Sreda, 27.01.2010.

10:50

Šutanovac lakše povređen u sudaru

Ministar odbrane Dragan Šutanovac, kako saznaje B92, lakše je povređen u saobraćajnom udesu kod Batočine.

Izvor: B92

Šutanovac lakše povreðen u sudaru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 14 godina

Nego da neko da odgovor na pitanje da li je Ministar vezao pojas, i zasto vozac nije predvideo ili predpostavio sta bi moglo da se dogodi? Saobracajni inzenjer.

Dejan

pre 14 godina

Zelim brz oporavak. Medjutim meni se cini da je ministar u sred radne nedelje, krenuo na skijanje na Kopaonik. Kao da poseti kadete koji su na Kopaoniku. Mislim da to nije u redu.

anaksimaneta

pre 14 godina

Samo da još napišu ko je vozač koji je izazvao nesreću i koje je vozilo u pitanju , pa ćemo moći da ispitamo o čemu se radi. Ko kaže da i njemu nije izletelo kuče ?

nisam pala s marsa

pre 14 godina

Hmmmm, prema izjavi predstavnika vojske koju sam upravo videla na vestima, vozilo koje se kretalo ispred vozila ministra Šutanovca se okrenulo i nastavilo da se krece u suprotnom smeru prema vozilu u kojem je bio ministar... I opet... Hmmmm...

zlatko

pre 14 godina

stvar je jasna, teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa velikom materijalnom štetom i povredama, e sad da vidimo koji će huligani odgovarati... inače zaprećena kazna je 4 godine (važi, verovatno, samo za građane a ne i za "elitu")...

Slobodan

pre 14 godina

Auto sa ministrom je išao PREBRZO.
Dobro je prošao.
Da je vozač poštovao propisanu brzinu ništa se ne bi desilo.
(Pretekli su me, a nakon nekoliko minuta sam prošao pored udesa).
Nije bilo dovoljno što je jedan ministar ostao doživotni invalid zbog prebrze vožnje (ministar unutrašnjih poslova u ranijoj vladi)

Dusan Silni

pre 14 godina

Pricaj, pricaj, meni naivku nesto cudno mirise. Ta deonica od V.plane do Batocine bila je kobna za Jocica, baba Borku, Mirjanu Blagojevic i sad umalo i za ministra vojnog.
Zbog poznavanja Mirjane Blagojevic opravdano me spopadaju crne misli, nesto tu smrdi narode pa vi posle pricajte da je Sloba samo kriv za likvidacije u svoje vreme, a koje sad kriv, baba Stamenija.

Snagator

pre 14 godina

Ajd' sad iskreno, koliko vas veže pojas (naročito na zadnjem sedištu)?

Ljudi, čovek ima dva metra, u takvoj situaciji je mogao povrediti glavu i sa i bez pojasa.
Ja sam visok metar i devedeset, pa se na zadnjem sedištu većine automobila osećam k'o u gepeku, odvalim glavu kad auto naleti i na najmanju rupu...

slučajnost?

pre 14 godina

Teorijski posmatrano, u ovom događaju sve može da bude slučajno, zatim - nešto slučajno, a nešto isplanirano (namešteno) ili planirano da se izazove takav udes sa konkretnim efektom. Mislim da bi trebalo da se izvede opsežnija policijska istraga od strane nekoliko nezavisnih komisija, jer ima više 'slučajnosti' i nelogičnosti da bi se u praksi dogodile.
1. Da se ispita da li je kod vozila koje se nalazilo ispred bilo nekih neregularnosti i da li se sumnja na planirano izazivanje saobraćajnog udesa (u fizici mogu da se izračunaju početni uslovi, brzina i manevrisanje po snegu da bi se izazvalo određeno kretanje vozila).
2. Da li su svi ostali putnici u drugom vozilu bili vezani i tako izbegli povrede? (mozda je i ministar Šutanovac vezao pojas, a da se prilikom jakog udara automobila pojas odvezao ili neposredno pre udesa ga neko namerno odvezao i da li je neko imao poziv mobilnim ili pozivao?)
3. Takođe, treba proveriti policijski zapisnik, jer je pomalo čudno da su se na istom delu saobraćajnice desile nezgode ministrima, prvo Jociću, a zatim i Šutanovcu (nakon njegove najave reforme vojske u 2010).

