Ponedeljak, 12.04.2010.

14:59

Novak prekinuo saradnju sa Martinom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prekinuo je saradnju sa dosadašnjim trenerom Todom Martinom.

Izvor: AY

Novak prekinuo saradnju sa Martinom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Cvetana

pre 14 godina

Novak ce da nastavi sa Vajdom zato sto Vajda hoce da nastavi sa Novakom.
Ne verujem da postoji bilo koji dobar trener koji bi pristao da radi sa Djokovicima. Mnogo amaterski, mnogo neozbiljno, mnogo prosto, mnogo maltretiranja, mala sansa na uspeh.
Ja ne bih.

Rene Lakost

pre 14 godina

@Aki..Slazem se sa tobom.Kako tek sutira Stojakovic?Amer. strucnjaci su ga opisali kao "pijan izbacaj",ali sut radi posao.Da ne pricamo oDz.Mekinrou i kako je on servirao(gotovo ledjima okrenut baznoj liniji).I pored toga,uzeo je 7GS u singlu i 9GS u dublu

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Poslednji put sam mu rekao: Nole, aman i pobogu, kakvo je ovo tvoje "novo serviranje", sa ispruženom rukom, bez savijanja u laktu - izgleda kao da ti ruka u gipsu? - Jbg, pokušava amerikanac...
Obećao je da će ponovo servirati kao sav normalan svet, sa trzajem u laktu - sa NIŠANJENJEM i pogledom na teren, a ne kao iz minobacača - pa ako upadne...
Srećno! (javno, a privatno je dobio podršku i pozdrav za Vajdu)

r2d2

pre 14 godina

Dobro jutro Kolumbo! Vec sam ranije napisao da Novakov novi servis deluje potpuno neprirodno i da od toga leba nema. A koliko je sumanuto menjati neciji (vrlo uspesan)servis (koji je ujedno i najkomplikovaniji udarac) na vrhuncu necije karijere nemam reci. Pitam se da li TM ima srpskog porekla s obzirom na potrebu da presipa iz supljeg u prazno.

Hvala Bogu da ste shvatili da je angozavanje Martina bio potpuni promasaj.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Koda Martina se moralo dosta raditi. Posto je Novak osoba koja voli dosta da se provodi, da ide u nocne provode, a Martine je ulogu trenera ozbiljno shvatio, dobio je korpu. Vajda je opusteniji tip od Martina. On dozvoljava novaku da se vise za....va. Eto to je razlog. Malo vise rada i odma...

r2d3

pre 14 godina

jos jedna stvar u prilog promasaja sa Martinom: ideja da Novak bazira svoju igru na mrezi je bila poptuno pogresna. Taj "feeling" se tesko stice i ne moze da se dobije treningom, jednostavno je stvar suptilnog osecaja za loptu. Uostalom navedite jednog jedinog volej igraca koji je igrao bekend sa dve ruke.

Tale

pre 14 godina

Ja se bas ne razumem mnogo u tenis, ali primecujem da su vecina poraza u zadnje vreme uzrokovani losijim servisom. Cini mi se da je igra na mrezi i svi ostali segmenti igra cini se da su napredovali, sve sem servisa. Zato smatram da je saradnja sa Martinom vise nego dobroga traga ostavila ali isto tako da je vrijeme da se prekida i zato mi se cini da je ova odluka dobra.

silni

pre 14 godina

Dobro je da je raskinuo sa Martinom. Jos treba da raskine i sa HEAD-om i da se vrati na stari reket, pa i staru opremu(adidas), pa da osvoji jos koji GS.
Dosta je bilo exsperimenata. Treba malo igrati tenis.

dragan

pre 14 godina

Trebao je dati otkaz i jednom i drugom.Vajdi zbog to sto on Noleta vise nema sta nauciti a Todu sto on ipak nije trener koji Noleta moze dovesti na tron.Ljubicic se uskoro povlaci pa ce njegov a Noletov stari trener koji ga je sve naucio biti slobodan!

trener

pre 14 godina

Aki , ako si levoruk OK, ako nisi onda moras biti dosledan i poslišati savete trenere , jer su skoro uvek u pravu. Drugo pitanje je koliko je tvoj sut iskvaren, a koliko su pojedini "nabedjeni treneri u pravu", ... imaj dobru kontrolu lopte sa dve šake , dobro je pozicioniraj u svojoj ruci kojom je izbacuješ, podesi ruku koja izbacuje loptu u u polozaj da ti je lakat u visini brade a nadlaktica u uglu od 90 stepeni... prilikom izbačaja nstoj da ti svi prsti, naravno i nadlaktica isprate put lupte ka cilju... i puno sreće u treningu
ps. ova vezba trazi puno samokontrole i minimum talenta

Tanja

pre 14 godina

Ne mozes postizati dobre rezultate ako sa trenerom nemas harmonicene odnose. Vajda i Novak funkcionisu odlicno, to se vidi. Tod Martin je delovao odbijajuce i sigurna sam da im komunikacija i slaganje nije bila jaca strana. Pobednicki tandem Novak/Vajda

Zlatko

pre 14 godina

Ja ću izneti moj problem sa košarkom. Izbacujem basket na meni svojstven način, koji je smešan drugima ali funkcioniše jer mi je prirodan i ne razmišljam o njemu. Kada god sam pokušavao da treniram školski izbačaj, nije išlo, ma koliko trenirao. Ono što sam dobio od treninga je bilo bolji ulaz i dribling, ali šut je ostao kakav jeste naučen na basketu od deteta. Sad kod nekoga ide to usavršavanje u tenisu, ali obično kod prirodnih talenata kao Ana ili Novak (da ne kažem ja) jednostavno to ne ide ma koliko se vi trudili da to uradite po školskom principu. Mislim da je Novak odlučio da se opusti i da uživa u tenisu, a da mu je Vajda idealan kao trener koji ga najbolje poznaje kao čoveka.
(Aki, 12. april 2010 23:48)

Evo druže da se ja malo napravim pametan i samo ti nešto kažem. To šta si ti napisao ima veze sa motoričkim navikama. Motorička navika predstavlja svako naučeno kretanje, kao i kretanje koje je genetski zapisano (hodanje, trčanje, skakanje i sl.). Ona se formira kroz četiri faze:
-u prvoj je veliki utrošak energije i ogromno učešće svesti, i pokret ne liči ni na šta
-u drugoj je manje energije i svesti, pokret je usklađeniji
-u trećoj je minimalan utrošak energije i pokret je automatizovan
-u četvrtoj se pokret dovodi do savršenstva i izvodi u situacionim uslovima. Lakše je naučiti novu naviku pravilno nego pogrešno naučenu ispravljati.
Kao što si naveo, dobio si dribling i ulaz, jer si to učio pravilno ali ti je zato šut ostao isti i to nije moglo da se ispravi.
U basketu to možda nije problem dok lopta ulazi u koš, ma koliko to ne bilo školski pravilno. Ali je problem kad loše naučenu naviku treba da ispravljaš da bi znao pravilno da je pokažeš drugima.

