Sreda, 27.01.2010.

00:21

Gorivo poskupljuje već od vikenda

Ako nafta i dolar ostanu na ovom nivou, već od vikenda gorivo bi moglo da poskupi između dva i 3,5 dinara i dostigne najveću cenu u poslednjih godinu dana.

Izvor: Blic

Gorivo poskupljuje veæ od vikenda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

decko zr

pre 14 godina

xaxa sta reci lopovcine nevidjene ,alavi su u pm a mi ljudi smo krivi tu naj vise treba da se blokiraju sve pumpe u drzavi i da spuste gorivo na 80din,dok to ne urade da se ne pusta niko na pumpe

prolaznik

pre 14 godina

Evo "slicna" vest iz BiH:

"Udruženja naftaša:
Euro dizel u FBiH pojeftinjuje za tri feninga

Prema informacijama iz Udruženja prometnika naftnih derivata FBiH saopštili su da je došlo do smanjenja rafinerijskih cijena naftnih derivata - Euro dizela.

Ova korekcija rafinerijskih cijena je uzrokovana smanjenjem vrijednosti barela, na svjetskom tržištu u proteklim danima.

S tim u vezi, stvoreni su uslovi za smanjenje cijena u maloprodaji na tržištu Federacije BiH i to EURO dizela za tri feninga .

Cijene ostalih derivata u maloprodaji, u odnosu na kretanje rafinerijskih cijena, ostaju nepromijenjene.

Korekcija cijena se očekuje u narednim danima na benzinskim pumpnim stanicama,( počevši od sutra petak 29.01.), što praktično znači da se maloprodajne cijene koriguju nakon što Federalno ministarstvo trgovine ovjeri zahtjev distributera za smanjenje cijena."

Renault 18_neregistrovan_vec_15_dana

pre 14 godina

A na mom uspavanom autu pola metra snega. Ni podignuti brisaci se ne vide.
PlaceniPDV(2010)= 0 din.
PlaceneAkcize(2010) = 0 din.

Don Kihot

pre 14 godina

G-din Atanacković bi da goriva poskupe,a njemu treba više, državi ne treba, treba pumpadjije da uvoze jeftino gorivo ili muva sa gazolinom...Kad ono poskupi, a narod osiromaši, kome ćete ga prodavati. Sve je više nezaposlenih. Prvo da se preispitamo o poreklu kapitala od kog su mnogi izgradili pumpe...A, sad su važniji od države.Zašto svi hoće da udave domaću proizvodnju,pa i nafte. Jasno, hoće da uvoze, da od države prave svoju prćiju.

vozac

pre 14 godina

jedino resenje da velika vecina krene da kupuje benzin u susednoj zemlji bez obzira sto je skuplje,pa ce ovi nasi prodavci magle morati sniziti ,jer im treba lova.navikli su da ne rade nista

Dusan Silni

pre 14 godina

Nista novo,nezasite trosadzije nemoze da okrpi ni akciza od 200
dinara po litru.Zakovite cenu na
200dinara i pustite nas da zivimo.Hitno je potrebno angazovanje strucnjaka EU da
utvrdi krivicu pojedinaca za srpsku propast pa mi da Vam sudimo.

Vladan Jova

pre 14 godina

Kada je cena barela bila 142 dolara cena benzina je bila koliko se sećam 111 dinara a euro dizela 108 dinara. trenutno je cena nafte po barelu oko 72 dolara a nama se dižu cene na prosečno 110 dinara. Ako se uzme u obzir da cena litre goriva pri izlasku iz rafinerije iznosi 40 dinara vidimo da naša nezajažljiva i pljačkaška vlada po litiri uzima 70 dinara. Katastrofa ali mi i dalje kao građani ćutimo i možda nam i treba tako!

