Petak, 30.04.2010.

15:53

Audi A3 1,6 Sportback

Izvor: B92

Audi A3 1,6 Sportback IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Pedja

pre 13 godina

Igrom slučaja godinu i po dana bio sam vlasnik A3 (trovrataš) sa pomenutim motorom. Potrošnja od 5,5 do 8. Ko je divljak za volanom za njega nema deklarisane potrošnje. Šta reći. Izuzetno kvalitetan auto,sa normalnom potrošnjom i poskupim servisiranjem. Izuzetno ležanje i upravljivost u krivinama, usmerivači vazduha su od metala ne plastične imitacije, u ovom automobilu sve je pravo ništa ne zvecka niti trese. Jedini BMW 1 ima pravo da se poredi sa njim. VW i ostali siromašni rođaci nisu ni blizu. Opel, francuzi i italijani neće nikad napraviti ovakav auto u klasi. Inače imam škodu 2004. godište,ostala je u kući jer je veća, a ne bolja. siromašniji rođak. Audija sam prodao samo zbog njegove veličine. Trovrataš do dve godine i do 15.000km može se kupiti za 14.000 - 15.000 eura.

Bane NS

pre 14 godina

Što se BMW-a tiče ponovo skrećem pažnju na prvu rečenicu u trećem pasusu mog prethodnog komentara.

Kritike tipa šta će ti to, puno troši, ne ide nikako, ovaj je bolji, onaj je bolji me ne zanimaju. Takođe mi ni komentar benzinci su im nikakvi ništa ne znači jer je svaki motor za sebe. Znači samo ako neko ima iskustva baš sa ovim motorom tipa kod 90% modela crkne neka užasno skupa glupost, loša je elktronika ili loš im je trap ili tako nešto, ali samo ako je neko 4-5 godina vozio baš ovaj auto i ovaj motor pa iz ličnog iskustva jer samo je to konstruktivan i objektivan komentar sve ostalo je subjektivno.

Giant

pre 14 godina

Prva i osnovna stvar koju sam pitao moje prijatelje u ovlašćenom servisu VW/Audi u Šapcu (neiskvarenom i iskusnom,pre svega) za preporuku u vezi sa eventualnom kupovinom polovnog VW/Audi automobila, njihov savet je bio - samo ne BENZINAC jer imaju dosta reklamacija (domaće gorivo). Poslušao sam ih i nisam se pravario. Uostalom, pogledajte malo oglase i ponudu VW/Audi vozila. Sve sami FSI/TSI benzinci i to povoljno.

Mickey

pre 14 godina

Bane,
ako jos uvek nisi kupio tog Audija, idi do Delte i provozaj BMW 116i, cisto ako ti treba auto karakteristika koje si naveo. Ako i pozelis da izadjes iz test vozila BMW 116i, sasvim sigurno ces od trenutka pritiska START/STOP engine tastera, zauvek zaboraviti na Au...what 3...?
@nick
Pa ova hehehe "kutlača u cipeli" se ni ne moze porediti sa BMW serijom 1. 1.6l 90KW 122ks RWD sa sestostepenim menjacem pristojno puni dimom iz auspuha i mocnije 1.9TDI pogonjene cokule.

Bane NS

pre 14 godina

Prvo cena ovog modela je manja kada odete u salon nego što je deklarisano cenovnikom sa sajta, mislim da je cena ovako opremljenog modela nešto ispod 18 hiljada, bila je i ona glupa serija Vlado Georgijev koja je na ovako opremljenog Audija kao sa testa imala još alu felne, navigaciju i neke dodatne spojlere za 18.900 ali je to po meni neisplativo jer ni felne ni navigacija nisu fabričke nego dodatno namontirane a ja sam recimo dobio ponudu od dilera u Novom Sadu za A3 ali sa srednjim paketom opreme znači na ovaj sa testa ima još fabričke alu felne od 17 cola, automatsku dvozonsku klimu, ESP, vazdušne zavese, bolji radio i sl. za 18.700 evra. Jedino me kao što kažete brinuo taj motor pa sam otišao i na test vožnju i razbio sve predsrasude o njemu. Motor se lako vrti, nema onaj gumeni gas kao francuzi, prilično je elastičan i lako se vozi i na nižem broju obrtaja odnosno ne guši se prilikom laganog ubrzavanja sa nižeg broja obrtaja ali ne bi mogao oštrije da povuče, mada on nešto posebno ne vuče ni u višim obrtajima ali se zato u svakoj brzini, pri svakom broju obrtaja u svim režimima rada lako i tečno vozi i u tome se moj utisak koji sam stekao u svemu podudara sa onim koji je stekao i autor samog teksta, osim potrošnje meni je na bordu stojalo 10,5 litara u gradu. Mada meni potrošnja nije mnogo bitna jer meni koji vozim dizela jasna je i tamna strana njihove bajne potrošnje a ogleda se u svim onim glupim a skupim stvarima zbog kojih su dizeli danas takvi kakvi su.
Naravno mnogi su me pitali kasnije "kako ide", moj odgovor je bio ide fenomenalno samo što slabo vuče, jer meni nije važno da auto samo ubrzava već da je generalno sve dobro ukomponovano kako me vožnja ne bi umarala.
Sve u svemu komentari mojih prijatelja slični su ovde ispisanim komentarima i svi me odgovaraju od kupovine ali staro pravilo je nemoj davati savete onome ko ti ih nije tražio. Jer jednostavno je sam svestan svega što oni meni pričaju ali u nečemu što oni navode kao mane ja vidim prednosti, to što je model kao i motor stariji za mene samo znači da je proveren, pouzdan i da mu je održavanje povoljnije nego za tehnološki modernije motore i da lakše i bolje podnosi naše lošije puteve i gorivo. Proverio sam i sa osiguravajućim društvima i saznao da ne spada u rizičnu kategoriju tako da je ponuda koju sam dobio za ful kasko bila 800 evra. Naravno nikada zbog toga ne bih kupio nešto što ne valja samo da bih prošao jeftinije ali je meni ovo sasvim dobro čak šta više odlično i odmah posle te vožnje sam se odlučio za kupovinu tog auta i druge ni ne gledam niti me zanimaju, jedina prepreka kupovini je što moram da prodam prethodni auto Japanski u koji se svi kunu i koji svi hvale ali kada treba da ga kupe nešto im nije interesantan. Eno već tri meseca se vrti po oglasima a od kupca ni pisma ni razglednice. Nije ni bitno, samo da ja sednem u taj Audi i biću najveći zaljubljenik i pobornik u Francuska, Italijanska i Japanska kola.

