Utorak, 11.05.2010.

00:48

Partizanov stadion menja vlasnika?

Ministarstvo odbrane Srbije vodi sudski postupak za vraćanje Partizanovog stadiona u svoj posed, piše "Danas".

Izvor: Danas

Partizanov stadion menja vlasnika? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Vlada

pre 13 godina

koliko se ja secam Vojska je poklonila stadion Partizanu, a sada ga trazi nazad, pa ajde onda neka ta ista vojska vrati nama godinu dana zivota koji smo dali toj instituciji, a sta cemo sa tim? Sto mi da se ne bunimo koji smo gulili po zemunicama i raznoraznim vuko..., da bi oni sada amnestirali sve one sto su pobegli i dali im mogucnost odsluzivanja u civilu..

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Ma slazem se JNA je stadion koji pripada vojsci ali marakana je vlasnistvo grada Beograda i DB-a pa ako tako gledamo onda Uros Misic i ostali "navijaci" zvezde moraju da odgovaraju i po optuzbi za napad na policajca na njegovom stadionu,posto je poznato da je zvezdu oduvek cuvala prvo UDBA a danas DB-BIA znamo sa koje strane dolazi ovaj uragan ka partizanovom stadionu

Joca Pravnik

pre 13 godina

Treba svima da je jasno da taj stadion nije izgradio "Partizan" vec je izgradjen od naroda Srbije. Prema tome Stadion "Partizan" kao i svi ostali stadioni na teritoriji grada Beograda moraju da pripadaju gradu Beogradu. Svako otimanje je pljacka koja mora odmah da se spreci. Ua lopovi!!!!

Ratko Adžić, Kadarići

pre 13 godina

I Partizan i Crvena Zvezda su veciti dzabalebarosi koji su dobro ziveli na ledjima Jugoslavije, (vidi poklon JNA stadiona Partizanu), a bili uvek i iskljucivo srpski klubovi, u najuzem smislu reci. Stadion da se proda i da se vrednost podeli na sve bivse Republike i AP bivse YU-drzave.

Hajdukovac

pre 13 godina

Partizan je dobio stadion od druge drzave i druge, JNA, vojske. Ministarstvo odbrane Srbije i Republika Srbija nisu tada ni postojali.

misha

pre 13 godina

Ako bi se iza ovog predloga krio mudri plan drzave da se oduzmu stadioni i zvezdi i partizanu i time smanji malo njihova finansijska privlacnost za lopove, zatim da se klubovi privatizuju i onda im se ponudi da kupe stare, ili jos bolje, grade nove stadiona na novim lokacijama i time malo smiri situaciju(koja poslednjih nedelja podseca na mali gradjanski rat) i unese novi kvalitet ovaj rivelitet u potpunosti podrzavam.

DS

pre 13 godina

Nije u pitanju samo stadion, vec i svi prihodi koje je FK Partizan ostvario na racun po svoj prilici nelegalnog raspolaganja nad stadionom od 1990. godine.

bane monarhista

pre 13 godina

Ако је судећи по никад долазећем закону о реституцији,стадион тј.земљиште (не и објекат) припада ОФК Београду (предратном БСК-у).

Milan

pre 13 godina

Stvarno ne znam zbog cega se komsije nasladjuju ovom odlukom, kad se ona indirektno tice i njih... I partizanov i zvezdin stadion, kao i mnogi drugi stadioni u bivsoj jugi napravljen je od drzavnih para, ili da prevedem od para poreskih obveznika i dat je na koriscenje klubovima. Tu nastaje problem oko svojine. Formalni vlasnik je drzava. Pojedine drzavne strukture, u ovom slucaju min odbrane,pokusavaju da na perfidan nacin obezbede sebi najbolju pozicciju za predstojecu privatizaciju klubova, u kojoj ce se glavna bitka voditi upravo oko
vlasnistva nad sportsikim objektima. Naravno, ovo pitanje nece zaobici ni zvezdu ni mnoge druge klubove. Moje misljenje je da drzava, koja je vlasnik najveceg dela sportskih objekata treba da omoguci sportskim klubovima da po povlascenim cenama i na duzi rok otplate otkupe sportske objekte,racunajuci u cenu sve investicije koje su klubovi ulagali u iste svih ovih godina. Na taj nacin bi se razresio jedan dugogodisnji problem naseg sporta, a klubovi bi konacno mogli da se okrenu sebi i da vode svoju bitku za uspeh, bez ociglednog upliva politike i drzavnih struktura. Naravno, ovo je mnogo lakse reci, a teze uraditi, imajuci u vidu drzavu ukojoj zivimo i strukture moci koje nas okruzuju.

