Sreda, 17.03.2010.

13:53

Matić: Telekom možemo privatizovati

Ova godina nije loša za privatizaciju Telekoma i za to preduzeće mogla bi da se dobije realna cena, rekla je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

Izvor: Beta

Matiæ: Telekom možemo privatizovati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

cinični

pre 14 godina

Prvo ste napravili dezorganizaciju pardon reorganizaciju Telekoma u prošloj godini a sada idu najave prodaje. Pre bilo čega pogledajte šta je u okolini kupio DT i šta se zbivalo sa tim telekomunikacionim kompanijama. Prodajete nacionalni resurs jer prodajete prenos i kablovsku infrastrukturu koja je naše vlasništvo ( građana Srbije koji su platili stvaranje tehničkih mogućnosti ).

simeon

pre 14 godina

"sasa jokic"
Монополиста је монополиста, ту нација нема много утицаја. Сети се само Теленора и др. у мобилној телефонији. Да неко не би био монополиста потребан је амбијент: антимонополски прописи, доследна примена истих, притисак корисника...

Fuuuj

pre 14 godina

Đinđić je otkupljivao deo od Italijana. A ovi, ovi kupe Telekom Srpske za 645M evra, a onda sve zajedno prodaju za milijardu!?
Ovi su izgubili kompas i prevazišli Slobu.

NIkola

pre 14 godina

@sasa jokic
Pare ce da se slivaju u budzet..ali nemacki.Pa sto Slovenci ne prodaju svoj Telekom,sto Norvezani ne prodaju Telenor...Zato sto nisu bankrot kao srbija koja zeli da kupi jos nekoliko meseci zivota kad potrosi pare od MMF-a.To je jedini razlog koji su znali svi jos odavno.Posle ide EPS a onda bankrot, africke plate i duznicko ropstvo a tad ce ovi koji nas vode da budu u juznoj americi,rusiji ,zenevi ili gde vec da krcaju "tesko" stecene pare.

Alexandar

pre 14 godina

Prvo se demantuje prodaja a onda se prodaje!To govori o podeli u vrhu i to najdubljoj.Niko od političara nema ideju šta raditiu budućem periodu a to se već videlo na Kopaoniku.
p.s.mi nelažemo naše kupce već im govorimo ono što žele da čuju!

nebojsa

pre 14 godina

imajte milosti...ostavite bar jedan dragulj porodicne srebrnine...sve ce se zaletiti Dojce da unapredi uslugu kupcima...najvisa pretplata i najskuplji internet vec imaju Hrvati...zar su desetine miliona evra dividende malo ?! i pravo da drzava to ubire godinama i decenijama, ili je vaznije da se uzme i zakrpi budzet do izbora

Sasa

pre 14 godina

U baš sad kad je Tadić dobio nemačku nagradu, i baš u trenutku kada se pretplata duplirala drugu godinu za redom. Kakva koencidencija? Jel to pretplata povećana da bi se Dojče Telekomu obezbedio dobar profit, tj. porez da budemo precizniji. Mnogo volim kada partijski kadrovi obrazlažu da mora Telekom da se privatizuje da ga ne bi vodili partijski kadrovi. Pa postavite stručnjake na direktorska mesta, pa će Telekom biti bolji i sposoban da se bori na tržištu, a profit će ostati u zemlji. A ne da delite narodno da bi dobili neku evropsku kosku pred izbore, i/ili za lične i partijske provizije...

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Kaze gospodja ministarka "Matić: Telekom možemo privatizovati"

A, recite mi gospodjo sta to ima da ne moze da se proda?

Vi kao da ste ministar za privatizaciju, pa "mislite" da je moguce postici dobru cenu! Jel vase mozda da radite na razvoju telekomunikacione infrastrukture, servisa, dostupnosti sirokopojasnog interneta, ili je vase da mislite da je dobro prodati telekom?

