Nedelja, 14.03.2010.

08:58

Ana eliminisana, ispada iz Top 50

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u treće kolo međunarodnog turnira u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Ana eliminisana, ispada iz Top 50 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

maja

pre 14 godina

Hvala ti Ana za zastavu u sred Pariza,za himnu koju si sa suzama slusala i za sve srecne trenutke koje si nam priredila.Nestrpljivo iscekujem svaki turnir koji ces da igras,i svim srcem ti zelim,i verujem,da ces nadjes sebe i svoju staru formu,ako u tome ne uspes,sta recu:shou must go on,zivot ide dalji i zasluzila si da uzivas u njemu i svakom trenutku svog zivota.Mada se ja iskreno nadam da ces iznenaditi sve koji su sumnjali u tebe i tvoje kvalitete!!!

Miki

pre 14 godina

Ne lupajte. "Niko nju ne prisiljava da bude s njim." Da li bi to rekao i za svoju ćerku koja se zatreskala u nekoga matorca i ponavlja razred zbog toga, ili pada na ispitima redovno? To je filozofija "mačo-srbina". Mene je Mardok oduševio svojom pričom, vidi se čovek od zanata, a ne vi amateri kod kojih je sve crno ili belo. Kad je video da njena karijera propada, morao je znati da li ona dovoljno trenira ili je od nje tražio sebično da on bude njoj na prvom mestu. E tu, rekla bi moja profesorka psihologije, nema ljubavi, nego posesivnosti. Siguran sam da je taj čovek uništio Aninu karijeru, i ne mogu da ga smislim. Za za njegovo golfersko srozavanje baš me zabole uvo. To samo znači da je slabić (tri santimetra niži je od Ane), i da je to preneo na Anu, koja se kao mlada nikad nije predavala. Ona vše ne sme da obuje cipele sa štiklom, dok šeta s njim. Kao Eklston i Slavica. I kakav je kraj?

Milka

pre 14 godina

@S
Dobro, našli smo, ima tri banke, nebitno, nego kako možeš zrelog čoveka da zoveš dečkom? Skot, Anin "dečko". Gluposti. I Broz je bio Jovankin "dečko", dok se nisu uzeli. Jedan moj profesor mlađi je od Skota dve godine. Na fakultet mislim, ne na gimnaziju.

annie

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da pronadju godiste Adama Skota na internetu! Pa, ljudi, šta je sa Wikipedijom, jel to toliko tesko?
A, i btw, nije on krivac za Anine neuspehe, kriva je ona jer ocigledno ne moze da balansira izmedju tenisa, svog privatnog zivota, porodice, ugovora, obaveza...Tako da sto pre napravi listu prioriteta, to bolje!!!

Matičar

pre 14 godina

Dobio sam otkaz, jer sam loš matematičar. Ispavljam grešku: Adam Skot rođen je 16. juna 1980. godine i uskoro puni tridesetu, a ne trideset i prvu. Izvinjavam se. Sve ostalo, osim male greške u račinu, tačno je.

Pavao

pre 14 godina

Moniku Seles je mentalno oskatio onaj ludak, Bekamu juce pukla tetiva, Ana naisla na nekog tikvana i izgubila glavu.
To su sportske nesrece kojih je zivot sporta na zalost pun.
Mozda ce Bekamu, Moniki i Ani zivot na kraju da bude prijatniji zbog svega toga, ko to zna, ali sto se tice sporta oni su doziveli nesrece.
Tako to prihvatite: Adam je sportska nesreca koja se desila Ani. I sta sada? Da nije Adam, bio bi neki drugi (verovatno slican, jer Ana takve mozda trazi, neki beogradski mladi inzenjer joj mozda nije dovoljno interesantan).
A sta pozeleti sportisti koji je doziveo nesrecu? Pa, brzi oporavak.

Ne pljujem podrzhavam

pre 14 godina

Ljudi, evo shta ja mislim- uskoro pochinjem da igram profesionalni tenis i josh odavno sam shvatila kako je teshko doci dovde gde sam ja doshla, a zamislite tek osvojiti turnir najvishe kategorije i biti u vrhu! Shta mislite, zashto je Federer KRALJ? On ima mentaln u snagu kakvu niko nema, jedino mu je Rafa blizu. Ana je pochela da slabi u igri i na listi kada je dotigla na prvu poziciju, lakshe je doci, nego zadrzhati tu poziciju. Ona nije znala kako da ostane. Pa su onda usledile povrede, i sve slabiji rezultati. Ja verujem da je jedan od tih uzroka svakako pritisak i to shto su svi dosta ochekivali od nje(kako ne bi) . Verujem da ce se vratiti, jedinu uz potpunu predanost treninzima i tenisu, ali i da se mi ostavimo kometara kao shto su batali tenis i to. Nadam se da ce povuci pravi potez i vratiti se u vrh, iako ce to sada biti najtezhi period u njenoj karijeri.

Ko je Skot

pre 14 godina

@ Nevena, Mardok

Adam Derek Scott,16 July 1980 (1980-07-16) (age 29).
Born: Adelaide, Australia, Height 6 ft 0 in (1.83 m), Weight 170 lb (77 kg; 12 st) ,Nationality Australia ,Residence Crans-Montana, Switzerland ,College University of Nevada, Las Vegas ,Turned professional 2000

Na vuka povika....

pre 14 godina

Uopste nije kriv Adam, ovo je zamena teze, jer nju niko ne tera da bude s njim, i on je svetski covek, vrhunski sportista, i sam je bogat.
Krivi su iskljucivo Anini roditelji.

MM

pre 14 godina

Vecina stalno prica o Aninoj lepoti. Viskoka 2m, sa zubima koji svaki ima razmak po 2mm i nije neki primer lepotice. Ako je lepa bila je i lepa pre nego sto je usla u prvih deset, a videcemo da li je lepa sada kada je ispala iz 50. A nacin govora i izrazavanja joj ne daje mesto ni medju manekenkama ni glumicama. Popularnost joj je doneo tenis, i dok je bila uspesna bila je i lepa. Pratite sada sta ce biti: interesovanje medija je opalo i pada sve vise, bez obzira sto ima lovu. Postoje mnogi jos bogatiji od Ane pa niko ne pise o njima. Tako ce biti i sa njom tako je i sa svima. I mi ovde sada komentarisemo o Ani a prestacemo kada ispadne iz tenisa. Tako je to.

Liza

pre 14 godina

Bob Fosi, Kabare, Lajza Mineli i pesma Money, money, money... (Mani, mani, mani...). Veliki francuski književnik Rable davno je rekao da advokati imaju najveću torbu na svetu. Anina je majka advokat. Meni je toliko žao Ane, da ne mogu o tome više da pišem. Ona je gurnuta u lutke sa naslovne strane zbog novca, "Roleks", kao Doka provodadžika, našao joj je Skota, da bi firma profitirala. Sad, kad su oboje u sportu propali, sa "roleksom" se slika samo Federer. Sav taj svetski biznis, nazvan američkim snom, sada se raspada, a bio je krematorij za nevine duše. Počinjem da mrzim ženski tenis. Ionako je to daleko od Federera, Novaka, Nadala, itd.

Matičar

pre 14 godina

Poslao sam vam datum rođenja Aninog "dečka", kako se više ne bi nagađalo koliko je star. Niste objavili. Krijete podmakle godine mladoženje, koji je već promenio nekoliko vanbračnih žena. Taj se kod mene neće pojaviti.

Nevena

pre 14 godina

@Sne
Možda je Nina pogrešila, ali gde si ti video koliko on ima godina? Jurim ga kao "Interpol", ali čovek krije godine. Nigde ne piše. I sve slike sa Anon takve su da mu se ni oči ne vide. Konačno, briga me zašto krije godine i koliko ih ima, istina je da je Ana pored njega doživela tenisku katastrofu. Da ima dva grama morala, otišao bi sam. Meni je tu jako nesimpatična jedna žena plave kratke kose, sa tamnim naočarima, ledenog izraza lica, koja nikada nijednu reč dosad nije izgovorila. Ne bih pristala ni da mi pruži ruku ako bih upala u živi pesak.

Matičar

pre 14 godina

Adam Skot (Adam Skott), igrač golfa, rođen je 16. juna 1980. godine u Adelaidi, Australija. Za četiri meseca puni 31. i uzima 32. godinu života. Trenutno je 68. igrač golfa na svetu, a hidrometeorolozi prognoziraju da će njegov vodostaj beležiti tendenciju poniženja. Ana ga prati u stopu, sa tendencijom da ga prestigne.

Sne

pre 14 godina

@nina
Ovaj,sestro malo si se zabrojala a uz to i pronasla krivog Adam Skota,americkog glumca,koji ima 37 godina.
Prvo proveri cinjenice pa onda napisi kometar!

Lazar

pre 14 godina

ona je definitvno zakljucila sa tenisom. Njenje izjave posle poraza da nema samopouzdanje i da se joj vise neigra--ali mora, dovoljno govore o aninom psiholoskom stanju. Vjerovatno tjeraju je sponzori sa kojim ima vise milionske ugovore da nastavlja sa igrom. Barem sa moje strana vise nikakve kritike na racun anine igre necu dati, posto sada znam da uglavnom njen prioritet vise nije sport nego nesto drugu. Koliko god para imala, istinski sampioni nikada nebi sebi tako nesto dozvoljavali. Henin i S. Vilijems su jako dobri primeri. Ocekivali smo previse od ane, misleci da ce biti druga seles. Na kraju bolna realnost.

Povareta

pre 14 godina

Kaže Ana: Mnogo mi znači samopozdanje koje dobijam od Adama. Ana, on je za tebe čika Adam. Inače, čovek je rođen da savetuje i pomaže drugima u nevolji, ali je ljosnuo sa 3. na 68. mesto u golfu. Ne bih ga pitao ni kjoliko je sati.

Jova

pre 14 godina

Za komentar "Zare,15.mart 2010 04:02

Zare svaka ti cast na linku koji si ostavio ovde,sve pohvale!!!

Vecinu ovde treba da je sramota,treba da se stide zbog svih zlobnih i pogrdnih reci na racun Ane Ivanovic. Pogledajte link koji je covek ostavio i stidite se sami sebe!!!!

Ana,voli te Srbija,budi jaka,mucni glavom dobro i eto te nazad!!!!

Nevena

pre 14 godina

@Nina
Zaista Anin "dečko" ima 37? Nigde ne mogu da pronađem njegovu biografiju. Ako čika Adam ima 37, onda mislim da Ana ima devet. Nisam konzervativna, nisam ni patrijarhalna, ali znam da u životu postoji nešto što liči i nešto što je njegovo naličje. Ko je taj čovek? Imamo prava da znamo više o životu jedne naše poznate teniserke, jer igra tenis i za Srbiju, i javna je ličnost.

Nev

pre 14 godina

@Wogy
" To go that low and pose for nude Magazins"
Yeah,right,Sports Illustrated is a nude magazine.Hahahaha...
Obviously you don't read Penthouse and Playboy,then.

baneR

pre 14 godina

Kada sam prosle godine ovde napisao da ce Anu upropastiti lovci na suknje (tada Verdasco) doziveo sam lavinu osuda na ovom mestu a neki su cak pisali da sam tajno zaljubljen u nju (!)...

U medjuvremenu se pokazalo da sam bio preblag..

Pitam se zasto se sada ne jave ti isti...?

Mardok

pre 14 godina

@Saša Jokić
Nemam nameru da se osvrćem na okean gluposti i torbu punu zlih reči na Anin račun, to su osobe bez obrazovanja i verovatno sa malo godina. Njih ignorišem. To je jedini lek. Tačno ste zapazili. Pomenuću dve njene izjave. Posle Melburna, i poraza od Dulko, pominjala je da mora proći još dosta vremena da stekne sigurnost i pomenula je, prvi put nešto što nikad ranije nije, da je ispala nepravedna prema svojoj porodici. Sad kaže da joj je i novi trener Gunthart rekao da mora da prođe još vremena da zaigra dobro. To su jasne poruke: zašto mora da prođe još dosta vremena? Da nije godinu i po dana gradila puteve, pa nije mogla da trenira? Da se nije nešto desilo? Pa naravno, zapostavila je tenis, nije trenirala godinu dana po propisima, ludovala je za balonima od sapunice... Njoj je potreban oporavak. Otrežnjenje. Prekid sa onim što je sputava emotivno i fizički. Promenila je izraz lica. Jeste troma, kao žena koja se posvetila samo "mužu". Venčali se oko vrbe. Taj će se oženiti kad bude imao devedeset godina. Ona mora da počne sve iz početka. Ali, kako je već neko napisao, to se pored čoveka koji je uništio sopstvenu karijeru, ne može. Taj je odjurio Aninog fitnesa, verovatno i Krejga (sa Krejgom je Ana igrala prošle godine finale IW, posle duge pauze), mislim da Ana nije otpustila Krejga nego da se on povukao sam, kad je video da se ona ne nalazi na zemlji i da nije slobodna u odlučivanju. Neko ko to zna, kaže da se više ne javlja ni drugaricama ni drugovima. Zašto? Njoj neko ispira mozak. Pitam samo - zašto niko ovoj devojci ne pomaže, ona je u sve ovo naglo uletela, sa dvadesetak godina, neiskusna i nespremna da živi u društvu okorelih pokeraša i moralnih nakaza (tu mislim i na ove pomahnitale i pohlepne sponzore, koji u čoveku vide samo novac). Kad se tamo slikala u Evinom i bez Evinog kostima, uz smokvin list samo, po nekim američkim novinama, objasnila je - kako odbiti tako čuven list? I na to ju je neko nagovorio. To nisu njene reči. Meni ovaj "dečko", izvinite što ovo moram da napišem, deluje sumnjivo, neću reći kao makro, ali Ana je zbog bjega postala druga osoba i bivša teniserka. O njoj više neću pisati, dok se nešto ne promeni. Rado bih napravio intervju i sa Anom ali i sa njenom majkom. Zašto je Opra ne pozove u emisiju? Posle toga Ana bi se osećala slobodnom.

Wogy

pre 14 godina

Jelena Dokic...sorry we are talking about Ana Ivanovic,in a year, Ana will be like J.Dokic 999 on WTA. To go that low and pose for nude Magazins,,,obviously Tennis is finally last on Ana's agenda.Just do not mention that she is ONLY 22 years of age...Sharapova too but with a BIG gap in qualities...3 GS titles and 3-4 GS runner-up. Mark my word...Ana is EX Tennis Player.

Vini Pu

pre 14 godina

Onog trenutka kad se Ana oslobodi ovog pustolova, koji je potpuno infantilan - pao je na golf-listi za 65 mesta (koga on može da podrži) - odigra pet-šest malih turnira i onda krene u ozbiljan trening, kakav dosad nije viđen i 2011. godina može da bude njena godina. Ako to ne uradi, propašće. Nema filozofiranja niti ćutanja. Kad je naš poznati teniski stručnjak rekao da Ana mora da se posavetuje sa porodicom, to je značilo upravo ovo, jer sumnjam da je iko od njenih bio srećan kad je našla "dečka" od trideset godina, koji je tipični gonič suknji. To radi sada i Ani. Ne morate vi ovo objavite, vi objavljujete samo one što Anu već vide kao bivšu, iako ima 22 godine i dosta vremena da se vrati u formu.

Smith

pre 14 godina

Samo je pogresan zakljucak da vise ljudi pljuje nego sto podrzava Anu. Ljudi koji podrzavaju i koji su optimisti i pozitivni, manje posecuju ovakve diskusije. Napravicu izuzetak, i reci : Ana ne igra za Srbiju, vec za sebe. Tenis je jako dobar sport, i trebate uzivati u istom. Uzivanje nije pljuvanje, i ostrascenost. Lepota se tesko prasta, a uspeh jos manje, narocito u Srbiji. Hvala Bogu te sam uspesan u zivotu, pa su mi kompleksi i ostrascenost nepoznata stvar, mozda bih i ja ovako pljuvao po ljudima koji su dostigli neke stvari u zivotu, kakve 99% ljudi ovde ne moze ni da sanja... Psi laju, to im je posao. A kada bi se okretali, zastajali da gadjamo svakog psa koji laje, pa do cilja nikada ne bi ni stigli...
Lajte, za bolje ocigledno i ne znate...
Pozdrav uspesnima, i manje dokonima. Pozdrav optimisticnim i pozitivnim ljudima. Pozdrav i podrska Ani Ivanovic, jer samo ona zna koliko joj je tesko sada.

sasa jokic

pre 14 godina

Ono sto je ocigledno je da je Ana sve tromija, da ne upotrebim neku tezu rec! Cak i kada hoda cini mi se da ce se sapleti svakog trenutka, godine-fizicki razvoj rade protiv nje. Jedin a srecna okolnost je sto je vec zaradila dovolnjo para, tako da ce vrlo brzo zaboraviti na tenis!

Bgboy

pre 14 godina

...kada vi budete u najboljih 5 osoba na svetu koje se bave vasim poslom-onda mozete da dajete strucno misljenje o Aninoj igri(ja nisam pa zato i ne filozofiram),a do tada bolje pustite devojku da zivi svoj zivot-ona je vec sada odradila dovoljno da 'ladno moze da prestane da pika tenis,a opet da bude ponosna na ono sto je do sada uradila-mislite o tome;-)

Roditeljski propust

pre 14 godina

(Zoran Micic, 14. mart 2010 14:21)

Potpuno ste u pravu, previse je to sponzorskih obaveza.
Svi zelimo srskoj teniserki Ani Ivanovic da se vrati u igru - ali mislim da su za sve te silne ugovore sa sponzorima krivi roditelji Ivanoviceve, narocito majka koja je bila advokat, i koji nisu shvatili, ni upozorili Anu, da je to moze odvojiti od tenisa.
Ranije citam kako se neki ovde ponose sto reklamira Roleks, pa Adidas do kraja zivota - a ne shvataju da je to strasna obaveza i kamen oko vrata.
Kakve su to gluposti s tolikim golisavim naslovnim stranama, sta ce joj vise novca - aman, ima ga za sto generacija potomaka.

Nikola

pre 14 godina

ona uvek kaze :" Imala sam sansi." Kakvih crnih sansi devojko? Necu da se mesam, tvoj zivot je tvoja stvar, ali manje naslovnica vise treninga, i molim te nauci da kad dajes intervju, barem na svaka 2-3 promenis pricu... JER NE MOZES UVEK DA IMAS DOSTA SANSI!! konkretno, kad te protivnik brejkne 5 puta i izjavis ovako nesto onda ili si glup, ili mislis da smo mi slepi... U svakom slucaju, zelim ti da popravis plasman ili uspeha u modelingu, svejedno...

mislim

pre 14 godina

Ako ne uspije da se vrati u vrh onda je očigledno da njoj nije bio cilj da uspije u tenisu da bude u svetskom vrhu nego da kroz tenis uspe u životu a danas to znači zaraditi puno novaca.Sigurno je lakše pozirati fotoreporterima i družiti se sa džet setom nego trenirati 5-6 sati dnevno fanatično i stručno da bi se opstalo barem u top20.Hvala joj za zadovoljstvo koje nam je pružila i sretno u životu,a nama koji volimo sport da se okrenemo nekim novim klincima i klincezama u sportovima gde se i teže i više trenira da bi se došlo među najbolje u svetu a nikad se ni hiljaditi deo novaca ne zaradi sem slave i ponosa i zadovoljstva što ste uspešno predstavljali svoju zemlju.

Bikili

pre 14 godina

Najtačniji komentar, lišen lažne finoće, napisao je čovek "iz naroda" - dokle god bude sa onim matorcem, od nje neće biti ništa. Njeno propadanje počelo je s tom vezom, sve ostalo su idimi-dođimi komentari. Jednostavno, ja je od danas ignorišem, a navijao sam za nju kao lud. Bravo HN za izrečenu istinu.

Mlađa

pre 14 godina

Mnogi ovde komentarišu kako Ana kao papagaj ponavlja kako je zadovoljna sa igrom, udarcima. A u tekstu piše baš suprotno, kako je frustrirana svojom igrom i kretanjem. Da li vi čitate tekstove ili samo PONAVLJATE KAO PAPAGAJI?

nfs

pre 14 godina

Mnogima se desi da izgube kompas u zivotu. Razlika je u tome sto je Anin zivot pod budnim okom novinara i svi to gledamo. Ne mogu da zamislim kako se ona oseca kad ceo svet prati njen pad! To joj samo otezava da se vrati. Ja sam sigurna da ona zeli da se vrati u igru, ali njena psiha radi protiv nje. Pritisci sa svih strana... Ako bude morala da igra kvalifikacije za turnire, to moze samo da bude dobro za nju. Fale joj mecevi u nogama. Ona odigra jedan- dva meca na turniru i to je to. Sto vise meceva bude igrala, samopuzdanje ce postepeno da joj se vraca. Treba samo da bude uporna. A manekenstvo? Shvatice i ona jednog dana da su svi vec videli sve, a i pojavice se neka nova mlada, lepa i uspesna teniserka, i sve ce to postati proslost. Nadam se!

neka svoga

pre 14 godina

Ma navijacu za Anu i da ispadne iz prvih 500, ma navijam za sve nase i kad ne bi kvlifikacije prolazili jer ono ste su oni dosad uradili se ne zaboravlja!!!

Jova

pre 14 godina

Lupate gluposti ovde vecina! Ana jeste u krizi vec dodinu dana i to velikoj,u krizi koja moze da je prodje a i ne mora.

Setimo se Svetlane Kuznetsove,devojka je takodje godinu dana bila u velikoj igrackoj krizi,ispadala u prvom-drugom kolu svakog turnira. i eto,uspela je da se vrati,naravno napornim radom i treningom.