mc

pre 13 godina

Stadion je vlasnistvo Vojske i to nije problem, ljutili se partizanovci ili ne, tako je...i treba da se vrati Vojsci jer nije vlasnistvo SD "Partizan"!!! Ali, pravo pitanje je: Sta ce Vojsci stadion?!! Sta ce ona da uradi sa istim, da ga pretvori u poligon? To bi bilo strasno!!! Vojska je institucija koja se bavi odbranom zemlje a ne iznajmljivanjem i prodajom nekretnina...

mile pile 2

pre 13 godina

Samo da pojasnim nasim mladim prijateljima koji nisu bili rodjeni pre trideset godina. Poslednji put (greskom) sam bio na " PARTIZANOVOM" stadionu pre neku godinu. Sve je bilo isto (ako izuzmemo sedista) kao pre 30 godina ali bez odrzavanja. Prosto neverovatno. Slicno je i sa Zvezdinim stadionom (mada izgleda da su se u onom kanalu zapatili krokodili). Jedino resenje je privatizovati klubove i stadione pa sta nam bog da. Ionako se sada zaposleni u upravama osecaju kao vlasnici. Plati i nosi.

zombi

pre 13 godina

Zavidim Partizanu.Kad im oduzmu stadion,drzava ce morati da im da dobru slobodnu lokaciju za novi stadion,tada ce se pojaviti investitori i sagraditi im moderan stadion bez atletske staze od 25-30.000 kapaciteta(veci ni ne treba)i kraj price.
Da sam Partizanovac,navijao bih za varijantu da stadion JNA vrate vojsci.
Nadam se da ce se pojaviti i neki investitori za sredjivanje Marakane.Stadioni nam ne lice ni na sta.

zile

pre 13 godina

Stadion?! Davne 1985. godine, posle obuke, dosao sam po prekomandi, kao mladi vojnik, tada 19-ogodisnjak u SSNO (Savezni Sekretarijat za Narodnu Odbranu, to je kompleks zgrada u Nemanjinoj i okolnim ulicama, mada je bilo zgrada i malo dalje od Nemanjine). Gotovo svakodnevne su bile posete partizanovih funkcionera kod tadasnjeg Zamenika Saveznog Sekretara za NO (koji je istovremeno bio i predsednik SD Partizan ili FK Partizan, vise se ne secam najbolje). Najcesce su dolazili Zecevic i Manojlovic, ali sam takodje tu upoznao i Stjepana Bobeka, kao i veliki broj drugih partizanovih funkcionera i bivsih igraca. Posete Zecevica i Manojlovica su se posebno intezivirale s proljeca 1985. god. A onda je dosla bomba prelaznog roka te 1985. godine. Vlado Capljic je presao u Partizan. Tada sam isao po resenje za trosobni stan Vladi Capljicu i jos jednom fudbaleru, kome sam zaboravio ime, u jednu vojnu zgradu (cini mi se da se zvala Vojno stambeno ili tako nesto) pored Klinickog Centra Srbije na dnu ulice Deligradseke. Jos uvek se secam neke sekretarice, koja je svoje nezadovoljstvo velicinom stana dobijenog od vojske iskalila na meni, vojniku, recima: "Ja u mom stanu ne mogu ni da se okrenem koliko je mali, a tamo neki fudbaler dodje i dobije trosobni stan." Koliki je stan dobi taj drugi fudbaler, ne secam se. Samo stadion!?

mario

pre 13 godina

U cemu je problem objaviti komentar da je stadion, kao svojina tadasnje vojske Jugoslavije, oduzet istoj i dodeljen Partizanu.
to je mozda moglo nekad u komunizmu kod sps-a i milosevica, u kapitalizmu, tesko!

mica markovic

pre 13 godina

partizan je dobio stadion od JNA a ne od ministarstva republike srbije.do sada bih taj stadion potpuno propao da ga fk partizan nije odrzavao.partizan je veliki tim sa armijom navijaca sprecice ovu nepotrebnu odluku.mnogo ste se kasno setili.

Drug Tito

pre 13 godina

Znači vlasnik će ponovo biti Jugoslovenska narodna armija koje nema već 15 godina. Ajmo slet za 25 maj uz svečano vraćanje ključeva.

Југослав

pre 13 godina

Аха,сад би Суд требао да ревидира одлуку коју је Министарство Одбране донело пре 20 година?! Траже од Суда да поништи одлуку коју су сами донели! Има ли краја глупости у овој држави?!

BigTent

pre 13 godina

I sami navijaci Partizana pevaju "Fudbalski to je hram, STADION JNA, na njemu igra nas Partizan..." Naravno da treba da ga uzme vojska nazad. Bolje da ga prodaju za gradjevinsko zemljiste i zbrinu vojne penzionere sa tim parama nego da Bjekovic-Zecevic-Curkovic i ko vec sa njima to ne privaizuje za sebe, proda nekome, i sve pare uzme za sebe. NE DAJ SE DRZAVO!

