Četvrtak, 08.04.2010.

14:00

Đoković igra u Kvins klubu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković potvrdio je u četvrtak da će igrati na turniru u londonskim Kvins klubu.

Izvor: NK

Ðokoviæ igra u Kvins klubu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Pises gluposti

pre 14 godina

@Laguna

Prvo, da li znas nesto o golfu? Koliko dugo traje karijera profesionalnog golfera? Adam Scott je rodjen 16 jula 1980 i ima 29 godina. Osvojio je 15 titula u karijeri. Poslednju titulu Australian Open u golfu je osvojio u decembru 2009 godine. U dosadasnjoj karijeri je od nagrada na golf turnirima zaradio 20 miliona dolara, a ima i potpisane sponzorske ugovore sa kompanijama Titleist, Rolex, Gulfstream, Burberry...
Drugo, Adam Scott i Kate Hudson nisu bili u ljubavnoj vezi. Oni su prijatelji / poznanici. Na primer Maria Sharapova je na svom sajtu stavila Adama na sesto mesto liste partnera iz snova za dubl. Medijima je to bilo dovoljno da pocnu da pisu da postoji nesto izmedju Adama i Marie.

Laguna

pre 14 godina

@Za,Sa
Ko ste vas dvojica? Deset puta ponavljate da "lupetam". Kakav jem to rečnik? A dokaz? Bar jedan primer. Završite nekako tu osnovnu školu... Drago mi je da se vaši duboko promišljeni komentari dopadaju moderatoru. Ja sam odgovorio još juče, ali odgovora nema. Usledio je novi neartikulisani napad koji počinje sa - "ne lupetaj". Neka vam je srećna saradnja u nekulturi i neznanju.

Sa

pre 14 godina

@Laguna
Ala ti lupetas,ali ne kao Solomon na Sinaju.
Sa koje si ti planete bubnuo,majstore?
Mozda bi ti bilo bolje da pocnes sredjujes svoj ljubavni zivot(koji ocigledno
ne posedujes).

Zaki

pre 14 godina

ajde Laguna ne lupaj gluposti Ana je najlepsa i moze da se slika vise od svih i popularnija je i od Vitni hjuston i od jos nekih drugih manekenki i ima mnogo vise para od njih svih zato ne lupaj gluposti

Dylan Dog

pre 14 godina

Replika na nečiji komentar bez relevantne potpore u svom sadržaju je besmislena jer očigledno predstavlja sama sebi svrhu. Umesto da se argumentima nečije mišljenje afirmiše ili ospori, pokušava se sa deljenjem lekcija na način imanentan nivou komunikacije iz osnovne škole.
@Predo je jedan od najboljih poznavaoca tenisa na ovom sajtu i važi za osobu koja daje korektne i odmerene komentare. Njegovi oponenti, koji bi se eventualno mogli pronaći u gore napisanoj konstataciji, samim tim deluju još neubedljivije.

Što se Novaka tiče, on je u prethodne dve godine u pripremnom turniru za Vimbldon došao do finala, ali na samom Vimbldonu nije otišao daleko. 2007. je u Kvinsu stigao do R16, ali je zato na Vimbldonu došao do polufinala, što je ujedno i njegov najveći uspeh. Dakle do sada, 2 finala i jedno polufinale na travi od 6 turnira u poslednje 3 godine. I nije loše za tada 3. igrača sveta, pogotovo kada se zna da igra u eri jednog Federera i Nadala, dvojice možda i najdominantnijih tenisera u Open eri.

Tačno je da Đokovićev stil kretanja sa jakim proklizavanjima (čak i na betonu) i intenzivnim kočenjima pri promeni pravca kretanja - nije preporučljiv na travnatoj podlozi. Drugo, izgleda da se adidas barikejd patike za travu klizaju nešto više nego najk patike za travu - i to ne na samoj travi već na onom delu terena gde ima više zemlje nego trave - a to je zona do pola metra ispred i do 1.5 metara iza osnovne linije. Novak je zbog tog problema u Vimbldonu 2008. nosio iste najk patike kao Nadal, ali bez oznake proizvođača - i to uz specijalno odobrenje adidasa. Prošle godine nisam primetio da su mu u Haleu i Vimbldonu baš patike posebno smetale (a kako bi kada su CC Genius pravili baš za njega) - ali ostaje njegov stil kretanja kao problematičan na travi.

Kakav će biti njegov učinak na travi ove godine, teško je prognozirati.