katica

pre 14 godina

Kada je u nekoj zemlji „haos“ nema zaštićenih, svako može biti kolateralna šteta „nekoga“ ili „nečega“ (na svakom mestu i u svakom trenutku), danas ministar vojske, onomad ministru policije izleteo pas lutalica na auto putu, a isto onomad poslanicu parlamenta kod skupšine izujedale džukele, a drugu poslanicu u centru grada lopov udario šipkom po glavi da bi joj oteo tašnu... e samo neka se vlast grčevito drži propalog Slobinog i Vojinog „ratnog nasleđa“ (koje pokušava da ostvari pravnim i diplomatskim sredstvima) pa će haos u Srbiji sve više da se uvećava, nažalost, živi bili pa videli.

pera detlic

pre 14 godina

Krenuo na susret sa kadetima? Sa njima je mogao da se srece u Beogradu, bez potrebe da zbog toga ide na Kop po ovom kijametu. Nego kren'o ministar i svita malo na skijanje o narodnom trosku. Pa malo jace nagazili gas... Sta i da se slupa auto, kad ga nije iz dzepa platio. Sreca samo da zbog te ministarske jurnjave nije neko nevin stradao.

koli

pre 14 godina

U takvim limuzinama kakvim se voze ministri sigurno postoje i BOCNI airbagovi za zadnje sediste, ali se oni ne aktiviraju ako putnik nije vezao pojas. Kako god da okrenete udarac glavom se mogao izbeci da je zakon bio postovan.

electric_mojo

pre 14 godina

Koliko vidim, suvozac nije bio vezan (pa sta ako sedi pozadi), a vozac nije voznju prilagodio uslovima na putu, inace ne bi morao da slece sa istog.
Brzo ozdravljenje, u svakom slucaju.

EKSPERT

pre 14 godina

Nije vezao pojas na zadnjem ili prednjem sedistu (gde god da je sedeo), i nema aktivacije air-bagova. Pored toga ne prilagodjeno sediste velicini i tezini putnika dovodi do povreda (pod predpostavkom da je sedeo napred). Vozac apsolutno kriv, neprilagodjena brzina, suvozac nije vezan, to je njegova greska, po novom ali i starom zakonu vozac je jedino odgovoran kako za vozilo tako i za putnike i robu koju prevozi. Ministar se vozi u odlicnom novom automobilu, blindiranom (audi A8, ili sta vec), ali zastita VIP osobe i vozaca unutar auta mora da se postuje. Gde sedi osoba koja se prevozi u VIP blinidiranim automobilima, koliko ljudi je u autu i da li su svi vezani. Sa druge strane vozac mora da prodje specijalnu obuku za upravljanjem blindiranim vozilima. Ona su teza i vece snage, samim tim i sila inercije je veca i njihova upravljivost se smanjuje od uobicajenih modela. Takodje ta vozila poseduju posebne pneumatike, kako za zimske uslove tako i letnje, a sve u cilju bolje kontrole vozila koja ponekad zbog tezine prelaze cak i u C kategoriju preko 3.5t. Poznat slucaj danske princeze koja je morala da polaze za C kategoriju i specijalnu obuku voznje, da bi mogla da upravlja licno svojim blindiranim vozilom Range Rover 4.6 wesminster koji je imao preko 3.5t.

džordž

pre 14 godina

Iskreno mi je žao,i želim brz oporavak ministru. Imam i pitanja:
-Da li je bio vezan pojasom?
-Kojom je brzinom vozio vozač?(da li je brzina bila prilagođene uslovima na putu?)
- Da li je ministrov vozač poštovao rastojanje?
Dobro bi bilo i da znamo da li je to vozač koji je bio na obuci za ovu vrstu posla ili je po struci limar,bravar,učitelj,moler,pravnik,pekar,agronom,muzičar,konobar...sa B kategorijom. Trebalo bi da je iz vojske, posebno obučavan za ove poslove. Ako nije ,zašto nije

Milan

pre 14 godina

Da ova nesreća ipak nema veze sa profesionalizacijom vojske? Sreća je da nije teža povreda. Ministru želim da brzo ozdravi i uspešno završi započeti posao na profesionalizaciji.

SLOBODAN

pre 14 godina

Odgovoran je prvenstveno vozac Ministra jer je po novom Zakonu duzan da PREDPOSTAVI ili PREDVIDI da bi vozilo ispred njega moglo da se okrene. Ovako, ugrozio je Ministra, sebe, imovinu Republike Srbije itd. Da vidimo da li ce se postovati zakon kao i za nas.

