Četvrtak, 29.04.2010.

08:56

Rusi iz NIS-a izvlače 350 mil. EUR?

Naftna industrija Srbije napravila je novu računovodstvenu procenu gubitaka i utvrdila minus od oko 350 miliona evra, koji nije bio prikazan pre prodaje.

Izvor: Press

Rusi iz NIS-a izvlaèe 350 mil. EUR? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

dusanka

pre 14 godina

Ovo je zaista dobar stos, pa sto ,bre, niste poklonili ceo NIS i jos po nesto tim Rusima.Zar je moguce da oni koji su vodili NIS za vreme Kostunice nisu znali za gubitke ? U to niko normalan ne moze da poveruje. Ti koji su vodili NIS sa Kostunicom na celu su krali direktno od firme i nikom nista. Oni su doveli do gubitaka i zato ce morati da odgovaraju.
Ej bre Serbi dal ste normalni prodali NIS za 4oo a ima da vrate 350 kome Rusima.
Pa ovo je ,bre, najstrasnija podvala ikad.
Ko se uhvati sa Rusima taj uvek, po pravilu naje..

Mislim

pre 14 godina

Ima li u SRBIJI neki ELIOT NES ,AL KAPONEA su UHAPSILI POREZNICI.ALi on je izgleda za ove naše buranija i sitna riba.DAjte imena da ne nasedaju druge stranke gde ce da se udome,pa ce opet posle izbora gde ce narod "da okrene novi list" da nam dođu isti na čelo veloikih sistema i na državne(narodne jasle) POWER to the PEOPLE.MOJE DEMOKRATE i SOCIJAL DEMOKRATE, ccccccccc BRUKO NAŠA

strucnjaci

pre 14 godina

A sto neko od gomile strucnjaka ne pita sta se desava sa naftom koja se vadi u Vojvodini cije je vrednost cca 500 mln$ na godisjnem nivou,pa ima tu nesti i malo gasa i on nesto vred valjda.Samo sa time su Rusi u dobitku u startu.Pri tome se treba setiti tajnog puta kostunice u moskvu ,treci dan kada je postao predsednik SRJ i kada niko nije znao gde je.

darek

pre 14 godina

Nis nikada nece biti u plusu, zasto bi delili profit sa drzavom i placali jos 10% poreza na dobit. Posto kupuju sirovine od sebe jednostavno ce ih placati po visoj ceni i tako lako iznositi pare

petar

pre 14 godina

Naivni kao dete rusi kupili NIS,neproveriv finans stanje NIS.Kasnije 2 revizije NIS i opet nista,treba svaki mesec reviziju i svaki put druga cifra.Treba oduzeti NIS i dati im para,da vise ne dolaze.

vladan

pre 14 godina

Koji to ozbiljan kupac ne angazuje nezavisnu revizorsku kucu ? Ne bi rekao da su bas toliko naivni.pa ti su premazani..Paket sa Rusima je podrazumevao investicije i Juzni tok, i pride monopol do 2011. I sta je sa tim. Sada ispada da drzava maltene treba da vrati novac Rusima. OK, svi koji su doveli NIS u problem, imaju ime i prezime, i potpis na dokumentaciji. To treba resiti u sopstvenom dvoristu. (Naj)Veci je problem sto je NIS poklonjen Rusima. Koliko ce nas kostati Ruska podrska ?

Mucka

pre 14 godina

Predlazem promenu imena drzavi: MUCKA umesto Srbija!
Evo vec 10g sa demokratama ne procitah nesto normalno sta se u drzavi desilo.A toliko sam im se radovao!
O onome lopovu pre njih ne treba ni reci trositi!No opet ih na vlast demokrate dovedose,a bogami sad ce i ostali od tada ponovo zajahati.Majko mila!
Laku noc Srbijo!

autonomas

pre 14 godina

da rezimiram...Kostunica dogovorio prodaju NIS,sto se tice cene,udela u vlasnistvu,dogovorio "mogucnost gradnje juznog toka" i prosirenje kapaciteta skladista u Banatskom Dvoru ciji nece srbija biti vecinski vlasnik....posle Dinkic rekao da je dogovorena cena "malo",losi uslovi zbog monopola koji se garantuje NISu,nece niko drugi doci da ulaze,nema garancija za gradnu j.toka...treba tender raspisati pa ko da vise za NIS,a j.tok da bude poseban aranzman ili da bude u paketu sa NIS sa rokovima u fazama izgradnje unapred odredjenim, pa ako se ne postuju,penali!? e onda je Tadic pozvan u moskvu na zavrsne pregovore na nivou drzavne delegacije,i Putin mu lepo rekao da je to sve sto ce dobiti,da ce imatu "punu podrsku" u vezi kosova,a ako odustnemo,raspisemo tender...Dinkic uspeo malo da usminka ugovore i podvali oprastanje dugova drzave i drzavnih i javnih firmi prema NIS i to je sve!!!a sto se tice minusa u poslovanju, to je prica za malu decu,rusi hoce da uzmu lovu kao sto bi ameri,svabe...ili mi!!!sve u svemu malo smo dobili,a i to malo ce rusi da nam otmu,a pritom ce EXTRA da zarade dok im je zagarantovan monopol...cini mi se jos 2 god.ko je kriv?!pa lepo se uzmu ugovori,vidi se ko je potpisao,koliko gubimo,pa se onda pozovemo na cuvenu zloupotrebu polozaja...pa da se vidi ko je potpisivao stetne ugovore za firmu,a ko je skratio drzavu i za koju cifru?!i u skladu sa mojim imenom,95% vrednosti NIS pri osnivanju je doneo NAFTAGAS,novosadska...vojvodjanska firma,napravljena od poreza koji su placali stanovnici vojvodine...a koliko je para vraceno Vojvodini?!trebalo je pustiti ruse i sve ostale zainteresovane da njihovi revizori(nek ih sami plate) pregledaju poslovanje,dati im 6-12 meseci,i onda ih sesti za sto,pa nek ponude koliko misle da treba...milijardu bi dobili!!!mozda manje ali bi vec sad i mi i bugari(ili koga vec kaci)radili po 24h na gasovodu.

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Ova vlast je odlozila privatizaciju NISa za 6 meseci.
Za to vreme je sklopljeno lom nepovoljnih ugovora, sponzorstava, rashodovano je sve sto je moglo (teske masine, vozila, kamioni, cisterne)...
Bukvalno je firma ocerupana za 6 meseci!

Steva

pre 14 godina

Pohapsiti lopove na vlasti koji su očerupali NIS.

A očigledno se kralo svuda otkako su skinuli Slobu. P asvaki dan neka afera? Postoji li bilo šta odakle nisu krali?


Na svakom dokumentu postoji potpis, pa ko je potpisivao sada neka ispašta dok mu žene i deca uživaju u parama koje im je obezbedio krađom.