Bjorn Borg Sampras

pre 14 godina

Bez obzira na sve,Novak i dalje mora da radi na agresivnijoj igri.Cinjenica je da je Martin tu dosat pomogao ali je primetno i da mu je pokvario servis.Nekad je bio mnogo bolji.

genije

pre 14 godina

Super , sad kad Nole pročita sve komentare , ne treba mu ni vajda(mislim na pwre), Ni VWajda , trener.. dovojlno je da POSLUŠA" GLAS NARODA ", a to ste vi nedoj... klinci koji non stop visite ovde umesto da idete na tenis terene i pronalazite nove, sveze snage, lepotice, koje će zameniti AI i JJ. Kanite se kompa .. krenite u akciju i obavestite nas jesenas šta ste dobro i lepo pronašli.. !!!!

Aki

pre 14 godina

Ja ću izneti moj problem sa košarkom. Izbacujem basket na meni svojstven način, koji je smešan drugima ali funkcioniše jer mi je prirodan i ne razmišljam o njemu. Kada god sam pokušavao da treniram školski izbačaj, nije išlo, ma koliko trenirao. Ono što sam dobio od treninga je bilo bolji ulaz i dribling, ali šut je ostao kakav jeste naučen na basketu od deteta. Sad kod nekoga ide to usavršavanje u tenisu, ali obično kod prirodnih talenata kao Ana ili Novak (da ne kažem ja) jednostavno to ne ide ma koliko se vi trudili da to uradite po školskom principu. Mislim da je Novak odlučio da se opusti i da uživa u tenisu, a da mu je Vajda idealan kao trener koji ga najbolje poznaje kao čoveka.

bane

pre 14 godina

Sa dva trenera je bilo komplikovano. Jednog je morao da otpusti. Da li je otpustio pravog videćemo. Ni Vajda nije bogzna kakav stručnjak i mislim da više i nema nekog autoriteta kod Novaka jer su postali gotovo rodjaci. Novaku bi dobrodošao jedan psiholog za motivacioni trening više nego za sami tenis.
Todu Martinu svaka čast, sve što je govorio o Djokovićevoj igri je tačno: da mu manjka agresivnosti, da loše servira i da je slab na mreži. Jedino što Novak to nije uspeo da sprovede u delo..

Milan

pre 14 godina

Novak je sa Vajdom osvojio svoj jedini GS i dosao u sam vrh svetskog tenisa. To sto je Novak trenutno drugi na ATP listi nije bila zasluga Toda Martina vec losih igara Rafaela Nadala. Iz istog razloga je Federer prvi, cisto da ne bude da umanjujem samo Novakov uspeh. Inace ovo je jako dobar potez, Novakov servis uopste nije bio los, vise nego jednom je izvukao Novaka na 0:40, znao je on da odservira tri asa ili servis vinera i da se izvuce iz nevolje. Od kad je Martin dosao to se vise uopste nije vidjalo. Najveci Novakov nedostatak je bila fizicka kondicija, a to je uspeo da znacajno popravi u proteklih godinu dana.

Slobo

pre 14 godina

Ja nisam vidio napredak na voleju, a servis je totalno unakazen.Stavise, raditi sa dva trenera je takodje nerezonski.Tod ga nije doveo do drugog mesta, vec Nadalova povreda kolena, gde je Spanac izgubio veliki broj bodova.Novakova igra je otisla unatrag,to svi vide, i zato mi se dopada ovaj potez da prekine saradnju sa Martinom.Steta- izgubio je godinu na eksperimente, a sada treba vremena da se vrati na ono staro.NA ROLAND GAROSU ZA TITULU - NAPRED NOLE.

Sinisa

pre 14 godina

Ja poznajem i igram golf mnogo vise nego tenis, ali mogu reci da je "swing" prirodan i lican pokret i ne treba ga menjati. Pogotovo ne ako si dosao d bjoja 2 na svetu. Znam mnoge golfere, koji su dosli u prvih deset i onda odlucili da modifikuju svoj udarac (pokrete). Svi do jednoga nestadose iz prvih 100. Ja sam amater, igrac golfa. Bio sam relativno dobar dok nisam uzeo casove, onda je sve krenulo nizbrdo. Ja jednostavno nisam mogao da izvedem to sto je trener trazio od mene. Zapamtio sa osnovna pravilai kada sam se vratio svojim prirodnim pokretima, sve je krenulo na bolje.
Nole je odrastao sa svojim servisom i nije trebalo da ga menja, nego samo da ga malo modifikuke i unapredi.

Vidoviti sugradjanin,Paris,FR

pre 14 godina

Ne znam da li neko od Djokovicevih cita ove komentare ali ovo je greska!
Sa Vajdom ne moze vise napred, Martin je bio u pravu i Nole treba da usavrsi servis jer moze ako to uradi da servira bolje od Rodika i sa tim ce biti prvi na svetu.ovako to ostaje neiskoriscen potencijal.Steta:(

Predo

pre 14 godina

Ako se po jutru dan poznaje..., mada su dubl i singl dvije razlicite filozofije, Djokovic i Troicki su prilicno lako dobili dubl, uz odlicnu statistiku servisa, 7 asova i jednu duplu gresku.

NI

pre 14 godina

Odusevila me ova odluka. Tako rade najeveci. Probao je, nije islo i odmah odlucno mijenja.

Nadam se da eksperiment nece imati trajniji uticaj na njegovu igru.

snaga dobro dodje

pre 14 godina

mnogo se nesto filozofira oko tog servisa. on samo treba da jace udara tu lopticu i kraj price. al izgleda da ima neki strah i za to mu treba psiholog. od kad je pa tenis neka filozofija. conga na primer koji ga je toliko puta pobedio. zasto - zato sto jace udara. federer - zato sto jace udara. mozda bi mu koristilo i da s vremena na vreme procita komentare na nekom od sajtova - mnogo pametnih stvari moze tu da se cuje. znaci novace, pamet u glavu i samo jako udaraj.

