Sreda, 24.02.2010.

01:55

Priznanje Kosova prijateljski gest

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izjavio je u Sarajevu da je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova "kao iskreni prijatelj" Srbije.

Izvor: Beta

Priznanje Kosova prijateljski gest IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Cakstovise

pre 14 godina

Nije ovde u pitanju istina, vec malicioznost kada nesto izgovoris sto znas da ce zaboleti onog koga ne volis, a kaobajagi sve u zelji da se pokazes neutralan i ispravan. To sto rade Hrvatski i Crnogorski predsednici su ciste provokacije i to normalan covek moze i da skapira i da oseti. Potencirati nesto sto se ne dotice tvoje kuce je ocigledno trazenje kavge. Hvala bogu te nasi zivoti ne zavise niti od jedne od ove dve drzave. Mene licno nisu uverili u svoje dobre namere.

Djuka

pre 14 godina

Pohapseni narko dileri i sverceri cigara iz Crne Gore, koji su operisali po Srbiji.
Gradjanima Srbije ukinute vize i niko vise nece da ide u Crnu Goru na letovanje.
Rusi pokupovali CG primorje, videli da su se zeznuli, pa sad te iste nekretnine prodaju Albancima.
Svetska ekonomska kriza drma USA i EU, pa Crnoj Gori stize sa tih strana sve manje i manje pomoci.
Milo, puko si ko zvecka!
Nego vidi, dal' ce mozda "Republjika Kosova" da ti posalje kakvu humanitarnu pomoc za to sto im cinis takve usluge.

fantasista

pre 14 godina

Oni koji shvataju da "procrnogorski" ne znaci po automatizmu i "antisrpski", oni koji razumiju da CG i premijer Djukanovic imaju mnogo svojih briga i problema precih od Kosova i unutrasnjih pitanja Srbije, oni koji su prihvatili cinjenicu da CG nije, niti ce biti dio Srbije niti druga Srpska drzava, oni koji znaju da bez jakih svjetskih partnera Balkan ne moze naprijed, oni koji prihvataju odgovornost za svoje i greske onih koje su glasali, oni koji ne krive druge za gubitak Kosova i ne gaje iluzije da je Kosovo jos uvijek dio Srbije, samo oni ce shvatiti poruku Mila Djukanovica. Nije vam neprijatelj ni Milo ni Crna Gora, neprijatelji su vam tu nedje, blizu pored vas.

memo

pre 14 godina

Hoces li Milo i Bosnjacima razbiti iluziju da ce imati centralisticku i unitarnu BiH i da je iluzorno trositi vreme na ukidanje Republike Srpske i da bi umesto trosenja energije na iluzije trenalo da se okrenu resavanja problema u svojoj federaciji? A da neces, jer ti nije stigla takva direktiva. E moj Milo, cak te je i tuzno gledati kako polako tones.

dejan-minhen

pre 14 godina

Od srca hvala… necu ici u Crnu Goru na more kao iskren prijatelj Crne Gore, da im ne narusavam ekoloski cistu drzavu. Necu da se srpske pare trose na neku marinu u Baru. Isto iz ekoloskih razloga… kako samo zagaduju svi ti brodovi, kamioni… Hocu da se naplacuje studiranje i lecenje drzavljanima Crne Gore u Srbiji… cisto iz prijateljstva da skolovani i pametni Crnogorci ne napustaju svoju drzavu. Sutra cemo priznati novonastalu Albansku drzavu na tlu Crne Gore… Eto cisto onako prijateljski, da se ne muce vise oko tog dela svoje zemlje.
S ljubljavlju iz Srbije.

pjer

pre 14 godina

Analizirajmo Milovu karijeru i razvojni put: od siromasnog mladica obucenog u jeftini dzemper, preko srpskog nacionaliste koji zajedno sa Milosevicem salje vojsku na Dubrovnik pa zatim velikocrnogorskog nacionaliste koji identitet svoje drzave i novonastale nacije nacije gradi na antisrpstvu pa do danasnjeg lobiste albanskih nacionalistickih ciljeva na Kosovu obucenog u odela koji kostaju desetine hiljada eura... Razne uloge i razni zadaci, koji je pravi Milo? Ma sta se desilo uvek Milo nekako uspe da sacuva svoj tron i biznise za svoju familiju. Na sta si Milo jos spreman kako bi sacuvao vlast? Sta je sledece? Analizirajmo malo i to "prijateljstvo" prema Srbiji. Milo je ovim priznavanjem albanske satro-drzave, dao legitimitet "drzavi" nastaloj otimanjem dela Srbije, nastaloj na etnickom ciscenju i zlocinima nad Srbima. Milo daje legitimitet "drzavi" ciji je premijer Taci - ratni zlocinac odgovoran za ubijanje i proterivanje Srba, u toj "drzavi" kojoj Milo daje legitimitet Srbi zive u rezervatima a crkve im se stite vojskom i Milo ima obraza da davanje legaliteta svemu tome nazove "prijateljstvom" prema Srbiji? Podrzavanje albanskih nacionalista je cin 'prijateljstva" prema Srbiji? Milo nam iz "prijateljstva" razbija iluzije? Koje iluzije? Da ne pristajemo da na nasoj teritriji albanski nacionalisti instaliraju nekakvu svoju paradrzavu? Zato sto kao i druge drzave ne damo svoju teritoriju? Ali neka je samo Srbija u krivu a svi ostali su u pravu, zasto onda ta "drzava kosova" vec nije priznata od svih zemalja i zasto vec nije postala clan UN-a? Da li su i ovih 140 ostalih drzava u iluziji? Sto ne kazes Milo Rusiji ili Kini da su u iluziji i da im das neki "prijateljski" savet iz tvoje mudre glave? Jad i beda. Zaista se nadam da nikome u sadasnjoj srpskoj vladi ili nekoj buducoj nece pasti na pamet da ikada ovog lika pozove u Srbiju. Ikada.