Maraja

pre 14 godina

Zar se nisu aktivirali vazdusni jastuci? Ili ministar nije vezao pojas! Na kom je sedistu sedeo ministar, jel' na prednjem?! Ej, Srbijo medju sljivama!

black_hole

pre 14 godina

Trebalo bi utvrditi da li ministar imao vezan pojas. Ako nije, onda bi trebalo da plati kaznu, kao i troškove lečenja. Brz oporavak želim.

Grof

pre 14 godina

Prvo pitanje da li je bio vezan a posto u 99% slucajeva osoba na zadnjem sedistu nije vezana ostaje da se vidi zapisnik sudije koji je vrsio uvidjaj. A ako jeste bio vezan to je onda povreda na radu posto je ministar vrsio svoju duznost. Ako nije bio vezan onda je to ugrozavanje svoje bezbednosti nepostovanjem zakona i treba ga najstroze kazniti.
Zivim za dan kada ce zakon biti isti za sve. Setite se povrede ministra policije Jocica koji se povredio isto u sluzbenom automobilu.

P.S. Nadam se da su povrede lakse prirode i da ce ministar sto pre moci da obavlja svoju duznost.

ftj

pre 14 godina

Znači ministar nije vezao pojas bez obzira da li je sedeo pozadi ili ne. Odličan primer daje građanima i omladini. Iskreno mene da voze onakvi šoferi ja bih vezivao pojas makar me vozili pola kilometra.

malo polulizma

pre 14 godina

Uz sve iskrene zelje za brz oporavak jedno pitanje: u cemu nam se to vozi ministar kad je udario glavom? Svi moderni automobili imaju vazdusne jastuke koji stite putnike u slucaju udesa tamo gde su najranjiviji; glava i grudni kos. To nas navodi na zakljucak da se ministar vozio nevezan pojasom za vezivanje sto je prekrsaj koji bi nas kostao samo 5000 dinara da drzava primenjuje zakone koje donosi a koji ce nas kostati ko zna koliko u bolnickim danima, odsustvovanju sa posla, kasnjenju reformi...

Oliver

pre 14 godina

Dobro, nije lepo kada neko dozivi nesrecu sva sreca sto niko nije ozbiljnije povredjen.
A sto se tice pregleda glave, to bi trebalo da bude obavezan periodicno za ministre...

Trifun

pre 14 godina

Nadam se da nije ništa ozbiljno. Inače, iz opisa bi se reklo da nije vezao pojas... kao i 99% putnika na zadnjim sedištima. Da jeste, možda se ne bi udario.

Evropska Srbija

pre 14 godina

Drzite se gospodine ministre , sva sreca pa se sve dobro zavrsilo.
Iskreno se nadam da je ovo bila samo slucajna nesreca koja je srecom po nas prosla bez posledica.
Poznavajuci Srbiju ne moze a da mi ne padne na pamet neka druga stvar.
Brz oporavak za Gospodina Ministra.
Srbija u NATO.

ftj

pre 14 godina

Znači ministar nije vezao pojas bez obzira da li je sedeo pozadi ili ne. Odličan primer daje građanima i omladini. Iskreno mene da voze onakvi šoferi ja bih vezivao pojas makar me vozili pola kilometra.

Oliver

pre 14 godina

Dobro, nije lepo kada neko dozivi nesrecu sva sreca sto niko nije ozbiljnije povredjen.
A sto se tice pregleda glave, to bi trebalo da bude obavezan periodicno za ministre...

Trifun

pre 14 godina

Nadam se da nije ništa ozbiljno. Inače, iz opisa bi se reklo da nije vezao pojas... kao i 99% putnika na zadnjim sedištima. Da jeste, možda se ne bi udario.

black_hole

pre 14 godina

Trebalo bi utvrditi da li ministar imao vezan pojas. Ako nije, onda bi trebalo da plati kaznu, kao i troškove lečenja. Brz oporavak želim.

Maraja

pre 14 godina

Zar se nisu aktivirali vazdusni jastuci? Ili ministar nije vezao pojas! Na kom je sedistu sedeo ministar, jel' na prednjem?! Ej, Srbijo medju sljivama!

