Petak, 26.02.2010.

00:03

Srpski milioner želi da kupi Jat?

Domaći milijarder nedavno je Vladi Srbije ponudio strateško partnerstvo za preuzimanje nacionalne avio-kompanije „Jat ervejz“, piše beogradski dnevnik Blic.

Izvor: Blic

Srpski milioner želi da kupi Jat? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Stojan

pre 14 godina

Bivsi vlasnici "Marbo produkt"-a
Jovanovic i Milovanovic hoce da kupe JAT!
Ne znam samo sta ce im ta investicija?
Umesto da lepo uzivaju u parama dobijenim od PEPSI KOLE
(210 miliona Evra), hoce da se kockaju sa drzavom.
Bojim se da ovoga puta ne izgube pare.

posmatrac iz daleka

pre 14 godina

Najvaznija stvar je ko je taj tip sa parama......
Uopste nije vazno da li ce se Jat izvuci iz krize i doneti boljitak celoj naciji.....
To je u stvari KLJUC zasto je Srbija dno samog dna i nikada se odatle nece pomeriti , Dakle SVEST samog naroda... Sretan sam sto vise nisam deo toga jada!

Dexterijus

pre 14 godina

Provereno u BIA, Darko Sharic kupuje JAT :))).....to je jedan mali "privrednik sa severa CG",inace nash drzavljanin koji ima partnere u Latinskoj Americi.
Razvio poslove u Ceskoj,Slovackoj.....

ajoooj

pre 14 godina

Bože, pa neka mi neko navede BAREM JEDNOG čoveka koji je u Srbiji zaradio milione na pošten način! Igre na sreću se ne računaju. Kakvi, bre, biznUsi u Srbiji, to ne postoji, samo mito bekrija.

Boris

pre 14 godina

Citiram: "Inače, veliko bogatstvo stekao je u Srbiji"
A kako se navodi nije tajkun ? ovo je klasicni primer oksimorona. Sadasnja vlast ne prestaje sa bahatostima, ne prestaju da vredjaju inteligenciju svakog gradjanina ove propale drzave. Prosto mi je neverovatno kako je kod nas u politici uspelo da se skupi najgore od najgoreg sto postoji na planeti, pozicija, opozicija, nebitno...

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

hmmm, ljudi, da nije mozda Radisin? mozda mi dosadilo da glumi u "selo gori a babac se Cesa" pa da covek promeni malo?... koliko smo mi sunatav narod, sve je moguce i kada sve ovo citam, pitam se kako se ja ne setis necega sto bi mi donelo tako velike pare... jeste da mi nije lose, zivim van a celo vreme se pitam odakle tolike pare u Srbiji... kada vise od 60-70% nezapoljenosti.

letac

pre 14 godina

dobro proverite sve detalje,da ne bude na kraju,jos jedan saric,cume,misko,zemunac,...a i te ljude napadaju,a sigurno niko nije mogao da radi,bez necije dozvole.

putnik

pre 14 godina

Jat je doveden na niske grane zahvljujući rukovodstvu iz političkih struktura. Sada na isi način tako propalu kompaniju hoće da udome bogatom Srbinu. Ako je on tako pošteno stekao svoje bogatstvo, šta traži u pregovorima. Bolje da čuva svoje pare. Pošteno i mukotrpno boatsvo su stvorili naši spotristi, hvala Bogu u Srbiji ih ima dosta Golac, Divac,Đoković....ali namaju mogućnost da ulože svoj kapital od sadašnjih biznismena.

IKS

pre 14 godina

Opet neki iks ipsilon biznismen. Opet po starom. Sve bre unistise s ovim nacinom privatizacije GDE JE KRAJ! NEMA SVETLA NA KRAJU TUNELA JER JE BESKONACAN TUNEL!

Top Gun

pre 14 godina

Evo šta će da uradi: avione će iseći u komade i otpremiti u Smederevo - što je jedini logičan potez jer su jedino još za to i dobri. Piloti i stjuardese (pogotovo mlađe) će se već nekako snaći - Emirates, Rayan i sl. - za ostale ne znam.

Spineri

pre 14 godina

Sada cemo ceo vikend i pocetak sledece nedelje slusati vesti koje ce biti davane na kasicicu o ovom poslu veka od koga nece biti nista.
Ovu vest "Neimanovani izvor iz vlade" (radinik iz PR kuhinje Krstica ili Sapera) je plasirao u trenutku kada je evro probio magičnu granicu od 100 dinara a kada je priča o braći Šarićima postala dosadna.
Samo me brine šta koliko dugo se mogu kuvati vesti i kada će ekspres lonac da pukne! Kuvari kada se to desi ne kipi samo po šporetu već vrele čorbe bude svuda.
Mislite o tome!
PS: Vi ne kontrolišete intenzitet vatre (inflacija, cene, evro).

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

he he he ovo moram da lobijeM = Ako je Cane kupac, prvo što će uvesti je direktan let za Kolumbiju :)
(Van Helsing, 26. februar 2010 11:37)

Zadivljen

pre 14 godina

Neverovatno!!! Da li je ovo moguce ljudi moji! Zar mislite da neko u ovoj jadnoj Srbijici moze da poveruje u ovo? Ocigledno je da u ovoj zemlji postoje dve "dimenzije" zivota, jedna je ona u kojoj zive oni koji plasiraju ovakve nebuloze, a druga u kojoj zivimo mi obicni smrtnici. Zbogom pameti!

Sandra

pre 14 godina

E, sad mi je laknulo!! Pa vidite da se i u Srbiji na posten nacin moze doci do bogatstva! Znaci, samo napred... Ne kasnite na posao, radite posteno i kad dobijete pravu ideju -cak! I, naravno mocicete da kupite i JAT!! Eh, bar su te propale firme jeftine! Bravo nasi!!!

Pera iz policije

pre 14 godina

To bi po svemu sto cujem mogao biti "misticni", samoproklamovani milioner Zoran Stefanovic koji nesto kao ulazi u formulu 1, pravi u Srbiji delove za raketu Arijana 1 i stealth avione.. a nikad niko za njega nije cuo... Mislim da ce se nasa vlada obrukati, da ce lik radi marketinga da ih provoza :)

dragan

pre 14 godina

Lepo je to što bogati srbin želi da kupi JAT.Bogati srbin je stekao kapital ovde ali kako.Želi da kupi 51%, a što ne 49%.Kolika je vrednost JAT-a.Bogati srbin želi da preuzme ugovor o kupovini aviona za koji je JAT dao avans.Pa gde si ti bogati srbine bio do sada.Ovo su baloni vlasti koje ovaj narod treba da svari.

Mraz

pre 14 godina

ZNAM!!!To je Supermen...on voli da leti,a verovatno je uvideo prednosti avio-saobraćaja...ne,ne,to je Robin Hud...on otima od bogatih i daje siromašnima,pa je rešio možda da snizi cene karata da bi i običan svet mogao da leti....ne,a možda je....AJDE BRE....DOSTA IZMOTAVANJA.Ko više može ovde da veruje da je nešto pošteno zarađeno,odrađeno,privatizovano.

TAJKUNOKRATIJA

pre 14 godina

Ajd, priznajem da sam ostavio mogucnost da je zaista posten, i verovao sam u to, sve dok nisam stigao do kraja teksta, gde kaze da je to bogatstvo POSTENO stekao u Srbiji.

Kako??!!!!
Nema sanse.

Ali cak i da nije tako, ima svu moju podrsku da ocisti tu crvotocinu G17 na aerodromu o oko njega, jer se samo jedan tajkun moze uspesno osloboditi drugih...

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Zanimljivo! :-) Uopste me ne zanima ko je zainteresovani biznismen, ali me interesuju druge stvari. Prvo, drzava Srbija unosi neku imovinu u novu firmi koja ce biti formirana, a sta unosi partner? Drugo, garancije za kupovinu tih aviona na lizing ce dati ko? Drzava ili partner? Trece, kako i cime partner garantuje drzavi da ce u roku od godinu dana da "posao bude profitabilan"? Sta se dogadja ako se to ne desi i kako se ovde brani drzavni kapital u slucaju da se ne ispuni ova obaveza?

Na zalost, meni ovo lici na sledece - bar tako vidim iz pozicije tog biznismena - hajde da udjem sa Vladom zajedno u posao. Srbija ce dati garancije za kupovinu aviona na lizing, ja cu dovesti menadzment koji ce isprojektovati efikasnu organizaciju, otpusticu visak iz JAT-a i uz pomoc drzave isplatiti taj socijalni program ili likvidirati JAT, pa i to ustedeti i jednostavno poslati visak zaposlenih na evidenciju Nacionalne sluzbe za zaposljavanje, dobiti trziste Srbije i posto sam u poslu sa Vladom i Drzava ce koristiti usluge mog prevoza, jer ne zaboravimo u kriznim vremenima, ali i kada to nije slucaj, drzava vam je najvazniji potrosac i klijent oko koga se svi bore.

