Ponedeljak, 22.03.2010.

22:51

Subotić o Miškoviću, Beku i Šariću

Sa Darkom Šarićem upoznao me je sin Miroslava Miškovića, kaže Stanko Subotić Cane za podgoričku televiziju In.

Izvor: B92

Subotiæ o Miškoviæu, Beku i Šariæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Zorica

pre 14 godina

Sad je jasno kako se to radi. Prvo korumpirani politicari promene zakon da onemoguce stranog investitora, onda se "pojavi" dvojac i kao kupi, pa preproda i napravi milionski profit. Na bojazan da ce neko ko je sticajem okolnosti upoznat sa igrom poceti da prica, taj se ima ukloniti, sto pretnjom hapsenjem (za to imaju svoje koji stavljaju na poternice koga im se hoce), a verovatno i drugim nacinima eliminacije. Poternica je za pocetak odlicna stvar. Cuti Radulovic, cuti Karic, ko zna ko jos. Dokumentacija uz poternicu bas i ne mora da bude neka jer po njima bi valjda bili uhapseni Subotic u Moskvi, Karic u Moskvi ili vec negde, Radulovic i Spaniji ili vec negde itd.

Naravno da je onaj kome stavis do znanja da nema sanse da mu vratis pozajmljeni novac najveca pretnja da ce progovoriti. Najbolje je prvo od njega napraviti kriminalca pa ce tako sve njegove izjave biti "samo izjave onog sa poternice".
Pitam se uzgred da nije Pukanic mozda otkrio da je bio zloupotrebljavan da objavljuje nesto sto bas i nije bilo tacno? Da je bilo netacno ono sa Djindjicem kao glavnim svercerom cigareta svima je vec jasno.

Do skoro mi je bilo zao sto ovde ne zivi neki obrazovaniji svet koji ume logicki da razmislja, ali komentari na ovu vest me demantuju. Zivi ovde pametan narod. Ima za nas nade.

UruRuck

pre 14 godina

Znaci, zivis u Francuskoj 25 godina i ,onda, mora da imas 200 miliona evra?!
Pa , koliko, tek novca imaju oni Francuzi koji tamo zive generacijama?!?
E, tuzna Srbijo ...

Тигрица

pre 14 godina

''Sa Darkom Šarićem upoznao me je sin Miroslava Miškovića.''
Некако ми се јавља да ће ово бити 'олакшавајућа' околност: дете младо, неискусно...

Ovce Vs Dzobani

pre 14 godina

...
Sto dozivate Tadica, Dinkica? Pa i ako bi reagovali na ove tvrdnje i bilo sta rekli protiv imenovanih stetocina, time bi izvrsili politicko samoubistvo i verovatno porucili atentat na same sebe. Nas "politicki" vrh cine profi glumci & psiholozi koji su odlicno placeni od strane Miska i Miskolikih kako bi svakoga dana "trovali" mozak(?)gradjana Srbije. Ovo je SRBIVUD (The Srbywood), a ti si samo gledalac perfektno rezirane sapunice. Ti zivis njihove lazi, radis za njih kako bi oni uzivali, u tebi je ostalo toliko snage da procitas ove komentare i da u tragovima osetis prezir prema robovlasnicima. Ne postoji bolja paralela Srbiji od Matrix-a. Nije problem u njima (lopovima, zlocincima), problem zivi u nama. Ne pruzamo otpor vise, ne bunimo se kako dolici slobodnom coveku, mi smo poslusno stado koje jos uvek pase po padinama Kosova i Metohije u izgubljenim koridorima vremena. Alo bre! Budjenje, umivanje...!

Asteriks

pre 14 godina

Ako napori za zaustavljanje ove afere i njeno zataškavanje, ne urode plodom, lako se može desiti da se ponovo otvore nepoznanice iz marta 2003. Sve to ima iste korene, a, izgleda da ima i istih ljudi. No izgleda da ovo društvo sada nema nikoga ko bi se mogao suprotstaviti vlasnicima države...

mladen

pre 14 godina

Bez obzira na sve, ovaj covek je prvi u Srbiji koji je postavio pitanje: otkud ljudima koji proizvode 10% svega u Srbiji taj kapital? Odavno je bilo vreme da se postavi to pitanje, mislim da je njegov slucaj ipak manje bitan od tog pitanja.

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

DOKAZ DA JE KORUPCIJA ZAJEDNICKI ZLOCINACKI PODUHVAT
Vlada Srbije je odlucila da povracaj imovine oduzete od gradana posle Drugog svetskog rata izvrši uglavnom u vidu državnih obveznica. "Odlucili smo se za kompenzaciju i to uglavnom u vidu vrednosnih papira kako bi se izbegle komplikacije koje nosi restitucija u naturi. "Vracanje imovine u naturi je, kako smo zakljucili, vrlo ograniceno i Zakonom o prostornom planiranju koji je usvojen prošle godine", navode Novosti (!) pozivajuci se na izvor iz Vlade Srbije.

Ovakvim nazovi zakonom Vlada ce tako legalizovati zlocin pocinjen posle Drugog svetskog rata nad gradjanima Srbije pa ce gradjanima, umesto vracanja u naturi otete im imovine, drzava uruciti bezvredne papire koje ce moci da naplate na kukovo leto! Ili kad na vrbi rodi grozdje!

Zakonom nije naglaseno ali se podrazumeva da ce se tudje imovine, uz pomoc korumpiranih politicara, opet dokopati tajkuni i ostali kriminalni, duvanski i narko karteli koji su vec vlasnici pola drzave Srbije. Izvor iz Vlade ne navod da li ovaj korupcionaski zakon pise neko iz Vlade, da li su ga napisali tajkuni i dostavili ga Vladi Srbije na usvajanje, ili se opet radi o zajednickom zlocinackom poduhvatu?
A radi se!

kiza

pre 14 godina

A onomad ispade da su Dusan Spasojevic Siptar i Mile Lukovic Kum ubijeni zbog pruzanja otpora prilikom hapsenja. Sta su tek oni imali da kazu!

