Nedelja, 11.04.2010.

02:45

Blic: Partijaši "u ime" studenata

U studentskim parlamentima sede omladinski funkcioneri stranaka, koji u ime studenata sa upravama fakulteta donose odluke i ocenjuju reforme, piše Blic.

Izvor: Blic

Blic: Partijaši "u ime" studenata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

mj125014@gmail.com

pre 14 godina

Bio sam clan parlamenta na fakultetu i znam sta se radi. Partijski kadrovi su pioni koji nikada ne bi mogli da dobiju poverenje za neko rukovodece mesto. Funkciju im stranka obezbedi pritiscima na svoje clanove i poneke neuteralne delegate raznim obecanjima. Od predsednika parlamenata i studenata prodekana zavisi koju ce agenciju izabrati za ekskurzije, work and travel program i druge profitabilne poslove. Omladine stranaka su pune besposlicara koji nista ne rade vec sebe vide kao vlast i bahato gledaju gde mogu da se ugrade i na lak nacin dodju do novca. Sa drude strane stranke imaju poslusne predsednike, prodekane..prorektore studente koji ce da prihvate bilo sta ma koliko bilo na stetu studentima.
Kad studenti izadju na ulice, njihovi legitimni predstavnici ih nazivaju anarhistima i diskredituju na sve nacine.
Mi imamo zakon o visokom obrazovanju koji ne dozvoljava studentu da predje na budzet iako polozi sve ispite. Nikad manje para nije izdvajano za visoko obrazovanje i studente uopste. A te zakone su prihvatili i "studenti" odnosno legitimni predstavnici studenata -partijski poslusnici. Stranke treba da se stide, prvenstveno DS jer su njihovi clanovi najbrojniji u studentskim parlamentima i najbahatiji..

crveno sunce

pre 14 godina

To je praksa koju je ustanovio jos Savez komunista svojevremeno. Kadrovi za SK su se vrbovali bukvalno od osnovne skole, kada se u 8. razredu vrbovalo za uclanjenje u SSOJ a posle u 4. razredu srednje skole za uclanjenje u SKJ. Znaci, mi jos sa komunizmom nismo rascistili a kad cemo, e to ne znamo!

Иван

pre 14 godina

Проблем је што се овакви клинци после укаче да воде државу. Немају ни дан радног искуства, немају никакво знање и животно искуство а на крају седну за кормило брода којег возе на литицу да би онда из олупине која тоне покупили све што им падне под руку. Отишао сам из Србије пре 6 година да бих студирао на нормалним школама и из године у годину је у Србији све горе, а за овакве људе не желим да радим ако се будем враћао, а можда повратка и нема...

posmatrac

pre 14 godina

Vise me nista ne iznenadjuje, narocito posle podatka od pre neki dan da je vise od milion Srba uclanjeno u raznorazne partije, sto je veci procenat partijskih poslusnika nego u Titovo vreme. Jad i tuga!!!

student

pre 14 godina

Velika istina, i apsolutno sve je tačno, nažalost. Partija vrti tamo gde burgija ne može, politikanti se izgrađuju od malih nogu i to od strane istih takvih politikanata, a stručnosti i nauke za struku i nauku više nema - samo knjižica i "lojalnost", to su današnji kvaliteti i vrednosti koje se prosipaju poluličnostima koji misle da je vlast "ono što se dobija jednog dana nakon nekoliko godina lepljenja plakata i skupljanja potpisa po ulici", a ne ono što se zaslužuje profesijom i iskrenim zalaganjem za dobrobit neposrednog okruženja i društva u celini. Tuga.

maki

pre 14 godina

Politicke partije su interesne grupe,KLAN.Zato se ne treba cuditi ni oko cega.Spremni su za sve.BRIGA IZ ZA SVE I ZA NAS I ZA SRBIJU.

Mirko

pre 14 godina

Ništa novo. Sve se ovo ponavlja u kontinuitetu od 1945. god. do danas. Gde ćete bolje dokaze od ovakvih da Srbiju još uvek vode komunisti.

Petar

pre 14 godina

То, сине!
У ОНО време једнопартиске апсолутистичке владавине Броза, у студентским форумима су седели чланови Социјалистичке омладине и млади чланови Савеза комуниста и покоји заслужни студент, ванпартијац.
Сада имамо напредак:
У вишепартиском слободном, демократском друштву опет седе чланови већинске владајуће партије, али се (као изразити напредак "демократије") смењују зависно од тога која је то владајућа већинска партија.
То ваљда спада у "школовање" (партиских) кадрова, уз, онако успут, контролу и на овом нивоу.
Тешко је нашем менталитету заборавити Брозове лекције, јер су доказано делотворне.
Зар није то дивно!!!

