Subota, 27.02.2010.

00:23

Manja plata zbog neplaćenih računa

Sem plenidbe lične imovine dužnika za komunalne usluge trebalo bi da bude uvedena još jedna sudska mera, umanjenje plate za 30 odsto zbog neplaćenih računa.

Izvor: Politika

Manja plata zbog neplaæenih raèuna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

posten ili glup

pre 14 godina

U redu je da platis ono sto si trosio a ako ne da se preko suda davalac usluga naplati ali je u redu i da se gradjanin brzo naplati od drzave ili od nesavesnog poslodavca. Od cega da plati ako nema primanja? Plate su takve da ne moze da se stavi na stranu. Od mene su se vrlo brzo naplacivali Telekom, El.distribucija i ostali a bivsi poslodavac mi vec 3 godine duguje plate i pored resenja o izvrsenju. On radi i dalje, niko mu nista ne moze.
Sada imam svoju firmicu sa radnicima kojima redovno placam doprinose i plate. Mene inspekcija redovno kontrolise. Nikog ne podmicujem, redovno sve placam a oni malo-malo pa zakucaju.

beo

pre 14 godina

Naplata se i ranije mogla naplatiti iz prodaje pokretne i nepokretne imovine i uzimanjem cak 2/3 plate , jer sam negde ranije citao da sudija moze zbog duga, alimentacije da vam uzme cak 2/3 licnog dohotka.

Milos

pre 14 godina

Daljinsko grejanje je nametnuto, niko me nije pitao da li zelim daljinsko grejanje? Zasto placati 900e godisnje za daljinsko kada zimi na struju mogu da se grejem za 100e mesecno?
Neka uvedu mogucnost dobrovoljnog skidanja sa sistema daljinskog grejanja!

radnik

pre 14 godina

Zbog toga je drzava brzinom svetlosti usvojila zakon da i privatnici mogu da uteruju dugove, a ne samo drzavni sluzbenici a drzava nije tako agilna da stvori privredne uslove da svi budemo zaposleni i da imamo primanja kojima bi moglli da poplacama sve racune, a onda ove teme ne bi ni bilo.

matori

pre 14 godina

..."Deo korisnika usluga smatra da bi bilo bolje da računi za grejanje budu odvojeni od ostalih. U Skupštini grada ističu da su šanse za parcijalnu naplatu gotovo nikakve.

"Ne želimo da rušimo sistem objedinjene naplate. Kada bismo imali samostalne račune, morali bismo da osposobimo i posebne službe naplate koje bi obračunavale račune“, dodaju u "Elektranama"...

Sistem objedinjene naplate je vrlo raširen, pod izgovorom racionalnijeg organizovanja službe koja to obavlja. Ali je u isto vreme i nezakonit, što se nigde ne spominje.
Objedinjena naplata u stvari predstavlja formu vezane trgovine (ako kupiš jedno, moraš da kupiš i drugo), što je zakonom zabranjeno!
Kupac je onemogućen da koristi svoje pravo reklamacije (i ne-plaćanja) usluge kojom nije zadovoljan, ili koju ne koristi u obimu koji mu se naplaćuje.
Nije istina da se mora neka nova služba osposobljavati, jer je potrebno samo da se račun za svaku uslugu posebno štampa - i gotova stvar! Ja ću da platim ono što smatram da moram, da mogu ili što procenjujem ispravnim, a drugo neću. Naplatna služba će tačno znati koju uslugu građani ne plaćaju i iz kojih razloga.
Sve drugo je obično zamajavanje.

Bože nas sačuvaj

pre 14 godina

Moja porodica je jedna od onih koja redovno plaća sve račune. Kako, to samo mi znamo i stiskamo se sve više prema guberu kako god umemo.
Ali, ovo što se sada priprema je mnogo opasnije nego što izgleda.
Prvo se donosi zakon koji će mnogima odrešiti ruke, zatim će se još više i brže dizati cene a na kraju dok se svi okrenemo bićemo u dužničkom ropstvu i eto ti novog robovlasništva. Iz socijalizma, preko sirovog kapitalizma pravo u robovlasništvo!
Ali to je i cilj elite, zar ne?

Ekonomista

pre 14 godina

Ovakve ocajnicke ideje moze imati samo drzava koja je pred bankrotom.
Troskovi stana u Beogradu su sa strujom grejanjem i infostanom puno veci nego u sred Ciriha gde je prosecna plata 4000 Chf.
Drzava koja prezivljava od skupljenog haraca od svojih gradjana nema sta da trazi u vrlo bliskoj buducnosti.
Izgleda da sve stize na naplatu jako brzo.

