Utorak, 02.03.2010.

15:32

Kušner nazvao novinara ludakom

Francuski šef diplomatije Bernar Kušner nazvao je ludakom novinara "Glasa Amerike" Budimira Ničića jer ga je pitao o njegovom učešću u trgovini organima.

Izvor: B92

Kušner nazvao novinara ludakom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

bata

pre 14 godina

Da nije umešan do grla u "žutu kuću" reagovao bi normalno, kako bi i svako reagovao kad vas pita o nečemu nepoznatom. Kad znate o čemu vas pita, onda se reaguje upravo kako je reagovao bk! Providno! Stvarno, da li Francuska stvarno nema boljeg lika za ministra? Posle svega se bk mora proglasiti kao "persona non grata" u Srbiji!

Savo Jakšić

pre 14 godina

Bernard Kusner kontinuirano vređa naš narod, a pritom i vrapci na grani znaju koja je bila njegova stvarna uloga na Kosovu. Žalosno je samo to da takva zemlja kakva je Francuska nema boljeg reprezentanta.
Je dirai seulement Kouchner est une honte pour les Français

Djuka

pre 14 godina

Kao doktor bi morao da zna da se organi za transplantaciju vade iz zivih ljudi, a ne sa leseva. Takodje bi morao da zna da to i rade samo doktori, a ne stolari, niti sverceri narkotika.
Njegova reakcija ocigledno ukazuje da se pravi lud i sakriva iza Rade, koju niko nije pomenuo.
Iako to do sada nisam, sada zaista verujem da on i jeste bio umesan u te prljave rabote.

Nevena

pre 14 godina

Novinar koji pita visokog funkcionera da li je umesan u pljacku, kradju organa i ubistva.
To moze u Srbiji, u ostalim zemljama su novinari koji to pitaju - ludi.

Miloš

pre 14 godina

Možda je on doktor i lekar i možda je to uvreda za njega i svakog doktora, ali samo se jedno pitam kakva je uvreda za sve one koji su izgubili svoje najbliže na Kosovu?! Istina o "Žutoj kući" - Ključ Kosova

Bubreg

pre 14 godina

Kradje organa nije nesto strano bilo u ex-Yu... Budite sigurni da ukratko posle prvih presadjivanja organa u Jugoslaviji, pocelo je i sa kradjom. Od svakog umrlog ili poginulog vojnika, od kojeg je to bilo moguce prvo su vadjeni organi koji su se mogli upotrebiti za presadjivanje (bez predhodne suglasnosti pokojnog ili porodice) a onda u blindiranim kovcezima ostaci su poslati kuci porodicama uz napomenu da se ti kovcezi ne smeju otvarati a cesto i sahrane su bile uz prisustva oficira.

istorijsko_prijateljstvo

pre 14 godina

Zaista, jako nepristojna i ruzna reakcija gospodina Kusnera. S obzirom da se bavi politikom, treba da racuna na to da ce nekad biti i (za njega) neprijatnih pitanja. Licemeran smeh, neodmerena i histericna reakcija, vredjanje novinara...jako ruzna slika fransuckog ministra inostranih poslova. Nasi ministri su za ovo male mace.

sasa jokic

pre 14 godina

Po veoma neprirodnoj reakciji, rekao bih da tu ima nesto sto ga "svrbi!". Ubacivanje Rade Trajkovic u kontekst, iako novinar nju nije pomenuo, sa gledista psihologije...vrlo neobicno ponasanje, da ne kazem providno. Jos ako znamo da je treniran za odnose sa javnoscu, moze se slobodno reci da mu savest po ovom pitanju nije cista!

Bojan

pre 14 godina

Gospdine Kusner i gospodjo Trajkovic, treba da vas je stid.Greh je smejati se i ovako reagovati na jedan od najtezih zlocina kao sto je trgovina ljudskim organima. A mislio sam da ste bar ljudi. Pogresio sam.

Sramotno

pre 14 godina

Шта рећи? Шокантна изјава једног апаратчика и лошег и прљавог човека који је целог живота тежио освајању власти (по сваку цену). Погледајте његов легат у Руанди и Африци, а да и не помињемо његово заговарање "хуманитарног" бомбардовања Србије. Оно што је још шокантније је његова посета гробу Зорана Ђинђића (погледајте слике на Б92). Одакле му морално право да на тај начин подрива крхке темеље српског друштва. Уз све ово, не треба заборавити да све што је изјавио, није изјавио као појединац, већ као представник Француске. После свега (ово је само кап у препуњеној чаши) на споменик "захвалности" Француској на Калемегдану треба поставити црни флор.

milos

pre 14 godina

Dobro je sto su Kusneru popustili zivci i sto smo dobili pravi sliku o njemu i politici za koju se zalaze. Evroskeptici nisu manje demokrate od pristalica ulaska u EU, samo znaju koju meru ponizenja i ucenjivanja taj ulazak podrazumeva. Da ne govorimo o nastavku pljacke Srbije. Dalje, niko u Srbiji ne zna sta se u Francuskoj pise o Kusneru i njegovoj ulozi u Africi, a posebno u Ruandi. Neka nasi novinari malo procitaju knjigu novinara PIERRE PEAN-a koja se zove LE MONDE SELON K. n
Neka je objave kao feljton. Bilo bi posteno, jer ovakav covek ne moze biti partner za bilo kakve pregovore i razgovore. I tacka. Dosta je bilo.

Tamara

pre 14 godina

Pravi "šaner", kakvih smo se u posljednje vrijeme dosta nagledali na političkoj sceni. Najprije je pokušao novinarevo pitanje pretvoriti u nešto što on nije ni rekao, odglumiti u stilu žandarma Luj de Fina ("ja i Rada da smo zamjenjivali organe?"), a zatim je ipak "pukao", nije uspio odglumiti ulogu komičara do kraja. Itekako ga se ovo pitanje izgleda tiče.

zivorad

pre 14 godina

A gde je država Srbija u ovom slučaju, da se oglasi bar malim protestom i da zaštiti integritet ozbiljne istrage tgovine organinma njenih građana.

Hilmi London

pre 14 godina

Dobro je to sto komentarisemo, jer se kroz komentare saznaju mnoge stvari, ali Ja ipak mislim de ce komentar GLASA AMERIKE, i eventualno reagovanje te redakcije biti daleko profesionalnije, jer ce oni sigurno prvo detaljno analizirali intervju u celini i dati njihov sud. Ovo ne znaci da sam Ja protiv komentara samo koliko smo realni???????

zapadnjak

pre 14 godina

Posto zapadni mediji nece o ovome ni progovoriti, traba staviti video na Youtube! Jer koja ce to novinarska "imena" stati u odbranu jednog Srbina?

marko

pre 14 godina

Ma da li je moguce da se Kusner tako iznervirao. Pa postojanje zute kuce je apsolutno izvesno, B92 koju optuzuju za to da je prozapadni medij itd je napravila odlicnu emisiju o zutoj kuci. Naravno da nikad nece biti dozvoljeno u svetu objavljivanje potpune istine o tim dogadjajima jer bi to moglo baciti potpuno drugacije svetlo na kosovska dogadjanja. A i Rada Trajkovic se slaze da je to uvredljivo za nekog ko je doktor. Cudno! Pa ko bi to mogao vaditi organe, automehanicar sigurno ne, vec vrhunski lekar. Novinar je samo pitao Kusnera da prokomentarise, nije rekao da je on to radio. A ja kazem da on sigurno o zutoj kuci zna puno vise od svih nas.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Kusner nije lekar. On je politicar koji je bio na celu administracije pod cijem okriljem su se desavala mnoga zlodela.

Pitanje je na mestu, Kusnerova nervozna reakcija nije.

Da postoji pravda Kusner bi odgovarao na pitanja tuzilastva a ne novinara.

gavra

pre 14 godina

Konacno da ovaj covek pokaze svoje pravo lice! Kakva je ovo nekultura! Da li je ili nije ucestvovao u trgovini organima dokazace nadlezni organi, ali u svakom slucaju Kusner je ispao gubitnik u ovoj aferi. A moram da priznam i da se pomalo stidim svog porekla kad u komentarima vidim da ima Srba koji ga brane, iako ga osudjuju sve relevantne institucije... Toga ima samo kod nas!

Jelena

pre 14 godina

NE verujem da je B. Kusner ucestvovao u trgovini organima, ali necinjenje na sprecavanju onda i negiranje, tj. necinjenje ponovo sada, daje moralno pravo i porodicama i novinarima da postave pitanje odgovornosti B. Kusnera.
Da li to B.K. misli da je nedodirljiv?

bezimena

pre 14 godina

Pitanje uopšte nije postavljeno ovako kako je ovde navedeno već je Kušner pitan šta misli o tome što ga "neki" optužuju da je UČESTVOVAO U TRGOVINI ORGANIMA! Na takvo "pitanje" većina bi odgovorila ISTO!

