Ponedeljak, 17.05.2010.

14:38

DSS: SNS od sada suparnik

Posle izjave Tomislava Nikolića da naprednjaci žele da privuku birače DSS-a, iz Koštuničine stranke kažu da im SNS postaje politički suparnik.

Izvor: B92

DSS: SNS od sada suparnik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

vlad

pre 13 godina

Ne lezi vraze, kad je u pitanju interes nasi politicari su u stanju da sklope pakt i sa djavolom, da sad ne navodim primere i sami znate za vecinu.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

I ja da sam na mestu Kostunice ne bih verovao ovom Nikolicu i svaki dan bih pre nego sto odem na spavanje PREBROJAO SVOJE BIRACE !

snezana

pre 13 godina

Ma bre nema vama sloge, treba vas zajedno izolovati sa politicke scene...bez konstruktivnih predloga i kadrova da nesto urade a imali ste svoje sanse.. bolje vam je da zakljucate stranke i gajite macke i prasice... za bolje niste!

Maja

pre 13 godina

Boze, pa DSS je mrtav.

Onomad ih je Djindjic prodrmao i Kostunicu isturio -- sto je on iskoristio da ostane na vlasti koliko mu je zakon dozvoljavao, jedan mandat ovamo, drugi onamo, i gotovo.

Sad su tamo gde su bili 90ih, ne verujem koliko ljudi misli da oni mogu nesto da promene.

Pa oni su stranka koja funkcionise tako sto izdaje saopstenja, kod njih nema nikakve akcije i preduzimljivosti. Pasivci totalni.

Nego ne mogu da verujem da se onolika buka digla oko onog Sormaza! Nije valjda da neko misli da je on neki politicki potencijal? Kakav promasaj.

george wordy

pre 13 godina

U udbaskoj banovini zvanoj "Cardak ni na nebu ni na zemlji" vec sedamdeset godina vlada resorska kasta za zastitu naroda. Nakon crvenog suverena,i dinastije Markovic - Milosevic i petooktobarske obmane naroda i ubistva prvodg demokratski izabranog predsednika u Srbiji i dalje vlada jednopartijski sistem. Opozicija sluzi samo kao koreografija za navodno demokratski sistem u kooperativnoj udbaskoj banovini srednju kastu cune Transformeri skloni preobrazavanjima, preinacavanjima od boljsevika, meljsevika, komunista preko praksisivaca, do socijalista i liberal demokrata ,predstavljaju imunoloski sistem resorske Dinastije, ideolozi, teoreticari, doajeni, kolumnisti, nagradjeni, pohvaljeni, promovisani dok nizu kastu cine Mutanati , promenjenih prema potrebi Dinastije, disidenti, inagurisani u opozicione politicare, pisce, kvazi nacionaliste , crvene Vojvode i folklorne cetnike.

Ispumpane gume

pre 13 godina

Pored ovakve opozicije nije ni cudo da smo lideri u ceni benzina, povecanju poreza, i raslojavanju na Dedinje i ostatak Srbije. Dedinje ce u Evropu ,ostatak u Afriku, a ja, nadam se, preko grane.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Tomislav Nikolic, Aleksandar Vucic, Velimir Ilic, Dragan Sormaz, Vojislav Kostunica ...

Samo u Srbiji je moguce da ovakvi likovi deluju kao neki relevantni faktori od kojih u velikom stepenu zavisi buducnost skolovanih i inteligentnih ljudi.

bez-imena

pre 13 godina

Merilo demokratije u Srbiji sigurno nisu samo Tadic ni njegov DS. Ali DSS i SNS su izgubili sva merila demokratije. Ustvari, ostaje pitanje da li su ih ikad imali?

Mičman

pre 13 godina

Kako je zamrlo vreme patriotskih mitinga i demonstracija DSS i SNS partije nemaju vise, zaista, nicega zajednickoga. U ovim prohujalo sa vihorom, manifestacijama "ljubavi", deformisano iskazivani egzaltirani-patritizam bio je njihovo zajednicko obelezje, ustvari ono sto ih je tada spajalo. Danas nema vise onih, svakodnevnih, ulicnih malih revolucija, i posto su ove partije sa tankom ideoloskom podlogom, one se i gase. U svakom slucaju ce se uskoro ugasiti DSS i (p)ostati jos samo lokalna partija. Snaga za preporod i reforme u ovoj partiji iznosi 0 (nula). SNS ce se jos malo vuci, i pocepati na dve-tri nove partijice, i kraj!

паја патак

pre 13 godina

Николић доследно извршава свој задатак: разбијање могућности за формирање јединствене опозиције садашњим српским властодршцима. Уосталом,уз тако незрело бирачко тело, то није ни толико тешко а и бива добро плаћен. Милина једна за њега и његове доглавнике).

Fritz

pre 13 godina

Prevrtljivcima nikad ne treba verovati. Menjace svoja delovanja i iskaze u zavisnosti od momenta i situacije. Politicari u tome prednjace.

samo vas gledam i cudim se!

pre 13 godina

Jednog dana ce se pojaviti neki klinci, pokucace na vrata skupstine i reci : DOSTA JE BILO VISE, PAKUJTE SE!
Do tog dana uzivajte u svemu sto vam vlast donosi jer ste isti svi vi...

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Jao rasplakacu se, postaje dirljivo... Super vest, samo se vi bavite jedni drugima i nemojte da se bavite nicim drugim, tako ce te dati najbolji doprinos razvoju Srbije (princip minimizacije stete).

