Četvrtak, 15.04.2010.

12:45

Vladimir Cvijan novi član SNS-a

Srpska napredna stranka je predstavila novog člana, Vladimira Cvijana, bivšeg v.d. generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Izvor: B92

Vladimir Cvijan novi èlan SNS-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

Old Nick

pre 14 godina

Na najmanje dva pitanja mora se hitno dati odgovor. Prvo - da li „pravni poredak u Srbiji koji se mora poštovati“ kako to nedavno izjavi predsednik Boris Tadić, važi i za „bogove srbijanskog pravosuđa“, članove Visokog saveta sudstva po funkciji, ili su kao i svi „bogovi“ iznad zakona u Republici Srbiji? Drugo - da li pomenute imunitet štiti od svake zloupotrebe službeneog položaja koju oni, eventualno, u svom činjenju počine?
Moje skromno pravno obrazovanje, ali ništa manje od svih članova VSS (bilo po funkciji ili izbornih), od kojih svaki ima manje radnog iskustva od mene (pa i Mesarović, iako malo starija), navodi me na zaključak da se pravni poredak Republike Srbije MORA i na njih odnositi. Zato za članove VSS i ostale neupućene u propise Republike Srbije navodim da član 359. stav 1. Krivičnog zakonika PROPISUJE: „Službeno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog, kazniće se...“.

Teže su povređena prava najmanje 95% nereizbranih sudija koji su po Ustavu već izabrani na STALNU sudijsku dužnost. Nestručniji, nedostojniji i neosposobljeni su umesto njih reizabrani ili prvi put izabrani (a mnogi od njih u nekoj su VEZI sa članovima prvog sastava VSS po funkciji: sinovi, kćerke, braća, sestre, prijateljice, drugari, kolege iz kancelrije, etc.). Reizabrali su mrtvog sudiju, neke sudije reizabraše u po dva suda, izabranog u jedan sud „prebaciše u drugi“, izabraše sudiju u sud u koji nije ni konkurisao, i još mnogo takvih činjenica i kršenje Ustava i zakona KARAKTERIŠE rad Visokog saveta sudstva. A sve to se odnosi i na bivše sudije za prekršaje.

PREDLAŽEM zakazivanje vanredne sednice Narodne skupštine Republike Srbije i donošenje POSEBNOG ZAKONA (lex specialis) sa stupanjem na snagu 01.05.2010.g. kojim će se, polazeći od stavova Ustavnog suda Republike Srbije, otkloniti sve štetne posledice delovanja VSS i DVT, tako što će se (A)poništiti svi akti (opšti akti, predlozi i odluke o izboru sudija) VSS i DVT, kao i opšte sednice VKS o imenovanju sudija US, (B)odrediti da sve zatečene sudije i sudije za prekršaje izabrane ili imenovane do 15.12.2009.g. nastavljaju da rade u sudovima koji su preuzeli nadležnosti i predmete sudova i organa koji su zamenjeni novim sudovima, (C) izvršiti neophodne izmene zakona (Ustavnog zakona, Zakona o sudijama i drugih zakona) u pogledu ROKOVA i drugo - jer je već sada jasno da se ROKOVI nisu poštovali i ne poštuju se, (D) urediti pravo sudija prvi put biranih, koji nisu bili sudije za prekršaje, na vraćanje na ranije radno mesto, a ako to nije moguće i pravo na naknadu štete, (E)status sudskih odluka donetih od 01.01.2010. do 30.04.2010.g. kao pravnovažećih i (F)druga pitanja radi nesmetanog funkcionisanja pravosudnog sistema.

Bolje danas, nego sutra. Ovo teško bezakonje i pravni haos se ne može rešiti daljim „zaplitanjem“ i „saplitanjem“ već jedino posebnim ZAKONOM čije donošenje predlažem. On će se morati doneti (kad.-tad) ako zaista postoji „politička volja“da se poštuju primedbe iz evropskih institucija. I odmah potom osmisliti stvarnu reformu pravosuđa, poveriti sprovođenje stručnim i časnim ljudima koji bi je „step by step“ (sud po sud) ZAKONITO sprovodili po PLANU REFORME sačinjenom na osnovu postojeće strategije.

Nikola Kosanović

pre 14 godina

U vezi sa ostavkom g. Vladimira Cvijanima i RAZLOZIMA njegove ostavke, evo jednog pitanja za VSS i ostale neupućene u zakone Republike Srbije. Pre toga da pogledamo šta je PROPISANO odredbom čl. 57. Zakona o Visokom savetu sudstva? Propisano je da će se "izborni postupak članova STALNOG sastava VSS iz reda sudija" SPROVESTI u roku od šest meseci od dana početka rada sudova određenih Zakonom o uređenju sudova. Od 01.01.2010. sudovi su počeli da "rade" (iako krajnje USPORENO). Rok iz ZAKONA za ZAVRŠETAK propisanog postupka je 30.06.2010.g.

PITANJE: da li će oni koji su DUŽNI da POŠTUJU pravni poredak - zaista poštovati isti ili će nastaviti da rade onako kako je to UKRATKO opisano u ostavci g. Cvijana? Da podsetim, predsednik Tadić je pre neki dan podvukao da se "pravni poredak u Srbiji mora poštovati". Svedoci smo da se neprestano NE poštuje. I?

ODGOVOR: Visoki savet sudstva će PONOVO prekršiti ZAKON, kao i bezbroj puta do sada (disertacije će se o tome uskoro pisati).

ZAKLJUČAK: SUDSKA VLAST u kontinuitetu KRŠI i USTAV i ZAKON (u mojim komentarima sam ukazao na KONKRETNE odredbe KONKRETNIH propisa) - ništa se povodom toga nije preduzimalo ni do 04.03.2010. kada je g. Cvijan podneo ostavku, niti se bilo šta namerava preduzeti.

Na zajedničkoj konferenciji Društva sudija i Udruženja tužilaca održanoj 15.04.2010. javnost je upoznata sa sadržinom NOVE deklaracije Konsultativnog veća evropskih sudija o reformi pravosuđa u Srbij". U njoj se navode ove “pohvale: a) da je reizbor ugrozio princip stalnosti sudija, b) da je način na koji je sproveden povredio je međunarodne standarde i IGNORISAO stavove Venecijnaske komisije, i c) da postoji zabrinutost da vraćanje poverenja u pravosudni sistem neće biti ostvaren ni na DOMAĆEM, ni na MEĐUNARODNOM nivou.

Dakle, gospodo, ili je g. Cvijan “špijun” Konsultativnog veća evropskih sudija ili je častan i hrabar čovek koji se usudio da ukaže na ono što već i stručna javnost cele Evrope ZNA, a “ne znaju” predsednik Tadić i naši “deformatori” pravosuđa. Mnogi komentatori su reformu pravosuđa ocenili kao nezakonitu, nestručnu, štetočinsku i skandaloznu. Među njima i ja, od prvog dana, na ličnom iskustvu koje kao bivši sudija i advokat sa stažom od 20 godina imam.

pravnik

pre 14 godina

Gospodin Cvijan nije najbolji pravnik u Srbiji. Sami smo se uverili da su to: S.Malović, N.Mesarović, S.Radovanović i mlađani T.Zorić - oni su najbolji.

Ivana K.

pre 14 godina

Ustavno pravo svakog građanina i građanke je da bude politički angažovan/a. Ako gospodin, kako god se već zvao i čime god se bavio, smatra da će mu SNS obezbediti bolju budućnost, onda mu srećan put. Zašto najobičnijem učlanjenju u najobičniju političku partiju davati toliko značaja?

Old Nick

pre 14 godina

Šta ste navrli na g. Cvijana? Anonimusi "žuti". Naravno da nije bo član DS, u rukovodstvu ove stranke malo poštenih ima. O članstvu ne mislim ništa loše. Setite se samo demokrate Mićunovića i njegove "lekcije" novinarima. Ako ste toliko odani milom vam predsedniku stranke javite se na upražnjeno mesto i služite ga verno. Ne trebate vi njemu. Vaš glas? E, to je druga stvar. Mućnite malo glavom i pročitajte šta je čovek TAČNO napisao predsedniku Tadiću i šta je sve preduzimao nedeljama pre toga. I uživajte u deformisanom pravosuđu dok vas jednog dana ne uzme pod svoje. Zar ste zaboravili kakve su komentare čitaoci pisali o "reformni" pravosuđa? Tada ste lupali pluseve, a sada minuse. Uverićete se i sami da je g. Cvijan častan čovek. A vi "žuti", koji ste "štiklirali" sudije za "odstrel" i javljali kao pravi doušnici podatke sa lokala u izmeštenu "centralu" - ne znate ni sami u šta ste se upleli. Među vama vidim buduće preletače.

LJILJANA

pre 14 godina

SRAMOTA!!! Vladimir Cvijan je bio jedan od saradnika PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE. Svaki covek koji ima tu privilegiju, trebao bi da bude ponosan. A on? Prodao se za sitne pare.

sunshine

pre 14 godina

Naravno da gospodin Cvijanov nije bio clan DS-a jer da jeste nikad ne bi tako lako promenio svoju ideologiju i presao u SNS.Ne znam samo da li ih je izabrao zbog dobrih igraca saha ili necega drugog ???

Pavel

pre 14 godina

Bitan je razlog zasto je podneo ostavku: nezakonitosti i korupcija pri izbora sudija i tuzilaca. Gde je sad portparol Republickog tuzilastva da se izjasni hoce li da utvrde ima li istine u njegovim recima ili mu kao i svi mi ostali veruje ili i sam zna da je sve istina.

Goran

pre 14 godina

Nemam nameru da zalazim u lične namere dotičnog gospodina, a koje se tiču njegovog pristupa političkoj partiji. Šta više – nije bitno da li si član neke stranke, nego način na koji obavljaš posao. Mislim da Cvijan nema pravo da govori o nezakonitim poslovima ukoliko za to ne dostavi dokaze. Državna tajna se sigurno ne krije od predsedika države, a po saopštenju iz Predsedništva jasno nam je da Tadić nije upućen.

Jelena

pre 14 godina

Opet imamo priliku da vidimo koliko SNS ima potrebu da medijima plasira toliko bitne podatke građanima – a to su novi članovi njihove stranke. Da li zaista žive u ubeđenju da nas to zanima? Gospodin Cvijan je bio nestranačka ličnost i kao takav ima apsolutno pravo da se angažuje u politici, ali neka se ne pravda pričama o bezbednosti svoje porodice. Jako je ružno igrati na kartu familijarnosti kada su u pitanju puki interesi.

Mini

pre 14 godina

A gde su dokazi, najbolji pravniče u Srbiji?Samo dižete prašinu da bi vas mediji spazili i skupljate poene.Gluposti, ajde sad nek zakazuju za svakog novog člana posebnu konferenciju, mogu da pozovu i CNN,BBC kad prave već cirkus.

bivši otporaš

pre 14 godina

O kojim idejama pričate? Zar ne vidite da je DS postala obična interesna grupa, u kojoj je samo lični interes bitan. Čovek je video očiglednu korupciju i nije hteo da učestvuje u tome. Zato mu svaka čast. Koju je partiju sada izabrao je njegova privatna stvar. Podrška svakome ko ukaže na zloupotrebe u vlasti.

BoBo

pre 14 godina

Nisu više radikali. Promenili su im dijagnozu. A kod Tome sve kadar do kadra: optuženici, klevatari...Zanimljiv kadar koji je spreman da vodi Srbiju, samo je pitanje gde?U sunovrat? Ja tamo ne želim da idem, njima ako se ide nek izvole.

Hansenula

pre 14 godina

Možemo li da dobijemo Cvijanov index na uvid?A šta drugo ostaje SNS-u nego da mlati praznu slamu i saziva konferencije.Ljudska glupost je beskonačna...

Miloš

pre 14 godina

Sasvim je očigledno da kod nas postoji više onih ljudi koji ne umeju da ostanu dosledni poslu koji obavljaju. Svi veruju da mogu nešto više, ali ne trude se dovoljno. Zato je najpametnije učlaniti se u neku stranku, koja će vas za poverljive informacije (koje imate sa prethodnog posla) staviti na visoke funkcije. To je toliko senzacionalna vest, u udarnim terminima, da ovo vodi ruglu. Sramota je ovo što gledamo... Vučić čoveka predstavlja kao nekog ko odlično igra šah? Pitaću samo PA?

