisno resenje i da se okrenu drugim stvarima jer ovo sadasnje resenje koje promovisu i namecu Amerikanci nece dovesti ni do stabilizacije ni do resavanja icega ali sasvim sigurno pravi osnove za neki buduci sukob.

Djape

pre 13 godina

Proslediti protestne note UN i EU pod hitno, da se jasno stavi do znanja da situacija sa posetama i mobilnim predajnicima nece biti vishe tolerisana od strane Srbije!

pozeri

pre 13 godina

Ako Eulex i Albanci nastave ovako uradice ono sto ce za njih biti najpogubnije. Imace veoma, veoma negativno nastrojene i Srbe i Srbiju i onda ce od price o "napretku" biti prica o prezivljavanju jer ce i Srbi i Srbija potpuno prekinuti odnose sa EULEX-om. Oni ce onda traziti "postene Srbe" da ih slikaju za "multikulti Kosovo" a Srba nece biti.

milentije

pre 13 godina

Trebalo bi zatraziti misljenje Rusije i Kine -kao i njihovo angazovanje po tom pitanju...
Uostalom, Rusija i Kina po svim pitanjima Kosova i Metohije ne bi trabalo da su nista manje aktivni od USA i EU.

bob

pre 13 godina

G-dine Ministre, a sta bi sa mobinim operaterima na centralnom Kosmetu? Ucutaste se nesto! Izgleda da pojeo Vuk Magarca, nema nista od toga, sramota! Kolko ja vidim nama fali Nebojsa Covic na vasem mestu, covek koji je imao snagu da sve sto sada od drzave Srbije radi na Kosmetu podigne iz pepela.

Petar S.

pre 13 godina

Republike NASLEDNICE bivse YU su NASLEDILE dug SFRJ sporazumom o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, koji je zaključen u Beču 29. juna 2001. godine, stupio je na snagu 2. juna 2004.

Republike nisu imale pravo samostralnog zaduzivanja kod stranih poverilaca, (do trenutka osamostaljenja).
Sve republike nastale raspadom SFRJ, NASLEDILE su svoje granice (unutrasnje republicke postaju spoljne drzavne - odlukom Badinterove komisije, kao i kasnijim odlukama, baziranim na istoj).
To su cinjenice.

mc II

pre 13 godina

Ajde vise da prihvatimo realnost!!!
Kosovo vise nije sastavni deo Srbije, to je nesto sto ceo svet zna..Neko je priznao Kosovo, neko nije ali to ne znaci da je Kosovo u sastavu Srbije...Moramo realno i bez emocija da prihvatimo tu cinjenicu i da se okrenemo buducnosti. Pa imate li vi decu, vi sto zagovarate "Kosovo je srce Srbije"?
Ne postoji "svetska pravda". Uvek je bilo i uvek ce biti da onaj ko je jaci odredjuje pravila...Pa pogledajte istoriju..Srbija je izgubila Kosovo posle agresije NATO...Nepravedna agresija ali je Srbija izgubila. Tada smo, kao "ratni plen" izgubili pokrajinu i moramo da se pomirimo sa tom cinjenicom i da pokusamo da spasemo to malo nasih ljudi koji zive tamo da bi mogli za 100 godina da kazemo da je to nekada bilo nase...Mrznjom i inatom nista ne postizemo...Hajde da se manemo verovanja u ubedjivanja i lazi nasih politicara. Oni su svesni da Kosovo vise "nije nase" ali nece da to javno kazu jer bi to, u Srbiji bilo politicko samoubistvo. Ali opet ono vise nije nase...i nece nikada biti jer svet nece dozvoliti...mislite da ce ih neka odluka MSP spreciti u tome?!! Pa i agresija je pocela nelegalno. Kako glupo zvuci jer po UN svaki rat je nelegalan, ali UN opet odobrava borbene "mirovne operacije" (toliko o pravdi i postovanju prava)..
A opet pitam sve nase koji zagovaraju povratak Kosovo pod okrilje Srbije: STA CEMO RADITI SA TERITORIJOM KOJA JE NERAZVIJENA, KRIMINOGENA, U RUSEVINAMA, NEPRIJATELJSKI NASTROJENA, I, PRE SVEGA, USKORO CE IH IMATI VISE NEGO NAS?!!!!

buducnost

pre 13 godina

Kosovo nije u vlasnistvu Albanaca pa da odredjuju ko sme a ko ne sme da udje na Kosovo i ovo agresivno i bahato ponasanje ce jednoga dana njima samimam da se obije o glavu. To sto je albanska nacionalna manjina visedecenijskim etnickim ciscenjem i zlocinima postala vecina na delu Srbije ne da nikakvo pravo toj nacionalnoj manjini da taj deo otcepljuje i da na tom delu Srbije pravi nekakve svoje nacionalisticke tvorevine. 19. vek je prosao komsije Albanci, vreme stvaranje monoetnickih drzavica, iscrtavanja granica i nacionalistickog izivljavanja je proslo i vreme je da se prilagodite 21. veku i integracijama i krajnje je vreme da i Amerikanci kao glavni sponzori Albanaca u regionu to saopste Albancima.

