Četvrtak, 04.03.2010.

16:23

Slučajno povređen u akciji policije

Policajac ranio slučajnog prolaznika tokom akcije na suzbijanju trgovine narkoticima na magistralnom purtu u Grdeličkoj klisuri.

Izvor: B92

Sluèajno povreðen u akciji policije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 14 godina

Znaju ko je diler, koji auto vozi, znaju broj tablica i čekaju ga pored puta, k'o hajduci? Ili je cela priča o "sačekuši" laž, ili policiju vode idioti! U svakom slučaju - ostavka "revolverašu" te suđenje za pokušaj ubistva, ostavka nadređenom i bez momenta odlaganja - ostavka ministra!

bezimena

pre 14 godina

Za pucanje u policiju Dačić kaže da je napad na državu, sa čime se nikako ne slažem, jer oduvek i svuda, neki kriminalci pucaju u policajce da bi sebe spasili krivično pravne odgovornosti, ne da bi rušili državu!

Medjutim, pucanje u gradjane od strane policije je uvek i svuda DRŽAVNI TEROR! U demokratskom društvu to je NEDOPUSTIVO! Nije dovoljno da policajac koji je ranio nedužnog čoveka snosi krivične i druge sankcije, po komandnoj odgovornosti njegov nadredjeni bi morao biti odmah SMENJEN, jer je pokazao očiglednu nesposobnost da vodi akciju! I ne samo to, zbog učestalosti stradanja gradjana, policija bi hitno morala da preispita svoja pravila službe, kao i sposobnost svojih pripadnika!

MUKI 75

pre 14 godina

E sada neka mi neko kaže razliku izmedju ovog slučaja danas i onog jučerašnjeg u Tutinu. Je li ovo policija objavila rat kriminalcima ili se sveti nedužnim gradjanima . . . Katastrofa

Goran

pre 14 godina

Kod ovih Tadicevih drugova iz SPS-a sve na IZVINI : Mrkonjic bije novinara, pa mu se izvini i nikom nista, Dacic poseti povredjenog i izvini se i nikom nista ...???
A Tadic ??? (Pssst: u velikim planovima za razvoj svoje Crne Gore - Luka Bar, pa onda izgradnja nasim parama auto-puta i pruge do CrneGore ...) ... Kakve investicije za Srbiju ....

Dragan Jurić

pre 14 godina

Kad je država imala para za plaćanje brljotina svoga vajnog studenta Miladina Kovačevića, valjda će i sad odrešiti kesu i obeštetiti ovog jadnog čoveka. A šta će i kako će posle da procesuiraju pripadnika policije, to neka bude njihova stvar. Neće valjda izvinjenje biti dovoljno za to što nedužan čovek umalo glavu nije izgubio!?

Milovan

pre 14 godina

Covek se nije zaustavio na znak policije! Zar je to razlog da se puca. Strasno. Znaju li policajci uopste pravila sluzbe. Mozda covek nije razumeo sta mu policija pokazuje, mogli su krenuti u poteru za njim i zaustaviti ga posle par kilometara. Sta da je izgubio kontrolu nad vozilom pa presao na levu stranu puta i pobio jedno 5-6 ljudi. Sto se tice doktora - sram ga bilo: mala povredica - metkic u grudima, eto bice i par dana odmora u bolnici.

taraba

pre 14 godina

nije dobro nikako, sve se skupilo na jednom mestu u isto vreme. imamo gadna iskustva i losa vremena iza nas, svi su nervozni. covek nije stao, treba i njega razumeti. nekoliko god unazad kriminalci obuceni u policisku uniformu su plackali auta. a danas kriminalci ne staju, nego i pucaju na policiju. ovaj je morao stati, a policajac nije smeo pucati, bar direktno u njega, ako bas mora. nece biti dobro ni za jednog

Dragan

pre 14 godina

Slucajno? Hajde sada slucajno da odgovara za pokusaj ubistva pa nek lezi 15 godina u zatvoru pa sledeci put nece slucajno da puca na ljude! Sta da ga je ubio? Bila bi koleteralna steta? Jos ovaj dosao da mu se izvinjava sto ga za malo nisu ubili ccc. Svi sto su rukovodili akcijom treba da podnesu ostavke i da se protviv njih pokrenu prijave! Strasno!

veljko maksić

pre 14 godina

Nije lako biti policajac. Događaji koji se dešavaju govore o nepoštivanju procedure kod upotrebe oružja. Što govori o neobučenosti policajaca za svakodnevne zadatke. Posmatram policajce u mom mestu nevidim da treniraju postupke kod upotrebe oružja. Ta se radnja mora svakodnevno vežbati. To što je neko policajac ništa neznači,on mora biti obučem u pravilima upotrebe oružja do automatizma u raznim sitacijama a posebno da ne ugrožava svojim postupcima nevine građane.

Anatomija

pre 14 godina

Blizu srca, blizu grkljana ali na srecu laksa povreda.??
Za pretnju se u Srbiji dobija preko godinu dana zatvora, a da vidimo sada koliko se dobija za pucanje "blizu srca, blizu grkljana". Verovatno ce revolveras da dobije zabranu napretka u sluzbi!

Dragan

pre 14 godina

Какав кривични поступак? Треба га отпустити из полиције и судити му за покушај убиства. Поверење у полицију ће се вратити мој министре, тек кад почну да се кажњавају припадници исте, а не да се суспендују и заташкавају њихови злочини. Исти мото треба да буде за све. Ако је напад на службено лице, напад на државу, онда напад службеног лица на поштеног грађанина исто треба да буде напад на државу.

