Petak, 26.03.2010.

08:43

Telekom na prodaju, novac za puteve

Iako je vlada tek donela odluku o objavljivanju tendera za prodaju Telekoma, već se uveliko prave planovi na šta će novac koji legne na račun biti potrošen.

Izvor: B92

Telekom na prodaju, novac za puteve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Goxy

pre 14 godina

"Vlada Srbije je usvojila i zaključak kojim se preporučuje Upravnom odboru Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija da donese odluku o prenosu, bez naknade, akcija koje to javno preduzeće ima u Telekomu, na Republiku..."
Ovo je cista pljacka!
Mirko podnesi ostavku!

doktor

pre 14 godina

Bio sam juce u jednu poslovnicu Telekoma, nisam ulazio neko vreme u tu poslovnicu i juce ja gledam i ladno 10 njih rade, 10 racunara, posto nije bilo predvidjeno toliko njih, tako su ih zbili, da oni monitori udaraju jedan o drugi. U poslovnici ja i jos jedan covek, znaci njih 10 je potrebno da bi usluzilo nas dvojicu. Poslovi su ovako podeljeni, 4 rade prodaju i korisnicki servis za mts, 2 rade korisnicki servis i gasenje brojeva mts, 2 rade fiksnu, 2 adsl. Kasnije sam usao u Telenor, bas me je interesovalo koliko njih ima i bilo ih je dvoje. Znaci u Telekomu je radilo 6 njih, samo mobilnu, a u Telenoru njih 2. Bice tu zanimljivo kada ih kupi Dojce, pa krene da deli otkaze. Sede oni u poslovnici i cekaju da prodje dan, i prime vecu platu od jednog doktora.

Mitar

pre 14 godina

U pozadini je napor crnogorskog lobija da se gradi auto put prema crnoj gori...
Tadic je vec rekao da je to "..istoriski san koji smo sanjali poslednjih decenija ...???!!!@)
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=413599

Ovih dana se ocekuje da predamo i ponudu za kupovinu Luke Bar (plitka nerentabilna, zastarela oprema, visak zaposlenih, bez prilazne infrastrukture) i obecanje NJIHOVIH politicara Mrkonjica, Tadica i ostalih da cemo izgraditi prugu i auto put do CrneGore ...

NARAVNO, poreski obveznici Srbije sve ovo treba da plate ...

Potpisimo peticiju protiv ulaganja naseg novca u razvoj CrneGore : www.usrbiji.com/peticija.aspx

Nenad, Skopje

pre 14 godina

I po cenu revolucije ne dajte da se prodaju i prenosne veze, t.j. telefonski kablovi koji dolaze do vasih kuca! Znate li sta ce da vam se desi ako Dojce Telekom kupi i prenosne veze? Znaci ce da u buducnosti nikakvog ozbiljnog konkurentskog igraca u fiksnoj telefoniji ne ce te imato i Dojce Telekom ce ostati monopolist. Jer svaki zainteresovani subjekt da otvori fiksnu telefonsku kompaniju u Srbiji mora ce da omoguci da se od njegovih brojeva mogu pozivati i brojevi pretplatnika Telekoma, kojih ce logicno biti i najvise. I Telekom ce im ponuditi da konekciju sa njegovim brojevima ostvare recimo za 2 dinara minut, a unutar Telekoma pretplatnici ce moci da se nazivaju za 1 dinar. To ce posebno brutalno biti izrazeno kada recimo Vlada Srbije raspise tender za davanje telefonskih usluga javnoj administraciji. To je veliki broj korisnika od kojih se dobija i velika pretplata. Posto ce Dojce Telekom imati i transportnu mrezu, jasno je da ce dati najpovoljniju ponudu i biti izabran. U takvim uslovima niko ne ce da napusta Telekom, a mogucnost da zazivi ozbiljni fiksni operater bice nemoguce jer sa takvim cenama nece moci da privuce pretplatnike i da opstane. To se nama u Makedoniji desilo jer smo prodali i infrastrukturu Nemcima. Ucite na nasim greskama. Prenosne mreze moraju ostati drzavne i da na njih imaju pravo svi buduci operateri po istoj ceni i uslovima!!! Ako to uspesno odigra Srpska vlada, za drugo nemate sta strahovati, ali u tom slucaju nisam siguran da ce Dojce Telekom bas biti zainteresovan da kupi Telekom, jer su oni navikli da ostavruju veliki profit u uslovima monopola u balkanskim banana drzavama. Osim toga, Srbija ima jako komotnu poziciju da diktira i ucenjuje Dojce Telekom, jer su Nemci vec prisutni u Makedoniju, Grcku, Crnu Goru, Madjarsku i Hrvatsku i jasno je njima sta dobijaju ako u taj sistem ukljuce i Srbiju, pola Bosne i celu Crnu Goru. Ceo region je njihov. Sa druge strane, po nijednoj ceni ne bi zeleli u sve ove tri drzave, gde posluje srpski Telekom da im se uvuce konkuretsnki telekom iz Francuske, Engleske, Rusije ili neke cetvrte drzave. Mislim da B92 treba da istrazi kako se vrsila privatizacija telekoma u susedstvu i da upozna srpske gradjane kakvi su prljavi igraci bili Dojce Telekom na slucaju Makedonije, a verujem nista bolje nisu se poneli i u ostalim drzavama regiona.

Markonjero

pre 14 godina

Kompanija koja donosi najvise prihoda se prodaje da bi se sredstva alocirala na puteve?!
Jedino ako na svakom metru bude bila po jedna naplatna rampa i bude neka astronomska cifra...
Jako glup potez chelnika,
razumem privatizaciju i siguran porez ali ovo je smesno.

DrBrain

pre 14 godina

A zasto pare od Telekoma za puteve???
A gde su pare od putarina, akciza za gorivo, tehnickih pregleda i registracije???? Pa znate li koliko je to para mesecno?

raso krajisnik

pre 14 godina

ocekivao bi od politicke opozicije da i vladi a i njemcima daje doznanja da ova kradza nece proci i da ce i ovo poslje izbora biti koregirano.

ali sta ces, kad i najvecu stranku "opozicije" kroje iste ambasade kao nekada DS ...

telekom niti je vladino niti drzavno, nego nase ....

a sta je stvarno zabrinavajuce (i to nemogu biti samo uvjek isti stranacki pisci): ovdje ima jos uvjek citaoce koji vjeruju tim ljudima koji svake godine pricaju isti laz o infrastrukturi i koji su od 5. oktobra pokrali 50 miliardi dolara, sto je sad "nas" vanjski dug ...

namestenTender

pre 14 godina

Ko je lud da kupi 40% akcija telekoma?To moze samo da smisli neko jako pametan iz vlade , kao tender je a prodajemo 40% akcija - koje nikome nisu potrebne sem nekome ko vec poseduje 11% akcija telekoma...Predpostavljam da je samo jedna kompanija u igri na "tenderu".
Mladjo javi se , da nije mozda Nemacki T-COM? oni vec imaju 20% akcija :)

A masa je glupa , sta ona zna sta su tenderi , procenti i akcije ... :) , bitno da od tog tendera ostane neke sitnine za neku vilu na Dedinju...A "tender" , ko i svaki tender - moze da ucestvuje ko god hoce a samo jedan moze da kupi...

Ivan

pre 14 godina

:) Pa od 2000te godine uzeto je na razna zaduzivanja 70 milijardi dolara. Takodje je prodato ko zna koliko preduzeca za mnogo milijardi ili desetina milijardi dolara u sumi.

Sta su uradili za te pare? :)

Pa za 1 milijardu moze da se uradi 1000km autoputa ili 10 mostova, ili 500km autoputa i 5 mostova.

Da postoji samo jedan bedan most od Zemuna do Borce za ovih 10 godina automobili bi ustedeli vrednost tog mosta u potroshenom benzinu - koliko bi to skratilo i olaksalo saobracaj. Naselje preko reke bi niklo, napravila bi se nova radna mesta i bla i bla i bla...

Sram vas bilo mili nashi politicari... :(

divad

pre 14 godina

ako ovaj narod ostane latentan na ovaj javašluk koji rade sa NAŠIM telekomom...onda znajte da nikad ni bolje niste ni zaslužili i prekinite se više zaliti na druge!

Zoran

pre 14 godina

Prodajete sve sto pre dok ste jos ovde, barem budite fer pa kazite kad ce te i nas gradjanje SRBIJE prodati pa da znamo ciji smo robovi. S R A M O T A

Zoran Radakovic

pre 14 godina

U Crnoj Gori sve prodali i ostao samo kamen al dođoše rusi i hoće da kupe i kamen,ali narod se pobuni i ode kod NJegoša i kaže mu:Vladiko nemoj prodavati kamen ostaće samo zemlja,a ko će je obrađivati???

gandalf

pre 14 godina

nekada je kruzio zanimljiv vic po netu, a vezan za izgradnju srpskih puteva, koji je glasio otprilike ovako...
otisao srpski ministar kod italijanskog u posetu, kad tamo, domacin auto od 100.000 eura, bazeni, avioni, kamioni..
pita ovaj "nas" kolegu, pa kako covece napravio sve ovo.
ovaj italijan odgovori, pa radili smo autoput, pa smo malo ustedeli na materijalu, malo ovde, malo onde, i eto sakupilose...
posle par godina uzvrati "nas" ministar kolegi gostoprimstvo, kad tamo, ovaj auto od 200.000eura, privatni avion, avioni, kamioni...
italijan upita domacina, odakle me sve ovo...
domacin ga izvede na terasu i upita, vidis li onaj autoput?
covek gleda, gleda, i rece...
pa ne vidim nista, kakav autoput?
domacin mu odgovori:
e, pa odatle...
:)
samo me zanima, sta bi li djindjic rekao za ovaj potez, ako ih to uopste zanima...

SRB-D

pre 14 godina

Evo sam u Nem.22god i ne bih je za ovakvu Srbiju nikada menjao.Ovo nigde nema u Evropi zasigurno sta se u mojoj domovini desava.Ovoliko afera mucka,prevara,jedna smenjuje drugu.Mislim da ti drugarcici sede po ceo dan i smisljaju kako ce nesto se samo smuvati.Neverovatno da nema uopste odgovornosti upravo od onih koji odlucuju o sudbini celog naroda,njegove buducnosti!? I nikome nista! Evo sada najnovije,prosto da se zgranes pa se pitam dokle ce ovaj narod da ih trpi vise!

Pancevac_2

pre 14 godina

@Pancevac
"el ste slusali Prokopijevica u danasnjem pescaniku?"