Mikan

pre 14 godina

A sta kazu Misa i Misko, zasto cute? Cane je svoje rekao gde je druga strana? Nece se nikad ni oglasiti, malo se slegne prasina, napravi se nova afera i po starom srpskom obicaju sve padne u zaborav. Ala nas neko ovde pravi budalama! Mi smo odavno zreli za protektorat drzavu posto smo je sami potuno upropastili.

Dokle ovako?

pre 14 godina

G. Subotic je izneo ozbiljne optuzbe za kriminalne rabote...G. Miskovic i g. Beko su se dakle prestavljali kao Vlada Srbije? i prodali drzavno dobro mimo berze i na klasicnoj korupciji zaradili milione. Tuzilastvo za org. kriminal treba da istrazi poslovanje ova 3 gospodina i ako je istina da ih privede pravdi. PS g. Suboticu ne smeta sto je ucestvovao u krimilnalnom delu velekorupcije vec sto su ga "ortaci izradil"i za njegov deo.

Pero

pre 14 godina

Ovo je jedinstvena prilika da drzava pokaze da li sme ili ne sme da se suprotstavi tajkunima, ali niko ne pominje da zeli da pozove Miskovica i Beka na informativni razgovor, ne ako smo svi ravnopravni, zasto se to ne dogodi? A u celoj prici imam utisak da Cane najmanje laze.

Radomir

pre 14 godina

Za nas kao društvo je najporaznija mogućnost da je tačna Subotićeva tvrdnja da je sve namešteno, da on nema nikakav problem da na sudjenju dokaže da nije učestvovao u švercu, i što do sada sve ukazuje da sudjenje nikada nije ni bio cilj, nego hapšenje. Treba li da se setimo hapšenja sudija privrednog suda, diskvalifikacije sudija, reizbora sudija. Tragedija ako se ispostavi da nam je Subotić otvorio oči! Šta dalje? Ko?

Mirko

pre 14 godina

Jedino u čega sam siguran je da smo posebna država sa svojim integritetom. A koliko smo država kao i druge države, tu sam skeptičan, jako skeptičan, na žalost.

borislav

pre 14 godina

Sve je to ista liga. Politicari i privrednici, svi su mafijasi i kriminalci, svi su dobri medjusobno, dodju jedan drugom milione evra... a mi, goli narod, zhuchimo se jedni na druge zbog ideja, ideologija, religije i porekla.

Vesna

pre 14 godina

Oni bi da Miskovic, Cane , Saric i Beko imaju revizore... E pa gospodo nece moci, kada ih nemate ni Vi! Nego pokrite se usima i cutite. Tamo gde nema pravne drzave ima mnogo Miskovica i Sarica. A nadali smo se da ce sve biti drugacije posle 2000g. Vise se ne mozete vaditi na Slobu Milosevica!

CCCC

pre 14 godina

I posle se čudimo zašto stranci ne žele da ulažu u našu privredu!!! Koja privreda, bre! Srbija je u rangu Gvineje-Bisao, Nigerije i ostalih 100% korumpiranih država.
Neka nam je Bog u pomoć!

Pobesnela Dorćolka

pre 14 godina

Auuuu, ljudi, Miškovićev sin upoznao Caneta sa Šarićem, fino neko dete taj Marko!
Ali, na stranu "tatin sin", mene samo zanima da li neko SME JAVNO da postavi par pitanja Miškoviću i Beku? Ako se to ne dogodi, dogodiće se NAROD!!!
Uzgred, Telekom NE SME biti prodat dok traje ovaj tektonski poremećaj u Srbiji...! Za naše političare Cosa Nostra je mala beba, nažalost!!!

BONDJORNO

pre 14 godina

Ma koliko sam sa rezervom prihvatio prve njegove izjave,
toliko me sada ova uverava da je mozda on u pravu.Puno je detalja koji mogu da posluze onima koji obavljaju ove poslove.Svojevremeno je gos.Karic ljut i rezigniran rekao:PA DOSTA BRE SAM TIM PARTIJAMA DAVAO I NECU VISE,ali je zato morao da ode van zemlje.
U prethodnom javljanju gos.Subotic je u brk skresao gos.Medojevicu da se oni ipak dobro poznaju i da on,Medojevic,ima njegov mobilni telefon.Medojevic je to mudro progutao,ali bez odgovora.
Sada je na vladi i policiji da ovo zamrseno klupko vec jednom pocne da resava.

izborko

pre 14 godina

Auu Cane pretera ga.Sad ti bas ne veruju previse da te sa Saricem upoznao 25 godina mladji,Miskovicev sin.Da si bilo kog drugog rekao ok,ali ovo bas nam i ne pije vodu.Pljujes po Misku,pretis a ovamo druzis se sa njegovim sinom koji te upoznaje sa Saricem.Providno,sta mislis?

Marina K

pre 14 godina

Ovi Slobini biznismeni su strava. Prvo su prograbili sve sto im je dato u Srbiji i sad im je malo pa su poceli da se "kolju" izmedju sebe. Sta ti je gramzivost. Nikad dosta. U svakom slucaju, svi su isti. Narodu je najpametnije da ne staje ni na ciju stranu vec da ceka kako sakali ovo sami izmedju sebe da rese. Drzava je ocigledno nemocna da nesto uradi. Gradjani treba uvek da znaju da ovi biznismeni ne placaju porez u Srbiji, vec na Kipru, u Svajcaraskoj itd. Znaci od njih nema nikakve koristi.

aconi

pre 14 godina

smesno, bas ce miskovic da pozajmi od nekoga 20ak miliona... ko da on nema te pare, pa to je za njega smesna cifra, tezak je stotine miliona.