Ako Ana uradi isto sto i Svetlana tada mora se vratiti jer tenis se ne moze zaboraviti igrati nikako!!!

zelena trava

pre 14 godina

Zasto najvise preporuka dobijaju komentari na Anine izjave, kako je nezrela i ne zna sta prica kad kaze da je imala sanse? Nezreli su oni koji tako pisu, a za svakog tenisera - za svakog profesionalnog sportistu, ako cemo pravo - svaki poen je nova sansa da se mec preokrene i da se pobedi. Svaka lopta u nogama, svaki novi skok, svaka nova trka nove su sanse za sportistu koji ima dovoljno zelje i vestine. Defetisti u startu razmisljaju kako nemaju sanse, a pravi luzeri misle da i ne mogu da ih imaju. Jedino bih volela da Ana sama shvati znacenje svojih sopstvenih reci umesto sto ih, tako lepo naucene, ponavlja kao papagaj. Krajnje joj je vreme da izadje iz pelena.

boki

pre 14 godina

Ista je prica kao za Anu Cakvetadze, samo sto Cakvetadze jos uvek ima igru, ona je umetnica na terenu i igra raznoliko, mada previse defanzivno za danasnju konkurenciju, tako da su njene sanse male da se vrati... a za Anu je jedina nada da se baci na treniranje i PRESTANE da se ZAMAJAVA da je dobra,jer nije,jako je losa.Devojka ima 23 godine i vreme joj hvala bogu ide na ruku...ali mora da udari milione servisa,forhenda i bekhenda na treningu pre nego sto izadje na megdan bilo kojoj teniserki iz top 100...videcemo da li ce to i uraditi,ili ce nastaviti ovim tuznim putem nizbrdo...

Tanc

pre 14 godina

Molio bih sve one koji su pisali da je Ana u odličnoj formi, jer je izgubila set u egzibicionom meču od Kim, batale komentare koji se tiču tenisa. Mislim stvarno!

Sale

pre 14 godina

Eto,ja sam lepo govorio da je ono sa Kim bila samo egzibicija i da se ne zanosite puno da se ona vraca....Ona od oktobra 2008 nije pobedila teniserku iz top 10,ne znam koja je Peneta bila kada je Ana pobedila 2009,ali mislim da nije bila u top 10....Realno njoj po njenim rezultatima i nije mesto u top 50....Ovo nije kriza od 2,3 meseca vec vise od godinu dana....Ona bi trebala da igra ove manje turnire,a ne samo ove najvece kako bi igrala sto vise i probala vratiti samopouzdanje....Ona je imala jako dobar servis i neke udarce,dobro kretanje nije imala nikad,a sada se bojim da nema ni dobar servis,ni udarce....Jednostavno bi trbala vise da treenira,a da se manje slika i prica okolo kako je zadovoljna svojom igrom....Mislim da se previse zanela prvim mestom i osvajanjem RG,i sada tone sve vise i vise...Ona polako krece stopama Vaidisove koja je bila dobra igracica,a sada igra na celendzerima od 25000 dolara....Ne znam sta da kazem...Ili bi trebala da pocne ozbiljnije da trenira i da se bavi tenisom kao sto je to radila kada se penjala na WTA listi ili da napusti tenis na neko vreme,i za to vreme se posveti treniranju...

San

pre 14 godina

@delija
"Zasto bi vam bilo zao Ane?Ona je svoje odigrala sa prvom pozicijom na wta listi i premijom od 10mil."
Tako je, Rolan Garos 2008 je osvojila Enan,dok je samo pohlepna Ana trcala za prvom pozicijom i 10mil.

Kolt

pre 14 godina

Citajuci ove komentare, covek ne moze da ne primeti jednu stvar...koliko ljudi u ovoj zemlji nema nikakvu radost u zivotu, te im je poraz jednog nase sportiste razlog za provalu jeda, cemera i ogorcenosti.
Ako vam Ana smeta, ignorisite njeno bitisanje na WTA listi...nemojte pratiti njene meceve, ne navijajte za nju. Da li ce da prekine da se bavi tenisom je njena i samo njena stvar i ne duguje nikome od vas bilo kakvo obavestenje.
Mi, pravi navijaci, ostajemo uz nju i kada ne ide, kao sto smo bili uz nju kada je bila najbolja i kada je uzela RG.

Marina

pre 14 godina

Anina karijera je zavrsena. Ona sada ovo samo doradjuje zbog sponzora i love koju je dobila. NEma sansi da se ona ikada vrati medju prvih 10. NIje ona sarapova ili klaster. Nema taj mentalni sklop. U svakom slucaju, hvala Ani sto nas je zabavljala nekoliko godina. IMali smo ugodne trnutke gledajuci i navijajuci za nju. Sada je vreme za neke nove Ane. Nadam se da ce Jelena da ostane u tenisu js neko vreme.

Zoran Micic

pre 14 godina

Ana je trenutno 58,a do kraja turnira može desiti da padne još koje mesto.Problem je što Ana verovatno nema direktan prolaz na turnire u Rimu i Madridu već će morati da igra
kvalifikacije ili da traži wild card. Kako stvari stoje
Ana verovatno ispada is prvih
sto posle Wimbldon-a. Pogledajte kako su prošle Chakvetadze i Vaidisova, bile su medju prvih deset a sada ih nema nigde. Ili hrvatica Iva Majoli. Osvojila je RS i nikad ništa posle toga, slično kao Ana.Ana ne može da prestane da igra jer ima ugovor sa Addodas-om i ako je tačno,ona ima 5m$ godišnje,
bez obzira na rezultate,tako
da joj je dovoljno sam sa prošeta haljinicu i eto ti 5m$ godišnje i zašto bi onda trenirala 6-8 sati dnevno.
Ana je odavno izvan tenisa,
pogledajte njen web site,
to je WS manekene, foto
modela ili glumice a ne teniserke, onda njene polugolišave fotogafije po raznim časopisima. Pre izvenog vremena sam gledao njene mečeve protiv Jelene i Safine na RS 2008g. i to je
sasvim druga igračica od ove
sadašnje Ane, i Ana vrlo teško može da vrati tu igru.

zoran

pre 14 godina

Posto zivis u Bazelu, lepo okrenes tel.broj Federera, tvoj komsija, te ga zamolis za par saveta. Ko ce te bolje savetovati (vec je to jednom radio) nego majstor svoga zanata i profesionalac bez mane.
Ostavi se golfera iz Australije. To je j...vetar.
Takvi su momci iz Australije ,generalno. Ziveo sam tamo i znam veoma dobro mentalitet ljudi sa tog ostrva.
Uskoro ce i on da ti okrene ledja.

PATRIOTA IZ HN !

pre 14 godina

Moje misljenje je da dok god bude u vezi sa onim matorcem nece nista osvojiti ! neka nadje nekog ponosnog Srbina svojih godina i posveti se tenisu jer otkad je sa matorcem otad nista nije osvojila !!

Dzivdzan

pre 14 godina

Vec szam jednom rekao Ana mora nazad na celendzere (i to one slabije) da povrati samopuzdanje. Ako ovako nastavi uskoro nece moci da pobedjuje ni na celendzerima

crni

pre 14 godina

kako je krenula da pada na rang listi nece se tako brzo zaustaviti ...treba da se okrene tenisu a manje da svim tim momcima neka se ugleda na Federera ona u svojoj karijeri jos nista veliko uradila a moze

imenjakinja

pre 14 godina

Ono sto mene u poslednje vreme veoma (neprijatno) iznenadjuje su Anine krajnje (nerealne) optimistične izjave tipa: igram dobro, imala sam sansu, dobro sam se kretala, dobro servirala itd.
Sto pre shvati realnost situacije, što se pre suoči sa svojom lošom igrom, pre će shvatiti gde greši!
Ona je talentovana, a zaista je šteta da takav talenat izbledi na ovakav način. Ja ipak mislim da je njen glavni problem taj njen krhki psiholoski sklop i zaista mislim ovako kao laik, da bi trebala ponajpre time da se pozabavi.

srdjan

pre 14 godina

Netreba je više ni spominjati.Da se ne uzbudi opet.Međutim za ranije uspehe skidam joj kapu.Šta da se radi kad te slava udari u glavu a još je i mlada.

branko

pre 14 godina

Пре много година чувени италијански кантаутор Ђино Паоли написао је антологијску песму Senza fine (чита се Сенца фине), у преводу `Без краја`.А какве везе то има са Аном и тенисом? Мислим да се у квизу то зове игром асоцијација. Senza fine, Senza fine, Senza fine, Senza fine........ (`Без краја` `Без краја` `Без краја` `Без краја`........)
Имам два обавештења:
1.Сигурно сам био један од првих ако не и први који је пре можда годину дана овде изнео озбиљно мишљење да би Ана требало да напусти тенис бар годину дана и за то време размисли шта ће са собом. Накупио сам тада велик број негативних мишљења. Шта сад о томе мислим? Сад је можда касно.
2. Да ли сте чули за презимена Величковић, Арсовић, Аруновић ...... ? То су оне младе девојке које ових дана освајају и доносе Србији прегршт златних медаља са ЕП у стрељаштву, што је вероватно само први корак ка олимпијским медаљама. Колико вас је њима дало подршку ? Зашто и оне нису `наша сунца, наше љубави, наш понос, наше лепотице, наше узданице, узорне Српкиње .......` Можда зато што ни једна од њих не гради кућу од 1200 (хиљаду двеста !!!) квадрата са гаражом за 10 аутомобила по неким флоридама, калифорнијама или ко зна куд?
А ми (ни себе не искључујем) се секирамо !!! Којег ли апсурда!

srkis13

pre 14 godina

Nažalost, mislim da je ovo definitivno kraj.

Sa izgubljenih 700 bodova, na sledećoj listi pada ispod 50. mesta. Ako se uopšte ikada povrati, biće to možda i najveći comeback ikada, obzirom da je iz Top 50 nisu izbacile povrede kao svojevremeno Šarapovu ili sestre Vilijams, pauza Enan, trudnoća kao Devenport i Klajsters, već samo jako loša forma.


Stvarno bih vas zamolio da je ne pljujete ovde po internetu već pružite podršku. Devojci očigledno ne ide najbolje, i najmanje što joj sad trebaju su lešinari koji se skupljaju oko njene nesreće i likuju.

Iskreno, mislim da bi trebalo da napravi malo pauzu od tenisa... jedno godinu-dve... da se psihički odmori i zaboravi na sve jer ovako todne sve dublje i dublje. Mlada je još uvek, i može i te kako da se vrati, al neka se malo odmori i zaboravi na tenis i sve ovo što joj se dešavalo od RG-a 2008. na ovamo.
(filip, 14. mart 2010 09:31)



Slazem se ja sa tobom.
ali ne mogu da pruzim nekome podrsku kada nju boli uvo za sve,kada se ona ne nervira yasto bih se ja.
ima para koliko hoce,ima decka,nju jednostavno boli uvo za tenis.

darko

pre 14 godina

svi vi bi izgleda rodjenu majku vredjali kad vam ne bi spremila rucak jedan dan. devojka nije u top formi iz licnih razloga. ako bude zapela da trenira brzo moze da se vrati u top10. filozofirate bre mnogo. ko da nije srpkinja.

Nostradamus

pre 14 godina

Zabrinjava činjenica, da se ovde javilo toliko osoba sa negativnim stavom prema Ani, da čovek prosto ne poveruje!
Postoji onaj poluautomastki odstranjivač stresa koji se nalepi na zid, pa odstranjujte svoje frustracije na taj način, SRAM VAS BILO SVE!!!

Jova

pre 14 godina

Rodjeni sam optimista, u vecini slucajeva bez pokrica. Ne mogu iz svoje koze, bezrezervno navijam za nase i u svakoj situaciji ih podrzavam. Anu trenutno najavise jer joj je podrska najpotrebnija. Bog je trebao imati mjeru kad ju je stvarao. Mi obicni smrtnici ne mozemo ni sanjati kako bi se osjecali u njenoj kozi. Ljepota joj je vise poroklestvo nego nagrada jer nigdje i nikad ne moze proci nepromijeceno, ni njeni usponi, ni padovi, ni izjave... Nije to lako podnijeti, vjerujte mi. Dok je bila mlada i napredovala, imala cilj, trcala je kroz zivot ne primjecujuci nista. Onda ju je mala, neznatna povreda ( palca?) zaustavila i dala joj vremena da se zaustavi i pogleda oko sebe. Mozete misliti sta je vidjela.Da je zivot lijep, da postoji ljubav, da je mlada i lijepa i da joj je cijeli svijet na dlanu. Nijedno ljudsko bice tome ne bi mogao odoljeti. Sad se malo trgla,ne sumljam da bi se zeljela vratiti u sam teniski vrh ali tu su vec tegovi na nogama i hiljadu vecih i manjih prepreka. Ako bude imala snage i ustraje, mislim da bi mogla nesto i napraviti, uz malo srece i strpljenja. Ipak je ona sampionka, one se ne prave i stvaraju treniranjem, one se radjaju.Vjeciti optimista, rekoh vam!

Djoksa

pre 14 godina

"Dabogda imao,pa nemao"jevrejska kletva koja opisuje najbolje Anino stanje.Ona jos uvek misli da je najbolja.Dok ne bude sisla sa tog oblaka,slusacemo ovakve njene izjave.Ne mogu da verujem da nece da igra manje turnire.Ima klauzulu u ugovorima,sta li?

nada

pre 14 godina

Po mom skromnom (i nestrucnom) misljenju, Ana NE zeli da se vrati tenisu. Kakvi god da su joj razlozi, ona se oprostila sa teniskom karijerom i sada (vec duze vreme) samo ispunjava davno potpisane ugovore sa menadzerom, adidasom i ostalim sponzorima. Talenat ili imas, ili nemas, niti moze da se nauci niti da nestane preko noci, a Ana ga IMA! Ali BEZ pravog treninga i odgovarajuceg tima, talenat nije dovoljan za opstanak u sportu i sigurna sam da to i ona zna. Medjutim njen prioritet ocigledno nije vise tenis i to treba primiti tako kako je, bez pljuckanja i vredjanja.
Ja joj zelim sve najbolje, dobro zdravlje i da je sreca prati na putu koji god da izabere!
PS. I Enan je ispala u prvom kolu, pa sta? Iako neznam francuski, cisto sumnjam da da nju njeni sugradjani ovako "caste".

crno-beli

pre 14 godina

Kako ne vidite da ona maze oci svima pricama kako trenira sve bolje i ceka da se vrati u formu?! Devojka jednostavno mora da odradi ugovore za koje je papreno placena i kada prodju ti rokovi ostavlja tenis sigurno!

paka

pre 14 godina

nije lako izaci na kraj s uspehom, pogotovo ne ako neko ima toliku rupu u obrazovanju kao vecina profesionalnih igraca tenisa.

anina situacija nije iznenadjujuca. ako se pogleda njen fond reci (bila sam uzbudjena, imala sam sanse...) onda se vidi da nema sta da kaze.

lepota je u njenom slucaju otezavajuca okolnost, jer joj otvara vrata tamo gde je ne bi ni primetili da je ruzno pace. ona s time ne ume da se nosi posto je mnogo sto sta u svom odrastanju propustila.

ona nema najboljeg druga i drugaricu, ima mamu i adidasove trenere...nema nesto svoje...

sada u panici trazi od nemila do nedraga da nadje ono sto ce je vratiti na put slave...lose su prognoze.

treba da dotakne dno, da to sebi prizna, da se s time suoci i da onda eventualno krene.

materijalno je obezbedjena i mogla bi da se vrati knjizi, da popuni rupe, prosiri recnik, da se osvrne oko sebe i da da krene da se bavi necim sasvim drugim umesto da se iz dana u dan frustrira.

steta da joj se to dogodilo, ali nije iznenadjujuce.

.. Lud na zbunjenog ..

pre 14 godina

.. Nemoguce je da Ana, konstantno ponavlja kako je zadovoljna svojom igrom, kretanjem, servisom ovim ili onim, a da mi koji imamo oci vidimo da joj je kretanje ocajno a servis u rangu pionira TK Elite ...?!
Da li njoj stvarno pune glavu time da je sve savrseno, i da ce rezultati doci, ili niko nema hrabrosti da joj kaze da to sto ona igra, nije dovoljno ni za humanitarne turnire ..?
Dok se realno ne sagleda situacija i problem, nema povratka .. Ja se iskreno nadam da ce ga biti, jer njene godine dozvoljavaju da verujemo u to ..

Niki

pre 14 godina

Nista nepoznato u svetu sporta. Kako se zvase ona Hrvatica, mislim Majoli. Ona se nije vratila a ima ko jeste.
Ako je sport izvor frustracija treba prekinuti na neko vreme ili mu pristupiti sasvim drugacije. Cilj ne treba da bude osvajanje turnira nego jedino dobra igra u sledecem mecu. Bez pritiska bez ocekivanja - samo hajde da igramo i to poen za poen.
Put je dug ali je inspirativan.
I samo se boriti.
Srecno

ysk!

pre 14 godina

Sigurno je imala neki photo session dan ranije pa je zato mnogo slabo odigrala... Sto je najtuznije i pored ovakve ocajne (odvratne) igre nju zovu da igra Fed cup :/

boksNS

pre 14 godina

Boze, kako mi je zao ! :(
E sad, dal' zato sto Anu jako volim, ili se i ja "hvatam za slamku", ali cini mi se da nije sve toliko crno-IPAK!...Naime, u citavoj ovoj(izuzetno losoj) situaciji po Anu, cini mi se da se zaboravlja jedna veoma vazna stvar! Naime, Ako pogledamo protivnice od kojih je Ana gubila svoje meceve u poslednje vreme, jasno je da se radi o, ili izuzetno talentovanim ili pak teniserkama koje su u top formi, pa onda nije toliko ni strasno izgubiti od takvih!
Evo i primera: Ana je tesno izgubila od Bondarenkove na US Openu koja je kasnije, vidi cuda, dogurala do cetvrtfinala!Slucajno-NIKAKO! Dalje, Ana gubila od Stosur na americkoj turneji, a ova u formi svoje karijere!Slucajno-NIKAKO! Onda, Ana gubi i od Safarove u Tokiju, a Lucija pobedjivala Vilijamsove, i imala nekoliko polufinala u 2009.!Eto nam onda i poraza od Enan u Brizbejnu, sto samo po sebi i nije u domenu iznenadjenja! Na AUSTRALIAN Openu najlepsa teniserka gubi od Dulko, i pobacase svi i drvlje i kamenje na nju, a ista ta Gizela lagano dobila Enanovu! I evo na kraju, i ta famozna Sevastova, koja je ocito resila da izgradi karijeru ruseci nase teniserke.Dakle, nije strasno izgubiti od teniserke koja je turnir pre IV stigla do polufinala i pri tom pobedila par dobrih teniserkih, ukljucujuci i JJ!
Ipak, da je (ne)sreca tj. los zreb kriv za Anin sunovrat-NIJE, al da je dosta kumovala-JESTE! ZATO NAPRED ANA!IMA NADE JOS!ZA TEBE, ZA NAS, ZA SRBIJU!!!

maksa grobar

pre 14 godina

Ana sta se s tobom dogadja daj malo se potrudi nemoj da gubis veru u sebe. Volecu te i da zavrsis karijeru za mene si ti uvek no1.

Forbes

pre 14 godina

Njeni rezultai vise nisu vredni ni kao vest da se pojavljuju a kamoli da se komentarisu.Devojko promenila si silne trenere ali glavu ne moozes. batali taj sport.Ljubav, sex i tenis bez krvavog rada ne ide.Sramota da te bude od jedne Clijsters koja se porodila i jedne Henin.Pocece deca da se sprdaju sa tobom

Pravac osnovna škola

pre 14 godina

ostavi taji posao koji neznas da radis.ljepota ne igra tenis.izjava monike seles za tebe je promasaji.ja bi na tvomo mesto ne bi izgubila vise.a to je.kraji iako tvoji kraji je bio odavno.
(sportski ..., 14. mart 2010 09:32)
_____________
Ostvi se ti pisanja komentara, bar dok se ne opismeniš. Ne piše se "neznaš", nego "ne znaš", rečenica se počinje velikim slovom...
U svakoj imaš grešku, komentar je potpuno nerazumljiv, ali ti si se našla da kritikuješ Anu.

Miloš

pre 14 godina

Najlepse bih zamolio da mi neko ostavi neki link sa njenim intervjuom u kojem nije spomenula da je jako uzbudjena...
Ona se ponasa kao da ima 13,14 godina i da je tek pocela da igra profesionalni tenis i to je njen najveci problem... Mozak deteta u telu osobe od 23 godine

Igor

pre 14 godina

Uvek ste tako sujetni. Ana, verujem u tebe, i mislim da se sve dešava sa razlogom, uvek je tako u životu. Ti imaš priču, veliku tenisku priču, i ona će se i nastaviti. U Ki Biskejnu si prvi put ušla u top 50, u Ki Biskejnu ćeš se tu i vratiti. Nije slučajno. Volim te puno i za mene ćeš, kako je neko ovde i napisao, uvek biti broj 1 ! Jedna si od 19 njih u istoriji tenisa koje su došle do mesta broj jedan! I onda se nađu veliki komentatori ovde da ti predviđaju dalju budućnost. Bolje nek idu da kuvaju ručak, dosadni su.

Jova

pre 14 godina

Kakvih glupih komentara ovde,dno!!!

Neznam okaci reket o klin,pa zadto se iznenadjujete Aninim losim rezultatima!!! Dokle vise?

Ana je u krizi kao sto je bilo dosta teniserki iz samog vrha. Nazalost Ana sad ispada iz top 50 i bice se tesko vratiti jer ce imati teske protivnice u startu svakog turnira. Ani treba jedan dobar rezultat i vraca se,a posto ima dobrog trenera uspece samo ako ga bude slusala.

Ocigledno je da Ana ima problema sa psihom,samopouzdanjem. Igra je tu,ne moze da je zaboravi,kad vrati ova dva segmenta u igri opet je u vrhu sigurno.

Ja

pre 14 godina

Žao mi je...bila jednom jedna Ana.

Ali dobro, i da nikada više ne zabeleži neki značajniji rezultat, postigla je nešto o čemu milioni mladih sportista sanjaju, donela nam radosti i na tome joj hvala. Mlada je i povratak na staze uspeha nije nemoguć, tenis se ne zaboravlja, fizički se nije teško spremiti, ali pošto je glava u pitanju, mislim da se to neće desiti.