Laguna

pre 14 godina

@Predo
Ti govoriš kao Solomon na Sinajskoj gori, ali kad je bio mali. Čudi te što se pominje neki "dečko" Adam Skot (31 godina). Ne čudi te ko je on, jer o njemu ni i njegovim petparačkim holovudskim aferama ništa ne znaš (ne čitaš strane novine). Kaže ovih dana kako se oseća teško jer je nekada bio treći golfer sveta, sad se bliži cifri sto. A Ana mu služi da povrati samopouzdanje. Ona ga ima i previše. Viđen je i slikan kako u Los Anđelesu (Holivudu) samopouzdanje traži o od bivše "devojke" glumice Kejt Hadson (age 31), koja ima šestogidišnjeg sina, razvela se, otac sudski traži dete, sad je sa nekim Rodrigezom, (bejzbol), kaže da će i njega da ostavi i pokušati da povrati Skota. To je atmosfera u kojoj Ana živi i doživljava traume. O tome piše ceo sportski žuurnalizam, a mi se pravimo da čitamo samo londonski "Tajms". Zašto da ljudi pojma nemaju o tome zašto Ana više ne igra tenis? Ona je psihički uzdrmana. A da li te čudi da je Ana, otkako se provodi s njim, prokockala sjajnu karijeru i danas je u tenisu niko i ništa? I nikad se neće vratiti. Uništena je kao teniserka, da ne kažem i neku težu reč.

Rora

pre 14 godina

Glasanje pokazuje dve zanimljivosti: prva je - prihvata se nečije mišljenje da Vimblod nije najvažniji turnir jer se igra na travi, a druga je da se podržava holivudski život jedne naše teniserke. Tačnije, bivše teniserke. Ozbiljni navijači, prvi u svetu!

N.N.

pre 14 godina

@M.M.
Tebi nije jasno što se svi "lože" na tak Vimbldon, kad je to jedini veliki turnir na travi. Odloži se: njegova vrednost i jeste u tome što je jedini, što se prvi tenis igrao na travi, što je to najbrža podloga i što ima najdužu tradiciju. Pošto je tebi tradicija prepreka u životu, smeta ti da napreduješ, zato možeš i da napišeš ovako nešto što je zbilja veliki nonsens. A što se Novaka tiče, ne Vimbldon, nego svaki novi turnir u budućnosto njemu će biti prepreka, jer igra isti jednostavni tenis, kakav igra većina tenisera u svetu. Šta je njegovo glavna odlika u igri? Ostao mu je samo forhednd, ali posle svaka tri meseca.

nikola zivotic

pre 14 godina

Ne moze novak sa ovakvim servisom da osvaja jake turnire a kamoli wimbledon najtezi moguci grend slem za osvajanje,ja stvarno ne znam sta se desilo sa njegovim servisom.Gledam njegove meceve iz 2007 i 2008 god.svaki prvi servis mu je isao 206 km,ono su bili nenormalni servisi,isti servis kao Marat Safin sve je probijao ,a sada mu je brzina pala na 185 do 190 km na sat.potpuno je promenio servis,baca lopticu kao da je visok 195 cm ili vise,mislim da treba manje da baca lopticu u vazduh i brzi zamah da vrati kao sto je pre imao inace ovako vise nece da osvoji ni jedan grend slem

Mima

pre 14 godina

Jane biram samo da Nole podigne pehar, na sljaci, travi ili betonu, (daj Boze) ! Nisam sigurna da se Mile Kitic i Bekvalac Natasa druze sa Noletom, kada je neko takva zvezda svi vole da se trpaju u bizinu kao ''prijatelji''. Dragi moji ne verujte sve sto pise u Skandalu. A da je Nole gospodin, jeste ne samo sto uzivo i izbliza izgleda mnooogo lepse nego na TV-u, nego decko (covek) zraci kao gospodin, majke mi! Frapirala sam se

trust me

pre 14 godina

Ako osvoji masters na sljaci nestace prejaka zelja za pobedom,od koje pati,pa ce vise izbalansiran,moci da ucini sve sto zeli.I na Kvinsu.Opusteno

trust me

pre 14 godina

Ako osvoji masters na sljaci nestace prejaka zelja za pobedom,od koje pati,pa ce vise izbalansiran,moci da ucini sve sto zeli.I na Kvinsu.Opusteno

Nela

pre 14 godina

@Predo
Po običaju, niste u stanju da shvatite suštinu. Zar se zbog jednog čoveka u godinama koji je sportski propao, živeći po Holivudu i sa Holivuđankama, uništava jedna velika teniska karijera? Pokušaj da misliš dublje, videćeš koliko je život tada bogatiji.

stefan

pre 14 godina

nole je bre jedan gospodin,on se druzi sa miletom kitićem,robertom de nirom i natašom bekvalac...njemu će ovaj kvins da legne kao engleskom gospodinu što on i jeste...a ne kao oni što psuju roditelje nasred meča?

