Nedelja, 18.04.2010.

16:03

Strašnom Rafi 6. titula u MK

Španac Rafael Nadal pobednik je Masters turnira u Monte Karlu, pošto je u finalu prosto „samleo“ zemljaka Fernanda Verdaska 6:0, 6:1 za sat i 20 minuta igre.

Izvor: AY

Strašnom Rafi 6. titula u MK IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

bastun

pre 14 godina

..Nakon ovakvog pluvanja Noleta i toliko like-ova iskreno sramota me sto sam srbin..stvarno, pa mi smo obicna stoka i nije ni cudo sto takvu sliku svet ima o nama.. sramota...

alexa

pre 14 godina

@Jednorog68
Tvoj komentar me je bas ganuo....svaka cast!!!!!

Pozdrav za Rafaelicu, Messija- i ja sam ponosna sto sam Rafin navijac.....

I na kraju o Rafi, glavnom akteru danasnjeg dogadjaja......Umalo da i ja zaplacem sa njim....ova pobeda mu je znacila toliko...i presrecna sam zbog njega.... Rafini spanski protivnici, Ferer, Ferero i Nando, su pre meca sa njim izgledali dobro, ali jednostavno sa Rafom nisu znali kako..... Kralj sljake je to!!!

ddule

pre 14 godina

Свака част Рафи на победи и титулу, и сам је изјавио да игра на највишем нивоу. Што се тиче Ђоковића не бих га ја баш тако лако отписао као неки у својим коментарима. Почео је полако да улази у форму, и верујем како се буду ближили ГС турнири играће све боље. Неки као да су заборавили колико Новак има супериорну игру кад је у форми, а с обзиром да је и психолошки напредовао и додатно сазрео мишљења сам да ће још више напредовати.

stefan

pre 14 godina

rafa je bio u ofsajdu skoro godinu dana,nikakvi rezultati,teska povreda,problemi sa igrom...a nesretnom noletu cak ni to nije pomoglo da osvoji jos poneki jaki turnir i napravi bodovnu razliku,vec namesta sopstvene meceve da ne bi naleteo na nekog ko je u formi u finalu...to nije odlika sportiste u naponu snage,to je odlika KLIMAKTERICNE BABE...rafa u sebi nalazi snagu da se vrati iz dubokog ponora,a nole nema snage ni promil da napreduje...sad sledi nekoliko bitnih turnira na sljaci,ako rafa nastavi da dize formu RG sasvim lagano moze pripasti njemu,a nakon toga cak ni federeru nece biti svejedno na vimbldonu,ovaj momak ima lavlje srce...primecujem da na listi ATP(prvih 20-tak tenisera) ne mogu da se setim tenisera koji nije novaka istresao iz gaca,a malo je onih sa kojima novak ima pozitivan skor...svaka cast rafi,iako ne navijam za njega...

fabregas

pre 14 godina

Steta sto je Nole onako traljavo odigrao juce. U Ovakvoj konkurenciji sa traljavim Noletom i bez 4-5 igraca iz prvih 10 rafa se prosetao kroz turnir. U prva dva kola ima dva indijanca u trecem penzionera Ferera i u finalu Verdasca koji uopste nije svetski vrh.Danas u svetu postoje tri tenisera na vrhu ostali daleko daleko od svetskog vrha.I zato se Nole ikrece tu oko 2-3 mesta

Dakara

pre 14 godina

Djokovic ga naceo a Rafa ga samo dotukao :)))). Salu na stranu Rafa se u potpunosti vratio bice zanimljivo videti sta ce biti na RG.

sasa jokic

pre 14 godina

Posle onoga sto je Nole "prikazao" protiv Verdaska, i posle ovoga sto je prikazao Nadal, mislim da je jasna razlika u klasi i psihologiji izmedju ove dvojice! Novak je u mecu sa Verdaskom u glavi imao Nadala. Sa ovako superiorno osvojenim turnirom jos jaci ce otici u Rim, a Nole jos slabiji! Moram da priznam da sam bio ubedjen u obrnut scenario! Svaka cast Nadalu, posle RG-a verovatno ce ponovo biti No.1, a Nole barem treba da se potrudi da muski ispada sa turnira!

MM

pre 14 godina

Ovo spada u rubriku "Za ne poverovati". Covek ladno delje svoje protivnike, kao da su svi oni amaterski igraci! Mogao bi Rafa i da igra simultanku, mozda bi ostali imali bar neke sanse...

Vendi

pre 14 godina

Bravisomo Rafa. Sad još i Rim i Madrid i na RG 2. nosilac i finale istog Rafa - Delpo. @Djoksa ne zasmejavaj, onaj na koga misliš ne bi uzeo ni poen.

nemaveze

pre 14 godina

Koliko je Verdasko igrao dobro protiv Nadala, Djoković uopšte ne treba da se stidi svoje jučerašnje igre: može samo zemlja da ga proguta i svi će lepo da zaborave na Noletovu "prodaju"!

Jednorog68

pre 14 godina

Čestitam Rafi:
- na maestralnoj igri od početka do kraja turnira
- na najboljem rezultatu (6:0; 6:1) otkako turnir postoji
- na šestoj uzastopnoj tituli u Monte Carlu, čime je postao PRVI kome je to pošlo za rukom u Open eri
- srčanosti, posvećenosti, kolegijalnosti, dobroti
- i na tome što nas opet raduje svojom igrom koja više nije ono što je bila kada je došao u sam vrh tenisa: za razliku od onih koji su tu stali, Rafa je neprekidno učio; videli smo jako lepo šta je sve naučio.

Možda je to i najveća i najvažnija stvar na kojoj Rafi Nadalu treba skinuti kapu do zemlje.