Dragan Petrovic

pre 14 godina

...sa zadovoljstvom izmirujem obaveze, ali samo kada dobijem platu. Za redovno plaćanje potrebna je ne samo redovna, već i dobra plata...ovo je ipak Beograd, pa se ne može očekivati da mi rodbina sa sela pomaže, jer na selu većina nema nikoga....znači sve što treba, mora da se kupi, a za to je potrebna -P L A T A-...redovna a jaka i sve će biti u redu i plaćeno...na kraju krajeva Beograd je najjače glasačko telo pa se i to traba uzeti u obzir.

Navijac

pre 14 godina

Drzava se uplasile jedne drekacice i belog debeljka, a onaj drugi je sprecio ekipe jer je seo NA STOLICU i nije dao radnicima da rade. Pa bre da neko od nas sedne na saht da brani izvrsiteljima, milicija bi mu bubrege razbila a na snimku se culo kada je ona dreknula kako ovi razbijaju ?!!MERMER??!!! oni vicu u pravu ste izvinite?!?!!!


Takvi likovi nemaju ZVANICNE PLATE a lepo zive na Dedinju. Drzava kad hoce ona hoce, isporuci Milosevica, 3 dana da rusi Silerovu, ili kad nece, da smanji broj zaposlenih....je l' ih neko pitao za to?

View

pre 14 godina

Infostan je vrlo zanimljiva i svestrana firma: oni naplaćuju, tuže, prete, presuđuju, naplaćuju kamate. Pre mesec dana dobila sam zaradu za avgust 2009. godine i niko mi nije isplatio bilo kakvu kamatu na kašnjenje. Ja Infostanu – jesam. Pravna država Srbija (!?)

Postoje mehanizmi da Infostan kazni one koji novca imaju, ali svoje obaveze ne izmiruju. Ukoliko se dozvoli uvođenje 'zabrane na lični dohodak', to će pogoditi i ljude sa zaradom od 20 – 30 hiljada. To će biti atak na ljudski život. Jer, u tom slučaju, Infostan i ostali će svoje cene dizati u nebo, te nam vrlo lako račun Infostana može premašiti lični dohodak. Ovde se radi o tome da što mi manje imamo, oni će više da stežu, jer mi prosto nemamo dovoljno za njih i njihove bahanalije.

Već sam pisala na ovom site-u: postoji nešto što se zove NEOPHODNA SREDSTVA ZA ŽIVOT. Postoji Povelja UN.

Sve u svemu, s obzirom na aktuelnu ekonomsku situaciju i s obzirom na to kako vlasti vode ovu zemlju i kako tretiraju lopove u sopstvenim redovima – OVO JE ZA STRAZBUR.

justice

pre 14 godina

Nisam u sudstvu, ne branim nikoga niti bilo koga napadam, samo pokusavam logicno da razmisljam,
Mera izvrsenja zabrane isplate dela plate skoro oduvek postoji u izvrsnom postupku. Pitanje je zasto uopste podnose predlog za izvrsenje popisom, procenom i prodajom pokretnih stvari kada se zna da se ta mera, iz objektivnih razloga, najteze sprovodi.
Odgovor je zato sto je podnosiocu predloga najlakse da napise takav predlog i ne mora da se muci da saznaje gde duznik radi. Ovako napise predlog za koji zna da nece moci brzo ili uopste da se izvrsi a kada ga pitaju (ako ga pitaju) sta je sa naplatom on naravno odgovornost prebaci na sud.
E pa nista nije samo crno ni samo belo.
Da je pravog istrazivackog novinarstva, sada bi trebalo utvrditi koliko su uopste predloga za izvrsenje podneli i koliko je predloga za zabranu isplate dela plate a koliko popisom procenom i prodajom pokretnih stvari i jos neke cinjenice pa tek onda prozivati one koji su stvarno odgovorni.
A narocito one koji su dozvolili da dugovi postanu tako veliki.
Ali ovo je zemlja Srbija...

