Utorak, 30.03.2010.

23:17

Bez prenosa utakmice zbog zahteva

RTS nije prenosio utakmicu Lige šampiona jer je predsednica Skupštine uputila zahtev da nastavi praćenje sednice na kojoj se razmatra Deklaracija o Srebrenici.

Izvor: B92

Bez prenosa utakmice zbog zahteva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

RTS je platio prava za prenosenje Lige Sampiona oko pet miliona evra. I eto bar pet miliona razloga da se barem neko u RTS-u zamisli da li je pametno poslusati zahteve iz pisma predsednice parlamenta. Na ovom slucaju mogli smo da se uverimo u neke stvari : da je Aleksandar Tijanic bio i ostao dobar svakom rezimu; da ne postoji niko od zaposlenih u RTS-u ko je spreman da kaze da tako ne moze da se radi; da je ovo opasan presedan, jer posle ovoga svakakva glupost moze se progalsavati dogadjajem od ne znam ni ja kakvog znacaja pa se izivljavanje nad gradjanima slicno onome od utorka uvece moze ponoviti.
Potpuno je jasno da je javni servis ili kako vec sami sebi tepaju direktor i zaposleni jedan truli monstrum lisen bilo kakve odgovornosti. Osim sto smo zrtve mesecnog reketirnja protiv svoje volje svedoci smo i borbe za gledanost u ratu Tijanic - Mitrovic. I kao i svakom ratu sve je dozvoljeno, pa smo prisiljeni da placamo svadbe nekih ljudi koje ni ne poznajemo, da se cesljamo dok selo gori, da po ko zna koji put gledamo vec prezvakanu studentsku vezbu Laneta Gutovica ( Srecko Sojic )i na kraju uspece da nam ogade nekad drage serije zbog besomucnog reprizranja. Jednostavno, javni servis funkcionise na principima komercijalne televizije, sto nikako ne bi smela da bude dominantna orijentacija. Ali tesko da ce se u skorije vreme nesto proemniti.
U poslednje vreme bombardovani smo procentima koji iskazuju gledanost neke emisije. Voleo bih da vidim koja je bila gledanost srpskog parlamenta u utorak uvece. Takodje, gospodin Tijanic je duzan da objasni ko je to rekao da ce bilo kakva moguca kazna biti placena odozgo. Iz kojih ce se to srestava platiti a da ne bude preko grbace gradjana.
Trebalo bi organizovati potpisivanje on line peticije za oduzimanje prava prenosa RTS-u, kasnije poslati prikupljene potpise u UEFA s objasnjenjem zbog cega mi kao gledaoci trazimo da im prava se prava za prenose oduzmu i prodaju nekoj drugoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. A da ne govorim o sreci posto bi bili spaseni terora sportske redakacije RTS-a.

mile

pre 14 godina

Izgleda da su nasi politicari zaboravili onu izreku "Hleba i igara". Inace gledao sam utakmicu 90 minuta prave akcije. Nazalost nasi politicari nisu dorasli zadatku kad god se raspravja o necemu gde nema licnog imteresa (love) oni bi da se kriju iza Naroda a kad nesto muljaju, e tu im taj isti Narod nije potreban.

bane

pre 14 godina

obozavam fudbal, liga sampiona se ceka godinu dana, ali bez obzira na to nikada ne bih gledao one neradnike i lezilebovice u skupstini.srecom, sinoc je u istom terminu bila jos jedna veoma lepa i bitna utakmica pa je ova ujdurma nekako i prosla. a od sada neka gospodja predsednica uredjuje njihov program, neka se uvede i cenzura sta je prikladno a sta ne da se gleda, pa da znamo kome idu pare od pretplate.

Južnjak

pre 14 godina

Spadam u grupu onih kojima je sinoć trebao brisač na ekranu kada sam umesto vrhunskog fudbala video vrhunsku samovolju Saše Tijanića (i gdje Đukić-Dejanović),"Katice" za sve sisteme pa tako i ovaj. Dotični je bio veoma blizak sa Slobom i Mirom, a i gdja Predsednica Slavica, a i jednima i drugima u ONO nesrećno vreme nije smetala politika njihovog šefa, sa sve podržavanjem politike tadašnjeg vrha R.Srpske, sa sve logistikom i ljudstvom iz Srbije i GENOCIDOM na civilima! Genocida je bilo i nad Srbima u BIH, ali je to za neki drugi komentar. Sada zbog takvih se deo našeg Parlamenta i Predsednica istog posipaju pepelom i javnom raspravom o faličnoj Rezoluciji na Javnom Servisu! Što je mnogo-mnogo je! UEFA bi trebala raskinuti Ugovor sa RTS-om, ili ih kazniti debelom kaznom, koju ce-treba li pominjati, platiti opet oni koji taj servis izdržavaju redovnim uplatama, bez da im taj isti Servis uzvrati povratnim informacijama npr gde idu pare od pretplate i ko je taj NEKO iz Parlamenta ko će nadoknaditi štetu zbog "ranije placenih i ugovorenih obaveza"! Treba da se napravi Parlamentarni kanal, pa nek penzioneri i oni politički ostrašćeni gledaju Skupštinu, a nama ostalima dajte fudbala umesto turobne atmosfere Narodne Skupštine!