Neka nam je samo zdrav, radovaće on nas još dugo.

vamos Nole

pre 14 godina

Rafa je najbolji,jer ne place kad pobedi,i ne place kad izgubi. Igra sa istom zeljom ko god je sa druge strane mreze. I ne omalovazava protivnike. Zato je najbolji. Nole,probaj to da izimitiras,i bices no.1

Rafaelica

pre 14 godina

E ovo je bio Rafael Nadal. Bravo maestro! Vratio si se!
I ja se kao i "messi", ponosim svima i svuda što sam navijač Rafaela Nadala.
Inače, dok ne vidim crvenkastu šljaku, ne osećam čar tenisa u potpunosti.

lazar/britanija

pre 14 godina

moram priznati da je rafaelova prezentacija bila vise nego savrsena. bio sam skeptican da li se stvarno vratio onaj "stari" nadal. odgovor posle ovog turnira se zna. sto se tice fernanda, sta reci, jednostavno ni u jednom momentu meca nije pruzio ono sto moze, zasto, zato sto rafa to nije dopustio, ( a povreda fernanda, hmm, ne znam kad si demoliran, eto bolova sa sve strane) ni u jednom trenutku. mozda pocinje ona stara dominacija rafaela, narocito sto se tice sljake. nadal pa dugo nista pa svi ostali!!! moram iako obicno to ne radim da se osvrnem na gomilu negativnih komentara na racun novaka! ne mogu da kazem da su to frustracije zivota ili ne-zna-nje doticnih ili obicne provokacije jer jednostavno ne poznajem ljude sa druge strane. u svakom slucaju mi ostavljaju odredjen prostor za razmisljanje zasto i zbog cega! razumem da ga neko ne voli kao sportistu ili jednostavno antipatican kao tip ali mrznju nikako ne razumem. u globalu mi to znaci da pojedinci "pljuju", nebitno na sta i zbog cega, jer tesko moze neko da me ubedi da nas je novak u nekom negativnom smislu predstavio sirom sveta! ok, sto se tice tenisa idemo dalje, dolaze razni rimovi, madridi, beogradi, parizi, vracaju se federeri, del potri, i ostali drugi favoriti, bice zanimljivo bice lepo, bice srece, bice radosti, bice tuge i razocaranja naravno sve u sportskom smislu jer tako treba biti... pozdrav

MarkoOsijek

pre 14 godina

Kao što sam i pretpostavljao, Rafa je najteže mečeve imao u četvrtfinalu i polufinalu, protiv 2 igrača koji su do ovoga turnira uvjerljivo najviše pokazali na zemlji ove sezone i koji su jedine poraze doživjeli u međusobnim susretima(do meča s Nadalom): J.C.Ferrero je došao na megdan Nadalu sa omjerom 17-1 na zemlji, a nije mogao bolje od 4-6 2-6. David Ferrer je imao omjer 15-1. Njega je Rafa dobio još lakše, 2-6 3-6. Ovo djeluje zastrašujuće za sve Rafine protivnike, izgleda da teoretski jedinu šansu imaju igrači koji ga mogu nadjačati snagom udaraca, a jedino se mogu sjetiti Soderlinga. Del Potro bi mu trebao biti najveći izazov, ali on ne igra već 3 mjeseca, tako da od toga neće biti ništa. Đoković i Federer mislim da nemaju šanse, fizički oni ne mogu ovo izdržati. Murray je fizički najbliže Nadalu, stilom igre takođe, ali mu je problem nedovoljno dobro kretanje na zemlji. Kada bi to ispravio, on bi mogao biti (donekle) konkurentan...

Djoksa

pre 14 godina

Rafa je igrao raftasticno!Ne nisu prijatelji Rafa i Nando.Rafa je zeleo jos od polufAO'09da ga ponizi i u tome je danas delimicno uspeo.Delimicno,zato sto je hteo da ga provoza na biciklu,6:0 6:0!Steta za finale,neizves. bi bilo da je Nole igrao u finalu.

znanje-imanje

pre 14 godina

I eto tako odjednom, s neba, oporavljeni Nadal udara 30% jače od svih i osvaja turnir metodom totalnog čišćenja. A juče poplava znalaca koji "objektivno" i sa gnevom pravednika bljuju po Novaku. Moć opažanje pljuvača je zaista čudo. Del Potro napreduje, napreduje, uzima USopen a onda ga nema 6 meseci - zbog povrede palca!? Mari napreduje, napreduje a onda - ne može da se sastavi. Davidenko eksplodira pa - nestane. Misteriozne bolesti stigle su i dosad nadnaravnog Federera. Rafa će, siguran sam, da ponovi "Žastinu" - nakon još par ozbiljnih napada tenditisa misteriozno naglo će da se povuče. Onda će nas obradovati sa još par povrataka i to je to.
Sve je to Reklamno Hemijski Cirkus. Postoji mala mogućnost da među njima prosijava jedan vitez, ali pošto je naš što bi ga podržavali - zar nije prirodnije da ga pljujemo? Neka ako je to domet vašeg znanja i ako vam je od toga bolje. Ipak je to samo mala žuta čupava loptica, u mrtvoj trci sa onim što je u mnogim glavama. Rafica je pobedio prirodnim rezultatom 6:0, 6:1, to zato jer je Veliki Šampion, tako da je danas dan za uživanje Velikih Kožeta.

gledam tenis

pre 14 godina

I jeste strasan. Svaka cast !!!

A postovaoci lika i dela Novaka Djokovica neka samo uporede igru, zalaganje, ponasanje i sta god hoce, izmedju prvog i drugog nosioca na ovom mastersu.

Volim tenis !!!

Neven KGB

pre 14 godina

Strasno je da je osvojio sa samo 23 godine isti broj mastersa vec sada kao i Agasi.Vec sada drzi sve rekorde svih vremena na sljaci,i onda neko kaze za Novaka, koji uz Federera,Nadala,Samprasa i Agasija je jedini teniser u zadnjih dve decenije koji je cetvrtu godinu uzastopno,nijednog trenutka nije ispao iz top 4, skoro svo vreme je bio treci a sad vec tri meseca drugi. Znaci nije odigrao jedan ili dva turnira,ili da mu se igra bazira samo na jednoj podlozi,jednostavno, ima skor protiv Rafe na betonu cak 7: 3, a sama ta cinjenica govori vise nego osvopjenih sest mastersa do sada. Ocigledno je da je Novak procenio da mu trenutno nije potreban jedan iscrpljujuci mec sa Rafom, i upravo taj nedostatak zelje i adrenalina mi nije jasan kod Novaka. Bez obzira,Rafa je u pet meceva izgubio samo,neverovatnih, 14 gemova. Kako neko moze biti toliko motivisan i fokusiran,za svako je postovanje.