BB

pre 14 godina

ovo je sitnica, kad bi znali šta DS, SNS i LDP rade po srednjoškolskim parlamentima... vrbuji ih pre nego što napune 18 godina...
glasam za prodemokratsku opciju od prvog dana kad sam dobio glasačko pravo, i opet ću, jer bolji nema, na žalost.

student zeljan znanja

pre 14 godina

I kako onda da verujem da ce bilo koja reforma skolstva pomoci da dobijem kvalitetnije u kompletnije znanje? Uzas, Srbijo, definitivno odlazim odavde... (moj prosek: 9.4)

Miloš

pre 14 godina

Zaboga pa svugde je tako sada u Srbiji. Ako bilo šta želiš da uspeš moraš biti član neke stranke (izgleda da te prosto primoravaju na to). Ljudi sada razmišljaju kako da bi dobili posao moraju biti članovi bilo koje stranke. U svim državnim i javnim preduzećima kada konkurišeš za posao, prvo će te pitati da li si član neke stranke. Ako jesi, to je ogroman plus za tebe, a ako nisi bolje nastavi dalje da tražiš posao. Najsmešniji primer mi je slučaj u jednoj školi kada su za mesto domara (eeeeeeej! domara!!!) vukli veze da dođe čovek iz neke stranke... Oooooo Srbijo, zemljo...

NS

pre 14 godina

Na Univerzitetu u NS je slicna situacija. Predsednik Saveza studenata Univerziteta studira X godina. Svi se oni toboze bore za prava studenata, a cilj je samo jedan: licni interes.

Iznogud

pre 14 godina

Oduvek mi je bilo muka od ovih politikanata koji imaju samo jednu ideju u glavi - 'leba bez motike i to sto lakse i sto brze. Secam se takvog jednog koji je nas nekoliko na studijama jurio da postanemo "drugovi clanovi" tada jedine partije. Godinama nakon studija sam ga sreo i pitao ga sta mu je sve to trebalo a on mi je odgovorio - uvek sam zavideo vama gradskoj deci, imali ste drustvo, izlazili ste, vozili ste automobile a ja sam imao samo partiju, ona mi je bila i otac i majka i drustvo...tad sam ustvari shvatio koliko je tesko mladom coveku kad je otrgnut iz svoje sredine i bacen na neprirodno tlo i koliko lako postaje plen raznoraznih prevaranata. Na srecu i on je to na vreme shvatio i resio se politike.

unforgiven

pre 14 godina

Gledao sam kako su se ponasali partijski omladinci na izborima, bas ovde na B92 chitajuci neki blog, i moram da priznam da su odluchno obucheni od strane svojih kolega. Takva kolichina bahatosti, bezobrazluka, prepotetnosti na jednom mestu se josh josh jedino moze naci u skupshtini... Siguran sam da ce odlichno proci u zivotu, mada kako rade njihove kolege, dok oni stignu da vode nece biti shta da se vodi...

borrissey

pre 14 godina

Sramotno! Moramo se dozvati u pamet i ne dozvoliti da u parlamentima sede sumnjivi politicki oportunisti, vec najbolji studenti. Ako su ti omladinski partijasi najbolji studenti, nemam nista protiv, ali cisto sumnjam...
Kao zaposleni na fakultetu (ne beogradskomm, vec nekom drugom), znam o cemu pricam!

Igor

pre 14 godina

Tako je oduvek bilo i ostalo. I najcesce su bitne odluke najgori studenti donosili, sa "ove" ili "one" strane.Dok sam studirao u studenstkoj organizaciji na Masincu su u rukovodstvu uvek bili "dozivotni studenti", od kojih je dosta bilo Crnogoraca. Oni su "tako" i fakultet zavrsili, najbolje sobe po domovima dobijali, a onda i posao po raznim ministarstvima... Od njih nikakvu korist nismo imali, naprotiv, samo stetu. Jos prilikom studiranja je, kao sto vidimo, negativna selekcija dolazila do izrazaja. Zbog takvih sam ja i napustio zemlju Srbiju i ne planiram da se vratim.

ivan

pre 14 godina

ima toga koliko hocete i gde god hocete.. samo se svi prave ludi.. kad nekome od svojih prijatelja kazem o tome,tipican odgovor je ma sta te briga, radi svoj posao.. cuti i ...

e pa dobro.. pobeci cu i ja jednom iz ove zemlje..

veljo

pre 14 godina

To da smo postali partijska drzava vise nije fraza- u osnovnim, srednjim skolama (bez obzira sto je i zakonski zabranjeno politicko delovanje) kada imate recimo izbor direktora neke skole clanovi skolskog odbora, iako u najvecem broju slucajeva licnost u zivotu nisu videli ni culi a jos manje za njegove kvalitete vezane za taj posao, dobijaju nalog "ko je njihov". Ti clanovi studentskih parlamenata bore se za te pozicije ne zato sto zele unaprediti studentski zivot, ambijent, vec zato sto to smatraju odskocnom daskom za pozicije u politickim partijama- a ni novac kojim raspolazu za putovanja po evropskim prestonicama nije zanemarljiv.Uzmite vodje podmladaka vecine politickih partija i pogledajte im biografije- tesko cete naci nekog ko nije bio bar predsednik saveza studenata na svom fakultetu pa dalje...

pravnik

pre 14 godina

Eh da je pripadnost strankama jedini problem... Ove "institucije" su poligoni za obuku lopova,mahinatora i malverzanata! U to sam se licno uverio,ne pricam napamet. Pored finansijskih malverzacija,oni koji dodju na te funkcije,zavrsavaju fakultet preko noci,za razliku od nas obicnih studenata. Trose milione na svoje bahanalije,a uprava cuti,jer ocigledno postoji interes i sa te strane. Ocístimo Srbiju od politickih partija ..!