Neka nas bog čuva od ljudi sa značkom

pre 14 godina

Od kad je put kroz Grdeličku klisuru auto-put? Jel prekategorizaciju urdio Mrka lično? Puteljak sa po jednom trakom za oba smera postao auto-put!!! Nevini čovek postao narko diler za potrebe drugog SPS ministarstva. Upucan, nema slučajne ogrebotine od metka. Operisan je da mu se izvadi metak, dragi naš ministre. Sad mi još objasnite otkud leskovački šerif van svoje teritorije. Ono što sa sigurnošću mogu da tvrdim je da je ta deonica pod ingerencijom PU Vranje.
Može li bilo ko od nas ubuduće da se oseća sigurnim? Smem li da dam detetu auto i pustim ga u kafić? Ko zna šta policiji može da padne na pamet gledajući visoke momke koji ispijaju piće u društvu lepih devojaka.
Ovaj nesrećni čovek, kako sam shvatila nije bio naoružan, te nije ni mogao da potegne pištolj na tvog šerifa, ministre.

gospodar

pre 14 godina

Prvo za ove mudrijaše: USTRELNA, NE PROSTRELNA!!!! Metak se mozda zaustavio na 1cm ispod kože, a sto se tice policije ili da sprema kofer sa eurima dok je jos u bolnici pa da ih ne tuzi jer ce (ili bi trebali) da plate ogromnu odstetu

dejan

pre 14 godina

Policajac ce biti kaznjen da 4 godine nema napredovanja u sluzbi. Ovaj slucaj me podseca na jedan drugi koji se dogodio pre nekih 8 godina kada je decko iz Panceva izresetan od strane nekog inspektora DBa ili sa vec, jer je ovaj mislio da je to njegov ukradeni auto u kom je ovaj sedeo sa devojkom. Nakon svega toga doticni inspektor je otisao u bolnicu i ponudio mu nekoh desetak hiljada maraka tada sa recima, bolje uzmi ovo i ovako mi nista ne mozes. I stvarno do dan danas mu nije mogao nista. Nejasno je kako je milicija ovde pucala na nekog ko je bio u kolima i ko je samo vozio, da nije pucao na njih? Odakle ta prava, to se ne radi ni u USA? Cak i da je bio pravi diler u kolima, zar se tako sprecava trgovina narkoticima? Prvo pucaj, i to u telo, pa onda vidi sta je bilo?

Jorginho

pre 14 godina

"Policajac je pucao na njega jer je bio u sličnom automobilu, sličnih registarskih tablica za kojim je policija tragala." Nadam se samo da krimosi ne šveraju gudru u belim jugićima jer će nas naša efikasna policija desetkovati. A posle kukaju kad nekom prekipi pa upuca nekog njihovog "junačinu"!

Lemi

pre 14 godina

Pazite se danas ko seda za volan
prvo da te neko ne ustreli ko goluba i drugo ,verovatnije sto treba namaci kintu za odstetu ovom nesretnom coveku ,znaci harac po drumovima nas danas ceka

Pera

pre 14 godina

Tuziti policiju za milionske iznose pa kad ne budu imali za plate razmisljace kad i koliko pucaju. Svaki saban koji pozeli da dodje u BG se zaposli u policiji pa onda leci komlekse, ubija mldice na povratku iz diskoteke i "ranjava" prolaznike.

Sasko Velkovski

pre 14 godina

Bez namere da bilo koga pravdam: Nije prostrelna nego ustrelna rana. Ustrelna rana grudnog kosa gde se metak zaustavio u meka tkiva (makar to bilo u "predelu izmedju vrata i grudnog kosa") je laka telesna povreda jer nije dolso do otvaranja telesne duplje (grudnog kosa). Covek jeste ranjen ali rana je povreda. To znaci da nema nikakvih nepreciznosti u izjavama policije i medija. Dalje, zasto se covek nije zaustavio na znak policije? Razumljivo je da ce policajac u takvoj akciji otvoriti vatru na onoga ko se ne zaustavi na znak i pobegne. Protiv policajca ce piti podneta krivicna prijava i pokrenut disciplinski postupak i to je vise nego dovoljno. Naravno, to nije trebalo da se desi i sigurno je bilo nacina da se spreci, ali cinjenice treba prihvatati bez emocija i shvatiti da je ovo nesrecan slucaj. Saosecam i sa ranjenikom i sa policajcem.

Pančevac

pre 14 godina

A da je tako "povređen" policajac to bi se okarakterisalo kao "izuzetno teško povređen u mučkom terorističkom napadu tokom vršenja časne službe za svoju otadžbinu" i onda bi se još navodilo koliko ima žena, dece, sestrića itd. Bolje proglasite u svakom mestu lokalnog "palmu" za šerifa!

Monden

pre 14 godina

Ako su već policajci apsolutno zaštićeni zakonom i ako se za napad na njih dobijaju najviše moguće kazne, onda i njihove greške treba da snose najteže posledice.

Nije dovoljno samo otpustiti ga sa posla i podneti krivičnu prijavu, već mora biti strogo osuđen za ovakav postupak.

Mada mi se sve čini da će i ovaj slučaj proći kao i gomila drugih prekomernih upotreba sile od strane policije - setite se samo slučaja momka koji je ubijen na Novom Beogradu jer je prošao kroz crveno svetlo. O tom policajcu-ubici nikad više nisam čuo nijednu vest.

Pera kosmonaut

pre 14 godina

Hm, prostrelna rana grudnog kosa - bezazlena, zamisli. Verovatno je bezazlena zato sto je drzava upucala obicnog, "nebitnog" coveka.
A zamisljam kakav bi cirkus bio da je neki krimos (cisto hipoteticki, ne prozeljkujem nikakvo zlo) naneo identicnu "bezazlenu" povredu ministru!? Pa sjatio bi se odmah citav VMA da operise "junacke rane opasne po zivot" a ne bi me cudilo da se odmah posalju i sluzbeni avioni da dovezu eksperte iz majcice Rusije ko pre par godina za Jocica.
Eh, gadna je ta jednakost u ovoj zemlji...

Liman

pre 14 godina

Za svaku osudu je reakcija policajca kao i reakcija coveka koji se "uplasio i poceo da bezi". Nerazumno od obojice samo je jedan prosao mnogo gore zbog te dve greske.

AutoOtpad

pre 14 godina

Molimo ministra ivicu da objavi koja kola (marka, model) su uobičajena kod narko dilera da bi mi obični smrtnici mogli da budemo bezbedni na drumu.

Zee

pre 14 godina

Blagoje, tuži ih molim te i traži milione!
Kakvi su to policajci koji u civilu zaustavljaju automobile na autoputu? Pa svako bi zaključio da su to neki drumski razbojnici i dao gas.