MM

pre 14 godina

Znam da je Noletu san da osvoji Wimbledon, ali su mu sanse za tako nesto minimalne posto je travna podloga potpuno neprirodna njegovom stilu igre. Po meni je i besmisleno da je Wimbledon nezvanicno prvenstvo sveta i sto se svi loze na ovaj GS kad se na travi igraju jedva dva turnira godisnje.
Na sva ostala tri GS, Nole ima solidne sanse. Ja bih licno voleo da vidim Noleta kako osvoja RG, posto je jedan od boljih sljakaca danasnjice i bilo bi steta da zavrsi karijeru bez tog trofeja.

Djoksa

pre 14 godina

Noletov stil je da"proklizava"na sljaci,na betonu i na..,travi.To mu je postao uslovni refleks.U zavrsnoj tacki proklizavanja udara lopticu i brzo se vraca u osnovni polozaj.Posto je nemoguce oceniti koliko ce se"proklizati"na travi,nastaju svi problemi.

lazar/britanija

pre 14 godina

a sto se predo ti toliko pravis pametan??? bane je lepo rekao, sta je tu lose??? da si ga gledao zadnje godine u halle-u znao bi o cemu je rec! uostalom i ti u tvom komentaru pricas o zadnjoj godini a pravis druge blesave... pamet u glavu, mozes ti to bolje.

Nikola

pre 14 godina

Mislim da je ovo veoma dobra odluka. Ocigledno Novaku vise odgovaraju uslovi na otvorenom, nego dvoranski, kakvi jesu u Hall-u. Sto se konkurencije tice, opet plus za Novaka, znace na cemu je. A svakako ce biti motivisaniji protiv Nadala i Rodika nego Kolsrajbera npr...U svakom slucaju, par jacih meceva na travi moze mu samo koristiti...

Predo

pre 14 godina

Evo procitah tri prva komentara na ovu vijest i saznadoh da je Ana curka, da ide u soping i da njen momak ima losu frizuru, a u drugom da je Novak Djokovic prosao kao bos po trnju na turniru na kome je igrao jedno od deset finala prosle godine. Hvala na znacajnim informacijama, koje su upotpunile ovu vijest.
Kad pomislim na Kvins, uvjek se sjetim one prelijepe zgrade pored centralnog terena. Federer inace tradicionalno igra na turniru u Haleu. Prosle godine nije igrao, jer je prethodno osvojio Rolan Garos i trebala mu je pauza.
Evidentan Djokovicev problem na travi zadnje dvije godine je bilo lose kretanje i cesto klizanje, kao da igra na ledu, a Kvins ima vrlo sklisku travu. Ali, ima jos dosta trave da poraste do tada...

bane

pre 14 godina

I prosle godine je trebao tu da igra a ne da ide u Nemacku i prodje ko bos po trnju.

Valjda njegov stab shvata kolika je vaznost ovogodisnjeg Vimbldona za Djokovica. Maltene najvazniji turnir u dosadasnjoj karijeri.

F

pre 14 godina

Ako ce tamo biti Roddick i Nadal, onda nema sanse ni di polufinala, s obzirom na ranking ostalih igraca. Mozda je bolje da je izabrao Halle, tamo ide samo Roger,a on bi ga cekao u finalu, zar ne?

Nela

pre 14 godina

Danas sam prvi put videla fotku Adama Skota kako sa Anom ide u šoping i drži je za ruku. Kakva smešna faca, o friziru nemam reči. Ana je ćurka.

Nela

pre 14 godina

Danas sam prvi put videla fotku Adama Skota kako sa Anom ide u šoping i drži je za ruku. Kakva smešna faca, o friziru nemam reči. Ana je ćurka.

bane

pre 14 godina

I prosle godine je trebao tu da igra a ne da ide u Nemacku i prodje ko bos po trnju.

Valjda njegov stab shvata kolika je vaznost ovogodisnjeg Vimbldona za Djokovica. Maltene najvazniji turnir u dosadasnjoj karijeri.

Predo

pre 14 godina

Evo procitah tri prva komentara na ovu vijest i saznadoh da je Ana curka, da ide u soping i da njen momak ima losu frizuru, a u drugom da je Novak Djokovic prosao kao bos po trnju na turniru na kome je igrao jedno od deset finala prosle godine. Hvala na znacajnim informacijama, koje su upotpunile ovu vijest.
Kad pomislim na Kvins, uvjek se sjetim one prelijepe zgrade pored centralnog terena. Federer inace tradicionalno igra na turniru u Haleu. Prosle godine nije igrao, jer je prethodno osvojio Rolan Garos i trebala mu je pauza.
Evidentan Djokovicev problem na travi zadnje dvije godine je bilo lose kretanje i cesto klizanje, kao da igra na ledu, a Kvins ima vrlo sklisku travu. Ali, ima jos dosta trave da poraste do tada...