Srbija u EU

pre 14 godina

http://www.rtvin.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2653:intervju-sa-stankom-subotiem&catid=2:tekst&Itemid=13
Ovo je link gde se moze procitati ceo intervju.
Canetova fioka prvi deo je progovorila , i tu pored pomenute dvojice pominje i cuvenog doktora pravnih nauka sa, kako je on naveo, crnogorskom ekipom koju cine Rade Bulatovic i Aleksandar Nikitovic.
U Srbiji vise nista nece biti isto izgleda da ce morati da dodje vreme za polaganje racuna.
Dosta je 65 godina izivljavanja UDBO mafije nad srpskim stanovnistvom.

Sprega mafije i države

pre 14 godina

"Tresla se gora, rodio se miš", tako će da završi i ova "hajka" na "Žapca" alias Cane Subotić?!
Jer su svi "veliki igrači" stekli svoj "prvi milion", a kasnije i "čitavo bogastvo" u saradnji sa državom (DB)?!
Npr. kada su od "Gazda Jezde" tražili da plati carinu na uvezenu naftu, odgovorio je, da "ne može dvaput da plaća isto, kada je već platio 'dozvolu za uvoz' u Vladi"?!
Koliko su, nakon toga, a naročito, posle "petog oktobra" naplaćali se "siroti tajkuni", teško je zamisliti, kao i da li "drže u džepu" svakog, iole, uticajnog, bilo u "poziciji ili opoziciji", za svaki slučaj, jer "demokraska vlast" lako je promenjiva na vanrednim izborima?!

Milos

pre 14 godina

Aman vise Tadicu i Dacicu jel vidite vi uopste sta se desava???

Pohapsite sve te "biznismene", barem one koji su jos u zemlji, pa kad se dogovore ko je za sta kriv, onda da im posteno sudimo!

Narodu je dogorelo ovakve izjave su samo kapi u prepunoj casi a kad se prelije casa bice kasno za vas!

Uzmite se u pamet dok je vreme!!!

krupne stvari

pre 14 godina

Kažu da svaka država ima mafiju. Ako je ovu točno što Subotić navodi onda je u Srbiji mafija imala državu odnosno vladu. Sada da vidimo snagu i nezavisnost državnog tužilaštva na djelu. Na ovome pada ili prolazi opstojnost demokracije.

Dusan

pre 14 godina

Promenili zakon dan pre izlaska akcija, uzeli 26 miliona eura za akcije Novosti, a platili 8 miliona. Razliku od skoro 20 miliona eura su zadržali... Tadiću, evo ti šanse da se dokažeš da ozbiljno misliš da udariš na organizovani kriminal. CELA SRBIJA ĆE TE PODRŽATI (sem šačice kriminalaca)!! U suprotnom, kriminalci će te smeniti kroz godinu/dve...

Goran Vučković

pre 14 godina

Na neki način scenario se ponavlja...
Seti te se priče sa zemunskim klanom!
Tada je deo zainteresovanih, državnih institucija , UBPOK , uspeo da ubedi jednog osvedočenog kriminalca, Čumeta (u ovom slučaju Subotića), da svedoči protiv svojih nekadašnjih pajtaša, a u tom trenutku najopasnijih neprijatelja, Šiptara i Kuma, u zamenu za oprost grehova. Toj dvojici su dojavili šta se dešava, i oni su preko raznih medija, iznošenjem vrlo često i istinitih informacija, pokušavali da diskredituju budućeg zaštićenog svedoka, a sve u cilju argumenta "vidite koga su doveli da svedoči protiv nas, kriminalca!".

Zanimljivo, videćemo šta će da se desi...

sasa jokic

pre 14 godina

Ovo mi vec lici na miskovica i Beka. Piajte Zorana Jankovica sta su njemu radili oko kupovine "C Marketa" od strane merkatora, malte ne isti scenario. Drzava mora da ih pohapsi, ili ce Oni sve nas!

sasa jokic

pre 14 godina

Ovo mi vec lici na miskovica i Beka. Piajte Zorana Jankovica sta su njemu radili oko kupovine "C Marketa" od strane merkatora, malte ne isti scenario. Drzava mora da ih pohapsi, ili ce Oni sve nas!

Goran Vučković

pre 14 godina

Na neki način scenario se ponavlja...
Seti te se priče sa zemunskim klanom!
Tada je deo zainteresovanih, državnih institucija , UBPOK , uspeo da ubedi jednog osvedočenog kriminalca, Čumeta (u ovom slučaju Subotića), da svedoči protiv svojih nekadašnjih pajtaša, a u tom trenutku najopasnijih neprijatelja, Šiptara i Kuma, u zamenu za oprost grehova. Toj dvojici su dojavili šta se dešava, i oni su preko raznih medija, iznošenjem vrlo često i istinitih informacija, pokušavali da diskredituju budućeg zaštićenog svedoka, a sve u cilju argumenta "vidite koga su doveli da svedoči protiv nas, kriminalca!".

Zanimljivo, videćemo šta će da se desi...

Dusan

pre 14 godina

Promenili zakon dan pre izlaska akcija, uzeli 26 miliona eura za akcije Novosti, a platili 8 miliona. Razliku od skoro 20 miliona eura su zadržali... Tadiću, evo ti šanse da se dokažeš da ozbiljno misliš da udariš na organizovani kriminal. CELA SRBIJA ĆE TE PODRŽATI (sem šačice kriminalaca)!! U suprotnom, kriminalci će te smeniti kroz godinu/dve...

