Četvrtak, 13.05.2010.

09:53

Izmena optužnice protiv Mladića

Glavni haški tužilac Serž Bramerc izjavio da nema razloga da veruje da je Ratko Mladić van Srbije i najavio izmenu i dopunu optužnice protiv njega.

Izvor: B92

Izmena optužnice protiv Mladiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

agim_pr

pre 13 godina

E sada je svima jasno da je masovna grobnica u Raskoj otkrivena SAMO zbog Bramerca a ne kako je to Vekaric izjavio jer je Srbija postala demokratska Drzava. Albanci su pre 5 ?! god. dali srpskim istraziteljima dokaze da u Raskoj postoji masovna grobnica a sta radi Vekaric i njemu slicni ? Kopaju 100 metara pored grobnice (jer znaju da tu nema nikog). Albanci su dali jos nekoliko lokacija u Srbiji za koje imaju dokaze da se nalaze masovne grobnice ali se na zalost za njihovo otkrivanje ceka sledeci izvestaj Bramerca ili neki slicni dogadjaj..Isto tako, kako svi znamo iz proslosti, srpski policajci su pravili "raciju" (pred dolaske Bramerca) tamo gde su znali da Mladic sigurno NIJE. Evropa je odavno naucila ove trikove koje je zapoceo Milosevic, nastavio Kostunica a evo sad i na kraju dovrsava "demokrata" Tadic. Najgora stvar od svih je da se NIKO iz vladajuce koalicije nije oglasnio o slucaju Raska dok se Hashim Thaqi cak izvinuo za obeskrnjavljenje JEDNOG groba u Gnjilanu. E pa sad vidite sami ko je veci demokrata.

kužiš stari moj

pre 13 godina

tolika obavještajna služba i da ne zna gdje su mladić i hadžić - naivno !
ako brammertz kaže blago i uvijeno da je optuženik u srbiji, onda sigurno ima izvješće neke od obavještajnih službi gdje se traženi nalazi, a možda čak i sliku.
sve to pomalo liči na trgovinu, pa je valjda po istom modelu i merčep uspio izbjeći optužnicu iz haaga.

Marina

pre 13 godina

Već sam počela vjerovati da Srbija stvarno ozbiljno hvata Mladića, ali nakon svake predstave uoči dolaska Bramerca, sve više sumnjam da ga želi uhapsiti u bliskoj budućnosti. Sve dok je Mladić slobodan, kao da nema dokaza o genocidu i zločinima koje su počinili srpski vojnici; čeka se da Mladić umre pa da Srbija na lak način skine sav teret iz optužnice. I Milošević je svojom smrću odgodio suočavanje srbijanske javnosti s ulogom Srbije u ratovima; sad se vlast nada da će još jedanput uspjeti izbjeći suđenje koje bi na vidjelo iznijelo mnogo prljavog veša iz nedavne prošlosti o kojemu šute i Tadić i vladajuća elita u Beogradu. Zato me ne čudi da se na Srbe povratnike u regiji gleda s podozrenjem i sumnjičavo jer je vlast u Srbiji svojim prikrivanjem činjenica i nehapšenjem optuženika sve Srbe, i odgovorne i nevine, stavila u istu košaru : Srbija i Srbi nisu nipošto krivi, nisu odgovorni za rat, kriv je Tuđman, hadeze, ustaše, muslimani, mudžahedini, Alija, Tači, Amerikanci, NATO.. blablabla...

nele

pre 13 godina

Kako dobra ocena kad nismo uredili domaci zadatak? Na sarm? To samo pali ovde kod nas. A sto se tuzitelja tice, ako znate gde nije, a to je van Srbije, mora da znate i gde jeste, pa ga lepo uhvatite, a mi da okrenemo novi list, previse suvenira devedesetih, mora sve da se raskrci!

tehnologija vlasti

pre 13 godina

Ratka Mladica trazimo 48 sati dnevno! A sta dan ima samo 24 sata? OK, daj onda neku masovnu grobnicu! Dobacuju jel? Zabavi ih nekom aferom - daj onog profesora sto siluje decake po skoli ili nek Tomica skoci na fejslifting u Italiju!

Đekna još nije, ...

pre 13 godina

"...nema razloga da veruje da je Ratko Mladić van Srbije..."
Ova rečenica, logički, nema posledicu: "ima razloga da veruje da je Ratko Mladić u Srbiji". Dakle, prema ovoj Bramercovoj izjavi, Mladić može da bude i u Srbiji i van Srbije. Prosto i jasno rečeno - ne zna se gde je Ratko Mladić, jer da se zna, nadležni organi bilo koje države članice UN bi morali da ha uhapse i isporuče UN Tribunalu u Hagu.

