Subota, 17.04.2010.

16:23

Rasprava o odgovornosti Dinkića

DSS, SNS i NS u načelu su se dogovorile da kroz interpelaciju pokrenu skupštinsku raspravu o odgovornosti ministra ekonomije i Mlađana Dinkića.

Izvor: FoNet

Rasprava o odgovornosti Dinkiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

MilosC

pre 14 godina

Te tri stranke nikako nisu odgovorne jer nisu one na vlasti. Kako se bar malo ne potrudite da budete neutralni kada su stranke u pitanju? Interpelacija je moderni instrument i oblik kontrole vlasti od strane parlamenta, ne vidim tu ništa nedemokratski.

ovca

pre 14 godina

Nije Dinkic kriv.Kriv je onaj ko nije mogao bez njega da ostane na vlasti. Budimo jednom iskreni prema sebi-najveci krivac su domaci proklamovani"evropejci" zajedno s nama koji smo im na izborima uzastopno davali mandate.

Sasa

pre 14 godina

Napokon pravi potez opozicije. Pravo u "sridu", a ne ko kiša oko Kragujevca. Nadam se da će se fokusirati na ekonomski deo, a ne na to ko je koga opsovao.

trajko

pre 14 godina

Taj čovek je na vlasti od nažalost tzv "demokratskih promena" i jedan je od najodgovornijih za stanje u ovoj zemlji jel je je bio stalno na vlasti. Mnoge zakone koje su donosila njegova ministarstva, a bila su s namerom da suzbiju sivu ekonomiju, u stvari su napravili monopole (Zakon o duvanu, Zakon o igrama na sreću, Zakon o fiskalnim kasama i td..) i bili su pravljeni za velike igrače a na štetu malih. Sada kad uporedite da li je narod imao veće štete od sive ekonomije ili od monopolista procenite sami. Od sive ekonomije živeli su milioni a sada žive nekoliko monopolista a milioni umiru. Da se razumemo nisam pristalica sive ekonomije ali eto šta loši Zakoni mogu da proizvedu."I put do pakla popoločan je dobrim namerama" reče neko.
Neka knjiga pod nazivom "Destrukcija ekonomije" je bila njegovo delo kojim je kritikovao omraženog nam Miloševića, nije ni znao da je pisao o sebi.

Gligorijević

pre 14 godina

Mlađa Dinkić Minhauzen , je verovatno najveća štetočina koju je proizvelo "novo vreme" i sulud pokušaj da Srbija primnjuje koncept liberarne ekonomije , u vreme kada ceo normalan svet od toga odustaje. Naravno , u primeni koncepta , Mlađa je isključivo primnjivao ono što odgovara njegovom Miškunu , pa je tako ovaj od 2001 uvećao kapital od 150 miliona maraka, na 1 ,8 milijardu EUR.
Za to vreme je država došla do 23 milijardi duga . Naravno da nije samo Mlađa Minhauzen kriv . Tu su i Vlahović , Đelić , pa svi Koštuničini diletanti ...Oni koji su nešto i znali i mogli ( manjina), su pobegli glavom bez obzira ...Dalji komentari su bespredmetni .
RaDiša

Astra

pre 14 godina

Bilo bi dobro da se zaista preispita Dinkićeva odgovornost, kao i odgovornost svih ministara iz G17. Neverovatno je koliko se afera vezuje za G17 i da nikom ne oada na pamet da podnese ostavku. Pre svih Tomica Milosavljević. Da se vidi koliko je novca EU donirala za zdravstvo, koliko novca je zdravstvo dobilo kroz kredite Svetske i Evropske banke, za koje projekte, šta je urađeno i kako. Da se ispita poslovanje RZZO-a...
Bez obzira čija je inicijativa, političari moraju da shvate da nisu Bogom dani i oslobođeni odgovornosti, da ne smeju biti arogantni i nedodirljivi.

sima strahota

pre 14 godina

..dogovorili se u nacelu?!..

..u sledece dve nedelje ce valjda da se dogovaraju u pojedinostima, pa onda da se dogovore oko psovki i kletvi da se ne preklope slucajno..

..dakle, evo nam pokazne vezbe kako ce izgledati funkcionisanje buduce vlade, nije da nesto preterano ocekujem ali valjda su lakse mogli da se dogovore oko pljuvanja mrskog im ministra..

..no, na stranu prica o uspesima interpeldzija dok su bili na vlasti, nesto ne ocekujem da ce skupstina da nam poraste u ocima posle ove rasprave..