Miroslav

pre 14 godina

Ovo je jednostavno strašno što se tiče "SREDNJEG I SIROMAŠNOG STALEŽA KOJI ODAVNO VIŠE NE POSTOJI". Samo pojedinci koji ne plaćaju grejanje su u praksi cepidlake, štekare i tsl. Na konto nas običnih građana ono žive ekstra. Vreme je da se vlast i pravosuđe promeni, To vreme je davno prošlo još pre pokojnog Slobe Miloševića. Žao mi je što živim u ovom vremenu i u ovoj državi. Što se nisam bar rodio za vreme turaka, verujem da bi mi bilo bolje.

mika alas

pre 14 godina

a sto nam ne kazete ime i prezime tog iz vile ravijojle? interesantno je koliko dugo je uspevao da ne plati grejanje, ne dopusta iskljucenje, a uz sve to nema ime i prezime?!?

mujcinovic salih

pre 14 godina

Dobra ideja, stvarno dobra. Odbijati im od plate infostan i struju, Ali, mislim da je glavni problem u celoj prici neredovno isplacivanje istih. Pogotovo kada su privatnici u pitanju. Drzava bi na taj nacin najvise pomogla zaposlenima da im plata postane redovna. Mislim da je to glavni problem u celoj prici. Plus male zarade koje inace postene ljude stavljaju u situaciju ili kirija ili hrana.

Krkobabic

pre 14 godina

Sve je to lepo, ali sta kad muz i zena ostanu bez posla. Redovno placaju decenijama, a onda za 5.000 dinara stigne opomena pred plenidbu. S druge strane milionski duznici. Sta ce Infostanu moj stari televizor, kad platu ne primam. Da mi oduzmu stan za 5.000 dinara. Neka vlast malo razmisli sta radi.

Nenad

pre 14 godina

Oni koji ne plaćaju račune svakako imaju zvanično prijavljen neki minimalac kao platu - dobićete vi od njih par hiljada dinara mesečno dok duguju milione.

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

UOPSTE NE BRINEM...! Neki PRAVI siromasak, sa platom od 20 hiljki, sa zenom i dvoje ili vise dece ce biti ISKLJUCEN jer nema NABILDOVANE BARABE da ga brane! A ti isti koji "brane" svoje iskljucenje..neka dodju na"truli Zapad"...pa neka to isto rade. O'MA 7-10 godina robije! A kako ce ta vlast nekome uzeti 30% kad mu je takozvana plata....manja od dugovanja??? SRAMOTA STA RADE NARODU, OBICNOM!!!!

smesko

pre 14 godina

Ovakva neefikasnost sudstva i naplate je ispod svakog poimanja. Aman, povedite ako treba i 2, 3 patrole policije sa sobom i iskljucujte sve redom koji ne placaju!
Pa zar smo mi koji placamo magarci?! Zaista treba da se odlucimo da ni mi vise ne placamo dok ne naplatite sva svoja potrazivanja! Ovo vazi za sve komunalne troskove!

Mirko

pre 14 godina

Ovo bi sve bilo u redu kada bi država svoja dugovanja izmirivala na vreme. Svima je poznata činjenica na koji način država vraća staru deviznu štrfnju ili dugovanja koje su napravile Dafiment, Jugoskandik i ostale SPS banke. Ili recimo predlog koji je skoro izneo Slobodan Homen na koji način će država vraćati dug nastao komunističkom nacionalizacijom je takođe skandalozan. Pa valjda su se građani ugledali na svoju zemlju po pitanju plaćanja dugova, što kasnije i na što više rata. Živeli

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

UOPSTE NE BRINEM...! Neki PRAVI siromasak, sa platom od 20 hiljki, sa zenom i dvoje ili vise dece ce biti ISKLJUCEN jer nema NABILDOVANE BARABE da ga brane! A ti isti koji "brane" svoje iskljucenje..neka dodju na"truli Zapad"...pa neka to isto rade. O'MA 7-10 godina robije! A kako ce ta vlast nekome uzeti 30% kad mu je takozvana plata....manja od dugovanja??? SRAMOTA STA RADE NARODU, OBICNOM!!!!

Krkobabic

pre 14 godina

Sve je to lepo, ali sta kad muz i zena ostanu bez posla. Redovno placaju decenijama, a onda za 5.000 dinara stigne opomena pred plenidbu. S druge strane milionski duznici. Sta ce Infostanu moj stari televizor, kad platu ne primam. Da mi oduzmu stan za 5.000 dinara. Neka vlast malo razmisli sta radi.

smesko

pre 14 godina

Ovakva neefikasnost sudstva i naplate je ispod svakog poimanja. Aman, povedite ako treba i 2, 3 patrole policije sa sobom i iskljucujte sve redom koji ne placaju!
Pa zar smo mi koji placamo magarci?! Zaista treba da se odlucimo da ni mi vise ne placamo dok ne naplatite sva svoja potrazivanja! Ovo vazi za sve komunalne troskove!

mika alas

pre 14 godina

a sto nam ne kazete ime i prezime tog iz vile ravijojle? interesantno je koliko dugo je uspevao da ne plati grejanje, ne dopusta iskljucenje, a uz sve to nema ime i prezime?!?