muka u stomaku

pre 14 godina

Milo dostize nevidjene visine u licemerju. Malo ko mu moze biti ravan u regionu - sada svoju odluku da prizna tu albansku nacionalisticku tvorevinu na Kosovu pravda nekakvim "prijateljstvom" prema Srbiji? Kako neko ima obraza da izjavi takvo nesto? Da li bi Milo shvatio kao izraz prijateljstva kada bi Srbija priznala kao nezavisnu drzavu, deo Crne Gore gde zive Srbi? Ako je ovakav Milo dobar za Crnu Goru i ako ovakav Milo uspeva vec dvadeset godina da opstane na vlasti usput stekujuci milione eura i ako je to ok za Crnogorce - svaka cast i za njega i za one koji glasaju za njega i to nije problem Srbije medjutim neka Milo lepo preskoci Srbiju i postedi nas svojih objasnjenja - mozda te price funkcionisu u Crnoj Gori ali u Srbiji - tesko. Lepo kazi Milo da si priznao albansku "drzavu kosova" zato sto si dobio direktivu iz Vasingtona i da si morao to da uradis kako bi sacuvao svoje privilegije i pare. Kakvo prijateljstvo, kakvi bakraci. Kako te nije sramota. Srbija ima iluzije? A sta je sa albanskim iluzijama da imaju nezavisnu i suverenu drzavu? Sto Milo ne kazes svojim albanskim prijateljima da ako ti neko drugi kontrolise granice, sudstvo, policiju, puni ti budzet i vodi spoljnu politiku onda ti nisi nezavistan nego si protektorat. Sto ti Albancima ne kazes da prestanu da gaje iluzije da ce ikada biti prava suverena i nezavisna drzava i da ce biti clanica UN-a? I to je cinjenica moj Milo, sto se pravis da je ne vidis? Kazi lepo tvojim albanskim prijateljima kako stoje stvari.

Josip Vasilj

pre 14 godina

Ovo je licemjerno, jer je Crna Gora direktno suodgovorna za pogrešnu politiku devedesetih, za koju je grubo kažnjena samo Srbija, a Milo sada "prijateljski" podržava tu kaznu...

Milo cinik se kezi prijateljima

pre 14 godina

Dakle, trenutno u svetu imamo 60 i nesto prijatelja, i 140 i nesto neprijatelja. Sledece, prijatelji su nas bombardovali a neprijatelji podrzavali. Meni ovde nista nije jasno. Ili su mozda kod ovog, kriterijumi prijateljstva poremeceni.

Ivy

pre 14 godina

Bas me nasmeja ovaj Djukanovic. On ima misljenje o prijateljstvu, o postenju, ispravnosti drzavnog aparata, o demokratiji... a sve su nepoznanice za njega.

fulcrum

pre 14 godina

....da,da...i nato nas je bombardovao za nase dobro,jer je to zdravo!!!
bilo bi mi draze da ste prvo sredili svoju drzavu pa tek se posle toga igrali "prijatelja"

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Da gradjani Srbije ne zive dvadesetak godina u "karantinu" izolovani od svake realnosti "okupirani" od nacionalistickih stranaka i medijske manipulacije koja je u sluzbi samo tih "OKUPATORA" odavno bi vec prepoznali da su STVARNI PRIJATELJI srpskih gradjana upravo Milo Djukanovic, Ivo Josipovic, Miroslav Lajcak, Piter Fejt, Gosp. Bramerc itd.
Deluje neverovatno ali je nazalost ziva istina !
Svi se oni ISKRENO bore protiv politickih stranaka Srbije za OSLOBODJENJE Srpskih gradjana od "nacionalisticke politike" koju Srbija vodi a cenu placaju "okupirani gradjani" i to sve zbog navodnog "nacionalnog interesa" koji "grcevito brane" ove domace "okupatorske stranke" !
"braneci", "nacionalni interes" Srbije posebno se "istakao" pok. Slobodan Milosevic a rezultat te "odbrane" danas moze videti cak i svaki slepac u Srbiji !
Gospodin Milo Djukanovic je bio kao iskreni prijatelj srpskih gradjana prva opozicija rezimu Slobodana Milosevica i kamo lepe srece da su ga gradjani Srbije jos onda razumeli, Srbiji i njenim gradjanima bi sigurno danas bilo puno puno bolje nego sto to jeste !
Milo Djukanovic je i danas ISKRENI PRIJATELJ "okupiranih" srpskih gradjana kojima ponovo pokusava objasniti da su OBMANUTI i da placaju visoku cenu za "takmicenje" politickih stranaka u Srbiji "ko ce zesce braniti ono sto NIKO od njih nece vise odbraniti" da bi samo opstali na vlasti a cena koju gradjani placaju je i danas nepromenjena JAD, BEDA, SIROMASTVO i BEZNADJE uz "svecano objasnjenje" da se Srbija "zestoko bori" za svoj "nacionalni interes" ! Za mene licno Gosp. Milo Djukanovic je bio i ostao jedan od najvecih PRIJATELJA GRADJANA Srbije a to automatski podrazumeva izazivanje "gneva" kod "okupatorskih" stranaka i "neuobicajeno" mesanje u vodjenje spoljne politike jedne susedne drzave cija je Ambasada juce protestovala u Zagrebu zbog slicnog "mesanja" hrvatskog Predsednika Gosp. Josipovica !

BGD prijatelj

pre 14 godina

Nije to nista, secate se da je i bombardovanje bilo 'za nase dobro', samo to oni civili sto su poginuli nisu shvatili.

Nego ozbiljno, u redu je prijatelja razuveriti iluzija, naravno, ali to se ucini savetom a ne direktnim suprotstavljanjem njegovim principima.

sem toga, ne razumem zasto g. Djukanovic koristi ovakve glupe floskule i podstice 'emotivni' politicki diskurs (on koji se trudi da se predstavi kao moderni i pragmaticni politicar)? kada je govorio o tome kako je CG jednostavno postupala u skladu sa svojim drzavnim interesima bio je iskren, a to je vec i sasvim OK i racionalna izjava.

Mrki

pre 14 godina

Ako pogledate Kosovo iskreno, bez politikanstva, i to samo na trenutak, vidjecete da je Djukanovic u pravu. Zvanicna politika Srbije prema Kosovu ne sluzi nicemu do unutrasnjem zamajavanju javnosti, a mogucnost da se tu izvuce neka korist za Srbiju je ravna nuli. Pa sad vidite ko je prijatelj, a ko mozda malo laze.

Kosovastar

pre 14 godina

Da bi se razumela Djukanoviceva izjava treba pogledati kako drzavni vrh Srbije misli da resi pitanje Kosova. Naime oni hoce nove pregovore da bi se doslo "do prihvatljivog resenja za sve" a zatim dodaju kako "nece nikada priznati nezavisno Kosovo". Kao prvo Kosovo DOBIJA PRAVO VETA tj. moze DA BLOKIRA SVAKO RESENJE OSIM NEZAVISNOSTI jer se kaze "prihvatljivo reseneje za sve" sto znaci i za Kosovo. Drugo, kada vec znaju da Srbija "nece nikada priznati nezavisno Kosovo" onda lideri Kosova NECE UCI UOPSTE U NOVIM PREGOVORIMA oko statusa Kosova. To pokazuje u kakvim iluzijama je drzavni vrh Srbije koji jednostavno NEMA INSTRUMENT DA MENJA SITUACIJU oko statusa Kosova. Milo je dakle u PRAVU.