A da li ste slusali juce Branka Dragasa na Fokusu ? Isti ili slican katastroficni scenario kao i Prokopijevic danas !

Miroslav

pre 14 godina

Pare je pametnije uloziti u reformu penzionog sistema, posto bi to bilo dugorocno resenje jednog ozbiljnog problema. To bi uradila vlast koja razmislja o durogocnoj dobiti.
I ulaganje u zeleznicu i rekonstrukcija mreze pruga izmedju vecih gradova u Srbiji je takodje dobro resenje, za privredu bitnije od autoputeva, a ako se rekonstruisu pruge po evropskih standardima, najzad bi se putnici vratili u zeleznicu.
Takodje, izgradnja podzemne zeleznice u prestonici je dobro resenje, posto bi povecala konkurentnost Beograda kao ekonomskog motora Srbije, donela dugorocne ustede i modernizacuju grada.
Ne znam sta ce nam autoputevi pored koridora 10. Tamo nema saobracaja koji bi ih isplatio, a nemamo ni more da to nadoknade turisti tokom leta.

Slobodan-BG

pre 14 godina

Ovo im je veliki ispit. AKo se pare potrose domacinski na ono sto nam stvarno treba , onda ok. Putevi su osnov svake privrede koja nam treba da bi smo ziveli normanlo i da bi smo vracali dugove.

nazalost sam Srbin

pre 14 godina

zaista mi je muka kada gledam ovaj prilog o prodaji telekoma.nasi ministri tako su srecni,tako uzivaju u svemu tome kao da smo najjaca sila na svetu i kupujemo sve sto pozelimo a umesto toga bi trebalo biti bar malo dostojanstveni i trebalo bi da se ponasaju bar malo zalosnije,onako kakva je bar situacija u srbiji.a situacija je takva kao da je umro neki clan porodice,glava kuce i sada svi kao da ga zale a jedva cekaju da se domognu svog dela kolaca.jos nam je ostao eps,da i njega sahranimo,da neko dobije ponesto od njega (videcemo u testamentu) a mi cemo uraditi par putica po kojima nazalost za par godina nece imati ko da se vozi niti da ide.kako neko da formira porodicu u srbiji,da radja decu kad u srbiji nista sto vredi nece da postoji.posle telekoma i epsa na redu ce doci i srbija,prodavacemo verovatno po geografskim paralelama,pocev naravno od juga zemlje.
sada cemo slusati koji ce se puteljci raditi,a sa druge strane ce rasti nezaposlenost,nece se praviti nove fabrike...bice sve vise nezaposlenih.
naravno-par vesti o davanju povoljnih kredita narodu,par peteva i vrpca koji ce se po nekoliko puta presecati i nas narod ce imati bolju buducnost,jos kad im padne nekih 200 eura od akcija(mozda,svih ukupnih),joj kako smo mi glup i neobrazovan narod.( kad se samo setim one cuvene emisije na pinku sa novinarkom jordovic i ministrom dinkicem kada su najavljivali kako ce nam svima pasti po 1000 eura sa neba,uzas,uzas.nasta mi padamo,dokle cemo vise,ma uvek cemo,takvi smo, plitki,povodljivi,lakomisleni,nema gorih,nazalost

Zoran - Brzi

pre 14 godina

Telekom na prodaju, novac za puteve HA,HA,HA SVAKA CAST ZA NASLOV JEL TO NEKI VIC???
A Cvetković neki dan kaze pare od prodaje ce ici u neki fond za mlade???Ko koga ovde zeza?Mada bio je nesto sanjiv i jedva je pricao kad je davao tu izjavu(Cvetkovic).

dzo

pre 14 godina

To znaci da moj grad uskoro nece imati rupe u centru grada, okolini, magistralnom i vecim putevima? Ajd ulicice necu da racunam..pa ni to sto vec pet meseci putevi nemaju linije, nema duple, nema isprekidane. Jel prekrsaj ako predjem na drugu stranu bulevara ako one nema punu liniju?

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Lazi. Kao i do sada novac od rasprodaje drzavne svojine ce ici u dzepove lopova i u popunjivanje rupa u budzetu koje su nesposobnjakovici napravili.

Za nedelju dana su progurali ceo proces, od razmatranja do finalne odluke. Tek toliko brzo da se narod ozbiljno ne upita.

acaa

pre 14 godina

Ja sam za to da mi inajmimo drzavu ili prodamo isto. Mislim sta je to drzava kada su vlasnici svih velikih sistema stranci. Nis, Telekom, pa Elektroprivreda jos malo. Drzava je samo aparat koji trosi novac svih nas da bi postojala bez ikakvog vidnog razloga koji i sami nebismo mogli imati. ako je sve privatizovano ionako, pa privatizumo i drzavu. Mi neznamo da vladamo, nismo drzavnicki nastrojeni. Pokradosmo sve iznutra izvana sve zivo.

Ogorcen

pre 14 godina

Vi ste ozbiljna medijska kuca i ne bi trebalo da objavljujete ovakve lazi i propagandu! Tako su parama od prodaje Mobtela gradili sve i svasta i na kraju nista ne sagradise. Kad god nesto prodaju za velike pare oni se ubise od gradnje puteva a putevi nikada gori. Svake godine asfaltiraju iste ulice i puteve jer izgleda koriste neki asfalt koji traje samo godinu dana. Imamo najskuplju putarinu u Evropi i najlosije puteve! Gde idu te pare od putarine??? Zasto placamo najskuplje gorivo na svetu (a najlosije), gde idu pare od akcize na gorivo??? Gde idu pare od silnih registracija vozila??? Vise su se smucili i bogu i narodu sa tim bestidnim lazima i lopovlukom i zato kada daju takve bestidne izjave molim vas da ih ignorisete ako vec necete da im, kroz tekstove ili emisije, date ono sto su zasluzili.

Nikola

pre 14 godina

Prodaje se celokupna telekomunikaciona infrastruktura zbog par putica koji verovatno nikad nece biti ni zavrseni nego radjeni malo pred izbore i daje se profit od 1.2 milijardi eura strancu na koriscenje od sad pa do vecnosti.
Nemoj posle da bude Sloba ili Knez Lazar kriv kad vrlo uskoro budemo ziveli africkim standardom iz kojeg necemo izvuci jer necemo imati cime.

возамо се таљигама

pre 14 godina

Путеви у Србији, каква апстракција... Молио бих господина Мркоњића и господина Динкића да се провозају мало по Банату, рецимо, од Ковина према Банатском Брестовцу...довољно је за видети и доживети(и преживети). То нису путеви, то нису ни рупе, то су ровови у које може да упадне скоро цео аутомобил! У општини Ковин као да је време стало, државу баш брига а покрајину поготово(битан им је био статут).
Ако чекамо да са парама од Телекома градимо и одржавамо путеве, благо нама. Ти новци ће се појести кад тад, неки путић ће се можда и направити, али шта ћемо када за 5-6 година то почне да пропада? Шта ћемо тада да продамо, сопствену кожу?

Petar

pre 14 godina

Ljudi, dzaba pisete o putevima kroz Srbiju, predsednik Tadic je rekao da je izgradnje puta do CrneGore " ....istorijski san..." (verovatno njegov i ostalih crnogoraca koji zive u Srbiji !?),
Tako da me plasi da ce sav novac ici na tu stranu: KUPOVINA LUKE BAR (ocekuje se da u narednih par dana Mrkonjic, MiodragKostic, Vujacic predaju nasu ponudu ????) a onda ce Mrkonjic obecati izgradnju auto puta i pruge ....
(OVE IDEJE CRNOGORSKOG LOBIJA NE MOZE POKRITI telekom, nis i EPS zajedno ...)

OGORČENI GRADJANIN

pre 14 godina

Koja je ovo ludačka Vlada!!! Zar se putevi ne finansiraju od akciza za gorivo i naplate putarina? Kakve veze ima Telekom sa drumskim putevima??? OVO JE NEČUVENO !!!! Krade se bre pa se više i ne krije !!!!!!!!

Van Helsing

pre 14 godina

Seci uši, krpi d... Telekom se prodaje da bi ostali na vlasti još jedan mandat. Bio bih mnogo veći optimista da se finansijama i ekonomijom bave Labus, Đelić, Pitić, Jelašić a ne Mlađa i ministarka sa šiškama. I da funkciju premijera obavlja neko od nabrojanih, a ne gospodin Mirko za koga se niko nije ni pitao zašto nije bio na Brdu kod Kranja iako je u pitanju bio sastanak premijera a ne predsednika država.

h

pre 14 godina

Ne moze na ovakav nacin.Prvo treba izdvojiti pristupnu mrezu iz preduzeca i ona se ne sme privatizovati jer treba omoguciti konkurenciju i drugima da se bave tim biznisom takodje, a tu je i bezbedonosno-prislusni-o-vojno-policijsko-komunikacioni aspekt.Drugo, treba omoguciti i drugim velikim igracima da mogu da ucestvuju a ne samo Dojce telekomu i njegovim satelitima (2 anonimusa) samo da bi se zadovoljila forma o 3 ucesnika.Dakle, omoguciti i ruskom MTS-u, France telekomu, Kineskim operaterima i sl.I na kraju najvaznije, novac uloziti ali zaista uloziti u GRADNJU energetskih kapaciteta tj termo i hidroelektrane jer su one jedino profitabilnije od telekomunikacija.

Mesa

pre 14 godina

Mozemo mi pricati o vrednosti telekoma, ali ostaje cinjenica da je on u velikim dugovima (pa samo je telekom srpske preplatio koliko ono - oko 180 miliona € - treba samo taj kredit od 650 miliona € vracati). S druge strane kupac mora otpustiti visak (a visak je ocit) i tako isplatiti otpremnine za malu vojsku (ne)radnika. Treba masa ulaganja, jer je telekom tesko zastareo.
Tko zna koliko tu ima onoga sto (mi) ljudi ne znaju - isto, kao sto je bilo i s NIS-om. Uspesno preduzece, a na kraju cvrc Milojka. E sada sto ce biti sa tim parama, a ja cisto sumnjam da ce da zavrse u 'potevima'. Mislim da ce otici na obranu kursa dinara i krpanje rupa u budzetu.

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Sramota!

Hocete da formiramo budzetski fond?!!

Za sta vam sluzi NIP? I kada se on formirao govorili su samo jos malo i sve ce biti super! Sada opet ista prica!!!