Mirko

pre 14 godina

Ovo bi sve bilo u redu kada bi država svoja dugovanja izmirivala na vreme. Svima je poznata činjenica na koji način država vraća staru deviznu štrfnju ili dugovanja koje su napravile Dafiment, Jugoskandik i ostale SPS banke. Ili recimo predlog koji je skoro izneo Slobodan Homen na koji način će država vraćati dug nastao komunističkom nacionalizacijom je takođe skandalozan. Pa valjda su se građani ugledali na svoju zemlju po pitanju plaćanja dugova, što kasnije i na što više rata. Živeli

View

pre 14 godina

Infostan je vrlo zanimljiva i svestrana firma: oni naplaćuju, tuže, prete, presuđuju, naplaćuju kamate. Pre mesec dana dobila sam zaradu za avgust 2009. godine i niko mi nije isplatio bilo kakvu kamatu na kašnjenje. Ja Infostanu – jesam. Pravna država Srbija (!?)

Postoje mehanizmi da Infostan kazni one koji novca imaju, ali svoje obaveze ne izmiruju. Ukoliko se dozvoli uvođenje 'zabrane na lični dohodak', to će pogoditi i ljude sa zaradom od 20 – 30 hiljada. To će biti atak na ljudski život. Jer, u tom slučaju, Infostan i ostali će svoje cene dizati u nebo, te nam vrlo lako račun Infostana može premašiti lični dohodak. Ovde se radi o tome da što mi manje imamo, oni će više da stežu, jer mi prosto nemamo dovoljno za njih i njihove bahanalije.

Već sam pisala na ovom site-u: postoji nešto što se zove NEOPHODNA SREDSTVA ZA ŽIVOT. Postoji Povelja UN.

Sve u svemu, s obzirom na aktuelnu ekonomsku situaciju i s obzirom na to kako vlasti vode ovu zemlju i kako tretiraju lopove u sopstvenim redovima – OVO JE ZA STRAZBUR.

posten ili glup

pre 14 godina

U redu je da platis ono sto si trosio a ako ne da se preko suda davalac usluga naplati ali je u redu i da se gradjanin brzo naplati od drzave ili od nesavesnog poslodavca. Od cega da plati ako nema primanja? Plate su takve da ne moze da se stavi na stranu. Od mene su se vrlo brzo naplacivali Telekom, El.distribucija i ostali a bivsi poslodavac mi vec 3 godine duguje plate i pored resenja o izvrsenju. On radi i dalje, niko mu nista ne moze.
Sada imam svoju firmicu sa radnicima kojima redovno placam doprinose i plate. Mene inspekcija redovno kontrolise. Nikog ne podmicujem, redovno sve placam a oni malo-malo pa zakucaju.

Ekonomista

pre 14 godina

Ovakve ocajnicke ideje moze imati samo drzava koja je pred bankrotom.
Troskovi stana u Beogradu su sa strujom grejanjem i infostanom puno veci nego u sred Ciriha gde je prosecna plata 4000 Chf.
Drzava koja prezivljava od skupljenog haraca od svojih gradjana nema sta da trazi u vrlo bliskoj buducnosti.
Izgleda da sve stize na naplatu jako brzo.

Bože nas sačuvaj

pre 14 godina

Moja porodica je jedna od onih koja redovno plaća sve račune. Kako, to samo mi znamo i stiskamo se sve više prema guberu kako god umemo.
Ali, ovo što se sada priprema je mnogo opasnije nego što izgleda.
Prvo se donosi zakon koji će mnogima odrešiti ruke, zatim će se još više i brže dizati cene a na kraju dok se svi okrenemo bićemo u dužničkom ropstvu i eto ti novog robovlasništva. Iz socijalizma, preko sirovog kapitalizma pravo u robovlasništvo!
Ali to je i cilj elite, zar ne?