Grof

pre 14 godina

Prvo pitanje da li je bio vezan a posto u 99% slucajeva osoba na zadnjem sedistu nije vezana ostaje da se vidi zapisnik sudije koji je vrsio uvidjaj. A ako jeste bio vezan to je onda povreda na radu posto je ministar vrsio svoju duznost. Ako nije bio vezan onda je to ugrozavanje svoje bezbednosti nepostovanjem zakona i treba ga najstroze kazniti.
Zivim za dan kada ce zakon biti isti za sve. Setite se povrede ministra policije Jocica koji se povredio isto u sluzbenom automobilu.

P.S. Nadam se da su povrede lakse prirode i da ce ministar sto pre moci da obavlja svoju duznost.

džordž

pre 14 godina

Iskreno mi je žao,i želim brz oporavak ministru. Imam i pitanja:
-Da li je bio vezan pojasom?
-Kojom je brzinom vozio vozač?(da li je brzina bila prilagođene uslovima na putu?)
- Da li je ministrov vozač poštovao rastojanje?
Dobro bi bilo i da znamo da li je to vozač koji je bio na obuci za ovu vrstu posla ili je po struci limar,bravar,učitelj,moler,pravnik,pekar,agronom,muzičar,konobar...sa B kategorijom. Trebalo bi da je iz vojske, posebno obučavan za ove poslove. Ako nije ,zašto nije

malo polulizma

pre 14 godina

Uz sve iskrene zelje za brz oporavak jedno pitanje: u cemu nam se to vozi ministar kad je udario glavom? Svi moderni automobili imaju vazdusne jastuke koji stite putnike u slucaju udesa tamo gde su najranjiviji; glava i grudni kos. To nas navodi na zakljucak da se ministar vozio nevezan pojasom za vezivanje sto je prekrsaj koji bi nas kostao samo 5000 dinara da drzava primenjuje zakone koje donosi a koji ce nas kostati ko zna koliko u bolnickim danima, odsustvovanju sa posla, kasnjenju reformi...

koli

pre 14 godina

U takvim limuzinama kakvim se voze ministri sigurno postoje i BOCNI airbagovi za zadnje sediste, ali se oni ne aktiviraju ako putnik nije vezao pojas. Kako god da okrenete udarac glavom se mogao izbeci da je zakon bio postovan.

Slobodan

pre 14 godina

Auto sa ministrom je išao PREBRZO.
Dobro je prošao.
Da je vozač poštovao propisanu brzinu ništa se ne bi desilo.
(Pretekli su me, a nakon nekoliko minuta sam prošao pored udesa).
Nije bilo dovoljno što je jedan ministar ostao doživotni invalid zbog prebrze vožnje (ministar unutrašnjih poslova u ranijoj vladi)

pera detlic

pre 14 godina

Krenuo na susret sa kadetima? Sa njima je mogao da se srece u Beogradu, bez potrebe da zbog toga ide na Kop po ovom kijametu. Nego kren'o ministar i svita malo na skijanje o narodnom trosku. Pa malo jace nagazili gas... Sta i da se slupa auto, kad ga nije iz dzepa platio. Sreca samo da zbog te ministarske jurnjave nije neko nevin stradao.

Evropska Srbija

pre 14 godina

Drzite se gospodine ministre , sva sreca pa se sve dobro zavrsilo.
Iskreno se nadam da je ovo bila samo slucajna nesreca koja je srecom po nas prosla bez posledica.
Poznavajuci Srbiju ne moze a da mi ne padne na pamet neka druga stvar.
Brz oporavak za Gospodina Ministra.
Srbija u NATO.

EKSPERT

pre 14 godina

Nije vezao pojas na zadnjem ili prednjem sedistu (gde god da je sedeo), i nema aktivacije air-bagova. Pored toga ne prilagodjeno sediste velicini i tezini putnika dovodi do povreda (pod predpostavkom da je sedeo napred). Vozac apsolutno kriv, neprilagodjena brzina, suvozac nije vezan, to je njegova greska, po novom ali i starom zakonu vozac je jedino odgovoran kako za vozilo tako i za putnike i robu koju prevozi. Ministar se vozi u odlicnom novom automobilu, blindiranom (audi A8, ili sta vec), ali zastita VIP osobe i vozaca unutar auta mora da se postuje. Gde sedi osoba koja se prevozi u VIP blinidiranim automobilima, koliko ljudi je u autu i da li su svi vezani. Sa druge strane vozac mora da prodje specijalnu obuku za upravljanjem blindiranim vozilima. Ona su teza i vece snage, samim tim i sila inercije je veca i njihova upravljivost se smanjuje od uobicajenih modela. Takodje ta vozila poseduju posebne pneumatike, kako za zimske uslove tako i letnje, a sve u cilju bolje kontrole vozila koja ponekad zbog tezine prelaze cak i u C kategoriju preko 3.5t. Poznat slucaj danske princeze koja je morala da polaze za C kategoriju i specijalnu obuku voznje, da bi mogla da upravlja licno svojim blindiranim vozilom Range Rover 4.6 wesminster koji je imao preko 3.5t.