Kojot

pre 13 godina

Opa doslo vreme sve se preokrene, pa dokle ste mislili da ce te bez ikakvih ulaganja da koristite drzavne pare a nikakva odgovornost. A narocito me je uplasilo ono .... imace dalekosezne posledice. Bas sam se uplasio!

analiticar

pre 13 godina

Odakle Ministarstvu odbrane taj stadion? Sa cijim PARAMA je stadion napravljen? NASIM naravno. Sve sto se u ovoj Srbiji gradilo, gradilo se NARODNIM novcem. Vlast je samo odlucivala sta ce se i gde graditi. MI smo punili budzet drzave kako god da se ona zvala. Menjalka je naziv i postajala je sve manja i manja. Sve sto se u ovoj Srbiji napravilo NASE je. Nasim parama se zidalo pa smo po tom osnovu MI vlasnici PARTIZANOVOG STADIONA. S obzirom da smo MI STVARNI VLASNICI samo MI mozemo pokloniti stadion kome hocemo.

Hannover

pre 13 godina

Одлукама државних органа доделио Партизану? Ееееј?
Ово нисам нигде видеу у животу а верујте ми обишао сам пола света. Држава се свуда бори за своје а успешна држава успут ствара амбијент да сви имају равноправне услове за успех.

karol

pre 13 godina

Zar je moguće da se Zvezdi večito pomaže i gura se u prvi plan,čim su se pojavili neki prevaranti sa parama partizan više nema stadion,vode se postupci i koješta a zvezda je čista. Pa to je fora kao i sve što se ovde događa,portugalci ma molim vas,pa oni za te pare mogu da kupe Benfiku.U ovo doba krize samo prevaranti posluju ovako, znaš mi došli da damo 200 miliona kome, kako... ne budite smešni.

mile pile

pre 13 godina

Pa njima i ne treba stadion. Dovoljno im je i poljance. Frljaju se milionskim transferima a i dalje imaju semafor i razglas iz 66te... o wc ima da i ne govorim. Hocu reci koliko vole "svoj" stadion da nisu imali "vremena" da malo i uloze u njega. Ovako bolje da ga kupe ponovo a sad od drzave.

Rista

pre 13 godina

Samo se vi zezajte, to je stadion JNA a ne Vosjke RS... Sada da vidis kad ih tuze i Vojska Hrvatske, Bosne, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova za svoj deo! HAHA

Можда ми и објаве коментар

pre 13 godina

ПОНОВО се ДС поставља као звездашка странка. Поред тога што неколико пута ваде Звезду из банкрота (а новац нестаје на крајње сумњив начин), редовно забијају клип у точкове Партизану.

Мада, кад помислим да су ту Зека и компанија, можда је боље овако -Зашто би њима поклонили стадион?

supervisor

pre 13 godina

Nista ne brinite grobari, sve ce cika to sve da sredi. Samo da zaplacete kao za titulu i odmah vam je dao. Sad i stadion i taman! :)

jesus

pre 13 godina

Ahaaa, sada ste bacili oko i na stadion, da ga prodate nekome i punite budzet... na kraju cete i sve nas ljude hvatati po ulici i vaditi bubrege i prodavati na crnom trzishtu...
sramota

"Buket" igrača...

pre 13 godina

Stadion JNA treba vratiti vojsci, a stadion "Crvene zvezde" treba vratiti pravnom naslednku SSRN Srbije, a to je država. A što se klubova tiče, nek se preregistruju u firme...

"Buket" igrača...

pre 13 godina

Stadion JNA treba vratiti vojsci, a stadion "Crvene zvezde" treba vratiti pravnom naslednku SSRN Srbije, a to je država. A što se klubova tiče, nek se preregistruju u firme...

Rista

pre 13 godina

Samo se vi zezajte, to je stadion JNA a ne Vosjke RS... Sada da vidis kad ih tuze i Vojska Hrvatske, Bosne, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova za svoj deo! HAHA

jesus

pre 13 godina

Ahaaa, sada ste bacili oko i na stadion, da ga prodate nekome i punite budzet... na kraju cete i sve nas ljude hvatati po ulici i vaditi bubrege i prodavati na crnom trzishtu...
sramota

Drug Tito

pre 13 godina

Znači vlasnik će ponovo biti Jugoslovenska narodna armija koje nema već 15 godina. Ajmo slet za 25 maj uz svečano vraćanje ključeva.

Можда ми и објаве коментар

pre 13 godina

ПОНОВО се ДС поставља као звездашка странка. Поред тога што неколико пута ваде Звезду из банкрота (а новац нестаје на крајње сумњив начин), редовно забијају клип у точкове Партизану.

Мада, кад помислим да су ту Зека и компанија, можда је боље овако -Зашто би њима поклонили стадион?