Mario

pre 14 godina

Auto je pish zivi za ove pare a inache je verovatno odlican auto, jedino motor nije odican vec jedva vrlo dobar....ozbiljna mana je cena i to je to.

ZNBg

pre 14 godina

Pre nekih 4 - 5 god AUTO BILD je objavio uporedni test 4 "brata po platformi": Audi A3, Golf 5, Seat Leon i Skoda Octavia, svi sa ovim motorom 1,6 8V 102KS.
Naravno, Octavia (u tom trenutku 4.500 EUR jeftinija od Audia i 3.000 EUR jeftinija od Golfa) je bila prva a Audi je bio ubedljivo poslednji. Sad zamislite A3 sa ovim motorom na testu sa nekim novijim automobilima koji imaju motore 1,6 16V od oko 120 KS, znatno manje trose, imaju mnogo bolju opremu i jeftiniji su od njega koliko i Octavia pre 5 godina.
Da citiram jos jednom cuveni Nemacki auto casopis sa izrazitom "patriotskom" orijentacijom: NEKO BI ZBOG OVOGA TREBAO DA SE ZABRINE.

Ivan

pre 14 godina

Citao sam test prethodnika ovog modela u casopisu Vrele Gume pre godinu-dve, mozda i vise. Vrlo malo je uradjeno na modernizaciji ovog Audija. Ne sumnjam u njegov kvalitet, ali su mogli malo da ga restilizuju.

nemanja

pre 14 godina

Legendarno los motor, koga u VW/Audi krugovima pogrdno nazivaju "kutlaca". Ne razumem sta se htelo sa ovim prikazom...jel` ovaj primerak mozda ostao na lageru, pa treba da sa proda...sta li vec?

vlada

pre 14 godina

alo novinari OBJEKTIVNOST!
je li znate sta je to?
8 litara po gradu!

btw ovaj auto je besmisleno skup. umorio bih se kad bi poceo da nabrajam vozila iz c i d segmenta koji su konkurentniji i kvalitetniji pa i jeftiniji, ali brend ima svoju cenu!

Vlada

pre 14 godina

Uff, ne znam odakle da pocne.. Moje misljenje je da autoru te(k)sta nedostaje ili znanja ili objektivnosti. Motor u testiranom vozilu je odavno zastareo, samo 8 ventila i jedna bregasta u glavi motora.. Motoru je potreban visokooktanski (98 oktana) bezolovni benzin, ili ce u suprotnom imati mnogo manje konja od onoga sto je deklarisano u papirima.. Maksimalni obrtni moment razvija na 3800 rpm, sto je za dvoventilca visoko podrucje i iz tih razloga motor mora da se vrti da bi isao. Savremeni konkurenti u klasi imaju 4-ventilsku tehnologiju i sasvim drugacije karaktere pogonskog agregata, koji kada se zavrte na visim obrtajima, ne ostaju bez daha kao ovaj.
Potrosnja od 8 litara je misaona imenica za ovaj auto u uslovima gradske voznje, jer cak i Audi deklarise 9.5 litara. Ovo je zaista nemoguce imajuci u vidu i kvalitet naseg benzina i njegovu neprilagodjenost motoru visokog kompresionog odnosa, tako da mislim da je gospodin Bursac, autor ovog teksta, izrazito subjektivan po pitanju ovog teksta i da je automobil obojio lepsim bojama nego sto zasluzuje, verovatno ocekujuci pristizanje nekog jaceg Audija sa vecim brojem sa leve i desne strane poklopca prtljaznika.
Nikada mi nije bilo jasna namera "sedme sile" da tretira citaoce kao buljuk neobrazovanih potencijalnih kupaca automobila, ne samo ovde, vec i u svetu.. Zastareo auto, zastareo motor, a cena kao da je upravo dosao iz razvojnog centra.. Sva sreca pa postoje i neke druge stvari..

Djape

pre 14 godina

Toliko mi je drago da je narod poceo da se osvescuje po pitanju "kvaliteta" nemackih auta i da ne prihvata beskrupuloznu medijsku kampanju serviranu od strane nemacke auto industrije!

Sta je novo na ovom A3? Ama bas nishta! Nastavljaju sa kerefekama oko prednje svetlosne grupe, unutra izgleda standardno dosadno, a i kompletan utisak voznje (svih) Audi vozila je DOSADNO (mozda je sa RS6 i R8 druga prica, ali ko ima toliko bogatstvo za bacanje, kupuje mnogo bolje i egzoticnije aute)!!!!!!!

Dakle jos jedan u nizu auta za ljde dubokog dzepa, sa nimalo ukusa i sopstvenog mishljenja!

Reklama ili test?

pre 14 godina

Cena od preko 20,000 EUR za ovaj model sa ovom opremom je tragikomična. Da ne govorimo o nizua automobila slične klase koji sa daleko boljom opremom, motorima i modernijim dizajnom i dalje koštaju manje...
Voleo bih da vidim toga ko će mi objasniti zašto je ovaj ulazni model Audija sa malo opreme i očajno zastarelim motorom bolji od naprimer V50 iz gore linovane vesti, a da ne nabrajamo na destine drugih modela u ponudi...

Oscar

pre 14 godina

moj 2.0 TSI troshi 12 prosek, 90% grad u shpicu... a ima 265ks i quattro... kad nema guzve tu je na 9,5-10... treba da ukinu taj 1.6 i da pocetak ponude bude 1.4 TSI od 125ks... inace ovo sto su predstavili je klot tezak... realno...

r91

pre 14 godina

haha, 8 lit. pa po gradu ja se nesecam kad je pisalo manje od 13l kod mene zadnjih 2 god, da vozim 250 ks manje bi trosio. sve ostalo je odlican audi.

djox

pre 14 godina

Ja sam se lozio na A3 kad se pojavio, tacnije dok prvi put nisam seo u njega. Zacudjujuce je koliko je neudoban (jedini rival, Alfa 147 je Mercedes S klase za ovaj KAMEN na tockovima). Pa zar je neka nauka staviti udobnija sedista? Motor od bednih 102 konja na ovoliku masu ne zelim da komentarisem, al je smesno koliko je zastareo u svakom pogledu. Auto mi se vizuelno izuzetno svidja, al kad pomislim na bedan motor i bolesnu cenu...