Dejan S.

pre 14 godina

Očigledno je novinar Ničić pogodio Kušnera u najtanji živac, što mnogo govori o...profesionalnoj etici Dr Kušnera, a možda ne samo o tome?

soulfood

pre 14 godina

Moze li neka institucija da smeni ovu Radu Trajkovic. Razumem Kusnera, on je veliki prijatelj Srba, ali da slusamo razumevanje Rade Trajkovic...

milentije

pre 14 godina

Carla Del Ponte pokrenula je pitanje trgovine organa, a na osnovu odredjenih izvestaja sa terena...
Dakle i na nju se odnosi ono "ludjak"..??? Bice da je njega nesto jako strecnulo...vreme radi za nas.
Nikada ne treba odustati od kompletne, strucne i neutralne istrage.Rusi bi , npr., to mogli dobro i temeljito da obrade...
Sve vise detalja isplivava o ovom secesionistickom ratu u bivsoj Yu.
Bice tu jos posla za medjunarodne sudove , klupko se polako pocinje odmotavati

Julius

pre 14 godina

Zar niko u Beogradu nije imao petlju da mu postavi pitanje o "zutoj kuci", nego su nasli da to postavljaju na nekom selu na Kosovu?
E pa na glupo pitanje, nije se moglo ocekivati diplomatski odgovor, nego takav kakav je temperamentni Kushner odgovorio. Zar ste ocekivali, posle onog ljubljenja sa Tacijem i ostalima, da ce dati kakav za Srbiju povoljan odgovor.
On je mnoge druge jos teze reci za Srbiju izgovarao u Skupstini Kosova. Vredjanje jednog novinara nije nista u odnosu na ono sto je rekao o nezavisnosti Kosova i o odnosima sa Srbijom kao susedom.
Neki ovde sada u Kushnera nalaze nove dokaze o postojanju slucaja "zute kuce"!
Opametite se gospodo, jer je gospodin Kushner jedan od najuglednijih i autoritativnih ministara spoljnih poslova u EU.

sansat

pre 14 godina

Bravo za gospodina Nicica i velika podrska.Kusnera treba goniti i kazniti za strasnu uvredu koju je uputio novinaru. Da vidimo da li ce i novine za koje radi gospodin Nicic odreagovati na ovu strasnu uvredu. Ocigledno je da Kusneru nije mirna savest a od sada bi trebala da ga stalno progoni. Jos jednom bravo gospodine Nicicu.

los prevod

pre 14 godina

Eno na RTSu ceo snimak. Ne branim lika, jer je ocigledno rec o birokrati koji ne zna gde se nalazi. Problem je ipak u prevodjenju i postavljanju pitanja. Ako znate i francuski i srpski videcete da on ne kapira o cemu ga ovaj pita. Zuta kuca je fraza koja je nama poznata, ali nije poznata nekom francuskom birokrati, zato je trebao postaviti pitanje na drugi nacin, odnosno prevodilac da ne prevede bukvalno. To ga ipak ne opravdava od slanja novinara na lecenje. Eto toliko.

Filip

pre 14 godina

Sasvim je jasno da ga se nehotice pocesalo tamo gde ga svrbi. Lekar bez granica bezobrazluka. Stvarno mislim da ne treba da zurimo na tom "evropskom putu".

Kursula

pre 14 godina

Ovo nije uvreda upucena novinaru, vec samar u lice celom srpskom narodu.
Sramota da nama nekada draga i prijateljska zemlja ima ovakve likove na kljucnim funkcijama u drzavi.
Mislim da drzavni organi moraju da reaguju na ovakav ispad, a prvenstveno tu mislim na predsednika drzave, koji bi trebao da se povodom ovakve grube uvrede obrati naciji.

poslednji mohikanac

pre 14 godina

Diplomatijo vasa, kuda ovo ide ? Pocinjeni zlocini se, cak sa neba vide.
(Ima l’ medj’ vama onih sto se stide !? )

Ako su vam ruke ogrezle u krvi, ne kudite novinare, koji vide prvi.

Osudite zlocine kada ste na tronu,
Radilo se o Arbenu, Ziki, ili Bris Tatonu.

Razumem imenovanog diplomatu, jer su dunje zute, a ne kuce (mozda je “Zuta Kuca” u vreme njegovog administriranja Kosovom imala drugu boju)… Ali bilo bi dobro da zna da i jedno i drugo moze da bude kost u grlu.

Ne mogu ni da zamislim, koliko su porodice nestalih frustrirane danasnjom izjavom “diplomate”.

Potpuna podrska novinaru Glasa Amerike na hrabrosti !!!!

nikola

pre 14 godina

Pa ovako mi deluje kao neko ko je direktno umesan u trgovinu organima. Kad neko ovako odreaguje na neko pitanje, on uvecini slucajeva laze! Smeh i uvreda (kroz neku vrstu sale) su klasican primer da neko prikriva istinu.

Boske

pre 14 godina

Za nekoga ko o toj temi ne zna nista, reakcija je sumnjivo pretjerana. "Vrsni" diplomata je ocigledno bio zateknut pitanjem i reagovao je tako panicno neumjereno, kao da je upravo uhvacen sa prtljaznikom punim jos krvavih kontejnera za transportovanje organa za presadjivanje.

Svakako jedan od najnesretnijih javnih nastupa u njegovoj dugoj i ne bezuslovno svijetloj diplomatskoj karijeri.

srdjan

pre 14 godina

Jeste bezobrazluk nazvati novinara ludakom, posebno kada si u obavezi da kao diplomata koristis neki sasvim drugaciji recnik.
Vece licemerje i nadmenost se, medjutim, vide u njegovom nastupu u Beogradu gde je naprosto bio ljut na Srbiju sto vodi diplomatsku ofanzivu za nepriznavanje Kosova dok u isto vreme Francuska, USA i njima slicni svetski mocnici bukvalno zavrcu ruku malim i slabasnim zemljama (CG, Hrvatska, Bugarska, itd itd) da slede njihovu suludu i nepromisljenu poltiku po svaku cenu.
Eto, tu je trebalo reagovati i reci coveku da nije posteno da udjemo u ring ako su nam obe ruke i noge vezane. Osim toga, ako je njihova argumentacija toliko jaka i ubedljiva cemu onda tolika nervoza i ljute pretnje...???!!!
Vracamo se opet na onu sustinsku stvar a to je da je mnogo bitnije da Srbija ispuni uslove za prijem u EU a da je na kraju ne prime nego da ne ispuni uslove pa da udje na neka "mala" vrata.
Kada budemo demokratska zemlja i po svim kriterijumima EU, bicemo im sigurno dostojan sagovornik po svim pitanjima i nece biti razloga da se dodatno ponizavamo. Ispunjenje tih uslova nije samo obican zadatak vec i ispit zrelosti da li Srbija zeli ili ne da zivi po odredjenim civilizacijskim standardima danasnjice.
A to sto je Kusner nevaspitan slaba nam je uteha jer moramo da gledamo svoja posla.

Dim i vatra

pre 14 godina

Pitanje je bilo u kontekstu Kušnerove pozicije specijalnog predstavnika UN i šefa UNMIK-a od 15. jula 1999. do 21. januara 2001. Negiranje bilo kakvih saznanja sa Kušnerove strane jeste potuno očekivano, ali naprasno-furiozna reakcija na ovo novinarsko pitanje jeste svakako preterana (i indikativna).

Minja

pre 14 godina

Pa,i Fejt je rekao(obilno se preznojavajuci) za RTS (mislim prosle nedelje) da je albansko drustvo tajnovito i da je tesko doci do dokaza.
Ne smeju oni da se zameraju Albancima jer se plase teroristickih napada. Jedino im ostaje da se izdiru na novinare.
Nije nama to neka uteha, ali bi trebalo barem uloziti negde neki protest i objaviti o ovome gde god se moze u svetu.

Miloš

pre 14 godina

Baš hmmmmmmm.... Za neupućene, evo kako su haški istražitelji uspeli "detaljno" da ispitaju ove navode: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8531289.stm

Aleksandra

pre 14 godina

Kako god da je bilo postavljeno pitanje, g.Kusner nije smeo tako da odgovori. Ovo samo govori o njegovim ljudskim kvalitetima. Nazalost je onda i jako tesko imati poverenja u njega kao politicara.
Njegovo misljenje o zutoj kuci ne vredi nista.

Cera

pre 14 godina

Da sam na mestu nekih novinara samo bih mu hladnokrvno ponovio isto pitanje. Pa nije gosn Kušner od juče na Kosovu da nikad nije čuo za tako nešto pa da proglašava novinara ubicom propalicom i bolesnikom za kliniku... ajte molim vas.

r2d3

pre 14 godina

Kad smo mogli da placamo svi zajedno onu gajbu u Parizu 7000 era, mozemo, iako je novinar VOA, da platimo i da se g. Nicic pojavi pri svakom javnom nastupu B.K. i ponovi mu isto pitanje, pa nek se smeje, da vidimo dokle ce.

Mashinovodja

pre 14 godina

Laki je baš nervozan! I baš bezobrazan! Kažu da se češe samo onaj koga svrbi.
Zar nije mogao da jednostavno odgovori "ne znam ništa o tome, imate li drugo pitanje?"
Iako je lekar po struci, niko mu nije tražio da postavlja dijagnoze da li je neko lud i/ili bolestan. A baš bi se lepo proveo kad bi na za njega neprijatno pitanje pitanje novinara nekog jačeg francuskog medija odgovorio "vi ste ludi i bolesni". Novinari bi ga tako dokačili da mu ne bi pomogao ni vagon pepela i đubreta kojim bi morao da se posle javno posipa. Ali ovde, kad nije među finim i kulturnim Francuzima, nego među divljim i sirovim Balkancima - može mu se...

