Petak, 05.02.2010.

22:11

Rogozin: Možete u NATO, bez Kosova

Ako Srbija želi da uđe u NATO, moraće da se odrekne Kosova, kaže predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Dmitrij Rogozin.

Izvor: FoNet

Rogozin: Možete u NATO, bez Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

kleo

pre 14 godina

Ej Komsije Serbi, prvo moje postovanje, Albanac sam sa Kosova ali hocu vam samo reci, da mi je zao da ste toliko slepi i docekate nesto od Rusije, pa sto puta vise bi dobili dobrote od Kosova nego sto jedan put dobijete iz Rusije.
Od blesavog inata niste u stanju da se kontrolisete koliko ste stetu naveli sebi sa Rusijom, jer inat vas je preko nosa i vas je suvise predoslepio.
Zao mi je da ne vidite sami sebe kuda ide Srbija i kuda ste sa Rusijom krenuli, a ja ne mogu vam reci da losijeg puta kuda sa Srbija krenuo, ovako los put Srbija jos nikad nije birao od kad Srbija postoji.
Kako da vam kazem bolje gde ste, osim da vam kazem daj boze da ce te naciti izlaz, i posto vam je izlaz pred oci ali vam je izgubio onaj koji na njih stalno vjerujete a nikad mu nije rec bio castan.
A Albanaci makar imaju "Besu" i kad ti daje Besu, to ce ti cuvati dok ne umre.
Nigde ne pise kod Boga da ne moze Srbin i Albanac da zivi zajedno, i to da vas proveravam, zivili smo sto godina zajedno, i imali smo dobrote sa Srbima kao i sto imamo i Albanac sa Albanacom, imali smo sa Srbima i losote kao sto ima Albanac sa Albancom i to je vise nego dokaz, ali sto se tice Politike Srbije prema Kosovu, mogu samo da vam kazem "DA SU POLITICARI BEOGRADA, NE SAMO DA SU OSTAVILI KOSOVO NA BLATO, NEGO SU JE I PRAVILI JOS ZRNU BARUTA SA DVE ZRTVE, SRBSKOM I ALBANSKOM STANOVNISTVOM.
Kosovo ne vjeruje vise Srbiji, i Kosovo ce vladati zauvjek Kosovski mir i Kosovska Politicari bez obzira nacionalnosti, ali nikad i za uvjek nikad Beograd, jer hocemo mir a ne zrtve vise.
znam da kao dva naroda na Kosovo, nismo imali lose ali nam je zlo iz vani uvek dosao a nikad iz unutra.

mertur

pre 14 godina

Rusija će biti primorana da preispita svoj stav prema Kosovu?!!
Znaci ako Beograd ne pazi sta radi odnosno ako ne uradi ono sto mi hocemo menjacemo stav prema Kosovu to jest priznacemo Kosovo kao nezavisno a nekakvi principi i medjunarodno pravo(na koje se rusi stalno zovu), neka idu do vraga jer nama ne pasu.

teško nama sa svima njima

pre 14 godina

Sve tako izgleda da će se Rusija i NATO dobrano podžapati oko naše teritorije, al ne zbog navodne vojne prevlasti i sigurnosti, već zbog gasovoda i velike količine čiste, pitke vode u velikim dubinama.

alxxl

pre 14 godina

podsetio bi građane Srbije na to, kako rusi u suštini zamišljaju prijateljske odnose. kviz "ko zna više o SSSR", plansko izgrađena privreda (svaka saveznička država je imla samo deo industrije), knjige o istoriji koje su falsifikovane (pogledajte ČAK i najnovija izdanja!!! poučno!!!), bratsko pomaganje pedesetih godina su deo istorije, kao i urušavanje istočnog bloka... no najbolje o njima govori činjenica da su bili spremni da žrtvuju (bez pardona) najviše svojih građana i pristalica tokom prošlih 200 godina. Trenutno nas oni više uslovljavaju, nego NATO, ili EU. žrtvovaće i nas kada to bude potrebno, kao što je to bilo i za vremen nato bombardovanja -"sada će oni da njih malo bombarduju, pa će oni da dođu do mama-rusije pa će mama rusija da ih pomiluje i da ih prima kao svoje čedo...". možda su veliki narod, puna duše i umetnosti i vredna divljenja (ali iz daleka) ali su veliki kao i maje- svoju moć su dokazivali žrtvovanjem robova (više desetine hiljada! na godišnjem nivou). razmislite, dok nije kasno.

mir svima

pre 14 godina

pogled iz Hr:
znam da me nebi trebalo bit briga za vasu situaciju, al ajde da probam biti "realan"
1.kosovo je mozda senzibilno u vasim srcima, ali fizicki sigurno nije. Pa tamo je 95% stanovnistva albansko. Realno, osim moralno, kad stavite na vagu, da ste ista drzava imali bi samo problema sa njima. Njihovih 2 mil glasaca rusilo bi vasu politicku scenu samo tako! Posto se radjaju puno vise, za 10g.vi bi se borili i za sadasnje teritorije u Srbiji. rjesili ste se rak rane a sad ju ocete nazad!
2.Sto se tice Rusa - jel sad vidite ko igra po nacelu mrkve i batine! Pa ucjenjuju na vrlo ruzan nacin
3.Prihvatite se realnosti, krenite kud i drugi narodi idu, jer inat vas cini samo crnom ovcom u regiji. Sa susjedima morate zivit, ocete-necete, a rusi su tamo negdje...

djordje

pre 14 godina

što dalje od "braće" rusa. kada oni bajatovića plaćaju 8000 e, šta mislite koliko tek ostale plaćaju, a sve našim parama .sve smo im poklonili radi njihove "odbrane"kosova. i bog samo zna šta će nam još sve uzeti zbog te "odbrane".
nemojte nas više braniti molimo vas inače ćemo ostati i bez gaća.

picasso

pre 14 godina

Potpuno ispravan stav gospodina Rogozina. Tuzno je da smo dosli do toga da nam prijatelji saopstavaju da nam ne mogu vise pomagati ako mi sami ne zelimo sebi da pomognemo. Ulazak Srbije u NATO uopste ne bi smeo ni da bude tema ukoliko nam je ostao makar i minimum samopostovanja. Vec dvadeset godina dobijamo samo uvrede, samare i ponizenja od strane NATO-a i vecine njenih clanica, i sada bismo sa njima u savez protiv onih koji su nam za sve to vreme pruzali pomoc i podrsku koliko god su mogli? I onda se cudite ovakvoj reakciji Rogozina? Pa zapitajte se kako bi reagovali Amerikanci kada bi Sakasvilijeva Gruzija resila da udje u vojni savez sa Rusijom. To se naravno ne moze desiti, jedino smo mi toliko sumanuti da skacemo u zagrljaj onom ko nas samara a da guramo prst u oko onome ko nas brani.

Daniela

pre 14 godina

Zamolila bih protivnike ulaska u NATO da zamisle jednu vrlo mogucu situaciju - dakle, za par godina Kosovo u NATO-u, mi i dalje bulaznimo o neutralnosti, a Rusi nam i dalje plasiraju ovakve bratske ucene... Da li vam se dopada ta ideja?

Nisamviseglup

pre 14 godina

Politicki neodmerena izjava koja pokazuje da nas prijatelj iz Rusije gubi kompas.Zasto bi Srbija ponovo srljala u komunizam?Jeli nam malo zrtava koje su posledica dugogodisnje vladavine komunista?Kosovo ide ubrzano u Nato.Sta cete onda reci?Ucenjivacka izjava Rogozina,bez sumnje.Sramota!

Shubi

pre 14 godina

Pozdrav svima
Najpre bih hteo da, po bilo koji put kazem dragocenom Srpskom Narodu, da nazalost ovo nije prvi put da Rusija salje ovakve poruke, bilo ih je takvih i u 99-oj, o bogami bice ih i u buducnosti.
Naneo bih ovde jedan primerak:" Samo kad bih se Ameri odrekli svojih plana o Antiraketnom Odbranu, odmah na licu mesta Rusija bi priznala Kosovo".
Eto to je prijatelj i bratska drzava Rusija, za Srbiju.
Srbi bre, osvestite se vec jednom.

vasilije knezevic

pre 14 godina

NATO,Kosovo,Rusija,Srbija;
isprepletanost tih pojmova moze se posebno ili zajedno analizirati. Prije svega u nedavnoj proslosti, godinu ili par godina Srbija se pocela priblizavati Rusiji; narocito se to manifestovalo poslije proglasenja nezavisnosti Kosova.Zapad je tada poceo sa politickim
"bombardovanjem"verbalnim obecanjima,vrata su bila poluotvorena za EU,NATO je sharmirao desno i lijevo ali kako je vrijeme odmicalo i svetska ekonomska kriza postojala ustaljena stvarnost sve dobija drugaciju sliku. Najedanput je ne samo clanstvo nego cak i kandidatura postajali dugi znak pitanja a Kosovo kao da je doslo u formu "odgonetke" a ne zagonetke :"s njim ili na njemu" ali najvjerovatnije bez njega. Rusi, na kraju, kao da daju signal Zapadu da ih taj predmet vise ne zanimama jer se eto Srbi prema njima ponasaju vrlo "razmazeno" i da uvijek potenciraju nekakvo ekonomsko iskoriscavanje.Rusija se suocava sa opasnim strateskim priblizavanjem NATO-a prema njihovim granicama. U ovom momentu Srbija je politicki rascjepkana i nije solidan saveznik bilo koga jer se politicka polarizacija strogo odrazava na nekakav moguci saveznicki kapacitet.
Ranije nego kasnije potrebna je otvorena iako riskantna orijentancija u jednom pravcu koji mora biti neutralan.
(vasilije knezevic, 6 feb. 2010)

bezimena

pre 14 godina

Samo je Tito imao hrabrosti da Rusima kaže NE! Ako čemo dalje u istoriju, onda se treba setiti opredeljenja i državničke mudrosti Kneza Miloša! Nažalost, sva je prilika da takvih više nema i zato se Srbiji crno piše.

Ali, šansa da ova država ipak postane deo normalnog sveta ipak postoji, jer će krajnju odluku i o EU i o NATO-u doneti GRADJANI SRBIJE!

Što se tiče ove ruske ofanzive na Srbiju, ona je potpomognuta domaćom opozicijom, a ta "saradnja" je klasična IZDAJA!

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 14 godina

Sta je sledece? Ultimatum za priznavanje Abhazije? (Jer, zasto bi Rusi bili veci Srbi od Srba, ako Srbi nisu Rusi bar koliko Rusi?)