MM

pre 14 godina

Potpuno logican potez s obzirom na rezultate. Meni jedino nije bilo jasno sto su uopste dirali servis, kad je Noletov servis bio dobar? Trebali su samo da rade na volejima i drop sotovima gde je stvarno skripalo. Ovako napravise problem tamo gde ga nije bilo.

TOP-SECRET

pre 14 godina

Sve u svemu, dobra odluka. Jednostavno ako vidite da vam nesto ne ide, ne treba forsirati. Marijan Vajda ga je doveo do 3 mesta, a zajedno sa Todom do 2. Sada Novak barem zna na cemu je, a ova raskinuta saradnja ce samo pokazati da li je Novak Djokovic bio u pravu ili ne.

Miki

pre 14 godina

Nole je posao putem Safina,a to su zurke,zenske,jahte..Tenis je u drugom planu.Nikad se nece zavoraviti sta je postigao ali nazalost to je to.

jova

pre 14 godina

Moram priznati da me ova vjest bas obradovala. Ne kazem da Martin nije unio novine u Novakovu igru i da mu to nece u buducnosti koristiti ali nas Nole nije tip igraca koga ce ozbiljnost i strogost trenera podstaci da da svoj maksimum. On je emotivac, da ne kazem zivac i trazi bezrezervnu podrsku. Dovoljno je samokritican i sam zna gdje grijesi. Marjanovo skakanje na stolici i "Ajmo Nole" ce svakako imati vise efekta nego kamena faca ozbiljnog Toda koji ni na kraju dobijenog meca ne zna pokazati veselja.
Ocekujem i nadam se novim pobjedama naseg Novaka.

milwood

pre 14 godina

Na prvi pogled dobra vest. Međutim , ne menja se u tenisu na sred sezone trener. Kaže Nole da će se vratiti starom servisu , problem je što mu je za povratak na stari servis potrebno vreme . Sve mi miriše da sezona na šljaci ne obećava. U svakom slučaju dobro je prekinuti saradnju sa nekim ko te stagnira , nisam siguran da je Nole izabrao pravi trenutak za to.

highlander

pre 14 godina

Mislim da je dobra odluka, naucio si koliko si mogao od njega, volej znacajno poboljsao, ali servis nikako da napreduje. Bilo je vreme za promenu.

teniser

pre 14 godina

Mora da te je na to savetovao Srdjan Djokovic. Vajda je prijatelj familije. Sa Todom Martinom si dosao na drugo mesto a sa Vajdom ces se vratiti vec posle Monte Karla na cetvrto

zoran

pre 14 godina

Jedan od retko pametnih poteza u poslednje dve godine.
Jasno je je bilo da Tod nije trener za njegov rang i cilj koji je sebi postavio. On je trener bez iskustva. Tu je prichi kraj. Umalo ga nije unistio a ne unapredio.
Drz se ti Vajde. Taj ce te dovesti do mesta broj jedan.

Rade R.

pre 14 godina

Komplikovano?
Hmm, a te reci dolaze od osobe koja uopste nije komplikovana, koja je zrela, donosi sopstvene zrele odluke i koja zna sta hoce? Hmmm!!!
Da nije mozda Martinu bilo komplikovano da radi sa Novakom.

sasa jokic

pre 14 godina

Dobra odluka, nema sedenja na dve stolice. Servis je bio tvoje oruzje u predhodnom periodu, ne toliko ubitacan po brzini, koliko po preciznosti i teskoce protivniku da ga cita. Svi se secamo koliko puta si se izvukao sa 0:40 bas zahvaljujuci servisu. Ja sam ocekivao da ce tod popraviti igru na mrezi, sto na zalost nije bio slucaj. E tu Ti treba napredak i promena.Igraj dubl cesce, i preskaci po neki turnir....

bbb

pre 14 godina

U redu je je sto je prekinuo saradnju sa njim ali ne vidim nijedan razlog produzetka saradnje sa Vajdom jer je Toda upravo i doveo jer je pocelo mnogo toga da skripi u njegovoj igri pod Vajdinim tutorstvom. Mozda bi bio radikalan potez da promeni kompletan stab ali u njegovoj igri realno nekoliko stvari trenutno i previse skripi i ako ne zeli da se zadovoljava cetvrt i polufinalima onda bi morao da razmisli o nekoj krupnijoj promeni.

Nenad P.

pre 14 godina

"If it's not broken - do not fix it". Novak nije nikad bio servis-igrač ali ga je servis sasvim dobro služio. Zar nije Martin trebao da usavrši Novakovu igru na mreži? Što je petljao sa servisom?

highlander

pre 14 godina

Mislim da je dobra odluka, naucio si koliko si mogao od njega, volej znacajno poboljsao, ali servis nikako da napreduje. Bilo je vreme za promenu.

zoran

pre 14 godina

Jedan od retko pametnih poteza u poslednje dve godine.
Jasno je je bilo da Tod nije trener za njegov rang i cilj koji je sebi postavio. On je trener bez iskustva. Tu je prichi kraj. Umalo ga nije unistio a ne unapredio.
Drz se ti Vajde. Taj ce te dovesti do mesta broj jedan.

sasa jokic

pre 14 godina

Dobra odluka, nema sedenja na dve stolice. Servis je bio tvoje oruzje u predhodnom periodu, ne toliko ubitacan po brzini, koliko po preciznosti i teskoce protivniku da ga cita. Svi se secamo koliko puta si se izvukao sa 0:40 bas zahvaljujuci servisu. Ja sam ocekivao da ce tod popraviti igru na mrezi, sto na zalost nije bio slucaj. E tu Ti treba napredak i promena.Igraj dubl cesce, i preskaci po neki turnir....

jova

pre 14 godina

Moram priznati da me ova vjest bas obradovala. Ne kazem da Martin nije unio novine u Novakovu igru i da mu to nece u buducnosti koristiti ali nas Nole nije tip igraca koga ce ozbiljnost i strogost trenera podstaci da da svoj maksimum. On je emotivac, da ne kazem zivac i trazi bezrezervnu podrsku. Dovoljno je samokritican i sam zna gdje grijesi. Marjanovo skakanje na stolici i "Ajmo Nole" ce svakako imati vise efekta nego kamena faca ozbiljnog Toda koji ni na kraju dobijenog meca ne zna pokazati veselja.
Ocekujem i nadam se novim pobjedama naseg Novaka.

MM

pre 14 godina

Potpuno logican potez s obzirom na rezultate. Meni jedino nije bilo jasno sto su uopste dirali servis, kad je Noletov servis bio dobar? Trebali su samo da rade na volejima i drop sotovima gde je stvarno skripalo. Ovako napravise problem tamo gde ga nije bilo.