Gospodjo, sta ono vi beste po struci? Dipl. inzenjer gradjevine, koliko sam ja upoznat!!! Da Vi malo niste izgubili orijentaciju gospodjo kada ste prihvatili da budete ministar resora za telekomunikacije i infomraticko drustvo? Niste ni ekonomista, niti menadzer, niti inzenjer iz ICT branse a Vi mislite kako je dobro izvrsiti neku transakciju u telekom biznisu?!!! Idite pricajte to nekom drugom, molim Vas, nemojte da vredjate inteligenciju opismenjenih pripadnika naseg drustva!

Hocete da prodate Telekom Nemcima. Taj isti DT je u haosu i u DE, a o nasem regionu i da ne pricamo!!! Eno Vam u Crnoj Gori strajk u istom tom T-com! DT, vise nije firma za primer ni u Nemackoj, pricajte malo sa mladim Nemcima koji su "izvisili" kod istog tog DT ili T-com! Ljudi zavrse dobre fakultete, imaju dobru praksu, ali kada treba da udju u taj T-com, jave ima da nemaju trenutne mogucnosti da ih uzmu u razmatranje!!! Pricao sam o slucaju moje prijateljice sa London Business School u nekoj od prethodnih tema, koja je inace stipendista jedne velike organizacije u GB i kojoj su u londonskoj filijali istog T-com rekli da zbog krize ne mogu da je prime ni pod 3 mesecni ugovor. Inace, za one koji nisu upuceni, po rangu Financial Times, London Business School je prva i najbolja poslovna skola na svetu, cak i ispred americkog Harvarda! E, pa Vi gospodo vidite kako je trenutno stanje u tom T-com!

Ja licno vise nemam snage da pricam kako je prodaja Telekoma Srbije los potez koji ce ostaviti ogromne implikacije na oporavak Srbije nakon krize!

Pa, u cemu je razlika da Telekom Srbije ne prodamo nekom od nasih privrednika u odnosu na Nemca? Nema razlike! U oba slucaja, partije nece imati ovoliki pristup kasi Telekoma, a ako mene pitate, ja bih pre izbacio akcije Telekoma Srbije na berzu, pa da i mi koji imamo neku destinu hiljada eur mozemo da dodjemo do akcija Telekoma po ovim diskontnim cenama! pitam gospodu iz Vlade, zasto i mi gradjani ne mozemo da ucestvujemo u privatizaciji Telekoma. Ja sam siguran da bi se u Srbiji moglo skupiti ta milijarda eura za 2-3 meseca od izlaska akcija na berzu. Ja licno, bih pre moje eure stavio u akcije Telekoma nego u bilo koju banku u Srbiji! Dividenda lepa, kapitalna dobit ce takodje biti solidna. Prava prilika da se covek obezbedi.

Ali ne, vi svima drugima dajete akcije za dzabe, a mi gradjani smo uvek sa strane i posmatramo pljacku, a ne mozemo i mi da se "ovajdimo" ! Pogledajte ovu beskompromisnu pljacku oko dokapitalizacije Komercijalne banke koja je nedavno sprovedena. Svi sa strane, tj. inostranstva su mogli da ucestvuju, jedino gradjani Srbije nisu mogli!!!

Hej, bre!!! Ja verujem da je u Srbiji vec rodjen "srpski Putin", a i ako nije rodice se, pa ce mnogi od ovih ministara zaglaviti u London i Svajcarsku veoma brzo!!!

M.R.

pre 14 godina

"Glavni deo svetske krize je prošao, sektor telekomunikacija nije toliko stradao, čak je i imao određen rast, a očekuje se dalji oporavak, a i nama u drzavi je pocelo da gori pod nogama jer nemamo novca, pa da prodamo sta mozemo sto pre."

Boris

pre 14 godina

Naravno da je dobra godina za privatizaciju - ove godine se Telekom mora prodati da bi se prezivela 2011 i 2012, a 2013 cemo da prodamo i EPS (tu cemo dobiti malo vise para da se skrpimo do 2018), a onda...

Zvonko

pre 14 godina

Prodajte, samo prodajte, treba nam para da pomazemo CrnojGori (plan za kupovinu Luke Bar, auto put, pruga)...
(Telekom ne moze da zakrpi sve planove za pomoc CrnojGori, potrebno je jos da ulozimo ...)

