Sreda, 10.03.2010.

00:29

CG: Nezavisnost problem za Srbiju

Suštinski problem odnosa Srbije prema Crnoj Gori u tome što se Beograd nije pomirio sa nezavisnošću Crne Gore, smatra Milo Đukanović.

Izvor: Beta

CG: Nezavisnost problem za Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

nezavisan Srbin

pre 14 godina

Dosta sa takvim bezobrzlucima. M.Dj. i njemu slicni samo zele da propsperiraju na svadjanju dva naroda. Zna on dobro da je procentualno manje Srba koji imaju nesto protiv nezavisnosti CG nego sto protivnika nezavisnosti ima u samoj CG.

memo

pre 14 godina

Pre neki dan sam bio u prodavnici i prodavacica mi se obratila na srpskom a posle toga se obratila drugoj musteriji na madjarskom i to bez ikakvih problema... i sve to u ovoj fasistickoj, nazadnoj, zavidnoj i kakvoj sve ne Srbiji. Za pocetak gradjani Srbije bi trebalo da pocnu da cene same sebe a ne da kompleksaski misle kako je trava uvek zelenija u komsiluku. Zbog cega bi Srbija trebala da zavidi Crnoj Gori? Zbog Djukanovica? Malog balkanskog diktatora obucenog u skupa odela koji je CG pretvorio u privatnu drzavu za sebe i za clanove svoje porodice? Svasta. Srbija ne treba da se izvinjava ili da podvladjuje okolnim nacionalistickim narodima koji misle da ako dokazu da nisu Srbi onda automatski postaju evropejci, napredni, moderni, okrenuti buducnosti i sta sve ne jer se ni okolni narodi od kojih su mnogi pocinili mnogo vece zlocine od Srba ne izvinjavaju ni Srbima ni Srbiji niti se zbog toga smatraju manje vrednim - naprotiv.

dede

pre 14 godina

Kada sam proletos i letos bio na crnogorskom primorju, jedna cinjenica me je vise impresionirala nego svi ti, inace divni, prizori i slike koji krase letnji odmor (pesak, more, sunce, itd.). A ta cinjenica je da sam, dnevno kupujuci u marketima, bio oslovljavan i usluzivan na crnogorskom jeziku, od strane vrlo ljubaznih prodavaca koji bi se, samo tren nakon toga, okrenuli sledecem musteriji i na albanskom jeziku, vrlo ljubazno...
...e, to mi u Srbiji necemo i ne umemo. Nas boli ako se Albanci i Crnogorci slazu "kao braca". Nas boli ako se Hrvati i Albanci, Makedonci i Bosnjaci, itd., itd. slazu i dobro razumeju. Sve je to kao na nasu stetu, izdaja prema nama.
A, svima bi mi da drzimo lekcije i sve druge da nazivamo "polu-drzavama". Tesko je danas ziveti u Srbiji i ne pripadati "vecini" (politickoj, kulturoloskoj, nacionalnoj...bez obzira kojoj). Sto je najgore, izvinicemo se mi svima u okruzenju za sva zlodela za koja se pretvaramo da ne znamo da smo ih pocinili, kad tad (jer cemo morati- jer neko ko je stabilniji od Srbije (EU, UN) ce to naravno da trazi od nas) ALI mi se nikad necemo izviniti nama samima, nasoj deci, za sve ovo sto smo im uradili i sto im radimo...dajucu im lazne istine i lazne nade...a to nikad niko nece zatraziti od nas...svoju decu moramo vise da volimo nego sto ce ih neko drugi voleti.

dr

pre 14 godina

Meni se čini da se CG nije pomirila sa time da nema više muzare Srbije koja će da plaća njihove eksperte, njihovu lux uslugu na "najljepšem" moru, a naročito da žmuri na "biznis" iz Latinske Amerike, pa je žulj izgleda tu...

Pobesnela Dorćolka

pre 14 godina

Ko o čemu, Đukanović i Mesić o Srbiji! Smaraju bre, mogli bi da počnu da gledaju malo svoja posla, dvorišta svoja neka čiste, a mi ćemo se već nekako snaći...

gmaz

pre 14 godina

Nemamo mi problem sa CG nezavisnoscu vec sa crnogorskim kriminalom. Sto se ratnih zlocina tice pa imali smo jednog crnogoskog mitomana u BiH, Radovana Karadzica a drugog u Srbiji - Slobodana Milosevica

filip

pre 14 godina

Ne slazem se. Mislim da je vecina stanovnika Srbije anticrnogorski nastrojena iz drugih razloga, i da im je nezavisnost dobro dosla i da im smetaju privilegije koje drzavljani CG i pored svega uzivaju u Srbiji.Jedan sam od tih

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Srbija želi da postane lider u regionu. "Možda joj po veličini to i pripada", rekao je Đukanović, ali je dodao da Srbija "mora da reši pitanje ratnih zločinaca", kao i da ima probleme u odnosima sa svim susednim zemljama.
Svaka mu je ko u Njegosa !
Ako se tome jos doda da je CG "zrtvovana" godinama u nekakvoj "kao bajagi" Jugoslaviji zarad "ocuvanja" Kosova tj. verovanje Srbije da ce se Kosovo lakse nagovoriti da ostane u nekakvoj Jugoslaviji nego u Srbiji, onda je lako i razumeti zasto Srbija ima problem sa Crnogorskom nezavisnoscu !
Meni licno je jako zao sto smo ostali SAMI, sa CG u zajednickoj drzavi Gosp. Milo Djukanovic bi sigurno na nekoj vodecoj politickoj funkciji umnogome doprineo da i Srbija postane "normalna dtzava" ovako samo Bog jedini zna koliko ce jos dugo "TUMARATI U MRAKU"!