..cenim da bi rts trebalo da je zabrani za decu mladju od 18 godina..

Petar

pre 14 godina

Neko mora da raspravi o Dinkicu - ako vec nece G17, onda neka to uradi opozicija. Svako ima moju podrsku kada je ovo u pitanju, bez obzira koja stranka.

Alcale

pre 14 godina

Najveća greška Dinkića je njegova kadrovska politika. Gde god je postavljen neko iz G17 vrlo brzo bi isplivale afere o pljačkama. Ne sumljam da ni drugi nisu isti ali G17 je upečatljiv.
Njemu zameram porez na gorivo kojim nepravedno pljačka građane, malim porezom na cigarete i alkohol i time što u našoj zemlji uopšte postoji porez na opremu za decu, jako loše izvedenu poresku kontrolu kladionica i kazina i loše zakone u toj oblasti, nikakvu kotrolu rada raznih velikih kompanija kao i praistorijski način vođenja finansiskih obveznika. Veliki problem je i procedura za započinjanje privatnog biznisa kao i nepostojanje, odnosno jadni uslovi za start biznis kredita. Na njegovu dušu idu i ovi zadnji subvecionisani krediti koji su tako osmišljeni da prosečnom građaninu ne pada na pamet da ih koristi a napravljeni su samo zbog Belvila... Ima još toga...
Što se tiče deljenja Srbije na regije, to je svakako dobra stvar... U NORMALNO ZEMLJI, a mi nismo noramlna zemlja. Finansijska kotrola nije u stanju da kontroliše ni jednu centralnu jedinicu a kamoli više regija. Tako da je sada stanje daleko od onog što bi, uglavnom, lale želele da novci ne idu u BG več u vojvodinu npr. Sada umesto da kradu samo ovi koji su ovde sad prvo malo uzmu ovi iz regije a onda malo ovi iz buđeta i dok stigne do nas kojima je najpotrebniji ostane ... ŠIPAK.
Inače podržavam podelu po regijama a ne samo po pokrajinama, mada je i Evropa več počela da ukrupnjuje regije...
Inače vidim da večina brani Dinkića samo se pitam dali zbog toga što mu zaista veruju ili zbog onih koji ga optužuju, pa želim da kažem da sam za G17 glasao kad god su izlazili samostalno ali...
Ne možemo ceo svoj život i mladost da potrošimo na praštanje vlasti u strahu od promena. Po meni je 10 godina bilo dosta da vidimo da nijedna od stranaka nije uradila NIŠTA da popravi barem način života ako ne standard. Najviše me porazio podatak da smo za vreme bombardovanja izgardili više stanova i puteva nego prošle godine. Šta je još potrebno, da inflacija bude veća nego 93'?

svi

pre 14 godina

Odgovorni su svi za ovu katastrofu koja razara srbiju i njen narod pocevsi od SPS-a, i svih ostalih stranaka u opoziciji i na vlasti. Ne treba ici na izbore i glasati ni za jednu o d ovih dosad vidjenih opcija, jer su svi isti, sve dok se ne pojavi neko ko ce nam vratiti nadu i veru u bolju buducnost ali najpre sadasnjost.Ponistiti sve privatizacije i imovinu vratiti udrzavne i drustvenu svojinu, smanjiti poreze i dazbine da bi se narod samozaposlio, opet uvesti besplatno skolstvo sa kupivinom udzbenika samo preko Zavoda, zdravstvo besplatno bez placanja svih vrsta, disciplina, odgovornost svih na svim nivoima, za korupciju i kradju da se uvede smrtna kazna i sl. Samo na taj nacin mozemo ocekivati da se izvucemo iz sunovrata. I da se oduzme sva imovina nelegalno stecena.Cavez!

Miodrag

pre 14 godina

Kako bi to bilo lepo i jednostavno da je Dinkic kriv za sve ovo! Uklonimo njega i svi nasi problemi su reseni! Ne znam samo sta bi uradili oni koji ga kritikuju?

Milan

pre 14 godina

Činjenica je da je on jedan od ... nekompetentnih koji je predugo u vrhu vlasti po pitanju ekonomije dovedenoj do totalnog kolapsa. To što ove stranke posle toliko vremena sada pokreću pitanje njegove odgovornosti je dosta zakasnilo. Ali bolje ikad nego nikad!