S

pre 14 godina

Još jednom građani Srbije svojom krvlju plaćaju nestručnost policajaca. Prošlog puta je to svojim životom platio nesrećni Zarić, a ovoga puta, uz nešto više sreće, Stanković je prošao sa "relativno lakom ustrelnom ranom". Pretpostavljam da je i ovaj policajac bio primeran u službi? U svakom slučaju, temeljno ispitati slučaj i kazniti odgovorne.

dzo

pre 14 godina

Katastrofalna greska policije, ne mozete nagadjati dal je to osumnjiceni i imao je slican auto.
Drugo zar ne treba da se derete stoj policija!
Trece ako bezi vi ga stignite, ako ne mozete, dignite helikopter i gotov je, a ne da pucate jer vi ni ne znate koga jurite.
Cetvrto, nemojte da se cenjkate za odstetu, koliko bi kostalo da na vas krenu naoruzani besni nepoznati ljudi?

Николај

pre 14 godina

Очекујем да му држава исплати барем 1000000 долара за одштету. Кад је могла да плаћа за кафанску тучу у Америци, може и (барем једном) свом држављанину који ни крив ни дужан настрада од полиције.

W.T.F!?

pre 14 godina

Još ne mogu da se načudim, ovom što sam pročitao. Tri puta sam morao da pročitam. Pa ovo je fantastično! Presretne te ekipa civila, povadi pištolje i heklere a ti treba da kuliraš, eventualno, proveriš da li si vezao pojas ili upalio svetla. Ili da im možda ponudiš prevoz... Fantastično!

apel

pre 14 godina

... Čovek je nije povređen već ranjen vatrenim oružijem, upucan, ustreljen, pogođen, kako god hoćete, samo ne povređen. Greh je relativizovati činjenice samo zato što ne idu na ruku policiji.

GORAN

pre 14 godina

Kakva slucajnost??? Koga bre laze ovaj Dacic, sta bi tek izjavio da su ubili tog neduznog coveka, rekli bi sto je prolazio tu. Bruka za nasu policiju na celu sa Dacicem.

Peckipatrijarh

pre 14 godina

Nije povredjen vec RANJEN!!!!
iz vatrenog oruzja od strane policije i u grudni kos, znaci da su ciljali na srce.
Kako se posle cuditi kad ih ljudi ubijaju, ko juce u Tutinu.

Ogi

pre 14 godina

Covek nije stradao kao slucajni proolaznik (to bi bio slucaj da je policija pucala na pravog kriminalca, pa slucajno pogodila njega), vec su oni greskom njega oznacili kao metu, sto je daleko gora stvar. Sramota.

Medju sljivama

pre 14 godina

"Direktor Kliničkog centra profesor Srbobran Trenkić je rekao da je Stanković zadobio relativno lake povrede, da je reč o ustrelnoj rani u grudnom delu ispod vrata i da nema oštećenja telesnih šupljina. "

???????

Darko

pre 14 godina

Da li je ministar Dačić hteo da nam objasni da je čovek upucan jer je bežao od policije? Nije mi poznato da je dozvoljena upotreba vatrenog oružja prema licu koje ne vrši napad na život i telo druge osobe, pa makar je i u bekstvu!
Ipak, izjava lekara mi je hit! "Nije to ništa strašno. To je samo jedan mali malignitet."

Zoran

pre 14 godina

... vidim na kako je izgledala ta policijska akcija čim je ovaj nastradao jer se tu slučajno zatekao. Ali eto sreće te će ga Ivica posetiti, pa ce mu mnogo brže rane zarasti.

Maki

pre 14 godina

Slicno uzbudjenje je moja drugarica dozivela prosle nedelje na autoputu, blizu Geneksa. Naravno, buduci da su joj kola upropascena jer je kriminalac kom je interventna namestila sacekusu krenuo u rikverc i udario njen auto (bila je iza) i iskrivio osovinu njenog auta, a on vozio ukraden auto - nema od koga da se naplati steta.

marko

pre 14 godina

"nesrećnim slučajem zatekao u toku akcije suzbijanja prometa i nedozvoljene trgovine narkoticima."
Kakva je to akcija gde su povredili samo neduznog coveka? Koliko su trgovaca narkoticima uhapsili u toj akciji? I jos jedno pitanje u vezi izjave "nedozvoljene trgovine narkoticima"??? Dali postoji i neka dozvoljena vrsta trgovine narkoticima?

Ja sam otishao

pre 14 godina

Grdelica... zaboravljeni raj.
Ljudi ne rade (nemaju gde).
Oni koji rade, rade kod nepismenih privatnika za 7000 dinara, bez slobodnih dana u nedelju... naravno neprijavljeni.
Omladina se shkoluje u Nishu i Beogradu i ne vraca se nazad. Tako godinama. Zato polupismeni i divlji postaju vecina...
Mafijashchici, nasilnici, folirant i dileri su ugledni zitelji.

Ja sam otishao

pre 14 godina

Grdelica... zaboravljeni raj.
Ljudi ne rade (nemaju gde).
Oni koji rade, rade kod nepismenih privatnika za 7000 dinara, bez slobodnih dana u nedelju... naravno neprijavljeni.
Omladina se shkoluje u Nishu i Beogradu i ne vraca se nazad. Tako godinama. Zato polupismeni i divlji postaju vecina...
Mafijashchici, nasilnici, folirant i dileri su ugledni zitelji.

Николај

pre 14 godina

Очекујем да му држава исплати барем 1000000 долара за одштету. Кад је могла да плаћа за кафанску тучу у Америци, може и (барем једном) свом држављанину који ни крив ни дужан настрада од полиције.

Ogi

pre 14 godina

Covek nije stradao kao slucajni proolaznik (to bi bio slucaj da je policija pucala na pravog kriminalca, pa slucajno pogodila njega), vec su oni greskom njega oznacili kao metu, sto je daleko gora stvar. Sramota.

marko

pre 14 godina

"nesrećnim slučajem zatekao u toku akcije suzbijanja prometa i nedozvoljene trgovine narkoticima."
Kakva je to akcija gde su povredili samo neduznog coveka? Koliko su trgovaca narkoticima uhapsili u toj akciji? I jos jedno pitanje u vezi izjave "nedozvoljene trgovine narkoticima"??? Dali postoji i neka dozvoljena vrsta trgovine narkoticima?

Maki

pre 14 godina

Slicno uzbudjenje je moja drugarica dozivela prosle nedelje na autoputu, blizu Geneksa. Naravno, buduci da su joj kola upropascena jer je kriminalac kom je interventna namestila sacekusu krenuo u rikverc i udario njen auto (bila je iza) i iskrivio osovinu njenog auta, a on vozio ukraden auto - nema od koga da se naplati steta.

