Četvrtak, 28.01.2010.

17:57

Izmene na "Gazeli" zbog oštećenja

Zbog oštećenja na glavnom stubu beogradskog mosta "Gazela", zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Izvor: B92

Izmene na "Gazeli" zbog ošteæenja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

M. N. Lazar

pre 14 godina

Prema odrzavanju, kad'god stupite na nase mostove, morate se dvaput' pomoliti Bogu.
Pri nailsku, da vas Bog sacuva i pri prolasku, da se zahvalite Bogu.

Neznani junak

pre 14 godina

Nista neobicno za danasnju Srbiju. Potrosili su milione evra na Koridor 10, a takoreci nista nisu uradili... Koliko im jos para treba dati?

mr.b

pre 14 godina

kad je gospodin Direktor Drobnjak, juce izjavio da ce radovi biti zavrseni u narednih 15 dana, STO GA NEKO NIJE PITAO ZASTO 15 DANA? neka lepo objasni sta se to radi prva dva dana, pa druga dva dana... i tako redom do tog famoznog 15. dana

Novosađanin

pre 14 godina

E, Beograđani!

Kad iz pravca Novog Sada kod Batajnice vidim izlaz desno "Niš",znaću da ste konačno postali evropska metropola.

Ironija je da je geografska granica balkanskog poluostrva baš na toj Gazeli.

Nisu vojvođani valjda krivi što je ta granica sve manje i manje prolazna.

Milos

pre 14 godina

Ovo je kap koja je prelila casu. Gazelu i obilaznicu u nadleznost Beograda odmah i bezuslovno. Da se zna i ko je odgovoran, a i na zadovoljstvo nebeogradjana, da se zna ko placa iz svog budzeta svoju lokalnu dzadu.

Takodje, tranzitni saobracaj odmah na obilaznicu. Predlazem jednu kontrolnu tacku posle petlje kod Dobanovaca, i zatim pre kruznog puta kod Bubanj potoka, koja ce skenirati tablice, i ako ulovi nekoga bez BG tablica ko je samo prosao kroz grad, na naplatnoj rampi odmah naplati papreno putarinu.

Bojan

pre 14 godina

Ma mislim...Moze li neki konstruktivan komentar na sve ovo? Ta "Gazela" nije pipnuta decenijama, cak ni ograda nije farbana. Nikome ni od predhodnih vlasti nije padalo napamet da ulaze u istu, samo ovoj se zateklo da mora kestenje da vadi iz vatre...A sto se tice Avale, ona je srusena a most ne. Bar da je NATO zveknuo u most, sad bi imali novi.

Mir

pre 14 godina

...sramota je da u poslednjih 25 godina u Beogradu nije napravljen ni jedan most. 21. vek je !!!!!! Gradski vlastodrzci neka Vas je stid.

devojka111

pre 14 godina

HM. Em sto se budim u 6 i svaki radni dan prelazim preko ovog mosta da bih dosla do skole, em sto sad moram da razmisljam da li cu zavrsiti u leeedenoj vodi. Mama mi priprema pojas za spasavanje. Samo hrabro, porucujem.

Severina

pre 14 godina

Mi kao da placemo da nam se ovo desi!
http://www.youtube.com/watch?v=C31IlOHNzbM&feature=related
Mi ni tudje greske ne znamo da iskoristimo za nase dobro.

prosmatrač

pre 14 godina

E svaka vam čast na genijalnim mahinacijama i marketinškim obmanama. Sada ćemo kao i u slučaju H1N1 po hitnom postupku posao rekonstrukcije namestiti nekoj bratskoj firmi i pod oznakom HITNO platiti istoj nekoliko puta veću cenu za remont. Politika namernog odugovlačenja remonta kako bi građani zaista bili uvereni da je most oštećen i uplašeni za svoju bezbednost prihvatili bezuslovno trošenje budžetskih sredstava. A kao što neko već reče, gospoda stručnjaci ne umeju da pravilno obrazlože na osnovu kojih analiza je oštećene utvrđeno i koliki je stepen oštećenja.

Zoran

pre 14 godina

Da se ne lazemo, most se ne rekonstruise dok preko njega prelaze desetine hiljada kola, kamiona i autobusa. Kada se most popravlja onda se zatvori za saobracaj pa se izvode radovi. Nego nas ovde Mrkonjic (Baron Minhauzen) laze da ce da obnovi most sa sve kamionima i autobusima na njemu. Ko mu veruje neka i dalje ide preko bezbedne Gazele, ali samo za pesake.

Uža Serbia

pre 14 godina

Pretpostavljam da će građani Srbije morati da plate Beograđanima servisiranje mosta, bez obzira što auto-put ti isti Beograđani koriste besplatno, kao lokalnu džadu za razliku od ostaloh građana Srbije koji moraju platiti putarinu.

Zeljko

pre 14 godina

Samo par reci:
GOSPODIN STRUCNJAK koji se obratio naciji nije nasao za shodno da objasni sugradjanima par bitnih stvari:
- spomenuo je nosac, a ne kaze da li je isti celicni ili betonski. Ako se radi o celicnom nosacu (mozda i o zavarenom spoju) naprslina je nesto sto se da uociti vizuelnim pregledom lokacije ili nekom, za tu svrhu, pogodnom metodom bez razaranja (magneti/penetranti). Ako se prslina moze da uoci vizuelnom metodom to znaci da se radi o 'otvorenoj prslini'. Sad se ulazi u pricu o "velicini prsline koja prelazi propisani nivo kvaliteta". Integritet konstrukcije sa prslinom je sasvim druga prica, odnosno, propagacija prsline, nivo prihvatljivosti prsline (pogodnost za upotrebu i sl.) i ulazi se u 'mehaniku loma'. Upravo tako! LOMA! Pogotovu kad se radi o konstrukciji koja je opterecena dinamickim opterecenjem (kao sto je most). Ne verujem da je neko uradio nesto dalje od pomenute 'vizuelne kontrole', sto je suludo. Daj boze da neko iz cele ekipe ima neki relevantan izvestaj na pomenutu temu. Svi ocekuju da ce most da izdrzi do GENERALNOG REMONTA, a niko ne zna kad ce isti da pocne!
- Izjava: 'Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao.' je vrh dna! Covek, ili ne zna sta govori ili to mora da kaze po svaku cenu! Ja licno, takvo sto ne bih mogao da kazem ni u ludilu! Lutrija!!!

tender

pre 14 godina

Ama, Mrka & Co. nisu od juče, smisliće oni već nešto, koliko se sećam do pre neku godinu se preko Dunava kod Novog Sada prelazilo pontonskim mostom "na baržama". A kad im se dopadne takvo rešenje, neće žuriti ni sa okončanjem radova na novom mostu preko Ade, nego će raspisati tender za nabavku još više pontona.

Zoki

pre 14 godina

Koliko je soli baceno na most od kada postoji, dobro je izdrzao i do sada. Ta so se uvlaci u armaturu i jede je kao mis, e a onda jednom dodje kraj, ako se mis ne uhvati na vreme, most se ne odrzava. Na zalost sve ima svoj vek pa i GAZELA.

Milan

pre 14 godina

Mozda nije lose razmisljati o otvaranju novog biznisa: prevoz automobila barkom preko reke.
Jer ako propadne ovaj most, preko Brankovog ce prelazak trajati nepunih 2 sata u jednom pravcu.

Ko je rekao "Ko to tamo peva"...