IQ=0

pre 14 godina

"Prijatelju" molim te, zajedno sa Tacijem,Mesicem i ostalim "nezavisnim-slobodnim" liderima u regiji oko Srbije, odigrajte koju partiju tablica...saha....domino (bilo koju penzionersku igricu) evo ako treba ja cu voditi rezultat takvih EU integracija, pice ako treba od mene,kafica...bilo sta, samo da ne spominjete ti ili bilo ko ovih "lidera" SRBIJU u narednim danima....mesecima....godinama

max

pre 14 godina

"Đukanović je naveo tri bitne stvari u vezi sa policijskom akcijom "Balkanski ratnik" - da su osumnjičeni državljani Srbije, da su uhapšeni u Srbiji i da je "glavnina" novca koju su osumnjičeni stekli iskorišćena uglavnom za kupovinu nekretnina u Srbiji."
Sta god mi mislili o Milu i njegovima, ovo je tacno do poslednjeg slova. Tacno je da je CG mafijaska drzava, ali zbog ovih stvari, poslednji koji imaju pravo da ih kritikuju su korumpirani, "tajkunizirani" politicari koji danas cine vlast u Srbiji

Miloš

pre 14 godina

Ljudi, bacaju vam koske, nemojte nasedati.

Da li ima nešto sporno u vezi ovoga: "da su osumnjičeni državljani Srbije, da su uhapšeni u Srbiji i da je "glavnina" novca koju su osumnjičeni stekli iskorišćena uglavnom za kupovinu nekretnina u Srbiji."?

Umesto da pitate za te nekretnine, ko je uzimao proviziju da te pare uvede u legalne tokove i zašto niko ne proverava poreklo novca pri velikim kupovinama, vi se bavite Milom i Crnom Gorom.

Dragutin Durutovic

pre 14 godina

МИ Срби из ЦГ којима је матична држава ЦГ се никада нећемо помирити са оваквом лажном независношћу и фалсификовањем историје јер су Србија и ЦГ једно и борићемо се за поновно уједињење у једну српску државу!

Boki

pre 14 godina

Hoce li nas vise ovi ostaviti na miru?
O.K.,napravili ste svoju drzavu,dobrim delom na animozitetu prema Srbima i Srbiji,u redu je,najlepsi ste,najbolji ste,ali,braco otkacite se vise!!!

zahvalnost Crnoj Gori

pre 14 godina

Veoma mi je drago da je Crna Gora nezavisna i da na ovo licemerje Djukanovica gledam vise kao ocajne pokusaje da se njihova rec "uvazava" u Srbiji, jer im je to godinama dozvoljavano. Drago mi je da nas u Srbiji Crna Gora vise uopste ne interesuje, da smo shvatili sa kim imamo posla i da nam je najvaznije da nasu zemlju izguramo napred, shodno nasim nacionalnim interesima. Nadam se da smo nasu istorijsku lekciju naucili i da nikad vise necemo biti naivni vec racionalan narod, u odnosu na sve druge na Balkanu. Ostavimo Djukanovica i Crnogorce da se bave njima samima i stvarima koje se desavaju oko sela zvanog Podgorica i drugih prcija. Srbija je sada svoja i zato zivela nam Srbija.

Srbin porijeklom iz Crne Gore

pre 14 godina

Gospodine Milo Djukanovicu, Srbija ako nije prebolila Cnogosku nezavisnost, prebolice, a hoce li preboliti Crna Gora to ce se tek vidjeti!

Petar S.

pre 14 godina

Pa dobro.... Ako je Srbija problem.., udruzi se ti sa Tacijem, pa onda zajedno u borbu protiv organizovanog kriminala.

Siguran sam da cete naci zajednicki jezik.

Beogradjanin

pre 14 godina

Problem Srbije nije nezavisnost CG , cak naprotiv jako je dobrodosla nezavisnsost.
Problem Srbije su Crnogorski kadrovi koji punih 65 godina direktorisu pa svim drzavnim i javnim preduzecima po Srbiji i Crnogorskim kadrovima koji upravljaju Srbijom sa foteljama raznoraznih nacelnika i savetnika.
Cisto da znamo gde je problem, a kako cemo ga resiti , videcemo.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Ne pokusavaj Milo da dizes prasinu i skreces temu. Provedi svoje poslednje dane na slobodi radeci nesto korisno za svoju zemljicu.

Ne znam za zvanicnu Srbiju, ali mene licno boli briga za CG.

Dušan

pre 14 godina

Đukanović priča nebuloze ako misli da je nezavisnost Crne Gore problem za Srbiju. Baš naprotiv. Svi u Srbiji su presrećni što u mnogo manjoj meri danas moraju da vas trpe i slušaju. Ja čak i volim da se situacija malo zaoštrava između naše 2 države, pa da polako umesto u Srbiju krenete da idete kod vaše prave braće Albanaca i okanete se nas i naših fakulteta na primer.
A što se samog kriminala i Šarića tiče, reći ću i ja nekoliko ključnih stvari. Ključno je ko je dao Argentini informaciju posle koje je Šarić ostao bez 2 tone kokaina, ko mu je zaplenio svu imovinu i raspisao interpolovu poternicu za njim, a ko pušta njegove pomoćnike na slobodu i ko ga prema pisanju crnogorskih novina i kazivanju crnogorske opozicije krije u Budvi.
I pitanje za samog Mila. Kako je dospeo na 10 mesto Forbsove liste najbogatijih političara na svetu, sa imovinom triputa većom od Sarkozija i Obame zajedno, a da se zna da nikad nije radio ni jedan drugi posao sem premijerskog i predsedničkog?

bata

pre 14 godina

Au sta naprica ovaj lik sa zute grede, nesecam se da je imao ovo odelo tada,mada se na onoj slici videlo da je mnogo imucan.Ocito oseca se ugrozen,nelaje kera radi sela,a inace sporo pamti a brzo zaboravlja.Pa kolko juce ovde u tv. emisiji rece da ce da da Saricu drzavljanstvo,taman posla da neodrzi datu rec, a u istoj emisiji rece da je tacno da Srba ima oko 40% ali da kvantitet nije vazan,znaci Srbi su glup narod.Kako bi bilo da malo prica o njegovim drugarima Ceku , Ekremu i ostalima, on se medju njima oseca kao lider,neka Srbiju ostavi na miru.