Naravno, pronaći šta se može pronaći pa taj novac vratiti državi/NIS-u.


PRAVDA ZA NIS (i ostale pokradene firme)!!!

L J U B O

pre 14 godina

"A sta ste vi mislili da su rusi dosli zato sto vole srbe? A sto ne pisete koliko miliona evra izvlace strane banke? A sta mislite sto dolaze nemci da kupe Telekom? Ovo je nesto sto se podrazumeva! nemojte da se pravite naivni kao francuske sobarice."
(demi, 29. april 2010 10:52)

Niko ovde nije pomenuo da voli što su rudi došli da kupe NIS, niti da su ga kupili zbog ljubavi prema srbima. Međutim, ma koliko se nekom to ne sviđalo, moj stav je "HVALA BOGU DA RUSI KUPIŠE NIS". Jer, kad bi vi (mi) to znali da pošteno "društveno" rukovodstvo pravi ovolike gubitke? Po knjigovodstvenoj statistici (tačnom zbiru netačnih podataka) mi smo bili informisani da NIS donosi ogromne prihode državi, jel tako? Da li bi bilo smisla da se i u narednim godinama divimo "ogromnim prihodima" NIS-a, kada bi u stvarnosti svaka naredna godina na ovih 350mil. dodavala još po koji miliončić duga (čitaj najnovijih Mercedesa i Vila u vlasništvu poštenih državnih službenika). Još jednom, hvala rusima za matematiku i "tačan zbor tačnih podataka", a na našem zakonodavstvu ostaje da vidimo odogovrnost naših "uspešnih" menadžera koji ni u monopolu ne mogu da naprave profit.

Zoran

pre 14 godina

Strašan naslov!
Zna li ko šta znači nadmudrivanje?Pre prodaje NIS je po nalogu države otpisao sve dugove unutar države(prema vojsci,toplanama itd..)ti dugovi su iznosili oko 500 miliona evra i posle 5 meseci prodali NIS Rusima.Ali ni Rusi nisu naivni svaku dobit bi morali da dele sa Srbijom 49 posto,tako da oni nikad vise nece biti u plusu.Samo za vasu informaciju od kad su Rusi dosli povecali su proizvodnju nafte za 100 %,pa sad vidite kako su u minusu.
Ako vam je cilj da pisete samo da bi pisali bilo sta onda svaka cast,ali novinar bi trebao da se raspita pre pisanja bilo kog teksta...

Kosta

pre 14 godina

Sta su Rusi krivi? Mi smo njih prevarili. Ovo je dokaz da se NIS potkradao na veliko! I ko ce ovde da odgovara? Verovatno niko! Trebalo bi pozvati sve direktore NIS-a, u poslednjih 20 godina, na razgovor u tuzilastvo. Pa da vidimo ko je krao. Aktuelni ministar Skundric bi trebao da bude prvi medju njima.

ekonomista

pre 14 godina

@Deki
pa valjda se svake godine radi revizija finansijskih izvestaja. Pa nije to 1 evro, pa ajde greska, nego 350 miliona. Ko je stavljao potpise na dosadasnje izvestaje? Zar nije 2 puta radjena revizija prosle godine po nalogu Dinkica i ni jednom nisu nasli ovih 350 miliona evra. Odakle se sada oni pojavili? Nasli se lopovi, rusi i nasi hostapleri, a narod ima da ispasta. A sta da radimo sa onim silnim bonusima sto su se isplacivali godinama i radnicima i direktorima za USPESNO POSLOVANJE I DOBITAK MEREN U STOTINAMA MILIONA EVRA?

Antirus

pre 14 godina

Da se ne lazemo bilo je tu i drugih sem Koštunice i Ilića. Tadić i Nikolić su takodje bili pametni. A drugo, kada nešto kupuješ valjda nešto i proveravaš. Ako im se ne svidja neka ga vrate.

Dragoljub

pre 14 godina

Ima srpska poslovica, "ko s djavolom tikve sadi, u glavu mu se lupaju". Ima i ona: "kako si sejao tako ces da zanjes". Ima i ona: "od takvih prijatelja, neprijatelji nam nisu potrebni".

Deki

pre 14 godina

Kakav bombastican naslov, fantastičan šlagvort za one koji ništa ne znaju ali o svemu imaju mišljenje koje formiraju samo na osnovu naslova. Niko ne izvlači nikakav novac nego se konstatuje gubitak. On ili postoji ili ne postoji. Za to da potvrde ili ospore isti, odnosno utvrde činjenično stanje su zadužene revizorske kuće. Ako gubitak postoji nisu ga sigurno Rusi napravili jer se odnosi na period pre njihovog ulaska u firmu.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

braco rusi, e to nece oci, drzava i narod treba da ubiru plodove kao i vi a pare od navodnog gubitka, trazite od DINKICA I TADICA koju su vas i opalili po usima, oni najbolje znaju gde su pare.

Sava Drugi

pre 14 godina

Ako je tako i ako
su Rusi se nagodili sa Ukrajinom pa im više ne treba Južni Tok onda:


1. Prethodna rukovdstva treba malo pozvati na razgovor

2. Rusima treba vratiti sve pare i dati im nagradu od još 50 milina dolara što su nam konačno otvorli oči i pokazali kakvo je stanje, a NIS uzeti nazad i sredjivati ga od početka. Nema druge.

kartmen

pre 14 godina

"Rakić tvrdi da će država morati da pokrije deo ovih dugova, zbog čega neće dobijati dividende barem 10 narednih godina." - Zašto ne narednih 140 godina? Koga vi lažete da NIS ne zarađuje ni 35 miliona evra godišnje, a pri tom još ima i monopol? Na robiju vas treba!

ion

pre 14 godina

Sta vise reci:"clan uo danica ne znam kako se preziva"!
Moze li biti vece sramote,danice ne bi te covek predlozio da budes predsednik kucnog saveta!

Dzoni

pre 14 godina

Ono sto je zanimljivo je da Srbi uvek vole ono Rus Amer ko je bolji tralala.Na vest od pre nekoliko meseci da su strane banke zaradile i iznele iz zemlje 600 milona eura bio je jedan jedini komentar i to moj.A kad su u pitanu Rusi ,zastava tralala to svaki put milion komentara.

uvek protiv

pre 14 godina

NIS je prodala sadašnja vlast sa DS-om na čelu. Koliko se sećam i Tadić je bio u Moskvi baš zbog NIS-a. Koštunica je dogovorio prodaju ali su detalji transakcije naknadno utvrđeni pod sadašnjom vladom. Odgovorne za eventualnu štetu treba tražiti na svim stranama. Verujem da su se svi ugradili koji su mogli. Slično će se dogoditi i sa Telekomom, ako dozvolimo da ga prodaju (i uzmu za sebe masne provizije).