Đole

pre 14 godina

Pa koliko to već traje...

Studentske organizacije postoje samo kao instrument ovih gore da nas studente zavade i posvađaju i unište nam solidarnost i jedinstvo...

DIVIDE ET IMPERA!!!

Zika

pre 14 godina

Studenti su obicno avangarda u svakoj zemlji, a tako je i ovde bilo nekada. Zasto su se sada studenti pretvorili u poslusnike, ovcice, kojima sopstvena buducnost i nije toliko bitna, koji ne zele promene, koji ne misle ili i ne mastaju o nekoj boljoj Srbiji....Zasto?

Waistiny

pre 14 godina

Mene DS sve vise podseca na SPS iz devedesetih. Osionost, bahatost, samozivost. Uopste ne sagledavaju svoju poziciju realno. Takav 'podmladak' je sramota svake stranke, ali i svake drzave. Nadam se da ih se i roditelji stide. Inace nam nema spasa.

abrakadabra

pre 14 godina

Ista prica je i sa bilo kojom studentskom organizacijom. Nikada nisam bio clan neke, jer kada sam video da su ljudi i u tim godinama opcinjeni vlascu i pohlepom, nisam zeleo da budem deo toga. A ti sto su u organizacijama ispred politickih stranaka, studiraju cca 10 do 15 godina, nikad nece ni zavrsiti studije a postace funkcioneri u nekoj tamo vladi... e nece!

konj

pre 14 godina

Univerzitetski parlament im dodje kao "da se deca malo vezbaju" za onaj pravi, sto ga gledamo na RTS. Za pocetak, vec iskazuju moralne kvalitete...

NikolaS

pre 14 godina

I posle ovakvi izrastu u politicare kao sto su ovi danas, i tako sve od pocetka. Tesko nama sa ovakvim univerzitetima i politickom omladinom.

Abroad

pre 14 godina

Pa to je opste poznato :) konacno se neko setio da to objavi... :) Ista je stvar i u savezima studenata studentskih domova... Stranacki aktivne licnosti, obicno iz iste stranke kao i upravnici domova... nekad DSS sada DS (zato se i dalje drze na pozicijama). Situacija je takva da jedni drugima cuvaju ledja, tipa predsednik saveza se uopste ne angazuje oko studentskih pitanja a upravnik mu za uzvrat obezbedi sobu (koju legalno nikada ne bi dobio jer mu prosek tezi broju 6 ) tipican primer za to je studentski dom Kralj Aleksandar I, gde je opste poznato da u sobi broj 1 vec godinama zive takvi tipovi.... sve ljudi koji odavno nemaju pravo na dom.....

LaMar

pre 14 godina

Tako je stranke, naucite ih da budu verni samo stranci i novcu pa onda kada izrastu u ljude koji imaju vecu moc znate sta mozete ocekivati od njih.

komentator

pre 14 godina

Sve su to karijeristi, tačno se vidi po njima kako oponašaju starije političare, uzore, svi su ti klinci uštogljeni, već nose sakoe, glume neke mlade intelektualce, frljaju se frazama i demagogijom, a u suštini rade za svoj ćef, nagradu, procenat od ekskurzija, za svoje ocene, ili prosto da bi se u očima drugih običnih studenata učinili bitnima. Naravno račune polažu i strankama ako im pripadaju.
Muka mi je od političarčića koji iz "kolevke" uskaču u politiku i zauzimaju pozicije još za studentskih dana, da se što bolje pripreme za kasnije.
U njihovom skrivenom osmehu tokom intervjua i razgovora im se vidi da su prefrigani i rade za svoj interes, da su opijeni atmosferom u kojoj su u centru pažnje i da im oči sijaju nekakvom bitnošću!

komentator

pre 14 godina

Sve su to karijeristi, tačno se vidi po njima kako oponašaju starije političare, uzore, svi su ti klinci uštogljeni, već nose sakoe, glume neke mlade intelektualce, frljaju se frazama i demagogijom, a u suštini rade za svoj ćef, nagradu, procenat od ekskurzija, za svoje ocene, ili prosto da bi se u očima drugih običnih studenata učinili bitnima. Naravno račune polažu i strankama ako im pripadaju.
Muka mi je od političarčića koji iz "kolevke" uskaču u politiku i zauzimaju pozicije još za studentskih dana, da se što bolje pripreme za kasnije.
U njihovom skrivenom osmehu tokom intervjua i razgovora im se vidi da su prefrigani i rade za svoj interes, da su opijeni atmosferom u kojoj su u centru pažnje i da im oči sijaju nekakvom bitnošću!

Waistiny

pre 14 godina

Mene DS sve vise podseca na SPS iz devedesetih. Osionost, bahatost, samozivost. Uopste ne sagledavaju svoju poziciju realno. Takav 'podmladak' je sramota svake stranke, ali i svake drzave. Nadam se da ih se i roditelji stide. Inace nam nema spasa.