"Onaj" iz novina "Politika" navodi da je "neka" americka konsultantska kuca procenila Telekom Srbije na manje od 3.5 milijarde eur. Pa, covece, idi pricaj to Bojani i Banu!!! Telekom Hrvatske vredi na zagrebackoj berzi oko 3.6 milijardi eura, a nema ni 5 miliona korisnika i posluje samo u Hrvatskoj u sklopu T-com grupe! Nas Telekom je lider u Srbiji, posluje u Crnoj Gori, Republici Srpskoj!!! Ima duplo vise korisnika nego taj hrvatski Telekom i hoces da kazes da vredi manje! Ako vas stan, gospodine glavni urednice Politike realno kosta 150 hiljada eur, ja sam spremam da Vam dam 75 hiljada. Evo i ovi iz SAD ga toliko procenjuju, cak i na manje, ali sam ja dobar covek i spreman sam da vam platim 75 hiljada eur. Jel moze? :) I placam besplatan rucak posle transakcije! Jel moze ?

Konsultantske kuce, verovatno rade procenu na osnovu tokova novca koje posmatraju, pa onda racunaju jos neke parametre, ali kod Telekoma je specijalan slucaj, jer recimo, ako posmatramo samo prihode od pretplate oni bi trebalo da se racunaju kao duplo veci, jer ce tako biti kada se proda Telekom. Oni su sada najnizi u regionu, jer se cuva socijalni mir u kuci. Plus, potencijal za rast operacija na trzistima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori!

Licno mislim da 100% akcija Telekoma Srbije kosta oko 7 milijardi eur, a ako Vlada da paket od 40% ispod 2 milijarde eur, smatrajte da je kupac dobio poklon oko 500 miliona eura, jer 40% akcija Telekoma Srbije u realnosti kosta oko 2.5 milijarde EUR.

Sole

pre 14 godina

Ma od puteva nema ništa. Srbija vapi za novim fabrikama i tu treba ulagati. Industrijska proizvodnja je na niskom nivou i mi ne možemo da pratimo svetsku proizvodnju ako nastavimo ovako. A što se puteva tiče neka mi neko da primer kvalitetno urađene deonice u poslednjih 20 godina na području Srbije.

MUKNAVI

pre 14 godina

A gde je otisao novac od privatizacije,to nije pojela SEK-a nego Miskovic Alibaba,strane banke u kojima vi vrsljate, i tajkuneriji,a dali ste im vi koje su oni platili .Red je vec jednom da se pocne u Srbiji ,ozbiljno hapsiti,jer dosta je vise vasih obecanja ,demagogije i kradja,a nama ,sunovrata.

mmisa

pre 14 godina

Treba zaista biti ekstremno neobavesten pa verovati da ce vlast potrositi novac tamo gde govori. Na teritoriji koju nazivamo Srbija to se nikada nije desilo ili samo koliko da se naradu zamazu oci. Ako nam je iskustvo takvo a situacija u kojoj smo ce biti jos gora onda je jasno da ce Telekom "otici" kroz buzet na potrosnju, resavanje narastajucih socijalnih tenzija i ispunjenja uslova koje postavljaju davaoci kredita iz Evrope i sveta.

Dexterijus

pre 14 godina

Prvo, koliko ce se novca dobiti, pa ako je znacajna suma( 1milrd eura) onda moze da "podeli" pa neke novce u puteve ali regionalne,jer ove glavne gradimo kreditima, jedan deo moze i u zeleznicu, a jedan deo moze u industrijske parkove u siromasnim opstinama Srbije kako bi tamo neko dosao i uposlio nove radnike.
Mozda bi trebalo i napraviti jedan fond sa udelom tih para koje bi pospesivale razvoj zaostalih opstina Srbije(pogotovu juzne pruge).......
Uglavnom treba "okrenuti" te pare, da ih imamo ponovo sutra trositi.

sliv56

pre 14 godina

Red je da se i Mrka malo OMASTI!!!
A da,razgovarao sam sa prijateljima o pokretanju akcije pred Skupstinom Srbije da se malim Opstinama gde ljudi registruju automobile,

svim vozacima izvrsi povracaj para datih za putarinu.

Kako da ne

pre 14 godina

Koliko je meni poznato, u celoj ex-YU su putevi gradjeni od novca dobijenog u te svrhe iz EU fondova!
Kad putujete kolima kroz CG, HR, BiH - svuda su table da su odredjene deonice izgradjene iz predpristupne pomoci!
Prema tome... osim ako se nece ugraditi xyz firmi da bi opet imali 2cm debeo asfalt koji ce da se pretvori u rupu nakon jednog snega i sloja soli, bolje da smisle neki drugi izgovor sta ce biti sa tim parama.

Milos

pre 14 godina

Uopste ne ulazeci u meritum stvari, ovo "putevi u rangu autoputeva" izazivaju jezu kod mene - to ce biti put poput onoga koji spaja BG i Batajnicu, zaista ima dve trake po smeru, povremeno mesta za zaustavljanje i sjajno ogranicenje brzine od 60km/h. I sta je tu onda unapredjenje u odnosu na stari novosadski put? Ja bih rekao nista, zato i dan danas idem kroz Zemun, barem se ne nerviram.

demi

pre 14 godina

Pa zar ovo revolucionarno sto je Vlada sada smislila nije ustvari drugi naziv za NIP? Druga stvar, ovi novi putevi koje najavljulju, pa njihova gradnja trajace par godina, jel tako, znaci recimo 200-300miliona evra godisnje ce se trositi od ovih para. Potrosice se novac i to je to. A sto drzava ne bi recimo uradila sledece, prodala Telekom za akcije Dojce Telekoma, pa da te akcije Dojce Telekoma prenese na taj posebni fond kao instituciju, pa da taj posebni fond iz dividende koju ce dobijati, ulaze u gradnju ovih puteva i to tako svake godine, to bi bilo recimo 100miliona evra. (5% na 2 milijarde evra - 40% Telekoma) Od akcize na benzin isplacujemo penzije, a od porodicnog srebra gradicemo puteve (inace korupcija ne postoji u gradnji puteva, samo ce opet Alpina da dobije posao) i tako ce novac od prodaje porodicnog srebra da ode austrijskim gradjevinskim firmama.

Branko

pre 14 godina

Ako je sve ovo tačno, a kad su srpski poltičari u pitanju navikli smo u sve da sumnjamo, onda ću posle dužeg vremena reći da imaju moju podršku. Čak dotle da sam spreman da odvajam procenat od plate za realizaciju svega. Kao nekadasnji samodoprinos za razvoj.
Dosta mi je priča o aerodromima, na svakoj trećoj livadi u Srbiji, a do tih aerodroma nema ni staze, ni bogaze.
Prvo putevi, pa železnica, pa tek onda aerodromi.

pl

pre 14 godina

Ima nešto od tog Telekoma i u Vojvodini,trebalo bi nešto puteva i ovde da se napravi,ajde Čanak, digni frku,šta ćutiš,od kad su prošli disnatori nešto se ne čuješ.

Nemanja

pre 14 godina

A ko ce da gradi te puteve?
Da nece oni isti neimari koji oru ulice po Beogradu, i cija umetnicka dela imaju rok upotrebe svega par godina...posle cega su kolotrazi i rupe uzrocno-posledicna veza

Da ne spominjemo sveprisutnu korupciju, koju "dajmler" sluzbenici nisu resili, zahvaljujuci kojoj mozemo da ocekujemo fer utakmicu na tenderima

OGORČENI GRADJANIN

pre 14 godina

Koja je ovo ludačka Vlada!!! Zar se putevi ne finansiraju od akciza za gorivo i naplate putarina? Kakve veze ima Telekom sa drumskim putevima??? OVO JE NEČUVENO !!!! Krade se bre pa se više i ne krije !!!!!!!!

Nemanja

pre 14 godina

A ko ce da gradi te puteve?
Da nece oni isti neimari koji oru ulice po Beogradu, i cija umetnicka dela imaju rok upotrebe svega par godina...posle cega su kolotrazi i rupe uzrocno-posledicna veza

Da ne spominjemo sveprisutnu korupciju, koju "dajmler" sluzbenici nisu resili, zahvaljujuci kojoj mozemo da ocekujemo fer utakmicu na tenderima

Ogorcen

pre 14 godina

Vi ste ozbiljna medijska kuca i ne bi trebalo da objavljujete ovakve lazi i propagandu! Tako su parama od prodaje Mobtela gradili sve i svasta i na kraju nista ne sagradise. Kad god nesto prodaju za velike pare oni se ubise od gradnje puteva a putevi nikada gori. Svake godine asfaltiraju iste ulice i puteve jer izgleda koriste neki asfalt koji traje samo godinu dana. Imamo najskuplju putarinu u Evropi i najlosije puteve! Gde idu te pare od putarine??? Zasto placamo najskuplje gorivo na svetu (a najlosije), gde idu pare od akcize na gorivo??? Gde idu pare od silnih registracija vozila??? Vise su se smucili i bogu i narodu sa tim bestidnim lazima i lopovlukom i zato kada daju takve bestidne izjave molim vas da ih ignorisete ako vec necete da im, kroz tekstove ili emisije, date ono sto su zasluzili.

Kako da ne

pre 14 godina

Koliko je meni poznato, u celoj ex-YU su putevi gradjeni od novca dobijenog u te svrhe iz EU fondova!
Kad putujete kolima kroz CG, HR, BiH - svuda su table da su odredjene deonice izgradjene iz predpristupne pomoci!
Prema tome... osim ako se nece ugraditi xyz firmi da bi opet imali 2cm debeo asfalt koji ce da se pretvori u rupu nakon jednog snega i sloja soli, bolje da smisle neki drugi izgovor sta ce biti sa tim parama.

MUKNAVI

pre 14 godina

A gde je otisao novac od privatizacije,to nije pojela SEK-a nego Miskovic Alibaba,strane banke u kojima vi vrsljate, i tajkuneriji,a dali ste im vi koje su oni platili .Red je vec jednom da se pocne u Srbiji ,ozbiljno hapsiti,jer dosta je vise vasih obecanja ,demagogije i kradja,a nama ,sunovrata.

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Sramota!

Hocete da formiramo budzetski fond?!!

Za sta vam sluzi NIP? I kada se on formirao govorili su samo jos malo i sve ce biti super! Sada opet ista prica!!!