Srbija u EU

pre 14 godina

http://www.rtvin.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2653:intervju-sa-stankom-subotiem&catid=2:tekst&Itemid=13
Ovo je link gde se moze procitati ceo intervju.
Canetova fioka prvi deo je progovorila , i tu pored pomenute dvojice pominje i cuvenog doktora pravnih nauka sa, kako je on naveo, crnogorskom ekipom koju cine Rade Bulatovic i Aleksandar Nikitovic.
U Srbiji vise nista nece biti isto izgleda da ce morati da dodje vreme za polaganje racuna.
Dosta je 65 godina izivljavanja UDBO mafije nad srpskim stanovnistvom.

Pobesnela Dorćolka

pre 14 godina

Auuuu, ljudi, Miškovićev sin upoznao Caneta sa Šarićem, fino neko dete taj Marko!
Ali, na stranu "tatin sin", mene samo zanima da li neko SME JAVNO da postavi par pitanja Miškoviću i Beku? Ako se to ne dogodi, dogodiće se NAROD!!!
Uzgred, Telekom NE SME biti prodat dok traje ovaj tektonski poremećaj u Srbiji...! Za naše političare Cosa Nostra je mala beba, nažalost!!!

Vesna

pre 14 godina

Oni bi da Miskovic, Cane , Saric i Beko imaju revizore... E pa gospodo nece moci, kada ih nemate ni Vi! Nego pokrite se usima i cutite. Tamo gde nema pravne drzave ima mnogo Miskovica i Sarica. A nadali smo se da ce sve biti drugacije posle 2000g. Vise se ne mozete vaditi na Slobu Milosevica!

borislav

pre 14 godina

Sve je to ista liga. Politicari i privrednici, svi su mafijasi i kriminalci, svi su dobri medjusobno, dodju jedan drugom milione evra... a mi, goli narod, zhuchimo se jedni na druge zbog ideja, ideologija, religije i porekla.

CCCC

pre 14 godina

I posle se čudimo zašto stranci ne žele da ulažu u našu privredu!!! Koja privreda, bre! Srbija je u rangu Gvineje-Bisao, Nigerije i ostalih 100% korumpiranih država.
Neka nam je Bog u pomoć!

Milos

pre 14 godina

Aman vise Tadicu i Dacicu jel vidite vi uopste sta se desava???

Pohapsite sve te "biznismene", barem one koji su jos u zemlji, pa kad se dogovore ko je za sta kriv, onda da im posteno sudimo!

Narodu je dogorelo ovakve izjave su samo kapi u prepunoj casi a kad se prelije casa bice kasno za vas!

Uzmite se u pamet dok je vreme!!!

BONDJORNO

pre 14 godina

Ma koliko sam sa rezervom prihvatio prve njegove izjave,
toliko me sada ova uverava da je mozda on u pravu.Puno je detalja koji mogu da posluze onima koji obavljaju ove poslove.Svojevremeno je gos.Karic ljut i rezigniran rekao:PA DOSTA BRE SAM TIM PARTIJAMA DAVAO I NECU VISE,ali je zato morao da ode van zemlje.
U prethodnom javljanju gos.Subotic je u brk skresao gos.Medojevicu da se oni ipak dobro poznaju i da on,Medojevic,ima njegov mobilni telefon.Medojevic je to mudro progutao,ali bez odgovora.
Sada je na vladi i policiji da ovo zamrseno klupko vec jednom pocne da resava.

Marina K

pre 14 godina

Ovi Slobini biznismeni su strava. Prvo su prograbili sve sto im je dato u Srbiji i sad im je malo pa su poceli da se "kolju" izmedju sebe. Sta ti je gramzivost. Nikad dosta. U svakom slucaju, svi su isti. Narodu je najpametnije da ne staje ni na ciju stranu vec da ceka kako sakali ovo sami izmedju sebe da rese. Drzava je ocigledno nemocna da nesto uradi. Gradjani treba uvek da znaju da ovi biznismeni ne placaju porez u Srbiji, vec na Kipru, u Svajcaraskoj itd. Znaci od njih nema nikakve koristi.

krupne stvari

pre 14 godina

Kažu da svaka država ima mafiju. Ako je ovu točno što Subotić navodi onda je u Srbiji mafija imala državu odnosno vladu. Sada da vidimo snagu i nezavisnost državnog tužilaštva na djelu. Na ovome pada ili prolazi opstojnost demokracije.

Mikan

pre 14 godina

A sta kazu Misa i Misko, zasto cute? Cane je svoje rekao gde je druga strana? Nece se nikad ni oglasiti, malo se slegne prasina, napravi se nova afera i po starom srpskom obicaju sve padne u zaborav. Ala nas neko ovde pravi budalama! Mi smo odavno zreli za protektorat drzavu posto smo je sami potuno upropastili.

Sprega mafije i države

pre 14 godina

"Tresla se gora, rodio se miš", tako će da završi i ova "hajka" na "Žapca" alias Cane Subotić?!
Jer su svi "veliki igrači" stekli svoj "prvi milion", a kasnije i "čitavo bogastvo" u saradnji sa državom (DB)?!
Npr. kada su od "Gazda Jezde" tražili da plati carinu na uvezenu naftu, odgovorio je, da "ne može dvaput da plaća isto, kada je već platio 'dozvolu za uvoz' u Vladi"?!
Koliko su, nakon toga, a naročito, posle "petog oktobra" naplaćali se "siroti tajkuni", teško je zamisliti, kao i da li "drže u džepu" svakog, iole, uticajnog, bilo u "poziciji ili opoziciji", za svaki slučaj, jer "demokraska vlast" lako je promenjiva na vanrednim izborima?!

Pero

pre 14 godina

Ovo je jedinstvena prilika da drzava pokaze da li sme ili ne sme da se suprotstavi tajkunima, ali niko ne pominje da zeli da pozove Miskovica i Beka na informativni razgovor, ne ako smo svi ravnopravni, zasto se to ne dogodi? A u celoj prici imam utisak da Cane najmanje laze.