Bojan

pre 14 godina

Ovaj motor mislim da se ugradjuje u vozila VW grupe a nije mi jasno zasto su odlucili da ga ostave u taj premium segment grupacije.
A sto se tice cijene, sada kod nas u RS kia ceed je na akciji, znaci za ovaj jedan audi dobiju se 2 kie ceed 109ks sa motorom koji je jaci tisi manje trosi, i ostalom normalnom opremom ukljucujuci klimu, podizace jastuke itd.

zile

pre 14 godina

za mene su definitivno japanska vozila, nemacka volim, ali su mnogo skupa. italijanska mi se dopadaju na izgled, ali su katastrofalno losa i najnekvalitetnija na planeti. tako da cu birati nekog japanca, koji za manje novce nudi kvalitet slican nemackom i obilje dodatne opreme. mozda i neki francuz dodje u obzir, ovi noviji citroeni su vrhunski automobili!

DrugiGoran

pre 14 godina

E, pa moja žena je upravo počela da vozi jedan takav, samo 1.6 dizel 105 KS.

Razlika između tog dizel motora i 1.9 tdi (npr. u mom Turanu) je nebo i zemlja. Takođe, 1.6 je osetno tiši i prijatniji od 2.0 tdi (poslednji 2l pre komon rejl) u istom A3. Za mene, 1.6 tdi je par svetlosnih godina ispred 1.9. Toplo preporučujem.

nick

pre 14 godina

Tekst je stur do besmisla. A3 je prelep auto, ali ko ce ovog 1.6 gutaca benzina kupiti pored novih fsi i tfsi motora. Svideo mi se predhodni tekst sa Senikom i Versom na uporednom testu, tako da su i ovaj audi mogli da uporede sa Merz B klase ili BMW 1-om

Ivan

pre 14 godina

Strahovito moderan auto:)))

Evo nek izadje na crtu sa mojom Corollom iz 1990. 1.3 motor, 75KS, fabricko ubrzanje od 0-100: 11.7s:)))))

Pa koga oni zezaju s ovim motorom i prevazidjenim izgledom i osnovnom opremom... za... 20.000 eur!? O, boze!

Igor

pre 14 godina

Auto je cista sminka,za paljevine na nemacka kola....da tu ima i kvaliteta,ima.
Ali da se za 20hiljada moze kupiti i dizel i sa vise opreme,pa i veci auto,to jasno kao dan...

Dusan

pre 14 godina

Stara karoserija, prevazidjeni motor, pristojna oprema i izrada. Ostali proizvodjaci mnogo vise nude za manje novce. Ali, ime mora da se plati pa ko voli...

Moron

pre 14 godina

U pravu su kada za njega na zvanicnom sajtu navode da je "jedinstven u premijum kompaktnoj klasi"! 20.107 EUR-a za potpuno prevazidjen motor. Prosto je cudo da za te pare nisu u njega stavili motor 1,4 od 80 ks...

MARKO-VW

pre 14 godina

Izuzetan automobil, savršene izrade, udobnosti i tehnologije. Sve je na svom mestu: i spolja i iznutra.
Do dana današnjeg je uspeo da ostane u samom vrhu klase.

Filip

pre 14 godina

Ovaj 1,6 motor je odavno poznat po tome što ubedljivo najviše troši! Po gradu može oko 8 da bude prosek, ali samo preko noći, na Novom BGD-u i to pod uslovom da se uhvati zeleni talas. Dan, gužva, centar, kreni-stani, eventualno klima, i već pričamo o 12-14 litara, lagano!

Ja

pre 14 godina

Star model sa ultra oh ah najmodernijim LED svetlima :)) sa jos starijim motorom 1.6 iz ere Audi 80 kada Audi barem nije bio nasminkan Golf (5 u tom slucaju)

Ivan

pre 14 godina

Strahovito moderan auto:)))

Evo nek izadje na crtu sa mojom Corollom iz 1990. 1.3 motor, 75KS, fabricko ubrzanje od 0-100: 11.7s:)))))

Pa koga oni zezaju s ovim motorom i prevazidjenim izgledom i osnovnom opremom... za... 20.000 eur!? O, boze!

Vlada

pre 14 godina

Uff, ne znam odakle da pocne.. Moje misljenje je da autoru te(k)sta nedostaje ili znanja ili objektivnosti. Motor u testiranom vozilu je odavno zastareo, samo 8 ventila i jedna bregasta u glavi motora.. Motoru je potreban visokooktanski (98 oktana) bezolovni benzin, ili ce u suprotnom imati mnogo manje konja od onoga sto je deklarisano u papirima.. Maksimalni obrtni moment razvija na 3800 rpm, sto je za dvoventilca visoko podrucje i iz tih razloga motor mora da se vrti da bi isao. Savremeni konkurenti u klasi imaju 4-ventilsku tehnologiju i sasvim drugacije karaktere pogonskog agregata, koji kada se zavrte na visim obrtajima, ne ostaju bez daha kao ovaj.
Potrosnja od 8 litara je misaona imenica za ovaj auto u uslovima gradske voznje, jer cak i Audi deklarise 9.5 litara. Ovo je zaista nemoguce imajuci u vidu i kvalitet naseg benzina i njegovu neprilagodjenost motoru visokog kompresionog odnosa, tako da mislim da je gospodin Bursac, autor ovog teksta, izrazito subjektivan po pitanju ovog teksta i da je automobil obojio lepsim bojama nego sto zasluzuje, verovatno ocekujuci pristizanje nekog jaceg Audija sa vecim brojem sa leve i desne strane poklopca prtljaznika.
Nikada mi nije bilo jasna namera "sedme sile" da tretira citaoce kao buljuk neobrazovanih potencijalnih kupaca automobila, ne samo ovde, vec i u svetu.. Zastareo auto, zastareo motor, a cena kao da je upravo dosao iz razvojnog centra.. Sva sreca pa postoje i neke druge stvari..

