Sreda, 07.04.2010.

01:35

Dačić "Najevropljanin" za 2009?

Priznanje "Najevropljanina" u oblasti politike za 2009. godinu biće uručeno Ivici Dačiću, lideru SPS-a, zameniku premijera i ministru policije, saznaje "Blic".

Izvor: Blic

Daèiæ "Najevropljanin" za 2009? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

iluminat

pre 14 godina

Da podsetim: za vreme njegovog mandata ubijen je Bris Taton,prebijani su stranci po Kalemegdanu,klerofasisticke organizacije su jace nego ikad, seju strah i prete gradjanima Srbije,uz pretnje nasiljem odlozena do daljnjeg parada ponosa itd... Najgore od svega sto me u Srbiji vise nista ne moze iznenaditi.

Dejan

pre 14 godina

Kakve li ironije!!! Clan partije protiv koje je veliki broj gradjana demonstrirao tokom devedesetih postao je najozbiljniji kandidat za "Najevropljanina".
To govori sve o onima na vlasti.

Majko mila!!!

pre 14 godina

Bit ce i Seselj kad se vrati,ipak je on najduze u Evropi!Znam da je apstraktno,ali kad pogledate malo unazad - i ovo je bilo apstraktno!

Aleksandar

pre 14 godina

"Izbore dobija narod a ne izborni uslovi. I na sledećim izborima biće prisutni posmatrači OEBS-a. Što se tiče ove organizacije mi smo svesni da se tu radi o jednoj prljavoj međunarodnoj organizaciji koja je namestila izbore u Bosni i čiji su posmatrači namerno pobegli sa Kosova nebili na taj način izazvali bombardovanje naše zemlje."
- Ivica Dacic, 26. avgust, 1999.

"Prvi put je kapitulirao (NATO, prim. aut.) za vreme rata, kad je narod herojski odbranio zemlju, a drugi put sada na mitingu u Beogradu, kad se pokazalo da se od tog mitinga mogao očekivati samo raspad."
- Ivica Dacic, 30. avgust, 1999.

"Savez za promene želi u zemlji da odigra ulogu kopnenih snaga NATO. Ali, kao što se vidi, moraju da znaju da u Srbiji ne mogu da okupe toliko izdajnika."
- Ivica Dacic, 23. septembar, 1999.

"Savez za promene angažovao je kriminalce da izazovu nered, i napadnu policajce koji su vršili redovne dužnosti, što je još jedan dokaz totalnog kraha politike nastavljača NATO agresije na našu zemlju."
- Ivica Dacic, 30. septembar, 1999.

"Što se tiče navodne pomoći međunarodne zajednice opozicionim gradovima, tu su u pitanju kupoprodajni odnosi. Mislim da je u takvim sredinama potrebno rešiti pitanje funkcionisanja lokalne uprave na izborima."
- Ivica Dacic, 02. decembar, 1999.

"Ne verujem da će predsednik Milošević dobiti zasluženu Nobelovu nagradu. Tu nagradu, iako je zaslužio, neće dobiti, iz prostog razloga što voli svoj narod i državu. Sve dok Nobelovu nagradu dobija najsramnija organizacija, `Lekari bez granica`, a Pulicerovu nagradu najveći tvorci laži, ne verujem da će je dobiti oni koji su branili svoju zemlju i narod."
- Ivica Dacic, 23. decembar, 1999.

"Bez obzira na njegovu protivurečnost i razne ocene Željko Ražnatović Arkan je, nesumnjivo, bio patriota. Oni koji su ga najviše napadali i terali u Hag sad pričaju gluposti o državnom terorizmu, a gluposti neću da komentarišem."
- Ivica Dacic, 20. januar, 2000.

"Zapadnim liderima je tek sada postalo jasno da su sankcije ustvari čista zamena teza, i to bez ikakvih potreba, i ništa drugo. Sankcije su nam uvedene jer nismo hteli da, kao naše susedne zemlje, svesno gubimo naš identitet."
- Ivica Dacic, 10. februar, 2000.

"Takva SPS bila je glavna tačka oslonca naše borbe za opstanak i očuvanje države i naroda, a SPS, Srbija i Jugoslavija postale su simbol i jasan pokazatelj da otpor moćnoj novoj svetskoj hegemoniji ima smisla i da je moguć ako je narod jedinstven i hrabar, vojska i policija herojske, a državno rukovodstvo sposobno da donosi mudre odluke kao što to čini Slobodan Milošević."
- Ivica Dacic, 23. februar, 2000.

Evropejac? Aham, mozda za one koji ne pamte...

Fantomski dodeljivači najevropskih nagrada

pre 14 godina

"Zbog nemogućnosti da sa Prvom evropskom kućom Čukarica, nosiocem projekta, ustanovi jasna pravila, procedure i strukturu organa koji odlučuju o dobitnicima, Evropski pokret u Srbiji je doneo odluku da se potpuno povuče iz organizacije projekta. Smatramo da su jasno definisani uslovi i procedure, pre svega formiranjem nezavisnog žirija za odlučivanje o nagradi, preduslov ispunjavanja i poštovanja visokih kriterijuma koje ovakva manifestacija treba da ispunjava." [http://www.crnps.org.rs/arhivavesti/2008_10.html]

zec

pre 14 godina

cestitamo dacicu i zasluzio je pre nego ostali ali rezultati na opstinskom nivou su katastrofalni, ne radi se sa mladima, ne radi se na obnovi clanstva i SPS nema svoj opstinski oficijelni sajt na lokalu u Subotici a i u drugim opstinama. Mislim da pod hitno treba organizovati lokalne organe na maksimalan rad ako hocemo da popravimo rejting partije. Pozdrav, clan SPS-a.

Ronin

pre 14 godina

Ma koga je to sve Dacic pohapsio? Setimo se samo one "spektakularne" akcije hapsenja oko 500 narko dilera u Srbiji. Od njih toliko samo 10-ak zadrzano i ubrzo pusteni a ostali pusteni odmah. Zato sto nije hapsen niko bitan, cista reklama! Kako je neko ovde vec spomenuo Dacic ima odlican PR, nista vise!

Petar S.

pre 14 godina

TAKO TREBA,
Hahahahaha
evo dajem prvu opkladu 10 prema 1.
-U sledecih 15 godina, Dacic postaje predsednik Srbije.
I to nakon mandata Sutanovca i Jeremica.
Ljudi zar jos niste shvatili, nama uopste ne trebaju blockbusteri...

Anđela

pre 14 godina

U „zatvorenom“ društvu je sve moguće, mogu oni i Slobu poshumno da proglase „najevropljaninom“ mogu i Miru i Marka „najevropljanima“ i „najbiznismenima“ ali „kosturi“ će stalno ispadati iz ormana a i „koferčići“! Ima samo jedan način da se to zaustavi a to je „da se pogledamo u ogledalo“ i da sprovedemo „lustraciju“!

svepamtilo

pre 14 godina

hehehehehe Ovo je stvarno interesantna vest! Javlja mi se da ce u narednih 5-10 godina i Palma i Velja dobiti ista odlikovanja! Eh Srbijo...