BojanNS

pre 14 godina

Ovaj ne zna sta prica, verujem da se vecina obradovala kada su se odcepili, jos samo da pocnemo da tretiramo CG drzavljane kao strane drzavljane, sto i jesu. A tesko da imamo lose odnose sa svim susedima, mozda sa CG i HR ali to nisu svi.

vaporium

pre 14 godina

NNapad je najbolja odbrana. Ja ne znam za cim Srpski politicari zale, ali ako Milo dodje na stranice B92 videce da se u Srbiji slavi cinjenica da je C. Gora druga drzava. A kako bi drugacije normalan covek reagovao kada vidi toliki kriminal da dolazi iz tako male zemlje kao sto je C. Gora? A sad bez viza nase je more svuda, tako da nam ne nedostaje bahatost.

Zoki

pre 14 godina

Gospodine Đukanoviću, osnovni problem u odnosima Crne Gore i Srbije je sprega pojedinaca iz crnogorskog političkog vrha sa organizovanim kriminalom. A što se tiče ratne prošlosti - niko od vladajuće garniture u Srbiji nije bio na vlasti u vreme rata u BiH i Hrvatskoj - za razliku od vas.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Mislim da Đukanović previše pažnje pridaje značaju neke Crne Gore. Za Srbiju je problem priznanje nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore kojom upravlja jedan čovjek tj. don Milo Đukanović i koji se prave blesavi kao da se ništa nije dogodilo. U Srbiji bi trebalo stati na rep crnogorskoj mafiji i njihovom po Srbiju pogubnom lobiju.
U Srbiji se ne bave Crnom Gorom dok obrnuto u Crnoj Gori se neprestano bave Srbijom kao da nemaju svojih problema tako da baš ne znam ko kome nedostaje. Meni lično je drago što Srbija nije više u zajednici sa Crnom Gorom. Jedva čekam nove registarske tablice da konačno sahranimo zastavu bivše nam zajedničke države sa Crnom Gorom na starim.

Toma

pre 14 godina

Dakle, Srbija ne priznaje Crnu Goru. Sa druge strane Crna Gora priznaje Srbiju, ali samo jedan deo.
Ovaj covek ce da ode sa vlasti, ali steta koju je naneo, i Srbiji i Crnoj Gori, cini mi se da ce tu dugo da ostane posle njega.

neman

pre 14 godina

Sustinski problem je to sto gradjani Crne Gore i dalje u ovoj zemlji (ne znam zasto?!) uzivaju sva prava koja su uzivali dok smo bili jedna zemlja, a cak imaju i privilegovan polozaj. Molim Vas gospodine Djukanovic da kada pricate o odnosima nase 2 zemlje ne izostavljate delove price koji Vam odgovaraju. Sto se mene tice, daleko Vam lepa kuca. Mene CG nece vise videti. Voleo bih da mi se revansirate po tom pitanju. Svako dobro.

igor

pre 14 godina

Ova mantra oko Srbije koja "ne zeli nezavisnu Crnu Goru u EU" pokazuje da je DPS pao na samo dno... Ko veruje u ove price? Stvarno, zalosno i totalno podseca na Milosevica i njegovo trazenje spoljasnjeg neprijatelja u svemu i svacemu bez ikakve samokriticnosti i zelje da se imalo poradi na sebi. Dobro da nasa vlast ne komentarise ovakve smesne izjave...

komentator

pre 14 godina

Ovde se neko posvađao sa logikom, gospodine Đukanoviću nemojmo se praviti da ne vidimo problem, vi ste otvoreno priznali secesionističku tvorevinu i narušili intergitet i suverenitet bratske zemlje sa kojom ste do skoro bili zajedno, vi ste trebali biti zadnji koji bi to učinili, a ne da se utrkujete.. Dakle ne izvrćite problem, vi ste stvorili problem. To bi bilo isto kao kada biste nekome polomili ruku a onda se pitate i vi ljutite što se taj kome ste polomili ruku ljuti, pa valja ste vi krivi onda što ste ga povredili!?

Marko

pre 14 godina

"...ali je dodao da Srbija "mora da reši pitanje ratnih zločinaca", kao i da ima probleme u odnosima sa svim susednim zemljama."

Ovo je klasicna demagogija. A sa kim imamo problem? Sa Harisom Silajdzicem? Mesicem? Djukanovicem? Pa sve nacionalista do nacionaliste...
A sto se tice zlocinaca, ostao je Mladic, a sta je sa Milosevicem, Karadzicem, predsednicima, generalima policije i vojske...? To se verovatno ne racuna

Petar S.

pre 14 godina

Pa dobro.... Ako je Srbija problem.., udruzi se ti sa Tacijem, pa onda zajedno u borbu protiv organizovanog kriminala.

Siguran sam da cete naci zajednicki jezik.

Dušan

pre 14 godina

Đukanović priča nebuloze ako misli da je nezavisnost Crne Gore problem za Srbiju. Baš naprotiv. Svi u Srbiji su presrećni što u mnogo manjoj meri danas moraju da vas trpe i slušaju. Ja čak i volim da se situacija malo zaoštrava između naše 2 države, pa da polako umesto u Srbiju krenete da idete kod vaše prave braće Albanaca i okanete se nas i naših fakulteta na primer.
A što se samog kriminala i Šarića tiče, reći ću i ja nekoliko ključnih stvari. Ključno je ko je dao Argentini informaciju posle koje je Šarić ostao bez 2 tone kokaina, ko mu je zaplenio svu imovinu i raspisao interpolovu poternicu za njim, a ko pušta njegove pomoćnike na slobodu i ko ga prema pisanju crnogorskih novina i kazivanju crnogorske opozicije krije u Budvi.
I pitanje za samog Mila. Kako je dospeo na 10 mesto Forbsove liste najbogatijih političara na svetu, sa imovinom triputa većom od Sarkozija i Obame zajedno, a da se zna da nikad nije radio ni jedan drugi posao sem premijerskog i predsedničkog?

zahvalnost Crnoj Gori

pre 14 godina

Veoma mi je drago da je Crna Gora nezavisna i da na ovo licemerje Djukanovica gledam vise kao ocajne pokusaje da se njihova rec "uvazava" u Srbiji, jer im je to godinama dozvoljavano. Drago mi je da nas u Srbiji Crna Gora vise uopste ne interesuje, da smo shvatili sa kim imamo posla i da nam je najvaznije da nasu zemlju izguramo napred, shodno nasim nacionalnim interesima. Nadam se da smo nasu istorijsku lekciju naucili i da nikad vise necemo biti naivni vec racionalan narod, u odnosu na sve druge na Balkanu. Ostavimo Djukanovica i Crnogorce da se bave njima samima i stvarima koje se desavaju oko sela zvanog Podgorica i drugih prcija. Srbija je sada svoja i zato zivela nam Srbija.