Nikako ne pozivam na ideju da drzava odustane od ovoga. Mislim da je ovo jedino preostalo moguce resenje za JAT, ali pozivam da se bude transparentno sa ugovorom o osnivanju ove zajednicke firme i da se uslovi, ali i eventualne sankcije unapred odrede. Drzava treba da se povlaci iz ovog biznisa u avio prevozu jer je ovo industrija koja se veoma brzo globalizuje i nakon ove krize ce ostati samo nekoliko velikih u ovom biznisu i niskotarifne firme. Takodje cena goriva ce rasti kako oporavak sveta bude isao i ovo je dobro resenje za Srbiju, ali SAMO i ISKLJUCIVO ako se unapred definisu pravila igre na castan nacin.

Ako cemo bas ici do toga, uvek cu pre leteti sa nacionalnim avioprevoznikom, nego nekim tamo sa strane, ali racun firme mora da bude u Srbiji, u Beogradu ili nekom drugom gradu u Srbiji i porezi moraju da idu u nas budzet, a ne na Kipar, Kajmanska ostrva, Holandske Antile i tome slicno.

o00o

pre 14 godina

"nekompromitovani" biznismen, davalac ponude za jat je željko mitrović, koji je ranije hteo da udje u posao sa putničkim saobraćajem, ne samo sa biznis avijacijom. njegova kompanija već stoji iza porudžbine 4 aviona B737-700, koji su već trebali biti isporučeni, ali je isporuka pomerena iz njemu znanih razloga, a sada se nazire zašto. od svih kandidata koji su do sada zaprosili od vlade srbije ruku jat-a , ovom bih možda najpre i dao, jer bi jat ostao u domaćim rukama, uz nadam se bitno unapredjenje kvaliteta i usluga, a posle kome će ga on preprodati to će biti njegova stvar.

jelena

pre 14 godina

Stoji da Zeljko Mitrovic ima vec AirPink, i da je u tom poslu, ali nacula sam da je u ogromnim dugovima, tako da ne znam kako bi priustio sebi i JAT!

milosica

pre 14 godina

zar u srbiji, u zemlji koja je izuzetno siromasna i u teskoj ekonomskoj situaciji poslednjih 25-30 godina neko moze toliko da se obogati a da ostane "cist kao suza"???
evo je jako smesno, ajte molim vas...
good luck and good night...

Mashinovodja

pre 14 godina

Napravio pare u Srbiji, a "čist kao suza i ima puno novca".
To je prilično retka vrsta u Srbiji, a broj njenih pripadnika jednak je broju roze jednoroga, dvoglavih orlova i krilatih zmajeva.

Sami

pre 14 godina

Izgleda da je i naša vlada počela da prepisuje Putinov recept davanja domaćim milionerima "ponude koju neće moći da odbiju", a kojom će iskazati svoj patriotizam u vreme krize i njoj poboljšati pozicije.

mirko

pre 14 godina

Mozda je Novak Djokovic,Vlade Divac..ovi momci su jedini cisti kao suza...svi ostali kontarverzni biznismeni su cisti lopovi koji bi u USA bili na zatvorskoj hrani, odavno...

Dr.M.Cirovic

pre 14 godina

Nisam vas razumeo da li ste mislili da dinarski ili euro milijarder,taj bi na zapadu vec bio u samici da pise memoare i da uci mladje generacije kako se zaradjuje posteno novac.

Bukephalos_FRA

pre 14 godina

Hvala bogu, da se neko setio, da ulaze u "JAT Airways"...to se moglo odavno sredit. Ako to moze Michael O'Leary, onda bi i ja to mogao...daj mi samo kapital.

Srba po inostranstvu ima dosta...Jatovi avioni bi bili puni, da bi kostala povratna karta 100 evrica (onda bi cak omladina preko weekend-a krenula za BG). Inace je karta skupa i sedi samo 20 ljudi u njemu!

Smatram isto, da trebamo novo ime, novi imidz...ime JAT se treba vise odpisati (impairment). Trebamo da krenemo od pocetka.

Kako sto je neko vec napisao, setio sam se i ja prvo "SAT Airways" - S=Stefan.

Per aspera, ad astra! ;)

:)))))

pre 14 godina

Da nije "Sharic Airways"? Svakog dana direktni letovi na relaciji Bogota - Beograd, uz redovna prinudna sletanja u Podgoricu radi istovara robe.

Dimitrije

pre 14 godina

Aeroflot je svojevremeno dao vrlo konkretnu ponudu od 150 mil. EUR za preuzimanje JAT-a. To je bio poklon sa neba, koje je društvo za unesrećivanje i ojadjivanje Srbije na čelu sa Dinkićem i Djelićem sprečilo. Čuven je pobesneli krik Dinkića na sednici vlade - jel' vi hoćete u Evropu ili u Rusiju?

A što se tiče ovog anonimnog duha iz Aladinove čarobne lampe, on jeste nepoznat, jeste prebogat, tesno je povezan sa JAT-om i devedesetih godina kao pilot JAT-a je izvozio na Kipar srpske pare, što ja smatram ne pljačkom nego patriotskim činom. Drgua je stvar to što se radi o čoveku koji nema kapacitet niti da bude gazda od JAT-a, niti da od njega napravi respektabilnu kompaniju.

kiza

pre 14 godina

Samo komentar za promenu imena JATa. U vazduhoplovstvu se ime kompanije veoma retko menja. Logo se menja uglavnom kada se poljulja ugled kompanije nekom velikom nesrecom i sl. A ime gotovo nikad. Posto ja ne pamtim kada je poslednji put JAT imao nesrecu (pad aiona, sudar, ekspozije u sl) ne vidim razlog za promenu imena.

Zbunjeni

pre 14 godina

@Sale
apsolutno se slažem!!!
Nije mi jasno da nikom ne pada napamet da promeni ime koje je davno umrlo, uskoro ce 20 godina. Zamisli, Jugoslovenski!? Kakav Jugoslovenski, Srpski!!!
Na sve to treba dodati i marketinski efekat, jer nestaje ime koje ima los imidž.

Dragan Stankovic

pre 14 godina

Secamo se i srpskih milionera iz SAD i Kanade koji su hteli da kupe Zastavu, pa znamo kako je to zavrsilo. Zvaka za ludaka.

Ivan

pre 14 godina

Smehotresna vest.
Kontraverzni "cist kao suza" milijarder iz Srbije.
Kontraverzan je jer su svi ostali do svog bogatstva dosli na zna se koji nacin.
U roku od 24 sata oda kada se pojavi njegovo ime u medijima,dobicemo listu njegovih partnera i poslova kojim se bavio pre nego sto je posta "cist kao suza".

fridman

pre 14 godina

Ne pomaze ni ubojni kamen sto bi rekao narod...JAT nema vise ono trziste ni perspektivu koju je nekada imao prigrabeci celo jugoslovensko trziste i to prikazujuci kao svoje..nema turista za hrvatsko primorje a ni makedonskih i albanskih gastarbajtera...losom politikom su napustene redovne linije u Evropi itd...Carterski saobracaj ne moze da resi prolem. Ne mozete ocekivati da ce vam se od nekadasnjeg imena Jat-a vratiti kompanija. jugoslavija ne postoji vec 20 godina a samim tim ni beneficije iz te zajednice. Zasto se domace vlasti stide imena Serbian airways ili airlanes...

knezevic

pre 14 godina

na stranu sve oko kupca, meni je cudno ime za novu firmu (neko je gore to vec pomenuo)."JAT Airlines"! =jugoslovenski aero (vazdusni)transport vazdusne linije! zar nije glupo? Predlog: SAW ili SAL!

purenjak

pre 14 godina

Sto neko rece..." A tender???"
To vise ne vazi??
Pa pametno...sto da se gubi vreme na formalnosti..A taj sto je cist kao suza...e to je vec posebna prica. Taj mora da je zbunjen. A zbunjen je kome brat?

zoran

pre 14 godina

KAd sam ovo procitao umalo ne presvisnuh od smeha :"Radi se o čoveku koji je čist kao suza. Ima puno novca..."

Iz te tvrdnje mzoemo toliko toga uvideti o nasim investitorima da dalje objasnjenje nije potrebno.Mozemo videti ceo nas sistem.

..Samo u nasoj Srbiji, samo kod nas...

petar

pre 14 godina

Enormno se povecao broj spinovanih vesti kao sto je ova u poslednje vreme. Izgleda da je ovima na vlasti dogorelo do nokata, pa se hvataju na slamku...Ipak, zivot je neumoljiv, sve pre ili kasnije izadje na videlo...

Bosa

pre 14 godina

Joj ljudi ne mogu da se priberem.Jel ima nekog u Srbiji koji e cist ko suza,da je milijoner i da se ne zove Beko,Lazarevic,Hamovic,Miskovic,Matic,Kostic,Saric itd..,i da nije bio u politici ili u sprezi sa istom?Daj Boze,takvi nam ugledi trebaju sledecim generacijama,a ne ovi drugi koji su muljali sa svima.