Ne sviđa mi se jedino što će iako je u katastrofalnoj formi, 99% biti druga igračica protiv Slovakinja, iako Bojana, Aleksandra ili neka druga devojka ne bi ništa lošije prošle rezultatski od nje, a grizle bi u to sam sigurna, i iskustvo igranja u reprezentaciji bi im mnogo značilo.

Miroslav

pre 14 godina

"" ... ali sam bila veoma spora. Imala sam dosta loših udaraca, a nisam uspevala ni da završim poene. Sve to je bilo frustrirajuće. Borili smo se tamo i razočarana sam što nisam pronašla odgovore.

Mislim da sam imala dosta šansi“ ""

Šta reći na ovaj Anin komentar i ovu njenu zadnju rečenicu !!??

I dalje nastavlja da laže samu sebe :-(

Slobo

pre 14 godina

Pa i bilo je za ocekivati da se tako nesto dogodi.Steta za Anu,sto vec sa 22 godine zavrsava vrhunsku tenisku karijeru.Ovo nije kriza koja traje par meseci, ovo traje vec skoro dve godine.Hvala za sve sto je dala Srpskom sportu, steta - mogla je jos mnogo.

Шоне

pre 14 godina

Просто је невјероватан пад квалитета наших тенисерки. Ајде да пробамо да не пљујемо него да будемо подршка Ани како би се вратила у сами врх свјетског тениса !

NAVIJAČ

pre 14 godina

E pa zar je sada svima jasno da je uspešna karijera jednog velikog talenta završena. Ako nešto traje već godinu dana tu nema slučajnosti - slučajno može da nekog eventualno pobedi. Žao mi je Ane kao teniserke, ali ona je na putu Dokićke, Kurnjikove i sl. slučajeva. Kad se odvojila od porodice sve je već tada bilo jasno. Znao je Armenulić šta je problem kad je izjavio da Ana probleme treba da rešava razgovorom u okviru porodice.Prikrivanje problema ne može ih rešiti.Ana prestani da zamajavaš prvo sebe, mi navijači i nismo tu mnogo važni.

Dejaldinjo

pre 14 godina

Mozete da je poredite sa Kurnjikovom i slicnim samo po vanserijskom izgledu. Ona je, za razliku od slicnih, osvajala velike turnire ukljucujuci i Grand Slam, bila prva igracica svijeta. Zaista ne razumijem toliku kolicinu zlobe prema njoj.

Igor

pre 14 godina

Neka bude da je Majami talican. Tu je prvi put usla u top 50,neka se na tom turniru u top 50 i vrati. Idemo ispocetka. To je verovatno i najbolja opcija. Bez pritisaka i ocekivanja, ispocetka graditi uspeh.

mimi

pre 14 godina

nista novo...do kraja godine ispada iz top 100...zao mi je jbg..dodirnula zvezde osvojila gs i bila je prva !!! sasvim dovoljno za jednu odlicnu karijeru...a sada u modele pa neka se slika polu gola.....

Pera

pre 14 godina

Napisah pre neki dan da Ana moze da prodje prvo kolo samo ako je slobodna i dobih milion ne preporucujem!! Ljudi, samo se razumem u tenis, bez emocija.
Njena teniska karijera je definitivno gotova, krenula je istim stopama kao Kurnjikova i tako je i zavrsila.

Djoksa

pre 14 godina

U kolektivnim sportovima se titule dobijaju i gube u"malim"utakmicama.To sam rekao posle sjajnog Aninog seta protiv Kim.Ana nije imala sta da izgubi a ovde je ulog bila titula.Ana ce morati na male turnire jer ovaj poraz je kostao drustva 50 najboljih.

BK

pre 14 godina

Neznam zasto se jos uvek Anini (losi) rezultati tretiraju kao iznenadjenje. Kakve su bile pripreme za sezonu, takvi su i rezultati. To je nazalost pocelo jos uoci proslogodisnjeng ciklusa a ove godine se samo nastavlja trend. Ona mora da se "dogovori" sama sa sobom: sta su joj prioriteti. Ako hoce da se i dalje bavi tenisom onda mora nesto da promeni, i to cini mi se - drasticno.

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Nema vise nista od Ane kao ozbiljne teniserke... Mozda se popravi donekle ali u sam vrh se ne vraca... Nadam se da gresim, voleo bih da me demantuje, ali bojim se da nece moci....

djox

pre 14 godina

Tesko je i Ani i vernim navijacima!Pa zamislite kad npr. ja cekam mesec dana pocetak Indijan Velsa,da pocen da igra i ona na startu izgubi!To me ubija...Ne mogu vise ovo da izdrzim...Ostaje mi samo da govori u praznu bice bolje i bice bolje, i da se nadam da ce konacno da krene!Boze pomozi joj!!!

djordje

pre 14 godina

Imao bih savet pre nego sto pocnete da komentarisete. Mislite o tome. Anu brinu nasi komentari isto onoliko koliko i vas nestasica hleba u Burmi. Dakle, razmisljajte racionalno. Igrajte kladionicu. Kvota protiv Ane ce uvek biti velika, jer je ona jos uvek ime. Pa...ako ste pametni.... Bora Djordjevic je svojevremeno imao teoriju kada teniserke pocnu naglo da padaju, i kada treba igrati protiv njih. Rado bih vam to napisao, ali ne verujem da ce administrator to pustiti...

valjda je greska u pitanju

pre 14 godina

Da se mozda ne salite? Ana je trenutno na 28 mestu. Zar je moguce da sa te pozicije padne ispod 50 mesta? Ne mogu nikako da verujem u to.

Milka

pre 14 godina

Godinu i po dana nisi znala za tenis, sad dobijaš ono što zaslužuješ. Biće ti potrebno isto toliko vremena, koje si nezrelo proćerdala (sladak život), da se vratiš tenisu, ako je to tebi više važno. Imaćeš navijača koliko i jedna kuglašica. Svoje navijače vučeš za nos dugo. Sad je kraj.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Uvek si imala sanse da pobedis? Ne bih rekao...
To sto Ana govori je samo neka uteha koja treba da je smiri? Ali ne... Ima taktiku jako, aj da kazem glupu. Umesto da se konacno opredeli da ozbiljno pocne da igra, ona vija POZNATE trenere, misleci da ce joj pomoci. Nikad mi nije delovala zrelo. Kao neko dete koje je u svom svetu. Svetu gde se nista ne radi a dolaze uspesi.
Ali posto taj svet ne postoji, Ana je... gotova. Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ona je psihicki SKROZ PALA. Ovo vi shvatite kako hocete

Grogi

pre 14 godina

Pa realno,tu joj je i mesto.
Ti poeni su je i drzali ovih godinu dana.Al sta cemo sa njom u FedCupu ne znam....Zalosno.Pre nepunih 2 god,bila je prva,a sad 50 i neka.Mozda ce se popraviti tokom sezone sa novim trenerom,cemu se iskreno nadam,jer ovo stvarno vise prelazi u bruku.Ako igrac izgubi sa 6:2,....ne sme reci IMALA SAM DOSTA SANSI.I upravo zbog tih njenih nimalo inteligentnih izjava ljudi se sa pravom ljute.Reci lepo,kako sam igrala takav je rezultat,i kraj.
Al opet,sa trenerom Stefi Graf,nadajmo se boljim danima.

milan t.

pre 14 godina

steta da ana nema pouzdanje u sebe i svoju igru. pre 2 godine je igrala slobodno, pogadjala linije itd... danas je njena igra , nazalos,ukocena kao da se plasi da udari loptu.
aje lepa ana idemo od pocetka pocni da igras manje turnire da bi nadam se vratila samo pouzdanje. hocu da znas da mi svi pomalo patimo sa tobom , mozda specijalno mi srbi koji zivimo u jugoistocnoj aziji.
milan , hong kong

Gatsby

pre 14 godina

Sta reci a ne zaplakati?
Mislim da je Ana konacno dosla na mesto koje joj realno pripada (jer je izgubila poene sa jedinog dobro odigranog turnia od osvajanja Rolan Garosa)
Sad je na prekretnici i mislim da treba da odluci hoce li se povuci ili posvetiti 100% tenisu. Nadam se da kod nje postoji zelja i volja za tenisom, a znanje je pokazala da ima

sportski ...

pre 14 godina

ostavi taji posao koji neznas da radis.ljepota ne igra tenis.izjava monike seles za tebe je promasaji.ja bi na tvomo mesto ne bi izgubila vise.a to je.kraji iako tvoji kraji je bio odavno.

gavrosaurus

pre 14 godina

Знате како, ма шта да мисле било фанови било хејтери - ово је дефинитиван суноврат једне спортске каријере.

Aki

pre 14 godina

Sada će pljuvači ponovo da se oglase. Za Anino dobro je što će morati zbog svog plasmana na listi ponovo igrati ćelenđere. Ono što joj fali su upravo mečevi koje će da dobija zbog sticanja samopouzdanja. Momenta kada prihvati da je nekada bila broj jedan ali da je sada daleko od prvih 50 na listi po kvalitetu i kada počne da pobeđuje, vratiće joj se samopouzdanje. Talenta dokazano ima, sve ostalo je u glavi. Ako uspe da se vrati na vrh iz rupe u koju je pala, biće to jedna od najlepših sportskih priča. A pljuvači će onda valjda da se teše Noletom, Jelenom ili nekim trećim. A i ako to ne uradi, opet će biti upisana kao osvajač Roland Garrosa, što uopšte nije malo.

Realni

pre 14 godina

Realno, Ana danas nije ni medju prvih 200 teniserki sveta!
Zelim joj sve najbolje, ali mislim da je to to sto se tice njene karijere.
U svakom slucaju glavu gore, imas se cime i ponositi!

crnobeli delija

pre 14 godina

Reicu otvoreno ono sto dobar doe nasih ljudi misli, ali se ustrucava da kaze: Anina "ozbiljna" karijera je zavrsila onog trenutka kad je postala br. 1 i uzela onaj milionski bonus sponzora. Sta god da je do tog trenutka teralo da se bori i da ide napred, nestalo je. Ono sto sad radi, to je samo kljuckanje mrvica, da se sa malo truda uzme jos po koji dolar na turnirima gde ce jo neko vreme biti slobodna prvo kolo, a onda zavrsavati nastup u drugom, eventualno trecem kolu. ovde 5 onde 10000$, koga je briga, za par dana puno para i tako jos par godina.

hvala joj za sve divne trenutke koje nam je pruzila, ali ne treba vise od nje ocekivati nikakve znacajne rezultate.

jako bih voleo da gresim, ali neka vreme pokaze.

WTATP Lista

pre 14 godina

Ako Ana hitno ne uzme psihologa pocecu da brinem za nju, a ako ga angazuje - brinucu za njega! Toliki je izgleda trenutno haos u onako lepoj glavi (mislim tu iskljucivo na sportsku i takmicarsku stranu njene licnosti, van samog terena i dalje deluje kao uzorna devojka).

Za osam dana Ana i zvanicno ispada iz TOP50 a po renkingu cuveni srpski NAJ trio formalno vise nece postojati jer ce Anu prestici i Troicki i Tipsarevic, ali i "Nemica" Petkovic. Njena karijera je dostigla novu najnizu tacku, a naravno da uvek moze gore i losije. Pre tacno 5 godina u svojoj 17oj Ana je prvi put usla u WTA TOP50 senzacionalnim nastupom u Majamiju (izbacila tada priznata imena sa tura Kuznjecovu, Petrovu i Vajdisovu...) kada je istovremeno dosla do svog prvog velikog cetvrtfinala i TOP10 pobede, a sada ce tacno na tu godisnjicu prvi put ispasti iz TOP50. Nadajmo se da ce taj turnir koji pocinje za dve nedelje biti pocetak njenog novog uspona i kraj nocne more i posrtanja koje traje evo vec 20 meseci, ma kako trenutno nemali pokrica za takve nade. Iskreno sam mislio da joj je ovaj turnir na kom je ranije imala toliko uspeha (pobednik pretprosle, finalista prosle sezone) i na kojem joj debituje novi (odlicni) trener odlicna prilika za "povratak", a sada stvarno ne znam sta da mislim. U svakom slucaju zelim joj svaku srecu.

Peca

pre 14 godina

Serija "Agonija Ane Ivanovic".. epizoda 173.. kako sada stvari stoje, zadovoljni producenti sa WTA liste (sve igracice do 350-og mjesta) zadovoljno trljaju ruke... posljednja epizoda je jos daleko..
Ana, uzmi pauzu 5-6 mjeseci, kao recimo Nadal, ionako padas. Nizbrdo ides bez kocnica, moras prvo da dotaknes dno da bi se pocela opet penjati...pusti da te malo zaborave. U medjuvremenu pocni da slusas samo sebe (ako vec neces da ides kod Toni Robinsa), prestani da cupkas po jadnoj osnovnoj liniji prije servisa i na svakom mecu prije izlaska zamisli da su te natjerali da igras u ispraznjenom bazenu. Sve to samo pod uslovom da se sikiras za svoje neuspjehe barem koliko i polovina Srba.

filip

pre 14 godina

Nažalost, mislim da je ovo definitivno kraj.

Sa izgubljenih 700 bodova, na sledećoj listi pada ispod 50. mesta. Ako se uopšte ikada povrati, biće to možda i najveći comeback ikada, obzirom da je iz Top 50 nisu izbacile povrede kao svojevremeno Šarapovu ili sestre Vilijams, pauza Enan, trudnoća kao Devenport i Klajsters, već samo jako loša forma.


Stvarno bih vas zamolio da je ne pljujete ovde po internetu već pružite podršku. Devojci očigledno ne ide najbolje, i najmanje što joj sad trebaju su lešinari koji se skupljaju oko njene nesreće i likuju.

Iskreno, mislim da bi trebalo da napravi malo pauzu od tenisa... jedno godinu-dve... da se psihički odmori i zaboravi na sve jer ovako todne sve dublje i dublje. Mlada je još uvek, i može i te kako da se vrati, al neka se malo odmori i zaboravi na tenis i sve ovo što joj se dešavalo od RG-a 2008. na ovamo.

gordan

pre 14 godina

jadna ana, i jadni mi koji za nju navijamo, nije da nisam ocekivao ovo, ali ipak boli jer pokazuje da za nju NEMA povratka, sada ce biti ispod 50-pg mesta, do kraja sezone ni u prvih 100, i samo je pitanje vremena kada ce da prestane da igra, valjda kada ili prestaju da joj daju pare (sponzori) ili kada ne bude vise mogla da podnese da je pobedjuju i najbezveznije igracice. Ne znam tacne podatke, ali ce verovatno biti zapamcena kao jedna od onih koja je najbrze pala sa No 1 do No 100+, eto, uteha je da ce bar po tome da bude zapisana u istoriji tenisa.

filip

pre 14 godina

Nažalost, mislim da je ovo definitivno kraj.

Sa izgubljenih 700 bodova, na sledećoj listi pada ispod 50. mesta. Ako se uopšte ikada povrati, biće to možda i najveći comeback ikada, obzirom da je iz Top 50 nisu izbacile povrede kao svojevremeno Šarapovu ili sestre Vilijams, pauza Enan, trudnoća kao Devenport i Klajsters, već samo jako loša forma.


Stvarno bih vas zamolio da je ne pljujete ovde po internetu već pružite podršku. Devojci očigledno ne ide najbolje, i najmanje što joj sad trebaju su lešinari koji se skupljaju oko njene nesreće i likuju.

Iskreno, mislim da bi trebalo da napravi malo pauzu od tenisa... jedno godinu-dve... da se psihički odmori i zaboravi na sve jer ovako todne sve dublje i dublje. Mlada je još uvek, i može i te kako da se vrati, al neka se malo odmori i zaboravi na tenis i sve ovo što joj se dešavalo od RG-a 2008. na ovamo.

Dejaldinjo

pre 14 godina

Mozete da je poredite sa Kurnjikovom i slicnim samo po vanserijskom izgledu. Ona je, za razliku od slicnih, osvajala velike turnire ukljucujuci i Grand Slam, bila prva igracica svijeta. Zaista ne razumijem toliku kolicinu zlobe prema njoj.

Zoran Micic

pre 14 godina

Ana je trenutno 58,a do kraja turnira može desiti da padne još koje mesto.Problem je što Ana verovatno nema direktan prolaz na turnire u Rimu i Madridu već će morati da igra
kvalifikacije ili da traži wild card. Kako stvari stoje
Ana verovatno ispada is prvih
sto posle Wimbldon-a. Pogledajte kako su prošle Chakvetadze i Vaidisova, bile su medju prvih deset a sada ih nema nigde. Ili hrvatica Iva Majoli. Osvojila je RS i nikad ništa posle toga, slično kao Ana.Ana ne može da prestane da igra jer ima ugovor sa Addodas-om i ako je tačno,ona ima 5m$ godišnje,
bez obzira na rezultate,tako
da joj je dovoljno sam sa prošeta haljinicu i eto ti 5m$ godišnje i zašto bi onda trenirala 6-8 sati dnevno.
Ana je odavno izvan tenisa,
pogledajte njen web site,
to je WS manekene, foto
modela ili glumice a ne teniserke, onda njene polugolišave fotogafije po raznim časopisima. Pre izvenog vremena sam gledao njene mečeve protiv Jelene i Safine na RS 2008g. i to je
sasvim druga igračica od ove
sadašnje Ane, i Ana vrlo teško može da vrati tu igru.

branko

pre 14 godina

Пре много година чувени италијански кантаутор Ђино Паоли написао је антологијску песму Senza fine (чита се Сенца фине), у преводу `Без краја`.А какве везе то има са Аном и тенисом? Мислим да се у квизу то зове игром асоцијација. Senza fine, Senza fine, Senza fine, Senza fine........ (`Без краја` `Без краја` `Без краја` `Без краја`........)
Имам два обавештења:
1.Сигурно сам био један од првих ако не и први који је пре можда годину дана овде изнео озбиљно мишљење да би Ана требало да напусти тенис бар годину дана и за то време размисли шта ће са собом. Накупио сам тада велик број негативних мишљења. Шта сад о томе мислим? Сад је можда касно.
2. Да ли сте чули за презимена Величковић, Арсовић, Аруновић ...... ? То су оне младе девојке које ових дана освајају и доносе Србији прегршт златних медаља са ЕП у стрељаштву, што је вероватно само први корак ка олимпијским медаљама. Колико вас је њима дало подршку ? Зашто и оне нису `наша сунца, наше љубави, наш понос, наше лепотице, наше узданице, узорне Српкиње .......` Можда зато што ни једна од њих не гради кућу од 1200 (хиљаду двеста !!!) квадрата са гаражом за 10 аутомобила по неким флоридама, калифорнијама или ко зна куд?
А ми (ни себе не искључујем) се секирамо !!! Којег ли апсурда!

Ja

pre 14 godina

Žao mi je...bila jednom jedna Ana.

Ali dobro, i da nikada više ne zabeleži neki značajniji rezultat, postigla je nešto o čemu milioni mladih sportista sanjaju, donela nam radosti i na tome joj hvala. Mlada je i povratak na staze uspeha nije nemoguć, tenis se ne zaboravlja, fizički se nije teško spremiti, ali pošto je glava u pitanju, mislim da se to neće desiti.

Ne sviđa mi se jedino što će iako je u katastrofalnoj formi, 99% biti druga igračica protiv Slovakinja, iako Bojana, Aleksandra ili neka druga devojka ne bi ništa lošije prošle rezultatski od nje, a grizle bi u to sam sigurna, i iskustvo igranja u reprezentaciji bi im mnogo značilo.

Grogi

pre 14 godina

Pa realno,tu joj je i mesto.
Ti poeni su je i drzali ovih godinu dana.Al sta cemo sa njom u FedCupu ne znam....Zalosno.Pre nepunih 2 god,bila je prva,a sad 50 i neka.Mozda ce se popraviti tokom sezone sa novim trenerom,cemu se iskreno nadam,jer ovo stvarno vise prelazi u bruku.Ako igrac izgubi sa 6:2,....ne sme reci IMALA SAM DOSTA SANSI.I upravo zbog tih njenih nimalo inteligentnih izjava ljudi se sa pravom ljute.Reci lepo,kako sam igrala takav je rezultat,i kraj.
Al opet,sa trenerom Stefi Graf,nadajmo se boljim danima.

Peca

pre 14 godina

Serija "Agonija Ane Ivanovic".. epizoda 173.. kako sada stvari stoje, zadovoljni producenti sa WTA liste (sve igracice do 350-og mjesta) zadovoljno trljaju ruke... posljednja epizoda je jos daleko..
Ana, uzmi pauzu 5-6 mjeseci, kao recimo Nadal, ionako padas. Nizbrdo ides bez kocnica, moras prvo da dotaknes dno da bi se pocela opet penjati...pusti da te malo zaborave. U medjuvremenu pocni da slusas samo sebe (ako vec neces da ides kod Toni Robinsa), prestani da cupkas po jadnoj osnovnoj liniji prije servisa i na svakom mecu prije izlaska zamisli da su te natjerali da igras u ispraznjenom bazenu. Sve to samo pod uslovom da se sikiras za svoje neuspjehe barem koliko i polovina Srba.

neka svoga

pre 14 godina

Ma navijacu za Anu i da ispadne iz prvih 500, ma navijam za sve nase i kad ne bi kvlifikacije prolazili jer ono ste su oni dosad uradili se ne zaboravlja!!!

Pravac osnovna škola

pre 14 godina

ostavi taji posao koji neznas da radis.ljepota ne igra tenis.izjava monike seles za tebe je promasaji.ja bi na tvomo mesto ne bi izgubila vise.a to je.kraji iako tvoji kraji je bio odavno.
(sportski ..., 14. mart 2010 09:32)
_____________
Ostvi se ti pisanja komentara, bar dok se ne opismeniš. Ne piše se "neznaš", nego "ne znaš", rečenica se počinje velikim slovom...
U svakoj imaš grešku, komentar je potpuno nerazumljiv, ali ti si se našla da kritikuješ Anu.