Hteo sam da napisem : Predsednice pomagaj, ali sam se setio da je i predsednik iz CRNE GORE pa sam odustao...

Hoće li konačno nešto otići i za proizvodne delatnosti???

pre 14 godina

PRE PRODAJE, A NAROČITO POSLE PRODAJE obavezno da se prezentira javnosti PLAN ZA TROŠENJE DOBIJENOG NOVCA. Ovo je jedna od poslednjih šansi da se novac uloži ekonomski razumno, a ne samo za udvaranje biračkom telu - svejedno koje linije i partije! A Nemačku smatram za izuzetno poželjnog poslovnog partnera, čini mi se prilično skrajnutog do sada. Možda obostrano...Mislimo i o tome. Nije svejedno.

sasa jokic

pre 14 godina

Mozemo mi da se ne slazemo i slazemo, ali prodaja telekoma je jedini nacin da se spasemo od katastrofe. u krajnju ruku Dojce telekom bi firmu vodio na pravi nacin, i pare se ne bi slivale u stanke, nego u budzet!

Viljem

pre 14 godina

Zasto uopste prodavati?! A ako vec onda ga prodajte Telekomu Slovenije. Deutsche telecom ima u vlastnistvu cjelu bivsu jugu sem slovenije.

Jovan

pre 14 godina

Odmah smeniti ministarku! Nije njeno da prodaje već da razvija telekomunikacionu infrastrukturu. Iz ovih izjava se očigledno vidi da više (ako je ikada) ne zastupa interese države (tj. nas koji je finansiramo), već onih koji bi da se dograbe Telekoma.

epi

pre 14 godina

Pa zašto onda ona silna demantovanja napisa u NIN-u.
I kada nema za tim potrebe stvara se atmosfera da se sve radi ispod žita,pa tako imamo situaciju da ministarka za telekomunikacije na nekom forumu posvećenom ko zna čemu samo ne telekomunikacijama obelodanjuje prodaju.

Jovan Preacher

pre 14 godina

Sta je tu nejasno?! Kad se skucaju ove pare od MMF-a na redu je prodaju Telekoma, da moz se zivi jos neko vreme, pa cemo da vidimo sledece gde da namaknemo pare. Postari, pukli ste, kad vam ode Telekom, nece vise biti dividende i profita, a ni plata.

Alex

pre 14 godina

A jel moze neko od ekonomista da izracuna kolko godina imamo fore, ako prodamo sve sto je ostalo, telekom, eps itd. Onako zanima me u godinama koliko je to sa ovakvim trenutnim deficitom i dugom.

hefajst

pre 14 godina

A da to nema veze sa nedavnim pisanjem medija o tome kako je boris tadic isao u nemacku na dogovor o prodaji telekoma nemcima.Za 1 milijardu

hefajst

pre 14 godina

A da to nema veze sa nedavnim pisanjem medija o tome kako je boris tadic isao u nemacku na dogovor o prodaji telekoma nemcima.Za 1 milijardu

Alex

pre 14 godina

A jel moze neko od ekonomista da izracuna kolko godina imamo fore, ako prodamo sve sto je ostalo, telekom, eps itd. Onako zanima me u godinama koliko je to sa ovakvim trenutnim deficitom i dugom.

Zvonko

pre 14 godina

Prodajte, samo prodajte, treba nam para da pomazemo CrnojGori (plan za kupovinu Luke Bar, auto put, pruga)...
(Telekom ne moze da zakrpi sve planove za pomoc CrnojGori, potrebno je jos da ulozimo ...)

Hteo sam da napisem : Predsednice pomagaj, ali sam se setio da je i predsednik iz CRNE GORE pa sam odustao...

Jovan

pre 14 godina

Odmah smeniti ministarku! Nije njeno da prodaje već da razvija telekomunikacionu infrastrukturu. Iz ovih izjava se očigledno vidi da više (ako je ikada) ne zastupa interese države (tj. nas koji je finansiramo), već onih koji bi da se dograbe Telekoma.