Clear as Teardrop

pre 14 godina

@Sale; "Nijemi jasno zasto ce ime ostati JAT kada Jugoslavija vise nepostoji"
Kompanija se ne zove JAT, kada cete nauciti?
Isto kao sto je Ceski nacionalni prevozilac zadrzao skracenicu CSA (Cesko Slovenske Aerolinie) bivse zajednice, a danas je naziv CSA (Czech Airlines).
Nikom od Ceha ne pada na pamet da prekrstava kompaniju na dnevnoj bazi po sto puta, jer postoji razlog zasto su kompanije zadrzale stara imena.
Srbi nemaju druga posla.

Biznismen

pre 14 godina

Po svemu sudeci izgleda da je nas uspesni biznismen Darko Saric. Bogatstvo je steko u Srbiji, a za sada je cist, jos nije osudjivan u Srbiju

Petar

pre 14 godina

Pa nije ovo Amerika da se ne zna koliko ima milionera u zemlji. A i sta mu krijete ime kad je cist kao suza? Cim to mora da se naglasava posebno, odmah znam da je sve suprotno od recenog.

Stranac u SRB

pre 14 godina

Nije ni cudo da im niko ne veruje,jer su toliko toga narodu zla naneli,de i kada je nesto posteno-niko ne veruje.Jasno je zasto Air Berlin nije zainteresovan,ti znaju posao i znaju sa kim bi morali da imaju posla.Osim toga "nacionalni" prevoznik dobija konkurenciju,mora da ze bori posteno,a to sa ovakvim muckama ce tesko proci.I Nis je javlja.Sta cemo sada osim da trazimo "spasioca" cistog kao suza,ha,ha,ha...Ej u Srbiji neki biznismen cist kao suza?

igor

pre 14 godina

Nešto mi se javlja da bi to mogao biti Vesa Jevrosimović, uklapa se u priču. Mada sam mislio da su možda Drakulić ili Cepter dok nisam pročitao ceo tekst.

MUKNAVI

pre 14 godina

Naplati ti drzavo,nasa,tom cistom ko suza,porez i ostale dazbine..realano,pa neces ..drati` narod,sitne preduzetnike,ono malo seljaka svojim posredovanjem ,kad stigne letina,pa ti uzmes zito,a seljaku ostane slama i po neka crkavica,ko da si ..poludela..Misko,Drakula,Koskasti,onaj sa serpama,gospodin Dirladadirlidada,Mile Cimprusati,Tulipanovic..iza njega je onaj iz Bosne,a on je bogat bez ovoga..ko crkveni misko,Savo Savatije,nocna ptica(valjda je to taj "posten" ko suza)..i ostala X..ekipo,plati realnu porezu,da ne krenemo i mi ju naplatimo.Kulovi koji vas "cuvaju"..mogu jednog dvoje pa i stotinu, od nas vec izujedanih i namucenih, da"ugrizu"..a onda su...napjevali,a sa njima i vi njihove,sponzoruse u vlasti,..gotovo poludeli od grabeza,pohlepe,i fotelje!Mi "gospodo" vise nemamo gde.Sve sto smo imali,u vasim je rukama,a mi vas ko` pludjeli,sluzimo ko` kmetovi..pa sad ,sta cete`, i kako cete`vidite vi,jer nase trpilo` samo sto nije puklo.

Sale

pre 14 godina

Nijemi jasno zasto ce ime ostati JAT kada Jugoslavija vise nepostoji, a ujdeno kada imidz kompanije upropascenj i kompanija posluje sa gubitcima obicno se menja ime kompanije.

VlaD

pre 14 godina

To mora da je neko ko je vise puta osvojio 7-cu na loto-u, pa su mu se nakupile pare za bacanje... Jedino tako moze da bude neko "cist ko suza", mada, i to mi je sumnjivo... :-)

Dejan K.

pre 14 godina

Nemam nista protiv srpskih "milionera" ali svaki put kad neki nas hoce nesto da kupi, asocijacija mi je "opet neki narko diler" ili sta vec.

laza

pre 14 godina

posteno zaradio u srbij nije mogao. ako je miskovic onda smo sigurni da on vodi srpsku politiku. koga obmanjujete da je posten. sramota pored toliko gladnih ima toliko takuna.slobodno ovo objavite,zna narod sve.

Martin, Pirot

pre 14 godina

Jaoj,bogati milioneru,kupi JAT i spasi nas,aman,i da nam pozivis dugo u zdravlju i veselju,prodaj stare avione i kupi dva nova,sa 3 aviona bi prevozio vise putnika nego
JAT sa tih 10 ispravnih,u to sam siguran!

Nick US

pre 14 godina

Ma 2 izbora: Misko ili Cane..? :-)


...


A moj savet tome (ili toj) je : Dizi ruke od toga...! KAd velike co.s su digle pre tebe.

JAT mora da ide ravno u: propast. To im je: destiny.

Zoki

pre 14 godina

Samo da nije gospodin Misko (iako ga cesto pominju, ne pojavljuje se on mnogo u medijima)... jos nam samo to fali pa i kuce svoje da mu prodamo i da mozemo da kazemo: jel dosta sad? ili moramo i dusu da ti prodamo da bi ti bio zadovoljan?!

Ako nije Misko, nema ljutis. Samo napred!

Filip

pre 14 godina

Znam ali necu da vam kazem.Ko je ovo smislio,jos uvek je na nivou obdanista.Srbija je zemlja bogatasa pa se kao ne zna ko je taj intelektualac da ne kazem "srednjoskolac".Ovo nema smisla i treba da skrene paznju sa predstojecih otkaza u JatAirways-u.

jeronimo

pre 14 godina

Koji crni "cist k'o suza",a bogatstvo stekao u Srbiji,jel ovo neka sala.Ja na pocetku pomislio da se radi o Cepteru,ali kad sam cuo ovo "bogatstvo stekao u Srbiji",slatko sam se nasmejao.

Goran

pre 14 godina

Ma da, ko je još čuo za javni tender i transparentnost. Mislim, sve je to prevaziđeno...

Ovako, najmoderniji način jeste: Anonimnost kupca, dogovor najvažnijih ljudi koji se pitaju i narod će biti obavešten kad za to bude bilo vreme tj. kada se odluči da je došlo vreme.

Zakoni su prevaziđeni, sve je stvar odluke i dogovora. Sudstvo nam ne treba, Ustav nam ne treba, glasači nisu potrebni jer sve može da se dogovori lepo pa da se narod obavesti jer je to za narod uvek najbolje rešenje. Znaju oni...

jeronimo

pre 14 godina

Koji crni "cist k'o suza",a bogatstvo stekao u Srbiji,jel ovo neka sala.Ja na pocetku pomislio da se radi o Cepteru,ali kad sam cuo ovo "bogatstvo stekao u Srbiji",slatko sam se nasmejao.

Goran

pre 14 godina

Ma da, ko je još čuo za javni tender i transparentnost. Mislim, sve je to prevaziđeno...

Ovako, najmoderniji način jeste: Anonimnost kupca, dogovor najvažnijih ljudi koji se pitaju i narod će biti obavešten kad za to bude bilo vreme tj. kada se odluči da je došlo vreme.

Zakoni su prevaziđeni, sve je stvar odluke i dogovora. Sudstvo nam ne treba, Ustav nam ne treba, glasači nisu potrebni jer sve može da se dogovori lepo pa da se narod obavesti jer je to za narod uvek najbolje rešenje. Znaju oni...

VlaD

pre 14 godina

To mora da je neko ko je vise puta osvojio 7-cu na loto-u, pa su mu se nakupile pare za bacanje... Jedino tako moze da bude neko "cist ko suza", mada, i to mi je sumnjivo... :-)

Filip

pre 14 godina

Znam ali necu da vam kazem.Ko je ovo smislio,jos uvek je na nivou obdanista.Srbija je zemlja bogatasa pa se kao ne zna ko je taj intelektualac da ne kazem "srednjoskolac".Ovo nema smisla i treba da skrene paznju sa predstojecih otkaza u JatAirways-u.

Petar

pre 14 godina

Pa nije ovo Amerika da se ne zna koliko ima milionera u zemlji. A i sta mu krijete ime kad je cist kao suza? Cim to mora da se naglasava posebno, odmah znam da je sve suprotno od recenog.

:)))))

pre 14 godina

Da nije "Sharic Airways"? Svakog dana direktni letovi na relaciji Bogota - Beograd, uz redovna prinudna sletanja u Podgoricu radi istovara robe.

MUKNAVI

pre 14 godina

Naplati ti drzavo,nasa,tom cistom ko suza,porez i ostale dazbine..realano,pa neces ..drati` narod,sitne preduzetnike,ono malo seljaka svojim posredovanjem ,kad stigne letina,pa ti uzmes zito,a seljaku ostane slama i po neka crkavica,ko da si ..poludela..Misko,Drakula,Koskasti,onaj sa serpama,gospodin Dirladadirlidada,Mile Cimprusati,Tulipanovic..iza njega je onaj iz Bosne,a on je bogat bez ovoga..ko crkveni misko,Savo Savatije,nocna ptica(valjda je to taj "posten" ko suza)..i ostala X..ekipo,plati realnu porezu,da ne krenemo i mi ju naplatimo.Kulovi koji vas "cuvaju"..mogu jednog dvoje pa i stotinu, od nas vec izujedanih i namucenih, da"ugrizu"..a onda su...napjevali,a sa njima i vi njihove,sponzoruse u vlasti,..gotovo poludeli od grabeza,pohlepe,i fotelje!Mi "gospodo" vise nemamo gde.Sve sto smo imali,u vasim je rukama,a mi vas ko` pludjeli,sluzimo ko` kmetovi..pa sad ,sta cete`, i kako cete`vidite vi,jer nase trpilo` samo sto nije puklo.

laza

pre 14 godina

posteno zaradio u srbij nije mogao. ako je miskovic onda smo sigurni da on vodi srpsku politiku. koga obmanjujete da je posten. sramota pored toliko gladnih ima toliko takuna.slobodno ovo objavite,zna narod sve.