Gradjevinac sa Novog Beograda

pre 14 godina

Informacija o ovome ne postoji na sajtu Puteva Srbije? Zasto? Nemaju para za popravku (poslusali Velju pa su kraduckali, a ne krali) pa sada moraju da traze pare na drugi nacin! Da su hteli da rade, imaju mogucnost da upravljaju teskim teretnim vozilima preko Gazele. Pa na njihovom sajtu stoji da preko Gazele predje oko 150.000 vozila. I sada misle normalno je da ce svi da daju pare za nesto tako vazno!!! Sve mi lici na kampanju da se Putevima Srbije daje veci novac za odrzavanje (malo im je ovo sto imaju, ili mnogo krokodila a bara mala). Mislite o tome!

evita

pre 14 godina

Ne mogu a da se zlurado ne setim izjave gospodina Vucica iz neke prethodne izborne kampanje, koja je glasila otprilike: "zar zaista verujete da ce izgraditi nove mostove kad ni postojece nisu bili u stanju da poprave". Izvinjavam se, nemam citat pri ruci.

bezimena

pre 14 godina

Mrkonjić je sada zauzet sa još jednim "istorijskim", besmislenim, "izlaskom" Srbije na Jadransko more, neće valjda da se bakće s jednom Gazelom!?

Marko

pre 14 godina

Mesecima pricaju da ce rekonstruisati Gazelu, i sta sad, kada je napukao stub nikom nista, a rezim saobracaja cemo izmeniti . Najgore je to sto ce se stvarati velike guzve po gradu. A bice veliki problem ucenicima i radnicima, koji ce kasniti na nastavu i na posao.

samo na sebe misle.....

pre 14 godina

Prvo ima da se kupi Luka Bar, pa onda da se rekonstuiše pruga BB, jer bez nje ne može da se živi (tamo). Ej bre, pa Faraoni su pre par hiljada godina pravili piramide u svom mandatu, a ovi za deset (i kusur) godina, u Beogradu jedan most ne napraviše (za ostali deo Srbije i da ne govorim), čak i održavanje postojecih mostova ne mogu da odrade..Samo misle kako ce nesto da prodaju i time smire tenzije koje nastaju u narodu zbog njihove "strucnosti", pri tom sve sto su do sada prodali nista nisu ni izgradili...realno sve je izgradjeno za vreme Tileta i toliko omrazenih komunjara (1965-1980)....a evropejci i demokrate samo razmisljaju kako da podele sto vece plate, kako da postave svoje strucnjake u javna preduzeca koja potom otpustaju na stotine radnika, itd, itd...ma jad i beda, e njih bi sve trebalo poslati da se svaki dan vozikaju po gazeli (pancevcu...) dok se ne srusi i po mogucnosti dati im tenkove da ih voze, a gospodu poslanike u kamione pa preko gazele da razmisljaju da li im je mala plata i kako ce u penziju sto pre....

Kazu "Evropa nema alternativu" a evropski Beograd, metropola buducnosti, gazela pred pucanjem, pancevacki se "junacki" drzi jos koliko ce ne znamo, bitno je da gradonacelnik i Mrkonjic samo daju narodu obecanja i datume, a radovi pocinju na....Sv Tatalalaja (sto bi rekao Sojic)

Ako more, treba da plivamo preko kad smo "somovi"...

Miha

pre 14 godina

Svi koji pljuju po gradskoj vlasti, treba da znaju da grad nema nikakve veze sa gazelom. Gazela je u nadležnosti republike (kao i prokop, pančevac, obilaznica) i grad tu ne može ništa sve i da hoće.
Svi gradski mostovi su obnovljeni i u odličnom stanju, most preko ade se gradi punom parom (takođe finansira grad), tako da sav gnev treba usmeriti na republiku i direktno odgovornog Mrkonjića.

Žalosno je što se 20kilometara obilaznice gradilo 20 godina (i to poluprofil u sred sremske ravnice), a završetak nije ni blizu...

Ponadao sam se da će gazela da izdrži još 2 godine da se završi most kod ade, ali izgleda ćemo morati na beovoz od leta (pod uslovom da proradi na 15 minuta, kako najavljuju)...

Ne razumem

pre 14 godina

Zabranjen saobraćaj vozila preko Gazele u pravcu Sajma, težih od 3 tone, ali slobodno mogu da istovremeno idu dva vozila od dve tone, nije frka... U obrnutom pravcu, prema NBG, mogu čak i tri vozila od tonu i po, keve mi!
Kako bi bilo da se Gazela preimenuje u 'Most Ruski rulet'?

Filip

pre 14 godina

Vidi, pa da li je moguće?! Zar može tako most?! Ako se ekspoatiše mnogo više od projektovanog, može da se raspadne? Ma, bre dok se ne sruši, niko ništa neće uraditi. Na obilaznicu su odavno trebali da šalju sve koji ne idu u grad. Bruka... Tako će i Pančevac da ode niz Dunav. Bruka i sramota!

Blazenka

pre 14 godina

Ovo je takva sramota da ja nemam reci. Ova vlast ne moze da se vadi na predhodnu jer su dovoljno dugo na vlasti da se ovo zavrsi, ili bar pocne rekonstrukcija.
Sta ce ako neko, daleko bilo, pogine??? Ko ce tada biti kriv? Onda ce se razvlaciti po novinama.
Ma svi su mi se smucili, kakav javasluk. Sta smo doziveli, sve nam se raspada, ulice, mostovi, tramvaji, trolejbusi....
Znam ja da su ljudi u vlasti uradili i neke dobre stvari, ali kada se ovako nesto desi, onda se vidi koliko se i sta radilo.

zoran

pre 14 godina

Most ne bi napukao da se REDOVNO održava asfaltni sloj na kolovozu. Kada vozim preko tog mosta a i preko pančevačkog isto, auto mi skače kao jarac. Svaka budala zna da kamiončina-šleperčina teška 50-ak tona brutto, kada naleti na neravninu pravi udarac od više stotina tona zbog kinetike, i kada stojim na mostu on gadno zadrhti da me jeza hvata iako znam da mostovi moraju da "rade" ali ne i da se tresu kao "dreš", gospodo inžinjeri iz putne privrede a naročito iz Vlade jer vi o tome očigledno nemate pojma ili ste do te mere ogrezli u korupciji i toliko drsko pljačkate da vas ni najmanje ne zanima što će mostovi zajedno sa narodom na njima da završe u reci...
Prema tome, dok ne počnete redovno-preventivno da održavate kolovoz, pucaće vam mostovi i neće vam (nam) onaj Bog kojeg ovaj ovde Drobnjak priziva u pomoć, pomoći, pa ma koliko da smo vedro dočekali novog Patrijarha. To je tehnika a ne religija...
A priča da za to nema love je otrcana do jada i tuge. Pa toliko benzina se proda i toliko se taksi na održavanje puteva naplati da je nemoguće da nema para. Ne lažite više jer ako krene buna na dahije...
Sirotinja raja više globa, trpjeti ne može...

Marko s Novog Beograda

pre 14 godina

Nema vise odlaganja rekonstrukcije! Zar mora da se ugrozi bezbednost gradjana da bi se neko smilovao da zasuce rukave. Na posao!

Mostadzija

pre 14 godina

Bas bih voleo da vidim tu "opasnu" pukotinu na nosacu. "Gazela" je staticki odredjen nosac (prosta greda sa dva besmisleno kosa oslonca i sa po prepustom na oba kraja ciji krajnji oslonci ne rade kad je opterecenje u glavnom rasponu, jer su im reakcije na taj deo opterecenja tad negativne. Dakle, "Gazela" nema redundantnih elemenata koji u slucaju popustanja nekog od preseka glavnog nosaca moze da preuzme njihovo opterecenje. Da je ova pukotina toliko opasna koliko kazu, most bi pao istog trena kad se ona pojavila. Zakljucak: ili ta pukotina ne postoji ili se nalazi na nekom sekundarnom nosacu koji nema veze sa mogucim kolapsom cele konstrukcije, kako Drobnjak tvrdi. Verovatno je to skretanje sa teme ili pokusaj bacanja prasine u oci strucnjacima koji ih pitaju kako je moguce da generalna popravka mosta kosta 3-4 puta vise nego da se sagradi nov most?

gavrosaurus

pre 14 godina

Најнеспособнија власт у историји неспособних власти. Али је зато врло успешно 100 милиона спискано на "лечење од новог грипа".

Igor

pre 14 godina

BRAVO ministri ....
Dok sve po Srbiji propada, vi imate ideju kako da razvijate Crnu Goru (kupovina LukeBar i izgradnja puta i pruge).!!!!???