Nikola

pre 14 godina

Slazem se, vidimo ovih dana i nedelja da DS na sva zvona hoce da udjemo u NATO bez da se pita narod.Taj isti NATO otvoreno sprema "strategiju" za severno kosovo tj da bude pod Albanskom vlascu, za ostalo ne znam ni dal da pisem.
Ali dzabe sve ovo pisem jer je to odavno dogovoreno na nekom sastanku nasih sa njihovima tj nasima je receno to i to i ovi nasi samo treba da nadju formu kako da to izvedu a da ne padnu ispod cenzusa.Vidimo i na internetu da zele da oblikuju javno mnjenje pa citajuci komentare ispada da 90% Srbije je da udje u NATO sto naravno veze sa mozgom nema jer da je tako ne bi se plasili refenduma kao djavo od krsta.
Naravno to sto nas vlast siromasi i potkrada svakim danom je za njih dobra vest jer onda ponude EU i NATO kao spas a gladan narod mora da se uhvati za neku nadu..
O tome sta je danas NATO ne bi da pisem jer mi ne bi objavili komentar, ali dovoljno je videti sta se radi u Avganistanu ovih dana a koliko CIVILA gine i zalosno je sto o tome moram da citam na HR stranicama a na nasim apsolutno nista.

djole

pre 14 godina

kako volim bilo kakve vesti o nato o kosovu o americi o rusiji o kini.........to su glavne vesti (ne odnosi se na medije nego na politicare) a ne resavate probleme u drzavi, a to su nezaposlenost, kriminal, korupcija i da ne nabrajam dalje...

nislija

pre 14 godina

Gospodine Rogozin, Vi ste dobili NIS za smesne novce, Nemojte da nas vise branite jer ne znam sta cete nam sledece uzeti. A Kosovo ne znam da li znate je pod protektoratom, nasa ekonomija tamo nije prisutna, nasa deca tamo ne rade, ne zivi se od vasih pretnji i pomoci vec od rada. Ostavite ovaj mali i vredni narod da ide svojim putem i ne huskajte nas jedne na druge.Da je bilo pameti kod onih koji sada zive u Vasoj zemlji ona zlatna i velika Jugoslavija bi odavno bila i u EU iu NATO. A sada, sta cete jos uzeti bam badava od ove zemlje. Zasto nam pretite. Procitajte izjavu uciteljice u penziji cije je dete stradalo u RTS-U, ne mozete vi biti ozalosceniji od nje. Vreme je da deca u Srbiji imaju mirno i srecno detinjstvo. A Vi uvek cete ciniti sve za rad svog interesa a ne naseg. Znamo mi gde je nas interes. Nama ne treba referendum. Za sada je sve u pravom smeru.

GORAN

pre 14 godina

Da nismo imali miloševića and co. na vlasti tokom devedesetih godine , mi bismo danas bili uveliko ( barem 15 godina ) u NATO-u , EU itd. ( i to kao(velika) Jugoslavija ).
I barem nekih 80 % loših ( dobre i ne pamtim ) stvari koje su nam se dešavale u periodu 1990-2000 godina
( ratovi, izolacija, vize, hiper inflacija, bombardovanje itd.) ne bi nam se izdešavale.
Međutim pošto smo imali gore pomenutog na vlasti koji nas je posvađao sa svima i međusobno, državu srozao na nivo afričkih zemalja ( vojno , politički , ekonomski itd. ) bojim se da smo od EU , NATO standarda udaljeni u svetlosnim godinama .
Tako da je bilo kakva priča o pristupanju NATO , ravna priči da bi neki nižerazredni fudbalski klub mogao igrati u ligi šampiona .

Antirusofil

pre 14 godina

Otrežnjavajuće za narod koji je verovao u priče Vojislava dr. K. i Nikolić gr. T., o potrebi vojne neutralnosti i "izbalansiranoj spoljnoj politici", koja, evo sada se vidi, donosi samo probleme.

Jasno je da se radi o uceni, koju, po meni, treba ignorisati i gledati svoj interes, a to je okretanje zapadu i ulazak u NATO.

Sigurno će doći trenutak, kada bude dobra prilika za mogućnost bezuslovnog ulaska u NATO. Treba je čekati i iskoristiti.

A Rusi, neka nađu drugu monetu za potkusurivanje.

Mirjana

pre 14 godina

Nista novo, rekao je ono sto nase funjare ne smeju da izgovore, ali delima govore. Neko od komentatora rece da je vreme da se pomirimo da smo izgubili Kosovo...A izvinite, zasto bi se pomirili s tim? Treba vam Nato, za sta vam treba? Ja licno nemam nameru da se mirim sa otimanjem Kosova, prvenstveno zato sto nemam pravo na to, drugo sto ne zelim da se pomirim sa tim, a trece sto mi se smucila ulizivacka politika poltrona koji sem poslusnog klimanja glavom nista drugo ne znaju da rade. I moja baba bi znala tako da vlada - cuti, zmuri i puni svoj dzep!

Kefalo

pre 14 godina

Da se ja pitam, odrekao bih se I NATO-a i Rusije i Kosova!!!
Dosta mi je svega, gade mi se...dokle ljudi!!???? Aj' da radimo nešto konstruktivno.

Nebi

pre 14 godina

Ne podrzavam Rusiju, kada su trebali da nas podrze nigde ih nije bilo. Medjutim o ovim recima treba razmisliti. Odricemo se svega sto je srpsko, gubimo nas identitet. Sve sto je strano i sa zapada nama je bolje i zudimo za tim! Treba da se zapitamo ko smo i dokle smo stigli.
Ne podrzavam predhodnu vlast, Milosevic je previse loseg uradio Srbiji, sav taj lazni nacionalizam nas je previse kostao. Medjutim smatram da je sadasnja vlast tj sve posle pada Milisevica najgora vlast koju je Srbija ikad imala. Upravo iz tog razloga sto se odricemo svega i prihvatamo sve strano ne razmisljajuci sta nam to donosi!
Najtuznija vremena od kada postoji Srbija su se nadvila nad njom, samo ako ovako nastavimo bicemo najbedniji narod u Evropi! Izgubicemo respekt i pred najsmesnijim drzavama!
Neka nam je Bog u pomoci!

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

Bas sam zacudjen da se na ovo,,,,sto zovu izjava jos nisu "oglasili"Kostunica i Vuk!!
A "majcica" opet sprema neko "preuzimanje"od nas iako vise nista veliko i nemamo!!!

Sinisa

pre 14 godina

Ljudi, Kosovo je izgubljeno i samostalno. Vreme je da se svi pomirimo sa tom cinjenicom. Ne samo za NATO ali i ekonomski Kosovo vuce Srbiju u probleme. Usresrediti se na stabilnost, na ovo sto imamo i najvaznije na ekonomski razvoj. A onda ce sve doci na svoje mesto, sila boga ne moli a jaka ekonomija je bog.
Sine

EU Citizen

pre 14 godina

Kamarad Rogozin ,
Gradjani Srbije vise nisu naivni .
Ako zelite da pomognete ekipi doktora Kostunice da se vrati na vlast , promenite marketing.
Uzmite nekog strucnjaka za marketing , 2010 godina je u toku.
Kamarad Rogozin u Srbiji vise nema naivnih ljudi.
Dobro dosli u 2010-u godinu.

Dr.Strangelove

pre 14 godina

Ljudi pogledajte Kjubrikov film "Dr.Strangelove". Radnje je smestena u vreme hladnog rata, i Kjubrik je zaista majstorski predstavio Amerikance i Ruse na filmu. Njihovo ponasanje, njihovo razmisljanje, shvatanje sveta, sve je to Kjubrik stavio u sat i po filma. Vrhunski film. Odgledajte ga, pa posle razmislite da li bi trebali i mi "da dobijemo ulogu" u tom filmu, da li bilo koji vojni savez ima uopste smisla.

Vrač

pre 14 godina

Da, ali nije rekao da će Kosovo svejedno ući u NATO (bez Srbije) i onda smo opet izvisili. Dakle, u NATO pod hitno, pa šta god to značilo.

Daki

pre 14 godina

I opet je Srbija, "moneta za potkusurivanje" i nasi veliki prijatelji Rusi, ucenjuju. U politici nema brace, nego interesa. Sad je prica ovakva, a kako ce sutra? Rusi, ako smo prijatelji onda nas nemojte zezati i pustite nas da budemo dobri i sa drugima!

Aleksandar

pre 14 godina

Za sve su nam braca Rusi krivi, za korupciju, za nemastinu i bedu, i za pokvarene politicare i slicno. To sto izjavljuje Rogozin, to je njegova stvar, to svaki politicar u svakoj zemlji svakog dana nesto prica. I sto bi se RUsi vise zalagali od nas za nasu zemlju?
A sta mi radimo, krivi nam Rusi, NATO, EU, Kosovo, i da ne nabrajam dalje.
A zivimo kako zasluzujemo i imamo vlast kakvu zasluzujemo: da li smo stvarno bolji od nasih politicara? Kako se ponasamo u svakodnevnom zivotu? Kako se odnosimo prema drugima, koji su slabiji od nas u svakom poledu? Kako se ponasamo prema romima, strancima i slicno.

Medjutim samo u drugima vidimo problem, a mi smo valjda savrseni?

Mladen

pre 14 godina

100% korektan komentar gospodina Rogozina. Nazalost, u Srbiji i medju odredjenom broju politicke elite a i medju obicnim gradjanima vlada bolesna svijest o tome da ih neko treba spasavati i taj spas sada vide u NATU. Tuzno i zalosno i od 'elite' i od 'obicnih'.

Dusan Silni

pre 14 godina

Ispravno razmisljanje gospodina Rogozina. Srbija u sadasnjem vremenu za svoje dobro mora ostati van ove vojne grupacije koja je sebi sama mimo UN dodelila pravo svetskog delitelja pravde tumacene po po volji svojih najbogatijih osnivaca.Takva vojna druzina postaje zastarela i zbog modernijeg razmisljanja EU. NATO ce biti prinudjen na ozbiljne reforme i naprosto ostati bez vojnog uticaja na bezbednosna razmisljanja u EU.
Evropa mora zapostaviti razmisljanja o americkim interesima i zarad svoje ekonomije i privrede okrenuce se stvaranju sopstvenog autoriteta u svetu kako enonomskog, politickog tako i vojnog jer za sve navedeno je spremna i sposobna.
Amerika je svojom spoljnom politikom sebi stvorila previse neprijatelja koji u realnom zivotu nikada nece svi biti i neprijatelji EU.

buon

pre 14 godina

Imali bi mi drugaciji odnos prema Rusiji da su i nas kao gotovo sve zemlje istocne Evrope osvojili tenkovima i drzali ih dok nije pukla tikva. Njih tamo ne mogu da vide, a ovde se pola drzave kune u Ruse. Zarad politickih poena i sopstvenog interesa. Od Velje nasopanog, preko Neobavestenog, do novog lica evropske (grobarske) Srbije. Ne znam ko mi je gori. Pih!

SRBA

pre 14 godina

Alo ljudi...covek je u pravu, a na nama je da biramo, u cemu je problem...pa sta ako je to rekao Rus, mogao je i bilo ko drugi, evo i ja SRBA kazem: ucenice nas Kosovom i to ne samo za NATO, pogledajte sta kaze Kacin...a ja SRBA bez Kosova ne bih nigde, pa bre nismo mi SRBE neke krpare, a ako i to postanemo, pa ko ce krparu shvatiti ozbiljno za bilo sta?

mita sajba

pre 14 godina

Ne znam zasto se u Srbiji citiraju marginalni ruski politicari (Kosacev, Rogozin i slicni), kada zvanicna Moskva (Medvedev i Putin), nemaju nista protiv ulaska Srbije u NATO pakt!
Zamislite, da neki novinar iz Moskve, pita Palmu, sta misli o ulasku Srbije u NATO!
Svuda ima rogozine i palmi!
Srbija u NATO!

kleo

pre 14 godina

Eto javljaju se opet Ruski Advokati. Ali Advokati hoce svoju pare i ako im nista ne ide na ruku, a u stvari ovi rade za svoj interes a ne interes Srbije a i ako radi protiv Srbije mora da placa opet Srbija hoce li ona to ili nece.

mertur

pre 14 godina

Mozda ce Srbija u NATO-u bez Kosova ali za koju godinu sigurno je da ce biti Srbija u Nato-u pored ostalih drzava zajedno i sa Republika e Kosoves.