Nataša

pre 14 godina

Politika je oblast koja me ni u jednom pogledu ne interesuje. Sve je toliko prljavo, beskrupulozno... Taman kad sam pomislila da nas pravi ljudi vode pravim putem na momenat sam se zamislila. I onda se dogodilo ovo... Toliko je potreslo nas građane koji nemamo posao, koji preživljavamo iz dana u dan... Srećna sam što Toma i Vučić imaju sa kim da igraju šah. Toliko o tome da poštuju nas građane i da razumeju naše probleme. Predsednik Tadić je u svojim redovima imao čoveka koji se izdavao za nekog ko je stručan u svom poslu, a ispostavilo se da je to jedan pravnik koji zna detalje o korupciji ali i ne želi da ih preda!!! Zaista, smešna situacija.

DRAGICA

pre 14 godina

Gospodin Cvijan treba da dokaze koje ima dostavi nadleznim institucijama, ukoliko ukazuju na korupciju i nezakonitosti prilikom reizbora sudija, od sustinske je vaznosti da se takve tvrdnje provere i utvrdi istina.
Svako ima pravo da bira u koju ce se stranku ukljuciti ali niko nema pravo da prikriva izvrsioce krivicnih dela.

PeraA

pre 14 godina

Pa ne kaze niko da je presao u SNS vec da se uclanio. Sto znaci da nije ni bio clan neke druge partije.
A covek ako mislida ce da se usreci sa naprednjacima to je opet nejgovo pravo da misli.

marija

pre 14 godina

O cemu ova dvojica pricaju, o sahu i pravima. Ma, nsli su se, veliki pravnici. Suludo je komentarisati ovakve izjave, igrati se igre rekla-kazala... Neki ljudi treba da se uozbilje a ne da se igraju politike.

Joca

pre 14 godina

DS je socjaldemokratska partija, levog-centra i vecina glasaca Demokratske stranke to zna.
Ako neka druga partija smatra ili neko drugi da politicki program DS nije baziran na socijaldemokratiji i levici to
samo znaci da oni ne razumeju politiku, jer vecina partija cak i ne zna gde pripaadju da li su desnica,
da li levo orijentisane, na primeru SNS se vidi po njihovim liderima da su bili Ultra desnicari a da to sada
definitnvno nisu, ali nisu sada ni desni ni levi a ni centar.
Demokratska stranka je partija levog centra a oni koji su mislili da su desni centar otisli su sredinom
devedesteih, oni koji su hteli da budu liberalniji otisli su pre par godina ali to ne sprecava demokratsku stranku da i dalje bude najmasovnija i najjaca partija u Srbiji.

bzb

pre 14 godina

malo je cudno kako jedan po jedan od Tadicevih ljudi tako prelaze u sns... Treba se zapitati zasto? A ne posuti odmah optuzbe,vredjanja,nagadjanja ... Niko od nas ne zna polja sahovske table po kojima "oni"igraju...

Sandra

pre 14 godina

Uopste nije bitno da li je ili nije bio clan DS-a, vazno je poverenje da bude sekretar predsednika(ili sta god da je bio)koje je on izigrao...Sta bi on,i kod ovih i kod onih...Strasno je to kako ljudi menjaju drasticno misljenje..Ako si podrzavao jednu stranu,nije logicno da sad podrzavas totalno drugaciju...U sustini,ovo je na kraju i dobro,zasto bi ovakva osoba uopste i trebala predsedniku..resio se bede!!!

Cile

pre 14 godina

Koliko li je novca Toma dao za ovaj transfer?
Vidim da se u Arandjelovcu razbacuje, ne bi me cudilo da je ovaj prelazak motivisan novcanom naknadom.

zoka

pre 14 godina

Pa neka ide da igra šah sa Vučićem, svejedno više od toga neće moći. Krajnje je ljigava promena jednih ideja u ideje koje su tokliko suprotne i različite, prosto postaje jasno da stavovi i ubedjenja nisu bila važna, ranije, ili nisu važna sada kada prilazi SNS-u. U svakom slučaju, dokazao je da je licemer. Sve ostale izjave, pogotovo one o bezbednosti svoje porodice, služe da bi podigao što veću senzaciju oko sebe.

PeaceChe

pre 14 godina

Uz partiju saha, prijatelj je prijatelja posavetovao da je cool menjati svoje misljenje... BUDUCI VECITI PODPREDSEDNIK je pre par meseci otvorio svoju dusu i uverio nas da se on oduvek zalagao za EURO SRBIJU i da nikada nije imao SHOVINISTICKE STAVOVE... kako su to NAJBOLJEG PRAVNIKA kochili?! nasli se JING i JANG...

Zivojin T

pre 14 godina

U ovakvu izreziranu pricu SNS-a ni deca koja se igraju u vrticima ne bi poverovala. Izuzetno jeftin marketing dva vrsna poznavaoca saha koji ce sada, kada g-dina Cvijan vise ne radi, imati mnogo slobodnog vremena da na Kalemegdanu igraju sah.

nikola_su

pre 14 godina

Presudan faktor kod prelaska je bio razgovor sa Nikolićem. Obećao Toma (ponovo) da će na sledećim izborima sigurno pobediti ili napušta politiku. Tomo ispuni obećanje pa da te 2012. ispratimo u zasluženu penziju.

Vlado

pre 14 godina

Ne razumem medije... Naslov u Blicu: "Cvijanov PREŠAO u SNS", na sajtu B92 u tekstu: "TRANSFER Cvijanova"... Ili sam ja lud, ili... Ali on je jasno rekao da nije bio član DS-a ili bilo koje druge stranke

milan

pre 14 godina

ne razumem kakva je ova vest!?
zasto ne objavljujete promene i kada drugi menjaju radna mesta, vec evo kao u ovom slucaju kada jedan visoki
cinovnik iz vlasti to ucini?

Petar

pre 14 godina

Nadam se samo da neće SNS sazivati konferencije kad god im se učlani novi član... Naročito "bitan" poput ovog običnog sekretara koji je najavljivan kao nekadašnji visoki funkcioner...

Mina

pre 14 godina

Kakve su to priče-imam dokaze, ali neću da ih dam?! Potpuno nezrelo! Ali dobro, ako takav kadar treba SNS-u, onda OK. Njihov problem.

Marina

pre 14 godina

Dobro je što Vladimir Cvijan nije ni bio član DS-a. "Zabrljao" je nešto na svom radnom mestu i pobegao u naprednjake. To samo pokazuje kakvi ljudi čine kadar SNS-a.

Cistka

pre 14 godina

Nastavi Tomo, verujem da ce ti Boris biti zadovoljan, ocistices mu stranku od svih nesposobnih kadrova! Od Gorana Knezevica, do ovog bivseg, za kojeg niko i ne zna...

Darko

pre 14 godina

Meni stvarno nije jasno kako čovek može tek tako promeniti svoje političko opredeljenje. Ali očigledno je našao sebi slične. Doslednost Cvijanova je lako prepoznatljiva u celom SNS-u, na čelu sa Tomom koji sada pljuje političkog oca u koga se godinama kleo...

Lokal

pre 14 godina

Kada pogledam kakvi sve ljudi u mojoj maloj opstini idu u SNS, mogu samo da sanjam kakvi su likovi taj Cvijan i kompanija koja ce se uskoro ugneziti kod Tome... Sto bi rekao Shojic: "Lepo drustvance, sve s kolca i konopca..."

Asmir

pre 14 godina

hahahahah
Ne znam sto se ovome daje ovoliki znacaj! Smesna mi je ova kampanja "novih radikala" Covek nije imao veze sa DS-om. A ako je primetio korupciju, zbog cega nije prijavio...

adam impuls

pre 14 godina

Bilo bi dobro da sve maligne ćelije demokratske stranke skinu svoje maske i presele se gde im je mesto. Bitno da su danas svi oni koji su kočili srbiju veći evropejci nego svi oni koji godinama rade na evropejizaciji srbije. Ah Srbijo medju vetrovima...

Todor

pre 14 godina

Od celog teksta nije mi jasan samo ovaj deo o bezbednosti njegove porodice. Valjda mu savest nije čista zbog nečega, ili šta ti ja znam...

Pravnik

pre 14 godina

Pa nije ni cudo sto je podneo ostavku, verovatno mu se vise isplati novac koji je dobio od Naprednjaka da izmislja bljuvotine nego sto bi zaradio posteno radeci svoj posao. Ovakvi ljudi su i pravi uzrocnici neefikasnosti i traljavosti birokratije u Srbiji, drago mi je sto vise ne radi. "Cvijan je jedan od najboljih pravnika u Srbiji i Evropi i napisao je više od 70 zakona u ovoj zemlji". Hahahha ovaj Vucic je smesan za medalju. Posao koji je obavljao Cvijan je podrazumevao prosledjivanje poste, prekucavanje dokumenata :)) To sekretari koliko ja znam i rade :)

Zemunac

pre 14 godina

- Mene zanima i postavio bih pitanje gospodinu Cvijanu, ako se toliko brine za bezbednost svoje porodice, zasto je onda i pristupio SNS-u ako misli da ce mu zbog toga porodica biti ugrozena? Da ja imam takva saznanja meni ne bi palo napamet da ugrozavam porodicu pristupanjem u partiju. Ali, ipak je glad za novcem presudila u slucaju gospodina Cvijana koliko vidim. Toliko o tome koliko brine.....

komentator

pre 14 godina

Kao neko ko nece glasati ni za DS, a ni za SNS, mogu da kazem da ovaj "derbi" izgleda ovako:
- sa jedne strane je ozasloscena porodica (DS) koja ogovara odbeglo celjade iz familije
- da druge strane je SNS, koji likuje zbog ukradene mlade.

Sve u svemu, 1:0 za SNS, ipak je prebegao dojucerasnji generalni sekretar predsednika.

Kol'koKostasCvijane

pre 14 godina

Da li je moguce da neko tek tako promeni svoje stavove, ciljeve i ideale preko noci?!? Hvala ti Cvijane sto nikad vise neces imati nikakve veze sa predsednikom nase drzave!

Kempa

pre 14 godina

Cvijan, ko je to? šta je to?
Ne znam sada kako će ga Tadić preboleti, moraću da mu pošaljem mail utehe... A i DS-u (čiji član nije bio) se sada crno piše.
Veoma bitan lik!

Levy878

pre 14 godina

Ne shvatam tu stalnu potrebu Nikolića da stalno pokušava da pridobije jeftine političke poene ovakvim potezima. Garatovano će izmisliti kako je sa Cvijanom prešlo još ne znam koliko članova... nisam znao da Vučić igra šah ahahah kakva kliše :D

Marko

pre 14 godina

Ja mislim da se čoveku nije svidelo koliko ga plaćaju, pa je odlučio da se priključi nekoj od stranaka, a posto je odlazio od Tadicevog kabineta onda je logično da kad već odlaziš pribegneš politički suprotnom misljenju. Uostalom kad je bilo ko u našoj zemlji kad bi imao "dokaze" o nečemu tako crnom propustio priliku da iskoristi tu prednost, volim tako pametne ljude kad pokušavaju da mažu oči javnosti cccc....

Ljiljana

pre 14 godina

Da, dobar stručnjak i tako je i nama koji smo službeno sarađivali, predstavljan kao čovek od profesije i velikog Tadićevog i Mićunovog poverenja. A kako u upravi niko ko nema političku pripadnost stranaka na vlasti ne može biti primljen od 2007.god, sigurno je da je bio član DS..Lično se radujem promeni stava, ali i ne zaboravljam kakvo čuđenje je izražavao mojim argumentima, svojevremeno. Uvek je dobro da profesija ne služi političkim igrama,s amo napred struka, pa sve ostalo.

đura mornar

pre 14 godina

Gospodine kapetane Tadiču, koliko se razumem u posao tebi izgleda brod ubrzano tone. Posada te napušta. Šta na to kaže tvoj najbolji prijatelj Dodik?