BigTent

pre 13 godina

I sami navijaci Partizana pevaju "Fudbalski to je hram, STADION JNA, na njemu igra nas Partizan..." Naravno da treba da ga uzme vojska nazad. Bolje da ga prodaju za gradjevinsko zemljiste i zbrinu vojne penzionere sa tim parama nego da Bjekovic-Zecevic-Curkovic i ko vec sa njima to ne privaizuje za sebe, proda nekome, i sve pare uzme za sebe. NE DAJ SE DRZAVO!

Југослав

pre 13 godina

Аха,сад би Суд требао да ревидира одлуку коју је Министарство Одбране донело пре 20 година?! Траже од Суда да поништи одлуку коју су сами донели! Има ли краја глупости у овој држави?!

analiticar

pre 13 godina

Odakle Ministarstvu odbrane taj stadion? Sa cijim PARAMA je stadion napravljen? NASIM naravno. Sve sto se u ovoj Srbiji gradilo, gradilo se NARODNIM novcem. Vlast je samo odlucivala sta ce se i gde graditi. MI smo punili budzet drzave kako god da se ona zvala. Menjalka je naziv i postajala je sve manja i manja. Sve sto se u ovoj Srbiji napravilo NASE je. Nasim parama se zidalo pa smo po tom osnovu MI vlasnici PARTIZANOVOG STADIONA. S obzirom da smo MI STVARNI VLASNICI samo MI mozemo pokloniti stadion kome hocemo.

mica markovic

pre 13 godina

partizan je dobio stadion od JNA a ne od ministarstva republike srbije.do sada bih taj stadion potpuno propao da ga fk partizan nije odrzavao.partizan je veliki tim sa armijom navijaca sprecice ovu nepotrebnu odluku.mnogo ste se kasno setili.

mile pile

pre 13 godina

Pa njima i ne treba stadion. Dovoljno im je i poljance. Frljaju se milionskim transferima a i dalje imaju semafor i razglas iz 66te... o wc ima da i ne govorim. Hocu reci koliko vole "svoj" stadion da nisu imali "vremena" da malo i uloze u njega. Ovako bolje da ga kupe ponovo a sad od drzave.

karol

pre 13 godina

Zar je moguće da se Zvezdi večito pomaže i gura se u prvi plan,čim su se pojavili neki prevaranti sa parama partizan više nema stadion,vode se postupci i koješta a zvezda je čista. Pa to je fora kao i sve što se ovde događa,portugalci ma molim vas,pa oni za te pare mogu da kupe Benfiku.U ovo doba krize samo prevaranti posluju ovako, znaš mi došli da damo 200 miliona kome, kako... ne budite smešni.

supervisor

pre 13 godina

Nista ne brinite grobari, sve ce cika to sve da sredi. Samo da zaplacete kao za titulu i odmah vam je dao. Sad i stadion i taman! :)

Kojot

pre 13 godina

Opa doslo vreme sve se preokrene, pa dokle ste mislili da ce te bez ikakvih ulaganja da koristite drzavne pare a nikakva odgovornost. A narocito me je uplasilo ono .... imace dalekosezne posledice. Bas sam se uplasio!

bane monarhista

pre 13 godina

Ако је судећи по никад долазећем закону о реституцији,стадион тј.земљиште (не и објекат) припада ОФК Београду (предратном БСК-у).

mario

pre 13 godina

U cemu je problem objaviti komentar da je stadion, kao svojina tadasnje vojske Jugoslavije, oduzet istoj i dodeljen Partizanu.
to je mozda moglo nekad u komunizmu kod sps-a i milosevica, u kapitalizmu, tesko!

zile

pre 13 godina

Stadion?! Davne 1985. godine, posle obuke, dosao sam po prekomandi, kao mladi vojnik, tada 19-ogodisnjak u SSNO (Savezni Sekretarijat za Narodnu Odbranu, to je kompleks zgrada u Nemanjinoj i okolnim ulicama, mada je bilo zgrada i malo dalje od Nemanjine). Gotovo svakodnevne su bile posete partizanovih funkcionera kod tadasnjeg Zamenika Saveznog Sekretara za NO (koji je istovremeno bio i predsednik SD Partizan ili FK Partizan, vise se ne secam najbolje). Najcesce su dolazili Zecevic i Manojlovic, ali sam takodje tu upoznao i Stjepana Bobeka, kao i veliki broj drugih partizanovih funkcionera i bivsih igraca. Posete Zecevica i Manojlovica su se posebno intezivirale s proljeca 1985. god. A onda je dosla bomba prelaznog roka te 1985. godine. Vlado Capljic je presao u Partizan. Tada sam isao po resenje za trosobni stan Vladi Capljicu i jos jednom fudbaleru, kome sam zaboravio ime, u jednu vojnu zgradu (cini mi se da se zvala Vojno stambeno ili tako nesto) pored Klinickog Centra Srbije na dnu ulice Deligradseke. Jos uvek se secam neke sekretarice, koja je svoje nezadovoljstvo velicinom stana dobijenog od vojske iskalila na meni, vojniku, recima: "Ja u mom stanu ne mogu ni da se okrenem koliko je mali, a tamo neki fudbaler dodje i dobije trosobni stan." Koliki je stan dobi taj drugi fudbaler, ne secam se. Samo stadion!?