Gatsby

pre 14 godina

Sta reci a ne zaplakati?
Mislim da je Ana konacno dosla na mesto koje joj realno pripada (jer je izgubila poene sa jedinog dobro odigranog turnia od osvajanja Rolan Garosa)
Sad je na prekretnici i mislim da treba da odluci hoce li se povuci ili posvetiti 100% tenisu. Nadam se da kod nje postoji zelja i volja za tenisom, a znanje je pokazala da ima

WTATP Lista

pre 14 godina

Ako Ana hitno ne uzme psihologa pocecu da brinem za nju, a ako ga angazuje - brinucu za njega! Toliki je izgleda trenutno haos u onako lepoj glavi (mislim tu iskljucivo na sportsku i takmicarsku stranu njene licnosti, van samog terena i dalje deluje kao uzorna devojka).

Za osam dana Ana i zvanicno ispada iz TOP50 a po renkingu cuveni srpski NAJ trio formalno vise nece postojati jer ce Anu prestici i Troicki i Tipsarevic, ali i "Nemica" Petkovic. Njena karijera je dostigla novu najnizu tacku, a naravno da uvek moze gore i losije. Pre tacno 5 godina u svojoj 17oj Ana je prvi put usla u WTA TOP50 senzacionalnim nastupom u Majamiju (izbacila tada priznata imena sa tura Kuznjecovu, Petrovu i Vajdisovu...) kada je istovremeno dosla do svog prvog velikog cetvrtfinala i TOP10 pobede, a sada ce tacno na tu godisnjicu prvi put ispasti iz TOP50. Nadajmo se da ce taj turnir koji pocinje za dve nedelje biti pocetak njenog novog uspona i kraj nocne more i posrtanja koje traje evo vec 20 meseci, ma kako trenutno nemali pokrica za takve nade. Iskreno sam mislio da joj je ovaj turnir na kom je ranije imala toliko uspeha (pobednik pretprosle, finalista prosle sezone) i na kojem joj debituje novi (odlicni) trener odlicna prilika za "povratak", a sada stvarno ne znam sta da mislim. U svakom slucaju zelim joj svaku srecu.

Miloš

pre 14 godina

Najlepse bih zamolio da mi neko ostavi neki link sa njenim intervjuom u kojem nije spomenula da je jako uzbudjena...
Ona se ponasa kao da ima 13,14 godina i da je tek pocela da igra profesionalni tenis i to je njen najveci problem... Mozak deteta u telu osobe od 23 godine

paka

pre 14 godina

nije lako izaci na kraj s uspehom, pogotovo ne ako neko ima toliku rupu u obrazovanju kao vecina profesionalnih igraca tenisa.

anina situacija nije iznenadjujuca. ako se pogleda njen fond reci (bila sam uzbudjena, imala sam sanse...) onda se vidi da nema sta da kaze.

lepota je u njenom slucaju otezavajuca okolnost, jer joj otvara vrata tamo gde je ne bi ni primetili da je ruzno pace. ona s time ne ume da se nosi posto je mnogo sto sta u svom odrastanju propustila.

ona nema najboljeg druga i drugaricu, ima mamu i adidasove trenere...nema nesto svoje...

sada u panici trazi od nemila do nedraga da nadje ono sto ce je vratiti na put slave...lose su prognoze.

treba da dotakne dno, da to sebi prizna, da se s time suoci i da onda eventualno krene.

materijalno je obezbedjena i mogla bi da se vrati knjizi, da popuni rupe, prosiri recnik, da se osvrne oko sebe i da da krene da se bavi necim sasvim drugim umesto da se iz dana u dan frustrira.

steta da joj se to dogodilo, ali nije iznenadjujuce.

Realni

pre 14 godina

Realno, Ana danas nije ni medju prvih 200 teniserki sveta!
Zelim joj sve najbolje, ali mislim da je to to sto se tice njene karijere.
U svakom slucaju glavu gore, imas se cime i ponositi!

gavrosaurus

pre 14 godina

Знате како, ма шта да мисле било фанови било хејтери - ово је дефинитиван суноврат једне спортске каријере.

nada

pre 14 godina

Po mom skromnom (i nestrucnom) misljenju, Ana NE zeli da se vrati tenisu. Kakvi god da su joj razlozi, ona se oprostila sa teniskom karijerom i sada (vec duze vreme) samo ispunjava davno potpisane ugovore sa menadzerom, adidasom i ostalim sponzorima. Talenat ili imas, ili nemas, niti moze da se nauci niti da nestane preko noci, a Ana ga IMA! Ali BEZ pravog treninga i odgovarajuceg tima, talenat nije dovoljan za opstanak u sportu i sigurna sam da to i ona zna. Medjutim njen prioritet ocigledno nije vise tenis i to treba primiti tako kako je, bez pljuckanja i vredjanja.
Ja joj zelim sve najbolje, dobro zdravlje i da je sreca prati na putu koji god da izabere!
PS. I Enan je ispala u prvom kolu, pa sta? Iako neznam francuski, cisto sumnjam da da nju njeni sugradjani ovako "caste".

zoran

pre 14 godina

Posto zivis u Bazelu, lepo okrenes tel.broj Federera, tvoj komsija, te ga zamolis za par saveta. Ko ce te bolje savetovati (vec je to jednom radio) nego majstor svoga zanata i profesionalac bez mane.
Ostavi se golfera iz Australije. To je j...vetar.
Takvi su momci iz Australije ,generalno. Ziveo sam tamo i znam veoma dobro mentalitet ljudi sa tog ostrva.
Uskoro ce i on da ti okrene ledja.

Pera

pre 14 godina

Napisah pre neki dan da Ana moze da prodje prvo kolo samo ako je slobodna i dobih milion ne preporucujem!! Ljudi, samo se razumem u tenis, bez emocija.
Njena teniska karijera je definitivno gotova, krenula je istim stopama kao Kurnjikova i tako je i zavrsila.

djox

pre 14 godina

Tesko je i Ani i vernim navijacima!Pa zamislite kad npr. ja cekam mesec dana pocetak Indijan Velsa,da pocen da igra i ona na startu izgubi!To me ubija...Ne mogu vise ovo da izdrzim...Ostaje mi samo da govori u praznu bice bolje i bice bolje, i da se nadam da ce konacno da krene!Boze pomozi joj!!!

Jova

pre 14 godina

Rodjeni sam optimista, u vecini slucajeva bez pokrica. Ne mogu iz svoje koze, bezrezervno navijam za nase i u svakoj situaciji ih podrzavam. Anu trenutno najavise jer joj je podrska najpotrebnija. Bog je trebao imati mjeru kad ju je stvarao. Mi obicni smrtnici ne mozemo ni sanjati kako bi se osjecali u njenoj kozi. Ljepota joj je vise poroklestvo nego nagrada jer nigdje i nikad ne moze proci nepromijeceno, ni njeni usponi, ni padovi, ni izjave... Nije to lako podnijeti, vjerujte mi. Dok je bila mlada i napredovala, imala cilj, trcala je kroz zivot ne primjecujuci nista. Onda ju je mala, neznatna povreda ( palca?) zaustavila i dala joj vremena da se zaustavi i pogleda oko sebe. Mozete misliti sta je vidjela.Da je zivot lijep, da postoji ljubav, da je mlada i lijepa i da joj je cijeli svijet na dlanu. Nijedno ljudsko bice tome ne bi mogao odoljeti. Sad se malo trgla,ne sumljam da bi se zeljela vratiti u sam teniski vrh ali tu su vec tegovi na nogama i hiljadu vecih i manjih prepreka. Ako bude imala snage i ustraje, mislim da bi mogla nesto i napraviti, uz malo srece i strpljenja. Ipak je ona sampionka, one se ne prave i stvaraju treniranjem, one se radjaju.Vjeciti optimista, rekoh vam!

mimi

pre 14 godina

nista novo...do kraja godine ispada iz top 100...zao mi je jbg..dodirnula zvezde osvojila gs i bila je prva !!! sasvim dovoljno za jednu odlicnu karijeru...a sada u modele pa neka se slika polu gola.....

Slobo

pre 14 godina

Pa i bilo je za ocekivati da se tako nesto dogodi.Steta za Anu,sto vec sa 22 godine zavrsava vrhunsku tenisku karijeru.Ovo nije kriza koja traje par meseci, ovo traje vec skoro dve godine.Hvala za sve sto je dala Srpskom sportu, steta - mogla je jos mnogo.

NAVIJAČ

pre 14 godina

E pa zar je sada svima jasno da je uspešna karijera jednog velikog talenta završena. Ako nešto traje već godinu dana tu nema slučajnosti - slučajno može da nekog eventualno pobedi. Žao mi je Ane kao teniserke, ali ona je na putu Dokićke, Kurnjikove i sl. slučajeva. Kad se odvojila od porodice sve je već tada bilo jasno. Znao je Armenulić šta je problem kad je izjavio da Ana probleme treba da rešava razgovorom u okviru porodice.Prikrivanje problema ne može ih rešiti.Ana prestani da zamajavaš prvo sebe, mi navijači i nismo tu mnogo važni.

Kolt

pre 14 godina

Citajuci ove komentare, covek ne moze da ne primeti jednu stvar...koliko ljudi u ovoj zemlji nema nikakvu radost u zivotu, te im je poraz jednog nase sportiste razlog za provalu jeda, cemera i ogorcenosti.
Ako vam Ana smeta, ignorisite njeno bitisanje na WTA listi...nemojte pratiti njene meceve, ne navijajte za nju. Da li ce da prekine da se bavi tenisom je njena i samo njena stvar i ne duguje nikome od vas bilo kakvo obavestenje.
Mi, pravi navijaci, ostajemo uz nju i kada ne ide, kao sto smo bili uz nju kada je bila najbolja i kada je uzela RG.

Forbes

pre 14 godina

Njeni rezultai vise nisu vredni ni kao vest da se pojavljuju a kamoli da se komentarisu.Devojko promenila si silne trenere ali glavu ne moozes. batali taj sport.Ljubav, sex i tenis bez krvavog rada ne ide.Sramota da te bude od jedne Clijsters koja se porodila i jedne Henin.Pocece deca da se sprdaju sa tobom

imenjakinja

pre 14 godina

Ono sto mene u poslednje vreme veoma (neprijatno) iznenadjuje su Anine krajnje (nerealne) optimistične izjave tipa: igram dobro, imala sam sansu, dobro sam se kretala, dobro servirala itd.
Sto pre shvati realnost situacije, što se pre suoči sa svojom lošom igrom, pre će shvatiti gde greši!
Ona je talentovana, a zaista je šteta da takav talenat izbledi na ovakav način. Ja ipak mislim da je njen glavni problem taj njen krhki psiholoski sklop i zaista mislim ovako kao laik, da bi trebala ponajpre time da se pozabavi.

Marina

pre 14 godina

Anina karijera je zavrsena. Ona sada ovo samo doradjuje zbog sponzora i love koju je dobila. NEma sansi da se ona ikada vrati medju prvih 10. NIje ona sarapova ili klaster. Nema taj mentalni sklop. U svakom slucaju, hvala Ani sto nas je zabavljala nekoliko godina. IMali smo ugodne trnutke gledajuci i navijajuci za nju. Sada je vreme za neke nove Ane. Nadam se da ce Jelena da ostane u tenisu js neko vreme.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Uvek si imala sanse da pobedis? Ne bih rekao...
To sto Ana govori je samo neka uteha koja treba da je smiri? Ali ne... Ima taktiku jako, aj da kazem glupu. Umesto da se konacno opredeli da ozbiljno pocne da igra, ona vija POZNATE trenere, misleci da ce joj pomoci. Nikad mi nije delovala zrelo. Kao neko dete koje je u svom svetu. Svetu gde se nista ne radi a dolaze uspesi.
Ali posto taj svet ne postoji, Ana je... gotova. Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ona je psihicki SKROZ PALA. Ovo vi shvatite kako hocete

crnobeli delija

pre 14 godina

Reicu otvoreno ono sto dobar doe nasih ljudi misli, ali se ustrucava da kaze: Anina "ozbiljna" karijera je zavrsila onog trenutka kad je postala br. 1 i uzela onaj milionski bonus sponzora. Sta god da je do tog trenutka teralo da se bori i da ide napred, nestalo je. Ono sto sad radi, to je samo kljuckanje mrvica, da se sa malo truda uzme jos po koji dolar na turnirima gde ce jo neko vreme biti slobodna prvo kolo, a onda zavrsavati nastup u drugom, eventualno trecem kolu. ovde 5 onde 10000$, koga je briga, za par dana puno para i tako jos par godina.

hvala joj za sve divne trenutke koje nam je pruzila, ali ne treba vise od nje ocekivati nikakve znacajne rezultate.

jako bih voleo da gresim, ali neka vreme pokaze.

Djoksa

pre 14 godina

U kolektivnim sportovima se titule dobijaju i gube u"malim"utakmicama.To sam rekao posle sjajnog Aninog seta protiv Kim.Ana nije imala sta da izgubi a ovde je ulog bila titula.Ana ce morati na male turnire jer ovaj poraz je kostao drustva 50 najboljih.

Jova

pre 14 godina

Kakvih glupih komentara ovde,dno!!!

Neznam okaci reket o klin,pa zadto se iznenadjujete Aninim losim rezultatima!!! Dokle vise?

Ana je u krizi kao sto je bilo dosta teniserki iz samog vrha. Nazalost Ana sad ispada iz top 50 i bice se tesko vratiti jer ce imati teske protivnice u startu svakog turnira. Ani treba jedan dobar rezultat i vraca se,a posto ima dobrog trenera uspece samo ako ga bude slusala.

Ocigledno je da Ana ima problema sa psihom,samopouzdanjem. Igra je tu,ne moze da je zaboravi,kad vrati ova dva segmenta u igri opet je u vrhu sigurno.

Niki

pre 14 godina

Nista nepoznato u svetu sporta. Kako se zvase ona Hrvatica, mislim Majoli. Ona se nije vratila a ima ko jeste.
Ako je sport izvor frustracija treba prekinuti na neko vreme ili mu pristupiti sasvim drugacije. Cilj ne treba da bude osvajanje turnira nego jedino dobra igra u sledecem mecu. Bez pritiska bez ocekivanja - samo hajde da igramo i to poen za poen.
Put je dug ali je inspirativan.
I samo se boriti.
Srecno

zelena trava

pre 14 godina

Zasto najvise preporuka dobijaju komentari na Anine izjave, kako je nezrela i ne zna sta prica kad kaze da je imala sanse? Nezreli su oni koji tako pisu, a za svakog tenisera - za svakog profesionalnog sportistu, ako cemo pravo - svaki poen je nova sansa da se mec preokrene i da se pobedi. Svaka lopta u nogama, svaki novi skok, svaka nova trka nove su sanse za sportistu koji ima dovoljno zelje i vestine. Defetisti u startu razmisljaju kako nemaju sanse, a pravi luzeri misle da i ne mogu da ih imaju. Jedino bih volela da Ana sama shvati znacenje svojih sopstvenih reci umesto sto ih, tako lepo naucene, ponavlja kao papagaj. Krajnje joj je vreme da izadje iz pelena.

Miroslav

pre 14 godina

"" ... ali sam bila veoma spora. Imala sam dosta loših udaraca, a nisam uspevala ni da završim poene. Sve to je bilo frustrirajuće. Borili smo se tamo i razočarana sam što nisam pronašla odgovore.

Mislim da sam imala dosta šansi“ ""

Šta reći na ovaj Anin komentar i ovu njenu zadnju rečenicu !!??

I dalje nastavlja da laže samu sebe :-(

boki

pre 14 godina

Ista je prica kao za Anu Cakvetadze, samo sto Cakvetadze jos uvek ima igru, ona je umetnica na terenu i igra raznoliko, mada previse defanzivno za danasnju konkurenciju, tako da su njene sanse male da se vrati... a za Anu je jedina nada da se baci na treniranje i PRESTANE da se ZAMAJAVA da je dobra,jer nije,jako je losa.Devojka ima 23 godine i vreme joj hvala bogu ide na ruku...ali mora da udari milione servisa,forhenda i bekhenda na treningu pre nego sto izadje na megdan bilo kojoj teniserki iz top 100...videcemo da li ce to i uraditi,ili ce nastaviti ovim tuznim putem nizbrdo...

srkis13

pre 14 godina

Nažalost, mislim da je ovo definitivno kraj.

Sa izgubljenih 700 bodova, na sledećoj listi pada ispod 50. mesta. Ako se uopšte ikada povrati, biće to možda i najveći comeback ikada, obzirom da je iz Top 50 nisu izbacile povrede kao svojevremeno Šarapovu ili sestre Vilijams, pauza Enan, trudnoća kao Devenport i Klajsters, već samo jako loša forma.


Stvarno bih vas zamolio da je ne pljujete ovde po internetu već pružite podršku. Devojci očigledno ne ide najbolje, i najmanje što joj sad trebaju su lešinari koji se skupljaju oko njene nesreće i likuju.

Iskreno, mislim da bi trebalo da napravi malo pauzu od tenisa... jedno godinu-dve... da se psihički odmori i zaboravi na sve jer ovako todne sve dublje i dublje. Mlada je još uvek, i može i te kako da se vrati, al neka se malo odmori i zaboravi na tenis i sve ovo što joj se dešavalo od RG-a 2008. na ovamo.
(filip, 14. mart 2010 09:31)



Slazem se ja sa tobom.
ali ne mogu da pruzim nekome podrsku kada nju boli uvo za sve,kada se ona ne nervira yasto bih se ja.
ima para koliko hoce,ima decka,nju jednostavno boli uvo za tenis.

maksa grobar

pre 14 godina

Ana sta se s tobom dogadja daj malo se potrudi nemoj da gubis veru u sebe. Volecu te i da zavrsis karijeru za mene si ti uvek no1.

gordan

pre 14 godina

jadna ana, i jadni mi koji za nju navijamo, nije da nisam ocekivao ovo, ali ipak boli jer pokazuje da za nju NEMA povratka, sada ce biti ispod 50-pg mesta, do kraja sezone ni u prvih 100, i samo je pitanje vremena kada ce da prestane da igra, valjda kada ili prestaju da joj daju pare (sponzori) ili kada ne bude vise mogla da podnese da je pobedjuju i najbezveznije igracice. Ne znam tacne podatke, ali ce verovatno biti zapamcena kao jedna od onih koja je najbrze pala sa No 1 do No 100+, eto, uteha je da ce bar po tome da bude zapisana u istoriji tenisa.

darko

pre 14 godina

svi vi bi izgleda rodjenu majku vredjali kad vam ne bi spremila rucak jedan dan. devojka nije u top formi iz licnih razloga. ako bude zapela da trenira brzo moze da se vrati u top10. filozofirate bre mnogo. ko da nije srpkinja.

.. Lud na zbunjenog ..

pre 14 godina

.. Nemoguce je da Ana, konstantno ponavlja kako je zadovoljna svojom igrom, kretanjem, servisom ovim ili onim, a da mi koji imamo oci vidimo da joj je kretanje ocajno a servis u rangu pionira TK Elite ...?!
Da li njoj stvarno pune glavu time da je sve savrseno, i da ce rezultati doci, ili niko nema hrabrosti da joj kaze da to sto ona igra, nije dovoljno ni za humanitarne turnire ..?
Dok se realno ne sagleda situacija i problem, nema povratka .. Ja se iskreno nadam da ce ga biti, jer njene godine dozvoljavaju da verujemo u to ..

BK

pre 14 godina

Neznam zasto se jos uvek Anini (losi) rezultati tretiraju kao iznenadjenje. Kakve su bile pripreme za sezonu, takvi su i rezultati. To je nazalost pocelo jos uoci proslogodisnjeng ciklusa a ove godine se samo nastavlja trend. Ona mora da se "dogovori" sama sa sobom: sta su joj prioriteti. Ako hoce da se i dalje bavi tenisom onda mora nesto da promeni, i to cini mi se - drasticno.

Aki

pre 14 godina

Sada će pljuvači ponovo da se oglase. Za Anino dobro je što će morati zbog svog plasmana na listi ponovo igrati ćelenđere. Ono što joj fali su upravo mečevi koje će da dobija zbog sticanja samopouzdanja. Momenta kada prihvati da je nekada bila broj jedan ali da je sada daleko od prvih 50 na listi po kvalitetu i kada počne da pobeđuje, vratiće joj se samopouzdanje. Talenta dokazano ima, sve ostalo je u glavi. Ako uspe da se vrati na vrh iz rupe u koju je pala, biće to jedna od najlepših sportskih priča. A pljuvači će onda valjda da se teše Noletom, Jelenom ili nekim trećim. A i ako to ne uradi, opet će biti upisana kao osvajač Roland Garrosa, što uopšte nije malo.

crno-beli

pre 14 godina

Kako ne vidite da ona maze oci svima pricama kako trenira sve bolje i ceka da se vrati u formu?! Devojka jednostavno mora da odradi ugovore za koje je papreno placena i kada prodju ti rokovi ostavlja tenis sigurno!

milan t.

pre 14 godina

steta da ana nema pouzdanje u sebe i svoju igru. pre 2 godine je igrala slobodno, pogadjala linije itd... danas je njena igra , nazalos,ukocena kao da se plasi da udari loptu.
aje lepa ana idemo od pocetka pocni da igras manje turnire da bi nadam se vratila samo pouzdanje. hocu da znas da mi svi pomalo patimo sa tobom , mozda specijalno mi srbi koji zivimo u jugoistocnoj aziji.
milan , hong kong

Igor

pre 14 godina

Uvek ste tako sujetni. Ana, verujem u tebe, i mislim da se sve dešava sa razlogom, uvek je tako u životu. Ti imaš priču, veliku tenisku priču, i ona će se i nastaviti. U Ki Biskejnu si prvi put ušla u top 50, u Ki Biskejnu ćeš se tu i vratiti. Nije slučajno. Volim te puno i za mene ćeš, kako je neko ovde i napisao, uvek biti broj 1 ! Jedna si od 19 njih u istoriji tenisa koje su došle do mesta broj jedan! I onda se nađu veliki komentatori ovde da ti predviđaju dalju budućnost. Bolje nek idu da kuvaju ručak, dosadni su.