"Onaj" iz novina "Politika" navodi da je "neka" americka konsultantska kuca procenila Telekom Srbije na manje od 3.5 milijarde eur. Pa, covece, idi pricaj to Bojani i Banu!!! Telekom Hrvatske vredi na zagrebackoj berzi oko 3.6 milijardi eura, a nema ni 5 miliona korisnika i posluje samo u Hrvatskoj u sklopu T-com grupe! Nas Telekom je lider u Srbiji, posluje u Crnoj Gori, Republici Srpskoj!!! Ima duplo vise korisnika nego taj hrvatski Telekom i hoces da kazes da vredi manje! Ako vas stan, gospodine glavni urednice Politike realno kosta 150 hiljada eur, ja sam spremam da Vam dam 75 hiljada. Evo i ovi iz SAD ga toliko procenjuju, cak i na manje, ali sam ja dobar covek i spreman sam da vam platim 75 hiljada eur. Jel moze? :) I placam besplatan rucak posle transakcije! Jel moze ?

Konsultantske kuce, verovatno rade procenu na osnovu tokova novca koje posmatraju, pa onda racunaju jos neke parametre, ali kod Telekoma je specijalan slucaj, jer recimo, ako posmatramo samo prihode od pretplate oni bi trebalo da se racunaju kao duplo veci, jer ce tako biti kada se proda Telekom. Oni su sada najnizi u regionu, jer se cuva socijalni mir u kuci. Plus, potencijal za rast operacija na trzistima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori!

Licno mislim da 100% akcija Telekoma Srbije kosta oko 7 milijardi eur, a ako Vlada da paket od 40% ispod 2 milijarde eur, smatrajte da je kupac dobio poklon oko 500 miliona eura, jer 40% akcija Telekoma Srbije u realnosti kosta oko 2.5 milijarde EUR.

Petar

pre 14 godina

Ljudi, dzaba pisete o putevima kroz Srbiju, predsednik Tadic je rekao da je izgradnje puta do CrneGore " ....istorijski san..." (verovatno njegov i ostalih crnogoraca koji zive u Srbiji !?),
Tako da me plasi da ce sav novac ici na tu stranu: KUPOVINA LUKE BAR (ocekuje se da u narednih par dana Mrkonjic, MiodragKostic, Vujacic predaju nasu ponudu ????) a onda ce Mrkonjic obecati izgradnju auto puta i pruge ....
(OVE IDEJE CRNOGORSKOG LOBIJA NE MOZE POKRITI telekom, nis i EPS zajedno ...)

mmisa

pre 14 godina

Treba zaista biti ekstremno neobavesten pa verovati da ce vlast potrositi novac tamo gde govori. Na teritoriji koju nazivamo Srbija to se nikada nije desilo ili samo koliko da se naradu zamazu oci. Ako nam je iskustvo takvo a situacija u kojoj smo ce biti jos gora onda je jasno da ce Telekom "otici" kroz buzet na potrosnju, resavanje narastajucih socijalnih tenzija i ispunjenja uslova koje postavljaju davaoci kredita iz Evrope i sveta.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Lazi. Kao i do sada novac od rasprodaje drzavne svojine ce ici u dzepove lopova i u popunjivanje rupa u budzetu koje su nesposobnjakovici napravili.

Za nedelju dana su progurali ceo proces, od razmatranja do finalne odluke. Tek toliko brzo da se narod ozbiljno ne upita.

Nikola

pre 14 godina

Prodaje se celokupna telekomunikaciona infrastruktura zbog par putica koji verovatno nikad nece biti ni zavrseni nego radjeni malo pred izbore i daje se profit od 1.2 milijardi eura strancu na koriscenje od sad pa do vecnosti.
Nemoj posle da bude Sloba ili Knez Lazar kriv kad vrlo uskoro budemo ziveli africkim standardom iz kojeg necemo izvuci jer necemo imati cime.

nazalost sam Srbin

pre 14 godina

zaista mi je muka kada gledam ovaj prilog o prodaji telekoma.nasi ministri tako su srecni,tako uzivaju u svemu tome kao da smo najjaca sila na svetu i kupujemo sve sto pozelimo a umesto toga bi trebalo biti bar malo dostojanstveni i trebalo bi da se ponasaju bar malo zalosnije,onako kakva je bar situacija u srbiji.a situacija je takva kao da je umro neki clan porodice,glava kuce i sada svi kao da ga zale a jedva cekaju da se domognu svog dela kolaca.jos nam je ostao eps,da i njega sahranimo,da neko dobije ponesto od njega (videcemo u testamentu) a mi cemo uraditi par putica po kojima nazalost za par godina nece imati ko da se vozi niti da ide.kako neko da formira porodicu u srbiji,da radja decu kad u srbiji nista sto vredi nece da postoji.posle telekoma i epsa na redu ce doci i srbija,prodavacemo verovatno po geografskim paralelama,pocev naravno od juga zemlje.
sada cemo slusati koji ce se puteljci raditi,a sa druge strane ce rasti nezaposlenost,nece se praviti nove fabrike...bice sve vise nezaposlenih.
naravno-par vesti o davanju povoljnih kredita narodu,par peteva i vrpca koji ce se po nekoliko puta presecati i nas narod ce imati bolju buducnost,jos kad im padne nekih 200 eura od akcija(mozda,svih ukupnih),joj kako smo mi glup i neobrazovan narod.( kad se samo setim one cuvene emisije na pinku sa novinarkom jordovic i ministrom dinkicem kada su najavljivali kako ce nam svima pasti po 1000 eura sa neba,uzas,uzas.nasta mi padamo,dokle cemo vise,ma uvek cemo,takvi smo, plitki,povodljivi,lakomisleni,nema gorih,nazalost

pl

pre 14 godina

Ima nešto od tog Telekoma i u Vojvodini,trebalo bi nešto puteva i ovde da se napravi,ajde Čanak, digni frku,šta ćutiš,od kad su prošli disnatori nešto se ne čuješ.

sliv56

pre 14 godina

Red je da se i Mrka malo OMASTI!!!
A da,razgovarao sam sa prijateljima o pokretanju akcije pred Skupstinom Srbije da se malim Opstinama gde ljudi registruju automobile,

svim vozacima izvrsi povracaj para datih za putarinu.

Zoran - Brzi

pre 14 godina

Telekom na prodaju, novac za puteve HA,HA,HA SVAKA CAST ZA NASLOV JEL TO NEKI VIC???
A Cvetković neki dan kaze pare od prodaje ce ici u neki fond za mlade???Ko koga ovde zeza?Mada bio je nesto sanjiv i jedva je pricao kad je davao tu izjavu(Cvetkovic).

acaa

pre 14 godina

Ja sam za to da mi inajmimo drzavu ili prodamo isto. Mislim sta je to drzava kada su vlasnici svih velikih sistema stranci. Nis, Telekom, pa Elektroprivreda jos malo. Drzava je samo aparat koji trosi novac svih nas da bi postojala bez ikakvog vidnog razloga koji i sami nebismo mogli imati. ako je sve privatizovano ionako, pa privatizumo i drzavu. Mi neznamo da vladamo, nismo drzavnicki nastrojeni. Pokradosmo sve iznutra izvana sve zivo.

Milos

pre 14 godina

Uopste ne ulazeci u meritum stvari, ovo "putevi u rangu autoputeva" izazivaju jezu kod mene - to ce biti put poput onoga koji spaja BG i Batajnicu, zaista ima dve trake po smeru, povremeno mesta za zaustavljanje i sjajno ogranicenje brzine od 60km/h. I sta je tu onda unapredjenje u odnosu na stari novosadski put? Ja bih rekao nista, zato i dan danas idem kroz Zemun, barem se ne nerviram.

Van Helsing

pre 14 godina

Seci uši, krpi d... Telekom se prodaje da bi ostali na vlasti još jedan mandat. Bio bih mnogo veći optimista da se finansijama i ekonomijom bave Labus, Đelić, Pitić, Jelašić a ne Mlađa i ministarka sa šiškama. I da funkciju premijera obavlja neko od nabrojanih, a ne gospodin Mirko za koga se niko nije ni pitao zašto nije bio na Brdu kod Kranja iako je u pitanju bio sastanak premijera a ne predsednika država.

demi

pre 14 godina

Pa zar ovo revolucionarno sto je Vlada sada smislila nije ustvari drugi naziv za NIP? Druga stvar, ovi novi putevi koje najavljulju, pa njihova gradnja trajace par godina, jel tako, znaci recimo 200-300miliona evra godisnje ce se trositi od ovih para. Potrosice se novac i to je to. A sto drzava ne bi recimo uradila sledece, prodala Telekom za akcije Dojce Telekoma, pa da te akcije Dojce Telekoma prenese na taj posebni fond kao instituciju, pa da taj posebni fond iz dividende koju ce dobijati, ulaze u gradnju ovih puteva i to tako svake godine, to bi bilo recimo 100miliona evra. (5% na 2 milijarde evra - 40% Telekoma) Od akcize na benzin isplacujemo penzije, a od porodicnog srebra gradicemo puteve (inace korupcija ne postoji u gradnji puteva, samo ce opet Alpina da dobije posao) i tako ce novac od prodaje porodicnog srebra da ode austrijskim gradjevinskim firmama.

возамо се таљигама

pre 14 godina

Путеви у Србији, каква апстракција... Молио бих господина Мркоњића и господина Динкића да се провозају мало по Банату, рецимо, од Ковина према Банатском Брестовцу...довољно је за видети и доживети(и преживети). То нису путеви, то нису ни рупе, то су ровови у које може да упадне скоро цео аутомобил! У општини Ковин као да је време стало, државу баш брига а покрајину поготово(битан им је био статут).
Ако чекамо да са парама од Телекома градимо и одржавамо путеве, благо нама. Ти новци ће се појести кад тад, неки путић ће се можда и направити, али шта ћемо када за 5-6 година то почне да пропада? Шта ћемо тада да продамо, сопствену кожу?

Sole

pre 14 godina

Ma od puteva nema ništa. Srbija vapi za novim fabrikama i tu treba ulagati. Industrijska proizvodnja je na niskom nivou i mi ne možemo da pratimo svetsku proizvodnju ako nastavimo ovako. A što se puteva tiče neka mi neko da primer kvalitetno urađene deonice u poslednjih 20 godina na području Srbije.

Ivan

pre 14 godina

:) Pa od 2000te godine uzeto je na razna zaduzivanja 70 milijardi dolara. Takodje je prodato ko zna koliko preduzeca za mnogo milijardi ili desetina milijardi dolara u sumi.

Sta su uradili za te pare? :)

Pa za 1 milijardu moze da se uradi 1000km autoputa ili 10 mostova, ili 500km autoputa i 5 mostova.

Da postoji samo jedan bedan most od Zemuna do Borce za ovih 10 godina automobili bi ustedeli vrednost tog mosta u potroshenom benzinu - koliko bi to skratilo i olaksalo saobracaj. Naselje preko reke bi niklo, napravila bi se nova radna mesta i bla i bla i bla...

