Nedelja, 14.02.2010.

22:56

MUP: Teroristički akt u Bujanovcu

Eksplozija u Bujanovcu uoči Dana državnosti je teroristički akt, kaže direktor policije Milorad Veljović. Među građanima napeto.

Izvor: B92

MUP: Teroristièki akt u Bujanovcu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Ovaj napad govori jos nesto, sto je veoma vazno: od Srba se trazi da prihvate albanske institucije i da se integrisu u drustvo kroz izbore, ucesce u multietnickoj policiji i slicno, ali kad je Albanac u srpskoj policiji, to se ocigledno tretira kao izdaja! Ovo kristalno jasno pokazuje da za albanske nacionaliste postoji samo jedna multietnicnost - njihova, u drzavi kojom oni vladaju. Nista drugo ne dolazi u obzir. Price o stabilnosti regiona su bajke dok se albanski ideolozi ponasaju na ovaj nacin i traze sve vise i vise za sebe. Naravno, Amerikanci ce ovo razumeti kasno, kao i uvek.

Зоран

pre 14 godina

Сетисте се и ви у Београду да је опасно. Приближава се и вама, зар не, не само нама са југа?

nikola

pre 14 godina

Ja ne bih zurio ni sa kakvim zakljucima dok istrazni oprgani ne utvrde nepobitnu istinu. Po juznoj Srbiji se mota desetine obavestajaca sa svih strana, tako da sam uveren da oni, ako nista, ono imaju ideju ko je organizator.
A prosla su vremena "cvrste ruke" - kada su krivce odredjivali partijski sekretari i onda naredjivali policiji i novinarima.

Sine

pre 14 godina

Sad bi trebalo u pomoc pozvati FBI, Europol i snage inostrane policije iz Kosova da saradjuju tako da se resi ovaj kriminalni akt, ne na nacin hajke nego da se strucnim policijskim radom nadju krivci. Srbija treba da pokaze da je visa od bagre koja provocira i zastiti gradjane RS. Istraga do kraja dok god se ne nadju krivci. RS mora da pokaze da zivot gradjana ima najvecu vrednost i da ne dopusti da ovaj kriminal lako prodje i bude zataskan nekom politickom farsom.

Rastko

pre 14 godina

Ovaj teroristički akt je, po svemu sudeći, dugo i brižljivo pripreman. Pravo pitanje koje se u ovom trenutku nameće je: Gde su bili i šta su radili BIA, državne službe, policija Republike Srbije ? Verovatno su spavali zimski san.

Nenad

pre 14 godina

Haljimi niji osudio napad, već samo priča o krivici Srbije što nisu pronađeni počinioci. Vi novinari pitajte Haljimija da li on explicitno osuđuje ovaj napad, da li traži za počinioce napada najstrožije kazne. To vi njega pitajte da čujemo svi jasno, jer se meni čini suprotno. Razuverite nas.

HALL

pre 14 godina

Ovo je svako mogao da ucini kome je u politickom interesu. Ne moze se zlocinu dati nacionalnost zar samo zato sto neko zna perfektno albanski ili srpski jezik moze da se utvrdi i osudi nacionalnost pocinioca.

Danijel

pre 14 godina

Brz oporavak pripadniku unutrašnjih poslova i podrška njegovoj porodici, nadam se da će se počinilac ovog sramnog akta pronaći i izvesti pred pravdu.

Prefekt

pre 14 godina

U Makedoniji su Albanci podigli oruzani ustanak 2001(povezivanje sa UCK celijama iz Kosova) boreci se za "svoja demokratska prava" oruzjem i silom, iako su do tada godinama participirali u vlasti i bili zastupljeni kako u parlamentu tako i u vladi Makedonije (sto nije bio slucaj u Srbiji). Ipak pripucalo im se. Politicki predstavnik tih terorista je bio Ali Ahmeti, predsednik albanske partije, koji je pored TV-kamerama nastupao u kamuflaznoj uniformi. Prosao je sa svojom avanturom nekaznjeno, a Albanci su dobili svoj univerzitet u Tetovu i sta znam vec koja uvecana prava parafisana ugovorom koji je bio blagoslovljen od strane EU i USA, da se eto udovolji albancima.

Zamislite kako bi taj Ahmeti i ti "ustanici" prosli da su tako nesto pokusali u USA, recimo u teksasu, gde se prakticira smrtna kazna?

Mustra ista, vec poznata i vidljiva na Kosovu od 1995 do 1999, svi "kolaboracionisti" sa albanske strane dobiju metak u celo ukoliko se ne povinuju volji "familijarnog klana" i iznadnacionalistickog cilja,...uostalom oni Albanci koji su bili spremni da svedoce protiv Ramusha Haradinaja zbog pocinjenih zlocina nad srpskim civilima su "slucajno nastradali" odnosno ubijeni,...pogodite kako i od koga? Narkoteroristicka nacionalkratija kriminalnog milijea iz Kosova ima izgleda jos ideja i potencijala za izvoz terora i prakticiranje teroristickih akata u komsijska zarista, uostalom cilj velike Albanije (Bauk je velika Srbija) nije nikad tematizovan a niti anatemiziran u evropi, stoga,..sto da ne.

Damir

pre 14 godina

Gospodine Ministre!
Ja bih samo da napomenem da je povredjeni covek gradjanin RS! I da je za ministra nerelevantno kog je etnickog porekla. Nego da se sofsticiraju motode borbe protiv terorizma, da se prate tokovi novca, da se prate informacije i da se manjinskom narodu da mogucnost da odlucuje o lokalnim interesima! Pozdravljam Vas i zelim uspeha u borbi protiv kriminala.

Clean

pre 14 godina

Nadam se de ce "svet" razumeti da mi ne mozemo da dozvolimo Albancima da imaju celu Srbiju. Dobili su Kosovo relativno mirnim putem. Ah, muke. Da su nam Kosovo "uzeli" neki civilozovaniji gradjani... Nego ova tribalna plemena s ratnickim moralom kao modus operandi...

Dzordze

pre 14 godina

Ovde se zaboravlja da se jedan covek bori za svoj zivot i da su jos tri osobe mogle da stradaju i to zasto? Zbog novih albanskih igara po regionu? Albancima nije bilo dovoljno sto su dobili skoro celo Kosovo na poklon? Sta hoce jos? Presevo? Sever Kosova? Cime to albanski nacionalisti nisu zadovoljni? Do sada su sve dobili na tacni pa su porasli apetiti i ambicije? Uprkos etnickom ciscenju koji su izvrsili, uprkos zlocinima, uprkos tome da su pokazali nesposobnost da izgrade funkcionalne i demokratske institucije, uprkos tome sto glasaju za ratne zlocince, uprkos tome sto nisu u stanju ni osnovna prava drugih da postuju, uprkos tome sto su od Kosova napravili centar kriminala... Albancima jos nije dosta i zeli se jos! Gospodo Amerikanci, budite tako ljubazni pa obuzdajte svoje pulene. Sada ih jos mozete kontrolisati i bilo bi dobro da ih sada smirite a ne da se stvar otme kontroli pa da bivsi saveznici postanu neko ko ne moze da se kontrolise i neko ko pravi probleme i samim svojim tvorcima i sponzorima - kao npr. u Avganistanu.

al

pre 14 godina

Ovako je bilo i na Kosovu.
I da je tada policija radila posao ne bi sada imali ove probleme koje sada imamo.
Isti scenario!! - Albanci koji su za saradnju i miran život sa komšijama Srbima su neprijatelji, i izloženi šikaniranju, zastrašivanju, napadima itsl, kao i Srbi.
Država MORA da zaštiti svakog svog građanina!
I naravno treba imati u vidu, da bilo ko ko napada bombom bilo koga u ovoj zemlji, može biti samo kriminalac bez obzira koje je nacionalnosti!

undercover angel

pre 14 godina

Zelim da uputim izraz podrske i zelju za brzim oporavkom povredjenom gosp. Mustafi.