SaleC

pre 14 godina

Hvala, ali stvarno nije trebalo.
A drugo, priznavanje Kosova kao države nije nikakav gest ni prema kome nego priznavanje države Kosovo koja se odvojila od drzave Srbije.
Pogotovo sto to sigurno nije uradjeno zbog Srbije a verovatno jos manje zbog Kosova i sto se taj "izliv prijateljstva" desio par dana posto je cela stvar dosla pred medjunarodni sud pravde. Izvinite ali ja ipak nemam utisak nekog prijateljstva u svemu tome.

Waistiny

pre 14 godina

Ova izjava je najgora vrsta cinizma.

Medjutim, interesantno je to da su Djukanovic, Mesic i Sejdiu krenuli sinhronizovano u neku vrstu napada prema Srbiji. Od svih, izgleda, Djukanovic ima najveci bagaž, posto je najistrajniji u tome.

A koje vrste je bagaz, moguce je da cemo uskoro saznati.

Akcije su osmisljene da isprovociraju, bockaju, da se izazove reakcija. Sa ove strane, hvala bogu, nije da nema ko da reaguje. Eto, gospodin Jeremic je uvek spreman da odbrani interese. Neke. Meni, doduse, nejasne, ali hej... Krhko je znanje.

Meni je zao sto je Djukanovic u poziciji da odradjuje neke usluge koje su mu cinili, ali ocigledno da nema nazaj.

Jedino muceni Sejdiu nije bas da se u svemu snalazi. Preko sto hiljada gradjana mu zivi na ivici zdravog razuma egzistencije, a on se ponasa kao da je sve cool, mladi Evropljani i 'nije nam nista' model.

Mesic je potrosen, a poslednji serijal izjava samo govori u prilog tome da su 'war lords' past tense Balkana. Mesic i Djukanovic su poslednji relikti tog mraka, pa se nadam da ce otici tamo gde pripada...

Milan

pre 14 godina

Ne volim ovog coveka, ne slazem se sa 99% onoga sto kaze, ali "nije prijateljski prijatelja držati u iluzijama" je skroz na mestu. Samo sto ce Srbima trebati jos jedno 20 godina da to shvate. Ja sam izgubio deceniju pod Milosevicevim iluzijama, nemam nameru da jos jednu gubim pod kosovskim iluzijama. Srbija treba da se bavi stvarnim problemima koje moze da resi, korupcija, monopoli, propala infrastruktura, a ne da zamajava samu sebe teritorijom koja je izgubljena natalitetom , ratom i decenijama pogresne politike. Pre neki dan sam pricao sa prijateljem Madjarem koji mi je rekao kako su oni jos uvek kivni na Francuze zbog gubitka Vojvodine koja je vekovima bila u sastavu Madjarske. Da li mi danas imamo vece istorijsko pravo na Kosovo nego Madjari na Vojvodinu? Nema tu cak nikakav ponos da se proguta, covek koji je zavrsio odvajanje Kosova od Srbije vise nije medju zivima tako da za javnost ne treba nikoga kriviti sem njega. Ali srpskim politicarima je izgleda lakse da se bave Kosovom nego da resavaju "ovozemaljske" probleme.

pedja

pre 14 godina

Evo sav sam se raznežio... Pa to je prava izjava ljubavi! A do sada sam pogrešno mislio da nas pljuje kad god može i gde god može. Razuverio me sa jednom rečenicom!

Spinoza BGD

pre 14 godina

"Kad si pijan, prijatelj nije onaj ko ti doliva u čašu, već onaj koji ti kaže da legneš." (američka poslovica). Šta je ovo oko Kosova do nacionalno pijanstvo - mi branimo da građani Kosova odlučuju šta će biti sa Kosovom. Potpuno je tačno što Milo kaže i sasvim je u pravu. I analiza stvarnih razloga halabuke oko naših srpskih državljana Šarića, koji su državljanstvo dobili jer se izjašnjavaju kao Srbi sa severa CG i ljuti su protivnici "Dukljana" kako oni zovu Crnogorce, koji su tako "elegantno" pušteni da pobegnu, se čini ispravnom. Hoćemo da kažemo Evropi - jeste, mi imamo Mladića, ali CG ima kriminal, BiH ustavni poredak, Makedonija naziv zemlje, Hrvatska granicu sa Slovenijom... To više nije spoljna politika tipa "Nek komšiji crkne krava", nego: "Ako ne možeš da ga stigneš, sapleti ga". Žalosno. Preporuka policiji: šta ako Šarić sad već ima dugu kosu i bradu i bavi se alternativnom medicinom u npr. Rakovici? Kad je trebalo uhapsiti Karadžića, naši su mediji pisali da se 100% krije u CG. I ovo oko Šarića je slično skretanje pažnje.

Waistiny

pre 14 godina

Ova izjava je najgora vrsta cinizma.

Medjutim, interesantno je to da su Djukanovic, Mesic i Sejdiu krenuli sinhronizovano u neku vrstu napada prema Srbiji. Od svih, izgleda, Djukanovic ima najveci bagaž, posto je najistrajniji u tome.

A koje vrste je bagaz, moguce je da cemo uskoro saznati.

Akcije su osmisljene da isprovociraju, bockaju, da se izazove reakcija. Sa ove strane, hvala bogu, nije da nema ko da reaguje. Eto, gospodin Jeremic je uvek spreman da odbrani interese. Neke. Meni, doduse, nejasne, ali hej... Krhko je znanje.

Meni je zao sto je Djukanovic u poziciji da odradjuje neke usluge koje su mu cinili, ali ocigledno da nema nazaj.

Jedino muceni Sejdiu nije bas da se u svemu snalazi. Preko sto hiljada gradjana mu zivi na ivici zdravog razuma egzistencije, a on se ponasa kao da je sve cool, mladi Evropljani i 'nije nam nista' model.

Mesic je potrosen, a poslednji serijal izjava samo govori u prilog tome da su 'war lords' past tense Balkana. Mesic i Djukanovic su poslednji relikti tog mraka, pa se nadam da ce otici tamo gde pripada...

pedja

pre 14 godina

Evo sav sam se raznežio... Pa to je prava izjava ljubavi! A do sada sam pogrešno mislio da nas pljuje kad god može i gde god može. Razuverio me sa jednom rečenicom!