Sram vas bilo mili nashi politicari... :(

DrBrain

pre 14 godina

A zasto pare od Telekoma za puteve???
A gde su pare od putarina, akciza za gorivo, tehnickih pregleda i registracije???? Pa znate li koliko je to para mesecno?

gandalf

pre 14 godina

nekada je kruzio zanimljiv vic po netu, a vezan za izgradnju srpskih puteva, koji je glasio otprilike ovako...
otisao srpski ministar kod italijanskog u posetu, kad tamo, domacin auto od 100.000 eura, bazeni, avioni, kamioni..
pita ovaj "nas" kolegu, pa kako covece napravio sve ovo.
ovaj italijan odgovori, pa radili smo autoput, pa smo malo ustedeli na materijalu, malo ovde, malo onde, i eto sakupilose...
posle par godina uzvrati "nas" ministar kolegi gostoprimstvo, kad tamo, ovaj auto od 200.000eura, privatni avion, avioni, kamioni...
italijan upita domacina, odakle me sve ovo...
domacin ga izvede na terasu i upita, vidis li onaj autoput?
covek gleda, gleda, i rece...
pa ne vidim nista, kakav autoput?
domacin mu odgovori:
e, pa odatle...
:)
samo me zanima, sta bi li djindjic rekao za ovaj potez, ako ih to uopste zanima...

h

pre 14 godina

Ne moze na ovakav nacin.Prvo treba izdvojiti pristupnu mrezu iz preduzeca i ona se ne sme privatizovati jer treba omoguciti konkurenciju i drugima da se bave tim biznisom takodje, a tu je i bezbedonosno-prislusni-o-vojno-policijsko-komunikacioni aspekt.Drugo, treba omoguciti i drugim velikim igracima da mogu da ucestvuju a ne samo Dojce telekomu i njegovim satelitima (2 anonimusa) samo da bi se zadovoljila forma o 3 ucesnika.Dakle, omoguciti i ruskom MTS-u, France telekomu, Kineskim operaterima i sl.I na kraju najvaznije, novac uloziti ali zaista uloziti u GRADNJU energetskih kapaciteta tj termo i hidroelektrane jer su one jedino profitabilnije od telekomunikacija.

SRB-D

pre 14 godina

Evo sam u Nem.22god i ne bih je za ovakvu Srbiju nikada menjao.Ovo nigde nema u Evropi zasigurno sta se u mojoj domovini desava.Ovoliko afera mucka,prevara,jedna smenjuje drugu.Mislim da ti drugarcici sede po ceo dan i smisljaju kako ce nesto se samo smuvati.Neverovatno da nema uopste odgovornosti upravo od onih koji odlucuju o sudbini celog naroda,njegove buducnosti!? I nikome nista! Evo sada najnovije,prosto da se zgranes pa se pitam dokle ce ovaj narod da ih trpi vise!

dzo

pre 14 godina

To znaci da moj grad uskoro nece imati rupe u centru grada, okolini, magistralnom i vecim putevima? Ajd ulicice necu da racunam..pa ni to sto vec pet meseci putevi nemaju linije, nema duple, nema isprekidane. Jel prekrsaj ako predjem na drugu stranu bulevara ako one nema punu liniju?

Zoran Radakovic

pre 14 godina

U Crnoj Gori sve prodali i ostao samo kamen al dođoše rusi i hoće da kupe i kamen,ali narod se pobuni i ode kod NJegoša i kaže mu:Vladiko nemoj prodavati kamen ostaće samo zemlja,a ko će je obrađivati???

Mesa

pre 14 godina

Mozemo mi pricati o vrednosti telekoma, ali ostaje cinjenica da je on u velikim dugovima (pa samo je telekom srpske preplatio koliko ono - oko 180 miliona € - treba samo taj kredit od 650 miliona € vracati). S druge strane kupac mora otpustiti visak (a visak je ocit) i tako isplatiti otpremnine za malu vojsku (ne)radnika. Treba masa ulaganja, jer je telekom tesko zastareo.
Tko zna koliko tu ima onoga sto (mi) ljudi ne znaju - isto, kao sto je bilo i s NIS-om. Uspesno preduzece, a na kraju cvrc Milojka. E sada sto ce biti sa tim parama, a ja cisto sumnjam da ce da zavrse u 'potevima'. Mislim da ce otici na obranu kursa dinara i krpanje rupa u budzetu.

raso krajisnik

pre 14 godina

ocekivao bi od politicke opozicije da i vladi a i njemcima daje doznanja da ova kradza nece proci i da ce i ovo poslje izbora biti koregirano.

ali sta ces, kad i najvecu stranku "opozicije" kroje iste ambasade kao nekada DS ...

telekom niti je vladino niti drzavno, nego nase ....

a sta je stvarno zabrinavajuce (i to nemogu biti samo uvjek isti stranacki pisci): ovdje ima jos uvjek citaoce koji vjeruju tim ljudima koji svake godine pricaju isti laz o infrastrukturi i koji su od 5. oktobra pokrali 50 miliardi dolara, sto je sad "nas" vanjski dug ...

namestenTender

pre 14 godina

Ko je lud da kupi 40% akcija telekoma?To moze samo da smisli neko jako pametan iz vlade , kao tender je a prodajemo 40% akcija - koje nikome nisu potrebne sem nekome ko vec poseduje 11% akcija telekoma...Predpostavljam da je samo jedna kompanija u igri na "tenderu".
Mladjo javi se , da nije mozda Nemacki T-COM? oni vec imaju 20% akcija :)

A masa je glupa , sta ona zna sta su tenderi , procenti i akcije ... :) , bitno da od tog tendera ostane neke sitnine za neku vilu na Dedinju...A "tender" , ko i svaki tender - moze da ucestvuje ko god hoce a samo jedan moze da kupi...

Markonjero

pre 14 godina

Kompanija koja donosi najvise prihoda se prodaje da bi se sredstva alocirala na puteve?!
Jedino ako na svakom metru bude bila po jedna naplatna rampa i bude neka astronomska cifra...
Jako glup potez chelnika,
razumem privatizaciju i siguran porez ali ovo je smesno.

Branko

pre 14 godina

Ako je sve ovo tačno, a kad su srpski poltičari u pitanju navikli smo u sve da sumnjamo, onda ću posle dužeg vremena reći da imaju moju podršku. Čak dotle da sam spreman da odvajam procenat od plate za realizaciju svega. Kao nekadasnji samodoprinos za razvoj.
Dosta mi je priča o aerodromima, na svakoj trećoj livadi u Srbiji, a do tih aerodroma nema ni staze, ni bogaze.
Prvo putevi, pa železnica, pa tek onda aerodromi.

Slobodan-BG

pre 14 godina

Ovo im je veliki ispit. AKo se pare potrose domacinski na ono sto nam stvarno treba , onda ok. Putevi su osnov svake privrede koja nam treba da bi smo ziveli normanlo i da bi smo vracali dugove.

divad

pre 14 godina

ako ovaj narod ostane latentan na ovaj javašluk koji rade sa NAŠIM telekomom...onda znajte da nikad ni bolje niste ni zaslužili i prekinite se više zaliti na druge!

Miroslav

pre 14 godina

Pare je pametnije uloziti u reformu penzionog sistema, posto bi to bilo dugorocno resenje jednog ozbiljnog problema. To bi uradila vlast koja razmislja o durogocnoj dobiti.
I ulaganje u zeleznicu i rekonstrukcija mreze pruga izmedju vecih gradova u Srbiji je takodje dobro resenje, za privredu bitnije od autoputeva, a ako se rekonstruisu pruge po evropskih standardima, najzad bi se putnici vratili u zeleznicu.
Takodje, izgradnja podzemne zeleznice u prestonici je dobro resenje, posto bi povecala konkurentnost Beograda kao ekonomskog motora Srbije, donela dugorocne ustede i modernizacuju grada.
Ne znam sta ce nam autoputevi pored koridora 10. Tamo nema saobracaja koji bi ih isplatio, a nemamo ni more da to nadoknade turisti tokom leta.

Dexterijus

pre 14 godina

Prvo, koliko ce se novca dobiti, pa ako je znacajna suma( 1milrd eura) onda moze da "podeli" pa neke novce u puteve ali regionalne,jer ove glavne gradimo kreditima, jedan deo moze i u zeleznicu, a jedan deo moze u industrijske parkove u siromasnim opstinama Srbije kako bi tamo neko dosao i uposlio nove radnike.
Mozda bi trebalo i napraviti jedan fond sa udelom tih para koje bi pospesivale razvoj zaostalih opstina Srbije(pogotovu juzne pruge).......
Uglavnom treba "okrenuti" te pare, da ih imamo ponovo sutra trositi.

Nenad, Skopje

pre 14 godina

I po cenu revolucije ne dajte da se prodaju i prenosne veze, t.j. telefonski kablovi koji dolaze do vasih kuca! Znate li sta ce da vam se desi ako Dojce Telekom kupi i prenosne veze? Znaci ce da u buducnosti nikakvog ozbiljnog konkurentskog igraca u fiksnoj telefoniji ne ce te imato i Dojce Telekom ce ostati monopolist. Jer svaki zainteresovani subjekt da otvori fiksnu telefonsku kompaniju u Srbiji mora ce da omoguci da se od njegovih brojeva mogu pozivati i brojevi pretplatnika Telekoma, kojih ce logicno biti i najvise. I Telekom ce im ponuditi da konekciju sa njegovim brojevima ostvare recimo za 2 dinara minut, a unutar Telekoma pretplatnici ce moci da se nazivaju za 1 dinar. To ce posebno brutalno biti izrazeno kada recimo Vlada Srbije raspise tender za davanje telefonskih usluga javnoj administraciji. To je veliki broj korisnika od kojih se dobija i velika pretplata. Posto ce Dojce Telekom imati i transportnu mrezu, jasno je da ce dati najpovoljniju ponudu i biti izabran. U takvim uslovima niko ne ce da napusta Telekom, a mogucnost da zazivi ozbiljni fiksni operater bice nemoguce jer sa takvim cenama nece moci da privuce pretplatnike i da opstane. To se nama u Makedoniji desilo jer smo prodali i infrastrukturu Nemcima. Ucite na nasim greskama. Prenosne mreze moraju ostati drzavne i da na njih imaju pravo svi buduci operateri po istoj ceni i uslovima!!! Ako to uspesno odigra Srpska vlada, za drugo nemate sta strahovati, ali u tom slucaju nisam siguran da ce Dojce Telekom bas biti zainteresovan da kupi Telekom, jer su oni navikli da ostavruju veliki profit u uslovima monopola u balkanskim banana drzavama. Osim toga, Srbija ima jako komotnu poziciju da diktira i ucenjuje Dojce Telekom, jer su Nemci vec prisutni u Makedoniju, Grcku, Crnu Goru, Madjarsku i Hrvatsku i jasno je njima sta dobijaju ako u taj sistem ukljuce i Srbiju, pola Bosne i celu Crnu Goru. Ceo region je njihov. Sa druge strane, po nijednoj ceni ne bi zeleli u sve ove tri drzave, gde posluje srpski Telekom da im se uvuce konkuretsnki telekom iz Francuske, Engleske, Rusije ili neke cetvrte drzave. Mislim da B92 treba da istrazi kako se vrsila privatizacija telekoma u susedstvu i da upozna srpske gradjane kakvi su prljavi igraci bili Dojce Telekom na slucaju Makedonije, a verujem nista bolje nisu se poneli i u ostalim drzavama regiona.