Nikola

pre 14 godina

Mislim da je ovo veoma dobra odluka. Ocigledno Novaku vise odgovaraju uslovi na otvorenom, nego dvoranski, kakvi jesu u Hall-u. Sto se konkurencije tice, opet plus za Novaka, znace na cemu je. A svakako ce biti motivisaniji protiv Nadala i Rodika nego Kolsrajbera npr...U svakom slucaju, par jacih meceva na travi moze mu samo koristiti...

MM

pre 14 godina

Znam da je Noletu san da osvoji Wimbledon, ali su mu sanse za tako nesto minimalne posto je travna podloga potpuno neprirodna njegovom stilu igre. Po meni je i besmisleno da je Wimbledon nezvanicno prvenstvo sveta i sto se svi loze na ovaj GS kad se na travi igraju jedva dva turnira godisnje.
Na sva ostala tri GS, Nole ima solidne sanse. Ja bih licno voleo da vidim Noleta kako osvoja RG, posto je jedan od boljih sljakaca danasnjice i bilo bi steta da zavrsi karijeru bez tog trofeja.

Mima

pre 14 godina

Jane biram samo da Nole podigne pehar, na sljaci, travi ili betonu, (daj Boze) ! Nisam sigurna da se Mile Kitic i Bekvalac Natasa druze sa Noletom, kada je neko takva zvezda svi vole da se trpaju u bizinu kao ''prijatelji''. Dragi moji ne verujte sve sto pise u Skandalu. A da je Nole gospodin, jeste ne samo sto uzivo i izbliza izgleda mnooogo lepse nego na TV-u, nego decko (covek) zraci kao gospodin, majke mi! Frapirala sam se

Djoksa

pre 14 godina

Noletov stil je da"proklizava"na sljaci,na betonu i na..,travi.To mu je postao uslovni refleks.U zavrsnoj tacki proklizavanja udara lopticu i brzo se vraca u osnovni polozaj.Posto je nemoguce oceniti koliko ce se"proklizati"na travi,nastaju svi problemi.

F

pre 14 godina

Ako ce tamo biti Roddick i Nadal, onda nema sanse ni di polufinala, s obzirom na ranking ostalih igraca. Mozda je bolje da je izabrao Halle, tamo ide samo Roger,a on bi ga cekao u finalu, zar ne?

Nela

pre 14 godina

@Predo
Po običaju, niste u stanju da shvatite suštinu. Zar se zbog jednog čoveka u godinama koji je sportski propao, živeći po Holivudu i sa Holivuđankama, uništava jedna velika teniska karijera? Pokušaj da misliš dublje, videćeš koliko je život tada bogatiji.

stefan

pre 14 godina

nole je bre jedan gospodin,on se druzi sa miletom kitićem,robertom de nirom i natašom bekvalac...njemu će ovaj kvins da legne kao engleskom gospodinu što on i jeste...a ne kao oni što psuju roditelje nasred meča?

lazar/britanija

pre 14 godina

a sto se predo ti toliko pravis pametan??? bane je lepo rekao, sta je tu lose??? da si ga gledao zadnje godine u halle-u znao bi o cemu je rec! uostalom i ti u tvom komentaru pricas o zadnjoj godini a pravis druge blesave... pamet u glavu, mozes ti to bolje.

trust me

pre 14 godina

Ako osvoji masters na sljaci nestace prejaka zelja za pobedom,od koje pati,pa ce vise izbalansiran,moci da ucini sve sto zeli.I na Kvinsu.Opusteno

trust me

pre 14 godina

Ako osvoji masters na sljaci nestace prejaka zelja za pobedom,od koje pati,pa ce vise izbalansiran,moci da ucini sve sto zeli.I na Kvinsu.Opusteno

nikola zivotic

pre 14 godina

Ne moze novak sa ovakvim servisom da osvaja jake turnire a kamoli wimbledon najtezi moguci grend slem za osvajanje,ja stvarno ne znam sta se desilo sa njegovim servisom.Gledam njegove meceve iz 2007 i 2008 god.svaki prvi servis mu je isao 206 km,ono su bili nenormalni servisi,isti servis kao Marat Safin sve je probijao ,a sada mu je brzina pala na 185 do 190 km na sat.potpuno je promenio servis,baca lopticu kao da je visok 195 cm ili vise,mislim da treba manje da baca lopticu u vazduh i brzi zamah da vrati kao sto je pre imao inace ovako vise nece da osvoji ni jedan grend slem

Rora

pre 14 godina

Glasanje pokazuje dve zanimljivosti: prva je - prihvata se nečije mišljenje da Vimblod nije najvažniji turnir jer se igra na travi, a druga je da se podržava holivudski život jedne naše teniserke. Tačnije, bivše teniserke. Ozbiljni navijači, prvi u svetu!