Srbin porijeklom iz Crne Gore

pre 14 godina

Gospodine Milo Djukanovicu, Srbija ako nije prebolila Cnogosku nezavisnost, prebolice, a hoce li preboliti Crna Gora to ce se tek vidjeti!

Beogradjanin

pre 14 godina

Problem Srbije nije nezavisnost CG , cak naprotiv jako je dobrodosla nezavisnsost.
Problem Srbije su Crnogorski kadrovi koji punih 65 godina direktorisu pa svim drzavnim i javnim preduzecima po Srbiji i Crnogorskim kadrovima koji upravljaju Srbijom sa foteljama raznoraznih nacelnika i savetnika.
Cisto da znamo gde je problem, a kako cemo ga resiti , videcemo.

Toma

pre 14 godina

Dakle, Srbija ne priznaje Crnu Goru. Sa druge strane Crna Gora priznaje Srbiju, ali samo jedan deo.
Ovaj covek ce da ode sa vlasti, ali steta koju je naneo, i Srbiji i Crnoj Gori, cini mi se da ce tu dugo da ostane posle njega.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Mislim da Đukanović previše pažnje pridaje značaju neke Crne Gore. Za Srbiju je problem priznanje nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore kojom upravlja jedan čovjek tj. don Milo Đukanović i koji se prave blesavi kao da se ništa nije dogodilo. U Srbiji bi trebalo stati na rep crnogorskoj mafiji i njihovom po Srbiju pogubnom lobiju.
U Srbiji se ne bave Crnom Gorom dok obrnuto u Crnoj Gori se neprestano bave Srbijom kao da nemaju svojih problema tako da baš ne znam ko kome nedostaje. Meni lično je drago što Srbija nije više u zajednici sa Crnom Gorom. Jedva čekam nove registarske tablice da konačno sahranimo zastavu bivše nam zajedničke države sa Crnom Gorom na starim.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Ne pokusavaj Milo da dizes prasinu i skreces temu. Provedi svoje poslednje dane na slobodi radeci nesto korisno za svoju zemljicu.

Ne znam za zvanicnu Srbiju, ali mene licno boli briga za CG.

Zoki

pre 14 godina

Gospodine Đukanoviću, osnovni problem u odnosima Crne Gore i Srbije je sprega pojedinaca iz crnogorskog političkog vrha sa organizovanim kriminalom. A što se tiče ratne prošlosti - niko od vladajuće garniture u Srbiji nije bio na vlasti u vreme rata u BiH i Hrvatskoj - za razliku od vas.

neman

pre 14 godina

Sustinski problem je to sto gradjani Crne Gore i dalje u ovoj zemlji (ne znam zasto?!) uzivaju sva prava koja su uzivali dok smo bili jedna zemlja, a cak imaju i privilegovan polozaj. Molim Vas gospodine Djukanovic da kada pricate o odnosima nase 2 zemlje ne izostavljate delove price koji Vam odgovaraju. Sto se mene tice, daleko Vam lepa kuca. Mene CG nece vise videti. Voleo bih da mi se revansirate po tom pitanju. Svako dobro.

igor

pre 14 godina

Ova mantra oko Srbije koja "ne zeli nezavisnu Crnu Goru u EU" pokazuje da je DPS pao na samo dno... Ko veruje u ove price? Stvarno, zalosno i totalno podseca na Milosevica i njegovo trazenje spoljasnjeg neprijatelja u svemu i svacemu bez ikakve samokriticnosti i zelje da se imalo poradi na sebi. Dobro da nasa vlast ne komentarise ovakve smesne izjave...

vaporium

pre 14 godina

NNapad je najbolja odbrana. Ja ne znam za cim Srpski politicari zale, ali ako Milo dodje na stranice B92 videce da se u Srbiji slavi cinjenica da je C. Gora druga drzava. A kako bi drugacije normalan covek reagovao kada vidi toliki kriminal da dolazi iz tako male zemlje kao sto je C. Gora? A sad bez viza nase je more svuda, tako da nam ne nedostaje bahatost.

bata

pre 14 godina

Au sta naprica ovaj lik sa zute grede, nesecam se da je imao ovo odelo tada,mada se na onoj slici videlo da je mnogo imucan.Ocito oseca se ugrozen,nelaje kera radi sela,a inace sporo pamti a brzo zaboravlja.Pa kolko juce ovde u tv. emisiji rece da ce da da Saricu drzavljanstvo,taman posla da neodrzi datu rec, a u istoj emisiji rece da je tacno da Srba ima oko 40% ali da kvantitet nije vazan,znaci Srbi su glup narod.Kako bi bilo da malo prica o njegovim drugarima Ceku , Ekremu i ostalima, on se medju njima oseca kao lider,neka Srbiju ostavi na miru.

BojanNS

pre 14 godina

Ovaj ne zna sta prica, verujem da se vecina obradovala kada su se odcepili, jos samo da pocnemo da tretiramo CG drzavljane kao strane drzavljane, sto i jesu. A tesko da imamo lose odnose sa svim susedima, mozda sa CG i HR ali to nisu svi.

Marko

pre 14 godina

"...ali je dodao da Srbija "mora da reši pitanje ratnih zločinaca", kao i da ima probleme u odnosima sa svim susednim zemljama."