Snagator

pre 14 godina

Ajd' sad iskreno, koliko vas veže pojas (naročito na zadnjem sedištu)?

Ljudi, čovek ima dva metra, u takvoj situaciji je mogao povrediti glavu i sa i bez pojasa.
Ja sam visok metar i devedeset, pa se na zadnjem sedištu većine automobila osećam k'o u gepeku, odvalim glavu kad auto naleti i na najmanju rupu...

SLOBODAN

pre 14 godina

Odgovoran je prvenstveno vozac Ministra jer je po novom Zakonu duzan da PREDPOSTAVI ili PREDVIDI da bi vozilo ispred njega moglo da se okrene. Ovako, ugrozio je Ministra, sebe, imovinu Republike Srbije itd. Da vidimo da li ce se postovati zakon kao i za nas.

Milan

pre 14 godina

Da ova nesreća ipak nema veze sa profesionalizacijom vojske? Sreća je da nije teža povreda. Ministru želim da brzo ozdravi i uspešno završi započeti posao na profesionalizaciji.

Dusan Silni

pre 14 godina

Pricaj, pricaj, meni naivku nesto cudno mirise. Ta deonica od V.plane do Batocine bila je kobna za Jocica, baba Borku, Mirjanu Blagojevic i sad umalo i za ministra vojnog.
Zbog poznavanja Mirjane Blagojevic opravdano me spopadaju crne misli, nesto tu smrdi narode pa vi posle pricajte da je Sloba samo kriv za likvidacije u svoje vreme, a koje sad kriv, baba Stamenija.

nisam pala s marsa

pre 14 godina

Hmmmm, prema izjavi predstavnika vojske koju sam upravo videla na vestima, vozilo koje se kretalo ispred vozila ministra Šutanovca se okrenulo i nastavilo da se krece u suprotnom smeru prema vozilu u kojem je bio ministar... I opet... Hmmmm...

electric_mojo

pre 14 godina

Koliko vidim, suvozac nije bio vezan (pa sta ako sedi pozadi), a vozac nije voznju prilagodio uslovima na putu, inace ne bi morao da slece sa istog.
Brzo ozdravljenje, u svakom slucaju.

zlatko

pre 14 godina

stvar je jasna, teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa velikom materijalnom štetom i povredama, e sad da vidimo koji će huligani odgovarati... inače zaprećena kazna je 4 godine (važi, verovatno, samo za građane a ne i za "elitu")...

Dejan

pre 14 godina

Zelim brz oporavak. Medjutim meni se cini da je ministar u sred radne nedelje, krenuo na skijanje na Kopaonik. Kao da poseti kadete koji su na Kopaoniku. Mislim da to nije u redu.

anaksimaneta

pre 14 godina

Samo da još napišu ko je vozač koji je izazvao nesreću i koje je vozilo u pitanju , pa ćemo moći da ispitamo o čemu se radi. Ko kaže da i njemu nije izletelo kuče ?

katica

pre 14 godina

Kada je u nekoj zemlji „haos“ nema zaštićenih, svako može biti kolateralna šteta „nekoga“ ili „nečega“ (na svakom mestu i u svakom trenutku), danas ministar vojske, onomad ministru policije izleteo pas lutalica na auto putu, a isto onomad poslanicu parlamenta kod skupšine izujedale džukele, a drugu poslanicu u centru grada lopov udario šipkom po glavi da bi joj oteo tašnu... e samo neka se vlast grčevito drži propalog Slobinog i Vojinog „ratnog nasleđa“ (koje pokušava da ostvari pravnim i diplomatskim sredstvima) pa će haos u Srbiji sve više da se uvećava, nažalost, živi bili pa videli.