N.N.

pre 14 godina

@M.M.
Tebi nije jasno što se svi "lože" na tak Vimbldon, kad je to jedini veliki turnir na travi. Odloži se: njegova vrednost i jeste u tome što je jedini, što se prvi tenis igrao na travi, što je to najbrža podloga i što ima najdužu tradiciju. Pošto je tebi tradicija prepreka u životu, smeta ti da napreduješ, zato možeš i da napišeš ovako nešto što je zbilja veliki nonsens. A što se Novaka tiče, ne Vimbldon, nego svaki novi turnir u budućnosto njemu će biti prepreka, jer igra isti jednostavni tenis, kakav igra većina tenisera u svetu. Šta je njegovo glavna odlika u igri? Ostao mu je samo forhednd, ali posle svaka tri meseca.

Laguna

pre 14 godina

@Predo
Ti govoriš kao Solomon na Sinajskoj gori, ali kad je bio mali. Čudi te što se pominje neki "dečko" Adam Skot (31 godina). Ne čudi te ko je on, jer o njemu ni i njegovim petparačkim holovudskim aferama ništa ne znaš (ne čitaš strane novine). Kaže ovih dana kako se oseća teško jer je nekada bio treći golfer sveta, sad se bliži cifri sto. A Ana mu služi da povrati samopouzdanje. Ona ga ima i previše. Viđen je i slikan kako u Los Anđelesu (Holivudu) samopouzdanje traži o od bivše "devojke" glumice Kejt Hadson (age 31), koja ima šestogidišnjeg sina, razvela se, otac sudski traži dete, sad je sa nekim Rodrigezom, (bejzbol), kaže da će i njega da ostavi i pokušati da povrati Skota. To je atmosfera u kojoj Ana živi i doživljava traume. O tome piše ceo sportski žuurnalizam, a mi se pravimo da čitamo samo londonski "Tajms". Zašto da ljudi pojma nemaju o tome zašto Ana više ne igra tenis? Ona je psihički uzdrmana. A da li te čudi da je Ana, otkako se provodi s njim, prokockala sjajnu karijeru i danas je u tenisu niko i ništa? I nikad se neće vratiti. Uništena je kao teniserka, da ne kažem i neku težu reč.

Dylan Dog

pre 14 godina

Replika na nečiji komentar bez relevantne potpore u svom sadržaju je besmislena jer očigledno predstavlja sama sebi svrhu. Umesto da se argumentima nečije mišljenje afirmiše ili ospori, pokušava se sa deljenjem lekcija na način imanentan nivou komunikacije iz osnovne škole.
@Predo je jedan od najboljih poznavaoca tenisa na ovom sajtu i važi za osobu koja daje korektne i odmerene komentare. Njegovi oponenti, koji bi se eventualno mogli pronaći u gore napisanoj konstataciji, samim tim deluju još neubedljivije.

Što se Novaka tiče, on je u prethodne dve godine u pripremnom turniru za Vimbldon došao do finala, ali na samom Vimbldonu nije otišao daleko. 2007. je u Kvinsu stigao do R16, ali je zato na Vimbldonu došao do polufinala, što je ujedno i njegov najveći uspeh. Dakle do sada, 2 finala i jedno polufinale na travi od 6 turnira u poslednje 3 godine. I nije loše za tada 3. igrača sveta, pogotovo kada se zna da igra u eri jednog Federera i Nadala, dvojice možda i najdominantnijih tenisera u Open eri.

Tačno je da Đokovićev stil kretanja sa jakim proklizavanjima (čak i na betonu) i intenzivnim kočenjima pri promeni pravca kretanja - nije preporučljiv na travnatoj podlozi. Drugo, izgleda da se adidas barikejd patike za travu klizaju nešto više nego najk patike za travu - i to ne na samoj travi već na onom delu terena gde ima više zemlje nego trave - a to je zona do pola metra ispred i do 1.5 metara iza osnovne linije. Novak je zbog tog problema u Vimbldonu 2008. nosio iste najk patike kao Nadal, ali bez oznake proizvođača - i to uz specijalno odobrenje adidasa. Prošle godine nisam primetio da su mu u Haleu i Vimbldonu baš patike posebno smetale (a kako bi kada su CC Genius pravili baš za njega) - ali ostaje njegov stil kretanja kao problematičan na travi.

Kakav će biti njegov učinak na travi ove godine, teško je prognozirati.

Zaki

pre 14 godina

ajde Laguna ne lupaj gluposti Ana je najlepsa i moze da se slika vise od svih i popularnija je i od Vitni hjuston i od jos nekih drugih manekenki i ima mnogo vise para od njih svih zato ne lupaj gluposti

Sa

pre 14 godina

@Laguna
Ala ti lupetas,ali ne kao Solomon na Sinaju.
Sa koje si ti planete bubnuo,majstore?
Mozda bi ti bilo bolje da pocnes sredjujes svoj ljubavni zivot(koji ocigledno
ne posedujes).