Još malo pa če mo na ulicama imati RIKŠE!

pre 14 godina

...
Kad je dolar bio na najnižim granicama onda je cena benzina rasla.Kad je nešto ojačao cena benzina se skor prepolovila.Jednostavno to znači da bi benzin trebao biti jeftini ji za nekih 30 din.Za tih 30 dinara kada je cena benzina otišla dole tu se kao izgovor krize u 2009 godin ugradila vlada enormnim povećanjem akciza na benzin. Ono što je najbezobraznije od svega je i to da vi naftadžije imate najveće marže u regionu.Tako ako imaš neke neplanirane gubitke, npr kupio si jahtu a treba platiti i posadu,te gubitke nemaš pravo da svaljuješ na teret građana.
Bezobrazluk ove vlasti se baš ogleda kad je došlo do pada cene derivata a oni se ugradili za tu razliku.Premijer niti je znao prošle godine da je kriza,a za nega mi od aprila izlazimo iz krize.Premijeru Srbije pa ti si toliko... i pričao bajke da bi trebalo na tebi primeniti zakon o Lustraciji(to je onaj moralni zakon,za koji je tvoja stranka glasala).
Konkretno benzin treba da pojeftini za nekih 30 dinara,država da uzima porez na to i da ima manje marže nego one koje su u regijonu ,kako bi podstakla privredni rast.

Bob Sent Kler

pre 14 godina

Nama stvarno neko mora poceti da daje odgovore na pitanje: Kako je moguce da benzin kosta isto kao kad je cena sirove nafte bila 140 dolara (a sada kosta 70 dolara). Pritom iako je dolar padao u odnosu na evro, na kraju godine se skoro potpuno vratio kao na pocetku 2009.g.
Gospodo ovo zahteva odgovore ili bojkote ili proteste. Postavili smo jednostavno pitanje, prestanite da nas pljackate i da nas poredite sa cenama u Nemackoj ili Austriji!!!

ja

pre 14 godina

Na ovu kao i mnoge dosadasnje izjave nasih politicara imao bih zaista mnogo i stosta da kazem, ali necu jer mi nece objaviti komentar...

ivana

pre 14 godina

Stvarno sramota!!!!
Mislim da je konacno vreme da narod izadje na ulice i da se ponovi 5 oktobar. Ovo je nevidjena pljacka. Napisite u procentima koliko drzava uzima na ime akcize pa ce narod shvatiti kako nas pljackaju.

Pera

pre 14 godina

Auuu gospodo na vlasti, koliko ste bezobrazni... Bas ste preterali!
Nadam se da ce se ovaj jadni narod setiti svih vasih promasaja kad krene na glasacko mesto!

zika

pre 14 godina

... jedna lopovska!
Kada je barel bio $160, cena goriva je bila oko 110din.
Sada je barel $72, a cena goriva isto 110din.

Posto se vadite na kurs,
sada je kurs evra 98din.
Ako je cena goriva kada je barel $160 ista kao i kada je $72, to znaci da je prosle godine kurs bio oko 55din.

Kako da ne!

Miodrag

pre 14 godina

Necu ostavljati komentar, vec samo cinjenicu da kogod prati berzu makar i povremeno zna da je laz da je cena sirove nafte porasla. Naprotiv...

Bolimir

pre 14 godina

"Jeftiniji TNG
Naftna industrija Srbije snizila je cenu auto gasa na svoje četiri benzinske stanice za dva dinara po litru, sa 54 na 52 dinara. Popust će važiti do kraja februara i to na pumpama Adaševci na autoputu Beograd-Zagreb, u Novom Sadu u ulici Maksima Gorkog 1, kao i Novosadskom putu bb u Šajkašu i na pumpi Marina u Apatinu."
Ma da ali je zato na ostalim Jugopetrolovim pumpama POSKUPEO TNG sa 54.00 na 55.50 juce sipao na 'Zmaju'. Koja taktika aaaa, sta kazete kakav finansijsko ekonomski mag treba da budete da ovo smislite. BOJKOT JUGOPETROLU

Pittsburgh

pre 14 godina

U zemlji Srbiji bi svako mogao da se bavi Ekonomijom, a i Ministar da bude. Samo podignes cene benzina, struje, nafte, hrane, i odmah pun budzet !! Sramota. Sto ne podignece cenu benzina na 500 dinara, da li bi Vam onda bilo dosta ??