Neimenovani

pre 14 godina

Eeeeee...tako se to radi...kratko ali j.b.tacno :)))
Svaka cast Rafi...pokazao je ko je i sta je...pa predlazem Noletu, da ga unajmi umesto T.Martina...dosta toga moze da ga nauci...pre svega oko voljnog momenta...a potom i sve ostalo... ;)

gradjanka

pre 14 godina

auuu!
šta ovo bi?!?!
svaka čast!
gde je onaj što je napisao da je rafa najgori teniser svih vremena ever?
dolazi vreme šljake...
kuku ...svima...
dobro je što je novak ispao.
možda bi uzeo koji gem više al svakako niko danas ne bi pobedio rafu.
ni ovi odsutni, pa ni federer, čiji sam veliki fan!
bravo još jednom!!!

Djoksa

pre 14 godina

Respekt za Rafu!Rafa izvlaci iz sv. tenisera najbolje i zato su Noletovi mecevi s njim,njeg. najbolji mecevi.Nole ni u kom slucaju ne bi pretrpeo ovakav debakl.Ne,ne mislim na proslu god kad je Rafa imao probleme.Setite se Hamburga'08,kad je bio na vrhuncu

Zlaja

pre 14 godina

Ljudi da prvo pokusam nesto da vam objasnim:Ovo nije patriotski nego SPORTSKI forum B92 pa bi toga trebalo da se pridrzavate!Ja vam danima,gledajuci Raffu na turniru pricam sta ce biti na kraju,a vi mi dajete po 100 negativnih komentara jer ne govorim o Noletu!A onda ste svi listom juce,kada je Nole puko ko zvecka,pljuvali po njemu,sto jasno pokazuje da sam potpuno u pravu!
A sada o RAFFI.Sta reci?MAJSTOR-LEGENDA! Kao sto sam rekao mesto No2 je pitanje dana (turnira) a onda da vidimo gde je taj Federer?
Idemo MAJSTORE redom:
Barcelona,Rim,Madrid i Roland Garros pa da zavrsimo ZEMLJANE RADOVE!Pozdrav svima

Vašu himnu sam odslušao sa dužnim poštovanjem u stavu mirno

pre 14 godina

Sve čestitke Rafajlu na velikom povratku i trijumfalnom osvajanju ovog turnira. Na ovom turniru, svi njegovi protivnici su na kraju ispali za žaljenje - dorasli amateri. Strašni Nadal -niko mu, zaista, ništa nije mogao.Takodje slavljeničke čestitke isporučujem @Rafaelici, @68Jednorogu, @Vendi,@Zlaji & comp.

Jova

pre 14 godina

Svaka cast Nadalu na pokazanom cijele ove nedelje. Ni jedanput nije pokazao slabost niti ijedan trag nesigurnosti, mada se po zavrsetku meca vidjelo koliki je pritisak nametnuo sam sebi i kako se obradovao pobjedi, koja ni jednog momenta nije dolazila u pitanje.
Nadam se da do RG nece biti kao prosle godine i da ce Nadal imati vise pameti i malo popustiti, jer ovakvim tempom tesko da ce izdrzati. Jeste da mu pijesak lezi i da tu kraljuje ali je i cinjenica da pijesak najvise iscrpljuje ( sporija podloga, vise trcanja, teze loptice i noge posto se pijesak lijepi i na jedno i na drugo ). Zao mi je Verdaska, rezultat nije stvarno mjerilo stanja na terenu, mada je Fernando psihicki skroz popustio i skratio ruku a Nadal nije imao milosti. Malo sam mu zamjerila ali su me njegove suze na kraju smeksale.
Danas sam jos vise ubijedjena da Nole ovaj turnir takticki nije odigrao slabo, Nadala bi tesko dobio a izgubio bi puno fiziske i mentalne energije.

Radujem se sledecim turnirima.

rafa

pre 14 godina

Dalji komentari nisu potrebni,rafa je objasnio materiju!!!!1Sada ce nastaviti da cisti rivale pred sobom!!sada kada je probio barijeru od godinu dana bez trofeja.....bice ih puno !!!!VamosRafa P.S.Decko je doktor tenisa!

Lala iz N.Sada

pre 14 godina

Rafa je jos jednom potvrdio da je kralj sljake, naravno kada nema zdravstvenih problema.Za napredak na ATP listi ipak su mu potrebni dobri rezultati i na drugim terenima, mada ove godine, pobedom na RG-u, moze dobiti
1280 poena, jer je prosle godine porazen u polufinalu.
Inace je sreca za Djokovica sto se nije plasirao u finale MK, jer bi mu Rafa prodao "biciklov", sto naravno nije hteo Verdasku...

gledam tenis

pre 14 godina

I jeste strasan. Svaka cast !!!

A postovaoci lika i dela Novaka Djokovica neka samo uporede igru, zalaganje, ponasanje i sta god hoce, izmedju prvog i drugog nosioca na ovom mastersu.

Volim tenis !!!

Neven KGB

pre 14 godina

Strasno je da je osvojio sa samo 23 godine isti broj mastersa vec sada kao i Agasi.Vec sada drzi sve rekorde svih vremena na sljaci,i onda neko kaze za Novaka, koji uz Federera,Nadala,Samprasa i Agasija je jedini teniser u zadnjih dve decenije koji je cetvrtu godinu uzastopno,nijednog trenutka nije ispao iz top 4, skoro svo vreme je bio treci a sad vec tri meseca drugi. Znaci nije odigrao jedan ili dva turnira,ili da mu se igra bazira samo na jednoj podlozi,jednostavno, ima skor protiv Rafe na betonu cak 7: 3, a sama ta cinjenica govori vise nego osvopjenih sest mastersa do sada. Ocigledno je da je Novak procenio da mu trenutno nije potreban jedan iscrpljujuci mec sa Rafom, i upravo taj nedostatak zelje i adrenalina mi nije jasan kod Novaka. Bez obzira,Rafa je u pet meceva izgubio samo,neverovatnih, 14 gemova. Kako neko moze biti toliko motivisan i fokusiran,za svako je postovanje.

Jednorog68

pre 14 godina

Čestitam Rafi:
- na maestralnoj igri od početka do kraja turnira
- na najboljem rezultatu (6:0; 6:1) otkako turnir postoji
- na šestoj uzastopnoj tituli u Monte Carlu, čime je postao PRVI kome je to pošlo za rukom u Open eri
- srčanosti, posvećenosti, kolegijalnosti, dobroti
- i na tome što nas opet raduje svojom igrom koja više nije ono što je bila kada je došao u sam vrh tenisa: za razliku od onih koji su tu stali, Rafa je neprekidno učio; videli smo jako lepo šta je sve naučio.