Ovo je klasicna demagogija. A sa kim imamo problem? Sa Harisom Silajdzicem? Mesicem? Djukanovicem? Pa sve nacionalista do nacionaliste...
A sto se tice zlocinaca, ostao je Mladic, a sta je sa Milosevicem, Karadzicem, predsednicima, generalima policije i vojske...? To se verovatno ne racuna

komentator

pre 14 godina

Ovde se neko posvađao sa logikom, gospodine Đukanoviću nemojmo se praviti da ne vidimo problem, vi ste otvoreno priznali secesionističku tvorevinu i narušili intergitet i suverenitet bratske zemlje sa kojom ste do skoro bili zajedno, vi ste trebali biti zadnji koji bi to učinili, a ne da se utrkujete.. Dakle ne izvrćite problem, vi ste stvorili problem. To bi bilo isto kao kada biste nekome polomili ruku a onda se pitate i vi ljutite što se taj kome ste polomili ruku ljuti, pa valja ste vi krivi onda što ste ga povredili!?

Dragutin Durutovic

pre 14 godina

МИ Срби из ЦГ којима је матична држава ЦГ се никада нећемо помирити са оваквом лажном независношћу и фалсификовањем историје јер су Србија и ЦГ једно и борићемо се за поновно уједињење у једну српску државу!

Boki

pre 14 godina

Hoce li nas vise ovi ostaviti na miru?
O.K.,napravili ste svoju drzavu,dobrim delom na animozitetu prema Srbima i Srbiji,u redu je,najlepsi ste,najbolji ste,ali,braco otkacite se vise!!!

IQ=0

pre 14 godina

"Prijatelju" molim te, zajedno sa Tacijem,Mesicem i ostalim "nezavisnim-slobodnim" liderima u regiji oko Srbije, odigrajte koju partiju tablica...saha....domino (bilo koju penzionersku igricu) evo ako treba ja cu voditi rezultat takvih EU integracija, pice ako treba od mene,kafica...bilo sta, samo da ne spominjete ti ili bilo ko ovih "lidera" SRBIJU u narednim danima....mesecima....godinama

filip

pre 14 godina

Ne slazem se. Mislim da je vecina stanovnika Srbije anticrnogorski nastrojena iz drugih razloga, i da im je nezavisnost dobro dosla i da im smetaju privilegije koje drzavljani CG i pored svega uzivaju u Srbiji.Jedan sam od tih

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Srbija želi da postane lider u regionu. "Možda joj po veličini to i pripada", rekao je Đukanović, ali je dodao da Srbija "mora da reši pitanje ratnih zločinaca", kao i da ima probleme u odnosima sa svim susednim zemljama.
Svaka mu je ko u Njegosa !
Ako se tome jos doda da je CG "zrtvovana" godinama u nekakvoj "kao bajagi" Jugoslaviji zarad "ocuvanja" Kosova tj. verovanje Srbije da ce se Kosovo lakse nagovoriti da ostane u nekakvoj Jugoslaviji nego u Srbiji, onda je lako i razumeti zasto Srbija ima problem sa Crnogorskom nezavisnoscu !
Meni licno je jako zao sto smo ostali SAMI, sa CG u zajednickoj drzavi Gosp. Milo Djukanovic bi sigurno na nekoj vodecoj politickoj funkciji umnogome doprineo da i Srbija postane "normalna dtzava" ovako samo Bog jedini zna koliko ce jos dugo "TUMARATI U MRAKU"!

max

pre 14 godina

"Đukanović je naveo tri bitne stvari u vezi sa policijskom akcijom "Balkanski ratnik" - da su osumnjičeni državljani Srbije, da su uhapšeni u Srbiji i da je "glavnina" novca koju su osumnjičeni stekli iskorišćena uglavnom za kupovinu nekretnina u Srbiji."
Sta god mi mislili o Milu i njegovima, ovo je tacno do poslednjeg slova. Tacno je da je CG mafijaska drzava, ali zbog ovih stvari, poslednji koji imaju pravo da ih kritikuju su korumpirani, "tajkunizirani" politicari koji danas cine vlast u Srbiji

dede

pre 14 godina

Kada sam proletos i letos bio na crnogorskom primorju, jedna cinjenica me je vise impresionirala nego svi ti, inace divni, prizori i slike koji krase letnji odmor (pesak, more, sunce, itd.). A ta cinjenica je da sam, dnevno kupujuci u marketima, bio oslovljavan i usluzivan na crnogorskom jeziku, od strane vrlo ljubaznih prodavaca koji bi se, samo tren nakon toga, okrenuli sledecem musteriji i na albanskom jeziku, vrlo ljubazno...
...e, to mi u Srbiji necemo i ne umemo. Nas boli ako se Albanci i Crnogorci slazu "kao braca". Nas boli ako se Hrvati i Albanci, Makedonci i Bosnjaci, itd., itd. slazu i dobro razumeju. Sve je to kao na nasu stetu, izdaja prema nama.
A, svima bi mi da drzimo lekcije i sve druge da nazivamo "polu-drzavama". Tesko je danas ziveti u Srbiji i ne pripadati "vecini" (politickoj, kulturoloskoj, nacionalnoj...bez obzira kojoj). Sto je najgore, izvinicemo se mi svima u okruzenju za sva zlodela za koja se pretvaramo da ne znamo da smo ih pocinili, kad tad (jer cemo morati- jer neko ko je stabilniji od Srbije (EU, UN) ce to naravno da trazi od nas) ALI mi se nikad necemo izviniti nama samima, nasoj deci, za sve ovo sto smo im uradili i sto im radimo...dajucu im lazne istine i lazne nade...a to nikad niko nece zatraziti od nas...svoju decu moramo vise da volimo nego sto ce ih neko drugi voleti.

Pobesnela Dorćolka

pre 14 godina

Ko o čemu, Đukanović i Mesić o Srbiji! Smaraju bre, mogli bi da počnu da gledaju malo svoja posla, dvorišta svoja neka čiste, a mi ćemo se već nekako snaći...

dr

pre 14 godina

Meni se čini da se CG nije pomirila sa time da nema više muzare Srbije koja će da plaća njihove eksperte, njihovu lux uslugu na "najljepšem" moru, a naročito da žmuri na "biznis" iz Latinske Amerike, pa je žulj izgleda tu...

Miloš

pre 14 godina

Ljudi, bacaju vam koske, nemojte nasedati.

Da li ima nešto sporno u vezi ovoga: "da su osumnjičeni državljani Srbije, da su uhapšeni u Srbiji i da je "glavnina" novca koju su osumnjičeni stekli iskorišćena uglavnom za kupovinu nekretnina u Srbiji."?