Sasa

pre 14 godina

U baš sad kad je Tadić dobio nemačku nagradu, i baš u trenutku kada se pretplata duplirala drugu godinu za redom. Kakva koencidencija? Jel to pretplata povećana da bi se Dojče Telekomu obezbedio dobar profit, tj. porez da budemo precizniji. Mnogo volim kada partijski kadrovi obrazlažu da mora Telekom da se privatizuje da ga ne bi vodili partijski kadrovi. Pa postavite stručnjake na direktorska mesta, pa će Telekom biti bolji i sposoban da se bori na tržištu, a profit će ostati u zemlji. A ne da delite narodno da bi dobili neku evropsku kosku pred izbore, i/ili za lične i partijske provizije...

Fuuuj

pre 14 godina

Đinđić je otkupljivao deo od Italijana. A ovi, ovi kupe Telekom Srpske za 645M evra, a onda sve zajedno prodaju za milijardu!?
Ovi su izgubili kompas i prevazišli Slobu.

Hoće li konačno nešto otići i za proizvodne delatnosti???

pre 14 godina

PRE PRODAJE, A NAROČITO POSLE PRODAJE obavezno da se prezentira javnosti PLAN ZA TROŠENJE DOBIJENOG NOVCA. Ovo je jedna od poslednjih šansi da se novac uloži ekonomski razumno, a ne samo za udvaranje biračkom telu - svejedno koje linije i partije! A Nemačku smatram za izuzetno poželjnog poslovnog partnera, čini mi se prilično skrajnutog do sada. Možda obostrano...Mislimo i o tome. Nije svejedno.

Jovan Preacher

pre 14 godina

Sta je tu nejasno?! Kad se skucaju ove pare od MMF-a na redu je prodaju Telekoma, da moz se zivi jos neko vreme, pa cemo da vidimo sledece gde da namaknemo pare. Postari, pukli ste, kad vam ode Telekom, nece vise biti dividende i profita, a ni plata.

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Kaze gospodja ministarka "Matić: Telekom možemo privatizovati"

A, recite mi gospodjo sta to ima da ne moze da se proda?

Vi kao da ste ministar za privatizaciju, pa "mislite" da je moguce postici dobru cenu! Jel vase mozda da radite na razvoju telekomunikacione infrastrukture, servisa, dostupnosti sirokopojasnog interneta, ili je vase da mislite da je dobro prodati telekom?

Gospodjo, sta ono vi beste po struci? Dipl. inzenjer gradjevine, koliko sam ja upoznat!!! Da Vi malo niste izgubili orijentaciju gospodjo kada ste prihvatili da budete ministar resora za telekomunikacije i infomraticko drustvo? Niste ni ekonomista, niti menadzer, niti inzenjer iz ICT branse a Vi mislite kako je dobro izvrsiti neku transakciju u telekom biznisu?!!! Idite pricajte to nekom drugom, molim Vas, nemojte da vredjate inteligenciju opismenjenih pripadnika naseg drustva!

Hocete da prodate Telekom Nemcima. Taj isti DT je u haosu i u DE, a o nasem regionu i da ne pricamo!!! Eno Vam u Crnoj Gori strajk u istom tom T-com! DT, vise nije firma za primer ni u Nemackoj, pricajte malo sa mladim Nemcima koji su "izvisili" kod istog tog DT ili T-com! Ljudi zavrse dobre fakultete, imaju dobru praksu, ali kada treba da udju u taj T-com, jave ima da nemaju trenutne mogucnosti da ih uzmu u razmatranje!!! Pricao sam o slucaju moje prijateljice sa London Business School u nekoj od prethodnih tema, koja je inace stipendista jedne velike organizacije u GB i kojoj su u londonskoj filijali istog T-com rekli da zbog krize ne mogu da je prime ni pod 3 mesecni ugovor. Inace, za one koji nisu upuceni, po rangu Financial Times, London Business School je prva i najbolja poslovna skola na svetu, cak i ispred americkog Harvarda! E, pa Vi gospodo vidite kako je trenutno stanje u tom T-com!