Hannover

pre 13 godina

Одлукама државних органа доделио Партизану? Ееееј?
Ово нисам нигде видеу у животу а верујте ми обишао сам пола света. Држава се свуда бори за своје а успешна држава успут ствара амбијент да сви имају равноправне услове за успех.

mc

pre 13 godina

Stadion je vlasnistvo Vojske i to nije problem, ljutili se partizanovci ili ne, tako je...i treba da se vrati Vojsci jer nije vlasnistvo SD "Partizan"!!! Ali, pravo pitanje je: Sta ce Vojsci stadion?!! Sta ce ona da uradi sa istim, da ga pretvori u poligon? To bi bilo strasno!!! Vojska je institucija koja se bavi odbranom zemlje a ne iznajmljivanjem i prodajom nekretnina...

Milan

pre 13 godina

Stvarno ne znam zbog cega se komsije nasladjuju ovom odlukom, kad se ona indirektno tice i njih... I partizanov i zvezdin stadion, kao i mnogi drugi stadioni u bivsoj jugi napravljen je od drzavnih para, ili da prevedem od para poreskih obveznika i dat je na koriscenje klubovima. Tu nastaje problem oko svojine. Formalni vlasnik je drzava. Pojedine drzavne strukture, u ovom slucaju min odbrane,pokusavaju da na perfidan nacin obezbede sebi najbolju pozicciju za predstojecu privatizaciju klubova, u kojoj ce se glavna bitka voditi upravo oko
vlasnistva nad sportsikim objektima. Naravno, ovo pitanje nece zaobici ni zvezdu ni mnoge druge klubove. Moje misljenje je da drzava, koja je vlasnik najveceg dela sportskih objekata treba da omoguci sportskim klubovima da po povlascenim cenama i na duzi rok otplate otkupe sportske objekte,racunajuci u cenu sve investicije koje su klubovi ulagali u iste svih ovih godina. Na taj nacin bi se razresio jedan dugogodisnji problem naseg sporta, a klubovi bi konacno mogli da se okrenu sebi i da vode svoju bitku za uspeh, bez ociglednog upliva politike i drzavnih struktura. Naravno, ovo je mnogo lakse reci, a teze uraditi, imajuci u vidu drzavu ukojoj zivimo i strukture moci koje nas okruzuju.

zombi

pre 13 godina

Zavidim Partizanu.Kad im oduzmu stadion,drzava ce morati da im da dobru slobodnu lokaciju za novi stadion,tada ce se pojaviti investitori i sagraditi im moderan stadion bez atletske staze od 25-30.000 kapaciteta(veci ni ne treba)i kraj price.
Da sam Partizanovac,navijao bih za varijantu da stadion JNA vrate vojsci.
Nadam se da ce se pojaviti i neki investitori za sredjivanje Marakane.Stadioni nam ne lice ni na sta.

mile pile 2

pre 13 godina

Samo da pojasnim nasim mladim prijateljima koji nisu bili rodjeni pre trideset godina. Poslednji put (greskom) sam bio na " PARTIZANOVOM" stadionu pre neku godinu. Sve je bilo isto (ako izuzmemo sedista) kao pre 30 godina ali bez odrzavanja. Prosto neverovatno. Slicno je i sa Zvezdinim stadionom (mada izgleda da su se u onom kanalu zapatili krokodili). Jedino resenje je privatizovati klubove i stadione pa sta nam bog da. Ionako se sada zaposleni u upravama osecaju kao vlasnici. Plati i nosi.

Hajdukovac

pre 13 godina

Partizan je dobio stadion od druge drzave i druge, JNA, vojske. Ministarstvo odbrane Srbije i Republika Srbija nisu tada ni postojali.

DS

pre 13 godina

Nije u pitanju samo stadion, vec i svi prihodi koje je FK Partizan ostvario na racun po svoj prilici nelegalnog raspolaganja nad stadionom od 1990. godine.

misha

pre 13 godina

Ako bi se iza ovog predloga krio mudri plan drzave da se oduzmu stadioni i zvezdi i partizanu i time smanji malo njihova finansijska privlacnost za lopove, zatim da se klubovi privatizuju i onda im se ponudi da kupe stare, ili jos bolje, grade nove stadiona na novim lokacijama i time malo smiri situaciju(koja poslednjih nedelja podseca na mali gradjanski rat) i unese novi kvalitet ovaj rivelitet u potpunosti podrzavam.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Ma slazem se JNA je stadion koji pripada vojsci ali marakana je vlasnistvo grada Beograda i DB-a pa ako tako gledamo onda Uros Misic i ostali "navijaci" zvezde moraju da odgovaraju i po optuzbi za napad na policajca na njegovom stadionu,posto je poznato da je zvezdu oduvek cuvala prvo UDBA a danas DB-BIA znamo sa koje strane dolazi ovaj uragan ka partizanovom stadionu