Nenad P.

pre 14 godina

"If it's not broken - do not fix it". Novak nije nikad bio servis-igrač ali ga je servis sasvim dobro služio. Zar nije Martin trebao da usavrši Novakovu igru na mreži? Što je petljao sa servisom?

teniser

pre 14 godina

Mora da te je na to savetovao Srdjan Djokovic. Vajda je prijatelj familije. Sa Todom Martinom si dosao na drugo mesto a sa Vajdom ces se vratiti vec posle Monte Karla na cetvrto

bbb

pre 14 godina

U redu je je sto je prekinuo saradnju sa njim ali ne vidim nijedan razlog produzetka saradnje sa Vajdom jer je Toda upravo i doveo jer je pocelo mnogo toga da skripi u njegovoj igri pod Vajdinim tutorstvom. Mozda bi bio radikalan potez da promeni kompletan stab ali u njegovoj igri realno nekoliko stvari trenutno i previse skripi i ako ne zeli da se zadovoljava cetvrt i polufinalima onda bi morao da razmisli o nekoj krupnijoj promeni.

Slobo

pre 14 godina

Ja nisam vidio napredak na voleju, a servis je totalno unakazen.Stavise, raditi sa dva trenera je takodje nerezonski.Tod ga nije doveo do drugog mesta, vec Nadalova povreda kolena, gde je Spanac izgubio veliki broj bodova.Novakova igra je otisla unatrag,to svi vide, i zato mi se dopada ovaj potez da prekine saradnju sa Martinom.Steta- izgubio je godinu na eksperimente, a sada treba vremena da se vrati na ono staro.NA ROLAND GAROSU ZA TITULU - NAPRED NOLE.

NI

pre 14 godina

Odusevila me ova odluka. Tako rade najeveci. Probao je, nije islo i odmah odlucno mijenja.

Nadam se da eksperiment nece imati trajniji uticaj na njegovu igru.

Milan

pre 14 godina

Novak je sa Vajdom osvojio svoj jedini GS i dosao u sam vrh svetskog tenisa. To sto je Novak trenutno drugi na ATP listi nije bila zasluga Toda Martina vec losih igara Rafaela Nadala. Iz istog razloga je Federer prvi, cisto da ne bude da umanjujem samo Novakov uspeh. Inace ovo je jako dobar potez, Novakov servis uopste nije bio los, vise nego jednom je izvukao Novaka na 0:40, znao je on da odservira tri asa ili servis vinera i da se izvuce iz nevolje. Od kad je Martin dosao to se vise uopste nije vidjalo. Najveci Novakov nedostatak je bila fizicka kondicija, a to je uspeo da znacajno popravi u proteklih godinu dana.

Sinisa

pre 14 godina

Ja poznajem i igram golf mnogo vise nego tenis, ali mogu reci da je "swing" prirodan i lican pokret i ne treba ga menjati. Pogotovo ne ako si dosao d bjoja 2 na svetu. Znam mnoge golfere, koji su dosli u prvih deset i onda odlucili da modifikuju svoj udarac (pokrete). Svi do jednoga nestadose iz prvih 100. Ja sam amater, igrac golfa. Bio sam relativno dobar dok nisam uzeo casove, onda je sve krenulo nizbrdo. Ja jednostavno nisam mogao da izvedem to sto je trener trazio od mene. Zapamtio sa osnovna pravilai kada sam se vratio svojim prirodnim pokretima, sve je krenulo na bolje.
Nole je odrastao sa svojim servisom i nije trebalo da ga menja, nego samo da ga malo modifikuke i unapredi.

TOP-SECRET

pre 14 godina

Sve u svemu, dobra odluka. Jednostavno ako vidite da vam nesto ne ide, ne treba forsirati. Marijan Vajda ga je doveo do 3 mesta, a zajedno sa Todom do 2. Sada Novak barem zna na cemu je, a ova raskinuta saradnja ce samo pokazati da li je Novak Djokovic bio u pravu ili ne.

Rade R.

pre 14 godina

Komplikovano?
Hmm, a te reci dolaze od osobe koja uopste nije komplikovana, koja je zrela, donosi sopstvene zrele odluke i koja zna sta hoce? Hmmm!!!
Da nije mozda Martinu bilo komplikovano da radi sa Novakom.

Aki

pre 14 godina

Ja ću izneti moj problem sa košarkom. Izbacujem basket na meni svojstven način, koji je smešan drugima ali funkcioniše jer mi je prirodan i ne razmišljam o njemu. Kada god sam pokušavao da treniram školski izbačaj, nije išlo, ma koliko trenirao. Ono što sam dobio od treninga je bilo bolji ulaz i dribling, ali šut je ostao kakav jeste naučen na basketu od deteta. Sad kod nekoga ide to usavršavanje u tenisu, ali obično kod prirodnih talenata kao Ana ili Novak (da ne kažem ja) jednostavno to ne ide ma koliko se vi trudili da to uradite po školskom principu. Mislim da je Novak odlučio da se opusti i da uživa u tenisu, a da mu je Vajda idealan kao trener koji ga najbolje poznaje kao čoveka.

Predo

pre 14 godina

Ako se po jutru dan poznaje..., mada su dubl i singl dvije razlicite filozofije, Djokovic i Troicki su prilicno lako dobili dubl, uz odlicnu statistiku servisa, 7 asova i jednu duplu gresku.

bane

pre 14 godina

Sa dva trenera je bilo komplikovano. Jednog je morao da otpusti. Da li je otpustio pravog videćemo. Ni Vajda nije bogzna kakav stručnjak i mislim da više i nema nekog autoriteta kod Novaka jer su postali gotovo rodjaci. Novaku bi dobrodošao jedan psiholog za motivacioni trening više nego za sami tenis.
Todu Martinu svaka čast, sve što je govorio o Djokovićevoj igri je tačno: da mu manjka agresivnosti, da loše servira i da je slab na mreži. Jedino što Novak to nije uspeo da sprovede u delo..

silni

pre 14 godina

Dobro je da je raskinuo sa Martinom. Jos treba da raskine i sa HEAD-om i da se vrati na stari reket, pa i staru opremu(adidas), pa da osvoji jos koji GS.
Dosta je bilo exsperimenata. Treba malo igrati tenis.

r2d2

pre 14 godina

Dobro jutro Kolumbo! Vec sam ranije napisao da Novakov novi servis deluje potpuno neprirodno i da od toga leba nema. A koliko je sumanuto menjati neciji (vrlo uspesan)servis (koji je ujedno i najkomplikovaniji udarac) na vrhuncu necije karijere nemam reci. Pitam se da li TM ima srpskog porekla s obzirom na potrebu da presipa iz supljeg u prazno.