Zoki

pre 14 godina

Samo da nije gospodin Misko (iako ga cesto pominju, ne pojavljuje se on mnogo u medijima)... jos nam samo to fali pa i kuce svoje da mu prodamo i da mozemo da kazemo: jel dosta sad? ili moramo i dusu da ti prodamo da bi ti bio zadovoljan?!

Ako nije Misko, nema ljutis. Samo napred!

Sale

pre 14 godina

Nijemi jasno zasto ce ime ostati JAT kada Jugoslavija vise nepostoji, a ujdeno kada imidz kompanije upropascenj i kompanija posluje sa gubitcima obicno se menja ime kompanije.

Dejan K.

pre 14 godina

Nemam nista protiv srpskih "milionera" ali svaki put kad neki nas hoce nesto da kupi, asocijacija mi je "opet neki narko diler" ili sta vec.

Biznismen

pre 14 godina

Po svemu sudeci izgleda da je nas uspesni biznismen Darko Saric. Bogatstvo je steko u Srbiji, a za sada je cist, jos nije osudjivan u Srbiju

Mashinovodja

pre 14 godina

Napravio pare u Srbiji, a "čist kao suza i ima puno novca".
To je prilično retka vrsta u Srbiji, a broj njenih pripadnika jednak je broju roze jednoroga, dvoglavih orlova i krilatih zmajeva.

mirko

pre 14 godina

Mozda je Novak Djokovic,Vlade Divac..ovi momci su jedini cisti kao suza...svi ostali kontarverzni biznismeni su cisti lopovi koji bi u USA bili na zatvorskoj hrani, odavno...

Martin, Pirot

pre 14 godina

Jaoj,bogati milioneru,kupi JAT i spasi nas,aman,i da nam pozivis dugo u zdravlju i veselju,prodaj stare avione i kupi dva nova,sa 3 aviona bi prevozio vise putnika nego
JAT sa tih 10 ispravnih,u to sam siguran!

Spineri

pre 14 godina

Sada cemo ceo vikend i pocetak sledece nedelje slusati vesti koje ce biti davane na kasicicu o ovom poslu veka od koga nece biti nista.
Ovu vest "Neimanovani izvor iz vlade" (radinik iz PR kuhinje Krstica ili Sapera) je plasirao u trenutku kada je evro probio magičnu granicu od 100 dinara a kada je priča o braći Šarićima postala dosadna.
Samo me brine šta koliko dugo se mogu kuvati vesti i kada će ekspres lonac da pukne! Kuvari kada se to desi ne kipi samo po šporetu već vrele čorbe bude svuda.
Mislite o tome!
PS: Vi ne kontrolišete intenzitet vatre (inflacija, cene, evro).

igor

pre 14 godina

Nešto mi se javlja da bi to mogao biti Vesa Jevrosimović, uklapa se u priču. Mada sam mislio da su možda Drakulić ili Cepter dok nisam pročitao ceo tekst.

Bosa

pre 14 godina

Joj ljudi ne mogu da se priberem.Jel ima nekog u Srbiji koji e cist ko suza,da je milijoner i da se ne zove Beko,Lazarevic,Hamovic,Miskovic,Matic,Kostic,Saric itd..,i da nije bio u politici ili u sprezi sa istom?Daj Boze,takvi nam ugledi trebaju sledecim generacijama,a ne ovi drugi koji su muljali sa svima.

Clear as Teardrop

pre 14 godina

@Sale; "Nijemi jasno zasto ce ime ostati JAT kada Jugoslavija vise nepostoji"
Kompanija se ne zove JAT, kada cete nauciti?
Isto kao sto je Ceski nacionalni prevozilac zadrzao skracenicu CSA (Cesko Slovenske Aerolinie) bivse zajednice, a danas je naziv CSA (Czech Airlines).
Nikom od Ceha ne pada na pamet da prekrstava kompaniju na dnevnoj bazi po sto puta, jer postoji razlog zasto su kompanije zadrzale stara imena.
Srbi nemaju druga posla.

Mraz

pre 14 godina

ZNAM!!!To je Supermen...on voli da leti,a verovatno je uvideo prednosti avio-saobraćaja...ne,ne,to je Robin Hud...on otima od bogatih i daje siromašnima,pa je rešio možda da snizi cene karata da bi i običan svet mogao da leti....ne,a možda je....AJDE BRE....DOSTA IZMOTAVANJA.Ko više može ovde da veruje da je nešto pošteno zarađeno,odrađeno,privatizovano.

Dimitrije

pre 14 godina

Aeroflot je svojevremeno dao vrlo konkretnu ponudu od 150 mil. EUR za preuzimanje JAT-a. To je bio poklon sa neba, koje je društvo za unesrećivanje i ojadjivanje Srbije na čelu sa Dinkićem i Djelićem sprečilo. Čuven je pobesneli krik Dinkića na sednici vlade - jel' vi hoćete u Evropu ili u Rusiju?

A što se tiče ovog anonimnog duha iz Aladinove čarobne lampe, on jeste nepoznat, jeste prebogat, tesno je povezan sa JAT-om i devedesetih godina kao pilot JAT-a je izvozio na Kipar srpske pare, što ja smatram ne pljačkom nego patriotskim činom. Drgua je stvar to što se radi o čoveku koji nema kapacitet niti da bude gazda od JAT-a, niti da od njega napravi respektabilnu kompaniju.

milosica

pre 14 godina

zar u srbiji, u zemlji koja je izuzetno siromasna i u teskoj ekonomskoj situaciji poslednjih 25-30 godina neko moze toliko da se obogati a da ostane "cist kao suza"???
evo je jako smesno, ajte molim vas...
good luck and good night...

kiza

pre 14 godina

Samo komentar za promenu imena JATa. U vazduhoplovstvu se ime kompanije veoma retko menja. Logo se menja uglavnom kada se poljulja ugled kompanije nekom velikom nesrecom i sl. A ime gotovo nikad. Posto ja ne pamtim kada je poslednji put JAT imao nesrecu (pad aiona, sudar, ekspozije u sl) ne vidim razlog za promenu imena.

Zadivljen

pre 14 godina

Neverovatno!!! Da li je ovo moguce ljudi moji! Zar mislite da neko u ovoj jadnoj Srbijici moze da poveruje u ovo? Ocigledno je da u ovoj zemlji postoje dve "dimenzije" zivota, jedna je ona u kojoj zive oni koji plasiraju ovakve nebuloze, a druga u kojoj zivimo mi obicni smrtnici. Zbogom pameti!

petar

pre 14 godina

Enormno se povecao broj spinovanih vesti kao sto je ova u poslednje vreme. Izgleda da je ovima na vlasti dogorelo do nokata, pa se hvataju na slamku...Ipak, zivot je neumoljiv, sve pre ili kasnije izadje na videlo...

Ivan

pre 14 godina

Smehotresna vest.
Kontraverzni "cist kao suza" milijarder iz Srbije.
Kontraverzan je jer su svi ostali do svog bogatstva dosli na zna se koji nacin.
U roku od 24 sata oda kada se pojavi njegovo ime u medijima,dobicemo listu njegovih partnera i poslova kojim se bavio pre nego sto je posta "cist kao suza".

Sami

pre 14 godina

Izgleda da je i naša vlada počela da prepisuje Putinov recept davanja domaćim milionerima "ponude koju neće moći da odbiju", a kojom će iskazati svoj patriotizam u vreme krize i njoj poboljšati pozicije.

Sandra

pre 14 godina

E, sad mi je laknulo!! Pa vidite da se i u Srbiji na posten nacin moze doci do bogatstva! Znaci, samo napred... Ne kasnite na posao, radite posteno i kad dobijete pravu ideju -cak! I, naravno mocicete da kupite i JAT!! Eh, bar su te propale firme jeftine! Bravo nasi!!!

Stranac u SRB

pre 14 godina

Nije ni cudo da im niko ne veruje,jer su toliko toga narodu zla naneli,de i kada je nesto posteno-niko ne veruje.Jasno je zasto Air Berlin nije zainteresovan,ti znaju posao i znaju sa kim bi morali da imaju posla.Osim toga "nacionalni" prevoznik dobija konkurenciju,mora da ze bori posteno,a to sa ovakvim muckama ce tesko proci.I Nis je javlja.Sta cemo sada osim da trazimo "spasioca" cistog kao suza,ha,ha,ha...Ej u Srbiji neki biznismen cist kao suza?

zoran

pre 14 godina

KAd sam ovo procitao umalo ne presvisnuh od smeha :"Radi se o čoveku koji je čist kao suza. Ima puno novca..."