Милован Миловановић

pre 14 godina

Први пут чујем да је Вучић признао да је неко бољи у нечему од њега. То је велики помак! Србија више нема светска имена у правној науци, као што их је имала некада-Слободан Јовановић, Милан Бартош, Милован Зоричић (изабран за судију Међународног суда правде 1945. године), Тома Живановић... Од живих, "светско име" је Смиља Аврамов, а још 5-6 их је "познато" у светској јуриспруденцији, међу којим није, наравно, дотични господин. Из ових "трансфера" се види да је политика код нас само средство за, спортским речником речено, "велики уговор" о преласку у други тим.

pravnik

pre 14 godina

Ako mene pitete , u odnosu na one sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Cvijan je AKADEMIK. A pošto Kragujevački kadrovi svake fele vedre i oblače ode čovek da se više ne bruka.

jos bolji pravnik

pre 14 godina

Jeste najbolji pravnik u zemlji. A najbolji ekonomista je Ludi Sesirdzija, najbolji doktor Cesirska macka, najbolji inzinjer Plava gusenica....

vlada

pre 14 godina

Cvijan je napravio glup potez, i pre svega nemoralan. Tadic mu je pruzio sve, napredovao je svetlosnom brzinom, u tim godinama, biti savetnik, a potom i gen.sek, govori o bezrezervnoj podrsci, i poverenju koje je Tadic imao u njega. Da li neko moze za nepunih mesec dana da toliko promeni misljenje, da iz ds-a predje u sns, ne naravno. Ovde se radi o koristoljublju, Vucic mu je ponudio vise, klasican preletac, dodao bih, ne previse pametan, jer sam 100% siguran da sns nece biti deo vladajuceg bloka ni posle izbora. Oni imaju losu percepciju, evo na mom primeru cu objasniti. Maximalno sam nezadovoljan vlascu ds-a, zivotnim standardom, ma nista dobro o vladajucoj kasti ne mogu da kazem, ali nema sansi da zaokruzim sns, nikada, jer na ovom primeru vidim, kako oni misle da vladaju, sa Knezevicem, Cvijanom, i ostalim ds-ovim skartom, i kakvu poruku salju, preletaci su dobrodosli kod nas, mi dajenmo vise. Bojkot izbora, to je moj izbor ...

nebojsa,nbgd

pre 14 godina

Direktno iz kabineta predsednika Tadica kod Tome u "evropske naprednjake", nesto jako iznenadjujuce!! Ili mu je postalo jasno da aktuelna vlada vrlo brzo pada ko zrela kruska ili je na specijalnom zadatku da dogovori buducu koaliciju Tadic/Toma odnosno da utvrdi "evropski put" u novom pakovanju!!

Dule Momirov

pre 14 godina

Interesantni su ovi preleti - čini mi se da kao zemlja sazrevamo. Pre je kod prelaza iz stranke u stranku bilo aktuelnije sa nekim materijalnim motivima, dok se sada prelazi dešavaju gotovo isključivo iz nezadovljstva postojećom strankom. Dakle, još uvek nije u pitanju političko ubeđenje ili ideologija koja stoji iza motiva za prelaz, ali je neki pomak ipak napravljen - motiv nije tako surovo materijalan.
Optimista.

marija

pre 14 godina

koliko ljudi je culo za ovog cvijana do ove konferencije za stampu? inace, znam gospodina, radili smo zajedno jedno kratko vreme, i znam da taj ima jos mnogo stanica da se vozi dok ne stigne do "najboljeg pravnika srbije."
takodje, svasta moze biti razlog za ovaj prebeg, ali ne verujem da to moze da bude nekakav cvijanov otklon u pogledu takozvane reforme pravosudja. da su druge stvari tekle kako je planirao, mladjahni pravnik branio bi reformu do poslednjeg razresenog sudije.

Natalija

pre 14 godina

Poverljivog kadra je MALO, pa prelaze iz stranke u stranku (u nevladin sektor, medije i tsl). Sve kadrovske ključeve države Srbije drže „službe“ koje su formirane krajem 1944 godine. Preko tih kadrovskih ključeva evo oni vladaju već 65 godina – a kakvi su rezultati tog vladanja? Srbija „crna rupa“ u Evropi, „ruska gubernija“ u vreme kad su sve zemlje Varšavskog pakta u EU i NATO, dalje ne trebam ništa da pišem. Ua za poslednju Orvelovsku državu u Evropi.

Olivera

pre 14 godina

Cvijan nije nemoralan, on je tipican produkt nase partitokratije. Bez znanja, zasluga i iskustva Tadic je Cvijana postavio na vazno mesto. Sad kad zvezda DS ubrzano bledi Cvijan menja dres i gospodara. Tipicno.

Goran

pre 14 godina

Najbolji student Pravnog? Zanimljivo ... Radikali / ex Radikali ih imaju vise. I sam Vucic je bio student generacije, a da ga nisu ni videli kad polaze ispite ... osim toga pravom se nikada nije ni bavio, vec je odmah poceo da mlati slamu kao politicar.

Olga

pre 14 godina

Ma kakav veliki pravnik, kakvi bakraci.Taj Vladimir Cvijan je obican aparatcik koji je okrenuo ledja jednoj politikantskoj strukturi da bi prisao drugoj jer misli da je konjukturnija.

Milan

pre 14 godina

Sto se Cvijana tice mislim da je to jako jako los karakter. To i deca prepoznaju... bas lici iz ds-a u sns. Kako se taj covek oseca danas pred kamerama? Jadna je ova Srbija!

Marko

pre 14 godina

Nikakav gubitak za Tadicev kabinet i jos jedna bajka Vucic Aleksandra. Covece tebi vise niko u Srbiji ne veruje ni da je danas cetvrtak kao ni tvom sefu!

Missa

pre 14 godina

Jeste da nam je pravni sistem srozan na najnize moguce grane al ipak nije dotle da je Vlada Cvijan "najpriznatiji srpski pravnik". Ako je i od Vucica, bas je mnogo. Osim ako je u pitanju dobar vic.

Pravnik

pre 14 godina

"Vladimir Cvijan, jedan od najboljih pravnika u Srbiji i najpriznatiji srpski pravnik u Evropi i svetu". Po zanimanju sam diplomirani pravnik i malo sam stariji od kolege Cvijana. Ja ne mogu recima da vam opisem koliko je ova izjava smesna. Pa Srbija nije imala priznatog pravnika u evropskim okvirima jos od vremena Slobodana Jovanovica, Zivojina Perica, Tome Zivanovica i Radomira Lukica (govorimo uglavnom o prvoj polovini proslog veka). Ali od koga je izjava i ne cudi.

Damir

pre 14 godina

A kad je on napiusao te tolike zakone? Koji su to i kakvi zakoni? Jedan od zakona koje je "pisao Vladimir Cvijan" je bio npr.i onaj skandalozni zakon o tajnama cije usvajanje su jedva, tek posle zestoke javne guzve, sprecili gospoda Sabic i Jankovic.

Mirkovic M.

pre 14 godina

A ko lansira ovakve prevrtace, sumnjivih strucnih i licnih kvaliteta? Eto taj Cvijan je do juce bio kobajagi proevropski a sad, bez problema lajt radikal. A sutra ce biti nesto trece i opet ce da dobije neku funkciju .A nikad niko nece znati za sta je on to kobajagi strucan.

NVO

pre 14 godina

Cvijan je tipican proizvod nase partiokratije. Pravio je karijeru kao ljubimac Borisa Tadica. Sad oseca da kola idu nizbrdo pa ce da je pravi kao ljubimac Tome Nikolica. A price o tome da je on nekakav ozbiljan, veliki pravnik su, za svakog ko ga zna, smesne.

MLADEN

pre 14 godina

Tako je to kad na vazna mesta stranke dovode ljude problematicnog digniteta. Cime je taj Cvijan zasluzio da do skora bude generalni sekretar predsednika republike? Ko je do sad cuo za njega? Koje iskustvo i na kojim drzavnim poslovima je imao? Ko ga je i na osnovu cega postavio?

Dejan

pre 14 godina

Zaista ne mogu da verujem da postoji bilo ko da ga poznaje a da se, na izjavu da je Vlada Cvijan "najbolji pravnik u zemlji" nece grohotom nasmejati.

džordž

pre 14 godina

Smučilo se čoveku. "Reformu pravosuđa" kritikovao pa se zamerio Trivanki. A njen jedan brat izabran za sudiju ,a drugi danas postaje sudija Ustavnog suda. DS privatizovao pravosuđe, a Tadić to kao ne zna. Cvijan je u pravu što je napustio DS,a gde se opredelio to je njegova privatna stvar.Tek će biti lomova u DS. Preterali su.

Dragan

pre 14 godina

Lični savetnici i sekretari su najbliži saradnici osoba koji ih biraju. Ovo je veliki udarac za Borisa Tadića i DS, posebno imajući u vidu razloge zbog kojih je Cvijan napustio predsedništvo (koruptivna reforma sudstva). Međutim, mislim da ovde ima i kontantnog sukoba koji tinja izmedju članova Tadićevog kabineta i sa druge strane visokih funkcionera DS

Dragan

pre 14 godina

E, pa mnogo ste smešni.
Najpriznatiji srpski pravnik u Evropi i svetu. Pa zar to nije Vučić. A i Toma je kao nešto studirao prava.
Dečko je umislio da će on postavljati sudije, zato je i prihvatio to mesto, pa kad su ga šutnuli sad drvlje i kamenje po DS-u.
Svaku vrstu prezira osećam prema prevrtačima, izdajicama i sl. A vi gospodo iz SNS samo sakupljajte Kneževiće i Cvijane pa ćete daleko dogurati...

Dragan

pre 14 godina

Lični savetnici i sekretari su najbliži saradnici osoba koji ih biraju. Ovo je veliki udarac za Borisa Tadića i DS, posebno imajući u vidu razloge zbog kojih je Cvijan napustio predsedništvo (koruptivna reforma sudstva). Međutim, mislim da ovde ima i kontantnog sukoba koji tinja izmedju članova Tadićevog kabineta i sa druge strane visokih funkcionera DS

džordž

pre 14 godina

Smučilo se čoveku. "Reformu pravosuđa" kritikovao pa se zamerio Trivanki. A njen jedan brat izabran za sudiju ,a drugi danas postaje sudija Ustavnog suda. DS privatizovao pravosuđe, a Tadić to kao ne zna. Cvijan je u pravu što je napustio DS,a gde se opredelio to je njegova privatna stvar.Tek će biti lomova u DS. Preterali su.

Pravnik

pre 14 godina

"Vladimir Cvijan, jedan od najboljih pravnika u Srbiji i najpriznatiji srpski pravnik u Evropi i svetu". Po zanimanju sam diplomirani pravnik i malo sam stariji od kolege Cvijana. Ja ne mogu recima da vam opisem koliko je ova izjava smesna. Pa Srbija nije imala priznatog pravnika u evropskim okvirima jos od vremena Slobodana Jovanovica, Zivojina Perica, Tome Zivanovica i Radomira Lukica (govorimo uglavnom o prvoj polovini proslog veka). Ali od koga je izjava i ne cudi.

NVO

pre 14 godina

Cvijan je tipican proizvod nase partiokratije. Pravio je karijeru kao ljubimac Borisa Tadica. Sad oseca da kola idu nizbrdo pa ce da je pravi kao ljubimac Tome Nikolica. A price o tome da je on nekakav ozbiljan, veliki pravnik su, za svakog ko ga zna, smesne.

Dejan

pre 14 godina

Zaista ne mogu da verujem da postoji bilo ko da ga poznaje a da se, na izjavu da je Vlada Cvijan "najbolji pravnik u zemlji" nece grohotom nasmejati.

Olga

pre 14 godina

Ma kakav veliki pravnik, kakvi bakraci.Taj Vladimir Cvijan je obican aparatcik koji je okrenuo ledja jednoj politikantskoj strukturi da bi prisao drugoj jer misli da je konjukturnija.

Goran

pre 14 godina

Najbolji student Pravnog? Zanimljivo ... Radikali / ex Radikali ih imaju vise. I sam Vucic je bio student generacije, a da ga nisu ni videli kad polaze ispite ... osim toga pravom se nikada nije ni bavio, vec je odmah poceo da mlati slamu kao politicar.

Olivera

pre 14 godina

Cvijan nije nemoralan, on je tipican produkt nase partitokratije. Bez znanja, zasluga i iskustva Tadic je Cvijana postavio na vazno mesto. Sad kad zvezda DS ubrzano bledi Cvijan menja dres i gospodara. Tipicno.

MLADEN

pre 14 godina

Tako je to kad na vazna mesta stranke dovode ljude problematicnog digniteta. Cime je taj Cvijan zasluzio da do skora bude generalni sekretar predsednika republike? Ko je do sad cuo za njega? Koje iskustvo i na kojim drzavnim poslovima je imao? Ko ga je i na osnovu cega postavio?

Missa

pre 14 godina

Jeste da nam je pravni sistem srozan na najnize moguce grane al ipak nije dotle da je Vlada Cvijan "najpriznatiji srpski pravnik". Ako je i od Vucica, bas je mnogo. Osim ako je u pitanju dobar vic.

Mirkovic M.

pre 14 godina

A ko lansira ovakve prevrtace, sumnjivih strucnih i licnih kvaliteta? Eto taj Cvijan je do juce bio kobajagi proevropski a sad, bez problema lajt radikal. A sutra ce biti nesto trece i opet ce da dobije neku funkciju .A nikad niko nece znati za sta je on to kobajagi strucan.