Сашa

pre 14 godina

Све су браћа Руси у праву, али где су били 24. марта 1999? Да су били уз нас, данас ово не би била тема! Не оптужујем их али...

Aleksandar

pre 14 godina

Meni kao pacifisti NATO uopste nije mio, stavise jedino su mi Rusi i dzamahirije po bliskom istoku grdji od NATO-a. No Srbija mora da se okane Kosova, ne zbog NATO, ne zbog Rusa, vec zbog sebe same. Zaigrali smo se, po ko zna koji put precenili svoje mogucnosti, hteli da izvedemo nesto na silu - i dobili smo po nosu. Ta prica je zavrsena. Sad cemo se ili lepo pomiriti s cinjenicom da nam je nos okrnjen, ili cemo nastaviti da kukamo k'o razmazena derista pa umesto da popravljamo ono sto nam je ostalo dozvolicemo da nam se ceo organizam inficira i raspadne.

dragan

pre 14 godina

Kaže čovek da Rusi ne mogu da budu veći Srbi od nas samih, pa izvini Rogozin, ne mogu ni ja da budem veći Rus od tebe. Kad god je trebalo braniti ruske interese na Balkanu, nekako je valjda prirodno bilo da mi to završimo umesto vas, a srpske interese je bratska Rusija vrlo lako pretvarala u lični šićar. Dosta mi je priče kom ćemo se carstvu privoleti, nas niko ne voli, a ni mrzi, tako da je i ovo priča ruskih diplomata gde Srbija treba da podmetne leđa, a za uzvrat verovatno još da im prodamo neko državno dobro u bescenje, i još više se primimo na ulogu malog, glupavog i poslušnog rođaka. "U se i u svoje kljuse..."

Jova

pre 14 godina

Majcica Rusija se prema Srbiji ponasa onako kako se ponasala prema okupiranim zemljama Varsavskog pakta i to u najcrnje vreme hladnog rata! Trazili smo djavola i dobili smo djavola! Razbuktavanje nacionalizma od strane nasih kvazi politicara-tajkuna sa "Srbija nikada nece priznati nezavisno Kosovo", dovelo je ovu zemlju na ivicu gladi, propasti i ropstva! Potrebni su nam novi mladi politicari koji ce napraviti stvarni zaokret ka REALNOSTI i Evropi, sto dalje od ucenjivacke Rusije!!!
Tadicu, OSVESTI SE!

Enver Kelmendi

pre 14 godina

"Ne mozemo biti veci Srbi od Srba"? Pa vi niste uopste Srbi, ni braca. Da ste braca vi bi trebali odavno da priznate Kosovo pa da se stabilizuje stanje u Srbiji. Zasto niste podigli prasinu kada su, braca po veri, postali clanovi alijanse:Rumuni i Bugari? Srbija, kao posledni Mohikanac, ostala kao oaza u dzungli, opkoljena sa svih strana sa drzavama NATO-ve alijanse. Kada bi se situacija smirila na Balkanu, Srbija bi mogla da kupi i otvori razne firme u Kosovo kao sto cini Rusija u Crnoj Gori.

svasta

pre 14 godina

Da li je ovaj covek pogledao mapu?
Da li vidi da je Srbija malte ne vec okruzena NATO zemljama. A, jos sada kada udju C. Gora i Bosna??
On bi izgleda da se Srbija "samoubije" jer, da je htela, Rusija je mogla i 1999 spreciti NATO bombardovanje.
Eno i Rumunija ce jos dozvoliti NATOu instalaciju protivraketnih sistema.
Bojim se da njima mi sluzimo kao sica za podkusurivanje sa velikim, jakim drzavama

goka

pre 14 godina

Rusi hoce Naprednjake i Kostunicu na celu Srbije pa koordinisano dizu prasinu oko Nato ne bili zatalasali politicku situaciju u Srbiji. To se zove stvaranje nestabilnosti zarad sopstvenih interesa i nema nikakve veze sa bratskom ljubavlju i slicnim. Rusima nije u interesu da Srbija vrati Kosovo. Njima je u interesu da to pitanje ostane otvoreno kako bi mogli da ga eksploatisu za svoje potrebe. Cak mislim da bi Srbija imala vece sanse da vrati Kosovo ako postane clan Nato.

mire

pre 14 godina

Pa koliko smo uslova od SAD-a do sad imali ako uradite ovo dobicete ovo uradite jos ovo i ovo i ovo i ... Ovo je sasvim normalna izjava Rusije koji razmisljaju na nacin ako cete sa njima idite i batalite nas, sta nas zamajavate. Zamislimo da smo mi Rusi kako bi mi odreagovali??? Amerikanci, Francuzi i Englezi su nam okrenuli ledja, bombardovali, proterali milion ljudi sa svojih ognjista, a nasi pradedovi se borili sa njima i krvarili za slobodu.Izgleda da su nasi dedovi bili budale, trebali su da budu na strani nemaca da bi nama danas bilo bolje.

Kosovastar

pre 14 godina

Pa Srbija nece moci ni u EU prema logici Rogozina. Pa to su skoro iste drzave i politika pristupanja je apsolutno ista tj. konsenzusom svih clanica. Ovaj covek prica gluposti kao uostalom i veci deo ruskih politicara.

Osramoćen

pre 14 godina

I ne pokušavaje, g-dine Rogozin! Jer ovako nizak nivo nacionalne svesti (ako je uopšte ima) nećete videti ni kod jednog naroda. Zato, pustite da nas unište - svima će bez nas biti lepše i lakše!

Sava Drugi

pre 14 godina

To isto može da se kaže i ovako:

Da je Rusija mogla da spreči NATO da dođe na Kosovo, ona bi to uradila. Da li sada možemo da sprečimo NATO da dodje u Beograd?

Mrki

pre 14 godina

Ucestale izjave ruskih zvanicnika o Srbiji i NATO potvrdjuju cinjenicu da je Srbija svojom politikom prema Kosovu postala talac Rusije. I to svojevoljno. Samo nemojte sad da se istresate na njih, to vam je cijena koju placate i to za veliko nista sto u zamjenu dobijate. Jos ste im na tacni isporucili NIS. Sta ste mislili? Da ce Rusi onako da vam drze ledja oko Kosova? Neka Srbija pokusa da se priblizi NATO, ode Kosovo i zvanicno, a onda kreatori te mudre politike neka vide sto ce. Ostaje samo da se vidi oce li se ovaj talacki polozaj zavrsiti i Stokholskim sindromom ili cete ipak zazaliti za vremenima kad ste mogli da birate. Vjerovatno ovim drugim.

zoran ns

pre 14 godina

Eto, Rusi jos jednom pokazuju svoje pravo lice... Kazu "mi cemo nastaviti farsu oko nepriznavanja Kosova sve dok se vi drzite podalje od NATO"... Mesetari...

Tamni vilajet.

pre 14 godina

A i ako ne udje u NATO, Srbija ce morati da se odrekne Kosova...Kosovo je predugo predmet politikantstva i prepucavanja svih vrsta, toliko dugo da niko ne moze precizno da odredi kad smo ga defitivno izgubili...zaokupljeni retorikom, umesto stvarnim stanjem u toj nesrecnoj pokrajini, paradigmi nase mitologije, mitomanije i Pirovih pobeda koje datiraju jos od daleke 1389.

milenko

pre 14 godina

Ova prica oko ulaska u NATO u granicama bez kosova je smesna, posto bi po toj logici i u EU usli priznajuci Kosovo... Njima je cilj da sprece sirenje NATOa po svaku cenu, a prica oko Kosova nema veze sa time vec je koriste u tu svrhu.

zoran ns

pre 14 godina

Eto, Rusi jos jednom pokazuju svoje pravo lice... Kazu "mi cemo nastaviti farsu oko nepriznavanja Kosova sve dok se vi drzite podalje od NATO"... Mesetari...

Kosovastar

pre 14 godina

Pa Srbija nece moci ni u EU prema logici Rogozina. Pa to su skoro iste drzave i politika pristupanja je apsolutno ista tj. konsenzusom svih clanica. Ovaj covek prica gluposti kao uostalom i veci deo ruskih politicara.

Osramoćen

pre 14 godina

I ne pokušavaje, g-dine Rogozin! Jer ovako nizak nivo nacionalne svesti (ako je uopšte ima) nećete videti ni kod jednog naroda. Zato, pustite da nas unište - svima će bez nas biti lepše i lakše!

Enver Kelmendi

pre 14 godina

"Ne mozemo biti veci Srbi od Srba"? Pa vi niste uopste Srbi, ni braca. Da ste braca vi bi trebali odavno da priznate Kosovo pa da se stabilizuje stanje u Srbiji. Zasto niste podigli prasinu kada su, braca po veri, postali clanovi alijanse:Rumuni i Bugari? Srbija, kao posledni Mohikanac, ostala kao oaza u dzungli, opkoljena sa svih strana sa drzavama NATO-ve alijanse. Kada bi se situacija smirila na Balkanu, Srbija bi mogla da kupi i otvori razne firme u Kosovo kao sto cini Rusija u Crnoj Gori.

Aleksandar

pre 14 godina

Meni kao pacifisti NATO uopste nije mio, stavise jedino su mi Rusi i dzamahirije po bliskom istoku grdji od NATO-a. No Srbija mora da se okane Kosova, ne zbog NATO, ne zbog Rusa, vec zbog sebe same. Zaigrali smo se, po ko zna koji put precenili svoje mogucnosti, hteli da izvedemo nesto na silu - i dobili smo po nosu. Ta prica je zavrsena. Sad cemo se ili lepo pomiriti s cinjenicom da nam je nos okrnjen, ili cemo nastaviti da kukamo k'o razmazena derista pa umesto da popravljamo ono sto nam je ostalo dozvolicemo da nam se ceo organizam inficira i raspadne.

Jova

pre 14 godina

Majcica Rusija se prema Srbiji ponasa onako kako se ponasala prema okupiranim zemljama Varsavskog pakta i to u najcrnje vreme hladnog rata! Trazili smo djavola i dobili smo djavola! Razbuktavanje nacionalizma od strane nasih kvazi politicara-tajkuna sa "Srbija nikada nece priznati nezavisno Kosovo", dovelo je ovu zemlju na ivicu gladi, propasti i ropstva! Potrebni su nam novi mladi politicari koji ce napraviti stvarni zaokret ka REALNOSTI i Evropi, sto dalje od ucenjivacke Rusije!!!
Tadicu, OSVESTI SE!

Sava Drugi

pre 14 godina

To isto može da se kaže i ovako:

Da je Rusija mogla da spreči NATO da dođe na Kosovo, ona bi to uradila. Da li sada možemo da sprečimo NATO da dodje u Beograd?

Kefalo

pre 14 godina

Da se ja pitam, odrekao bih se I NATO-a i Rusije i Kosova!!!
Dosta mi je svega, gade mi se...dokle ljudi!!???? Aj' da radimo nešto konstruktivno.