slučajnost?

pre 14 godina

Teorijski posmatrano, u ovom događaju sve može da bude slučajno, zatim - nešto slučajno, a nešto isplanirano (namešteno) ili planirano da se izazove takav udes sa konkretnim efektom. Mislim da bi trebalo da se izvede opsežnija policijska istraga od strane nekoliko nezavisnih komisija, jer ima više 'slučajnosti' i nelogičnosti da bi se u praksi dogodile.
1. Da se ispita da li je kod vozila koje se nalazilo ispred bilo nekih neregularnosti i da li se sumnja na planirano izazivanje saobraćajnog udesa (u fizici mogu da se izračunaju početni uslovi, brzina i manevrisanje po snegu da bi se izazvalo određeno kretanje vozila).
2. Da li su svi ostali putnici u drugom vozilu bili vezani i tako izbegli povrede? (mozda je i ministar Šutanovac vezao pojas, a da se prilikom jakog udara automobila pojas odvezao ili neposredno pre udesa ga neko namerno odvezao i da li je neko imao poziv mobilnim ili pozivao?)
3. Takođe, treba proveriti policijski zapisnik, jer je pomalo čudno da su se na istom delu saobraćajnice desile nezgode ministrima, prvo Jociću, a zatim i Šutanovcu (nakon njegove najave reforme vojske u 2010).

Milan

pre 14 godina

Nego da neko da odgovor na pitanje da li je Ministar vezao pojas, i zasto vozac nije predvideo ili predpostavio sta bi moglo da se dogodi? Saobracajni inzenjer.

Evropska Srbija

pre 14 godina

Drzite se gospodine ministre , sva sreca pa se sve dobro zavrsilo.
Iskreno se nadam da je ovo bila samo slucajna nesreca koja je srecom po nas prosla bez posledica.
Poznavajuci Srbiju ne moze a da mi ne padne na pamet neka druga stvar.
Brz oporavak za Gospodina Ministra.
Srbija u NATO.

slučajnost?

pre 14 godina

Teorijski posmatrano, u ovom događaju sve može da bude slučajno, zatim - nešto slučajno, a nešto isplanirano (namešteno) ili planirano da se izazove takav udes sa konkretnim efektom. Mislim da bi trebalo da se izvede opsežnija policijska istraga od strane nekoliko nezavisnih komisija, jer ima više 'slučajnosti' i nelogičnosti da bi se u praksi dogodile.
1. Da se ispita da li je kod vozila koje se nalazilo ispred bilo nekih neregularnosti i da li se sumnja na planirano izazivanje saobraćajnog udesa (u fizici mogu da se izračunaju početni uslovi, brzina i manevrisanje po snegu da bi se izazvalo određeno kretanje vozila).
2. Da li su svi ostali putnici u drugom vozilu bili vezani i tako izbegli povrede? (mozda je i ministar Šutanovac vezao pojas, a da se prilikom jakog udara automobila pojas odvezao ili neposredno pre udesa ga neko namerno odvezao i da li je neko imao poziv mobilnim ili pozivao?)
3. Takođe, treba proveriti policijski zapisnik, jer je pomalo čudno da su se na istom delu saobraćajnice desile nezgode ministrima, prvo Jociću, a zatim i Šutanovcu (nakon njegove najave reforme vojske u 2010).

Maraja

pre 14 godina

Zar se nisu aktivirali vazdusni jastuci? Ili ministar nije vezao pojas! Na kom je sedistu sedeo ministar, jel' na prednjem?! Ej, Srbijo medju sljivama!

Milan

pre 14 godina

Da ova nesreća ipak nema veze sa profesionalizacijom vojske? Sreća je da nije teža povreda. Ministru želim da brzo ozdravi i uspešno završi započeti posao na profesionalizaciji.

Dusan Silni

pre 14 godina

Pricaj, pricaj, meni naivku nesto cudno mirise. Ta deonica od V.plane do Batocine bila je kobna za Jocica, baba Borku, Mirjanu Blagojevic i sad umalo i za ministra vojnog.
Zbog poznavanja Mirjane Blagojevic opravdano me spopadaju crne misli, nesto tu smrdi narode pa vi posle pricajte da je Sloba samo kriv za likvidacije u svoje vreme, a koje sad kriv, baba Stamenija.