Laguna

pre 14 godina

@Za,Sa
Ko ste vas dvojica? Deset puta ponavljate da "lupetam". Kakav jem to rečnik? A dokaz? Bar jedan primer. Završite nekako tu osnovnu školu... Drago mi je da se vaši duboko promišljeni komentari dopadaju moderatoru. Ja sam odgovorio još juče, ali odgovora nema. Usledio je novi neartikulisani napad koji počinje sa - "ne lupetaj". Neka vam je srećna saradnja u nekulturi i neznanju.

Pises gluposti

pre 14 godina

@Laguna

Prvo, da li znas nesto o golfu? Koliko dugo traje karijera profesionalnog golfera? Adam Scott je rodjen 16 jula 1980 i ima 29 godina. Osvojio je 15 titula u karijeri. Poslednju titulu Australian Open u golfu je osvojio u decembru 2009 godine. U dosadasnjoj karijeri je od nagrada na golf turnirima zaradio 20 miliona dolara, a ima i potpisane sponzorske ugovore sa kompanijama Titleist, Rolex, Gulfstream, Burberry...
Drugo, Adam Scott i Kate Hudson nisu bili u ljubavnoj vezi. Oni su prijatelji / poznanici. Na primer Maria Sharapova je na svom sajtu stavila Adama na sesto mesto liste partnera iz snova za dubl. Medijima je to bilo dovoljno da pocnu da pisu da postoji nesto izmedju Adama i Marie.

Nela

pre 14 godina

Danas sam prvi put videla fotku Adama Skota kako sa Anom ide u šoping i drži je za ruku. Kakva smešna faca, o friziru nemam reči. Ana je ćurka.

F

pre 14 godina

Ako ce tamo biti Roddick i Nadal, onda nema sanse ni di polufinala, s obzirom na ranking ostalih igraca. Mozda je bolje da je izabrao Halle, tamo ide samo Roger,a on bi ga cekao u finalu, zar ne?

stefan

pre 14 godina

nole je bre jedan gospodin,on se druzi sa miletom kitićem,robertom de nirom i natašom bekvalac...njemu će ovaj kvins da legne kao engleskom gospodinu što on i jeste...a ne kao oni što psuju roditelje nasred meča?

lazar/britanija

pre 14 godina

a sto se predo ti toliko pravis pametan??? bane je lepo rekao, sta je tu lose??? da si ga gledao zadnje godine u halle-u znao bi o cemu je rec! uostalom i ti u tvom komentaru pricas o zadnjoj godini a pravis druge blesave... pamet u glavu, mozes ti to bolje.

Nela

pre 14 godina

@Predo
Po običaju, niste u stanju da shvatite suštinu. Zar se zbog jednog čoveka u godinama koji je sportski propao, živeći po Holivudu i sa Holivuđankama, uništava jedna velika teniska karijera? Pokušaj da misliš dublje, videćeš koliko je život tada bogatiji.

N.N.

pre 14 godina

@M.M.
Tebi nije jasno što se svi "lože" na tak Vimbldon, kad je to jedini veliki turnir na travi. Odloži se: njegova vrednost i jeste u tome što je jedini, što se prvi tenis igrao na travi, što je to najbrža podloga i što ima najdužu tradiciju. Pošto je tebi tradicija prepreka u životu, smeta ti da napreduješ, zato možeš i da napišeš ovako nešto što je zbilja veliki nonsens. A što se Novaka tiče, ne Vimbldon, nego svaki novi turnir u budućnosto njemu će biti prepreka, jer igra isti jednostavni tenis, kakav igra većina tenisera u svetu. Šta je njegovo glavna odlika u igri? Ostao mu je samo forhednd, ali posle svaka tri meseca.

bane

pre 14 godina

I prosle godine je trebao tu da igra a ne da ide u Nemacku i prodje ko bos po trnju.

Valjda njegov stab shvata kolika je vaznost ovogodisnjeg Vimbldona za Djokovica. Maltene najvazniji turnir u dosadasnjoj karijeri.

MM

pre 14 godina

Znam da je Noletu san da osvoji Wimbledon, ali su mu sanse za tako nesto minimalne posto je travna podloga potpuno neprirodna njegovom stilu igre. Po meni je i besmisleno da je Wimbledon nezvanicno prvenstvo sveta i sto se svi loze na ovaj GS kad se na travi igraju jedva dva turnira godisnje.
Na sva ostala tri GS, Nole ima solidne sanse. Ja bih licno voleo da vidim Noleta kako osvoja RG, posto je jedan od boljih sljakaca danasnjice i bilo bi steta da zavrsi karijeru bez tog trofeja.