Hvala Bogu da ste shvatili da je angozavanje Martina bio potpuni promasaj.

milwood

pre 14 godina

Na prvi pogled dobra vest. Međutim , ne menja se u tenisu na sred sezone trener. Kaže Nole da će se vratiti starom servisu , problem je što mu je za povratak na stari servis potrebno vreme . Sve mi miriše da sezona na šljaci ne obećava. U svakom slučaju dobro je prekinuti saradnju sa nekim ko te stagnira , nisam siguran da je Nole izabrao pravi trenutak za to.

Bjorn Borg Sampras

pre 14 godina

Bez obzira na sve,Novak i dalje mora da radi na agresivnijoj igri.Cinjenica je da je Martin tu dosat pomogao ali je primetno i da mu je pokvario servis.Nekad je bio mnogo bolji.

Miki

pre 14 godina

Nole je posao putem Safina,a to su zurke,zenske,jahte..Tenis je u drugom planu.Nikad se nece zavoraviti sta je postigao ali nazalost to je to.

Tanja

pre 14 godina

Ne mozes postizati dobre rezultate ako sa trenerom nemas harmonicene odnose. Vajda i Novak funkcionisu odlicno, to se vidi. Tod Martin je delovao odbijajuce i sigurna sam da im komunikacija i slaganje nije bila jaca strana. Pobednicki tandem Novak/Vajda

snaga dobro dodje

pre 14 godina

mnogo se nesto filozofira oko tog servisa. on samo treba da jace udara tu lopticu i kraj price. al izgleda da ima neki strah i za to mu treba psiholog. od kad je pa tenis neka filozofija. conga na primer koji ga je toliko puta pobedio. zasto - zato sto jace udara. federer - zato sto jace udara. mozda bi mu koristilo i da s vremena na vreme procita komentare na nekom od sajtova - mnogo pametnih stvari moze tu da se cuje. znaci novace, pamet u glavu i samo jako udaraj.

Tale

pre 14 godina

Ja se bas ne razumem mnogo u tenis, ali primecujem da su vecina poraza u zadnje vreme uzrokovani losijim servisom. Cini mi se da je igra na mrezi i svi ostali segmenti igra cini se da su napredovali, sve sem servisa. Zato smatram da je saradnja sa Martinom vise nego dobroga traga ostavila ali isto tako da je vrijeme da se prekida i zato mi se cini da je ova odluka dobra.

dragan

pre 14 godina

Trebao je dati otkaz i jednom i drugom.Vajdi zbog to sto on Noleta vise nema sta nauciti a Todu sto on ipak nije trener koji Noleta moze dovesti na tron.Ljubicic se uskoro povlaci pa ce njegov a Noletov stari trener koji ga je sve naucio biti slobodan!

Zlatko

pre 14 godina

Ja ću izneti moj problem sa košarkom. Izbacujem basket na meni svojstven način, koji je smešan drugima ali funkcioniše jer mi je prirodan i ne razmišljam o njemu. Kada god sam pokušavao da treniram školski izbačaj, nije išlo, ma koliko trenirao. Ono što sam dobio od treninga je bilo bolji ulaz i dribling, ali šut je ostao kakav jeste naučen na basketu od deteta. Sad kod nekoga ide to usavršavanje u tenisu, ali obično kod prirodnih talenata kao Ana ili Novak (da ne kažem ja) jednostavno to ne ide ma koliko se vi trudili da to uradite po školskom principu. Mislim da je Novak odlučio da se opusti i da uživa u tenisu, a da mu je Vajda idealan kao trener koji ga najbolje poznaje kao čoveka.
(Aki, 12. april 2010 23:48)

Evo druže da se ja malo napravim pametan i samo ti nešto kažem. To šta si ti napisao ima veze sa motoričkim navikama. Motorička navika predstavlja svako naučeno kretanje, kao i kretanje koje je genetski zapisano (hodanje, trčanje, skakanje i sl.). Ona se formira kroz četiri faze:
-u prvoj je veliki utrošak energije i ogromno učešće svesti, i pokret ne liči ni na šta
-u drugoj je manje energije i svesti, pokret je usklađeniji
-u trećoj je minimalan utrošak energije i pokret je automatizovan
-u četvrtoj se pokret dovodi do savršenstva i izvodi u situacionim uslovima. Lakše je naučiti novu naviku pravilno nego pogrešno naučenu ispravljati.
Kao što si naveo, dobio si dribling i ulaz, jer si to učio pravilno ali ti je zato šut ostao isti i to nije moglo da se ispravi.
U basketu to možda nije problem dok lopta ulazi u koš, ma koliko to ne bilo školski pravilno. Ali je problem kad loše naučenu naviku treba da ispravljaš da bi znao pravilno da je pokažeš drugima.

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Poslednji put sam mu rekao: Nole, aman i pobogu, kakvo je ovo tvoje "novo serviranje", sa ispruženom rukom, bez savijanja u laktu - izgleda kao da ti ruka u gipsu? - Jbg, pokušava amerikanac...
Obećao je da će ponovo servirati kao sav normalan svet, sa trzajem u laktu - sa NIŠANJENJEM i pogledom na teren, a ne kao iz minobacača - pa ako upadne...
Srećno! (javno, a privatno je dobio podršku i pozdrav za Vajdu)

Vidoviti sugradjanin,Paris,FR

pre 14 godina

Ne znam da li neko od Djokovicevih cita ove komentare ali ovo je greska!
Sa Vajdom ne moze vise napred, Martin je bio u pravu i Nole treba da usavrsi servis jer moze ako to uradi da servira bolje od Rodika i sa tim ce biti prvi na svetu.ovako to ostaje neiskoriscen potencijal.Steta:(

r2d3

pre 14 godina

jos jedna stvar u prilog promasaja sa Martinom: ideja da Novak bazira svoju igru na mrezi je bila poptuno pogresna. Taj "feeling" se tesko stice i ne moze da se dobije treningom, jednostavno je stvar suptilnog osecaja za loptu. Uostalom navedite jednog jedinog volej igraca koji je igrao bekend sa dve ruke.