PATRIOTA IZ HN !

pre 14 godina

Moje misljenje je da dok god bude u vezi sa onim matorcem nece nista osvojiti ! neka nadje nekog ponosnog Srbina svojih godina i posveti se tenisu jer otkad je sa matorcem otad nista nije osvojila !!

nfs

pre 14 godina

Mnogima se desi da izgube kompas u zivotu. Razlika je u tome sto je Anin zivot pod budnim okom novinara i svi to gledamo. Ne mogu da zamislim kako se ona oseca kad ceo svet prati njen pad! To joj samo otezava da se vrati. Ja sam sigurna da ona zeli da se vrati u igru, ali njena psiha radi protiv nje. Pritisci sa svih strana... Ako bude morala da igra kvalifikacije za turnire, to moze samo da bude dobro za nju. Fale joj mecevi u nogama. Ona odigra jedan- dva meca na turniru i to je to. Sto vise meceva bude igrala, samopuzdanje ce postepeno da joj se vraca. Treba samo da bude uporna. A manekenstvo? Shvatice i ona jednog dana da su svi vec videli sve, a i pojavice se neka nova mlada, lepa i uspesna teniserka, i sve ce to postati proslost. Nadam se!

Nikola

pre 14 godina

ona uvek kaze :" Imala sam sansi." Kakvih crnih sansi devojko? Necu da se mesam, tvoj zivot je tvoja stvar, ali manje naslovnica vise treninga, i molim te nauci da kad dajes intervju, barem na svaka 2-3 promenis pricu... JER NE MOZES UVEK DA IMAS DOSTA SANSI!! konkretno, kad te protivnik brejkne 5 puta i izjavis ovako nesto onda ili si glup, ili mislis da smo mi slepi... U svakom slucaju, zelim ti da popravis plasman ili uspeha u modelingu, svejedno...

Milka

pre 14 godina

Godinu i po dana nisi znala za tenis, sad dobijaš ono što zaslužuješ. Biće ti potrebno isto toliko vremena, koje si nezrelo proćerdala (sladak život), da se vratiš tenisu, ako je to tebi više važno. Imaćeš navijača koliko i jedna kuglašica. Svoje navijače vučeš za nos dugo. Sad je kraj.

Jova

pre 14 godina

Lupate gluposti ovde vecina! Ana jeste u krizi vec dodinu dana i to velikoj,u krizi koja moze da je prodje a i ne mora.

Setimo se Svetlane Kuznetsove,devojka je takodje godinu dana bila u velikoj igrackoj krizi,ispadala u prvom-drugom kolu svakog turnira. i eto,uspela je da se vrati,naravno napornim radom i treningom.

Ako Ana uradi isto sto i Svetlana tada mora se vratiti jer tenis se ne moze zaboraviti igrati nikako!!!

srdjan

pre 14 godina

Netreba je više ni spominjati.Da se ne uzbudi opet.Međutim za ranije uspehe skidam joj kapu.Šta da se radi kad te slava udari u glavu a još je i mlada.

Tanc

pre 14 godina

Molio bih sve one koji su pisali da je Ana u odličnoj formi, jer je izgubila set u egzibicionom meču od Kim, batale komentare koji se tiču tenisa. Mislim stvarno!

Igor

pre 14 godina

Neka bude da je Majami talican. Tu je prvi put usla u top 50,neka se na tom turniru u top 50 i vrati. Idemo ispocetka. To je verovatno i najbolja opcija. Bez pritisaka i ocekivanja, ispocetka graditi uspeh.

Roditeljski propust

pre 14 godina

(Zoran Micic, 14. mart 2010 14:21)

Potpuno ste u pravu, previse je to sponzorskih obaveza.
Svi zelimo srskoj teniserki Ani Ivanovic da se vrati u igru - ali mislim da su za sve te silne ugovore sa sponzorima krivi roditelji Ivanoviceve, narocito majka koja je bila advokat, i koji nisu shvatili, ni upozorili Anu, da je to moze odvojiti od tenisa.
Ranije citam kako se neki ovde ponose sto reklamira Roleks, pa Adidas do kraja zivota - a ne shvataju da je to strasna obaveza i kamen oko vrata.
Kakve su to gluposti s tolikim golisavim naslovnim stranama, sta ce joj vise novca - aman, ima ga za sto generacija potomaka.

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Nema vise nista od Ane kao ozbiljne teniserke... Mozda se popravi donekle ali u sam vrh se ne vraca... Nadam se da gresim, voleo bih da me demantuje, ali bojim se da nece moci....

Dzivdzan

pre 14 godina

Vec szam jednom rekao Ana mora nazad na celendzere (i to one slabije) da povrati samopuzdanje. Ako ovako nastavi uskoro nece moci da pobedjuje ni na celendzerima

Sale

pre 14 godina

Eto,ja sam lepo govorio da je ono sa Kim bila samo egzibicija i da se ne zanosite puno da se ona vraca....Ona od oktobra 2008 nije pobedila teniserku iz top 10,ne znam koja je Peneta bila kada je Ana pobedila 2009,ali mislim da nije bila u top 10....Realno njoj po njenim rezultatima i nije mesto u top 50....Ovo nije kriza od 2,3 meseca vec vise od godinu dana....Ona bi trebala da igra ove manje turnire,a ne samo ove najvece kako bi igrala sto vise i probala vratiti samopouzdanje....Ona je imala jako dobar servis i neke udarce,dobro kretanje nije imala nikad,a sada se bojim da nema ni dobar servis,ni udarce....Jednostavno bi trbala vise da treenira,a da se manje slika i prica okolo kako je zadovoljna svojom igrom....Mislim da se previse zanela prvim mestom i osvajanjem RG,i sada tone sve vise i vise...Ona polako krece stopama Vaidisove koja je bila dobra igracica,a sada igra na celendzerima od 25000 dolara....Ne znam sta da kazem...Ili bi trebala da pocne ozbiljnije da trenira i da se bavi tenisom kao sto je to radila kada se penjala na WTA listi ili da napusti tenis na neko vreme,i za to vreme se posveti treniranju...

mislim

pre 14 godina

Ako ne uspije da se vrati u vrh onda je očigledno da njoj nije bio cilj da uspije u tenisu da bude u svetskom vrhu nego da kroz tenis uspe u životu a danas to znači zaraditi puno novaca.Sigurno je lakše pozirati fotoreporterima i družiti se sa džet setom nego trenirati 5-6 sati dnevno fanatično i stručno da bi se opstalo barem u top20.Hvala joj za zadovoljstvo koje nam je pružila i sretno u životu,a nama koji volimo sport da se okrenemo nekim novim klincima i klincezama u sportovima gde se i teže i više trenira da bi se došlo među najbolje u svetu a nikad se ni hiljaditi deo novaca ne zaradi sem slave i ponosa i zadovoljstva što ste uspešno predstavljali svoju zemlju.

Nostradamus

pre 14 godina

Zabrinjava činjenica, da se ovde javilo toliko osoba sa negativnim stavom prema Ani, da čovek prosto ne poveruje!
Postoji onaj poluautomastki odstranjivač stresa koji se nalepi na zid, pa odstranjujte svoje frustracije na taj način, SRAM VAS BILO SVE!!!

boksNS

pre 14 godina

Boze, kako mi je zao ! :(
E sad, dal' zato sto Anu jako volim, ili se i ja "hvatam za slamku", ali cini mi se da nije sve toliko crno-IPAK!...Naime, u citavoj ovoj(izuzetno losoj) situaciji po Anu, cini mi se da se zaboravlja jedna veoma vazna stvar! Naime, Ako pogledamo protivnice od kojih je Ana gubila svoje meceve u poslednje vreme, jasno je da se radi o, ili izuzetno talentovanim ili pak teniserkama koje su u top formi, pa onda nije toliko ni strasno izgubiti od takvih!
Evo i primera: Ana je tesno izgubila od Bondarenkove na US Openu koja je kasnije, vidi cuda, dogurala do cetvrtfinala!Slucajno-NIKAKO! Dalje, Ana gubila od Stosur na americkoj turneji, a ova u formi svoje karijere!Slucajno-NIKAKO! Onda, Ana gubi i od Safarove u Tokiju, a Lucija pobedjivala Vilijamsove, i imala nekoliko polufinala u 2009.!Eto nam onda i poraza od Enan u Brizbejnu, sto samo po sebi i nije u domenu iznenadjenja! Na AUSTRALIAN Openu najlepsa teniserka gubi od Dulko, i pobacase svi i drvlje i kamenje na nju, a ista ta Gizela lagano dobila Enanovu! I evo na kraju, i ta famozna Sevastova, koja je ocito resila da izgradi karijeru ruseci nase teniserke.Dakle, nije strasno izgubiti od teniserke koja je turnir pre IV stigla do polufinala i pri tom pobedila par dobrih teniserkih, ukljucujuci i JJ!
Ipak, da je (ne)sreca tj. los zreb kriv za Anin sunovrat-NIJE, al da je dosta kumovala-JESTE! ZATO NAPRED ANA!IMA NADE JOS!ZA TEBE, ZA NAS, ZA SRBIJU!!!

sportski ...

pre 14 godina

ostavi taji posao koji neznas da radis.ljepota ne igra tenis.izjava monike seles za tebe je promasaji.ja bi na tvomo mesto ne bi izgubila vise.a to je.kraji iako tvoji kraji je bio odavno.

Mlađa

pre 14 godina

Mnogi ovde komentarišu kako Ana kao papagaj ponavlja kako je zadovoljna sa igrom, udarcima. A u tekstu piše baš suprotno, kako je frustrirana svojom igrom i kretanjem. Da li vi čitate tekstove ili samo PONAVLJATE KAO PAPAGAJI?

Шоне

pre 14 godina

Просто је невјероватан пад квалитета наших тенисерки. Ајде да пробамо да не пљујемо него да будемо подршка Ани како би се вратила у сами врх свјетског тениса !

Djoksa

pre 14 godina

"Dabogda imao,pa nemao"jevrejska kletva koja opisuje najbolje Anino stanje.Ona jos uvek misli da je najbolja.Dok ne bude sisla sa tog oblaka,slusacemo ovakve njene izjave.Ne mogu da verujem da nece da igra manje turnire.Ima klauzulu u ugovorima,sta li?

Smith

pre 14 godina

Samo je pogresan zakljucak da vise ljudi pljuje nego sto podrzava Anu. Ljudi koji podrzavaju i koji su optimisti i pozitivni, manje posecuju ovakve diskusije. Napravicu izuzetak, i reci : Ana ne igra za Srbiju, vec za sebe. Tenis je jako dobar sport, i trebate uzivati u istom. Uzivanje nije pljuvanje, i ostrascenost. Lepota se tesko prasta, a uspeh jos manje, narocito u Srbiji. Hvala Bogu te sam uspesan u zivotu, pa su mi kompleksi i ostrascenost nepoznata stvar, mozda bih i ja ovako pljuvao po ljudima koji su dostigli neke stvari u zivotu, kakve 99% ljudi ovde ne moze ni da sanja... Psi laju, to im je posao. A kada bi se okretali, zastajali da gadjamo svakog psa koji laje, pa do cilja nikada ne bi ni stigli...
Lajte, za bolje ocigledno i ne znate...
Pozdrav uspesnima, i manje dokonima. Pozdrav optimisticnim i pozitivnim ljudima. Pozdrav i podrska Ani Ivanovic, jer samo ona zna koliko joj je tesko sada.

ysk!

pre 14 godina

Sigurno je imala neki photo session dan ranije pa je zato mnogo slabo odigrala... Sto je najtuznije i pored ovakve ocajne (odvratne) igre nju zovu da igra Fed cup :/

Bgboy

pre 14 godina

...kada vi budete u najboljih 5 osoba na svetu koje se bave vasim poslom-onda mozete da dajete strucno misljenje o Aninoj igri(ja nisam pa zato i ne filozofiram),a do tada bolje pustite devojku da zivi svoj zivot-ona je vec sada odradila dovoljno da 'ladno moze da prestane da pika tenis,a opet da bude ponosna na ono sto je do sada uradila-mislite o tome;-)

crni

pre 14 godina

kako je krenula da pada na rang listi nece se tako brzo zaustaviti ...treba da se okrene tenisu a manje da svim tim momcima neka se ugleda na Federera ona u svojoj karijeri jos nista veliko uradila a moze

Vini Pu

pre 14 godina

Onog trenutka kad se Ana oslobodi ovog pustolova, koji je potpuno infantilan - pao je na golf-listi za 65 mesta (koga on može da podrži) - odigra pet-šest malih turnira i onda krene u ozbiljan trening, kakav dosad nije viđen i 2011. godina može da bude njena godina. Ako to ne uradi, propašće. Nema filozofiranja niti ćutanja. Kad je naš poznati teniski stručnjak rekao da Ana mora da se posavetuje sa porodicom, to je značilo upravo ovo, jer sumnjam da je iko od njenih bio srećan kad je našla "dečka" od trideset godina, koji je tipični gonič suknji. To radi sada i Ani. Ne morate vi ovo objavite, vi objavljujete samo one što Anu već vide kao bivšu, iako ima 22 godine i dosta vremena da se vrati u formu.

djordje

pre 14 godina

Imao bih savet pre nego sto pocnete da komentarisete. Mislite o tome. Anu brinu nasi komentari isto onoliko koliko i vas nestasica hleba u Burmi. Dakle, razmisljajte racionalno. Igrajte kladionicu. Kvota protiv Ane ce uvek biti velika, jer je ona jos uvek ime. Pa...ako ste pametni.... Bora Djordjevic je svojevremeno imao teoriju kada teniserke pocnu naglo da padaju, i kada treba igrati protiv njih. Rado bih vam to napisao, ali ne verujem da ce administrator to pustiti...

San

pre 14 godina

@delija
"Zasto bi vam bilo zao Ane?Ona je svoje odigrala sa prvom pozicijom na wta listi i premijom od 10mil."
Tako je, Rolan Garos 2008 je osvojila Enan,dok je samo pohlepna Ana trcala za prvom pozicijom i 10mil.

MM

pre 14 godina

Vecina stalno prica o Aninoj lepoti. Viskoka 2m, sa zubima koji svaki ima razmak po 2mm i nije neki primer lepotice. Ako je lepa bila je i lepa pre nego sto je usla u prvih deset, a videcemo da li je lepa sada kada je ispala iz 50. A nacin govora i izrazavanja joj ne daje mesto ni medju manekenkama ni glumicama. Popularnost joj je doneo tenis, i dok je bila uspesna bila je i lepa. Pratite sada sta ce biti: interesovanje medija je opalo i pada sve vise, bez obzira sto ima lovu. Postoje mnogi jos bogatiji od Ane pa niko ne pise o njima. Tako ce biti i sa njom tako je i sa svima. I mi ovde sada komentarisemo o Ani a prestacemo kada ispadne iz tenisa. Tako je to.

valjda je greska u pitanju

pre 14 godina

Da se mozda ne salite? Ana je trenutno na 28 mestu. Zar je moguce da sa te pozicije padne ispod 50 mesta? Ne mogu nikako da verujem u to.

Liza

pre 14 godina

Bob Fosi, Kabare, Lajza Mineli i pesma Money, money, money... (Mani, mani, mani...). Veliki francuski književnik Rable davno je rekao da advokati imaju najveću torbu na svetu. Anina je majka advokat. Meni je toliko žao Ane, da ne mogu o tome više da pišem. Ona je gurnuta u lutke sa naslovne strane zbog novca, "Roleks", kao Doka provodadžika, našao joj je Skota, da bi firma profitirala. Sad, kad su oboje u sportu propali, sa "roleksom" se slika samo Federer. Sav taj svetski biznis, nazvan američkim snom, sada se raspada, a bio je krematorij za nevine duše. Počinjem da mrzim ženski tenis. Ionako je to daleko od Federera, Novaka, Nadala, itd.

Wogy

pre 14 godina

Jelena Dokic...sorry we are talking about Ana Ivanovic,in a year, Ana will be like J.Dokic 999 on WTA. To go that low and pose for nude Magazins,,,obviously Tennis is finally last on Ana's agenda.Just do not mention that she is ONLY 22 years of age...Sharapova too but with a BIG gap in qualities...3 GS titles and 3-4 GS runner-up. Mark my word...Ana is EX Tennis Player.

Matičar

pre 14 godina

Adam Skot (Adam Skott), igrač golfa, rođen je 16. juna 1980. godine u Adelaidi, Australija. Za četiri meseca puni 31. i uzima 32. godinu života. Trenutno je 68. igrač golfa na svetu, a hidrometeorolozi prognoziraju da će njegov vodostaj beležiti tendenciju poniženja. Ana ga prati u stopu, sa tendencijom da ga prestigne.

Mardok

pre 14 godina

@Saša Jokić
Nemam nameru da se osvrćem na okean gluposti i torbu punu zlih reči na Anin račun, to su osobe bez obrazovanja i verovatno sa malo godina. Njih ignorišem. To je jedini lek. Tačno ste zapazili. Pomenuću dve njene izjave. Posle Melburna, i poraza od Dulko, pominjala je da mora proći još dosta vremena da stekne sigurnost i pomenula je, prvi put nešto što nikad ranije nije, da je ispala nepravedna prema svojoj porodici. Sad kaže da joj je i novi trener Gunthart rekao da mora da prođe još vremena da zaigra dobro. To su jasne poruke: zašto mora da prođe još dosta vremena? Da nije godinu i po dana gradila puteve, pa nije mogla da trenira? Da se nije nešto desilo? Pa naravno, zapostavila je tenis, nije trenirala godinu dana po propisima, ludovala je za balonima od sapunice... Njoj je potreban oporavak. Otrežnjenje. Prekid sa onim što je sputava emotivno i fizički. Promenila je izraz lica. Jeste troma, kao žena koja se posvetila samo "mužu". Venčali se oko vrbe. Taj će se oženiti kad bude imao devedeset godina. Ona mora da počne sve iz početka. Ali, kako je već neko napisao, to se pored čoveka koji je uništio sopstvenu karijeru, ne može. Taj je odjurio Aninog fitnesa, verovatno i Krejga (sa Krejgom je Ana igrala prošle godine finale IW, posle duge pauze), mislim da Ana nije otpustila Krejga nego da se on povukao sam, kad je video da se ona ne nalazi na zemlji i da nije slobodna u odlučivanju. Neko ko to zna, kaže da se više ne javlja ni drugaricama ni drugovima. Zašto? Njoj neko ispira mozak. Pitam samo - zašto niko ovoj devojci ne pomaže, ona je u sve ovo naglo uletela, sa dvadesetak godina, neiskusna i nespremna da živi u društvu okorelih pokeraša i moralnih nakaza (tu mislim i na ove pomahnitale i pohlepne sponzore, koji u čoveku vide samo novac). Kad se tamo slikala u Evinom i bez Evinog kostima, uz smokvin list samo, po nekim američkim novinama, objasnila je - kako odbiti tako čuven list? I na to ju je neko nagovorio. To nisu njene reči. Meni ovaj "dečko", izvinite što ovo moram da napišem, deluje sumnjivo, neću reći kao makro, ali Ana je zbog bjega postala druga osoba i bivša teniserka. O njoj više neću pisati, dok se nešto ne promeni. Rado bih napravio intervju i sa Anom ali i sa njenom majkom. Zašto je Opra ne pozove u emisiju? Posle toga Ana bi se osećala slobodnom.

Bikili

pre 14 godina

Najtačniji komentar, lišen lažne finoće, napisao je čovek "iz naroda" - dokle god bude sa onim matorcem, od nje neće biti ništa. Njeno propadanje počelo je s tom vezom, sve ostalo su idimi-dođimi komentari. Jednostavno, ja je od danas ignorišem, a navijao sam za nju kao lud. Bravo HN za izrečenu istinu.

Povareta

pre 14 godina

Kaže Ana: Mnogo mi znači samopozdanje koje dobijam od Adama. Ana, on je za tebe čika Adam. Inače, čovek je rođen da savetuje i pomaže drugima u nevolji, ali je ljosnuo sa 3. na 68. mesto u golfu. Ne bih ga pitao ni kjoliko je sati.

sasa jokic

pre 14 godina

Ono sto je ocigledno je da je Ana sve tromija, da ne upotrebim neku tezu rec! Cak i kada hoda cini mi se da ce se sapleti svakog trenutka, godine-fizicki razvoj rade protiv nje. Jedin a srecna okolnost je sto je vec zaradila dovolnjo para, tako da ce vrlo brzo zaboraviti na tenis!

baneR

pre 14 godina

Kada sam prosle godine ovde napisao da ce Anu upropastiti lovci na suknje (tada Verdasco) doziveo sam lavinu osuda na ovom mestu a neki su cak pisali da sam tajno zaljubljen u nju (!)...

U medjuvremenu se pokazalo da sam bio preblag..

Pitam se zasto se sada ne jave ti isti...?

Ne pljujem podrzhavam

pre 14 godina

Ljudi, evo shta ja mislim- uskoro pochinjem da igram profesionalni tenis i josh odavno sam shvatila kako je teshko doci dovde gde sam ja doshla, a zamislite tek osvojiti turnir najvishe kategorije i biti u vrhu! Shta mislite, zashto je Federer KRALJ? On ima mentaln u snagu kakvu niko nema, jedino mu je Rafa blizu. Ana je pochela da slabi u igri i na listi kada je dotigla na prvu poziciju, lakshe je doci, nego zadrzhati tu poziciju. Ona nije znala kako da ostane. Pa su onda usledile povrede, i sve slabiji rezultati. Ja verujem da je jedan od tih uzroka svakako pritisak i to shto su svi dosta ochekivali od nje(kako ne bi) . Verujem da ce se vratiti, jedinu uz potpunu predanost treninzima i tenisu, ali i da se mi ostavimo kometara kao shto su batali tenis i to. Nadam se da ce povuci pravi potez i vratiti se u vrh, iako ce to sada biti najtezhi period u njenoj karijeri.

annie

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da pronadju godiste Adama Skota na internetu! Pa, ljudi, šta je sa Wikipedijom, jel to toliko tesko?
A, i btw, nije on krivac za Anine neuspehe, kriva je ona jer ocigledno ne moze da balansira izmedju tenisa, svog privatnog zivota, porodice, ugovora, obaveza...Tako da sto pre napravi listu prioriteta, to bolje!!!