Zmaj

pre 14 godina

A NIS poskupi gorivo i onda kao daje popuste od 2 dinara koji traju mesec dana. Koje je to licemerje. Docekacu izbore i sve cu zapamtiti...

voban

pre 14 godina

U tekstu tačno piše da je u julu 2008. godine cena barela nafte iznosila 147 dolara. Sada ćemo se po cenama na pumpama izjednačiti sa rekordom koji je tada postavljen (benzin - 110,4 din, euro dizel - 109 din) iako je TRENUTNA CENA BARELA NAFTE 74,54 dolara (može se reći polovina od one cene iz jula 2008. godine).
Nisu li ovo za našu državu najslađe "zarađene" pare? Akcize su ok, mora ih biti, ali ovo više ne može da se naziva akcizom, ovo je uvreda za zdrav razum, ako ga još uvek ima!
Razmislite ko ovde koga ...

emigrant

pre 14 godina

Beograd Evrodiesel 105,4 Dinara Berlin 1,09€ grehota je to,kada drzavu vode ekonomski kreteni nije nista bolje ni ocekivati..A sto se tice batina,revolucije nezanosite se da nebi CIA ni 2000 se nista nebi desilo

realan

pre 14 godina

'ajmo, sad svi po neki komentar tipa:
"Kakav lopovluk",
"A, nisu spustili cenu kada je pala cena nafte...",
"Zasto su nas lagali pre neki dan?" itd.

Znam da cu dobiti gomilu negativnih glasova, ali samo sam realan.
Sedimo pored kompjutera i kritikujemo, a nista ne preduzimamo.
Zato nam i rade sta hoce :-(

devit

pre 14 godina

Sta jos treba da se desi da narod u Srbiji ne cuti?!
U Hrvatskoj podigli cenu,i kada je narod poceo da talasa sutradan vratili.ali zato je cena benzina,gasa za domacinstva i plina za vozila skoro 20% niza,a o kvalitetu da se ne govori!!!!
A prosek plata je skoro duplo veci od proseka u Srbiji!!!

M

pre 14 godina

Nafta tipa Ural pojeftinjuje, a neka druga poskupljuje pa ćemo mi izabrati ovu drugu , naravno ...
Mi smo bre stvarno ovce !

Molba za B92: kad vec pisete o ovim temama, dajte malo vise informacija o tipovima nafte i kako se uskladjuju cene u drugim zemljama!

dele

pre 14 godina

Mozda 25 apostola ceka da ih bog pomiluje da ne bi isli u pakao jer u pakao se ne ide sa gorivom. Postavlja se pitanje koji su pokazatelji propasti jedne drzave, pa to su skupa energija, povecana kocka i "velika" prostitucija.Gde li je cika Mirko u svemu ovome. Kada li ce apostoli oporezovati vazduh

Markoni

pre 14 godina

Najjaci je Blic, koji kao spusta loptu: "ma poskupece "samo" 2 dinara" Ako je samo 2 onda nije frka, mi mislili da je 3 to bi vec bila ozbiljna situacija.

!

pre 14 godina

"24. januar 2010.-Poskupljenje struje od deset odsto još nije odobreno, a već narednog meseca se može očekivati da gorivo pojeftini, kaže ministar Slobodan Milosavljević."
Meni se cini ipak da ce biti uskoro ovo drugo (jedan od komentara):"Srećom, cena batine se ne uskladjuje ni sa jednim kursom, nema ni poreza ni akcize u njoj, veoma je lako nabaviti, a svi vi muljaroši na vlasti ste svakim danom sve veći kandidati da isprobate novu, poboljšanu verziju, batine poslednji put upotrebljene početkom oktobra 2000 god
(o00o, 22. januar 2010 19:04)."