Miroslav

pre 14 godina

Ovo je jednostavno strašno što se tiče "SREDNJEG I SIROMAŠNOG STALEŽA KOJI ODAVNO VIŠE NE POSTOJI". Samo pojedinci koji ne plaćaju grejanje su u praksi cepidlake, štekare i tsl. Na konto nas običnih građana ono žive ekstra. Vreme je da se vlast i pravosuđe promeni, To vreme je davno prošlo još pre pokojnog Slobe Miloševića. Žao mi je što živim u ovom vremenu i u ovoj državi. Što se nisam bar rodio za vreme turaka, verujem da bi mi bilo bolje.

Navijac

pre 14 godina

Drzava se uplasile jedne drekacice i belog debeljka, a onaj drugi je sprecio ekipe jer je seo NA STOLICU i nije dao radnicima da rade. Pa bre da neko od nas sedne na saht da brani izvrsiteljima, milicija bi mu bubrege razbila a na snimku se culo kada je ona dreknula kako ovi razbijaju ?!!MERMER??!!! oni vicu u pravu ste izvinite?!?!!!


Takvi likovi nemaju ZVANICNE PLATE a lepo zive na Dedinju. Drzava kad hoce ona hoce, isporuci Milosevica, 3 dana da rusi Silerovu, ili kad nece, da smanji broj zaposlenih....je l' ih neko pitao za to?

Milos

pre 14 godina

Daljinsko grejanje je nametnuto, niko me nije pitao da li zelim daljinsko grejanje? Zasto placati 900e godisnje za daljinsko kada zimi na struju mogu da se grejem za 100e mesecno?
Neka uvedu mogucnost dobrovoljnog skidanja sa sistema daljinskog grejanja!

Nenad

pre 14 godina

Oni koji ne plaćaju račune svakako imaju zvanično prijavljen neki minimalac kao platu - dobićete vi od njih par hiljada dinara mesečno dok duguju milione.

matori

pre 14 godina

..."Deo korisnika usluga smatra da bi bilo bolje da računi za grejanje budu odvojeni od ostalih. U Skupštini grada ističu da su šanse za parcijalnu naplatu gotovo nikakve.

"Ne želimo da rušimo sistem objedinjene naplate. Kada bismo imali samostalne račune, morali bismo da osposobimo i posebne službe naplate koje bi obračunavale račune“, dodaju u "Elektranama"...

Sistem objedinjene naplate je vrlo raširen, pod izgovorom racionalnijeg organizovanja službe koja to obavlja. Ali je u isto vreme i nezakonit, što se nigde ne spominje.
Objedinjena naplata u stvari predstavlja formu vezane trgovine (ako kupiš jedno, moraš da kupiš i drugo), što je zakonom zabranjeno!
Kupac je onemogućen da koristi svoje pravo reklamacije (i ne-plaćanja) usluge kojom nije zadovoljan, ili koju ne koristi u obimu koji mu se naplaćuje.
Nije istina da se mora neka nova služba osposobljavati, jer je potrebno samo da se račun za svaku uslugu posebno štampa - i gotova stvar! Ja ću da platim ono što smatram da moram, da mogu ili što procenjujem ispravnim, a drugo neću. Naplatna služba će tačno znati koju uslugu građani ne plaćaju i iz kojih razloga.
Sve drugo je obično zamajavanje.

mujcinovic salih

pre 14 godina

Dobra ideja, stvarno dobra. Odbijati im od plate infostan i struju, Ali, mislim da je glavni problem u celoj prici neredovno isplacivanje istih. Pogotovo kada su privatnici u pitanju. Drzava bi na taj nacin najvise pomogla zaposlenima da im plata postane redovna. Mislim da je to glavni problem u celoj prici. Plus male zarade koje inace postene ljude stavljaju u situaciju ili kirija ili hrana.

radnik

pre 14 godina

Zbog toga je drzava brzinom svetlosti usvojila zakon da i privatnici mogu da uteruju dugove, a ne samo drzavni sluzbenici a drzava nije tako agilna da stvori privredne uslove da svi budemo zaposleni i da imamo primanja kojima bi moglli da poplacama sve racune, a onda ove teme ne bi ni bilo.