Damir

pre 14 godina

A kad je on napiusao te tolike zakone? Koji su to i kakvi zakoni? Jedan od zakona koje je "pisao Vladimir Cvijan" je bio npr.i onaj skandalozni zakon o tajnama cije usvajanje su jedva, tek posle zestoke javne guzve, sprecili gospoda Sabic i Jankovic.

Dragan

pre 14 godina

E, pa mnogo ste smešni.
Najpriznatiji srpski pravnik u Evropi i svetu. Pa zar to nije Vučić. A i Toma je kao nešto studirao prava.
Dečko je umislio da će on postavljati sudije, zato je i prihvatio to mesto, pa kad su ga šutnuli sad drvlje i kamenje po DS-u.
Svaku vrstu prezira osećam prema prevrtačima, izdajicama i sl. A vi gospodo iz SNS samo sakupljajte Kneževiće i Cvijane pa ćete daleko dogurati...

Pavel

pre 14 godina

Bitan je razlog zasto je podneo ostavku: nezakonitosti i korupcija pri izbora sudija i tuzilaca. Gde je sad portparol Republickog tuzilastva da se izjasni hoce li da utvrde ima li istine u njegovim recima ili mu kao i svi mi ostali veruje ili i sam zna da je sve istina.

Marko

pre 14 godina

Nikakav gubitak za Tadicev kabinet i jos jedna bajka Vucic Aleksandra. Covece tebi vise niko u Srbiji ne veruje ni da je danas cetvrtak kao ni tvom sefu!

Natalija

pre 14 godina

Poverljivog kadra je MALO, pa prelaze iz stranke u stranku (u nevladin sektor, medije i tsl). Sve kadrovske ključeve države Srbije drže „službe“ koje su formirane krajem 1944 godine. Preko tih kadrovskih ključeva evo oni vladaju već 65 godina – a kakvi su rezultati tog vladanja? Srbija „crna rupa“ u Evropi, „ruska gubernija“ u vreme kad su sve zemlje Varšavskog pakta u EU i NATO, dalje ne trebam ništa da pišem. Ua za poslednju Orvelovsku državu u Evropi.

đura mornar

pre 14 godina

Gospodine kapetane Tadiču, koliko se razumem u posao tebi izgleda brod ubrzano tone. Posada te napušta. Šta na to kaže tvoj najbolji prijatelj Dodik?

Old Nick

pre 14 godina

Šta ste navrli na g. Cvijana? Anonimusi "žuti". Naravno da nije bo član DS, u rukovodstvu ove stranke malo poštenih ima. O članstvu ne mislim ništa loše. Setite se samo demokrate Mićunovića i njegove "lekcije" novinarima. Ako ste toliko odani milom vam predsedniku stranke javite se na upražnjeno mesto i služite ga verno. Ne trebate vi njemu. Vaš glas? E, to je druga stvar. Mućnite malo glavom i pročitajte šta je čovek TAČNO napisao predsedniku Tadiću i šta je sve preduzimao nedeljama pre toga. I uživajte u deformisanom pravosuđu dok vas jednog dana ne uzme pod svoje. Zar ste zaboravili kakve su komentare čitaoci pisali o "reformni" pravosuđa? Tada ste lupali pluseve, a sada minuse. Uverićete se i sami da je g. Cvijan častan čovek. A vi "žuti", koji ste "štiklirali" sudije za "odstrel" i javljali kao pravi doušnici podatke sa lokala u izmeštenu "centralu" - ne znate ni sami u šta ste se upleli. Među vama vidim buduće preletače.

Milan

pre 14 godina

Sto se Cvijana tice mislim da je to jako jako los karakter. To i deca prepoznaju... bas lici iz ds-a u sns. Kako se taj covek oseca danas pred kamerama? Jadna je ova Srbija!

bivši otporaš

pre 14 godina

O kojim idejama pričate? Zar ne vidite da je DS postala obična interesna grupa, u kojoj je samo lični interes bitan. Čovek je video očiglednu korupciju i nije hteo da učestvuje u tome. Zato mu svaka čast. Koju je partiju sada izabrao je njegova privatna stvar. Podrška svakome ko ukaže na zloupotrebe u vlasti.

pravnik

pre 14 godina

Ako mene pitete , u odnosu na one sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Cvijan je AKADEMIK. A pošto Kragujevački kadrovi svake fele vedre i oblače ode čovek da se više ne bruka.

marija

pre 14 godina

koliko ljudi je culo za ovog cvijana do ove konferencije za stampu? inace, znam gospodina, radili smo zajedno jedno kratko vreme, i znam da taj ima jos mnogo stanica da se vozi dok ne stigne do "najboljeg pravnika srbije."
takodje, svasta moze biti razlog za ovaj prebeg, ali ne verujem da to moze da bude nekakav cvijanov otklon u pogledu takozvane reforme pravosudja. da su druge stvari tekle kako je planirao, mladjahni pravnik branio bi reformu do poslednjeg razresenog sudije.

komentator

pre 14 godina

Kao neko ko nece glasati ni za DS, a ni za SNS, mogu da kazem da ovaj "derbi" izgleda ovako:
- sa jedne strane je ozasloscena porodica (DS) koja ogovara odbeglo celjade iz familije
- da druge strane je SNS, koji likuje zbog ukradene mlade.

Sve u svemu, 1:0 za SNS, ipak je prebegao dojucerasnji generalni sekretar predsednika.

nebojsa,nbgd

pre 14 godina

Direktno iz kabineta predsednika Tadica kod Tome u "evropske naprednjake", nesto jako iznenadjujuce!! Ili mu je postalo jasno da aktuelna vlada vrlo brzo pada ko zrela kruska ili je na specijalnom zadatku da dogovori buducu koaliciju Tadic/Toma odnosno da utvrdi "evropski put" u novom pakovanju!!

LJILJANA

pre 14 godina

SRAMOTA!!! Vladimir Cvijan je bio jedan od saradnika PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE. Svaki covek koji ima tu privilegiju, trebao bi da bude ponosan. A on? Prodao se za sitne pare.

vlada

pre 14 godina

Cvijan je napravio glup potez, i pre svega nemoralan. Tadic mu je pruzio sve, napredovao je svetlosnom brzinom, u tim godinama, biti savetnik, a potom i gen.sek, govori o bezrezervnoj podrsci, i poverenju koje je Tadic imao u njega. Da li neko moze za nepunih mesec dana da toliko promeni misljenje, da iz ds-a predje u sns, ne naravno. Ovde se radi o koristoljublju, Vucic mu je ponudio vise, klasican preletac, dodao bih, ne previse pametan, jer sam 100% siguran da sns nece biti deo vladajuceg bloka ni posle izbora. Oni imaju losu percepciju, evo na mom primeru cu objasniti. Maximalno sam nezadovoljan vlascu ds-a, zivotnim standardom, ma nista dobro o vladajucoj kasti ne mogu da kazem, ali nema sansi da zaokruzim sns, nikada, jer na ovom primeru vidim, kako oni misle da vladaju, sa Knezevicem, Cvijanom, i ostalim ds-ovim skartom, i kakvu poruku salju, preletaci su dobrodosli kod nas, mi dajenmo vise. Bojkot izbora, to je moj izbor ...

jos bolji pravnik

pre 14 godina

Jeste najbolji pravnik u zemlji. A najbolji ekonomista je Ludi Sesirdzija, najbolji doktor Cesirska macka, najbolji inzinjer Plava gusenica....

Милован Миловановић

pre 14 godina

Први пут чујем да је Вучић признао да је неко бољи у нечему од њега. То је велики помак! Србија више нема светска имена у правној науци, као што их је имала некада-Слободан Јовановић, Милан Бартош, Милован Зоричић (изабран за судију Међународног суда правде 1945. године), Тома Живановић... Од живих, "светско име" је Смиља Аврамов, а још 5-6 их је "познато" у светској јуриспруденцији, међу којим није, наравно, дотични господин. Из ових "трансфера" се види да је политика код нас само средство за, спортским речником речено, "велики уговор" о преласку у други тим.

Mini

pre 14 godina

A gde su dokazi, najbolji pravniče u Srbiji?Samo dižete prašinu da bi vas mediji spazili i skupljate poene.Gluposti, ajde sad nek zakazuju za svakog novog člana posebnu konferenciju, mogu da pozovu i CNN,BBC kad prave već cirkus.

bzb

pre 14 godina

malo je cudno kako jedan po jedan od Tadicevih ljudi tako prelaze u sns... Treba se zapitati zasto? A ne posuti odmah optuzbe,vredjanja,nagadjanja ... Niko od nas ne zna polja sahovske table po kojima "oni"igraju...

PeraA

pre 14 godina

Pa ne kaze niko da je presao u SNS vec da se uclanio. Sto znaci da nije ni bio clan neke druge partije.
A covek ako mislida ce da se usreci sa naprednjacima to je opet nejgovo pravo da misli.

BoBo

pre 14 godina

Nisu više radikali. Promenili su im dijagnozu. A kod Tome sve kadar do kadra: optuženici, klevatari...Zanimljiv kadar koji je spreman da vodi Srbiju, samo je pitanje gde?U sunovrat? Ja tamo ne želim da idem, njima ako se ide nek izvole.

Nikola Kosanović

pre 14 godina

U vezi sa ostavkom g. Vladimira Cvijanima i RAZLOZIMA njegove ostavke, evo jednog pitanja za VSS i ostale neupućene u zakone Republike Srbije. Pre toga da pogledamo šta je PROPISANO odredbom čl. 57. Zakona o Visokom savetu sudstva? Propisano je da će se "izborni postupak članova STALNOG sastava VSS iz reda sudija" SPROVESTI u roku od šest meseci od dana početka rada sudova određenih Zakonom o uređenju sudova. Od 01.01.2010. sudovi su počeli da "rade" (iako krajnje USPORENO). Rok iz ZAKONA za ZAVRŠETAK propisanog postupka je 30.06.2010.g.

PITANJE: da li će oni koji su DUŽNI da POŠTUJU pravni poredak - zaista poštovati isti ili će nastaviti da rade onako kako je to UKRATKO opisano u ostavci g. Cvijana? Da podsetim, predsednik Tadić je pre neki dan podvukao da se "pravni poredak u Srbiji mora poštovati". Svedoci smo da se neprestano NE poštuje. I?

ODGOVOR: Visoki savet sudstva će PONOVO prekršiti ZAKON, kao i bezbroj puta do sada (disertacije će se o tome uskoro pisati).

ZAKLJUČAK: SUDSKA VLAST u kontinuitetu KRŠI i USTAV i ZAKON (u mojim komentarima sam ukazao na KONKRETNE odredbe KONKRETNIH propisa) - ništa se povodom toga nije preduzimalo ni do 04.03.2010. kada je g. Cvijan podneo ostavku, niti se bilo šta namerava preduzeti.

Na zajedničkoj konferenciji Društva sudija i Udruženja tužilaca održanoj 15.04.2010. javnost je upoznata sa sadržinom NOVE deklaracije Konsultativnog veća evropskih sudija o reformi pravosuđa u Srbij". U njoj se navode ove “pohvale: a) da je reizbor ugrozio princip stalnosti sudija, b) da je način na koji je sproveden povredio je međunarodne standarde i IGNORISAO stavove Venecijnaske komisije, i c) da postoji zabrinutost da vraćanje poverenja u pravosudni sistem neće biti ostvaren ni na DOMAĆEM, ni na MEĐUNARODNOM nivou.

Dakle, gospodo, ili je g. Cvijan “špijun” Konsultativnog veća evropskih sudija ili je častan i hrabar čovek koji se usudio da ukaže na ono što već i stručna javnost cele Evrope ZNA, a “ne znaju” predsednik Tadić i naši “deformatori” pravosuđa. Mnogi komentatori su reformu pravosuđa ocenili kao nezakonitu, nestručnu, štetočinsku i skandaloznu. Među njima i ja, od prvog dana, na ličnom iskustvu koje kao bivši sudija i advokat sa stažom od 20 godina imam.

pravnik

pre 14 godina

Gospodin Cvijan nije najbolji pravnik u Srbiji. Sami smo se uverili da su to: S.Malović, N.Mesarović, S.Radovanović i mlađani T.Zorić - oni su najbolji.

Dule Momirov

pre 14 godina

Interesantni su ovi preleti - čini mi se da kao zemlja sazrevamo. Pre je kod prelaza iz stranke u stranku bilo aktuelnije sa nekim materijalnim motivima, dok se sada prelazi dešavaju gotovo isključivo iz nezadovljstva postojećom strankom. Dakle, još uvek nije u pitanju političko ubeđenje ili ideologija koja stoji iza motiva za prelaz, ali je neki pomak ipak napravljen - motiv nije tako surovo materijalan.
Optimista.