Dokle ovako?

pre 14 godina

G. Subotic je izneo ozbiljne optuzbe za kriminalne rabote...G. Miskovic i g. Beko su se dakle prestavljali kao Vlada Srbije? i prodali drzavno dobro mimo berze i na klasicnoj korupciji zaradili milione. Tuzilastvo za org. kriminal treba da istrazi poslovanje ova 3 gospodina i ako je istina da ih privede pravdi. PS g. Suboticu ne smeta sto je ucestvovao u krimilnalnom delu velekorupcije vec sto su ga "ortaci izradil"i za njegov deo.

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

DOKAZ DA JE KORUPCIJA ZAJEDNICKI ZLOCINACKI PODUHVAT
Vlada Srbije je odlucila da povracaj imovine oduzete od gradana posle Drugog svetskog rata izvrši uglavnom u vidu državnih obveznica. "Odlucili smo se za kompenzaciju i to uglavnom u vidu vrednosnih papira kako bi se izbegle komplikacije koje nosi restitucija u naturi. "Vracanje imovine u naturi je, kako smo zakljucili, vrlo ograniceno i Zakonom o prostornom planiranju koji je usvojen prošle godine", navode Novosti (!) pozivajuci se na izvor iz Vlade Srbije.

Ovakvim nazovi zakonom Vlada ce tako legalizovati zlocin pocinjen posle Drugog svetskog rata nad gradjanima Srbije pa ce gradjanima, umesto vracanja u naturi otete im imovine, drzava uruciti bezvredne papire koje ce moci da naplate na kukovo leto! Ili kad na vrbi rodi grozdje!

Zakonom nije naglaseno ali se podrazumeva da ce se tudje imovine, uz pomoc korumpiranih politicara, opet dokopati tajkuni i ostali kriminalni, duvanski i narko karteli koji su vec vlasnici pola drzave Srbije. Izvor iz Vlade ne navod da li ovaj korupcionaski zakon pise neko iz Vlade, da li su ga napisali tajkuni i dostavili ga Vladi Srbije na usvajanje, ili se opet radi o zajednickom zlocinackom poduhvatu?
A radi se!

mladen

pre 14 godina

Bez obzira na sve, ovaj covek je prvi u Srbiji koji je postavio pitanje: otkud ljudima koji proizvode 10% svega u Srbiji taj kapital? Odavno je bilo vreme da se postavi to pitanje, mislim da je njegov slucaj ipak manje bitan od tog pitanja.

kiza

pre 14 godina

A onomad ispade da su Dusan Spasojevic Siptar i Mile Lukovic Kum ubijeni zbog pruzanja otpora prilikom hapsenja. Sta su tek oni imali da kazu!

Ovce Vs Dzobani

pre 14 godina

...
Sto dozivate Tadica, Dinkica? Pa i ako bi reagovali na ove tvrdnje i bilo sta rekli protiv imenovanih stetocina, time bi izvrsili politicko samoubistvo i verovatno porucili atentat na same sebe. Nas "politicki" vrh cine profi glumci & psiholozi koji su odlicno placeni od strane Miska i Miskolikih kako bi svakoga dana "trovali" mozak(?)gradjana Srbije. Ovo je SRBIVUD (The Srbywood), a ti si samo gledalac perfektno rezirane sapunice. Ti zivis njihove lazi, radis za njih kako bi oni uzivali, u tebi je ostalo toliko snage da procitas ove komentare i da u tragovima osetis prezir prema robovlasnicima. Ne postoji bolja paralela Srbiji od Matrix-a. Nije problem u njima (lopovima, zlocincima), problem zivi u nama. Ne pruzamo otpor vise, ne bunimo se kako dolici slobodnom coveku, mi smo poslusno stado koje jos uvek pase po padinama Kosova i Metohije u izgubljenim koridorima vremena. Alo bre! Budjenje, umivanje...!

Radomir

pre 14 godina

Za nas kao društvo je najporaznija mogućnost da je tačna Subotićeva tvrdnja da je sve namešteno, da on nema nikakav problem da na sudjenju dokaže da nije učestvovao u švercu, i što do sada sve ukazuje da sudjenje nikada nije ni bio cilj, nego hapšenje. Treba li da se setimo hapšenja sudija privrednog suda, diskvalifikacije sudija, reizbora sudija. Tragedija ako se ispostavi da nam je Subotić otvorio oči! Šta dalje? Ko?

Mirko

pre 14 godina

Jedino u čega sam siguran je da smo posebna država sa svojim integritetom. A koliko smo država kao i druge države, tu sam skeptičan, jako skeptičan, na žalost.

Asteriks

pre 14 godina

Ako napori za zaustavljanje ove afere i njeno zataškavanje, ne urode plodom, lako se može desiti da se ponovo otvore nepoznanice iz marta 2003. Sve to ima iste korene, a, izgleda da ima i istih ljudi. No izgleda da ovo društvo sada nema nikoga ko bi se mogao suprotstaviti vlasnicima države...

izborko

pre 14 godina

Auu Cane pretera ga.Sad ti bas ne veruju previse da te sa Saricem upoznao 25 godina mladji,Miskovicev sin.Da si bilo kog drugog rekao ok,ali ovo bas nam i ne pije vodu.Pljujes po Misku,pretis a ovamo druzis se sa njegovim sinom koji te upoznaje sa Saricem.Providno,sta mislis?

Тигрица

pre 14 godina

''Sa Darkom Šarićem upoznao me je sin Miroslava Miškovića.''
Некако ми се јавља да ће ово бити 'олакшавајућа' околност: дете младо, неискусно...