Umesto da pitate za te nekretnine, ko je uzimao proviziju da te pare uvede u legalne tokove i zašto niko ne proverava poreklo novca pri velikim kupovinama, vi se bavite Milom i Crnom Gorom.

gmaz

pre 14 godina

Nemamo mi problem sa CG nezavisnoscu vec sa crnogorskim kriminalom. Sto se ratnih zlocina tice pa imali smo jednog crnogoskog mitomana u BiH, Radovana Karadzica a drugog u Srbiji - Slobodana Milosevica

memo

pre 14 godina

Pre neki dan sam bio u prodavnici i prodavacica mi se obratila na srpskom a posle toga se obratila drugoj musteriji na madjarskom i to bez ikakvih problema... i sve to u ovoj fasistickoj, nazadnoj, zavidnoj i kakvoj sve ne Srbiji. Za pocetak gradjani Srbije bi trebalo da pocnu da cene same sebe a ne da kompleksaski misle kako je trava uvek zelenija u komsiluku. Zbog cega bi Srbija trebala da zavidi Crnoj Gori? Zbog Djukanovica? Malog balkanskog diktatora obucenog u skupa odela koji je CG pretvorio u privatnu drzavu za sebe i za clanove svoje porodice? Svasta. Srbija ne treba da se izvinjava ili da podvladjuje okolnim nacionalistickim narodima koji misle da ako dokazu da nisu Srbi onda automatski postaju evropejci, napredni, moderni, okrenuti buducnosti i sta sve ne jer se ni okolni narodi od kojih su mnogi pocinili mnogo vece zlocine od Srba ne izvinjavaju ni Srbima ni Srbiji niti se zbog toga smatraju manje vrednim - naprotiv.

nezavisan Srbin

pre 14 godina

Dosta sa takvim bezobrzlucima. M.Dj. i njemu slicni samo zele da propsperiraju na svadjanju dva naroda. Zna on dobro da je procentualno manje Srba koji imaju nesto protiv nezavisnosti CG nego sto protivnika nezavisnosti ima u samoj CG.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Srbija želi da postane lider u regionu. "Možda joj po veličini to i pripada", rekao je Đukanović, ali je dodao da Srbija "mora da reši pitanje ratnih zločinaca", kao i da ima probleme u odnosima sa svim susednim zemljama.
Svaka mu je ko u Njegosa !
Ako se tome jos doda da je CG "zrtvovana" godinama u nekakvoj "kao bajagi" Jugoslaviji zarad "ocuvanja" Kosova tj. verovanje Srbije da ce se Kosovo lakse nagovoriti da ostane u nekakvoj Jugoslaviji nego u Srbiji, onda je lako i razumeti zasto Srbija ima problem sa Crnogorskom nezavisnoscu !
Meni licno je jako zao sto smo ostali SAMI, sa CG u zajednickoj drzavi Gosp. Milo Djukanovic bi sigurno na nekoj vodecoj politickoj funkciji umnogome doprineo da i Srbija postane "normalna dtzava" ovako samo Bog jedini zna koliko ce jos dugo "TUMARATI U MRAKU"!

Dragutin Durutovic

pre 14 godina

МИ Срби из ЦГ којима је матична држава ЦГ се никада нећемо помирити са оваквом лажном независношћу и фалсификовањем историје јер су Србија и ЦГ једно и борићемо се за поновно уједињење у једну српску државу!

Srbin porijeklom iz Crne Gore

pre 14 godina

Gospodine Milo Djukanovicu, Srbija ako nije prebolila Cnogosku nezavisnost, prebolice, a hoce li preboliti Crna Gora to ce se tek vidjeti!

dede

pre 14 godina

Kada sam proletos i letos bio na crnogorskom primorju, jedna cinjenica me je vise impresionirala nego svi ti, inace divni, prizori i slike koji krase letnji odmor (pesak, more, sunce, itd.). A ta cinjenica je da sam, dnevno kupujuci u marketima, bio oslovljavan i usluzivan na crnogorskom jeziku, od strane vrlo ljubaznih prodavaca koji bi se, samo tren nakon toga, okrenuli sledecem musteriji i na albanskom jeziku, vrlo ljubazno...
...e, to mi u Srbiji necemo i ne umemo. Nas boli ako se Albanci i Crnogorci slazu "kao braca". Nas boli ako se Hrvati i Albanci, Makedonci i Bosnjaci, itd., itd. slazu i dobro razumeju. Sve je to kao na nasu stetu, izdaja prema nama.
A, svima bi mi da drzimo lekcije i sve druge da nazivamo "polu-drzavama". Tesko je danas ziveti u Srbiji i ne pripadati "vecini" (politickoj, kulturoloskoj, nacionalnoj...bez obzira kojoj). Sto je najgore, izvinicemo se mi svima u okruzenju za sva zlodela za koja se pretvaramo da ne znamo da smo ih pocinili, kad tad (jer cemo morati- jer neko ko je stabilniji od Srbije (EU, UN) ce to naravno da trazi od nas) ALI mi se nikad necemo izviniti nama samima, nasoj deci, za sve ovo sto smo im uradili i sto im radimo...dajucu im lazne istine i lazne nade...a to nikad niko nece zatraziti od nas...svoju decu moramo vise da volimo nego sto ce ih neko drugi voleti.

Petar S.

pre 14 godina

Pa dobro.... Ako je Srbija problem.., udruzi se ti sa Tacijem, pa onda zajedno u borbu protiv organizovanog kriminala.

Siguran sam da cete naci zajednicki jezik.

zahvalnost Crnoj Gori

pre 14 godina

Veoma mi je drago da je Crna Gora nezavisna i da na ovo licemerje Djukanovica gledam vise kao ocajne pokusaje da se njihova rec "uvazava" u Srbiji, jer im je to godinama dozvoljavano. Drago mi je da nas u Srbiji Crna Gora vise uopste ne interesuje, da smo shvatili sa kim imamo posla i da nam je najvaznije da nasu zemlju izguramo napred, shodno nasim nacionalnim interesima. Nadam se da smo nasu istorijsku lekciju naucili i da nikad vise necemo biti naivni vec racionalan narod, u odnosu na sve druge na Balkanu. Ostavimo Djukanovica i Crnogorce da se bave njima samima i stvarima koje se desavaju oko sela zvanog Podgorica i drugih prcija. Srbija je sada svoja i zato zivela nam Srbija.