Nikola

pre 14 godina

Ovi novi ne mogu ni da bar okrece ono sto se gradilo u SFRJ. Ovo je samo jedan od milion primera. Sve se svodi samo na beskrajne prazne price i mlacenje prazne slame.

Marko

pre 14 godina

"da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao"
Svidja mi se taj citat. Pokazuje da se ovdasnji u vlasti uzdaju u Boga, a ne u inzenjere i radnike... Zato sigurno i odlazu tu potrebnu rekonstrukciju... jer nas Bog stiti.

Eh, samo u Srbiji...

NNN

pre 14 godina

Kada je Gazela napravljena pre 40 godina, protok je bio 10 puta manji a, u međuvremenu, nikad nije remontovana.
Neobično je da GOŠA koja je učestvovala u izgradnji tog mosta, sada "nije dovoljno dobra" da ga remontuje.

Milan

pre 14 godina

"Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao. "

U normalnim zemljama faktor "Boga" kod odrzavanja konstrukcija se ne uzima toliko u obzir.

Milojko

pre 14 godina

Verovatno je most naprsao od silnih gajbica, koje je Marko Milosevic nosio preko istog.

Svi nosili, samo nikome da ispadne neki euro i da ostane za most.

ma ja sam

pre 14 godina

Umesto da se grade dva nova mosta jednostavne konstrukcije oni će dve godine da dižu noseći stub, pa će da razvlače kablove pa...
Trebalo je sa novim mostom odmah da počne da se gradi i drugi novi most, čuo sam za predlog da se iz Nemanjine ulice pravo preko izmeštene žel. stanice izađe na Savu i dalje novim mostom Na NBg.
Što se mene tiče može i jedan tunel pride...neće da škodi...

Vozac

pre 14 godina

Tako je to kada se odlaze godinama rekonstrukcija mosta. Jednom ce morati (ne daj boze) da padne. A o pancevackom mostu da i ne govorim. Verujem da tamo ljudi svaki prelaskom stavljaju glavu u torbu.

Srdjan

pre 14 godina

Malo da demistifikujemo stari. Obnova Gazele se ne odlaze zbog nedostatka para, vec zato sto bi prava obnova znacila delimicno, ili potpuno zatvaranje mosta u periodu od godinu-dve dana. Vec prvog dana, Beograd bi stao. Ovo odugovlacenje koje vidimo u zadnje vreme je pokusaj da se uz pomoc stapa i kanapa izdrzi barem do izgradnje mosta preko Ade.
Stap se slomio, a i kanap nece dugo...

Emil

pre 14 godina

"Maca na vratanca" nece doci dok most ne pukne i ne poginu ljudi. U Srbiji se nikad nije znalo za rec "preventiva". Odrzava se samo kad se pokvari, pukne, srushi...

Pex

pre 14 godina

Ta pukotina je samo pocetak urusavanja tog mosta..na hiljade kamiona prelazi Gazelu ne hajuci za obilaznicu na koju ce sada biti primorani da idu..od danas cu sve redje koristiti taj most ili cu u potpunosti preci na Brankov most mada ne verujem da je i on 100% u dobrom stanju jer se u ovom gradu u mostove ne ulaze ni dinar...vazno je da se u novi ulazu milioni, a ono sto koristimo vec sto godina moze da propadne!!! EEEEEE Srbijo moja....

nikola

pre 14 godina

S obzirom na stanje mosta, ova zabrana se mogla i očekivati. Svi su to davno videli osim nadležnih. Ovo je velika stručna bruka za inženjera Mrkonjića. Davno su na ovo upozoravali stručnjaci iz Mostogradnje. A sada, pamet u glavu: povodom ovoga Vlada mora da zaseda. Šta će nam reći zvaničnici iz EU, čiji kamioni svakodnevno prelaze Gazelu.

Jan

pre 14 godina

Ova vlada ce "upisati jos jedan poen" za sebe.
Umesto sto ce da izgrade 2 mosta u Bg kako pricaju na sva zvona, oni ce da izgube jedan za saobracaj.
Samo se nadam se da nece doci do neke katastrofe.

dejan

pre 14 godina

Prvo sto mi je palo na pamet je cinjenica da lopovske vlasti Srbije nisu u stanju da naprave obilaznicu oko Beograda poslednjih 50 godina, a drugo, da bi mozda onaj milion sto su platili Miladinu Kovacevicu mogao da se upotrebi za opravku mosta, a trece, da bi mogli da prodaju imovinu kriminalaca umesto da se funkcioneri voze njihovim dzipovima pa da od tih para poprave most, cetvrto, umesto da su Miskovicu dali pare za nepotrebno vakcinisanje mogli su deo tog novca da upotrebe za oprevku mosta, peto, gde su Mira i Marko - mozda imaju neki kesh za opravku mosta, sesto, sedmo i tako dalje u nedogled...sramota me da nabrajam dalje, a vas?

Pex

pre 14 godina

Da li iko odvgovoran u ovom gradu moze da stane pred nas, gradjane i da nam preko TVa lepo kaze - postovani gradjani, most Gazela je BEZBEDAN ZA KRETANJE SVIH MOTORNIH I TERETNIH VOZILA?????????? Da li u ovom gradu postoji takav ko to moze i sme da kaze?

Aleksandar

pre 14 godina

Definitivno gradske vlasti nisu sposobne da rese problem Gazele.
Sta se ceka godinama ?
Mozda da se most srusi pa da imamo politicka prepucavanja oko toga ko je odgovoran za to.

dejan

pre 14 godina

Prvo sto mi je palo na pamet je cinjenica da lopovske vlasti Srbije nisu u stanju da naprave obilaznicu oko Beograda poslednjih 50 godina, a drugo, da bi mozda onaj milion sto su platili Miladinu Kovacevicu mogao da se upotrebi za opravku mosta, a trece, da bi mogli da prodaju imovinu kriminalaca umesto da se funkcioneri voze njihovim dzipovima pa da od tih para poprave most, cetvrto, umesto da su Miskovicu dali pare za nepotrebno vakcinisanje mogli su deo tog novca da upotrebe za oprevku mosta, peto, gde su Mira i Marko - mozda imaju neki kesh za opravku mosta, sesto, sedmo i tako dalje u nedogled...sramota me da nabrajam dalje, a vas?

Milan

pre 14 godina

"Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao. "

U normalnim zemljama faktor "Boga" kod odrzavanja konstrukcija se ne uzima toliko u obzir.

nikola

pre 14 godina

S obzirom na stanje mosta, ova zabrana se mogla i očekivati. Svi su to davno videli osim nadležnih. Ovo je velika stručna bruka za inženjera Mrkonjića. Davno su na ovo upozoravali stručnjaci iz Mostogradnje. A sada, pamet u glavu: povodom ovoga Vlada mora da zaseda. Šta će nam reći zvaničnici iz EU, čiji kamioni svakodnevno prelaze Gazelu.

Jan

pre 14 godina

Ova vlada ce "upisati jos jedan poen" za sebe.
Umesto sto ce da izgrade 2 mosta u Bg kako pricaju na sva zvona, oni ce da izgube jedan za saobracaj.
Samo se nadam se da nece doci do neke katastrofe.

gavrosaurus

pre 14 godina

Најнеспособнија власт у историји неспособних власти. Али је зато врло успешно 100 милиона спискано на "лечење од новог грипа".

zoran

pre 14 godina

Most ne bi napukao da se REDOVNO održava asfaltni sloj na kolovozu. Kada vozim preko tog mosta a i preko pančevačkog isto, auto mi skače kao jarac. Svaka budala zna da kamiončina-šleperčina teška 50-ak tona brutto, kada naleti na neravninu pravi udarac od više stotina tona zbog kinetike, i kada stojim na mostu on gadno zadrhti da me jeza hvata iako znam da mostovi moraju da "rade" ali ne i da se tresu kao "dreš", gospodo inžinjeri iz putne privrede a naročito iz Vlade jer vi o tome očigledno nemate pojma ili ste do te mere ogrezli u korupciji i toliko drsko pljačkate da vas ni najmanje ne zanima što će mostovi zajedno sa narodom na njima da završe u reci...
Prema tome, dok ne počnete redovno-preventivno da održavate kolovoz, pucaće vam mostovi i neće vam (nam) onaj Bog kojeg ovaj ovde Drobnjak priziva u pomoć, pomoći, pa ma koliko da smo vedro dočekali novog Patrijarha. To je tehnika a ne religija...
A priča da za to nema love je otrcana do jada i tuge. Pa toliko benzina se proda i toliko se taksi na održavanje puteva naplati da je nemoguće da nema para. Ne lažite više jer ako krene buna na dahije...
Sirotinja raja više globa, trpjeti ne može...