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Ako je Dačić "Najevropljanin" za 2009?
Onda mozete zamisliti koliko je Srbija DUBOKO POTONULA ?
Mi nemamo vise ni BOLJEG ni VECEG !

Marko

pre 14 godina

Pa najlakse je sad pricati protiv Dacica, ali ajde da se setimo malo njegovog prethodnika - Jocica (iz one legalisticke stranke).
Covek koji je pio kaficu sa Legijom, prstom nije mrdnuo da se hapse kriminalci, koji je odugovlacio izdavanje cipovanih dokumenata - na zahtev crkve.... i tako dalje.

A Dacic, je za dve godine pohapsio kriminalaca vise nego svi ministri policije zajedno, uvukao SPS u soc.internacionalu i stranka mu ide ka modernoj evropskoj levici.

Ovo je kao u onoj prici 'Narodu nikad udovoljiti'...

mia

pre 14 godina

Ovi sto su birali izgleda ne znaju gde se nalazi Evropa - gospodo, to Vam je na karti ono malo iznad i malo nalevo (vase levo) od Srbije. Ili su mene pogresno ucili, u kom slucaju drage volje cu da spakujem kofere za Kabul i tamo upoznam autenticne arhetipe vasih Evropljana.

Ingram011

pre 14 godina

Heh, meni se nesto neverovatno dogodilo dok sam citao ovu vest.
Iako sam se razbudio, ja nekoliko puta u cugu procitam naslov i par prvih recenica gde se pominje NEEvropljanin. Malo mi cudno ide tekst, a onda naidje i onaj deo o prethodnim dobitnicima i vidim da nesto debelo nije kako treba i tek iz petog puta procitam sta zapravo pise. Jednostavno, kad sam procitao "Dacic", neevropljanin je doslo samo po sebi kao jedino mogucno, ali ipak sam se zestoko prevario.

Van Helsing

pre 14 godina

Dačić je pravo osveženje posle Koštunice, Šormaza, Aligrudića i Velje. Da sam znao šta će da bude od Koštunice, ne znam da li bih 2000. godine glasao za DOS.

sasha

pre 14 godina

Možemo ga mrzeti iz Slobinog perioda ali u poslednje dve godine Dačić je političar koji je najviše uradio za ovu zemlju. Zato je priznanje zasluženo.

Ronin

pre 14 godina

Kakva besmislica! On i njegova stranka su nas 20 godina udaljavali od Evrope i sad kao godinu dana je za Evropu i odjednom je on zasluzan za nesto. Covek samo radi ono za sta su se pravi, pametni i odgovorni politicari poput Draskovica zalagali jos pre 20god. I za sta on sad dobija nagradu, zato sto mu je trebalo 20god. da shvati da je Evropa jedini pravi put za Srbiju? Sta treba, da sa takvim politicarima uvek kasnimo za svetom?

cinjenice

pre 14 godina

Istina o nagradi je prilicno jasna. Nekada ju je dodeljivao Evropski pokret u Srbiji i TADA su je dobili Djindjic, Tadic i Micunovic!

SADA nagradu dodeljuje Prva evropska kuca i dobija je Ivica Dacic. A sta je Prva evropska kuca Cukarica, to tek treba da se otkrije.

LanMi

pre 14 godina

Prvi covek Slobodana Milosevica, kontraverzni SPS politicar umesan u aferu kofer, licni prijatelj Cece i nekih drugih poznatih krimosa proglasen je za najevropljanina u 2009.

Da mi je neko ovo rekao pre 10 god. da ce se desiti rekao bi mu da prestane da se drogira...

cekajuci 6. oktobar

pre 14 godina

Imena Ivice Dacica i Zorana Djindjica na istom spisku koji govori o evropi pokazuje samo koliko nas narod ima kratko pamcenje. A posle kukamo zasto smo tu gde jesmo.

dusanka

pre 14 godina

Bolje da je dobije Dacic nego neko drugi. On se izgleda prekomicnuo iskreno i otarasio se bilo kakve veze sa Milosevicem. Ako je tako onda nek dobije nagradu, ali ako ON bude pomislio da cemo ga mi ostaviti na miru i da ON MOZE OD SADA DA RADI STA GOD HOCE ON SE GRDNO VARA. Tek sada je nadrljao jer on sa nagradom PREUZIMA VELIKU ODGOVORNOST za nase finalne integracije u EU ,u NATO itd.
Praticemo sta taj lik radi, do sada je bio OK, a od sada mora da bude bolji nego do sada.

Dragisa

pre 14 godina

Nagrada ide verovatno u prave ruke kada se uzmu u obzir obaveze koje je Dacic ispunio. Sigurno je bilo bas dosta zahteva EU posebno zbog ulaska na belu seng. listu.

Kada bolje razmislim i glasacu za Dacica!
ALI MAJKO MILA, zar oni, koji su bili ono sto su bili, su sada nosioci ulaska Srbije u Evropu!!!

Nije meni zao sto su oni aktivni, zao mi je da su nas oni drugi obmanuli, one nase karikature od politicara...

Mashinovodja

pre 14 godina

Hahahahha, ovo me podseti na ono "ja tebi serdare, ti meni vojvodo". Ako je Dačić najevropljanin, onda ja mora da sam najavganistanac.
A čime je to Dačić LIČNO toliko doprineo viznoj liberalizaciji i približavanju Srbije Evropi? Time što je radikalno pojednostavio postupak za izdavanje novog pasoša?
Kako god, nadam se samo da će mu nagrada biti uručena u lepo ukrašenom koferčiću. Navikao čovek.

Ivan's

pre 14 godina

...A baš bih voleo da neko izvuče bar jedan govor gosn Dačića iz 1998. ili 1999. godine, tek malo da se podsetimo...Baš nam je kratko pamćenje...

я

pre 14 godina

па не могу а да се не насмејем...па ми стварно тако брзо заборављамо...има она стара, вук длаку мења....да ДС није прсо тако како је, чисто сумњам да би госн. Дачић добио то што је добио, а сетите се коју је прво функцију желео, а да не причам радње током деведесетих...на жалост, СПС је и даље на власти, из сенке, а да тога нисмо ни свесни, а као приближавамо се Европи, визна либерализација, само што корист од ње нема обичан народ који не може да састави крај са крајем, него само они мало имућнији...и још ће на крају СПС бити заслужан за улазак у ЕУ...па смешно бре, или тужно..

anonimus

pre 14 godina

Sta drugo reci osim:kako vas nije sramota? Daciceve "zasluge" za propast Srbije se ne mogu meriti sa uslovno receno sitnicama poput vizne liberalizacije (do koje bi doslo i bez njega). Gospodo iz NVO, postojimo mi koji strahovladu politickog oca Ivice Dacica nikad necemo zaboraviti

devit

pre 14 godina

Sramota za Srbiju!!!
On je bio na celu Srbije i kada su se prebijali gradjani Srbije koji ne misle poput SPS-a!!!
SPS-a koji nije komunicirao nisakim, i kada su granice Srbije bile zatvorene od svih!!!
Vuk dlaku menja,cud ne,kaze narodna!!!
Vozi Misko!!!