Dragan Petrovic

pre 14 godina

...sa zadovoljstvom izmirujem obaveze, ali samo kada dobijem platu. Za redovno plaćanje potrebna je ne samo redovna, već i dobra plata...ovo je ipak Beograd, pa se ne može očekivati da mi rodbina sa sela pomaže, jer na selu većina nema nikoga....znači sve što treba, mora da se kupi, a za to je potrebna -P L A T A-...redovna a jaka i sve će biti u redu i plaćeno...na kraju krajeva Beograd je najjače glasačko telo pa se i to traba uzeti u obzir.

beo

pre 14 godina

Naplata se i ranije mogla naplatiti iz prodaje pokretne i nepokretne imovine i uzimanjem cak 2/3 plate , jer sam negde ranije citao da sudija moze zbog duga, alimentacije da vam uzme cak 2/3 licnog dohotka.

justice

pre 14 godina

Nisam u sudstvu, ne branim nikoga niti bilo koga napadam, samo pokusavam logicno da razmisljam,
Mera izvrsenja zabrane isplate dela plate skoro oduvek postoji u izvrsnom postupku. Pitanje je zasto uopste podnose predlog za izvrsenje popisom, procenom i prodajom pokretnih stvari kada se zna da se ta mera, iz objektivnih razloga, najteze sprovodi.
Odgovor je zato sto je podnosiocu predloga najlakse da napise takav predlog i ne mora da se muci da saznaje gde duznik radi. Ovako napise predlog za koji zna da nece moci brzo ili uopste da se izvrsi a kada ga pitaju (ako ga pitaju) sta je sa naplatom on naravno odgovornost prebaci na sud.
E pa nista nije samo crno ni samo belo.
Da je pravog istrazivackog novinarstva, sada bi trebalo utvrditi koliko su uopste predloga za izvrsenje podneli i koliko je predloga za zabranu isplate dela plate a koliko popisom procenom i prodajom pokretnih stvari i jos neke cinjenice pa tek onda prozivati one koji su stvarno odgovorni.
A narocito one koji su dozvolili da dugovi postanu tako veliki.
Ali ovo je zemlja Srbija...

Mirko

pre 14 godina

Ovo bi sve bilo u redu kada bi država svoja dugovanja izmirivala na vreme. Svima je poznata činjenica na koji način država vraća staru deviznu štrfnju ili dugovanja koje su napravile Dafiment, Jugoskandik i ostale SPS banke. Ili recimo predlog koji je skoro izneo Slobodan Homen na koji način će država vraćati dug nastao komunističkom nacionalizacijom je takođe skandalozan. Pa valjda su se građani ugledali na svoju zemlju po pitanju plaćanja dugova, što kasnije i na što više rata. Živeli

smesko

pre 14 godina

Ovakva neefikasnost sudstva i naplate je ispod svakog poimanja. Aman, povedite ako treba i 2, 3 patrole policije sa sobom i iskljucujte sve redom koji ne placaju!
Pa zar smo mi koji placamo magarci?! Zaista treba da se odlucimo da ni mi vise ne placamo dok ne naplatite sva svoja potrazivanja! Ovo vazi za sve komunalne troskove!

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

UOPSTE NE BRINEM...! Neki PRAVI siromasak, sa platom od 20 hiljki, sa zenom i dvoje ili vise dece ce biti ISKLJUCEN jer nema NABILDOVANE BARABE da ga brane! A ti isti koji "brane" svoje iskljucenje..neka dodju na"truli Zapad"...pa neka to isto rade. O'MA 7-10 godina robije! A kako ce ta vlast nekome uzeti 30% kad mu je takozvana plata....manja od dugovanja??? SRAMOTA STA RADE NARODU, OBICNOM!!!!

Krkobabic

pre 14 godina

Sve je to lepo, ali sta kad muz i zena ostanu bez posla. Redovno placaju decenijama, a onda za 5.000 dinara stigne opomena pred plenidbu. S druge strane milionski duznici. Sta ce Infostanu moj stari televizor, kad platu ne primam. Da mi oduzmu stan za 5.000 dinara. Neka vlast malo razmisli sta radi.

Miroslav

pre 14 godina

Ovo je jednostavno strašno što se tiče "SREDNJEG I SIROMAŠNOG STALEŽA KOJI ODAVNO VIŠE NE POSTOJI". Samo pojedinci koji ne plaćaju grejanje su u praksi cepidlake, štekare i tsl. Na konto nas običnih građana ono žive ekstra. Vreme je da se vlast i pravosuđe promeni, To vreme je davno prošlo još pre pokojnog Slobe Miloševića. Žao mi je što živim u ovom vremenu i u ovoj državi. Što se nisam bar rodio za vreme turaka, verujem da bi mi bilo bolje.