trener

pre 14 godina

Aki , ako si levoruk OK, ako nisi onda moras biti dosledan i poslišati savete trenere , jer su skoro uvek u pravu. Drugo pitanje je koliko je tvoj sut iskvaren, a koliko su pojedini "nabedjeni treneri u pravu", ... imaj dobru kontrolu lopte sa dve šake , dobro je pozicioniraj u svojoj ruci kojom je izbacuješ, podesi ruku koja izbacuje loptu u u polozaj da ti je lakat u visini brade a nadlaktica u uglu od 90 stepeni... prilikom izbačaja nstoj da ti svi prsti, naravno i nadlaktica isprate put lupte ka cilju... i puno sreće u treningu
ps. ova vezba trazi puno samokontrole i minimum talenta

Rene Lakost

pre 14 godina

@Aki..Slazem se sa tobom.Kako tek sutira Stojakovic?Amer. strucnjaci su ga opisali kao "pijan izbacaj",ali sut radi posao.Da ne pricamo oDz.Mekinrou i kako je on servirao(gotovo ledjima okrenut baznoj liniji).I pored toga,uzeo je 7GS u singlu i 9GS u dublu

genije

pre 14 godina

Super , sad kad Nole pročita sve komentare , ne treba mu ni vajda(mislim na pwre), Ni VWajda , trener.. dovojlno je da POSLUŠA" GLAS NARODA ", a to ste vi nedoj... klinci koji non stop visite ovde umesto da idete na tenis terene i pronalazite nove, sveze snage, lepotice, koje će zameniti AI i JJ. Kanite se kompa .. krenite u akciju i obavestite nas jesenas šta ste dobro i lepo pronašli.. !!!!

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Koda Martina se moralo dosta raditi. Posto je Novak osoba koja voli dosta da se provodi, da ide u nocne provode, a Martine je ulogu trenera ozbiljno shvatio, dobio je korpu. Vajda je opusteniji tip od Martina. On dozvoljava novaku da se vise za....va. Eto to je razlog. Malo vise rada i odma...

Cvetana

pre 14 godina

Novak ce da nastavi sa Vajdom zato sto Vajda hoce da nastavi sa Novakom.
Ne verujem da postoji bilo koji dobar trener koji bi pristao da radi sa Djokovicima. Mnogo amaterski, mnogo neozbiljno, mnogo prosto, mnogo maltretiranja, mala sansa na uspeh.
Ja ne bih.

teniser

pre 14 godina

Mora da te je na to savetovao Srdjan Djokovic. Vajda je prijatelj familije. Sa Todom Martinom si dosao na drugo mesto a sa Vajdom ces se vratiti vec posle Monte Karla na cetvrto

Rade R.

pre 14 godina

Komplikovano?
Hmm, a te reci dolaze od osobe koja uopste nije komplikovana, koja je zrela, donosi sopstvene zrele odluke i koja zna sta hoce? Hmmm!!!
Da nije mozda Martinu bilo komplikovano da radi sa Novakom.

Miki

pre 14 godina

Nole je posao putem Safina,a to su zurke,zenske,jahte..Tenis je u drugom planu.Nikad se nece zavoraviti sta je postigao ali nazalost to je to.

snaga dobro dodje

pre 14 godina

mnogo se nesto filozofira oko tog servisa. on samo treba da jace udara tu lopticu i kraj price. al izgleda da ima neki strah i za to mu treba psiholog. od kad je pa tenis neka filozofija. conga na primer koji ga je toliko puta pobedio. zasto - zato sto jace udara. federer - zato sto jace udara. mozda bi mu koristilo i da s vremena na vreme procita komentare na nekom od sajtova - mnogo pametnih stvari moze tu da se cuje. znaci novace, pamet u glavu i samo jako udaraj.

Vidoviti sugradjanin,Paris,FR

pre 14 godina

Ne znam da li neko od Djokovicevih cita ove komentare ali ovo je greska!
Sa Vajdom ne moze vise napred, Martin je bio u pravu i Nole treba da usavrsi servis jer moze ako to uradi da servira bolje od Rodika i sa tim ce biti prvi na svetu.ovako to ostaje neiskoriscen potencijal.Steta:(

bbb

pre 14 godina

U redu je je sto je prekinuo saradnju sa njim ali ne vidim nijedan razlog produzetka saradnje sa Vajdom jer je Toda upravo i doveo jer je pocelo mnogo toga da skripi u njegovoj igri pod Vajdinim tutorstvom. Mozda bi bio radikalan potez da promeni kompletan stab ali u njegovoj igri realno nekoliko stvari trenutno i previse skripi i ako ne zeli da se zadovoljava cetvrt i polufinalima onda bi morao da razmisli o nekoj krupnijoj promeni.

zoran

pre 14 godina

Jedan od retko pametnih poteza u poslednje dve godine.
Jasno je je bilo da Tod nije trener za njegov rang i cilj koji je sebi postavio. On je trener bez iskustva. Tu je prichi kraj. Umalo ga nije unistio a ne unapredio.
Drz se ti Vajde. Taj ce te dovesti do mesta broj jedan.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Koda Martina se moralo dosta raditi. Posto je Novak osoba koja voli dosta da se provodi, da ide u nocne provode, a Martine je ulogu trenera ozbiljno shvatio, dobio je korpu. Vajda je opusteniji tip od Martina. On dozvoljava novaku da se vise za....va. Eto to je razlog. Malo vise rada i odma...

genije

pre 14 godina

Super , sad kad Nole pročita sve komentare , ne treba mu ni vajda(mislim na pwre), Ni VWajda , trener.. dovojlno je da POSLUŠA" GLAS NARODA ", a to ste vi nedoj... klinci koji non stop visite ovde umesto da idete na tenis terene i pronalazite nove, sveze snage, lepotice, koje će zameniti AI i JJ. Kanite se kompa .. krenite u akciju i obavestite nas jesenas šta ste dobro i lepo pronašli.. !!!!

dragan

pre 14 godina

Trebao je dati otkaz i jednom i drugom.Vajdi zbog to sto on Noleta vise nema sta nauciti a Todu sto on ipak nije trener koji Noleta moze dovesti na tron.Ljubicic se uskoro povlaci pa ce njegov a Noletov stari trener koji ga je sve naucio biti slobodan!

milwood

pre 14 godina

Na prvi pogled dobra vest. Međutim , ne menja se u tenisu na sred sezone trener. Kaže Nole da će se vratiti starom servisu , problem je što mu je za povratak na stari servis potrebno vreme . Sve mi miriše da sezona na šljaci ne obećava. U svakom slučaju dobro je prekinuti saradnju sa nekim ko te stagnira , nisam siguran da je Nole izabrao pravi trenutak za to.