Gledalac

pre 14 godina

Ma dajte ovo je smešno! Najbolji mi ej ovaj deo: "odgovornosti za urušavanje ugleda i dostojanstva Skupštine, kroz najgore uvrede"! Hahaha! Pa to bi trebalo upravo uraditi čelnicima NS i SNS, bilo bi rasprava u izobilju,i parlament bi morao da im posveti za isto bar godinu dana svakodnevnog rada!

Mada ideja i nije loša, da napokon narod Srbije čuje šta je sve uradio ovaj čovek za Srbiju, a šta su sve svojatali svi ostali dok je on radio, a drugi se slikali.

A regionalizacija kome sada ne odgovara??? Dogovoreni su u saradnji sa svim činiocima države, kao i nacionalnih manjina. Mislim da je to pun pogodak i da je vreme već da se uradi taj posao.

Interesantno je da Dinkić i njegova stranka, uvek rade na velikim projektima i bitnim stvarima, koje su za dugoročnu dobrobit Srbije, a svi ih prozivaju jer neće da sagledaju neke stvari, a tako je i najlakše.

Trebali su ministri stranke uzeti tako neka nebitna ministarstva, pa da se samo slikaju i pričaju o ekologiji, novim putevima, nacionalnim manjinama. Pa tako bi Vas svi voleli i nikom ne bi boli oko, uostalom ko u Srbiji voli radnike? NIKO! Eto otvorila se nova fabrika pre neki dana i ljudi od 50 godina uzimaju otpremninu jer neće da rade!?!?! Pa to nema nigde! Kakov bre socijalni program,ili ćeš da radiš ili sedi kući bez dinara! Pa to nema nigde, kakvi su to neradnici!

Milan

pre 14 godina

Jeste, dinkic je odgovoran za svetsku ekonomsku krizu...
Ovi koji ga prozivaju trebaju da odgovaraju za ne-pridruzivanje zemlje EU i ne-podpisivanje SSP-a cime smo izgubili milijarde evra, ne-ostvarivanje vizne libelarizacije ranine i zamajavanje naroda trivijalnim pitanjima poput ulaska u NATO kada to nije tema i volje da gradjani plate referendum koji je skroz nebitan!
O njima treba raspravljati!

Z. Dj.

pre 14 godina

Dinkic odgovoran sa katastrofalnu ekonomsku situaciju! - rekose 3 antizapadne stranke. valjda su i oni koji najteze uce konacno shvatili da je ekonomska situacija obrnuto proporcionalna antizapadnjastvu.

ja

pre 14 godina

"rasparčavanje Srbije po regionima..." - to je loše, je li? Vidim da je svim evropskim zemljama veeeoma loše što imaju regione... NE, vi bi ste, gospodo, da i dalje sve pare idu u beograd, a onda da ostatku Srbije vraćate te pare na kašičicu. Srbija je odavno podeljena na 2 regiona: beograd i ostatak...
I da, svi vi iz pomenutih stranaka niste ni za šta krivi, samo je Dinkić kriv...

Iva

pre 14 godina

Ko radi taj i gresi. A ovi koji bi da raspravljaju u zivotu nista nisu radili, resili, promenili. Najlakse je kritikovati, vredjati i ponizavati.... i raspravljati u prazno!

ja

pre 14 godina

"rasparčavanje Srbije po regionima..." - to je loše, je li? Vidim da je svim evropskim zemljama veeeoma loše što imaju regione... NE, vi bi ste, gospodo, da i dalje sve pare idu u beograd, a onda da ostatku Srbije vraćate te pare na kašičicu. Srbija je odavno podeljena na 2 regiona: beograd i ostatak...
I da, svi vi iz pomenutih stranaka niste ni za šta krivi, samo je Dinkić kriv...

Milan

pre 14 godina

Činjenica je da je on jedan od ... nekompetentnih koji je predugo u vrhu vlasti po pitanju ekonomije dovedenoj do totalnog kolapsa. To što ove stranke posle toliko vremena sada pokreću pitanje njegove odgovornosti je dosta zakasnilo. Ali bolje ikad nego nikad!

Milan

pre 14 godina

Jeste, dinkic je odgovoran za svetsku ekonomsku krizu...
Ovi koji ga prozivaju trebaju da odgovaraju za ne-pridruzivanje zemlje EU i ne-podpisivanje SSP-a cime smo izgubili milijarde evra, ne-ostvarivanje vizne libelarizacije ranine i zamajavanje naroda trivijalnim pitanjima poput ulaska u NATO kada to nije tema i volje da gradjani plate referendum koji je skroz nebitan!
O njima treba raspravljati!