krasniqi

pre 13 godina

Srbija je pravni naslednik SR Jugoslavije i rezolucija 1244 se i te kako odnosi na Srbiju jer da nije tako, onda niko ne bi ni pregovarao sa Srbijom u vezi Kosova a i ta albanska paradrzava bi vec davno bila legalizovana a da ne spominjemo da u tom slucaju Srbiju ne bi obevazao ni Dejtonski sporazum, ni Kumanovski sporazum niti bilo koji sporazum koji je potpisala SR Jugoslavija, i Srbija bi samo trebala da saceka i useta na Kosovo. Tako da, ta rezolucija i te kako vazi za Srbiju i po toj rezoluciji Kosovo je i te kako deo Srbije i to uprkos samoproglasenjima, americkim pritiscima i smarajucim spinovanjima. Ako neko krsi zakone onda su to upravo Albanci koji su protivno vazecim medjunarodnim dokumentima samoproglasili nekakvu svoju "drzavu" koja opstaje samo zahvaljujuci mazohizmu i inertnosti americke spoljne politike. A sto se tice "zakona" samoproglasene, samozvane i sporne albanske paradrzave, te zakone mogu da postuju Albanci ako hoce ali Srbe i Srbiju ne obavezuju ni za sta. Kao sto su Albanci postovali zakone drzave SRbije tako ce i Srbija odnosno SRbi da postuju"zakone" te albanske "drzave". Mogu sada Albanci, dok jos imaju americku zaledjinu da se izivljavaaju nad Srbima, da seku kablove, zabranjujumo dolazke, lece komplekse i sta sve ne ali sta cemo kada Amerikanci odu? Na zalost, Albanci u svojoj nacionalistickoj zaslepljenosti ne razmisljaju o tome da ce jednoga dana ti Amerikanci otici i da ce sve doci na naplatu pa i ovo arogantno i bahato ponasanje.

gyorgy

pre 13 godina

Prva stvar koju je Eulex uradio kada je dosao na Kosovo je bilo oslobadjanje albanskog teroriste Jakupija - to je bio dovoljan znak koliko je Eulex "neutralan". Zanimljivo da Eulex-u uopste ne smetaju samoproglasene i samozvane institucije albanske "drzave kosova" koja se samoproglasila krseci rezoluciju UN-a i koja postoji bez ikakvih dozvola ali istovremeno tom istom Eulex-u smetaju politicari Srbije koji posecujusvoje gradjane na teritriji koja po vazecim rezolucijama i po medjunarodnom pravu pripadaju Srbiji? Zar to nije malo licemerno, gospodo iz Eulex-a? Zar neko zaista zeli da za sva vremena ogadi EU u ovoj drzavi i da li zaista neko misli da se u zamenu za neke mrsave sargarepe moze bas sve raditi sa Srbijom i njenim gradjanima?

nixonn

pre 13 godina

Na stranu stanje na terenu, kako moze inostrana misija da ti zabrani kretanje na terenu koje je medjunarodnom rezolucijom okarakterisano kao tvoje? To ti dodje isto da ekipa iz susednog sela ti zabrani da se setas po svojoj avliji bez njihovog odobrenja. Bezobrazno malo...

Страхиња

pre 13 godina

За све Вас који тумачите 1244 како Вам политички одговара, и да једном за свагда завршимо са том причом да не бих слушао дежурне Албанце којима су коментари пуни правде, демократије и слободе док на људе пуцају, у резолуцији пише да је Косово део СРЈ, а Србија је правни и легални наследник СРЈ по УН (која не признаје Косово као независно). За сва даља објашњења обратите се Уједињеним нацијама.

hogar

pre 13 godina

Pa neka EULEX proba da zaustavi ili vrati nekog politicara iz Srbije prilikom posete severnom delu Kosova pa cemo videti koliko dugo ce jos nakon toga ostati predstavnici EULEX-a na severu ili koliko brzo ce odatle da odu. Ako Tadic zarad podrske od EU-a mora da pravi kompromise - gradjani Srbije na severu Kosova to ne moraju, ni do sada nisu imali nista pozitivno od EULEX-a tako da nista ne gube. EULEX bi mogao da promeni naziv u "serviseri albanskih nacionalistickih zelja i zeljica" - cisto da ne dovodi u zabludu ljude koji mozda misle da je u pitanju neka neutralna misija.

usa u srcu

pre 13 godina

I Nemci su mislili tamo negde 1942. da nikada nece otici iz ovih krajeva (zanimljivo ali i oni su pomagali albanske nacionaliste na Kosovu)... pa su to mislili i Turci a i ko je mislio da ce se Jugoslavija raspasti pa su svi negde otisli i sveli se na svoju meru pa ce tako i Amerikanci koji polako ali sigurno prepustaju mesto novim i jacim drzavama. A kako u buducnosti ne bi ponavljali sve ovo ali sa obrnutim ulogama, upravo Albanci i Srbi treba sami da nadju kompromisno resenje i da se okrenu drugim stvarima jer ovo sadasnje resenje koje promovisu i namecu Amerikanci nece dovesti ni do stabilizacije ni do resavanja icega ali sasvim sigurno pravi osnove za neki buduci sukob.