Iz te tvrdnje mzoemo toliko toga uvideti o nasim investitorima da dalje objasnjenje nije potrebno.Mozemo videti ceo nas sistem.

..Samo u nasoj Srbiji, samo kod nas...

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Zanimljivo! :-) Uopste me ne zanima ko je zainteresovani biznismen, ali me interesuju druge stvari. Prvo, drzava Srbija unosi neku imovinu u novu firmi koja ce biti formirana, a sta unosi partner? Drugo, garancije za kupovinu tih aviona na lizing ce dati ko? Drzava ili partner? Trece, kako i cime partner garantuje drzavi da ce u roku od godinu dana da "posao bude profitabilan"? Sta se dogadja ako se to ne desi i kako se ovde brani drzavni kapital u slucaju da se ne ispuni ova obaveza?

Na zalost, meni ovo lici na sledece - bar tako vidim iz pozicije tog biznismena - hajde da udjem sa Vladom zajedno u posao. Srbija ce dati garancije za kupovinu aviona na lizing, ja cu dovesti menadzment koji ce isprojektovati efikasnu organizaciju, otpusticu visak iz JAT-a i uz pomoc drzave isplatiti taj socijalni program ili likvidirati JAT, pa i to ustedeti i jednostavno poslati visak zaposlenih na evidenciju Nacionalne sluzbe za zaposljavanje, dobiti trziste Srbije i posto sam u poslu sa Vladom i Drzava ce koristiti usluge mog prevoza, jer ne zaboravimo u kriznim vremenima, ali i kada to nije slucaj, drzava vam je najvazniji potrosac i klijent oko koga se svi bore.

Nikako ne pozivam na ideju da drzava odustane od ovoga. Mislim da je ovo jedino preostalo moguce resenje za JAT, ali pozivam da se bude transparentno sa ugovorom o osnivanju ove zajednicke firme i da se uslovi, ali i eventualne sankcije unapred odrede. Drzava treba da se povlaci iz ovog biznisa u avio prevozu jer je ovo industrija koja se veoma brzo globalizuje i nakon ove krize ce ostati samo nekoliko velikih u ovom biznisu i niskotarifne firme. Takodje cena goriva ce rasti kako oporavak sveta bude isao i ovo je dobro resenje za Srbiju, ali SAMO i ISKLJUCIVO ako se unapred definisu pravila igre na castan nacin.

Ako cemo bas ici do toga, uvek cu pre leteti sa nacionalnim avioprevoznikom, nego nekim tamo sa strane, ali racun firme mora da bude u Srbiji, u Beogradu ili nekom drugom gradu u Srbiji i porezi moraju da idu u nas budzet, a ne na Kipar, Kajmanska ostrva, Holandske Antile i tome slicno.

Dr.M.Cirovic

pre 14 godina

Nisam vas razumeo da li ste mislili da dinarski ili euro milijarder,taj bi na zapadu vec bio u samici da pise memoare i da uci mladje generacije kako se zaradjuje posteno novac.

Dragan Stankovic

pre 14 godina

Secamo se i srpskih milionera iz SAD i Kanade koji su hteli da kupe Zastavu, pa znamo kako je to zavrsilo. Zvaka za ludaka.

dragan

pre 14 godina

Lepo je to što bogati srbin želi da kupi JAT.Bogati srbin je stekao kapital ovde ali kako.Želi da kupi 51%, a što ne 49%.Kolika je vrednost JAT-a.Bogati srbin želi da preuzme ugovor o kupovini aviona za koji je JAT dao avans.Pa gde si ti bogati srbine bio do sada.Ovo su baloni vlasti koje ovaj narod treba da svari.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

he he he ovo moram da lobijeM = Ako je Cane kupac, prvo što će uvesti je direktan let za Kolumbiju :)
(Van Helsing, 26. februar 2010 11:37)

Nick US

pre 14 godina

Ma 2 izbora: Misko ili Cane..? :-)


...


A moj savet tome (ili toj) je : Dizi ruke od toga...! KAd velike co.s su digle pre tebe.

JAT mora da ide ravno u: propast. To im je: destiny.

purenjak

pre 14 godina

Sto neko rece..." A tender???"
To vise ne vazi??
Pa pametno...sto da se gubi vreme na formalnosti..A taj sto je cist kao suza...e to je vec posebna prica. Taj mora da je zbunjen. A zbunjen je kome brat?

o00o

pre 14 godina

"nekompromitovani" biznismen, davalac ponude za jat je željko mitrović, koji je ranije hteo da udje u posao sa putničkim saobraćajem, ne samo sa biznis avijacijom. njegova kompanija već stoji iza porudžbine 4 aviona B737-700, koji su već trebali biti isporučeni, ali je isporuka pomerena iz njemu znanih razloga, a sada se nazire zašto. od svih kandidata koji su do sada zaprosili od vlade srbije ruku jat-a , ovom bih možda najpre i dao, jer bi jat ostao u domaćim rukama, uz nadam se bitno unapredjenje kvaliteta i usluga, a posle kome će ga on preprodati to će biti njegova stvar.

Zbunjeni

pre 14 godina

@Sale
apsolutno se slažem!!!
Nije mi jasno da nikom ne pada napamet da promeni ime koje je davno umrlo, uskoro ce 20 godina. Zamisli, Jugoslovenski!? Kakav Jugoslovenski, Srpski!!!
Na sve to treba dodati i marketinski efekat, jer nestaje ime koje ima los imidž.

jelena

pre 14 godina

Stoji da Zeljko Mitrovic ima vec AirPink, i da je u tom poslu, ali nacula sam da je u ogromnim dugovima, tako da ne znam kako bi priustio sebi i JAT!

ajoooj

pre 14 godina

Bože, pa neka mi neko navede BAREM JEDNOG čoveka koji je u Srbiji zaradio milione na pošten način! Igre na sreću se ne računaju. Kakvi, bre, biznUsi u Srbiji, to ne postoji, samo mito bekrija.

fridman

pre 14 godina

Ne pomaze ni ubojni kamen sto bi rekao narod...JAT nema vise ono trziste ni perspektivu koju je nekada imao prigrabeci celo jugoslovensko trziste i to prikazujuci kao svoje..nema turista za hrvatsko primorje a ni makedonskih i albanskih gastarbajtera...losom politikom su napustene redovne linije u Evropi itd...Carterski saobracaj ne moze da resi prolem. Ne mozete ocekivati da ce vam se od nekadasnjeg imena Jat-a vratiti kompanija. jugoslavija ne postoji vec 20 godina a samim tim ni beneficije iz te zajednice. Zasto se domace vlasti stide imena Serbian airways ili airlanes...

Pera iz policije

pre 14 godina

To bi po svemu sto cujem mogao biti "misticni", samoproklamovani milioner Zoran Stefanovic koji nesto kao ulazi u formulu 1, pravi u Srbiji delove za raketu Arijana 1 i stealth avione.. a nikad niko za njega nije cuo... Mislim da ce se nasa vlada obrukati, da ce lik radi marketinga da ih provoza :)

knezevic

pre 14 godina

na stranu sve oko kupca, meni je cudno ime za novu firmu (neko je gore to vec pomenuo)."JAT Airlines"! =jugoslovenski aero (vazdusni)transport vazdusne linije! zar nije glupo? Predlog: SAW ili SAL!

TAJKUNOKRATIJA

pre 14 godina

Ajd, priznajem da sam ostavio mogucnost da je zaista posten, i verovao sam u to, sve dok nisam stigao do kraja teksta, gde kaze da je to bogatstvo POSTENO stekao u Srbiji.

Kako??!!!!
Nema sanse.

Ali cak i da nije tako, ima svu moju podrsku da ocisti tu crvotocinu G17 na aerodromu o oko njega, jer se samo jedan tajkun moze uspesno osloboditi drugih...

Boris

pre 14 godina

Citiram: "Inače, veliko bogatstvo stekao je u Srbiji"
A kako se navodi nije tajkun ? ovo je klasicni primer oksimorona. Sadasnja vlast ne prestaje sa bahatostima, ne prestaju da vredjaju inteligenciju svakog gradjanina ove propale drzave. Prosto mi je neverovatno kako je kod nas u politici uspelo da se skupi najgore od najgoreg sto postoji na planeti, pozicija, opozicija, nebitno...

Bukephalos_FRA

pre 14 godina

Hvala bogu, da se neko setio, da ulaze u "JAT Airways"...to se moglo odavno sredit. Ako to moze Michael O'Leary, onda bi i ja to mogao...daj mi samo kapital.

Srba po inostranstvu ima dosta...Jatovi avioni bi bili puni, da bi kostala povratna karta 100 evrica (onda bi cak omladina preko weekend-a krenula za BG). Inace je karta skupa i sedi samo 20 ljudi u njemu!