Mostadzija

pre 14 godina

Bas bih voleo da vidim tu "opasnu" pukotinu na nosacu. "Gazela" je staticki odredjen nosac (prosta greda sa dva besmisleno kosa oslonca i sa po prepustom na oba kraja ciji krajnji oslonci ne rade kad je opterecenje u glavnom rasponu, jer su im reakcije na taj deo opterecenja tad negativne. Dakle, "Gazela" nema redundantnih elemenata koji u slucaju popustanja nekog od preseka glavnog nosaca moze da preuzme njihovo opterecenje. Da je ova pukotina toliko opasna koliko kazu, most bi pao istog trena kad se ona pojavila. Zakljucak: ili ta pukotina ne postoji ili se nalazi na nekom sekundarnom nosacu koji nema veze sa mogucim kolapsom cele konstrukcije, kako Drobnjak tvrdi. Verovatno je to skretanje sa teme ili pokusaj bacanja prasine u oci strucnjacima koji ih pitaju kako je moguce da generalna popravka mosta kosta 3-4 puta vise nego da se sagradi nov most?

Nikola

pre 14 godina

Ovi novi ne mogu ni da bar okrece ono sto se gradilo u SFRJ. Ovo je samo jedan od milion primera. Sve se svodi samo na beskrajne prazne price i mlacenje prazne slame.

Emil

pre 14 godina

"Maca na vratanca" nece doci dok most ne pukne i ne poginu ljudi. U Srbiji se nikad nije znalo za rec "preventiva". Odrzava se samo kad se pokvari, pukne, srushi...

Aleksandar

pre 14 godina

Definitivno gradske vlasti nisu sposobne da rese problem Gazele.
Sta se ceka godinama ?
Mozda da se most srusi pa da imamo politicka prepucavanja oko toga ko je odgovoran za to.

Marko

pre 14 godina

"da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao"
Svidja mi se taj citat. Pokazuje da se ovdasnji u vlasti uzdaju u Boga, a ne u inzenjere i radnike... Zato sigurno i odlazu tu potrebnu rekonstrukciju... jer nas Bog stiti.

Eh, samo u Srbiji...

NNN

pre 14 godina

Kada je Gazela napravljena pre 40 godina, protok je bio 10 puta manji a, u međuvremenu, nikad nije remontovana.
Neobično je da GOŠA koja je učestvovala u izgradnji tog mosta, sada "nije dovoljno dobra" da ga remontuje.

Pex

pre 14 godina

Da li iko odvgovoran u ovom gradu moze da stane pred nas, gradjane i da nam preko TVa lepo kaze - postovani gradjani, most Gazela je BEZBEDAN ZA KRETANJE SVIH MOTORNIH I TERETNIH VOZILA?????????? Da li u ovom gradu postoji takav ko to moze i sme da kaze?

Igor

pre 14 godina

BRAVO ministri ....
Dok sve po Srbiji propada, vi imate ideju kako da razvijate Crnu Goru (kupovina LukeBar i izgradnja puta i pruge).!!!!???

Pex

pre 14 godina

Ta pukotina je samo pocetak urusavanja tog mosta..na hiljade kamiona prelazi Gazelu ne hajuci za obilaznicu na koju ce sada biti primorani da idu..od danas cu sve redje koristiti taj most ili cu u potpunosti preci na Brankov most mada ne verujem da je i on 100% u dobrom stanju jer se u ovom gradu u mostove ne ulaze ni dinar...vazno je da se u novi ulazu milioni, a ono sto koristimo vec sto godina moze da propadne!!! EEEEEE Srbijo moja....

Srdjan

pre 14 godina

Malo da demistifikujemo stari. Obnova Gazele se ne odlaze zbog nedostatka para, vec zato sto bi prava obnova znacila delimicno, ili potpuno zatvaranje mosta u periodu od godinu-dve dana. Vec prvog dana, Beograd bi stao. Ovo odugovlacenje koje vidimo u zadnje vreme je pokusaj da se uz pomoc stapa i kanapa izdrzi barem do izgradnje mosta preko Ade.
Stap se slomio, a i kanap nece dugo...

Blazenka

pre 14 godina

Ovo je takva sramota da ja nemam reci. Ova vlast ne moze da se vadi na predhodnu jer su dovoljno dugo na vlasti da se ovo zavrsi, ili bar pocne rekonstrukcija.
Sta ce ako neko, daleko bilo, pogine??? Ko ce tada biti kriv? Onda ce se razvlaciti po novinama.
Ma svi su mi se smucili, kakav javasluk. Sta smo doziveli, sve nam se raspada, ulice, mostovi, tramvaji, trolejbusi....
Znam ja da su ljudi u vlasti uradili i neke dobre stvari, ali kada se ovako nesto desi, onda se vidi koliko se i sta radilo.

Filip

pre 14 godina

Vidi, pa da li je moguće?! Zar može tako most?! Ako se ekspoatiše mnogo više od projektovanog, može da se raspadne? Ma, bre dok se ne sruši, niko ništa neće uraditi. Na obilaznicu su odavno trebali da šalju sve koji ne idu u grad. Bruka... Tako će i Pančevac da ode niz Dunav. Bruka i sramota!

Ne razumem

pre 14 godina

Zabranjen saobraćaj vozila preko Gazele u pravcu Sajma, težih od 3 tone, ali slobodno mogu da istovremeno idu dva vozila od dve tone, nije frka... U obrnutom pravcu, prema NBG, mogu čak i tri vozila od tonu i po, keve mi!
Kako bi bilo da se Gazela preimenuje u 'Most Ruski rulet'?

evita

pre 14 godina

Ne mogu a da se zlurado ne setim izjave gospodina Vucica iz neke prethodne izborne kampanje, koja je glasila otprilike: "zar zaista verujete da ce izgraditi nove mostove kad ni postojece nisu bili u stanju da poprave". Izvinjavam se, nemam citat pri ruci.

Vozac

pre 14 godina

Tako je to kada se odlaze godinama rekonstrukcija mosta. Jednom ce morati (ne daj boze) da padne. A o pancevackom mostu da i ne govorim. Verujem da tamo ljudi svaki prelaskom stavljaju glavu u torbu.

ma ja sam

pre 14 godina

Umesto da se grade dva nova mosta jednostavne konstrukcije oni će dve godine da dižu noseći stub, pa će da razvlače kablove pa...
Trebalo je sa novim mostom odmah da počne da se gradi i drugi novi most, čuo sam za predlog da se iz Nemanjine ulice pravo preko izmeštene žel. stanice izađe na Savu i dalje novim mostom Na NBg.
Što se mene tiče može i jedan tunel pride...neće da škodi...

Marko s Novog Beograda

pre 14 godina

Nema vise odlaganja rekonstrukcije! Zar mora da se ugrozi bezbednost gradjana da bi se neko smilovao da zasuce rukave. Na posao!

Miha

pre 14 godina

Svi koji pljuju po gradskoj vlasti, treba da znaju da grad nema nikakve veze sa gazelom. Gazela je u nadležnosti republike (kao i prokop, pančevac, obilaznica) i grad tu ne može ništa sve i da hoće.
Svi gradski mostovi su obnovljeni i u odličnom stanju, most preko ade se gradi punom parom (takođe finansira grad), tako da sav gnev treba usmeriti na republiku i direktno odgovornog Mrkonjića.