Nadam se da ce policija preuzeti najenergicnije mere da se ovakvi zlocini preduprede, a pocinioci ovog pronadju i uhapse.

pravimo se naivni

pre 14 godina

Sve smo ovo vec videli i culi, u pitanju su proverene metode albanskih nacional-kriminal-terorista. Albanci su u svom delovanju vrlo predvidljivi i nista novog tu nema, tu su ponovo i teroristicki napadi i prebacivanje paznje (sa severa Kosova na jug Srbije) i izigravanje naivnih i nevinih i prebacivanje krivice na Srbiju i spinovanje teza o srpskoj tajnoj policiji koja navodno stoji iza ovoga i Srbije koja navodno ima koristi od ovoga... uskoro cemo cuti i vec izlizane izjave albanskih politicara, cekamo i albanske lobiste iz ko zna kog instituta ili organizacije da se oglase - sve je vec vidjeno i procitano i predvidljivo. Medjutim da bi se sve ovo zaustavilo trebaju da reaguju Amerikanci. Amerikanci su obucili Albance, podrzavaju ih, razmazili su ih, kontrolisu ih i sada je vec krajnje vreme i da ih malo smire, jer je vec svima dosta. Srbija zaista vise ne sme da dozvoli sebi da ponovo nasedne na ove igre albanskih nacionalista kao i njihovih sponzora.

21-ogodišnjak

pre 14 godina

... strašna vest, slažem se da država mora oštro da reaguje, a možde čak i važnije od toga, pustiti svim stranim medijima našu stranu priče, malo za promenu.

dragan

pre 14 godina

Čovek je žrtva višestrukog napada od strane onih koji hoće da poruče državi Srbiji da nema šta da traži na jugu. Ovaj čovek pretstavlja slamku, koju ukoliko država Srbija ne iskoristi kao instrument poverenja albanskog življa u državu neće valjati. Ako ovo prođe uz pobedu terorista na jugu Srbije, nemojte se čuditi ukoliko se istorija ponovi. Mi smo operisani od toga da prepoznamo šta je momenat da se reaguje na vreme. Gospodo u Vladi, sad je vreme da pokažete albanskom življu da li se isplati verovati u državu. Bojim se da će kao i uvek indolencija biti pobednik, voleo bih da se varam, ali razum poručuje da se srce po običaju vara...

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Srbija sada treba sprovesti akciju a la Sablja na jugu centralne Srbije. Sumnjam da bi se i jedna država bunila oko toga jer je to legalan obračun sa teroristima. Nije ovo nikakvo zakuhavanje, ovo su posljednji trzaji. Nažalost izgleda 2001. nisu im zadali finalni udarac. Sada imaju priliku, da konačno jednom za sva vremena očistimo jug centralne Srbije od terorista.
Porediti stanje na Kosovu sa ovim stanjem je slično ali ne i isto a ne može nikada biti isto s obzirom na veličinu dviju opština (Medveđu ne računam jer tamo zaista nije bilo problema a i Srbi su apsolutna većina) Preševa i Bujanovca i broj stanovnika koji u obje opštine zajedno iznosi nešto više od 70 hiljada stanovnika. U Bujanovcu je omjer 55%-34% u korist Albanaca. Jedino je Preševo skoro 90% albansko.

Bogi

pre 14 godina

Zelim brz oporavak povredjenom policajcu i njegovoj porodici a onima koji porucuju da ne treba reagovati, da zele u Evropu a ne u Avganistan itd. itd. porucujem: nikada niko nista ne preduzima dok nesreca ne zakuca na njegova vrata, dok neko njegov blizi ne zakuka... sram vas bilo samozivi! Opet se potvrdjuje ona narodna " samo da je meni dobro a nek komsiji crkne krava! ". Tuga...

Nijazi Kuqi

pre 14 godina

U Srbiji su napadi na policajce sve ucestaliji ali je Dacic nasao za shodno da se licno zalozi za prihvat, smestaj u bolnici i pokretanje sveobuhvatne istrage srpske policije na jugu zemlje koja ce prerasti na opstu policijsku hajku na albansko stanovnistvo koja tamo zivi, sto navodi na zakljucak da je to bio cilj napada na unesrecenog Bljerima Mustafu koji je zrtva politickih previjanja u presevskoj dolini.

PR

pre 14 godina

Zbog čega ova vest nije preneta na BBC-ju (bar na sajtu)? Ovo je ozbiljan incident i ne vidim razlog zašto to nije objavljeno u stranim medijama. Jel neko treba da ih obavesti?

zoran

pre 14 godina

Ljudi na Balkanu su neverovatno niskog koeficijenta pameti. Sa njima se da manipulisati bez bilo kakavog problema a u isti mah ne vide da gube samo oni..Srbi,Albanci...gube od svog zivota. Nece ziveti vecno na ovoj planeti. Nekih 70-80 godina u najboljem slucaju a oni provedu 20-30god. u mrznji,rusenju,ubijanju..Ljudi probudite se iz nocne more. Samo smo ljudi, pripadamo istoj vrsti - humano bice - pokazimo to da bi nam svim zivot bio uspesniji i srecniji. Biti srecan je jedini cilj dok smo u ovom zivotu, ostalo je iluzija koju nam namecu oni za koje smo mi samo potrosna roba i nista vise od toga.

NS

pre 14 godina

Ne mogu reći "strašno" jer je ovakav događaj, na žalost, već viđen mnogo puta do sada. Žao me je povređenog policajca i njegove porodice i želim im brz oporavak. Nadam se da će država rešiti ovaj teroristiški slučaj i to na nivou na kojem se deklariše.

balkan bure baruta

pre 14 godina

Srbi na Kosovu napadaju svoje što se uključuju u društvo, Albanci napadaju svoje isto tako, kome je to u interesu!!!. Treba napraviti kompletnu i kolektivnu balkansku psihoterapiju koja bi trajala godinama. Najlakše je mrziti jedan drugoga ili svojega. Da li je neko od političara sa jedne ili druge strane zadnjih 10 godina barem pokušao da jedan incident reši na ljudski način? NIJE. ZAŠTO??? jer jedino na ovakav način mogu da vladaju i da rade ono što rade. Ljudstvo, narod im je samo sredstvo biznisa i političkog kriminala koga sprovode obe strane. Znaju političari dobro da to što čine mogu činiti dok ne dodje Evropa na ovim prostorima jer kasnije to neče moči. ZATO NAS EVROPA KOJOJ FIZIČKI PRIPADAMO SVI SA OVIH PROSTORA HOČE ŠTO PRE POD SVOJE OKRILJE, ZATO NAROD MORA DA SHVATI DA JE TO JEDINO REŠENJE OD NAS SAMIH.