Filip

pre 14 godina

Ovaj 1,6 motor je odavno poznat po tome što ubedljivo najviše troši! Po gradu može oko 8 da bude prosek, ali samo preko noći, na Novom BGD-u i to pod uslovom da se uhvati zeleni talas. Dan, gužva, centar, kreni-stani, eventualno klima, i već pričamo o 12-14 litara, lagano!

Igor

pre 14 godina

Auto je cista sminka,za paljevine na nemacka kola....da tu ima i kvaliteta,ima.
Ali da se za 20hiljada moze kupiti i dizel i sa vise opreme,pa i veci auto,to jasno kao dan...

Moron

pre 14 godina

U pravu su kada za njega na zvanicnom sajtu navode da je "jedinstven u premijum kompaktnoj klasi"! 20.107 EUR-a za potpuno prevazidjen motor. Prosto je cudo da za te pare nisu u njega stavili motor 1,4 od 80 ks...

Dusan

pre 14 godina

Stara karoserija, prevazidjeni motor, pristojna oprema i izrada. Ostali proizvodjaci mnogo vise nude za manje novce. Ali, ime mora da se plati pa ko voli...

djox

pre 14 godina

Ja sam se lozio na A3 kad se pojavio, tacnije dok prvi put nisam seo u njega. Zacudjujuce je koliko je neudoban (jedini rival, Alfa 147 je Mercedes S klase za ovaj KAMEN na tockovima). Pa zar je neka nauka staviti udobnija sedista? Motor od bednih 102 konja na ovoliku masu ne zelim da komentarisem, al je smesno koliko je zastareo u svakom pogledu. Auto mi se vizuelno izuzetno svidja, al kad pomislim na bedan motor i bolesnu cenu...

Ja

pre 14 godina

Star model sa ultra oh ah najmodernijim LED svetlima :)) sa jos starijim motorom 1.6 iz ere Audi 80 kada Audi barem nije bio nasminkan Golf (5 u tom slucaju)

nemanja

pre 14 godina

Legendarno los motor, koga u VW/Audi krugovima pogrdno nazivaju "kutlaca". Ne razumem sta se htelo sa ovim prikazom...jel` ovaj primerak mozda ostao na lageru, pa treba da sa proda...sta li vec?

Djape

pre 14 godina

Toliko mi je drago da je narod poceo da se osvescuje po pitanju "kvaliteta" nemackih auta i da ne prihvata beskrupuloznu medijsku kampanju serviranu od strane nemacke auto industrije!

Sta je novo na ovom A3? Ama bas nishta! Nastavljaju sa kerefekama oko prednje svetlosne grupe, unutra izgleda standardno dosadno, a i kompletan utisak voznje (svih) Audi vozila je DOSADNO (mozda je sa RS6 i R8 druga prica, ali ko ima toliko bogatstvo za bacanje, kupuje mnogo bolje i egzoticnije aute)!!!!!!!

Dakle jos jedan u nizu auta za ljde dubokog dzepa, sa nimalo ukusa i sopstvenog mishljenja!

Bojan

pre 14 godina

Ovaj motor mislim da se ugradjuje u vozila VW grupe a nije mi jasno zasto su odlucili da ga ostave u taj premium segment grupacije.
A sto se tice cijene, sada kod nas u RS kia ceed je na akciji, znaci za ovaj jedan audi dobiju se 2 kie ceed 109ks sa motorom koji je jaci tisi manje trosi, i ostalom normalnom opremom ukljucujuci klimu, podizace jastuke itd.

r91

pre 14 godina

haha, 8 lit. pa po gradu ja se nesecam kad je pisalo manje od 13l kod mene zadnjih 2 god, da vozim 250 ks manje bi trosio. sve ostalo je odlican audi.

nick

pre 14 godina

Tekst je stur do besmisla. A3 je prelep auto, ali ko ce ovog 1.6 gutaca benzina kupiti pored novih fsi i tfsi motora. Svideo mi se predhodni tekst sa Senikom i Versom na uporednom testu, tako da su i ovaj audi mogli da uporede sa Merz B klase ili BMW 1-om

vlada

pre 14 godina

alo novinari OBJEKTIVNOST!
je li znate sta je to?
8 litara po gradu!

btw ovaj auto je besmisleno skup. umorio bih se kad bi poceo da nabrajam vozila iz c i d segmenta koji su konkurentniji i kvalitetniji pa i jeftiniji, ali brend ima svoju cenu!

Oscar

pre 14 godina

moj 2.0 TSI troshi 12 prosek, 90% grad u shpicu... a ima 265ks i quattro... kad nema guzve tu je na 9,5-10... treba da ukinu taj 1.6 i da pocetak ponude bude 1.4 TSI od 125ks... inace ovo sto su predstavili je klot tezak... realno...