Žalosno je što se 20kilometara obilaznice gradilo 20 godina (i to poluprofil u sred sremske ravnice), a završetak nije ni blizu...

Ponadao sam se da će gazela da izdrži još 2 godine da se završi most kod ade, ali izgleda ćemo morati na beovoz od leta (pod uslovom da proradi na 15 minuta, kako najavljuju)...

Milojko

pre 14 godina

Verovatno je most naprsao od silnih gajbica, koje je Marko Milosevic nosio preko istog.

Svi nosili, samo nikome da ispadne neki euro i da ostane za most.

Zeljko

pre 14 godina

Samo par reci:
GOSPODIN STRUCNJAK koji se obratio naciji nije nasao za shodno da objasni sugradjanima par bitnih stvari:
- spomenuo je nosac, a ne kaze da li je isti celicni ili betonski. Ako se radi o celicnom nosacu (mozda i o zavarenom spoju) naprslina je nesto sto se da uociti vizuelnim pregledom lokacije ili nekom, za tu svrhu, pogodnom metodom bez razaranja (magneti/penetranti). Ako se prslina moze da uoci vizuelnom metodom to znaci da se radi o 'otvorenoj prslini'. Sad se ulazi u pricu o "velicini prsline koja prelazi propisani nivo kvaliteta". Integritet konstrukcije sa prslinom je sasvim druga prica, odnosno, propagacija prsline, nivo prihvatljivosti prsline (pogodnost za upotrebu i sl.) i ulazi se u 'mehaniku loma'. Upravo tako! LOMA! Pogotovu kad se radi o konstrukciji koja je opterecena dinamickim opterecenjem (kao sto je most). Ne verujem da je neko uradio nesto dalje od pomenute 'vizuelne kontrole', sto je suludo. Daj boze da neko iz cele ekipe ima neki relevantan izvestaj na pomenutu temu. Svi ocekuju da ce most da izdrzi do GENERALNOG REMONTA, a niko ne zna kad ce isti da pocne!
- Izjava: 'Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao.' je vrh dna! Covek, ili ne zna sta govori ili to mora da kaze po svaku cenu! Ja licno, takvo sto ne bih mogao da kazem ni u ludilu! Lutrija!!!

samo na sebe misle.....

pre 14 godina

Prvo ima da se kupi Luka Bar, pa onda da se rekonstuiše pruga BB, jer bez nje ne može da se živi (tamo). Ej bre, pa Faraoni su pre par hiljada godina pravili piramide u svom mandatu, a ovi za deset (i kusur) godina, u Beogradu jedan most ne napraviše (za ostali deo Srbije i da ne govorim), čak i održavanje postojecih mostova ne mogu da odrade..Samo misle kako ce nesto da prodaju i time smire tenzije koje nastaju u narodu zbog njihove "strucnosti", pri tom sve sto su do sada prodali nista nisu ni izgradili...realno sve je izgradjeno za vreme Tileta i toliko omrazenih komunjara (1965-1980)....a evropejci i demokrate samo razmisljaju kako da podele sto vece plate, kako da postave svoje strucnjake u javna preduzeca koja potom otpustaju na stotine radnika, itd, itd...ma jad i beda, e njih bi sve trebalo poslati da se svaki dan vozikaju po gazeli (pancevcu...) dok se ne srusi i po mogucnosti dati im tenkove da ih voze, a gospodu poslanike u kamione pa preko gazele da razmisljaju da li im je mala plata i kako ce u penziju sto pre....

Kazu "Evropa nema alternativu" a evropski Beograd, metropola buducnosti, gazela pred pucanjem, pancevacki se "junacki" drzi jos koliko ce ne znamo, bitno je da gradonacelnik i Mrkonjic samo daju narodu obecanja i datume, a radovi pocinju na....Sv Tatalalaja (sto bi rekao Sojic)

Ako more, treba da plivamo preko kad smo "somovi"...

Milan

pre 14 godina

Mozda nije lose razmisljati o otvaranju novog biznisa: prevoz automobila barkom preko reke.
Jer ako propadne ovaj most, preko Brankovog ce prelazak trajati nepunih 2 sata u jednom pravcu.

Ko je rekao "Ko to tamo peva"...

Uža Serbia

pre 14 godina

Pretpostavljam da će građani Srbije morati da plate Beograđanima servisiranje mosta, bez obzira što auto-put ti isti Beograđani koriste besplatno, kao lokalnu džadu za razliku od ostaloh građana Srbije koji moraju platiti putarinu.

Marko

pre 14 godina

Mesecima pricaju da ce rekonstruisati Gazelu, i sta sad, kada je napukao stub nikom nista, a rezim saobracaja cemo izmeniti . Najgore je to sto ce se stvarati velike guzve po gradu. A bice veliki problem ucenicima i radnicima, koji ce kasniti na nastavu i na posao.

bezimena

pre 14 godina

Mrkonjić je sada zauzet sa još jednim "istorijskim", besmislenim, "izlaskom" Srbije na Jadransko more, neće valjda da se bakće s jednom Gazelom!?

Zoki

pre 14 godina

Koliko je soli baceno na most od kada postoji, dobro je izdrzao i do sada. Ta so se uvlaci u armaturu i jede je kao mis, e a onda jednom dodje kraj, ako se mis ne uhvati na vreme, most se ne odrzava. Na zalost sve ima svoj vek pa i GAZELA.

Zoran

pre 14 godina

Da se ne lazemo, most se ne rekonstruise dok preko njega prelaze desetine hiljada kola, kamiona i autobusa. Kada se most popravlja onda se zatvori za saobracaj pa se izvode radovi. Nego nas ovde Mrkonjic (Baron Minhauzen) laze da ce da obnovi most sa sve kamionima i autobusima na njemu. Ko mu veruje neka i dalje ide preko bezbedne Gazele, ali samo za pesake.

Mir

pre 14 godina

...sramota je da u poslednjih 25 godina u Beogradu nije napravljen ni jedan most. 21. vek je !!!!!! Gradski vlastodrzci neka Vas je stid.

devojka111

pre 14 godina

HM. Em sto se budim u 6 i svaki radni dan prelazim preko ovog mosta da bih dosla do skole, em sto sad moram da razmisljam da li cu zavrsiti u leeedenoj vodi. Mama mi priprema pojas za spasavanje. Samo hrabro, porucujem.

prosmatrač

pre 14 godina

E svaka vam čast na genijalnim mahinacijama i marketinškim obmanama. Sada ćemo kao i u slučaju H1N1 po hitnom postupku posao rekonstrukcije namestiti nekoj bratskoj firmi i pod oznakom HITNO platiti istoj nekoliko puta veću cenu za remont. Politika namernog odugovlačenja remonta kako bi građani zaista bili uvereni da je most oštećen i uplašeni za svoju bezbednost prihvatili bezuslovno trošenje budžetskih sredstava. A kao što neko već reče, gospoda stručnjaci ne umeju da pravilno obrazlože na osnovu kojih analiza je oštećene utvrđeno i koliki je stepen oštećenja.

tender

pre 14 godina

Ama, Mrka & Co. nisu od juče, smisliće oni već nešto, koliko se sećam do pre neku godinu se preko Dunava kod Novog Sada prelazilo pontonskim mostom "na baržama". A kad im se dopadne takvo rešenje, neće žuriti ni sa okončanjem radova na novom mostu preko Ade, nego će raspisati tender za nabavku još više pontona.

Gradjevinac sa Novog Beograda

pre 14 godina

Informacija o ovome ne postoji na sajtu Puteva Srbije? Zasto? Nemaju para za popravku (poslusali Velju pa su kraduckali, a ne krali) pa sada moraju da traze pare na drugi nacin! Da su hteli da rade, imaju mogucnost da upravljaju teskim teretnim vozilima preko Gazele. Pa na njihovom sajtu stoji da preko Gazele predje oko 150.000 vozila. I sada misle normalno je da ce svi da daju pare za nesto tako vazno!!! Sve mi lici na kampanju da se Putevima Srbije daje veci novac za odrzavanje (malo im je ovo sto imaju, ili mnogo krokodila a bara mala). Mislite o tome!