Bojan

pre 13 godina

Sada se vidi koliki je car bio Zoran Đinđić, uspeo je da održi DOS na okupu i dobije izbore sa Koštunicom, Ilićem, Dinkićem ... Ovi do kampanje nisu u stanju da se ne posvađaju. Zamislite tek da kojim čudom ostanu zajedno i dođu na vlast kakva "svetla" budućnost čeka Srbiju

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Pa sta je svima. Ovo se jedino moglo ocekivati. Srbija ima trziste sa biracima iskljucivo za dva bloka. SNS (Ex-SRS) nikada nece biti konkurencija DS-u u pogledu biraca. E sada izmedju njih ima dosta mesta (onih biraca, koji se s vremena na vreme okrenu na ovu ili onu stranu) i sasvim je normalno da (kao i u vecini evropskih drzava) i Srbija dobija dva jaka bloka. Na jednoj je strani vec odvano to bio DS, dok je na drugoj strani to jedno vreme tezio da bude DSS, ali nikada nije imao realne ni politicke snage za tako veliki zalogaj. To nikada nije bila i nece nikada biti velika stranka. Sto znaci ostalo je jedino mesto za SRS. Ali SRS takva kakva je bila nije nikako mogla to da uradi, jer je jednostavno zivela u nekom vremenu, koje se zove istorija! I sta se desilo. Toma i Vucic su to shvatili na vreme i napravili su jednu kombinaciju DSS-a i SRS-a i stvorili svoj naprednjacki klub. I sta se sada dogadja - imamo jednu struju koju su formirale stranke (Za evropsku Srbiju) liberalnog pogleda (a u njoj je DS kao Catch all stranka) i sada se konacno stvara taj protivpol na celu sa SNS-om. DSS, NS i eventualno SRS ako zele da politicki opstanu (da racunaju na buducnost) morace da se prikljuce ovom bloku i da naprave nesto kao (Za srpsku Srbiju). I imacemo klasican bipartijski sistem. Naravno, uvek ce tu biti jos neke male strancice, koje ce uvek profitirati nakon izbora, jer ce stajati "tu negde izmedju" i bice neophodni koalicioni partner! I dolazimo do jedne (ajde recimo) zdravog parlamentarizma, koji ce se menjati na vlasti! A to sto je Kostunica iznenadjen! To nije nista novo, uvek je i bio iznenadjen a najvise kad je svima ostalima jasno kakva je situacija.

Gagarin-Gagi

pre 13 godina

Tadic je mudro izvukao Srbiju iz celjusti i kandzi ove dve partije. Ovo su ustvari dve anti-svega normalnoga-partije. Pogledate li puteve Srbije od momenta dolaska Tadica na vlast videcete da to nije cik-cak politika, u poredjenju sa DSS i SNS partijama, nego konsekventno pravolinijsko kretanje ka NATO, EU, kao i senzibilno oslobadjanje mitoloskog balasta zvanog Kosovo. Ove retrogardne partije, DSS i SNS, nam nemaju sta ponuditi nego kakofoniju nacionalizma. Klever politiku vodi danas u Srbiji jedino Tadic. I da bi izbegao nasu nesrecu cesto i Tadic zasvira na jednoj guslarskoj zici, da bi samo zavarao poteru. No njegova politika je dalekovidna i nju nam ova destruktivna opozicija u ovom momentu ne moze ponuditi.

vrapci

pre 13 godina

I vrapci znaju da se sprema formiranje vlasti posle sledecih parlamentarnih izbora od pripadnika DS i SNS. To su oni vec medjusobno dogovorili a i vidimo da se upravo sve aktivnosti jednih i drugih desavaju po tom scenariju. Tesko narodu. Najbolje da niko i ne izadje na sledece izbore...

altair

pre 13 godina

Izgleda da imamo u budzetu novca za bacanje, cim bi politicari svake godine, cisto zabave radi da organizuju izbore?! Obzirom da je svaka vlast do sada govorila jedno i radila drugo, a da se ovo drugo poklapalo oko 95% sa onim sto su i "protivnici" radili, ne mogu da se ne zapitam da li su ovi toliko bezobrazni i beskrupulozni da tako troskare novac i kukaju u javnosti, ili smo mi pak kolektivno ludi i glupi kad se i dalje palimo na to ko je sta rekao. U svakom slucaju, zali Boze novca koji ce opet da spiskaju na svoju zabavu.

fles

pre 13 godina

I Tomilav Nikolic i Kostunica su smesni kao bioskop jer ako takvi budu vodili ovi zemlju nista nam bolje nece biti nego sad. Svi su oni ista druzina koja radi kao im drugi kaze a narod ko narod gladan i jadan sam sebi ne veruje.

vlada-so

pre 13 godina

U Srbiji nema opozicije,pa zar mislite da je Toma opozicija? Vreme je za neki treći put, sastavljen od opljačkanih radnika, seljaka, svesnih građana proevropske orijentacije ili će nam se društvo totalno raspasti.

Marko

pre 13 godina

"Zbog toga, kako kaže, postaju rivali."

Ma idi... Kostunica je prvo pravio ludim Djindjica, pa Tadica, a onda i Nikolica (dogovarajuci se sa Seseljem da bude premijer, oce da bude u koaliciji sa SNS - pa nece...) i normalno da su ga svi otpisali: i DS, i SNS, a i gradjani.

PS. Vec su poceli da napustaju brod koji tone.

zo

pre 13 godina

Ovo je njihov zajednicki manevar da se pokrenu apscinenti. SNS bi u pocetku izgubio po koji glas ali bi u postizbornoj koaliciji sa DSS-om dobio visestruko.