Možda je to i najveća i najvažnija stvar na kojoj Rafi Nadalu treba skinuti kapu do zemlje.

Neka nam je samo zdrav, radovaće on nas još dugo.

Zlaja

pre 14 godina

Ljudi da prvo pokusam nesto da vam objasnim:Ovo nije patriotski nego SPORTSKI forum B92 pa bi toga trebalo da se pridrzavate!Ja vam danima,gledajuci Raffu na turniru pricam sta ce biti na kraju,a vi mi dajete po 100 negativnih komentara jer ne govorim o Noletu!A onda ste svi listom juce,kada je Nole puko ko zvecka,pljuvali po njemu,sto jasno pokazuje da sam potpuno u pravu!
A sada o RAFFI.Sta reci?MAJSTOR-LEGENDA! Kao sto sam rekao mesto No2 je pitanje dana (turnira) a onda da vidimo gde je taj Federer?
Idemo MAJSTORE redom:
Barcelona,Rim,Madrid i Roland Garros pa da zavrsimo ZEMLJANE RADOVE!Pozdrav svima

gradjanka

pre 14 godina

auuu!
šta ovo bi?!?!
svaka čast!
gde je onaj što je napisao da je rafa najgori teniser svih vremena ever?
dolazi vreme šljake...
kuku ...svima...
dobro je što je novak ispao.
možda bi uzeo koji gem više al svakako niko danas ne bi pobedio rafu.
ni ovi odsutni, pa ni federer, čiji sam veliki fan!
bravo još jednom!!!

Neimenovani

pre 14 godina

Eeeeee...tako se to radi...kratko ali j.b.tacno :)))
Svaka cast Rafi...pokazao je ko je i sta je...pa predlazem Noletu, da ga unajmi umesto T.Martina...dosta toga moze da ga nauci...pre svega oko voljnog momenta...a potom i sve ostalo... ;)

znanje-imanje

pre 14 godina

I eto tako odjednom, s neba, oporavljeni Nadal udara 30% jače od svih i osvaja turnir metodom totalnog čišćenja. A juče poplava znalaca koji "objektivno" i sa gnevom pravednika bljuju po Novaku. Moć opažanje pljuvača je zaista čudo. Del Potro napreduje, napreduje, uzima USopen a onda ga nema 6 meseci - zbog povrede palca!? Mari napreduje, napreduje a onda - ne može da se sastavi. Davidenko eksplodira pa - nestane. Misteriozne bolesti stigle su i dosad nadnaravnog Federera. Rafa će, siguran sam, da ponovi "Žastinu" - nakon još par ozbiljnih napada tenditisa misteriozno naglo će da se povuče. Onda će nas obradovati sa još par povrataka i to je to.
Sve je to Reklamno Hemijski Cirkus. Postoji mala mogućnost da među njima prosijava jedan vitez, ali pošto je naš što bi ga podržavali - zar nije prirodnije da ga pljujemo? Neka ako je to domet vašeg znanja i ako vam je od toga bolje. Ipak je to samo mala žuta čupava loptica, u mrtvoj trci sa onim što je u mnogim glavama. Rafica je pobedio prirodnim rezultatom 6:0, 6:1, to zato jer je Veliki Šampion, tako da je danas dan za uživanje Velikih Kožeta.

rafa

pre 14 godina

Dalji komentari nisu potrebni,rafa je objasnio materiju!!!!1Sada ce nastaviti da cisti rivale pred sobom!!sada kada je probio barijeru od godinu dana bez trofeja.....bice ih puno !!!!VamosRafa P.S.Decko je doktor tenisa!

MarkoOsijek

pre 14 godina

Kao što sam i pretpostavljao, Rafa je najteže mečeve imao u četvrtfinalu i polufinalu, protiv 2 igrača koji su do ovoga turnira uvjerljivo najviše pokazali na zemlji ove sezone i koji su jedine poraze doživjeli u međusobnim susretima(do meča s Nadalom): J.C.Ferrero je došao na megdan Nadalu sa omjerom 17-1 na zemlji, a nije mogao bolje od 4-6 2-6. David Ferrer je imao omjer 15-1. Njega je Rafa dobio još lakše, 2-6 3-6. Ovo djeluje zastrašujuće za sve Rafine protivnike, izgleda da teoretski jedinu šansu imaju igrači koji ga mogu nadjačati snagom udaraca, a jedino se mogu sjetiti Soderlinga. Del Potro bi mu trebao biti najveći izazov, ali on ne igra već 3 mjeseca, tako da od toga neće biti ništa. Đoković i Federer mislim da nemaju šanse, fizički oni ne mogu ovo izdržati. Murray je fizički najbliže Nadalu, stilom igre takođe, ali mu je problem nedovoljno dobro kretanje na zemlji. Kada bi to ispravio, on bi mogao biti (donekle) konkurentan...

vamos Nole

pre 14 godina

Rafa je najbolji,jer ne place kad pobedi,i ne place kad izgubi. Igra sa istom zeljom ko god je sa druge strane mreze. I ne omalovazava protivnike. Zato je najbolji. Nole,probaj to da izimitiras,i bices no.1

lazar/britanija

pre 14 godina

moram priznati da je rafaelova prezentacija bila vise nego savrsena. bio sam skeptican da li se stvarno vratio onaj "stari" nadal. odgovor posle ovog turnira se zna. sto se tice fernanda, sta reci, jednostavno ni u jednom momentu meca nije pruzio ono sto moze, zasto, zato sto rafa to nije dopustio, ( a povreda fernanda, hmm, ne znam kad si demoliran, eto bolova sa sve strane) ni u jednom trenutku. mozda pocinje ona stara dominacija rafaela, narocito sto se tice sljake. nadal pa dugo nista pa svi ostali!!! moram iako obicno to ne radim da se osvrnem na gomilu negativnih komentara na racun novaka! ne mogu da kazem da su to frustracije zivota ili ne-zna-nje doticnih ili obicne provokacije jer jednostavno ne poznajem ljude sa druge strane. u svakom slucaju mi ostavljaju odredjen prostor za razmisljanje zasto i zbog cega! razumem da ga neko ne voli kao sportistu ili jednostavno antipatican kao tip ali mrznju nikako ne razumem. u globalu mi to znaci da pojedinci "pljuju", nebitno na sta i zbog cega, jer tesko moze neko da me ubedi da nas je novak u nekom negativnom smislu predstavio sirom sveta! ok, sto se tice tenisa idemo dalje, dolaze razni rimovi, madridi, beogradi, parizi, vracaju se federeri, del potri, i ostali drugi favoriti, bice zanimljivo bice lepo, bice srece, bice radosti, bice tuge i razocaranja naravno sve u sportskom smislu jer tako treba biti... pozdrav