Milan

pre 14 godina

Ne volim ovog coveka, ne slazem se sa 99% onoga sto kaze, ali "nije prijateljski prijatelja držati u iluzijama" je skroz na mestu. Samo sto ce Srbima trebati jos jedno 20 godina da to shvate. Ja sam izgubio deceniju pod Milosevicevim iluzijama, nemam nameru da jos jednu gubim pod kosovskim iluzijama. Srbija treba da se bavi stvarnim problemima koje moze da resi, korupcija, monopoli, propala infrastruktura, a ne da zamajava samu sebe teritorijom koja je izgubljena natalitetom , ratom i decenijama pogresne politike. Pre neki dan sam pricao sa prijateljem Madjarem koji mi je rekao kako su oni jos uvek kivni na Francuze zbog gubitka Vojvodine koja je vekovima bila u sastavu Madjarske. Da li mi danas imamo vece istorijsko pravo na Kosovo nego Madjari na Vojvodinu? Nema tu cak nikakav ponos da se proguta, covek koji je zavrsio odvajanje Kosova od Srbije vise nije medju zivima tako da za javnost ne treba nikoga kriviti sem njega. Ali srpskim politicarima je izgleda lakse da se bave Kosovom nego da resavaju "ovozemaljske" probleme.

Spinoza BGD

pre 14 godina

"Kad si pijan, prijatelj nije onaj ko ti doliva u čašu, već onaj koji ti kaže da legneš." (američka poslovica). Šta je ovo oko Kosova do nacionalno pijanstvo - mi branimo da građani Kosova odlučuju šta će biti sa Kosovom. Potpuno je tačno što Milo kaže i sasvim je u pravu. I analiza stvarnih razloga halabuke oko naših srpskih državljana Šarića, koji su državljanstvo dobili jer se izjašnjavaju kao Srbi sa severa CG i ljuti su protivnici "Dukljana" kako oni zovu Crnogorce, koji su tako "elegantno" pušteni da pobegnu, se čini ispravnom. Hoćemo da kažemo Evropi - jeste, mi imamo Mladića, ali CG ima kriminal, BiH ustavni poredak, Makedonija naziv zemlje, Hrvatska granicu sa Slovenijom... To više nije spoljna politika tipa "Nek komšiji crkne krava", nego: "Ako ne možeš da ga stigneš, sapleti ga". Žalosno. Preporuka policiji: šta ako Šarić sad već ima dugu kosu i bradu i bavi se alternativnom medicinom u npr. Rakovici? Kad je trebalo uhapsiti Karadžića, naši su mediji pisali da se 100% krije u CG. I ovo oko Šarića je slično skretanje pažnje.

fulcrum

pre 14 godina

....da,da...i nato nas je bombardovao za nase dobro,jer je to zdravo!!!
bilo bi mi draze da ste prvo sredili svoju drzavu pa tek se posle toga igrali "prijatelja"

BGD prijatelj

pre 14 godina

Nije to nista, secate se da je i bombardovanje bilo 'za nase dobro', samo to oni civili sto su poginuli nisu shvatili.

Nego ozbiljno, u redu je prijatelja razuveriti iluzija, naravno, ali to se ucini savetom a ne direktnim suprotstavljanjem njegovim principima.

sem toga, ne razumem zasto g. Djukanovic koristi ovakve glupe floskule i podstice 'emotivni' politicki diskurs (on koji se trudi da se predstavi kao moderni i pragmaticni politicar)? kada je govorio o tome kako je CG jednostavno postupala u skladu sa svojim drzavnim interesima bio je iskren, a to je vec i sasvim OK i racionalna izjava.

Kosovastar

pre 14 godina

Da bi se razumela Djukanoviceva izjava treba pogledati kako drzavni vrh Srbije misli da resi pitanje Kosova. Naime oni hoce nove pregovore da bi se doslo "do prihvatljivog resenja za sve" a zatim dodaju kako "nece nikada priznati nezavisno Kosovo". Kao prvo Kosovo DOBIJA PRAVO VETA tj. moze DA BLOKIRA SVAKO RESENJE OSIM NEZAVISNOSTI jer se kaze "prihvatljivo reseneje za sve" sto znaci i za Kosovo. Drugo, kada vec znaju da Srbija "nece nikada priznati nezavisno Kosovo" onda lideri Kosova NECE UCI UOPSTE U NOVIM PREGOVORIMA oko statusa Kosova. To pokazuje u kakvim iluzijama je drzavni vrh Srbije koji jednostavno NEMA INSTRUMENT DA MENJA SITUACIJU oko statusa Kosova. Milo je dakle u PRAVU.

SaleC

pre 14 godina

Hvala, ali stvarno nije trebalo.
A drugo, priznavanje Kosova kao države nije nikakav gest ni prema kome nego priznavanje države Kosovo koja se odvojila od drzave Srbije.
Pogotovo sto to sigurno nije uradjeno zbog Srbije a verovatno jos manje zbog Kosova i sto se taj "izliv prijateljstva" desio par dana posto je cela stvar dosla pred medjunarodni sud pravde. Izvinite ali ja ipak nemam utisak nekog prijateljstva u svemu tome.

Mrki

pre 14 godina

Ako pogledate Kosovo iskreno, bez politikanstva, i to samo na trenutak, vidjecete da je Djukanovic u pravu. Zvanicna politika Srbije prema Kosovu ne sluzi nicemu do unutrasnjem zamajavanju javnosti, a mogucnost da se tu izvuce neka korist za Srbiju je ravna nuli. Pa sad vidite ko je prijatelj, a ko mozda malo laze.

Milo cinik se kezi prijateljima

pre 14 godina

Dakle, trenutno u svetu imamo 60 i nesto prijatelja, i 140 i nesto neprijatelja. Sledece, prijatelji su nas bombardovali a neprijatelji podrzavali. Meni ovde nista nije jasno. Ili su mozda kod ovog, kriterijumi prijateljstva poremeceni.

Ivy

pre 14 godina

Bas me nasmeja ovaj Djukanovic. On ima misljenje o prijateljstvu, o postenju, ispravnosti drzavnog aparata, o demokratiji... a sve su nepoznanice za njega.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Da gradjani Srbije ne zive dvadesetak godina u "karantinu" izolovani od svake realnosti "okupirani" od nacionalistickih stranaka i medijske manipulacije koja je u sluzbi samo tih "OKUPATORA" odavno bi vec prepoznali da su STVARNI PRIJATELJI srpskih gradjana upravo Milo Djukanovic, Ivo Josipovic, Miroslav Lajcak, Piter Fejt, Gosp. Bramerc itd.
Deluje neverovatno ali je nazalost ziva istina !
Svi se oni ISKRENO bore protiv politickih stranaka Srbije za OSLOBODJENJE Srpskih gradjana od "nacionalisticke politike" koju Srbija vodi a cenu placaju "okupirani gradjani" i to sve zbog navodnog "nacionalnog interesa" koji "grcevito brane" ove domace "okupatorske stranke" !
"braneci", "nacionalni interes" Srbije posebno se "istakao" pok. Slobodan Milosevic a rezultat te "odbrane" danas moze videti cak i svaki slepac u Srbiji !
Gospodin Milo Djukanovic je bio kao iskreni prijatelj srpskih gradjana prva opozicija rezimu Slobodana Milosevica i kamo lepe srece da su ga gradjani Srbije jos onda razumeli, Srbiji i njenim gradjanima bi sigurno danas bilo puno puno bolje nego sto to jeste !
Milo Djukanovic je i danas ISKRENI PRIJATELJ "okupiranih" srpskih gradjana kojima ponovo pokusava objasniti da su OBMANUTI i da placaju visoku cenu za "takmicenje" politickih stranaka u Srbiji "ko ce zesce braniti ono sto NIKO od njih nece vise odbraniti" da bi samo opstali na vlasti a cena koju gradjani placaju je i danas nepromenjena JAD, BEDA, SIROMASTVO i BEZNADJE uz "svecano objasnjenje" da se Srbija "zestoko bori" za svoj "nacionalni interes" ! Za mene licno Gosp. Milo Djukanovic je bio i ostao jedan od najvecih PRIJATELJA GRADJANA Srbije a to automatski podrazumeva izazivanje "gneva" kod "okupatorskih" stranaka i "neuobicajeno" mesanje u vodjenje spoljne politike jedne susedne drzave cija je Ambasada juce protestovala u Zagrebu zbog slicnog "mesanja" hrvatskog Predsednika Gosp. Josipovica !