Marko R.

pre 14 godina

Da ja vas nesto pitam gospodine Dacicu. Zasto drzava Srbija nije sposobna da zastiti clanove organa reda? Kako to, "Neko je pucao pre x godina"? Ko je pucao?
Govorite jasno ako mislite da u ovoj zemlji jednog dana nesto podje na bolje. Cutanje i nadmudrivanje samo ostavlja prostor za ektremisticka tumacenja dogadjaja i na posletku do nasilja koje nije moguce obuzdati.

iii

pre 14 godina

i ajmo sad, malo marketinske agresivnosti za promenu, Vlada treba da posalje izjavu svim velikim novinama sveta, da plati prostor koliko god treba, da se ova vest nadje na sajtovima svih velikih medija, makar i negde pod World sitnim slovima. Treba iskoristiti sto se ceo svet plasi terorizma, za promenu 20 godina stare price ko su ovde dobri, a ko losi momci

skeptik

pre 14 godina

Zasto imam osecaj (neprijatan) da je ovo sve uradjeno da se skine pritisak sa cinjenice da se Srbi tuku izmedju sebe?
Cak je i ministar pozurio i ovo proglasio terorizmom bez ikakve istrage/utvrdjivanja cinjenica.

Lazarenko

pre 14 godina

Ljudi dajte, k'o Boga vas molim - hocu bre u Evropu, XXI vek je!

Ko hoce da zivi u Avganistanu, ne mora da pravi Avganistan od dela Evrope - eno mu ga pravi Avganistan pa nek izvoli.

Manite se vise bombi i kamenica, dajte bar da probamo da zamislimo kako normalan zivot treba da izgleda.

Lone Wolf

pre 14 godina

Svi se zalažete za odlučnu akciju policije, a kao da ste zaboravili kakve su bile posledice odlučnih akcija policije tokom '98. i '99 godine. To albanski ekstremisti i žele da izazovu, situaciju u kojoj će moći da izigravaju žrtve ''radikalnog'' režima iz Beograda.

Turska često upada na teritoriju Iraka kako bi se obračunala sa Kurdskim ekstremistima, ali to međunarodna zajednica toleriše. To je tako zato što je Turska najveća vojna sila u NATO posle SAD i svojom snagom je došla u mogućnost da samostalno rešava probleme na ''najefikasniji'' način. Na žalost, u međunarodnim razmerama Srbija je i dalje beznačajan faktor.

Moramo biti pametniji i ne ponavljati greške iz prošlosti.

Znalac

pre 14 godina

Drzava mora odlucno sprovesti istragu i otkriti pocinioce. Mora efikasno zastititi svoje sluzbenike ili je protivnom nece biti. Bar ne u Bujanovcu.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Ja sada ne znam čemu služi ona baza na jugu Srbije kada im se ovo dogodi ispred nosa. Što se tiče obračuna sa teroristima pripadnici MUP-a Srbije bi na obuku trebali otići u Izrael jer oni imaju odlično iskustvo u borbi protiv terorista.

posmatrac

pre 14 godina

Ma lako cemo mi sa tim teroristima, nego... Sta ako ih samo mi budemo nazivali teroristima, a ostali borcima za ljudska prava? Desavalo se to nama i ranije...
Jednom mi je jedan Albanac sa KiM rekao (pre 6-7 godina): "Kosovo je vec nase, a vi (Srbi) uci cete u EU tek kad i Bujanovac, Presevo i Medvedja budu nasi". Setih se tog coveka dok sam citao ovu vest.

na posao

pre 14 godina

Prvo temeljito istražite tko je to zlodjelo učinio a onda optužujte. Ne možete na ovaj način raditi hajku protiv jednog naroda. Interesantno je da se u Srbiji unaprijed svaki atak kvalificira kao "terorizam", anarhisti bace molotovljev koktel ili kriminalci napadnu policiju ili ...

mertur

pre 14 godina

DEJA VU: Svuda su sa istim trikovima poceli.Prvo tajna policija baca bombe a onda se su nekavi teroristi krivi i nadje se nekakav nesretenik da se njemu uvali krivica i da se ruzi ceo jedan narod.Utera se strah stanovnicima,nema posla, nema razvitka, nema investicija nema mira onda su prisiljeni da odu.Srbija dobija etnicki cist jug i trazi sever Kosova.No PASARAN.

Aleksa

pre 14 godina

Ovi ne odustaju. I to bas na dan drzavnosti. Potrebna je odlucna akcija policije. Pitam se kako bi smo kontrolisali Kosovo kada nismo u stanju ni dve opstine?

Monday

pre 14 godina

Zastrasujuce je koliko su argesivni albanski teoristi. Lideri svetskih sila moraju da osude ovakve postupke, slicne teroristickim grupama protiv kojih se oni trenutno bore. Ocekujem propisnu akciju i snazan odgovor naseg MUP-a.

Đole

pre 14 godina

Efikasna policijska akcija čišćenja terorista pod američkim sloganom "zaštita od terorista". Poslati isključivo specijalne profesionalne jedinice, a vojska strožije da kontroliše administrativnu liniju ka Kosovu i da ne dozvoljava nikakav nelegalni prelaz.

Đole

pre 14 godina

Efikasna policijska akcija čišćenja terorista pod američkim sloganom "zaštita od terorista". Poslati isključivo specijalne profesionalne jedinice, a vojska strožije da kontroliše administrativnu liniju ka Kosovu i da ne dozvoljava nikakav nelegalni prelaz.

Aleksa

pre 14 godina

Ovi ne odustaju. I to bas na dan drzavnosti. Potrebna je odlucna akcija policije. Pitam se kako bi smo kontrolisali Kosovo kada nismo u stanju ni dve opstine?

Monday

pre 14 godina

Zastrasujuce je koliko su argesivni albanski teoristi. Lideri svetskih sila moraju da osude ovakve postupke, slicne teroristickim grupama protiv kojih se oni trenutno bore. Ocekujem propisnu akciju i snazan odgovor naseg MUP-a.

PR

pre 14 godina

Zbog čega ova vest nije preneta na BBC-ju (bar na sajtu)? Ovo je ozbiljan incident i ne vidim razlog zašto to nije objavljeno u stranim medijama. Jel neko treba da ih obavesti?

zoran

pre 14 godina

Ljudi na Balkanu su neverovatno niskog koeficijenta pameti. Sa njima se da manipulisati bez bilo kakavog problema a u isti mah ne vide da gube samo oni..Srbi,Albanci...gube od svog zivota. Nece ziveti vecno na ovoj planeti. Nekih 70-80 godina u najboljem slucaju a oni provedu 20-30god. u mrznji,rusenju,ubijanju..Ljudi probudite se iz nocne more. Samo smo ljudi, pripadamo istoj vrsti - humano bice - pokazimo to da bi nam svim zivot bio uspesniji i srecniji. Biti srecan je jedini cilj dok smo u ovom zivotu, ostalo je iluzija koju nam namecu oni za koje smo mi samo potrosna roba i nista vise od toga.

posmatrac

pre 14 godina

Ma lako cemo mi sa tim teroristima, nego... Sta ako ih samo mi budemo nazivali teroristima, a ostali borcima za ljudska prava? Desavalo se to nama i ranije...
Jednom mi je jedan Albanac sa KiM rekao (pre 6-7 godina): "Kosovo je vec nase, a vi (Srbi) uci cete u EU tek kad i Bujanovac, Presevo i Medvedja budu nasi". Setih se tog coveka dok sam citao ovu vest.