Ratko Adžić, Kadarići

pre 13 godina

I Partizan i Crvena Zvezda su veciti dzabalebarosi koji su dobro ziveli na ledjima Jugoslavije, (vidi poklon JNA stadiona Partizanu), a bili uvek i iskljucivo srpski klubovi, u najuzem smislu reci. Stadion da se proda i da se vrednost podeli na sve bivse Republike i AP bivse YU-drzave.

Joca Pravnik

pre 13 godina

Treba svima da je jasno da taj stadion nije izgradio "Partizan" vec je izgradjen od naroda Srbije. Prema tome Stadion "Partizan" kao i svi ostali stadioni na teritoriji grada Beograda moraju da pripadaju gradu Beogradu. Svako otimanje je pljacka koja mora odmah da se spreci. Ua lopovi!!!!

Vlada

pre 13 godina

koliko se ja secam Vojska je poklonila stadion Partizanu, a sada ga trazi nazad, pa ajde onda neka ta ista vojska vrati nama godinu dana zivota koji smo dali toj instituciji, a sta cemo sa tim? Sto mi da se ne bunimo koji smo gulili po zemunicama i raznoraznim vuko..., da bi oni sada amnestirali sve one sto su pobegli i dali im mogucnost odsluzivanja u civilu..

mica markovic

pre 13 godina

partizan je dobio stadion od JNA a ne od ministarstva republike srbije.do sada bih taj stadion potpuno propao da ga fk partizan nije odrzavao.partizan je veliki tim sa armijom navijaca sprecice ovu nepotrebnu odluku.mnogo ste se kasno setili.

Можда ми и објаве коментар

pre 13 godina

ПОНОВО се ДС поставља као звездашка странка. Поред тога што неколико пута ваде Звезду из банкрота (а новац нестаје на крајње сумњив начин), редовно забијају клип у точкове Партизану.

Мада, кад помислим да су ту Зека и компанија, можда је боље овако -Зашто би њима поклонили стадион?

supervisor

pre 13 godina

Nista ne brinite grobari, sve ce cika to sve da sredi. Samo da zaplacete kao za titulu i odmah vam je dao. Sad i stadion i taman! :)

BigTent

pre 13 godina

I sami navijaci Partizana pevaju "Fudbalski to je hram, STADION JNA, na njemu igra nas Partizan..." Naravno da treba da ga uzme vojska nazad. Bolje da ga prodaju za gradjevinsko zemljiste i zbrinu vojne penzionere sa tim parama nego da Bjekovic-Zecevic-Curkovic i ko vec sa njima to ne privaizuje za sebe, proda nekome, i sve pare uzme za sebe. NE DAJ SE DRZAVO!

jesus

pre 13 godina

Ahaaa, sada ste bacili oko i na stadion, da ga prodate nekome i punite budzet... na kraju cete i sve nas ljude hvatati po ulici i vaditi bubrege i prodavati na crnom trzishtu...
sramota

Kojot

pre 13 godina

Opa doslo vreme sve se preokrene, pa dokle ste mislili da ce te bez ikakvih ulaganja da koristite drzavne pare a nikakva odgovornost. A narocito me je uplasilo ono .... imace dalekosezne posledice. Bas sam se uplasio!

mile pile

pre 13 godina

Pa njima i ne treba stadion. Dovoljno im je i poljance. Frljaju se milionskim transferima a i dalje imaju semafor i razglas iz 66te... o wc ima da i ne govorim. Hocu reci koliko vole "svoj" stadion da nisu imali "vremena" da malo i uloze u njega. Ovako bolje da ga kupe ponovo a sad od drzave.

Rista

pre 13 godina

Samo se vi zezajte, to je stadion JNA a ne Vosjke RS... Sada da vidis kad ih tuze i Vojska Hrvatske, Bosne, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova za svoj deo! HAHA

karol

pre 13 godina

Zar je moguće da se Zvezdi večito pomaže i gura se u prvi plan,čim su se pojavili neki prevaranti sa parama partizan više nema stadion,vode se postupci i koješta a zvezda je čista. Pa to je fora kao i sve što se ovde događa,portugalci ma molim vas,pa oni za te pare mogu da kupe Benfiku.U ovo doba krize samo prevaranti posluju ovako, znaš mi došli da damo 200 miliona kome, kako... ne budite smešni.

analiticar

pre 13 godina

Odakle Ministarstvu odbrane taj stadion? Sa cijim PARAMA je stadion napravljen? NASIM naravno. Sve sto se u ovoj Srbiji gradilo, gradilo se NARODNIM novcem. Vlast je samo odlucivala sta ce se i gde graditi. MI smo punili budzet drzave kako god da se ona zvala. Menjalka je naziv i postajala je sve manja i manja. Sve sto se u ovoj Srbiji napravilo NASE je. Nasim parama se zidalo pa smo po tom osnovu MI vlasnici PARTIZANOVOG STADIONA. S obzirom da smo MI STVARNI VLASNICI samo MI mozemo pokloniti stadion kome hocemo.