Ja licno vise nemam snage da pricam kako je prodaja Telekoma Srbije los potez koji ce ostaviti ogromne implikacije na oporavak Srbije nakon krize!

Pa, u cemu je razlika da Telekom Srbije ne prodamo nekom od nasih privrednika u odnosu na Nemca? Nema razlike! U oba slucaja, partije nece imati ovoliki pristup kasi Telekoma, a ako mene pitate, ja bih pre izbacio akcije Telekoma Srbije na berzu, pa da i mi koji imamo neku destinu hiljada eur mozemo da dodjemo do akcija Telekoma po ovim diskontnim cenama! pitam gospodu iz Vlade, zasto i mi gradjani ne mozemo da ucestvujemo u privatizaciji Telekoma. Ja sam siguran da bi se u Srbiji moglo skupiti ta milijarda eura za 2-3 meseca od izlaska akcija na berzu. Ja licno, bih pre moje eure stavio u akcije Telekoma nego u bilo koju banku u Srbiji! Dividenda lepa, kapitalna dobit ce takodje biti solidna. Prava prilika da se covek obezbedi.

Ali ne, vi svima drugima dajete akcije za dzabe, a mi gradjani smo uvek sa strane i posmatramo pljacku, a ne mozemo i mi da se "ovajdimo" ! Pogledajte ovu beskompromisnu pljacku oko dokapitalizacije Komercijalne banke koja je nedavno sprovedena. Svi sa strane, tj. inostranstva su mogli da ucestvuju, jedino gradjani Srbije nisu mogli!!!

Hej, bre!!! Ja verujem da je u Srbiji vec rodjen "srpski Putin", a i ako nije rodice se, pa ce mnogi od ovih ministara zaglaviti u London i Svajcarsku veoma brzo!!!

NIkola

pre 14 godina

@sasa jokic
Pare ce da se slivaju u budzet..ali nemacki.Pa sto Slovenci ne prodaju svoj Telekom,sto Norvezani ne prodaju Telenor...Zato sto nisu bankrot kao srbija koja zeli da kupi jos nekoliko meseci zivota kad potrosi pare od MMF-a.To je jedini razlog koji su znali svi jos odavno.Posle ide EPS a onda bankrot, africke plate i duznicko ropstvo a tad ce ovi koji nas vode da budu u juznoj americi,rusiji ,zenevi ili gde vec da krcaju "tesko" stecene pare.

Boris

pre 14 godina

Naravno da je dobra godina za privatizaciju - ove godine se Telekom mora prodati da bi se prezivela 2011 i 2012, a 2013 cemo da prodamo i EPS (tu cemo dobiti malo vise para da se skrpimo do 2018), a onda...

M.R.

pre 14 godina

"Glavni deo svetske krize je prošao, sektor telekomunikacija nije toliko stradao, čak je i imao određen rast, a očekuje se dalji oporavak, a i nama u drzavi je pocelo da gori pod nogama jer nemamo novca, pa da prodamo sta mozemo sto pre."

sasa jokic

pre 14 godina

Mozemo mi da se ne slazemo i slazemo, ali prodaja telekoma je jedini nacin da se spasemo od katastrofe. u krajnju ruku Dojce telekom bi firmu vodio na pravi nacin, i pare se ne bi slivale u stanke, nego u budzet!

nebojsa

pre 14 godina

imajte milosti...ostavite bar jedan dragulj porodicne srebrnine...sve ce se zaletiti Dojce da unapredi uslugu kupcima...najvisa pretplata i najskuplji internet vec imaju Hrvati...zar su desetine miliona evra dividende malo ?! i pravo da drzava to ubire godinama i decenijama, ili je vaznije da se uzme i zakrpi budzet do izbora

Viljem

pre 14 godina

Zasto uopste prodavati?! A ako vec onda ga prodajte Telekomu Slovenije. Deutsche telecom ima u vlastnistvu cjelu bivsu jugu sem slovenije.

epi

pre 14 godina

Pa zašto onda ona silna demantovanja napisa u NIN-u.
I kada nema za tim potrebe stvara se atmosfera da se sve radi ispod žita,pa tako imamo situaciju da ministarka za telekomunikacije na nekom forumu posvećenom ko zna čemu samo ne telekomunikacijama obelodanjuje prodaju.