Lazarenko

pre 14 godina

Ljudi dajte, k'o Boga vas molim - hocu bre u Evropu, XXI vek je!

Ko hoce da zivi u Avganistanu, ne mora da pravi Avganistan od dela Evrope - eno mu ga pravi Avganistan pa nek izvoli.

Manite se vise bombi i kamenica, dajte bar da probamo da zamislimo kako normalan zivot treba da izgleda.

iii

pre 14 godina

i ajmo sad, malo marketinske agresivnosti za promenu, Vlada treba da posalje izjavu svim velikim novinama sveta, da plati prostor koliko god treba, da se ova vest nadje na sajtovima svih velikih medija, makar i negde pod World sitnim slovima. Treba iskoristiti sto se ceo svet plasi terorizma, za promenu 20 godina stare price ko su ovde dobri, a ko losi momci

Dzordze

pre 14 godina

Ovde se zaboravlja da se jedan covek bori za svoj zivot i da su jos tri osobe mogle da stradaju i to zasto? Zbog novih albanskih igara po regionu? Albancima nije bilo dovoljno sto su dobili skoro celo Kosovo na poklon? Sta hoce jos? Presevo? Sever Kosova? Cime to albanski nacionalisti nisu zadovoljni? Do sada su sve dobili na tacni pa su porasli apetiti i ambicije? Uprkos etnickom ciscenju koji su izvrsili, uprkos zlocinima, uprkos tome da su pokazali nesposobnost da izgrade funkcionalne i demokratske institucije, uprkos tome sto glasaju za ratne zlocince, uprkos tome sto nisu u stanju ni osnovna prava drugih da postuju, uprkos tome sto su od Kosova napravili centar kriminala... Albancima jos nije dosta i zeli se jos! Gospodo Amerikanci, budite tako ljubazni pa obuzdajte svoje pulene. Sada ih jos mozete kontrolisati i bilo bi dobro da ih sada smirite a ne da se stvar otme kontroli pa da bivsi saveznici postanu neko ko ne moze da se kontrolise i neko ko pravi probleme i samim svojim tvorcima i sponzorima - kao npr. u Avganistanu.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Ja sada ne znam čemu služi ona baza na jugu Srbije kada im se ovo dogodi ispred nosa. Što se tiče obračuna sa teroristima pripadnici MUP-a Srbije bi na obuku trebali otići u Izrael jer oni imaju odlično iskustvo u borbi protiv terorista.

Clean

pre 14 godina

Nadam se de ce "svet" razumeti da mi ne mozemo da dozvolimo Albancima da imaju celu Srbiju. Dobili su Kosovo relativno mirnim putem. Ah, muke. Da su nam Kosovo "uzeli" neki civilozovaniji gradjani... Nego ova tribalna plemena s ratnickim moralom kao modus operandi...

NS

pre 14 godina

Ne mogu reći "strašno" jer je ovakav događaj, na žalost, već viđen mnogo puta do sada. Žao me je povređenog policajca i njegove porodice i želim im brz oporavak. Nadam se da će država rešiti ovaj teroristiški slučaj i to na nivou na kojem se deklariše.

pravimo se naivni

pre 14 godina

Sve smo ovo vec videli i culi, u pitanju su proverene metode albanskih nacional-kriminal-terorista. Albanci su u svom delovanju vrlo predvidljivi i nista novog tu nema, tu su ponovo i teroristicki napadi i prebacivanje paznje (sa severa Kosova na jug Srbije) i izigravanje naivnih i nevinih i prebacivanje krivice na Srbiju i spinovanje teza o srpskoj tajnoj policiji koja navodno stoji iza ovoga i Srbije koja navodno ima koristi od ovoga... uskoro cemo cuti i vec izlizane izjave albanskih politicara, cekamo i albanske lobiste iz ko zna kog instituta ili organizacije da se oglase - sve je vec vidjeno i procitano i predvidljivo. Medjutim da bi se sve ovo zaustavilo trebaju da reaguju Amerikanci. Amerikanci su obucili Albance, podrzavaju ih, razmazili su ih, kontrolisu ih i sada je vec krajnje vreme i da ih malo smire, jer je vec svima dosta. Srbija zaista vise ne sme da dozvoli sebi da ponovo nasedne na ove igre albanskih nacionalista kao i njihovih sponzora.

Znalac

pre 14 godina

Drzava mora odlucno sprovesti istragu i otkriti pocinioce. Mora efikasno zastititi svoje sluzbenike ili je protivnom nece biti. Bar ne u Bujanovcu.

al

pre 14 godina

Ovako je bilo i na Kosovu.
I da je tada policija radila posao ne bi sada imali ove probleme koje sada imamo.
Isti scenario!! - Albanci koji su za saradnju i miran život sa komšijama Srbima su neprijatelji, i izloženi šikaniranju, zastrašivanju, napadima itsl, kao i Srbi.
Država MORA da zaštiti svakog svog građanina!
I naravno treba imati u vidu, da bilo ko ko napada bombom bilo koga u ovoj zemlji, može biti samo kriminalac bez obzira koje je nacionalnosti!

skeptik

pre 14 godina

Zasto imam osecaj (neprijatan) da je ovo sve uradjeno da se skine pritisak sa cinjenice da se Srbi tuku izmedju sebe?
Cak je i ministar pozurio i ovo proglasio terorizmom bez ikakve istrage/utvrdjivanja cinjenica.

Lone Wolf

pre 14 godina

Svi se zalažete za odlučnu akciju policije, a kao da ste zaboravili kakve su bile posledice odlučnih akcija policije tokom '98. i '99 godine. To albanski ekstremisti i žele da izazovu, situaciju u kojoj će moći da izigravaju žrtve ''radikalnog'' režima iz Beograda.

Turska često upada na teritoriju Iraka kako bi se obračunala sa Kurdskim ekstremistima, ali to međunarodna zajednica toleriše. To je tako zato što je Turska najveća vojna sila u NATO posle SAD i svojom snagom je došla u mogućnost da samostalno rešava probleme na ''najefikasniji'' način. Na žalost, u međunarodnim razmerama Srbija je i dalje beznačajan faktor.

Moramo biti pametniji i ne ponavljati greške iz prošlosti.

Bogi

pre 14 godina

Zelim brz oporavak povredjenom policajcu i njegovoj porodici a onima koji porucuju da ne treba reagovati, da zele u Evropu a ne u Avganistan itd. itd. porucujem: nikada niko nista ne preduzima dok nesreca ne zakuca na njegova vrata, dok neko njegov blizi ne zakuka... sram vas bilo samozivi! Opet se potvrdjuje ona narodna " samo da je meni dobro a nek komsiji crkne krava! ". Tuga...