Aleksandar

pre 14 godina

Ne sme covek vise ni da pita nesto. Pitanje nije bilo drsko, ali njegov odgovor jeste. Ajde da ga vidimo da ovako nesto kaze u Francuskoj nekome. Ne bi vise bio na vidiku.

Jacques

pre 14 godina

Ocigledno da je to jako osjetljiva tema za ovog gospodina. Ovo je tek sada postalo sumnjivo ? Zasto ovakva reakcija ? Hmmm - da se gospodin ne boji istine zbog neke povezanosti sa Zutom Kucom - ko zna ko je sve upleten u ovu trgovinu organima. Nadam se samo da istragu nece moci onemoguciti korumpirani politicari EU.

hmmmm

pre 14 godina

Kusnerov odgovor je sasvim OK.

To sto neki u Srbiji ne zele da shvate da je Haski sud detaljno proverio ovo pitanje ne jednom, nego dvaput u Albaniji, i da od toga nema nista, to je njihov problem.

Ovo pitanje (koje nije vise ni pitanje) je jedino tema u Srbiji i to od propagande "Speciajalnog Suda", koji dvaput mesecno (i to redovno, bez promasaja) izdaje neka nebulozna saopstenja o ovome, bez ijednog jedinog novog ili starog dokaza. Jedini njihov dokaz je to sto Albanija ne zeli jos jedno istrazivanje (posle dva istrazivanja). I to ustvari nije ni dokaz.

Srpski operativci su cak uhapseni na Kosovu pokusavajuci da plate ljude za lazna svedocenja.

Da li vi stvarni mislite da MZ ne zna za ovu propagandu Specijalnog Suda !!?? Ili mozda verujete u bajke, i to one koje traju vec dve godine :)

Goran

pre 14 godina

Steta sta je Francuska i Evropa dozvolila. Jedan propali "lekar bez granica"...."politicar par exelance"....haha...zaista smesno...ali bas smesno da Kusner bilo koga nazove "ludakom"

Kriticar

pre 14 godina

G. Kusner zaista poznaje nase lude novinare, koji od nicega prave senzaciju. Ali ova Kusnerova izjava nije bas bila politicka. Zna covek kako postupati sa balkancima. Pitam se dali bi nekom francuskom novinaru ovako odgovorio?

Milorad

pre 14 godina

Za novinara glasa Amerike g. Nikolica vazi; nisam ja Vekaric niti Jeremic pa da mi ti postavljas pitanja koja su vec unapred napisana i predata nekim novinarima za citanje, nego sam ja Ministar spoljnih poslova Republike Francuske.

Marko R.

pre 14 godina

Znaci dragi moji demokratski gradjani pazite sta mislite, jer ako previse zapitkujete moze da vam se desi da propadnete i postanete ubice.
Auuu!! Pa sta covek ima da mlati o slobodi govora kad ne sme ni da misli tek tako sta hoce!

muka mi je licemera

pre 14 godina

Kusner je jedna naduvana velicina i licemer koji nije trebao ni da se pusta u Srbiju zbog onoga sto uradio na Kosovu. U Beogradu su nasi novinari jako pazili sta ce da ga pitaju. Niko ga nije pitao kada ce vec da ispuni obecanje da ce pronaci albanske zlocince koji su ubili 14 Srba u Starom Gracku. Niko ga nije pitao da li se mozda oseca odgovornim sto je za vreme njegovog mandata na Kosovu izvrseno sisteamtsko i organizovano etnicko ciscenenje Srba ili da ga pitaju sta je on licno uradio da to spreci. Niko ga nije pitao da li ga je sramota sto se druzi sa raznim haradinajima i ostalim albanskim "oslobodiocima". Niko ga nije pitao sta ima on da intervenise da se oslobadjaju albanski zlocinci koji su uhapseni po srpskoj poternici i niko ga nije pitao sta ima on da trazi na grobu Zorana Djindjica. Niti ga je iko pitao za biznise koje razvija na Kosovu. Postavljali su mu pitanja na koje je mogao da izrecituje svoje suplje i licemerne price o "prijateljstvu" sa Srbijom i o buducem "prijateljstvu" izmedju "drzave kosova" i Srbije i ostale gluposti. Jako se pazilo u Beogradu da se nas "prijatelj" Kusner ne naljuti. Sram da bude i nase novinare i nas koji zarad neke maglovite buducnosti u EU gde cemo biti clanica III klase pristajemo da nas ponizava i ucenjuje svaka susa. Medjutim, kada bi sumirali efekat ove Kusnerove posete mogli bi vrlo lako da zakljucimo da su Kusnerova poseta kao i njegove izjave jos vise ogadila EU u Srbiji. Cisto sumnjam da iko od gradjana Srbije nakon posete Kusnera dobio neku jaku zelju da sto pre udje u EU.

Igor_KM

pre 14 godina

Pitanje je bilo direktno i nije doslo do nikakve zabune Kusner je znao na sta misli novinar i zato nije upitao novinara na sta mislite vec je poceo da ga vredja i naziva ludakom!

Sergio

pre 14 godina

Molio bih nadlezne u Srbiji ili francusku ambasadu u Beogradu da NIKADA vise ali NIKADA ne organizuju posetu ovog lika Srbiji. Nikada! Nakon ove Kusnerove posete, nakon njegovih izjava, nakon ljubljenja sa Tacijem i Haradinajem , nakon onog licemernog izliva "prijateljstva" prema Srbiji i nakon ucene koju je postavio Srbiji - meni licno a i mnogim drugim gradjanima Srbije su se smucili i EU i "evropske vrednosti" i clanstvo u EU.

Nesha

pre 14 godina

I Berluskoni bi mu pozavideo.
Dok u USA sve kultivisaniji politicari opstaju kod nas u Evropi sve gore. A do pre neku godinu je bilo drugacije.

vera

pre 14 godina

Nije samo novinar ludak nego smo svi mi ludaci kada dozvoljavamo da nasa vladajuca garnitura primi ovog diplomatu koji nam je naneo mnogo bola uz sve pocasti. Dokle jos da trpimo udarce i ponizenja zar nam nije malo a koliko puta smo se vec izvinuli i kome treba i kome ne treba.

Francusko istancano pecivo

pre 14 godina

Vrlo civilizovano i evropski, onako kako treba...naravno i nadmeno, bahato, arogantno, ali to je od pomenutog gospodina, sto bi rekli Francuzi deja vu, vec vidjeno

Francusko istancano pecivo

pre 14 godina

Vrlo civilizovano i evropski, onako kako treba...naravno i nadmeno, bahato, arogantno, ali to je od pomenutog gospodina, sto bi rekli Francuzi deja vu, vec vidjeno

Sergio

pre 14 godina

Molio bih nadlezne u Srbiji ili francusku ambasadu u Beogradu da NIKADA vise ali NIKADA ne organizuju posetu ovog lika Srbiji. Nikada! Nakon ove Kusnerove posete, nakon njegovih izjava, nakon ljubljenja sa Tacijem i Haradinajem , nakon onog licemernog izliva "prijateljstva" prema Srbiji i nakon ucene koju je postavio Srbiji - meni licno a i mnogim drugim gradjanima Srbije su se smucili i EU i "evropske vrednosti" i clanstvo u EU.

muka mi je licemera

pre 14 godina

Kusner je jedna naduvana velicina i licemer koji nije trebao ni da se pusta u Srbiju zbog onoga sto uradio na Kosovu. U Beogradu su nasi novinari jako pazili sta ce da ga pitaju. Niko ga nije pitao kada ce vec da ispuni obecanje da ce pronaci albanske zlocince koji su ubili 14 Srba u Starom Gracku. Niko ga nije pitao da li se mozda oseca odgovornim sto je za vreme njegovog mandata na Kosovu izvrseno sisteamtsko i organizovano etnicko ciscenenje Srba ili da ga pitaju sta je on licno uradio da to spreci. Niko ga nije pitao da li ga je sramota sto se druzi sa raznim haradinajima i ostalim albanskim "oslobodiocima". Niko ga nije pitao sta ima on da intervenise da se oslobadjaju albanski zlocinci koji su uhapseni po srpskoj poternici i niko ga nije pitao sta ima on da trazi na grobu Zorana Djindjica. Niti ga je iko pitao za biznise koje razvija na Kosovu. Postavljali su mu pitanja na koje je mogao da izrecituje svoje suplje i licemerne price o "prijateljstvu" sa Srbijom i o buducem "prijateljstvu" izmedju "drzave kosova" i Srbije i ostale gluposti. Jako se pazilo u Beogradu da se nas "prijatelj" Kusner ne naljuti. Sram da bude i nase novinare i nas koji zarad neke maglovite buducnosti u EU gde cemo biti clanica III klase pristajemo da nas ponizava i ucenjuje svaka susa. Medjutim, kada bi sumirali efekat ove Kusnerove posete mogli bi vrlo lako da zakljucimo da su Kusnerova poseta kao i njegove izjave jos vise ogadila EU u Srbiji. Cisto sumnjam da iko od gradjana Srbije nakon posete Kusnera dobio neku jaku zelju da sto pre udje u EU.

vera

pre 14 godina

Nije samo novinar ludak nego smo svi mi ludaci kada dozvoljavamo da nasa vladajuca garnitura primi ovog diplomatu koji nam je naneo mnogo bola uz sve pocasti. Dokle jos da trpimo udarce i ponizenja zar nam nije malo a koliko puta smo se vec izvinuli i kome treba i kome ne treba.