Pancevac_2

pre 14 godina

@Pancevac
"el ste slusali Prokopijevica u danasnjem pescaniku?"

A da li ste slusali juce Branka Dragasa na Fokusu ? Isti ili slican katastroficni scenario kao i Prokopijevic danas !

Zoran

pre 14 godina

Prodajete sve sto pre dok ste jos ovde, barem budite fer pa kazite kad ce te i nas gradjanje SRBIJE prodati pa da znamo ciji smo robovi. S R A M O T A

doktor

pre 14 godina

Bio sam juce u jednu poslovnicu Telekoma, nisam ulazio neko vreme u tu poslovnicu i juce ja gledam i ladno 10 njih rade, 10 racunara, posto nije bilo predvidjeno toliko njih, tako su ih zbili, da oni monitori udaraju jedan o drugi. U poslovnici ja i jos jedan covek, znaci njih 10 je potrebno da bi usluzilo nas dvojicu. Poslovi su ovako podeljeni, 4 rade prodaju i korisnicki servis za mts, 2 rade korisnicki servis i gasenje brojeva mts, 2 rade fiksnu, 2 adsl. Kasnije sam usao u Telenor, bas me je interesovalo koliko njih ima i bilo ih je dvoje. Znaci u Telekomu je radilo 6 njih, samo mobilnu, a u Telenoru njih 2. Bice tu zanimljivo kada ih kupi Dojce, pa krene da deli otkaze. Sede oni u poslovnici i cekaju da prodje dan, i prime vecu platu od jednog doktora.

Goxy

pre 14 godina

"Vlada Srbije je usvojila i zaključak kojim se preporučuje Upravnom odboru Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija da donese odluku o prenosu, bez naknade, akcija koje to javno preduzeće ima u Telekomu, na Republiku..."
Ovo je cista pljacka!
Mirko podnesi ostavku!

Mitar

pre 14 godina

U pozadini je napor crnogorskog lobija da se gradi auto put prema crnoj gori...
Tadic je vec rekao da je to "..istoriski san koji smo sanjali poslednjih decenija ...???!!!@)
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=413599

Ovih dana se ocekuje da predamo i ponudu za kupovinu Luke Bar (plitka nerentabilna, zastarela oprema, visak zaposlenih, bez prilazne infrastrukture) i obecanje NJIHOVIH politicara Mrkonjica, Tadica i ostalih da cemo izgraditi prugu i auto put do CrneGore ...

NARAVNO, poreski obveznici Srbije sve ovo treba da plate ...

Potpisimo peticiju protiv ulaganja naseg novca u razvoj CrneGore : www.usrbiji.com/peticija.aspx

pl

pre 14 godina

Ima nešto od tog Telekoma i u Vojvodini,trebalo bi nešto puteva i ovde da se napravi,ajde Čanak, digni frku,šta ćutiš,od kad su prošli disnatori nešto se ne čuješ.

Branko

pre 14 godina

Ako je sve ovo tačno, a kad su srpski poltičari u pitanju navikli smo u sve da sumnjamo, onda ću posle dužeg vremena reći da imaju moju podršku. Čak dotle da sam spreman da odvajam procenat od plate za realizaciju svega. Kao nekadasnji samodoprinos za razvoj.
Dosta mi je priča o aerodromima, na svakoj trećoj livadi u Srbiji, a do tih aerodroma nema ni staze, ni bogaze.
Prvo putevi, pa železnica, pa tek onda aerodromi.

Mesa

pre 14 godina

Mozemo mi pricati o vrednosti telekoma, ali ostaje cinjenica da je on u velikim dugovima (pa samo je telekom srpske preplatio koliko ono - oko 180 miliona € - treba samo taj kredit od 650 miliona € vracati). S druge strane kupac mora otpustiti visak (a visak je ocit) i tako isplatiti otpremnine za malu vojsku (ne)radnika. Treba masa ulaganja, jer je telekom tesko zastareo.
Tko zna koliko tu ima onoga sto (mi) ljudi ne znaju - isto, kao sto je bilo i s NIS-om. Uspesno preduzece, a na kraju cvrc Milojka. E sada sto ce biti sa tim parama, a ja cisto sumnjam da ce da zavrse u 'potevima'. Mislim da ce otici na obranu kursa dinara i krpanje rupa u budzetu.

Slobodan-BG

pre 14 godina

Ovo im je veliki ispit. AKo se pare potrose domacinski na ono sto nam stvarno treba , onda ok. Putevi su osnov svake privrede koja nam treba da bi smo ziveli normanlo i da bi smo vracali dugove.

Van Helsing

pre 14 godina

Seci uši, krpi d... Telekom se prodaje da bi ostali na vlasti još jedan mandat. Bio bih mnogo veći optimista da se finansijama i ekonomijom bave Labus, Đelić, Pitić, Jelašić a ne Mlađa i ministarka sa šiškama. I da funkciju premijera obavlja neko od nabrojanih, a ne gospodin Mirko za koga se niko nije ni pitao zašto nije bio na Brdu kod Kranja iako je u pitanju bio sastanak premijera a ne predsednika država.

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Sramota!

Hocete da formiramo budzetski fond?!!

Za sta vam sluzi NIP? I kada se on formirao govorili su samo jos malo i sve ce biti super! Sada opet ista prica!!!

"Onaj" iz novina "Politika" navodi da je "neka" americka konsultantska kuca procenila Telekom Srbije na manje od 3.5 milijarde eur. Pa, covece, idi pricaj to Bojani i Banu!!! Telekom Hrvatske vredi na zagrebackoj berzi oko 3.6 milijardi eura, a nema ni 5 miliona korisnika i posluje samo u Hrvatskoj u sklopu T-com grupe! Nas Telekom je lider u Srbiji, posluje u Crnoj Gori, Republici Srpskoj!!! Ima duplo vise korisnika nego taj hrvatski Telekom i hoces da kazes da vredi manje! Ako vas stan, gospodine glavni urednice Politike realno kosta 150 hiljada eur, ja sam spremam da Vam dam 75 hiljada. Evo i ovi iz SAD ga toliko procenjuju, cak i na manje, ali sam ja dobar covek i spreman sam da vam platim 75 hiljada eur. Jel moze? :) I placam besplatan rucak posle transakcije! Jel moze ?

Konsultantske kuce, verovatno rade procenu na osnovu tokova novca koje posmatraju, pa onda racunaju jos neke parametre, ali kod Telekoma je specijalan slucaj, jer recimo, ako posmatramo samo prihode od pretplate oni bi trebalo da se racunaju kao duplo veci, jer ce tako biti kada se proda Telekom. Oni su sada najnizi u regionu, jer se cuva socijalni mir u kuci. Plus, potencijal za rast operacija na trzistima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori!

Licno mislim da 100% akcija Telekoma Srbije kosta oko 7 milijardi eur, a ako Vlada da paket od 40% ispod 2 milijarde eur, smatrajte da je kupac dobio poklon oko 500 miliona eura, jer 40% akcija Telekoma Srbije u realnosti kosta oko 2.5 milijarde EUR.

Kako da ne

pre 14 godina

Koliko je meni poznato, u celoj ex-YU su putevi gradjeni od novca dobijenog u te svrhe iz EU fondova!
Kad putujete kolima kroz CG, HR, BiH - svuda su table da su odredjene deonice izgradjene iz predpristupne pomoci!
Prema tome... osim ako se nece ugraditi xyz firmi da bi opet imali 2cm debeo asfalt koji ce da se pretvori u rupu nakon jednog snega i sloja soli, bolje da smisle neki drugi izgovor sta ce biti sa tim parama.

Markonjero

pre 14 godina

Kompanija koja donosi najvise prihoda se prodaje da bi se sredstva alocirala na puteve?!
Jedino ako na svakom metru bude bila po jedna naplatna rampa i bude neka astronomska cifra...
Jako glup potez chelnika,
razumem privatizaciju i siguran porez ali ovo je smesno.

Goxy

pre 14 godina

"Vlada Srbije je usvojila i zaključak kojim se preporučuje Upravnom odboru Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija da donese odluku o prenosu, bez naknade, akcija koje to javno preduzeće ima u Telekomu, na Republiku..."
Ovo je cista pljacka!
Mirko podnesi ostavku!

Dexterijus

pre 14 godina

Prvo, koliko ce se novca dobiti, pa ako je znacajna suma( 1milrd eura) onda moze da "podeli" pa neke novce u puteve ali regionalne,jer ove glavne gradimo kreditima, jedan deo moze i u zeleznicu, a jedan deo moze u industrijske parkove u siromasnim opstinama Srbije kako bi tamo neko dosao i uposlio nove radnike.
Mozda bi trebalo i napraviti jedan fond sa udelom tih para koje bi pospesivale razvoj zaostalih opstina Srbije(pogotovu juzne pruge).......
Uglavnom treba "okrenuti" te pare, da ih imamo ponovo sutra trositi.

Petar

pre 14 godina

Ljudi, dzaba pisete o putevima kroz Srbiju, predsednik Tadic je rekao da je izgradnje puta do CrneGore " ....istorijski san..." (verovatno njegov i ostalih crnogoraca koji zive u Srbiji !?),
Tako da me plasi da ce sav novac ici na tu stranu: KUPOVINA LUKE BAR (ocekuje se da u narednih par dana Mrkonjic, MiodragKostic, Vujacic predaju nasu ponudu ????) a onda ce Mrkonjic obecati izgradnju auto puta i pruge ....
(OVE IDEJE CRNOGORSKOG LOBIJA NE MOZE POKRITI telekom, nis i EPS zajedno ...)

dzo

pre 14 godina

To znaci da moj grad uskoro nece imati rupe u centru grada, okolini, magistralnom i vecim putevima? Ajd ulicice necu da racunam..pa ni to sto vec pet meseci putevi nemaju linije, nema duple, nema isprekidane. Jel prekrsaj ako predjem na drugu stranu bulevara ako one nema punu liniju?