Milan

pre 14 godina

Novak je sa Vajdom osvojio svoj jedini GS i dosao u sam vrh svetskog tenisa. To sto je Novak trenutno drugi na ATP listi nije bila zasluga Toda Martina vec losih igara Rafaela Nadala. Iz istog razloga je Federer prvi, cisto da ne bude da umanjujem samo Novakov uspeh. Inace ovo je jako dobar potez, Novakov servis uopste nije bio los, vise nego jednom je izvukao Novaka na 0:40, znao je on da odservira tri asa ili servis vinera i da se izvuce iz nevolje. Od kad je Martin dosao to se vise uopste nije vidjalo. Najveci Novakov nedostatak je bila fizicka kondicija, a to je uspeo da znacajno popravi u proteklih godinu dana.

silni

pre 14 godina

Dobro je da je raskinuo sa Martinom. Jos treba da raskine i sa HEAD-om i da se vrati na stari reket, pa i staru opremu(adidas), pa da osvoji jos koji GS.
Dosta je bilo exsperimenata. Treba malo igrati tenis.

jova

pre 14 godina

Moram priznati da me ova vjest bas obradovala. Ne kazem da Martin nije unio novine u Novakovu igru i da mu to nece u buducnosti koristiti ali nas Nole nije tip igraca koga ce ozbiljnost i strogost trenera podstaci da da svoj maksimum. On je emotivac, da ne kazem zivac i trazi bezrezervnu podrsku. Dovoljno je samokritican i sam zna gdje grijesi. Marjanovo skakanje na stolici i "Ajmo Nole" ce svakako imati vise efekta nego kamena faca ozbiljnog Toda koji ni na kraju dobijenog meca ne zna pokazati veselja.
Ocekujem i nadam se novim pobjedama naseg Novaka.

bane

pre 14 godina

Sa dva trenera je bilo komplikovano. Jednog je morao da otpusti. Da li je otpustio pravog videćemo. Ni Vajda nije bogzna kakav stručnjak i mislim da više i nema nekog autoriteta kod Novaka jer su postali gotovo rodjaci. Novaku bi dobrodošao jedan psiholog za motivacioni trening više nego za sami tenis.
Todu Martinu svaka čast, sve što je govorio o Djokovićevoj igri je tačno: da mu manjka agresivnosti, da loše servira i da je slab na mreži. Jedino što Novak to nije uspeo da sprovede u delo..

highlander

pre 14 godina

Mislim da je dobra odluka, naucio si koliko si mogao od njega, volej znacajno poboljsao, ali servis nikako da napreduje. Bilo je vreme za promenu.

sasa jokic

pre 14 godina

Dobra odluka, nema sedenja na dve stolice. Servis je bio tvoje oruzje u predhodnom periodu, ne toliko ubitacan po brzini, koliko po preciznosti i teskoce protivniku da ga cita. Svi se secamo koliko puta si se izvukao sa 0:40 bas zahvaljujuci servisu. Ja sam ocekivao da ce tod popraviti igru na mrezi, sto na zalost nije bio slucaj. E tu Ti treba napredak i promena.Igraj dubl cesce, i preskaci po neki turnir....

NI

pre 14 godina

Odusevila me ova odluka. Tako rade najeveci. Probao je, nije islo i odmah odlucno mijenja.

Nadam se da eksperiment nece imati trajniji uticaj na njegovu igru.

Aki

pre 14 godina

Ja ću izneti moj problem sa košarkom. Izbacujem basket na meni svojstven način, koji je smešan drugima ali funkcioniše jer mi je prirodan i ne razmišljam o njemu. Kada god sam pokušavao da treniram školski izbačaj, nije išlo, ma koliko trenirao. Ono što sam dobio od treninga je bilo bolji ulaz i dribling, ali šut je ostao kakav jeste naučen na basketu od deteta. Sad kod nekoga ide to usavršavanje u tenisu, ali obično kod prirodnih talenata kao Ana ili Novak (da ne kažem ja) jednostavno to ne ide ma koliko se vi trudili da to uradite po školskom principu. Mislim da je Novak odlučio da se opusti i da uživa u tenisu, a da mu je Vajda idealan kao trener koji ga najbolje poznaje kao čoveka.

Nenad P.

pre 14 godina

"If it's not broken - do not fix it". Novak nije nikad bio servis-igrač ali ga je servis sasvim dobro služio. Zar nije Martin trebao da usavrši Novakovu igru na mreži? Što je petljao sa servisom?

TOP-SECRET

pre 14 godina

Sve u svemu, dobra odluka. Jednostavno ako vidite da vam nesto ne ide, ne treba forsirati. Marijan Vajda ga je doveo do 3 mesta, a zajedno sa Todom do 2. Sada Novak barem zna na cemu je, a ova raskinuta saradnja ce samo pokazati da li je Novak Djokovic bio u pravu ili ne.

Slobo

pre 14 godina

Ja nisam vidio napredak na voleju, a servis je totalno unakazen.Stavise, raditi sa dva trenera je takodje nerezonski.Tod ga nije doveo do drugog mesta, vec Nadalova povreda kolena, gde je Spanac izgubio veliki broj bodova.Novakova igra je otisla unatrag,to svi vide, i zato mi se dopada ovaj potez da prekine saradnju sa Martinom.Steta- izgubio je godinu na eksperimente, a sada treba vremena da se vrati na ono staro.NA ROLAND GAROSU ZA TITULU - NAPRED NOLE.

Cvetana

pre 14 godina

Novak ce da nastavi sa Vajdom zato sto Vajda hoce da nastavi sa Novakom.
Ne verujem da postoji bilo koji dobar trener koji bi pristao da radi sa Djokovicima. Mnogo amaterski, mnogo neozbiljno, mnogo prosto, mnogo maltretiranja, mala sansa na uspeh.
Ja ne bih.

MM

pre 14 godina

Potpuno logican potez s obzirom na rezultate. Meni jedino nije bilo jasno sto su uopste dirali servis, kad je Noletov servis bio dobar? Trebali su samo da rade na volejima i drop sotovima gde je stvarno skripalo. Ovako napravise problem tamo gde ga nije bilo.