Mashinovodja

pre 14 godina

Laki je baš nervozan! I baš bezobrazan! Kažu da se češe samo onaj koga svrbi.
Zar nije mogao da jednostavno odgovori "ne znam ništa o tome, imate li drugo pitanje?"
Iako je lekar po struci, niko mu nije tražio da postavlja dijagnoze da li je neko lud i/ili bolestan. A baš bi se lepo proveo kad bi na za njega neprijatno pitanje pitanje novinara nekog jačeg francuskog medija odgovorio "vi ste ludi i bolesni". Novinari bi ga tako dokačili da mu ne bi pomogao ni vagon pepela i đubreta kojim bi morao da se posle javno posipa. Ali ovde, kad nije među finim i kulturnim Francuzima, nego među divljim i sirovim Balkancima - može mu se...

Goran

pre 14 godina

Steta sta je Francuska i Evropa dozvolila. Jedan propali "lekar bez granica"...."politicar par exelance"....haha...zaista smesno...ali bas smesno da Kusner bilo koga nazove "ludakom"

Jacques

pre 14 godina

Ocigledno da je to jako osjetljiva tema za ovog gospodina. Ovo je tek sada postalo sumnjivo ? Zasto ovakva reakcija ? Hmmm - da se gospodin ne boji istine zbog neke povezanosti sa Zutom Kucom - ko zna ko je sve upleten u ovu trgovinu organima. Nadam se samo da istragu nece moci onemoguciti korumpirani politicari EU.

Dim i vatra

pre 14 godina

Pitanje je bilo u kontekstu Kušnerove pozicije specijalnog predstavnika UN i šefa UNMIK-a od 15. jula 1999. do 21. januara 2001. Negiranje bilo kakvih saznanja sa Kušnerove strane jeste potuno očekivano, ali naprasno-furiozna reakcija na ovo novinarsko pitanje jeste svakako preterana (i indikativna).

Igor_KM

pre 14 godina

Pitanje je bilo direktno i nije doslo do nikakve zabune Kusner je znao na sta misli novinar i zato nije upitao novinara na sta mislite vec je poceo da ga vredja i naziva ludakom!

Marko R.

pre 14 godina

Znaci dragi moji demokratski gradjani pazite sta mislite, jer ako previse zapitkujete moze da vam se desi da propadnete i postanete ubice.
Auuu!! Pa sta covek ima da mlati o slobodi govora kad ne sme ni da misli tek tako sta hoce!

r2d3

pre 14 godina

Kad smo mogli da placamo svi zajedno onu gajbu u Parizu 7000 era, mozemo, iako je novinar VOA, da platimo i da se g. Nicic pojavi pri svakom javnom nastupu B.K. i ponovi mu isto pitanje, pa nek se smeje, da vidimo dokle ce.

Aleksandar

pre 14 godina

Ne sme covek vise ni da pita nesto. Pitanje nije bilo drsko, ali njegov odgovor jeste. Ajde da ga vidimo da ovako nesto kaze u Francuskoj nekome. Ne bi vise bio na vidiku.

nikola

pre 14 godina

Pa ovako mi deluje kao neko ko je direktno umesan u trgovinu organima. Kad neko ovako odreaguje na neko pitanje, on uvecini slucajeva laze! Smeh i uvreda (kroz neku vrstu sale) su klasican primer da neko prikriva istinu.

Cera

pre 14 godina

Da sam na mestu nekih novinara samo bih mu hladnokrvno ponovio isto pitanje. Pa nije gosn Kušner od juče na Kosovu da nikad nije čuo za tako nešto pa da proglašava novinara ubicom propalicom i bolesnikom za kliniku... ajte molim vas.

sasa jokic

pre 14 godina

Po veoma neprirodnoj reakciji, rekao bih da tu ima nesto sto ga "svrbi!". Ubacivanje Rade Trajkovic u kontekst, iako novinar nju nije pomenuo, sa gledista psihologije...vrlo neobicno ponasanje, da ne kazem providno. Jos ako znamo da je treniran za odnose sa javnoscu, moze se slobodno reci da mu savest po ovom pitanju nije cista!

marko

pre 14 godina

Ma da li je moguce da se Kusner tako iznervirao. Pa postojanje zute kuce je apsolutno izvesno, B92 koju optuzuju za to da je prozapadni medij itd je napravila odlicnu emisiju o zutoj kuci. Naravno da nikad nece biti dozvoljeno u svetu objavljivanje potpune istine o tim dogadjajima jer bi to moglo baciti potpuno drugacije svetlo na kosovska dogadjanja. A i Rada Trajkovic se slaze da je to uvredljivo za nekog ko je doktor. Cudno! Pa ko bi to mogao vaditi organe, automehanicar sigurno ne, vec vrhunski lekar. Novinar je samo pitao Kusnera da prokomentarise, nije rekao da je on to radio. A ja kazem da on sigurno o zutoj kuci zna puno vise od svih nas.

milos

pre 14 godina

Dobro je sto su Kusneru popustili zivci i sto smo dobili pravi sliku o njemu i politici za koju se zalaze. Evroskeptici nisu manje demokrate od pristalica ulaska u EU, samo znaju koju meru ponizenja i ucenjivanja taj ulazak podrazumeva. Da ne govorimo o nastavku pljacke Srbije. Dalje, niko u Srbiji ne zna sta se u Francuskoj pise o Kusneru i njegovoj ulozi u Africi, a posebno u Ruandi. Neka nasi novinari malo procitaju knjigu novinara PIERRE PEAN-a koja se zove LE MONDE SELON K. n
Neka je objave kao feljton. Bilo bi posteno, jer ovakav covek ne moze biti partner za bilo kakve pregovore i razgovore. I tacka. Dosta je bilo.

Aleksandra

pre 14 godina

Kako god da je bilo postavljeno pitanje, g.Kusner nije smeo tako da odgovori. Ovo samo govori o njegovim ljudskim kvalitetima. Nazalost je onda i jako tesko imati poverenja u njega kao politicara.
Njegovo misljenje o zutoj kuci ne vredi nista.

soulfood

pre 14 godina

Moze li neka institucija da smeni ovu Radu Trajkovic. Razumem Kusnera, on je veliki prijatelj Srba, ali da slusamo razumevanje Rade Trajkovic...

Kursula

pre 14 godina

Ovo nije uvreda upucena novinaru, vec samar u lice celom srpskom narodu.
Sramota da nama nekada draga i prijateljska zemlja ima ovakve likove na kljucnim funkcijama u drzavi.
Mislim da drzavni organi moraju da reaguju na ovakav ispad, a prvenstveno tu mislim na predsednika drzave, koji bi trebao da se povodom ovakve grube uvrede obrati naciji.

Minja

pre 14 godina

Pa,i Fejt je rekao(obilno se preznojavajuci) za RTS (mislim prosle nedelje) da je albansko drustvo tajnovito i da je tesko doci do dokaza.
Ne smeju oni da se zameraju Albancima jer se plase teroristickih napada. Jedino im ostaje da se izdiru na novinare.
Nije nama to neka uteha, ali bi trebalo barem uloziti negde neki protest i objaviti o ovome gde god se moze u svetu.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Kusner nije lekar. On je politicar koji je bio na celu administracije pod cijem okriljem su se desavala mnoga zlodela.

Pitanje je na mestu, Kusnerova nervozna reakcija nije.

Da postoji pravda Kusner bi odgovarao na pitanja tuzilastva a ne novinara.

Boske

pre 14 godina

Za nekoga ko o toj temi ne zna nista, reakcija je sumnjivo pretjerana. "Vrsni" diplomata je ocigledno bio zateknut pitanjem i reagovao je tako panicno neumjereno, kao da je upravo uhvacen sa prtljaznikom punim jos krvavih kontejnera za transportovanje organa za presadjivanje.

Svakako jedan od najnesretnijih javnih nastupa u njegovoj dugoj i ne bezuslovno svijetloj diplomatskoj karijeri.

sansat

pre 14 godina

Bravo za gospodina Nicica i velika podrska.Kusnera treba goniti i kazniti za strasnu uvredu koju je uputio novinaru. Da vidimo da li ce i novine za koje radi gospodin Nicic odreagovati na ovu strasnu uvredu. Ocigledno je da Kusneru nije mirna savest a od sada bi trebala da ga stalno progoni. Jos jednom bravo gospodine Nicicu.

poslednji mohikanac

pre 14 godina

Diplomatijo vasa, kuda ovo ide ? Pocinjeni zlocini se, cak sa neba vide.
(Ima l’ medj’ vama onih sto se stide !? )

Ako su vam ruke ogrezle u krvi, ne kudite novinare, koji vide prvi.

Osudite zlocine kada ste na tronu,
Radilo se o Arbenu, Ziki, ili Bris Tatonu.

Razumem imenovanog diplomatu, jer su dunje zute, a ne kuce (mozda je “Zuta Kuca” u vreme njegovog administriranja Kosovom imala drugu boju)… Ali bilo bi dobro da zna da i jedno i drugo moze da bude kost u grlu.

Ne mogu ni da zamislim, koliko su porodice nestalih frustrirane danasnjom izjavom “diplomate”.