Petar

pre 14 godina

Neko mora da raspravi o Dinkicu - ako vec nece G17, onda neka to uradi opozicija. Svako ima moju podrsku kada je ovo u pitanju, bez obzira koja stranka.

Iva

pre 14 godina

Ko radi taj i gresi. A ovi koji bi da raspravljaju u zivotu nista nisu radili, resili, promenili. Najlakse je kritikovati, vredjati i ponizavati.... i raspravljati u prazno!

Z. Dj.

pre 14 godina

Dinkic odgovoran sa katastrofalnu ekonomsku situaciju! - rekose 3 antizapadne stranke. valjda su i oni koji najteze uce konacno shvatili da je ekonomska situacija obrnuto proporcionalna antizapadnjastvu.

Gledalac

pre 14 godina

Ma dajte ovo je smešno! Najbolji mi ej ovaj deo: "odgovornosti za urušavanje ugleda i dostojanstva Skupštine, kroz najgore uvrede"! Hahaha! Pa to bi trebalo upravo uraditi čelnicima NS i SNS, bilo bi rasprava u izobilju,i parlament bi morao da im posveti za isto bar godinu dana svakodnevnog rada!

Mada ideja i nije loša, da napokon narod Srbije čuje šta je sve uradio ovaj čovek za Srbiju, a šta su sve svojatali svi ostali dok je on radio, a drugi se slikali.

A regionalizacija kome sada ne odgovara??? Dogovoreni su u saradnji sa svim činiocima države, kao i nacionalnih manjina. Mislim da je to pun pogodak i da je vreme već da se uradi taj posao.

Interesantno je da Dinkić i njegova stranka, uvek rade na velikim projektima i bitnim stvarima, koje su za dugoročnu dobrobit Srbije, a svi ih prozivaju jer neće da sagledaju neke stvari, a tako je i najlakše.

Trebali su ministri stranke uzeti tako neka nebitna ministarstva, pa da se samo slikaju i pričaju o ekologiji, novim putevima, nacionalnim manjinama. Pa tako bi Vas svi voleli i nikom ne bi boli oko, uostalom ko u Srbiji voli radnike? NIKO! Eto otvorila se nova fabrika pre neki dana i ljudi od 50 godina uzimaju otpremninu jer neće da rade!?!?! Pa to nema nigde! Kakov bre socijalni program,ili ćeš da radiš ili sedi kući bez dinara! Pa to nema nigde, kakvi su to neradnici!

Miodrag

pre 14 godina

Kako bi to bilo lepo i jednostavno da je Dinkic kriv za sve ovo! Uklonimo njega i svi nasi problemi su reseni! Ne znam samo sta bi uradili oni koji ga kritikuju?

Astra

pre 14 godina

Bilo bi dobro da se zaista preispita Dinkićeva odgovornost, kao i odgovornost svih ministara iz G17. Neverovatno je koliko se afera vezuje za G17 i da nikom ne oada na pamet da podnese ostavku. Pre svih Tomica Milosavljević. Da se vidi koliko je novca EU donirala za zdravstvo, koliko novca je zdravstvo dobilo kroz kredite Svetske i Evropske banke, za koje projekte, šta je urađeno i kako. Da se ispita poslovanje RZZO-a...
Bez obzira čija je inicijativa, političari moraju da shvate da nisu Bogom dani i oslobođeni odgovornosti, da ne smeju biti arogantni i nedodirljivi.