Zorica

pre 14 godina

Sad je jasno kako se to radi. Prvo korumpirani politicari promene zakon da onemoguce stranog investitora, onda se "pojavi" dvojac i kao kupi, pa preproda i napravi milionski profit. Na bojazan da ce neko ko je sticajem okolnosti upoznat sa igrom poceti da prica, taj se ima ukloniti, sto pretnjom hapsenjem (za to imaju svoje koji stavljaju na poternice koga im se hoce), a verovatno i drugim nacinima eliminacije. Poternica je za pocetak odlicna stvar. Cuti Radulovic, cuti Karic, ko zna ko jos. Dokumentacija uz poternicu bas i ne mora da bude neka jer po njima bi valjda bili uhapseni Subotic u Moskvi, Karic u Moskvi ili vec negde, Radulovic i Spaniji ili vec negde itd.

Naravno da je onaj kome stavis do znanja da nema sanse da mu vratis pozajmljeni novac najveca pretnja da ce progovoriti. Najbolje je prvo od njega napraviti kriminalca pa ce tako sve njegove izjave biti "samo izjave onog sa poternice".
Pitam se uzgred da nije Pukanic mozda otkrio da je bio zloupotrebljavan da objavljuje nesto sto bas i nije bilo tacno? Da je bilo netacno ono sa Djindjicem kao glavnim svercerom cigareta svima je vec jasno.

Do skoro mi je bilo zao sto ovde ne zivi neki obrazovaniji svet koji ume logicki da razmislja, ali komentari na ovu vest me demantuju. Zivi ovde pametan narod. Ima za nas nade.

UruRuck

pre 14 godina

Znaci, zivis u Francuskoj 25 godina i ,onda, mora da imas 200 miliona evra?!
Pa , koliko, tek novca imaju oni Francuzi koji tamo zive generacijama?!?
E, tuzna Srbijo ...

aconi

pre 14 godina

smesno, bas ce miskovic da pozajmi od nekoga 20ak miliona... ko da on nema te pare, pa to je za njega smesna cifra, tezak je stotine miliona.

izborko

pre 14 godina

Auu Cane pretera ga.Sad ti bas ne veruju previse da te sa Saricem upoznao 25 godina mladji,Miskovicev sin.Da si bilo kog drugog rekao ok,ali ovo bas nam i ne pije vodu.Pljujes po Misku,pretis a ovamo druzis se sa njegovim sinom koji te upoznaje sa Saricem.Providno,sta mislis?

aconi

pre 14 godina

smesno, bas ce miskovic da pozajmi od nekoga 20ak miliona... ko da on nema te pare, pa to je za njega smesna cifra, tezak je stotine miliona.

sasa jokic

pre 14 godina

Ovo mi vec lici na miskovica i Beka. Piajte Zorana Jankovica sta su njemu radili oko kupovine "C Marketa" od strane merkatora, malte ne isti scenario. Drzava mora da ih pohapsi, ili ce Oni sve nas!

Goran Vučković

pre 14 godina

Na neki način scenario se ponavlja...
Seti te se priče sa zemunskim klanom!
Tada je deo zainteresovanih, državnih institucija , UBPOK , uspeo da ubedi jednog osvedočenog kriminalca, Čumeta (u ovom slučaju Subotića), da svedoči protiv svojih nekadašnjih pajtaša, a u tom trenutku najopasnijih neprijatelja, Šiptara i Kuma, u zamenu za oprost grehova. Toj dvojici su dojavili šta se dešava, i oni su preko raznih medija, iznošenjem vrlo često i istinitih informacija, pokušavali da diskredituju budućeg zaštićenog svedoka, a sve u cilju argumenta "vidite koga su doveli da svedoči protiv nas, kriminalca!".

Zanimljivo, videćemo šta će da se desi...

Marina K

pre 14 godina

Ovi Slobini biznismeni su strava. Prvo su prograbili sve sto im je dato u Srbiji i sad im je malo pa su poceli da se "kolju" izmedju sebe. Sta ti je gramzivost. Nikad dosta. U svakom slucaju, svi su isti. Narodu je najpametnije da ne staje ni na ciju stranu vec da ceka kako sakali ovo sami izmedju sebe da rese. Drzava je ocigledno nemocna da nesto uradi. Gradjani treba uvek da znaju da ovi biznismeni ne placaju porez u Srbiji, vec na Kipru, u Svajcaraskoj itd. Znaci od njih nema nikakve koristi.

Vesna

pre 14 godina

Oni bi da Miskovic, Cane , Saric i Beko imaju revizore... E pa gospodo nece moci, kada ih nemate ni Vi! Nego pokrite se usima i cutite. Tamo gde nema pravne drzave ima mnogo Miskovica i Sarica. A nadali smo se da ce sve biti drugacije posle 2000g. Vise se ne mozete vaditi na Slobu Milosevica!

borislav

pre 14 godina

Sve je to ista liga. Politicari i privrednici, svi su mafijasi i kriminalci, svi su dobri medjusobno, dodju jedan drugom milione evra... a mi, goli narod, zhuchimo se jedni na druge zbog ideja, ideologija, religije i porekla.

Srbija u EU

pre 14 godina

http://www.rtvin.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2653:intervju-sa-stankom-subotiem&catid=2:tekst&Itemid=13
Ovo je link gde se moze procitati ceo intervju.
Canetova fioka prvi deo je progovorila , i tu pored pomenute dvojice pominje i cuvenog doktora pravnih nauka sa, kako je on naveo, crnogorskom ekipom koju cine Rade Bulatovic i Aleksandar Nikitovic.
U Srbiji vise nista nece biti isto izgleda da ce morati da dodje vreme za polaganje racuna.
Dosta je 65 godina izivljavanja UDBO mafije nad srpskim stanovnistvom.

kiza

pre 14 godina

A onomad ispade da su Dusan Spasojevic Siptar i Mile Lukovic Kum ubijeni zbog pruzanja otpora prilikom hapsenja. Sta su tek oni imali da kazu!