Potpuna podrska novinaru Glasa Amerike na hrabrosti !!!!

Nesha

pre 14 godina

I Berluskoni bi mu pozavideo.
Dok u USA sve kultivisaniji politicari opstaju kod nas u Evropi sve gore. A do pre neku godinu je bilo drugacije.

zivorad

pre 14 godina

A gde je država Srbija u ovom slučaju, da se oglasi bar malim protestom i da zaštiti integritet ozbiljne istrage tgovine organinma njenih građana.

srdjan

pre 14 godina

Jeste bezobrazluk nazvati novinara ludakom, posebno kada si u obavezi da kao diplomata koristis neki sasvim drugaciji recnik.
Vece licemerje i nadmenost se, medjutim, vide u njegovom nastupu u Beogradu gde je naprosto bio ljut na Srbiju sto vodi diplomatsku ofanzivu za nepriznavanje Kosova dok u isto vreme Francuska, USA i njima slicni svetski mocnici bukvalno zavrcu ruku malim i slabasnim zemljama (CG, Hrvatska, Bugarska, itd itd) da slede njihovu suludu i nepromisljenu poltiku po svaku cenu.
Eto, tu je trebalo reagovati i reci coveku da nije posteno da udjemo u ring ako su nam obe ruke i noge vezane. Osim toga, ako je njihova argumentacija toliko jaka i ubedljiva cemu onda tolika nervoza i ljute pretnje...???!!!
Vracamo se opet na onu sustinsku stvar a to je da je mnogo bitnije da Srbija ispuni uslove za prijem u EU a da je na kraju ne prime nego da ne ispuni uslove pa da udje na neka "mala" vrata.
Kada budemo demokratska zemlja i po svim kriterijumima EU, bicemo im sigurno dostojan sagovornik po svim pitanjima i nece biti razloga da se dodatno ponizavamo. Ispunjenje tih uslova nije samo obican zadatak vec i ispit zrelosti da li Srbija zeli ili ne da zivi po odredjenim civilizacijskim standardima danasnjice.
A to sto je Kusner nevaspitan slaba nam je uteha jer moramo da gledamo svoja posla.

milentije

pre 14 godina

Carla Del Ponte pokrenula je pitanje trgovine organa, a na osnovu odredjenih izvestaja sa terena...
Dakle i na nju se odnosi ono "ludjak"..??? Bice da je njega nesto jako strecnulo...vreme radi za nas.
Nikada ne treba odustati od kompletne, strucne i neutralne istrage.Rusi bi , npr., to mogli dobro i temeljito da obrade...
Sve vise detalja isplivava o ovom secesionistickom ratu u bivsoj Yu.
Bice tu jos posla za medjunarodne sudove , klupko se polako pocinje odmotavati

Dejan S.

pre 14 godina

Očigledno je novinar Ničić pogodio Kušnera u najtanji živac, što mnogo govori o...profesionalnoj etici Dr Kušnera, a možda ne samo o tome?

Sramotno

pre 14 godina

Шта рећи? Шокантна изјава једног апаратчика и лошег и прљавог човека који је целог живота тежио освајању власти (по сваку цену). Погледајте његов легат у Руанди и Африци, а да и не помињемо његово заговарање "хуманитарног" бомбардовања Србије. Оно што је још шокантније је његова посета гробу Зорана Ђинђића (погледајте слике на Б92). Одакле му морално право да на тај начин подрива крхке темеље српског друштва. Уз све ово, не треба заборавити да све што је изјавио, није изјавио као појединац, већ као представник Француске. После свега (ово је само кап у препуњеној чаши) на споменик "захвалности" Француској на Калемегдану треба поставити црни флор.

Bojan

pre 14 godina

Gospdine Kusner i gospodjo Trajkovic, treba da vas je stid.Greh je smejati se i ovako reagovati na jedan od najtezih zlocina kao sto je trgovina ljudskim organima. A mislio sam da ste bar ljudi. Pogresio sam.

Tamara

pre 14 godina

Pravi "šaner", kakvih smo se u posljednje vrijeme dosta nagledali na političkoj sceni. Najprije je pokušao novinarevo pitanje pretvoriti u nešto što on nije ni rekao, odglumiti u stilu žandarma Luj de Fina ("ja i Rada da smo zamjenjivali organe?"), a zatim je ipak "pukao", nije uspio odglumiti ulogu komičara do kraja. Itekako ga se ovo pitanje izgleda tiče.

Filip

pre 14 godina

Sasvim je jasno da ga se nehotice pocesalo tamo gde ga svrbi. Lekar bez granica bezobrazluka. Stvarno mislim da ne treba da zurimo na tom "evropskom putu".

hmmmm

pre 14 godina

Kusnerov odgovor je sasvim OK.

To sto neki u Srbiji ne zele da shvate da je Haski sud detaljno proverio ovo pitanje ne jednom, nego dvaput u Albaniji, i da od toga nema nista, to je njihov problem.

Ovo pitanje (koje nije vise ni pitanje) je jedino tema u Srbiji i to od propagande "Speciajalnog Suda", koji dvaput mesecno (i to redovno, bez promasaja) izdaje neka nebulozna saopstenja o ovome, bez ijednog jedinog novog ili starog dokaza. Jedini njihov dokaz je to sto Albanija ne zeli jos jedno istrazivanje (posle dva istrazivanja). I to ustvari nije ni dokaz.

Srpski operativci su cak uhapseni na Kosovu pokusavajuci da plate ljude za lazna svedocenja.

Da li vi stvarni mislite da MZ ne zna za ovu propagandu Specijalnog Suda !!?? Ili mozda verujete u bajke, i to one koje traju vec dve godine :)

zapadnjak

pre 14 godina

Posto zapadni mediji nece o ovome ni progovoriti, traba staviti video na Youtube! Jer koja ce to novinarska "imena" stati u odbranu jednog Srbina?

Julius

pre 14 godina

Zar niko u Beogradu nije imao petlju da mu postavi pitanje o "zutoj kuci", nego su nasli da to postavljaju na nekom selu na Kosovu?
E pa na glupo pitanje, nije se moglo ocekivati diplomatski odgovor, nego takav kakav je temperamentni Kushner odgovorio. Zar ste ocekivali, posle onog ljubljenja sa Tacijem i ostalima, da ce dati kakav za Srbiju povoljan odgovor.
On je mnoge druge jos teze reci za Srbiju izgovarao u Skupstini Kosova. Vredjanje jednog novinara nije nista u odnosu na ono sto je rekao o nezavisnosti Kosova i o odnosima sa Srbijom kao susedom.
Neki ovde sada u Kushnera nalaze nove dokaze o postojanju slucaja "zute kuce"!
Opametite se gospodo, jer je gospodin Kushner jedan od najuglednijih i autoritativnih ministara spoljnih poslova u EU.

Jelena

pre 14 godina

NE verujem da je B. Kusner ucestvovao u trgovini organima, ali necinjenje na sprecavanju onda i negiranje, tj. necinjenje ponovo sada, daje moralno pravo i porodicama i novinarima da postave pitanje odgovornosti B. Kusnera.
Da li to B.K. misli da je nedodirljiv?

Milorad

pre 14 godina

Za novinara glasa Amerike g. Nikolica vazi; nisam ja Vekaric niti Jeremic pa da mi ti postavljas pitanja koja su vec unapred napisana i predata nekim novinarima za citanje, nego sam ja Ministar spoljnih poslova Republike Francuske.

gavra

pre 14 godina

Konacno da ovaj covek pokaze svoje pravo lice! Kakva je ovo nekultura! Da li je ili nije ucestvovao u trgovini organima dokazace nadlezni organi, ali u svakom slucaju Kusner je ispao gubitnik u ovoj aferi. A moram da priznam i da se pomalo stidim svog porekla kad u komentarima vidim da ima Srba koji ga brane, iako ga osudjuju sve relevantne institucije... Toga ima samo kod nas!

bezimena

pre 14 godina

Pitanje uopšte nije postavljeno ovako kako je ovde navedeno već je Kušner pitan šta misli o tome što ga "neki" optužuju da je UČESTVOVAO U TRGOVINI ORGANIMA! Na takvo "pitanje" većina bi odgovorila ISTO!

istorijsko_prijateljstvo

pre 14 godina

Zaista, jako nepristojna i ruzna reakcija gospodina Kusnera. S obzirom da se bavi politikom, treba da racuna na to da ce nekad biti i (za njega) neprijatnih pitanja. Licemeran smeh, neodmerena i histericna reakcija, vredjanje novinara...jako ruzna slika fransuckog ministra inostranih poslova. Nasi ministri su za ovo male mace.

Kriticar

pre 14 godina

G. Kusner zaista poznaje nase lude novinare, koji od nicega prave senzaciju. Ali ova Kusnerova izjava nije bas bila politicka. Zna covek kako postupati sa balkancima. Pitam se dali bi nekom francuskom novinaru ovako odgovorio?

los prevod

pre 14 godina

Eno na RTSu ceo snimak. Ne branim lika, jer je ocigledno rec o birokrati koji ne zna gde se nalazi. Problem je ipak u prevodjenju i postavljanju pitanja. Ako znate i francuski i srpski videcete da on ne kapira o cemu ga ovaj pita. Zuta kuca je fraza koja je nama poznata, ali nije poznata nekom francuskom birokrati, zato je trebao postaviti pitanje na drugi nacin, odnosno prevodilac da ne prevede bukvalno. To ga ipak ne opravdava od slanja novinara na lecenje. Eto toliko.