Simeon

pre 13 godina

"...da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi locirala, uhapsila i izručila dva preostala haška optuženika..."

Znaci, trazice ih i na Googlu i na Facebooku.

dokle vise

pre 13 godina

Nije pitanje da li Srbija saradjuje sa Hagom nego koliko dugo ce jos vlast u Srbiji moci da svima baca prasinu u oci i na taj nacin opstaje na vlasti. Konkretno vlast ne saradjuje sa Haskim Tribunalom a sama mogucnost saradnje (citaj izrucenja) je ono sto DS i neprincipijelnu koaliciju odrzava na vlasti putem podrske od spolja.
Srbija je nekada bila zatocenik politike rata Milosevica a sada je zatocenik politike jeftinog dodvoravanja zapadu Tadica. U oba slucaja se radi o politici kratkog daha i dugih posledica po narod i drzavu.

Stevan

pre 13 godina

Jedno mi nikako nije jasno: zašto se predsednik jedne države sastaje sa jednim tužiocem, pa makar i glavnim haškim? Zar nije logično da s njim razgovara i dogvara se recimo ministar pravde, šef tima za saradnju sa tribunalom, specijalni tužilac za ratne zločine, ili neko tog ranga.
Ovako samo mogu da pretpostavim da kada u ovu državu dođe jedan činovnik postrojava koga hoće, pa i predsednika. Hteli da priznamo ili ne, ipak smo jedna obična banana-republika.

ja izlazim na sledecoj stanici

pre 13 godina

prestalo je odavno da biva cudno to sto se na citavoj kugli zemaljskoj sve vrti oko interesa - ja tebi, ti meni; sve se svodi na to ko je koga potapsao po ramenu i u kom trenutku... prestalo je da biva cudno, ali je sve vise i vise mucno.

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Trenutna vlast je nesposobna da dokaze da Mladic nije u zemlji ili da ga uhapsi i zato treba da podnese ostavku a sto se EU tice,jasno je da nas politicki namerno koci,briga njih za Mladica...

Radomir

pre 13 godina

A ovaj Ljajic smeker je govorio ako Mladic ne bude uhapsen do kraja 2009, on se skida sa funkcije saradnika sa haskim tribunalom. I evo njega opet mrtav 'ladan pregovara sa Bramercom.

Julius

pre 13 godina

Ono sto je gospodin Bramerc izjavio, da srpske vlasti moraju da sacekaju jos dve nedelje kako bi culi njegovu ocenu o saradnji Srbije Haskim tribunalom, ne daje za pravo njegovim sagovornicima da ocekuju dobru ocenu. I ne samo ta Bramercova izjava, vec i vise sama cinjenica da od proslog izvestaja nadlezni organi nisu pomerali ni milimetar u pravcu hapsenja i izrucenju Ratka Mladica.
Prosirenje optuznice protiv Mladica samo je jos jedan dopusnki element, da Mladic kako god ikoliko god moze - izbegne hapsenje.
Srpski sagovornici su pokusavali da "omekse" Bramerca cinjenicom otkirivanja masovne grobinice kod Raske. Medjutim, ovo vremenski ukalkulisana i sracunata akcija u marktinske svrhe, uoci posete tuzioca Bramerca, nece nimalo uticati na njegov izvestaj oko nehapsenja R.Mladica. To otkrice maosvne grobnice moze da ima neki uticaj, ako je sracunato kao taktika za psiholosku pripremu javnosti u Srbije pred eventualno hapsenje (li izrucenje) Mladica, kao sto je to ucinjeno sa slucajem Hladnjace sa telima ubjenih Albanaca pre izrucenja Slobodana Milosevica 2001.godine. Inace, sto se tice izvestaja Bramerca, ne verujem niti da ce pomenuti otkrice ove masovne grobnice.

Amos

pre 13 godina

"dešparatnosti" vlasti? Ili možda "desparatnost"?
Da nije htela da kaže očaj, beznađe?
Verovatno gospođa Smajlović kao prekaljeni novinarski vuk toliko "desparatno" zna svoj jezik pa ne može lepše i normalnije da se izražava.

I onda se neko čudi što tinejdžeri u pismenim sastavima pišu w umesto v i cc ili ch umesto č!
Ouch!

Hrvoje

pre 13 godina

A kaj kad mi Hrvati uđemo u Uniju?? Ne očekujete valjda da službeni ZG potpiše dokument ZA ulazak Srbije u EU. Samo hapšenje Srbina spašava.