UruRuck

pre 14 godina

Znaci, zivis u Francuskoj 25 godina i ,onda, mora da imas 200 miliona evra?!
Pa , koliko, tek novca imaju oni Francuzi koji tamo zive generacijama?!?
E, tuzna Srbijo ...

CCCC

pre 14 godina

I posle se čudimo zašto stranci ne žele da ulažu u našu privredu!!! Koja privreda, bre! Srbija je u rangu Gvineje-Bisao, Nigerije i ostalih 100% korumpiranih država.
Neka nam je Bog u pomoć!

mladen

pre 14 godina

Bez obzira na sve, ovaj covek je prvi u Srbiji koji je postavio pitanje: otkud ljudima koji proizvode 10% svega u Srbiji taj kapital? Odavno je bilo vreme da se postavi to pitanje, mislim da je njegov slucaj ipak manje bitan od tog pitanja.

Sprega mafije i države

pre 14 godina

"Tresla se gora, rodio se miš", tako će da završi i ova "hajka" na "Žapca" alias Cane Subotić?!
Jer su svi "veliki igrači" stekli svoj "prvi milion", a kasnije i "čitavo bogastvo" u saradnji sa državom (DB)?!
Npr. kada su od "Gazda Jezde" tražili da plati carinu na uvezenu naftu, odgovorio je, da "ne može dvaput da plaća isto, kada je već platio 'dozvolu za uvoz' u Vladi"?!
Koliko su, nakon toga, a naročito, posle "petog oktobra" naplaćali se "siroti tajkuni", teško je zamisliti, kao i da li "drže u džepu" svakog, iole, uticajnog, bilo u "poziciji ili opoziciji", za svaki slučaj, jer "demokraska vlast" lako je promenjiva na vanrednim izborima?!

Dusan

pre 14 godina

Promenili zakon dan pre izlaska akcija, uzeli 26 miliona eura za akcije Novosti, a platili 8 miliona. Razliku od skoro 20 miliona eura su zadržali... Tadiću, evo ti šanse da se dokažeš da ozbiljno misliš da udariš na organizovani kriminal. CELA SRBIJA ĆE TE PODRŽATI (sem šačice kriminalaca)!! U suprotnom, kriminalci će te smeniti kroz godinu/dve...

Pobesnela Dorćolka

pre 14 godina

Auuuu, ljudi, Miškovićev sin upoznao Caneta sa Šarićem, fino neko dete taj Marko!
Ali, na stranu "tatin sin", mene samo zanima da li neko SME JAVNO da postavi par pitanja Miškoviću i Beku? Ako se to ne dogodi, dogodiće se NAROD!!!
Uzgred, Telekom NE SME biti prodat dok traje ovaj tektonski poremećaj u Srbiji...! Za naše političare Cosa Nostra je mala beba, nažalost!!!

Milos

pre 14 godina

Aman vise Tadicu i Dacicu jel vidite vi uopste sta se desava???

Pohapsite sve te "biznismene", barem one koji su jos u zemlji, pa kad se dogovore ko je za sta kriv, onda da im posteno sudimo!

Narodu je dogorelo ovakve izjave su samo kapi u prepunoj casi a kad se prelije casa bice kasno za vas!

Uzmite se u pamet dok je vreme!!!

BONDJORNO

pre 14 godina

Ma koliko sam sa rezervom prihvatio prve njegove izjave,
toliko me sada ova uverava da je mozda on u pravu.Puno je detalja koji mogu da posluze onima koji obavljaju ove poslove.Svojevremeno je gos.Karic ljut i rezigniran rekao:PA DOSTA BRE SAM TIM PARTIJAMA DAVAO I NECU VISE,ali je zato morao da ode van zemlje.
U prethodnom javljanju gos.Subotic je u brk skresao gos.Medojevicu da se oni ipak dobro poznaju i da on,Medojevic,ima njegov mobilni telefon.Medojevic je to mudro progutao,ali bez odgovora.
Sada je na vladi i policiji da ovo zamrseno klupko vec jednom pocne da resava.

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

DOKAZ DA JE KORUPCIJA ZAJEDNICKI ZLOCINACKI PODUHVAT
Vlada Srbije je odlucila da povracaj imovine oduzete od gradana posle Drugog svetskog rata izvrši uglavnom u vidu državnih obveznica. "Odlucili smo se za kompenzaciju i to uglavnom u vidu vrednosnih papira kako bi se izbegle komplikacije koje nosi restitucija u naturi. "Vracanje imovine u naturi je, kako smo zakljucili, vrlo ograniceno i Zakonom o prostornom planiranju koji je usvojen prošle godine", navode Novosti (!) pozivajuci se na izvor iz Vlade Srbije.

Ovakvim nazovi zakonom Vlada ce tako legalizovati zlocin pocinjen posle Drugog svetskog rata nad gradjanima Srbije pa ce gradjanima, umesto vracanja u naturi otete im imovine, drzava uruciti bezvredne papire koje ce moci da naplate na kukovo leto! Ili kad na vrbi rodi grozdje!

Zakonom nije naglaseno ali se podrazumeva da ce se tudje imovine, uz pomoc korumpiranih politicara, opet dokopati tajkuni i ostali kriminalni, duvanski i narko karteli koji su vec vlasnici pola drzave Srbije. Izvor iz Vlade ne navod da li ovaj korupcionaski zakon pise neko iz Vlade, da li su ga napisali tajkuni i dostavili ga Vladi Srbije na usvajanje, ili se opet radi o zajednickom zlocinackom poduhvatu?
A radi se!