Dragan Petrovic

pre 14 godina

...sa zadovoljstvom izmirujem obaveze, ali samo kada dobijem platu. Za redovno plaćanje potrebna je ne samo redovna, već i dobra plata...ovo je ipak Beograd, pa se ne može očekivati da mi rodbina sa sela pomaže, jer na selu većina nema nikoga....znači sve što treba, mora da se kupi, a za to je potrebna -P L A T A-...redovna a jaka i sve će biti u redu i plaćeno...na kraju krajeva Beograd je najjače glasačko telo pa se i to traba uzeti u obzir.

Nenad

pre 14 godina

Oni koji ne plaćaju račune svakako imaju zvanično prijavljen neki minimalac kao platu - dobićete vi od njih par hiljada dinara mesečno dok duguju milione.

Ekonomista

pre 14 godina

Ovakve ocajnicke ideje moze imati samo drzava koja je pred bankrotom.
Troskovi stana u Beogradu su sa strujom grejanjem i infostanom puno veci nego u sred Ciriha gde je prosecna plata 4000 Chf.
Drzava koja prezivljava od skupljenog haraca od svojih gradjana nema sta da trazi u vrlo bliskoj buducnosti.
Izgleda da sve stize na naplatu jako brzo.

matori

pre 14 godina

..."Deo korisnika usluga smatra da bi bilo bolje da računi za grejanje budu odvojeni od ostalih. U Skupštini grada ističu da su šanse za parcijalnu naplatu gotovo nikakve.

"Ne želimo da rušimo sistem objedinjene naplate. Kada bismo imali samostalne račune, morali bismo da osposobimo i posebne službe naplate koje bi obračunavale račune“, dodaju u "Elektranama"...

Sistem objedinjene naplate je vrlo raširen, pod izgovorom racionalnijeg organizovanja službe koja to obavlja. Ali je u isto vreme i nezakonit, što se nigde ne spominje.
Objedinjena naplata u stvari predstavlja formu vezane trgovine (ako kupiš jedno, moraš da kupiš i drugo), što je zakonom zabranjeno!
Kupac je onemogućen da koristi svoje pravo reklamacije (i ne-plaćanja) usluge kojom nije zadovoljan, ili koju ne koristi u obimu koji mu se naplaćuje.
Nije istina da se mora neka nova služba osposobljavati, jer je potrebno samo da se račun za svaku uslugu posebno štampa - i gotova stvar! Ja ću da platim ono što smatram da moram, da mogu ili što procenjujem ispravnim, a drugo neću. Naplatna služba će tačno znati koju uslugu građani ne plaćaju i iz kojih razloga.
Sve drugo je obično zamajavanje.

Milos

pre 14 godina

Daljinsko grejanje je nametnuto, niko me nije pitao da li zelim daljinsko grejanje? Zasto placati 900e godisnje za daljinsko kada zimi na struju mogu da se grejem za 100e mesecno?
Neka uvedu mogucnost dobrovoljnog skidanja sa sistema daljinskog grejanja!

mujcinovic salih

pre 14 godina

Dobra ideja, stvarno dobra. Odbijati im od plate infostan i struju, Ali, mislim da je glavni problem u celoj prici neredovno isplacivanje istih. Pogotovo kada su privatnici u pitanju. Drzava bi na taj nacin najvise pomogla zaposlenima da im plata postane redovna. Mislim da je to glavni problem u celoj prici. Plus male zarade koje inace postene ljude stavljaju u situaciju ili kirija ili hrana.

mika alas

pre 14 godina

a sto nam ne kazete ime i prezime tog iz vile ravijojle? interesantno je koliko dugo je uspevao da ne plati grejanje, ne dopusta iskljucenje, a uz sve to nema ime i prezime?!?

View

pre 14 godina

Infostan je vrlo zanimljiva i svestrana firma: oni naplaćuju, tuže, prete, presuđuju, naplaćuju kamate. Pre mesec dana dobila sam zaradu za avgust 2009. godine i niko mi nije isplatio bilo kakvu kamatu na kašnjenje. Ja Infostanu – jesam. Pravna država Srbija (!?)

Postoje mehanizmi da Infostan kazni one koji novca imaju, ali svoje obaveze ne izmiruju. Ukoliko se dozvoli uvođenje 'zabrane na lični dohodak', to će pogoditi i ljude sa zaradom od 20 – 30 hiljada. To će biti atak na ljudski život. Jer, u tom slučaju, Infostan i ostali će svoje cene dizati u nebo, te nam vrlo lako račun Infostana može premašiti lični dohodak. Ovde se radi o tome da što mi manje imamo, oni će više da stežu, jer mi prosto nemamo dovoljno za njih i njihove bahanalije.