Slobodan

pre 13 godina

Svaka cast za ovaj odgovor, jos se samo oslobodite Velje i ponovo cu glasati za DSS jer mi je dosta demagogije Tome a narocito Tadica. A kome je dobra ova vlast i ko je zadovoljan zivotom nek glasa za DS i G17+.

M

pre 13 godina

Pa naravno da su suparnici,zar nisu sve stranke politicki protivnici?
Daj, dovedite neke normalne , postene ljude da žive u ovoj prelepoj zemlji.

Sava Drugi

pre 13 godina

A da vi malo prestanete da se bavite sobom, i počnete da se bavite politikom?

Gradjani Srbije nisu dužni da slušaju vašu kolektivnu psihoterapiju.

Dragan

pre 13 godina

Nikolić i SNS su konstantno potcenjivali DSS, govorili da Srbiji treba dvopartijski sistem(SNS i DS),uzimali kadrove, od kojih su mnogi i najureni iz DSS...Takođe, smatram da dosledna nacionalna, ali i demokratska politika DSS i nejasna politika SNS("Tadićeva politika je dobra, ali se ne sprovodi") imaju znacajnu programsku razliku,a o istorijatu dve stranke da i ne pricam!

Boban Ilic

pre 13 godina

A petog oktobra sam navijao za Kostunicu.Sad ga ni Toma nece, uzece mu samo birace.Za ove sledece izbore bi predlozio da se uvedu i biracke kladionice .

ZAKOSSANOVIC

pre 13 godina

Kako su samo brzi da kazu ODLUCNO NE!? Da s pola te brzine sklapaju saveze jos bi drzali vlast. The, puno srece jer se sa Tomom ni onaj drugi Voja nije usrecio...

markopolo

pre 13 godina

Sad se dešava u opoziciji ono isto što se dešavalo 90-ih dok je SPS manje ili više stabilno bio na vlasti. Opozicija želi vlast samo ako joj se slučajno dogodi, a za sad im je dobro i ovako. Potrebno je da se finansijski pomagači partija ujedine, pa će se i one lako ujediniti oko jednog cilja, baš kao što je bio i slučaj sa DOS-om, a koalicija Zajedno je lako pukla, iako je bila manje heterogena.
Tako da je moj savet svima koji se ozbiljno pale da ovakve polemike i dileme, da shvate jednom zauvek: oni svi piju pivo za istim solom u kafani.

Aleksandar Popovic

pre 13 godina

Dok se partije na vlasti ujedinjuju, osnivajuci i uniju regiona, danasnja opozicija ostaje ono sto jeste: razjedinjena. Ko u klin, ko u plocu. Otuda nikakve promene nece doneti zahtevi da se raspisu vanredni parlamentarni izbori i to ostaje neostvareni vapaj neslozne opozicije.

Bojan

pre 13 godina

Bez Sormaza ste jos jaci hahahaha!!! Nakon 5-og oktobra SPS-ovci(e) su obukli dresove DSS-a. Sada SNS uzima DSS-ovce. Hoce li bre neko u ovoj drzavi da radi??

deMikelis

pre 13 godina

Ispravan stav.Podrska DSS-u,jedinoj doslednoj nacionalno-demokrastkoj opciji u Srbiji.Toma je cist trgovac isao bi i u koaliciju sa LDP samo ako ima politicku(citaj:finansijsku)korist od toga.

Napredni Novosađanin

pre 13 godina

Kada bi nam svi suparnici bili kao ovaj tragikomični i zaboravljeni DSS, vladali bi Srbijom još nekoliko svetlosnih godina. Nažalost, ima u Srbiji i mnogo ozbiljnijih takmaca, koje ćemo jednom mudrom politikom zauvek oterati u istoriju.
Napred SNS do konačne pobede i svetla za napaćenu Srbiju.

deMikelis

pre 13 godina

Ispravan stav.Podrska DSS-u,jedinoj doslednoj nacionalno-demokrastkoj opciji u Srbiji.Toma je cist trgovac isao bi i u koaliciju sa LDP samo ako ima politicku(citaj:finansijsku)korist od toga.

Slobodan

pre 13 godina

Svaka cast za ovaj odgovor, jos se samo oslobodite Velje i ponovo cu glasati za DSS jer mi je dosta demagogije Tome a narocito Tadica. A kome je dobra ova vlast i ko je zadovoljan zivotom nek glasa za DS i G17+.

Dragan

pre 13 godina

Nikolić i SNS su konstantno potcenjivali DSS, govorili da Srbiji treba dvopartijski sistem(SNS i DS),uzimali kadrove, od kojih su mnogi i najureni iz DSS...Takođe, smatram da dosledna nacionalna, ali i demokratska politika DSS i nejasna politika SNS("Tadićeva politika je dobra, ali se ne sprovodi") imaju znacajnu programsku razliku,a o istorijatu dve stranke da i ne pricam!

Sava Drugi

pre 13 godina

A da vi malo prestanete da se bavite sobom, i počnete da se bavite politikom?

Gradjani Srbije nisu dužni da slušaju vašu kolektivnu psihoterapiju.

Marko

pre 13 godina

"Zbog toga, kako kaže, postaju rivali."

Ma idi... Kostunica je prvo pravio ludim Djindjica, pa Tadica, a onda i Nikolica (dogovarajuci se sa Seseljem da bude premijer, oce da bude u koaliciji sa SNS - pa nece...) i normalno da su ga svi otpisali: i DS, i SNS, a i gradjani.