Bojan

pre 14 godina

Ma mislim...Moze li neki konstruktivan komentar na sve ovo? Ta "Gazela" nije pipnuta decenijama, cak ni ograda nije farbana. Nikome ni od predhodnih vlasti nije padalo napamet da ulaze u istu, samo ovoj se zateklo da mora kestenje da vadi iz vatre...A sto se tice Avale, ona je srusena a most ne. Bar da je NATO zveknuo u most, sad bi imali novi.

Severina

pre 14 godina

Mi kao da placemo da nam se ovo desi!
http://www.youtube.com/watch?v=C31IlOHNzbM&feature=related
Mi ni tudje greske ne znamo da iskoristimo za nase dobro.

Milos

pre 14 godina

Ovo je kap koja je prelila casu. Gazelu i obilaznicu u nadleznost Beograda odmah i bezuslovno. Da se zna i ko je odgovoran, a i na zadovoljstvo nebeogradjana, da se zna ko placa iz svog budzeta svoju lokalnu dzadu.

Takodje, tranzitni saobracaj odmah na obilaznicu. Predlazem jednu kontrolnu tacku posle petlje kod Dobanovaca, i zatim pre kruznog puta kod Bubanj potoka, koja ce skenirati tablice, i ako ulovi nekoga bez BG tablica ko je samo prosao kroz grad, na naplatnoj rampi odmah naplati papreno putarinu.

Novosađanin

pre 14 godina

E, Beograđani!

Kad iz pravca Novog Sada kod Batajnice vidim izlaz desno "Niš",znaću da ste konačno postali evropska metropola.

Ironija je da je geografska granica balkanskog poluostrva baš na toj Gazeli.

Nisu vojvođani valjda krivi što je ta granica sve manje i manje prolazna.

Neznani junak

pre 14 godina

Nista neobicno za danasnju Srbiju. Potrosili su milione evra na Koridor 10, a takoreci nista nisu uradili... Koliko im jos para treba dati?

mr.b

pre 14 godina

kad je gospodin Direktor Drobnjak, juce izjavio da ce radovi biti zavrseni u narednih 15 dana, STO GA NEKO NIJE PITAO ZASTO 15 DANA? neka lepo objasni sta se to radi prva dva dana, pa druga dva dana... i tako redom do tog famoznog 15. dana

M. N. Lazar

pre 14 godina

Prema odrzavanju, kad'god stupite na nase mostove, morate se dvaput' pomoliti Bogu.
Pri nailsku, da vas Bog sacuva i pri prolasku, da se zahvalite Bogu.

Uža Serbia

pre 14 godina

Pretpostavljam da će građani Srbije morati da plate Beograđanima servisiranje mosta, bez obzira što auto-put ti isti Beograđani koriste besplatno, kao lokalnu džadu za razliku od ostaloh građana Srbije koji moraju platiti putarinu.

Miha

pre 14 godina

Svi koji pljuju po gradskoj vlasti, treba da znaju da grad nema nikakve veze sa gazelom. Gazela je u nadležnosti republike (kao i prokop, pančevac, obilaznica) i grad tu ne može ništa sve i da hoće.
Svi gradski mostovi su obnovljeni i u odličnom stanju, most preko ade se gradi punom parom (takođe finansira grad), tako da sav gnev treba usmeriti na republiku i direktno odgovornog Mrkonjića.

Žalosno je što se 20kilometara obilaznice gradilo 20 godina (i to poluprofil u sred sremske ravnice), a završetak nije ni blizu...

Ponadao sam se da će gazela da izdrži još 2 godine da se završi most kod ade, ali izgleda ćemo morati na beovoz od leta (pod uslovom da proradi na 15 minuta, kako najavljuju)...

gavrosaurus

pre 14 godina

Најнеспособнија власт у историји неспособних власти. Али је зато врло успешно 100 милиона спискано на "лечење од новог грипа".

Aleksandar

pre 14 godina

Definitivno gradske vlasti nisu sposobne da rese problem Gazele.
Sta se ceka godinama ?
Mozda da se most srusi pa da imamo politicka prepucavanja oko toga ko je odgovoran za to.

Milojko

pre 14 godina

Verovatno je most naprsao od silnih gajbica, koje je Marko Milosevic nosio preko istog.

Svi nosili, samo nikome da ispadne neki euro i da ostane za most.

dejan

pre 14 godina

Prvo sto mi je palo na pamet je cinjenica da lopovske vlasti Srbije nisu u stanju da naprave obilaznicu oko Beograda poslednjih 50 godina, a drugo, da bi mozda onaj milion sto su platili Miladinu Kovacevicu mogao da se upotrebi za opravku mosta, a trece, da bi mogli da prodaju imovinu kriminalaca umesto da se funkcioneri voze njihovim dzipovima pa da od tih para poprave most, cetvrto, umesto da su Miskovicu dali pare za nepotrebno vakcinisanje mogli su deo tog novca da upotrebe za oprevku mosta, peto, gde su Mira i Marko - mozda imaju neki kesh za opravku mosta, sesto, sedmo i tako dalje u nedogled...sramota me da nabrajam dalje, a vas?

evita

pre 14 godina

Ne mogu a da se zlurado ne setim izjave gospodina Vucica iz neke prethodne izborne kampanje, koja je glasila otprilike: "zar zaista verujete da ce izgraditi nove mostove kad ni postojece nisu bili u stanju da poprave". Izvinjavam se, nemam citat pri ruci.

Milos

pre 14 godina

Ovo je kap koja je prelila casu. Gazelu i obilaznicu u nadleznost Beograda odmah i bezuslovno. Da se zna i ko je odgovoran, a i na zadovoljstvo nebeogradjana, da se zna ko placa iz svog budzeta svoju lokalnu dzadu.

Takodje, tranzitni saobracaj odmah na obilaznicu. Predlazem jednu kontrolnu tacku posle petlje kod Dobanovaca, i zatim pre kruznog puta kod Bubanj potoka, koja ce skenirati tablice, i ako ulovi nekoga bez BG tablica ko je samo prosao kroz grad, na naplatnoj rampi odmah naplati papreno putarinu.

Nikola

pre 14 godina

Ovi novi ne mogu ni da bar okrece ono sto se gradilo u SFRJ. Ovo je samo jedan od milion primera. Sve se svodi samo na beskrajne prazne price i mlacenje prazne slame.

Novosađanin

pre 14 godina

E, Beograđani!

Kad iz pravca Novog Sada kod Batajnice vidim izlaz desno "Niš",znaću da ste konačno postali evropska metropola.

Ironija je da je geografska granica balkanskog poluostrva baš na toj Gazeli.

Nisu vojvođani valjda krivi što je ta granica sve manje i manje prolazna.

Ne razumem

pre 14 godina

Zabranjen saobraćaj vozila preko Gazele u pravcu Sajma, težih od 3 tone, ali slobodno mogu da istovremeno idu dva vozila od dve tone, nije frka... U obrnutom pravcu, prema NBG, mogu čak i tri vozila od tonu i po, keve mi!
Kako bi bilo da se Gazela preimenuje u 'Most Ruski rulet'?