SRB-D

pre 14 godina

Evo sam u Nem.22god i ne bih je za ovakvu Srbiju nikada menjao.Ovo nigde nema u Evropi zasigurno sta se u mojoj domovini desava.Ovoliko afera mucka,prevara,jedna smenjuje drugu.Mislim da ti drugarcici sede po ceo dan i smisljaju kako ce nesto se samo smuvati.Neverovatno da nema uopste odgovornosti upravo od onih koji odlucuju o sudbini celog naroda,njegove buducnosti!? I nikome nista! Evo sada najnovije,prosto da se zgranes pa se pitam dokle ce ovaj narod da ih trpi vise!

namestenTender

pre 14 godina

Ko je lud da kupi 40% akcija telekoma?To moze samo da smisli neko jako pametan iz vlade , kao tender je a prodajemo 40% akcija - koje nikome nisu potrebne sem nekome ko vec poseduje 11% akcija telekoma...Predpostavljam da je samo jedna kompanija u igri na "tenderu".
Mladjo javi se , da nije mozda Nemacki T-COM? oni vec imaju 20% akcija :)

A masa je glupa , sta ona zna sta su tenderi , procenti i akcije ... :) , bitno da od tog tendera ostane neke sitnine za neku vilu na Dedinju...A "tender" , ko i svaki tender - moze da ucestvuje ko god hoce a samo jedan moze da kupi...

Sole

pre 14 godina

Ma od puteva nema ništa. Srbija vapi za novim fabrikama i tu treba ulagati. Industrijska proizvodnja je na niskom nivou i mi ne možemo da pratimo svetsku proizvodnju ako nastavimo ovako. A što se puteva tiče neka mi neko da primer kvalitetno urađene deonice u poslednjih 20 godina na području Srbije.

raso krajisnik

pre 14 godina

ocekivao bi od politicke opozicije da i vladi a i njemcima daje doznanja da ova kradza nece proci i da ce i ovo poslje izbora biti koregirano.

ali sta ces, kad i najvecu stranku "opozicije" kroje iste ambasade kao nekada DS ...

telekom niti je vladino niti drzavno, nego nase ....

a sta je stvarno zabrinavajuce (i to nemogu biti samo uvjek isti stranacki pisci): ovdje ima jos uvjek citaoce koji vjeruju tim ljudima koji svake godine pricaju isti laz o infrastrukturi i koji su od 5. oktobra pokrali 50 miliardi dolara, sto je sad "nas" vanjski dug ...

возамо се таљигама

pre 14 godina

Путеви у Србији, каква апстракција... Молио бих господина Мркоњића и господина Динкића да се провозају мало по Банату, рецимо, од Ковина према Банатском Брестовцу...довољно је за видети и доживети(и преживети). То нису путеви, то нису ни рупе, то су ровови у које може да упадне скоро цео аутомобил! У општини Ковин као да је време стало, државу баш брига а покрајину поготово(битан им је био статут).
Ако чекамо да са парама од Телекома градимо и одржавамо путеве, благо нама. Ти новци ће се појести кад тад, неки путић ће се можда и направити, али шта ћемо када за 5-6 година то почне да пропада? Шта ћемо тада да продамо, сопствену кожу?

Zoran Radakovic

pre 14 godina

U Crnoj Gori sve prodali i ostao samo kamen al dođoše rusi i hoće da kupe i kamen,ali narod se pobuni i ode kod NJegoša i kaže mu:Vladiko nemoj prodavati kamen ostaće samo zemlja,a ko će je obrađivati???

divad

pre 14 godina

ako ovaj narod ostane latentan na ovaj javašluk koji rade sa NAŠIM telekomom...onda znajte da nikad ni bolje niste ni zaslužili i prekinite se više zaliti na druge!

Nemanja

pre 14 godina

A ko ce da gradi te puteve?
Da nece oni isti neimari koji oru ulice po Beogradu, i cija umetnicka dela imaju rok upotrebe svega par godina...posle cega su kolotrazi i rupe uzrocno-posledicna veza

Da ne spominjemo sveprisutnu korupciju, koju "dajmler" sluzbenici nisu resili, zahvaljujuci kojoj mozemo da ocekujemo fer utakmicu na tenderima

demi

pre 14 godina

Pa zar ovo revolucionarno sto je Vlada sada smislila nije ustvari drugi naziv za NIP? Druga stvar, ovi novi putevi koje najavljulju, pa njihova gradnja trajace par godina, jel tako, znaci recimo 200-300miliona evra godisnje ce se trositi od ovih para. Potrosice se novac i to je to. A sto drzava ne bi recimo uradila sledece, prodala Telekom za akcije Dojce Telekoma, pa da te akcije Dojce Telekoma prenese na taj posebni fond kao instituciju, pa da taj posebni fond iz dividende koju ce dobijati, ulaze u gradnju ovih puteva i to tako svake godine, to bi bilo recimo 100miliona evra. (5% na 2 milijarde evra - 40% Telekoma) Od akcize na benzin isplacujemo penzije, a od porodicnog srebra gradicemo puteve (inace korupcija ne postoji u gradnji puteva, samo ce opet Alpina da dobije posao) i tako ce novac od prodaje porodicnog srebra da ode austrijskim gradjevinskim firmama.

Milos

pre 14 godina

Uopste ne ulazeci u meritum stvari, ovo "putevi u rangu autoputeva" izazivaju jezu kod mene - to ce biti put poput onoga koji spaja BG i Batajnicu, zaista ima dve trake po smeru, povremeno mesta za zaustavljanje i sjajno ogranicenje brzine od 60km/h. I sta je tu onda unapredjenje u odnosu na stari novosadski put? Ja bih rekao nista, zato i dan danas idem kroz Zemun, barem se ne nerviram.

sliv56

pre 14 godina

Red je da se i Mrka malo OMASTI!!!
A da,razgovarao sam sa prijateljima o pokretanju akcije pred Skupstinom Srbije da se malim Opstinama gde ljudi registruju automobile,

svim vozacima izvrsi povracaj para datih za putarinu.

mmisa

pre 14 godina

Treba zaista biti ekstremno neobavesten pa verovati da ce vlast potrositi novac tamo gde govori. Na teritoriji koju nazivamo Srbija to se nikada nije desilo ili samo koliko da se naradu zamazu oci. Ako nam je iskustvo takvo a situacija u kojoj smo ce biti jos gora onda je jasno da ce Telekom "otici" kroz buzet na potrosnju, resavanje narastajucih socijalnih tenzija i ispunjenja uslova koje postavljaju davaoci kredita iz Evrope i sveta.

MUKNAVI

pre 14 godina

A gde je otisao novac od privatizacije,to nije pojela SEK-a nego Miskovic Alibaba,strane banke u kojima vi vrsljate, i tajkuneriji,a dali ste im vi koje su oni platili .Red je vec jednom da se pocne u Srbiji ,ozbiljno hapsiti,jer dosta je vise vasih obecanja ,demagogije i kradja,a nama ,sunovrata.

OGORČENI GRADJANIN

pre 14 godina

Koja je ovo ludačka Vlada!!! Zar se putevi ne finansiraju od akciza za gorivo i naplate putarina? Kakve veze ima Telekom sa drumskim putevima??? OVO JE NEČUVENO !!!! Krade se bre pa se više i ne krije !!!!!!!!

h

pre 14 godina

Ne moze na ovakav nacin.Prvo treba izdvojiti pristupnu mrezu iz preduzeca i ona se ne sme privatizovati jer treba omoguciti konkurenciju i drugima da se bave tim biznisom takodje, a tu je i bezbedonosno-prislusni-o-vojno-policijsko-komunikacioni aspekt.Drugo, treba omoguciti i drugim velikim igracima da mogu da ucestvuju a ne samo Dojce telekomu i njegovim satelitima (2 anonimusa) samo da bi se zadovoljila forma o 3 ucesnika.Dakle, omoguciti i ruskom MTS-u, France telekomu, Kineskim operaterima i sl.I na kraju najvaznije, novac uloziti ali zaista uloziti u GRADNJU energetskih kapaciteta tj termo i hidroelektrane jer su one jedino profitabilnije od telekomunikacija.

Nikola

pre 14 godina

Prodaje se celokupna telekomunikaciona infrastruktura zbog par putica koji verovatno nikad nece biti ni zavrseni nego radjeni malo pred izbore i daje se profit od 1.2 milijardi eura strancu na koriscenje od sad pa do vecnosti.
Nemoj posle da bude Sloba ili Knez Lazar kriv kad vrlo uskoro budemo ziveli africkim standardom iz kojeg necemo izvuci jer necemo imati cime.

Ogorcen

pre 14 godina

Vi ste ozbiljna medijska kuca i ne bi trebalo da objavljujete ovakve lazi i propagandu! Tako su parama od prodaje Mobtela gradili sve i svasta i na kraju nista ne sagradise. Kad god nesto prodaju za velike pare oni se ubise od gradnje puteva a putevi nikada gori. Svake godine asfaltiraju iste ulice i puteve jer izgleda koriste neki asfalt koji traje samo godinu dana. Imamo najskuplju putarinu u Evropi i najlosije puteve! Gde idu te pare od putarine??? Zasto placamo najskuplje gorivo na svetu (a najlosije), gde idu pare od akcize na gorivo??? Gde idu pare od silnih registracija vozila??? Vise su se smucili i bogu i narodu sa tim bestidnim lazima i lopovlukom i zato kada daju takve bestidne izjave molim vas da ih ignorisete ako vec necete da im, kroz tekstove ili emisije, date ono sto su zasluzili.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Lazi. Kao i do sada novac od rasprodaje drzavne svojine ce ici u dzepove lopova i u popunjivanje rupa u budzetu koje su nesposobnjakovici napravili.