Rora

pre 14 godina

Glasanje pokazuje dve zanimljivosti: prva je - prihvata se nečije mišljenje da Vimblod nije najvažniji turnir jer se igra na travi, a druga je da se podržava holivudski život jedne naše teniserke. Tačnije, bivše teniserke. Ozbiljni navijači, prvi u svetu!

Djoksa

pre 14 godina

Noletov stil je da"proklizava"na sljaci,na betonu i na..,travi.To mu je postao uslovni refleks.U zavrsnoj tacki proklizavanja udara lopticu i brzo se vraca u osnovni polozaj.Posto je nemoguce oceniti koliko ce se"proklizati"na travi,nastaju svi problemi.

Mima

pre 14 godina

Jane biram samo da Nole podigne pehar, na sljaci, travi ili betonu, (daj Boze) ! Nisam sigurna da se Mile Kitic i Bekvalac Natasa druze sa Noletom, kada je neko takva zvezda svi vole da se trpaju u bizinu kao ''prijatelji''. Dragi moji ne verujte sve sto pise u Skandalu. A da je Nole gospodin, jeste ne samo sto uzivo i izbliza izgleda mnooogo lepse nego na TV-u, nego decko (covek) zraci kao gospodin, majke mi! Frapirala sam se

Predo

pre 14 godina

Evo procitah tri prva komentara na ovu vijest i saznadoh da je Ana curka, da ide u soping i da njen momak ima losu frizuru, a u drugom da je Novak Djokovic prosao kao bos po trnju na turniru na kome je igrao jedno od deset finala prosle godine. Hvala na znacajnim informacijama, koje su upotpunile ovu vijest.
Kad pomislim na Kvins, uvjek se sjetim one prelijepe zgrade pored centralnog terena. Federer inace tradicionalno igra na turniru u Haleu. Prosle godine nije igrao, jer je prethodno osvojio Rolan Garos i trebala mu je pauza.
Evidentan Djokovicev problem na travi zadnje dvije godine je bilo lose kretanje i cesto klizanje, kao da igra na ledu, a Kvins ima vrlo sklisku travu. Ali, ima jos dosta trave da poraste do tada...

trust me

pre 14 godina

Ako osvoji masters na sljaci nestace prejaka zelja za pobedom,od koje pati,pa ce vise izbalansiran,moci da ucini sve sto zeli.I na Kvinsu.Opusteno

trust me

pre 14 godina

Ako osvoji masters na sljaci nestace prejaka zelja za pobedom,od koje pati,pa ce vise izbalansiran,moci da ucini sve sto zeli.I na Kvinsu.Opusteno

nikola zivotic

pre 14 godina

Ne moze novak sa ovakvim servisom da osvaja jake turnire a kamoli wimbledon najtezi moguci grend slem za osvajanje,ja stvarno ne znam sta se desilo sa njegovim servisom.Gledam njegove meceve iz 2007 i 2008 god.svaki prvi servis mu je isao 206 km,ono su bili nenormalni servisi,isti servis kao Marat Safin sve je probijao ,a sada mu je brzina pala na 185 do 190 km na sat.potpuno je promenio servis,baca lopticu kao da je visok 195 cm ili vise,mislim da treba manje da baca lopticu u vazduh i brzi zamah da vrati kao sto je pre imao inace ovako vise nece da osvoji ni jedan grend slem

Laguna

pre 14 godina

@Predo
Ti govoriš kao Solomon na Sinajskoj gori, ali kad je bio mali. Čudi te što se pominje neki "dečko" Adam Skot (31 godina). Ne čudi te ko je on, jer o njemu ni i njegovim petparačkim holovudskim aferama ništa ne znaš (ne čitaš strane novine). Kaže ovih dana kako se oseća teško jer je nekada bio treći golfer sveta, sad se bliži cifri sto. A Ana mu služi da povrati samopouzdanje. Ona ga ima i previše. Viđen je i slikan kako u Los Anđelesu (Holivudu) samopouzdanje traži o od bivše "devojke" glumice Kejt Hadson (age 31), koja ima šestogidišnjeg sina, razvela se, otac sudski traži dete, sad je sa nekim Rodrigezom, (bejzbol), kaže da će i njega da ostavi i pokušati da povrati Skota. To je atmosfera u kojoj Ana živi i doživljava traume. O tome piše ceo sportski žuurnalizam, a mi se pravimo da čitamo samo londonski "Tajms". Zašto da ljudi pojma nemaju o tome zašto Ana više ne igra tenis? Ona je psihički uzdrmana. A da li te čudi da je Ana, otkako se provodi s njim, prokockala sjajnu karijeru i danas je u tenisu niko i ništa? I nikad se neće vratiti. Uništena je kao teniserka, da ne kažem i neku težu reč.