Mrki

pre 14 godina

Ucestale izjave ruskih zvanicnika o Srbiji i NATO potvrdjuju cinjenicu da je Srbija svojom politikom prema Kosovu postala talac Rusije. I to svojevoljno. Samo nemojte sad da se istresate na njih, to vam je cijena koju placate i to za veliko nista sto u zamjenu dobijate. Jos ste im na tacni isporucili NIS. Sta ste mislili? Da ce Rusi onako da vam drze ledja oko Kosova? Neka Srbija pokusa da se priblizi NATO, ode Kosovo i zvanicno, a onda kreatori te mudre politike neka vide sto ce. Ostaje samo da se vidi oce li se ovaj talacki polozaj zavrsiti i Stokholskim sindromom ili cete ipak zazaliti za vremenima kad ste mogli da birate. Vjerovatno ovim drugim.

Tamni vilajet.

pre 14 godina

A i ako ne udje u NATO, Srbija ce morati da se odrekne Kosova...Kosovo je predugo predmet politikantstva i prepucavanja svih vrsta, toliko dugo da niko ne moze precizno da odredi kad smo ga defitivno izgubili...zaokupljeni retorikom, umesto stvarnim stanjem u toj nesrecnoj pokrajini, paradigmi nase mitologije, mitomanije i Pirovih pobeda koje datiraju jos od daleke 1389.

milenko

pre 14 godina

Ova prica oko ulaska u NATO u granicama bez kosova je smesna, posto bi po toj logici i u EU usli priznajuci Kosovo... Njima je cilj da sprece sirenje NATOa po svaku cenu, a prica oko Kosova nema veze sa time vec je koriste u tu svrhu.

Сашa

pre 14 godina

Све су браћа Руси у праву, али где су били 24. марта 1999? Да су били уз нас, данас ово не би била тема! Не оптужујем их али...

dragan

pre 14 godina

Kaže čovek da Rusi ne mogu da budu veći Srbi od nas samih, pa izvini Rogozin, ne mogu ni ja da budem veći Rus od tebe. Kad god je trebalo braniti ruske interese na Balkanu, nekako je valjda prirodno bilo da mi to završimo umesto vas, a srpske interese je bratska Rusija vrlo lako pretvarala u lični šićar. Dosta mi je priče kom ćemo se carstvu privoleti, nas niko ne voli, a ni mrzi, tako da je i ovo priča ruskih diplomata gde Srbija treba da podmetne leđa, a za uzvrat verovatno još da im prodamo neko državno dobro u bescenje, i još više se primimo na ulogu malog, glupavog i poslušnog rođaka. "U se i u svoje kljuse..."

mertur

pre 14 godina

Mozda ce Srbija u NATO-u bez Kosova ali za koju godinu sigurno je da ce biti Srbija u Nato-u pored ostalih drzava zajedno i sa Republika e Kosoves.

mir svima

pre 14 godina

pogled iz Hr:
znam da me nebi trebalo bit briga za vasu situaciju, al ajde da probam biti "realan"
1.kosovo je mozda senzibilno u vasim srcima, ali fizicki sigurno nije. Pa tamo je 95% stanovnistva albansko. Realno, osim moralno, kad stavite na vagu, da ste ista drzava imali bi samo problema sa njima. Njihovih 2 mil glasaca rusilo bi vasu politicku scenu samo tako! Posto se radjaju puno vise, za 10g.vi bi se borili i za sadasnje teritorije u Srbiji. rjesili ste se rak rane a sad ju ocete nazad!
2.Sto se tice Rusa - jel sad vidite ko igra po nacelu mrkve i batine! Pa ucjenjuju na vrlo ruzan nacin
3.Prihvatite se realnosti, krenite kud i drugi narodi idu, jer inat vas cini samo crnom ovcom u regiji. Sa susjedima morate zivit, ocete-necete, a rusi su tamo negdje...

nislija

pre 14 godina

Gospodine Rogozin, Vi ste dobili NIS za smesne novce, Nemojte da nas vise branite jer ne znam sta cete nam sledece uzeti. A Kosovo ne znam da li znate je pod protektoratom, nasa ekonomija tamo nije prisutna, nasa deca tamo ne rade, ne zivi se od vasih pretnji i pomoci vec od rada. Ostavite ovaj mali i vredni narod da ide svojim putem i ne huskajte nas jedne na druge.Da je bilo pameti kod onih koji sada zive u Vasoj zemlji ona zlatna i velika Jugoslavija bi odavno bila i u EU iu NATO. A sada, sta cete jos uzeti bam badava od ove zemlje. Zasto nam pretite. Procitajte izjavu uciteljice u penziji cije je dete stradalo u RTS-U, ne mozete vi biti ozalosceniji od nje. Vreme je da deca u Srbiji imaju mirno i srecno detinjstvo. A Vi uvek cete ciniti sve za rad svog interesa a ne naseg. Znamo mi gde je nas interes. Nama ne treba referendum. Za sada je sve u pravom smeru.

svasta

pre 14 godina

Da li je ovaj covek pogledao mapu?
Da li vidi da je Srbija malte ne vec okruzena NATO zemljama. A, jos sada kada udju C. Gora i Bosna??
On bi izgleda da se Srbija "samoubije" jer, da je htela, Rusija je mogla i 1999 spreciti NATO bombardovanje.
Eno i Rumunija ce jos dozvoliti NATOu instalaciju protivraketnih sistema.
Bojim se da njima mi sluzimo kao sica za podkusurivanje sa velikim, jakim drzavama

mire

pre 14 godina

Pa koliko smo uslova od SAD-a do sad imali ako uradite ovo dobicete ovo uradite jos ovo i ovo i ovo i ... Ovo je sasvim normalna izjava Rusije koji razmisljaju na nacin ako cete sa njima idite i batalite nas, sta nas zamajavate. Zamislimo da smo mi Rusi kako bi mi odreagovali??? Amerikanci, Francuzi i Englezi su nam okrenuli ledja, bombardovali, proterali milion ljudi sa svojih ognjista, a nasi pradedovi se borili sa njima i krvarili za slobodu.Izgleda da su nasi dedovi bili budale, trebali su da budu na strani nemaca da bi nama danas bilo bolje.

goka

pre 14 godina

Rusi hoce Naprednjake i Kostunicu na celu Srbije pa koordinisano dizu prasinu oko Nato ne bili zatalasali politicku situaciju u Srbiji. To se zove stvaranje nestabilnosti zarad sopstvenih interesa i nema nikakve veze sa bratskom ljubavlju i slicnim. Rusima nije u interesu da Srbija vrati Kosovo. Njima je u interesu da to pitanje ostane otvoreno kako bi mogli da ga eksploatisu za svoje potrebe. Cak mislim da bi Srbija imala vece sanse da vrati Kosovo ako postane clan Nato.

Sinisa

pre 14 godina

Ljudi, Kosovo je izgubljeno i samostalno. Vreme je da se svi pomirimo sa tom cinjenicom. Ne samo za NATO ali i ekonomski Kosovo vuce Srbiju u probleme. Usresrediti se na stabilnost, na ovo sto imamo i najvaznije na ekonomski razvoj. A onda ce sve doci na svoje mesto, sila boga ne moli a jaka ekonomija je bog.
Sine

GORAN

pre 14 godina

Da nismo imali miloševića and co. na vlasti tokom devedesetih godine , mi bismo danas bili uveliko ( barem 15 godina ) u NATO-u , EU itd. ( i to kao(velika) Jugoslavija ).
I barem nekih 80 % loših ( dobre i ne pamtim ) stvari koje su nam se dešavale u periodu 1990-2000 godina
( ratovi, izolacija, vize, hiper inflacija, bombardovanje itd.) ne bi nam se izdešavale.
Međutim pošto smo imali gore pomenutog na vlasti koji nas je posvađao sa svima i međusobno, državu srozao na nivo afričkih zemalja ( vojno , politički , ekonomski itd. ) bojim se da smo od EU , NATO standarda udaljeni u svetlosnim godinama .
Tako da je bilo kakva priča o pristupanju NATO , ravna priči da bi neki nižerazredni fudbalski klub mogao igrati u ligi šampiona .

mita sajba

pre 14 godina

Ne znam zasto se u Srbiji citiraju marginalni ruski politicari (Kosacev, Rogozin i slicni), kada zvanicna Moskva (Medvedev i Putin), nemaju nista protiv ulaska Srbije u NATO pakt!
Zamislite, da neki novinar iz Moskve, pita Palmu, sta misli o ulasku Srbije u NATO!
Svuda ima rogozine i palmi!
Srbija u NATO!

EU Citizen

pre 14 godina

Kamarad Rogozin ,
Gradjani Srbije vise nisu naivni .
Ako zelite da pomognete ekipi doktora Kostunice da se vrati na vlast , promenite marketing.
Uzmite nekog strucnjaka za marketing , 2010 godina je u toku.
Kamarad Rogozin u Srbiji vise nema naivnih ljudi.
Dobro dosli u 2010-u godinu.

bezimena

pre 14 godina

Samo je Tito imao hrabrosti da Rusima kaže NE! Ako čemo dalje u istoriju, onda se treba setiti opredeljenja i državničke mudrosti Kneza Miloša! Nažalost, sva je prilika da takvih više nema i zato se Srbiji crno piše.

Ali, šansa da ova država ipak postane deo normalnog sveta ipak postoji, jer će krajnju odluku i o EU i o NATO-u doneti GRADJANI SRBIJE!

Što se tiče ove ruske ofanzive na Srbiju, ona je potpomognuta domaćom opozicijom, a ta "saradnja" je klasična IZDAJA!

Shubi

pre 14 godina

Pozdrav svima
Najpre bih hteo da, po bilo koji put kazem dragocenom Srpskom Narodu, da nazalost ovo nije prvi put da Rusija salje ovakve poruke, bilo ih je takvih i u 99-oj, o bogami bice ih i u buducnosti.
Naneo bih ovde jedan primerak:" Samo kad bih se Ameri odrekli svojih plana o Antiraketnom Odbranu, odmah na licu mesta Rusija bi priznala Kosovo".
Eto to je prijatelj i bratska drzava Rusija, za Srbiju.
Srbi bre, osvestite se vec jednom.

Antirusofil

pre 14 godina

Otrežnjavajuće za narod koji je verovao u priče Vojislava dr. K. i Nikolić gr. T., o potrebi vojne neutralnosti i "izbalansiranoj spoljnoj politici", koja, evo sada se vidi, donosi samo probleme.

Jasno je da se radi o uceni, koju, po meni, treba ignorisati i gledati svoj interes, a to je okretanje zapadu i ulazak u NATO.

Sigurno će doći trenutak, kada bude dobra prilika za mogućnost bezuslovnog ulaska u NATO. Treba je čekati i iskoristiti.

A Rusi, neka nađu drugu monetu za potkusurivanje.

Aleksandar

pre 14 godina

Za sve su nam braca Rusi krivi, za korupciju, za nemastinu i bedu, i za pokvarene politicare i slicno. To sto izjavljuje Rogozin, to je njegova stvar, to svaki politicar u svakoj zemlji svakog dana nesto prica. I sto bi se RUsi vise zalagali od nas za nasu zemlju?
A sta mi radimo, krivi nam Rusi, NATO, EU, Kosovo, i da ne nabrajam dalje.
A zivimo kako zasluzujemo i imamo vlast kakvu zasluzujemo: da li smo stvarno bolji od nasih politicara? Kako se ponasamo u svakodnevnom zivotu? Kako se odnosimo prema drugima, koji su slabiji od nas u svakom poledu? Kako se ponasamo prema romima, strancima i slicno.