Smatram isto, da trebamo novo ime, novi imidz...ime JAT se treba vise odpisati (impairment). Trebamo da krenemo od pocetka.

Kako sto je neko vec napisao, setio sam se i ja prvo "SAT Airways" - S=Stefan.

Per aspera, ad astra! ;)

posmatrac iz daleka

pre 14 godina

Najvaznija stvar je ko je taj tip sa parama......
Uopste nije vazno da li ce se Jat izvuci iz krize i doneti boljitak celoj naciji.....
To je u stvari KLJUC zasto je Srbija dno samog dna i nikada se odatle nece pomeriti , Dakle SVEST samog naroda... Sretan sam sto vise nisam deo toga jada!

Dexterijus

pre 14 godina

Provereno u BIA, Darko Sharic kupuje JAT :))).....to je jedan mali "privrednik sa severa CG",inace nash drzavljanin koji ima partnere u Latinskoj Americi.
Razvio poslove u Ceskoj,Slovackoj.....

IKS

pre 14 godina

Opet neki iks ipsilon biznismen. Opet po starom. Sve bre unistise s ovim nacinom privatizacije GDE JE KRAJ! NEMA SVETLA NA KRAJU TUNELA JER JE BESKONACAN TUNEL!

letac

pre 14 godina

dobro proverite sve detalje,da ne bude na kraju,jos jedan saric,cume,misko,zemunac,...a i te ljude napadaju,a sigurno niko nije mogao da radi,bez necije dozvole.

putnik

pre 14 godina

Jat je doveden na niske grane zahvljujući rukovodstvu iz političkih struktura. Sada na isi način tako propalu kompaniju hoće da udome bogatom Srbinu. Ako je on tako pošteno stekao svoje bogatstvo, šta traži u pregovorima. Bolje da čuva svoje pare. Pošteno i mukotrpno boatsvo su stvorili naši spotristi, hvala Bogu u Srbiji ih ima dosta Golac, Divac,Đoković....ali namaju mogućnost da ulože svoj kapital od sadašnjih biznismena.

Top Gun

pre 14 godina

Evo šta će da uradi: avione će iseći u komade i otpremiti u Smederevo - što je jedini logičan potez jer su jedino još za to i dobri. Piloti i stjuardese (pogotovo mlađe) će se već nekako snaći - Emirates, Rayan i sl. - za ostale ne znam.

Stojan

pre 14 godina

Bivsi vlasnici "Marbo produkt"-a
Jovanovic i Milovanovic hoce da kupe JAT!
Ne znam samo sta ce im ta investicija?
Umesto da lepo uzivaju u parama dobijenim od PEPSI KOLE
(210 miliona Evra), hoce da se kockaju sa drzavom.
Bojim se da ovoga puta ne izgube pare.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

hmmm, ljudi, da nije mozda Radisin? mozda mi dosadilo da glumi u "selo gori a babac se Cesa" pa da covek promeni malo?... koliko smo mi sunatav narod, sve je moguce i kada sve ovo citam, pitam se kako se ja ne setis necega sto bi mi donelo tako velike pare... jeste da mi nije lose, zivim van a celo vreme se pitam odakle tolike pare u Srbiji... kada vise od 60-70% nezapoljenosti.

Clear as Teardrop

pre 14 godina

@Sale; "Nijemi jasno zasto ce ime ostati JAT kada Jugoslavija vise nepostoji"
Kompanija se ne zove JAT, kada cete nauciti?
Isto kao sto je Ceski nacionalni prevozilac zadrzao skracenicu CSA (Cesko Slovenske Aerolinie) bivse zajednice, a danas je naziv CSA (Czech Airlines).
Nikom od Ceha ne pada na pamet da prekrstava kompaniju na dnevnoj bazi po sto puta, jer postoji razlog zasto su kompanije zadrzale stara imena.
Srbi nemaju druga posla.

Sale

pre 14 godina

Nijemi jasno zasto ce ime ostati JAT kada Jugoslavija vise nepostoji, a ujdeno kada imidz kompanije upropascenj i kompanija posluje sa gubitcima obicno se menja ime kompanije.

Zbunjeni

pre 14 godina

@Sale
apsolutno se slažem!!!
Nije mi jasno da nikom ne pada napamet da promeni ime koje je davno umrlo, uskoro ce 20 godina. Zamisli, Jugoslovenski!? Kakav Jugoslovenski, Srpski!!!
Na sve to treba dodati i marketinski efekat, jer nestaje ime koje ima los imidž.

Nick US

pre 14 godina

Ma 2 izbora: Misko ili Cane..? :-)


...


A moj savet tome (ili toj) je : Dizi ruke od toga...! KAd velike co.s su digle pre tebe.

JAT mora da ide ravno u: propast. To im je: destiny.

jeronimo

pre 14 godina

Koji crni "cist k'o suza",a bogatstvo stekao u Srbiji,jel ovo neka sala.Ja na pocetku pomislio da se radi o Cepteru,ali kad sam cuo ovo "bogatstvo stekao u Srbiji",slatko sam se nasmejao.

MUKNAVI

pre 14 godina

Naplati ti drzavo,nasa,tom cistom ko suza,porez i ostale dazbine..realano,pa neces ..drati` narod,sitne preduzetnike,ono malo seljaka svojim posredovanjem ,kad stigne letina,pa ti uzmes zito,a seljaku ostane slama i po neka crkavica,ko da si ..poludela..Misko,Drakula,Koskasti,onaj sa serpama,gospodin Dirladadirlidada,Mile Cimprusati,Tulipanovic..iza njega je onaj iz Bosne,a on je bogat bez ovoga..ko crkveni misko,Savo Savatije,nocna ptica(valjda je to taj "posten" ko suza)..i ostala X..ekipo,plati realnu porezu,da ne krenemo i mi ju naplatimo.Kulovi koji vas "cuvaju"..mogu jednog dvoje pa i stotinu, od nas vec izujedanih i namucenih, da"ugrizu"..a onda su...napjevali,a sa njima i vi njihove,sponzoruse u vlasti,..gotovo poludeli od grabeza,pohlepe,i fotelje!Mi "gospodo" vise nemamo gde.Sve sto smo imali,u vasim je rukama,a mi vas ko` pludjeli,sluzimo ko` kmetovi..pa sad ,sta cete`, i kako cete`vidite vi,jer nase trpilo` samo sto nije puklo.

Filip

pre 14 godina

Znam ali necu da vam kazem.Ko je ovo smislio,jos uvek je na nivou obdanista.Srbija je zemlja bogatasa pa se kao ne zna ko je taj intelektualac da ne kazem "srednjoskolac".Ovo nema smisla i treba da skrene paznju sa predstojecih otkaza u JatAirways-u.

Martin, Pirot

pre 14 godina

Jaoj,bogati milioneru,kupi JAT i spasi nas,aman,i da nam pozivis dugo u zdravlju i veselju,prodaj stare avione i kupi dva nova,sa 3 aviona bi prevozio vise putnika nego
JAT sa tih 10 ispravnih,u to sam siguran!

igor

pre 14 godina

Nešto mi se javlja da bi to mogao biti Vesa Jevrosimović, uklapa se u priču. Mada sam mislio da su možda Drakulić ili Cepter dok nisam pročitao ceo tekst.

Goran

pre 14 godina

Ma da, ko je još čuo za javni tender i transparentnost. Mislim, sve je to prevaziđeno...

Ovako, najmoderniji način jeste: Anonimnost kupca, dogovor najvažnijih ljudi koji se pitaju i narod će biti obavešten kad za to bude bilo vreme tj. kada se odluči da je došlo vreme.

Zakoni su prevaziđeni, sve je stvar odluke i dogovora. Sudstvo nam ne treba, Ustav nam ne treba, glasači nisu potrebni jer sve može da se dogovori lepo pa da se narod obavesti jer je to za narod uvek najbolje rešenje. Znaju oni...

laza

pre 14 godina

posteno zaradio u srbij nije mogao. ako je miskovic onda smo sigurni da on vodi srpsku politiku. koga obmanjujete da je posten. sramota pored toliko gladnih ima toliko takuna.slobodno ovo objavite,zna narod sve.

VlaD

pre 14 godina

To mora da je neko ko je vise puta osvojio 7-cu na loto-u, pa su mu se nakupile pare za bacanje... Jedino tako moze da bude neko "cist ko suza", mada, i to mi je sumnjivo... :-)

Stranac u SRB

pre 14 godina

Nije ni cudo da im niko ne veruje,jer su toliko toga narodu zla naneli,de i kada je nesto posteno-niko ne veruje.Jasno je zasto Air Berlin nije zainteresovan,ti znaju posao i znaju sa kim bi morali da imaju posla.Osim toga "nacionalni" prevoznik dobija konkurenciju,mora da ze bori posteno,a to sa ovakvim muckama ce tesko proci.I Nis je javlja.Sta cemo sada osim da trazimo "spasioca" cistog kao suza,ha,ha,ha...Ej u Srbiji neki biznismen cist kao suza?