Slobodan

pre 13 godina

nasi vajni politicari treba EU i Briselu i Eulex-u da postave samo jedno pitanje: da li se na isti nacin kontrolisu i tretiraju posete Albanskih politicara Kosovu. To bi trebalo da je takodje druga drzava, po njima.

pozeri

pre 13 godina

Ako Eulex i Albanci nastave ovako uradice ono sto ce za njih biti najpogubnije. Imace veoma, veoma negativno nastrojene i Srbe i Srbiju i onda ce od price o "napretku" biti prica o prezivljavanju jer ce i Srbi i Srbija potpuno prekinuti odnose sa EULEX-om. Oni ce onda traziti "postene Srbe" da ih slikaju za "multikulti Kosovo" a Srba nece biti.

analiticar amater

pre 13 godina

Evropljani su igubili kompas, izgubili su svoje "evropske vrednosti" za koje se zalazu izgubili su se izmedju problema u eu i problema koje imaju na Kosovu. Ne znaju vise sta da rade, gde god zagrebu kriminala i korupcije do guse, a nemaju ni snage ni volje da pocnu stvari da resavaju. Ova njihova odluka je smesna i najbolje ilustruje njihovu nemoc i neznanje, kao i netakticnost u resavanju problema, sve ono sto bi inace trebalo da ih "krasi" kao pripadnike jednog tako visokog kluba kao sto je EU. Oni bi da se drze svojioh principa kad to njima odgovoara, ali se ne libe da zavrcu ruku kada se ti njihovi principi okrenu protiv njih.
I pazite sad ovu sizofreniju, oni uvode drasticnije mere nego pristinska vlada, sutra ce da pominju regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, a pri tome ce na granici svakoga da preslisaju gde i zasto ide?
Opste ludilo se nastavlja, i to nikako nece izaci na dobro jer je svima jasno da ovako vise ne moze, ali s druge strane, barem interno moraju da priznaju da to sa nezavisnoscu ne ide bas kako treba, propadose svi planovi za "sever kosova", pa posto se plase pristine, onda im je najlakse da istresaju svoje frustracije na Beograd dok ponovo ne smisle neku sargarepu. U svakom slucaju, politika im je kratkovida i protiv Kosova i regiona jer takvo ponasanje ne donose mir i stabilnost ni na kraci ni na dugi period, a Bosna je najbolji primer za to. Najsmesnije je sto ce se onda pojaviti neki lik iz Brisela koji ce nam filozofskim tonom drzati predavanje kako sami moramo da resimo svoje probleme pre nego nastavimo put u EU.

Zoki

pre 13 godina

Samo jos jednom da naglasim za ove neobavestene za rezoluciju 1244.
U TOJ rezoluciji NIGDE NE PISE DA JE KOSOVO U SASTAVU SRBIJE, NEGO JASNO I GLASNO PISE DA KOSOVO JE BILO U SASTAVU JUGOSLAVIJE (koja vise ne postoji).
I ova rezolucija 1244 postala je neki mit.

ILIRKO

pre 13 godina

Svojim izjavama i postupcima albanski politicari krse pravila medjunarodnog prava, krse rezolucije UN-a i norme zdravog razuma, iscrtavaju nekakve nove granice, samoproglasavaju nekakve "drzave"... Gledajte na sta lici Vasa "drzava." Beda, sirotinja, lazni sjaj, bezakonje, samovolja, kriminal, korupcija, nesposobne i izdrzavane institucije, generalizovano NEZNANJE uz neizostavnu aroganciju. Saberite se i promenite pravac dok nije kasno za sve Vas.

milentije

pre 13 godina

Trebalo bi zatraziti misljenje Rusije i Kine -kao i njihovo angazovanje po tom pitanju...
Uostalom, Rusija i Kina po svim pitanjima Kosova i Metohije ne bi trabalo da su nista manje aktivni od USA i EU.

Petar S.

pre 13 godina

Jer sada jasno zasto je Kostunica bio protiv Eulexa.
Sada bi trebalo proglasiti Eulex nepozeljnim, i ukolniti prelazne punktove (ZAJEDNO SA KAMERAMA) prema Kosovu. Ako za Eulex Kosovo nije Srbija, ni za srbiju Mitrovica nije Kosovo.

Sto se rezolucije 1244 tice, ako Srbija nije pravna naslednica YU, to je onda fantasticna vest. Neka se to lepo obijavi i naglasi da Srbija ne duguje ni jednog jedinog centa MMFu i stranim poveriocima. Posto je dug, jeli imala Yugoslavija, a ne Srbija.