PS. Vec su poceli da napustaju brod koji tone.

vlada-so

pre 13 godina

U Srbiji nema opozicije,pa zar mislite da je Toma opozicija? Vreme je za neki treći put, sastavljen od opljačkanih radnika, seljaka, svesnih građana proevropske orijentacije ili će nam se društvo totalno raspasti.

Bojan

pre 13 godina

Bez Sormaza ste jos jaci hahahaha!!! Nakon 5-og oktobra SPS-ovci(e) su obukli dresove DSS-a. Sada SNS uzima DSS-ovce. Hoce li bre neko u ovoj drzavi da radi??

Gagarin-Gagi

pre 13 godina

Tadic je mudro izvukao Srbiju iz celjusti i kandzi ove dve partije. Ovo su ustvari dve anti-svega normalnoga-partije. Pogledate li puteve Srbije od momenta dolaska Tadica na vlast videcete da to nije cik-cak politika, u poredjenju sa DSS i SNS partijama, nego konsekventno pravolinijsko kretanje ka NATO, EU, kao i senzibilno oslobadjanje mitoloskog balasta zvanog Kosovo. Ove retrogardne partije, DSS i SNS, nam nemaju sta ponuditi nego kakofoniju nacionalizma. Klever politiku vodi danas u Srbiji jedino Tadic. I da bi izbegao nasu nesrecu cesto i Tadic zasvira na jednoj guslarskoj zici, da bi samo zavarao poteru. No njegova politika je dalekovidna i nju nam ova destruktivna opozicija u ovom momentu ne moze ponuditi.

markopolo

pre 13 godina

Sad se dešava u opoziciji ono isto što se dešavalo 90-ih dok je SPS manje ili više stabilno bio na vlasti. Opozicija želi vlast samo ako joj se slučajno dogodi, a za sad im je dobro i ovako. Potrebno je da se finansijski pomagači partija ujedine, pa će se i one lako ujediniti oko jednog cilja, baš kao što je bio i slučaj sa DOS-om, a koalicija Zajedno je lako pukla, iako je bila manje heterogena.
Tako da je moj savet svima koji se ozbiljno pale da ovakve polemike i dileme, da shvate jednom zauvek: oni svi piju pivo za istim solom u kafani.

fles

pre 13 godina

I Tomilav Nikolic i Kostunica su smesni kao bioskop jer ako takvi budu vodili ovi zemlju nista nam bolje nece biti nego sad. Svi su oni ista druzina koja radi kao im drugi kaze a narod ko narod gladan i jadan sam sebi ne veruje.

Boban Ilic

pre 13 godina

A petog oktobra sam navijao za Kostunicu.Sad ga ni Toma nece, uzece mu samo birace.Za ove sledece izbore bi predlozio da se uvedu i biracke kladionice .

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Tomislav Nikolic, Aleksandar Vucic, Velimir Ilic, Dragan Sormaz, Vojislav Kostunica ...

Samo u Srbiji je moguce da ovakvi likovi deluju kao neki relevantni faktori od kojih u velikom stepenu zavisi buducnost skolovanih i inteligentnih ljudi.

vrapci

pre 13 godina

I vrapci znaju da se sprema formiranje vlasti posle sledecih parlamentarnih izbora od pripadnika DS i SNS. To su oni vec medjusobno dogovorili a i vidimo da se upravo sve aktivnosti jednih i drugih desavaju po tom scenariju. Tesko narodu. Najbolje da niko i ne izadje na sledece izbore...

samo vas gledam i cudim se!

pre 13 godina

Jednog dana ce se pojaviti neki klinci, pokucace na vrata skupstine i reci : DOSTA JE BILO VISE, PAKUJTE SE!
Do tog dana uzivajte u svemu sto vam vlast donosi jer ste isti svi vi...

M

pre 13 godina

Pa naravno da su suparnici,zar nisu sve stranke politicki protivnici?
Daj, dovedite neke normalne , postene ljude da žive u ovoj prelepoj zemlji.

паја патак

pre 13 godina

Николић доследно извршава свој задатак: разбијање могућности за формирање јединствене опозиције садашњим српским властодршцима. Уосталом,уз тако незрело бирачко тело, то није ни толико тешко а и бива добро плаћен. Милина једна за њега и његове доглавнике).

Bojan

pre 13 godina

Sada se vidi koliki je car bio Zoran Đinđić, uspeo je da održi DOS na okupu i dobije izbore sa Koštunicom, Ilićem, Dinkićem ... Ovi do kampanje nisu u stanju da se ne posvađaju. Zamislite tek da kojim čudom ostanu zajedno i dođu na vlast kakva "svetla" budućnost čeka Srbiju

Napredni Novosađanin

pre 13 godina

Kada bi nam svi suparnici bili kao ovaj tragikomični i zaboravljeni DSS, vladali bi Srbijom još nekoliko svetlosnih godina. Nažalost, ima u Srbiji i mnogo ozbiljnijih takmaca, koje ćemo jednom mudrom politikom zauvek oterati u istoriju.
Napred SNS do konačne pobede i svetla za napaćenu Srbiju.

altair

pre 13 godina

Izgleda da imamo u budzetu novca za bacanje, cim bi politicari svake godine, cisto zabave radi da organizuju izbore?! Obzirom da je svaka vlast do sada govorila jedno i radila drugo, a da se ovo drugo poklapalo oko 95% sa onim sto su i "protivnici" radili, ne mogu da se ne zapitam da li su ovi toliko bezobrazni i beskrupulozni da tako troskare novac i kukaju u javnosti, ili smo mi pak kolektivno ludi i glupi kad se i dalje palimo na to ko je sta rekao. U svakom slucaju, zali Boze novca koji ce opet da spiskaju na svoju zabavu.