Apache

pre 13 godina

Bramerc bi bio veoma naivan kada bi poverovao tvrdnjama Beograda. Kalkulacije, određeni (beznačajni) ustupci i manipulacija su osnovni vid saradnje ovdašnjih vlasti sa Tribunalom u Hagu.Ubeđen sam, da Mladić nikada neće biti uhapšen jer je zbog umešanosti srpskih vlasti u događanja na prostoru bivše SFRJ, to apsolutno kontraproduktivno. Izjave Ljajića tokom protekle dve godine treba posmatrati u ovom kontekstu. Jaču kvalifikaciju neću koristiti jer bi to onemogućilo objavu ovog komentara.

lovac

pre 13 godina

Baš me čudi da Bramerc nije bio oduševljen našim izveštajem da Mladića tražimo 24 sata dnevno. Vukčević više neće moći da obmanjuje ni nas. Ili radi ili idi.

Posmatrac

pre 13 godina

Kako da Srbija uhapsi Mladica, ako on mozda kojim slucajem nije u Srbiji???
Ili je mozda pokojni???
A ako jeste ziv i u Srbiji, onda gospodine Bramercu, kazite vi gde se krije Mladic pa da ga uhapse?
Ako ga i tada ne uhapse, moze se reci da vlasti ne saradjuju sa haskim tribunalom.

mislim

pre 13 godina

Teško je poverovati da je Mladić još na teritoriji Srbije. Pa kako ga onda uhvatiti. I službe nekih velikih zemalja koje su moćnije od naše mole boga da on ne stigne u Hag. To je ukapirala i KARLA DEL PONTE tome je problem.A nekima odgovara da ostanemo večiti taoci. TO treba objasniti gospodinu Bramercu. Tako im odgovara Mladić da se ne pronađe a Srbija da se drži dalje od EU.

pedja

pre 13 godina

Niti jedna zemlja EU nije se protivila ratifikaciji SSP sporazuma sa Crnom Gorom,pa je za to trebalo 24 mjeseca,dok su to uradili parlamenti svih clanica EU.

Z

pre 13 godina

Sasvim je jasno da Bramertz porucuje da ce izvestaj biti pozitivan samo ako optuzeni budu uhapseni, u suprotnom samo mnogo lepih reci ali... Tako da za dve nedelje tj. cetiri dana mozemo ocekivati negativan izvestaj. Izgleda da je to svima jasno sem onima na vlasti.

BMV

pre 13 godina

Sve mi znamo i mozemo. Samo je pitanje nasih kalkulisanja: koga,sta i kada. A, pitanje vremena, kada ce ova mora biti okoncana da bi ovaj jadni narod krenuo u bolji zivot, nasu vlast ne dotice. Bitne su procene kako ce reagovati javno mnenje - da ne ugrozi koaliciju.

Dasa na vetrometini

pre 13 godina

Ko zaista stiti Mladica? Odgovor: Njegovo znanje o ratnoj ulozi mnogih srpskih bivsih i sadasnjih velikana, i mogucnost da on to svoje znanje prospe u Haskoj sudnici. Tad biste ovde imali vatromet.

B!

pre 13 godina

eto tako... očigledno ovi naši sve znaju - gde su koje masovne grobnice i koliko je ljudi tamo zakopano, gde se ko krije, ko ga čuva, itd... jedino se čekaju povoljni trenuci pa da se sve te informacije iskoriste u marketinške svrhe. da li to znači da će mladića isporučiti u hag u sklopu kampanje pred sledeće izbore? eto barem imamo čemu da se nadamo, hehe... jao jedva čekam izbore! :))

Dasa na vetrometini

pre 13 godina

Ko zaista stiti Mladica? Odgovor: Njegovo znanje o ratnoj ulozi mnogih srpskih bivsih i sadasnjih velikana, i mogucnost da on to svoje znanje prospe u Haskoj sudnici. Tad biste ovde imali vatromet.

B!

pre 13 godina

eto tako... očigledno ovi naši sve znaju - gde su koje masovne grobnice i koliko je ljudi tamo zakopano, gde se ko krije, ko ga čuva, itd... jedino se čekaju povoljni trenuci pa da se sve te informacije iskoriste u marketinške svrhe. da li to znači da će mladića isporučiti u hag u sklopu kampanje pred sledeće izbore? eto barem imamo čemu da se nadamo, hehe... jao jedva čekam izbore! :))

Hrvoje

pre 13 godina

A kaj kad mi Hrvati uđemo u Uniju?? Ne očekujete valjda da službeni ZG potpiše dokument ZA ulazak Srbije u EU. Samo hapšenje Srbina spašava.

pedja

pre 13 godina

Niti jedna zemlja EU nije se protivila ratifikaciji SSP sporazuma sa Crnom Gorom,pa je za to trebalo 24 mjeseca,dok su to uradili parlamenti svih clanica EU.