Medju sljivama

pre 14 godina

"Direktor Kliničkog centra profesor Srbobran Trenkić je rekao da je Stanković zadobio relativno lake povrede, da je reč o ustrelnoj rani u grudnom delu ispod vrata i da nema oštećenja telesnih šupljina. "

???????

Darko

pre 14 godina

Da li je ministar Dačić hteo da nam objasni da je čovek upucan jer je bežao od policije? Nije mi poznato da je dozvoljena upotreba vatrenog oružja prema licu koje ne vrši napad na život i telo druge osobe, pa makar je i u bekstvu!
Ipak, izjava lekara mi je hit! "Nije to ništa strašno. To je samo jedan mali malignitet."

Peckipatrijarh

pre 14 godina

Nije povredjen vec RANJEN!!!!
iz vatrenog oruzja od strane policije i u grudni kos, znaci da su ciljali na srce.
Kako se posle cuditi kad ih ljudi ubijaju, ko juce u Tutinu.

W.T.F!?

pre 14 godina

Još ne mogu da se načudim, ovom što sam pročitao. Tri puta sam morao da pročitam. Pa ovo je fantastično! Presretne te ekipa civila, povadi pištolje i heklere a ti treba da kuliraš, eventualno, proveriš da li si vezao pojas ili upalio svetla. Ili da im možda ponudiš prevoz... Fantastično!

apel

pre 14 godina

... Čovek je nije povređen već ranjen vatrenim oružijem, upucan, ustreljen, pogođen, kako god hoćete, samo ne povređen. Greh je relativizovati činjenice samo zato što ne idu na ruku policiji.

Zoran

pre 14 godina

... vidim na kako je izgledala ta policijska akcija čim je ovaj nastradao jer se tu slučajno zatekao. Ali eto sreće te će ga Ivica posetiti, pa ce mu mnogo brže rane zarasti.

GORAN

pre 14 godina

Kakva slucajnost??? Koga bre laze ovaj Dacic, sta bi tek izjavio da su ubili tog neduznog coveka, rekli bi sto je prolazio tu. Bruka za nasu policiju na celu sa Dacicem.

Zee

pre 14 godina

Blagoje, tuži ih molim te i traži milione!
Kakvi su to policajci koji u civilu zaustavljaju automobile na autoputu? Pa svako bi zaključio da su to neki drumski razbojnici i dao gas.

Pančevac

pre 14 godina

A da je tako "povređen" policajac to bi se okarakterisalo kao "izuzetno teško povređen u mučkom terorističkom napadu tokom vršenja časne službe za svoju otadžbinu" i onda bi se još navodilo koliko ima žena, dece, sestrića itd. Bolje proglasite u svakom mestu lokalnog "palmu" za šerifa!

Monden

pre 14 godina

Ako su već policajci apsolutno zaštićeni zakonom i ako se za napad na njih dobijaju najviše moguće kazne, onda i njihove greške treba da snose najteže posledice.

Nije dovoljno samo otpustiti ga sa posla i podneti krivičnu prijavu, već mora biti strogo osuđen za ovakav postupak.

Mada mi se sve čini da će i ovaj slučaj proći kao i gomila drugih prekomernih upotreba sile od strane policije - setite se samo slučaja momka koji je ubijen na Novom Beogradu jer je prošao kroz crveno svetlo. O tom policajcu-ubici nikad više nisam čuo nijednu vest.

AutoOtpad

pre 14 godina

Molimo ministra ivicu da objavi koja kola (marka, model) su uobičajena kod narko dilera da bi mi obični smrtnici mogli da budemo bezbedni na drumu.

Pera kosmonaut

pre 14 godina

Hm, prostrelna rana grudnog kosa - bezazlena, zamisli. Verovatno je bezazlena zato sto je drzava upucala obicnog, "nebitnog" coveka.
A zamisljam kakav bi cirkus bio da je neki krimos (cisto hipoteticki, ne prozeljkujem nikakvo zlo) naneo identicnu "bezazlenu" povredu ministru!? Pa sjatio bi se odmah citav VMA da operise "junacke rane opasne po zivot" a ne bi me cudilo da se odmah posalju i sluzbeni avioni da dovezu eksperte iz majcice Rusije ko pre par godina za Jocica.
Eh, gadna je ta jednakost u ovoj zemlji...

dzo

pre 14 godina

Katastrofalna greska policije, ne mozete nagadjati dal je to osumnjiceni i imao je slican auto.
Drugo zar ne treba da se derete stoj policija!
Trece ako bezi vi ga stignite, ako ne mozete, dignite helikopter i gotov je, a ne da pucate jer vi ni ne znate koga jurite.
Cetvrto, nemojte da se cenjkate za odstetu, koliko bi kostalo da na vas krenu naoruzani besni nepoznati ljudi?

Pera

pre 14 godina

Tuziti policiju za milionske iznose pa kad ne budu imali za plate razmisljace kad i koliko pucaju. Svaki saban koji pozeli da dodje u BG se zaposli u policiji pa onda leci komlekse, ubija mldice na povratku iz diskoteke i "ranjava" prolaznike.

dejan

pre 14 godina

Policajac ce biti kaznjen da 4 godine nema napredovanja u sluzbi. Ovaj slucaj me podseca na jedan drugi koji se dogodio pre nekih 8 godina kada je decko iz Panceva izresetan od strane nekog inspektora DBa ili sa vec, jer je ovaj mislio da je to njegov ukradeni auto u kom je ovaj sedeo sa devojkom. Nakon svega toga doticni inspektor je otisao u bolnicu i ponudio mu nekoh desetak hiljada maraka tada sa recima, bolje uzmi ovo i ovako mi nista ne mozes. I stvarno do dan danas mu nije mogao nista. Nejasno je kako je milicija ovde pucala na nekog ko je bio u kolima i ko je samo vozio, da nije pucao na njih? Odakle ta prava, to se ne radi ni u USA? Cak i da je bio pravi diler u kolima, zar se tako sprecava trgovina narkoticima? Prvo pucaj, i to u telo, pa onda vidi sta je bilo?

Dragan

pre 14 godina

Какав кривични поступак? Треба га отпустити из полиције и судити му за покушај убиства. Поверење у полицију ће се вратити мој министре, тек кад почну да се кажњавају припадници исте, а не да се суспендују и заташкавају њихови злочини. Исти мото треба да буде за све. Ако је напад на службено лице, напад на државу, онда напад службеног лица на поштеног грађанина исто треба да буде напад на државу.