Bukephalos_FRA

pre 14 godina

Hvala bogu, da se neko setio, da ulaze u "JAT Airways"...to se moglo odavno sredit. Ako to moze Michael O'Leary, onda bi i ja to mogao...daj mi samo kapital.

Srba po inostranstvu ima dosta...Jatovi avioni bi bili puni, da bi kostala povratna karta 100 evrica (onda bi cak omladina preko weekend-a krenula za BG). Inace je karta skupa i sedi samo 20 ljudi u njemu!

Smatram isto, da trebamo novo ime, novi imidz...ime JAT se treba vise odpisati (impairment). Trebamo da krenemo od pocetka.

Kako sto je neko vec napisao, setio sam se i ja prvo "SAT Airways" - S=Stefan.

Per aspera, ad astra! ;)

o00o

pre 14 godina

"nekompromitovani" biznismen, davalac ponude za jat je željko mitrović, koji je ranije hteo da udje u posao sa putničkim saobraćajem, ne samo sa biznis avijacijom. njegova kompanija već stoji iza porudžbine 4 aviona B737-700, koji su već trebali biti isporučeni, ali je isporuka pomerena iz njemu znanih razloga, a sada se nazire zašto. od svih kandidata koji su do sada zaprosili od vlade srbije ruku jat-a , ovom bih možda najpre i dao, jer bi jat ostao u domaćim rukama, uz nadam se bitno unapredjenje kvaliteta i usluga, a posle kome će ga on preprodati to će biti njegova stvar.

Dejan K.

pre 14 godina

Nemam nista protiv srpskih "milionera" ali svaki put kad neki nas hoce nesto da kupi, asocijacija mi je "opet neki narko diler" ili sta vec.

Biznismen

pre 14 godina

Po svemu sudeci izgleda da je nas uspesni biznismen Darko Saric. Bogatstvo je steko u Srbiji, a za sada je cist, jos nije osudjivan u Srbiju

Dimitrije

pre 14 godina

Aeroflot je svojevremeno dao vrlo konkretnu ponudu od 150 mil. EUR za preuzimanje JAT-a. To je bio poklon sa neba, koje je društvo za unesrećivanje i ojadjivanje Srbije na čelu sa Dinkićem i Djelićem sprečilo. Čuven je pobesneli krik Dinkića na sednici vlade - jel' vi hoćete u Evropu ili u Rusiju?

A što se tiče ovog anonimnog duha iz Aladinove čarobne lampe, on jeste nepoznat, jeste prebogat, tesno je povezan sa JAT-om i devedesetih godina kao pilot JAT-a je izvozio na Kipar srpske pare, što ja smatram ne pljačkom nego patriotskim činom. Drgua je stvar to što se radi o čoveku koji nema kapacitet niti da bude gazda od JAT-a, niti da od njega napravi respektabilnu kompaniju.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

hmmm, ljudi, da nije mozda Radisin? mozda mi dosadilo da glumi u "selo gori a babac se Cesa" pa da covek promeni malo?... koliko smo mi sunatav narod, sve je moguce i kada sve ovo citam, pitam se kako se ja ne setis necega sto bi mi donelo tako velike pare... jeste da mi nije lose, zivim van a celo vreme se pitam odakle tolike pare u Srbiji... kada vise od 60-70% nezapoljenosti.

putnik

pre 14 godina

Jat je doveden na niske grane zahvljujući rukovodstvu iz političkih struktura. Sada na isi način tako propalu kompaniju hoće da udome bogatom Srbinu. Ako je on tako pošteno stekao svoje bogatstvo, šta traži u pregovorima. Bolje da čuva svoje pare. Pošteno i mukotrpno boatsvo su stvorili naši spotristi, hvala Bogu u Srbiji ih ima dosta Golac, Divac,Đoković....ali namaju mogućnost da ulože svoj kapital od sadašnjih biznismena.

ajoooj

pre 14 godina

Bože, pa neka mi neko navede BAREM JEDNOG čoveka koji je u Srbiji zaradio milione na pošten način! Igre na sreću se ne računaju. Kakvi, bre, biznUsi u Srbiji, to ne postoji, samo mito bekrija.

Petar

pre 14 godina

Pa nije ovo Amerika da se ne zna koliko ima milionera u zemlji. A i sta mu krijete ime kad je cist kao suza? Cim to mora da se naglasava posebno, odmah znam da je sve suprotno od recenog.

kiza

pre 14 godina

Samo komentar za promenu imena JATa. U vazduhoplovstvu se ime kompanije veoma retko menja. Logo se menja uglavnom kada se poljulja ugled kompanije nekom velikom nesrecom i sl. A ime gotovo nikad. Posto ja ne pamtim kada je poslednji put JAT imao nesrecu (pad aiona, sudar, ekspozije u sl) ne vidim razlog za promenu imena.

mirko

pre 14 godina

Mozda je Novak Djokovic,Vlade Divac..ovi momci su jedini cisti kao suza...svi ostali kontarverzni biznismeni su cisti lopovi koji bi u USA bili na zatvorskoj hrani, odavno...

Top Gun

pre 14 godina

Evo šta će da uradi: avione će iseći u komade i otpremiti u Smederevo - što je jedini logičan potez jer su jedino još za to i dobri. Piloti i stjuardese (pogotovo mlađe) će se već nekako snaći - Emirates, Rayan i sl. - za ostale ne znam.

knezevic

pre 14 godina

na stranu sve oko kupca, meni je cudno ime za novu firmu (neko je gore to vec pomenuo)."JAT Airlines"! =jugoslovenski aero (vazdusni)transport vazdusne linije! zar nije glupo? Predlog: SAW ili SAL!

fridman

pre 14 godina

Ne pomaze ni ubojni kamen sto bi rekao narod...JAT nema vise ono trziste ni perspektivu koju je nekada imao prigrabeci celo jugoslovensko trziste i to prikazujuci kao svoje..nema turista za hrvatsko primorje a ni makedonskih i albanskih gastarbajtera...losom politikom su napustene redovne linije u Evropi itd...Carterski saobracaj ne moze da resi prolem. Ne mozete ocekivati da ce vam se od nekadasnjeg imena Jat-a vratiti kompanija. jugoslavija ne postoji vec 20 godina a samim tim ni beneficije iz te zajednice. Zasto se domace vlasti stide imena Serbian airways ili airlanes...

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Zanimljivo! :-) Uopste me ne zanima ko je zainteresovani biznismen, ali me interesuju druge stvari. Prvo, drzava Srbija unosi neku imovinu u novu firmi koja ce biti formirana, a sta unosi partner? Drugo, garancije za kupovinu tih aviona na lizing ce dati ko? Drzava ili partner? Trece, kako i cime partner garantuje drzavi da ce u roku od godinu dana da "posao bude profitabilan"? Sta se dogadja ako se to ne desi i kako se ovde brani drzavni kapital u slucaju da se ne ispuni ova obaveza?

Na zalost, meni ovo lici na sledece - bar tako vidim iz pozicije tog biznismena - hajde da udjem sa Vladom zajedno u posao. Srbija ce dati garancije za kupovinu aviona na lizing, ja cu dovesti menadzment koji ce isprojektovati efikasnu organizaciju, otpusticu visak iz JAT-a i uz pomoc drzave isplatiti taj socijalni program ili likvidirati JAT, pa i to ustedeti i jednostavno poslati visak zaposlenih na evidenciju Nacionalne sluzbe za zaposljavanje, dobiti trziste Srbije i posto sam u poslu sa Vladom i Drzava ce koristiti usluge mog prevoza, jer ne zaboravimo u kriznim vremenima, ali i kada to nije slucaj, drzava vam je najvazniji potrosac i klijent oko koga se svi bore.

Nikako ne pozivam na ideju da drzava odustane od ovoga. Mislim da je ovo jedino preostalo moguce resenje za JAT, ali pozivam da se bude transparentno sa ugovorom o osnivanju ove zajednicke firme i da se uslovi, ali i eventualne sankcije unapred odrede. Drzava treba da se povlaci iz ovog biznisa u avio prevozu jer je ovo industrija koja se veoma brzo globalizuje i nakon ove krize ce ostati samo nekoliko velikih u ovom biznisu i niskotarifne firme. Takodje cena goriva ce rasti kako oporavak sveta bude isao i ovo je dobro resenje za Srbiju, ali SAMO i ISKLJUCIVO ako se unapred definisu pravila igre na castan nacin.

Ako cemo bas ici do toga, uvek cu pre leteti sa nacionalnim avioprevoznikom, nego nekim tamo sa strane, ali racun firme mora da bude u Srbiji, u Beogradu ili nekom drugom gradu u Srbiji i porezi moraju da idu u nas budzet, a ne na Kipar, Kajmanska ostrva, Holandske Antile i tome slicno.

Zadivljen

pre 14 godina

Neverovatno!!! Da li je ovo moguce ljudi moji! Zar mislite da neko u ovoj jadnoj Srbijici moze da poveruje u ovo? Ocigledno je da u ovoj zemlji postoje dve "dimenzije" zivota, jedna je ona u kojoj zive oni koji plasiraju ovakve nebuloze, a druga u kojoj zivimo mi obicni smrtnici. Zbogom pameti!