Dejan

pre 14 godina

Zelim brz oporavak. Medjutim meni se cini da je ministar u sred radne nedelje, krenuo na skijanje na Kopaonik. Kao da poseti kadete koji su na Kopaoniku. Mislim da to nije u redu.

katica

pre 14 godina

Kada je u nekoj zemlji „haos“ nema zaštićenih, svako može biti kolateralna šteta „nekoga“ ili „nečega“ (na svakom mestu i u svakom trenutku), danas ministar vojske, onomad ministru policije izleteo pas lutalica na auto putu, a isto onomad poslanicu parlamenta kod skupšine izujedale džukele, a drugu poslanicu u centru grada lopov udario šipkom po glavi da bi joj oteo tašnu... e samo neka se vlast grčevito drži propalog Slobinog i Vojinog „ratnog nasleđa“ (koje pokušava da ostvari pravnim i diplomatskim sredstvima) pa će haos u Srbiji sve više da se uvećava, nažalost, živi bili pa videli.

ftj

pre 14 godina

Znači ministar nije vezao pojas bez obzira da li je sedeo pozadi ili ne. Odličan primer daje građanima i omladini. Iskreno mene da voze onakvi šoferi ja bih vezivao pojas makar me vozili pola kilometra.

pera detlic

pre 14 godina

Krenuo na susret sa kadetima? Sa njima je mogao da se srece u Beogradu, bez potrebe da zbog toga ide na Kop po ovom kijametu. Nego kren'o ministar i svita malo na skijanje o narodnom trosku. Pa malo jace nagazili gas... Sta i da se slupa auto, kad ga nije iz dzepa platio. Sreca samo da zbog te ministarske jurnjave nije neko nevin stradao.

Trifun

pre 14 godina

Nadam se da nije ništa ozbiljno. Inače, iz opisa bi se reklo da nije vezao pojas... kao i 99% putnika na zadnjim sedištima. Da jeste, možda se ne bi udario.

malo polulizma

pre 14 godina

Uz sve iskrene zelje za brz oporavak jedno pitanje: u cemu nam se to vozi ministar kad je udario glavom? Svi moderni automobili imaju vazdusne jastuke koji stite putnike u slucaju udesa tamo gde su najranjiviji; glava i grudni kos. To nas navodi na zakljucak da se ministar vozio nevezan pojasom za vezivanje sto je prekrsaj koji bi nas kostao samo 5000 dinara da drzava primenjuje zakone koje donosi a koji ce nas kostati ko zna koliko u bolnickim danima, odsustvovanju sa posla, kasnjenju reformi...

SLOBODAN

pre 14 godina

Odgovoran je prvenstveno vozac Ministra jer je po novom Zakonu duzan da PREDPOSTAVI ili PREDVIDI da bi vozilo ispred njega moglo da se okrene. Ovako, ugrozio je Ministra, sebe, imovinu Republike Srbije itd. Da vidimo da li ce se postovati zakon kao i za nas.

zlatko

pre 14 godina

stvar je jasna, teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa velikom materijalnom štetom i povredama, e sad da vidimo koji će huligani odgovarati... inače zaprećena kazna je 4 godine (važi, verovatno, samo za građane a ne i za "elitu")...

anaksimaneta

pre 14 godina

Samo da još napišu ko je vozač koji je izazvao nesreću i koje je vozilo u pitanju , pa ćemo moći da ispitamo o čemu se radi. Ko kaže da i njemu nije izletelo kuče ?

black_hole

pre 14 godina

Trebalo bi utvrditi da li ministar imao vezan pojas. Ako nije, onda bi trebalo da plati kaznu, kao i troškove lečenja. Brz oporavak želim.

Oliver

pre 14 godina

Dobro, nije lepo kada neko dozivi nesrecu sva sreca sto niko nije ozbiljnije povredjen.
A sto se tice pregleda glave, to bi trebalo da bude obavezan periodicno za ministre...

nisam pala s marsa

pre 14 godina

Hmmmm, prema izjavi predstavnika vojske koju sam upravo videla na vestima, vozilo koje se kretalo ispred vozila ministra Šutanovca se okrenulo i nastavilo da se krece u suprotnom smeru prema vozilu u kojem je bio ministar... I opet... Hmmmm...