Jorginho

pre 14 godina

"Policajac je pucao na njega jer je bio u sličnom automobilu, sličnih registarskih tablica za kojim je policija tragala." Nadam se samo da krimosi ne šveraju gudru u belim jugićima jer će nas naša efikasna policija desetkovati. A posle kukaju kad nekom prekipi pa upuca nekog njihovog "junačinu"!

Anatomija

pre 14 godina

Blizu srca, blizu grkljana ali na srecu laksa povreda.??
Za pretnju se u Srbiji dobija preko godinu dana zatvora, a da vidimo sada koliko se dobija za pucanje "blizu srca, blizu grkljana". Verovatno ce revolveras da dobije zabranu napretka u sluzbi!

Neka nas bog čuva od ljudi sa značkom

pre 14 godina

Od kad je put kroz Grdeličku klisuru auto-put? Jel prekategorizaciju urdio Mrka lično? Puteljak sa po jednom trakom za oba smera postao auto-put!!! Nevini čovek postao narko diler za potrebe drugog SPS ministarstva. Upucan, nema slučajne ogrebotine od metka. Operisan je da mu se izvadi metak, dragi naš ministre. Sad mi još objasnite otkud leskovački šerif van svoje teritorije. Ono što sa sigurnošću mogu da tvrdim je da je ta deonica pod ingerencijom PU Vranje.
Može li bilo ko od nas ubuduće da se oseća sigurnim? Smem li da dam detetu auto i pustim ga u kafić? Ko zna šta policiji može da padne na pamet gledajući visoke momke koji ispijaju piće u društvu lepih devojaka.
Ovaj nesrećni čovek, kako sam shvatila nije bio naoružan, te nije ni mogao da potegne pištolj na tvog šerifa, ministre.

S

pre 14 godina

Još jednom građani Srbije svojom krvlju plaćaju nestručnost policajaca. Prošlog puta je to svojim životom platio nesrećni Zarić, a ovoga puta, uz nešto više sreće, Stanković je prošao sa "relativno lakom ustrelnom ranom". Pretpostavljam da je i ovaj policajac bio primeran u službi? U svakom slučaju, temeljno ispitati slučaj i kazniti odgovorne.

Dragan

pre 14 godina

Slucajno? Hajde sada slucajno da odgovara za pokusaj ubistva pa nek lezi 15 godina u zatvoru pa sledeci put nece slucajno da puca na ljude! Sta da ga je ubio? Bila bi koleteralna steta? Jos ovaj dosao da mu se izvinjava sto ga za malo nisu ubili ccc. Svi sto su rukovodili akcijom treba da podnesu ostavke i da se protviv njih pokrenu prijave! Strasno!

veljko maksić

pre 14 godina

Nije lako biti policajac. Događaji koji se dešavaju govore o nepoštivanju procedure kod upotrebe oružja. Što govori o neobučenosti policajaca za svakodnevne zadatke. Posmatram policajce u mom mestu nevidim da treniraju postupke kod upotrebe oružja. Ta se radnja mora svakodnevno vežbati. To što je neko policajac ništa neznači,on mora biti obučem u pravilima upotrebe oružja do automatizma u raznim sitacijama a posebno da ne ugrožava svojim postupcima nevine građane.

gospodar

pre 14 godina

Prvo za ove mudrijaše: USTRELNA, NE PROSTRELNA!!!! Metak se mozda zaustavio na 1cm ispod kože, a sto se tice policije ili da sprema kofer sa eurima dok je jos u bolnici pa da ih ne tuzi jer ce (ili bi trebali) da plate ogromnu odstetu

Milovan

pre 14 godina

Covek se nije zaustavio na znak policije! Zar je to razlog da se puca. Strasno. Znaju li policajci uopste pravila sluzbe. Mozda covek nije razumeo sta mu policija pokazuje, mogli su krenuti u poteru za njim i zaustaviti ga posle par kilometara. Sta da je izgubio kontrolu nad vozilom pa presao na levu stranu puta i pobio jedno 5-6 ljudi. Sto se tice doktora - sram ga bilo: mala povredica - metkic u grudima, eto bice i par dana odmora u bolnici.

Sasko Velkovski

pre 14 godina

Bez namere da bilo koga pravdam: Nije prostrelna nego ustrelna rana. Ustrelna rana grudnog kosa gde se metak zaustavio u meka tkiva (makar to bilo u "predelu izmedju vrata i grudnog kosa") je laka telesna povreda jer nije dolso do otvaranja telesne duplje (grudnog kosa). Covek jeste ranjen ali rana je povreda. To znaci da nema nikakvih nepreciznosti u izjavama policije i medija. Dalje, zasto se covek nije zaustavio na znak policije? Razumljivo je da ce policajac u takvoj akciji otvoriti vatru na onoga ko se ne zaustavi na znak i pobegne. Protiv policajca ce piti podneta krivicna prijava i pokrenut disciplinski postupak i to je vise nego dovoljno. Naravno, to nije trebalo da se desi i sigurno je bilo nacina da se spreci, ali cinjenice treba prihvatati bez emocija i shvatiti da je ovo nesrecan slucaj. Saosecam i sa ranjenikom i sa policajcem.

Lemi

pre 14 godina

Pazite se danas ko seda za volan
prvo da te neko ne ustreli ko goluba i drugo ,verovatnije sto treba namaci kintu za odstetu ovom nesretnom coveku ,znaci harac po drumovima nas danas ceka

taraba

pre 14 godina

nije dobro nikako, sve se skupilo na jednom mestu u isto vreme. imamo gadna iskustva i losa vremena iza nas, svi su nervozni. covek nije stao, treba i njega razumeti. nekoliko god unazad kriminalci obuceni u policisku uniformu su plackali auta. a danas kriminalci ne staju, nego i pucaju na policiju. ovaj je morao stati, a policajac nije smeo pucati, bar direktno u njega, ako bas mora. nece biti dobro ni za jednog

bezimena

pre 14 godina

Za pucanje u policiju Dačić kaže da je napad na državu, sa čime se nikako ne slažem, jer oduvek i svuda, neki kriminalci pucaju u policajce da bi sebe spasili krivično pravne odgovornosti, ne da bi rušili državu!