Alexandar

pre 14 godina

Prvo se demantuje prodaja a onda se prodaje!To govori o podeli u vrhu i to najdubljoj.Niko od političara nema ideju šta raditiu budućem periodu a to se već videlo na Kopaoniku.
p.s.mi nelažemo naše kupce već im govorimo ono što žele da čuju!

cinični

pre 14 godina

Prvo ste napravili dezorganizaciju pardon reorganizaciju Telekoma u prošloj godini a sada idu najave prodaje. Pre bilo čega pogledajte šta je u okolini kupio DT i šta se zbivalo sa tim telekomunikacionim kompanijama. Prodajete nacionalni resurs jer prodajete prenos i kablovsku infrastrukturu koja je naše vlasništvo ( građana Srbije koji su platili stvaranje tehničkih mogućnosti ).

simeon

pre 14 godina

"sasa jokic"
Монополиста је монополиста, ту нација нема много утицаја. Сети се само Теленора и др. у мобилној телефонији. Да неко не би био монополиста потребан је амбијент: антимонополски прописи, доследна примена истих, притисак корисника...

sasa jokic

pre 14 godina

Mozemo mi da se ne slazemo i slazemo, ali prodaja telekoma je jedini nacin da se spasemo od katastrofe. u krajnju ruku Dojce telekom bi firmu vodio na pravi nacin, i pare se ne bi slivale u stanke, nego u budzet!

Hoće li konačno nešto otići i za proizvodne delatnosti???

pre 14 godina

PRE PRODAJE, A NAROČITO POSLE PRODAJE obavezno da se prezentira javnosti PLAN ZA TROŠENJE DOBIJENOG NOVCA. Ovo je jedna od poslednjih šansi da se novac uloži ekonomski razumno, a ne samo za udvaranje biračkom telu - svejedno koje linije i partije! A Nemačku smatram za izuzetno poželjnog poslovnog partnera, čini mi se prilično skrajnutog do sada. Možda obostrano...Mislimo i o tome. Nije svejedno.

Zvonko

pre 14 godina

Prodajte, samo prodajte, treba nam para da pomazemo CrnojGori (plan za kupovinu Luke Bar, auto put, pruga)...
(Telekom ne moze da zakrpi sve planove za pomoc CrnojGori, potrebno je jos da ulozimo ...)

Hteo sam da napisem : Predsednice pomagaj, ali sam se setio da je i predsednik iz CRNE GORE pa sam odustao...

Jovan

pre 14 godina

Odmah smeniti ministarku! Nije njeno da prodaje već da razvija telekomunikacionu infrastrukturu. Iz ovih izjava se očigledno vidi da više (ako je ikada) ne zastupa interese države (tj. nas koji je finansiramo), već onih koji bi da se dograbe Telekoma.

Viljem

pre 14 godina

Zasto uopste prodavati?! A ako vec onda ga prodajte Telekomu Slovenije. Deutsche telecom ima u vlastnistvu cjelu bivsu jugu sem slovenije.

simeon

pre 14 godina

"sasa jokic"
Монополиста је монополиста, ту нација нема много утицаја. Сети се само Теленора и др. у мобилној телефонији. Да неко не би био монополиста потребан је амбијент: антимонополски прописи, доследна примена истих, притисак корисника...

hefajst

pre 14 godina

A da to nema veze sa nedavnim pisanjem medija o tome kako je boris tadic isao u nemacku na dogovor o prodaji telekoma nemcima.Za 1 milijardu

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Kaze gospodja ministarka "Matić: Telekom možemo privatizovati"

A, recite mi gospodjo sta to ima da ne moze da se proda?