Djape

pre 13 godina

Proslediti protestne note UN i EU pod hitno, da se jasno stavi do znanja da situacija sa posetama i mobilnim predajnicima nece biti vishe tolerisana od strane Srbije!

rade

pre 13 godina

Zanima me samo do kada traje mandat EULEX-a, ukoliko postoji vremensko ogranicenje te misije, ne treba je nikako produzivati. Ide tezak period , ali treba izdrzati jer svakim popustanjem na neka njihova insistiranja dobija albanska strana. To sto su oni (EULEX) tako odlucili je kratkog daha. Sve je to zbog misljenja MSP-a, pa su se malko uspanicili. Mi treba da smo naucili nesto iz slucajeva poput Gotovina, Kurti, Sever Kosova i Metohije, itd. Cim pokazes zube na neku njihovu odluku oni se povlace i reaguju kao kukavice. Oslobodili su Gotovinu jer su Hrvati masovno negodovali, Kurtija nisu ni smeli da hapse jer su se utronjali posle par upaljenih dzipova, na severu AP Kosova i Metohije su takodje zastali sa svojim planom jer su videli da su Srbi jedinstveni po pitanju njihovih igrarija. Cinjenicno stanje je da su oni i dalje pod ingerencijom UN-a i UNMIK-a, tako da ce im i ova odluka pasti u vodu. Strpljen - Spasen.

HROMI DABA

pre 13 godina

EULEKS pokazuje svoje pravo lice - staje na jednu stranu.
A ko ga je ovlastio za to?
Sve mi se čini da genijalnom politikom zapadnih režima KIM je zamrznuti konflikt, a to polako postaje biti i cela bivša YU.
p.s. Ovakav stav EULEKSA se odnosi i na posete KIM od strane Albanskih zvaničnika?

veljo

pre 13 godina

Tako im i treba kad su se saglasili da oni dole uposte dodju! Ako su statusno neutralni ko su oni da ogranicavaju kretanje bilo koga u svojoj zemlji!

nada

pre 13 godina

I ova vest o Kosovu nije bas pozitivna (kao i vecina), ali je lepo znati da Abanci, ne samo da vladaju srpskim jezikom, vec se i loguju srpskim imenima ili simbolima (na pr.: sajkaca). To znaci da im sve srpsko ipak nije mrsko.

Kosovastar

pre 13 godina

EULEX je dosao na Kosovu da se postuje zakon i to vazeci zakon na Kosovu. Vazeci zakoni na Kosovu kao svi drugi zakoni sveta kazu da zvanicne posete u jednoj drzavi moraju da se najavljuju i to dozvoli od strane drzave domacina. Nista tu nije neobicno. Ako najava takvih poseta vazi za sve drzave (pa i za one iz Albanije) onda treba da vazi i za zvanicnike Srbije. Bez obzira sta Ivanovic smatra, kosovski zvanicnici imaju pravo da postupaju u skladu sa svojim zakonima bez obzira na reakciju.

Milos

pre 13 godina

Pa i ja bih zabranio posetu i dolazak: Kostunice, Ilica, Vucica, Nikolica i njima slicnima, aman ljudi...Pa oni su u Mitrovici zbog izbora stalno dole. A vi vidite ko ce dobiti u Mitrovici kao i uvek. Strasno, tuga, jad, cemer i........

Milos

Sajkaca

pre 13 godina

"Oni (Euleks) treba da se bore protiv terorizma, organizovanog kriminala i da u tom smislu budu mnogo aktivniji, jer i terorizma i kriminala ima na Kosovu", rekao je Ivanović.
------------------------
Ako se ima na umu da se Srbija smatra sestom drzavom sveta po organizovanom kriminalu, a redovno su cuje da su politicari u spregi sa kriminalom, ispada da se Euleks upravo bavi onim sto mu je zadatak.

Dragan

pre 13 godina

.Pitanja za Tadića i Jeremića koji su prihvatiil EULEX! Kakva je to neutralnost ako Eulex ne dozvoljava ulazak političara na teritoriju koja je i po Ustavu Srbije i medjunarodnom pravu u sastavu Srbije? Kako to da EULex ne priznaje srpske izbore, a podrzava pristinske? Kakva je to neutralnost ako gasi srpske sudove, a podrzava pristinske? Kakva je to neutralnost, ako se gasi srpska telefonija, zabranjuje srpske tablice...Sta je sa planom od 6 tačaka? I na kraju, zašto niste slušali dr Koštunicu koji je na vreme upozoravao da je EUlex došao da izgradi nezavisnost Kosova i da ugasi sve srpske institucije! A priča oko 6 tačaka je bila velika prevara i opravdanje pred domaćom javnošću.

Beqa

pre 13 godina

Druze Bogdanovicu vi opet pretite svojim dokazanom primitivizmom. Svima mora da bude jasno da je Kosovo nezavisna drzava i to moraju polako da osecaju i Srpski politicari. Niko vas nece spreciti da udjete na Kosovo kao gradjanion Kosova, ali kao virtuelni ministar sa pratnjom...malo morgen.

zoran

pre 13 godina

Vise objasnjenja o nastanku takozvane kosovske drzave mozete naci u knjizi: Prof. Michel Chossudovsky - "America’s "War on Terrorism" Global Research, 2005.On je profesor ekonomije na Univezitetu u Otavi - Kanada i direktor centra za ispitivanje globalizacije.