Josip Vasilj

pre 14 godina

Ovo je licemjerno, jer je Crna Gora direktno suodgovorna za pogrešnu politiku devedesetih, za koju je grubo kažnjena samo Srbija, a Milo sada "prijateljski" podržava tu kaznu...

dejan-minhen

pre 14 godina

Od srca hvala… necu ici u Crnu Goru na more kao iskren prijatelj Crne Gore, da im ne narusavam ekoloski cistu drzavu. Necu da se srpske pare trose na neku marinu u Baru. Isto iz ekoloskih razloga… kako samo zagaduju svi ti brodovi, kamioni… Hocu da se naplacuje studiranje i lecenje drzavljanima Crne Gore u Srbiji… cisto iz prijateljstva da skolovani i pametni Crnogorci ne napustaju svoju drzavu. Sutra cemo priznati novonastalu Albansku drzavu na tlu Crne Gore… Eto cisto onako prijateljski, da se ne muce vise oko tog dela svoje zemlje.
S ljubljavlju iz Srbije.

muka u stomaku

pre 14 godina

Milo dostize nevidjene visine u licemerju. Malo ko mu moze biti ravan u regionu - sada svoju odluku da prizna tu albansku nacionalisticku tvorevinu na Kosovu pravda nekakvim "prijateljstvom" prema Srbiji? Kako neko ima obraza da izjavi takvo nesto? Da li bi Milo shvatio kao izraz prijateljstva kada bi Srbija priznala kao nezavisnu drzavu, deo Crne Gore gde zive Srbi? Ako je ovakav Milo dobar za Crnu Goru i ako ovakav Milo uspeva vec dvadeset godina da opstane na vlasti usput stekujuci milione eura i ako je to ok za Crnogorce - svaka cast i za njega i za one koji glasaju za njega i to nije problem Srbije medjutim neka Milo lepo preskoci Srbiju i postedi nas svojih objasnjenja - mozda te price funkcionisu u Crnoj Gori ali u Srbiji - tesko. Lepo kazi Milo da si priznao albansku "drzavu kosova" zato sto si dobio direktivu iz Vasingtona i da si morao to da uradis kako bi sacuvao svoje privilegije i pare. Kakvo prijateljstvo, kakvi bakraci. Kako te nije sramota. Srbija ima iluzije? A sta je sa albanskim iluzijama da imaju nezavisnu i suverenu drzavu? Sto Milo ne kazes svojim albanskim prijateljima da ako ti neko drugi kontrolise granice, sudstvo, policiju, puni ti budzet i vodi spoljnu politiku onda ti nisi nezavistan nego si protektorat. Sto ti Albancima ne kazes da prestanu da gaje iluzije da ce ikada biti prava suverena i nezavisna drzava i da ce biti clanica UN-a? I to je cinjenica moj Milo, sto se pravis da je ne vidis? Kazi lepo tvojim albanskim prijateljima kako stoje stvari.

memo

pre 14 godina

Hoces li Milo i Bosnjacima razbiti iluziju da ce imati centralisticku i unitarnu BiH i da je iluzorno trositi vreme na ukidanje Republike Srpske i da bi umesto trosenja energije na iluzije trenalo da se okrenu resavanja problema u svojoj federaciji? A da neces, jer ti nije stigla takva direktiva. E moj Milo, cak te je i tuzno gledati kako polako tones.

pjer

pre 14 godina

Analizirajmo Milovu karijeru i razvojni put: od siromasnog mladica obucenog u jeftini dzemper, preko srpskog nacionaliste koji zajedno sa Milosevicem salje vojsku na Dubrovnik pa zatim velikocrnogorskog nacionaliste koji identitet svoje drzave i novonastale nacije nacije gradi na antisrpstvu pa do danasnjeg lobiste albanskih nacionalistickih ciljeva na Kosovu obucenog u odela koji kostaju desetine hiljada eura... Razne uloge i razni zadaci, koji je pravi Milo? Ma sta se desilo uvek Milo nekako uspe da sacuva svoj tron i biznise za svoju familiju. Na sta si Milo jos spreman kako bi sacuvao vlast? Sta je sledece? Analizirajmo malo i to "prijateljstvo" prema Srbiji. Milo je ovim priznavanjem albanske satro-drzave, dao legitimitet "drzavi" nastaloj otimanjem dela Srbije, nastaloj na etnickom ciscenju i zlocinima nad Srbima. Milo daje legitimitet "drzavi" ciji je premijer Taci - ratni zlocinac odgovoran za ubijanje i proterivanje Srba, u toj "drzavi" kojoj Milo daje legitimitet Srbi zive u rezervatima a crkve im se stite vojskom i Milo ima obraza da davanje legaliteta svemu tome nazove "prijateljstvom" prema Srbiji? Podrzavanje albanskih nacionalista je cin 'prijateljstva" prema Srbiji? Milo nam iz "prijateljstva" razbija iluzije? Koje iluzije? Da ne pristajemo da na nasoj teritriji albanski nacionalisti instaliraju nekakvu svoju paradrzavu? Zato sto kao i druge drzave ne damo svoju teritoriju? Ali neka je samo Srbija u krivu a svi ostali su u pravu, zasto onda ta "drzava kosova" vec nije priznata od svih zemalja i zasto vec nije postala clan UN-a? Da li su i ovih 140 ostalih drzava u iluziji? Sto ne kazes Milo Rusiji ili Kini da su u iluziji i da im das neki "prijateljski" savet iz tvoje mudre glave? Jad i beda. Zaista se nadam da nikome u sadasnjoj srpskoj vladi ili nekoj buducoj nece pasti na pamet da ikada ovog lika pozove u Srbiju. Ikada.