MM

pre 14 godina

Ovo spada u rubriku "Za ne poverovati". Covek ladno delje svoje protivnike, kao da su svi oni amaterski igraci! Mogao bi Rafa i da igra simultanku, mozda bi ostali imali bar neke sanse...

stefan

pre 14 godina

rafa je bio u ofsajdu skoro godinu dana,nikakvi rezultati,teska povreda,problemi sa igrom...a nesretnom noletu cak ni to nije pomoglo da osvoji jos poneki jaki turnir i napravi bodovnu razliku,vec namesta sopstvene meceve da ne bi naleteo na nekog ko je u formi u finalu...to nije odlika sportiste u naponu snage,to je odlika KLIMAKTERICNE BABE...rafa u sebi nalazi snagu da se vrati iz dubokog ponora,a nole nema snage ni promil da napreduje...sad sledi nekoliko bitnih turnira na sljaci,ako rafa nastavi da dize formu RG sasvim lagano moze pripasti njemu,a nakon toga cak ni federeru nece biti svejedno na vimbldonu,ovaj momak ima lavlje srce...primecujem da na listi ATP(prvih 20-tak tenisera) ne mogu da se setim tenisera koji nije novaka istresao iz gaca,a malo je onih sa kojima novak ima pozitivan skor...svaka cast rafi,iako ne navijam za njega...

Lala iz N.Sada

pre 14 godina

Rafa je jos jednom potvrdio da je kralj sljake, naravno kada nema zdravstvenih problema.Za napredak na ATP listi ipak su mu potrebni dobri rezultati i na drugim terenima, mada ove godine, pobedom na RG-u, moze dobiti
1280 poena, jer je prosle godine porazen u polufinalu.
Inace je sreca za Djokovica sto se nije plasirao u finale MK, jer bi mu Rafa prodao "biciklov", sto naravno nije hteo Verdasku...

Rafaelica

pre 14 godina

E ovo je bio Rafael Nadal. Bravo maestro! Vratio si se!
I ja se kao i "messi", ponosim svima i svuda što sam navijač Rafaela Nadala.
Inače, dok ne vidim crvenkastu šljaku, ne osećam čar tenisa u potpunosti.

sasa jokic

pre 14 godina

Posle onoga sto je Nole "prikazao" protiv Verdaska, i posle ovoga sto je prikazao Nadal, mislim da je jasna razlika u klasi i psihologiji izmedju ove dvojice! Novak je u mecu sa Verdaskom u glavi imao Nadala. Sa ovako superiorno osvojenim turnirom jos jaci ce otici u Rim, a Nole jos slabiji! Moram da priznam da sam bio ubedjen u obrnut scenario! Svaka cast Nadalu, posle RG-a verovatno ce ponovo biti No.1, a Nole barem treba da se potrudi da muski ispada sa turnira!

Dakara

pre 14 godina

Djokovic ga naceo a Rafa ga samo dotukao :)))). Salu na stranu Rafa se u potpunosti vratio bice zanimljivo videti sta ce biti na RG.

Jova

pre 14 godina

Svaka cast Nadalu na pokazanom cijele ove nedelje. Ni jedanput nije pokazao slabost niti ijedan trag nesigurnosti, mada se po zavrsetku meca vidjelo koliki je pritisak nametnuo sam sebi i kako se obradovao pobjedi, koja ni jednog momenta nije dolazila u pitanje.
Nadam se da do RG nece biti kao prosle godine i da ce Nadal imati vise pameti i malo popustiti, jer ovakvim tempom tesko da ce izdrzati. Jeste da mu pijesak lezi i da tu kraljuje ali je i cinjenica da pijesak najvise iscrpljuje ( sporija podloga, vise trcanja, teze loptice i noge posto se pijesak lijepi i na jedno i na drugo ). Zao mi je Verdaska, rezultat nije stvarno mjerilo stanja na terenu, mada je Fernando psihicki skroz popustio i skratio ruku a Nadal nije imao milosti. Malo sam mu zamjerila ali su me njegove suze na kraju smeksale.
Danas sam jos vise ubijedjena da Nole ovaj turnir takticki nije odigrao slabo, Nadala bi tesko dobio a izgubio bi puno fiziske i mentalne energije.

Radujem se sledecim turnirima.

ddule

pre 14 godina

Свака част Рафи на победи и титулу, и сам је изјавио да игра на највишем нивоу. Што се тиче Ђоковића не бих га ја баш тако лако отписао као неки у својим коментарима. Почео је полако да улази у форму, и верујем како се буду ближили ГС турнири играће све боље. Неки као да су заборавили колико Новак има супериорну игру кад је у форми, а с обзиром да је и психолошки напредовао и додатно сазрео мишљења сам да ће још више напредовати.

Djoksa

pre 14 godina

Rafa je igrao raftasticno!Ne nisu prijatelji Rafa i Nando.Rafa je zeleo jos od polufAO'09da ga ponizi i u tome je danas delimicno uspeo.Delimicno,zato sto je hteo da ga provoza na biciklu,6:0 6:0!Steta za finale,neizves. bi bilo da je Nole igrao u finalu.

alexa

pre 14 godina

@Jednorog68
Tvoj komentar me je bas ganuo....svaka cast!!!!!

Pozdrav za Rafaelicu, Messija- i ja sam ponosna sto sam Rafin navijac.....

I na kraju o Rafi, glavnom akteru danasnjeg dogadjaja......Umalo da i ja zaplacem sa njim....ova pobeda mu je znacila toliko...i presrecna sam zbog njega.... Rafini spanski protivnici, Ferer, Ferero i Nando, su pre meca sa njim izgledali dobro, ali jednostavno sa Rafom nisu znali kako..... Kralj sljake je to!!!