Za nedelju dana su progurali ceo proces, od razmatranja do finalne odluke. Tek toliko brzo da se narod ozbiljno ne upita.

acaa

pre 14 godina

Ja sam za to da mi inajmimo drzavu ili prodamo isto. Mislim sta je to drzava kada su vlasnici svih velikih sistema stranci. Nis, Telekom, pa Elektroprivreda jos malo. Drzava je samo aparat koji trosi novac svih nas da bi postojala bez ikakvog vidnog razloga koji i sami nebismo mogli imati. ako je sve privatizovano ionako, pa privatizumo i drzavu. Mi neznamo da vladamo, nismo drzavnicki nastrojeni. Pokradosmo sve iznutra izvana sve zivo.

nazalost sam Srbin

pre 14 godina

zaista mi je muka kada gledam ovaj prilog o prodaji telekoma.nasi ministri tako su srecni,tako uzivaju u svemu tome kao da smo najjaca sila na svetu i kupujemo sve sto pozelimo a umesto toga bi trebalo biti bar malo dostojanstveni i trebalo bi da se ponasaju bar malo zalosnije,onako kakva je bar situacija u srbiji.a situacija je takva kao da je umro neki clan porodice,glava kuce i sada svi kao da ga zale a jedva cekaju da se domognu svog dela kolaca.jos nam je ostao eps,da i njega sahranimo,da neko dobije ponesto od njega (videcemo u testamentu) a mi cemo uraditi par putica po kojima nazalost za par godina nece imati ko da se vozi niti da ide.kako neko da formira porodicu u srbiji,da radja decu kad u srbiji nista sto vredi nece da postoji.posle telekoma i epsa na redu ce doci i srbija,prodavacemo verovatno po geografskim paralelama,pocev naravno od juga zemlje.
sada cemo slusati koji ce se puteljci raditi,a sa druge strane ce rasti nezaposlenost,nece se praviti nove fabrike...bice sve vise nezaposlenih.
naravno-par vesti o davanju povoljnih kredita narodu,par peteva i vrpca koji ce se po nekoliko puta presecati i nas narod ce imati bolju buducnost,jos kad im padne nekih 200 eura od akcija(mozda,svih ukupnih),joj kako smo mi glup i neobrazovan narod.( kad se samo setim one cuvene emisije na pinku sa novinarkom jordovic i ministrom dinkicem kada su najavljivali kako ce nam svima pasti po 1000 eura sa neba,uzas,uzas.nasta mi padamo,dokle cemo vise,ma uvek cemo,takvi smo, plitki,povodljivi,lakomisleni,nema gorih,nazalost

Zoran - Brzi

pre 14 godina

Telekom na prodaju, novac za puteve HA,HA,HA SVAKA CAST ZA NASLOV JEL TO NEKI VIC???
A Cvetković neki dan kaze pare od prodaje ce ici u neki fond za mlade???Ko koga ovde zeza?Mada bio je nesto sanjiv i jedva je pricao kad je davao tu izjavu(Cvetkovic).

Miroslav

pre 14 godina

Pare je pametnije uloziti u reformu penzionog sistema, posto bi to bilo dugorocno resenje jednog ozbiljnog problema. To bi uradila vlast koja razmislja o durogocnoj dobiti.
I ulaganje u zeleznicu i rekonstrukcija mreze pruga izmedju vecih gradova u Srbiji je takodje dobro resenje, za privredu bitnije od autoputeva, a ako se rekonstruisu pruge po evropskih standardima, najzad bi se putnici vratili u zeleznicu.
Takodje, izgradnja podzemne zeleznice u prestonici je dobro resenje, posto bi povecala konkurentnost Beograda kao ekonomskog motora Srbije, donela dugorocne ustede i modernizacuju grada.
Ne znam sta ce nam autoputevi pored koridora 10. Tamo nema saobracaja koji bi ih isplatio, a nemamo ni more da to nadoknade turisti tokom leta.

Pancevac_2

pre 14 godina

@Pancevac
"el ste slusali Prokopijevica u danasnjem pescaniku?"

A da li ste slusali juce Branka Dragasa na Fokusu ? Isti ili slican katastroficni scenario kao i Prokopijevic danas !

gandalf

pre 14 godina

nekada je kruzio zanimljiv vic po netu, a vezan za izgradnju srpskih puteva, koji je glasio otprilike ovako...
otisao srpski ministar kod italijanskog u posetu, kad tamo, domacin auto od 100.000 eura, bazeni, avioni, kamioni..
pita ovaj "nas" kolegu, pa kako covece napravio sve ovo.
ovaj italijan odgovori, pa radili smo autoput, pa smo malo ustedeli na materijalu, malo ovde, malo onde, i eto sakupilose...
posle par godina uzvrati "nas" ministar kolegi gostoprimstvo, kad tamo, ovaj auto od 200.000eura, privatni avion, avioni, kamioni...
italijan upita domacina, odakle me sve ovo...
domacin ga izvede na terasu i upita, vidis li onaj autoput?
covek gleda, gleda, i rece...
pa ne vidim nista, kakav autoput?
domacin mu odgovori:
e, pa odatle...
:)
samo me zanima, sta bi li djindjic rekao za ovaj potez, ako ih to uopste zanima...

Zoran

pre 14 godina

Prodajete sve sto pre dok ste jos ovde, barem budite fer pa kazite kad ce te i nas gradjanje SRBIJE prodati pa da znamo ciji smo robovi. S R A M O T A

Ivan

pre 14 godina

:) Pa od 2000te godine uzeto je na razna zaduzivanja 70 milijardi dolara. Takodje je prodato ko zna koliko preduzeca za mnogo milijardi ili desetina milijardi dolara u sumi.

Sta su uradili za te pare? :)

Pa za 1 milijardu moze da se uradi 1000km autoputa ili 10 mostova, ili 500km autoputa i 5 mostova.

Da postoji samo jedan bedan most od Zemuna do Borce za ovih 10 godina automobili bi ustedeli vrednost tog mosta u potroshenom benzinu - koliko bi to skratilo i olaksalo saobracaj. Naselje preko reke bi niklo, napravila bi se nova radna mesta i bla i bla i bla...

Sram vas bilo mili nashi politicari... :(

DrBrain

pre 14 godina

A zasto pare od Telekoma za puteve???
A gde su pare od putarina, akciza za gorivo, tehnickih pregleda i registracije???? Pa znate li koliko je to para mesecno?

Nenad, Skopje

pre 14 godina

I po cenu revolucije ne dajte da se prodaju i prenosne veze, t.j. telefonski kablovi koji dolaze do vasih kuca! Znate li sta ce da vam se desi ako Dojce Telekom kupi i prenosne veze? Znaci ce da u buducnosti nikakvog ozbiljnog konkurentskog igraca u fiksnoj telefoniji ne ce te imato i Dojce Telekom ce ostati monopolist. Jer svaki zainteresovani subjekt da otvori fiksnu telefonsku kompaniju u Srbiji mora ce da omoguci da se od njegovih brojeva mogu pozivati i brojevi pretplatnika Telekoma, kojih ce logicno biti i najvise. I Telekom ce im ponuditi da konekciju sa njegovim brojevima ostvare recimo za 2 dinara minut, a unutar Telekoma pretplatnici ce moci da se nazivaju za 1 dinar. To ce posebno brutalno biti izrazeno kada recimo Vlada Srbije raspise tender za davanje telefonskih usluga javnoj administraciji. To je veliki broj korisnika od kojih se dobija i velika pretplata. Posto ce Dojce Telekom imati i transportnu mrezu, jasno je da ce dati najpovoljniju ponudu i biti izabran. U takvim uslovima niko ne ce da napusta Telekom, a mogucnost da zazivi ozbiljni fiksni operater bice nemoguce jer sa takvim cenama nece moci da privuce pretplatnike i da opstane. To se nama u Makedoniji desilo jer smo prodali i infrastrukturu Nemcima. Ucite na nasim greskama. Prenosne mreze moraju ostati drzavne i da na njih imaju pravo svi buduci operateri po istoj ceni i uslovima!!! Ako to uspesno odigra Srpska vlada, za drugo nemate sta strahovati, ali u tom slucaju nisam siguran da ce Dojce Telekom bas biti zainteresovan da kupi Telekom, jer su oni navikli da ostavruju veliki profit u uslovima monopola u balkanskim banana drzavama. Osim toga, Srbija ima jako komotnu poziciju da diktira i ucenjuje Dojce Telekom, jer su Nemci vec prisutni u Makedoniju, Grcku, Crnu Goru, Madjarsku i Hrvatsku i jasno je njima sta dobijaju ako u taj sistem ukljuce i Srbiju, pola Bosne i celu Crnu Goru. Ceo region je njihov. Sa druge strane, po nijednoj ceni ne bi zeleli u sve ove tri drzave, gde posluje srpski Telekom da im se uvuce konkuretsnki telekom iz Francuske, Engleske, Rusije ili neke cetvrte drzave. Mislim da B92 treba da istrazi kako se vrsila privatizacija telekoma u susedstvu i da upozna srpske gradjane kakvi su prljavi igraci bili Dojce Telekom na slucaju Makedonije, a verujem nista bolje nisu se poneli i u ostalim drzavama regiona.

Mitar

pre 14 godina

U pozadini je napor crnogorskog lobija da se gradi auto put prema crnoj gori...
Tadic je vec rekao da je to "..istoriski san koji smo sanjali poslednjih decenija ...???!!!@)
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=413599

Ovih dana se ocekuje da predamo i ponudu za kupovinu Luke Bar (plitka nerentabilna, zastarela oprema, visak zaposlenih, bez prilazne infrastrukture) i obecanje NJIHOVIH politicara Mrkonjica, Tadica i ostalih da cemo izgraditi prugu i auto put do CrneGore ...

NARAVNO, poreski obveznici Srbije sve ovo treba da plate ...

Potpisimo peticiju protiv ulaganja naseg novca u razvoj CrneGore : www.usrbiji.com/peticija.aspx

doktor

pre 14 godina

Bio sam juce u jednu poslovnicu Telekoma, nisam ulazio neko vreme u tu poslovnicu i juce ja gledam i ladno 10 njih rade, 10 racunara, posto nije bilo predvidjeno toliko njih, tako su ih zbili, da oni monitori udaraju jedan o drugi. U poslovnici ja i jos jedan covek, znaci njih 10 je potrebno da bi usluzilo nas dvojicu. Poslovi su ovako podeljeni, 4 rade prodaju i korisnicki servis za mts, 2 rade korisnicki servis i gasenje brojeva mts, 2 rade fiksnu, 2 adsl. Kasnije sam usao u Telenor, bas me je interesovalo koliko njih ima i bilo ih je dvoje. Znaci u Telekomu je radilo 6 njih, samo mobilnu, a u Telenoru njih 2. Bice tu zanimljivo kada ih kupi Dojce, pa krene da deli otkaze. Sede oni u poslovnici i cekaju da prodje dan, i prime vecu platu od jednog doktora.