katastrofa

pre 14 godina

Ovo Vam je totalna blamaža JAVNOG SERVISA. Što su kod vas političari urednici? Od kud pravo dotičnoj gospođi da naređuje što će se prikazivati na javnoj TV? Nevjerojatno, neka formira privatnu TV, plati koncesiju pa određuje program. Da se ovo desilo kod nas u Hrvatskoj uslijedila bi momentalna ostavka ravnatelja HRT-a.

Fangio

pre 14 godina

Zato nece oni nikad da vide od mene dinar od pretplate. Koji teletabisi, zar ne rekose da ce od prosle jeseni da naprave skupstinski kanal :/

Marko

pre 14 godina

Koja glupost.
Gradjani iz svog dzepa platili prenose, a onda iz svog dzepa treba da plate i nadoknadu sto prenosa nije bilo?!?!
Brate Tijanicu, Slavice i svi ostali politicari koji bi ste voleli da vas gledamo po ceo dan, otvorite sami sebi kanal pa taman da znam koji da ne memorisem.
Ma najbolje bi bilo da ste na svim kanalima prenosili radikalska naklapanja u skupstini.

čika lo

pre 14 godina

Predlažem da neko organizuje peticiju koja bi se odavde poslala UEFA-i da oduzme pravo prenosa LŠ RTS-u i da ga novčano kazni. Kakva bahatost i bezobrazluk. 'Neko iz vlasti će nadoknaditi štetu" Ko??! Na stranu to što bi bilo stvarno korektno da državna TV, ako baš mora da prenosi sednice Skupštine, suđenje Šešelju i takve stvari, treba da oformi poseban kanal za politiku

dalmos

pre 14 godina

Ovim je rts prekrsio ugovor sa UEFA , tako da mozemo ocekivati da im ta prava budu oduzeta i ponudjena drugoj tv kuci sa nacionalnom frekvencijom!!!

Takodje , mislim da ce i gradjani biti u mogucnosti da ih tuze jer su bili uskraceni za direktan prenos!!!

bochka

pre 14 godina

Od sada neka Slavica Đukić- Dejanović i Aleksandar Tijanić placaju moju TV - pretplatu! Barem da smo nesto pametno culi gospodo poslanici... Bavljenjem prosloscu - GUBIMO buducnost! Pustite nas da se relaksiramo uz fudbal i Ligu Sampiona. Sramota...

pedja12

pre 14 godina

Iako ih 99,999% Srbije nije gledalo, oni su naredili da oni idu dalje. A jedva čekam neki dobar sport, jer ništa kvalitetno nema kod njih. Ne želim da ih imenujem uopšte.
Deja vu 90-ih?

Bane

pre 14 godina

Ovo stvarno ne bi trebalo da tolerišemo! Koga briga za vaše glupe prepirke u skupštini molim vas! Kako ćete nama gledaocima nadoknaditi to? Ako ste uzeli ta "specijalna prava" onda nemojte narodu da uskraćujete uživo prenos utakmice...
Napravite skupštinski kanal pa nek vas gleda 0.0001% stanovništva a nas ostale pustite na miru da gledamo i uživamo u sportu.

Vujadin

pre 14 godina

Neka zapamte kada sam im platio pretplatu. Do sada sam uvek redovan bio i u paru plaćao račun za struju iako me je iritirala nepravda da mi na taj način "uteruju" pare za program koji gledam ISKLJUČIVO kada su u pitanju prenosi LŠ, Zvezde ili reprezentacije. NIKAD, ali NIKAD više neću da im platim a ovo što su večeras uradili ću da im navedem kao razlog zbog kojeg sam prestao da plaćam taj namet kada bude došlo do suđenja. Sa svim poštovanjem za navijače Partizana i one koje je zanimala ona bljuvotina od zasedanja Parlamenta ali ja mislim da je LŠ, kao i NAŠE pare kojima su otkupili prava na prenos bitnije. BOJKOT AMATERSKOG PROKLETSTVA KOJI NEKI ZOVU "JAVNIM SERVISOM". Sa sve Šojićem, Selo Gori, 24 sati svadba i ostalim gadostima kojima truju našu decu!

Ivan

pre 14 godina

Ko ce nama da nadoknadi stetu sto smo umesto ugodne veceri uz LS morali da gledamo one likovee sto imaju plate po 200000 din. kako raspravljaju ko je veci Srbin o njih. Nikada nisam placao pretplatu a sada sam jos reseniji da nastavim sa tom praksom.