Vendi

pre 14 godina

Bravisomo Rafa. Sad još i Rim i Madrid i na RG 2. nosilac i finale istog Rafa - Delpo. @Djoksa ne zasmejavaj, onaj na koga misliš ne bi uzeo ni poen.

fabregas

pre 14 godina

Steta sto je Nole onako traljavo odigrao juce. U Ovakvoj konkurenciji sa traljavim Noletom i bez 4-5 igraca iz prvih 10 rafa se prosetao kroz turnir. U prva dva kola ima dva indijanca u trecem penzionera Ferera i u finalu Verdasca koji uopste nije svetski vrh.Danas u svetu postoje tri tenisera na vrhu ostali daleko daleko od svetskog vrha.I zato se Nole ikrece tu oko 2-3 mesta

Vašu himnu sam odslušao sa dužnim poštovanjem u stavu mirno

pre 14 godina

Sve čestitke Rafajlu na velikom povratku i trijumfalnom osvajanju ovog turnira. Na ovom turniru, svi njegovi protivnici su na kraju ispali za žaljenje - dorasli amateri. Strašni Nadal -niko mu, zaista, ništa nije mogao.Takodje slavljeničke čestitke isporučujem @Rafaelici, @68Jednorogu, @Vendi,@Zlaji & comp.

nemaveze

pre 14 godina

Koliko je Verdasko igrao dobro protiv Nadala, Djoković uopšte ne treba da se stidi svoje jučerašnje igre: može samo zemlja da ga proguta i svi će lepo da zaborave na Noletovu "prodaju"!

Djoksa

pre 14 godina

Respekt za Rafu!Rafa izvlaci iz sv. tenisera najbolje i zato su Noletovi mecevi s njim,njeg. najbolji mecevi.Nole ni u kom slucaju ne bi pretrpeo ovakav debakl.Ne,ne mislim na proslu god kad je Rafa imao probleme.Setite se Hamburga'08,kad je bio na vrhuncu

bastun

pre 14 godina

..Nakon ovakvog pluvanja Noleta i toliko like-ova iskreno sramota me sto sam srbin..stvarno, pa mi smo obicna stoka i nije ni cudo sto takvu sliku svet ima o nama.. sramota...

znanje-imanje

pre 14 godina

I eto tako odjednom, s neba, oporavljeni Nadal udara 30% jače od svih i osvaja turnir metodom totalnog čišćenja. A juče poplava znalaca koji "objektivno" i sa gnevom pravednika bljuju po Novaku. Moć opažanje pljuvača je zaista čudo. Del Potro napreduje, napreduje, uzima USopen a onda ga nema 6 meseci - zbog povrede palca!? Mari napreduje, napreduje a onda - ne može da se sastavi. Davidenko eksplodira pa - nestane. Misteriozne bolesti stigle su i dosad nadnaravnog Federera. Rafa će, siguran sam, da ponovi "Žastinu" - nakon još par ozbiljnih napada tenditisa misteriozno naglo će da se povuče. Onda će nas obradovati sa još par povrataka i to je to.
Sve je to Reklamno Hemijski Cirkus. Postoji mala mogućnost da među njima prosijava jedan vitez, ali pošto je naš što bi ga podržavali - zar nije prirodnije da ga pljujemo? Neka ako je to domet vašeg znanja i ako vam je od toga bolje. Ipak je to samo mala žuta čupava loptica, u mrtvoj trci sa onim što je u mnogim glavama. Rafica je pobedio prirodnim rezultatom 6:0, 6:1, to zato jer je Veliki Šampion, tako da je danas dan za uživanje Velikih Kožeta.

gledam tenis

pre 14 godina

I jeste strasan. Svaka cast !!!

A postovaoci lika i dela Novaka Djokovica neka samo uporede igru, zalaganje, ponasanje i sta god hoce, izmedju prvog i drugog nosioca na ovom mastersu.

Volim tenis !!!

fabregas

pre 14 godina

Steta sto je Nole onako traljavo odigrao juce. U Ovakvoj konkurenciji sa traljavim Noletom i bez 4-5 igraca iz prvih 10 rafa se prosetao kroz turnir. U prva dva kola ima dva indijanca u trecem penzionera Ferera i u finalu Verdasca koji uopste nije svetski vrh.Danas u svetu postoje tri tenisera na vrhu ostali daleko daleko od svetskog vrha.I zato se Nole ikrece tu oko 2-3 mesta

Zlaja

pre 14 godina

Ljudi da prvo pokusam nesto da vam objasnim:Ovo nije patriotski nego SPORTSKI forum B92 pa bi toga trebalo da se pridrzavate!Ja vam danima,gledajuci Raffu na turniru pricam sta ce biti na kraju,a vi mi dajete po 100 negativnih komentara jer ne govorim o Noletu!A onda ste svi listom juce,kada je Nole puko ko zvecka,pljuvali po njemu,sto jasno pokazuje da sam potpuno u pravu!
A sada o RAFFI.Sta reci?MAJSTOR-LEGENDA! Kao sto sam rekao mesto No2 je pitanje dana (turnira) a onda da vidimo gde je taj Federer?
Idemo MAJSTORE redom:
Barcelona,Rim,Madrid i Roland Garros pa da zavrsimo ZEMLJANE RADOVE!Pozdrav svima

stefan

pre 14 godina

rafa je bio u ofsajdu skoro godinu dana,nikakvi rezultati,teska povreda,problemi sa igrom...a nesretnom noletu cak ni to nije pomoglo da osvoji jos poneki jaki turnir i napravi bodovnu razliku,vec namesta sopstvene meceve da ne bi naleteo na nekog ko je u formi u finalu...to nije odlika sportiste u naponu snage,to je odlika KLIMAKTERICNE BABE...rafa u sebi nalazi snagu da se vrati iz dubokog ponora,a nole nema snage ni promil da napreduje...sad sledi nekoliko bitnih turnira na sljaci,ako rafa nastavi da dize formu RG sasvim lagano moze pripasti njemu,a nakon toga cak ni federeru nece biti svejedno na vimbldonu,ovaj momak ima lavlje srce...primecujem da na listi ATP(prvih 20-tak tenisera) ne mogu da se setim tenisera koji nije novaka istresao iz gaca,a malo je onih sa kojima novak ima pozitivan skor...svaka cast rafi,iako ne navijam za njega...