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Srbija sada treba sprovesti akciju a la Sablja na jugu centralne Srbije. Sumnjam da bi se i jedna država bunila oko toga jer je to legalan obračun sa teroristima. Nije ovo nikakvo zakuhavanje, ovo su posljednji trzaji. Nažalost izgleda 2001. nisu im zadali finalni udarac. Sada imaju priliku, da konačno jednom za sva vremena očistimo jug centralne Srbije od terorista.
Porediti stanje na Kosovu sa ovim stanjem je slično ali ne i isto a ne može nikada biti isto s obzirom na veličinu dviju opština (Medveđu ne računam jer tamo zaista nije bilo problema a i Srbi su apsolutna većina) Preševa i Bujanovca i broj stanovnika koji u obje opštine zajedno iznosi nešto više od 70 hiljada stanovnika. U Bujanovcu je omjer 55%-34% u korist Albanaca. Jedino je Preševo skoro 90% albansko.

mertur

pre 14 godina

DEJA VU: Svuda su sa istim trikovima poceli.Prvo tajna policija baca bombe a onda se su nekavi teroristi krivi i nadje se nekakav nesretenik da se njemu uvali krivica i da se ruzi ceo jedan narod.Utera se strah stanovnicima,nema posla, nema razvitka, nema investicija nema mira onda su prisiljeni da odu.Srbija dobija etnicki cist jug i trazi sever Kosova.No PASARAN.

Prefekt

pre 14 godina

U Makedoniji su Albanci podigli oruzani ustanak 2001(povezivanje sa UCK celijama iz Kosova) boreci se za "svoja demokratska prava" oruzjem i silom, iako su do tada godinama participirali u vlasti i bili zastupljeni kako u parlamentu tako i u vladi Makedonije (sto nije bio slucaj u Srbiji). Ipak pripucalo im se. Politicki predstavnik tih terorista je bio Ali Ahmeti, predsednik albanske partije, koji je pored TV-kamerama nastupao u kamuflaznoj uniformi. Prosao je sa svojom avanturom nekaznjeno, a Albanci su dobili svoj univerzitet u Tetovu i sta znam vec koja uvecana prava parafisana ugovorom koji je bio blagoslovljen od strane EU i USA, da se eto udovolji albancima.

Zamislite kako bi taj Ahmeti i ti "ustanici" prosli da su tako nesto pokusali u USA, recimo u teksasu, gde se prakticira smrtna kazna?

Mustra ista, vec poznata i vidljiva na Kosovu od 1995 do 1999, svi "kolaboracionisti" sa albanske strane dobiju metak u celo ukoliko se ne povinuju volji "familijarnog klana" i iznadnacionalistickog cilja,...uostalom oni Albanci koji su bili spremni da svedoce protiv Ramusha Haradinaja zbog pocinjenih zlocina nad srpskim civilima su "slucajno nastradali" odnosno ubijeni,...pogodite kako i od koga? Narkoteroristicka nacionalkratija kriminalnog milijea iz Kosova ima izgleda jos ideja i potencijala za izvoz terora i prakticiranje teroristickih akata u komsijska zarista, uostalom cilj velike Albanije (Bauk je velika Srbija) nije nikad tematizovan a niti anatemiziran u evropi, stoga,..sto da ne.

Marko R.

pre 14 godina

Da ja vas nesto pitam gospodine Dacicu. Zasto drzava Srbija nije sposobna da zastiti clanove organa reda? Kako to, "Neko je pucao pre x godina"? Ko je pucao?
Govorite jasno ako mislite da u ovoj zemlji jednog dana nesto podje na bolje. Cutanje i nadmudrivanje samo ostavlja prostor za ektremisticka tumacenja dogadjaja i na posletku do nasilja koje nije moguce obuzdati.

balkan bure baruta

pre 14 godina

Srbi na Kosovu napadaju svoje što se uključuju u društvo, Albanci napadaju svoje isto tako, kome je to u interesu!!!. Treba napraviti kompletnu i kolektivnu balkansku psihoterapiju koja bi trajala godinama. Najlakše je mrziti jedan drugoga ili svojega. Da li je neko od političara sa jedne ili druge strane zadnjih 10 godina barem pokušao da jedan incident reši na ljudski način? NIJE. ZAŠTO??? jer jedino na ovakav način mogu da vladaju i da rade ono što rade. Ljudstvo, narod im je samo sredstvo biznisa i političkog kriminala koga sprovode obe strane. Znaju političari dobro da to što čine mogu činiti dok ne dodje Evropa na ovim prostorima jer kasnije to neče moči. ZATO NAS EVROPA KOJOJ FIZIČKI PRIPADAMO SVI SA OVIH PROSTORA HOČE ŠTO PRE POD SVOJE OKRILJE, ZATO NAROD MORA DA SHVATI DA JE TO JEDINO REŠENJE OD NAS SAMIH.

undercover angel

pre 14 godina

Zelim da uputim izraz podrske i zelju za brzim oporavkom povredjenom gosp. Mustafi.

Nadam se da ce policija preuzeti najenergicnije mere da se ovakvi zlocini preduprede, a pocinioci ovog pronadju i uhapse.

21-ogodišnjak

pre 14 godina

... strašna vest, slažem se da država mora oštro da reaguje, a možde čak i važnije od toga, pustiti svim stranim medijima našu stranu priče, malo za promenu.

Nijazi Kuqi

pre 14 godina

U Srbiji su napadi na policajce sve ucestaliji ali je Dacic nasao za shodno da se licno zalozi za prihvat, smestaj u bolnici i pokretanje sveobuhvatne istrage srpske policije na jugu zemlje koja ce prerasti na opstu policijsku hajku na albansko stanovnistvo koja tamo zivi, sto navodi na zakljucak da je to bio cilj napada na unesrecenog Bljerima Mustafu koji je zrtva politickih previjanja u presevskoj dolini.

dragan

pre 14 godina

Čovek je žrtva višestrukog napada od strane onih koji hoće da poruče državi Srbiji da nema šta da traži na jugu. Ovaj čovek pretstavlja slamku, koju ukoliko država Srbija ne iskoristi kao instrument poverenja albanskog življa u državu neće valjati. Ako ovo prođe uz pobedu terorista na jugu Srbije, nemojte se čuditi ukoliko se istorija ponovi. Mi smo operisani od toga da prepoznamo šta je momenat da se reaguje na vreme. Gospodo u Vladi, sad je vreme da pokažete albanskom življu da li se isplati verovati u državu. Bojim se da će kao i uvek indolencija biti pobednik, voleo bih da se varam, ali razum poručuje da se srce po običaju vara...

na posao

pre 14 godina

Prvo temeljito istražite tko je to zlodjelo učinio a onda optužujte. Ne možete na ovaj način raditi hajku protiv jednog naroda. Interesantno je da se u Srbiji unaprijed svaki atak kvalificira kao "terorizam", anarhisti bace molotovljev koktel ili kriminalci napadnu policiju ili ...

Nenad

pre 14 godina

Haljimi niji osudio napad, već samo priča o krivici Srbije što nisu pronađeni počinioci. Vi novinari pitajte Haljimija da li on explicitno osuđuje ovaj napad, da li traži za počinioce napada najstrožije kazne. To vi njega pitajte da čujemo svi jasno, jer se meni čini suprotno. Razuverite nas.

Danijel

pre 14 godina

Brz oporavak pripadniku unutrašnjih poslova i podrška njegovoj porodici, nadam se da će se počinilac ovog sramnog akta pronaći i izvesti pred pravdu.

Damir

pre 14 godina

Gospodine Ministre!
Ja bih samo da napomenem da je povredjeni covek gradjanin RS! I da je za ministra nerelevantno kog je etnickog porekla. Nego da se sofsticiraju motode borbe protiv terorizma, da se prate tokovi novca, da se prate informacije i da se manjinskom narodu da mogucnost da odlucuje o lokalnim interesima! Pozdravljam Vas i zelim uspeha u borbi protiv kriminala.