Beogradjanin

pre 14 godina

Problem Srbije nije nezavisnost CG , cak naprotiv jako je dobrodosla nezavisnsost.
Problem Srbije su Crnogorski kadrovi koji punih 65 godina direktorisu pa svim drzavnim i javnim preduzecima po Srbiji i Crnogorskim kadrovima koji upravljaju Srbijom sa foteljama raznoraznih nacelnika i savetnika.
Cisto da znamo gde je problem, a kako cemo ga resiti , videcemo.

Pobesnela Dorćolka

pre 14 godina

Ko o čemu, Đukanović i Mesić o Srbiji! Smaraju bre, mogli bi da počnu da gledaju malo svoja posla, dvorišta svoja neka čiste, a mi ćemo se već nekako snaći...

Toma

pre 14 godina

Dakle, Srbija ne priznaje Crnu Goru. Sa druge strane Crna Gora priznaje Srbiju, ali samo jedan deo.
Ovaj covek ce da ode sa vlasti, ali steta koju je naneo, i Srbiji i Crnoj Gori, cini mi se da ce tu dugo da ostane posle njega.

bata

pre 14 godina

Au sta naprica ovaj lik sa zute grede, nesecam se da je imao ovo odelo tada,mada se na onoj slici videlo da je mnogo imucan.Ocito oseca se ugrozen,nelaje kera radi sela,a inace sporo pamti a brzo zaboravlja.Pa kolko juce ovde u tv. emisiji rece da ce da da Saricu drzavljanstvo,taman posla da neodrzi datu rec, a u istoj emisiji rece da je tacno da Srba ima oko 40% ali da kvantitet nije vazan,znaci Srbi su glup narod.Kako bi bilo da malo prica o njegovim drugarima Ceku , Ekremu i ostalima, on se medju njima oseca kao lider,neka Srbiju ostavi na miru.

Marko

pre 14 godina

"...ali je dodao da Srbija "mora da reši pitanje ratnih zločinaca", kao i da ima probleme u odnosima sa svim susednim zemljama."

Ovo je klasicna demagogija. A sa kim imamo problem? Sa Harisom Silajdzicem? Mesicem? Djukanovicem? Pa sve nacionalista do nacionaliste...
A sto se tice zlocinaca, ostao je Mladic, a sta je sa Milosevicem, Karadzicem, predsednicima, generalima policije i vojske...? To se verovatno ne racuna

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Mislim da Đukanović previše pažnje pridaje značaju neke Crne Gore. Za Srbiju je problem priznanje nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore kojom upravlja jedan čovjek tj. don Milo Đukanović i koji se prave blesavi kao da se ništa nije dogodilo. U Srbiji bi trebalo stati na rep crnogorskoj mafiji i njihovom po Srbiju pogubnom lobiju.
U Srbiji se ne bave Crnom Gorom dok obrnuto u Crnoj Gori se neprestano bave Srbijom kao da nemaju svojih problema tako da baš ne znam ko kome nedostaje. Meni lično je drago što Srbija nije više u zajednici sa Crnom Gorom. Jedva čekam nove registarske tablice da konačno sahranimo zastavu bivše nam zajedničke države sa Crnom Gorom na starim.

neman

pre 14 godina

Sustinski problem je to sto gradjani Crne Gore i dalje u ovoj zemlji (ne znam zasto?!) uzivaju sva prava koja su uzivali dok smo bili jedna zemlja, a cak imaju i privilegovan polozaj. Molim Vas gospodine Djukanovic da kada pricate o odnosima nase 2 zemlje ne izostavljate delove price koji Vam odgovaraju. Sto se mene tice, daleko Vam lepa kuca. Mene CG nece vise videti. Voleo bih da mi se revansirate po tom pitanju. Svako dobro.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Ne pokusavaj Milo da dizes prasinu i skreces temu. Provedi svoje poslednje dane na slobodi radeci nesto korisno za svoju zemljicu.

Ne znam za zvanicnu Srbiju, ali mene licno boli briga za CG.

Zoki

pre 14 godina

Gospodine Đukanoviću, osnovni problem u odnosima Crne Gore i Srbije je sprega pojedinaca iz crnogorskog političkog vrha sa organizovanim kriminalom. A što se tiče ratne prošlosti - niko od vladajuće garniture u Srbiji nije bio na vlasti u vreme rata u BiH i Hrvatskoj - za razliku od vas.

vaporium

pre 14 godina

NNapad je najbolja odbrana. Ja ne znam za cim Srpski politicari zale, ali ako Milo dodje na stranice B92 videce da se u Srbiji slavi cinjenica da je C. Gora druga drzava. A kako bi drugacije normalan covek reagovao kada vidi toliki kriminal da dolazi iz tako male zemlje kao sto je C. Gora? A sad bez viza nase je more svuda, tako da nam ne nedostaje bahatost.

Dušan

pre 14 godina

Đukanović priča nebuloze ako misli da je nezavisnost Crne Gore problem za Srbiju. Baš naprotiv. Svi u Srbiji su presrećni što u mnogo manjoj meri danas moraju da vas trpe i slušaju. Ja čak i volim da se situacija malo zaoštrava između naše 2 države, pa da polako umesto u Srbiju krenete da idete kod vaše prave braće Albanaca i okanete se nas i naših fakulteta na primer.
A što se samog kriminala i Šarića tiče, reći ću i ja nekoliko ključnih stvari. Ključno je ko je dao Argentini informaciju posle koje je Šarić ostao bez 2 tone kokaina, ko mu je zaplenio svu imovinu i raspisao interpolovu poternicu za njim, a ko pušta njegove pomoćnike na slobodu i ko ga prema pisanju crnogorskih novina i kazivanju crnogorske opozicije krije u Budvi.
I pitanje za samog Mila. Kako je dospeo na 10 mesto Forbsove liste najbogatijih političara na svetu, sa imovinom triputa većom od Sarkozija i Obame zajedno, a da se zna da nikad nije radio ni jedan drugi posao sem premijerskog i predsedničkog?

komentator

pre 14 godina

Ovde se neko posvađao sa logikom, gospodine Đukanoviću nemojmo se praviti da ne vidimo problem, vi ste otvoreno priznali secesionističku tvorevinu i narušili intergitet i suverenitet bratske zemlje sa kojom ste do skoro bili zajedno, vi ste trebali biti zadnji koji bi to učinili, a ne da se utrkujete.. Dakle ne izvrćite problem, vi ste stvorili problem. To bi bilo isto kao kada biste nekome polomili ruku a onda se pitate i vi ljutite što se taj kome ste polomili ruku ljuti, pa valja ste vi krivi onda što ste ga povredili!?