Medjutim, pucanje u gradjane od strane policije je uvek i svuda DRŽAVNI TEROR! U demokratskom društvu to je NEDOPUSTIVO! Nije dovoljno da policajac koji je ranio nedužnog čoveka snosi krivične i druge sankcije, po komandnoj odgovornosti njegov nadredjeni bi morao biti odmah SMENJEN, jer je pokazao očiglednu nesposobnost da vodi akciju! I ne samo to, zbog učestalosti stradanja gradjana, policija bi hitno morala da preispita svoja pravila službe, kao i sposobnost svojih pripadnika!

Dragan Jurić

pre 14 godina

Kad je država imala para za plaćanje brljotina svoga vajnog studenta Miladina Kovačevića, valjda će i sad odrešiti kesu i obeštetiti ovog jadnog čoveka. A šta će i kako će posle da procesuiraju pripadnika policije, to neka bude njihova stvar. Neće valjda izvinjenje biti dovoljno za to što nedužan čovek umalo glavu nije izgubio!?

Liman

pre 14 godina

Za svaku osudu je reakcija policajca kao i reakcija coveka koji se "uplasio i poceo da bezi". Nerazumno od obojice samo je jedan prosao mnogo gore zbog te dve greske.

MUKI 75

pre 14 godina

E sada neka mi neko kaže razliku izmedju ovog slučaja danas i onog jučerašnjeg u Tutinu. Je li ovo policija objavila rat kriminalcima ili se sveti nedužnim gradjanima . . . Katastrofa

Goran

pre 14 godina

Kod ovih Tadicevih drugova iz SPS-a sve na IZVINI : Mrkonjic bije novinara, pa mu se izvini i nikom nista, Dacic poseti povredjenog i izvini se i nikom nista ...???
A Tadic ??? (Pssst: u velikim planovima za razvoj svoje Crne Gore - Luka Bar, pa onda izgradnja nasim parama auto-puta i pruge do CrneGore ...) ... Kakve investicije za Srbiju ....

Bane

pre 14 godina

Znaju ko je diler, koji auto vozi, znaju broj tablica i čekaju ga pored puta, k'o hajduci? Ili je cela priča o "sačekuši" laž, ili policiju vode idioti! U svakom slučaju - ostavka "revolverašu" te suđenje za pokušaj ubistva, ostavka nadređenom i bez momenta odlaganja - ostavka ministra!

Sasko Velkovski

pre 14 godina

Bez namere da bilo koga pravdam: Nije prostrelna nego ustrelna rana. Ustrelna rana grudnog kosa gde se metak zaustavio u meka tkiva (makar to bilo u "predelu izmedju vrata i grudnog kosa") je laka telesna povreda jer nije dolso do otvaranja telesne duplje (grudnog kosa). Covek jeste ranjen ali rana je povreda. To znaci da nema nikakvih nepreciznosti u izjavama policije i medija. Dalje, zasto se covek nije zaustavio na znak policije? Razumljivo je da ce policajac u takvoj akciji otvoriti vatru na onoga ko se ne zaustavi na znak i pobegne. Protiv policajca ce piti podneta krivicna prijava i pokrenut disciplinski postupak i to je vise nego dovoljno. Naravno, to nije trebalo da se desi i sigurno je bilo nacina da se spreci, ali cinjenice treba prihvatati bez emocija i shvatiti da je ovo nesrecan slucaj. Saosecam i sa ranjenikom i sa policajcem.

Peckipatrijarh

pre 14 godina

Nije povredjen vec RANJEN!!!!
iz vatrenog oruzja od strane policije i u grudni kos, znaci da su ciljali na srce.
Kako se posle cuditi kad ih ljudi ubijaju, ko juce u Tutinu.

Liman

pre 14 godina

Za svaku osudu je reakcija policajca kao i reakcija coveka koji se "uplasio i poceo da bezi". Nerazumno od obojice samo je jedan prosao mnogo gore zbog te dve greske.

Dragan

pre 14 godina

Какав кривични поступак? Треба га отпустити из полиције и судити му за покушај убиства. Поверење у полицију ће се вратити мој министре, тек кад почну да се кажњавају припадници исте, а не да се суспендују и заташкавају њихови злочини. Исти мото треба да буде за све. Ако је напад на службено лице, напад на државу, онда напад службеног лица на поштеног грађанина исто треба да буде напад на државу.

Pančevac

pre 14 godina

A da je tako "povređen" policajac to bi se okarakterisalo kao "izuzetno teško povređen u mučkom terorističkom napadu tokom vršenja časne službe za svoju otadžbinu" i onda bi se još navodilo koliko ima žena, dece, sestrića itd. Bolje proglasite u svakom mestu lokalnog "palmu" za šerifa!

Jorginho

pre 14 godina

"Policajac je pucao na njega jer je bio u sličnom automobilu, sličnih registarskih tablica za kojim je policija tragala." Nadam se samo da krimosi ne šveraju gudru u belim jugićima jer će nas naša efikasna policija desetkovati. A posle kukaju kad nekom prekipi pa upuca nekog njihovog "junačinu"!

marko

pre 14 godina

"nesrećnim slučajem zatekao u toku akcije suzbijanja prometa i nedozvoljene trgovine narkoticima."
Kakva je to akcija gde su povredili samo neduznog coveka? Koliko su trgovaca narkoticima uhapsili u toj akciji? I jos jedno pitanje u vezi izjave "nedozvoljene trgovine narkoticima"??? Dali postoji i neka dozvoljena vrsta trgovine narkoticima?

Anatomija

pre 14 godina

Blizu srca, blizu grkljana ali na srecu laksa povreda.??
Za pretnju se u Srbiji dobija preko godinu dana zatvora, a da vidimo sada koliko se dobija za pucanje "blizu srca, blizu grkljana". Verovatno ce revolveras da dobije zabranu napretka u sluzbi!

GORAN

pre 14 godina

Kakva slucajnost??? Koga bre laze ovaj Dacic, sta bi tek izjavio da su ubili tog neduznog coveka, rekli bi sto je prolazio tu. Bruka za nasu policiju na celu sa Dacicem.

Medju sljivama

pre 14 godina

"Direktor Kliničkog centra profesor Srbobran Trenkić je rekao da je Stanković zadobio relativno lake povrede, da je reč o ustrelnoj rani u grudnom delu ispod vrata i da nema oštećenja telesnih šupljina. "

???????