Mostadzija

pre 14 godina

Bas bih voleo da vidim tu "opasnu" pukotinu na nosacu. "Gazela" je staticki odredjen nosac (prosta greda sa dva besmisleno kosa oslonca i sa po prepustom na oba kraja ciji krajnji oslonci ne rade kad je opterecenje u glavnom rasponu, jer su im reakcije na taj deo opterecenja tad negativne. Dakle, "Gazela" nema redundantnih elemenata koji u slucaju popustanja nekog od preseka glavnog nosaca moze da preuzme njihovo opterecenje. Da je ova pukotina toliko opasna koliko kazu, most bi pao istog trena kad se ona pojavila. Zakljucak: ili ta pukotina ne postoji ili se nalazi na nekom sekundarnom nosacu koji nema veze sa mogucim kolapsom cele konstrukcije, kako Drobnjak tvrdi. Verovatno je to skretanje sa teme ili pokusaj bacanja prasine u oci strucnjacima koji ih pitaju kako je moguce da generalna popravka mosta kosta 3-4 puta vise nego da se sagradi nov most?

ma ja sam

pre 14 godina

Umesto da se grade dva nova mosta jednostavne konstrukcije oni će dve godine da dižu noseći stub, pa će da razvlače kablove pa...
Trebalo je sa novim mostom odmah da počne da se gradi i drugi novi most, čuo sam za predlog da se iz Nemanjine ulice pravo preko izmeštene žel. stanice izađe na Savu i dalje novim mostom Na NBg.
Što se mene tiče može i jedan tunel pride...neće da škodi...

prosmatrač

pre 14 godina

E svaka vam čast na genijalnim mahinacijama i marketinškim obmanama. Sada ćemo kao i u slučaju H1N1 po hitnom postupku posao rekonstrukcije namestiti nekoj bratskoj firmi i pod oznakom HITNO platiti istoj nekoliko puta veću cenu za remont. Politika namernog odugovlačenja remonta kako bi građani zaista bili uvereni da je most oštećen i uplašeni za svoju bezbednost prihvatili bezuslovno trošenje budžetskih sredstava. A kao što neko već reče, gospoda stručnjaci ne umeju da pravilno obrazlože na osnovu kojih analiza je oštećene utvrđeno i koliki je stepen oštećenja.

nikola

pre 14 godina

S obzirom na stanje mosta, ova zabrana se mogla i očekivati. Svi su to davno videli osim nadležnih. Ovo je velika stručna bruka za inženjera Mrkonjića. Davno su na ovo upozoravali stručnjaci iz Mostogradnje. A sada, pamet u glavu: povodom ovoga Vlada mora da zaseda. Šta će nam reći zvaničnici iz EU, čiji kamioni svakodnevno prelaze Gazelu.

Milan

pre 14 godina

"Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao. "

U normalnim zemljama faktor "Boga" kod odrzavanja konstrukcija se ne uzima toliko u obzir.

Pex

pre 14 godina

Ta pukotina je samo pocetak urusavanja tog mosta..na hiljade kamiona prelazi Gazelu ne hajuci za obilaznicu na koju ce sada biti primorani da idu..od danas cu sve redje koristiti taj most ili cu u potpunosti preci na Brankov most mada ne verujem da je i on 100% u dobrom stanju jer se u ovom gradu u mostove ne ulaze ni dinar...vazno je da se u novi ulazu milioni, a ono sto koristimo vec sto godina moze da propadne!!! EEEEEE Srbijo moja....

NNN

pre 14 godina

Kada je Gazela napravljena pre 40 godina, protok je bio 10 puta manji a, u međuvremenu, nikad nije remontovana.
Neobično je da GOŠA koja je učestvovala u izgradnji tog mosta, sada "nije dovoljno dobra" da ga remontuje.

Marko

pre 14 godina

"da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao"
Svidja mi se taj citat. Pokazuje da se ovdasnji u vlasti uzdaju u Boga, a ne u inzenjere i radnike... Zato sigurno i odlazu tu potrebnu rekonstrukciju... jer nas Bog stiti.

Eh, samo u Srbiji...

Jan

pre 14 godina

Ova vlada ce "upisati jos jedan poen" za sebe.
Umesto sto ce da izgrade 2 mosta u Bg kako pricaju na sva zvona, oni ce da izgube jedan za saobracaj.
Samo se nadam se da nece doci do neke katastrofe.

zoran

pre 14 godina

Most ne bi napukao da se REDOVNO održava asfaltni sloj na kolovozu. Kada vozim preko tog mosta a i preko pančevačkog isto, auto mi skače kao jarac. Svaka budala zna da kamiončina-šleperčina teška 50-ak tona brutto, kada naleti na neravninu pravi udarac od više stotina tona zbog kinetike, i kada stojim na mostu on gadno zadrhti da me jeza hvata iako znam da mostovi moraju da "rade" ali ne i da se tresu kao "dreš", gospodo inžinjeri iz putne privrede a naročito iz Vlade jer vi o tome očigledno nemate pojma ili ste do te mere ogrezli u korupciji i toliko drsko pljačkate da vas ni najmanje ne zanima što će mostovi zajedno sa narodom na njima da završe u reci...
Prema tome, dok ne počnete redovno-preventivno da održavate kolovoz, pucaće vam mostovi i neće vam (nam) onaj Bog kojeg ovaj ovde Drobnjak priziva u pomoć, pomoći, pa ma koliko da smo vedro dočekali novog Patrijarha. To je tehnika a ne religija...
A priča da za to nema love je otrcana do jada i tuge. Pa toliko benzina se proda i toliko se taksi na održavanje puteva naplati da je nemoguće da nema para. Ne lažite više jer ako krene buna na dahije...
Sirotinja raja više globa, trpjeti ne može...

Pex

pre 14 godina

Da li iko odvgovoran u ovom gradu moze da stane pred nas, gradjane i da nam preko TVa lepo kaze - postovani gradjani, most Gazela je BEZBEDAN ZA KRETANJE SVIH MOTORNIH I TERETNIH VOZILA?????????? Da li u ovom gradu postoji takav ko to moze i sme da kaze?

Filip

pre 14 godina

Vidi, pa da li je moguće?! Zar može tako most?! Ako se ekspoatiše mnogo više od projektovanog, može da se raspadne? Ma, bre dok se ne sruši, niko ništa neće uraditi. Na obilaznicu su odavno trebali da šalju sve koji ne idu u grad. Bruka... Tako će i Pančevac da ode niz Dunav. Bruka i sramota!

Vozac

pre 14 godina

Tako je to kada se odlaze godinama rekonstrukcija mosta. Jednom ce morati (ne daj boze) da padne. A o pancevackom mostu da i ne govorim. Verujem da tamo ljudi svaki prelaskom stavljaju glavu u torbu.

Blazenka

pre 14 godina

Ovo je takva sramota da ja nemam reci. Ova vlast ne moze da se vadi na predhodnu jer su dovoljno dugo na vlasti da se ovo zavrsi, ili bar pocne rekonstrukcija.
Sta ce ako neko, daleko bilo, pogine??? Ko ce tada biti kriv? Onda ce se razvlaciti po novinama.
Ma svi su mi se smucili, kakav javasluk. Sta smo doziveli, sve nam se raspada, ulice, mostovi, tramvaji, trolejbusi....
Znam ja da su ljudi u vlasti uradili i neke dobre stvari, ali kada se ovako nesto desi, onda se vidi koliko se i sta radilo.

Igor

pre 14 godina

BRAVO ministri ....
Dok sve po Srbiji propada, vi imate ideju kako da razvijate Crnu Goru (kupovina LukeBar i izgradnja puta i pruge).!!!!???

samo na sebe misle.....

pre 14 godina

Prvo ima da se kupi Luka Bar, pa onda da se rekonstuiše pruga BB, jer bez nje ne može da se živi (tamo). Ej bre, pa Faraoni su pre par hiljada godina pravili piramide u svom mandatu, a ovi za deset (i kusur) godina, u Beogradu jedan most ne napraviše (za ostali deo Srbije i da ne govorim), čak i održavanje postojecih mostova ne mogu da odrade..Samo misle kako ce nesto da prodaju i time smire tenzije koje nastaju u narodu zbog njihove "strucnosti", pri tom sve sto su do sada prodali nista nisu ni izgradili...realno sve je izgradjeno za vreme Tileta i toliko omrazenih komunjara (1965-1980)....a evropejci i demokrate samo razmisljaju kako da podele sto vece plate, kako da postave svoje strucnjake u javna preduzeca koja potom otpustaju na stotine radnika, itd, itd...ma jad i beda, e njih bi sve trebalo poslati da se svaki dan vozikaju po gazeli (pancevcu...) dok se ne srusi i po mogucnosti dati im tenkove da ih voze, a gospodu poslanike u kamione pa preko gazele da razmisljaju da li im je mala plata i kako ce u penziju sto pre....