Jelena

pre 14 godina

Opet imamo priliku da vidimo koliko SNS ima potrebu da medijima plasira toliko bitne podatke građanima – a to su novi članovi njihove stranke. Da li zaista žive u ubeđenju da nas to zanima? Gospodin Cvijan je bio nestranačka ličnost i kao takav ima apsolutno pravo da se angažuje u politici, ali neka se ne pravda pričama o bezbednosti svoje porodice. Jako je ružno igrati na kartu familijarnosti kada su u pitanju puki interesi.

Hansenula

pre 14 godina

Možemo li da dobijemo Cvijanov index na uvid?A šta drugo ostaje SNS-u nego da mlati praznu slamu i saziva konferencije.Ljudska glupost je beskonačna...

Cistka

pre 14 godina

Nastavi Tomo, verujem da ce ti Boris biti zadovoljan, ocistices mu stranku od svih nesposobnih kadrova! Od Gorana Knezevica, do ovog bivseg, za kojeg niko i ne zna...

Cile

pre 14 godina

Koliko li je novca Toma dao za ovaj transfer?
Vidim da se u Arandjelovcu razbacuje, ne bi me cudilo da je ovaj prelazak motivisan novcanom naknadom.

marija

pre 14 godina

O cemu ova dvojica pricaju, o sahu i pravima. Ma, nsli su se, veliki pravnici. Suludo je komentarisati ovakve izjave, igrati se igre rekla-kazala... Neki ljudi treba da se uozbilje a ne da se igraju politike.

Nataša

pre 14 godina

Politika je oblast koja me ni u jednom pogledu ne interesuje. Sve je toliko prljavo, beskrupulozno... Taman kad sam pomislila da nas pravi ljudi vode pravim putem na momenat sam se zamislila. I onda se dogodilo ovo... Toliko je potreslo nas građane koji nemamo posao, koji preživljavamo iz dana u dan... Srećna sam što Toma i Vučić imaju sa kim da igraju šah. Toliko o tome da poštuju nas građane i da razumeju naše probleme. Predsednik Tadić je u svojim redovima imao čoveka koji se izdavao za nekog ko je stručan u svom poslu, a ispostavilo se da je to jedan pravnik koji zna detalje o korupciji ali i ne želi da ih preda!!! Zaista, smešna situacija.

Kempa

pre 14 godina

Cvijan, ko je to? šta je to?
Ne znam sada kako će ga Tadić preboleti, moraću da mu pošaljem mail utehe... A i DS-u (čiji član nije bio) se sada crno piše.
Veoma bitan lik!

adam impuls

pre 14 godina

Bilo bi dobro da sve maligne ćelije demokratske stranke skinu svoje maske i presele se gde im je mesto. Bitno da su danas svi oni koji su kočili srbiju veći evropejci nego svi oni koji godinama rade na evropejizaciji srbije. Ah Srbijo medju vetrovima...

Petar

pre 14 godina

Nadam se samo da neće SNS sazivati konferencije kad god im se učlani novi član... Naročito "bitan" poput ovog običnog sekretara koji je najavljivan kao nekadašnji visoki funkcioner...

Miloš

pre 14 godina

Sasvim je očigledno da kod nas postoji više onih ljudi koji ne umeju da ostanu dosledni poslu koji obavljaju. Svi veruju da mogu nešto više, ali ne trude se dovoljno. Zato je najpametnije učlaniti se u neku stranku, koja će vas za poverljive informacije (koje imate sa prethodnog posla) staviti na visoke funkcije. To je toliko senzacionalna vest, u udarnim terminima, da ovo vodi ruglu. Sramota je ovo što gledamo... Vučić čoveka predstavlja kao nekog ko odlično igra šah? Pitaću samo PA?

Pravnik

pre 14 godina

Pa nije ni cudo sto je podneo ostavku, verovatno mu se vise isplati novac koji je dobio od Naprednjaka da izmislja bljuvotine nego sto bi zaradio posteno radeci svoj posao. Ovakvi ljudi su i pravi uzrocnici neefikasnosti i traljavosti birokratije u Srbiji, drago mi je sto vise ne radi. "Cvijan je jedan od najboljih pravnika u Srbiji i Evropi i napisao je više od 70 zakona u ovoj zemlji". Hahahha ovaj Vucic je smesan za medalju. Posao koji je obavljao Cvijan je podrazumevao prosledjivanje poste, prekucavanje dokumenata :)) To sekretari koliko ja znam i rade :)

DRAGICA

pre 14 godina

Gospodin Cvijan treba da dokaze koje ima dostavi nadleznim institucijama, ukoliko ukazuju na korupciju i nezakonitosti prilikom reizbora sudija, od sustinske je vaznosti da se takve tvrdnje provere i utvrdi istina.
Svako ima pravo da bira u koju ce se stranku ukljuciti ali niko nema pravo da prikriva izvrsioce krivicnih dela.

nikola_su

pre 14 godina

Presudan faktor kod prelaska je bio razgovor sa Nikolićem. Obećao Toma (ponovo) da će na sledećim izborima sigurno pobediti ili napušta politiku. Tomo ispuni obećanje pa da te 2012. ispratimo u zasluženu penziju.

sunshine

pre 14 godina

Naravno da gospodin Cvijanov nije bio clan DS-a jer da jeste nikad ne bi tako lako promenio svoju ideologiju i presao u SNS.Ne znam samo da li ih je izabrao zbog dobrih igraca saha ili necega drugog ???

Old Nick

pre 14 godina

Na najmanje dva pitanja mora se hitno dati odgovor. Prvo - da li „pravni poredak u Srbiji koji se mora poštovati“ kako to nedavno izjavi predsednik Boris Tadić, važi i za „bogove srbijanskog pravosuđa“, članove Visokog saveta sudstva po funkciji, ili su kao i svi „bogovi“ iznad zakona u Republici Srbiji? Drugo - da li pomenute imunitet štiti od svake zloupotrebe službeneog položaja koju oni, eventualno, u svom činjenju počine?
Moje skromno pravno obrazovanje, ali ništa manje od svih članova VSS (bilo po funkciji ili izbornih), od kojih svaki ima manje radnog iskustva od mene (pa i Mesarović, iako malo starija), navodi me na zaključak da se pravni poredak Republike Srbije MORA i na njih odnositi. Zato za članove VSS i ostale neupućene u propise Republike Srbije navodim da član 359. stav 1. Krivičnog zakonika PROPISUJE: „Službeno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog, kazniće se...“.

Teže su povređena prava najmanje 95% nereizbranih sudija koji su po Ustavu već izabrani na STALNU sudijsku dužnost. Nestručniji, nedostojniji i neosposobljeni su umesto njih reizabrani ili prvi put izabrani (a mnogi od njih u nekoj su VEZI sa članovima prvog sastava VSS po funkciji: sinovi, kćerke, braća, sestre, prijateljice, drugari, kolege iz kancelrije, etc.). Reizabrali su mrtvog sudiju, neke sudije reizabraše u po dva suda, izabranog u jedan sud „prebaciše u drugi“, izabraše sudiju u sud u koji nije ni konkurisao, i još mnogo takvih činjenica i kršenje Ustava i zakona KARAKTERIŠE rad Visokog saveta sudstva. A sve to se odnosi i na bivše sudije za prekršaje.

PREDLAŽEM zakazivanje vanredne sednice Narodne skupštine Republike Srbije i donošenje POSEBNOG ZAKONA (lex specialis) sa stupanjem na snagu 01.05.2010.g. kojim će se, polazeći od stavova Ustavnog suda Republike Srbije, otkloniti sve štetne posledice delovanja VSS i DVT, tako što će se (A)poništiti svi akti (opšti akti, predlozi i odluke o izboru sudija) VSS i DVT, kao i opšte sednice VKS o imenovanju sudija US, (B)odrediti da sve zatečene sudije i sudije za prekršaje izabrane ili imenovane do 15.12.2009.g. nastavljaju da rade u sudovima koji su preuzeli nadležnosti i predmete sudova i organa koji su zamenjeni novim sudovima, (C) izvršiti neophodne izmene zakona (Ustavnog zakona, Zakona o sudijama i drugih zakona) u pogledu ROKOVA i drugo - jer je već sada jasno da se ROKOVI nisu poštovali i ne poštuju se, (D) urediti pravo sudija prvi put biranih, koji nisu bili sudije za prekršaje, na vraćanje na ranije radno mesto, a ako to nije moguće i pravo na naknadu štete, (E)status sudskih odluka donetih od 01.01.2010. do 30.04.2010.g. kao pravnovažećih i (F)druga pitanja radi nesmetanog funkcionisanja pravosudnog sistema.

Bolje danas, nego sutra. Ovo teško bezakonje i pravni haos se ne može rešiti daljim „zaplitanjem“ i „saplitanjem“ već jedino posebnim ZAKONOM čije donošenje predlažem. On će se morati doneti (kad.-tad) ako zaista postoji „politička volja“da se poštuju primedbe iz evropskih institucija. I odmah potom osmisliti stvarnu reformu pravosuđa, poveriti sprovođenje stručnim i časnim ljudima koji bi je „step by step“ (sud po sud) ZAKONITO sprovodili po PLANU REFORME sačinjenom na osnovu postojeće strategije.

Vlado

pre 14 godina

Ne razumem medije... Naslov u Blicu: "Cvijanov PREŠAO u SNS", na sajtu B92 u tekstu: "TRANSFER Cvijanova"... Ili sam ja lud, ili... Ali on je jasno rekao da nije bio član DS-a ili bilo koje druge stranke

Goran

pre 14 godina

Nemam nameru da zalazim u lične namere dotičnog gospodina, a koje se tiču njegovog pristupa političkoj partiji. Šta više – nije bitno da li si član neke stranke, nego način na koji obavljaš posao. Mislim da Cvijan nema pravo da govori o nezakonitim poslovima ukoliko za to ne dostavi dokaze. Državna tajna se sigurno ne krije od predsedika države, a po saopštenju iz Predsedništva jasno nam je da Tadić nije upućen.

PeaceChe

pre 14 godina

Uz partiju saha, prijatelj je prijatelja posavetovao da je cool menjati svoje misljenje... BUDUCI VECITI PODPREDSEDNIK je pre par meseci otvorio svoju dusu i uverio nas da se on oduvek zalagao za EURO SRBIJU i da nikada nije imao SHOVINISTICKE STAVOVE... kako su to NAJBOLJEG PRAVNIKA kochili?! nasli se JING i JANG...

Sandra

pre 14 godina

Uopste nije bitno da li je ili nije bio clan DS-a, vazno je poverenje da bude sekretar predsednika(ili sta god da je bio)koje je on izigrao...Sta bi on,i kod ovih i kod onih...Strasno je to kako ljudi menjaju drasticno misljenje..Ako si podrzavao jednu stranu,nije logicno da sad podrzavas totalno drugaciju...U sustini,ovo je na kraju i dobro,zasto bi ovakva osoba uopste i trebala predsedniku..resio se bede!!!

Ivana K.

pre 14 godina

Ustavno pravo svakog građanina i građanke je da bude politički angažovan/a. Ako gospodin, kako god se već zvao i čime god se bavio, smatra da će mu SNS obezbediti bolju budućnost, onda mu srećan put. Zašto najobičnijem učlanjenju u najobičniju političku partiju davati toliko značaja?

Ljiljana

pre 14 godina

Da, dobar stručnjak i tako je i nama koji smo službeno sarađivali, predstavljan kao čovek od profesije i velikog Tadićevog i Mićunovog poverenja. A kako u upravi niko ko nema političku pripadnost stranaka na vlasti ne može biti primljen od 2007.god, sigurno je da je bio član DS..Lično se radujem promeni stava, ali i ne zaboravljam kakvo čuđenje je izražavao mojim argumentima, svojevremeno. Uvek je dobro da profesija ne služi političkim igrama,s amo napred struka, pa sve ostalo.

Mina

pre 14 godina

Kakve su to priče-imam dokaze, ali neću da ih dam?! Potpuno nezrelo! Ali dobro, ako takav kadar treba SNS-u, onda OK. Njihov problem.

zoka

pre 14 godina

Pa neka ide da igra šah sa Vučićem, svejedno više od toga neće moći. Krajnje je ljigava promena jednih ideja u ideje koje su tokliko suprotne i različite, prosto postaje jasno da stavovi i ubedjenja nisu bila važna, ranije, ili nisu važna sada kada prilazi SNS-u. U svakom slučaju, dokazao je da je licemer. Sve ostale izjave, pogotovo one o bezbednosti svoje porodice, služe da bi podigao što veću senzaciju oko sebe.