Alcale

pre 14 godina

Najveća greška Dinkića je njegova kadrovska politika. Gde god je postavljen neko iz G17 vrlo brzo bi isplivale afere o pljačkama. Ne sumljam da ni drugi nisu isti ali G17 je upečatljiv.
Njemu zameram porez na gorivo kojim nepravedno pljačka građane, malim porezom na cigarete i alkohol i time što u našoj zemlji uopšte postoji porez na opremu za decu, jako loše izvedenu poresku kontrolu kladionica i kazina i loše zakone u toj oblasti, nikakvu kotrolu rada raznih velikih kompanija kao i praistorijski način vođenja finansiskih obveznika. Veliki problem je i procedura za započinjanje privatnog biznisa kao i nepostojanje, odnosno jadni uslovi za start biznis kredita. Na njegovu dušu idu i ovi zadnji subvecionisani krediti koji su tako osmišljeni da prosečnom građaninu ne pada na pamet da ih koristi a napravljeni su samo zbog Belvila... Ima još toga...
Što se tiče deljenja Srbije na regije, to je svakako dobra stvar... U NORMALNO ZEMLJI, a mi nismo noramlna zemlja. Finansijska kotrola nije u stanju da kontroliše ni jednu centralnu jedinicu a kamoli više regija. Tako da je sada stanje daleko od onog što bi, uglavnom, lale želele da novci ne idu u BG več u vojvodinu npr. Sada umesto da kradu samo ovi koji su ovde sad prvo malo uzmu ovi iz regije a onda malo ovi iz buđeta i dok stigne do nas kojima je najpotrebniji ostane ... ŠIPAK.
Inače podržavam podelu po regijama a ne samo po pokrajinama, mada je i Evropa več počela da ukrupnjuje regije...
Inače vidim da večina brani Dinkića samo se pitam dali zbog toga što mu zaista veruju ili zbog onih koji ga optužuju, pa želim da kažem da sam za G17 glasao kad god su izlazili samostalno ali...
Ne možemo ceo svoj život i mladost da potrošimo na praštanje vlasti u strahu od promena. Po meni je 10 godina bilo dosta da vidimo da nijedna od stranaka nije uradila NIŠTA da popravi barem način života ako ne standard. Najviše me porazio podatak da smo za vreme bombardovanja izgardili više stanova i puteva nego prošle godine. Šta je još potrebno, da inflacija bude veća nego 93'?

Gligorijević

pre 14 godina

Mlađa Dinkić Minhauzen , je verovatno najveća štetočina koju je proizvelo "novo vreme" i sulud pokušaj da Srbija primnjuje koncept liberarne ekonomije , u vreme kada ceo normalan svet od toga odustaje. Naravno , u primeni koncepta , Mlađa je isključivo primnjivao ono što odgovara njegovom Miškunu , pa je tako ovaj od 2001 uvećao kapital od 150 miliona maraka, na 1 ,8 milijardu EUR.
Za to vreme je država došla do 23 milijardi duga . Naravno da nije samo Mlađa Minhauzen kriv . Tu su i Vlahović , Đelić , pa svi Koštuničini diletanti ...Oni koji su nešto i znali i mogli ( manjina), su pobegli glavom bez obzira ...Dalji komentari su bespredmetni .
RaDiša

ovca

pre 14 godina

Nije Dinkic kriv.Kriv je onaj ko nije mogao bez njega da ostane na vlasti. Budimo jednom iskreni prema sebi-najveci krivac su domaci proklamovani"evropejci" zajedno s nama koji smo im na izborima uzastopno davali mandate.

sima strahota

pre 14 godina

..dogovorili se u nacelu?!..

..u sledece dve nedelje ce valjda da se dogovaraju u pojedinostima, pa onda da se dogovore oko psovki i kletvi da se ne preklope slucajno..

..dakle, evo nam pokazne vezbe kako ce izgledati funkcionisanje buduce vlade, nije da nesto preterano ocekujem ali valjda su lakse mogli da se dogovore oko pljuvanja mrskog im ministra..

..no, na stranu prica o uspesima interpeldzija dok su bili na vlasti, nesto ne ocekujem da ce skupstina da nam poraste u ocima posle ove rasprave..

..cenim da bi rts trebalo da je zabrani za decu mladju od 18 godina..

Sasa

pre 14 godina

Napokon pravi potez opozicije. Pravo u "sridu", a ne ko kiša oko Kragujevca. Nadam se da će se fokusirati na ekonomski deo, a ne na to ko je koga opsovao.

trajko

pre 14 godina

Taj čovek je na vlasti od nažalost tzv "demokratskih promena" i jedan je od najodgovornijih za stanje u ovoj zemlji jel je je bio stalno na vlasti. Mnoge zakone koje su donosila njegova ministarstva, a bila su s namerom da suzbiju sivu ekonomiju, u stvari su napravili monopole (Zakon o duvanu, Zakon o igrama na sreću, Zakon o fiskalnim kasama i td..) i bili su pravljeni za velike igrače a na štetu malih. Sada kad uporedite da li je narod imao veće štete od sive ekonomije ili od monopolista procenite sami. Od sive ekonomije živeli su milioni a sada žive nekoliko monopolista a milioni umiru. Da se razumemo nisam pristalica sive ekonomije ali eto šta loši Zakoni mogu da proizvedu."I put do pakla popoločan je dobrim namerama" reče neko.
Neka knjiga pod nazivom "Destrukcija ekonomije" je bila njegovo delo kojim je kritikovao omraženog nam Miloševića, nije ni znao da je pisao o sebi.