Sine

pre 14 godina

Sad bi trebalo u pomoc pozvati FBI, Europol i snage inostrane policije iz Kosova da saradjuju tako da se resi ovaj kriminalni akt, ne na nacin hajke nego da se strucnim policijskim radom nadju krivci. Srbija treba da pokaze da je visa od bagre koja provocira i zastiti gradjane RS. Istraga do kraja dok god se ne nadju krivci. RS mora da pokaze da zivot gradjana ima najvecu vrednost i da ne dopusti da ovaj kriminal lako prodje i bude zataskan nekom politickom farsom.

Rastko

pre 14 godina

Ovaj teroristički akt je, po svemu sudeći, dugo i brižljivo pripreman. Pravo pitanje koje se u ovom trenutku nameće je: Gde su bili i šta su radili BIA, državne službe, policija Republike Srbije ? Verovatno su spavali zimski san.

nikola

pre 14 godina

Ja ne bih zurio ni sa kakvim zakljucima dok istrazni oprgani ne utvrde nepobitnu istinu. Po juznoj Srbiji se mota desetine obavestajaca sa svih strana, tako da sam uveren da oni, ako nista, ono imaju ideju ko je organizator.
A prosla su vremena "cvrste ruke" - kada su krivce odredjivali partijski sekretari i onda naredjivali policiji i novinarima.

HALL

pre 14 godina

Ovo je svako mogao da ucini kome je u politickom interesu. Ne moze se zlocinu dati nacionalnost zar samo zato sto neko zna perfektno albanski ili srpski jezik moze da se utvrdi i osudi nacionalnost pocinioca.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Ovaj napad govori jos nesto, sto je veoma vazno: od Srba se trazi da prihvate albanske institucije i da se integrisu u drustvo kroz izbore, ucesce u multietnickoj policiji i slicno, ali kad je Albanac u srpskoj policiji, to se ocigledno tretira kao izdaja! Ovo kristalno jasno pokazuje da za albanske nacionaliste postoji samo jedna multietnicnost - njihova, u drzavi kojom oni vladaju. Nista drugo ne dolazi u obzir. Price o stabilnosti regiona su bajke dok se albanski ideolozi ponasaju na ovaj nacin i traze sve vise i vise za sebe. Naravno, Amerikanci ce ovo razumeti kasno, kao i uvek.

Зоран

pre 14 godina

Сетисте се и ви у Београду да је опасно. Приближава се и вама, зар не, не само нама са југа?

mertur

pre 14 godina

DEJA VU: Svuda su sa istim trikovima poceli.Prvo tajna policija baca bombe a onda se su nekavi teroristi krivi i nadje se nekakav nesretenik da se njemu uvali krivica i da se ruzi ceo jedan narod.Utera se strah stanovnicima,nema posla, nema razvitka, nema investicija nema mira onda su prisiljeni da odu.Srbija dobija etnicki cist jug i trazi sever Kosova.No PASARAN.

skeptik

pre 14 godina

Zasto imam osecaj (neprijatan) da je ovo sve uradjeno da se skine pritisak sa cinjenice da se Srbi tuku izmedju sebe?
Cak je i ministar pozurio i ovo proglasio terorizmom bez ikakve istrage/utvrdjivanja cinjenica.

na posao

pre 14 godina

Prvo temeljito istražite tko je to zlodjelo učinio a onda optužujte. Ne možete na ovaj način raditi hajku protiv jednog naroda. Interesantno je da se u Srbiji unaprijed svaki atak kvalificira kao "terorizam", anarhisti bace molotovljev koktel ili kriminalci napadnu policiju ili ...

Nijazi Kuqi

pre 14 godina

U Srbiji su napadi na policajce sve ucestaliji ali je Dacic nasao za shodno da se licno zalozi za prihvat, smestaj u bolnici i pokretanje sveobuhvatne istrage srpske policije na jugu zemlje koja ce prerasti na opstu policijsku hajku na albansko stanovnistvo koja tamo zivi, sto navodi na zakljucak da je to bio cilj napada na unesrecenog Bljerima Mustafu koji je zrtva politickih previjanja u presevskoj dolini.

Monday

pre 14 godina

Zastrasujuce je koliko su argesivni albanski teoristi. Lideri svetskih sila moraju da osude ovakve postupke, slicne teroristickim grupama protiv kojih se oni trenutno bore. Ocekujem propisnu akciju i snazan odgovor naseg MUP-a.

Đole

pre 14 godina

Efikasna policijska akcija čišćenja terorista pod američkim sloganom "zaštita od terorista". Poslati isključivo specijalne profesionalne jedinice, a vojska strožije da kontroliše administrativnu liniju ka Kosovu i da ne dozvoljava nikakav nelegalni prelaz.

Clean

pre 14 godina

Nadam se de ce "svet" razumeti da mi ne mozemo da dozvolimo Albancima da imaju celu Srbiju. Dobili su Kosovo relativno mirnim putem. Ah, muke. Da su nam Kosovo "uzeli" neki civilozovaniji gradjani... Nego ova tribalna plemena s ratnickim moralom kao modus operandi...

Dzordze

pre 14 godina

Ovde se zaboravlja da se jedan covek bori za svoj zivot i da su jos tri osobe mogle da stradaju i to zasto? Zbog novih albanskih igara po regionu? Albancima nije bilo dovoljno sto su dobili skoro celo Kosovo na poklon? Sta hoce jos? Presevo? Sever Kosova? Cime to albanski nacionalisti nisu zadovoljni? Do sada su sve dobili na tacni pa su porasli apetiti i ambicije? Uprkos etnickom ciscenju koji su izvrsili, uprkos zlocinima, uprkos tome da su pokazali nesposobnost da izgrade funkcionalne i demokratske institucije, uprkos tome sto glasaju za ratne zlocince, uprkos tome sto nisu u stanju ni osnovna prava drugih da postuju, uprkos tome sto su od Kosova napravili centar kriminala... Albancima jos nije dosta i zeli se jos! Gospodo Amerikanci, budite tako ljubazni pa obuzdajte svoje pulene. Sada ih jos mozete kontrolisati i bilo bi dobro da ih sada smirite a ne da se stvar otme kontroli pa da bivsi saveznici postanu neko ko ne moze da se kontrolise i neko ko pravi probleme i samim svojim tvorcima i sponzorima - kao npr. u Avganistanu.

pravimo se naivni

pre 14 godina

Sve smo ovo vec videli i culi, u pitanju su proverene metode albanskih nacional-kriminal-terorista. Albanci su u svom delovanju vrlo predvidljivi i nista novog tu nema, tu su ponovo i teroristicki napadi i prebacivanje paznje (sa severa Kosova na jug Srbije) i izigravanje naivnih i nevinih i prebacivanje krivice na Srbiju i spinovanje teza o srpskoj tajnoj policiji koja navodno stoji iza ovoga i Srbije koja navodno ima koristi od ovoga... uskoro cemo cuti i vec izlizane izjave albanskih politicara, cekamo i albanske lobiste iz ko zna kog instituta ili organizacije da se oglase - sve je vec vidjeno i procitano i predvidljivo. Medjutim da bi se sve ovo zaustavilo trebaju da reaguju Amerikanci. Amerikanci su obucili Albance, podrzavaju ih, razmazili su ih, kontrolisu ih i sada je vec krajnje vreme i da ih malo smire, jer je vec svima dosta. Srbija zaista vise ne sme da dozvoli sebi da ponovo nasedne na ove igre albanskih nacionalista kao i njihovih sponzora.