Bane NS

pre 14 godina

Prvo cena ovog modela je manja kada odete u salon nego što je deklarisano cenovnikom sa sajta, mislim da je cena ovako opremljenog modela nešto ispod 18 hiljada, bila je i ona glupa serija Vlado Georgijev koja je na ovako opremljenog Audija kao sa testa imala još alu felne, navigaciju i neke dodatne spojlere za 18.900 ali je to po meni neisplativo jer ni felne ni navigacija nisu fabričke nego dodatno namontirane a ja sam recimo dobio ponudu od dilera u Novom Sadu za A3 ali sa srednjim paketom opreme znači na ovaj sa testa ima još fabričke alu felne od 17 cola, automatsku dvozonsku klimu, ESP, vazdušne zavese, bolji radio i sl. za 18.700 evra. Jedino me kao što kažete brinuo taj motor pa sam otišao i na test vožnju i razbio sve predsrasude o njemu. Motor se lako vrti, nema onaj gumeni gas kao francuzi, prilično je elastičan i lako se vozi i na nižem broju obrtaja odnosno ne guši se prilikom laganog ubrzavanja sa nižeg broja obrtaja ali ne bi mogao oštrije da povuče, mada on nešto posebno ne vuče ni u višim obrtajima ali se zato u svakoj brzini, pri svakom broju obrtaja u svim režimima rada lako i tečno vozi i u tome se moj utisak koji sam stekao u svemu podudara sa onim koji je stekao i autor samog teksta, osim potrošnje meni je na bordu stojalo 10,5 litara u gradu. Mada meni potrošnja nije mnogo bitna jer meni koji vozim dizela jasna je i tamna strana njihove bajne potrošnje a ogleda se u svim onim glupim a skupim stvarima zbog kojih su dizeli danas takvi kakvi su.
Naravno mnogi su me pitali kasnije "kako ide", moj odgovor je bio ide fenomenalno samo što slabo vuče, jer meni nije važno da auto samo ubrzava već da je generalno sve dobro ukomponovano kako me vožnja ne bi umarala.
Sve u svemu komentari mojih prijatelja slični su ovde ispisanim komentarima i svi me odgovaraju od kupovine ali staro pravilo je nemoj davati savete onome ko ti ih nije tražio. Jer jednostavno je sam svestan svega što oni meni pričaju ali u nečemu što oni navode kao mane ja vidim prednosti, to što je model kao i motor stariji za mene samo znači da je proveren, pouzdan i da mu je održavanje povoljnije nego za tehnološki modernije motore i da lakše i bolje podnosi naše lošije puteve i gorivo. Proverio sam i sa osiguravajućim društvima i saznao da ne spada u rizičnu kategoriju tako da je ponuda koju sam dobio za ful kasko bila 800 evra. Naravno nikada zbog toga ne bih kupio nešto što ne valja samo da bih prošao jeftinije ali je meni ovo sasvim dobro čak šta više odlično i odmah posle te vožnje sam se odlučio za kupovinu tog auta i druge ni ne gledam niti me zanimaju, jedina prepreka kupovini je što moram da prodam prethodni auto Japanski u koji se svi kunu i koji svi hvale ali kada treba da ga kupe nešto im nije interesantan. Eno već tri meseca se vrti po oglasima a od kupca ni pisma ni razglednice. Nije ni bitno, samo da ja sednem u taj Audi i biću najveći zaljubljenik i pobornik u Francuska, Italijanska i Japanska kola.

Ivan

pre 14 godina

Citao sam test prethodnika ovog modela u casopisu Vrele Gume pre godinu-dve, mozda i vise. Vrlo malo je uradjeno na modernizaciji ovog Audija. Ne sumnjam u njegov kvalitet, ali su mogli malo da ga restilizuju.

DrugiGoran

pre 14 godina

E, pa moja žena je upravo počela da vozi jedan takav, samo 1.6 dizel 105 KS.

Razlika između tog dizel motora i 1.9 tdi (npr. u mom Turanu) je nebo i zemlja. Takođe, 1.6 je osetno tiši i prijatniji od 2.0 tdi (poslednji 2l pre komon rejl) u istom A3. Za mene, 1.6 tdi je par svetlosnih godina ispred 1.9. Toplo preporučujem.

Reklama ili test?

pre 14 godina

Cena od preko 20,000 EUR za ovaj model sa ovom opremom je tragikomična. Da ne govorimo o nizua automobila slične klase koji sa daleko boljom opremom, motorima i modernijim dizajnom i dalje koštaju manje...
Voleo bih da vidim toga ko će mi objasniti zašto je ovaj ulazni model Audija sa malo opreme i očajno zastarelim motorom bolji od naprimer V50 iz gore linovane vesti, a da ne nabrajamo na destine drugih modela u ponudi...

zile

pre 14 godina

za mene su definitivno japanska vozila, nemacka volim, ali su mnogo skupa. italijanska mi se dopadaju na izgled, ali su katastrofalno losa i najnekvalitetnija na planeti. tako da cu birati nekog japanca, koji za manje novce nudi kvalitet slican nemackom i obilje dodatne opreme. mozda i neki francuz dodje u obzir, ovi noviji citroeni su vrhunski automobili!

ZNBg

pre 14 godina

Pre nekih 4 - 5 god AUTO BILD je objavio uporedni test 4 "brata po platformi": Audi A3, Golf 5, Seat Leon i Skoda Octavia, svi sa ovim motorom 1,6 8V 102KS.
Naravno, Octavia (u tom trenutku 4.500 EUR jeftinija od Audia i 3.000 EUR jeftinija od Golfa) je bila prva a Audi je bio ubedljivo poslednji. Sad zamislite A3 sa ovim motorom na testu sa nekim novijim automobilima koji imaju motore 1,6 16V od oko 120 KS, znatno manje trose, imaju mnogo bolju opremu i jeftiniji su od njega koliko i Octavia pre 5 godina.
Da citiram jos jednom cuveni Nemacki auto casopis sa izrazitom "patriotskom" orijentacijom: NEKO BI ZBOG OVOGA TREBAO DA SE ZABRINE.

MARKO-VW

pre 14 godina

Izuzetan automobil, savršene izrade, udobnosti i tehnologije. Sve je na svom mestu: i spolja i iznutra.
Do dana današnjeg je uspeo da ostane u samom vrhu klase.

Mario

pre 14 godina

Auto je pish zivi za ove pare a inache je verovatno odlican auto, jedino motor nije odican vec jedva vrlo dobar....ozbiljna mana je cena i to je to.

Mickey

pre 14 godina

Bane,
ako jos uvek nisi kupio tog Audija, idi do Delte i provozaj BMW 116i, cisto ako ti treba auto karakteristika koje si naveo. Ako i pozelis da izadjes iz test vozila BMW 116i, sasvim sigurno ces od trenutka pritiska START/STOP engine tastera, zauvek zaboraviti na Au...what 3...?
@nick
Pa ova hehehe "kutlača u cipeli" se ni ne moze porediti sa BMW serijom 1. 1.6l 90KW 122ks RWD sa sestostepenim menjacem pristojno puni dimom iz auspuha i mocnije 1.9TDI pogonjene cokule.