Kuimi

pre 14 godina

=> (sledi) Mi smo platili prava na prenos, a platicemo i kaznu... Neko se sali sa drzavnim parama.

Elem, sednicu je trebalo prenositi, ali ako je vec odluceno da Partizan bude na prvom programu trebalo je dati prava nekoj drugoj TV stanici da prenosi ligu sampiona!
Ovako ce morati da se plati...

Ivan

pre 14 godina

Kao sto rekoh u prethodnoj poruci povodom gradonacelnikove izjave o vaznosti metroa za celu Srbiju.. Dobro da nije dozvoljeno psovanje u komentarima, inace bi se svasta pisalo.. Pozzdrav politicharima..

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

...A da je trebao da prenosi hodocasce njegovom bivsem...pozarevljaninu taj bi SVASTA URADIO samo da prenosi!!
NJEGA TREBA DA JE STID komunistcki ......Ne placajte mu NISTA, pa neka se TRCI sa ona dva dzipa!!!!!AD I BEDA ODJAVN...pardon Servisa!!!!

MUKNAVI

pre 14 godina

Hm..a sto ne ubace sliku u slici, na pola ekrana po vertikali pa gledalac ono sto voli nek kibicuje, a drugu polovinu zakloni kartonom..Ton? Prioritet utakmica, a na fm radiju skupstina, dok ne napravimo, jednog dana, digitalnu skalameriju, pa mozes birati sta ti je volja.Hm..koja li bi strana bila vise prekrivena kartonom, krpom..vala ima ih, pridruzujem im se, koji bi skupstinsko zasedanje "zasencili"....

Zvezdas

pre 14 godina

Sta ce nam Liga sampiona, vazno da smo gledali C.zvezda-Vojvodina. Platice stetu neko iz vrha vlasti, lepo nam covek kaze.
A i nije lepo da gledate strane utakmice dok se u Areni vodi odlucujuci boj!
Mislim da gospodja Djukic-Dejanovic treba da izabere koju ce funkciju da zadrzi, predsednik Skupstine Srbije ili Glavni i odgovorni urednik Javnog servisa RTS.

vera

pre 14 godina

Tako je Tijaniću, šta oni misle da smo željni njihovih srceparajućih diskusija.Hoće ovaj narod da uživa u malim životnim radostima, a ne godinama da mu pune glavu o nečemu u šta ni sami ne veruju, o časti, poštenju, iskrenosti, brizi o pokolenjima predjašnjim i budućim.

Zona sumraka

pre 14 godina

Neverovatno kakav bezobzir ispoljava taj čovek. Zašto uopšte nacionalna televizija kao JAVNO FINANSIRAN servis operiše kao komercijlana televizija i troši pare od pretplate da otima ekskluzivne utakmice komercijalnim televizijama sa nacionalnim frekvencijama i još traži da se, ej, ŠTETA, namiri iz budžeta?!? Dakle opet od naših para.

Zar stvarno niko iz vlasti nema herca da tog čoveka smeni?

stefa

pre 14 godina

Ma ko ce da plati nama gledaocima koji smo uskraceni direktnog prenosa...Vrhunac bezobrazluka RTS-a...Jos jedan razlog da im NIKADA ne platim pretplatu..

Dragan

pre 14 godina

Stalno im je vaznija politika od sporta, zato sve vazne utakmice pocinju nakon drugog dnevnika - oko 20.30-20.45. Neka sto nisu prenosili fudbal, nego su stalno u prenosu kosarke reklamirali prenos skupstine.

stefa

pre 14 godina

Ma ko ce da plati nama gledaocima koji smo uskraceni direktnog prenosa...Vrhunac bezobrazluka RTS-a...Jos jedan razlog da im NIKADA ne platim pretplatu..

Zona sumraka

pre 14 godina

Neverovatno kakav bezobzir ispoljava taj čovek. Zašto uopšte nacionalna televizija kao JAVNO FINANSIRAN servis operiše kao komercijlana televizija i troši pare od pretplate da otima ekskluzivne utakmice komercijalnim televizijama sa nacionalnim frekvencijama i još traži da se, ej, ŠTETA, namiri iz budžeta?!? Dakle opet od naših para.

Zar stvarno niko iz vlasti nema herca da tog čoveka smeni?

Vujadin

pre 14 godina

Neka zapamte kada sam im platio pretplatu. Do sada sam uvek redovan bio i u paru plaćao račun za struju iako me je iritirala nepravda da mi na taj način "uteruju" pare za program koji gledam ISKLJUČIVO kada su u pitanju prenosi LŠ, Zvezde ili reprezentacije. NIKAD, ali NIKAD više neću da im platim a ovo što su večeras uradili ću da im navedem kao razlog zbog kojeg sam prestao da plaćam taj namet kada bude došlo do suđenja. Sa svim poštovanjem za navijače Partizana i one koje je zanimala ona bljuvotina od zasedanja Parlamenta ali ja mislim da je LŠ, kao i NAŠE pare kojima su otkupili prava na prenos bitnije. BOJKOT AMATERSKOG PROKLETSTVA KOJI NEKI ZOVU "JAVNIM SERVISOM". Sa sve Šojićem, Selo Gori, 24 sati svadba i ostalim gadostima kojima truju našu decu!