DarkoT

pre 14 godina

Dacic evropljanin, kakav oksimoron!

nagrada je ustanovljena kad je on skinut sa vlasti...

a najveci je problem sto je on od trenutne ergele na vlasti najblizi profilu evropljanina

milivoje

pre 14 godina

po mom dubojom ubedjenju, jugoslavija se raspala 1987. bio sam svestan od samog pocetka u kom smeru vodi politika od koje je ovaj momcic sve dobio. takodje sam svestan da je 95% stanovnistva ove zemlje pasivno ili aktivno davalo legitimitet dogadjajima tokom devedesetih u srbiji. svestan sam da je 5.oktobar dobijen u trenutku kad jezicak pretegnuo na nasu stranu glasom konvertita koji je do juce drzao milosevicevu sliku kao ikonu. dakle, stvari uopste nisu crne i bele. dacic je svojevrsna paradigma upravnika zatvora iz romana 'prokleta avlija' ive andrica. naime, taj upravnik, inace bivsi zatocenik istog zatvora, se pokazao kao vrhunski operativac kad je postavljen na rukovodecu funkciju,,,
smatram da je dacic zasluzio nagradu i da ovo nase, cesto veoma uskogrudo, demokratsko drustvo, mora da ohrabri ovakve oblike licne politicke transformacije.
pacifikacija politickih sila koje su devastirale ovaj prostor tokom devedesetih je najveci projekat koji se upravo desava pred nasim ocima sada vec godinama.,
dacic vise nije problem ove zemlje. mislite o tome.

oprastam, ne zaboravljam!

pre 14 godina

Ne mogu da prihvatim da je samo jedna osoba zasluzna za viznu liberalizaciju i za sveukupno priblizavanje Srbije Evropskim vrednostima.

Ivicu Dacica vidim iskljucivo kao inteligentnog i dobro obavestenog oportunistu. Da se nekim cudom pokojni Slobodan Milosevic do danas odrzao na vlasti, ne verujem da bi gospodin (drug?) Dacic bio imalo drugaciji od svoje verzije iz 90-ih.

otisao....

pre 14 godina

Da nije zalosno bilo bi smesno. Pa taj je zasluzan za to sto Srbija nema mladih jer su svi koji su mogli otisli. Da je pravde sedio bi u zatvoru a ne u parlamentu. O, jadna li si Srbijo medju sljivama.

ekrem

pre 14 godina

Bio covek u Americi,manite to ciji je omladinac bio,portparol,da zali zajedno sa Tadicem podjednako za Predesednikom kojeg vise nema,da preti ponekad Policijom tamo gde je mesto Sudu,da mu svakakve izjave prosto izlecu iz usta ma sve i svasta ali kao sto rekoh bio je covek u AMERICI BRE.

Jovan Nikolić

pre 14 godina

Aktuelni ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije. Čovek koji nosi ogromnu odgovornost za situaciju u kojoj se nalazi Srbija. Van Evropske Unije, sa životnim standardom u padu, desna ruka Miloševića tokom svih 90-ih godina. Čovek koji je pokrao izbore u Beogradu... Ironija nad ironijama. Ima li kraja ovoj noćnoj mori!?

v(g)ladan

pre 14 godina

"nesumnjiv doprinos Dačića formiranju proevropske vlade i viznoj liberalizaciji”.

Koliko se sećam istovremeno su dobile viznu liberalizaciju i CG i MK, tako da je to vec bilo odluceno i ranije. Da je samo SR pa i da poverujem u ovo, a o doprinosu ove vlade...tacno je.

aleksandar

pre 14 godina

Hahahah,dal da se smejem ili da placem? Pa zar se onomad nismo jedva oslobodili od "najevropljanina" i njegovog tate? Priznajem da nije bilo"najevropljanina" i njegovog tate ne bi ni bilo evropskih integracija.Ali ne bi ih bilo zato sto bi vec odavno bili unutar Evropske unije,umesto sto smo godinama ginuli i camili u redovima za leb,benzin,struju i sve ostalo.Zar je taj ziri zaboravio da su "najevropljanina"do pre neku godinu zvali "mali Sloba"? I sad "mali Sloba" i Djindjic na istom? Ne znam za druge ali mene je sramota.

spasite nas bede

pre 14 godina

Ja ne mogu da napišem bilo kakav smislen komentar, toliko sam "oduševljen" izborom, samo se pitam šta je sledeće, možda posthumna nagrada za Slobu, pa zašto da ne.

aleksandar

pre 14 godina

Hahahah,dal da se smejem ili da placem? Pa zar se onomad nismo jedva oslobodili od "najevropljanina" i njegovog tate? Priznajem da nije bilo"najevropljanina" i njegovog tate ne bi ni bilo evropskih integracija.Ali ne bi ih bilo zato sto bi vec odavno bili unutar Evropske unije,umesto sto smo godinama ginuli i camili u redovima za leb,benzin,struju i sve ostalo.Zar je taj ziri zaboravio da su "najevropljanina"do pre neku godinu zvali "mali Sloba"? I sad "mali Sloba" i Djindjic na istom? Ne znam za druge ali mene je sramota.

otisao....

pre 14 godina

Da nije zalosno bilo bi smesno. Pa taj je zasluzan za to sto Srbija nema mladih jer su svi koji su mogli otisli. Da je pravde sedio bi u zatvoru a ne u parlamentu. O, jadna li si Srbijo medju sljivama.

Ivan's

pre 14 godina

...A baš bih voleo da neko izvuče bar jedan govor gosn Dačića iz 1998. ili 1999. godine, tek malo da se podsetimo...Baš nam je kratko pamćenje...

LanMi

pre 14 godina

Prvi covek Slobodana Milosevica, kontraverzni SPS politicar umesan u aferu kofer, licni prijatelj Cece i nekih drugih poznatih krimosa proglasen je za najevropljanina u 2009.