Andrej

pre 14 godina

i opet ce neko da glasa za tog Kostunicu i Ilica. po meni, to je zlocin protiv sopstvenog naroda! Rusofilstvo, komunizam i glupost-zakonom ograniciti i osnovati institucije za lecenje od tih bolestina

Andrej

pre 14 godina

Nas i Rusa 300 miliona!!!!Dobro g.Nikolic kaze a g.Kostunica i g.Ilic ga podrzavaju, samo sa Rusijom saradjivati, Lada je trebala da ulozi 2 milijarde eura u Zastavu, jabuke i jaja samo u Moskvu da izvozimo ima sve da nam cveta a putinovsku demokratiju uzeti kao model!Dole izdajnici koji hoce da nam ''uvale''truli Zapad!

Обрад Крњачић

pre 14 godina

Па зато су Динкић и разни лобији толико били против продаје. Знали су шта се ваља иза брда. А Руси? Они купише мачку у џаку.

shufla

pre 14 godina

Deluje da se priprema javnost za javnu ponudu od strane ruske strane po 5 evrica po akciji, pa da malo "informisu" javnost kako su to neki bezvredni papirici koji nista ne vrede/nece vredeti i da svako stane u red, dobije 2,5 hiljade dinara za pijacu, a onda posle 5 godina ce reci uh al su me prevarili NIS, Rusi, Drzava%#$?

nije bitno ime

pre 14 godina

KOji novi racunovodstveni sistem.... Koje su ovo lazi i prevare... Pa postoji medjunarodni racunovodstveni standard koji vazi i nsita drugo. Da li ovo znaci da su poznati svetski revizori radili po nekom drugom standardu. Ovo je samo opravdanje za ono sto su Rusi izvukli ove godine iz NISa damping cenama, kupovinom nafte od svojih filijala po visim cenama nego sto su mogli da nabave na bilo kom tenderu... Jedan od primera je da su mazut prodavali ispod cene kostanja... A rekoh ja pre nedelju dana da ce gubitak biti 35 milijardi... Trazili ste gledajte

Ja

pre 14 godina

Svaki strani vlasnik naravno gleda sebe i svoj profit,svi oni izvlace pare kao i strane banke,kao sto ce i telekom.Naravno nama vlast prodaje prazne price jer srbi su generalno glup narod(nazalost ali tako je) pa to uvek prodje a mi cemo ostati sa daljim zaduzivanjima pa dok ne pukne sve.

Mirda

pre 14 godina

Gospodin Rakic ne zna puno o cemu prica. Firma svojom imovinom garantuje za dugove, a ne imovinom svojih vlasnika. Ako firma duguje vise nego sto vredi, ona se likvidira, ali vlasnik nije u obavezi da pokriva manjak.
Jedina opcija koja ima veze sa realnoscu je da ne bude isplate dividende jer ce NIS teziti da ima odredjene rezerve kesa, ali sto ima vise kesa, vise i vredi.

demi

pre 14 godina

A sta ste vi mislili da su rusi dosli zato sto vole srbe? A sto ne pisete koliko miliona evra izvlace strane banke? A sta mislite sto dolaze nemci da kupe Telekom? Ovo je nesto sto se podrazumeva! nemojte da se pravite naivni kao francuske sobarice.

Marko27

pre 14 godina

Tesko zemlji u kojoj Rusi vode kompanije. Ni u 21. veku se nisu promenili,i dalje sve posmatraju kao svoje kolonije iz kojih crpe novac. Nije ni cudo sto kad Cesima i Poljacima pomenes Ruse menjaju izraze lica kao da si pomenuo nesto najgore i najcrnje na ovom svetu. Samo mi Srbi u celoj Evropi volimo bracu Ruse i kad nas eksploatisu. Obisao sam celu Evropu i ako je i jedan narod omrazen, to su Rusi, od istoka do zapada.

Milan

pre 14 godina

Super.
Iduce godine rezervisu jos 50 milki i to znaci da smo ga dali rusima dzaba.Juzni tok je na dugackom stapu sto ce reci poklonismo naftnu industriju sa kompletnom infrastrukturom i logistikom?Treba jos dva ovakva genijalna poteza da uradimo sa Telekomom i EPS-om pa za par godina mozemo da proglasimo bankrot i raspustimo drzavu (koji ce nam drzava?).

Keleraba

pre 14 godina

Pa to je to. I pored tih kradja po NIS-u koje su se godinama desavale, na kraju ispade da cemo jos da platimo Rusima sto su kupili NIS. Zemljo Srbijo!

nele

pre 14 godina

Jos jedna potvrda da je drzava najgori vlasnik. I od kada je D.Draskovic postala ekspert za energetiku i vodjenje velikih sistema? Ona zastupa drzavu u ovako velikoj firmi? Naravno, za ovo niko nece odgovarati. Koliko sada vrede akcije NIS-a?

Milan

pre 14 godina

Super.
Iduce godine rezervisu jos 50 milki i to znaci da smo ga dali rusima dzaba.Juzni tok je na dugackom stapu sto ce reci poklonismo naftnu industriju sa kompletnom infrastrukturom i logistikom?Treba jos dva ovakva genijalna poteza da uradimo sa Telekomom i EPS-om pa za par godina mozemo da proglasimo bankrot i raspustimo drzavu (koji ce nam drzava?).

demi

pre 14 godina

A sta ste vi mislili da su rusi dosli zato sto vole srbe? A sto ne pisete koliko miliona evra izvlace strane banke? A sta mislite sto dolaze nemci da kupe Telekom? Ovo je nesto sto se podrazumeva! nemojte da se pravite naivni kao francuske sobarice.

nele

pre 14 godina

Jos jedna potvrda da je drzava najgori vlasnik. I od kada je D.Draskovic postala ekspert za energetiku i vodjenje velikih sistema? Ona zastupa drzavu u ovako velikoj firmi? Naravno, za ovo niko nece odgovarati. Koliko sada vrede akcije NIS-a?

Marko27

pre 14 godina

Tesko zemlji u kojoj Rusi vode kompanije. Ni u 21. veku se nisu promenili,i dalje sve posmatraju kao svoje kolonije iz kojih crpe novac. Nije ni cudo sto kad Cesima i Poljacima pomenes Ruse menjaju izraze lica kao da si pomenuo nesto najgore i najcrnje na ovom svetu. Samo mi Srbi u celoj Evropi volimo bracu Ruse i kad nas eksploatisu. Obisao sam celu Evropu i ako je i jedan narod omrazen, to su Rusi, od istoka do zapada.

Keleraba

pre 14 godina

Pa to je to. I pored tih kradja po NIS-u koje su se godinama desavale, na kraju ispade da cemo jos da platimo Rusima sto su kupili NIS. Zemljo Srbijo!