Pedja

pre 13 godina

Igrom slučaja godinu i po dana bio sam vlasnik A3 (trovrataš) sa pomenutim motorom. Potrošnja od 5,5 do 8. Ko je divljak za volanom za njega nema deklarisane potrošnje. Šta reći. Izuzetno kvalitetan auto,sa normalnom potrošnjom i poskupim servisiranjem. Izuzetno ležanje i upravljivost u krivinama, usmerivači vazduha su od metala ne plastične imitacije, u ovom automobilu sve je pravo ništa ne zvecka niti trese. Jedini BMW 1 ima pravo da se poredi sa njim. VW i ostali siromašni rođaci nisu ni blizu. Opel, francuzi i italijani neće nikad napraviti ovakav auto u klasi. Inače imam škodu 2004. godište,ostala je u kući jer je veća, a ne bolja. siromašniji rođak. Audija sam prodao samo zbog njegove veličine. Trovrataš do dve godine i do 15.000km može se kupiti za 14.000 - 15.000 eura.

Bane NS

pre 14 godina

Što se BMW-a tiče ponovo skrećem pažnju na prvu rečenicu u trećem pasusu mog prethodnog komentara.

Kritike tipa šta će ti to, puno troši, ne ide nikako, ovaj je bolji, onaj je bolji me ne zanimaju. Takođe mi ni komentar benzinci su im nikakvi ništa ne znači jer je svaki motor za sebe. Znači samo ako neko ima iskustva baš sa ovim motorom tipa kod 90% modela crkne neka užasno skupa glupost, loša je elktronika ili loš im je trap ili tako nešto, ali samo ako je neko 4-5 godina vozio baš ovaj auto i ovaj motor pa iz ličnog iskustva jer samo je to konstruktivan i objektivan komentar sve ostalo je subjektivno.

Giant

pre 14 godina

Prva i osnovna stvar koju sam pitao moje prijatelje u ovlašćenom servisu VW/Audi u Šapcu (neiskvarenom i iskusnom,pre svega) za preporuku u vezi sa eventualnom kupovinom polovnog VW/Audi automobila, njihov savet je bio - samo ne BENZINAC jer imaju dosta reklamacija (domaće gorivo). Poslušao sam ih i nisam se pravario. Uostalom, pogledajte malo oglase i ponudu VW/Audi vozila. Sve sami FSI/TSI benzinci i to povoljno.

MARKO-VW

pre 14 godina

Izuzetan automobil, savršene izrade, udobnosti i tehnologije. Sve je na svom mestu: i spolja i iznutra.
Do dana današnjeg je uspeo da ostane u samom vrhu klase.

DrugiGoran

pre 14 godina

E, pa moja žena je upravo počela da vozi jedan takav, samo 1.6 dizel 105 KS.

Razlika između tog dizel motora i 1.9 tdi (npr. u mom Turanu) je nebo i zemlja. Takođe, 1.6 je osetno tiši i prijatniji od 2.0 tdi (poslednji 2l pre komon rejl) u istom A3. Za mene, 1.6 tdi je par svetlosnih godina ispred 1.9. Toplo preporučujem.

zile

pre 14 godina

za mene su definitivno japanska vozila, nemacka volim, ali su mnogo skupa. italijanska mi se dopadaju na izgled, ali su katastrofalno losa i najnekvalitetnija na planeti. tako da cu birati nekog japanca, koji za manje novce nudi kvalitet slican nemackom i obilje dodatne opreme. mozda i neki francuz dodje u obzir, ovi noviji citroeni su vrhunski automobili!

Ivan

pre 14 godina

Strahovito moderan auto:)))

Evo nek izadje na crtu sa mojom Corollom iz 1990. 1.3 motor, 75KS, fabricko ubrzanje od 0-100: 11.7s:)))))

Pa koga oni zezaju s ovim motorom i prevazidjenim izgledom i osnovnom opremom... za... 20.000 eur!? O, boze!

Bane NS

pre 14 godina

Prvo cena ovog modela je manja kada odete u salon nego što je deklarisano cenovnikom sa sajta, mislim da je cena ovako opremljenog modela nešto ispod 18 hiljada, bila je i ona glupa serija Vlado Georgijev koja je na ovako opremljenog Audija kao sa testa imala još alu felne, navigaciju i neke dodatne spojlere za 18.900 ali je to po meni neisplativo jer ni felne ni navigacija nisu fabričke nego dodatno namontirane a ja sam recimo dobio ponudu od dilera u Novom Sadu za A3 ali sa srednjim paketom opreme znači na ovaj sa testa ima još fabričke alu felne od 17 cola, automatsku dvozonsku klimu, ESP, vazdušne zavese, bolji radio i sl. za 18.700 evra. Jedino me kao što kažete brinuo taj motor pa sam otišao i na test vožnju i razbio sve predsrasude o njemu. Motor se lako vrti, nema onaj gumeni gas kao francuzi, prilično je elastičan i lako se vozi i na nižem broju obrtaja odnosno ne guši se prilikom laganog ubrzavanja sa nižeg broja obrtaja ali ne bi mogao oštrije da povuče, mada on nešto posebno ne vuče ni u višim obrtajima ali se zato u svakoj brzini, pri svakom broju obrtaja u svim režimima rada lako i tečno vozi i u tome se moj utisak koji sam stekao u svemu podudara sa onim koji je stekao i autor samog teksta, osim potrošnje meni je na bordu stojalo 10,5 litara u gradu. Mada meni potrošnja nije mnogo bitna jer meni koji vozim dizela jasna je i tamna strana njihove bajne potrošnje a ogleda se u svim onim glupim a skupim stvarima zbog kojih su dizeli danas takvi kakvi su.
Naravno mnogi su me pitali kasnije "kako ide", moj odgovor je bio ide fenomenalno samo što slabo vuče, jer meni nije važno da auto samo ubrzava već da je generalno sve dobro ukomponovano kako me vožnja ne bi umarala.
Sve u svemu komentari mojih prijatelja slični su ovde ispisanim komentarima i svi me odgovaraju od kupovine ali staro pravilo je nemoj davati savete onome ko ti ih nije tražio. Jer jednostavno je sam svestan svega što oni meni pričaju ali u nečemu što oni navode kao mane ja vidim prednosti, to što je model kao i motor stariji za mene samo znači da je proveren, pouzdan i da mu je održavanje povoljnije nego za tehnološki modernije motore i da lakše i bolje podnosi naše lošije puteve i gorivo. Proverio sam i sa osiguravajućim društvima i saznao da ne spada u rizičnu kategoriju tako da je ponuda koju sam dobio za ful kasko bila 800 evra. Naravno nikada zbog toga ne bih kupio nešto što ne valja samo da bih prošao jeftinije ali je meni ovo sasvim dobro čak šta više odlično i odmah posle te vožnje sam se odlučio za kupovinu tog auta i druge ni ne gledam niti me zanimaju, jedina prepreka kupovini je što moram da prodam prethodni auto Japanski u koji se svi kunu i koji svi hvale ali kada treba da ga kupe nešto im nije interesantan. Eno već tri meseca se vrti po oglasima a od kupca ni pisma ni razglednice. Nije ni bitno, samo da ja sednem u taj Audi i biću najveći zaljubljenik i pobornik u Francuska, Italijanska i Japanska kola.