Dragan

pre 14 godina

Stalno im je vaznija politika od sporta, zato sve vazne utakmice pocinju nakon drugog dnevnika - oko 20.30-20.45. Neka sto nisu prenosili fudbal, nego su stalno u prenosu kosarke reklamirali prenos skupstine.

Ivan

pre 14 godina

Ko ce nama da nadoknadi stetu sto smo umesto ugodne veceri uz LS morali da gledamo one likovee sto imaju plate po 200000 din. kako raspravljaju ko je veci Srbin o njih. Nikada nisam placao pretplatu a sada sam jos reseniji da nastavim sa tom praksom.

Marko

pre 14 godina

Koja glupost.
Gradjani iz svog dzepa platili prenose, a onda iz svog dzepa treba da plate i nadoknadu sto prenosa nije bilo?!?!
Brate Tijanicu, Slavice i svi ostali politicari koji bi ste voleli da vas gledamo po ceo dan, otvorite sami sebi kanal pa taman da znam koji da ne memorisem.
Ma najbolje bi bilo da ste na svim kanalima prenosili radikalska naklapanja u skupstini.

Bane

pre 14 godina

Ovo stvarno ne bi trebalo da tolerišemo! Koga briga za vaše glupe prepirke u skupštini molim vas! Kako ćete nama gledaocima nadoknaditi to? Ako ste uzeli ta "specijalna prava" onda nemojte narodu da uskraćujete uživo prenos utakmice...
Napravite skupštinski kanal pa nek vas gleda 0.0001% stanovništva a nas ostale pustite na miru da gledamo i uživamo u sportu.

katastrofa

pre 14 godina

Ovo Vam je totalna blamaža JAVNOG SERVISA. Što su kod vas političari urednici? Od kud pravo dotičnoj gospođi da naređuje što će se prikazivati na javnoj TV? Nevjerojatno, neka formira privatnu TV, plati koncesiju pa određuje program. Da se ovo desilo kod nas u Hrvatskoj uslijedila bi momentalna ostavka ravnatelja HRT-a.

dalmos

pre 14 godina

Ovim je rts prekrsio ugovor sa UEFA , tako da mozemo ocekivati da im ta prava budu oduzeta i ponudjena drugoj tv kuci sa nacionalnom frekvencijom!!!

Takodje , mislim da ce i gradjani biti u mogucnosti da ih tuze jer su bili uskraceni za direktan prenos!!!

Zvezdas

pre 14 godina

Sta ce nam Liga sampiona, vazno da smo gledali C.zvezda-Vojvodina. Platice stetu neko iz vrha vlasti, lepo nam covek kaze.
A i nije lepo da gledate strane utakmice dok se u Areni vodi odlucujuci boj!
Mislim da gospodja Djukic-Dejanovic treba da izabere koju ce funkciju da zadrzi, predsednik Skupstine Srbije ili Glavni i odgovorni urednik Javnog servisa RTS.

čika lo

pre 14 godina

Predlažem da neko organizuje peticiju koja bi se odavde poslala UEFA-i da oduzme pravo prenosa LŠ RTS-u i da ga novčano kazni. Kakva bahatost i bezobrazluk. 'Neko iz vlasti će nadoknaditi štetu" Ko??! Na stranu to što bi bilo stvarno korektno da državna TV, ako baš mora da prenosi sednice Skupštine, suđenje Šešelju i takve stvari, treba da oformi poseban kanal za politiku

bochka

pre 14 godina

Od sada neka Slavica Đukić- Dejanović i Aleksandar Tijanić placaju moju TV - pretplatu! Barem da smo nesto pametno culi gospodo poslanici... Bavljenjem prosloscu - GUBIMO buducnost! Pustite nas da se relaksiramo uz fudbal i Ligu Sampiona. Sramota...

Kuimi

pre 14 godina

=> (sledi) Mi smo platili prava na prenos, a platicemo i kaznu... Neko se sali sa drzavnim parama.

Elem, sednicu je trebalo prenositi, ali ako je vec odluceno da Partizan bude na prvom programu trebalo je dati prava nekoj drugoj TV stanici da prenosi ligu sampiona!
Ovako ce morati da se plati...

pedja12

pre 14 godina

Iako ih 99,999% Srbije nije gledalo, oni su naredili da oni idu dalje. A jedva čekam neki dobar sport, jer ništa kvalitetno nema kod njih. Ne želim da ih imenujem uopšte.
Deja vu 90-ih?

vera

pre 14 godina

Tako je Tijaniću, šta oni misle da smo željni njihovih srceparajućih diskusija.Hoće ovaj narod da uživa u malim životnim radostima, a ne godinama da mu pune glavu o nečemu u šta ni sami ne veruju, o časti, poštenju, iskrenosti, brizi o pokolenjima predjašnjim i budućim.