Medjutim samo u drugima vidimo problem, a mi smo valjda savrseni?

Vrač

pre 14 godina

Da, ali nije rekao da će Kosovo svejedno ući u NATO (bez Srbije) i onda smo opet izvisili. Dakle, u NATO pod hitno, pa šta god to značilo.

Daki

pre 14 godina

I opet je Srbija, "moneta za potkusurivanje" i nasi veliki prijatelji Rusi, ucenjuju. U politici nema brace, nego interesa. Sad je prica ovakva, a kako ce sutra? Rusi, ako smo prijatelji onda nas nemojte zezati i pustite nas da budemo dobri i sa drugima!

Daniela

pre 14 godina

Zamolila bih protivnike ulaska u NATO da zamisle jednu vrlo mogucu situaciju - dakle, za par godina Kosovo u NATO-u, mi i dalje bulaznimo o neutralnosti, a Rusi nam i dalje plasiraju ovakve bratske ucene... Da li vam se dopada ta ideja?

buon

pre 14 godina

Imali bi mi drugaciji odnos prema Rusiji da su i nas kao gotovo sve zemlje istocne Evrope osvojili tenkovima i drzali ih dok nije pukla tikva. Njih tamo ne mogu da vide, a ovde se pola drzave kune u Ruse. Zarad politickih poena i sopstvenog interesa. Od Velje nasopanog, preko Neobavestenog, do novog lica evropske (grobarske) Srbije. Ne znam ko mi je gori. Pih!

djordje

pre 14 godina

što dalje od "braće" rusa. kada oni bajatovića plaćaju 8000 e, šta mislite koliko tek ostale plaćaju, a sve našim parama .sve smo im poklonili radi njihove "odbrane"kosova. i bog samo zna šta će nam još sve uzeti zbog te "odbrane".
nemojte nas više braniti molimo vas inače ćemo ostati i bez gaća.

Nisamviseglup

pre 14 godina

Politicki neodmerena izjava koja pokazuje da nas prijatelj iz Rusije gubi kompas.Zasto bi Srbija ponovo srljala u komunizam?Jeli nam malo zrtava koje su posledica dugogodisnje vladavine komunista?Kosovo ide ubrzano u Nato.Sta cete onda reci?Ucenjivacka izjava Rogozina,bez sumnje.Sramota!

mertur

pre 14 godina

Rusija će biti primorana da preispita svoj stav prema Kosovu?!!
Znaci ako Beograd ne pazi sta radi odnosno ako ne uradi ono sto mi hocemo menjacemo stav prema Kosovu to jest priznacemo Kosovo kao nezavisno a nekakvi principi i medjunarodno pravo(na koje se rusi stalno zovu), neka idu do vraga jer nama ne pasu.

Mladen

pre 14 godina

100% korektan komentar gospodina Rogozina. Nazalost, u Srbiji i medju odredjenom broju politicke elite a i medju obicnim gradjanima vlada bolesna svijest o tome da ih neko treba spasavati i taj spas sada vide u NATU. Tuzno i zalosno i od 'elite' i od 'obicnih'.

Mirjana

pre 14 godina

Nista novo, rekao je ono sto nase funjare ne smeju da izgovore, ali delima govore. Neko od komentatora rece da je vreme da se pomirimo da smo izgubili Kosovo...A izvinite, zasto bi se pomirili s tim? Treba vam Nato, za sta vam treba? Ja licno nemam nameru da se mirim sa otimanjem Kosova, prvenstveno zato sto nemam pravo na to, drugo sto ne zelim da se pomirim sa tim, a trece sto mi se smucila ulizivacka politika poltrona koji sem poslusnog klimanja glavom nista drugo ne znaju da rade. I moja baba bi znala tako da vlada - cuti, zmuri i puni svoj dzep!

SRBA

pre 14 godina

Alo ljudi...covek je u pravu, a na nama je da biramo, u cemu je problem...pa sta ako je to rekao Rus, mogao je i bilo ko drugi, evo i ja SRBA kazem: ucenice nas Kosovom i to ne samo za NATO, pogledajte sta kaze Kacin...a ja SRBA bez Kosova ne bih nigde, pa bre nismo mi SRBE neke krpare, a ako i to postanemo, pa ko ce krparu shvatiti ozbiljno za bilo sta?

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

Bas sam zacudjen da se na ovo,,,,sto zovu izjava jos nisu "oglasili"Kostunica i Vuk!!
A "majcica" opet sprema neko "preuzimanje"od nas iako vise nista veliko i nemamo!!!

kleo

pre 14 godina

Eto javljaju se opet Ruski Advokati. Ali Advokati hoce svoju pare i ako im nista ne ide na ruku, a u stvari ovi rade za svoj interes a ne interes Srbije a i ako radi protiv Srbije mora da placa opet Srbija hoce li ona to ili nece.

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 14 godina

Sta je sledece? Ultimatum za priznavanje Abhazije? (Jer, zasto bi Rusi bili veci Srbi od Srba, ako Srbi nisu Rusi bar koliko Rusi?)

djole

pre 14 godina

kako volim bilo kakve vesti o nato o kosovu o americi o rusiji o kini.........to su glavne vesti (ne odnosi se na medije nego na politicare) a ne resavate probleme u drzavi, a to su nezaposlenost, kriminal, korupcija i da ne nabrajam dalje...

Nikola

pre 14 godina

Slazem se, vidimo ovih dana i nedelja da DS na sva zvona hoce da udjemo u NATO bez da se pita narod.Taj isti NATO otvoreno sprema "strategiju" za severno kosovo tj da bude pod Albanskom vlascu, za ostalo ne znam ni dal da pisem.
Ali dzabe sve ovo pisem jer je to odavno dogovoreno na nekom sastanku nasih sa njihovima tj nasima je receno to i to i ovi nasi samo treba da nadju formu kako da to izvedu a da ne padnu ispod cenzusa.Vidimo i na internetu da zele da oblikuju javno mnjenje pa citajuci komentare ispada da 90% Srbije je da udje u NATO sto naravno veze sa mozgom nema jer da je tako ne bi se plasili refenduma kao djavo od krsta.
Naravno to sto nas vlast siromasi i potkrada svakim danom je za njih dobra vest jer onda ponude EU i NATO kao spas a gladan narod mora da se uhvati za neku nadu..
O tome sta je danas NATO ne bi da pisem jer mi ne bi objavili komentar, ali dovoljno je videti sta se radi u Avganistanu ovih dana a koliko CIVILA gine i zalosno je sto o tome moram da citam na HR stranicama a na nasim apsolutno nista.

Nebi

pre 14 godina

Ne podrzavam Rusiju, kada su trebali da nas podrze nigde ih nije bilo. Medjutim o ovim recima treba razmisliti. Odricemo se svega sto je srpsko, gubimo nas identitet. Sve sto je strano i sa zapada nama je bolje i zudimo za tim! Treba da se zapitamo ko smo i dokle smo stigli.
Ne podrzavam predhodnu vlast, Milosevic je previse loseg uradio Srbiji, sav taj lazni nacionalizam nas je previse kostao. Medjutim smatram da je sadasnja vlast tj sve posle pada Milisevica najgora vlast koju je Srbija ikad imala. Upravo iz tog razloga sto se odricemo svega i prihvatamo sve strano ne razmisljajuci sta nam to donosi!
Najtuznija vremena od kada postoji Srbija su se nadvila nad njom, samo ako ovako nastavimo bicemo najbedniji narod u Evropi! Izgubicemo respekt i pred najsmesnijim drzavama!
Neka nam je Bog u pomoci!

alxxl

pre 14 godina

podsetio bi građane Srbije na to, kako rusi u suštini zamišljaju prijateljske odnose. kviz "ko zna više o SSSR", plansko izgrađena privreda (svaka saveznička država je imla samo deo industrije), knjige o istoriji koje su falsifikovane (pogledajte ČAK i najnovija izdanja!!! poučno!!!), bratsko pomaganje pedesetih godina su deo istorije, kao i urušavanje istočnog bloka... no najbolje o njima govori činjenica da su bili spremni da žrtvuju (bez pardona) najviše svojih građana i pristalica tokom prošlih 200 godina. Trenutno nas oni više uslovljavaju, nego NATO, ili EU. žrtvovaće i nas kada to bude potrebno, kao što je to bilo i za vremen nato bombardovanja -"sada će oni da njih malo bombarduju, pa će oni da dođu do mama-rusije pa će mama rusija da ih pomiluje i da ih prima kao svoje čedo...". možda su veliki narod, puna duše i umetnosti i vredna divljenja (ali iz daleka) ali su veliki kao i maje- svoju moć su dokazivali žrtvovanjem robova (više desetine hiljada! na godišnjem nivou). razmislite, dok nije kasno.

Dusan Silni

pre 14 godina

Ispravno razmisljanje gospodina Rogozina. Srbija u sadasnjem vremenu za svoje dobro mora ostati van ove vojne grupacije koja je sebi sama mimo UN dodelila pravo svetskog delitelja pravde tumacene po po volji svojih najbogatijih osnivaca.Takva vojna druzina postaje zastarela i zbog modernijeg razmisljanja EU. NATO ce biti prinudjen na ozbiljne reforme i naprosto ostati bez vojnog uticaja na bezbednosna razmisljanja u EU.
Evropa mora zapostaviti razmisljanja o americkim interesima i zarad svoje ekonomije i privrede okrenuce se stvaranju sopstvenog autoriteta u svetu kako enonomskog, politickog tako i vojnog jer za sve navedeno je spremna i sposobna.
Amerika je svojom spoljnom politikom sebi stvorila previse neprijatelja koji u realnom zivotu nikada nece svi biti i neprijatelji EU.

picasso

pre 14 godina

Potpuno ispravan stav gospodina Rogozina. Tuzno je da smo dosli do toga da nam prijatelji saopstavaju da nam ne mogu vise pomagati ako mi sami ne zelimo sebi da pomognemo. Ulazak Srbije u NATO uopste ne bi smeo ni da bude tema ukoliko nam je ostao makar i minimum samopostovanja. Vec dvadeset godina dobijamo samo uvrede, samare i ponizenja od strane NATO-a i vecine njenih clanica, i sada bismo sa njima u savez protiv onih koji su nam za sve to vreme pruzali pomoc i podrsku koliko god su mogli? I onda se cudite ovakvoj reakciji Rogozina? Pa zapitajte se kako bi reagovali Amerikanci kada bi Sakasvilijeva Gruzija resila da udje u vojni savez sa Rusijom. To se naravno ne moze desiti, jedino smo mi toliko sumanuti da skacemo u zagrljaj onom ko nas samara a da guramo prst u oko onome ko nas brani.

teško nama sa svima njima

pre 14 godina

Sve tako izgleda da će se Rusija i NATO dobrano podžapati oko naše teritorije, al ne zbog navodne vojne prevlasti i sigurnosti, već zbog gasovoda i velike količine čiste, pitke vode u velikim dubinama.