Todor

pre 14 godina

Od celog teksta nije mi jasan samo ovaj deo o bezbednosti njegove porodice. Valjda mu savest nije čista zbog nečega, ili šta ti ja znam...

Marina

pre 14 godina

Dobro je što Vladimir Cvijan nije ni bio član DS-a. "Zabrljao" je nešto na svom radnom mestu i pobegao u naprednjake. To samo pokazuje kakvi ljudi čine kadar SNS-a.

Zivojin T

pre 14 godina

U ovakvu izreziranu pricu SNS-a ni deca koja se igraju u vrticima ne bi poverovala. Izuzetno jeftin marketing dva vrsna poznavaoca saha koji ce sada, kada g-dina Cvijan vise ne radi, imati mnogo slobodnog vremena da na Kalemegdanu igraju sah.

Asmir

pre 14 godina

hahahahah
Ne znam sto se ovome daje ovoliki znacaj! Smesna mi je ova kampanja "novih radikala" Covek nije imao veze sa DS-om. A ako je primetio korupciju, zbog cega nije prijavio...

Kol'koKostasCvijane

pre 14 godina

Da li je moguce da neko tek tako promeni svoje stavove, ciljeve i ideale preko noci?!? Hvala ti Cvijane sto nikad vise neces imati nikakve veze sa predsednikom nase drzave!

Marko

pre 14 godina

Ja mislim da se čoveku nije svidelo koliko ga plaćaju, pa je odlučio da se priključi nekoj od stranaka, a posto je odlazio od Tadicevog kabineta onda je logično da kad već odlaziš pribegneš politički suprotnom misljenju. Uostalom kad je bilo ko u našoj zemlji kad bi imao "dokaze" o nečemu tako crnom propustio priliku da iskoristi tu prednost, volim tako pametne ljude kad pokušavaju da mažu oči javnosti cccc....

Joca

pre 14 godina

DS je socjaldemokratska partija, levog-centra i vecina glasaca Demokratske stranke to zna.
Ako neka druga partija smatra ili neko drugi da politicki program DS nije baziran na socijaldemokratiji i levici to
samo znaci da oni ne razumeju politiku, jer vecina partija cak i ne zna gde pripaadju da li su desnica,
da li levo orijentisane, na primeru SNS se vidi po njihovim liderima da su bili Ultra desnicari a da to sada
definitnvno nisu, ali nisu sada ni desni ni levi a ni centar.
Demokratska stranka je partija levog centra a oni koji su mislili da su desni centar otisli su sredinom
devedesteih, oni koji su hteli da budu liberalniji otisli su pre par godina ali to ne sprecava demokratsku stranku da i dalje bude najmasovnija i najjaca partija u Srbiji.

Zemunac

pre 14 godina

- Mene zanima i postavio bih pitanje gospodinu Cvijanu, ako se toliko brine za bezbednost svoje porodice, zasto je onda i pristupio SNS-u ako misli da ce mu zbog toga porodica biti ugrozena? Da ja imam takva saznanja meni ne bi palo napamet da ugrozavam porodicu pristupanjem u partiju. Ali, ipak je glad za novcem presudila u slucaju gospodina Cvijana koliko vidim. Toliko o tome koliko brine.....

Levy878

pre 14 godina

Ne shvatam tu stalnu potrebu Nikolića da stalno pokušava da pridobije jeftine političke poene ovakvim potezima. Garatovano će izmisliti kako je sa Cvijanom prešlo još ne znam koliko članova... nisam znao da Vučić igra šah ahahah kakva kliše :D

milan

pre 14 godina

ne razumem kakva je ova vest!?
zasto ne objavljujete promene i kada drugi menjaju radna mesta, vec evo kao u ovom slucaju kada jedan visoki
cinovnik iz vlasti to ucini?

Lokal

pre 14 godina

Kada pogledam kakvi sve ljudi u mojoj maloj opstini idu u SNS, mogu samo da sanjam kakvi su likovi taj Cvijan i kompanija koja ce se uskoro ugneziti kod Tome... Sto bi rekao Shojic: "Lepo drustvance, sve s kolca i konopca..."

Darko

pre 14 godina

Meni stvarno nije jasno kako čovek može tek tako promeniti svoje političko opredeljenje. Ali očigledno je našao sebi slične. Doslednost Cvijanova je lako prepoznatljiva u celom SNS-u, na čelu sa Tomom koji sada pljuje političkog oca u koga se godinama kleo...

Goran

pre 14 godina

Najbolji student Pravnog? Zanimljivo ... Radikali / ex Radikali ih imaju vise. I sam Vucic je bio student generacije, a da ga nisu ni videli kad polaze ispite ... osim toga pravom se nikada nije ni bavio, vec je odmah poceo da mlati slamu kao politicar.

NVO

pre 14 godina

Cvijan je tipican proizvod nase partiokratije. Pravio je karijeru kao ljubimac Borisa Tadica. Sad oseca da kola idu nizbrdo pa ce da je pravi kao ljubimac Tome Nikolica. A price o tome da je on nekakav ozbiljan, veliki pravnik su, za svakog ko ga zna, smesne.

Marko

pre 14 godina

Nikakav gubitak za Tadicev kabinet i jos jedna bajka Vucic Aleksandra. Covece tebi vise niko u Srbiji ne veruje ni da je danas cetvrtak kao ni tvom sefu!

Dragan

pre 14 godina

E, pa mnogo ste smešni.
Najpriznatiji srpski pravnik u Evropi i svetu. Pa zar to nije Vučić. A i Toma je kao nešto studirao prava.
Dečko je umislio da će on postavljati sudije, zato je i prihvatio to mesto, pa kad su ga šutnuli sad drvlje i kamenje po DS-u.
Svaku vrstu prezira osećam prema prevrtačima, izdajicama i sl. A vi gospodo iz SNS samo sakupljajte Kneževiće i Cvijane pa ćete daleko dogurati...

Olga

pre 14 godina

Ma kakav veliki pravnik, kakvi bakraci.Taj Vladimir Cvijan je obican aparatcik koji je okrenuo ledja jednoj politikantskoj strukturi da bi prisao drugoj jer misli da je konjukturnija.

MLADEN

pre 14 godina

Tako je to kad na vazna mesta stranke dovode ljude problematicnog digniteta. Cime je taj Cvijan zasluzio da do skora bude generalni sekretar predsednika republike? Ko je do sad cuo za njega? Koje iskustvo i na kojim drzavnim poslovima je imao? Ko ga je i na osnovu cega postavio?

Dejan

pre 14 godina

Zaista ne mogu da verujem da postoji bilo ko da ga poznaje a da se, na izjavu da je Vlada Cvijan "najbolji pravnik u zemlji" nece grohotom nasmejati.

Pravnik

pre 14 godina

"Vladimir Cvijan, jedan od najboljih pravnika u Srbiji i najpriznatiji srpski pravnik u Evropi i svetu". Po zanimanju sam diplomirani pravnik i malo sam stariji od kolege Cvijana. Ja ne mogu recima da vam opisem koliko je ova izjava smesna. Pa Srbija nije imala priznatog pravnika u evropskim okvirima jos od vremena Slobodana Jovanovica, Zivojina Perica, Tome Zivanovica i Radomira Lukica (govorimo uglavnom o prvoj polovini proslog veka). Ali od koga je izjava i ne cudi.

Mirkovic M.

pre 14 godina

A ko lansira ovakve prevrtace, sumnjivih strucnih i licnih kvaliteta? Eto taj Cvijan je do juce bio kobajagi proevropski a sad, bez problema lajt radikal. A sutra ce biti nesto trece i opet ce da dobije neku funkciju .A nikad niko nece znati za sta je on to kobajagi strucan.

Milan

pre 14 godina

Sto se Cvijana tice mislim da je to jako jako los karakter. To i deca prepoznaju... bas lici iz ds-a u sns. Kako se taj covek oseca danas pred kamerama? Jadna je ova Srbija!

LJILJANA

pre 14 godina

SRAMOTA!!! Vladimir Cvijan je bio jedan od saradnika PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE. Svaki covek koji ima tu privilegiju, trebao bi da bude ponosan. A on? Prodao se za sitne pare.

vlada

pre 14 godina

Cvijan je napravio glup potez, i pre svega nemoralan. Tadic mu je pruzio sve, napredovao je svetlosnom brzinom, u tim godinama, biti savetnik, a potom i gen.sek, govori o bezrezervnoj podrsci, i poverenju koje je Tadic imao u njega. Da li neko moze za nepunih mesec dana da toliko promeni misljenje, da iz ds-a predje u sns, ne naravno. Ovde se radi o koristoljublju, Vucic mu je ponudio vise, klasican preletac, dodao bih, ne previse pametan, jer sam 100% siguran da sns nece biti deo vladajuceg bloka ni posle izbora. Oni imaju losu percepciju, evo na mom primeru cu objasniti. Maximalno sam nezadovoljan vlascu ds-a, zivotnim standardom, ma nista dobro o vladajucoj kasti ne mogu da kazem, ali nema sansi da zaokruzim sns, nikada, jer na ovom primeru vidim, kako oni misle da vladaju, sa Knezevicem, Cvijanom, i ostalim ds-ovim skartom, i kakvu poruku salju, preletaci su dobrodosli kod nas, mi dajenmo vise. Bojkot izbora, to je moj izbor ...

džordž

pre 14 godina

Smučilo se čoveku. "Reformu pravosuđa" kritikovao pa se zamerio Trivanki. A njen jedan brat izabran za sudiju ,a drugi danas postaje sudija Ustavnog suda. DS privatizovao pravosuđe, a Tadić to kao ne zna. Cvijan je u pravu što je napustio DS,a gde se opredelio to je njegova privatna stvar.Tek će biti lomova u DS. Preterali su.

Olivera

pre 14 godina

Cvijan nije nemoralan, on je tipican produkt nase partitokratije. Bez znanja, zasluga i iskustva Tadic je Cvijana postavio na vazno mesto. Sad kad zvezda DS ubrzano bledi Cvijan menja dres i gospodara. Tipicno.

Mini

pre 14 godina

A gde su dokazi, najbolji pravniče u Srbiji?Samo dižete prašinu da bi vas mediji spazili i skupljate poene.Gluposti, ajde sad nek zakazuju za svakog novog člana posebnu konferenciju, mogu da pozovu i CNN,BBC kad prave već cirkus.

Missa

pre 14 godina

Jeste da nam je pravni sistem srozan na najnize moguce grane al ipak nije dotle da je Vlada Cvijan "najpriznatiji srpski pravnik". Ako je i od Vucica, bas je mnogo. Osim ako je u pitanju dobar vic.

Natalija

pre 14 godina

Poverljivog kadra je MALO, pa prelaze iz stranke u stranku (u nevladin sektor, medije i tsl). Sve kadrovske ključeve države Srbije drže „službe“ koje su formirane krajem 1944 godine. Preko tih kadrovskih ključeva evo oni vladaju već 65 godina – a kakvi su rezultati tog vladanja? Srbija „crna rupa“ u Evropi, „ruska gubernija“ u vreme kad su sve zemlje Varšavskog pakta u EU i NATO, dalje ne trebam ništa da pišem. Ua za poslednju Orvelovsku državu u Evropi.

Marina

pre 14 godina

Dobro je što Vladimir Cvijan nije ni bio član DS-a. "Zabrljao" je nešto na svom radnom mestu i pobegao u naprednjake. To samo pokazuje kakvi ljudi čine kadar SNS-a.

Милован Миловановић

pre 14 godina

Први пут чујем да је Вучић признао да је неко бољи у нечему од њега. То је велики помак! Србија више нема светска имена у правној науци, као што их је имала некада-Слободан Јовановић, Милан Бартош, Милован Зоричић (изабран за судију Међународног суда правде 1945. године), Тома Живановић... Од живих, "светско име" је Смиља Аврамов, а још 5-6 их је "познато" у светској јуриспруденцији, међу којим није, наравно, дотични господин. Из ових "трансфера" се види да је политика код нас само средство за, спортским речником речено, "велики уговор" о преласку у други тим.

Hansenula

pre 14 godina

Možemo li da dobijemo Cvijanov index na uvid?A šta drugo ostaje SNS-u nego da mlati praznu slamu i saziva konferencije.Ljudska glupost je beskonačna...

BoBo

pre 14 godina

Nisu više radikali. Promenili su im dijagnozu. A kod Tome sve kadar do kadra: optuženici, klevatari...Zanimljiv kadar koji je spreman da vodi Srbiju, samo je pitanje gde?U sunovrat? Ja tamo ne želim da idem, njima ako se ide nek izvole.