Ja

pre 14 godina

Svaki strani vlasnik naravno gleda sebe i svoj profit,svi oni izvlace pare kao i strane banke,kao sto ce i telekom.Naravno nama vlast prodaje prazne price jer srbi su generalno glup narod(nazalost ali tako je) pa to uvek prodje a mi cemo ostati sa daljim zaduzivanjima pa dok ne pukne sve.

Andrej

pre 14 godina

i opet ce neko da glasa za tog Kostunicu i Ilica. po meni, to je zlocin protiv sopstvenog naroda! Rusofilstvo, komunizam i glupost-zakonom ograniciti i osnovati institucije za lecenje od tih bolestina

uvek protiv

pre 14 godina

NIS je prodala sadašnja vlast sa DS-om na čelu. Koliko se sećam i Tadić je bio u Moskvi baš zbog NIS-a. Koštunica je dogovorio prodaju ali su detalji transakcije naknadno utvrđeni pod sadašnjom vladom. Odgovorne za eventualnu štetu treba tražiti na svim stranama. Verujem da su se svi ugradili koji su mogli. Slično će se dogoditi i sa Telekomom, ako dozvolimo da ga prodaju (i uzmu za sebe masne provizije).

kartmen

pre 14 godina

"Rakić tvrdi da će država morati da pokrije deo ovih dugova, zbog čega neće dobijati dividende barem 10 narednih godina." - Zašto ne narednih 140 godina? Koga vi lažete da NIS ne zarađuje ni 35 miliona evra godišnje, a pri tom još ima i monopol? Na robiju vas treba!

Sava Drugi

pre 14 godina

Ako je tako i ako
su Rusi se nagodili sa Ukrajinom pa im više ne treba Južni Tok onda:


1. Prethodna rukovdstva treba malo pozvati na razgovor

2. Rusima treba vratiti sve pare i dati im nagradu od još 50 milina dolara što su nam konačno otvorli oči i pokazali kakvo je stanje, a NIS uzeti nazad i sredjivati ga od početka. Nema druge.

Dzoni

pre 14 godina

Ono sto je zanimljivo je da Srbi uvek vole ono Rus Amer ko je bolji tralala.Na vest od pre nekoliko meseci da su strane banke zaradile i iznele iz zemlje 600 milona eura bio je jedan jedini komentar i to moj.A kad su u pitanu Rusi ,zastava tralala to svaki put milion komentara.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

braco rusi, e to nece oci, drzava i narod treba da ubiru plodove kao i vi a pare od navodnog gubitka, trazite od DINKICA I TADICA koju su vas i opalili po usima, oni najbolje znaju gde su pare.

ion

pre 14 godina

Sta vise reci:"clan uo danica ne znam kako se preziva"!
Moze li biti vece sramote,danice ne bi te covek predlozio da budes predsednik kucnog saveta!

Mirda

pre 14 godina

Gospodin Rakic ne zna puno o cemu prica. Firma svojom imovinom garantuje za dugove, a ne imovinom svojih vlasnika. Ako firma duguje vise nego sto vredi, ona se likvidira, ali vlasnik nije u obavezi da pokriva manjak.
Jedina opcija koja ima veze sa realnoscu je da ne bude isplate dividende jer ce NIS teziti da ima odredjene rezerve kesa, ali sto ima vise kesa, vise i vredi.

nije bitno ime

pre 14 godina

KOji novi racunovodstveni sistem.... Koje su ovo lazi i prevare... Pa postoji medjunarodni racunovodstveni standard koji vazi i nsita drugo. Da li ovo znaci da su poznati svetski revizori radili po nekom drugom standardu. Ovo je samo opravdanje za ono sto su Rusi izvukli ove godine iz NISa damping cenama, kupovinom nafte od svojih filijala po visim cenama nego sto su mogli da nabave na bilo kom tenderu... Jedan od primera je da su mazut prodavali ispod cene kostanja... A rekoh ja pre nedelju dana da ce gubitak biti 35 milijardi... Trazili ste gledajte

Обрад Крњачић

pre 14 godina

Па зато су Динкић и разни лобији толико били против продаје. Знали су шта се ваља иза брда. А Руси? Они купише мачку у џаку.

Dragoljub

pre 14 godina

Ima srpska poslovica, "ko s djavolom tikve sadi, u glavu mu se lupaju". Ima i ona: "kako si sejao tako ces da zanjes". Ima i ona: "od takvih prijatelja, neprijatelji nam nisu potrebni".

Andrej

pre 14 godina

Nas i Rusa 300 miliona!!!!Dobro g.Nikolic kaze a g.Kostunica i g.Ilic ga podrzavaju, samo sa Rusijom saradjivati, Lada je trebala da ulozi 2 milijarde eura u Zastavu, jabuke i jaja samo u Moskvu da izvozimo ima sve da nam cveta a putinovsku demokratiju uzeti kao model!Dole izdajnici koji hoce da nam ''uvale''truli Zapad!

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Ova vlast je odlozila privatizaciju NISa za 6 meseci.
Za to vreme je sklopljeno lom nepovoljnih ugovora, sponzorstava, rashodovano je sve sto je moglo (teske masine, vozila, kamioni, cisterne)...
Bukvalno je firma ocerupana za 6 meseci!

Antirus

pre 14 godina

Da se ne lazemo bilo je tu i drugih sem Koštunice i Ilića. Tadić i Nikolić su takodje bili pametni. A drugo, kada nešto kupuješ valjda nešto i proveravaš. Ako im se ne svidja neka ga vrate.

ekonomista

pre 14 godina

@Deki
pa valjda se svake godine radi revizija finansijskih izvestaja. Pa nije to 1 evro, pa ajde greska, nego 350 miliona. Ko je stavljao potpise na dosadasnje izvestaje? Zar nije 2 puta radjena revizija prosle godine po nalogu Dinkica i ni jednom nisu nasli ovih 350 miliona evra. Odakle se sada oni pojavili? Nasli se lopovi, rusi i nasi hostapleri, a narod ima da ispasta. A sta da radimo sa onim silnim bonusima sto su se isplacivali godinama i radnicima i direktorima za USPESNO POSLOVANJE I DOBITAK MEREN U STOTINAMA MILIONA EVRA?

Zoran

pre 14 godina

Strašan naslov!
Zna li ko šta znači nadmudrivanje?Pre prodaje NIS je po nalogu države otpisao sve dugove unutar države(prema vojsci,toplanama itd..)ti dugovi su iznosili oko 500 miliona evra i posle 5 meseci prodali NIS Rusima.Ali ni Rusi nisu naivni svaku dobit bi morali da dele sa Srbijom 49 posto,tako da oni nikad vise nece biti u plusu.Samo za vasu informaciju od kad su Rusi dosli povecali su proizvodnju nafte za 100 %,pa sad vidite kako su u minusu.
Ako vam je cilj da pisete samo da bi pisali bilo sta onda svaka cast,ali novinar bi trebao da se raspita pre pisanja bilo kog teksta...