Z

pre 13 godina

Sasvim je jasno da Bramertz porucuje da ce izvestaj biti pozitivan samo ako optuzeni budu uhapseni, u suprotnom samo mnogo lepih reci ali... Tako da za dve nedelje tj. cetiri dana mozemo ocekivati negativan izvestaj. Izgleda da je to svima jasno sem onima na vlasti.

BMV

pre 13 godina

Sve mi znamo i mozemo. Samo je pitanje nasih kalkulisanja: koga,sta i kada. A, pitanje vremena, kada ce ova mora biti okoncana da bi ovaj jadni narod krenuo u bolji zivot, nasu vlast ne dotice. Bitne su procene kako ce reagovati javno mnenje - da ne ugrozi koaliciju.

Apache

pre 13 godina

Bramerc bi bio veoma naivan kada bi poverovao tvrdnjama Beograda. Kalkulacije, određeni (beznačajni) ustupci i manipulacija su osnovni vid saradnje ovdašnjih vlasti sa Tribunalom u Hagu.Ubeđen sam, da Mladić nikada neće biti uhapšen jer je zbog umešanosti srpskih vlasti u događanja na prostoru bivše SFRJ, to apsolutno kontraproduktivno. Izjave Ljajića tokom protekle dve godine treba posmatrati u ovom kontekstu. Jaču kvalifikaciju neću koristiti jer bi to onemogućilo objavu ovog komentara.

lovac

pre 13 godina

Baš me čudi da Bramerc nije bio oduševljen našim izveštajem da Mladića tražimo 24 sata dnevno. Vukčević više neće moći da obmanjuje ni nas. Ili radi ili idi.

Radomir

pre 13 godina

A ovaj Ljajic smeker je govorio ako Mladic ne bude uhapsen do kraja 2009, on se skida sa funkcije saradnika sa haskim tribunalom. I evo njega opet mrtav 'ladan pregovara sa Bramercom.

Stevan

pre 13 godina

Jedno mi nikako nije jasno: zašto se predsednik jedne države sastaje sa jednim tužiocem, pa makar i glavnim haškim? Zar nije logično da s njim razgovara i dogvara se recimo ministar pravde, šef tima za saradnju sa tribunalom, specijalni tužilac za ratne zločine, ili neko tog ranga.
Ovako samo mogu da pretpostavim da kada u ovu državu dođe jedan činovnik postrojava koga hoće, pa i predsednika. Hteli da priznamo ili ne, ipak smo jedna obična banana-republika.

mislim

pre 13 godina

Teško je poverovati da je Mladić još na teritoriji Srbije. Pa kako ga onda uhvatiti. I službe nekih velikih zemalja koje su moćnije od naše mole boga da on ne stigne u Hag. To je ukapirala i KARLA DEL PONTE tome je problem.A nekima odgovara da ostanemo večiti taoci. TO treba objasniti gospodinu Bramercu. Tako im odgovara Mladić da se ne pronađe a Srbija da se drži dalje od EU.

Posmatrac

pre 13 godina

Kako da Srbija uhapsi Mladica, ako on mozda kojim slucajem nije u Srbiji???
Ili je mozda pokojni???
A ako jeste ziv i u Srbiji, onda gospodine Bramercu, kazite vi gde se krije Mladic pa da ga uhapse?
Ako ga i tada ne uhapse, moze se reci da vlasti ne saradjuju sa haskim tribunalom.

Amos

pre 13 godina

"dešparatnosti" vlasti? Ili možda "desparatnost"?
Da nije htela da kaže očaj, beznađe?
Verovatno gospođa Smajlović kao prekaljeni novinarski vuk toliko "desparatno" zna svoj jezik pa ne može lepše i normalnije da se izražava.

I onda se neko čudi što tinejdžeri u pismenim sastavima pišu w umesto v i cc ili ch umesto č!
Ouch!

Julius

pre 13 godina

Ono sto je gospodin Bramerc izjavio, da srpske vlasti moraju da sacekaju jos dve nedelje kako bi culi njegovu ocenu o saradnji Srbije Haskim tribunalom, ne daje za pravo njegovim sagovornicima da ocekuju dobru ocenu. I ne samo ta Bramercova izjava, vec i vise sama cinjenica da od proslog izvestaja nadlezni organi nisu pomerali ni milimetar u pravcu hapsenja i izrucenju Ratka Mladica.
Prosirenje optuznice protiv Mladica samo je jos jedan dopusnki element, da Mladic kako god ikoliko god moze - izbegne hapsenje.
Srpski sagovornici su pokusavali da "omekse" Bramerca cinjenicom otkirivanja masovne grobinice kod Raske. Medjutim, ovo vremenski ukalkulisana i sracunata akcija u marktinske svrhe, uoci posete tuzioca Bramerca, nece nimalo uticati na njegov izvestaj oko nehapsenja R.Mladica. To otkrice maosvne grobnice moze da ima neki uticaj, ako je sracunato kao taktika za psiholosku pripremu javnosti u Srbije pred eventualno hapsenje (li izrucenje) Mladica, kao sto je to ucinjeno sa slucajem Hladnjace sa telima ubjenih Albanaca pre izrucenja Slobodana Milosevica 2001.godine. Inace, sto se tice izvestaja Bramerca, ne verujem niti da ce pomenuti otkrice ove masovne grobnice.