Da mi je neko ovo rekao pre 10 god. da ce se desiti rekao bi mu da prestane da se drogira...

cekajuci 6. oktobar

pre 14 godina

Imena Ivice Dacica i Zorana Djindjica na istom spisku koji govori o evropi pokazuje samo koliko nas narod ima kratko pamcenje. A posle kukamo zasto smo tu gde jesmo.

spasite nas bede

pre 14 godina

Ja ne mogu da napišem bilo kakav smislen komentar, toliko sam "oduševljen" izborom, samo se pitam šta je sledeće, možda posthumna nagrada za Slobu, pa zašto da ne.

anonimus

pre 14 godina

Sta drugo reci osim:kako vas nije sramota? Daciceve "zasluge" za propast Srbije se ne mogu meriti sa uslovno receno sitnicama poput vizne liberalizacije (do koje bi doslo i bez njega). Gospodo iz NVO, postojimo mi koji strahovladu politickog oca Ivice Dacica nikad necemo zaboraviti

devit

pre 14 godina

Sramota za Srbiju!!!
On je bio na celu Srbije i kada su se prebijali gradjani Srbije koji ne misle poput SPS-a!!!
SPS-a koji nije komunicirao nisakim, i kada su granice Srbije bile zatvorene od svih!!!
Vuk dlaku menja,cud ne,kaze narodna!!!
Vozi Misko!!!

cinjenice

pre 14 godina

Istina o nagradi je prilicno jasna. Nekada ju je dodeljivao Evropski pokret u Srbiji i TADA su je dobili Djindjic, Tadic i Micunovic!

SADA nagradu dodeljuje Prva evropska kuca i dobija je Ivica Dacic. A sta je Prva evropska kuca Cukarica, to tek treba da se otkrije.

Jovan Nikolić

pre 14 godina

Aktuelni ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije. Čovek koji nosi ogromnu odgovornost za situaciju u kojoj se nalazi Srbija. Van Evropske Unije, sa životnim standardom u padu, desna ruka Miloševića tokom svih 90-ih godina. Čovek koji je pokrao izbore u Beogradu... Ironija nad ironijama. Ima li kraja ovoj noćnoj mori!?

Mashinovodja

pre 14 godina

Hahahahha, ovo me podseti na ono "ja tebi serdare, ti meni vojvodo". Ako je Dačić najevropljanin, onda ja mora da sam najavganistanac.
A čime je to Dačić LIČNO toliko doprineo viznoj liberalizaciji i približavanju Srbije Evropi? Time što je radikalno pojednostavio postupak za izdavanje novog pasoša?
Kako god, nadam se samo da će mu nagrada biti uručena u lepo ukrašenom koferčiću. Navikao čovek.

oprastam, ne zaboravljam!

pre 14 godina

Ne mogu da prihvatim da je samo jedna osoba zasluzna za viznu liberalizaciju i za sveukupno priblizavanje Srbije Evropskim vrednostima.

Ivicu Dacica vidim iskljucivo kao inteligentnog i dobro obavestenog oportunistu. Da se nekim cudom pokojni Slobodan Milosevic do danas odrzao na vlasti, ne verujem da bi gospodin (drug?) Dacic bio imalo drugaciji od svoje verzije iz 90-ih.

DarkoT

pre 14 godina

Dacic evropljanin, kakav oksimoron!

nagrada je ustanovljena kad je on skinut sa vlasti...

a najveci je problem sto je on od trenutne ergele na vlasti najblizi profilu evropljanina

Aleksandar

pre 14 godina

"Izbore dobija narod a ne izborni uslovi. I na sledećim izborima biće prisutni posmatrači OEBS-a. Što se tiče ove organizacije mi smo svesni da se tu radi o jednoj prljavoj međunarodnoj organizaciji koja je namestila izbore u Bosni i čiji su posmatrači namerno pobegli sa Kosova nebili na taj način izazvali bombardovanje naše zemlje."
- Ivica Dacic, 26. avgust, 1999.

"Prvi put je kapitulirao (NATO, prim. aut.) za vreme rata, kad je narod herojski odbranio zemlju, a drugi put sada na mitingu u Beogradu, kad se pokazalo da se od tog mitinga mogao očekivati samo raspad."
- Ivica Dacic, 30. avgust, 1999.

"Savez za promene želi u zemlji da odigra ulogu kopnenih snaga NATO. Ali, kao što se vidi, moraju da znaju da u Srbiji ne mogu da okupe toliko izdajnika."
- Ivica Dacic, 23. septembar, 1999.

"Savez za promene angažovao je kriminalce da izazovu nered, i napadnu policajce koji su vršili redovne dužnosti, što je još jedan dokaz totalnog kraha politike nastavljača NATO agresije na našu zemlju."
- Ivica Dacic, 30. septembar, 1999.

"Što se tiče navodne pomoći međunarodne zajednice opozicionim gradovima, tu su u pitanju kupoprodajni odnosi. Mislim da je u takvim sredinama potrebno rešiti pitanje funkcionisanja lokalne uprave na izborima."
- Ivica Dacic, 02. decembar, 1999.

"Ne verujem da će predsednik Milošević dobiti zasluženu Nobelovu nagradu. Tu nagradu, iako je zaslužio, neće dobiti, iz prostog razloga što voli svoj narod i državu. Sve dok Nobelovu nagradu dobija najsramnija organizacija, `Lekari bez granica`, a Pulicerovu nagradu najveći tvorci laži, ne verujem da će je dobiti oni koji su branili svoju zemlju i narod."
- Ivica Dacic, 23. decembar, 1999.

"Bez obzira na njegovu protivurečnost i razne ocene Željko Ražnatović Arkan je, nesumnjivo, bio patriota. Oni koji su ga najviše napadali i terali u Hag sad pričaju gluposti o državnom terorizmu, a gluposti neću da komentarišem."
- Ivica Dacic, 20. januar, 2000.

"Zapadnim liderima je tek sada postalo jasno da su sankcije ustvari čista zamena teza, i to bez ikakvih potreba, i ništa drugo. Sankcije su nam uvedene jer nismo hteli da, kao naše susedne zemlje, svesno gubimo naš identitet."
- Ivica Dacic, 10. februar, 2000.

"Takva SPS bila je glavna tačka oslonca naše borbe za opstanak i očuvanje države i naroda, a SPS, Srbija i Jugoslavija postale su simbol i jasan pokazatelj da otpor moćnoj novoj svetskoj hegemoniji ima smisla i da je moguć ako je narod jedinstven i hrabar, vojska i policija herojske, a državno rukovodstvo sposobno da donosi mudre odluke kao što to čini Slobodan Milošević."
- Ivica Dacic, 23. februar, 2000.

Evropejac? Aham, mozda za one koji ne pamte...

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Ako je Dačić "Najevropljanin" za 2009?
Onda mozete zamisliti koliko je Srbija DUBOKO POTONULA ?
Mi nemamo vise ni BOLJEG ni VECEG !

Ingram011

pre 14 godina

Heh, meni se nesto neverovatno dogodilo dok sam citao ovu vest.
Iako sam se razbudio, ja nekoliko puta u cugu procitam naslov i par prvih recenica gde se pominje NEEvropljanin. Malo mi cudno ide tekst, a onda naidje i onaj deo o prethodnim dobitnicima i vidim da nesto debelo nije kako treba i tek iz petog puta procitam sta zapravo pise. Jednostavno, kad sam procitao "Dacic", neevropljanin je doslo samo po sebi kao jedino mogucno, ali ipak sam se zestoko prevario.

v(g)ladan

pre 14 godina

"nesumnjiv doprinos Dačića formiranju proevropske vlade i viznoj liberalizaciji”.