Djuka

pre 14 godina

Pohapseni narko dileri i sverceri cigara iz Crne Gore, koji su operisali po Srbiji.
Gradjanima Srbije ukinute vize i niko vise nece da ide u Crnu Goru na letovanje.
Rusi pokupovali CG primorje, videli da su se zeznuli, pa sad te iste nekretnine prodaju Albancima.
Svetska ekonomska kriza drma USA i EU, pa Crnoj Gori stize sa tih strana sve manje i manje pomoci.
Milo, puko si ko zvecka!
Nego vidi, dal' ce mozda "Republjika Kosova" da ti posalje kakvu humanitarnu pomoc za to sto im cinis takve usluge.

fantasista

pre 14 godina

Oni koji shvataju da "procrnogorski" ne znaci po automatizmu i "antisrpski", oni koji razumiju da CG i premijer Djukanovic imaju mnogo svojih briga i problema precih od Kosova i unutrasnjih pitanja Srbije, oni koji su prihvatili cinjenicu da CG nije, niti ce biti dio Srbije niti druga Srpska drzava, oni koji znaju da bez jakih svjetskih partnera Balkan ne moze naprijed, oni koji prihvataju odgovornost za svoje i greske onih koje su glasali, oni koji ne krive druge za gubitak Kosova i ne gaje iluzije da je Kosovo jos uvijek dio Srbije, samo oni ce shvatiti poruku Mila Djukanovica. Nije vam neprijatelj ni Milo ni Crna Gora, neprijatelji su vam tu nedje, blizu pored vas.

Cakstovise

pre 14 godina

Nije ovde u pitanju istina, vec malicioznost kada nesto izgovoris sto znas da ce zaboleti onog koga ne volis, a kaobajagi sve u zelji da se pokazes neutralan i ispravan. To sto rade Hrvatski i Crnogorski predsednici su ciste provokacije i to normalan covek moze i da skapira i da oseti. Potencirati nesto sto se ne dotice tvoje kuce je ocigledno trazenje kavge. Hvala bogu te nasi zivoti ne zavise niti od jedne od ove dve drzave. Mene licno nisu uverili u svoje dobre namere.

Spinoza BGD

pre 14 godina

"Kad si pijan, prijatelj nije onaj ko ti doliva u čašu, već onaj koji ti kaže da legneš." (američka poslovica). Šta je ovo oko Kosova do nacionalno pijanstvo - mi branimo da građani Kosova odlučuju šta će biti sa Kosovom. Potpuno je tačno što Milo kaže i sasvim je u pravu. I analiza stvarnih razloga halabuke oko naših srpskih državljana Šarića, koji su državljanstvo dobili jer se izjašnjavaju kao Srbi sa severa CG i ljuti su protivnici "Dukljana" kako oni zovu Crnogorce, koji su tako "elegantno" pušteni da pobegnu, se čini ispravnom. Hoćemo da kažemo Evropi - jeste, mi imamo Mladića, ali CG ima kriminal, BiH ustavni poredak, Makedonija naziv zemlje, Hrvatska granicu sa Slovenijom... To više nije spoljna politika tipa "Nek komšiji crkne krava", nego: "Ako ne možeš da ga stigneš, sapleti ga". Žalosno. Preporuka policiji: šta ako Šarić sad već ima dugu kosu i bradu i bavi se alternativnom medicinom u npr. Rakovici? Kad je trebalo uhapsiti Karadžića, naši su mediji pisali da se 100% krije u CG. I ovo oko Šarića je slično skretanje pažnje.

Milan

pre 14 godina

Ne volim ovog coveka, ne slazem se sa 99% onoga sto kaze, ali "nije prijateljski prijatelja držati u iluzijama" je skroz na mestu. Samo sto ce Srbima trebati jos jedno 20 godina da to shvate. Ja sam izgubio deceniju pod Milosevicevim iluzijama, nemam nameru da jos jednu gubim pod kosovskim iluzijama. Srbija treba da se bavi stvarnim problemima koje moze da resi, korupcija, monopoli, propala infrastruktura, a ne da zamajava samu sebe teritorijom koja je izgubljena natalitetom , ratom i decenijama pogresne politike. Pre neki dan sam pricao sa prijateljem Madjarem koji mi je rekao kako su oni jos uvek kivni na Francuze zbog gubitka Vojvodine koja je vekovima bila u sastavu Madjarske. Da li mi danas imamo vece istorijsko pravo na Kosovo nego Madjari na Vojvodinu? Nema tu cak nikakav ponos da se proguta, covek koji je zavrsio odvajanje Kosova od Srbije vise nije medju zivima tako da za javnost ne treba nikoga kriviti sem njega. Ali srpskim politicarima je izgleda lakse da se bave Kosovom nego da resavaju "ovozemaljske" probleme.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Da gradjani Srbije ne zive dvadesetak godina u "karantinu" izolovani od svake realnosti "okupirani" od nacionalistickih stranaka i medijske manipulacije koja je u sluzbi samo tih "OKUPATORA" odavno bi vec prepoznali da su STVARNI PRIJATELJI srpskih gradjana upravo Milo Djukanovic, Ivo Josipovic, Miroslav Lajcak, Piter Fejt, Gosp. Bramerc itd.
Deluje neverovatno ali je nazalost ziva istina !
Svi se oni ISKRENO bore protiv politickih stranaka Srbije za OSLOBODJENJE Srpskih gradjana od "nacionalisticke politike" koju Srbija vodi a cenu placaju "okupirani gradjani" i to sve zbog navodnog "nacionalnog interesa" koji "grcevito brane" ove domace "okupatorske stranke" !
"braneci", "nacionalni interes" Srbije posebno se "istakao" pok. Slobodan Milosevic a rezultat te "odbrane" danas moze videti cak i svaki slepac u Srbiji !
Gospodin Milo Djukanovic je bio kao iskreni prijatelj srpskih gradjana prva opozicija rezimu Slobodana Milosevica i kamo lepe srece da su ga gradjani Srbije jos onda razumeli, Srbiji i njenim gradjanima bi sigurno danas bilo puno puno bolje nego sto to jeste !
Milo Djukanovic je i danas ISKRENI PRIJATELJ "okupiranih" srpskih gradjana kojima ponovo pokusava objasniti da su OBMANUTI i da placaju visoku cenu za "takmicenje" politickih stranaka u Srbiji "ko ce zesce braniti ono sto NIKO od njih nece vise odbraniti" da bi samo opstali na vlasti a cena koju gradjani placaju je i danas nepromenjena JAD, BEDA, SIROMASTVO i BEZNADJE uz "svecano objasnjenje" da se Srbija "zestoko bori" za svoj "nacionalni interes" ! Za mene licno Gosp. Milo Djukanovic je bio i ostao jedan od najvecih PRIJATELJA GRADJANA Srbije a to automatski podrazumeva izazivanje "gneva" kod "okupatorskih" stranaka i "neuobicajeno" mesanje u vodjenje spoljne politike jedne susedne drzave cija je Ambasada juce protestovala u Zagrebu zbog slicnog "mesanja" hrvatskog Predsednika Gosp. Josipovica !