Dragan

pre 14 godina

Slucajno? Hajde sada slucajno da odgovara za pokusaj ubistva pa nek lezi 15 godina u zatvoru pa sledeci put nece slucajno da puca na ljude! Sta da ga je ubio? Bila bi koleteralna steta? Jos ovaj dosao da mu se izvinjava sto ga za malo nisu ubili ccc. Svi sto su rukovodili akcijom treba da podnesu ostavke i da se protviv njih pokrenu prijave! Strasno!

Zoran

pre 14 godina

... vidim na kako je izgledala ta policijska akcija čim je ovaj nastradao jer se tu slučajno zatekao. Ali eto sreće te će ga Ivica posetiti, pa ce mu mnogo brže rane zarasti.

Николај

pre 14 godina

Очекујем да му држава исплати барем 1000000 долара за одштету. Кад је могла да плаћа за кафанску тучу у Америци, може и (барем једном) свом држављанину који ни крив ни дужан настрада од полиције.

Monden

pre 14 godina

Ako su već policajci apsolutno zaštićeni zakonom i ako se za napad na njih dobijaju najviše moguće kazne, onda i njihove greške treba da snose najteže posledice.

Nije dovoljno samo otpustiti ga sa posla i podneti krivičnu prijavu, već mora biti strogo osuđen za ovakav postupak.

Mada mi se sve čini da će i ovaj slučaj proći kao i gomila drugih prekomernih upotreba sile od strane policije - setite se samo slučaja momka koji je ubijen na Novom Beogradu jer je prošao kroz crveno svetlo. O tom policajcu-ubici nikad više nisam čuo nijednu vest.

dejan

pre 14 godina

Policajac ce biti kaznjen da 4 godine nema napredovanja u sluzbi. Ovaj slucaj me podseca na jedan drugi koji se dogodio pre nekih 8 godina kada je decko iz Panceva izresetan od strane nekog inspektora DBa ili sa vec, jer je ovaj mislio da je to njegov ukradeni auto u kom je ovaj sedeo sa devojkom. Nakon svega toga doticni inspektor je otisao u bolnicu i ponudio mu nekoh desetak hiljada maraka tada sa recima, bolje uzmi ovo i ovako mi nista ne mozes. I stvarno do dan danas mu nije mogao nista. Nejasno je kako je milicija ovde pucala na nekog ko je bio u kolima i ko je samo vozio, da nije pucao na njih? Odakle ta prava, to se ne radi ni u USA? Cak i da je bio pravi diler u kolima, zar se tako sprecava trgovina narkoticima? Prvo pucaj, i to u telo, pa onda vidi sta je bilo?

Maki

pre 14 godina

Slicno uzbudjenje je moja drugarica dozivela prosle nedelje na autoputu, blizu Geneksa. Naravno, buduci da su joj kola upropascena jer je kriminalac kom je interventna namestila sacekusu krenuo u rikverc i udario njen auto (bila je iza) i iskrivio osovinu njenog auta, a on vozio ukraden auto - nema od koga da se naplati steta.

MUKI 75

pre 14 godina

E sada neka mi neko kaže razliku izmedju ovog slučaja danas i onog jučerašnjeg u Tutinu. Je li ovo policija objavila rat kriminalcima ili se sveti nedužnim gradjanima . . . Katastrofa

Ja sam otishao

pre 14 godina

Grdelica... zaboravljeni raj.
Ljudi ne rade (nemaju gde).
Oni koji rade, rade kod nepismenih privatnika za 7000 dinara, bez slobodnih dana u nedelju... naravno neprijavljeni.
Omladina se shkoluje u Nishu i Beogradu i ne vraca se nazad. Tako godinama. Zato polupismeni i divlji postaju vecina...
Mafijashchici, nasilnici, folirant i dileri su ugledni zitelji.

Goran

pre 14 godina

Kod ovih Tadicevih drugova iz SPS-a sve na IZVINI : Mrkonjic bije novinara, pa mu se izvini i nikom nista, Dacic poseti povredjenog i izvini se i nikom nista ...???
A Tadic ??? (Pssst: u velikim planovima za razvoj svoje Crne Gore - Luka Bar, pa onda izgradnja nasim parama auto-puta i pruge do CrneGore ...) ... Kakve investicije za Srbiju ....

bezimena

pre 14 godina

Za pucanje u policiju Dačić kaže da je napad na državu, sa čime se nikako ne slažem, jer oduvek i svuda, neki kriminalci pucaju u policajce da bi sebe spasili krivično pravne odgovornosti, ne da bi rušili državu!

Medjutim, pucanje u gradjane od strane policije je uvek i svuda DRŽAVNI TEROR! U demokratskom društvu to je NEDOPUSTIVO! Nije dovoljno da policajac koji je ranio nedužnog čoveka snosi krivične i druge sankcije, po komandnoj odgovornosti njegov nadredjeni bi morao biti odmah SMENJEN, jer je pokazao očiglednu nesposobnost da vodi akciju! I ne samo to, zbog učestalosti stradanja gradjana, policija bi hitno morala da preispita svoja pravila službe, kao i sposobnost svojih pripadnika!

W.T.F!?

pre 14 godina

Još ne mogu da se načudim, ovom što sam pročitao. Tri puta sam morao da pročitam. Pa ovo je fantastično! Presretne te ekipa civila, povadi pištolje i heklere a ti treba da kuliraš, eventualno, proveriš da li si vezao pojas ili upalio svetla. Ili da im možda ponudiš prevoz... Fantastično!

Neka nas bog čuva od ljudi sa značkom

pre 14 godina

Od kad je put kroz Grdeličku klisuru auto-put? Jel prekategorizaciju urdio Mrka lično? Puteljak sa po jednom trakom za oba smera postao auto-put!!! Nevini čovek postao narko diler za potrebe drugog SPS ministarstva. Upucan, nema slučajne ogrebotine od metka. Operisan je da mu se izvadi metak, dragi naš ministre. Sad mi još objasnite otkud leskovački šerif van svoje teritorije. Ono što sa sigurnošću mogu da tvrdim je da je ta deonica pod ingerencijom PU Vranje.
Može li bilo ko od nas ubuduće da se oseća sigurnim? Smem li da dam detetu auto i pustim ga u kafić? Ko zna šta policiji može da padne na pamet gledajući visoke momke koji ispijaju piće u društvu lepih devojaka.
Ovaj nesrećni čovek, kako sam shvatila nije bio naoružan, te nije ni mogao da potegne pištolj na tvog šerifa, ministre.