BojanNS

pre 14 godina

Ovaj ne zna sta prica, verujem da se vecina obradovala kada su se odcepili, jos samo da pocnemo da tretiramo CG drzavljane kao strane drzavljane, sto i jesu. A tesko da imamo lose odnose sa svim susedima, mozda sa CG i HR ali to nisu svi.

IQ=0

pre 14 godina

"Prijatelju" molim te, zajedno sa Tacijem,Mesicem i ostalim "nezavisnim-slobodnim" liderima u regiji oko Srbije, odigrajte koju partiju tablica...saha....domino (bilo koju penzionersku igricu) evo ako treba ja cu voditi rezultat takvih EU integracija, pice ako treba od mene,kafica...bilo sta, samo da ne spominjete ti ili bilo ko ovih "lidera" SRBIJU u narednim danima....mesecima....godinama

dr

pre 14 godina

Meni se čini da se CG nije pomirila sa time da nema više muzare Srbije koja će da plaća njihove eksperte, njihovu lux uslugu na "najljepšem" moru, a naročito da žmuri na "biznis" iz Latinske Amerike, pa je žulj izgleda tu...

Boki

pre 14 godina

Hoce li nas vise ovi ostaviti na miru?
O.K.,napravili ste svoju drzavu,dobrim delom na animozitetu prema Srbima i Srbiji,u redu je,najlepsi ste,najbolji ste,ali,braco otkacite se vise!!!

igor

pre 14 godina

Ova mantra oko Srbije koja "ne zeli nezavisnu Crnu Goru u EU" pokazuje da je DPS pao na samo dno... Ko veruje u ove price? Stvarno, zalosno i totalno podseca na Milosevica i njegovo trazenje spoljasnjeg neprijatelja u svemu i svacemu bez ikakve samokriticnosti i zelje da se imalo poradi na sebi. Dobro da nasa vlast ne komentarise ovakve smesne izjave...

max

pre 14 godina

"Đukanović je naveo tri bitne stvari u vezi sa policijskom akcijom "Balkanski ratnik" - da su osumnjičeni državljani Srbije, da su uhapšeni u Srbiji i da je "glavnina" novca koju su osumnjičeni stekli iskorišćena uglavnom za kupovinu nekretnina u Srbiji."
Sta god mi mislili o Milu i njegovima, ovo je tacno do poslednjeg slova. Tacno je da je CG mafijaska drzava, ali zbog ovih stvari, poslednji koji imaju pravo da ih kritikuju su korumpirani, "tajkunizirani" politicari koji danas cine vlast u Srbiji

gmaz

pre 14 godina

Nemamo mi problem sa CG nezavisnoscu vec sa crnogorskim kriminalom. Sto se ratnih zlocina tice pa imali smo jednog crnogoskog mitomana u BiH, Radovana Karadzica a drugog u Srbiji - Slobodana Milosevica

filip

pre 14 godina

Ne slazem se. Mislim da je vecina stanovnika Srbije anticrnogorski nastrojena iz drugih razloga, i da im je nezavisnost dobro dosla i da im smetaju privilegije koje drzavljani CG i pored svega uzivaju u Srbiji.Jedan sam od tih

memo

pre 14 godina

Pre neki dan sam bio u prodavnici i prodavacica mi se obratila na srpskom a posle toga se obratila drugoj musteriji na madjarskom i to bez ikakvih problema... i sve to u ovoj fasistickoj, nazadnoj, zavidnoj i kakvoj sve ne Srbiji. Za pocetak gradjani Srbije bi trebalo da pocnu da cene same sebe a ne da kompleksaski misle kako je trava uvek zelenija u komsiluku. Zbog cega bi Srbija trebala da zavidi Crnoj Gori? Zbog Djukanovica? Malog balkanskog diktatora obucenog u skupa odela koji je CG pretvorio u privatnu drzavu za sebe i za clanove svoje porodice? Svasta. Srbija ne treba da se izvinjava ili da podvladjuje okolnim nacionalistickim narodima koji misle da ako dokazu da nisu Srbi onda automatski postaju evropejci, napredni, moderni, okrenuti buducnosti i sta sve ne jer se ni okolni narodi od kojih su mnogi pocinili mnogo vece zlocine od Srba ne izvinjavaju ni Srbima ni Srbiji niti se zbog toga smatraju manje vrednim - naprotiv.

nezavisan Srbin

pre 14 godina

Dosta sa takvim bezobrzlucima. M.Dj. i njemu slicni samo zele da propsperiraju na svadjanju dva naroda. Zna on dobro da je procentualno manje Srba koji imaju nesto protiv nezavisnosti CG nego sto protivnika nezavisnosti ima u samoj CG.

Miloš

pre 14 godina

Ljudi, bacaju vam koske, nemojte nasedati.

Da li ima nešto sporno u vezi ovoga: "da su osumnjičeni državljani Srbije, da su uhapšeni u Srbiji i da je "glavnina" novca koju su osumnjičeni stekli iskorišćena uglavnom za kupovinu nekretnina u Srbiji."?

Umesto da pitate za te nekretnine, ko je uzimao proviziju da te pare uvede u legalne tokove i zašto niko ne proverava poreklo novca pri velikim kupovinama, vi se bavite Milom i Crnom Gorom.