Dr.Strangelove

pre 14 godina

Ljudi pogledajte Kjubrikov film "Dr.Strangelove". Radnje je smestena u vreme hladnog rata, i Kjubrik je zaista majstorski predstavio Amerikance i Ruse na filmu. Njihovo ponasanje, njihovo razmisljanje, shvatanje sveta, sve je to Kjubrik stavio u sat i po filma. Vrhunski film. Odgledajte ga, pa posle razmislite da li bi trebali i mi "da dobijemo ulogu" u tom filmu, da li bilo koji vojni savez ima uopste smisla.

vasilije knezevic

pre 14 godina

NATO,Kosovo,Rusija,Srbija;
isprepletanost tih pojmova moze se posebno ili zajedno analizirati. Prije svega u nedavnoj proslosti, godinu ili par godina Srbija se pocela priblizavati Rusiji; narocito se to manifestovalo poslije proglasenja nezavisnosti Kosova.Zapad je tada poceo sa politickim
"bombardovanjem"verbalnim obecanjima,vrata su bila poluotvorena za EU,NATO je sharmirao desno i lijevo ali kako je vrijeme odmicalo i svetska ekonomska kriza postojala ustaljena stvarnost sve dobija drugaciju sliku. Najedanput je ne samo clanstvo nego cak i kandidatura postajali dugi znak pitanja a Kosovo kao da je doslo u formu "odgonetke" a ne zagonetke :"s njim ili na njemu" ali najvjerovatnije bez njega. Rusi, na kraju, kao da daju signal Zapadu da ih taj predmet vise ne zanimama jer se eto Srbi prema njima ponasaju vrlo "razmazeno" i da uvijek potenciraju nekakvo ekonomsko iskoriscavanje.Rusija se suocava sa opasnim strateskim priblizavanjem NATO-a prema njihovim granicama. U ovom momentu Srbija je politicki rascjepkana i nije solidan saveznik bilo koga jer se politicka polarizacija strogo odrazava na nekakav moguci saveznicki kapacitet.
Ranije nego kasnije potrebna je otvorena iako riskantna orijentancija u jednom pravcu koji mora biti neutralan.
(vasilije knezevic, 6 feb. 2010)

kleo

pre 14 godina

Ej Komsije Serbi, prvo moje postovanje, Albanac sam sa Kosova ali hocu vam samo reci, da mi je zao da ste toliko slepi i docekate nesto od Rusije, pa sto puta vise bi dobili dobrote od Kosova nego sto jedan put dobijete iz Rusije.
Od blesavog inata niste u stanju da se kontrolisete koliko ste stetu naveli sebi sa Rusijom, jer inat vas je preko nosa i vas je suvise predoslepio.
Zao mi je da ne vidite sami sebe kuda ide Srbija i kuda ste sa Rusijom krenuli, a ja ne mogu vam reci da losijeg puta kuda sa Srbija krenuo, ovako los put Srbija jos nikad nije birao od kad Srbija postoji.
Kako da vam kazem bolje gde ste, osim da vam kazem daj boze da ce te naciti izlaz, i posto vam je izlaz pred oci ali vam je izgubio onaj koji na njih stalno vjerujete a nikad mu nije rec bio castan.
A Albanaci makar imaju "Besu" i kad ti daje Besu, to ce ti cuvati dok ne umre.
Nigde ne pise kod Boga da ne moze Srbin i Albanac da zivi zajedno, i to da vas proveravam, zivili smo sto godina zajedno, i imali smo dobrote sa Srbima kao i sto imamo i Albanac sa Albanacom, imali smo sa Srbima i losote kao sto ima Albanac sa Albancom i to je vise nego dokaz, ali sto se tice Politike Srbije prema Kosovu, mogu samo da vam kazem "DA SU POLITICARI BEOGRADA, NE SAMO DA SU OSTAVILI KOSOVO NA BLATO, NEGO SU JE I PRAVILI JOS ZRNU BARUTA SA DVE ZRTVE, SRBSKOM I ALBANSKOM STANOVNISTVOM.
Kosovo ne vjeruje vise Srbiji, i Kosovo ce vladati zauvjek Kosovski mir i Kosovska Politicari bez obzira nacionalnosti, ali nikad i za uvjek nikad Beograd, jer hocemo mir a ne zrtve vise.
znam da kao dva naroda na Kosovo, nismo imali lose ali nam je zlo iz vani uvek dosao a nikad iz unutra.

zoran ns

pre 14 godina

Eto, Rusi jos jednom pokazuju svoje pravo lice... Kazu "mi cemo nastaviti farsu oko nepriznavanja Kosova sve dok se vi drzite podalje od NATO"... Mesetari...

Kosovastar

pre 14 godina

Pa Srbija nece moci ni u EU prema logici Rogozina. Pa to su skoro iste drzave i politika pristupanja je apsolutno ista tj. konsenzusom svih clanica. Ovaj covek prica gluposti kao uostalom i veci deo ruskih politicara.

Enver Kelmendi

pre 14 godina

"Ne mozemo biti veci Srbi od Srba"? Pa vi niste uopste Srbi, ni braca. Da ste braca vi bi trebali odavno da priznate Kosovo pa da se stabilizuje stanje u Srbiji. Zasto niste podigli prasinu kada su, braca po veri, postali clanovi alijanse:Rumuni i Bugari? Srbija, kao posledni Mohikanac, ostala kao oaza u dzungli, opkoljena sa svih strana sa drzavama NATO-ve alijanse. Kada bi se situacija smirila na Balkanu, Srbija bi mogla da kupi i otvori razne firme u Kosovo kao sto cini Rusija u Crnoj Gori.

mita sajba

pre 14 godina

Ne znam zasto se u Srbiji citiraju marginalni ruski politicari (Kosacev, Rogozin i slicni), kada zvanicna Moskva (Medvedev i Putin), nemaju nista protiv ulaska Srbije u NATO pakt!
Zamislite, da neki novinar iz Moskve, pita Palmu, sta misli o ulasku Srbije u NATO!
Svuda ima rogozine i palmi!
Srbija u NATO!

Mirjana

pre 14 godina

Nista novo, rekao je ono sto nase funjare ne smeju da izgovore, ali delima govore. Neko od komentatora rece da je vreme da se pomirimo da smo izgubili Kosovo...A izvinite, zasto bi se pomirili s tim? Treba vam Nato, za sta vam treba? Ja licno nemam nameru da se mirim sa otimanjem Kosova, prvenstveno zato sto nemam pravo na to, drugo sto ne zelim da se pomirim sa tim, a trece sto mi se smucila ulizivacka politika poltrona koji sem poslusnog klimanja glavom nista drugo ne znaju da rade. I moja baba bi znala tako da vlada - cuti, zmuri i puni svoj dzep!

mertur

pre 14 godina

Mozda ce Srbija u NATO-u bez Kosova ali za koju godinu sigurno je da ce biti Srbija u Nato-u pored ostalih drzava zajedno i sa Republika e Kosoves.

Jova

pre 14 godina

Majcica Rusija se prema Srbiji ponasa onako kako se ponasala prema okupiranim zemljama Varsavskog pakta i to u najcrnje vreme hladnog rata! Trazili smo djavola i dobili smo djavola! Razbuktavanje nacionalizma od strane nasih kvazi politicara-tajkuna sa "Srbija nikada nece priznati nezavisno Kosovo", dovelo je ovu zemlju na ivicu gladi, propasti i ropstva! Potrebni su nam novi mladi politicari koji ce napraviti stvarni zaokret ka REALNOSTI i Evropi, sto dalje od ucenjivacke Rusije!!!
Tadicu, OSVESTI SE!

milenko

pre 14 godina

Ova prica oko ulaska u NATO u granicama bez kosova je smesna, posto bi po toj logici i u EU usli priznajuci Kosovo... Njima je cilj da sprece sirenje NATOa po svaku cenu, a prica oko Kosova nema veze sa time vec je koriste u tu svrhu.

Mrki

pre 14 godina

Ucestale izjave ruskih zvanicnika o Srbiji i NATO potvrdjuju cinjenicu da je Srbija svojom politikom prema Kosovu postala talac Rusije. I to svojevoljno. Samo nemojte sad da se istresate na njih, to vam je cijena koju placate i to za veliko nista sto u zamjenu dobijate. Jos ste im na tacni isporucili NIS. Sta ste mislili? Da ce Rusi onako da vam drze ledja oko Kosova? Neka Srbija pokusa da se priblizi NATO, ode Kosovo i zvanicno, a onda kreatori te mudre politike neka vide sto ce. Ostaje samo da se vidi oce li se ovaj talacki polozaj zavrsiti i Stokholskim sindromom ili cete ipak zazaliti za vremenima kad ste mogli da birate. Vjerovatno ovim drugim.

Nikola

pre 14 godina

Slazem se, vidimo ovih dana i nedelja da DS na sva zvona hoce da udjemo u NATO bez da se pita narod.Taj isti NATO otvoreno sprema "strategiju" za severno kosovo tj da bude pod Albanskom vlascu, za ostalo ne znam ni dal da pisem.
Ali dzabe sve ovo pisem jer je to odavno dogovoreno na nekom sastanku nasih sa njihovima tj nasima je receno to i to i ovi nasi samo treba da nadju formu kako da to izvedu a da ne padnu ispod cenzusa.Vidimo i na internetu da zele da oblikuju javno mnjenje pa citajuci komentare ispada da 90% Srbije je da udje u NATO sto naravno veze sa mozgom nema jer da je tako ne bi se plasili refenduma kao djavo od krsta.
Naravno to sto nas vlast siromasi i potkrada svakim danom je za njih dobra vest jer onda ponude EU i NATO kao spas a gladan narod mora da se uhvati za neku nadu..
O tome sta je danas NATO ne bi da pisem jer mi ne bi objavili komentar, ali dovoljno je videti sta se radi u Avganistanu ovih dana a koliko CIVILA gine i zalosno je sto o tome moram da citam na HR stranicama a na nasim apsolutno nista.

mire

pre 14 godina

Pa koliko smo uslova od SAD-a do sad imali ako uradite ovo dobicete ovo uradite jos ovo i ovo i ovo i ... Ovo je sasvim normalna izjava Rusije koji razmisljaju na nacin ako cete sa njima idite i batalite nas, sta nas zamajavate. Zamislimo da smo mi Rusi kako bi mi odreagovali??? Amerikanci, Francuzi i Englezi su nam okrenuli ledja, bombardovali, proterali milion ljudi sa svojih ognjista, a nasi pradedovi se borili sa njima i krvarili za slobodu.Izgleda da su nasi dedovi bili budale, trebali su da budu na strani nemaca da bi nama danas bilo bolje.

Tamni vilajet.

pre 14 godina

A i ako ne udje u NATO, Srbija ce morati da se odrekne Kosova...Kosovo je predugo predmet politikantstva i prepucavanja svih vrsta, toliko dugo da niko ne moze precizno da odredi kad smo ga defitivno izgubili...zaokupljeni retorikom, umesto stvarnim stanjem u toj nesrecnoj pokrajini, paradigmi nase mitologije, mitomanije i Pirovih pobeda koje datiraju jos od daleke 1389.

picasso

pre 14 godina

Potpuno ispravan stav gospodina Rogozina. Tuzno je da smo dosli do toga da nam prijatelji saopstavaju da nam ne mogu vise pomagati ako mi sami ne zelimo sebi da pomognemo. Ulazak Srbije u NATO uopste ne bi smeo ni da bude tema ukoliko nam je ostao makar i minimum samopostovanja. Vec dvadeset godina dobijamo samo uvrede, samare i ponizenja od strane NATO-a i vecine njenih clanica, i sada bismo sa njima u savez protiv onih koji su nam za sve to vreme pruzali pomoc i podrsku koliko god su mogli? I onda se cudite ovakvoj reakciji Rogozina? Pa zapitajte se kako bi reagovali Amerikanci kada bi Sakasvilijeva Gruzija resila da udje u vojni savez sa Rusijom. To se naravno ne moze desiti, jedino smo mi toliko sumanuti da skacemo u zagrljaj onom ko nas samara a da guramo prst u oko onome ko nas brani.

goka

pre 14 godina

Rusi hoce Naprednjake i Kostunicu na celu Srbije pa koordinisano dizu prasinu oko Nato ne bili zatalasali politicku situaciju u Srbiji. To se zove stvaranje nestabilnosti zarad sopstvenih interesa i nema nikakve veze sa bratskom ljubavlju i slicnim. Rusima nije u interesu da Srbija vrati Kosovo. Njima je u interesu da to pitanje ostane otvoreno kako bi mogli da ga eksploatisu za svoje potrebe. Cak mislim da bi Srbija imala vece sanse da vrati Kosovo ako postane clan Nato.