Već sam pisala na ovom site-u: postoji nešto što se zove NEOPHODNA SREDSTVA ZA ŽIVOT. Postoji Povelja UN.

Sve u svemu, s obzirom na aktuelnu ekonomsku situaciju i s obzirom na to kako vlasti vode ovu zemlju i kako tretiraju lopove u sopstvenim redovima – OVO JE ZA STRAZBUR.

justice

pre 14 godina

Nisam u sudstvu, ne branim nikoga niti bilo koga napadam, samo pokusavam logicno da razmisljam,
Mera izvrsenja zabrane isplate dela plate skoro oduvek postoji u izvrsnom postupku. Pitanje je zasto uopste podnose predlog za izvrsenje popisom, procenom i prodajom pokretnih stvari kada se zna da se ta mera, iz objektivnih razloga, najteze sprovodi.
Odgovor je zato sto je podnosiocu predloga najlakse da napise takav predlog i ne mora da se muci da saznaje gde duznik radi. Ovako napise predlog za koji zna da nece moci brzo ili uopste da se izvrsi a kada ga pitaju (ako ga pitaju) sta je sa naplatom on naravno odgovornost prebaci na sud.
E pa nista nije samo crno ni samo belo.
Da je pravog istrazivackog novinarstva, sada bi trebalo utvrditi koliko su uopste predloga za izvrsenje podneli i koliko je predloga za zabranu isplate dela plate a koliko popisom procenom i prodajom pokretnih stvari i jos neke cinjenice pa tek onda prozivati one koji su stvarno odgovorni.
A narocito one koji su dozvolili da dugovi postanu tako veliki.
Ali ovo je zemlja Srbija...

Navijac

pre 14 godina

Drzava se uplasile jedne drekacice i belog debeljka, a onaj drugi je sprecio ekipe jer je seo NA STOLICU i nije dao radnicima da rade. Pa bre da neko od nas sedne na saht da brani izvrsiteljima, milicija bi mu bubrege razbila a na snimku se culo kada je ona dreknula kako ovi razbijaju ?!!MERMER??!!! oni vicu u pravu ste izvinite?!?!!!


Takvi likovi nemaju ZVANICNE PLATE a lepo zive na Dedinju. Drzava kad hoce ona hoce, isporuci Milosevica, 3 dana da rusi Silerovu, ili kad nece, da smanji broj zaposlenih....je l' ih neko pitao za to?

Bože nas sačuvaj

pre 14 godina

Moja porodica je jedna od onih koja redovno plaća sve račune. Kako, to samo mi znamo i stiskamo se sve više prema guberu kako god umemo.
Ali, ovo što se sada priprema je mnogo opasnije nego što izgleda.
Prvo se donosi zakon koji će mnogima odrešiti ruke, zatim će se još više i brže dizati cene a na kraju dok se svi okrenemo bićemo u dužničkom ropstvu i eto ti novog robovlasništva. Iz socijalizma, preko sirovog kapitalizma pravo u robovlasništvo!
Ali to je i cilj elite, zar ne?

beo

pre 14 godina

Naplata se i ranije mogla naplatiti iz prodaje pokretne i nepokretne imovine i uzimanjem cak 2/3 plate , jer sam negde ranije citao da sudija moze zbog duga, alimentacije da vam uzme cak 2/3 licnog dohotka.

radnik

pre 14 godina

Zbog toga je drzava brzinom svetlosti usvojila zakon da i privatnici mogu da uteruju dugove, a ne samo drzavni sluzbenici a drzava nije tako agilna da stvori privredne uslove da svi budemo zaposleni i da imamo primanja kojima bi moglli da poplacama sve racune, a onda ove teme ne bi ni bilo.

posten ili glup

pre 14 godina

U redu je da platis ono sto si trosio a ako ne da se preko suda davalac usluga naplati ali je u redu i da se gradjanin brzo naplati od drzave ili od nesavesnog poslodavca. Od cega da plati ako nema primanja? Plate su takve da ne moze da se stavi na stranu. Od mene su se vrlo brzo naplacivali Telekom, El.distribucija i ostali a bivsi poslodavac mi vec 3 godine duguje plate i pored resenja o izvrsenju. On radi i dalje, niko mu nista ne moze.
Sada imam svoju firmicu sa radnicima kojima redovno placam doprinose i plate. Mene inspekcija redovno kontrolise. Nikog ne podmicujem, redovno sve placam a oni malo-malo pa zakucaju.