Milovan

pre 14 godina

Covek se nije zaustavio na znak policije! Zar je to razlog da se puca. Strasno. Znaju li policajci uopste pravila sluzbe. Mozda covek nije razumeo sta mu policija pokazuje, mogli su krenuti u poteru za njim i zaustaviti ga posle par kilometara. Sta da je izgubio kontrolu nad vozilom pa presao na levu stranu puta i pobio jedno 5-6 ljudi. Sto se tice doktora - sram ga bilo: mala povredica - metkic u grudima, eto bice i par dana odmora u bolnici.

Bane

pre 14 godina

Znaju ko je diler, koji auto vozi, znaju broj tablica i čekaju ga pored puta, k'o hajduci? Ili je cela priča o "sačekuši" laž, ili policiju vode idioti! U svakom slučaju - ostavka "revolverašu" te suđenje za pokušaj ubistva, ostavka nadređenom i bez momenta odlaganja - ostavka ministra!

AutoOtpad

pre 14 godina

Molimo ministra ivicu da objavi koja kola (marka, model) su uobičajena kod narko dilera da bi mi obični smrtnici mogli da budemo bezbedni na drumu.

S

pre 14 godina

Još jednom građani Srbije svojom krvlju plaćaju nestručnost policajaca. Prošlog puta je to svojim životom platio nesrećni Zarić, a ovoga puta, uz nešto više sreće, Stanković je prošao sa "relativno lakom ustrelnom ranom". Pretpostavljam da je i ovaj policajac bio primeran u službi? U svakom slučaju, temeljno ispitati slučaj i kazniti odgovorne.

Pera

pre 14 godina

Tuziti policiju za milionske iznose pa kad ne budu imali za plate razmisljace kad i koliko pucaju. Svaki saban koji pozeli da dodje u BG se zaposli u policiji pa onda leci komlekse, ubija mldice na povratku iz diskoteke i "ranjava" prolaznike.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Kad je država imala para za plaćanje brljotina svoga vajnog studenta Miladina Kovačevića, valjda će i sad odrešiti kesu i obeštetiti ovog jadnog čoveka. A šta će i kako će posle da procesuiraju pripadnika policije, to neka bude njihova stvar. Neće valjda izvinjenje biti dovoljno za to što nedužan čovek umalo glavu nije izgubio!?

apel

pre 14 godina

... Čovek je nije povređen već ranjen vatrenim oružijem, upucan, ustreljen, pogođen, kako god hoćete, samo ne povređen. Greh je relativizovati činjenice samo zato što ne idu na ruku policiji.

Pera kosmonaut

pre 14 godina

Hm, prostrelna rana grudnog kosa - bezazlena, zamisli. Verovatno je bezazlena zato sto je drzava upucala obicnog, "nebitnog" coveka.
A zamisljam kakav bi cirkus bio da je neki krimos (cisto hipoteticki, ne prozeljkujem nikakvo zlo) naneo identicnu "bezazlenu" povredu ministru!? Pa sjatio bi se odmah citav VMA da operise "junacke rane opasne po zivot" a ne bi me cudilo da se odmah posalju i sluzbeni avioni da dovezu eksperte iz majcice Rusije ko pre par godina za Jocica.
Eh, gadna je ta jednakost u ovoj zemlji...

Lemi

pre 14 godina

Pazite se danas ko seda za volan
prvo da te neko ne ustreli ko goluba i drugo ,verovatnije sto treba namaci kintu za odstetu ovom nesretnom coveku ,znaci harac po drumovima nas danas ceka

taraba

pre 14 godina

nije dobro nikako, sve se skupilo na jednom mestu u isto vreme. imamo gadna iskustva i losa vremena iza nas, svi su nervozni. covek nije stao, treba i njega razumeti. nekoliko god unazad kriminalci obuceni u policisku uniformu su plackali auta. a danas kriminalci ne staju, nego i pucaju na policiju. ovaj je morao stati, a policajac nije smeo pucati, bar direktno u njega, ako bas mora. nece biti dobro ni za jednog

Darko

pre 14 godina

Da li je ministar Dačić hteo da nam objasni da je čovek upucan jer je bežao od policije? Nije mi poznato da je dozvoljena upotreba vatrenog oružja prema licu koje ne vrši napad na život i telo druge osobe, pa makar je i u bekstvu!
Ipak, izjava lekara mi je hit! "Nije to ništa strašno. To je samo jedan mali malignitet."

Ogi

pre 14 godina

Covek nije stradao kao slucajni proolaznik (to bi bio slucaj da je policija pucala na pravog kriminalca, pa slucajno pogodila njega), vec su oni greskom njega oznacili kao metu, sto je daleko gora stvar. Sramota.

Zee

pre 14 godina

Blagoje, tuži ih molim te i traži milione!
Kakvi su to policajci koji u civilu zaustavljaju automobile na autoputu? Pa svako bi zaključio da su to neki drumski razbojnici i dao gas.

dzo

pre 14 godina

Katastrofalna greska policije, ne mozete nagadjati dal je to osumnjiceni i imao je slican auto.
Drugo zar ne treba da se derete stoj policija!
Trece ako bezi vi ga stignite, ako ne mozete, dignite helikopter i gotov je, a ne da pucate jer vi ni ne znate koga jurite.
Cetvrto, nemojte da se cenjkate za odstetu, koliko bi kostalo da na vas krenu naoruzani besni nepoznati ljudi?

gospodar

pre 14 godina

Prvo za ove mudrijaše: USTRELNA, NE PROSTRELNA!!!! Metak se mozda zaustavio na 1cm ispod kože, a sto se tice policije ili da sprema kofer sa eurima dok je jos u bolnici pa da ih ne tuzi jer ce (ili bi trebali) da plate ogromnu odstetu

veljko maksić

pre 14 godina

Nije lako biti policajac. Događaji koji se dešavaju govore o nepoštivanju procedure kod upotrebe oružja. Što govori o neobučenosti policajaca za svakodnevne zadatke. Posmatram policajce u mom mestu nevidim da treniraju postupke kod upotrebe oružja. Ta se radnja mora svakodnevno vežbati. To što je neko policajac ništa neznači,on mora biti obučem u pravilima upotrebe oružja do automatizma u raznim sitacijama a posebno da ne ugrožava svojim postupcima nevine građane.