Miloš

pre 14 godina

Baš hmmmmmmm.... Za neupućene, evo kako su haški istražitelji uspeli "detaljno" da ispitaju ove navode: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8531289.stm

Hilmi London

pre 14 godina

Dobro je to sto komentarisemo, jer se kroz komentare saznaju mnoge stvari, ali Ja ipak mislim de ce komentar GLASA AMERIKE, i eventualno reagovanje te redakcije biti daleko profesionalnije, jer ce oni sigurno prvo detaljno analizirali intervju u celini i dati njihov sud. Ovo ne znaci da sam Ja protiv komentara samo koliko smo realni???????

Miloš

pre 14 godina

Možda je on doktor i lekar i možda je to uvreda za njega i svakog doktora, ali samo se jedno pitam kakva je uvreda za sve one koji su izgubili svoje najbliže na Kosovu?! Istina o "Žutoj kući" - Ključ Kosova

Nevena

pre 14 godina

Novinar koji pita visokog funkcionera da li je umesan u pljacku, kradju organa i ubistva.
To moze u Srbiji, u ostalim zemljama su novinari koji to pitaju - ludi.

Djuka

pre 14 godina

Kao doktor bi morao da zna da se organi za transplantaciju vade iz zivih ljudi, a ne sa leseva. Takodje bi morao da zna da to i rade samo doktori, a ne stolari, niti sverceri narkotika.
Njegova reakcija ocigledno ukazuje da se pravi lud i sakriva iza Rade, koju niko nije pomenuo.
Iako to do sada nisam, sada zaista verujem da on i jeste bio umesan u te prljave rabote.

Savo Jakšić

pre 14 godina

Bernard Kusner kontinuirano vređa naš narod, a pritom i vrapci na grani znaju koja je bila njegova stvarna uloga na Kosovu. Žalosno je samo to da takva zemlja kakva je Francuska nema boljeg reprezentanta.
Je dirai seulement Kouchner est une honte pour les Français

Bubreg

pre 14 godina

Kradje organa nije nesto strano bilo u ex-Yu... Budite sigurni da ukratko posle prvih presadjivanja organa u Jugoslaviji, pocelo je i sa kradjom. Od svakog umrlog ili poginulog vojnika, od kojeg je to bilo moguce prvo su vadjeni organi koji su se mogli upotrebiti za presadjivanje (bez predhodne suglasnosti pokojnog ili porodice) a onda u blindiranim kovcezima ostaci su poslati kuci porodicama uz napomenu da se ti kovcezi ne smeju otvarati a cesto i sahrane su bile uz prisustva oficira.

bata

pre 14 godina

Da nije umešan do grla u "žutu kuću" reagovao bi normalno, kako bi i svako reagovao kad vas pita o nečemu nepoznatom. Kad znate o čemu vas pita, onda se reaguje upravo kako je reagovao bk! Providno! Stvarno, da li Francuska stvarno nema boljeg lika za ministra? Posle svega se bk mora proglasiti kao "persona non grata" u Srbiji!

hmmmm

pre 14 godina

Kusnerov odgovor je sasvim OK.

To sto neki u Srbiji ne zele da shvate da je Haski sud detaljno proverio ovo pitanje ne jednom, nego dvaput u Albaniji, i da od toga nema nista, to je njihov problem.

Ovo pitanje (koje nije vise ni pitanje) je jedino tema u Srbiji i to od propagande "Speciajalnog Suda", koji dvaput mesecno (i to redovno, bez promasaja) izdaje neka nebulozna saopstenja o ovome, bez ijednog jedinog novog ili starog dokaza. Jedini njihov dokaz je to sto Albanija ne zeli jos jedno istrazivanje (posle dva istrazivanja). I to ustvari nije ni dokaz.

Srpski operativci su cak uhapseni na Kosovu pokusavajuci da plate ljude za lazna svedocenja.

Da li vi stvarni mislite da MZ ne zna za ovu propagandu Specijalnog Suda !!?? Ili mozda verujete u bajke, i to one koje traju vec dve godine :)

Kriticar

pre 14 godina

G. Kusner zaista poznaje nase lude novinare, koji od nicega prave senzaciju. Ali ova Kusnerova izjava nije bas bila politicka. Zna covek kako postupati sa balkancima. Pitam se dali bi nekom francuskom novinaru ovako odgovorio?

bezimena

pre 14 godina

Pitanje uopšte nije postavljeno ovako kako je ovde navedeno već je Kušner pitan šta misli o tome što ga "neki" optužuju da je UČESTVOVAO U TRGOVINI ORGANIMA! Na takvo "pitanje" većina bi odgovorila ISTO!

Milorad

pre 14 godina

Za novinara glasa Amerike g. Nikolica vazi; nisam ja Vekaric niti Jeremic pa da mi ti postavljas pitanja koja su vec unapred napisana i predata nekim novinarima za citanje, nego sam ja Ministar spoljnih poslova Republike Francuske.

los prevod

pre 14 godina

Eno na RTSu ceo snimak. Ne branim lika, jer je ocigledno rec o birokrati koji ne zna gde se nalazi. Problem je ipak u prevodjenju i postavljanju pitanja. Ako znate i francuski i srpski videcete da on ne kapira o cemu ga ovaj pita. Zuta kuca je fraza koja je nama poznata, ali nije poznata nekom francuskom birokrati, zato je trebao postaviti pitanje na drugi nacin, odnosno prevodilac da ne prevede bukvalno. To ga ipak ne opravdava od slanja novinara na lecenje. Eto toliko.

Julius

pre 14 godina

Zar niko u Beogradu nije imao petlju da mu postavi pitanje o "zutoj kuci", nego su nasli da to postavljaju na nekom selu na Kosovu?
E pa na glupo pitanje, nije se moglo ocekivati diplomatski odgovor, nego takav kakav je temperamentni Kushner odgovorio. Zar ste ocekivali, posle onog ljubljenja sa Tacijem i ostalima, da ce dati kakav za Srbiju povoljan odgovor.
On je mnoge druge jos teze reci za Srbiju izgovarao u Skupstini Kosova. Vredjanje jednog novinara nije nista u odnosu na ono sto je rekao o nezavisnosti Kosova i o odnosima sa Srbijom kao susedom.
Neki ovde sada u Kushnera nalaze nove dokaze o postojanju slucaja "zute kuce"!
Opametite se gospodo, jer je gospodin Kushner jedan od najuglednijih i autoritativnih ministara spoljnih poslova u EU.

Nevena

pre 14 godina

Novinar koji pita visokog funkcionera da li je umesan u pljacku, kradju organa i ubistva.
To moze u Srbiji, u ostalim zemljama su novinari koji to pitaju - ludi.

Sergio

pre 14 godina

Molio bih nadlezne u Srbiji ili francusku ambasadu u Beogradu da NIKADA vise ali NIKADA ne organizuju posetu ovog lika Srbiji. Nikada! Nakon ove Kusnerove posete, nakon njegovih izjava, nakon ljubljenja sa Tacijem i Haradinajem , nakon onog licemernog izliva "prijateljstva" prema Srbiji i nakon ucene koju je postavio Srbiji - meni licno a i mnogim drugim gradjanima Srbije su se smucili i EU i "evropske vrednosti" i clanstvo u EU.

Hilmi London

pre 14 godina

Dobro je to sto komentarisemo, jer se kroz komentare saznaju mnoge stvari, ali Ja ipak mislim de ce komentar GLASA AMERIKE, i eventualno reagovanje te redakcije biti daleko profesionalnije, jer ce oni sigurno prvo detaljno analizirali intervju u celini i dati njihov sud. Ovo ne znaci da sam Ja protiv komentara samo koliko smo realni???????

sansat

pre 14 godina

Bravo za gospodina Nicica i velika podrska.Kusnera treba goniti i kazniti za strasnu uvredu koju je uputio novinaru. Da vidimo da li ce i novine za koje radi gospodin Nicic odreagovati na ovu strasnu uvredu. Ocigledno je da Kusneru nije mirna savest a od sada bi trebala da ga stalno progoni. Jos jednom bravo gospodine Nicicu.

Francusko istancano pecivo

pre 14 godina

Vrlo civilizovano i evropski, onako kako treba...naravno i nadmeno, bahato, arogantno, ali to je od pomenutog gospodina, sto bi rekli Francuzi deja vu, vec vidjeno

vera

pre 14 godina

Nije samo novinar ludak nego smo svi mi ludaci kada dozvoljavamo da nasa vladajuca garnitura primi ovog diplomatu koji nam je naneo mnogo bola uz sve pocasti. Dokle jos da trpimo udarce i ponizenja zar nam nije malo a koliko puta smo se vec izvinuli i kome treba i kome ne treba.

soulfood

pre 14 godina

Moze li neka institucija da smeni ovu Radu Trajkovic. Razumem Kusnera, on je veliki prijatelj Srba, ali da slusamo razumevanje Rade Trajkovic...