Abroad

pre 14 godina

Pa to je opste poznato :) konacno se neko setio da to objavi... :) Ista je stvar i u savezima studenata studentskih domova... Stranacki aktivne licnosti, obicno iz iste stranke kao i upravnici domova... nekad DSS sada DS (zato se i dalje drze na pozicijama). Situacija je takva da jedni drugima cuvaju ledja, tipa predsednik saveza se uopste ne angazuje oko studentskih pitanja a upravnik mu za uzvrat obezbedi sobu (koju legalno nikada ne bi dobio jer mu prosek tezi broju 6 ) tipican primer za to je studentski dom Kralj Aleksandar I, gde je opste poznato da u sobi broj 1 vec godinama zive takvi tipovi.... sve ljudi koji odavno nemaju pravo na dom.....

LaMar

pre 14 godina

Tako je stranke, naucite ih da budu verni samo stranci i novcu pa onda kada izrastu u ljude koji imaju vecu moc znate sta mozete ocekivati od njih.

ivan

pre 14 godina

ima toga koliko hocete i gde god hocete.. samo se svi prave ludi.. kad nekome od svojih prijatelja kazem o tome,tipican odgovor je ma sta te briga, radi svoj posao.. cuti i ...

e pa dobro.. pobeci cu i ja jednom iz ove zemlje..

unforgiven

pre 14 godina

Gledao sam kako su se ponasali partijski omladinci na izborima, bas ovde na B92 chitajuci neki blog, i moram da priznam da su odluchno obucheni od strane svojih kolega. Takva kolichina bahatosti, bezobrazluka, prepotetnosti na jednom mestu se josh josh jedino moze naci u skupshtini... Siguran sam da ce odlichno proci u zivotu, mada kako rade njihove kolege, dok oni stignu da vode nece biti shta da se vodi...

Igor

pre 14 godina

Tako je oduvek bilo i ostalo. I najcesce su bitne odluke najgori studenti donosili, sa "ove" ili "one" strane.Dok sam studirao u studenstkoj organizaciji na Masincu su u rukovodstvu uvek bili "dozivotni studenti", od kojih je dosta bilo Crnogoraca. Oni su "tako" i fakultet zavrsili, najbolje sobe po domovima dobijali, a onda i posao po raznim ministarstvima... Od njih nikakvu korist nismo imali, naprotiv, samo stetu. Jos prilikom studiranja je, kao sto vidimo, negativna selekcija dolazila do izrazaja. Zbog takvih sam ja i napustio zemlju Srbiju i ne planiram da se vratim.

konj

pre 14 godina

Univerzitetski parlament im dodje kao "da se deca malo vezbaju" za onaj pravi, sto ga gledamo na RTS. Za pocetak, vec iskazuju moralne kvalitete...

pravnik

pre 14 godina

Eh da je pripadnost strankama jedini problem... Ove "institucije" su poligoni za obuku lopova,mahinatora i malverzanata! U to sam se licno uverio,ne pricam napamet. Pored finansijskih malverzacija,oni koji dodju na te funkcije,zavrsavaju fakultet preko noci,za razliku od nas obicnih studenata. Trose milione na svoje bahanalije,a uprava cuti,jer ocigledno postoji interes i sa te strane. Ocístimo Srbiju od politickih partija ..!

Zika

pre 14 godina

Studenti su obicno avangarda u svakoj zemlji, a tako je i ovde bilo nekada. Zasto su se sada studenti pretvorili u poslusnike, ovcice, kojima sopstvena buducnost i nije toliko bitna, koji ne zele promene, koji ne misle ili i ne mastaju o nekoj boljoj Srbiji....Zasto?

NikolaS

pre 14 godina

I posle ovakvi izrastu u politicare kao sto su ovi danas, i tako sve od pocetka. Tesko nama sa ovakvim univerzitetima i politickom omladinom.

borrissey

pre 14 godina

Sramotno! Moramo se dozvati u pamet i ne dozvoliti da u parlamentima sede sumnjivi politicki oportunisti, vec najbolji studenti. Ako su ti omladinski partijasi najbolji studenti, nemam nista protiv, ali cisto sumnjam...
Kao zaposleni na fakultetu (ne beogradskomm, vec nekom drugom), znam o cemu pricam!

veljo

pre 14 godina

To da smo postali partijska drzava vise nije fraza- u osnovnim, srednjim skolama (bez obzira sto je i zakonski zabranjeno politicko delovanje) kada imate recimo izbor direktora neke skole clanovi skolskog odbora, iako u najvecem broju slucajeva licnost u zivotu nisu videli ni culi a jos manje za njegove kvalitete vezane za taj posao, dobijaju nalog "ko je njihov". Ti clanovi studentskih parlamenata bore se za te pozicije ne zato sto zele unaprediti studentski zivot, ambijent, vec zato sto to smatraju odskocnom daskom za pozicije u politickim partijama- a ni novac kojim raspolazu za putovanja po evropskim prestonicama nije zanemarljiv.Uzmite vodje podmladaka vecine politickih partija i pogledajte im biografije- tesko cete naci nekog ko nije bio bar predsednik saveza studenata na svom fakultetu pa dalje...

NS

pre 14 godina

Na Univerzitetu u NS je slicna situacija. Predsednik Saveza studenata Univerziteta studira X godina. Svi se oni toboze bore za prava studenata, a cilj je samo jedan: licni interes.

abrakadabra

pre 14 godina

Ista prica je i sa bilo kojom studentskom organizacijom. Nikada nisam bio clan neke, jer kada sam video da su ljudi i u tim godinama opcinjeni vlascu i pohlepom, nisam zeleo da budem deo toga. A ti sto su u organizacijama ispred politickih stranaka, studiraju cca 10 do 15 godina, nikad nece ni zavrsiti studije a postace funkcioneri u nekoj tamo vladi... e nece!