Jelena

pre 14 godina

Opet imamo priliku da vidimo koliko SNS ima potrebu da medijima plasira toliko bitne podatke građanima – a to su novi članovi njihove stranke. Da li zaista žive u ubeđenju da nas to zanima? Gospodin Cvijan je bio nestranačka ličnost i kao takav ima apsolutno pravo da se angažuje u politici, ali neka se ne pravda pričama o bezbednosti svoje porodice. Jako je ružno igrati na kartu familijarnosti kada su u pitanju puki interesi.

Cile

pre 14 godina

Koliko li je novca Toma dao za ovaj transfer?
Vidim da se u Arandjelovcu razbacuje, ne bi me cudilo da je ovaj prelazak motivisan novcanom naknadom.

Goran

pre 14 godina

Nemam nameru da zalazim u lične namere dotičnog gospodina, a koje se tiču njegovog pristupa političkoj partiji. Šta više – nije bitno da li si član neke stranke, nego način na koji obavljaš posao. Mislim da Cvijan nema pravo da govori o nezakonitim poslovima ukoliko za to ne dostavi dokaze. Državna tajna se sigurno ne krije od predsedika države, a po saopštenju iz Predsedništva jasno nam je da Tadić nije upućen.

Damir

pre 14 godina

A kad je on napiusao te tolike zakone? Koji su to i kakvi zakoni? Jedan od zakona koje je "pisao Vladimir Cvijan" je bio npr.i onaj skandalozni zakon o tajnama cije usvajanje su jedva, tek posle zestoke javne guzve, sprecili gospoda Sabic i Jankovic.

đura mornar

pre 14 godina

Gospodine kapetane Tadiču, koliko se razumem u posao tebi izgleda brod ubrzano tone. Posada te napušta. Šta na to kaže tvoj najbolji prijatelj Dodik?

nikola_su

pre 14 godina

Presudan faktor kod prelaska je bio razgovor sa Nikolićem. Obećao Toma (ponovo) da će na sledećim izborima sigurno pobediti ili napušta politiku. Tomo ispuni obećanje pa da te 2012. ispratimo u zasluženu penziju.

Old Nick

pre 14 godina

Šta ste navrli na g. Cvijana? Anonimusi "žuti". Naravno da nije bo član DS, u rukovodstvu ove stranke malo poštenih ima. O članstvu ne mislim ništa loše. Setite se samo demokrate Mićunovića i njegove "lekcije" novinarima. Ako ste toliko odani milom vam predsedniku stranke javite se na upražnjeno mesto i služite ga verno. Ne trebate vi njemu. Vaš glas? E, to je druga stvar. Mućnite malo glavom i pročitajte šta je čovek TAČNO napisao predsedniku Tadiću i šta je sve preduzimao nedeljama pre toga. I uživajte u deformisanom pravosuđu dok vas jednog dana ne uzme pod svoje. Zar ste zaboravili kakve su komentare čitaoci pisali o "reformni" pravosuđa? Tada ste lupali pluseve, a sada minuse. Uverićete se i sami da je g. Cvijan častan čovek. A vi "žuti", koji ste "štiklirali" sudije za "odstrel" i javljali kao pravi doušnici podatke sa lokala u izmeštenu "centralu" - ne znate ni sami u šta ste se upleli. Među vama vidim buduće preletače.

Pravnik

pre 14 godina

Pa nije ni cudo sto je podneo ostavku, verovatno mu se vise isplati novac koji je dobio od Naprednjaka da izmislja bljuvotine nego sto bi zaradio posteno radeci svoj posao. Ovakvi ljudi su i pravi uzrocnici neefikasnosti i traljavosti birokratije u Srbiji, drago mi je sto vise ne radi. "Cvijan je jedan od najboljih pravnika u Srbiji i Evropi i napisao je više od 70 zakona u ovoj zemlji". Hahahha ovaj Vucic je smesan za medalju. Posao koji je obavljao Cvijan je podrazumevao prosledjivanje poste, prekucavanje dokumenata :)) To sekretari koliko ja znam i rade :)

Joca

pre 14 godina

DS je socjaldemokratska partija, levog-centra i vecina glasaca Demokratske stranke to zna.
Ako neka druga partija smatra ili neko drugi da politicki program DS nije baziran na socijaldemokratiji i levici to
samo znaci da oni ne razumeju politiku, jer vecina partija cak i ne zna gde pripaadju da li su desnica,
da li levo orijentisane, na primeru SNS se vidi po njihovim liderima da su bili Ultra desnicari a da to sada
definitnvno nisu, ali nisu sada ni desni ni levi a ni centar.
Demokratska stranka je partija levog centra a oni koji su mislili da su desni centar otisli su sredinom
devedesteih, oni koji su hteli da budu liberalniji otisli su pre par godina ali to ne sprecava demokratsku stranku da i dalje bude najmasovnija i najjaca partija u Srbiji.

bivši otporaš

pre 14 godina

O kojim idejama pričate? Zar ne vidite da je DS postala obična interesna grupa, u kojoj je samo lični interes bitan. Čovek je video očiglednu korupciju i nije hteo da učestvuje u tome. Zato mu svaka čast. Koju je partiju sada izabrao je njegova privatna stvar. Podrška svakome ko ukaže na zloupotrebe u vlasti.

Dragan

pre 14 godina

Lični savetnici i sekretari su najbliži saradnici osoba koji ih biraju. Ovo je veliki udarac za Borisa Tadića i DS, posebno imajući u vidu razloge zbog kojih je Cvijan napustio predsedništvo (koruptivna reforma sudstva). Međutim, mislim da ovde ima i kontantnog sukoba koji tinja izmedju članova Tadićevog kabineta i sa druge strane visokih funkcionera DS

Cistka

pre 14 godina

Nastavi Tomo, verujem da ce ti Boris biti zadovoljan, ocistices mu stranku od svih nesposobnih kadrova! Od Gorana Knezevica, do ovog bivseg, za kojeg niko i ne zna...

marija

pre 14 godina

O cemu ova dvojica pricaju, o sahu i pravima. Ma, nsli su se, veliki pravnici. Suludo je komentarisati ovakve izjave, igrati se igre rekla-kazala... Neki ljudi treba da se uozbilje a ne da se igraju politike.

Kempa

pre 14 godina

Cvijan, ko je to? šta je to?
Ne znam sada kako će ga Tadić preboleti, moraću da mu pošaljem mail utehe... A i DS-u (čiji član nije bio) se sada crno piše.
Veoma bitan lik!

Kol'koKostasCvijane

pre 14 godina

Da li je moguce da neko tek tako promeni svoje stavove, ciljeve i ideale preko noci?!? Hvala ti Cvijane sto nikad vise neces imati nikakve veze sa predsednikom nase drzave!

marija

pre 14 godina

koliko ljudi je culo za ovog cvijana do ove konferencije za stampu? inace, znam gospodina, radili smo zajedno jedno kratko vreme, i znam da taj ima jos mnogo stanica da se vozi dok ne stigne do "najboljeg pravnika srbije."
takodje, svasta moze biti razlog za ovaj prebeg, ali ne verujem da to moze da bude nekakav cvijanov otklon u pogledu takozvane reforme pravosudja. da su druge stvari tekle kako je planirao, mladjahni pravnik branio bi reformu do poslednjeg razresenog sudije.

Mina

pre 14 godina

Kakve su to priče-imam dokaze, ali neću da ih dam?! Potpuno nezrelo! Ali dobro, ako takav kadar treba SNS-u, onda OK. Njihov problem.

Petar

pre 14 godina

Nadam se samo da neće SNS sazivati konferencije kad god im se učlani novi član... Naročito "bitan" poput ovog običnog sekretara koji je najavljivan kao nekadašnji visoki funkcioner...

jos bolji pravnik

pre 14 godina

Jeste najbolji pravnik u zemlji. A najbolji ekonomista je Ludi Sesirdzija, najbolji doktor Cesirska macka, najbolji inzinjer Plava gusenica....

Todor

pre 14 godina

Od celog teksta nije mi jasan samo ovaj deo o bezbednosti njegove porodice. Valjda mu savest nije čista zbog nečega, ili šta ti ja znam...

Darko

pre 14 godina

Meni stvarno nije jasno kako čovek može tek tako promeniti svoje političko opredeljenje. Ali očigledno je našao sebi slične. Doslednost Cvijanova je lako prepoznatljiva u celom SNS-u, na čelu sa Tomom koji sada pljuje političkog oca u koga se godinama kleo...

Zemunac

pre 14 godina

- Mene zanima i postavio bih pitanje gospodinu Cvijanu, ako se toliko brine za bezbednost svoje porodice, zasto je onda i pristupio SNS-u ako misli da ce mu zbog toga porodica biti ugrozena? Da ja imam takva saznanja meni ne bi palo napamet da ugrozavam porodicu pristupanjem u partiju. Ali, ipak je glad za novcem presudila u slucaju gospodina Cvijana koliko vidim. Toliko o tome koliko brine.....

Sandra

pre 14 godina

Uopste nije bitno da li je ili nije bio clan DS-a, vazno je poverenje da bude sekretar predsednika(ili sta god da je bio)koje je on izigrao...Sta bi on,i kod ovih i kod onih...Strasno je to kako ljudi menjaju drasticno misljenje..Ako si podrzavao jednu stranu,nije logicno da sad podrzavas totalno drugaciju...U sustini,ovo je na kraju i dobro,zasto bi ovakva osoba uopste i trebala predsedniku..resio se bede!!!

Nataša

pre 14 godina

Politika je oblast koja me ni u jednom pogledu ne interesuje. Sve je toliko prljavo, beskrupulozno... Taman kad sam pomislila da nas pravi ljudi vode pravim putem na momenat sam se zamislila. I onda se dogodilo ovo... Toliko je potreslo nas građane koji nemamo posao, koji preživljavamo iz dana u dan... Srećna sam što Toma i Vučić imaju sa kim da igraju šah. Toliko o tome da poštuju nas građane i da razumeju naše probleme. Predsednik Tadić je u svojim redovima imao čoveka koji se izdavao za nekog ko je stručan u svom poslu, a ispostavilo se da je to jedan pravnik koji zna detalje o korupciji ali i ne želi da ih preda!!! Zaista, smešna situacija.

Dule Momirov

pre 14 godina

Interesantni su ovi preleti - čini mi se da kao zemlja sazrevamo. Pre je kod prelaza iz stranke u stranku bilo aktuelnije sa nekim materijalnim motivima, dok se sada prelazi dešavaju gotovo isključivo iz nezadovljstva postojećom strankom. Dakle, još uvek nije u pitanju političko ubeđenje ili ideologija koja stoji iza motiva za prelaz, ali je neki pomak ipak napravljen - motiv nije tako surovo materijalan.
Optimista.

Marko

pre 14 godina

Ja mislim da se čoveku nije svidelo koliko ga plaćaju, pa je odlučio da se priključi nekoj od stranaka, a posto je odlazio od Tadicevog kabineta onda je logično da kad već odlaziš pribegneš politički suprotnom misljenju. Uostalom kad je bilo ko u našoj zemlji kad bi imao "dokaze" o nečemu tako crnom propustio priliku da iskoristi tu prednost, volim tako pametne ljude kad pokušavaju da mažu oči javnosti cccc....

Zivojin T

pre 14 godina

U ovakvu izreziranu pricu SNS-a ni deca koja se igraju u vrticima ne bi poverovala. Izuzetno jeftin marketing dva vrsna poznavaoca saha koji ce sada, kada g-dina Cvijan vise ne radi, imati mnogo slobodnog vremena da na Kalemegdanu igraju sah.

DRAGICA

pre 14 godina

Gospodin Cvijan treba da dokaze koje ima dostavi nadleznim institucijama, ukoliko ukazuju na korupciju i nezakonitosti prilikom reizbora sudija, od sustinske je vaznosti da se takve tvrdnje provere i utvrdi istina.
Svako ima pravo da bira u koju ce se stranku ukljuciti ali niko nema pravo da prikriva izvrsioce krivicnih dela.

bzb

pre 14 godina

malo je cudno kako jedan po jedan od Tadicevih ljudi tako prelaze u sns... Treba se zapitati zasto? A ne posuti odmah optuzbe,vredjanja,nagadjanja ... Niko od nas ne zna polja sahovske table po kojima "oni"igraju...

Ljiljana

pre 14 godina

Da, dobar stručnjak i tako je i nama koji smo službeno sarađivali, predstavljan kao čovek od profesije i velikog Tadićevog i Mićunovog poverenja. A kako u upravi niko ko nema političku pripadnost stranaka na vlasti ne može biti primljen od 2007.god, sigurno je da je bio član DS..Lično se radujem promeni stava, ali i ne zaboravljam kakvo čuđenje je izražavao mojim argumentima, svojevremeno. Uvek je dobro da profesija ne služi političkim igrama,s amo napred struka, pa sve ostalo.