Nevena

pre 14 godina

@Sne
Možda je Nina pogrešila, ali gde si ti video koliko on ima godina? Jurim ga kao "Interpol", ali čovek krije godine. Nigde ne piše. I sve slike sa Anon takve su da mu se ni oči ne vide. Konačno, briga me zašto krije godine i koliko ih ima, istina je da je Ana pored njega doživela tenisku katastrofu. Da ima dva grama morala, otišao bi sam. Meni je tu jako nesimpatična jedna žena plave kratke kose, sa tamnim naočarima, ledenog izraza lica, koja nikada nijednu reč dosad nije izgovorila. Ne bih pristala ni da mi pruži ruku ako bih upala u živi pesak.

Na vuka povika....

pre 14 godina

Uopste nije kriv Adam, ovo je zamena teze, jer nju niko ne tera da bude s njim, i on je svetski covek, vrhunski sportista, i sam je bogat.
Krivi su iskljucivo Anini roditelji.

maja

pre 14 godina

Hvala ti Ana za zastavu u sred Pariza,za himnu koju si sa suzama slusala i za sve srecne trenutke koje si nam priredila.Nestrpljivo iscekujem svaki turnir koji ces da igras,i svim srcem ti zelim,i verujem,da ces nadjes sebe i svoju staru formu,ako u tome ne uspes,sta recu:shou must go on,zivot ide dalji i zasluzila si da uzivas u njemu i svakom trenutku svog zivota.Mada se ja iskreno nadam da ces iznenaditi sve koji su sumnjali u tebe i tvoje kvalitete!!!

Matičar

pre 14 godina

Dobio sam otkaz, jer sam loš matematičar. Ispavljam grešku: Adam Skot rođen je 16. juna 1980. godine i uskoro puni tridesetu, a ne trideset i prvu. Izvinjavam se. Sve ostalo, osim male greške u račinu, tačno je.

Matičar

pre 14 godina

Poslao sam vam datum rođenja Aninog "dečka", kako se više ne bi nagađalo koliko je star. Niste objavili. Krijete podmakle godine mladoženje, koji je već promenio nekoliko vanbračnih žena. Taj se kod mene neće pojaviti.

Sne

pre 14 godina

@nina
Ovaj,sestro malo si se zabrojala a uz to i pronasla krivog Adam Skota,americkog glumca,koji ima 37 godina.
Prvo proveri cinjenice pa onda napisi kometar!

Nev

pre 14 godina

@Wogy
" To go that low and pose for nude Magazins"
Yeah,right,Sports Illustrated is a nude magazine.Hahahaha...
Obviously you don't read Penthouse and Playboy,then.

Pavao

pre 14 godina

Moniku Seles je mentalno oskatio onaj ludak, Bekamu juce pukla tetiva, Ana naisla na nekog tikvana i izgubila glavu.
To su sportske nesrece kojih je zivot sporta na zalost pun.
Mozda ce Bekamu, Moniki i Ani zivot na kraju da bude prijatniji zbog svega toga, ko to zna, ali sto se tice sporta oni su doziveli nesrece.
Tako to prihvatite: Adam je sportska nesreca koja se desila Ani. I sta sada? Da nije Adam, bio bi neki drugi (verovatno slican, jer Ana takve mozda trazi, neki beogradski mladi inzenjer joj mozda nije dovoljno interesantan).
A sta pozeleti sportisti koji je doziveo nesrecu? Pa, brzi oporavak.

Ko je Skot

pre 14 godina

@ Nevena, Mardok

Adam Derek Scott,16 July 1980 (1980-07-16) (age 29).
Born: Adelaide, Australia, Height 6 ft 0 in (1.83 m), Weight 170 lb (77 kg; 12 st) ,Nationality Australia ,Residence Crans-Montana, Switzerland ,College University of Nevada, Las Vegas ,Turned professional 2000

Lazar

pre 14 godina

ona je definitvno zakljucila sa tenisom. Njenje izjave posle poraza da nema samopouzdanje i da se joj vise neigra--ali mora, dovoljno govore o aninom psiholoskom stanju. Vjerovatno tjeraju je sponzori sa kojim ima vise milionske ugovore da nastavlja sa igrom. Barem sa moje strana vise nikakve kritike na racun anine igre necu dati, posto sada znam da uglavnom njen prioritet vise nije sport nego nesto drugu. Koliko god para imala, istinski sampioni nikada nebi sebi tako nesto dozvoljavali. Henin i S. Vilijems su jako dobri primeri. Ocekivali smo previse od ane, misleci da ce biti druga seles. Na kraju bolna realnost.

Jova

pre 14 godina

Za komentar "Zare,15.mart 2010 04:02

Zare svaka ti cast na linku koji si ostavio ovde,sve pohvale!!!

Vecinu ovde treba da je sramota,treba da se stide zbog svih zlobnih i pogrdnih reci na racun Ane Ivanovic. Pogledajte link koji je covek ostavio i stidite se sami sebe!!!!

Ana,voli te Srbija,budi jaka,mucni glavom dobro i eto te nazad!!!!

Nevena

pre 14 godina

@Nina
Zaista Anin "dečko" ima 37? Nigde ne mogu da pronađem njegovu biografiju. Ako čika Adam ima 37, onda mislim da Ana ima devet. Nisam konzervativna, nisam ni patrijarhalna, ali znam da u životu postoji nešto što liči i nešto što je njegovo naličje. Ko je taj čovek? Imamo prava da znamo više o životu jedne naše poznate teniserke, jer igra tenis i za Srbiju, i javna je ličnost.

Milka

pre 14 godina

@S
Dobro, našli smo, ima tri banke, nebitno, nego kako možeš zrelog čoveka da zoveš dečkom? Skot, Anin "dečko". Gluposti. I Broz je bio Jovankin "dečko", dok se nisu uzeli. Jedan moj profesor mlađi je od Skota dve godine. Na fakultet mislim, ne na gimnaziju.

Miki

pre 14 godina

Ne lupajte. "Niko nju ne prisiljava da bude s njim." Da li bi to rekao i za svoju ćerku koja se zatreskala u nekoga matorca i ponavlja razred zbog toga, ili pada na ispitima redovno? To je filozofija "mačo-srbina". Mene je Mardok oduševio svojom pričom, vidi se čovek od zanata, a ne vi amateri kod kojih je sve crno ili belo. Kad je video da njena karijera propada, morao je znati da li ona dovoljno trenira ili je od nje tražio sebično da on bude njoj na prvom mestu. E tu, rekla bi moja profesorka psihologije, nema ljubavi, nego posesivnosti. Siguran sam da je taj čovek uništio Aninu karijeru, i ne mogu da ga smislim. Za za njegovo golfersko srozavanje baš me zabole uvo. To samo znači da je slabić (tri santimetra niži je od Ane), i da je to preneo na Anu, koja se kao mlada nikad nije predavala. Ona vše ne sme da obuje cipele sa štiklom, dok šeta s njim. Kao Eklston i Slavica. I kakav je kraj?

sportski ...

pre 14 godina

ostavi taji posao koji neznas da radis.ljepota ne igra tenis.izjava monike seles za tebe je promasaji.ja bi na tvomo mesto ne bi izgubila vise.a to je.kraji iako tvoji kraji je bio odavno.

Dejaldinjo

pre 14 godina

Mozete da je poredite sa Kurnjikovom i slicnim samo po vanserijskom izgledu. Ona je, za razliku od slicnih, osvajala velike turnire ukljucujuci i Grand Slam, bila prva igracica svijeta. Zaista ne razumijem toliku kolicinu zlobe prema njoj.

filip

pre 14 godina

Nažalost, mislim da je ovo definitivno kraj.

Sa izgubljenih 700 bodova, na sledećoj listi pada ispod 50. mesta. Ako se uopšte ikada povrati, biće to možda i najveći comeback ikada, obzirom da je iz Top 50 nisu izbacile povrede kao svojevremeno Šarapovu ili sestre Vilijams, pauza Enan, trudnoća kao Devenport i Klajsters, već samo jako loša forma.


Stvarno bih vas zamolio da je ne pljujete ovde po internetu već pružite podršku. Devojci očigledno ne ide najbolje, i najmanje što joj sad trebaju su lešinari koji se skupljaju oko njene nesreće i likuju.

Iskreno, mislim da bi trebalo da napravi malo pauzu od tenisa... jedno godinu-dve... da se psihički odmori i zaboravi na sve jer ovako todne sve dublje i dublje. Mlada je još uvek, i može i te kako da se vrati, al neka se malo odmori i zaboravi na tenis i sve ovo što joj se dešavalo od RG-a 2008. na ovamo.

Kolt

pre 14 godina

Citajuci ove komentare, covek ne moze da ne primeti jednu stvar...koliko ljudi u ovoj zemlji nema nikakvu radost u zivotu, te im je poraz jednog nase sportiste razlog za provalu jeda, cemera i ogorcenosti.
Ako vam Ana smeta, ignorisite njeno bitisanje na WTA listi...nemojte pratiti njene meceve, ne navijajte za nju. Da li ce da prekine da se bavi tenisom je njena i samo njena stvar i ne duguje nikome od vas bilo kakvo obavestenje.
Mi, pravi navijaci, ostajemo uz nju i kada ne ide, kao sto smo bili uz nju kada je bila najbolja i kada je uzela RG.

valjda je greska u pitanju

pre 14 godina

Da se mozda ne salite? Ana je trenutno na 28 mestu. Zar je moguce da sa te pozicije padne ispod 50 mesta? Ne mogu nikako da verujem u to.

Forbes

pre 14 godina

Njeni rezultai vise nisu vredni ni kao vest da se pojavljuju a kamoli da se komentarisu.Devojko promenila si silne trenere ali glavu ne moozes. batali taj sport.Ljubav, sex i tenis bez krvavog rada ne ide.Sramota da te bude od jedne Clijsters koja se porodila i jedne Henin.Pocece deca da se sprdaju sa tobom

mimi

pre 14 godina

nista novo...do kraja godine ispada iz top 100...zao mi je jbg..dodirnula zvezde osvojila gs i bila je prva !!! sasvim dovoljno za jednu odlicnu karijeru...a sada u modele pa neka se slika polu gola.....

Pera

pre 14 godina

Napisah pre neki dan da Ana moze da prodje prvo kolo samo ako je slobodna i dobih milion ne preporucujem!! Ljudi, samo se razumem u tenis, bez emocija.
Njena teniska karijera je definitivno gotova, krenula je istim stopama kao Kurnjikova i tako je i zavrsila.

Aki

pre 14 godina

Sada će pljuvači ponovo da se oglase. Za Anino dobro je što će morati zbog svog plasmana na listi ponovo igrati ćelenđere. Ono što joj fali su upravo mečevi koje će da dobija zbog sticanja samopouzdanja. Momenta kada prihvati da je nekada bila broj jedan ali da je sada daleko od prvih 50 na listi po kvalitetu i kada počne da pobeđuje, vratiće joj se samopouzdanje. Talenta dokazano ima, sve ostalo je u glavi. Ako uspe da se vrati na vrh iz rupe u koju je pala, biće to jedna od najlepših sportskih priča. A pljuvači će onda valjda da se teše Noletom, Jelenom ili nekim trećim. A i ako to ne uradi, opet će biti upisana kao osvajač Roland Garrosa, što uopšte nije malo.

djox

pre 14 godina

Tesko je i Ani i vernim navijacima!Pa zamislite kad npr. ja cekam mesec dana pocetak Indijan Velsa,da pocen da igra i ona na startu izgubi!To me ubija...Ne mogu vise ovo da izdrzim...Ostaje mi samo da govori u praznu bice bolje i bice bolje, i da se nadam da ce konacno da krene!Boze pomozi joj!!!

Nostradamus

pre 14 godina

Zabrinjava činjenica, da se ovde javilo toliko osoba sa negativnim stavom prema Ani, da čovek prosto ne poveruje!
Postoji onaj poluautomastki odstranjivač stresa koji se nalepi na zid, pa odstranjujte svoje frustracije na taj način, SRAM VAS BILO SVE!!!

Jova

pre 14 godina

Kakvih glupih komentara ovde,dno!!!

Neznam okaci reket o klin,pa zadto se iznenadjujete Aninim losim rezultatima!!! Dokle vise?

Ana je u krizi kao sto je bilo dosta teniserki iz samog vrha. Nazalost Ana sad ispada iz top 50 i bice se tesko vratiti jer ce imati teske protivnice u startu svakog turnira. Ani treba jedan dobar rezultat i vraca se,a posto ima dobrog trenera uspece samo ako ga bude slusala.

Ocigledno je da Ana ima problema sa psihom,samopouzdanjem. Igra je tu,ne moze da je zaboravi,kad vrati ova dva segmenta u igri opet je u vrhu sigurno.

Pravac osnovna škola

pre 14 godina

ostavi taji posao koji neznas da radis.ljepota ne igra tenis.izjava monike seles za tebe je promasaji.ja bi na tvomo mesto ne bi izgubila vise.a to je.kraji iako tvoji kraji je bio odavno.
(sportski ..., 14. mart 2010 09:32)
_____________
Ostvi se ti pisanja komentara, bar dok se ne opismeniš. Ne piše se "neznaš", nego "ne znaš", rečenica se počinje velikim slovom...
U svakoj imaš grešku, komentar je potpuno nerazumljiv, ali ti si se našla da kritikuješ Anu.

branko

pre 14 godina

Пре много година чувени италијански кантаутор Ђино Паоли написао је антологијску песму Senza fine (чита се Сенца фине), у преводу `Без краја`.А какве везе то има са Аном и тенисом? Мислим да се у квизу то зове игром асоцијација. Senza fine, Senza fine, Senza fine, Senza fine........ (`Без краја` `Без краја` `Без краја` `Без краја`........)
Имам два обавештења:
1.Сигурно сам био један од првих ако не и први који је пре можда годину дана овде изнео озбиљно мишљење да би Ана требало да напусти тенис бар годину дана и за то време размисли шта ће са собом. Накупио сам тада велик број негативних мишљења. Шта сад о томе мислим? Сад је можда касно.
2. Да ли сте чули за презимена Величковић, Арсовић, Аруновић ...... ? То су оне младе девојке које ових дана освајају и доносе Србији прегршт златних медаља са ЕП у стрељаштву, што је вероватно само први корак ка олимпијским медаљама. Колико вас је њима дало подршку ? Зашто и оне нису `наша сунца, наше љубави, наш понос, наше лепотице, наше узданице, узорне Српкиње .......` Можда зато што ни једна од њих не гради кућу од 1200 (хиљаду двеста !!!) квадрата са гаражом за 10 аутомобила по неким флоридама, калифорнијама или ко зна куд?
А ми (ни себе не искључујем) се секирамо !!! Којег ли апсурда!

Mlađa

pre 14 godina

Mnogi ovde komentarišu kako Ana kao papagaj ponavlja kako je zadovoljna sa igrom, udarcima. A u tekstu piše baš suprotno, kako je frustrirana svojom igrom i kretanjem. Da li vi čitate tekstove ili samo PONAVLJATE KAO PAPAGAJI?

San

pre 14 godina

@delija
"Zasto bi vam bilo zao Ane?Ona je svoje odigrala sa prvom pozicijom na wta listi i premijom od 10mil."
Tako je, Rolan Garos 2008 je osvojila Enan,dok je samo pohlepna Ana trcala za prvom pozicijom i 10mil.

boksNS

pre 14 godina

Boze, kako mi je zao ! :(
E sad, dal' zato sto Anu jako volim, ili se i ja "hvatam za slamku", ali cini mi se da nije sve toliko crno-IPAK!...Naime, u citavoj ovoj(izuzetno losoj) situaciji po Anu, cini mi se da se zaboravlja jedna veoma vazna stvar! Naime, Ako pogledamo protivnice od kojih je Ana gubila svoje meceve u poslednje vreme, jasno je da se radi o, ili izuzetno talentovanim ili pak teniserkama koje su u top formi, pa onda nije toliko ni strasno izgubiti od takvih!
Evo i primera: Ana je tesno izgubila od Bondarenkove na US Openu koja je kasnije, vidi cuda, dogurala do cetvrtfinala!Slucajno-NIKAKO! Dalje, Ana gubila od Stosur na americkoj turneji, a ova u formi svoje karijere!Slucajno-NIKAKO! Onda, Ana gubi i od Safarove u Tokiju, a Lucija pobedjivala Vilijamsove, i imala nekoliko polufinala u 2009.!Eto nam onda i poraza od Enan u Brizbejnu, sto samo po sebi i nije u domenu iznenadjenja! Na AUSTRALIAN Openu najlepsa teniserka gubi od Dulko, i pobacase svi i drvlje i kamenje na nju, a ista ta Gizela lagano dobila Enanovu! I evo na kraju, i ta famozna Sevastova, koja je ocito resila da izgradi karijeru ruseci nase teniserke.Dakle, nije strasno izgubiti od teniserke koja je turnir pre IV stigla do polufinala i pri tom pobedila par dobrih teniserkih, ukljucujuci i JJ!
Ipak, da je (ne)sreca tj. los zreb kriv za Anin sunovrat-NIJE, al da je dosta kumovala-JESTE! ZATO NAPRED ANA!IMA NADE JOS!ZA TEBE, ZA NAS, ZA SRBIJU!!!

Bgboy

pre 14 godina

...kada vi budete u najboljih 5 osoba na svetu koje se bave vasim poslom-onda mozete da dajete strucno misljenje o Aninoj igri(ja nisam pa zato i ne filozofiram),a do tada bolje pustite devojku da zivi svoj zivot-ona je vec sada odradila dovoljno da 'ladno moze da prestane da pika tenis,a opet da bude ponosna na ono sto je do sada uradila-mislite o tome;-)

Realni

pre 14 godina

Realno, Ana danas nije ni medju prvih 200 teniserki sveta!
Zelim joj sve najbolje, ali mislim da je to to sto se tice njene karijere.
U svakom slucaju glavu gore, imas se cime i ponositi!

Milka

pre 14 godina

Godinu i po dana nisi znala za tenis, sad dobijaš ono što zaslužuješ. Biće ti potrebno isto toliko vremena, koje si nezrelo proćerdala (sladak život), da se vratiš tenisu, ako je to tebi više važno. Imaćeš navijača koliko i jedna kuglašica. Svoje navijače vučeš za nos dugo. Sad je kraj.

gordan

pre 14 godina

jadna ana, i jadni mi koji za nju navijamo, nije da nisam ocekivao ovo, ali ipak boli jer pokazuje da za nju NEMA povratka, sada ce biti ispod 50-pg mesta, do kraja sezone ni u prvih 100, i samo je pitanje vremena kada ce da prestane da igra, valjda kada ili prestaju da joj daju pare (sponzori) ili kada ne bude vise mogla da podnese da je pobedjuju i najbezveznije igracice. Ne znam tacne podatke, ali ce verovatno biti zapamcena kao jedna od onih koja je najbrze pala sa No 1 do No 100+, eto, uteha je da ce bar po tome da bude zapisana u istoriji tenisa.

PATRIOTA IZ HN !

pre 14 godina

Moje misljenje je da dok god bude u vezi sa onim matorcem nece nista osvojiti ! neka nadje nekog ponosnog Srbina svojih godina i posveti se tenisu jer otkad je sa matorcem otad nista nije osvojila !!

maksa grobar

pre 14 godina

Ana sta se s tobom dogadja daj malo se potrudi nemoj da gubis veru u sebe. Volecu te i da zavrsis karijeru za mene si ti uvek no1.

gavrosaurus

pre 14 godina

Знате како, ма шта да мисле било фанови било хејтери - ово је дефинитиван суноврат једне спортске каријере.

Bikili

pre 14 godina

Najtačniji komentar, lišen lažne finoće, napisao je čovek "iz naroda" - dokle god bude sa onim matorcem, od nje neće biti ništa. Njeno propadanje počelo je s tom vezom, sve ostalo su idimi-dođimi komentari. Jednostavno, ja je od danas ignorišem, a navijao sam za nju kao lud. Bravo HN za izrečenu istinu.

Marina

pre 14 godina

Anina karijera je zavrsena. Ona sada ovo samo doradjuje zbog sponzora i love koju je dobila. NEma sansi da se ona ikada vrati medju prvih 10. NIje ona sarapova ili klaster. Nema taj mentalni sklop. U svakom slucaju, hvala Ani sto nas je zabavljala nekoliko godina. IMali smo ugodne trnutke gledajuci i navijajuci za nju. Sada je vreme za neke nove Ane. Nadam se da ce Jelena da ostane u tenisu js neko vreme.

zelena trava

pre 14 godina

Zasto najvise preporuka dobijaju komentari na Anine izjave, kako je nezrela i ne zna sta prica kad kaze da je imala sanse? Nezreli su oni koji tako pisu, a za svakog tenisera - za svakog profesionalnog sportistu, ako cemo pravo - svaki poen je nova sansa da se mec preokrene i da se pobedi. Svaka lopta u nogama, svaki novi skok, svaka nova trka nove su sanse za sportistu koji ima dovoljno zelje i vestine. Defetisti u startu razmisljaju kako nemaju sanse, a pravi luzeri misle da i ne mogu da ih imaju. Jedino bih volela da Ana sama shvati znacenje svojih sopstvenih reci umesto sto ih, tako lepo naucene, ponavlja kao papagaj. Krajnje joj je vreme da izadje iz pelena.