Lala iz N.Sada

pre 14 godina

Rafa je jos jednom potvrdio da je kralj sljake, naravno kada nema zdravstvenih problema.Za napredak na ATP listi ipak su mu potrebni dobri rezultati i na drugim terenima, mada ove godine, pobedom na RG-u, moze dobiti
1280 poena, jer je prosle godine porazen u polufinalu.
Inace je sreca za Djokovica sto se nije plasirao u finale MK, jer bi mu Rafa prodao "biciklov", sto naravno nije hteo Verdasku...

Djoksa

pre 14 godina

Rafa je igrao raftasticno!Ne nisu prijatelji Rafa i Nando.Rafa je zeleo jos od polufAO'09da ga ponizi i u tome je danas delimicno uspeo.Delimicno,zato sto je hteo da ga provoza na biciklu,6:0 6:0!Steta za finale,neizves. bi bilo da je Nole igrao u finalu.

Neven KGB

pre 14 godina

Strasno je da je osvojio sa samo 23 godine isti broj mastersa vec sada kao i Agasi.Vec sada drzi sve rekorde svih vremena na sljaci,i onda neko kaze za Novaka, koji uz Federera,Nadala,Samprasa i Agasija je jedini teniser u zadnjih dve decenije koji je cetvrtu godinu uzastopno,nijednog trenutka nije ispao iz top 4, skoro svo vreme je bio treci a sad vec tri meseca drugi. Znaci nije odigrao jedan ili dva turnira,ili da mu se igra bazira samo na jednoj podlozi,jednostavno, ima skor protiv Rafe na betonu cak 7: 3, a sama ta cinjenica govori vise nego osvopjenih sest mastersa do sada. Ocigledno je da je Novak procenio da mu trenutno nije potreban jedan iscrpljujuci mec sa Rafom, i upravo taj nedostatak zelje i adrenalina mi nije jasan kod Novaka. Bez obzira,Rafa je u pet meceva izgubio samo,neverovatnih, 14 gemova. Kako neko moze biti toliko motivisan i fokusiran,za svako je postovanje.

MarkoOsijek

pre 14 godina

Kao što sam i pretpostavljao, Rafa je najteže mečeve imao u četvrtfinalu i polufinalu, protiv 2 igrača koji su do ovoga turnira uvjerljivo najviše pokazali na zemlji ove sezone i koji su jedine poraze doživjeli u međusobnim susretima(do meča s Nadalom): J.C.Ferrero je došao na megdan Nadalu sa omjerom 17-1 na zemlji, a nije mogao bolje od 4-6 2-6. David Ferrer je imao omjer 15-1. Njega je Rafa dobio još lakše, 2-6 3-6. Ovo djeluje zastrašujuće za sve Rafine protivnike, izgleda da teoretski jedinu šansu imaju igrači koji ga mogu nadjačati snagom udaraca, a jedino se mogu sjetiti Soderlinga. Del Potro bi mu trebao biti najveći izazov, ali on ne igra već 3 mjeseca, tako da od toga neće biti ništa. Đoković i Federer mislim da nemaju šanse, fizički oni ne mogu ovo izdržati. Murray je fizički najbliže Nadalu, stilom igre takođe, ali mu je problem nedovoljno dobro kretanje na zemlji. Kada bi to ispravio, on bi mogao biti (donekle) konkurentan...

vamos Nole

pre 14 godina

Rafa je najbolji,jer ne place kad pobedi,i ne place kad izgubi. Igra sa istom zeljom ko god je sa druge strane mreze. I ne omalovazava protivnike. Zato je najbolji. Nole,probaj to da izimitiras,i bices no.1

ddule

pre 14 godina

Свака част Рафи на победи и титулу, и сам је изјавио да игра на највишем нивоу. Што се тиче Ђоковића не бих га ја баш тако лако отписао као неки у својим коментарима. Почео је полако да улази у форму, и верујем како се буду ближили ГС турнири играће све боље. Неки као да су заборавили колико Новак има супериорну игру кад је у форми, а с обзиром да је и психолошки напредовао и додатно сазрео мишљења сам да ће још више напредовати.

Neimenovani

pre 14 godina

Eeeeee...tako se to radi...kratko ali j.b.tacno :)))
Svaka cast Rafi...pokazao je ko je i sta je...pa predlazem Noletu, da ga unajmi umesto T.Martina...dosta toga moze da ga nauci...pre svega oko voljnog momenta...a potom i sve ostalo... ;)

nemaveze

pre 14 godina

Koliko je Verdasko igrao dobro protiv Nadala, Djoković uopšte ne treba da se stidi svoje jučerašnje igre: može samo zemlja da ga proguta i svi će lepo da zaborave na Noletovu "prodaju"!

alexa

pre 14 godina

@Jednorog68
Tvoj komentar me je bas ganuo....svaka cast!!!!!

Pozdrav za Rafaelicu, Messija- i ja sam ponosna sto sam Rafin navijac.....

I na kraju o Rafi, glavnom akteru danasnjeg dogadjaja......Umalo da i ja zaplacem sa njim....ova pobeda mu je znacila toliko...i presrecna sam zbog njega.... Rafini spanski protivnici, Ferer, Ferero i Nando, su pre meca sa njim izgledali dobro, ali jednostavno sa Rafom nisu znali kako..... Kralj sljake je to!!!

Vendi

pre 14 godina

Bravisomo Rafa. Sad još i Rim i Madrid i na RG 2. nosilac i finale istog Rafa - Delpo. @Djoksa ne zasmejavaj, onaj na koga misliš ne bi uzeo ni poen.

gradjanka

pre 14 godina

auuu!
šta ovo bi?!?!
svaka čast!
gde je onaj što je napisao da je rafa najgori teniser svih vremena ever?
dolazi vreme šljake...
kuku ...svima...
dobro je što je novak ispao.
možda bi uzeo koji gem više al svakako niko danas ne bi pobedio rafu.
ni ovi odsutni, pa ni federer, čiji sam veliki fan!
bravo još jednom!!!

rafa

pre 14 godina

Dalji komentari nisu potrebni,rafa je objasnio materiju!!!!1Sada ce nastaviti da cisti rivale pred sobom!!sada kada je probio barijeru od godinu dana bez trofeja.....bice ih puno !!!!VamosRafa P.S.Decko je doktor tenisa!

sasa jokic

pre 14 godina

Posle onoga sto je Nole "prikazao" protiv Verdaska, i posle ovoga sto je prikazao Nadal, mislim da je jasna razlika u klasi i psihologiji izmedju ove dvojice! Novak je u mecu sa Verdaskom u glavi imao Nadala. Sa ovako superiorno osvojenim turnirom jos jaci ce otici u Rim, a Nole jos slabiji! Moram da priznam da sam bio ubedjen u obrnut scenario! Svaka cast Nadalu, posle RG-a verovatno ce ponovo biti No.1, a Nole barem treba da se potrudi da muski ispada sa turnira!