Steva

pre 14 godina

Pohapsiti lopove na vlasti koji su očerupali NIS.

A očigledno se kralo svuda otkako su skinuli Slobu. P asvaki dan neka afera? Postoji li bilo šta odakle nisu krali?


Na svakom dokumentu postoji potpis, pa ko je potpisivao sada neka ispašta dok mu žene i deca uživaju u parama koje im je obezbedio krađom.

Naravno, pronaći šta se može pronaći pa taj novac vratiti državi/NIS-u.


PRAVDA ZA NIS (i ostale pokradene firme)!!!

Kosta

pre 14 godina

Sta su Rusi krivi? Mi smo njih prevarili. Ovo je dokaz da se NIS potkradao na veliko! I ko ce ovde da odgovara? Verovatno niko! Trebalo bi pozvati sve direktore NIS-a, u poslednjih 20 godina, na razgovor u tuzilastvo. Pa da vidimo ko je krao. Aktuelni ministar Skundric bi trebao da bude prvi medju njima.

Mucka

pre 14 godina

Predlazem promenu imena drzavi: MUCKA umesto Srbija!
Evo vec 10g sa demokratama ne procitah nesto normalno sta se u drzavi desilo.A toliko sam im se radovao!
O onome lopovu pre njih ne treba ni reci trositi!No opet ih na vlast demokrate dovedose,a bogami sad ce i ostali od tada ponovo zajahati.Majko mila!
Laku noc Srbijo!

vladan

pre 14 godina

Koji to ozbiljan kupac ne angazuje nezavisnu revizorsku kucu ? Ne bi rekao da su bas toliko naivni.pa ti su premazani..Paket sa Rusima je podrazumevao investicije i Juzni tok, i pride monopol do 2011. I sta je sa tim. Sada ispada da drzava maltene treba da vrati novac Rusima. OK, svi koji su doveli NIS u problem, imaju ime i prezime, i potpis na dokumentaciji. To treba resiti u sopstvenom dvoristu. (Naj)Veci je problem sto je NIS poklonjen Rusima. Koliko ce nas kostati Ruska podrska ?

Deki

pre 14 godina

Kakav bombastican naslov, fantastičan šlagvort za one koji ništa ne znaju ali o svemu imaju mišljenje koje formiraju samo na osnovu naslova. Niko ne izvlači nikakav novac nego se konstatuje gubitak. On ili postoji ili ne postoji. Za to da potvrde ili ospore isti, odnosno utvrde činjenično stanje su zadužene revizorske kuće. Ako gubitak postoji nisu ga sigurno Rusi napravili jer se odnosi na period pre njihovog ulaska u firmu.

shufla

pre 14 godina

Deluje da se priprema javnost za javnu ponudu od strane ruske strane po 5 evrica po akciji, pa da malo "informisu" javnost kako su to neki bezvredni papirici koji nista ne vrede/nece vredeti i da svako stane u red, dobije 2,5 hiljade dinara za pijacu, a onda posle 5 godina ce reci uh al su me prevarili NIS, Rusi, Drzava%#$?

autonomas

pre 14 godina

da rezimiram...Kostunica dogovorio prodaju NIS,sto se tice cene,udela u vlasnistvu,dogovorio "mogucnost gradnje juznog toka" i prosirenje kapaciteta skladista u Banatskom Dvoru ciji nece srbija biti vecinski vlasnik....posle Dinkic rekao da je dogovorena cena "malo",losi uslovi zbog monopola koji se garantuje NISu,nece niko drugi doci da ulaze,nema garancija za gradnu j.toka...treba tender raspisati pa ko da vise za NIS,a j.tok da bude poseban aranzman ili da bude u paketu sa NIS sa rokovima u fazama izgradnje unapred odredjenim, pa ako se ne postuju,penali!? e onda je Tadic pozvan u moskvu na zavrsne pregovore na nivou drzavne delegacije,i Putin mu lepo rekao da je to sve sto ce dobiti,da ce imatu "punu podrsku" u vezi kosova,a ako odustnemo,raspisemo tender...Dinkic uspeo malo da usminka ugovore i podvali oprastanje dugova drzave i drzavnih i javnih firmi prema NIS i to je sve!!!a sto se tice minusa u poslovanju, to je prica za malu decu,rusi hoce da uzmu lovu kao sto bi ameri,svabe...ili mi!!!sve u svemu malo smo dobili,a i to malo ce rusi da nam otmu,a pritom ce EXTRA da zarade dok im je zagarantovan monopol...cini mi se jos 2 god.ko je kriv?!pa lepo se uzmu ugovori,vidi se ko je potpisao,koliko gubimo,pa se onda pozovemo na cuvenu zloupotrebu polozaja...pa da se vidi ko je potpisivao stetne ugovore za firmu,a ko je skratio drzavu i za koju cifru?!i u skladu sa mojim imenom,95% vrednosti NIS pri osnivanju je doneo NAFTAGAS,novosadska...vojvodjanska firma,napravljena od poreza koji su placali stanovnici vojvodine...a koliko je para vraceno Vojvodini?!trebalo je pustiti ruse i sve ostale zainteresovane da njihovi revizori(nek ih sami plate) pregledaju poslovanje,dati im 6-12 meseci,i onda ih sesti za sto,pa nek ponude koliko misle da treba...milijardu bi dobili!!!mozda manje ali bi vec sad i mi i bugari(ili koga vec kaci)radili po 24h na gasovodu.

L J U B O

pre 14 godina

"A sta ste vi mislili da su rusi dosli zato sto vole srbe? A sto ne pisete koliko miliona evra izvlace strane banke? A sta mislite sto dolaze nemci da kupe Telekom? Ovo je nesto sto se podrazumeva! nemojte da se pravite naivni kao francuske sobarice."
(demi, 29. april 2010 10:52)

Niko ovde nije pomenuo da voli što su rudi došli da kupe NIS, niti da su ga kupili zbog ljubavi prema srbima. Međutim, ma koliko se nekom to ne sviđalo, moj stav je "HVALA BOGU DA RUSI KUPIŠE NIS". Jer, kad bi vi (mi) to znali da pošteno "društveno" rukovodstvo pravi ovolike gubitke? Po knjigovodstvenoj statistici (tačnom zbiru netačnih podataka) mi smo bili informisani da NIS donosi ogromne prihode državi, jel tako? Da li bi bilo smisla da se i u narednim godinama divimo "ogromnim prihodima" NIS-a, kada bi u stvarnosti svaka naredna godina na ovih 350mil. dodavala još po koji miliončić duga (čitaj najnovijih Mercedesa i Vila u vlasništvu poštenih državnih službenika). Još jednom, hvala rusima za matematiku i "tačan zbor tačnih podataka", a na našem zakonodavstvu ostaje da vidimo odogovrnost naših "uspešnih" menadžera koji ni u monopolu ne mogu da naprave profit.