Mladen

pre 14 godina

100% korektan komentar gospodina Rogozina. Nazalost, u Srbiji i medju odredjenom broju politicke elite a i medju obicnim gradjanima vlada bolesna svijest o tome da ih neko treba spasavati i taj spas sada vide u NATU. Tuzno i zalosno i od 'elite' i od 'obicnih'.

Nebi

pre 14 godina

Ne podrzavam Rusiju, kada su trebali da nas podrze nigde ih nije bilo. Medjutim o ovim recima treba razmisliti. Odricemo se svega sto je srpsko, gubimo nas identitet. Sve sto je strano i sa zapada nama je bolje i zudimo za tim! Treba da se zapitamo ko smo i dokle smo stigli.
Ne podrzavam predhodnu vlast, Milosevic je previse loseg uradio Srbiji, sav taj lazni nacionalizam nas je previse kostao. Medjutim smatram da je sadasnja vlast tj sve posle pada Milisevica najgora vlast koju je Srbija ikad imala. Upravo iz tog razloga sto se odricemo svega i prihvatamo sve strano ne razmisljajuci sta nam to donosi!
Najtuznija vremena od kada postoji Srbija su se nadvila nad njom, samo ako ovako nastavimo bicemo najbedniji narod u Evropi! Izgubicemo respekt i pred najsmesnijim drzavama!
Neka nam je Bog u pomoci!

Osramoćen

pre 14 godina

I ne pokušavaje, g-dine Rogozin! Jer ovako nizak nivo nacionalne svesti (ako je uopšte ima) nećete videti ni kod jednog naroda. Zato, pustite da nas unište - svima će bez nas biti lepše i lakše!

svasta

pre 14 godina

Da li je ovaj covek pogledao mapu?
Da li vidi da je Srbija malte ne vec okruzena NATO zemljama. A, jos sada kada udju C. Gora i Bosna??
On bi izgleda da se Srbija "samoubije" jer, da je htela, Rusija je mogla i 1999 spreciti NATO bombardovanje.
Eno i Rumunija ce jos dozvoliti NATOu instalaciju protivraketnih sistema.
Bojim se da njima mi sluzimo kao sica za podkusurivanje sa velikim, jakim drzavama

Aleksandar

pre 14 godina

Meni kao pacifisti NATO uopste nije mio, stavise jedino su mi Rusi i dzamahirije po bliskom istoku grdji od NATO-a. No Srbija mora da se okane Kosova, ne zbog NATO, ne zbog Rusa, vec zbog sebe same. Zaigrali smo se, po ko zna koji put precenili svoje mogucnosti, hteli da izvedemo nesto na silu - i dobili smo po nosu. Ta prica je zavrsena. Sad cemo se ili lepo pomiriti s cinjenicom da nam je nos okrnjen, ili cemo nastaviti da kukamo k'o razmazena derista pa umesto da popravljamo ono sto nam je ostalo dozvolicemo da nam se ceo organizam inficira i raspadne.

Dusan Silni

pre 14 godina

Ispravno razmisljanje gospodina Rogozina. Srbija u sadasnjem vremenu za svoje dobro mora ostati van ove vojne grupacije koja je sebi sama mimo UN dodelila pravo svetskog delitelja pravde tumacene po po volji svojih najbogatijih osnivaca.Takva vojna druzina postaje zastarela i zbog modernijeg razmisljanja EU. NATO ce biti prinudjen na ozbiljne reforme i naprosto ostati bez vojnog uticaja na bezbednosna razmisljanja u EU.
Evropa mora zapostaviti razmisljanja o americkim interesima i zarad svoje ekonomije i privrede okrenuce se stvaranju sopstvenog autoriteta u svetu kako enonomskog, politickog tako i vojnog jer za sve navedeno je spremna i sposobna.
Amerika je svojom spoljnom politikom sebi stvorila previse neprijatelja koji u realnom zivotu nikada nece svi biti i neprijatelji EU.

SRBA

pre 14 godina

Alo ljudi...covek je u pravu, a na nama je da biramo, u cemu je problem...pa sta ako je to rekao Rus, mogao je i bilo ko drugi, evo i ja SRBA kazem: ucenice nas Kosovom i to ne samo za NATO, pogledajte sta kaze Kacin...a ja SRBA bez Kosova ne bih nigde, pa bre nismo mi SRBE neke krpare, a ako i to postanemo, pa ko ce krparu shvatiti ozbiljno za bilo sta?

EU Citizen

pre 14 godina

Kamarad Rogozin ,
Gradjani Srbije vise nisu naivni .
Ako zelite da pomognete ekipi doktora Kostunice da se vrati na vlast , promenite marketing.
Uzmite nekog strucnjaka za marketing , 2010 godina je u toku.
Kamarad Rogozin u Srbiji vise nema naivnih ljudi.
Dobro dosli u 2010-u godinu.

Sinisa

pre 14 godina

Ljudi, Kosovo je izgubljeno i samostalno. Vreme je da se svi pomirimo sa tom cinjenicom. Ne samo za NATO ali i ekonomski Kosovo vuce Srbiju u probleme. Usresrediti se na stabilnost, na ovo sto imamo i najvaznije na ekonomski razvoj. A onda ce sve doci na svoje mesto, sila boga ne moli a jaka ekonomija je bog.
Sine

Sava Drugi

pre 14 godina

To isto može da se kaže i ovako:

Da je Rusija mogla da spreči NATO da dođe na Kosovo, ona bi to uradila. Da li sada možemo da sprečimo NATO da dodje u Beograd?

Vrač

pre 14 godina

Da, ali nije rekao da će Kosovo svejedno ući u NATO (bez Srbije) i onda smo opet izvisili. Dakle, u NATO pod hitno, pa šta god to značilo.

dragan

pre 14 godina

Kaže čovek da Rusi ne mogu da budu veći Srbi od nas samih, pa izvini Rogozin, ne mogu ni ja da budem veći Rus od tebe. Kad god je trebalo braniti ruske interese na Balkanu, nekako je valjda prirodno bilo da mi to završimo umesto vas, a srpske interese je bratska Rusija vrlo lako pretvarala u lični šićar. Dosta mi je priče kom ćemo se carstvu privoleti, nas niko ne voli, a ni mrzi, tako da je i ovo priča ruskih diplomata gde Srbija treba da podmetne leđa, a za uzvrat verovatno još da im prodamo neko državno dobro u bescenje, i još više se primimo na ulogu malog, glupavog i poslušnog rođaka. "U se i u svoje kljuse..."

Antirusofil

pre 14 godina

Otrežnjavajuće za narod koji je verovao u priče Vojislava dr. K. i Nikolić gr. T., o potrebi vojne neutralnosti i "izbalansiranoj spoljnoj politici", koja, evo sada se vidi, donosi samo probleme.

Jasno je da se radi o uceni, koju, po meni, treba ignorisati i gledati svoj interes, a to je okretanje zapadu i ulazak u NATO.

Sigurno će doći trenutak, kada bude dobra prilika za mogućnost bezuslovnog ulaska u NATO. Treba je čekati i iskoristiti.

A Rusi, neka nađu drugu monetu za potkusurivanje.

kleo

pre 14 godina

Eto javljaju se opet Ruski Advokati. Ali Advokati hoce svoju pare i ako im nista ne ide na ruku, a u stvari ovi rade za svoj interes a ne interes Srbije a i ako radi protiv Srbije mora da placa opet Srbija hoce li ona to ili nece.

Сашa

pre 14 godina

Све су браћа Руси у праву, али где су били 24. марта 1999? Да су били уз нас, данас ово не би била тема! Не оптужујем их али...

buon

pre 14 godina

Imali bi mi drugaciji odnos prema Rusiji da su i nas kao gotovo sve zemlje istocne Evrope osvojili tenkovima i drzali ih dok nije pukla tikva. Njih tamo ne mogu da vide, a ovde se pola drzave kune u Ruse. Zarad politickih poena i sopstvenog interesa. Od Velje nasopanog, preko Neobavestenog, do novog lica evropske (grobarske) Srbije. Ne znam ko mi je gori. Pih!

GORAN

pre 14 godina

Da nismo imali miloševića and co. na vlasti tokom devedesetih godine , mi bismo danas bili uveliko ( barem 15 godina ) u NATO-u , EU itd. ( i to kao(velika) Jugoslavija ).
I barem nekih 80 % loših ( dobre i ne pamtim ) stvari koje su nam se dešavale u periodu 1990-2000 godina
( ratovi, izolacija, vize, hiper inflacija, bombardovanje itd.) ne bi nam se izdešavale.
Međutim pošto smo imali gore pomenutog na vlasti koji nas je posvađao sa svima i međusobno, državu srozao na nivo afričkih zemalja ( vojno , politički , ekonomski itd. ) bojim se da smo od EU , NATO standarda udaljeni u svetlosnim godinama .
Tako da je bilo kakva priča o pristupanju NATO , ravna priči da bi neki nižerazredni fudbalski klub mogao igrati u ligi šampiona .

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 14 godina

Sta je sledece? Ultimatum za priznavanje Abhazije? (Jer, zasto bi Rusi bili veci Srbi od Srba, ako Srbi nisu Rusi bar koliko Rusi?)

nislija

pre 14 godina

Gospodine Rogozin, Vi ste dobili NIS za smesne novce, Nemojte da nas vise branite jer ne znam sta cete nam sledece uzeti. A Kosovo ne znam da li znate je pod protektoratom, nasa ekonomija tamo nije prisutna, nasa deca tamo ne rade, ne zivi se od vasih pretnji i pomoci vec od rada. Ostavite ovaj mali i vredni narod da ide svojim putem i ne huskajte nas jedne na druge.Da je bilo pameti kod onih koji sada zive u Vasoj zemlji ona zlatna i velika Jugoslavija bi odavno bila i u EU iu NATO. A sada, sta cete jos uzeti bam badava od ove zemlje. Zasto nam pretite. Procitajte izjavu uciteljice u penziji cije je dete stradalo u RTS-U, ne mozete vi biti ozalosceniji od nje. Vreme je da deca u Srbiji imaju mirno i srecno detinjstvo. A Vi uvek cete ciniti sve za rad svog interesa a ne naseg. Znamo mi gde je nas interes. Nama ne treba referendum. Za sada je sve u pravom smeru.