Jednorog68

pre 14 godina

Čestitam Rafi:
- na maestralnoj igri od početka do kraja turnira
- na najboljem rezultatu (6:0; 6:1) otkako turnir postoji
- na šestoj uzastopnoj tituli u Monte Carlu, čime je postao PRVI kome je to pošlo za rukom u Open eri
- srčanosti, posvećenosti, kolegijalnosti, dobroti
- i na tome što nas opet raduje svojom igrom koja više nije ono što je bila kada je došao u sam vrh tenisa: za razliku od onih koji su tu stali, Rafa je neprekidno učio; videli smo jako lepo šta je sve naučio.

Možda je to i najveća i najvažnija stvar na kojoj Rafi Nadalu treba skinuti kapu do zemlje.

Neka nam je samo zdrav, radovaće on nas još dugo.

Djoksa

pre 14 godina

Respekt za Rafu!Rafa izvlaci iz sv. tenisera najbolje i zato su Noletovi mecevi s njim,njeg. najbolji mecevi.Nole ni u kom slucaju ne bi pretrpeo ovakav debakl.Ne,ne mislim na proslu god kad je Rafa imao probleme.Setite se Hamburga'08,kad je bio na vrhuncu

Rafaelica

pre 14 godina

E ovo je bio Rafael Nadal. Bravo maestro! Vratio si se!
I ja se kao i "messi", ponosim svima i svuda što sam navijač Rafaela Nadala.
Inače, dok ne vidim crvenkastu šljaku, ne osećam čar tenisa u potpunosti.

Jova

pre 14 godina

Svaka cast Nadalu na pokazanom cijele ove nedelje. Ni jedanput nije pokazao slabost niti ijedan trag nesigurnosti, mada se po zavrsetku meca vidjelo koliki je pritisak nametnuo sam sebi i kako se obradovao pobjedi, koja ni jednog momenta nije dolazila u pitanje.
Nadam se da do RG nece biti kao prosle godine i da ce Nadal imati vise pameti i malo popustiti, jer ovakvim tempom tesko da ce izdrzati. Jeste da mu pijesak lezi i da tu kraljuje ali je i cinjenica da pijesak najvise iscrpljuje ( sporija podloga, vise trcanja, teze loptice i noge posto se pijesak lijepi i na jedno i na drugo ). Zao mi je Verdaska, rezultat nije stvarno mjerilo stanja na terenu, mada je Fernando psihicki skroz popustio i skratio ruku a Nadal nije imao milosti. Malo sam mu zamjerila ali su me njegove suze na kraju smeksale.
Danas sam jos vise ubijedjena da Nole ovaj turnir takticki nije odigrao slabo, Nadala bi tesko dobio a izgubio bi puno fiziske i mentalne energije.

Radujem se sledecim turnirima.

Dakara

pre 14 godina

Djokovic ga naceo a Rafa ga samo dotukao :)))). Salu na stranu Rafa se u potpunosti vratio bice zanimljivo videti sta ce biti na RG.

bastun

pre 14 godina

..Nakon ovakvog pluvanja Noleta i toliko like-ova iskreno sramota me sto sam srbin..stvarno, pa mi smo obicna stoka i nije ni cudo sto takvu sliku svet ima o nama.. sramota...

lazar/britanija

pre 14 godina

moram priznati da je rafaelova prezentacija bila vise nego savrsena. bio sam skeptican da li se stvarno vratio onaj "stari" nadal. odgovor posle ovog turnira se zna. sto se tice fernanda, sta reci, jednostavno ni u jednom momentu meca nije pruzio ono sto moze, zasto, zato sto rafa to nije dopustio, ( a povreda fernanda, hmm, ne znam kad si demoliran, eto bolova sa sve strane) ni u jednom trenutku. mozda pocinje ona stara dominacija rafaela, narocito sto se tice sljake. nadal pa dugo nista pa svi ostali!!! moram iako obicno to ne radim da se osvrnem na gomilu negativnih komentara na racun novaka! ne mogu da kazem da su to frustracije zivota ili ne-zna-nje doticnih ili obicne provokacije jer jednostavno ne poznajem ljude sa druge strane. u svakom slucaju mi ostavljaju odredjen prostor za razmisljanje zasto i zbog cega! razumem da ga neko ne voli kao sportistu ili jednostavno antipatican kao tip ali mrznju nikako ne razumem. u globalu mi to znaci da pojedinci "pljuju", nebitno na sta i zbog cega, jer tesko moze neko da me ubedi da nas je novak u nekom negativnom smislu predstavio sirom sveta! ok, sto se tice tenisa idemo dalje, dolaze razni rimovi, madridi, beogradi, parizi, vracaju se federeri, del potri, i ostali drugi favoriti, bice zanimljivo bice lepo, bice srece, bice radosti, bice tuge i razocaranja naravno sve u sportskom smislu jer tako treba biti... pozdrav

Vašu himnu sam odslušao sa dužnim poštovanjem u stavu mirno

pre 14 godina

Sve čestitke Rafajlu na velikom povratku i trijumfalnom osvajanju ovog turnira. Na ovom turniru, svi njegovi protivnici su na kraju ispali za žaljenje - dorasli amateri. Strašni Nadal -niko mu, zaista, ništa nije mogao.Takodje slavljeničke čestitke isporučujem @Rafaelici, @68Jednorogu, @Vendi,@Zlaji & comp.

MM

pre 14 godina

Ovo spada u rubriku "Za ne poverovati". Covek ladno delje svoje protivnike, kao da su svi oni amaterski igraci! Mogao bi Rafa i da igra simultanku, mozda bi ostali imali bar neke sanse...