petar

pre 14 godina

Naivni kao dete rusi kupili NIS,neproveriv finans stanje NIS.Kasnije 2 revizije NIS i opet nista,treba svaki mesec reviziju i svaki put druga cifra.Treba oduzeti NIS i dati im para,da vise ne dolaze.

darek

pre 14 godina

Nis nikada nece biti u plusu, zasto bi delili profit sa drzavom i placali jos 10% poreza na dobit. Posto kupuju sirovine od sebe jednostavno ce ih placati po visoj ceni i tako lako iznositi pare

strucnjaci

pre 14 godina

A sto neko od gomile strucnjaka ne pita sta se desava sa naftom koja se vadi u Vojvodini cije je vrednost cca 500 mln$ na godisjnem nivou,pa ima tu nesti i malo gasa i on nesto vred valjda.Samo sa time su Rusi u dobitku u startu.Pri tome se treba setiti tajnog puta kostunice u moskvu ,treci dan kada je postao predsednik SRJ i kada niko nije znao gde je.

dusanka

pre 14 godina

Ovo je zaista dobar stos, pa sto ,bre, niste poklonili ceo NIS i jos po nesto tim Rusima.Zar je moguce da oni koji su vodili NIS za vreme Kostunice nisu znali za gubitke ? U to niko normalan ne moze da poveruje. Ti koji su vodili NIS sa Kostunicom na celu su krali direktno od firme i nikom nista. Oni su doveli do gubitaka i zato ce morati da odgovaraju.
Ej bre Serbi dal ste normalni prodali NIS za 4oo a ima da vrate 350 kome Rusima.
Pa ovo je ,bre, najstrasnija podvala ikad.
Ko se uhvati sa Rusima taj uvek, po pravilu naje..

Mislim

pre 14 godina

Ima li u SRBIJI neki ELIOT NES ,AL KAPONEA su UHAPSILI POREZNICI.ALi on je izgleda za ove naše buranija i sitna riba.DAjte imena da ne nasedaju druge stranke gde ce da se udome,pa ce opet posle izbora gde ce narod "da okrene novi list" da nam dođu isti na čelo veloikih sistema i na državne(narodne jasle) POWER to the PEOPLE.MOJE DEMOKRATE i SOCIJAL DEMOKRATE, ccccccccc BRUKO NAŠA

Andrej

pre 14 godina

i opet ce neko da glasa za tog Kostunicu i Ilica. po meni, to je zlocin protiv sopstvenog naroda! Rusofilstvo, komunizam i glupost-zakonom ograniciti i osnovati institucije za lecenje od tih bolestina

Deki

pre 14 godina

Kakav bombastican naslov, fantastičan šlagvort za one koji ništa ne znaju ali o svemu imaju mišljenje koje formiraju samo na osnovu naslova. Niko ne izvlači nikakav novac nego se konstatuje gubitak. On ili postoji ili ne postoji. Za to da potvrde ili ospore isti, odnosno utvrde činjenično stanje su zadužene revizorske kuće. Ako gubitak postoji nisu ga sigurno Rusi napravili jer se odnosi na period pre njihovog ulaska u firmu.

Marko27

pre 14 godina

Tesko zemlji u kojoj Rusi vode kompanije. Ni u 21. veku se nisu promenili,i dalje sve posmatraju kao svoje kolonije iz kojih crpe novac. Nije ni cudo sto kad Cesima i Poljacima pomenes Ruse menjaju izraze lica kao da si pomenuo nesto najgore i najcrnje na ovom svetu. Samo mi Srbi u celoj Evropi volimo bracu Ruse i kad nas eksploatisu. Obisao sam celu Evropu i ako je i jedan narod omrazen, to su Rusi, od istoka do zapada.

Andrej

pre 14 godina

Nas i Rusa 300 miliona!!!!Dobro g.Nikolic kaze a g.Kostunica i g.Ilic ga podrzavaju, samo sa Rusijom saradjivati, Lada je trebala da ulozi 2 milijarde eura u Zastavu, jabuke i jaja samo u Moskvu da izvozimo ima sve da nam cveta a putinovsku demokratiju uzeti kao model!Dole izdajnici koji hoce da nam ''uvale''truli Zapad!

Dzoni

pre 14 godina

Ono sto je zanimljivo je da Srbi uvek vole ono Rus Amer ko je bolji tralala.Na vest od pre nekoliko meseci da su strane banke zaradile i iznele iz zemlje 600 milona eura bio je jedan jedini komentar i to moj.A kad su u pitanu Rusi ,zastava tralala to svaki put milion komentara.

L J U B O

pre 14 godina

"A sta ste vi mislili da su rusi dosli zato sto vole srbe? A sto ne pisete koliko miliona evra izvlace strane banke? A sta mislite sto dolaze nemci da kupe Telekom? Ovo je nesto sto se podrazumeva! nemojte da se pravite naivni kao francuske sobarice."
(demi, 29. april 2010 10:52)

Niko ovde nije pomenuo da voli što su rudi došli da kupe NIS, niti da su ga kupili zbog ljubavi prema srbima. Međutim, ma koliko se nekom to ne sviđalo, moj stav je "HVALA BOGU DA RUSI KUPIŠE NIS". Jer, kad bi vi (mi) to znali da pošteno "društveno" rukovodstvo pravi ovolike gubitke? Po knjigovodstvenoj statistici (tačnom zbiru netačnih podataka) mi smo bili informisani da NIS donosi ogromne prihode državi, jel tako? Da li bi bilo smisla da se i u narednim godinama divimo "ogromnim prihodima" NIS-a, kada bi u stvarnosti svaka naredna godina na ovih 350mil. dodavala još po koji miliončić duga (čitaj najnovijih Mercedesa i Vila u vlasništvu poštenih državnih službenika). Još jednom, hvala rusima za matematiku i "tačan zbor tačnih podataka", a na našem zakonodavstvu ostaje da vidimo odogovrnost naših "uspešnih" menadžera koji ni u monopolu ne mogu da naprave profit.

demi

pre 14 godina

A sta ste vi mislili da su rusi dosli zato sto vole srbe? A sto ne pisete koliko miliona evra izvlace strane banke? A sta mislite sto dolaze nemci da kupe Telekom? Ovo je nesto sto se podrazumeva! nemojte da se pravite naivni kao francuske sobarice.

Обрад Крњачић

pre 14 godina

Па зато су Динкић и разни лобији толико били против продаје. Знали су шта се ваља иза брда. А Руси? Они купише мачку у џаку.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

braco rusi, e to nece oci, drzava i narod treba da ubiru plodove kao i vi a pare od navodnog gubitka, trazite od DINKICA I TADICA koju su vas i opalili po usima, oni najbolje znaju gde su pare.

nele

pre 14 godina

Jos jedna potvrda da je drzava najgori vlasnik. I od kada je D.Draskovic postala ekspert za energetiku i vodjenje velikih sistema? Ona zastupa drzavu u ovako velikoj firmi? Naravno, za ovo niko nece odgovarati. Koliko sada vrede akcije NIS-a?