Đole

pre 14 godina

Pa koliko to već traje...

Studentske organizacije postoje samo kao instrument ovih gore da nas studente zavade i posvađaju i unište nam solidarnost i jedinstvo...

DIVIDE ET IMPERA!!!

student

pre 14 godina

Velika istina, i apsolutno sve je tačno, nažalost. Partija vrti tamo gde burgija ne može, politikanti se izgrađuju od malih nogu i to od strane istih takvih politikanata, a stručnosti i nauke za struku i nauku više nema - samo knjižica i "lojalnost", to su današnji kvaliteti i vrednosti koje se prosipaju poluličnostima koji misle da je vlast "ono što se dobija jednog dana nakon nekoliko godina lepljenja plakata i skupljanja potpisa po ulici", a ne ono što se zaslužuje profesijom i iskrenim zalaganjem za dobrobit neposrednog okruženja i društva u celini. Tuga.

posmatrac

pre 14 godina

Vise me nista ne iznenadjuje, narocito posle podatka od pre neki dan da je vise od milion Srba uclanjeno u raznorazne partije, sto je veci procenat partijskih poslusnika nego u Titovo vreme. Jad i tuga!!!

Petar

pre 14 godina

То, сине!
У ОНО време једнопартиске апсолутистичке владавине Броза, у студентским форумима су седели чланови Социјалистичке омладине и млади чланови Савеза комуниста и покоји заслужни студент, ванпартијац.
Сада имамо напредак:
У вишепартиском слободном, демократском друштву опет седе чланови већинске владајуће партије, али се (као изразити напредак "демократије") смењују зависно од тога која је то владајућа већинска партија.
То ваљда спада у "школовање" (партиских) кадрова, уз, онако успут, контролу и на овом нивоу.
Тешко је нашем менталитету заборавити Брозове лекције, јер су доказано делотворне.
Зар није то дивно!!!

maki

pre 14 godina

Politicke partije su interesne grupe,KLAN.Zato se ne treba cuditi ni oko cega.Spremni su za sve.BRIGA IZ ZA SVE I ZA NAS I ZA SRBIJU.

Иван

pre 14 godina

Проблем је што се овакви клинци после укаче да воде државу. Немају ни дан радног искуства, немају никакво знање и животно искуство а на крају седну за кормило брода којег возе на литицу да би онда из олупине која тоне покупили све што им падне под руку. Отишао сам из Србије пре 6 година да бих студирао на нормалним школама и из године у годину је у Србији све горе, а за овакве људе не желим да радим ако се будем враћао, а можда повратка и нема...

Miloš

pre 14 godina

Zaboga pa svugde je tako sada u Srbiji. Ako bilo šta želiš da uspeš moraš biti član neke stranke (izgleda da te prosto primoravaju na to). Ljudi sada razmišljaju kako da bi dobili posao moraju biti članovi bilo koje stranke. U svim državnim i javnim preduzećima kada konkurišeš za posao, prvo će te pitati da li si član neke stranke. Ako jesi, to je ogroman plus za tebe, a ako nisi bolje nastavi dalje da tražiš posao. Najsmešniji primer mi je slučaj u jednoj školi kada su za mesto domara (eeeeeeej! domara!!!) vukli veze da dođe čovek iz neke stranke... Oooooo Srbijo, zemljo...

Iznogud

pre 14 godina

Oduvek mi je bilo muka od ovih politikanata koji imaju samo jednu ideju u glavi - 'leba bez motike i to sto lakse i sto brze. Secam se takvog jednog koji je nas nekoliko na studijama jurio da postanemo "drugovi clanovi" tada jedine partije. Godinama nakon studija sam ga sreo i pitao ga sta mu je sve to trebalo a on mi je odgovorio - uvek sam zavideo vama gradskoj deci, imali ste drustvo, izlazili ste, vozili ste automobile a ja sam imao samo partiju, ona mi je bila i otac i majka i drustvo...tad sam ustvari shvatio koliko je tesko mladom coveku kad je otrgnut iz svoje sredine i bacen na neprirodno tlo i koliko lako postaje plen raznoraznih prevaranata. Na srecu i on je to na vreme shvatio i resio se politike.

student zeljan znanja

pre 14 godina

I kako onda da verujem da ce bilo koja reforma skolstva pomoci da dobijem kvalitetnije u kompletnije znanje? Uzas, Srbijo, definitivno odlazim odavde... (moj prosek: 9.4)

BB

pre 14 godina

ovo je sitnica, kad bi znali šta DS, SNS i LDP rade po srednjoškolskim parlamentima... vrbuji ih pre nego što napune 18 godina...
glasam za prodemokratsku opciju od prvog dana kad sam dobio glasačko pravo, i opet ću, jer bolji nema, na žalost.