Marina

pre 13 godina

Već sam počela vjerovati da Srbija stvarno ozbiljno hvata Mladića, ali nakon svake predstave uoči dolaska Bramerca, sve više sumnjam da ga želi uhapsiti u bliskoj budućnosti. Sve dok je Mladić slobodan, kao da nema dokaza o genocidu i zločinima koje su počinili srpski vojnici; čeka se da Mladić umre pa da Srbija na lak način skine sav teret iz optužnice. I Milošević je svojom smrću odgodio suočavanje srbijanske javnosti s ulogom Srbije u ratovima; sad se vlast nada da će još jedanput uspjeti izbjeći suđenje koje bi na vidjelo iznijelo mnogo prljavog veša iz nedavne prošlosti o kojemu šute i Tadić i vladajuća elita u Beogradu. Zato me ne čudi da se na Srbe povratnike u regiji gleda s podozrenjem i sumnjičavo jer je vlast u Srbiji svojim prikrivanjem činjenica i nehapšenjem optuženika sve Srbe, i odgovorne i nevine, stavila u istu košaru : Srbija i Srbi nisu nipošto krivi, nisu odgovorni za rat, kriv je Tuđman, hadeze, ustaše, muslimani, mudžahedini, Alija, Tači, Amerikanci, NATO.. blablabla...

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Trenutna vlast je nesposobna da dokaze da Mladic nije u zemlji ili da ga uhapsi i zato treba da podnese ostavku a sto se EU tice,jasno je da nas politicki namerno koci,briga njih za Mladica...

dokle vise

pre 13 godina

Nije pitanje da li Srbija saradjuje sa Hagom nego koliko dugo ce jos vlast u Srbiji moci da svima baca prasinu u oci i na taj nacin opstaje na vlasti. Konkretno vlast ne saradjuje sa Haskim Tribunalom a sama mogucnost saradnje (citaj izrucenja) je ono sto DS i neprincipijelnu koaliciju odrzava na vlasti putem podrske od spolja.
Srbija je nekada bila zatocenik politike rata Milosevica a sada je zatocenik politike jeftinog dodvoravanja zapadu Tadica. U oba slucaja se radi o politici kratkog daha i dugih posledica po narod i drzavu.

tehnologija vlasti

pre 13 godina

Ratka Mladica trazimo 48 sati dnevno! A sta dan ima samo 24 sata? OK, daj onda neku masovnu grobnicu! Dobacuju jel? Zabavi ih nekom aferom - daj onog profesora sto siluje decake po skoli ili nek Tomica skoci na fejslifting u Italiju!

agim_pr

pre 13 godina

E sada je svima jasno da je masovna grobnica u Raskoj otkrivena SAMO zbog Bramerca a ne kako je to Vekaric izjavio jer je Srbija postala demokratska Drzava. Albanci su pre 5 ?! god. dali srpskim istraziteljima dokaze da u Raskoj postoji masovna grobnica a sta radi Vekaric i njemu slicni ? Kopaju 100 metara pored grobnice (jer znaju da tu nema nikog). Albanci su dali jos nekoliko lokacija u Srbiji za koje imaju dokaze da se nalaze masovne grobnice ali se na zalost za njihovo otkrivanje ceka sledeci izvestaj Bramerca ili neki slicni dogadjaj..Isto tako, kako svi znamo iz proslosti, srpski policajci su pravili "raciju" (pred dolaske Bramerca) tamo gde su znali da Mladic sigurno NIJE. Evropa je odavno naucila ove trikove koje je zapoceo Milosevic, nastavio Kostunica a evo sad i na kraju dovrsava "demokrata" Tadic. Najgora stvar od svih je da se NIKO iz vladajuce koalicije nije oglasnio o slucaju Raska dok se Hashim Thaqi cak izvinuo za obeskrnjavljenje JEDNOG groba u Gnjilanu. E pa sad vidite sami ko je veci demokrata.

Simeon

pre 13 godina

"...da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi locirala, uhapsila i izručila dva preostala haška optuženika..."