Milan

pre 14 godina

Super.
Iduce godine rezervisu jos 50 milki i to znaci da smo ga dali rusima dzaba.Juzni tok je na dugackom stapu sto ce reci poklonismo naftnu industriju sa kompletnom infrastrukturom i logistikom?Treba jos dva ovakva genijalna poteza da uradimo sa Telekomom i EPS-om pa za par godina mozemo da proglasimo bankrot i raspustimo drzavu (koji ce nam drzava?).

uvek protiv

pre 14 godina

NIS je prodala sadašnja vlast sa DS-om na čelu. Koliko se sećam i Tadić je bio u Moskvi baš zbog NIS-a. Koštunica je dogovorio prodaju ali su detalji transakcije naknadno utvrđeni pod sadašnjom vladom. Odgovorne za eventualnu štetu treba tražiti na svim stranama. Verujem da su se svi ugradili koji su mogli. Slično će se dogoditi i sa Telekomom, ako dozvolimo da ga prodaju (i uzmu za sebe masne provizije).

Ja

pre 14 godina

Svaki strani vlasnik naravno gleda sebe i svoj profit,svi oni izvlace pare kao i strane banke,kao sto ce i telekom.Naravno nama vlast prodaje prazne price jer srbi su generalno glup narod(nazalost ali tako je) pa to uvek prodje a mi cemo ostati sa daljim zaduzivanjima pa dok ne pukne sve.

nije bitno ime

pre 14 godina

KOji novi racunovodstveni sistem.... Koje su ovo lazi i prevare... Pa postoji medjunarodni racunovodstveni standard koji vazi i nsita drugo. Da li ovo znaci da su poznati svetski revizori radili po nekom drugom standardu. Ovo je samo opravdanje za ono sto su Rusi izvukli ove godine iz NISa damping cenama, kupovinom nafte od svojih filijala po visim cenama nego sto su mogli da nabave na bilo kom tenderu... Jedan od primera je da su mazut prodavali ispod cene kostanja... A rekoh ja pre nedelju dana da ce gubitak biti 35 milijardi... Trazili ste gledajte

autonomas

pre 14 godina

da rezimiram...Kostunica dogovorio prodaju NIS,sto se tice cene,udela u vlasnistvu,dogovorio "mogucnost gradnje juznog toka" i prosirenje kapaciteta skladista u Banatskom Dvoru ciji nece srbija biti vecinski vlasnik....posle Dinkic rekao da je dogovorena cena "malo",losi uslovi zbog monopola koji se garantuje NISu,nece niko drugi doci da ulaze,nema garancija za gradnu j.toka...treba tender raspisati pa ko da vise za NIS,a j.tok da bude poseban aranzman ili da bude u paketu sa NIS sa rokovima u fazama izgradnje unapred odredjenim, pa ako se ne postuju,penali!? e onda je Tadic pozvan u moskvu na zavrsne pregovore na nivou drzavne delegacije,i Putin mu lepo rekao da je to sve sto ce dobiti,da ce imatu "punu podrsku" u vezi kosova,a ako odustnemo,raspisemo tender...Dinkic uspeo malo da usminka ugovore i podvali oprastanje dugova drzave i drzavnih i javnih firmi prema NIS i to je sve!!!a sto se tice minusa u poslovanju, to je prica za malu decu,rusi hoce da uzmu lovu kao sto bi ameri,svabe...ili mi!!!sve u svemu malo smo dobili,a i to malo ce rusi da nam otmu,a pritom ce EXTRA da zarade dok im je zagarantovan monopol...cini mi se jos 2 god.ko je kriv?!pa lepo se uzmu ugovori,vidi se ko je potpisao,koliko gubimo,pa se onda pozovemo na cuvenu zloupotrebu polozaja...pa da se vidi ko je potpisivao stetne ugovore za firmu,a ko je skratio drzavu i za koju cifru?!i u skladu sa mojim imenom,95% vrednosti NIS pri osnivanju je doneo NAFTAGAS,novosadska...vojvodjanska firma,napravljena od poreza koji su placali stanovnici vojvodine...a koliko je para vraceno Vojvodini?!trebalo je pustiti ruse i sve ostale zainteresovane da njihovi revizori(nek ih sami plate) pregledaju poslovanje,dati im 6-12 meseci,i onda ih sesti za sto,pa nek ponude koliko misle da treba...milijardu bi dobili!!!mozda manje ali bi vec sad i mi i bugari(ili koga vec kaci)radili po 24h na gasovodu.

Sava Drugi

pre 14 godina

Ako je tako i ako
su Rusi se nagodili sa Ukrajinom pa im više ne treba Južni Tok onda:


1. Prethodna rukovdstva treba malo pozvati na razgovor

2. Rusima treba vratiti sve pare i dati im nagradu od još 50 milina dolara što su nam konačno otvorli oči i pokazali kakvo je stanje, a NIS uzeti nazad i sredjivati ga od početka. Nema druge.

Kosta

pre 14 godina

Sta su Rusi krivi? Mi smo njih prevarili. Ovo je dokaz da se NIS potkradao na veliko! I ko ce ovde da odgovara? Verovatno niko! Trebalo bi pozvati sve direktore NIS-a, u poslednjih 20 godina, na razgovor u tuzilastvo. Pa da vidimo ko je krao. Aktuelni ministar Skundric bi trebao da bude prvi medju njima.

Zoran

pre 14 godina

Strašan naslov!
Zna li ko šta znači nadmudrivanje?Pre prodaje NIS je po nalogu države otpisao sve dugove unutar države(prema vojsci,toplanama itd..)ti dugovi su iznosili oko 500 miliona evra i posle 5 meseci prodali NIS Rusima.Ali ni Rusi nisu naivni svaku dobit bi morali da dele sa Srbijom 49 posto,tako da oni nikad vise nece biti u plusu.Samo za vasu informaciju od kad su Rusi dosli povecali su proizvodnju nafte za 100 %,pa sad vidite kako su u minusu.
Ako vam je cilj da pisete samo da bi pisali bilo sta onda svaka cast,ali novinar bi trebao da se raspita pre pisanja bilo kog teksta...

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Ova vlast je odlozila privatizaciju NISa za 6 meseci.
Za to vreme je sklopljeno lom nepovoljnih ugovora, sponzorstava, rashodovano je sve sto je moglo (teske masine, vozila, kamioni, cisterne)...
Bukvalno je firma ocerupana za 6 meseci!