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

...A da je trebao da prenosi hodocasce njegovom bivsem...pozarevljaninu taj bi SVASTA URADIO samo da prenosi!!
NJEGA TREBA DA JE STID komunistcki ......Ne placajte mu NISTA, pa neka se TRCI sa ona dva dzipa!!!!!AD I BEDA ODJAVN...pardon Servisa!!!!

Fangio

pre 14 godina

Zato nece oni nikad da vide od mene dinar od pretplate. Koji teletabisi, zar ne rekose da ce od prosle jeseni da naprave skupstinski kanal :/

Južnjak

pre 14 godina

Spadam u grupu onih kojima je sinoć trebao brisač na ekranu kada sam umesto vrhunskog fudbala video vrhunsku samovolju Saše Tijanića (i gdje Đukić-Dejanović),"Katice" za sve sisteme pa tako i ovaj. Dotični je bio veoma blizak sa Slobom i Mirom, a i gdja Predsednica Slavica, a i jednima i drugima u ONO nesrećno vreme nije smetala politika njihovog šefa, sa sve podržavanjem politike tadašnjeg vrha R.Srpske, sa sve logistikom i ljudstvom iz Srbije i GENOCIDOM na civilima! Genocida je bilo i nad Srbima u BIH, ali je to za neki drugi komentar. Sada zbog takvih se deo našeg Parlamenta i Predsednica istog posipaju pepelom i javnom raspravom o faličnoj Rezoluciji na Javnom Servisu! Što je mnogo-mnogo je! UEFA bi trebala raskinuti Ugovor sa RTS-om, ili ih kazniti debelom kaznom, koju ce-treba li pominjati, platiti opet oni koji taj servis izdržavaju redovnim uplatama, bez da im taj isti Servis uzvrati povratnim informacijama npr gde idu pare od pretplate i ko je taj NEKO iz Parlamenta ko će nadoknaditi štetu zbog "ranije placenih i ugovorenih obaveza"! Treba da se napravi Parlamentarni kanal, pa nek penzioneri i oni politički ostrašćeni gledaju Skupštinu, a nama ostalima dajte fudbala umesto turobne atmosfere Narodne Skupštine!

MUKNAVI

pre 14 godina

Hm..a sto ne ubace sliku u slici, na pola ekrana po vertikali pa gledalac ono sto voli nek kibicuje, a drugu polovinu zakloni kartonom..Ton? Prioritet utakmica, a na fm radiju skupstina, dok ne napravimo, jednog dana, digitalnu skalameriju, pa mozes birati sta ti je volja.Hm..koja li bi strana bila vise prekrivena kartonom, krpom..vala ima ih, pridruzujem im se, koji bi skupstinsko zasedanje "zasencili"....

Ivan

pre 14 godina

Kao sto rekoh u prethodnoj poruci povodom gradonacelnikove izjave o vaznosti metroa za celu Srbiju.. Dobro da nije dozvoljeno psovanje u komentarima, inace bi se svasta pisalo.. Pozzdrav politicharima..

mile

pre 14 godina

Izgleda da su nasi politicari zaboravili onu izreku "Hleba i igara". Inace gledao sam utakmicu 90 minuta prave akcije. Nazalost nasi politicari nisu dorasli zadatku kad god se raspravja o necemu gde nema licnog imteresa (love) oni bi da se kriju iza Naroda a kad nesto muljaju, e tu im taj isti Narod nije potreban.

bane

pre 14 godina

obozavam fudbal, liga sampiona se ceka godinu dana, ali bez obzira na to nikada ne bih gledao one neradnike i lezilebovice u skupstini.srecom, sinoc je u istom terminu bila jos jedna veoma lepa i bitna utakmica pa je ova ujdurma nekako i prosla. a od sada neka gospodja predsednica uredjuje njihov program, neka se uvede i cenzura sta je prikladno a sta ne da se gleda, pa da znamo kome idu pare od pretplate.