Nisamviseglup

pre 14 godina

Politicki neodmerena izjava koja pokazuje da nas prijatelj iz Rusije gubi kompas.Zasto bi Srbija ponovo srljala u komunizam?Jeli nam malo zrtava koje su posledica dugogodisnje vladavine komunista?Kosovo ide ubrzano u Nato.Sta cete onda reci?Ucenjivacka izjava Rogozina,bez sumnje.Sramota!

Daniela

pre 14 godina

Zamolila bih protivnike ulaska u NATO da zamisle jednu vrlo mogucu situaciju - dakle, za par godina Kosovo u NATO-u, mi i dalje bulaznimo o neutralnosti, a Rusi nam i dalje plasiraju ovakve bratske ucene... Da li vam se dopada ta ideja?

bezimena

pre 14 godina

Samo je Tito imao hrabrosti da Rusima kaže NE! Ako čemo dalje u istoriju, onda se treba setiti opredeljenja i državničke mudrosti Kneza Miloša! Nažalost, sva je prilika da takvih više nema i zato se Srbiji crno piše.

Ali, šansa da ova država ipak postane deo normalnog sveta ipak postoji, jer će krajnju odluku i o EU i o NATO-u doneti GRADJANI SRBIJE!

Što se tiče ove ruske ofanzive na Srbiju, ona je potpomognuta domaćom opozicijom, a ta "saradnja" je klasična IZDAJA!

Daki

pre 14 godina

I opet je Srbija, "moneta za potkusurivanje" i nasi veliki prijatelji Rusi, ucenjuju. U politici nema brace, nego interesa. Sad je prica ovakva, a kako ce sutra? Rusi, ako smo prijatelji onda nas nemojte zezati i pustite nas da budemo dobri i sa drugima!

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

Bas sam zacudjen da se na ovo,,,,sto zovu izjava jos nisu "oglasili"Kostunica i Vuk!!
A "majcica" opet sprema neko "preuzimanje"od nas iako vise nista veliko i nemamo!!!

djordje

pre 14 godina

što dalje od "braće" rusa. kada oni bajatovića plaćaju 8000 e, šta mislite koliko tek ostale plaćaju, a sve našim parama .sve smo im poklonili radi njihove "odbrane"kosova. i bog samo zna šta će nam još sve uzeti zbog te "odbrane".
nemojte nas više braniti molimo vas inače ćemo ostati i bez gaća.

Kefalo

pre 14 godina

Da se ja pitam, odrekao bih se I NATO-a i Rusije i Kosova!!!
Dosta mi je svega, gade mi se...dokle ljudi!!???? Aj' da radimo nešto konstruktivno.

Aleksandar

pre 14 godina

Za sve su nam braca Rusi krivi, za korupciju, za nemastinu i bedu, i za pokvarene politicare i slicno. To sto izjavljuje Rogozin, to je njegova stvar, to svaki politicar u svakoj zemlji svakog dana nesto prica. I sto bi se RUsi vise zalagali od nas za nasu zemlju?
A sta mi radimo, krivi nam Rusi, NATO, EU, Kosovo, i da ne nabrajam dalje.
A zivimo kako zasluzujemo i imamo vlast kakvu zasluzujemo: da li smo stvarno bolji od nasih politicara? Kako se ponasamo u svakodnevnom zivotu? Kako se odnosimo prema drugima, koji su slabiji od nas u svakom poledu? Kako se ponasamo prema romima, strancima i slicno.

Medjutim samo u drugima vidimo problem, a mi smo valjda savrseni?

Shubi

pre 14 godina

Pozdrav svima
Najpre bih hteo da, po bilo koji put kazem dragocenom Srpskom Narodu, da nazalost ovo nije prvi put da Rusija salje ovakve poruke, bilo ih je takvih i u 99-oj, o bogami bice ih i u buducnosti.
Naneo bih ovde jedan primerak:" Samo kad bih se Ameri odrekli svojih plana o Antiraketnom Odbranu, odmah na licu mesta Rusija bi priznala Kosovo".
Eto to je prijatelj i bratska drzava Rusija, za Srbiju.
Srbi bre, osvestite se vec jednom.

mir svima

pre 14 godina

pogled iz Hr:
znam da me nebi trebalo bit briga za vasu situaciju, al ajde da probam biti "realan"
1.kosovo je mozda senzibilno u vasim srcima, ali fizicki sigurno nije. Pa tamo je 95% stanovnistva albansko. Realno, osim moralno, kad stavite na vagu, da ste ista drzava imali bi samo problema sa njima. Njihovih 2 mil glasaca rusilo bi vasu politicku scenu samo tako! Posto se radjaju puno vise, za 10g.vi bi se borili i za sadasnje teritorije u Srbiji. rjesili ste se rak rane a sad ju ocete nazad!
2.Sto se tice Rusa - jel sad vidite ko igra po nacelu mrkve i batine! Pa ucjenjuju na vrlo ruzan nacin
3.Prihvatite se realnosti, krenite kud i drugi narodi idu, jer inat vas cini samo crnom ovcom u regiji. Sa susjedima morate zivit, ocete-necete, a rusi su tamo negdje...

Dr.Strangelove

pre 14 godina

Ljudi pogledajte Kjubrikov film "Dr.Strangelove". Radnje je smestena u vreme hladnog rata, i Kjubrik je zaista majstorski predstavio Amerikance i Ruse na filmu. Njihovo ponasanje, njihovo razmisljanje, shvatanje sveta, sve je to Kjubrik stavio u sat i po filma. Vrhunski film. Odgledajte ga, pa posle razmislite da li bi trebali i mi "da dobijemo ulogu" u tom filmu, da li bilo koji vojni savez ima uopste smisla.

alxxl

pre 14 godina

podsetio bi građane Srbije na to, kako rusi u suštini zamišljaju prijateljske odnose. kviz "ko zna više o SSSR", plansko izgrađena privreda (svaka saveznička država je imla samo deo industrije), knjige o istoriji koje su falsifikovane (pogledajte ČAK i najnovija izdanja!!! poučno!!!), bratsko pomaganje pedesetih godina su deo istorije, kao i urušavanje istočnog bloka... no najbolje o njima govori činjenica da su bili spremni da žrtvuju (bez pardona) najviše svojih građana i pristalica tokom prošlih 200 godina. Trenutno nas oni više uslovljavaju, nego NATO, ili EU. žrtvovaće i nas kada to bude potrebno, kao što je to bilo i za vremen nato bombardovanja -"sada će oni da njih malo bombarduju, pa će oni da dođu do mama-rusije pa će mama rusija da ih pomiluje i da ih prima kao svoje čedo...". možda su veliki narod, puna duše i umetnosti i vredna divljenja (ali iz daleka) ali su veliki kao i maje- svoju moć su dokazivali žrtvovanjem robova (više desetine hiljada! na godišnjem nivou). razmislite, dok nije kasno.

mertur

pre 14 godina

Rusija će biti primorana da preispita svoj stav prema Kosovu?!!
Znaci ako Beograd ne pazi sta radi odnosno ako ne uradi ono sto mi hocemo menjacemo stav prema Kosovu to jest priznacemo Kosovo kao nezavisno a nekakvi principi i medjunarodno pravo(na koje se rusi stalno zovu), neka idu do vraga jer nama ne pasu.

teško nama sa svima njima

pre 14 godina

Sve tako izgleda da će se Rusija i NATO dobrano podžapati oko naše teritorije, al ne zbog navodne vojne prevlasti i sigurnosti, već zbog gasovoda i velike količine čiste, pitke vode u velikim dubinama.

vasilije knezevic

pre 14 godina

NATO,Kosovo,Rusija,Srbija;
isprepletanost tih pojmova moze se posebno ili zajedno analizirati. Prije svega u nedavnoj proslosti, godinu ili par godina Srbija se pocela priblizavati Rusiji; narocito se to manifestovalo poslije proglasenja nezavisnosti Kosova.Zapad je tada poceo sa politickim
"bombardovanjem"verbalnim obecanjima,vrata su bila poluotvorena za EU,NATO je sharmirao desno i lijevo ali kako je vrijeme odmicalo i svetska ekonomska kriza postojala ustaljena stvarnost sve dobija drugaciju sliku. Najedanput je ne samo clanstvo nego cak i kandidatura postajali dugi znak pitanja a Kosovo kao da je doslo u formu "odgonetke" a ne zagonetke :"s njim ili na njemu" ali najvjerovatnije bez njega. Rusi, na kraju, kao da daju signal Zapadu da ih taj predmet vise ne zanimama jer se eto Srbi prema njima ponasaju vrlo "razmazeno" i da uvijek potenciraju nekakvo ekonomsko iskoriscavanje.Rusija se suocava sa opasnim strateskim priblizavanjem NATO-a prema njihovim granicama. U ovom momentu Srbija je politicki rascjepkana i nije solidan saveznik bilo koga jer se politicka polarizacija strogo odrazava na nekakav moguci saveznicki kapacitet.
Ranije nego kasnije potrebna je otvorena iako riskantna orijentancija u jednom pravcu koji mora biti neutralan.
(vasilije knezevic, 6 feb. 2010)

kleo

pre 14 godina

Ej Komsije Serbi, prvo moje postovanje, Albanac sam sa Kosova ali hocu vam samo reci, da mi je zao da ste toliko slepi i docekate nesto od Rusije, pa sto puta vise bi dobili dobrote od Kosova nego sto jedan put dobijete iz Rusije.
Od blesavog inata niste u stanju da se kontrolisete koliko ste stetu naveli sebi sa Rusijom, jer inat vas je preko nosa i vas je suvise predoslepio.
Zao mi je da ne vidite sami sebe kuda ide Srbija i kuda ste sa Rusijom krenuli, a ja ne mogu vam reci da losijeg puta kuda sa Srbija krenuo, ovako los put Srbija jos nikad nije birao od kad Srbija postoji.
Kako da vam kazem bolje gde ste, osim da vam kazem daj boze da ce te naciti izlaz, i posto vam je izlaz pred oci ali vam je izgubio onaj koji na njih stalno vjerujete a nikad mu nije rec bio castan.
A Albanaci makar imaju "Besu" i kad ti daje Besu, to ce ti cuvati dok ne umre.
Nigde ne pise kod Boga da ne moze Srbin i Albanac da zivi zajedno, i to da vas proveravam, zivili smo sto godina zajedno, i imali smo dobrote sa Srbima kao i sto imamo i Albanac sa Albanacom, imali smo sa Srbima i losote kao sto ima Albanac sa Albancom i to je vise nego dokaz, ali sto se tice Politike Srbije prema Kosovu, mogu samo da vam kazem "DA SU POLITICARI BEOGRADA, NE SAMO DA SU OSTAVILI KOSOVO NA BLATO, NEGO SU JE I PRAVILI JOS ZRNU BARUTA SA DVE ZRTVE, SRBSKOM I ALBANSKOM STANOVNISTVOM.
Kosovo ne vjeruje vise Srbiji, i Kosovo ce vladati zauvjek Kosovski mir i Kosovska Politicari bez obzira nacionalnosti, ali nikad i za uvjek nikad Beograd, jer hocemo mir a ne zrtve vise.
znam da kao dva naroda na Kosovo, nismo imali lose ali nam je zlo iz vani uvek dosao a nikad iz unutra.

djole

pre 14 godina

kako volim bilo kakve vesti o nato o kosovu o americi o rusiji o kini.........to su glavne vesti (ne odnosi se na medije nego na politicare) a ne resavate probleme u drzavi, a to su nezaposlenost, kriminal, korupcija i da ne nabrajam dalje...