Znaci, trazice ih i na Googlu i na Facebooku.

nele

pre 13 godina

Kako dobra ocena kad nismo uredili domaci zadatak? Na sarm? To samo pali ovde kod nas. A sto se tuzitelja tice, ako znate gde nije, a to je van Srbije, mora da znate i gde jeste, pa ga lepo uhvatite, a mi da okrenemo novi list, previse suvenira devedesetih, mora sve da se raskrci!

ja izlazim na sledecoj stanici

pre 13 godina

prestalo je odavno da biva cudno to sto se na citavoj kugli zemaljskoj sve vrti oko interesa - ja tebi, ti meni; sve se svodi na to ko je koga potapsao po ramenu i u kom trenutku... prestalo je da biva cudno, ali je sve vise i vise mucno.

Đekna još nije, ...

pre 13 godina

"...nema razloga da veruje da je Ratko Mladić van Srbije..."
Ova rečenica, logički, nema posledicu: "ima razloga da veruje da je Ratko Mladić u Srbiji". Dakle, prema ovoj Bramercovoj izjavi, Mladić može da bude i u Srbiji i van Srbije. Prosto i jasno rečeno - ne zna se gde je Ratko Mladić, jer da se zna, nadležni organi bilo koje države članice UN bi morali da ha uhapse i isporuče UN Tribunalu u Hagu.

kužiš stari moj

pre 13 godina

tolika obavještajna služba i da ne zna gdje su mladić i hadžić - naivno !
ako brammertz kaže blago i uvijeno da je optuženik u srbiji, onda sigurno ima izvješće neke od obavještajnih službi gdje se traženi nalazi, a možda čak i sliku.
sve to pomalo liči na trgovinu, pa je valjda po istom modelu i merčep uspio izbjeći optužnicu iz haaga.

Posmatrac

pre 13 godina

Kako da Srbija uhapsi Mladica, ako on mozda kojim slucajem nije u Srbiji???
Ili je mozda pokojni???
A ako jeste ziv i u Srbiji, onda gospodine Bramercu, kazite vi gde se krije Mladic pa da ga uhapse?
Ako ga i tada ne uhapse, moze se reci da vlasti ne saradjuju sa haskim tribunalom.

mislim

pre 13 godina

Teško je poverovati da je Mladić još na teritoriji Srbije. Pa kako ga onda uhvatiti. I službe nekih velikih zemalja koje su moćnije od naše mole boga da on ne stigne u Hag. To je ukapirala i KARLA DEL PONTE tome je problem.A nekima odgovara da ostanemo večiti taoci. TO treba objasniti gospodinu Bramercu. Tako im odgovara Mladić da se ne pronađe a Srbija da se drži dalje od EU.

Hrvoje

pre 13 godina

A kaj kad mi Hrvati uđemo u Uniju?? Ne očekujete valjda da službeni ZG potpiše dokument ZA ulazak Srbije u EU. Samo hapšenje Srbina spašava.

B!

pre 13 godina

eto tako... očigledno ovi naši sve znaju - gde su koje masovne grobnice i koliko je ljudi tamo zakopano, gde se ko krije, ko ga čuva, itd... jedino se čekaju povoljni trenuci pa da se sve te informacije iskoriste u marketinške svrhe. da li to znači da će mladića isporučiti u hag u sklopu kampanje pred sledeće izbore? eto barem imamo čemu da se nadamo, hehe... jao jedva čekam izbore! :))

Dasa na vetrometini

pre 13 godina

Ko zaista stiti Mladica? Odgovor: Njegovo znanje o ratnoj ulozi mnogih srpskih bivsih i sadasnjih velikana, i mogucnost da on to svoje znanje prospe u Haskoj sudnici. Tad biste ovde imali vatromet.

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Trenutna vlast je nesposobna da dokaze da Mladic nije u zemlji ili da ga uhapsi i zato treba da podnese ostavku a sto se EU tice,jasno je da nas politicki namerno koci,briga njih za Mladica...

Marina

pre 13 godina

Već sam počela vjerovati da Srbija stvarno ozbiljno hvata Mladića, ali nakon svake predstave uoči dolaska Bramerca, sve više sumnjam da ga želi uhapsiti u bliskoj budućnosti. Sve dok je Mladić slobodan, kao da nema dokaza o genocidu i zločinima koje su počinili srpski vojnici; čeka se da Mladić umre pa da Srbija na lak način skine sav teret iz optužnice. I Milošević je svojom smrću odgodio suočavanje srbijanske javnosti s ulogom Srbije u ratovima; sad se vlast nada da će još jedanput uspjeti izbjeći suđenje koje bi na vidjelo iznijelo mnogo prljavog veša iz nedavne prošlosti o kojemu šute i Tadić i vladajuća elita u Beogradu. Zato me ne čudi da se na Srbe povratnike u regiji gleda s podozrenjem i sumnjičavo jer je vlast u Srbiji svojim prikrivanjem činjenica i nehapšenjem optuženika sve Srbe, i odgovorne i nevine, stavila u istu košaru : Srbija i Srbi nisu nipošto krivi, nisu odgovorni za rat, kriv je Tuđman, hadeze, ustaše, muslimani, mudžahedini, Alija, Tači, Amerikanci, NATO.. blablabla...