Sinisa

pre 14 godina

Ja poznajem i igram golf mnogo vise nego tenis, ali mogu reci da je "swing" prirodan i lican pokret i ne treba ga menjati. Pogotovo ne ako si dosao d bjoja 2 na svetu. Znam mnoge golfere, koji su dosli u prvih deset i onda odlucili da modifikuju svoj udarac (pokrete). Svi do jednoga nestadose iz prvih 100. Ja sam amater, igrac golfa. Bio sam relativno dobar dok nisam uzeo casove, onda je sve krenulo nizbrdo. Ja jednostavno nisam mogao da izvedem to sto je trener trazio od mene. Zapamtio sa osnovna pravilai kada sam se vratio svojim prirodnim pokretima, sve je krenulo na bolje.
Nole je odrastao sa svojim servisom i nije trebalo da ga menja, nego samo da ga malo modifikuke i unapredi.

trener

pre 14 godina

Aki , ako si levoruk OK, ako nisi onda moras biti dosledan i poslišati savete trenere , jer su skoro uvek u pravu. Drugo pitanje je koliko je tvoj sut iskvaren, a koliko su pojedini "nabedjeni treneri u pravu", ... imaj dobru kontrolu lopte sa dve šake , dobro je pozicioniraj u svojoj ruci kojom je izbacuješ, podesi ruku koja izbacuje loptu u u polozaj da ti je lakat u visini brade a nadlaktica u uglu od 90 stepeni... prilikom izbačaja nstoj da ti svi prsti, naravno i nadlaktica isprate put lupte ka cilju... i puno sreće u treningu
ps. ova vezba trazi puno samokontrole i minimum talenta

Tanja

pre 14 godina

Ne mozes postizati dobre rezultate ako sa trenerom nemas harmonicene odnose. Vajda i Novak funkcionisu odlicno, to se vidi. Tod Martin je delovao odbijajuce i sigurna sam da im komunikacija i slaganje nije bila jaca strana. Pobednicki tandem Novak/Vajda

Bjorn Borg Sampras

pre 14 godina

Bez obzira na sve,Novak i dalje mora da radi na agresivnijoj igri.Cinjenica je da je Martin tu dosat pomogao ali je primetno i da mu je pokvario servis.Nekad je bio mnogo bolji.

Predo

pre 14 godina

Ako se po jutru dan poznaje..., mada su dubl i singl dvije razlicite filozofije, Djokovic i Troicki su prilicno lako dobili dubl, uz odlicnu statistiku servisa, 7 asova i jednu duplu gresku.

Zlatko

pre 14 godina

Ja ću izneti moj problem sa košarkom. Izbacujem basket na meni svojstven način, koji je smešan drugima ali funkcioniše jer mi je prirodan i ne razmišljam o njemu. Kada god sam pokušavao da treniram školski izbačaj, nije išlo, ma koliko trenirao. Ono što sam dobio od treninga je bilo bolji ulaz i dribling, ali šut je ostao kakav jeste naučen na basketu od deteta. Sad kod nekoga ide to usavršavanje u tenisu, ali obično kod prirodnih talenata kao Ana ili Novak (da ne kažem ja) jednostavno to ne ide ma koliko se vi trudili da to uradite po školskom principu. Mislim da je Novak odlučio da se opusti i da uživa u tenisu, a da mu je Vajda idealan kao trener koji ga najbolje poznaje kao čoveka.
(Aki, 12. april 2010 23:48)

Evo druže da se ja malo napravim pametan i samo ti nešto kažem. To šta si ti napisao ima veze sa motoričkim navikama. Motorička navika predstavlja svako naučeno kretanje, kao i kretanje koje je genetski zapisano (hodanje, trčanje, skakanje i sl.). Ona se formira kroz četiri faze:
-u prvoj je veliki utrošak energije i ogromno učešće svesti, i pokret ne liči ni na šta
-u drugoj je manje energije i svesti, pokret je usklađeniji
-u trećoj je minimalan utrošak energije i pokret je automatizovan
-u četvrtoj se pokret dovodi do savršenstva i izvodi u situacionim uslovima. Lakše je naučiti novu naviku pravilno nego pogrešno naučenu ispravljati.
Kao što si naveo, dobio si dribling i ulaz, jer si to učio pravilno ali ti je zato šut ostao isti i to nije moglo da se ispravi.
U basketu to možda nije problem dok lopta ulazi u koš, ma koliko to ne bilo školski pravilno. Ali je problem kad loše naučenu naviku treba da ispravljaš da bi znao pravilno da je pokažeš drugima.

r2d2

pre 14 godina

Dobro jutro Kolumbo! Vec sam ranije napisao da Novakov novi servis deluje potpuno neprirodno i da od toga leba nema. A koliko je sumanuto menjati neciji (vrlo uspesan)servis (koji je ujedno i najkomplikovaniji udarac) na vrhuncu necije karijere nemam reci. Pitam se da li TM ima srpskog porekla s obzirom na potrebu da presipa iz supljeg u prazno.

Hvala Bogu da ste shvatili da je angozavanje Martina bio potpuni promasaj.

r2d3

pre 14 godina

jos jedna stvar u prilog promasaja sa Martinom: ideja da Novak bazira svoju igru na mrezi je bila poptuno pogresna. Taj "feeling" se tesko stice i ne moze da se dobije treningom, jednostavno je stvar suptilnog osecaja za loptu. Uostalom navedite jednog jedinog volej igraca koji je igrao bekend sa dve ruke.

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Poslednji put sam mu rekao: Nole, aman i pobogu, kakvo je ovo tvoje "novo serviranje", sa ispruženom rukom, bez savijanja u laktu - izgleda kao da ti ruka u gipsu? - Jbg, pokušava amerikanac...
Obećao je da će ponovo servirati kao sav normalan svet, sa trzajem u laktu - sa NIŠANJENJEM i pogledom na teren, a ne kao iz minobacača - pa ako upadne...
Srećno! (javno, a privatno je dobio podršku i pozdrav za Vajdu)

Tale

pre 14 godina

Ja se bas ne razumem mnogo u tenis, ali primecujem da su vecina poraza u zadnje vreme uzrokovani losijim servisom. Cini mi se da je igra na mrezi i svi ostali segmenti igra cini se da su napredovali, sve sem servisa. Zato smatram da je saradnja sa Martinom vise nego dobroga traga ostavila ali isto tako da je vrijeme da se prekida i zato mi se cini da je ova odluka dobra.

Rene Lakost

pre 14 godina

@Aki..Slazem se sa tobom.Kako tek sutira Stojakovic?Amer. strucnjaci su ga opisali kao "pijan izbacaj",ali sut radi posao.Da ne pricamo oDz.Mekinrou i kako je on servirao(gotovo ledjima okrenut baznoj liniji).I pored toga,uzeo je 7GS u singlu i 9GS u dublu