Nikola

pre 14 godina

Mislim da je ovo veoma dobra odluka. Ocigledno Novaku vise odgovaraju uslovi na otvorenom, nego dvoranski, kakvi jesu u Hall-u. Sto se konkurencije tice, opet plus za Novaka, znace na cemu je. A svakako ce biti motivisaniji protiv Nadala i Rodika nego Kolsrajbera npr...U svakom slucaju, par jacih meceva na travi moze mu samo koristiti...

Sa

pre 14 godina

@Laguna
Ala ti lupetas,ali ne kao Solomon na Sinaju.
Sa koje si ti planete bubnuo,majstore?
Mozda bi ti bilo bolje da pocnes sredjujes svoj ljubavni zivot(koji ocigledno
ne posedujes).

Zaki

pre 14 godina

ajde Laguna ne lupaj gluposti Ana je najlepsa i moze da se slika vise od svih i popularnija je i od Vitni hjuston i od jos nekih drugih manekenki i ima mnogo vise para od njih svih zato ne lupaj gluposti

Laguna

pre 14 godina

@Za,Sa
Ko ste vas dvojica? Deset puta ponavljate da "lupetam". Kakav jem to rečnik? A dokaz? Bar jedan primer. Završite nekako tu osnovnu školu... Drago mi je da se vaši duboko promišljeni komentari dopadaju moderatoru. Ja sam odgovorio još juče, ali odgovora nema. Usledio je novi neartikulisani napad koji počinje sa - "ne lupetaj". Neka vam je srećna saradnja u nekulturi i neznanju.

Dylan Dog

pre 14 godina

Replika na nečiji komentar bez relevantne potpore u svom sadržaju je besmislena jer očigledno predstavlja sama sebi svrhu. Umesto da se argumentima nečije mišljenje afirmiše ili ospori, pokušava se sa deljenjem lekcija na način imanentan nivou komunikacije iz osnovne škole.
@Predo je jedan od najboljih poznavaoca tenisa na ovom sajtu i važi za osobu koja daje korektne i odmerene komentare. Njegovi oponenti, koji bi se eventualno mogli pronaći u gore napisanoj konstataciji, samim tim deluju još neubedljivije.

Što se Novaka tiče, on je u prethodne dve godine u pripremnom turniru za Vimbldon došao do finala, ali na samom Vimbldonu nije otišao daleko. 2007. je u Kvinsu stigao do R16, ali je zato na Vimbldonu došao do polufinala, što je ujedno i njegov najveći uspeh. Dakle do sada, 2 finala i jedno polufinale na travi od 6 turnira u poslednje 3 godine. I nije loše za tada 3. igrača sveta, pogotovo kada se zna da igra u eri jednog Federera i Nadala, dvojice možda i najdominantnijih tenisera u Open eri.

Tačno je da Đokovićev stil kretanja sa jakim proklizavanjima (čak i na betonu) i intenzivnim kočenjima pri promeni pravca kretanja - nije preporučljiv na travnatoj podlozi. Drugo, izgleda da se adidas barikejd patike za travu klizaju nešto više nego najk patike za travu - i to ne na samoj travi već na onom delu terena gde ima više zemlje nego trave - a to je zona do pola metra ispred i do 1.5 metara iza osnovne linije. Novak je zbog tog problema u Vimbldonu 2008. nosio iste najk patike kao Nadal, ali bez oznake proizvođača - i to uz specijalno odobrenje adidasa. Prošle godine nisam primetio da su mu u Haleu i Vimbldonu baš patike posebno smetale (a kako bi kada su CC Genius pravili baš za njega) - ali ostaje njegov stil kretanja kao problematičan na travi.

Kakav će biti njegov učinak na travi ove godine, teško je prognozirati.

Pises gluposti

pre 14 godina

@Laguna

Prvo, da li znas nesto o golfu? Koliko dugo traje karijera profesionalnog golfera? Adam Scott je rodjen 16 jula 1980 i ima 29 godina. Osvojio je 15 titula u karijeri. Poslednju titulu Australian Open u golfu je osvojio u decembru 2009 godine. U dosadasnjoj karijeri je od nagrada na golf turnirima zaradio 20 miliona dolara, a ima i potpisane sponzorske ugovore sa kompanijama Titleist, Rolex, Gulfstream, Burberry...
Drugo, Adam Scott i Kate Hudson nisu bili u ljubavnoj vezi. Oni su prijatelji / poznanici. Na primer Maria Sharapova je na svom sajtu stavila Adama na sesto mesto liste partnera iz snova za dubl. Medijima je to bilo dovoljno da pocnu da pisu da postoji nesto izmedju Adama i Marie.