Bojan

pre 14 godina

Gospdine Kusner i gospodjo Trajkovic, treba da vas je stid.Greh je smejati se i ovako reagovati na jedan od najtezih zlocina kao sto je trgovina ljudskim organima. A mislio sam da ste bar ljudi. Pogresio sam.

muka mi je licemera

pre 14 godina

Kusner je jedna naduvana velicina i licemer koji nije trebao ni da se pusta u Srbiju zbog onoga sto uradio na Kosovu. U Beogradu su nasi novinari jako pazili sta ce da ga pitaju. Niko ga nije pitao kada ce vec da ispuni obecanje da ce pronaci albanske zlocince koji su ubili 14 Srba u Starom Gracku. Niko ga nije pitao da li se mozda oseca odgovornim sto je za vreme njegovog mandata na Kosovu izvrseno sisteamtsko i organizovano etnicko ciscenenje Srba ili da ga pitaju sta je on licno uradio da to spreci. Niko ga nije pitao da li ga je sramota sto se druzi sa raznim haradinajima i ostalim albanskim "oslobodiocima". Niko ga nije pitao sta ima on da intervenise da se oslobadjaju albanski zlocinci koji su uhapseni po srpskoj poternici i niko ga nije pitao sta ima on da trazi na grobu Zorana Djindjica. Niti ga je iko pitao za biznise koje razvija na Kosovu. Postavljali su mu pitanja na koje je mogao da izrecituje svoje suplje i licemerne price o "prijateljstvu" sa Srbijom i o buducem "prijateljstvu" izmedju "drzave kosova" i Srbije i ostale gluposti. Jako se pazilo u Beogradu da se nas "prijatelj" Kusner ne naljuti. Sram da bude i nase novinare i nas koji zarad neke maglovite buducnosti u EU gde cemo biti clanica III klase pristajemo da nas ponizava i ucenjuje svaka susa. Medjutim, kada bi sumirali efekat ove Kusnerove posete mogli bi vrlo lako da zakljucimo da su Kusnerova poseta kao i njegove izjave jos vise ogadila EU u Srbiji. Cisto sumnjam da iko od gradjana Srbije nakon posete Kusnera dobio neku jaku zelju da sto pre udje u EU.

Sramotno

pre 14 godina

Шта рећи? Шокантна изјава једног апаратчика и лошег и прљавог човека који је целог живота тежио освајању власти (по сваку цену). Погледајте његов легат у Руанди и Африци, а да и не помињемо његово заговарање "хуманитарног" бомбардовања Србије. Оно што је још шокантније је његова посета гробу Зорана Ђинђића (погледајте слике на Б92). Одакле му морално право да на тај начин подрива крхке темеље српског друштва. Уз све ово, не треба заборавити да све што је изјавио, није изјавио као појединац, већ као представник Француске. После свега (ово је само кап у препуњеној чаши) на споменик "захвалности" Француској на Калемегдану треба поставити црни флор.

Goran

pre 14 godina

Steta sta je Francuska i Evropa dozvolila. Jedan propali "lekar bez granica"...."politicar par exelance"....haha...zaista smesno...ali bas smesno da Kusner bilo koga nazove "ludakom"

Kursula

pre 14 godina

Ovo nije uvreda upucena novinaru, vec samar u lice celom srpskom narodu.
Sramota da nama nekada draga i prijateljska zemlja ima ovakve likove na kljucnim funkcijama u drzavi.
Mislim da drzavni organi moraju da reaguju na ovakav ispad, a prvenstveno tu mislim na predsednika drzave, koji bi trebao da se povodom ovakve grube uvrede obrati naciji.

Jelena

pre 14 godina

NE verujem da je B. Kusner ucestvovao u trgovini organima, ali necinjenje na sprecavanju onda i negiranje, tj. necinjenje ponovo sada, daje moralno pravo i porodicama i novinarima da postave pitanje odgovornosti B. Kusnera.
Da li to B.K. misli da je nedodirljiv?

Dejan S.

pre 14 godina

Očigledno je novinar Ničić pogodio Kušnera u najtanji živac, što mnogo govori o...profesionalnoj etici Dr Kušnera, a možda ne samo o tome?

milentije

pre 14 godina

Carla Del Ponte pokrenula je pitanje trgovine organa, a na osnovu odredjenih izvestaja sa terena...
Dakle i na nju se odnosi ono "ludjak"..??? Bice da je njega nesto jako strecnulo...vreme radi za nas.
Nikada ne treba odustati od kompletne, strucne i neutralne istrage.Rusi bi , npr., to mogli dobro i temeljito da obrade...
Sve vise detalja isplivava o ovom secesionistickom ratu u bivsoj Yu.
Bice tu jos posla za medjunarodne sudove , klupko se polako pocinje odmotavati

Mashinovodja

pre 14 godina

Laki je baš nervozan! I baš bezobrazan! Kažu da se češe samo onaj koga svrbi.
Zar nije mogao da jednostavno odgovori "ne znam ništa o tome, imate li drugo pitanje?"
Iako je lekar po struci, niko mu nije tražio da postavlja dijagnoze da li je neko lud i/ili bolestan. A baš bi se lepo proveo kad bi na za njega neprijatno pitanje pitanje novinara nekog jačeg francuskog medija odgovorio "vi ste ludi i bolesni". Novinari bi ga tako dokačili da mu ne bi pomogao ni vagon pepela i đubreta kojim bi morao da se posle javno posipa. Ali ovde, kad nije među finim i kulturnim Francuzima, nego među divljim i sirovim Balkancima - može mu se...

Minja

pre 14 godina

Pa,i Fejt je rekao(obilno se preznojavajuci) za RTS (mislim prosle nedelje) da je albansko drustvo tajnovito i da je tesko doci do dokaza.
Ne smeju oni da se zameraju Albancima jer se plase teroristickih napada. Jedino im ostaje da se izdiru na novinare.
Nije nama to neka uteha, ali bi trebalo barem uloziti negde neki protest i objaviti o ovome gde god se moze u svetu.

srdjan

pre 14 godina

Jeste bezobrazluk nazvati novinara ludakom, posebno kada si u obavezi da kao diplomata koristis neki sasvim drugaciji recnik.
Vece licemerje i nadmenost se, medjutim, vide u njegovom nastupu u Beogradu gde je naprosto bio ljut na Srbiju sto vodi diplomatsku ofanzivu za nepriznavanje Kosova dok u isto vreme Francuska, USA i njima slicni svetski mocnici bukvalno zavrcu ruku malim i slabasnim zemljama (CG, Hrvatska, Bugarska, itd itd) da slede njihovu suludu i nepromisljenu poltiku po svaku cenu.
Eto, tu je trebalo reagovati i reci coveku da nije posteno da udjemo u ring ako su nam obe ruke i noge vezane. Osim toga, ako je njihova argumentacija toliko jaka i ubedljiva cemu onda tolika nervoza i ljute pretnje...???!!!
Vracamo se opet na onu sustinsku stvar a to je da je mnogo bitnije da Srbija ispuni uslove za prijem u EU a da je na kraju ne prime nego da ne ispuni uslove pa da udje na neka "mala" vrata.
Kada budemo demokratska zemlja i po svim kriterijumima EU, bicemo im sigurno dostojan sagovornik po svim pitanjima i nece biti razloga da se dodatno ponizavamo. Ispunjenje tih uslova nije samo obican zadatak vec i ispit zrelosti da li Srbija zeli ili ne da zivi po odredjenim civilizacijskim standardima danasnjice.
A to sto je Kusner nevaspitan slaba nam je uteha jer moramo da gledamo svoja posla.

Jacques

pre 14 godina

Ocigledno da je to jako osjetljiva tema za ovog gospodina. Ovo je tek sada postalo sumnjivo ? Zasto ovakva reakcija ? Hmmm - da se gospodin ne boji istine zbog neke povezanosti sa Zutom Kucom - ko zna ko je sve upleten u ovu trgovinu organima. Nadam se samo da istragu nece moci onemoguciti korumpirani politicari EU.

milos

pre 14 godina

Dobro je sto su Kusneru popustili zivci i sto smo dobili pravi sliku o njemu i politici za koju se zalaze. Evroskeptici nisu manje demokrate od pristalica ulaska u EU, samo znaju koju meru ponizenja i ucenjivanja taj ulazak podrazumeva. Da ne govorimo o nastavku pljacke Srbije. Dalje, niko u Srbiji ne zna sta se u Francuskoj pise o Kusneru i njegovoj ulozi u Africi, a posebno u Ruandi. Neka nasi novinari malo procitaju knjigu novinara PIERRE PEAN-a koja se zove LE MONDE SELON K. n
Neka je objave kao feljton. Bilo bi posteno, jer ovakav covek ne moze biti partner za bilo kakve pregovore i razgovore. I tacka. Dosta je bilo.

Aleksandar

pre 14 godina

Ne sme covek vise ni da pita nesto. Pitanje nije bilo drsko, ali njegov odgovor jeste. Ajde da ga vidimo da ovako nesto kaze u Francuskoj nekome. Ne bi vise bio na vidiku.

Filip

pre 14 godina

Sasvim je jasno da ga se nehotice pocesalo tamo gde ga svrbi. Lekar bez granica bezobrazluka. Stvarno mislim da ne treba da zurimo na tom "evropskom putu".