svi

pre 14 godina

Odgovorni su svi za ovu katastrofu koja razara srbiju i njen narod pocevsi od SPS-a, i svih ostalih stranaka u opoziciji i na vlasti. Ne treba ici na izbore i glasati ni za jednu o d ovih dosad vidjenih opcija, jer su svi isti, sve dok se ne pojavi neko ko ce nam vratiti nadu i veru u bolju buducnost ali najpre sadasnjost.Ponistiti sve privatizacije i imovinu vratiti udrzavne i drustvenu svojinu, smanjiti poreze i dazbine da bi se narod samozaposlio, opet uvesti besplatno skolstvo sa kupivinom udzbenika samo preko Zavoda, zdravstvo besplatno bez placanja svih vrsta, disciplina, odgovornost svih na svim nivoima, za korupciju i kradju da se uvede smrtna kazna i sl. Samo na taj nacin mozemo ocekivati da se izvucemo iz sunovrata. I da se oduzme sva imovina nelegalno stecena.Cavez!

MilosC

pre 14 godina

Te tri stranke nikako nisu odgovorne jer nisu one na vlasti. Kako se bar malo ne potrudite da budete neutralni kada su stranke u pitanju? Interpelacija je moderni instrument i oblik kontrole vlasti od strane parlamenta, ne vidim tu ništa nedemokratski.

Milan

pre 14 godina

Jeste, dinkic je odgovoran za svetsku ekonomsku krizu...
Ovi koji ga prozivaju trebaju da odgovaraju za ne-pridruzivanje zemlje EU i ne-podpisivanje SSP-a cime smo izgubili milijarde evra, ne-ostvarivanje vizne libelarizacije ranine i zamajavanje naroda trivijalnim pitanjima poput ulaska u NATO kada to nije tema i volje da gradjani plate referendum koji je skroz nebitan!
O njima treba raspravljati!

Z. Dj.

pre 14 godina

Dinkic odgovoran sa katastrofalnu ekonomsku situaciju! - rekose 3 antizapadne stranke. valjda su i oni koji najteze uce konacno shvatili da je ekonomska situacija obrnuto proporcionalna antizapadnjastvu.

Iva

pre 14 godina

Ko radi taj i gresi. A ovi koji bi da raspravljaju u zivotu nista nisu radili, resili, promenili. Najlakse je kritikovati, vredjati i ponizavati.... i raspravljati u prazno!

ja

pre 14 godina

"rasparčavanje Srbije po regionima..." - to je loše, je li? Vidim da je svim evropskim zemljama veeeoma loše što imaju regione... NE, vi bi ste, gospodo, da i dalje sve pare idu u beograd, a onda da ostatku Srbije vraćate te pare na kašičicu. Srbija je odavno podeljena na 2 regiona: beograd i ostatak...
I da, svi vi iz pomenutih stranaka niste ni za šta krivi, samo je Dinkić kriv...

Gledalac

pre 14 godina

Ma dajte ovo je smešno! Najbolji mi ej ovaj deo: "odgovornosti za urušavanje ugleda i dostojanstva Skupštine, kroz najgore uvrede"! Hahaha! Pa to bi trebalo upravo uraditi čelnicima NS i SNS, bilo bi rasprava u izobilju,i parlament bi morao da im posveti za isto bar godinu dana svakodnevnog rada!

Mada ideja i nije loša, da napokon narod Srbije čuje šta je sve uradio ovaj čovek za Srbiju, a šta su sve svojatali svi ostali dok je on radio, a drugi se slikali.

A regionalizacija kome sada ne odgovara??? Dogovoreni su u saradnji sa svim činiocima države, kao i nacionalnih manjina. Mislim da je to pun pogodak i da je vreme već da se uradi taj posao.

Interesantno je da Dinkić i njegova stranka, uvek rade na velikim projektima i bitnim stvarima, koje su za dugoročnu dobrobit Srbije, a svi ih prozivaju jer neće da sagledaju neke stvari, a tako je i najlakše.