Asmir

pre 14 godina

hahahahah
Ne znam sto se ovome daje ovoliki znacaj! Smesna mi je ova kampanja "novih radikala" Covek nije imao veze sa DS-om. A ako je primetio korupciju, zbog cega nije prijavio...

Levy878

pre 14 godina

Ne shvatam tu stalnu potrebu Nikolića da stalno pokušava da pridobije jeftine političke poene ovakvim potezima. Garatovano će izmisliti kako je sa Cvijanom prešlo još ne znam koliko članova... nisam znao da Vučić igra šah ahahah kakva kliše :D

nebojsa,nbgd

pre 14 godina

Direktno iz kabineta predsednika Tadica kod Tome u "evropske naprednjake", nesto jako iznenadjujuce!! Ili mu je postalo jasno da aktuelna vlada vrlo brzo pada ko zrela kruska ili je na specijalnom zadatku da dogovori buducu koaliciju Tadic/Toma odnosno da utvrdi "evropski put" u novom pakovanju!!

Pavel

pre 14 godina

Bitan je razlog zasto je podneo ostavku: nezakonitosti i korupcija pri izbora sudija i tuzilaca. Gde je sad portparol Republickog tuzilastva da se izjasni hoce li da utvrde ima li istine u njegovim recima ili mu kao i svi mi ostali veruje ili i sam zna da je sve istina.

sunshine

pre 14 godina

Naravno da gospodin Cvijanov nije bio clan DS-a jer da jeste nikad ne bi tako lako promenio svoju ideologiju i presao u SNS.Ne znam samo da li ih je izabrao zbog dobrih igraca saha ili necega drugog ???

Lokal

pre 14 godina

Kada pogledam kakvi sve ljudi u mojoj maloj opstini idu u SNS, mogu samo da sanjam kakvi su likovi taj Cvijan i kompanija koja ce se uskoro ugneziti kod Tome... Sto bi rekao Shojic: "Lepo drustvance, sve s kolca i konopca..."

zoka

pre 14 godina

Pa neka ide da igra šah sa Vučićem, svejedno više od toga neće moći. Krajnje je ljigava promena jednih ideja u ideje koje su tokliko suprotne i različite, prosto postaje jasno da stavovi i ubedjenja nisu bila važna, ranije, ili nisu važna sada kada prilazi SNS-u. U svakom slučaju, dokazao je da je licemer. Sve ostale izjave, pogotovo one o bezbednosti svoje porodice, služe da bi podigao što veću senzaciju oko sebe.

adam impuls

pre 14 godina

Bilo bi dobro da sve maligne ćelije demokratske stranke skinu svoje maske i presele se gde im je mesto. Bitno da su danas svi oni koji su kočili srbiju veći evropejci nego svi oni koji godinama rade na evropejizaciji srbije. Ah Srbijo medju vetrovima...

komentator

pre 14 godina

Kao neko ko nece glasati ni za DS, a ni za SNS, mogu da kazem da ovaj "derbi" izgleda ovako:
- sa jedne strane je ozasloscena porodica (DS) koja ogovara odbeglo celjade iz familije
- da druge strane je SNS, koji likuje zbog ukradene mlade.

Sve u svemu, 1:0 za SNS, ipak je prebegao dojucerasnji generalni sekretar predsednika.

PeaceChe

pre 14 godina

Uz partiju saha, prijatelj je prijatelja posavetovao da je cool menjati svoje misljenje... BUDUCI VECITI PODPREDSEDNIK je pre par meseci otvorio svoju dusu i uverio nas da se on oduvek zalagao za EURO SRBIJU i da nikada nije imao SHOVINISTICKE STAVOVE... kako su to NAJBOLJEG PRAVNIKA kochili?! nasli se JING i JANG...

PeraA

pre 14 godina

Pa ne kaze niko da je presao u SNS vec da se uclanio. Sto znaci da nije ni bio clan neke druge partije.
A covek ako mislida ce da se usreci sa naprednjacima to je opet nejgovo pravo da misli.

Miloš

pre 14 godina

Sasvim je očigledno da kod nas postoji više onih ljudi koji ne umeju da ostanu dosledni poslu koji obavljaju. Svi veruju da mogu nešto više, ali ne trude se dovoljno. Zato je najpametnije učlaniti se u neku stranku, koja će vas za poverljive informacije (koje imate sa prethodnog posla) staviti na visoke funkcije. To je toliko senzacionalna vest, u udarnim terminima, da ovo vodi ruglu. Sramota je ovo što gledamo... Vučić čoveka predstavlja kao nekog ko odlično igra šah? Pitaću samo PA?

Ivana K.

pre 14 godina

Ustavno pravo svakog građanina i građanke je da bude politički angažovan/a. Ako gospodin, kako god se već zvao i čime god se bavio, smatra da će mu SNS obezbediti bolju budućnost, onda mu srećan put. Zašto najobičnijem učlanjenju u najobičniju političku partiju davati toliko značaja?

pravnik

pre 14 godina

Gospodin Cvijan nije najbolji pravnik u Srbiji. Sami smo se uverili da su to: S.Malović, N.Mesarović, S.Radovanović i mlađani T.Zorić - oni su najbolji.

Vlado

pre 14 godina

Ne razumem medije... Naslov u Blicu: "Cvijanov PREŠAO u SNS", na sajtu B92 u tekstu: "TRANSFER Cvijanova"... Ili sam ja lud, ili... Ali on je jasno rekao da nije bio član DS-a ili bilo koje druge stranke

Nikola Kosanović

pre 14 godina

U vezi sa ostavkom g. Vladimira Cvijanima i RAZLOZIMA njegove ostavke, evo jednog pitanja za VSS i ostale neupućene u zakone Republike Srbije. Pre toga da pogledamo šta je PROPISANO odredbom čl. 57. Zakona o Visokom savetu sudstva? Propisano je da će se "izborni postupak članova STALNOG sastava VSS iz reda sudija" SPROVESTI u roku od šest meseci od dana početka rada sudova određenih Zakonom o uređenju sudova. Od 01.01.2010. sudovi su počeli da "rade" (iako krajnje USPORENO). Rok iz ZAKONA za ZAVRŠETAK propisanog postupka je 30.06.2010.g.

PITANJE: da li će oni koji su DUŽNI da POŠTUJU pravni poredak - zaista poštovati isti ili će nastaviti da rade onako kako je to UKRATKO opisano u ostavci g. Cvijana? Da podsetim, predsednik Tadić je pre neki dan podvukao da se "pravni poredak u Srbiji mora poštovati". Svedoci smo da se neprestano NE poštuje. I?

ODGOVOR: Visoki savet sudstva će PONOVO prekršiti ZAKON, kao i bezbroj puta do sada (disertacije će se o tome uskoro pisati).

ZAKLJUČAK: SUDSKA VLAST u kontinuitetu KRŠI i USTAV i ZAKON (u mojim komentarima sam ukazao na KONKRETNE odredbe KONKRETNIH propisa) - ništa se povodom toga nije preduzimalo ni do 04.03.2010. kada je g. Cvijan podneo ostavku, niti se bilo šta namerava preduzeti.

Na zajedničkoj konferenciji Društva sudija i Udruženja tužilaca održanoj 15.04.2010. javnost je upoznata sa sadržinom NOVE deklaracije Konsultativnog veća evropskih sudija o reformi pravosuđa u Srbij". U njoj se navode ove “pohvale: a) da je reizbor ugrozio princip stalnosti sudija, b) da je način na koji je sproveden povredio je međunarodne standarde i IGNORISAO stavove Venecijnaske komisije, i c) da postoji zabrinutost da vraćanje poverenja u pravosudni sistem neće biti ostvaren ni na DOMAĆEM, ni na MEĐUNARODNOM nivou.

Dakle, gospodo, ili je g. Cvijan “špijun” Konsultativnog veća evropskih sudija ili je častan i hrabar čovek koji se usudio da ukaže na ono što već i stručna javnost cele Evrope ZNA, a “ne znaju” predsednik Tadić i naši “deformatori” pravosuđa. Mnogi komentatori su reformu pravosuđa ocenili kao nezakonitu, nestručnu, štetočinsku i skandaloznu. Među njima i ja, od prvog dana, na ličnom iskustvu koje kao bivši sudija i advokat sa stažom od 20 godina imam.

pravnik

pre 14 godina

Ako mene pitete , u odnosu na one sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Cvijan je AKADEMIK. A pošto Kragujevački kadrovi svake fele vedre i oblače ode čovek da se više ne bruka.

milan

pre 14 godina

ne razumem kakva je ova vest!?
zasto ne objavljujete promene i kada drugi menjaju radna mesta, vec evo kao u ovom slucaju kada jedan visoki
cinovnik iz vlasti to ucini?

Old Nick

pre 14 godina

Na najmanje dva pitanja mora se hitno dati odgovor. Prvo - da li „pravni poredak u Srbiji koji se mora poštovati“ kako to nedavno izjavi predsednik Boris Tadić, važi i za „bogove srbijanskog pravosuđa“, članove Visokog saveta sudstva po funkciji, ili su kao i svi „bogovi“ iznad zakona u Republici Srbiji? Drugo - da li pomenute imunitet štiti od svake zloupotrebe službeneog položaja koju oni, eventualno, u svom činjenju počine?
Moje skromno pravno obrazovanje, ali ništa manje od svih članova VSS (bilo po funkciji ili izbornih), od kojih svaki ima manje radnog iskustva od mene (pa i Mesarović, iako malo starija), navodi me na zaključak da se pravni poredak Republike Srbije MORA i na njih odnositi. Zato za članove VSS i ostale neupućene u propise Republike Srbije navodim da član 359. stav 1. Krivičnog zakonika PROPISUJE: „Službeno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog, kazniće se...“.

Teže su povređena prava najmanje 95% nereizbranih sudija koji su po Ustavu već izabrani na STALNU sudijsku dužnost. Nestručniji, nedostojniji i neosposobljeni su umesto njih reizabrani ili prvi put izabrani (a mnogi od njih u nekoj su VEZI sa članovima prvog sastava VSS po funkciji: sinovi, kćerke, braća, sestre, prijateljice, drugari, kolege iz kancelrije, etc.). Reizabrali su mrtvog sudiju, neke sudije reizabraše u po dva suda, izabranog u jedan sud „prebaciše u drugi“, izabraše sudiju u sud u koji nije ni konkurisao, i još mnogo takvih činjenica i kršenje Ustava i zakona KARAKTERIŠE rad Visokog saveta sudstva. A sve to se odnosi i na bivše sudije za prekršaje.

PREDLAŽEM zakazivanje vanredne sednice Narodne skupštine Republike Srbije i donošenje POSEBNOG ZAKONA (lex specialis) sa stupanjem na snagu 01.05.2010.g. kojim će se, polazeći od stavova Ustavnog suda Republike Srbije, otkloniti sve štetne posledice delovanja VSS i DVT, tako što će se (A)poništiti svi akti (opšti akti, predlozi i odluke o izboru sudija) VSS i DVT, kao i opšte sednice VKS o imenovanju sudija US, (B)odrediti da sve zatečene sudije i sudije za prekršaje izabrane ili imenovane do 15.12.2009.g. nastavljaju da rade u sudovima koji su preuzeli nadležnosti i predmete sudova i organa koji su zamenjeni novim sudovima, (C) izvršiti neophodne izmene zakona (Ustavnog zakona, Zakona o sudijama i drugih zakona) u pogledu ROKOVA i drugo - jer je već sada jasno da se ROKOVI nisu poštovali i ne poštuju se, (D) urediti pravo sudija prvi put biranih, koji nisu bili sudije za prekršaje, na vraćanje na ranije radno mesto, a ako to nije moguće i pravo na naknadu štete, (E)status sudskih odluka donetih od 01.01.2010. do 30.04.2010.g. kao pravnovažećih i (F)druga pitanja radi nesmetanog funkcionisanja pravosudnog sistema.

Bolje danas, nego sutra. Ovo teško bezakonje i pravni haos se ne može rešiti daljim „zaplitanjem“ i „saplitanjem“ već jedino posebnim ZAKONOM čije donošenje predlažem. On će se morati doneti (kad.-tad) ako zaista postoji „politička volja“da se poštuju primedbe iz evropskih institucija. I odmah potom osmisliti stvarnu reformu pravosuđa, poveriti sprovođenje stručnim i časnim ljudima koji bi je „step by step“ (sud po sud) ZAKONITO sprovodili po PLANU REFORME sačinjenom na osnovu postojeće strategije.