NAVIJAČ

pre 14 godina

E pa zar je sada svima jasno da je uspešna karijera jednog velikog talenta završena. Ako nešto traje već godinu dana tu nema slučajnosti - slučajno može da nekog eventualno pobedi. Žao mi je Ane kao teniserke, ali ona je na putu Dokićke, Kurnjikove i sl. slučajeva. Kad se odvojila od porodice sve je već tada bilo jasno. Znao je Armenulić šta je problem kad je izjavio da Ana probleme treba da rešava razgovorom u okviru porodice.Prikrivanje problema ne može ih rešiti.Ana prestani da zamajavaš prvo sebe, mi navijači i nismo tu mnogo važni.

darko

pre 14 godina

svi vi bi izgleda rodjenu majku vredjali kad vam ne bi spremila rucak jedan dan. devojka nije u top formi iz licnih razloga. ako bude zapela da trenira brzo moze da se vrati u top10. filozofirate bre mnogo. ko da nije srpkinja.

MM

pre 14 godina

Vecina stalno prica o Aninoj lepoti. Viskoka 2m, sa zubima koji svaki ima razmak po 2mm i nije neki primer lepotice. Ako je lepa bila je i lepa pre nego sto je usla u prvih deset, a videcemo da li je lepa sada kada je ispala iz 50. A nacin govora i izrazavanja joj ne daje mesto ni medju manekenkama ni glumicama. Popularnost joj je doneo tenis, i dok je bila uspesna bila je i lepa. Pratite sada sta ce biti: interesovanje medija je opalo i pada sve vise, bez obzira sto ima lovu. Postoje mnogi jos bogatiji od Ane pa niko ne pise o njima. Tako ce biti i sa njom tako je i sa svima. I mi ovde sada komentarisemo o Ani a prestacemo kada ispadne iz tenisa. Tako je to.

Grogi

pre 14 godina

Pa realno,tu joj je i mesto.
Ti poeni su je i drzali ovih godinu dana.Al sta cemo sa njom u FedCupu ne znam....Zalosno.Pre nepunih 2 god,bila je prva,a sad 50 i neka.Mozda ce se popraviti tokom sezone sa novim trenerom,cemu se iskreno nadam,jer ovo stvarno vise prelazi u bruku.Ako igrac izgubi sa 6:2,....ne sme reci IMALA SAM DOSTA SANSI.I upravo zbog tih njenih nimalo inteligentnih izjava ljudi se sa pravom ljute.Reci lepo,kako sam igrala takav je rezultat,i kraj.
Al opet,sa trenerom Stefi Graf,nadajmo se boljim danima.

Gatsby

pre 14 godina

Sta reci a ne zaplakati?
Mislim da je Ana konacno dosla na mesto koje joj realno pripada (jer je izgubila poene sa jedinog dobro odigranog turnia od osvajanja Rolan Garosa)
Sad je na prekretnici i mislim da treba da odluci hoce li se povuci ili posvetiti 100% tenisu. Nadam se da kod nje postoji zelja i volja za tenisom, a znanje je pokazala da ima

Miloš

pre 14 godina

Najlepse bih zamolio da mi neko ostavi neki link sa njenim intervjuom u kojem nije spomenula da je jako uzbudjena...
Ona se ponasa kao da ima 13,14 godina i da je tek pocela da igra profesionalni tenis i to je njen najveci problem... Mozak deteta u telu osobe od 23 godine

srkis13

pre 14 godina

Nažalost, mislim da je ovo definitivno kraj.

Sa izgubljenih 700 bodova, na sledećoj listi pada ispod 50. mesta. Ako se uopšte ikada povrati, biće to možda i najveći comeback ikada, obzirom da je iz Top 50 nisu izbacile povrede kao svojevremeno Šarapovu ili sestre Vilijams, pauza Enan, trudnoća kao Devenport i Klajsters, već samo jako loša forma.


Stvarno bih vas zamolio da je ne pljujete ovde po internetu već pružite podršku. Devojci očigledno ne ide najbolje, i najmanje što joj sad trebaju su lešinari koji se skupljaju oko njene nesreće i likuju.

Iskreno, mislim da bi trebalo da napravi malo pauzu od tenisa... jedno godinu-dve... da se psihički odmori i zaboravi na sve jer ovako todne sve dublje i dublje. Mlada je još uvek, i može i te kako da se vrati, al neka se malo odmori i zaboravi na tenis i sve ovo što joj se dešavalo od RG-a 2008. na ovamo.
(filip, 14. mart 2010 09:31)



Slazem se ja sa tobom.
ali ne mogu da pruzim nekome podrsku kada nju boli uvo za sve,kada se ona ne nervira yasto bih se ja.
ima para koliko hoce,ima decka,nju jednostavno boli uvo za tenis.

Igor

pre 14 godina

Uvek ste tako sujetni. Ana, verujem u tebe, i mislim da se sve dešava sa razlogom, uvek je tako u životu. Ti imaš priču, veliku tenisku priču, i ona će se i nastaviti. U Ki Biskejnu si prvi put ušla u top 50, u Ki Biskejnu ćeš se tu i vratiti. Nije slučajno. Volim te puno i za mene ćeš, kako je neko ovde i napisao, uvek biti broj 1 ! Jedna si od 19 njih u istoriji tenisa koje su došle do mesta broj jedan! I onda se nađu veliki komentatori ovde da ti predviđaju dalju budućnost. Bolje nek idu da kuvaju ručak, dosadni su.

Jova

pre 14 godina

Rodjeni sam optimista, u vecini slucajeva bez pokrica. Ne mogu iz svoje koze, bezrezervno navijam za nase i u svakoj situaciji ih podrzavam. Anu trenutno najavise jer joj je podrska najpotrebnija. Bog je trebao imati mjeru kad ju je stvarao. Mi obicni smrtnici ne mozemo ni sanjati kako bi se osjecali u njenoj kozi. Ljepota joj je vise poroklestvo nego nagrada jer nigdje i nikad ne moze proci nepromijeceno, ni njeni usponi, ni padovi, ni izjave... Nije to lako podnijeti, vjerujte mi. Dok je bila mlada i napredovala, imala cilj, trcala je kroz zivot ne primjecujuci nista. Onda ju je mala, neznatna povreda ( palca?) zaustavila i dala joj vremena da se zaustavi i pogleda oko sebe. Mozete misliti sta je vidjela.Da je zivot lijep, da postoji ljubav, da je mlada i lijepa i da joj je cijeli svijet na dlanu. Nijedno ljudsko bice tome ne bi mogao odoljeti. Sad se malo trgla,ne sumljam da bi se zeljela vratiti u sam teniski vrh ali tu su vec tegovi na nogama i hiljadu vecih i manjih prepreka. Ako bude imala snage i ustraje, mislim da bi mogla nesto i napraviti, uz malo srece i strpljenja. Ipak je ona sampionka, one se ne prave i stvaraju treniranjem, one se radjaju.Vjeciti optimista, rekoh vam!

ysk!

pre 14 godina

Sigurno je imala neki photo session dan ranije pa je zato mnogo slabo odigrala... Sto je najtuznije i pored ovakve ocajne (odvratne) igre nju zovu da igra Fed cup :/

djordje

pre 14 godina

Imao bih savet pre nego sto pocnete da komentarisete. Mislite o tome. Anu brinu nasi komentari isto onoliko koliko i vas nestasica hleba u Burmi. Dakle, razmisljajte racionalno. Igrajte kladionicu. Kvota protiv Ane ce uvek biti velika, jer je ona jos uvek ime. Pa...ako ste pametni.... Bora Djordjevic je svojevremeno imao teoriju kada teniserke pocnu naglo da padaju, i kada treba igrati protiv njih. Rado bih vam to napisao, ali ne verujem da ce administrator to pustiti...

Zoran Micic

pre 14 godina

Ana je trenutno 58,a do kraja turnira može desiti da padne još koje mesto.Problem je što Ana verovatno nema direktan prolaz na turnire u Rimu i Madridu već će morati da igra
kvalifikacije ili da traži wild card. Kako stvari stoje
Ana verovatno ispada is prvih
sto posle Wimbldon-a. Pogledajte kako su prošle Chakvetadze i Vaidisova, bile su medju prvih deset a sada ih nema nigde. Ili hrvatica Iva Majoli. Osvojila je RS i nikad ništa posle toga, slično kao Ana.Ana ne može da prestane da igra jer ima ugovor sa Addodas-om i ako je tačno,ona ima 5m$ godišnje,
bez obzira na rezultate,tako
da joj je dovoljno sam sa prošeta haljinicu i eto ti 5m$ godišnje i zašto bi onda trenirala 6-8 sati dnevno.
Ana je odavno izvan tenisa,
pogledajte njen web site,
to je WS manekene, foto
modela ili glumice a ne teniserke, onda njene polugolišave fotogafije po raznim časopisima. Pre izvenog vremena sam gledao njene mečeve protiv Jelene i Safine na RS 2008g. i to je
sasvim druga igračica od ove
sadašnje Ane, i Ana vrlo teško može da vrati tu igru.

Шоне

pre 14 godina

Просто је невјероватан пад квалитета наших тенисерки. Ајде да пробамо да не пљујемо него да будемо подршка Ани како би се вратила у сами врх свјетског тениса !

paka

pre 14 godina

nije lako izaci na kraj s uspehom, pogotovo ne ako neko ima toliku rupu u obrazovanju kao vecina profesionalnih igraca tenisa.

anina situacija nije iznenadjujuca. ako se pogleda njen fond reci (bila sam uzbudjena, imala sam sanse...) onda se vidi da nema sta da kaze.

lepota je u njenom slucaju otezavajuca okolnost, jer joj otvara vrata tamo gde je ne bi ni primetili da je ruzno pace. ona s time ne ume da se nosi posto je mnogo sto sta u svom odrastanju propustila.

ona nema najboljeg druga i drugaricu, ima mamu i adidasove trenere...nema nesto svoje...

sada u panici trazi od nemila do nedraga da nadje ono sto ce je vratiti na put slave...lose su prognoze.

treba da dotakne dno, da to sebi prizna, da se s time suoci i da onda eventualno krene.

materijalno je obezbedjena i mogla bi da se vrati knjizi, da popuni rupe, prosiri recnik, da se osvrne oko sebe i da da krene da se bavi necim sasvim drugim umesto da se iz dana u dan frustrira.

steta da joj se to dogodilo, ali nije iznenadjujuce.

Sale

pre 14 godina

Eto,ja sam lepo govorio da je ono sa Kim bila samo egzibicija i da se ne zanosite puno da se ona vraca....Ona od oktobra 2008 nije pobedila teniserku iz top 10,ne znam koja je Peneta bila kada je Ana pobedila 2009,ali mislim da nije bila u top 10....Realno njoj po njenim rezultatima i nije mesto u top 50....Ovo nije kriza od 2,3 meseca vec vise od godinu dana....Ona bi trebala da igra ove manje turnire,a ne samo ove najvece kako bi igrala sto vise i probala vratiti samopouzdanje....Ona je imala jako dobar servis i neke udarce,dobro kretanje nije imala nikad,a sada se bojim da nema ni dobar servis,ni udarce....Jednostavno bi trbala vise da treenira,a da se manje slika i prica okolo kako je zadovoljna svojom igrom....Mislim da se previse zanela prvim mestom i osvajanjem RG,i sada tone sve vise i vise...Ona polako krece stopama Vaidisove koja je bila dobra igracica,a sada igra na celendzerima od 25000 dolara....Ne znam sta da kazem...Ili bi trebala da pocne ozbiljnije da trenira i da se bavi tenisom kao sto je to radila kada se penjala na WTA listi ili da napusti tenis na neko vreme,i za to vreme se posveti treniranju...

Jova

pre 14 godina

Lupate gluposti ovde vecina! Ana jeste u krizi vec dodinu dana i to velikoj,u krizi koja moze da je prodje a i ne mora.

Setimo se Svetlane Kuznetsove,devojka je takodje godinu dana bila u velikoj igrackoj krizi,ispadala u prvom-drugom kolu svakog turnira. i eto,uspela je da se vrati,naravno napornim radom i treningom.

Ako Ana uradi isto sto i Svetlana tada mora se vratiti jer tenis se ne moze zaboraviti igrati nikako!!!

milan t.

pre 14 godina

steta da ana nema pouzdanje u sebe i svoju igru. pre 2 godine je igrala slobodno, pogadjala linije itd... danas je njena igra , nazalos,ukocena kao da se plasi da udari loptu.
aje lepa ana idemo od pocetka pocni da igras manje turnire da bi nadam se vratila samo pouzdanje. hocu da znas da mi svi pomalo patimo sa tobom , mozda specijalno mi srbi koji zivimo u jugoistocnoj aziji.
milan , hong kong

Igor

pre 14 godina

Neka bude da je Majami talican. Tu je prvi put usla u top 50,neka se na tom turniru u top 50 i vrati. Idemo ispocetka. To je verovatno i najbolja opcija. Bez pritisaka i ocekivanja, ispocetka graditi uspeh.

srdjan

pre 14 godina

Netreba je više ni spominjati.Da se ne uzbudi opet.Međutim za ranije uspehe skidam joj kapu.Šta da se radi kad te slava udari u glavu a još je i mlada.

Dzivdzan

pre 14 godina

Vec szam jednom rekao Ana mora nazad na celendzere (i to one slabije) da povrati samopuzdanje. Ako ovako nastavi uskoro nece moci da pobedjuje ni na celendzerima

baneR

pre 14 godina

Kada sam prosle godine ovde napisao da ce Anu upropastiti lovci na suknje (tada Verdasco) doziveo sam lavinu osuda na ovom mestu a neki su cak pisali da sam tajno zaljubljen u nju (!)...

U medjuvremenu se pokazalo da sam bio preblag..

Pitam se zasto se sada ne jave ti isti...?

Nevena

pre 14 godina

@Nina
Zaista Anin "dečko" ima 37? Nigde ne mogu da pronađem njegovu biografiju. Ako čika Adam ima 37, onda mislim da Ana ima devet. Nisam konzervativna, nisam ni patrijarhalna, ali znam da u životu postoji nešto što liči i nešto što je njegovo naličje. Ko je taj čovek? Imamo prava da znamo više o životu jedne naše poznate teniserke, jer igra tenis i za Srbiju, i javna je ličnost.

zoran

pre 14 godina

Posto zivis u Bazelu, lepo okrenes tel.broj Federera, tvoj komsija, te ga zamolis za par saveta. Ko ce te bolje savetovati (vec je to jednom radio) nego majstor svoga zanata i profesionalac bez mane.
Ostavi se golfera iz Australije. To je j...vetar.
Takvi su momci iz Australije ,generalno. Ziveo sam tamo i znam veoma dobro mentalitet ljudi sa tog ostrva.
Uskoro ce i on da ti okrene ledja.

Tanc

pre 14 godina

Molio bih sve one koji su pisali da je Ana u odličnoj formi, jer je izgubila set u egzibicionom meču od Kim, batale komentare koji se tiču tenisa. Mislim stvarno!

neka svoga

pre 14 godina

Ma navijacu za Anu i da ispadne iz prvih 500, ma navijam za sve nase i kad ne bi kvlifikacije prolazili jer ono ste su oni dosad uradili se ne zaboravlja!!!

Nikola

pre 14 godina

ona uvek kaze :" Imala sam sansi." Kakvih crnih sansi devojko? Necu da se mesam, tvoj zivot je tvoja stvar, ali manje naslovnica vise treninga, i molim te nauci da kad dajes intervju, barem na svaka 2-3 promenis pricu... JER NE MOZES UVEK DA IMAS DOSTA SANSI!! konkretno, kad te protivnik brejkne 5 puta i izjavis ovako nesto onda ili si glup, ili mislis da smo mi slepi... U svakom slucaju, zelim ti da popravis plasman ili uspeha u modelingu, svejedno...

Smith

pre 14 godina

Samo je pogresan zakljucak da vise ljudi pljuje nego sto podrzava Anu. Ljudi koji podrzavaju i koji su optimisti i pozitivni, manje posecuju ovakve diskusije. Napravicu izuzetak, i reci : Ana ne igra za Srbiju, vec za sebe. Tenis je jako dobar sport, i trebate uzivati u istom. Uzivanje nije pljuvanje, i ostrascenost. Lepota se tesko prasta, a uspeh jos manje, narocito u Srbiji. Hvala Bogu te sam uspesan u zivotu, pa su mi kompleksi i ostrascenost nepoznata stvar, mozda bih i ja ovako pljuvao po ljudima koji su dostigli neke stvari u zivotu, kakve 99% ljudi ovde ne moze ni da sanja... Psi laju, to im je posao. A kada bi se okretali, zastajali da gadjamo svakog psa koji laje, pa do cilja nikada ne bi ni stigli...
Lajte, za bolje ocigledno i ne znate...
Pozdrav uspesnima, i manje dokonima. Pozdrav optimisticnim i pozitivnim ljudima. Pozdrav i podrska Ani Ivanovic, jer samo ona zna koliko joj je tesko sada.

Vini Pu

pre 14 godina

Onog trenutka kad se Ana oslobodi ovog pustolova, koji je potpuno infantilan - pao je na golf-listi za 65 mesta (koga on može da podrži) - odigra pet-šest malih turnira i onda krene u ozbiljan trening, kakav dosad nije viđen i 2011. godina može da bude njena godina. Ako to ne uradi, propašće. Nema filozofiranja niti ćutanja. Kad je naš poznati teniski stručnjak rekao da Ana mora da se posavetuje sa porodicom, to je značilo upravo ovo, jer sumnjam da je iko od njenih bio srećan kad je našla "dečka" od trideset godina, koji je tipični gonič suknji. To radi sada i Ani. Ne morate vi ovo objavite, vi objavljujete samo one što Anu već vide kao bivšu, iako ima 22 godine i dosta vremena da se vrati u formu.

Wogy

pre 14 godina

Jelena Dokic...sorry we are talking about Ana Ivanovic,in a year, Ana will be like J.Dokic 999 on WTA. To go that low and pose for nude Magazins,,,obviously Tennis is finally last on Ana's agenda.Just do not mention that she is ONLY 22 years of age...Sharapova too but with a BIG gap in qualities...3 GS titles and 3-4 GS runner-up. Mark my word...Ana is EX Tennis Player.

Peca

pre 14 godina

Serija "Agonija Ane Ivanovic".. epizoda 173.. kako sada stvari stoje, zadovoljni producenti sa WTA liste (sve igracice do 350-og mjesta) zadovoljno trljaju ruke... posljednja epizoda je jos daleko..
Ana, uzmi pauzu 5-6 mjeseci, kao recimo Nadal, ionako padas. Nizbrdo ides bez kocnica, moras prvo da dotaknes dno da bi se pocela opet penjati...pusti da te malo zaborave. U medjuvremenu pocni da slusas samo sebe (ako vec neces da ides kod Toni Robinsa), prestani da cupkas po jadnoj osnovnoj liniji prije servisa i na svakom mecu prije izlaska zamisli da su te natjerali da igras u ispraznjenom bazenu. Sve to samo pod uslovom da se sikiras za svoje neuspjehe barem koliko i polovina Srba.

Ja

pre 14 godina

Žao mi je...bila jednom jedna Ana.

Ali dobro, i da nikada više ne zabeleži neki značajniji rezultat, postigla je nešto o čemu milioni mladih sportista sanjaju, donela nam radosti i na tome joj hvala. Mlada je i povratak na staze uspeha nije nemoguć, tenis se ne zaboravlja, fizički se nije teško spremiti, ali pošto je glava u pitanju, mislim da se to neće desiti.

Ne sviđa mi se jedino što će iako je u katastrofalnoj formi, 99% biti druga igračica protiv Slovakinja, iako Bojana, Aleksandra ili neka druga devojka ne bi ništa lošije prošle rezultatski od nje, a grizle bi u to sam sigurna, i iskustvo igranja u reprezentaciji bi im mnogo značilo.

BK

pre 14 godina

Neznam zasto se jos uvek Anini (losi) rezultati tretiraju kao iznenadjenje. Kakve su bile pripreme za sezonu, takvi su i rezultati. To je nazalost pocelo jos uoci proslogodisnjeng ciklusa a ove godine se samo nastavlja trend. Ona mora da se "dogovori" sama sa sobom: sta su joj prioriteti. Ako hoce da se i dalje bavi tenisom onda mora nesto da promeni, i to cini mi se - drasticno.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Uvek si imala sanse da pobedis? Ne bih rekao...
To sto Ana govori je samo neka uteha koja treba da je smiri? Ali ne... Ima taktiku jako, aj da kazem glupu. Umesto da se konacno opredeli da ozbiljno pocne da igra, ona vija POZNATE trenere, misleci da ce joj pomoci. Nikad mi nije delovala zrelo. Kao neko dete koje je u svom svetu. Svetu gde se nista ne radi a dolaze uspesi.
Ali posto taj svet ne postoji, Ana je... gotova. Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ona je psihicki SKROZ PALA. Ovo vi shvatite kako hocete

Povareta

pre 14 godina

Kaže Ana: Mnogo mi znači samopozdanje koje dobijam od Adama. Ana, on je za tebe čika Adam. Inače, čovek je rođen da savetuje i pomaže drugima u nevolji, ali je ljosnuo sa 3. na 68. mesto u golfu. Ne bih ga pitao ni kjoliko je sati.

Pavao

pre 14 godina

Moniku Seles je mentalno oskatio onaj ludak, Bekamu juce pukla tetiva, Ana naisla na nekog tikvana i izgubila glavu.
To su sportske nesrece kojih je zivot sporta na zalost pun.
Mozda ce Bekamu, Moniki i Ani zivot na kraju da bude prijatniji zbog svega toga, ko to zna, ali sto se tice sporta oni su doziveli nesrece.
Tako to prihvatite: Adam je sportska nesreca koja se desila Ani. I sta sada? Da nije Adam, bio bi neki drugi (verovatno slican, jer Ana takve mozda trazi, neki beogradski mladi inzenjer joj mozda nije dovoljno interesantan).
A sta pozeleti sportisti koji je doziveo nesrecu? Pa, brzi oporavak.