Lazarenko

pre 14 godina

Ljudi dajte, k'o Boga vas molim - hocu bre u Evropu, XXI vek je!

Ko hoce da zivi u Avganistanu, ne mora da pravi Avganistan od dela Evrope - eno mu ga pravi Avganistan pa nek izvoli.

Manite se vise bombi i kamenica, dajte bar da probamo da zamislimo kako normalan zivot treba da izgleda.

Aleksa

pre 14 godina

Ovi ne odustaju. I to bas na dan drzavnosti. Potrebna je odlucna akcija policije. Pitam se kako bi smo kontrolisali Kosovo kada nismo u stanju ni dve opstine?

posmatrac

pre 14 godina

Ma lako cemo mi sa tim teroristima, nego... Sta ako ih samo mi budemo nazivali teroristima, a ostali borcima za ljudska prava? Desavalo se to nama i ranije...
Jednom mi je jedan Albanac sa KiM rekao (pre 6-7 godina): "Kosovo je vec nase, a vi (Srbi) uci cete u EU tek kad i Bujanovac, Presevo i Medvedja budu nasi". Setih se tog coveka dok sam citao ovu vest.

HALL

pre 14 godina

Ovo je svako mogao da ucini kome je u politickom interesu. Ne moze se zlocinu dati nacionalnost zar samo zato sto neko zna perfektno albanski ili srpski jezik moze da se utvrdi i osudi nacionalnost pocinioca.

al

pre 14 godina

Ovako je bilo i na Kosovu.
I da je tada policija radila posao ne bi sada imali ove probleme koje sada imamo.
Isti scenario!! - Albanci koji su za saradnju i miran život sa komšijama Srbima su neprijatelji, i izloženi šikaniranju, zastrašivanju, napadima itsl, kao i Srbi.
Država MORA da zaštiti svakog svog građanina!
I naravno treba imati u vidu, da bilo ko ko napada bombom bilo koga u ovoj zemlji, može biti samo kriminalac bez obzira koje je nacionalnosti!

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Ja sada ne znam čemu služi ona baza na jugu Srbije kada im se ovo dogodi ispred nosa. Što se tiče obračuna sa teroristima pripadnici MUP-a Srbije bi na obuku trebali otići u Izrael jer oni imaju odlično iskustvo u borbi protiv terorista.

balkan bure baruta

pre 14 godina

Srbi na Kosovu napadaju svoje što se uključuju u društvo, Albanci napadaju svoje isto tako, kome je to u interesu!!!. Treba napraviti kompletnu i kolektivnu balkansku psihoterapiju koja bi trajala godinama. Najlakše je mrziti jedan drugoga ili svojega. Da li je neko od političara sa jedne ili druge strane zadnjih 10 godina barem pokušao da jedan incident reši na ljudski način? NIJE. ZAŠTO??? jer jedino na ovakav način mogu da vladaju i da rade ono što rade. Ljudstvo, narod im je samo sredstvo biznisa i političkog kriminala koga sprovode obe strane. Znaju političari dobro da to što čine mogu činiti dok ne dodje Evropa na ovim prostorima jer kasnije to neče moči. ZATO NAS EVROPA KOJOJ FIZIČKI PRIPADAMO SVI SA OVIH PROSTORA HOČE ŠTO PRE POD SVOJE OKRILJE, ZATO NAROD MORA DA SHVATI DA JE TO JEDINO REŠENJE OD NAS SAMIH.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Srbija sada treba sprovesti akciju a la Sablja na jugu centralne Srbije. Sumnjam da bi se i jedna država bunila oko toga jer je to legalan obračun sa teroristima. Nije ovo nikakvo zakuhavanje, ovo su posljednji trzaji. Nažalost izgleda 2001. nisu im zadali finalni udarac. Sada imaju priliku, da konačno jednom za sva vremena očistimo jug centralne Srbije od terorista.
Porediti stanje na Kosovu sa ovim stanjem je slično ali ne i isto a ne može nikada biti isto s obzirom na veličinu dviju opština (Medveđu ne računam jer tamo zaista nije bilo problema a i Srbi su apsolutna većina) Preševa i Bujanovca i broj stanovnika koji u obje opštine zajedno iznosi nešto više od 70 hiljada stanovnika. U Bujanovcu je omjer 55%-34% u korist Albanaca. Jedino je Preševo skoro 90% albansko.

Lone Wolf

pre 14 godina

Svi se zalažete za odlučnu akciju policije, a kao da ste zaboravili kakve su bile posledice odlučnih akcija policije tokom '98. i '99 godine. To albanski ekstremisti i žele da izazovu, situaciju u kojoj će moći da izigravaju žrtve ''radikalnog'' režima iz Beograda.

Turska često upada na teritoriju Iraka kako bi se obračunala sa Kurdskim ekstremistima, ali to međunarodna zajednica toleriše. To je tako zato što je Turska najveća vojna sila u NATO posle SAD i svojom snagom je došla u mogućnost da samostalno rešava probleme na ''najefikasniji'' način. Na žalost, u međunarodnim razmerama Srbija je i dalje beznačajan faktor.

Moramo biti pametniji i ne ponavljati greške iz prošlosti.

Nenad

pre 14 godina

Haljimi niji osudio napad, već samo priča o krivici Srbije što nisu pronađeni počinioci. Vi novinari pitajte Haljimija da li on explicitno osuđuje ovaj napad, da li traži za počinioce napada najstrožije kazne. To vi njega pitajte da čujemo svi jasno, jer se meni čini suprotno. Razuverite nas.

zoran

pre 14 godina

Ljudi na Balkanu su neverovatno niskog koeficijenta pameti. Sa njima se da manipulisati bez bilo kakavog problema a u isti mah ne vide da gube samo oni..Srbi,Albanci...gube od svog zivota. Nece ziveti vecno na ovoj planeti. Nekih 70-80 godina u najboljem slucaju a oni provedu 20-30god. u mrznji,rusenju,ubijanju..Ljudi probudite se iz nocne more. Samo smo ljudi, pripadamo istoj vrsti - humano bice - pokazimo to da bi nam svim zivot bio uspesniji i srecniji. Biti srecan je jedini cilj dok smo u ovom zivotu, ostalo je iluzija koju nam namecu oni za koje smo mi samo potrosna roba i nista vise od toga.

PR

pre 14 godina

Zbog čega ova vest nije preneta na BBC-ju (bar na sajtu)? Ovo je ozbiljan incident i ne vidim razlog zašto to nije objavljeno u stranim medijama. Jel neko treba da ih obavesti?

Prefekt

pre 14 godina

U Makedoniji su Albanci podigli oruzani ustanak 2001(povezivanje sa UCK celijama iz Kosova) boreci se za "svoja demokratska prava" oruzjem i silom, iako su do tada godinama participirali u vlasti i bili zastupljeni kako u parlamentu tako i u vladi Makedonije (sto nije bio slucaj u Srbiji). Ipak pripucalo im se. Politicki predstavnik tih terorista je bio Ali Ahmeti, predsednik albanske partije, koji je pored TV-kamerama nastupao u kamuflaznoj uniformi. Prosao je sa svojom avanturom nekaznjeno, a Albanci su dobili svoj univerzitet u Tetovu i sta znam vec koja uvecana prava parafisana ugovorom koji je bio blagoslovljen od strane EU i USA, da se eto udovolji albancima.