Igor_KM

pre 14 godina

Pitanje je bilo direktno i nije doslo do nikakve zabune Kusner je znao na sta misli novinar i zato nije upitao novinara na sta mislite vec je poceo da ga vredja i naziva ludakom!

sasa jokic

pre 14 godina

Po veoma neprirodnoj reakciji, rekao bih da tu ima nesto sto ga "svrbi!". Ubacivanje Rade Trajkovic u kontekst, iako novinar nju nije pomenuo, sa gledista psihologije...vrlo neobicno ponasanje, da ne kazem providno. Jos ako znamo da je treniran za odnose sa javnoscu, moze se slobodno reci da mu savest po ovom pitanju nije cista!

Boske

pre 14 godina

Za nekoga ko o toj temi ne zna nista, reakcija je sumnjivo pretjerana. "Vrsni" diplomata je ocigledno bio zateknut pitanjem i reagovao je tako panicno neumjereno, kao da je upravo uhvacen sa prtljaznikom punim jos krvavih kontejnera za transportovanje organa za presadjivanje.

Svakako jedan od najnesretnijih javnih nastupa u njegovoj dugoj i ne bezuslovno svijetloj diplomatskoj karijeri.

r2d3

pre 14 godina

Kad smo mogli da placamo svi zajedno onu gajbu u Parizu 7000 era, mozemo, iako je novinar VOA, da platimo i da se g. Nicic pojavi pri svakom javnom nastupu B.K. i ponovi mu isto pitanje, pa nek se smeje, da vidimo dokle ce.

poslednji mohikanac

pre 14 godina

Diplomatijo vasa, kuda ovo ide ? Pocinjeni zlocini se, cak sa neba vide.
(Ima l’ medj’ vama onih sto se stide !? )

Ako su vam ruke ogrezle u krvi, ne kudite novinare, koji vide prvi.

Osudite zlocine kada ste na tronu,
Radilo se o Arbenu, Ziki, ili Bris Tatonu.

Razumem imenovanog diplomatu, jer su dunje zute, a ne kuce (mozda je “Zuta Kuca” u vreme njegovog administriranja Kosovom imala drugu boju)… Ali bilo bi dobro da zna da i jedno i drugo moze da bude kost u grlu.

Ne mogu ni da zamislim, koliko su porodice nestalih frustrirane danasnjom izjavom “diplomate”.

Potpuna podrska novinaru Glasa Amerike na hrabrosti !!!!

Nesha

pre 14 godina

I Berluskoni bi mu pozavideo.
Dok u USA sve kultivisaniji politicari opstaju kod nas u Evropi sve gore. A do pre neku godinu je bilo drugacije.

Cera

pre 14 godina

Da sam na mestu nekih novinara samo bih mu hladnokrvno ponovio isto pitanje. Pa nije gosn Kušner od juče na Kosovu da nikad nije čuo za tako nešto pa da proglašava novinara ubicom propalicom i bolesnikom za kliniku... ajte molim vas.

Dim i vatra

pre 14 godina

Pitanje je bilo u kontekstu Kušnerove pozicije specijalnog predstavnika UN i šefa UNMIK-a od 15. jula 1999. do 21. januara 2001. Negiranje bilo kakvih saznanja sa Kušnerove strane jeste potuno očekivano, ali naprasno-furiozna reakcija na ovo novinarsko pitanje jeste svakako preterana (i indikativna).

Aleksandra

pre 14 godina

Kako god da je bilo postavljeno pitanje, g.Kusner nije smeo tako da odgovori. Ovo samo govori o njegovim ljudskim kvalitetima. Nazalost je onda i jako tesko imati poverenja u njega kao politicara.
Njegovo misljenje o zutoj kuci ne vredi nista.

marko

pre 14 godina

Ma da li je moguce da se Kusner tako iznervirao. Pa postojanje zute kuce je apsolutno izvesno, B92 koju optuzuju za to da je prozapadni medij itd je napravila odlicnu emisiju o zutoj kuci. Naravno da nikad nece biti dozvoljeno u svetu objavljivanje potpune istine o tim dogadjajima jer bi to moglo baciti potpuno drugacije svetlo na kosovska dogadjanja. A i Rada Trajkovic se slaze da je to uvredljivo za nekog ko je doktor. Cudno! Pa ko bi to mogao vaditi organe, automehanicar sigurno ne, vec vrhunski lekar. Novinar je samo pitao Kusnera da prokomentarise, nije rekao da je on to radio. A ja kazem da on sigurno o zutoj kuci zna puno vise od svih nas.

Marko R.

pre 14 godina

Znaci dragi moji demokratski gradjani pazite sta mislite, jer ako previse zapitkujete moze da vam se desi da propadnete i postanete ubice.
Auuu!! Pa sta covek ima da mlati o slobodi govora kad ne sme ni da misli tek tako sta hoce!

zivorad

pre 14 godina

A gde je država Srbija u ovom slučaju, da se oglasi bar malim protestom i da zaštiti integritet ozbiljne istrage tgovine organinma njenih građana.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Kusner nije lekar. On je politicar koji je bio na celu administracije pod cijem okriljem su se desavala mnoga zlodela.

Pitanje je na mestu, Kusnerova nervozna reakcija nije.

Da postoji pravda Kusner bi odgovarao na pitanja tuzilastva a ne novinara.

Miloš

pre 14 godina

Možda je on doktor i lekar i možda je to uvreda za njega i svakog doktora, ali samo se jedno pitam kakva je uvreda za sve one koji su izgubili svoje najbliže na Kosovu?! Istina o "Žutoj kući" - Ključ Kosova

gavra

pre 14 godina

Konacno da ovaj covek pokaze svoje pravo lice! Kakva je ovo nekultura! Da li je ili nije ucestvovao u trgovini organima dokazace nadlezni organi, ali u svakom slucaju Kusner je ispao gubitnik u ovoj aferi. A moram da priznam i da se pomalo stidim svog porekla kad u komentarima vidim da ima Srba koji ga brane, iako ga osudjuju sve relevantne institucije... Toga ima samo kod nas!

Bubreg

pre 14 godina

Kradje organa nije nesto strano bilo u ex-Yu... Budite sigurni da ukratko posle prvih presadjivanja organa u Jugoslaviji, pocelo je i sa kradjom. Od svakog umrlog ili poginulog vojnika, od kojeg je to bilo moguce prvo su vadjeni organi koji su se mogli upotrebiti za presadjivanje (bez predhodne suglasnosti pokojnog ili porodice) a onda u blindiranim kovcezima ostaci su poslati kuci porodicama uz napomenu da se ti kovcezi ne smeju otvarati a cesto i sahrane su bile uz prisustva oficira.

zapadnjak

pre 14 godina

Posto zapadni mediji nece o ovome ni progovoriti, traba staviti video na Youtube! Jer koja ce to novinarska "imena" stati u odbranu jednog Srbina?

nikola

pre 14 godina

Pa ovako mi deluje kao neko ko je direktno umesan u trgovinu organima. Kad neko ovako odreaguje na neko pitanje, on uvecini slucajeva laze! Smeh i uvreda (kroz neku vrstu sale) su klasican primer da neko prikriva istinu.

Miloš

pre 14 godina

Baš hmmmmmmm.... Za neupućene, evo kako su haški istražitelji uspeli "detaljno" da ispitaju ove navode: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8531289.stm

Tamara

pre 14 godina

Pravi "šaner", kakvih smo se u posljednje vrijeme dosta nagledali na političkoj sceni. Najprije je pokušao novinarevo pitanje pretvoriti u nešto što on nije ni rekao, odglumiti u stilu žandarma Luj de Fina ("ja i Rada da smo zamjenjivali organe?"), a zatim je ipak "pukao", nije uspio odglumiti ulogu komičara do kraja. Itekako ga se ovo pitanje izgleda tiče.

istorijsko_prijateljstvo

pre 14 godina

Zaista, jako nepristojna i ruzna reakcija gospodina Kusnera. S obzirom da se bavi politikom, treba da racuna na to da ce nekad biti i (za njega) neprijatnih pitanja. Licemeran smeh, neodmerena i histericna reakcija, vredjanje novinara...jako ruzna slika fransuckog ministra inostranih poslova. Nasi ministri su za ovo male mace.

Savo Jakšić

pre 14 godina

Bernard Kusner kontinuirano vređa naš narod, a pritom i vrapci na grani znaju koja je bila njegova stvarna uloga na Kosovu. Žalosno je samo to da takva zemlja kakva je Francuska nema boljeg reprezentanta.
Je dirai seulement Kouchner est une honte pour les Français

Djuka

pre 14 godina

Kao doktor bi morao da zna da se organi za transplantaciju vade iz zivih ljudi, a ne sa leseva. Takodje bi morao da zna da to i rade samo doktori, a ne stolari, niti sverceri narkotika.
Njegova reakcija ocigledno ukazuje da se pravi lud i sakriva iza Rade, koju niko nije pomenuo.
Iako to do sada nisam, sada zaista verujem da on i jeste bio umesan u te prljave rabote.

bata

pre 14 godina

Da nije umešan do grla u "žutu kuću" reagovao bi normalno, kako bi i svako reagovao kad vas pita o nečemu nepoznatom. Kad znate o čemu vas pita, onda se reaguje upravo kako je reagovao bk! Providno! Stvarno, da li Francuska stvarno nema boljeg lika za ministra? Posle svega se bk mora proglasiti kao "persona non grata" u Srbiji!