Djoksa

pre 14 godina

"Dabogda imao,pa nemao"jevrejska kletva koja opisuje najbolje Anino stanje.Ona jos uvek misli da je najbolja.Dok ne bude sisla sa tog oblaka,slusacemo ovakve njene izjave.Ne mogu da verujem da nece da igra manje turnire.Ima klauzulu u ugovorima,sta li?

Slobo

pre 14 godina

Pa i bilo je za ocekivati da se tako nesto dogodi.Steta za Anu,sto vec sa 22 godine zavrsava vrhunsku tenisku karijeru.Ovo nije kriza koja traje par meseci, ovo traje vec skoro dve godine.Hvala za sve sto je dala Srpskom sportu, steta - mogla je jos mnogo.

crno-beli

pre 14 godina

Kako ne vidite da ona maze oci svima pricama kako trenira sve bolje i ceka da se vrati u formu?! Devojka jednostavno mora da odradi ugovore za koje je papreno placena i kada prodju ti rokovi ostavlja tenis sigurno!

Jova

pre 14 godina

Za komentar "Zare,15.mart 2010 04:02

Zare svaka ti cast na linku koji si ostavio ovde,sve pohvale!!!

Vecinu ovde treba da je sramota,treba da se stide zbog svih zlobnih i pogrdnih reci na racun Ane Ivanovic. Pogledajte link koji je covek ostavio i stidite se sami sebe!!!!

Ana,voli te Srbija,budi jaka,mucni glavom dobro i eto te nazad!!!!

WTATP Lista

pre 14 godina

Ako Ana hitno ne uzme psihologa pocecu da brinem za nju, a ako ga angazuje - brinucu za njega! Toliki je izgleda trenutno haos u onako lepoj glavi (mislim tu iskljucivo na sportsku i takmicarsku stranu njene licnosti, van samog terena i dalje deluje kao uzorna devojka).

Za osam dana Ana i zvanicno ispada iz TOP50 a po renkingu cuveni srpski NAJ trio formalno vise nece postojati jer ce Anu prestici i Troicki i Tipsarevic, ali i "Nemica" Petkovic. Njena karijera je dostigla novu najnizu tacku, a naravno da uvek moze gore i losije. Pre tacno 5 godina u svojoj 17oj Ana je prvi put usla u WTA TOP50 senzacionalnim nastupom u Majamiju (izbacila tada priznata imena sa tura Kuznjecovu, Petrovu i Vajdisovu...) kada je istovremeno dosla do svog prvog velikog cetvrtfinala i TOP10 pobede, a sada ce tacno na tu godisnjicu prvi put ispasti iz TOP50. Nadajmo se da ce taj turnir koji pocinje za dve nedelje biti pocetak njenog novog uspona i kraj nocne more i posrtanja koje traje evo vec 20 meseci, ma kako trenutno nemali pokrica za takve nade. Iskreno sam mislio da joj je ovaj turnir na kom je ranije imala toliko uspeha (pobednik pretprosle, finalista prosle sezone) i na kojem joj debituje novi (odlicni) trener odlicna prilika za "povratak", a sada stvarno ne znam sta da mislim. U svakom slucaju zelim joj svaku srecu.

Miroslav

pre 14 godina

"" ... ali sam bila veoma spora. Imala sam dosta loših udaraca, a nisam uspevala ni da završim poene. Sve to je bilo frustrirajuće. Borili smo se tamo i razočarana sam što nisam pronašla odgovore.

Mislim da sam imala dosta šansi“ ""

Šta reći na ovaj Anin komentar i ovu njenu zadnju rečenicu !!??

I dalje nastavlja da laže samu sebe :-(

boki

pre 14 godina

Ista je prica kao za Anu Cakvetadze, samo sto Cakvetadze jos uvek ima igru, ona je umetnica na terenu i igra raznoliko, mada previse defanzivno za danasnju konkurenciju, tako da su njene sanse male da se vrati... a za Anu je jedina nada da se baci na treniranje i PRESTANE da se ZAMAJAVA da je dobra,jer nije,jako je losa.Devojka ima 23 godine i vreme joj hvala bogu ide na ruku...ali mora da udari milione servisa,forhenda i bekhenda na treningu pre nego sto izadje na megdan bilo kojoj teniserki iz top 100...videcemo da li ce to i uraditi,ili ce nastaviti ovim tuznim putem nizbrdo...

Nev

pre 14 godina

@Wogy
" To go that low and pose for nude Magazins"
Yeah,right,Sports Illustrated is a nude magazine.Hahahaha...
Obviously you don't read Penthouse and Playboy,then.

Na vuka povika....

pre 14 godina

Uopste nije kriv Adam, ovo je zamena teze, jer nju niko ne tera da bude s njim, i on je svetski covek, vrhunski sportista, i sam je bogat.
Krivi su iskljucivo Anini roditelji.

crnobeli delija

pre 14 godina

Reicu otvoreno ono sto dobar doe nasih ljudi misli, ali se ustrucava da kaze: Anina "ozbiljna" karijera je zavrsila onog trenutka kad je postala br. 1 i uzela onaj milionski bonus sponzora. Sta god da je do tog trenutka teralo da se bori i da ide napred, nestalo je. Ono sto sad radi, to je samo kljuckanje mrvica, da se sa malo truda uzme jos po koji dolar na turnirima gde ce jo neko vreme biti slobodna prvo kolo, a onda zavrsavati nastup u drugom, eventualno trecem kolu. ovde 5 onde 10000$, koga je briga, za par dana puno para i tako jos par godina.

hvala joj za sve divne trenutke koje nam je pruzila, ali ne treba vise od nje ocekivati nikakve znacajne rezultate.

jako bih voleo da gresim, ali neka vreme pokaze.

imenjakinja

pre 14 godina

Ono sto mene u poslednje vreme veoma (neprijatno) iznenadjuje su Anine krajnje (nerealne) optimistične izjave tipa: igram dobro, imala sam sansu, dobro sam se kretala, dobro servirala itd.
Sto pre shvati realnost situacije, što se pre suoči sa svojom lošom igrom, pre će shvatiti gde greši!
Ona je talentovana, a zaista je šteta da takav talenat izbledi na ovakav način. Ja ipak mislim da je njen glavni problem taj njen krhki psiholoski sklop i zaista mislim ovako kao laik, da bi trebala ponajpre time da se pozabavi.

nfs

pre 14 godina

Mnogima se desi da izgube kompas u zivotu. Razlika je u tome sto je Anin zivot pod budnim okom novinara i svi to gledamo. Ne mogu da zamislim kako se ona oseca kad ceo svet prati njen pad! To joj samo otezava da se vrati. Ja sam sigurna da ona zeli da se vrati u igru, ali njena psiha radi protiv nje. Pritisci sa svih strana... Ako bude morala da igra kvalifikacije za turnire, to moze samo da bude dobro za nju. Fale joj mecevi u nogama. Ona odigra jedan- dva meca na turniru i to je to. Sto vise meceva bude igrala, samopuzdanje ce postepeno da joj se vraca. Treba samo da bude uporna. A manekenstvo? Shvatice i ona jednog dana da su svi vec videli sve, a i pojavice se neka nova mlada, lepa i uspesna teniserka, i sve ce to postati proslost. Nadam se!

mislim

pre 14 godina

Ako ne uspije da se vrati u vrh onda je očigledno da njoj nije bio cilj da uspije u tenisu da bude u svetskom vrhu nego da kroz tenis uspe u životu a danas to znači zaraditi puno novaca.Sigurno je lakše pozirati fotoreporterima i družiti se sa džet setom nego trenirati 5-6 sati dnevno fanatično i stručno da bi se opstalo barem u top20.Hvala joj za zadovoljstvo koje nam je pružila i sretno u životu,a nama koji volimo sport da se okrenemo nekim novim klincima i klincezama u sportovima gde se i teže i više trenira da bi se došlo među najbolje u svetu a nikad se ni hiljaditi deo novaca ne zaradi sem slave i ponosa i zadovoljstva što ste uspešno predstavljali svoju zemlju.

Sne

pre 14 godina

@nina
Ovaj,sestro malo si se zabrojala a uz to i pronasla krivog Adam Skota,americkog glumca,koji ima 37 godina.
Prvo proveri cinjenice pa onda napisi kometar!

Roditeljski propust

pre 14 godina

(Zoran Micic, 14. mart 2010 14:21)

Potpuno ste u pravu, previse je to sponzorskih obaveza.
Svi zelimo srskoj teniserki Ani Ivanovic da se vrati u igru - ali mislim da su za sve te silne ugovore sa sponzorima krivi roditelji Ivanoviceve, narocito majka koja je bila advokat, i koji nisu shvatili, ni upozorili Anu, da je to moze odvojiti od tenisa.
Ranije citam kako se neki ovde ponose sto reklamira Roleks, pa Adidas do kraja zivota - a ne shvataju da je to strasna obaveza i kamen oko vrata.
Kakve su to gluposti s tolikim golisavim naslovnim stranama, sta ce joj vise novca - aman, ima ga za sto generacija potomaka.

Lazar

pre 14 godina

ona je definitvno zakljucila sa tenisom. Njenje izjave posle poraza da nema samopouzdanje i da se joj vise neigra--ali mora, dovoljno govore o aninom psiholoskom stanju. Vjerovatno tjeraju je sponzori sa kojim ima vise milionske ugovore da nastavlja sa igrom. Barem sa moje strana vise nikakve kritike na racun anine igre necu dati, posto sada znam da uglavnom njen prioritet vise nije sport nego nesto drugu. Koliko god para imala, istinski sampioni nikada nebi sebi tako nesto dozvoljavali. Henin i S. Vilijems su jako dobri primeri. Ocekivali smo previse od ane, misleci da ce biti druga seles. Na kraju bolna realnost.

Matičar

pre 14 godina

Adam Skot (Adam Skott), igrač golfa, rođen je 16. juna 1980. godine u Adelaidi, Australija. Za četiri meseca puni 31. i uzima 32. godinu života. Trenutno je 68. igrač golfa na svetu, a hidrometeorolozi prognoziraju da će njegov vodostaj beležiti tendenciju poniženja. Ana ga prati u stopu, sa tendencijom da ga prestigne.

Matičar

pre 14 godina

Poslao sam vam datum rođenja Aninog "dečka", kako se više ne bi nagađalo koliko je star. Niste objavili. Krijete podmakle godine mladoženje, koji je već promenio nekoliko vanbračnih žena. Taj se kod mene neće pojaviti.

Liza

pre 14 godina

Bob Fosi, Kabare, Lajza Mineli i pesma Money, money, money... (Mani, mani, mani...). Veliki francuski književnik Rable davno je rekao da advokati imaju najveću torbu na svetu. Anina je majka advokat. Meni je toliko žao Ane, da ne mogu o tome više da pišem. Ona je gurnuta u lutke sa naslovne strane zbog novca, "Roleks", kao Doka provodadžika, našao joj je Skota, da bi firma profitirala. Sad, kad su oboje u sportu propali, sa "roleksom" se slika samo Federer. Sav taj svetski biznis, nazvan američkim snom, sada se raspada, a bio je krematorij za nevine duše. Počinjem da mrzim ženski tenis. Ionako je to daleko od Federera, Novaka, Nadala, itd.

Matičar

pre 14 godina

Dobio sam otkaz, jer sam loš matematičar. Ispavljam grešku: Adam Skot rođen je 16. juna 1980. godine i uskoro puni tridesetu, a ne trideset i prvu. Izvinjavam se. Sve ostalo, osim male greške u račinu, tačno je.

Djoksa

pre 14 godina

U kolektivnim sportovima se titule dobijaju i gube u"malim"utakmicama.To sam rekao posle sjajnog Aninog seta protiv Kim.Ana nije imala sta da izgubi a ovde je ulog bila titula.Ana ce morati na male turnire jer ovaj poraz je kostao drustva 50 najboljih.

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Nema vise nista od Ane kao ozbiljne teniserke... Mozda se popravi donekle ali u sam vrh se ne vraca... Nadam se da gresim, voleo bih da me demantuje, ali bojim se da nece moci....

Nevena

pre 14 godina

@Sne
Možda je Nina pogrešila, ali gde si ti video koliko on ima godina? Jurim ga kao "Interpol", ali čovek krije godine. Nigde ne piše. I sve slike sa Anon takve su da mu se ni oči ne vide. Konačno, briga me zašto krije godine i koliko ih ima, istina je da je Ana pored njega doživela tenisku katastrofu. Da ima dva grama morala, otišao bi sam. Meni je tu jako nesimpatična jedna žena plave kratke kose, sa tamnim naočarima, ledenog izraza lica, koja nikada nijednu reč dosad nije izgovorila. Ne bih pristala ni da mi pruži ruku ako bih upala u živi pesak.

Milka

pre 14 godina

@S
Dobro, našli smo, ima tri banke, nebitno, nego kako možeš zrelog čoveka da zoveš dečkom? Skot, Anin "dečko". Gluposti. I Broz je bio Jovankin "dečko", dok se nisu uzeli. Jedan moj profesor mlađi je od Skota dve godine. Na fakultet mislim, ne na gimnaziju.

Niki

pre 14 godina

Nista nepoznato u svetu sporta. Kako se zvase ona Hrvatica, mislim Majoli. Ona se nije vratila a ima ko jeste.
Ako je sport izvor frustracija treba prekinuti na neko vreme ili mu pristupiti sasvim drugacije. Cilj ne treba da bude osvajanje turnira nego jedino dobra igra u sledecem mecu. Bez pritiska bez ocekivanja - samo hajde da igramo i to poen za poen.
Put je dug ali je inspirativan.
I samo se boriti.
Srecno

crni

pre 14 godina

kako je krenula da pada na rang listi nece se tako brzo zaustaviti ...treba da se okrene tenisu a manje da svim tim momcima neka se ugleda na Federera ona u svojoj karijeri jos nista veliko uradila a moze

sasa jokic

pre 14 godina

Ono sto je ocigledno je da je Ana sve tromija, da ne upotrebim neku tezu rec! Cak i kada hoda cini mi se da ce se sapleti svakog trenutka, godine-fizicki razvoj rade protiv nje. Jedin a srecna okolnost je sto je vec zaradila dovolnjo para, tako da ce vrlo brzo zaboraviti na tenis!

nada

pre 14 godina

Po mom skromnom (i nestrucnom) misljenju, Ana NE zeli da se vrati tenisu. Kakvi god da su joj razlozi, ona se oprostila sa teniskom karijerom i sada (vec duze vreme) samo ispunjava davno potpisane ugovore sa menadzerom, adidasom i ostalim sponzorima. Talenat ili imas, ili nemas, niti moze da se nauci niti da nestane preko noci, a Ana ga IMA! Ali BEZ pravog treninga i odgovarajuceg tima, talenat nije dovoljan za opstanak u sportu i sigurna sam da to i ona zna. Medjutim njen prioritet ocigledno nije vise tenis i to treba primiti tako kako je, bez pljuckanja i vredjanja.
Ja joj zelim sve najbolje, dobro zdravlje i da je sreca prati na putu koji god da izabere!
PS. I Enan je ispala u prvom kolu, pa sta? Iako neznam francuski, cisto sumnjam da da nju njeni sugradjani ovako "caste".

.. Lud na zbunjenog ..

pre 14 godina

.. Nemoguce je da Ana, konstantno ponavlja kako je zadovoljna svojom igrom, kretanjem, servisom ovim ili onim, a da mi koji imamo oci vidimo da joj je kretanje ocajno a servis u rangu pionira TK Elite ...?!
Da li njoj stvarno pune glavu time da je sve savrseno, i da ce rezultati doci, ili niko nema hrabrosti da joj kaze da to sto ona igra, nije dovoljno ni za humanitarne turnire ..?
Dok se realno ne sagleda situacija i problem, nema povratka .. Ja se iskreno nadam da ce ga biti, jer njene godine dozvoljavaju da verujemo u to ..

Mardok

pre 14 godina

@Saša Jokić
Nemam nameru da se osvrćem na okean gluposti i torbu punu zlih reči na Anin račun, to su osobe bez obrazovanja i verovatno sa malo godina. Njih ignorišem. To je jedini lek. Tačno ste zapazili. Pomenuću dve njene izjave. Posle Melburna, i poraza od Dulko, pominjala je da mora proći još dosta vremena da stekne sigurnost i pomenula je, prvi put nešto što nikad ranije nije, da je ispala nepravedna prema svojoj porodici. Sad kaže da joj je i novi trener Gunthart rekao da mora da prođe još vremena da zaigra dobro. To su jasne poruke: zašto mora da prođe još dosta vremena? Da nije godinu i po dana gradila puteve, pa nije mogla da trenira? Da se nije nešto desilo? Pa naravno, zapostavila je tenis, nije trenirala godinu dana po propisima, ludovala je za balonima od sapunice... Njoj je potreban oporavak. Otrežnjenje. Prekid sa onim što je sputava emotivno i fizički. Promenila je izraz lica. Jeste troma, kao žena koja se posvetila samo "mužu". Venčali se oko vrbe. Taj će se oženiti kad bude imao devedeset godina. Ona mora da počne sve iz početka. Ali, kako je već neko napisao, to se pored čoveka koji je uništio sopstvenu karijeru, ne može. Taj je odjurio Aninog fitnesa, verovatno i Krejga (sa Krejgom je Ana igrala prošle godine finale IW, posle duge pauze), mislim da Ana nije otpustila Krejga nego da se on povukao sam, kad je video da se ona ne nalazi na zemlji i da nije slobodna u odlučivanju. Neko ko to zna, kaže da se više ne javlja ni drugaricama ni drugovima. Zašto? Njoj neko ispira mozak. Pitam samo - zašto niko ovoj devojci ne pomaže, ona je u sve ovo naglo uletela, sa dvadesetak godina, neiskusna i nespremna da živi u društvu okorelih pokeraša i moralnih nakaza (tu mislim i na ove pomahnitale i pohlepne sponzore, koji u čoveku vide samo novac). Kad se tamo slikala u Evinom i bez Evinog kostima, uz smokvin list samo, po nekim američkim novinama, objasnila je - kako odbiti tako čuven list? I na to ju je neko nagovorio. To nisu njene reči. Meni ovaj "dečko", izvinite što ovo moram da napišem, deluje sumnjivo, neću reći kao makro, ali Ana je zbog bjega postala druga osoba i bivša teniserka. O njoj više neću pisati, dok se nešto ne promeni. Rado bih napravio intervju i sa Anom ali i sa njenom majkom. Zašto je Opra ne pozove u emisiju? Posle toga Ana bi se osećala slobodnom.

maja

pre 14 godina

Hvala ti Ana za zastavu u sred Pariza,za himnu koju si sa suzama slusala i za sve srecne trenutke koje si nam priredila.Nestrpljivo iscekujem svaki turnir koji ces da igras,i svim srcem ti zelim,i verujem,da ces nadjes sebe i svoju staru formu,ako u tome ne uspes,sta recu:shou must go on,zivot ide dalji i zasluzila si da uzivas u njemu i svakom trenutku svog zivota.Mada se ja iskreno nadam da ces iznenaditi sve koji su sumnjali u tebe i tvoje kvalitete!!!

Ko je Skot

pre 14 godina

@ Nevena, Mardok

Adam Derek Scott,16 July 1980 (1980-07-16) (age 29).
Born: Adelaide, Australia, Height 6 ft 0 in (1.83 m), Weight 170 lb (77 kg; 12 st) ,Nationality Australia ,Residence Crans-Montana, Switzerland ,College University of Nevada, Las Vegas ,Turned professional 2000

Ne pljujem podrzhavam

pre 14 godina

Ljudi, evo shta ja mislim- uskoro pochinjem da igram profesionalni tenis i josh odavno sam shvatila kako je teshko doci dovde gde sam ja doshla, a zamislite tek osvojiti turnir najvishe kategorije i biti u vrhu! Shta mislite, zashto je Federer KRALJ? On ima mentaln u snagu kakvu niko nema, jedino mu je Rafa blizu. Ana je pochela da slabi u igri i na listi kada je dotigla na prvu poziciju, lakshe je doci, nego zadrzhati tu poziciju. Ona nije znala kako da ostane. Pa su onda usledile povrede, i sve slabiji rezultati. Ja verujem da je jedan od tih uzroka svakako pritisak i to shto su svi dosta ochekivali od nje(kako ne bi) . Verujem da ce se vratiti, jedinu uz potpunu predanost treninzima i tenisu, ali i da se mi ostavimo kometara kao shto su batali tenis i to. Nadam se da ce povuci pravi potez i vratiti se u vrh, iako ce to sada biti najtezhi period u njenoj karijeri.

annie

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da pronadju godiste Adama Skota na internetu! Pa, ljudi, šta je sa Wikipedijom, jel to toliko tesko?
A, i btw, nije on krivac za Anine neuspehe, kriva je ona jer ocigledno ne moze da balansira izmedju tenisa, svog privatnog zivota, porodice, ugovora, obaveza...Tako da sto pre napravi listu prioriteta, to bolje!!!

Miki

pre 14 godina

Ne lupajte. "Niko nju ne prisiljava da bude s njim." Da li bi to rekao i za svoju ćerku koja se zatreskala u nekoga matorca i ponavlja razred zbog toga, ili pada na ispitima redovno? To je filozofija "mačo-srbina". Mene je Mardok oduševio svojom pričom, vidi se čovek od zanata, a ne vi amateri kod kojih je sve crno ili belo. Kad je video da njena karijera propada, morao je znati da li ona dovoljno trenira ili je od nje tražio sebično da on bude njoj na prvom mestu. E tu, rekla bi moja profesorka psihologije, nema ljubavi, nego posesivnosti. Siguran sam da je taj čovek uništio Aninu karijeru, i ne mogu da ga smislim. Za za njegovo golfersko srozavanje baš me zabole uvo. To samo znači da je slabić (tri santimetra niži je od Ane), i da je to preneo na Anu, koja se kao mlada nikad nije predavala. Ona vše ne sme da obuje cipele sa štiklom, dok šeta s njim. Kao Eklston i Slavica. I kakav je kraj?