Apache

pre 13 godina

Bramerc bi bio veoma naivan kada bi poverovao tvrdnjama Beograda. Kalkulacije, određeni (beznačajni) ustupci i manipulacija su osnovni vid saradnje ovdašnjih vlasti sa Tribunalom u Hagu.Ubeđen sam, da Mladić nikada neće biti uhapšen jer je zbog umešanosti srpskih vlasti u događanja na prostoru bivše SFRJ, to apsolutno kontraproduktivno. Izjave Ljajića tokom protekle dve godine treba posmatrati u ovom kontekstu. Jaču kvalifikaciju neću koristiti jer bi to onemogućilo objavu ovog komentara.

lovac

pre 13 godina

Baš me čudi da Bramerc nije bio oduševljen našim izveštajem da Mladića tražimo 24 sata dnevno. Vukčević više neće moći da obmanjuje ni nas. Ili radi ili idi.

agim_pr

pre 13 godina

E sada je svima jasno da je masovna grobnica u Raskoj otkrivena SAMO zbog Bramerca a ne kako je to Vekaric izjavio jer je Srbija postala demokratska Drzava. Albanci su pre 5 ?! god. dali srpskim istraziteljima dokaze da u Raskoj postoji masovna grobnica a sta radi Vekaric i njemu slicni ? Kopaju 100 metara pored grobnice (jer znaju da tu nema nikog). Albanci su dali jos nekoliko lokacija u Srbiji za koje imaju dokaze da se nalaze masovne grobnice ali se na zalost za njihovo otkrivanje ceka sledeci izvestaj Bramerca ili neki slicni dogadjaj..Isto tako, kako svi znamo iz proslosti, srpski policajci su pravili "raciju" (pred dolaske Bramerca) tamo gde su znali da Mladic sigurno NIJE. Evropa je odavno naucila ove trikove koje je zapoceo Milosevic, nastavio Kostunica a evo sad i na kraju dovrsava "demokrata" Tadic. Najgora stvar od svih je da se NIKO iz vladajuce koalicije nije oglasnio o slucaju Raska dok se Hashim Thaqi cak izvinuo za obeskrnjavljenje JEDNOG groba u Gnjilanu. E pa sad vidite sami ko je veci demokrata.

Amos

pre 13 godina

"dešparatnosti" vlasti? Ili možda "desparatnost"?
Da nije htela da kaže očaj, beznađe?
Verovatno gospođa Smajlović kao prekaljeni novinarski vuk toliko "desparatno" zna svoj jezik pa ne može lepše i normalnije da se izražava.

I onda se neko čudi što tinejdžeri u pismenim sastavima pišu w umesto v i cc ili ch umesto č!
Ouch!

Julius

pre 13 godina

Ono sto je gospodin Bramerc izjavio, da srpske vlasti moraju da sacekaju jos dve nedelje kako bi culi njegovu ocenu o saradnji Srbije Haskim tribunalom, ne daje za pravo njegovim sagovornicima da ocekuju dobru ocenu. I ne samo ta Bramercova izjava, vec i vise sama cinjenica da od proslog izvestaja nadlezni organi nisu pomerali ni milimetar u pravcu hapsenja i izrucenju Ratka Mladica.
Prosirenje optuznice protiv Mladica samo je jos jedan dopusnki element, da Mladic kako god ikoliko god moze - izbegne hapsenje.
Srpski sagovornici su pokusavali da "omekse" Bramerca cinjenicom otkirivanja masovne grobinice kod Raske. Medjutim, ovo vremenski ukalkulisana i sracunata akcija u marktinske svrhe, uoci posete tuzioca Bramerca, nece nimalo uticati na njegov izvestaj oko nehapsenja R.Mladica. To otkrice maosvne grobnice moze da ima neki uticaj, ako je sracunato kao taktika za psiholosku pripremu javnosti u Srbije pred eventualno hapsenje (li izrucenje) Mladica, kao sto je to ucinjeno sa slucajem Hladnjace sa telima ubjenih Albanaca pre izrucenja Slobodana Milosevica 2001.godine. Inace, sto se tice izvestaja Bramerca, ne verujem niti da ce pomenuti otkrice ove masovne grobnice.

dokle vise

pre 13 godina

Nije pitanje da li Srbija saradjuje sa Hagom nego koliko dugo ce jos vlast u Srbiji moci da svima baca prasinu u oci i na taj nacin opstaje na vlasti. Konkretno vlast ne saradjuje sa Haskim Tribunalom a sama mogucnost saradnje (citaj izrucenja) je ono sto DS i neprincipijelnu koaliciju odrzava na vlasti putem podrske od spolja.
Srbija je nekada bila zatocenik politike rata Milosevica a sada je zatocenik politike jeftinog dodvoravanja zapadu Tadica. U oba slucaja se radi o politici kratkog daha i dugih posledica po narod i drzavu.