Zamislite kako bi taj Ahmeti i ti "ustanici" prosli da su tako nesto pokusali u USA, recimo u teksasu, gde se prakticira smrtna kazna?

Mustra ista, vec poznata i vidljiva na Kosovu od 1995 do 1999, svi "kolaboracionisti" sa albanske strane dobiju metak u celo ukoliko se ne povinuju volji "familijarnog klana" i iznadnacionalistickog cilja,...uostalom oni Albanci koji su bili spremni da svedoce protiv Ramusha Haradinaja zbog pocinjenih zlocina nad srpskim civilima su "slucajno nastradali" odnosno ubijeni,...pogodite kako i od koga? Narkoteroristicka nacionalkratija kriminalnog milijea iz Kosova ima izgleda jos ideja i potencijala za izvoz terora i prakticiranje teroristickih akata u komsijska zarista, uostalom cilj velike Albanije (Bauk je velika Srbija) nije nikad tematizovan a niti anatemiziran u evropi, stoga,..sto da ne.

dragan

pre 14 godina

Čovek je žrtva višestrukog napada od strane onih koji hoće da poruče državi Srbiji da nema šta da traži na jugu. Ovaj čovek pretstavlja slamku, koju ukoliko država Srbija ne iskoristi kao instrument poverenja albanskog življa u državu neće valjati. Ako ovo prođe uz pobedu terorista na jugu Srbije, nemojte se čuditi ukoliko se istorija ponovi. Mi smo operisani od toga da prepoznamo šta je momenat da se reaguje na vreme. Gospodo u Vladi, sad je vreme da pokažete albanskom življu da li se isplati verovati u državu. Bojim se da će kao i uvek indolencija biti pobednik, voleo bih da se varam, ali razum poručuje da se srce po običaju vara...

iii

pre 14 godina

i ajmo sad, malo marketinske agresivnosti za promenu, Vlada treba da posalje izjavu svim velikim novinama sveta, da plati prostor koliko god treba, da se ova vest nadje na sajtovima svih velikih medija, makar i negde pod World sitnim slovima. Treba iskoristiti sto se ceo svet plasi terorizma, za promenu 20 godina stare price ko su ovde dobri, a ko losi momci

21-ogodišnjak

pre 14 godina

... strašna vest, slažem se da država mora oštro da reaguje, a možde čak i važnije od toga, pustiti svim stranim medijima našu stranu priče, malo za promenu.

Rastko

pre 14 godina

Ovaj teroristički akt je, po svemu sudeći, dugo i brižljivo pripreman. Pravo pitanje koje se u ovom trenutku nameće je: Gde su bili i šta su radili BIA, državne službe, policija Republike Srbije ? Verovatno su spavali zimski san.

NS

pre 14 godina

Ne mogu reći "strašno" jer je ovakav događaj, na žalost, već viđen mnogo puta do sada. Žao me je povređenog policajca i njegove porodice i želim im brz oporavak. Nadam se da će država rešiti ovaj teroristiški slučaj i to na nivou na kojem se deklariše.

Damir

pre 14 godina

Gospodine Ministre!
Ja bih samo da napomenem da je povredjeni covek gradjanin RS! I da je za ministra nerelevantno kog je etnickog porekla. Nego da se sofsticiraju motode borbe protiv terorizma, da se prate tokovi novca, da se prate informacije i da se manjinskom narodu da mogucnost da odlucuje o lokalnim interesima! Pozdravljam Vas i zelim uspeha u borbi protiv kriminala.

Зоран

pre 14 godina

Сетисте се и ви у Београду да је опасно. Приближава се и вама, зар не, не само нама са југа?

Marko R.

pre 14 godina

Da ja vas nesto pitam gospodine Dacicu. Zasto drzava Srbija nije sposobna da zastiti clanove organa reda? Kako to, "Neko je pucao pre x godina"? Ko je pucao?
Govorite jasno ako mislite da u ovoj zemlji jednog dana nesto podje na bolje. Cutanje i nadmudrivanje samo ostavlja prostor za ektremisticka tumacenja dogadjaja i na posletku do nasilja koje nije moguce obuzdati.

Bogi

pre 14 godina

Zelim brz oporavak povredjenom policajcu i njegovoj porodici a onima koji porucuju da ne treba reagovati, da zele u Evropu a ne u Avganistan itd. itd. porucujem: nikada niko nista ne preduzima dok nesreca ne zakuca na njegova vrata, dok neko njegov blizi ne zakuka... sram vas bilo samozivi! Opet se potvrdjuje ona narodna " samo da je meni dobro a nek komsiji crkne krava! ". Tuga...

Znalac

pre 14 godina

Drzava mora odlucno sprovesti istragu i otkriti pocinioce. Mora efikasno zastititi svoje sluzbenike ili je protivnom nece biti. Bar ne u Bujanovcu.

nikola

pre 14 godina

Ja ne bih zurio ni sa kakvim zakljucima dok istrazni oprgani ne utvrde nepobitnu istinu. Po juznoj Srbiji se mota desetine obavestajaca sa svih strana, tako da sam uveren da oni, ako nista, ono imaju ideju ko je organizator.
A prosla su vremena "cvrste ruke" - kada su krivce odredjivali partijski sekretari i onda naredjivali policiji i novinarima.

undercover angel

pre 14 godina

Zelim da uputim izraz podrske i zelju za brzim oporavkom povredjenom gosp. Mustafi.

Nadam se da ce policija preuzeti najenergicnije mere da se ovakvi zlocini preduprede, a pocinioci ovog pronadju i uhapse.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Ovaj napad govori jos nesto, sto je veoma vazno: od Srba se trazi da prihvate albanske institucije i da se integrisu u drustvo kroz izbore, ucesce u multietnickoj policiji i slicno, ali kad je Albanac u srpskoj policiji, to se ocigledno tretira kao izdaja! Ovo kristalno jasno pokazuje da za albanske nacionaliste postoji samo jedna multietnicnost - njihova, u drzavi kojom oni vladaju. Nista drugo ne dolazi u obzir. Price o stabilnosti regiona su bajke dok se albanski ideolozi ponasaju na ovaj nacin i traze sve vise i vise za sebe. Naravno, Amerikanci ce ovo razumeti kasno, kao i uvek.

Sine

pre 14 godina

Sad bi trebalo u pomoc pozvati FBI, Europol i snage inostrane policije iz Kosova da saradjuju tako da se resi ovaj kriminalni akt, ne na nacin hajke nego da se strucnim policijskim radom nadju krivci. Srbija treba da pokaze da je visa od bagre koja provocira i zastiti gradjane RS. Istraga do kraja dok god se ne nadju krivci. RS mora da pokaze da zivot gradjana ima najvecu vrednost i da ne dopusti da ovaj kriminal lako prodje i bude zataskan nekom politickom farsom.

Danijel

pre 14 godina

Brz oporavak pripadniku unutrašnjih poslova i podrška njegovoj porodici, nadam se da će se počinilac ovog sramnog akta pronaći i izvesti pred pravdu.