Mrki

pre 14 godina

Ako pogledate Kosovo iskreno, bez politikanstva, i to samo na trenutak, vidjecete da je Djukanovic u pravu. Zvanicna politika Srbije prema Kosovu ne sluzi nicemu do unutrasnjem zamajavanju javnosti, a mogucnost da se tu izvuce neka korist za Srbiju je ravna nuli. Pa sad vidite ko je prijatelj, a ko mozda malo laze.

Kosovastar

pre 14 godina

Da bi se razumela Djukanoviceva izjava treba pogledati kako drzavni vrh Srbije misli da resi pitanje Kosova. Naime oni hoce nove pregovore da bi se doslo "do prihvatljivog resenja za sve" a zatim dodaju kako "nece nikada priznati nezavisno Kosovo". Kao prvo Kosovo DOBIJA PRAVO VETA tj. moze DA BLOKIRA SVAKO RESENJE OSIM NEZAVISNOSTI jer se kaze "prihvatljivo reseneje za sve" sto znaci i za Kosovo. Drugo, kada vec znaju da Srbija "nece nikada priznati nezavisno Kosovo" onda lideri Kosova NECE UCI UOPSTE U NOVIM PREGOVORIMA oko statusa Kosova. To pokazuje u kakvim iluzijama je drzavni vrh Srbije koji jednostavno NEMA INSTRUMENT DA MENJA SITUACIJU oko statusa Kosova. Milo je dakle u PRAVU.

Waistiny

pre 14 godina

Ova izjava je najgora vrsta cinizma.

Medjutim, interesantno je to da su Djukanovic, Mesic i Sejdiu krenuli sinhronizovano u neku vrstu napada prema Srbiji. Od svih, izgleda, Djukanovic ima najveci bagaž, posto je najistrajniji u tome.

A koje vrste je bagaz, moguce je da cemo uskoro saznati.

Akcije su osmisljene da isprovociraju, bockaju, da se izazove reakcija. Sa ove strane, hvala bogu, nije da nema ko da reaguje. Eto, gospodin Jeremic je uvek spreman da odbrani interese. Neke. Meni, doduse, nejasne, ali hej... Krhko je znanje.

Meni je zao sto je Djukanovic u poziciji da odradjuje neke usluge koje su mu cinili, ali ocigledno da nema nazaj.

Jedino muceni Sejdiu nije bas da se u svemu snalazi. Preko sto hiljada gradjana mu zivi na ivici zdravog razuma egzistencije, a on se ponasa kao da je sve cool, mladi Evropljani i 'nije nam nista' model.

Mesic je potrosen, a poslednji serijal izjava samo govori u prilog tome da su 'war lords' past tense Balkana. Mesic i Djukanovic su poslednji relikti tog mraka, pa se nadam da ce otici tamo gde pripada...

fulcrum

pre 14 godina

....da,da...i nato nas je bombardovao za nase dobro,jer je to zdravo!!!
bilo bi mi draze da ste prvo sredili svoju drzavu pa tek se posle toga igrali "prijatelja"

pedja

pre 14 godina

Evo sav sam se raznežio... Pa to je prava izjava ljubavi! A do sada sam pogrešno mislio da nas pljuje kad god može i gde god može. Razuverio me sa jednom rečenicom!

BGD prijatelj

pre 14 godina

Nije to nista, secate se da je i bombardovanje bilo 'za nase dobro', samo to oni civili sto su poginuli nisu shvatili.

Nego ozbiljno, u redu je prijatelja razuveriti iluzija, naravno, ali to se ucini savetom a ne direktnim suprotstavljanjem njegovim principima.

sem toga, ne razumem zasto g. Djukanovic koristi ovakve glupe floskule i podstice 'emotivni' politicki diskurs (on koji se trudi da se predstavi kao moderni i pragmaticni politicar)? kada je govorio o tome kako je CG jednostavno postupala u skladu sa svojim drzavnim interesima bio je iskren, a to je vec i sasvim OK i racionalna izjava.

Ivy

pre 14 godina

Bas me nasmeja ovaj Djukanovic. On ima misljenje o prijateljstvu, o postenju, ispravnosti drzavnog aparata, o demokratiji... a sve su nepoznanice za njega.

Milo cinik se kezi prijateljima

pre 14 godina

Dakle, trenutno u svetu imamo 60 i nesto prijatelja, i 140 i nesto neprijatelja. Sledece, prijatelji su nas bombardovali a neprijatelji podrzavali. Meni ovde nista nije jasno. Ili su mozda kod ovog, kriterijumi prijateljstva poremeceni.

SaleC

pre 14 godina

Hvala, ali stvarno nije trebalo.
A drugo, priznavanje Kosova kao države nije nikakav gest ni prema kome nego priznavanje države Kosovo koja se odvojila od drzave Srbije.
Pogotovo sto to sigurno nije uradjeno zbog Srbije a verovatno jos manje zbog Kosova i sto se taj "izliv prijateljstva" desio par dana posto je cela stvar dosla pred medjunarodni sud pravde. Izvinite ali ja ipak nemam utisak nekog prijateljstva u svemu tome.

Josip Vasilj

pre 14 godina

Ovo je licemjerno, jer je Crna Gora direktno suodgovorna za pogrešnu politiku devedesetih, za koju je grubo kažnjena samo Srbija, a Milo sada "prijateljski" podržava tu kaznu...

fantasista

pre 14 godina

Oni koji shvataju da "procrnogorski" ne znaci po automatizmu i "antisrpski", oni koji razumiju da CG i premijer Djukanovic imaju mnogo svojih briga i problema precih od Kosova i unutrasnjih pitanja Srbije, oni koji su prihvatili cinjenicu da CG nije, niti ce biti dio Srbije niti druga Srpska drzava, oni koji znaju da bez jakih svjetskih partnera Balkan ne moze naprijed, oni koji prihvataju odgovornost za svoje i greske onih koje su glasali, oni koji ne krive druge za gubitak Kosova i ne gaje iluzije da je Kosovo jos uvijek dio Srbije, samo oni ce shvatiti poruku Mila Djukanovica. Nije vam neprijatelj ni Milo ni Crna Gora, neprijatelji su vam tu nedje, blizu pored vas.