Vi kao da ste ministar za privatizaciju, pa "mislite" da je moguce postici dobru cenu! Jel vase mozda da radite na razvoju telekomunikacione infrastrukture, servisa, dostupnosti sirokopojasnog interneta, ili je vase da mislite da je dobro prodati telekom?

Gospodjo, sta ono vi beste po struci? Dipl. inzenjer gradjevine, koliko sam ja upoznat!!! Da Vi malo niste izgubili orijentaciju gospodjo kada ste prihvatili da budete ministar resora za telekomunikacije i infomraticko drustvo? Niste ni ekonomista, niti menadzer, niti inzenjer iz ICT branse a Vi mislite kako je dobro izvrsiti neku transakciju u telekom biznisu?!!! Idite pricajte to nekom drugom, molim Vas, nemojte da vredjate inteligenciju opismenjenih pripadnika naseg drustva!

Hocete da prodate Telekom Nemcima. Taj isti DT je u haosu i u DE, a o nasem regionu i da ne pricamo!!! Eno Vam u Crnoj Gori strajk u istom tom T-com! DT, vise nije firma za primer ni u Nemackoj, pricajte malo sa mladim Nemcima koji su "izvisili" kod istog tog DT ili T-com! Ljudi zavrse dobre fakultete, imaju dobru praksu, ali kada treba da udju u taj T-com, jave ima da nemaju trenutne mogucnosti da ih uzmu u razmatranje!!! Pricao sam o slucaju moje prijateljice sa London Business School u nekoj od prethodnih tema, koja je inace stipendista jedne velike organizacije u GB i kojoj su u londonskoj filijali istog T-com rekli da zbog krize ne mogu da je prime ni pod 3 mesecni ugovor. Inace, za one koji nisu upuceni, po rangu Financial Times, London Business School je prva i najbolja poslovna skola na svetu, cak i ispred americkog Harvarda! E, pa Vi gospodo vidite kako je trenutno stanje u tom T-com!

Ja licno vise nemam snage da pricam kako je prodaja Telekoma Srbije los potez koji ce ostaviti ogromne implikacije na oporavak Srbije nakon krize!

Pa, u cemu je razlika da Telekom Srbije ne prodamo nekom od nasih privrednika u odnosu na Nemca? Nema razlike! U oba slucaja, partije nece imati ovoliki pristup kasi Telekoma, a ako mene pitate, ja bih pre izbacio akcije Telekoma Srbije na berzu, pa da i mi koji imamo neku destinu hiljada eur mozemo da dodjemo do akcija Telekoma po ovim diskontnim cenama! pitam gospodu iz Vlade, zasto i mi gradjani ne mozemo da ucestvujemo u privatizaciji Telekoma. Ja sam siguran da bi se u Srbiji moglo skupiti ta milijarda eura za 2-3 meseca od izlaska akcija na berzu. Ja licno, bih pre moje eure stavio u akcije Telekoma nego u bilo koju banku u Srbiji! Dividenda lepa, kapitalna dobit ce takodje biti solidna. Prava prilika da se covek obezbedi.

Ali ne, vi svima drugima dajete akcije za dzabe, a mi gradjani smo uvek sa strane i posmatramo pljacku, a ne mozemo i mi da se "ovajdimo" ! Pogledajte ovu beskompromisnu pljacku oko dokapitalizacije Komercijalne banke koja je nedavno sprovedena. Svi sa strane, tj. inostranstva su mogli da ucestvuju, jedino gradjani Srbije nisu mogli!!!

Hej, bre!!! Ja verujem da je u Srbiji vec rodjen "srpski Putin", a i ako nije rodice se, pa ce mnogi od ovih ministara zaglaviti u London i Svajcarsku veoma brzo!!!

Jovan Preacher

pre 14 godina

Sta je tu nejasno?! Kad se skucaju ove pare od MMF-a na redu je prodaju Telekoma, da moz se zivi jos neko vreme, pa cemo da vidimo sledece gde da namaknemo pare. Postari, pukli ste, kad vam ode Telekom, nece vise biti dividende i profita, a ni plata.