ZAKOSSANOVIC

pre 13 godina

Kako su samo brzi da kazu ODLUCNO NE!? Da s pola te brzine sklapaju saveze jos bi drzali vlast. The, puno srece jer se sa Tomom ni onaj drugi Voja nije usrecio...

Fritz

pre 13 godina

Prevrtljivcima nikad ne treba verovati. Menjace svoja delovanja i iskaze u zavisnosti od momenta i situacije. Politicari u tome prednjace.

Aleksandar Popovic

pre 13 godina

Dok se partije na vlasti ujedinjuju, osnivajuci i uniju regiona, danasnja opozicija ostaje ono sto jeste: razjedinjena. Ko u klin, ko u plocu. Otuda nikakve promene nece doneti zahtevi da se raspisu vanredni parlamentarni izbori i to ostaje neostvareni vapaj neslozne opozicije.

Maja

pre 13 godina

Boze, pa DSS je mrtav.

Onomad ih je Djindjic prodrmao i Kostunicu isturio -- sto je on iskoristio da ostane na vlasti koliko mu je zakon dozvoljavao, jedan mandat ovamo, drugi onamo, i gotovo.

Sad su tamo gde su bili 90ih, ne verujem koliko ljudi misli da oni mogu nesto da promene.

Pa oni su stranka koja funkcionise tako sto izdaje saopstenja, kod njih nema nikakve akcije i preduzimljivosti. Pasivci totalni.

Nego ne mogu da verujem da se onolika buka digla oko onog Sormaza! Nije valjda da neko misli da je on neki politicki potencijal? Kakav promasaj.

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Jao rasplakacu se, postaje dirljivo... Super vest, samo se vi bavite jedni drugima i nemojte da se bavite nicim drugim, tako ce te dati najbolji doprinos razvoju Srbije (princip minimizacije stete).

Ispumpane gume

pre 13 godina

Pored ovakve opozicije nije ni cudo da smo lideri u ceni benzina, povecanju poreza, i raslojavanju na Dedinje i ostatak Srbije. Dedinje ce u Evropu ,ostatak u Afriku, a ja, nadam se, preko grane.

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Pa sta je svima. Ovo se jedino moglo ocekivati. Srbija ima trziste sa biracima iskljucivo za dva bloka. SNS (Ex-SRS) nikada nece biti konkurencija DS-u u pogledu biraca. E sada izmedju njih ima dosta mesta (onih biraca, koji se s vremena na vreme okrenu na ovu ili onu stranu) i sasvim je normalno da (kao i u vecini evropskih drzava) i Srbija dobija dva jaka bloka. Na jednoj je strani vec odvano to bio DS, dok je na drugoj strani to jedno vreme tezio da bude DSS, ali nikada nije imao realne ni politicke snage za tako veliki zalogaj. To nikada nije bila i nece nikada biti velika stranka. Sto znaci ostalo je jedino mesto za SRS. Ali SRS takva kakva je bila nije nikako mogla to da uradi, jer je jednostavno zivela u nekom vremenu, koje se zove istorija! I sta se desilo. Toma i Vucic su to shvatili na vreme i napravili su jednu kombinaciju DSS-a i SRS-a i stvorili svoj naprednjacki klub. I sta se sada dogadja - imamo jednu struju koju su formirale stranke (Za evropsku Srbiju) liberalnog pogleda (a u njoj je DS kao Catch all stranka) i sada se konacno stvara taj protivpol na celu sa SNS-om. DSS, NS i eventualno SRS ako zele da politicki opstanu (da racunaju na buducnost) morace da se prikljuce ovom bloku i da naprave nesto kao (Za srpsku Srbiju). I imacemo klasican bipartijski sistem. Naravno, uvek ce tu biti jos neke male strancice, koje ce uvek profitirati nakon izbora, jer ce stajati "tu negde izmedju" i bice neophodni koalicioni partner! I dolazimo do jedne (ajde recimo) zdravog parlamentarizma, koji ce se menjati na vlasti! A to sto je Kostunica iznenadjen! To nije nista novo, uvek je i bio iznenadjen a najvise kad je svima ostalima jasno kakva je situacija.

bez-imena

pre 13 godina

Merilo demokratije u Srbiji sigurno nisu samo Tadic ni njegov DS. Ali DSS i SNS su izgubili sva merila demokratije. Ustvari, ostaje pitanje da li su ih ikad imali?

george wordy

pre 13 godina

U udbaskoj banovini zvanoj "Cardak ni na nebu ni na zemlji" vec sedamdeset godina vlada resorska kasta za zastitu naroda. Nakon crvenog suverena,i dinastije Markovic - Milosevic i petooktobarske obmane naroda i ubistva prvodg demokratski izabranog predsednika u Srbiji i dalje vlada jednopartijski sistem. Opozicija sluzi samo kao koreografija za navodno demokratski sistem u kooperativnoj udbaskoj banovini srednju kastu cune Transformeri skloni preobrazavanjima, preinacavanjima od boljsevika, meljsevika, komunista preko praksisivaca, do socijalista i liberal demokrata ,predstavljaju imunoloski sistem resorske Dinastije, ideolozi, teoreticari, doajeni, kolumnisti, nagradjeni, pohvaljeni, promovisani dok nizu kastu cine Mutanati , promenjenih prema potrebi Dinastije, disidenti, inagurisani u opozicione politicare, pisce, kvazi nacionaliste , crvene Vojvode i folklorne cetnike.

zo

pre 13 godina

Ovo je njihov zajednicki manevar da se pokrenu apscinenti. SNS bi u pocetku izgubio po koji glas ali bi u postizbornoj koaliciji sa DSS-om dobio visestruko.