Trebali su ministri stranke uzeti tako neka nebitna ministarstva, pa da se samo slikaju i pričaju o ekologiji, novim putevima, nacionalnim manjinama. Pa tako bi Vas svi voleli i nikom ne bi boli oko, uostalom ko u Srbiji voli radnike? NIKO! Eto otvorila se nova fabrika pre neki dana i ljudi od 50 godina uzimaju otpremninu jer neće da rade!?!?! Pa to nema nigde! Kakov bre socijalni program,ili ćeš da radiš ili sedi kući bez dinara! Pa to nema nigde, kakvi su to neradnici!

Milan

pre 14 godina

Činjenica je da je on jedan od ... nekompetentnih koji je predugo u vrhu vlasti po pitanju ekonomije dovedenoj do totalnog kolapsa. To što ove stranke posle toliko vremena sada pokreću pitanje njegove odgovornosti je dosta zakasnilo. Ali bolje ikad nego nikad!

Miodrag

pre 14 godina

Kako bi to bilo lepo i jednostavno da je Dinkic kriv za sve ovo! Uklonimo njega i svi nasi problemi su reseni! Ne znam samo sta bi uradili oni koji ga kritikuju?

Petar

pre 14 godina

Neko mora da raspravi o Dinkicu - ako vec nece G17, onda neka to uradi opozicija. Svako ima moju podrsku kada je ovo u pitanju, bez obzira koja stranka.

sima strahota

pre 14 godina

..dogovorili se u nacelu?!..

..u sledece dve nedelje ce valjda da se dogovaraju u pojedinostima, pa onda da se dogovore oko psovki i kletvi da se ne preklope slucajno..

..dakle, evo nam pokazne vezbe kako ce izgledati funkcionisanje buduce vlade, nije da nesto preterano ocekujem ali valjda su lakse mogli da se dogovore oko pljuvanja mrskog im ministra..

..no, na stranu prica o uspesima interpeldzija dok su bili na vlasti, nesto ne ocekujem da ce skupstina da nam poraste u ocima posle ove rasprave..

..cenim da bi rts trebalo da je zabrani za decu mladju od 18 godina..

svi

pre 14 godina

Odgovorni su svi za ovu katastrofu koja razara srbiju i njen narod pocevsi od SPS-a, i svih ostalih stranaka u opoziciji i na vlasti. Ne treba ici na izbore i glasati ni za jednu o d ovih dosad vidjenih opcija, jer su svi isti, sve dok se ne pojavi neko ko ce nam vratiti nadu i veru u bolju buducnost ali najpre sadasnjost.Ponistiti sve privatizacije i imovinu vratiti udrzavne i drustvenu svojinu, smanjiti poreze i dazbine da bi se narod samozaposlio, opet uvesti besplatno skolstvo sa kupivinom udzbenika samo preko Zavoda, zdravstvo besplatno bez placanja svih vrsta, disciplina, odgovornost svih na svim nivoima, za korupciju i kradju da se uvede smrtna kazna i sl. Samo na taj nacin mozemo ocekivati da se izvucemo iz sunovrata. I da se oduzme sva imovina nelegalno stecena.Cavez!

Astra

pre 14 godina

Bilo bi dobro da se zaista preispita Dinkićeva odgovornost, kao i odgovornost svih ministara iz G17. Neverovatno je koliko se afera vezuje za G17 i da nikom ne oada na pamet da podnese ostavku. Pre svih Tomica Milosavljević. Da se vidi koliko je novca EU donirala za zdravstvo, koliko novca je zdravstvo dobilo kroz kredite Svetske i Evropske banke, za koje projekte, šta je urađeno i kako. Da se ispita poslovanje RZZO-a...
Bez obzira čija je inicijativa, političari moraju da shvate da nisu Bogom dani i oslobođeni odgovornosti, da ne smeju biti arogantni i nedodirljivi.

Gligorijević

pre 14 godina

Mlađa Dinkić Minhauzen , je verovatno najveća štetočina koju je proizvelo "novo vreme" i sulud pokušaj da Srbija primnjuje koncept liberarne ekonomije , u vreme kada ceo normalan svet od toga odustaje. Naravno , u primeni koncepta , Mlađa je isključivo primnjivao ono što odgovara njegovom Miškunu , pa je tako ovaj od 2001 uvećao kapital od 150 miliona maraka, na 1 ,8 milijardu EUR.
Za to vreme je država došla do 23 milijardi duga . Naravno da nije samo Mlađa Minhauzen kriv . Tu su i Vlahović , Đelić , pa svi Koštuničini diletanti ...Oni koji su nešto i znali i mogli ( manjina), su pobegli glavom bez obzira ...Dalji komentari su bespredmetni .
RaDiša