Југослав

pre 13 godina

Аха,сад би Суд требао да ревидира одлуку коју је Министарство Одбране донело пре 20 година?! Траже од Суда да поништи одлуку коју су сами донели! Има ли краја глупости у овој држави?!

Drug Tito

pre 13 godina

Znači vlasnik će ponovo biti Jugoslovenska narodna armija koje nema već 15 godina. Ajmo slet za 25 maj uz svečano vraćanje ključeva.

mario

pre 13 godina

U cemu je problem objaviti komentar da je stadion, kao svojina tadasnje vojske Jugoslavije, oduzet istoj i dodeljen Partizanu.
to je mozda moglo nekad u komunizmu kod sps-a i milosevica, u kapitalizmu, tesko!

Hannover

pre 13 godina

Одлукама државних органа доделио Партизану? Ееееј?
Ово нисам нигде видеу у животу а верујте ми обишао сам пола света. Држава се свуда бори за своје а успешна држава успут ствара амбијент да сви имају равноправне услове за успех.

"Buket" igrača...

pre 13 godina

Stadion JNA treba vratiti vojsci, a stadion "Crvene zvezde" treba vratiti pravnom naslednku SSRN Srbije, a to je država. A što se klubova tiče, nek se preregistruju u firme...

zombi

pre 13 godina

Zavidim Partizanu.Kad im oduzmu stadion,drzava ce morati da im da dobru slobodnu lokaciju za novi stadion,tada ce se pojaviti investitori i sagraditi im moderan stadion bez atletske staze od 25-30.000 kapaciteta(veci ni ne treba)i kraj price.
Da sam Partizanovac,navijao bih za varijantu da stadion JNA vrate vojsci.
Nadam se da ce se pojaviti i neki investitori za sredjivanje Marakane.Stadioni nam ne lice ni na sta.

Milan

pre 13 godina

Stvarno ne znam zbog cega se komsije nasladjuju ovom odlukom, kad se ona indirektno tice i njih... I partizanov i zvezdin stadion, kao i mnogi drugi stadioni u bivsoj jugi napravljen je od drzavnih para, ili da prevedem od para poreskih obveznika i dat je na koriscenje klubovima. Tu nastaje problem oko svojine. Formalni vlasnik je drzava. Pojedine drzavne strukture, u ovom slucaju min odbrane,pokusavaju da na perfidan nacin obezbede sebi najbolju pozicciju za predstojecu privatizaciju klubova, u kojoj ce se glavna bitka voditi upravo oko
vlasnistva nad sportsikim objektima. Naravno, ovo pitanje nece zaobici ni zvezdu ni mnoge druge klubove. Moje misljenje je da drzava, koja je vlasnik najveceg dela sportskih objekata treba da omoguci sportskim klubovima da po povlascenim cenama i na duzi rok otplate otkupe sportske objekte,racunajuci u cenu sve investicije koje su klubovi ulagali u iste svih ovih godina. Na taj nacin bi se razresio jedan dugogodisnji problem naseg sporta, a klubovi bi konacno mogli da se okrenu sebi i da vode svoju bitku za uspeh, bez ociglednog upliva politike i drzavnih struktura. Naravno, ovo je mnogo lakse reci, a teze uraditi, imajuci u vidu drzavu ukojoj zivimo i strukture moci koje nas okruzuju.

zile

pre 13 godina

Stadion?! Davne 1985. godine, posle obuke, dosao sam po prekomandi, kao mladi vojnik, tada 19-ogodisnjak u SSNO (Savezni Sekretarijat za Narodnu Odbranu, to je kompleks zgrada u Nemanjinoj i okolnim ulicama, mada je bilo zgrada i malo dalje od Nemanjine). Gotovo svakodnevne su bile posete partizanovih funkcionera kod tadasnjeg Zamenika Saveznog Sekretara za NO (koji je istovremeno bio i predsednik SD Partizan ili FK Partizan, vise se ne secam najbolje). Najcesce su dolazili Zecevic i Manojlovic, ali sam takodje tu upoznao i Stjepana Bobeka, kao i veliki broj drugih partizanovih funkcionera i bivsih igraca. Posete Zecevica i Manojlovica su se posebno intezivirale s proljeca 1985. god. A onda je dosla bomba prelaznog roka te 1985. godine. Vlado Capljic je presao u Partizan. Tada sam isao po resenje za trosobni stan Vladi Capljicu i jos jednom fudbaleru, kome sam zaboravio ime, u jednu vojnu zgradu (cini mi se da se zvala Vojno stambeno ili tako nesto) pored Klinickog Centra Srbije na dnu ulice Deligradseke. Jos uvek se secam neke sekretarice, koja je svoje nezadovoljstvo velicinom stana dobijenog od vojske iskalila na meni, vojniku, recima: "Ja u mom stanu ne mogu ni da se okrenem koliko je mali, a tamo neki fudbaler dodje i dobije trosobni stan." Koliki je stan dobi taj drugi fudbaler, ne secam se. Samo stadion!?