U knjizi cete naci prave uzroke nastajanja te kvazi drzave. Ono sto je zalosno je cinjenica koja pokazuje zrtvovanje tolikikog naroda na ovim prostorima zarad nekih korporacija i belosvetskih kriminalaca, koji ce kada zavrse sa svojim profitima ponovo da stvore krvoprolice medju neduznim ljudima. Zbog svega toga mi kao narod srpski, albanski trebamo da radimo na osvescivanju najsirih popilacija kako ne bi nasedali iznova i iznova na trikove mrachnih umova ovoga sveta.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Ovo je drugo skorije uplitanje Euleksa. Prvo je bilo podrška za uklanjanje srpskih operatera.
Da li je prisustvo Euleksa odobreno isključivo (!!!) kao statusno neutralno ?! Da li zabranjivanje kretanja zvaničnicima države na čijoj teritoriji (još uvek zvaničnoj i za EU i za savet bezbednosti!!!)spada u mandat Euleksa i da li se to može opisati kao statusno neutralno delovanje???!!!
Da li Euleks ima zadatak da ojačava bilo čije institucije, utiče na telekomunikacije?
Da li Srbija ima pravo pred savetom bezbednosti da zatraži uklanjanje Euleksa sa svoje teritorije zato što krši osnovni princip koji je potpisan kod dolaska-statusna neutralnost?
Koji mandat treba da ima Euleks, a koji ima??? Da li je njegova uloga pomoći u osamostaljivanju Kosova??? Ne bih rekao...

mc

pre 13 godina

Ta misija je ovlascena od te iste EU u koju tezimo da udjemo...A sta traze nasi politicari na teritoriji Kosova nenajavljeni?!!! Normalno je da se najave.Nije to sad neka procedura, kao da ce u redu za vize da cekaju, vec da se najave i dobiju dozvolu za boravak na "medjunarodnom protektoratu" koji mi ne priznajemo ali de fakto je teritorija koja NIJE NASA...Mozda jos nije nezavisna i samostalna, ali sigurno nije nasa. Nas to boli ali je to realnost...I meni je deda umro skoro...boli me...tuzan sam...ali je umro...kraj..mrak..

pozdravljam

pre 13 godina

Pa neće Euleks da se svaka šuša šetka po Kosovu. Ovi naši za šta god se uhvate upropaste, pa neće ljudi da širimo haos i kriminal jer im je dosta i previše i njihovog.

Marina

pre 13 godina

Vašu ljutnju i nezadovoljstvo upućujete na pogrešnu adresu: EULEX je došao na Kosovo da bi nadzirao provedbu Ahtisarijevog plana i postepeno preuzimanje svih ovlasti od strane kosovskih institucija, do potpune nezavisnosti. Nikada vam ni EULEX ni Brisel ni Ban Ki Moon nisu poručili da je Kosovo Srbija nego, naprotiv, 69 zemalja ponavlja da je Kosovo nezavisno, a EULEX predstavlja zajednički stav svih 27 članica EU. To ste slušali i slušate samo od Tadića i Jeremića i stoga vam samo oni mogu odgovoriti zašto su vas lagali. Skup u Sarajevu je još jedan dokaz da Jeremić obmanjuje svoje građane kvalifikacijom nastupa Kosova pod imenom UNMIK/Kosovo. Osobno mislim da je dobro što Srbija, makar i pod maskom prividne zadovoljštine, sudjeluje u Sarajevu jer nema drugog načina da se dođe u EU.

Robin Hood

pre 13 godina

"Napominjem da sam jutros bez problema iz Beograda doputovao u severni deo Pokrajine, gde se i sada nalazim. Kako će meni, koji sam rođen i živim na Kosovu i Metohiji, ili bilo kom srpskom političaru iz pokrajine, neko da zabrani da dođe u svoju kuću", naveo je Bogdanović:

g.Bogdanovicu, vama je 100 puta receno da kao privatno lice niko nece i ne sme (dok niste krivicno gonjeni) da vam brani da dodjete na Kosovo gde ste i rodjeni. Ali kao politicar iz susedne drzave, e onda je vec druga prica- tada trebate imati Ovlascenje.
Vi postavljate pitanje, kako ce neko da vam brani da dodjete...? i to bas vi koji ste nekoliko puta ispraceni natrag do granice!
Nijedan politicar sveta (cak ni iz USA, EU, Albanije itd.) ne dolazi nenajavljen na Kosovo, tako da necete moci ni vi (naravno, u smislu sluzbene posete)

Kosovari

pre 13 godina

Cuj cuj, Bogdanovic nista, vise nista manje ima obraz da spominje rezoluciju 1244 koju taj isti Bogdanovic i njegova vlada krse obema nogama. Oni ce da drze neke izbore na sever Kosova mada u rezoluciji lepo pise ko ima pravo da organizuje izbore a to nisu svakako institucije Srbije. Ako nastavi sa ovakvom drskoscu ima da oseti neprijatnosti koje je osetio pre par meseci.