Dexterijus

pre 14 godina

Provereno u BIA, Darko Sharic kupuje JAT :))).....to je jedan mali "privrednik sa severa CG",inace nash drzavljanin koji ima partnere u Latinskoj Americi.
Razvio poslove u Ceskoj,Slovackoj.....

Zoki

pre 14 godina

Samo da nije gospodin Misko (iako ga cesto pominju, ne pojavljuje se on mnogo u medijima)... jos nam samo to fali pa i kuce svoje da mu prodamo i da mozemo da kazemo: jel dosta sad? ili moramo i dusu da ti prodamo da bi ti bio zadovoljan?!

Ako nije Misko, nema ljutis. Samo napred!

Bosa

pre 14 godina

Joj ljudi ne mogu da se priberem.Jel ima nekog u Srbiji koji e cist ko suza,da je milijoner i da se ne zove Beko,Lazarevic,Hamovic,Miskovic,Matic,Kostic,Saric itd..,i da nije bio u politici ili u sprezi sa istom?Daj Boze,takvi nam ugledi trebaju sledecim generacijama,a ne ovi drugi koji su muljali sa svima.

Dragan Stankovic

pre 14 godina

Secamo se i srpskih milionera iz SAD i Kanade koji su hteli da kupe Zastavu, pa znamo kako je to zavrsilo. Zvaka za ludaka.

:)))))

pre 14 godina

Da nije "Sharic Airways"? Svakog dana direktni letovi na relaciji Bogota - Beograd, uz redovna prinudna sletanja u Podgoricu radi istovara robe.

letac

pre 14 godina

dobro proverite sve detalje,da ne bude na kraju,jos jedan saric,cume,misko,zemunac,...a i te ljude napadaju,a sigurno niko nije mogao da radi,bez necije dozvole.

posmatrac iz daleka

pre 14 godina

Najvaznija stvar je ko je taj tip sa parama......
Uopste nije vazno da li ce se Jat izvuci iz krize i doneti boljitak celoj naciji.....
To je u stvari KLJUC zasto je Srbija dno samog dna i nikada se odatle nece pomeriti , Dakle SVEST samog naroda... Sretan sam sto vise nisam deo toga jada!

Stojan

pre 14 godina

Bivsi vlasnici "Marbo produkt"-a
Jovanovic i Milovanovic hoce da kupe JAT!
Ne znam samo sta ce im ta investicija?
Umesto da lepo uzivaju u parama dobijenim od PEPSI KOLE
(210 miliona Evra), hoce da se kockaju sa drzavom.
Bojim se da ovoga puta ne izgube pare.

jelena

pre 14 godina

Stoji da Zeljko Mitrovic ima vec AirPink, i da je u tom poslu, ali nacula sam da je u ogromnim dugovima, tako da ne znam kako bi priustio sebi i JAT!

dragan

pre 14 godina

Lepo je to što bogati srbin želi da kupi JAT.Bogati srbin je stekao kapital ovde ali kako.Želi da kupi 51%, a što ne 49%.Kolika je vrednost JAT-a.Bogati srbin želi da preuzme ugovor o kupovini aviona za koji je JAT dao avans.Pa gde si ti bogati srbine bio do sada.Ovo su baloni vlasti koje ovaj narod treba da svari.

Spineri

pre 14 godina

Sada cemo ceo vikend i pocetak sledece nedelje slusati vesti koje ce biti davane na kasicicu o ovom poslu veka od koga nece biti nista.
Ovu vest "Neimanovani izvor iz vlade" (radinik iz PR kuhinje Krstica ili Sapera) je plasirao u trenutku kada je evro probio magičnu granicu od 100 dinara a kada je priča o braći Šarićima postala dosadna.
Samo me brine šta koliko dugo se mogu kuvati vesti i kada će ekspres lonac da pukne! Kuvari kada se to desi ne kipi samo po šporetu već vrele čorbe bude svuda.
Mislite o tome!
PS: Vi ne kontrolišete intenzitet vatre (inflacija, cene, evro).

Sandra

pre 14 godina

E, sad mi je laknulo!! Pa vidite da se i u Srbiji na posten nacin moze doci do bogatstva! Znaci, samo napred... Ne kasnite na posao, radite posteno i kad dobijete pravu ideju -cak! I, naravno mocicete da kupite i JAT!! Eh, bar su te propale firme jeftine! Bravo nasi!!!

IKS

pre 14 godina

Opet neki iks ipsilon biznismen. Opet po starom. Sve bre unistise s ovim nacinom privatizacije GDE JE KRAJ! NEMA SVETLA NA KRAJU TUNELA JER JE BESKONACAN TUNEL!

Boris

pre 14 godina

Citiram: "Inače, veliko bogatstvo stekao je u Srbiji"
A kako se navodi nije tajkun ? ovo je klasicni primer oksimorona. Sadasnja vlast ne prestaje sa bahatostima, ne prestaju da vredjaju inteligenciju svakog gradjanina ove propale drzave. Prosto mi je neverovatno kako je kod nas u politici uspelo da se skupi najgore od najgoreg sto postoji na planeti, pozicija, opozicija, nebitno...

purenjak

pre 14 godina

Sto neko rece..." A tender???"
To vise ne vazi??
Pa pametno...sto da se gubi vreme na formalnosti..A taj sto je cist kao suza...e to je vec posebna prica. Taj mora da je zbunjen. A zbunjen je kome brat?

petar

pre 14 godina

Enormno se povecao broj spinovanih vesti kao sto je ova u poslednje vreme. Izgleda da je ovima na vlasti dogorelo do nokata, pa se hvataju na slamku...Ipak, zivot je neumoljiv, sve pre ili kasnije izadje na videlo...

zoran

pre 14 godina

KAd sam ovo procitao umalo ne presvisnuh od smeha :"Radi se o čoveku koji je čist kao suza. Ima puno novca..."

Iz te tvrdnje mzoemo toliko toga uvideti o nasim investitorima da dalje objasnjenje nije potrebno.Mozemo videti ceo nas sistem.

..Samo u nasoj Srbiji, samo kod nas...

Ivan

pre 14 godina

Smehotresna vest.
Kontraverzni "cist kao suza" milijarder iz Srbije.
Kontraverzan je jer su svi ostali do svog bogatstva dosli na zna se koji nacin.
U roku od 24 sata oda kada se pojavi njegovo ime u medijima,dobicemo listu njegovih partnera i poslova kojim se bavio pre nego sto je posta "cist kao suza".

milosica

pre 14 godina

zar u srbiji, u zemlji koja je izuzetno siromasna i u teskoj ekonomskoj situaciji poslednjih 25-30 godina neko moze toliko da se obogati a da ostane "cist kao suza"???
evo je jako smesno, ajte molim vas...
good luck and good night...

Sami

pre 14 godina

Izgleda da je i naša vlada počela da prepisuje Putinov recept davanja domaćim milionerima "ponude koju neće moći da odbiju", a kojom će iskazati svoj patriotizam u vreme krize i njoj poboljšati pozicije.

Dr.M.Cirovic

pre 14 godina

Nisam vas razumeo da li ste mislili da dinarski ili euro milijarder,taj bi na zapadu vec bio u samici da pise memoare i da uci mladje generacije kako se zaradjuje posteno novac.

Mashinovodja

pre 14 godina

Napravio pare u Srbiji, a "čist kao suza i ima puno novca".
To je prilično retka vrsta u Srbiji, a broj njenih pripadnika jednak je broju roze jednoroga, dvoglavih orlova i krilatih zmajeva.

TAJKUNOKRATIJA

pre 14 godina

Ajd, priznajem da sam ostavio mogucnost da je zaista posten, i verovao sam u to, sve dok nisam stigao do kraja teksta, gde kaze da je to bogatstvo POSTENO stekao u Srbiji.

Kako??!!!!
Nema sanse.

Ali cak i da nije tako, ima svu moju podrsku da ocisti tu crvotocinu G17 na aerodromu o oko njega, jer se samo jedan tajkun moze uspesno osloboditi drugih...

Mraz

pre 14 godina

ZNAM!!!To je Supermen...on voli da leti,a verovatno je uvideo prednosti avio-saobraćaja...ne,ne,to je Robin Hud...on otima od bogatih i daje siromašnima,pa je rešio možda da snizi cene karata da bi i običan svet mogao da leti....ne,a možda je....AJDE BRE....DOSTA IZMOTAVANJA.Ko više može ovde da veruje da je nešto pošteno zarađeno,odrađeno,privatizovano.

Pera iz policije

pre 14 godina

To bi po svemu sto cujem mogao biti "misticni", samoproklamovani milioner Zoran Stefanovic koji nesto kao ulazi u formulu 1, pravi u Srbiji delove za raketu Arijana 1 i stealth avione.. a nikad niko za njega nije cuo... Mislim da ce se nasa vlada obrukati, da ce lik radi marketinga da ih provoza :)

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

he he he ovo moram da lobijeM = Ako je Cane kupac, prvo što će uvesti je direktan let za Kolumbiju :)
(Van Helsing, 26. februar 2010 11:37)