Kazu "Evropa nema alternativu" a evropski Beograd, metropola buducnosti, gazela pred pucanjem, pancevacki se "junacki" drzi jos koliko ce ne znamo, bitno je da gradonacelnik i Mrkonjic samo daju narodu obecanja i datume, a radovi pocinju na....Sv Tatalalaja (sto bi rekao Sojic)

Ako more, treba da plivamo preko kad smo "somovi"...

Marko s Novog Beograda

pre 14 godina

Nema vise odlaganja rekonstrukcije! Zar mora da se ugrozi bezbednost gradjana da bi se neko smilovao da zasuce rukave. Na posao!

Srdjan

pre 14 godina

Malo da demistifikujemo stari. Obnova Gazele se ne odlaze zbog nedostatka para, vec zato sto bi prava obnova znacila delimicno, ili potpuno zatvaranje mosta u periodu od godinu-dve dana. Vec prvog dana, Beograd bi stao. Ovo odugovlacenje koje vidimo u zadnje vreme je pokusaj da se uz pomoc stapa i kanapa izdrzi barem do izgradnje mosta preko Ade.
Stap se slomio, a i kanap nece dugo...

Zoran

pre 14 godina

Da se ne lazemo, most se ne rekonstruise dok preko njega prelaze desetine hiljada kola, kamiona i autobusa. Kada se most popravlja onda se zatvori za saobracaj pa se izvode radovi. Nego nas ovde Mrkonjic (Baron Minhauzen) laze da ce da obnovi most sa sve kamionima i autobusima na njemu. Ko mu veruje neka i dalje ide preko bezbedne Gazele, ali samo za pesake.

Emil

pre 14 godina

"Maca na vratanca" nece doci dok most ne pukne i ne poginu ljudi. U Srbiji se nikad nije znalo za rec "preventiva". Odrzava se samo kad se pokvari, pukne, srushi...

Zoki

pre 14 godina

Koliko je soli baceno na most od kada postoji, dobro je izdrzao i do sada. Ta so se uvlaci u armaturu i jede je kao mis, e a onda jednom dodje kraj, ako se mis ne uhvati na vreme, most se ne odrzava. Na zalost sve ima svoj vek pa i GAZELA.

Marko

pre 14 godina

Mesecima pricaju da ce rekonstruisati Gazelu, i sta sad, kada je napukao stub nikom nista, a rezim saobracaja cemo izmeniti . Najgore je to sto ce se stvarati velike guzve po gradu. A bice veliki problem ucenicima i radnicima, koji ce kasniti na nastavu i na posao.

Gradjevinac sa Novog Beograda

pre 14 godina

Informacija o ovome ne postoji na sajtu Puteva Srbije? Zasto? Nemaju para za popravku (poslusali Velju pa su kraduckali, a ne krali) pa sada moraju da traze pare na drugi nacin! Da su hteli da rade, imaju mogucnost da upravljaju teskim teretnim vozilima preko Gazele. Pa na njihovom sajtu stoji da preko Gazele predje oko 150.000 vozila. I sada misle normalno je da ce svi da daju pare za nesto tako vazno!!! Sve mi lici na kampanju da se Putevima Srbije daje veci novac za odrzavanje (malo im je ovo sto imaju, ili mnogo krokodila a bara mala). Mislite o tome!

Zeljko

pre 14 godina

Samo par reci:
GOSPODIN STRUCNJAK koji se obratio naciji nije nasao za shodno da objasni sugradjanima par bitnih stvari:
- spomenuo je nosac, a ne kaze da li je isti celicni ili betonski. Ako se radi o celicnom nosacu (mozda i o zavarenom spoju) naprslina je nesto sto se da uociti vizuelnim pregledom lokacije ili nekom, za tu svrhu, pogodnom metodom bez razaranja (magneti/penetranti). Ako se prslina moze da uoci vizuelnom metodom to znaci da se radi o 'otvorenoj prslini'. Sad se ulazi u pricu o "velicini prsline koja prelazi propisani nivo kvaliteta". Integritet konstrukcije sa prslinom je sasvim druga prica, odnosno, propagacija prsline, nivo prihvatljivosti prsline (pogodnost za upotrebu i sl.) i ulazi se u 'mehaniku loma'. Upravo tako! LOMA! Pogotovu kad se radi o konstrukciji koja je opterecena dinamickim opterecenjem (kao sto je most). Ne verujem da je neko uradio nesto dalje od pomenute 'vizuelne kontrole', sto je suludo. Daj boze da neko iz cele ekipe ima neki relevantan izvestaj na pomenutu temu. Svi ocekuju da ce most da izdrzi do GENERALNOG REMONTA, a niko ne zna kad ce isti da pocne!
- Izjava: 'Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao.' je vrh dna! Covek, ili ne zna sta govori ili to mora da kaze po svaku cenu! Ja licno, takvo sto ne bih mogao da kazem ni u ludilu! Lutrija!!!

Bojan

pre 14 godina

Ma mislim...Moze li neki konstruktivan komentar na sve ovo? Ta "Gazela" nije pipnuta decenijama, cak ni ograda nije farbana. Nikome ni od predhodnih vlasti nije padalo napamet da ulaze u istu, samo ovoj se zateklo da mora kestenje da vadi iz vatre...A sto se tice Avale, ona je srusena a most ne. Bar da je NATO zveknuo u most, sad bi imali novi.

bezimena

pre 14 godina

Mrkonjić je sada zauzet sa još jednim "istorijskim", besmislenim, "izlaskom" Srbije na Jadransko more, neće valjda da se bakće s jednom Gazelom!?

Milan

pre 14 godina

Mozda nije lose razmisljati o otvaranju novog biznisa: prevoz automobila barkom preko reke.
Jer ako propadne ovaj most, preko Brankovog ce prelazak trajati nepunih 2 sata u jednom pravcu.

Ko je rekao "Ko to tamo peva"...

tender

pre 14 godina

Ama, Mrka & Co. nisu od juče, smisliće oni već nešto, koliko se sećam do pre neku godinu se preko Dunava kod Novog Sada prelazilo pontonskim mostom "na baržama". A kad im se dopadne takvo rešenje, neće žuriti ni sa okončanjem radova na novom mostu preko Ade, nego će raspisati tender za nabavku još više pontona.

Severina

pre 14 godina

Mi kao da placemo da nam se ovo desi!
http://www.youtube.com/watch?v=C31IlOHNzbM&feature=related
Mi ni tudje greske ne znamo da iskoristimo za nase dobro.

devojka111

pre 14 godina

HM. Em sto se budim u 6 i svaki radni dan prelazim preko ovog mosta da bih dosla do skole, em sto sad moram da razmisljam da li cu zavrsiti u leeedenoj vodi. Mama mi priprema pojas za spasavanje. Samo hrabro, porucujem.

Mir

pre 14 godina

...sramota je da u poslednjih 25 godina u Beogradu nije napravljen ni jedan most. 21. vek je !!!!!! Gradski vlastodrzci neka Vas je stid.

mr.b

pre 14 godina

kad je gospodin Direktor Drobnjak, juce izjavio da ce radovi biti zavrseni u narednih 15 dana, STO GA NEKO NIJE PITAO ZASTO 15 DANA? neka lepo objasni sta se to radi prva dva dana, pa druga dva dana... i tako redom do tog famoznog 15. dana

Neznani junak

pre 14 godina

Nista neobicno za danasnju Srbiju. Potrosili su milione evra na Koridor 10, a takoreci nista nisu uradili... Koliko im jos para treba dati?

M. N. Lazar

pre 14 godina

Prema odrzavanju, kad'god stupite na nase mostove, morate se dvaput' pomoliti Bogu.
Pri nailsku, da vas Bog sacuva i pri prolasku, da se zahvalite Bogu.