Grof

pre 14 godina

Prvo pitanje da li je bio vezan a posto u 99% slucajeva osoba na zadnjem sedistu nije vezana ostaje da se vidi zapisnik sudije koji je vrsio uvidjaj. A ako jeste bio vezan to je onda povreda na radu posto je ministar vrsio svoju duznost. Ako nije bio vezan onda je to ugrozavanje svoje bezbednosti nepostovanjem zakona i treba ga najstroze kazniti.
Zivim za dan kada ce zakon biti isti za sve. Setite se povrede ministra policije Jocica koji se povredio isto u sluzbenom automobilu.

P.S. Nadam se da su povrede lakse prirode i da ce ministar sto pre moci da obavlja svoju duznost.

EKSPERT

pre 14 godina

Nije vezao pojas na zadnjem ili prednjem sedistu (gde god da je sedeo), i nema aktivacije air-bagova. Pored toga ne prilagodjeno sediste velicini i tezini putnika dovodi do povreda (pod predpostavkom da je sedeo napred). Vozac apsolutno kriv, neprilagodjena brzina, suvozac nije vezan, to je njegova greska, po novom ali i starom zakonu vozac je jedino odgovoran kako za vozilo tako i za putnike i robu koju prevozi. Ministar se vozi u odlicnom novom automobilu, blindiranom (audi A8, ili sta vec), ali zastita VIP osobe i vozaca unutar auta mora da se postuje. Gde sedi osoba koja se prevozi u VIP blinidiranim automobilima, koliko ljudi je u autu i da li su svi vezani. Sa druge strane vozac mora da prodje specijalnu obuku za upravljanjem blindiranim vozilima. Ona su teza i vece snage, samim tim i sila inercije je veca i njihova upravljivost se smanjuje od uobicajenih modela. Takodje ta vozila poseduju posebne pneumatike, kako za zimske uslove tako i letnje, a sve u cilju bolje kontrole vozila koja ponekad zbog tezine prelaze cak i u C kategoriju preko 3.5t. Poznat slucaj danske princeze koja je morala da polaze za C kategoriju i specijalnu obuku voznje, da bi mogla da upravlja licno svojim blindiranim vozilom Range Rover 4.6 wesminster koji je imao preko 3.5t.

Slobodan

pre 14 godina

Auto sa ministrom je išao PREBRZO.
Dobro je prošao.
Da je vozač poštovao propisanu brzinu ništa se ne bi desilo.
(Pretekli su me, a nakon nekoliko minuta sam prošao pored udesa).
Nije bilo dovoljno što je jedan ministar ostao doživotni invalid zbog prebrze vožnje (ministar unutrašnjih poslova u ranijoj vladi)

Snagator

pre 14 godina

Ajd' sad iskreno, koliko vas veže pojas (naročito na zadnjem sedištu)?

Ljudi, čovek ima dva metra, u takvoj situaciji je mogao povrediti glavu i sa i bez pojasa.
Ja sam visok metar i devedeset, pa se na zadnjem sedištu većine automobila osećam k'o u gepeku, odvalim glavu kad auto naleti i na najmanju rupu...

koli

pre 14 godina

U takvim limuzinama kakvim se voze ministri sigurno postoje i BOCNI airbagovi za zadnje sediste, ali se oni ne aktiviraju ako putnik nije vezao pojas. Kako god da okrenete udarac glavom se mogao izbeci da je zakon bio postovan.

džordž

pre 14 godina

Iskreno mi je žao,i želim brz oporavak ministru. Imam i pitanja:
-Da li je bio vezan pojasom?
-Kojom je brzinom vozio vozač?(da li je brzina bila prilagođene uslovima na putu?)
- Da li je ministrov vozač poštovao rastojanje?
Dobro bi bilo i da znamo da li je to vozač koji je bio na obuci za ovu vrstu posla ili je po struci limar,bravar,učitelj,moler,pravnik,pekar,agronom,muzičar,konobar...sa B kategorijom. Trebalo bi da je iz vojske, posebno obučavan za ove poslove. Ako nije ,zašto nije

Milan

pre 14 godina

Nego da neko da odgovor na pitanje da li je Ministar vezao pojas, i zasto vozac nije predvideo ili predpostavio sta bi moglo da se dogodi? Saobracajni inzenjer.

electric_mojo

pre 14 godina

Koliko vidim, suvozac nije bio vezan (pa sta ako sedi pozadi), a vozac nije voznju prilagodio uslovima na putu, inace ne bi morao da slece sa istog.
Brzo ozdravljenje, u svakom slucaju.