nemanja

pre 14 godina

Legendarno los motor, koga u VW/Audi krugovima pogrdno nazivaju "kutlaca". Ne razumem sta se htelo sa ovim prikazom...jel` ovaj primerak mozda ostao na lageru, pa treba da sa proda...sta li vec?

Giant

pre 14 godina

Prva i osnovna stvar koju sam pitao moje prijatelje u ovlašćenom servisu VW/Audi u Šapcu (neiskvarenom i iskusnom,pre svega) za preporuku u vezi sa eventualnom kupovinom polovnog VW/Audi automobila, njihov savet je bio - samo ne BENZINAC jer imaju dosta reklamacija (domaće gorivo). Poslušao sam ih i nisam se pravario. Uostalom, pogledajte malo oglase i ponudu VW/Audi vozila. Sve sami FSI/TSI benzinci i to povoljno.

Ja

pre 14 godina

Star model sa ultra oh ah najmodernijim LED svetlima :)) sa jos starijim motorom 1.6 iz ere Audi 80 kada Audi barem nije bio nasminkan Golf (5 u tom slucaju)

Djape

pre 14 godina

Toliko mi je drago da je narod poceo da se osvescuje po pitanju "kvaliteta" nemackih auta i da ne prihvata beskrupuloznu medijsku kampanju serviranu od strane nemacke auto industrije!

Sta je novo na ovom A3? Ama bas nishta! Nastavljaju sa kerefekama oko prednje svetlosne grupe, unutra izgleda standardno dosadno, a i kompletan utisak voznje (svih) Audi vozila je DOSADNO (mozda je sa RS6 i R8 druga prica, ali ko ima toliko bogatstvo za bacanje, kupuje mnogo bolje i egzoticnije aute)!!!!!!!

Dakle jos jedan u nizu auta za ljde dubokog dzepa, sa nimalo ukusa i sopstvenog mishljenja!

ZNBg

pre 14 godina

Pre nekih 4 - 5 god AUTO BILD je objavio uporedni test 4 "brata po platformi": Audi A3, Golf 5, Seat Leon i Skoda Octavia, svi sa ovim motorom 1,6 8V 102KS.
Naravno, Octavia (u tom trenutku 4.500 EUR jeftinija od Audia i 3.000 EUR jeftinija od Golfa) je bila prva a Audi je bio ubedljivo poslednji. Sad zamislite A3 sa ovim motorom na testu sa nekim novijim automobilima koji imaju motore 1,6 16V od oko 120 KS, znatno manje trose, imaju mnogo bolju opremu i jeftiniji su od njega koliko i Octavia pre 5 godina.
Da citiram jos jednom cuveni Nemacki auto casopis sa izrazitom "patriotskom" orijentacijom: NEKO BI ZBOG OVOGA TREBAO DA SE ZABRINE.

Igor

pre 14 godina

Auto je cista sminka,za paljevine na nemacka kola....da tu ima i kvaliteta,ima.
Ali da se za 20hiljada moze kupiti i dizel i sa vise opreme,pa i veci auto,to jasno kao dan...

Mickey

pre 14 godina

Bane,
ako jos uvek nisi kupio tog Audija, idi do Delte i provozaj BMW 116i, cisto ako ti treba auto karakteristika koje si naveo. Ako i pozelis da izadjes iz test vozila BMW 116i, sasvim sigurno ces od trenutka pritiska START/STOP engine tastera, zauvek zaboraviti na Au...what 3...?
@nick
Pa ova hehehe "kutlača u cipeli" se ni ne moze porediti sa BMW serijom 1. 1.6l 90KW 122ks RWD sa sestostepenim menjacem pristojno puni dimom iz auspuha i mocnije 1.9TDI pogonjene cokule.

Dusan

pre 14 godina

Stara karoserija, prevazidjeni motor, pristojna oprema i izrada. Ostali proizvodjaci mnogo vise nude za manje novce. Ali, ime mora da se plati pa ko voli...

Vlada

pre 14 godina

Uff, ne znam odakle da pocne.. Moje misljenje je da autoru te(k)sta nedostaje ili znanja ili objektivnosti. Motor u testiranom vozilu je odavno zastareo, samo 8 ventila i jedna bregasta u glavi motora.. Motoru je potreban visokooktanski (98 oktana) bezolovni benzin, ili ce u suprotnom imati mnogo manje konja od onoga sto je deklarisano u papirima.. Maksimalni obrtni moment razvija na 3800 rpm, sto je za dvoventilca visoko podrucje i iz tih razloga motor mora da se vrti da bi isao. Savremeni konkurenti u klasi imaju 4-ventilsku tehnologiju i sasvim drugacije karaktere pogonskog agregata, koji kada se zavrte na visim obrtajima, ne ostaju bez daha kao ovaj.
Potrosnja od 8 litara je misaona imenica za ovaj auto u uslovima gradske voznje, jer cak i Audi deklarise 9.5 litara. Ovo je zaista nemoguce imajuci u vidu i kvalitet naseg benzina i njegovu neprilagodjenost motoru visokog kompresionog odnosa, tako da mislim da je gospodin Bursac, autor ovog teksta, izrazito subjektivan po pitanju ovog teksta i da je automobil obojio lepsim bojama nego sto zasluzuje, verovatno ocekujuci pristizanje nekog jaceg Audija sa vecim brojem sa leve i desne strane poklopca prtljaznika.
Nikada mi nije bilo jasna namera "sedme sile" da tretira citaoce kao buljuk neobrazovanih potencijalnih kupaca automobila, ne samo ovde, vec i u svetu.. Zastareo auto, zastareo motor, a cena kao da je upravo dosao iz razvojnog centra.. Sva sreca pa postoje i neke druge stvari..