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

RTS je platio prava za prenosenje Lige Sampiona oko pet miliona evra. I eto bar pet miliona razloga da se barem neko u RTS-u zamisli da li je pametno poslusati zahteve iz pisma predsednice parlamenta. Na ovom slucaju mogli smo da se uverimo u neke stvari : da je Aleksandar Tijanic bio i ostao dobar svakom rezimu; da ne postoji niko od zaposlenih u RTS-u ko je spreman da kaze da tako ne moze da se radi; da je ovo opasan presedan, jer posle ovoga svakakva glupost moze se progalsavati dogadjajem od ne znam ni ja kakvog znacaja pa se izivljavanje nad gradjanima slicno onome od utorka uvece moze ponoviti.
Potpuno je jasno da je javni servis ili kako vec sami sebi tepaju direktor i zaposleni jedan truli monstrum lisen bilo kakve odgovornosti. Osim sto smo zrtve mesecnog reketirnja protiv svoje volje svedoci smo i borbe za gledanost u ratu Tijanic - Mitrovic. I kao i svakom ratu sve je dozvoljeno, pa smo prisiljeni da placamo svadbe nekih ljudi koje ni ne poznajemo, da se cesljamo dok selo gori, da po ko zna koji put gledamo vec prezvakanu studentsku vezbu Laneta Gutovica ( Srecko Sojic )i na kraju uspece da nam ogade nekad drage serije zbog besomucnog reprizranja. Jednostavno, javni servis funkcionise na principima komercijalne televizije, sto nikako ne bi smela da bude dominantna orijentacija. Ali tesko da ce se u skorije vreme nesto proemniti.
U poslednje vreme bombardovani smo procentima koji iskazuju gledanost neke emisije. Voleo bih da vidim koja je bila gledanost srpskog parlamenta u utorak uvece. Takodje, gospodin Tijanic je duzan da objasni ko je to rekao da ce bilo kakva moguca kazna biti placena odozgo. Iz kojih ce se to srestava platiti a da ne bude preko grbace gradjana.
Trebalo bi organizovati potpisivanje on line peticije za oduzimanje prava prenosa RTS-u, kasnije poslati prikupljene potpise u UEFA s objasnjenjem zbog cega mi kao gledaoci trazimo da im prava se prava za prenose oduzmu i prodaju nekoj drugoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. A da ne govorim o sreci posto bi bili spaseni terora sportske redakacije RTS-a.

Dragan

pre 14 godina

Stalno im je vaznija politika od sporta, zato sve vazne utakmice pocinju nakon drugog dnevnika - oko 20.30-20.45. Neka sto nisu prenosili fudbal, nego su stalno u prenosu kosarke reklamirali prenos skupstine.

katastrofa

pre 14 godina

Ovo Vam je totalna blamaža JAVNOG SERVISA. Što su kod vas političari urednici? Od kud pravo dotičnoj gospođi da naređuje što će se prikazivati na javnoj TV? Nevjerojatno, neka formira privatnu TV, plati koncesiju pa određuje program. Da se ovo desilo kod nas u Hrvatskoj uslijedila bi momentalna ostavka ravnatelja HRT-a.

stefa

pre 14 godina

Ma ko ce da plati nama gledaocima koji smo uskraceni direktnog prenosa...Vrhunac bezobrazluka RTS-a...Jos jedan razlog da im NIKADA ne platim pretplatu..

Južnjak

pre 14 godina

Spadam u grupu onih kojima je sinoć trebao brisač na ekranu kada sam umesto vrhunskog fudbala video vrhunsku samovolju Saše Tijanića (i gdje Đukić-Dejanović),"Katice" za sve sisteme pa tako i ovaj. Dotični je bio veoma blizak sa Slobom i Mirom, a i gdja Predsednica Slavica, a i jednima i drugima u ONO nesrećno vreme nije smetala politika njihovog šefa, sa sve podržavanjem politike tadašnjeg vrha R.Srpske, sa sve logistikom i ljudstvom iz Srbije i GENOCIDOM na civilima! Genocida je bilo i nad Srbima u BIH, ali je to za neki drugi komentar. Sada zbog takvih se deo našeg Parlamenta i Predsednica istog posipaju pepelom i javnom raspravom o faličnoj Rezoluciji na Javnom Servisu! Što je mnogo-mnogo je! UEFA bi trebala raskinuti Ugovor sa RTS-om, ili ih kazniti debelom kaznom, koju ce-treba li pominjati, platiti opet oni koji taj servis izdržavaju redovnim uplatama, bez da im taj isti Servis uzvrati povratnim informacijama npr gde idu pare od pretplate i ko je taj NEKO iz Parlamenta ko će nadoknaditi štetu zbog "ranije placenih i ugovorenih obaveza"! Treba da se napravi Parlamentarni kanal, pa nek penzioneri i oni politički ostrašćeni gledaju Skupštinu, a nama ostalima dajte fudbala umesto turobne atmosfere Narodne Skupštine!

čika lo

pre 14 godina

Predlažem da neko organizuje peticiju koja bi se odavde poslala UEFA-i da oduzme pravo prenosa LŠ RTS-u i da ga novčano kazni. Kakva bahatost i bezobrazluk. 'Neko iz vlasti će nadoknaditi štetu" Ko??! Na stranu to što bi bilo stvarno korektno da državna TV, ako baš mora da prenosi sednice Skupštine, suđenje Šešelju i takve stvari, treba da oformi poseban kanal za politiku

bochka

pre 14 godina

Od sada neka Slavica Đukić- Dejanović i Aleksandar Tijanić placaju moju TV - pretplatu! Barem da smo nesto pametno culi gospodo poslanici... Bavljenjem prosloscu - GUBIMO buducnost! Pustite nas da se relaksiramo uz fudbal i Ligu Sampiona. Sramota...