Aelita

pre 13 godina

Svojim izjavama i postupcima srpski politicari krse pravila i norme zdravog razuma. Gledajte na sta lici Vasa drzava. Beda, sirotinja, lazni sjaj, bezakonje, samovolja, generalizovano NEZNANJE uz neizostavnu aroganciju. Saberite se i promenite pravac dok nije kasno za sve Vas.

žalosno

pre 13 godina

E pa sada vi kažete da EULEX krši Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Da li znate da i vi gospodine Ministar zajedno sa kompanijom kršite istu Rezoluciju 1244?. Pa naravno da kršite, zato što po toj rezoluciji Srbija ne može da organizira izbore u Kosovo.

Ovo je zaista žalosno!!!

Zoki

pre 13 godina

Ministar: Euleks krši Rezoluciju UN
Ministre na toj rezoluciji pise da Srbija ne moze da drzi izbore na Kosovu ....... e sada ko krsi rezoluciju vi sami prosudite.
Zaista veliko manipulisanje Srbskog stanovnistva u vezi sa ovom rezolucijom!

TOtO

pre 13 godina

Ivanović: Euleks ne može da zabrani posete Kosovu

Gdin Ivanovic se sve vise oglasava i prisutan je u medijama jer se priblizavaju IZBORI U MITROVICI koje organizuje Srbija a na tim IZBORIMA on je kandidat za predsednika opstine Mitrovica.

Pa mora nekako da podize sebi rejting iako mu je niski.

USA u srcu_auténtico

pre 13 godina

USA uz pomoc EU gradi Balkanski nebeski bastion mira. Danasnjoj generaciji to mozda smeta, zbog loseg ratnoga iskustva iz vremena nacionalisticke raspojasanosti i rasplamsalosti. Ali dolazece generacije ce se znati zahvaliti, i dugo uzivati u ovom nebeskom daru.

I.

pre 13 godina

Pa kad su zvaničnici i političari iz centralne Srbije ovlastili Eulex da im zabranjuje i ne odobrava posete, sad neka slušaju.

Šta ono beše "Šest tačaka"? Ovako nešto: ... ...

srbin emigrant

pre 13 godina

Zasto Ivanovic kuka, kada nas je pre godinu-dve ubedjivao da ce sve biti bolje kada dodje EULEX. I sta bi. Ivanovicu, i ostali koji ste nam obecavali, dajte ostavku. A Vlada koja ovako brani Kosovo, tako brani i dinar, tako ce sutra i braniti srpsku poljoprivredu, tako ce braniti i nacionalnu ekonomiju. Kada su oko Kosova pristali na zapadni pritisak, pristace i na sve ostalo. Zato se ne postavlja pitanje da li hocemo mitove ili Evropu, vec koliko i cega cemo se odreci dok nam Evropa ne kaze da takvi, bez icega i ikoga vise nikome nismo potrebni.

Nada

pre 13 godina

Hvala nasoj vladi na uspesno odbranjenom teritorijalnom integritetu Srbije. Uskoro cemo sa pasosima na Kosovo. Kako su odbranili Kosovo tako "uspeso" brane i ekonomsku stabilnost Srbije. Sramota! Da smo Japanci pola vlade bi izvrsilo samoubistvo, ovako gledamo kako nas neprestano obmanjuju i po njihvom zivimo u divnoj i slobodnoj zemlji. Med i mleko.

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Al' smo mi neki glup narod! Sta jos treba da nam urade da bismo konacno shvatili da je Kosovo otislo baj baj? A da, tad bismo morali da RASPUSTIMO nepotrebno ministarstvo i ukinemo ostale koji nam sisaju krv na slamcicu za tu nepostojecu teritoriju, a to bi moglo izazvati neugodne reakcije zaposlenih.

laza

pre 13 godina

pa posto nasa opozicija i pozicija zna sta hoce a ne zna sta treba ovo je dobar potez euleksa da zastiti napaceni narod i bar mu malo pomogne da se zastiti od prodavaca magle koje budzet nazalost dobro placa

matori

pre 13 godina

"...Naše strpljenje i pokazana konstruktivnost imaju svoje granice", navodi se u izjavi Bogdanovića dostavljenoj agenciji Beta..."
Naravno!
Vaša granica je upravo na onoj crti gde počinje država Kosovo. I šta tu nije jasno?

Ni u druge države (čak ni u susedne), političke delegacije ne mogu da idu bez najave i dopuštenja. Pogotovu ne sa oružjem ispod kaputa...

Uostalom, zašto ne (pokušate da) organizujete nekakve "lokalne" izbore u Crnoj Gori, u Makedoniji ili u Rumuniji? Ima i tamo sasvim dovoljno "srba"...

Illyria

pre 13 godina

Što više se u Srbiji otkriva istina toliko više su nervozniji srednjevekovni političari i fantomski ministri poput ovoga za "Kosovo i Metohiju".

USA budi nadu

pre 13 godina

Amerikanci nikad nece otici! Gde Amerikanci dodju tu i ostanu. Mnogo zivih primera ce te svuda videti: Japan, Koreja, Nemacka, Italija... Kosovo, BiH itd. Cudna neka snaga su Amerikanci.