Koliko se sećam istovremeno su dobile viznu liberalizaciju i CG i MK, tako da je to vec bilo odluceno i ranije. Da je samo SR pa i da poverujem u ovo, a o doprinosu ove vlade...tacno je.

Petar S.

pre 14 godina

TAKO TREBA,
Hahahahaha
evo dajem prvu opkladu 10 prema 1.
-U sledecih 15 godina, Dacic postaje predsednik Srbije.
I to nakon mandata Sutanovca i Jeremica.
Ljudi zar jos niste shvatili, nama uopste ne trebaju blockbusteri...

я

pre 14 godina

па не могу а да се не насмејем...па ми стварно тако брзо заборављамо...има она стара, вук длаку мења....да ДС није прсо тако како је, чисто сумњам да би госн. Дачић добио то што је добио, а сетите се коју је прво функцију желео, а да не причам радње током деведесетих...на жалост, СПС је и даље на власти, из сенке, а да тога нисмо ни свесни, а као приближавамо се Европи, визна либерализација, само што корист од ње нема обичан народ који не може да састави крај са крајем, него само они мало имућнији...и још ће на крају СПС бити заслужан за улазак у ЕУ...па смешно бре, или тужно..

Van Helsing

pre 14 godina

Dačić je pravo osveženje posle Koštunice, Šormaza, Aligrudića i Velje. Da sam znao šta će da bude od Koštunice, ne znam da li bih 2000. godine glasao za DOS.

Marko

pre 14 godina

Pa najlakse je sad pricati protiv Dacica, ali ajde da se setimo malo njegovog prethodnika - Jocica (iz one legalisticke stranke).
Covek koji je pio kaficu sa Legijom, prstom nije mrdnuo da se hapse kriminalci, koji je odugovlacio izdavanje cipovanih dokumenata - na zahtev crkve.... i tako dalje.

A Dacic, je za dve godine pohapsio kriminalaca vise nego svi ministri policije zajedno, uvukao SPS u soc.internacionalu i stranka mu ide ka modernoj evropskoj levici.

Ovo je kao u onoj prici 'Narodu nikad udovoljiti'...

ekrem

pre 14 godina

Bio covek u Americi,manite to ciji je omladinac bio,portparol,da zali zajedno sa Tadicem podjednako za Predesednikom kojeg vise nema,da preti ponekad Policijom tamo gde je mesto Sudu,da mu svakakve izjave prosto izlecu iz usta ma sve i svasta ali kao sto rekoh bio je covek u AMERICI BRE.

Ronin

pre 14 godina

Kakva besmislica! On i njegova stranka su nas 20 godina udaljavali od Evrope i sad kao godinu dana je za Evropu i odjednom je on zasluzan za nesto. Covek samo radi ono za sta su se pravi, pametni i odgovorni politicari poput Draskovica zalagali jos pre 20god. I za sta on sad dobija nagradu, zato sto mu je trebalo 20god. da shvati da je Evropa jedini pravi put za Srbiju? Sta treba, da sa takvim politicarima uvek kasnimo za svetom?

Ronin

pre 14 godina

Ma koga je to sve Dacic pohapsio? Setimo se samo one "spektakularne" akcije hapsenja oko 500 narko dilera u Srbiji. Od njih toliko samo 10-ak zadrzano i ubrzo pusteni a ostali pusteni odmah. Zato sto nije hapsen niko bitan, cista reklama! Kako je neko ovde vec spomenuo Dacic ima odlican PR, nista vise!

svepamtilo

pre 14 godina

hehehehehe Ovo je stvarno interesantna vest! Javlja mi se da ce u narednih 5-10 godina i Palma i Velja dobiti ista odlikovanja! Eh Srbijo...

Anđela

pre 14 godina

U „zatvorenom“ društvu je sve moguće, mogu oni i Slobu poshumno da proglase „najevropljaninom“ mogu i Miru i Marka „najevropljanima“ i „najbiznismenima“ ali „kosturi“ će stalno ispadati iz ormana a i „koferčići“! Ima samo jedan način da se to zaustavi a to je „da se pogledamo u ogledalo“ i da sprovedemo „lustraciju“!

sasha

pre 14 godina

Možemo ga mrzeti iz Slobinog perioda ali u poslednje dve godine Dačić je političar koji je najviše uradio za ovu zemlju. Zato je priznanje zasluženo.

Fantomski dodeljivači najevropskih nagrada

pre 14 godina

"Zbog nemogućnosti da sa Prvom evropskom kućom Čukarica, nosiocem projekta, ustanovi jasna pravila, procedure i strukturu organa koji odlučuju o dobitnicima, Evropski pokret u Srbiji je doneo odluku da se potpuno povuče iz organizacije projekta. Smatramo da su jasno definisani uslovi i procedure, pre svega formiranjem nezavisnog žirija za odlučivanje o nagradi, preduslov ispunjavanja i poštovanja visokih kriterijuma koje ovakva manifestacija treba da ispunjava." [http://www.crnps.org.rs/arhivavesti/2008_10.html]

mia

pre 14 godina

Ovi sto su birali izgleda ne znaju gde se nalazi Evropa - gospodo, to Vam je na karti ono malo iznad i malo nalevo (vase levo) od Srbije. Ili su mene pogresno ucili, u kom slucaju drage volje cu da spakujem kofere za Kabul i tamo upoznam autenticne arhetipe vasih Evropljana.

Dragisa

pre 14 godina

Nagrada ide verovatno u prave ruke kada se uzmu u obzir obaveze koje je Dacic ispunio. Sigurno je bilo bas dosta zahteva EU posebno zbog ulaska na belu seng. listu.

Kada bolje razmislim i glasacu za Dacica!
ALI MAJKO MILA, zar oni, koji su bili ono sto su bili, su sada nosioci ulaska Srbije u Evropu!!!

Nije meni zao sto su oni aktivni, zao mi je da su nas oni drugi obmanuli, one nase karikature od politicara...

dusanka

pre 14 godina

Bolje da je dobije Dacic nego neko drugi. On se izgleda prekomicnuo iskreno i otarasio se bilo kakve veze sa Milosevicem. Ako je tako onda nek dobije nagradu, ali ako ON bude pomislio da cemo ga mi ostaviti na miru i da ON MOZE OD SADA DA RADI STA GOD HOCE ON SE GRDNO VARA. Tek sada je nadrljao jer on sa nagradom PREUZIMA VELIKU ODGOVORNOST za nase finalne integracije u EU ,u NATO itd.
Praticemo sta taj lik radi, do sada je bio OK, a od sada mora da bude bolji nego do sada.

Dejan

pre 14 godina

Kakve li ironije!!! Clan partije protiv koje je veliki broj gradjana demonstrirao tokom devedesetih postao je najozbiljniji kandidat za "Najevropljanina".
To govori sve o onima na vlasti.