memo

pre 14 godina

Hoces li Milo i Bosnjacima razbiti iluziju da ce imati centralisticku i unitarnu BiH i da je iluzorno trositi vreme na ukidanje Republike Srpske i da bi umesto trosenja energije na iluzije trenalo da se okrenu resavanja problema u svojoj federaciji? A da neces, jer ti nije stigla takva direktiva. E moj Milo, cak te je i tuzno gledati kako polako tones.

dejan-minhen

pre 14 godina

Od srca hvala… necu ici u Crnu Goru na more kao iskren prijatelj Crne Gore, da im ne narusavam ekoloski cistu drzavu. Necu da se srpske pare trose na neku marinu u Baru. Isto iz ekoloskih razloga… kako samo zagaduju svi ti brodovi, kamioni… Hocu da se naplacuje studiranje i lecenje drzavljanima Crne Gore u Srbiji… cisto iz prijateljstva da skolovani i pametni Crnogorci ne napustaju svoju drzavu. Sutra cemo priznati novonastalu Albansku drzavu na tlu Crne Gore… Eto cisto onako prijateljski, da se ne muce vise oko tog dela svoje zemlje.
S ljubljavlju iz Srbije.

muka u stomaku

pre 14 godina

Milo dostize nevidjene visine u licemerju. Malo ko mu moze biti ravan u regionu - sada svoju odluku da prizna tu albansku nacionalisticku tvorevinu na Kosovu pravda nekakvim "prijateljstvom" prema Srbiji? Kako neko ima obraza da izjavi takvo nesto? Da li bi Milo shvatio kao izraz prijateljstva kada bi Srbija priznala kao nezavisnu drzavu, deo Crne Gore gde zive Srbi? Ako je ovakav Milo dobar za Crnu Goru i ako ovakav Milo uspeva vec dvadeset godina da opstane na vlasti usput stekujuci milione eura i ako je to ok za Crnogorce - svaka cast i za njega i za one koji glasaju za njega i to nije problem Srbije medjutim neka Milo lepo preskoci Srbiju i postedi nas svojih objasnjenja - mozda te price funkcionisu u Crnoj Gori ali u Srbiji - tesko. Lepo kazi Milo da si priznao albansku "drzavu kosova" zato sto si dobio direktivu iz Vasingtona i da si morao to da uradis kako bi sacuvao svoje privilegije i pare. Kakvo prijateljstvo, kakvi bakraci. Kako te nije sramota. Srbija ima iluzije? A sta je sa albanskim iluzijama da imaju nezavisnu i suverenu drzavu? Sto Milo ne kazes svojim albanskim prijateljima da ako ti neko drugi kontrolise granice, sudstvo, policiju, puni ti budzet i vodi spoljnu politiku onda ti nisi nezavistan nego si protektorat. Sto ti Albancima ne kazes da prestanu da gaje iluzije da ce ikada biti prava suverena i nezavisna drzava i da ce biti clanica UN-a? I to je cinjenica moj Milo, sto se pravis da je ne vidis? Kazi lepo tvojim albanskim prijateljima kako stoje stvari.

Djuka

pre 14 godina

Pohapseni narko dileri i sverceri cigara iz Crne Gore, koji su operisali po Srbiji.
Gradjanima Srbije ukinute vize i niko vise nece da ide u Crnu Goru na letovanje.
Rusi pokupovali CG primorje, videli da su se zeznuli, pa sad te iste nekretnine prodaju Albancima.
Svetska ekonomska kriza drma USA i EU, pa Crnoj Gori stize sa tih strana sve manje i manje pomoci.
Milo, puko si ko zvecka!
Nego vidi, dal' ce mozda "Republjika Kosova" da ti posalje kakvu humanitarnu pomoc za to sto im cinis takve usluge.

pjer

pre 14 godina

Analizirajmo Milovu karijeru i razvojni put: od siromasnog mladica obucenog u jeftini dzemper, preko srpskog nacionaliste koji zajedno sa Milosevicem salje vojsku na Dubrovnik pa zatim velikocrnogorskog nacionaliste koji identitet svoje drzave i novonastale nacije nacije gradi na antisrpstvu pa do danasnjeg lobiste albanskih nacionalistickih ciljeva na Kosovu obucenog u odela koji kostaju desetine hiljada eura... Razne uloge i razni zadaci, koji je pravi Milo? Ma sta se desilo uvek Milo nekako uspe da sacuva svoj tron i biznise za svoju familiju. Na sta si Milo jos spreman kako bi sacuvao vlast? Sta je sledece? Analizirajmo malo i to "prijateljstvo" prema Srbiji. Milo je ovim priznavanjem albanske satro-drzave, dao legitimitet "drzavi" nastaloj otimanjem dela Srbije, nastaloj na etnickom ciscenju i zlocinima nad Srbima. Milo daje legitimitet "drzavi" ciji je premijer Taci - ratni zlocinac odgovoran za ubijanje i proterivanje Srba, u toj "drzavi" kojoj Milo daje legitimitet Srbi zive u rezervatima a crkve im se stite vojskom i Milo ima obraza da davanje legaliteta svemu tome nazove "prijateljstvom" prema Srbiji? Podrzavanje albanskih nacionalista je cin 'prijateljstva" prema Srbiji? Milo nam iz "prijateljstva" razbija iluzije? Koje iluzije? Da ne pristajemo da na nasoj teritriji albanski nacionalisti instaliraju nekakvu svoju paradrzavu? Zato sto kao i druge drzave ne damo svoju teritoriju? Ali neka je samo Srbija u krivu a svi ostali su u pravu, zasto onda ta "drzava kosova" vec nije priznata od svih zemalja i zasto vec nije postala clan UN-a? Da li su i ovih 140 ostalih drzava u iluziji? Sto ne kazes Milo Rusiji ili Kini da su u iluziji i da im das neki "prijateljski" savet iz tvoje mudre glave? Jad i beda. Zaista se nadam da nikome u sadasnjoj srpskoj vladi ili nekoj buducoj nece pasti na pamet da ikada ovog lika pozove u Srbiju. Ikada.

Cakstovise

pre 14 godina

Nije ovde u pitanju istina, vec malicioznost kada nesto izgovoris sto znas da ce zaboleti onog koga ne volis, a kaobajagi sve u zelji da se pokazes neutralan i ispravan. To sto rade Hrvatski i Crnogorski predsednici su ciste provokacije i to normalan covek moze i da skapira i da oseti. Potencirati nesto sto se ne dotice tvoje kuce je ocigledno trazenje kavge. Hvala bogu te nasi zivoti ne zavise niti od jedne od ove dve drzave. Mene licno nisu uverili u svoje dobre namere.