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

"Kosovske institucije su reagovale prošle nedelje kada su u sjevernom delu Mitrovice boravili Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica." Pa vi vidite sta bi ta dva vasa politicka "vragolana" uradila kad bi oni predstvljali Srbiju, i umjesto Kosovom, poceli da se setaju Evropom. Bio bi to nevidjeni dar-mar.

Simeona_KiM

pre 13 godina

Jos jedna ponizavajuca odluka stranih sila, nasi mediji su puni izjava nasih vatrenih politicara koji svako na svoj nacin ce da sredi Kosovsko pitanje samo, naravno 'kada budu dobili na izbore ???
S' druge strane Albancima se ne zuri, rade polako ali sigurno, sve sto su izjavili to su i uradili

gari kuper

pre 13 godina

Ajde bre Bogdanovicu briga mene sta radi taj EULEX i ciji je on advokat, bla bla bla.. Kazi ti meni kad si se vec prihvatio toga sta cemo mi sad..Jasno i glasno, imate li jos neko sredstvo uticaja osim pukih saopstenja..Ako nemate a ja mislim da nemate, onda bre vise prekinite tu politicku nekrofiliju, sta nas lozite vise kad ne mozete nista, samo saopstenja..
Sta ce biti da pitam ja kad za godinu dve neko upadne u taj severni srpski deo i ukine tu geto republiku i celo Kosovo stavi pod vlast Pristine..A to ce da se desi i to svi znamo..Opet ce biti saopstenja jel..Silna korist za onaj narod dole..

Srbobran

pre 13 godina

Što ne reaguje mister Tadić kao predsednik ove zemlje? Više niko neće moći na KiM bez direktnog odobrenja albanskih paralelnih institucija, a u najavi su i pasoši! Taj čovek se uopšte ne meša u svoj posao. Na zahtev Srbije, koju je on vodio i vodi u sve veću nacionalnu katastrofu, Rusija je u SB UN glasala za razmeštanje EULEX misije, inače iste ne bi bilo. Sada i najveći evrofanatici znaju pravu ulogu i prirodu tog famoznog EULEKSA, čija uloga je da NADGLEDA NEZAVISNOST i PREDAJE kosmetskim Albancima OVLAŠĆENJA DRŽAVU. Sve to je predviđeno, navodno neprihvaćenim, planom nobelovca (!?) iz Finske! Toliko o tome!

titimik

pre 13 godina

Kad idete kod komsije trebate pritisnut na zvonce, pa komsija vas ceka prijateljski i otvara vrata dobrodoslim prijateljima. Jedino lopovi ne koriste zvonce silom ulaze.

logovan srpskim imenom Sava

pre 13 godina

Nije posteno da se nasim politicarima zabrani setanje po Kosovu. Ali oni moraju samokriticki da se pitaju kad god odu dole: Gde sam dos'o, sto sam pos'o! Njihove potpaljivacke "setanje i posete" do sada, rezultirale su zabranom korziranja po Kosovo, od sada.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Srbija je od raspale Yu nasledila stolicu u UN-u, ali kako i sta je sve tome prethodilo to je opste poznato. A kada je rec o dugovima Srbija je nasledila i otplacuje dugove koje je sama zaduzila kao sto je Kosovo odnedavno reuzela i otlacuje svoje dugove. Sve je to regulisano na kakav takav nacin. Medjutim zabrana nenajavljenog i neodobrenog ulaska srpskih zvanicnika u Republiku Kosova koju je izdao Eulex bice ispostovana do kraja jer je zasnovana na medjunarodno pravo ali ja ne sumnjam da je zabrani prethodilo ponasanje Vojislava Kostunice koji je prethodio ovorci svojih ristalica u pratnji uniformisanih naoruzanih placenika i partijskih falangista.

Mika

pre 13 godina

E moja Srbijo, tvoji zvanicnici ne mogu bez dozvole EULEKSA da se krecu po svojoj drzavi, a nas Predsenik se sekira kako da izmiri Sloveniju i Hrvatsku.
Al' su nam prioriteti poredjani po vaznosti.

lajos

pre 13 godina

Izgleda da nekom svaki, ama bas svaki dan treba ponavljati kao detetu u obdanistu:
"Srbija je 1999. izgubila rat - kapitulirala, a 1919. nakon kapitulacije Madjarske posle rata u kom je Srbija bila pobednik, dobila je Vojvodinu."
Mozda ce im tek tada biti jasno sta znaci kapitulirati, a sta biti na pobednickoj strani

Kap u Okeanu

pre 13 godina

Ako ja ovu zabranu od strane EULEKS-a dobro razumem, ona se ocigledno ne odnosi na CASNE I POSTENE Srbe nego samo na POLITICARE iz Srbije ?

bob

pre 13 godina

G-dine Ministre, a sta bi sa mobinim operaterima na centralnom Kosmetu? Ucutaste se nesto! Izgleda da pojeo Vuk Magarca, nema nista od toga, sramota! Kolko ja vidim nama fali Nebojsa Covic na vasem mestu, covek koji je imao snagu da sve sto sada od drzave Srbije radi na Kosmetu podigne iz pepela.

vidoja smoto

pre 13 godina

Pregovori izmedju Kosova i Srbije uveliko se vode. Javnost o tome ne sme previse da zna. Plus, javnost je naelektrisana i zbog drugih zivotnih pitanja. Tako da Kosovo dodje kao zaprska. Vladajucoj koaliciji nije drago da ektremna desnica pravi šou po Kosovu. Inicijativa zabrane, cak i molba za zabranu, mogla je biti narucena od koalicije. Cime bi bila potkresana krila Radikalnih sokolova. Ako Tadic, kao proevropski i demokratski politicar ikad pozeli da ode na Kosovo naravno da ce on prijaviti svoj dolazak. Prijavom on nista ne gubi.