Majko mila!!!

pre 14 godina

Bit ce i Seselj kad se vrati,ipak je on najduze u Evropi!Znam da je apstraktno,ali kad pogledate malo unazad - i ovo je bilo apstraktno!

milivoje

pre 14 godina

po mom dubojom ubedjenju, jugoslavija se raspala 1987. bio sam svestan od samog pocetka u kom smeru vodi politika od koje je ovaj momcic sve dobio. takodje sam svestan da je 95% stanovnistva ove zemlje pasivno ili aktivno davalo legitimitet dogadjajima tokom devedesetih u srbiji. svestan sam da je 5.oktobar dobijen u trenutku kad jezicak pretegnuo na nasu stranu glasom konvertita koji je do juce drzao milosevicevu sliku kao ikonu. dakle, stvari uopste nisu crne i bele. dacic je svojevrsna paradigma upravnika zatvora iz romana 'prokleta avlija' ive andrica. naime, taj upravnik, inace bivsi zatocenik istog zatvora, se pokazao kao vrhunski operativac kad je postavljen na rukovodecu funkciju,,,
smatram da je dacic zasluzio nagradu i da ovo nase, cesto veoma uskogrudo, demokratsko drustvo, mora da ohrabri ovakve oblike licne politicke transformacije.
pacifikacija politickih sila koje su devastirale ovaj prostor tokom devedesetih je najveci projekat koji se upravo desava pred nasim ocima sada vec godinama.,
dacic vise nije problem ove zemlje. mislite o tome.

zec

pre 14 godina

cestitamo dacicu i zasluzio je pre nego ostali ali rezultati na opstinskom nivou su katastrofalni, ne radi se sa mladima, ne radi se na obnovi clanstva i SPS nema svoj opstinski oficijelni sajt na lokalu u Subotici a i u drugim opstinama. Mislim da pod hitno treba organizovati lokalne organe na maksimalan rad ako hocemo da popravimo rejting partije. Pozdrav, clan SPS-a.

iluminat

pre 14 godina

Da podsetim: za vreme njegovog mandata ubijen je Bris Taton,prebijani su stranci po Kalemegdanu,klerofasisticke organizacije su jace nego ikad, seju strah i prete gradjanima Srbije,uz pretnje nasiljem odlozena do daljnjeg parada ponosa itd... Najgore od svega sto me u Srbiji vise nista ne moze iznenaditi.

sasha

pre 14 godina

Možemo ga mrzeti iz Slobinog perioda ali u poslednje dve godine Dačić je političar koji je najviše uradio za ovu zemlju. Zato je priznanje zasluženo.

Marko

pre 14 godina

Pa najlakse je sad pricati protiv Dacica, ali ajde da se setimo malo njegovog prethodnika - Jocica (iz one legalisticke stranke).
Covek koji je pio kaficu sa Legijom, prstom nije mrdnuo da se hapse kriminalci, koji je odugovlacio izdavanje cipovanih dokumenata - na zahtev crkve.... i tako dalje.

A Dacic, je za dve godine pohapsio kriminalaca vise nego svi ministri policije zajedno, uvukao SPS u soc.internacionalu i stranka mu ide ka modernoj evropskoj levici.

Ovo je kao u onoj prici 'Narodu nikad udovoljiti'...

zec

pre 14 godina

cestitamo dacicu i zasluzio je pre nego ostali ali rezultati na opstinskom nivou su katastrofalni, ne radi se sa mladima, ne radi se na obnovi clanstva i SPS nema svoj opstinski oficijelni sajt na lokalu u Subotici a i u drugim opstinama. Mislim da pod hitno treba organizovati lokalne organe na maksimalan rad ako hocemo da popravimo rejting partije. Pozdrav, clan SPS-a.

milivoje

pre 14 godina

po mom dubojom ubedjenju, jugoslavija se raspala 1987. bio sam svestan od samog pocetka u kom smeru vodi politika od koje je ovaj momcic sve dobio. takodje sam svestan da je 95% stanovnistva ove zemlje pasivno ili aktivno davalo legitimitet dogadjajima tokom devedesetih u srbiji. svestan sam da je 5.oktobar dobijen u trenutku kad jezicak pretegnuo na nasu stranu glasom konvertita koji je do juce drzao milosevicevu sliku kao ikonu. dakle, stvari uopste nisu crne i bele. dacic je svojevrsna paradigma upravnika zatvora iz romana 'prokleta avlija' ive andrica. naime, taj upravnik, inace bivsi zatocenik istog zatvora, se pokazao kao vrhunski operativac kad je postavljen na rukovodecu funkciju,,,
smatram da je dacic zasluzio nagradu i da ovo nase, cesto veoma uskogrudo, demokratsko drustvo, mora da ohrabri ovakve oblike licne politicke transformacije.
pacifikacija politickih sila koje su devastirale ovaj prostor tokom devedesetih je najveci projekat koji se upravo desava pred nasim ocima sada vec godinama.,
dacic vise nije problem ove zemlje. mislite o tome.

dusanka

pre 14 godina

Bolje da je dobije Dacic nego neko drugi. On se izgleda prekomicnuo iskreno i otarasio se bilo kakve veze sa Milosevicem. Ako je tako onda nek dobije nagradu, ali ako ON bude pomislio da cemo ga mi ostaviti na miru i da ON MOZE OD SADA DA RADI STA GOD HOCE ON SE GRDNO VARA. Tek sada je nadrljao jer on sa nagradom PREUZIMA VELIKU ODGOVORNOST za nase finalne integracije u EU ,u NATO itd.
Praticemo sta taj lik radi, do sada je bio OK, a od sada mora da bude bolji nego do sada.

Dragisa

pre 14 godina

Nagrada ide verovatno u prave ruke kada se uzmu u obzir obaveze koje je Dacic ispunio. Sigurno je bilo bas dosta zahteva EU posebno zbog ulaska na belu seng. listu.

Kada bolje razmislim i glasacu za Dacica!
ALI MAJKO MILA, zar oni, koji su bili ono sto su bili, su sada nosioci ulaska Srbije u Evropu!!!

Nije meni zao sto su oni aktivni, zao mi je da su nas oni drugi obmanuli, one nase karikature od politicara...