Kuimi

pre 14 godina

=> (sledi) Mi smo platili prava na prenos, a platicemo i kaznu... Neko se sali sa drzavnim parama.

Elem, sednicu je trebalo prenositi, ali ako je vec odluceno da Partizan bude na prvom programu trebalo je dati prava nekoj drugoj TV stanici da prenosi ligu sampiona!
Ovako ce morati da se plati...

dalmos

pre 14 godina

Ovim je rts prekrsio ugovor sa UEFA , tako da mozemo ocekivati da im ta prava budu oduzeta i ponudjena drugoj tv kuci sa nacionalnom frekvencijom!!!

Takodje , mislim da ce i gradjani biti u mogucnosti da ih tuze jer su bili uskraceni za direktan prenos!!!

Bane

pre 14 godina

Ovo stvarno ne bi trebalo da tolerišemo! Koga briga za vaše glupe prepirke u skupštini molim vas! Kako ćete nama gledaocima nadoknaditi to? Ako ste uzeli ta "specijalna prava" onda nemojte narodu da uskraćujete uživo prenos utakmice...
Napravite skupštinski kanal pa nek vas gleda 0.0001% stanovništva a nas ostale pustite na miru da gledamo i uživamo u sportu.

bane

pre 14 godina

obozavam fudbal, liga sampiona se ceka godinu dana, ali bez obzira na to nikada ne bih gledao one neradnike i lezilebovice u skupstini.srecom, sinoc je u istom terminu bila jos jedna veoma lepa i bitna utakmica pa je ova ujdurma nekako i prosla. a od sada neka gospodja predsednica uredjuje njihov program, neka se uvede i cenzura sta je prikladno a sta ne da se gleda, pa da znamo kome idu pare od pretplate.

mile

pre 14 godina

Izgleda da su nasi politicari zaboravili onu izreku "Hleba i igara". Inace gledao sam utakmicu 90 minuta prave akcije. Nazalost nasi politicari nisu dorasli zadatku kad god se raspravja o necemu gde nema licnog imteresa (love) oni bi da se kriju iza Naroda a kad nesto muljaju, e tu im taj isti Narod nije potreban.

Zona sumraka

pre 14 godina

Neverovatno kakav bezobzir ispoljava taj čovek. Zašto uopšte nacionalna televizija kao JAVNO FINANSIRAN servis operiše kao komercijlana televizija i troši pare od pretplate da otima ekskluzivne utakmice komercijalnim televizijama sa nacionalnim frekvencijama i još traži da se, ej, ŠTETA, namiri iz budžeta?!? Dakle opet od naših para.

Zar stvarno niko iz vlasti nema herca da tog čoveka smeni?

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

...A da je trebao da prenosi hodocasce njegovom bivsem...pozarevljaninu taj bi SVASTA URADIO samo da prenosi!!
NJEGA TREBA DA JE STID komunistcki ......Ne placajte mu NISTA, pa neka se TRCI sa ona dva dzipa!!!!!AD I BEDA ODJAVN...pardon Servisa!!!!

Ivan

pre 14 godina

Ko ce nama da nadoknadi stetu sto smo umesto ugodne veceri uz LS morali da gledamo one likovee sto imaju plate po 200000 din. kako raspravljaju ko je veci Srbin o njih. Nikada nisam placao pretplatu a sada sam jos reseniji da nastavim sa tom praksom.

Zvezdas

pre 14 godina

Sta ce nam Liga sampiona, vazno da smo gledali C.zvezda-Vojvodina. Platice stetu neko iz vrha vlasti, lepo nam covek kaze.
A i nije lepo da gledate strane utakmice dok se u Areni vodi odlucujuci boj!
Mislim da gospodja Djukic-Dejanovic treba da izabere koju ce funkciju da zadrzi, predsednik Skupstine Srbije ili Glavni i odgovorni urednik Javnog servisa RTS.

MUKNAVI

pre 14 godina

Hm..a sto ne ubace sliku u slici, na pola ekrana po vertikali pa gledalac ono sto voli nek kibicuje, a drugu polovinu zakloni kartonom..Ton? Prioritet utakmica, a na fm radiju skupstina, dok ne napravimo, jednog dana, digitalnu skalameriju, pa mozes birati sta ti je volja.Hm..koja li bi strana bila vise prekrivena kartonom, krpom..vala ima ih, pridruzujem im se, koji bi skupstinsko zasedanje "zasencili"....

Ivan

pre 14 godina

Kao sto rekoh u prethodnoj poruci povodom gradonacelnikove izjave o vaznosti metroa za celu Srbiju.. Dobro da nije dozvoljeno psovanje u komentarima, inace bi se svasta pisalo.. Pozzdrav politicharima..