mc

pre 13 godina

Stadion je vlasnistvo Vojske i to nije problem, ljutili se partizanovci ili ne, tako je...i treba da se vrati Vojsci jer nije vlasnistvo SD "Partizan"!!! Ali, pravo pitanje je: Sta ce Vojsci stadion?!! Sta ce ona da uradi sa istim, da ga pretvori u poligon? To bi bilo strasno!!! Vojska je institucija koja se bavi odbranom zemlje a ne iznajmljivanjem i prodajom nekretnina...

Joca Pravnik

pre 13 godina

Treba svima da je jasno da taj stadion nije izgradio "Partizan" vec je izgradjen od naroda Srbije. Prema tome Stadion "Partizan" kao i svi ostali stadioni na teritoriji grada Beograda moraju da pripadaju gradu Beogradu. Svako otimanje je pljacka koja mora odmah da se spreci. Ua lopovi!!!!

DS

pre 13 godina

Nije u pitanju samo stadion, vec i svi prihodi koje je FK Partizan ostvario na racun po svoj prilici nelegalnog raspolaganja nad stadionom od 1990. godine.

Ratko Adžić, Kadarići

pre 13 godina

I Partizan i Crvena Zvezda su veciti dzabalebarosi koji su dobro ziveli na ledjima Jugoslavije, (vidi poklon JNA stadiona Partizanu), a bili uvek i iskljucivo srpski klubovi, u najuzem smislu reci. Stadion da se proda i da se vrednost podeli na sve bivse Republike i AP bivse YU-drzave.

Hajdukovac

pre 13 godina

Partizan je dobio stadion od druge drzave i druge, JNA, vojske. Ministarstvo odbrane Srbije i Republika Srbija nisu tada ni postojali.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Ma slazem se JNA je stadion koji pripada vojsci ali marakana je vlasnistvo grada Beograda i DB-a pa ako tako gledamo onda Uros Misic i ostali "navijaci" zvezde moraju da odgovaraju i po optuzbi za napad na policajca na njegovom stadionu,posto je poznato da je zvezdu oduvek cuvala prvo UDBA a danas DB-BIA znamo sa koje strane dolazi ovaj uragan ka partizanovom stadionu

mile pile 2

pre 13 godina

Samo da pojasnim nasim mladim prijateljima koji nisu bili rodjeni pre trideset godina. Poslednji put (greskom) sam bio na " PARTIZANOVOM" stadionu pre neku godinu. Sve je bilo isto (ako izuzmemo sedista) kao pre 30 godina ali bez odrzavanja. Prosto neverovatno. Slicno je i sa Zvezdinim stadionom (mada izgleda da su se u onom kanalu zapatili krokodili). Jedino resenje je privatizovati klubove i stadione pa sta nam bog da. Ionako se sada zaposleni u upravama osecaju kao vlasnici. Plati i nosi.

bane monarhista

pre 13 godina

Ако је судећи по никад долазећем закону о реституцији,стадион тј.земљиште (не и објекат) припада ОФК Београду (предратном БСК-у).

misha

pre 13 godina

Ako bi se iza ovog predloga krio mudri plan drzave da se oduzmu stadioni i zvezdi i partizanu i time smanji malo njihova finansijska privlacnost za lopove, zatim da se klubovi privatizuju i onda im se ponudi da kupe stare, ili jos bolje, grade nove stadiona na novim lokacijama i time malo smiri situaciju(koja poslednjih nedelja podseca na mali gradjanski rat) i unese novi kvalitet ovaj rivelitet u potpunosti podrzavam.

Vlada

pre 13 godina

koliko se ja secam Vojska je poklonila stadion Partizanu, a sada ga trazi nazad, pa ajde onda neka ta ista vojska vrati nama godinu dana zivota koji smo dali toj instituciji, a sta cemo sa tim? Sto mi da se ne bunimo koji smo gulili po zemunicama i raznoraznim vuko..., da bi oni sada amnestirali sve one sto su pobegli i dali im mogucnost odsluzivanja u civilu..