Van Helsing

pre 14 godina

Dačić je pravo osveženje posle Koštunice, Šormaza, Aligrudića i Velje. Da sam znao šta će da bude od Koštunice, ne znam da li bih 2000. godine glasao za DOS.

aleksandar

pre 14 godina

Hahahah,dal da se smejem ili da placem? Pa zar se onomad nismo jedva oslobodili od "najevropljanina" i njegovog tate? Priznajem da nije bilo"najevropljanina" i njegovog tate ne bi ni bilo evropskih integracija.Ali ne bi ih bilo zato sto bi vec odavno bili unutar Evropske unije,umesto sto smo godinama ginuli i camili u redovima za leb,benzin,struju i sve ostalo.Zar je taj ziri zaboravio da su "najevropljanina"do pre neku godinu zvali "mali Sloba"? I sad "mali Sloba" i Djindjic na istom? Ne znam za druge ali mene je sramota.

cekajuci 6. oktobar

pre 14 godina

Imena Ivice Dacica i Zorana Djindjica na istom spisku koji govori o evropi pokazuje samo koliko nas narod ima kratko pamcenje. A posle kukamo zasto smo tu gde jesmo.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Ako je Dačić "Najevropljanin" za 2009?
Onda mozete zamisliti koliko je Srbija DUBOKO POTONULA ?
Mi nemamo vise ni BOLJEG ni VECEG !

otisao....

pre 14 godina

Da nije zalosno bilo bi smesno. Pa taj je zasluzan za to sto Srbija nema mladih jer su svi koji su mogli otisli. Da je pravde sedio bi u zatvoru a ne u parlamentu. O, jadna li si Srbijo medju sljivama.

LanMi

pre 14 godina

Prvi covek Slobodana Milosevica, kontraverzni SPS politicar umesan u aferu kofer, licni prijatelj Cece i nekih drugih poznatih krimosa proglasen je za najevropljanina u 2009.

Da mi je neko ovo rekao pre 10 god. da ce se desiti rekao bi mu da prestane da se drogira...

spasite nas bede

pre 14 godina

Ja ne mogu da napišem bilo kakav smislen komentar, toliko sam "oduševljen" izborom, samo se pitam šta je sledeće, možda posthumna nagrada za Slobu, pa zašto da ne.

Mashinovodja

pre 14 godina

Hahahahha, ovo me podseti na ono "ja tebi serdare, ti meni vojvodo". Ako je Dačić najevropljanin, onda ja mora da sam najavganistanac.
A čime je to Dačić LIČNO toliko doprineo viznoj liberalizaciji i približavanju Srbije Evropi? Time što je radikalno pojednostavio postupak za izdavanje novog pasoša?
Kako god, nadam se samo da će mu nagrada biti uručena u lepo ukrašenom koferčiću. Navikao čovek.

Ingram011

pre 14 godina

Heh, meni se nesto neverovatno dogodilo dok sam citao ovu vest.
Iako sam se razbudio, ja nekoliko puta u cugu procitam naslov i par prvih recenica gde se pominje NEEvropljanin. Malo mi cudno ide tekst, a onda naidje i onaj deo o prethodnim dobitnicima i vidim da nesto debelo nije kako treba i tek iz petog puta procitam sta zapravo pise. Jednostavno, kad sam procitao "Dacic", neevropljanin je doslo samo po sebi kao jedino mogucno, ali ipak sam se zestoko prevario.

v(g)ladan

pre 14 godina

"nesumnjiv doprinos Dačića formiranju proevropske vlade i viznoj liberalizaciji”.

Koliko se sećam istovremeno su dobile viznu liberalizaciju i CG i MK, tako da je to vec bilo odluceno i ranije. Da je samo SR pa i da poverujem u ovo, a o doprinosu ove vlade...tacno je.

cinjenice

pre 14 godina

Istina o nagradi je prilicno jasna. Nekada ju je dodeljivao Evropski pokret u Srbiji i TADA su je dobili Djindjic, Tadic i Micunovic!

SADA nagradu dodeljuje Prva evropska kuca i dobija je Ivica Dacic. A sta je Prva evropska kuca Cukarica, to tek treba da se otkrije.

ekrem

pre 14 godina

Bio covek u Americi,manite to ciji je omladinac bio,portparol,da zali zajedno sa Tadicem podjednako za Predesednikom kojeg vise nema,da preti ponekad Policijom tamo gde je mesto Sudu,da mu svakakve izjave prosto izlecu iz usta ma sve i svasta ali kao sto rekoh bio je covek u AMERICI BRE.

Jovan Nikolić

pre 14 godina

Aktuelni ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije. Čovek koji nosi ogromnu odgovornost za situaciju u kojoj se nalazi Srbija. Van Evropske Unije, sa životnim standardom u padu, desna ruka Miloševića tokom svih 90-ih godina. Čovek koji je pokrao izbore u Beogradu... Ironija nad ironijama. Ima li kraja ovoj noćnoj mori!?

Aleksandar

pre 14 godina

"Izbore dobija narod a ne izborni uslovi. I na sledećim izborima biće prisutni posmatrači OEBS-a. Što se tiče ove organizacije mi smo svesni da se tu radi o jednoj prljavoj međunarodnoj organizaciji koja je namestila izbore u Bosni i čiji su posmatrači namerno pobegli sa Kosova nebili na taj način izazvali bombardovanje naše zemlje."
- Ivica Dacic, 26. avgust, 1999.

"Prvi put je kapitulirao (NATO, prim. aut.) za vreme rata, kad je narod herojski odbranio zemlju, a drugi put sada na mitingu u Beogradu, kad se pokazalo da se od tog mitinga mogao očekivati samo raspad."
- Ivica Dacic, 30. avgust, 1999.

"Savez za promene želi u zemlji da odigra ulogu kopnenih snaga NATO. Ali, kao što se vidi, moraju da znaju da u Srbiji ne mogu da okupe toliko izdajnika."
- Ivica Dacic, 23. septembar, 1999.

"Savez za promene angažovao je kriminalce da izazovu nered, i napadnu policajce koji su vršili redovne dužnosti, što je još jedan dokaz totalnog kraha politike nastavljača NATO agresije na našu zemlju."
- Ivica Dacic, 30. septembar, 1999.

"Što se tiče navodne pomoći međunarodne zajednice opozicionim gradovima, tu su u pitanju kupoprodajni odnosi. Mislim da je u takvim sredinama potrebno rešiti pitanje funkcionisanja lokalne uprave na izborima."
- Ivica Dacic, 02. decembar, 1999.

"Ne verujem da će predsednik Milošević dobiti zasluženu Nobelovu nagradu. Tu nagradu, iako je zaslužio, neće dobiti, iz prostog razloga što voli svoj narod i državu. Sve dok Nobelovu nagradu dobija najsramnija organizacija, `Lekari bez granica`, a Pulicerovu nagradu najveći tvorci laži, ne verujem da će je dobiti oni koji su branili svoju zemlju i narod."
- Ivica Dacic, 23. decembar, 1999.

"Bez obzira na njegovu protivurečnost i razne ocene Željko Ražnatović Arkan je, nesumnjivo, bio patriota. Oni koji su ga najviše napadali i terali u Hag sad pričaju gluposti o državnom terorizmu, a gluposti neću da komentarišem."
- Ivica Dacic, 20. januar, 2000.

"Zapadnim liderima je tek sada postalo jasno da su sankcije ustvari čista zamena teza, i to bez ikakvih potreba, i ništa drugo. Sankcije su nam uvedene jer nismo hteli da, kao naše susedne zemlje, svesno gubimo naš identitet."
- Ivica Dacic, 10. februar, 2000.