Vujadin

pre 14 godina

Neka zapamte kada sam im platio pretplatu. Do sada sam uvek redovan bio i u paru plaćao račun za struju iako me je iritirala nepravda da mi na taj način "uteruju" pare za program koji gledam ISKLJUČIVO kada su u pitanju prenosi LŠ, Zvezde ili reprezentacije. NIKAD, ali NIKAD više neću da im platim a ovo što su večeras uradili ću da im navedem kao razlog zbog kojeg sam prestao da plaćam taj namet kada bude došlo do suđenja. Sa svim poštovanjem za navijače Partizana i one koje je zanimala ona bljuvotina od zasedanja Parlamenta ali ja mislim da je LŠ, kao i NAŠE pare kojima su otkupili prava na prenos bitnije. BOJKOT AMATERSKOG PROKLETSTVA KOJI NEKI ZOVU "JAVNIM SERVISOM". Sa sve Šojićem, Selo Gori, 24 sati svadba i ostalim gadostima kojima truju našu decu!

pedja12

pre 14 godina

Iako ih 99,999% Srbije nije gledalo, oni su naredili da oni idu dalje. A jedva čekam neki dobar sport, jer ništa kvalitetno nema kod njih. Ne želim da ih imenujem uopšte.
Deja vu 90-ih?

vera

pre 14 godina

Tako je Tijaniću, šta oni misle da smo željni njihovih srceparajućih diskusija.Hoće ovaj narod da uživa u malim životnim radostima, a ne godinama da mu pune glavu o nečemu u šta ni sami ne veruju, o časti, poštenju, iskrenosti, brizi o pokolenjima predjašnjim i budućim.

Fangio

pre 14 godina

Zato nece oni nikad da vide od mene dinar od pretplate. Koji teletabisi, zar ne rekose da ce od prosle jeseni da naprave skupstinski kanal :/

Marko

pre 14 godina

Koja glupost.
Gradjani iz svog dzepa platili prenose, a onda iz svog dzepa treba da plate i nadoknadu sto prenosa nije bilo?!?!
Brate Tijanicu, Slavice i svi ostali politicari koji bi ste voleli da vas gledamo po ceo dan, otvorite sami sebi kanal pa taman da znam koji da ne memorisem.
Ma najbolje bi bilo da ste na svim kanalima prenosili radikalska naklapanja u skupstini.

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

RTS je platio prava za prenosenje Lige Sampiona oko pet miliona evra. I eto bar pet miliona razloga da se barem neko u RTS-u zamisli da li je pametno poslusati zahteve iz pisma predsednice parlamenta. Na ovom slucaju mogli smo da se uverimo u neke stvari : da je Aleksandar Tijanic bio i ostao dobar svakom rezimu; da ne postoji niko od zaposlenih u RTS-u ko je spreman da kaze da tako ne moze da se radi; da je ovo opasan presedan, jer posle ovoga svakakva glupost moze se progalsavati dogadjajem od ne znam ni ja kakvog znacaja pa se izivljavanje nad gradjanima slicno onome od utorka uvece moze ponoviti.
Potpuno je jasno da je javni servis ili kako vec sami sebi tepaju direktor i zaposleni jedan truli monstrum lisen bilo kakve odgovornosti. Osim sto smo zrtve mesecnog reketirnja protiv svoje volje svedoci smo i borbe za gledanost u ratu Tijanic - Mitrovic. I kao i svakom ratu sve je dozvoljeno, pa smo prisiljeni da placamo svadbe nekih ljudi koje ni ne poznajemo, da se cesljamo dok selo gori, da po ko zna koji put gledamo vec prezvakanu studentsku vezbu Laneta Gutovica ( Srecko Sojic )i na kraju uspece da nam ogade nekad drage serije zbog besomucnog reprizranja. Jednostavno, javni servis funkcionise na principima komercijalne televizije, sto nikako ne bi smela da bude dominantna orijentacija. Ali tesko da ce se u skorije vreme nesto proemniti.
U poslednje vreme bombardovani smo procentima koji iskazuju gledanost neke emisije. Voleo bih da vidim koja je bila gledanost srpskog parlamenta u utorak uvece. Takodje, gospodin Tijanic je duzan da objasni ko je to rekao da ce bilo kakva moguca kazna biti placena odozgo. Iz kojih ce se to srestava platiti a da ne bude preko grbace gradjana.
Trebalo bi organizovati potpisivanje on line peticije za oduzimanje prava prenosa RTS-u, kasnije poslati prikupljene potpise u UEFA s objasnjenjem zbog cega mi kao gledaoci trazimo da im prava se prava za prenose oduzmu i prodaju nekoj drugoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. A da ne govorim o sreci posto bi bili spaseni terora sportske redakacije RTS-a.