Mirko

pre 14 godina

Ništa novo. Sve se ovo ponavlja u kontinuitetu od 1945. god. do danas. Gde ćete bolje dokaze od ovakvih da Srbiju još uvek vode komunisti.

crveno sunce

pre 14 godina

To je praksa koju je ustanovio jos Savez komunista svojevremeno. Kadrovi za SK su se vrbovali bukvalno od osnovne skole, kada se u 8. razredu vrbovalo za uclanjenje u SSOJ a posle u 4. razredu srednje skole za uclanjenje u SKJ. Znaci, mi jos sa komunizmom nismo rascistili a kad cemo, e to ne znamo!

mj125014@gmail.com

pre 14 godina

Bio sam clan parlamenta na fakultetu i znam sta se radi. Partijski kadrovi su pioni koji nikada ne bi mogli da dobiju poverenje za neko rukovodece mesto. Funkciju im stranka obezbedi pritiscima na svoje clanove i poneke neuteralne delegate raznim obecanjima. Od predsednika parlamenata i studenata prodekana zavisi koju ce agenciju izabrati za ekskurzije, work and travel program i druge profitabilne poslove. Omladine stranaka su pune besposlicara koji nista ne rade vec sebe vide kao vlast i bahato gledaju gde mogu da se ugrade i na lak nacin dodju do novca. Sa drude strane stranke imaju poslusne predsednike, prodekane..prorektore studente koji ce da prihvate bilo sta ma koliko bilo na stetu studentima.
Kad studenti izadju na ulice, njihovi legitimni predstavnici ih nazivaju anarhistima i diskredituju na sve nacine.
Mi imamo zakon o visokom obrazovanju koji ne dozvoljava studentu da predje na budzet iako polozi sve ispite. Nikad manje para nije izdvajano za visoko obrazovanje i studente uopste. A te zakone su prihvatili i "studenti" odnosno legitimni predstavnici studenata -partijski poslusnici. Stranke treba da se stide, prvenstveno DS jer su njihovi clanovi najbrojniji u studentskim parlamentima i najbahatiji..

BB

pre 14 godina

ovo je sitnica, kad bi znali šta DS, SNS i LDP rade po srednjoškolskim parlamentima... vrbuji ih pre nego što napune 18 godina...
glasam za prodemokratsku opciju od prvog dana kad sam dobio glasačko pravo, i opet ću, jer bolji nema, na žalost.

Iznogud

pre 14 godina

Oduvek mi je bilo muka od ovih politikanata koji imaju samo jednu ideju u glavi - 'leba bez motike i to sto lakse i sto brze. Secam se takvog jednog koji je nas nekoliko na studijama jurio da postanemo "drugovi clanovi" tada jedine partije. Godinama nakon studija sam ga sreo i pitao ga sta mu je sve to trebalo a on mi je odgovorio - uvek sam zavideo vama gradskoj deci, imali ste drustvo, izlazili ste, vozili ste automobile a ja sam imao samo partiju, ona mi je bila i otac i majka i drustvo...tad sam ustvari shvatio koliko je tesko mladom coveku kad je otrgnut iz svoje sredine i bacen na neprirodno tlo i koliko lako postaje plen raznoraznih prevaranata. Na srecu i on je to na vreme shvatio i resio se politike.

Mirko

pre 14 godina

Ništa novo. Sve se ovo ponavlja u kontinuitetu od 1945. god. do danas. Gde ćete bolje dokaze od ovakvih da Srbiju još uvek vode komunisti.

komentator

pre 14 godina

Sve su to karijeristi, tačno se vidi po njima kako oponašaju starije političare, uzore, svi su ti klinci uštogljeni, već nose sakoe, glume neke mlade intelektualce, frljaju se frazama i demagogijom, a u suštini rade za svoj ćef, nagradu, procenat od ekskurzija, za svoje ocene, ili prosto da bi se u očima drugih običnih studenata učinili bitnima. Naravno račune polažu i strankama ako im pripadaju.
Muka mi je od političarčića koji iz "kolevke" uskaču u politiku i zauzimaju pozicije još za studentskih dana, da se što bolje pripreme za kasnije.
U njihovom skrivenom osmehu tokom intervjua i razgovora im se vidi da su prefrigani i rade za svoj interes, da su opijeni atmosferom u kojoj su u centru pažnje i da im oči sijaju nekakvom bitnošću!

abrakadabra

pre 14 godina

Ista prica je i sa bilo kojom studentskom organizacijom. Nikada nisam bio clan neke, jer kada sam video da su ljudi i u tim godinama opcinjeni vlascu i pohlepom, nisam zeleo da budem deo toga. A ti sto su u organizacijama ispred politickih stranaka, studiraju cca 10 do 15 godina, nikad nece ni zavrsiti studije a postace funkcioneri u nekoj tamo vladi... e nece!

Abroad

pre 14 godina

Pa to je opste poznato :) konacno se neko setio da to objavi... :) Ista je stvar i u savezima studenata studentskih domova... Stranacki aktivne licnosti, obicno iz iste stranke kao i upravnici domova... nekad DSS sada DS (zato se i dalje drze na pozicijama). Situacija je takva da jedni drugima cuvaju ledja, tipa predsednik saveza se uopste ne angazuje oko studentskih pitanja a upravnik mu za uzvrat obezbedi sobu (koju legalno nikada ne bi dobio jer mu prosek tezi broju 6 ) tipican primer za to je studentski dom Kralj Aleksandar I, gde je opste poznato da u sobi broj 1 vec godinama zive takvi tipovi.... sve ljudi koji odavno nemaju pravo na dom.....