Filip

pre 14 godina

Ovaj 1,6 motor je odavno poznat po tome što ubedljivo najviše troši! Po gradu može oko 8 da bude prosek, ali samo preko noći, na Novom BGD-u i to pod uslovom da se uhvati zeleni talas. Dan, gužva, centar, kreni-stani, eventualno klima, i već pričamo o 12-14 litara, lagano!

vlada

pre 14 godina

alo novinari OBJEKTIVNOST!
je li znate sta je to?
8 litara po gradu!

btw ovaj auto je besmisleno skup. umorio bih se kad bi poceo da nabrajam vozila iz c i d segmenta koji su konkurentniji i kvalitetniji pa i jeftiniji, ali brend ima svoju cenu!

Mario

pre 14 godina

Auto je pish zivi za ove pare a inache je verovatno odlican auto, jedino motor nije odican vec jedva vrlo dobar....ozbiljna mana je cena i to je to.

djox

pre 14 godina

Ja sam se lozio na A3 kad se pojavio, tacnije dok prvi put nisam seo u njega. Zacudjujuce je koliko je neudoban (jedini rival, Alfa 147 je Mercedes S klase za ovaj KAMEN na tockovima). Pa zar je neka nauka staviti udobnija sedista? Motor od bednih 102 konja na ovoliku masu ne zelim da komentarisem, al je smesno koliko je zastareo u svakom pogledu. Auto mi se vizuelno izuzetno svidja, al kad pomislim na bedan motor i bolesnu cenu...

Bojan

pre 14 godina

Ovaj motor mislim da se ugradjuje u vozila VW grupe a nije mi jasno zasto su odlucili da ga ostave u taj premium segment grupacije.
A sto se tice cijene, sada kod nas u RS kia ceed je na akciji, znaci za ovaj jedan audi dobiju se 2 kie ceed 109ks sa motorom koji je jaci tisi manje trosi, i ostalom normalnom opremom ukljucujuci klimu, podizace jastuke itd.

Moron

pre 14 godina

U pravu su kada za njega na zvanicnom sajtu navode da je "jedinstven u premijum kompaktnoj klasi"! 20.107 EUR-a za potpuno prevazidjen motor. Prosto je cudo da za te pare nisu u njega stavili motor 1,4 od 80 ks...

r91

pre 14 godina

haha, 8 lit. pa po gradu ja se nesecam kad je pisalo manje od 13l kod mene zadnjih 2 god, da vozim 250 ks manje bi trosio. sve ostalo je odlican audi.

Bane NS

pre 14 godina

Što se BMW-a tiče ponovo skrećem pažnju na prvu rečenicu u trećem pasusu mog prethodnog komentara.

Kritike tipa šta će ti to, puno troši, ne ide nikako, ovaj je bolji, onaj je bolji me ne zanimaju. Takođe mi ni komentar benzinci su im nikakvi ništa ne znači jer je svaki motor za sebe. Znači samo ako neko ima iskustva baš sa ovim motorom tipa kod 90% modela crkne neka užasno skupa glupost, loša je elktronika ili loš im je trap ili tako nešto, ali samo ako je neko 4-5 godina vozio baš ovaj auto i ovaj motor pa iz ličnog iskustva jer samo je to konstruktivan i objektivan komentar sve ostalo je subjektivno.

nick

pre 14 godina

Tekst je stur do besmisla. A3 je prelep auto, ali ko ce ovog 1.6 gutaca benzina kupiti pored novih fsi i tfsi motora. Svideo mi se predhodni tekst sa Senikom i Versom na uporednom testu, tako da su i ovaj audi mogli da uporede sa Merz B klase ili BMW 1-om

Oscar

pre 14 godina

moj 2.0 TSI troshi 12 prosek, 90% grad u shpicu... a ima 265ks i quattro... kad nema guzve tu je na 9,5-10... treba da ukinu taj 1.6 i da pocetak ponude bude 1.4 TSI od 125ks... inace ovo sto su predstavili je klot tezak... realno...

Reklama ili test?

pre 14 godina

Cena od preko 20,000 EUR za ovaj model sa ovom opremom je tragikomična. Da ne govorimo o nizua automobila slične klase koji sa daleko boljom opremom, motorima i modernijim dizajnom i dalje koštaju manje...
Voleo bih da vidim toga ko će mi objasniti zašto je ovaj ulazni model Audija sa malo opreme i očajno zastarelim motorom bolji od naprimer V50 iz gore linovane vesti, a da ne nabrajamo na destine drugih modela u ponudi...

Ivan

pre 14 godina

Citao sam test prethodnika ovog modela u casopisu Vrele Gume pre godinu-dve, mozda i vise. Vrlo malo je uradjeno na modernizaciji ovog Audija. Ne sumnjam u njegov kvalitet, ali su mogli malo da ga restilizuju.

Pedja

pre 13 godina

Igrom slučaja godinu i po dana bio sam vlasnik A3 (trovrataš) sa pomenutim motorom. Potrošnja od 5,5 do 8. Ko je divljak za volanom za njega nema deklarisane potrošnje. Šta reći. Izuzetno kvalitetan auto,sa normalnom potrošnjom i poskupim servisiranjem. Izuzetno ležanje i upravljivost u krivinama, usmerivači vazduha su od metala ne plastične imitacije, u ovom automobilu sve je pravo ništa ne zvecka niti trese. Jedini BMW 1 ima pravo da se poredi sa njim. VW i ostali siromašni rođaci nisu ni blizu. Opel, francuzi i italijani neće nikad napraviti ovakav auto u klasi. Inače imam škodu 2004. godište,ostala je u kući jer je veća, a ne bolja. siromašniji rođak. Audija sam prodao samo zbog njegove veličine. Trovrataš do dve godine i do 15.000km može se kupiti za 14.000 - 15.000 eura.