Radomir

pre 14 godina

Za nas kao društvo je najporaznija mogućnost da je tačna Subotićeva tvrdnja da je sve namešteno, da on nema nikakav problem da na sudjenju dokaže da nije učestvovao u švercu, i što do sada sve ukazuje da sudjenje nikada nije ni bio cilj, nego hapšenje. Treba li da se setimo hapšenja sudija privrednog suda, diskvalifikacije sudija, reizbora sudija. Tragedija ako se ispostavi da nam je Subotić otvorio oči! Šta dalje? Ko?

krupne stvari

pre 14 godina

Kažu da svaka država ima mafiju. Ako je ovu točno što Subotić navodi onda je u Srbiji mafija imala državu odnosno vladu. Sada da vidimo snagu i nezavisnost državnog tužilaštva na djelu. Na ovome pada ili prolazi opstojnost demokracije.

Mirko

pre 14 godina

Jedino u čega sam siguran je da smo posebna država sa svojim integritetom. A koliko smo država kao i druge države, tu sam skeptičan, jako skeptičan, na žalost.

Pero

pre 14 godina

Ovo je jedinstvena prilika da drzava pokaze da li sme ili ne sme da se suprotstavi tajkunima, ali niko ne pominje da zeli da pozove Miskovica i Beka na informativni razgovor, ne ako smo svi ravnopravni, zasto se to ne dogodi? A u celoj prici imam utisak da Cane najmanje laze.

Dokle ovako?

pre 14 godina

G. Subotic je izneo ozbiljne optuzbe za kriminalne rabote...G. Miskovic i g. Beko su se dakle prestavljali kao Vlada Srbije? i prodali drzavno dobro mimo berze i na klasicnoj korupciji zaradili milione. Tuzilastvo za org. kriminal treba da istrazi poslovanje ova 3 gospodina i ako je istina da ih privede pravdi. PS g. Suboticu ne smeta sto je ucestvovao u krimilnalnom delu velekorupcije vec sto su ga "ortaci izradil"i za njegov deo.

Mikan

pre 14 godina

A sta kazu Misa i Misko, zasto cute? Cane je svoje rekao gde je druga strana? Nece se nikad ni oglasiti, malo se slegne prasina, napravi se nova afera i po starom srpskom obicaju sve padne u zaborav. Ala nas neko ovde pravi budalama! Mi smo odavno zreli za protektorat drzavu posto smo je sami potuno upropastili.

Asteriks

pre 14 godina

Ako napori za zaustavljanje ove afere i njeno zataškavanje, ne urode plodom, lako se može desiti da se ponovo otvore nepoznanice iz marta 2003. Sve to ima iste korene, a, izgleda da ima i istih ljudi. No izgleda da ovo društvo sada nema nikoga ko bi se mogao suprotstaviti vlasnicima države...

Тигрица

pre 14 godina

''Sa Darkom Šarićem upoznao me je sin Miroslava Miškovića.''
Некако ми се јавља да ће ово бити 'олакшавајућа' околност: дете младо, неискусно...

Ovce Vs Dzobani

pre 14 godina

...
Sto dozivate Tadica, Dinkica? Pa i ako bi reagovali na ove tvrdnje i bilo sta rekli protiv imenovanih stetocina, time bi izvrsili politicko samoubistvo i verovatno porucili atentat na same sebe. Nas "politicki" vrh cine profi glumci & psiholozi koji su odlicno placeni od strane Miska i Miskolikih kako bi svakoga dana "trovali" mozak(?)gradjana Srbije. Ovo je SRBIVUD (The Srbywood), a ti si samo gledalac perfektno rezirane sapunice. Ti zivis njihove lazi, radis za njih kako bi oni uzivali, u tebi je ostalo toliko snage da procitas ove komentare i da u tragovima osetis prezir prema robovlasnicima. Ne postoji bolja paralela Srbiji od Matrix-a. Nije problem u njima (lopovima, zlocincima), problem zivi u nama. Ne pruzamo otpor vise, ne bunimo se kako dolici slobodnom coveku, mi smo poslusno stado koje jos uvek pase po padinama Kosova i Metohije u izgubljenim koridorima vremena. Alo bre! Budjenje, umivanje...!

Zorica

pre 14 godina

Sad je jasno kako se to radi. Prvo korumpirani politicari promene zakon da onemoguce stranog investitora, onda se "pojavi" dvojac i kao kupi, pa preproda i napravi milionski profit. Na bojazan da ce neko ko je sticajem okolnosti upoznat sa igrom poceti da prica, taj se ima ukloniti, sto pretnjom hapsenjem (za to imaju svoje koji stavljaju na poternice koga im se hoce), a verovatno i drugim nacinima eliminacije. Poternica je za pocetak odlicna stvar. Cuti Radulovic, cuti Karic, ko zna ko jos. Dokumentacija uz poternicu bas i ne mora da bude neka jer po njima bi valjda bili uhapseni Subotic u Moskvi, Karic u Moskvi ili vec negde, Radulovic i Spaniji ili vec negde itd.

Naravno da je onaj kome stavis do znanja da nema sanse da mu vratis pozajmljeni novac najveca pretnja da ce progovoriti. Najbolje je prvo od njega napraviti kriminalca pa ce tako sve njegove izjave biti "samo izjave onog sa poternice".
Pitam se uzgred da nije Pukanic mozda otkrio da je bio zloupotrebljavan da objavljuje nesto sto bas i nije bilo tacno? Da je bilo netacno ono sa Djindjicem kao glavnim svercerom cigareta svima je vec jasno.

Do skoro mi je bilo zao sto ovde ne zivi neki obrazovaniji svet koji ume logicki da razmislja, ali komentari na ovu vest me demantuju. Zivi ovde pametan narod. Ima za nas nade.