LaMar

pre 14 godina

Tako je stranke, naucite ih da budu verni samo stranci i novcu pa onda kada izrastu u ljude koji imaju vecu moc znate sta mozete ocekivati od njih.

NikolaS

pre 14 godina

I posle ovakvi izrastu u politicare kao sto su ovi danas, i tako sve od pocetka. Tesko nama sa ovakvim univerzitetima i politickom omladinom.

konj

pre 14 godina

Univerzitetski parlament im dodje kao "da se deca malo vezbaju" za onaj pravi, sto ga gledamo na RTS. Za pocetak, vec iskazuju moralne kvalitete...

Waistiny

pre 14 godina

Mene DS sve vise podseca na SPS iz devedesetih. Osionost, bahatost, samozivost. Uopste ne sagledavaju svoju poziciju realno. Takav 'podmladak' je sramota svake stranke, ali i svake drzave. Nadam se da ih se i roditelji stide. Inace nam nema spasa.

Đole

pre 14 godina

Pa koliko to već traje...

Studentske organizacije postoje samo kao instrument ovih gore da nas studente zavade i posvađaju i unište nam solidarnost i jedinstvo...

DIVIDE ET IMPERA!!!

Zika

pre 14 godina

Studenti su obicno avangarda u svakoj zemlji, a tako je i ovde bilo nekada. Zasto su se sada studenti pretvorili u poslusnike, ovcice, kojima sopstvena buducnost i nije toliko bitna, koji ne zele promene, koji ne misle ili i ne mastaju o nekoj boljoj Srbiji....Zasto?

pravnik

pre 14 godina

Eh da je pripadnost strankama jedini problem... Ove "institucije" su poligoni za obuku lopova,mahinatora i malverzanata! U to sam se licno uverio,ne pricam napamet. Pored finansijskih malverzacija,oni koji dodju na te funkcije,zavrsavaju fakultet preko noci,za razliku od nas obicnih studenata. Trose milione na svoje bahanalije,a uprava cuti,jer ocigledno postoji interes i sa te strane. Ocístimo Srbiju od politickih partija ..!

borrissey

pre 14 godina

Sramotno! Moramo se dozvati u pamet i ne dozvoliti da u parlamentima sede sumnjivi politicki oportunisti, vec najbolji studenti. Ako su ti omladinski partijasi najbolji studenti, nemam nista protiv, ali cisto sumnjam...
Kao zaposleni na fakultetu (ne beogradskomm, vec nekom drugom), znam o cemu pricam!

ivan

pre 14 godina

ima toga koliko hocete i gde god hocete.. samo se svi prave ludi.. kad nekome od svojih prijatelja kazem o tome,tipican odgovor je ma sta te briga, radi svoj posao.. cuti i ...

e pa dobro.. pobeci cu i ja jednom iz ove zemlje..

unforgiven

pre 14 godina

Gledao sam kako su se ponasali partijski omladinci na izborima, bas ovde na B92 chitajuci neki blog, i moram da priznam da su odluchno obucheni od strane svojih kolega. Takva kolichina bahatosti, bezobrazluka, prepotetnosti na jednom mestu se josh josh jedino moze naci u skupshtini... Siguran sam da ce odlichno proci u zivotu, mada kako rade njihove kolege, dok oni stignu da vode nece biti shta da se vodi...

veljo

pre 14 godina

To da smo postali partijska drzava vise nije fraza- u osnovnim, srednjim skolama (bez obzira sto je i zakonski zabranjeno politicko delovanje) kada imate recimo izbor direktora neke skole clanovi skolskog odbora, iako u najvecem broju slucajeva licnost u zivotu nisu videli ni culi a jos manje za njegove kvalitete vezane za taj posao, dobijaju nalog "ko je njihov". Ti clanovi studentskih parlamenata bore se za te pozicije ne zato sto zele unaprediti studentski zivot, ambijent, vec zato sto to smatraju odskocnom daskom za pozicije u politickim partijama- a ni novac kojim raspolazu za putovanja po evropskim prestonicama nije zanemarljiv.Uzmite vodje podmladaka vecine politickih partija i pogledajte im biografije- tesko cete naci nekog ko nije bio bar predsednik saveza studenata na svom fakultetu pa dalje...

Igor

pre 14 godina

Tako je oduvek bilo i ostalo. I najcesce su bitne odluke najgori studenti donosili, sa "ove" ili "one" strane.Dok sam studirao u studenstkoj organizaciji na Masincu su u rukovodstvu uvek bili "dozivotni studenti", od kojih je dosta bilo Crnogoraca. Oni su "tako" i fakultet zavrsili, najbolje sobe po domovima dobijali, a onda i posao po raznim ministarstvima... Od njih nikakvu korist nismo imali, naprotiv, samo stetu. Jos prilikom studiranja je, kao sto vidimo, negativna selekcija dolazila do izrazaja. Zbog takvih sam ja i napustio zemlju Srbiju i ne planiram da se vratim.

NS

pre 14 godina

Na Univerzitetu u NS je slicna situacija. Predsednik Saveza studenata Univerziteta studira X godina. Svi se oni toboze bore za prava studenata, a cilj je samo jedan: licni interes.