Mičman

pre 13 godina

Kako je zamrlo vreme patriotskih mitinga i demonstracija DSS i SNS partije nemaju vise, zaista, nicega zajednickoga. U ovim prohujalo sa vihorom, manifestacijama "ljubavi", deformisano iskazivani egzaltirani-patritizam bio je njihovo zajednicko obelezje, ustvari ono sto ih je tada spajalo. Danas nema vise onih, svakodnevnih, ulicnih malih revolucija, i posto su ove partije sa tankom ideoloskom podlogom, one se i gase. U svakom slucaju ce se uskoro ugasiti DSS i (p)ostati jos samo lokalna partija. Snaga za preporod i reforme u ovoj partiji iznosi 0 (nula). SNS ce se jos malo vuci, i pocepati na dve-tri nove partijice, i kraj!

snezana

pre 13 godina

Ma bre nema vama sloge, treba vas zajedno izolovati sa politicke scene...bez konstruktivnih predloga i kadrova da nesto urade a imali ste svoje sanse.. bolje vam je da zakljucate stranke i gajite macke i prasice... za bolje niste!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

I ja da sam na mestu Kostunice ne bih verovao ovom Nikolicu i svaki dan bih pre nego sto odem na spavanje PREBROJAO SVOJE BIRACE !

vlad

pre 13 godina

Ne lezi vraze, kad je u pitanju interes nasi politicari su u stanju da sklope pakt i sa djavolom, da sad ne navodim primere i sami znate za vecinu.

deMikelis

pre 13 godina

Ispravan stav.Podrska DSS-u,jedinoj doslednoj nacionalno-demokrastkoj opciji u Srbiji.Toma je cist trgovac isao bi i u koaliciju sa LDP samo ako ima politicku(citaj:finansijsku)korist od toga.

Napredni Novosađanin

pre 13 godina

Kada bi nam svi suparnici bili kao ovaj tragikomični i zaboravljeni DSS, vladali bi Srbijom još nekoliko svetlosnih godina. Nažalost, ima u Srbiji i mnogo ozbiljnijih takmaca, koje ćemo jednom mudrom politikom zauvek oterati u istoriju.
Napred SNS do konačne pobede i svetla za napaćenu Srbiju.

Slobodan

pre 13 godina

Svaka cast za ovaj odgovor, jos se samo oslobodite Velje i ponovo cu glasati za DSS jer mi je dosta demagogije Tome a narocito Tadica. A kome je dobra ova vlast i ko je zadovoljan zivotom nek glasa za DS i G17+.

Gagarin-Gagi

pre 13 godina

Tadic je mudro izvukao Srbiju iz celjusti i kandzi ove dve partije. Ovo su ustvari dve anti-svega normalnoga-partije. Pogledate li puteve Srbije od momenta dolaska Tadica na vlast videcete da to nije cik-cak politika, u poredjenju sa DSS i SNS partijama, nego konsekventno pravolinijsko kretanje ka NATO, EU, kao i senzibilno oslobadjanje mitoloskog balasta zvanog Kosovo. Ove retrogardne partije, DSS i SNS, nam nemaju sta ponuditi nego kakofoniju nacionalizma. Klever politiku vodi danas u Srbiji jedino Tadic. I da bi izbegao nasu nesrecu cesto i Tadic zasvira na jednoj guslarskoj zici, da bi samo zavarao poteru. No njegova politika je dalekovidna i nju nam ova destruktivna opozicija u ovom momentu ne moze ponuditi.

Dragan

pre 13 godina

Nikolić i SNS su konstantno potcenjivali DSS, govorili da Srbiji treba dvopartijski sistem(SNS i DS),uzimali kadrove, od kojih su mnogi i najureni iz DSS...Takođe, smatram da dosledna nacionalna, ali i demokratska politika DSS i nejasna politika SNS("Tadićeva politika je dobra, ali se ne sprovodi") imaju znacajnu programsku razliku,a o istorijatu dve stranke da i ne pricam!

fles

pre 13 godina

I Tomilav Nikolic i Kostunica su smesni kao bioskop jer ako takvi budu vodili ovi zemlju nista nam bolje nece biti nego sad. Svi su oni ista druzina koja radi kao im drugi kaze a narod ko narod gladan i jadan sam sebi ne veruje.

Marko

pre 13 godina

"Zbog toga, kako kaže, postaju rivali."

Ma idi... Kostunica je prvo pravio ludim Djindjica, pa Tadica, a onda i Nikolica (dogovarajuci se sa Seseljem da bude premijer, oce da bude u koaliciji sa SNS - pa nece...) i normalno da su ga svi otpisali: i DS, i SNS, a i gradjani.

PS. Vec su poceli da napustaju brod koji tone.

zo

pre 13 godina

Ovo je njihov zajednicki manevar da se pokrenu apscinenti. SNS bi u pocetku izgubio po koji glas ali bi u postizbornoj koaliciji sa DSS-om dobio visestruko.