Alcale

pre 14 godina

Najveća greška Dinkića je njegova kadrovska politika. Gde god je postavljen neko iz G17 vrlo brzo bi isplivale afere o pljačkama. Ne sumljam da ni drugi nisu isti ali G17 je upečatljiv.
Njemu zameram porez na gorivo kojim nepravedno pljačka građane, malim porezom na cigarete i alkohol i time što u našoj zemlji uopšte postoji porez na opremu za decu, jako loše izvedenu poresku kontrolu kladionica i kazina i loše zakone u toj oblasti, nikakvu kotrolu rada raznih velikih kompanija kao i praistorijski način vođenja finansiskih obveznika. Veliki problem je i procedura za započinjanje privatnog biznisa kao i nepostojanje, odnosno jadni uslovi za start biznis kredita. Na njegovu dušu idu i ovi zadnji subvecionisani krediti koji su tako osmišljeni da prosečnom građaninu ne pada na pamet da ih koristi a napravljeni su samo zbog Belvila... Ima još toga...
Što se tiče deljenja Srbije na regije, to je svakako dobra stvar... U NORMALNO ZEMLJI, a mi nismo noramlna zemlja. Finansijska kotrola nije u stanju da kontroliše ni jednu centralnu jedinicu a kamoli više regija. Tako da je sada stanje daleko od onog što bi, uglavnom, lale želele da novci ne idu u BG več u vojvodinu npr. Sada umesto da kradu samo ovi koji su ovde sad prvo malo uzmu ovi iz regije a onda malo ovi iz buđeta i dok stigne do nas kojima je najpotrebniji ostane ... ŠIPAK.
Inače podržavam podelu po regijama a ne samo po pokrajinama, mada je i Evropa več počela da ukrupnjuje regije...
Inače vidim da večina brani Dinkića samo se pitam dali zbog toga što mu zaista veruju ili zbog onih koji ga optužuju, pa želim da kažem da sam za G17 glasao kad god su izlazili samostalno ali...
Ne možemo ceo svoj život i mladost da potrošimo na praštanje vlasti u strahu od promena. Po meni je 10 godina bilo dosta da vidimo da nijedna od stranaka nije uradila NIŠTA da popravi barem način života ako ne standard. Najviše me porazio podatak da smo za vreme bombardovanja izgardili više stanova i puteva nego prošle godine. Šta je još potrebno, da inflacija bude veća nego 93'?

ovca

pre 14 godina

Nije Dinkic kriv.Kriv je onaj ko nije mogao bez njega da ostane na vlasti. Budimo jednom iskreni prema sebi-najveci krivac su domaci proklamovani"evropejci" zajedno s nama koji smo im na izborima uzastopno davali mandate.

Sasa

pre 14 godina

Napokon pravi potez opozicije. Pravo u "sridu", a ne ko kiša oko Kragujevca. Nadam se da će se fokusirati na ekonomski deo, a ne na to ko je koga opsovao.

trajko

pre 14 godina

Taj čovek je na vlasti od nažalost tzv "demokratskih promena" i jedan je od najodgovornijih za stanje u ovoj zemlji jel je je bio stalno na vlasti. Mnoge zakone koje su donosila njegova ministarstva, a bila su s namerom da suzbiju sivu ekonomiju, u stvari su napravili monopole (Zakon o duvanu, Zakon o igrama na sreću, Zakon o fiskalnim kasama i td..) i bili su pravljeni za velike igrače a na štetu malih. Sada kad uporedite da li je narod imao veće štete od sive ekonomije ili od monopolista procenite sami. Od sive ekonomije živeli su milioni a sada žive nekoliko monopolista a milioni umiru. Da se razumemo nisam pristalica sive ekonomije ali eto šta loši Zakoni mogu da proizvedu."I put do pakla popoločan je dobrim namerama" reče neko.
Neka knjiga pod nazivom "Destrukcija ekonomije" je bila njegovo delo kojim je kritikovao omraženog nam Miloševića, nije ni znao da je pisao o sebi.

MilosC

pre 14 godina

Te tri stranke nikako nisu odgovorne jer nisu one na vlasti. Kako se bar malo ne potrudite da budete neutralni kada su stranke u pitanju? Interpelacija je moderni instrument i oblik kontrole vlasti od strane parlamenta, ne vidim tu ništa nedemokratski.