Miloš

pre 14 godina

Zaboga pa svugde je tako sada u Srbiji. Ako bilo šta želiš da uspeš moraš biti član neke stranke (izgleda da te prosto primoravaju na to). Ljudi sada razmišljaju kako da bi dobili posao moraju biti članovi bilo koje stranke. U svim državnim i javnim preduzećima kada konkurišeš za posao, prvo će te pitati da li si član neke stranke. Ako jesi, to je ogroman plus za tebe, a ako nisi bolje nastavi dalje da tražiš posao. Najsmešniji primer mi je slučaj u jednoj školi kada su za mesto domara (eeeeeeej! domara!!!) vukli veze da dođe čovek iz neke stranke... Oooooo Srbijo, zemljo...

student zeljan znanja

pre 14 godina

I kako onda da verujem da ce bilo koja reforma skolstva pomoci da dobijem kvalitetnije u kompletnije znanje? Uzas, Srbijo, definitivno odlazim odavde... (moj prosek: 9.4)

maki

pre 14 godina

Politicke partije su interesne grupe,KLAN.Zato se ne treba cuditi ni oko cega.Spremni su za sve.BRIGA IZ ZA SVE I ZA NAS I ZA SRBIJU.

Petar

pre 14 godina

То, сине!
У ОНО време једнопартиске апсолутистичке владавине Броза, у студентским форумима су седели чланови Социјалистичке омладине и млади чланови Савеза комуниста и покоји заслужни студент, ванпартијац.
Сада имамо напредак:
У вишепартиском слободном, демократском друштву опет седе чланови већинске владајуће партије, али се (као изразити напредак "демократије") смењују зависно од тога која је то владајућа већинска партија.
То ваљда спада у "школовање" (партиских) кадрова, уз, онако успут, контролу и на овом нивоу.
Тешко је нашем менталитету заборавити Брозове лекције, јер су доказано делотворне.
Зар није то дивно!!!

student

pre 14 godina

Velika istina, i apsolutno sve je tačno, nažalost. Partija vrti tamo gde burgija ne može, politikanti se izgrađuju od malih nogu i to od strane istih takvih politikanata, a stručnosti i nauke za struku i nauku više nema - samo knjižica i "lojalnost", to su današnji kvaliteti i vrednosti koje se prosipaju poluličnostima koji misle da je vlast "ono što se dobija jednog dana nakon nekoliko godina lepljenja plakata i skupljanja potpisa po ulici", a ne ono što se zaslužuje profesijom i iskrenim zalaganjem za dobrobit neposrednog okruženja i društva u celini. Tuga.

posmatrac

pre 14 godina

Vise me nista ne iznenadjuje, narocito posle podatka od pre neki dan da je vise od milion Srba uclanjeno u raznorazne partije, sto je veci procenat partijskih poslusnika nego u Titovo vreme. Jad i tuga!!!

Иван

pre 14 godina

Проблем је што се овакви клинци после укаче да воде државу. Немају ни дан радног искуства, немају никакво знање и животно искуство а на крају седну за кормило брода којег возе на литицу да би онда из олупине која тоне покупили све што им падне под руку. Отишао сам из Србије пре 6 година да бих студирао на нормалним школама и из године у годину је у Србији све горе, а за овакве људе не желим да радим ако се будем враћао, а можда повратка и нема...

crveno sunce

pre 14 godina

To je praksa koju je ustanovio jos Savez komunista svojevremeno. Kadrovi za SK su se vrbovali bukvalno od osnovne skole, kada se u 8. razredu vrbovalo za uclanjenje u SSOJ a posle u 4. razredu srednje skole za uclanjenje u SKJ. Znaci, mi jos sa komunizmom nismo rascistili a kad cemo, e to ne znamo!

mj125014@gmail.com

pre 14 godina

Bio sam clan parlamenta na fakultetu i znam sta se radi. Partijski kadrovi su pioni koji nikada ne bi mogli da dobiju poverenje za neko rukovodece mesto. Funkciju im stranka obezbedi pritiscima na svoje clanove i poneke neuteralne delegate raznim obecanjima. Od predsednika parlamenata i studenata prodekana zavisi koju ce agenciju izabrati za ekskurzije, work and travel program i druge profitabilne poslove. Omladine stranaka su pune besposlicara koji nista ne rade vec sebe vide kao vlast i bahato gledaju gde mogu da se ugrade i na lak nacin dodju do novca. Sa drude strane stranke imaju poslusne predsednike, prodekane..prorektore studente koji ce da prihvate bilo sta ma koliko bilo na stetu studentima.
Kad studenti izadju na ulice, njihovi legitimni predstavnici ih nazivaju anarhistima i diskredituju na sve nacine.
Mi imamo zakon o visokom obrazovanju koji ne dozvoljava studentu da predje na budzet iako polozi sve ispite. Nikad manje para nije izdvajano za visoko obrazovanje i studente uopste. A te zakone su prihvatili i "studenti" odnosno legitimni predstavnici studenata -partijski poslusnici. Stranke treba da se stide, prvenstveno DS jer su njihovi clanovi najbrojniji u studentskim parlamentima i najbahatiji..