Aca J

pre 13 godina

G.Tadic i G.Cvetkovic lepo su izplanirali posete inostranstvu??!Posmatraju izvani kako se narod oseca bedno i ponizeno posle ove objave Eulexa.Ja licno sam ocekivao da ce da reaguju svojim stavom na tu odluku a oni ostavili pijuna tkz.minista za Kosovo da naivnima deli terapiju za smirenje.Sramno

vizionarka

pre 13 godina

srbiji treba nova garnitura politicara od vrha do lokala...pogotovu nova neraubovana lica su potrebna na kosovu ako mislimo da pomognemo onoj sacici srba koja je tamo ostala... ovi raznorazni ministri za kosovo su svoje dzepove napunili i imaju rezervnu domovinu...njima je do kosova kao do lanjskog snega...zato uvek pricaju iste price...treba nam novi realan pogled na kosovo i zivot srba na tom kosovu!

Kovrlija Koviljka

pre 13 godina

Ali sta treba da rade nasi politicari na Kosovu, da dele satore i cebad? Koliko su fabrika, mostova, obdanista i skoli na Kosovu, od rata do danas otvorili? Sve se moze izbrojati na prste jedne ruke. Vecina srpskih zvanicnika ide na Kosovo da muti mutnu vodu. Medjutim, ima i casnih izuzetaka.

slobo-dan

pre 13 godina

Bas si ih uplasio Bogdanovicu, evo sve im se gace tresu jer ne znaju sta ce ako prekinemo saradnju sa njima. Daj covece uozbilji se. Nije bitno da li ti moras da se prijavis ili ne unapred vec kako mozes da pomognes onim gradjanima dole koji ocekuju pomoc od drzave Srbije.

Petar S.

pre 13 godina

Republike NASLEDNICE bivse YU su NASLEDILE dug SFRJ sporazumom o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, koji je zaključen u Beču 29. juna 2001. godine, stupio je na snagu 2. juna 2004.

Republike nisu imale pravo samostralnog zaduzivanja kod stranih poverilaca, (do trenutka osamostaljenja).
Sve republike nastale raspadom SFRJ, NASLEDILE su svoje granice (unutrasnje republicke postaju spoljne drzavne - odlukom Badinterove komisije, kao i kasnijim odlukama, baziranim na istoj).
To su cinjenice.

mc II

pre 13 godina

Ajde vise da prihvatimo realnost!!!
Kosovo vise nije sastavni deo Srbije, to je nesto sto ceo svet zna..Neko je priznao Kosovo, neko nije ali to ne znaci da je Kosovo u sastavu Srbije...Moramo realno i bez emocija da prihvatimo tu cinjenicu i da se okrenemo buducnosti. Pa imate li vi decu, vi sto zagovarate "Kosovo je srce Srbije"?
Ne postoji "svetska pravda". Uvek je bilo i uvek ce biti da onaj ko je jaci odredjuje pravila...Pa pogledajte istoriju..Srbija je izgubila Kosovo posle agresije NATO...Nepravedna agresija ali je Srbija izgubila. Tada smo, kao "ratni plen" izgubili pokrajinu i moramo da se pomirimo sa tom cinjenicom i da pokusamo da spasemo to malo nasih ljudi koji zive tamo da bi mogli za 100 godina da kazemo da je to nekada bilo nase...Mrznjom i inatom nista ne postizemo...Hajde da se manemo verovanja u ubedjivanja i lazi nasih politicara. Oni su svesni da Kosovo vise "nije nase" ali nece da to javno kazu jer bi to, u Srbiji bilo politicko samoubistvo. Ali opet ono vise nije nase...i nece nikada biti jer svet nece dozvoliti...mislite da ce ih neka odluka MSP spreciti u tome?!! Pa i agresija je pocela nelegalno. Kako glupo zvuci jer po UN svaki rat je nelegalan, ali UN opet odobrava borbene "mirovne operacije" (toliko o pravdi i postovanju prava)..
A opet pitam sve nase koji zagovaraju povratak Kosovo pod okrilje Srbije: STA CEMO RADITI SA TERITORIJOM KOJA JE NERAZVIJENA, KRIMINOGENA, U RUSEVINAMA, NEPRIJATELJSKI NASTROJENA, I, PRE SVEGA, USKORO CE IH IMATI VISE NEGO NAS?!!!!