"Takva SPS bila je glavna tačka oslonca naše borbe za opstanak i očuvanje države i naroda, a SPS, Srbija i Jugoslavija postale su simbol i jasan pokazatelj da otpor moćnoj novoj svetskoj hegemoniji ima smisla i da je moguć ako je narod jedinstven i hrabar, vojska i policija herojske, a državno rukovodstvo sposobno da donosi mudre odluke kao što to čini Slobodan Milošević."
- Ivica Dacic, 23. februar, 2000.

Evropejac? Aham, mozda za one koji ne pamte...

anonimus

pre 14 godina

Sta drugo reci osim:kako vas nije sramota? Daciceve "zasluge" za propast Srbije se ne mogu meriti sa uslovno receno sitnicama poput vizne liberalizacije (do koje bi doslo i bez njega). Gospodo iz NVO, postojimo mi koji strahovladu politickog oca Ivice Dacica nikad necemo zaboraviti

devit

pre 14 godina

Sramota za Srbiju!!!
On je bio na celu Srbije i kada su se prebijali gradjani Srbije koji ne misle poput SPS-a!!!
SPS-a koji nije komunicirao nisakim, i kada su granice Srbije bile zatvorene od svih!!!
Vuk dlaku menja,cud ne,kaze narodna!!!
Vozi Misko!!!

Ronin

pre 14 godina

Kakva besmislica! On i njegova stranka su nas 20 godina udaljavali od Evrope i sad kao godinu dana je za Evropu i odjednom je on zasluzan za nesto. Covek samo radi ono za sta su se pravi, pametni i odgovorni politicari poput Draskovica zalagali jos pre 20god. I za sta on sad dobija nagradu, zato sto mu je trebalo 20god. da shvati da je Evropa jedini pravi put za Srbiju? Sta treba, da sa takvim politicarima uvek kasnimo za svetom?

Petar S.

pre 14 godina

TAKO TREBA,
Hahahahaha
evo dajem prvu opkladu 10 prema 1.
-U sledecih 15 godina, Dacic postaje predsednik Srbije.
I to nakon mandata Sutanovca i Jeremica.
Ljudi zar jos niste shvatili, nama uopste ne trebaju blockbusteri...

Ronin

pre 14 godina

Ma koga je to sve Dacic pohapsio? Setimo se samo one "spektakularne" akcije hapsenja oko 500 narko dilera u Srbiji. Od njih toliko samo 10-ak zadrzano i ubrzo pusteni a ostali pusteni odmah. Zato sto nije hapsen niko bitan, cista reklama! Kako je neko ovde vec spomenuo Dacic ima odlican PR, nista vise!

Anđela

pre 14 godina

U „zatvorenom“ društvu je sve moguće, mogu oni i Slobu poshumno da proglase „najevropljaninom“ mogu i Miru i Marka „najevropljanima“ i „najbiznismenima“ ali „kosturi“ će stalno ispadati iz ormana a i „koferčići“! Ima samo jedan način da se to zaustavi a to je „da se pogledamo u ogledalo“ i da sprovedemo „lustraciju“!

DarkoT

pre 14 godina

Dacic evropljanin, kakav oksimoron!

nagrada je ustanovljena kad je on skinut sa vlasti...

a najveci je problem sto je on od trenutne ergele na vlasti najblizi profilu evropljanina

я

pre 14 godina

па не могу а да се не насмејем...па ми стварно тако брзо заборављамо...има она стара, вук длаку мења....да ДС није прсо тако како је, чисто сумњам да би госн. Дачић добио то што је добио, а сетите се коју је прво функцију желео, а да не причам радње током деведесетих...на жалост, СПС је и даље на власти, из сенке, а да тога нисмо ни свесни, а као приближавамо се Европи, визна либерализација, само што корист од ње нема обичан народ који не може да састави крај са крајем, него само они мало имућнији...и још ће на крају СПС бити заслужан за улазак у ЕУ...па смешно бре, или тужно..

Ivan's

pre 14 godina

...A baš bih voleo da neko izvuče bar jedan govor gosn Dačića iz 1998. ili 1999. godine, tek malo da se podsetimo...Baš nam je kratko pamćenje...

svepamtilo

pre 14 godina

hehehehehe Ovo je stvarno interesantna vest! Javlja mi se da ce u narednih 5-10 godina i Palma i Velja dobiti ista odlikovanja! Eh Srbijo...

Majko mila!!!

pre 14 godina

Bit ce i Seselj kad se vrati,ipak je on najduze u Evropi!Znam da je apstraktno,ali kad pogledate malo unazad - i ovo je bilo apstraktno!

Dejan

pre 14 godina

Kakve li ironije!!! Clan partije protiv koje je veliki broj gradjana demonstrirao tokom devedesetih postao je najozbiljniji kandidat za "Najevropljanina".
To govori sve o onima na vlasti.

iluminat

pre 14 godina

Da podsetim: za vreme njegovog mandata ubijen je Bris Taton,prebijani su stranci po Kalemegdanu,klerofasisticke organizacije su jace nego ikad, seju strah i prete gradjanima Srbije,uz pretnje nasiljem odlozena do daljnjeg parada ponosa itd... Najgore od svega sto me u Srbiji vise nista ne moze iznenaditi.

oprastam, ne zaboravljam!

pre 14 godina

Ne mogu da prihvatim da je samo jedna osoba zasluzna za viznu liberalizaciju i za sveukupno priblizavanje Srbije Evropskim vrednostima.

Ivicu Dacica vidim iskljucivo kao inteligentnog i dobro obavestenog oportunistu. Da se nekim cudom pokojni Slobodan Milosevic do danas odrzao na vlasti, ne verujem da bi gospodin (drug?) Dacic bio imalo drugaciji od svoje verzije iz 90-ih.

mia

pre 14 godina

Ovi sto su birali izgleda ne znaju gde se nalazi Evropa - gospodo, to Vam je na karti ono malo iznad i malo nalevo (vase levo) od Srbije. Ili su mene pogresno ucili, u kom slucaju drage volje cu da spakujem kofere za Kabul i tamo upoznam autenticne arhetipe vasih Evropljana.

Fantomski dodeljivači najevropskih nagrada

pre 14 godina

"Zbog nemogućnosti da sa Prvom evropskom kućom Čukarica, nosiocem projekta, ustanovi jasna pravila, procedure i strukturu organa koji odlučuju o dobitnicima, Evropski pokret u Srbiji je doneo odluku da se potpuno povuče iz organizacije projekta. Smatramo da su jasno definisani uslovi i procedure, pre svega formiranjem nezavisnog žirija za odlučivanje o nagradi, preduslov ispunjavanja i poštovanja visokih kriterijuma koje ovakva manifestacija treba da ispunjava." [http://www.crnps.org.rs/arhivavesti/2008_10.html]