Boban Ilic

pre 13 godina

A petog oktobra sam navijao za Kostunicu.Sad ga ni Toma nece, uzece mu samo birace.Za ove sledece izbore bi predlozio da se uvedu i biracke kladionice .

Mičman

pre 13 godina

Kako je zamrlo vreme patriotskih mitinga i demonstracija DSS i SNS partije nemaju vise, zaista, nicega zajednickoga. U ovim prohujalo sa vihorom, manifestacijama "ljubavi", deformisano iskazivani egzaltirani-patritizam bio je njihovo zajednicko obelezje, ustvari ono sto ih je tada spajalo. Danas nema vise onih, svakodnevnih, ulicnih malih revolucija, i posto su ove partije sa tankom ideoloskom podlogom, one se i gase. U svakom slucaju ce se uskoro ugasiti DSS i (p)ostati jos samo lokalna partija. Snaga za preporod i reforme u ovoj partiji iznosi 0 (nula). SNS ce se jos malo vuci, i pocepati na dve-tri nove partijice, i kraj!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Tomislav Nikolic, Aleksandar Vucic, Velimir Ilic, Dragan Sormaz, Vojislav Kostunica ...

Samo u Srbiji je moguce da ovakvi likovi deluju kao neki relevantni faktori od kojih u velikom stepenu zavisi buducnost skolovanih i inteligentnih ljudi.

vrapci

pre 13 godina

I vrapci znaju da se sprema formiranje vlasti posle sledecih parlamentarnih izbora od pripadnika DS i SNS. To su oni vec medjusobno dogovorili a i vidimo da se upravo sve aktivnosti jednih i drugih desavaju po tom scenariju. Tesko narodu. Najbolje da niko i ne izadje na sledece izbore...

Bojan

pre 13 godina

Sada se vidi koliki je car bio Zoran Đinđić, uspeo je da održi DOS na okupu i dobije izbore sa Koštunicom, Ilićem, Dinkićem ... Ovi do kampanje nisu u stanju da se ne posvađaju. Zamislite tek da kojim čudom ostanu zajedno i dođu na vlast kakva "svetla" budućnost čeka Srbiju

паја патак

pre 13 godina

Николић доследно извршава свој задатак: разбијање могућности за формирање јединствене опозиције садашњим српским властодршцима. Уосталом,уз тако незрело бирачко тело, то није ни толико тешко а и бива добро плаћен. Милина једна за њега и његове доглавнике).

bez-imena

pre 13 godina

Merilo demokratije u Srbiji sigurno nisu samo Tadic ni njegov DS. Ali DSS i SNS su izgubili sva merila demokratije. Ustvari, ostaje pitanje da li su ih ikad imali?

snezana

pre 13 godina

Ma bre nema vama sloge, treba vas zajedno izolovati sa politicke scene...bez konstruktivnih predloga i kadrova da nesto urade a imali ste svoje sanse.. bolje vam je da zakljucate stranke i gajite macke i prasice... za bolje niste!

Bojan

pre 13 godina

Bez Sormaza ste jos jaci hahahaha!!! Nakon 5-og oktobra SPS-ovci(e) su obukli dresove DSS-a. Sada SNS uzima DSS-ovce. Hoce li bre neko u ovoj drzavi da radi??

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Jao rasplakacu se, postaje dirljivo... Super vest, samo se vi bavite jedni drugima i nemojte da se bavite nicim drugim, tako ce te dati najbolji doprinos razvoju Srbije (princip minimizacije stete).

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Pa sta je svima. Ovo se jedino moglo ocekivati. Srbija ima trziste sa biracima iskljucivo za dva bloka. SNS (Ex-SRS) nikada nece biti konkurencija DS-u u pogledu biraca. E sada izmedju njih ima dosta mesta (onih biraca, koji se s vremena na vreme okrenu na ovu ili onu stranu) i sasvim je normalno da (kao i u vecini evropskih drzava) i Srbija dobija dva jaka bloka. Na jednoj je strani vec odvano to bio DS, dok je na drugoj strani to jedno vreme tezio da bude DSS, ali nikada nije imao realne ni politicke snage za tako veliki zalogaj. To nikada nije bila i nece nikada biti velika stranka. Sto znaci ostalo je jedino mesto za SRS. Ali SRS takva kakva je bila nije nikako mogla to da uradi, jer je jednostavno zivela u nekom vremenu, koje se zove istorija! I sta se desilo. Toma i Vucic su to shvatili na vreme i napravili su jednu kombinaciju DSS-a i SRS-a i stvorili svoj naprednjacki klub. I sta se sada dogadja - imamo jednu struju koju su formirale stranke (Za evropsku Srbiju) liberalnog pogleda (a u njoj je DS kao Catch all stranka) i sada se konacno stvara taj protivpol na celu sa SNS-om. DSS, NS i eventualno SRS ako zele da politicki opstanu (da racunaju na buducnost) morace da se prikljuce ovom bloku i da naprave nesto kao (Za srpsku Srbiju). I imacemo klasican bipartijski sistem. Naravno, uvek ce tu biti jos neke male strancice, koje ce uvek profitirati nakon izbora, jer ce stajati "tu negde izmedju" i bice neophodni koalicioni partner! I dolazimo do jedne (ajde recimo) zdravog parlamentarizma, koji ce se menjati na vlasti! A to sto je Kostunica iznenadjen! To nije nista novo, uvek je i bio iznenadjen a najvise kad je svima ostalima jasno kakva je situacija.