Dragoljub

pre 14 godina

Ima srpska poslovica, "ko s djavolom tikve sadi, u glavu mu se lupaju". Ima i ona: "kako si sejao tako ces da zanjes". Ima i ona: "od takvih prijatelja, neprijatelji nam nisu potrebni".

vladan

pre 14 godina

Koji to ozbiljan kupac ne angazuje nezavisnu revizorsku kucu ? Ne bi rekao da su bas toliko naivni.pa ti su premazani..Paket sa Rusima je podrazumevao investicije i Juzni tok, i pride monopol do 2011. I sta je sa tim. Sada ispada da drzava maltene treba da vrati novac Rusima. OK, svi koji su doveli NIS u problem, imaju ime i prezime, i potpis na dokumentaciji. To treba resiti u sopstvenom dvoristu. (Naj)Veci je problem sto je NIS poklonjen Rusima. Koliko ce nas kostati Ruska podrska ?

ion

pre 14 godina

Sta vise reci:"clan uo danica ne znam kako se preziva"!
Moze li biti vece sramote,danice ne bi te covek predlozio da budes predsednik kucnog saveta!

Antirus

pre 14 godina

Da se ne lazemo bilo je tu i drugih sem Koštunice i Ilića. Tadić i Nikolić su takodje bili pametni. A drugo, kada nešto kupuješ valjda nešto i proveravaš. Ako im se ne svidja neka ga vrate.

petar

pre 14 godina

Naivni kao dete rusi kupili NIS,neproveriv finans stanje NIS.Kasnije 2 revizije NIS i opet nista,treba svaki mesec reviziju i svaki put druga cifra.Treba oduzeti NIS i dati im para,da vise ne dolaze.

darek

pre 14 godina

Nis nikada nece biti u plusu, zasto bi delili profit sa drzavom i placali jos 10% poreza na dobit. Posto kupuju sirovine od sebe jednostavno ce ih placati po visoj ceni i tako lako iznositi pare

Mirda

pre 14 godina

Gospodin Rakic ne zna puno o cemu prica. Firma svojom imovinom garantuje za dugove, a ne imovinom svojih vlasnika. Ako firma duguje vise nego sto vredi, ona se likvidira, ali vlasnik nije u obavezi da pokriva manjak.
Jedina opcija koja ima veze sa realnoscu je da ne bude isplate dividende jer ce NIS teziti da ima odredjene rezerve kesa, ali sto ima vise kesa, vise i vredi.

ekonomista

pre 14 godina

@Deki
pa valjda se svake godine radi revizija finansijskih izvestaja. Pa nije to 1 evro, pa ajde greska, nego 350 miliona. Ko je stavljao potpise na dosadasnje izvestaje? Zar nije 2 puta radjena revizija prosle godine po nalogu Dinkica i ni jednom nisu nasli ovih 350 miliona evra. Odakle se sada oni pojavili? Nasli se lopovi, rusi i nasi hostapleri, a narod ima da ispasta. A sta da radimo sa onim silnim bonusima sto su se isplacivali godinama i radnicima i direktorima za USPESNO POSLOVANJE I DOBITAK MEREN U STOTINAMA MILIONA EVRA?

Steva

pre 14 godina

Pohapsiti lopove na vlasti koji su očerupali NIS.

A očigledno se kralo svuda otkako su skinuli Slobu. P asvaki dan neka afera? Postoji li bilo šta odakle nisu krali?


Na svakom dokumentu postoji potpis, pa ko je potpisivao sada neka ispašta dok mu žene i deca uživaju u parama koje im je obezbedio krađom.

Naravno, pronaći šta se može pronaći pa taj novac vratiti državi/NIS-u.


PRAVDA ZA NIS (i ostale pokradene firme)!!!

Mucka

pre 14 godina

Predlazem promenu imena drzavi: MUCKA umesto Srbija!
Evo vec 10g sa demokratama ne procitah nesto normalno sta se u drzavi desilo.A toliko sam im se radovao!
O onome lopovu pre njih ne treba ni reci trositi!No opet ih na vlast demokrate dovedose,a bogami sad ce i ostali od tada ponovo zajahati.Majko mila!
Laku noc Srbijo!

Keleraba

pre 14 godina

Pa to je to. I pored tih kradja po NIS-u koje su se godinama desavale, na kraju ispade da cemo jos da platimo Rusima sto su kupili NIS. Zemljo Srbijo!

shufla

pre 14 godina

Deluje da se priprema javnost za javnu ponudu od strane ruske strane po 5 evrica po akciji, pa da malo "informisu" javnost kako su to neki bezvredni papirici koji nista ne vrede/nece vredeti i da svako stane u red, dobije 2,5 hiljade dinara za pijacu, a onda posle 5 godina ce reci uh al su me prevarili NIS, Rusi, Drzava%#$?

kartmen

pre 14 godina

"Rakić tvrdi da će država morati da pokrije deo ovih dugova, zbog čega neće dobijati dividende barem 10 narednih godina." - Zašto ne narednih 140 godina? Koga vi lažete da NIS ne zarađuje ni 35 miliona evra godišnje, a pri tom još ima i monopol? Na robiju vas treba!

strucnjaci

pre 14 godina

A sto neko od gomile strucnjaka ne pita sta se desava sa naftom koja se vadi u Vojvodini cije je vrednost cca 500 mln$ na godisjnem nivou,pa ima tu nesti i malo gasa i on nesto vred valjda.Samo sa time su Rusi u dobitku u startu.Pri tome se treba setiti tajnog puta kostunice u moskvu ,treci dan kada je postao predsednik SRJ i kada niko nije znao gde je.

Mislim

pre 14 godina

Ima li u SRBIJI neki ELIOT NES ,AL KAPONEA su UHAPSILI POREZNICI.ALi on je izgleda za ove naše buranija i sitna riba.DAjte imena da ne nasedaju druge stranke gde ce da se udome,pa ce opet posle izbora gde ce narod "da okrene novi list" da nam dođu isti na čelo veloikih sistema i na državne(narodne jasle) POWER to the PEOPLE.MOJE DEMOKRATE i SOCIJAL DEMOKRATE, ccccccccc BRUKO NAŠA

dusanka

pre 14 godina

Ovo je zaista dobar stos, pa sto ,bre, niste poklonili ceo NIS i jos po nesto tim Rusima.Zar je moguce da oni koji su vodili NIS za vreme Kostunice nisu znali za gubitke ? U to niko normalan ne moze da poveruje. Ti koji su vodili NIS sa Kostunicom na celu su krali direktno od firme i nikom nista. Oni su doveli do gubitaka i zato ce morati da odgovaraju.
Ej bre Serbi dal ste normalni prodali NIS za 4oo a ima da vrate 350 kome Rusima.
Pa ovo je ,bre, najstrasnija podvala ikad.
Ko se uhvati sa Rusima taj uvek, po pravilu naje..