M.R.

pre 14 godina

"Glavni deo svetske krize je prošao, sektor telekomunikacija nije toliko stradao, čak je i imao određen rast, a očekuje se dalji oporavak, a i nama u drzavi je pocelo da gori pod nogama jer nemamo novca, pa da prodamo sta mozemo sto pre."

epi

pre 14 godina

Pa zašto onda ona silna demantovanja napisa u NIN-u.
I kada nema za tim potrebe stvara se atmosfera da se sve radi ispod žita,pa tako imamo situaciju da ministarka za telekomunikacije na nekom forumu posvećenom ko zna čemu samo ne telekomunikacijama obelodanjuje prodaju.

NIkola

pre 14 godina

@sasa jokic
Pare ce da se slivaju u budzet..ali nemacki.Pa sto Slovenci ne prodaju svoj Telekom,sto Norvezani ne prodaju Telenor...Zato sto nisu bankrot kao srbija koja zeli da kupi jos nekoliko meseci zivota kad potrosi pare od MMF-a.To je jedini razlog koji su znali svi jos odavno.Posle ide EPS a onda bankrot, africke plate i duznicko ropstvo a tad ce ovi koji nas vode da budu u juznoj americi,rusiji ,zenevi ili gde vec da krcaju "tesko" stecene pare.

Alex

pre 14 godina

A jel moze neko od ekonomista da izracuna kolko godina imamo fore, ako prodamo sve sto je ostalo, telekom, eps itd. Onako zanima me u godinama koliko je to sa ovakvim trenutnim deficitom i dugom.

Boris

pre 14 godina

Naravno da je dobra godina za privatizaciju - ove godine se Telekom mora prodati da bi se prezivela 2011 i 2012, a 2013 cemo da prodamo i EPS (tu cemo dobiti malo vise para da se skrpimo do 2018), a onda...

Sasa

pre 14 godina

U baš sad kad je Tadić dobio nemačku nagradu, i baš u trenutku kada se pretplata duplirala drugu godinu za redom. Kakva koencidencija? Jel to pretplata povećana da bi se Dojče Telekomu obezbedio dobar profit, tj. porez da budemo precizniji. Mnogo volim kada partijski kadrovi obrazlažu da mora Telekom da se privatizuje da ga ne bi vodili partijski kadrovi. Pa postavite stručnjake na direktorska mesta, pa će Telekom biti bolji i sposoban da se bori na tržištu, a profit će ostati u zemlji. A ne da delite narodno da bi dobili neku evropsku kosku pred izbore, i/ili za lične i partijske provizije...

Alexandar

pre 14 godina

Prvo se demantuje prodaja a onda se prodaje!To govori o podeli u vrhu i to najdubljoj.Niko od političara nema ideju šta raditiu budućem periodu a to se već videlo na Kopaoniku.
p.s.mi nelažemo naše kupce već im govorimo ono što žele da čuju!

nebojsa

pre 14 godina

imajte milosti...ostavite bar jedan dragulj porodicne srebrnine...sve ce se zaletiti Dojce da unapredi uslugu kupcima...najvisa pretplata i najskuplji internet vec imaju Hrvati...zar su desetine miliona evra dividende malo ?! i pravo da drzava to ubire godinama i decenijama, ili je vaznije da se uzme i zakrpi budzet do izbora

Fuuuj

pre 14 godina

Đinđić je otkupljivao deo od Italijana. A ovi, ovi kupe Telekom Srpske za 645M evra, a onda sve zajedno prodaju za milijardu!?
Ovi su izgubili kompas i prevazišli Slobu.

cinični

pre 14 godina

Prvo ste napravili dezorganizaciju pardon reorganizaciju Telekoma u prošloj godini a sada idu najave prodaje. Pre bilo čega pogledajte šta je u okolini kupio DT i šta se zbivalo sa tim telekomunikacionim kompanijama. Prodajete nacionalni resurs jer prodajete prenos i kablovsku infrastrukturu koja je naše vlasništvo ( građana Srbije koji su platili stvaranje tehničkih mogućnosti ).