Aleksandar Popovic

pre 13 godina

Dok se partije na vlasti ujedinjuju, osnivajuci i uniju regiona, danasnja opozicija ostaje ono sto jeste: razjedinjena. Ko u klin, ko u plocu. Otuda nikakve promene nece doneti zahtevi da se raspisu vanredni parlamentarni izbori i to ostaje neostvareni vapaj neslozne opozicije.

altair

pre 13 godina

Izgleda da imamo u budzetu novca za bacanje, cim bi politicari svake godine, cisto zabave radi da organizuju izbore?! Obzirom da je svaka vlast do sada govorila jedno i radila drugo, a da se ovo drugo poklapalo oko 95% sa onim sto su i "protivnici" radili, ne mogu da se ne zapitam da li su ovi toliko bezobrazni i beskrupulozni da tako troskare novac i kukaju u javnosti, ili smo mi pak kolektivno ludi i glupi kad se i dalje palimo na to ko je sta rekao. U svakom slucaju, zali Boze novca koji ce opet da spiskaju na svoju zabavu.

Sava Drugi

pre 13 godina

A da vi malo prestanete da se bavite sobom, i počnete da se bavite politikom?

Gradjani Srbije nisu dužni da slušaju vašu kolektivnu psihoterapiju.

vlada-so

pre 13 godina

U Srbiji nema opozicije,pa zar mislite da je Toma opozicija? Vreme je za neki treći put, sastavljen od opljačkanih radnika, seljaka, svesnih građana proevropske orijentacije ili će nam se društvo totalno raspasti.

ZAKOSSANOVIC

pre 13 godina

Kako su samo brzi da kazu ODLUCNO NE!? Da s pola te brzine sklapaju saveze jos bi drzali vlast. The, puno srece jer se sa Tomom ni onaj drugi Voja nije usrecio...

Maja

pre 13 godina

Boze, pa DSS je mrtav.

Onomad ih je Djindjic prodrmao i Kostunicu isturio -- sto je on iskoristio da ostane na vlasti koliko mu je zakon dozvoljavao, jedan mandat ovamo, drugi onamo, i gotovo.

Sad su tamo gde su bili 90ih, ne verujem koliko ljudi misli da oni mogu nesto da promene.

Pa oni su stranka koja funkcionise tako sto izdaje saopstenja, kod njih nema nikakve akcije i preduzimljivosti. Pasivci totalni.

Nego ne mogu da verujem da se onolika buka digla oko onog Sormaza! Nije valjda da neko misli da je on neki politicki potencijal? Kakav promasaj.

samo vas gledam i cudim se!

pre 13 godina

Jednog dana ce se pojaviti neki klinci, pokucace na vrata skupstine i reci : DOSTA JE BILO VISE, PAKUJTE SE!
Do tog dana uzivajte u svemu sto vam vlast donosi jer ste isti svi vi...

markopolo

pre 13 godina

Sad se dešava u opoziciji ono isto što se dešavalo 90-ih dok je SPS manje ili više stabilno bio na vlasti. Opozicija želi vlast samo ako joj se slučajno dogodi, a za sad im je dobro i ovako. Potrebno je da se finansijski pomagači partija ujedine, pa će se i one lako ujediniti oko jednog cilja, baš kao što je bio i slučaj sa DOS-om, a koalicija Zajedno je lako pukla, iako je bila manje heterogena.
Tako da je moj savet svima koji se ozbiljno pale da ovakve polemike i dileme, da shvate jednom zauvek: oni svi piju pivo za istim solom u kafani.

Fritz

pre 13 godina

Prevrtljivcima nikad ne treba verovati. Menjace svoja delovanja i iskaze u zavisnosti od momenta i situacije. Politicari u tome prednjace.

george wordy

pre 13 godina

U udbaskoj banovini zvanoj "Cardak ni na nebu ni na zemlji" vec sedamdeset godina vlada resorska kasta za zastitu naroda. Nakon crvenog suverena,i dinastije Markovic - Milosevic i petooktobarske obmane naroda i ubistva prvodg demokratski izabranog predsednika u Srbiji i dalje vlada jednopartijski sistem. Opozicija sluzi samo kao koreografija za navodno demokratski sistem u kooperativnoj udbaskoj banovini srednju kastu cune Transformeri skloni preobrazavanjima, preinacavanjima od boljsevika, meljsevika, komunista preko praksisivaca, do socijalista i liberal demokrata ,predstavljaju imunoloski sistem resorske Dinastije, ideolozi, teoreticari, doajeni, kolumnisti, nagradjeni, pohvaljeni, promovisani dok nizu kastu cine Mutanati , promenjenih prema potrebi Dinastije, disidenti, inagurisani u opozicione politicare, pisce, kvazi nacionaliste , crvene Vojvode i folklorne cetnike.

M

pre 13 godina

Pa naravno da su suparnici,zar nisu sve stranke politicki protivnici?
Daj, dovedite neke normalne , postene ljude da žive u ovoj prelepoj zemlji.

Ispumpane gume

pre 13 godina

Pored ovakve opozicije nije ni cudo da smo lideri u ceni benzina, povecanju poreza, i raslojavanju na Dedinje i ostatak Srbije. Dedinje ce u Evropu ,ostatak u Afriku, a ja, nadam se, preko grane.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

I ja da sam na mestu Kostunice ne bih verovao ovom Nikolicu i svaki dan bih pre nego sto odem na spavanje PREBROJAO SVOJE BIRACE !

vlad

pre 13 godina

Ne lezi vraze, kad je u pitanju interes nasi politicari su u stanju da sklope pakt i sa djavolom, da sad ne navodim primere i sami znate za vecinu.