Đekna još nije, ...

pre 13 godina

"...nema razloga da veruje da je Ratko Mladić van Srbije..."
Ova rečenica, logički, nema posledicu: "ima razloga da veruje da je Ratko Mladić u Srbiji". Dakle, prema ovoj Bramercovoj izjavi, Mladić može da bude i u Srbiji i van Srbije. Prosto i jasno rečeno - ne zna se gde je Ratko Mladić, jer da se zna, nadležni organi bilo koje države članice UN bi morali da ha uhapse i isporuče UN Tribunalu u Hagu.

BMV

pre 13 godina

Sve mi znamo i mozemo. Samo je pitanje nasih kalkulisanja: koga,sta i kada. A, pitanje vremena, kada ce ova mora biti okoncana da bi ovaj jadni narod krenuo u bolji zivot, nasu vlast ne dotice. Bitne su procene kako ce reagovati javno mnenje - da ne ugrozi koaliciju.

Z

pre 13 godina

Sasvim je jasno da Bramertz porucuje da ce izvestaj biti pozitivan samo ako optuzeni budu uhapseni, u suprotnom samo mnogo lepih reci ali... Tako da za dve nedelje tj. cetiri dana mozemo ocekivati negativan izvestaj. Izgleda da je to svima jasno sem onima na vlasti.

nele

pre 13 godina

Kako dobra ocena kad nismo uredili domaci zadatak? Na sarm? To samo pali ovde kod nas. A sto se tuzitelja tice, ako znate gde nije, a to je van Srbije, mora da znate i gde jeste, pa ga lepo uhvatite, a mi da okrenemo novi list, previse suvenira devedesetih, mora sve da se raskrci!

pedja

pre 13 godina

Niti jedna zemlja EU nije se protivila ratifikaciji SSP sporazuma sa Crnom Gorom,pa je za to trebalo 24 mjeseca,dok su to uradili parlamenti svih clanica EU.

Stevan

pre 13 godina

Jedno mi nikako nije jasno: zašto se predsednik jedne države sastaje sa jednim tužiocem, pa makar i glavnim haškim? Zar nije logično da s njim razgovara i dogvara se recimo ministar pravde, šef tima za saradnju sa tribunalom, specijalni tužilac za ratne zločine, ili neko tog ranga.
Ovako samo mogu da pretpostavim da kada u ovu državu dođe jedan činovnik postrojava koga hoće, pa i predsednika. Hteli da priznamo ili ne, ipak smo jedna obična banana-republika.

Simeon

pre 13 godina

"...da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi locirala, uhapsila i izručila dva preostala haška optuženika..."

Znaci, trazice ih i na Googlu i na Facebooku.

tehnologija vlasti

pre 13 godina

Ratka Mladica trazimo 48 sati dnevno! A sta dan ima samo 24 sata? OK, daj onda neku masovnu grobnicu! Dobacuju jel? Zabavi ih nekom aferom - daj onog profesora sto siluje decake po skoli ili nek Tomica skoci na fejslifting u Italiju!

kužiš stari moj

pre 13 godina

tolika obavještajna služba i da ne zna gdje su mladić i hadžić - naivno !
ako brammertz kaže blago i uvijeno da je optuženik u srbiji, onda sigurno ima izvješće neke od obavještajnih službi gdje se traženi nalazi, a možda čak i sliku.
sve to pomalo liči na trgovinu, pa je valjda po istom modelu i merčep uspio izbjeći optužnicu iz haaga.

Radomir

pre 13 godina

A ovaj Ljajic smeker je govorio ako Mladic ne bude uhapsen do kraja 2009, on se skida sa funkcije saradnika sa haskim tribunalom. I evo njega opet mrtav 'ladan pregovara sa Bramercom.

ja izlazim na sledecoj stanici

pre 13 godina

prestalo je odavno da biva cudno to sto se na citavoj kugli zemaljskoj sve vrti oko interesa - ja tebi, ti meni; sve se svodi na to ko je koga potapsao po ramenu i u kom trenutku... prestalo je da biva cudno, ali je sve vise i vise mucno.