!

pre 14 godina

"24. januar 2010.-Poskupljenje struje od deset odsto još nije odobreno, a već narednog meseca se može očekivati da gorivo pojeftini, kaže ministar Slobodan Milosavljević."
Meni se cini ipak da ce biti uskoro ovo drugo (jedan od komentara):"Srećom, cena batine se ne uskladjuje ni sa jednim kursom, nema ni poreza ni akcize u njoj, veoma je lako nabaviti, a svi vi muljaroši na vlasti ste svakim danom sve veći kandidati da isprobate novu, poboljšanu verziju, batine poslednji put upotrebljene početkom oktobra 2000 god
(o00o, 22. januar 2010 19:04)."

realan

pre 14 godina

'ajmo, sad svi po neki komentar tipa:
"Kakav lopovluk",
"A, nisu spustili cenu kada je pala cena nafte...",
"Zasto su nas lagali pre neki dan?" itd.

Znam da cu dobiti gomilu negativnih glasova, ali samo sam realan.
Sedimo pored kompjutera i kritikujemo, a nista ne preduzimamo.
Zato nam i rade sta hoce :-(

voban

pre 14 godina

U tekstu tačno piše da je u julu 2008. godine cena barela nafte iznosila 147 dolara. Sada ćemo se po cenama na pumpama izjednačiti sa rekordom koji je tada postavljen (benzin - 110,4 din, euro dizel - 109 din) iako je TRENUTNA CENA BARELA NAFTE 74,54 dolara (može se reći polovina od one cene iz jula 2008. godine).
Nisu li ovo za našu državu najslađe "zarađene" pare? Akcize su ok, mora ih biti, ali ovo više ne može da se naziva akcizom, ovo je uvreda za zdrav razum, ako ga još uvek ima!
Razmislite ko ovde koga ...

emigrant

pre 14 godina

Beograd Evrodiesel 105,4 Dinara Berlin 1,09€ grehota je to,kada drzavu vode ekonomski kreteni nije nista bolje ni ocekivati..A sto se tice batina,revolucije nezanosite se da nebi CIA ni 2000 se nista nebi desilo

devit

pre 14 godina

Sta jos treba da se desi da narod u Srbiji ne cuti?!
U Hrvatskoj podigli cenu,i kada je narod poceo da talasa sutradan vratili.ali zato je cena benzina,gasa za domacinstva i plina za vozila skoro 20% niza,a o kvalitetu da se ne govori!!!!
A prosek plata je skoro duplo veci od proseka u Srbiji!!!

Miodrag

pre 14 godina

Necu ostavljati komentar, vec samo cinjenicu da kogod prati berzu makar i povremeno zna da je laz da je cena sirove nafte porasla. Naprotiv...

zika

pre 14 godina

... jedna lopovska!
Kada je barel bio $160, cena goriva je bila oko 110din.
Sada je barel $72, a cena goriva isto 110din.

Posto se vadite na kurs,
sada je kurs evra 98din.
Ako je cena goriva kada je barel $160 ista kao i kada je $72, to znaci da je prosle godine kurs bio oko 55din.

Kako da ne!

Markoni

pre 14 godina

Najjaci je Blic, koji kao spusta loptu: "ma poskupece "samo" 2 dinara" Ako je samo 2 onda nije frka, mi mislili da je 3 to bi vec bila ozbiljna situacija.

M

pre 14 godina

Nafta tipa Ural pojeftinjuje, a neka druga poskupljuje pa ćemo mi izabrati ovu drugu , naravno ...
Mi smo bre stvarno ovce !

Molba za B92: kad vec pisete o ovim temama, dajte malo vise informacija o tipovima nafte i kako se uskladjuju cene u drugim zemljama!

Vladan Jova

pre 14 godina

Kada je cena barela bila 142 dolara cena benzina je bila koliko se sećam 111 dinara a euro dizela 108 dinara. trenutno je cena nafte po barelu oko 72 dolara a nama se dižu cene na prosečno 110 dinara. Ako se uzme u obzir da cena litre goriva pri izlasku iz rafinerije iznosi 40 dinara vidimo da naša nezajažljiva i pljačkaška vlada po litiri uzima 70 dinara. Katastrofa ali mi i dalje kao građani ćutimo i možda nam i treba tako!

Zmaj

pre 14 godina

A NIS poskupi gorivo i onda kao daje popuste od 2 dinara koji traju mesec dana. Koje je to licemerje. Docekacu izbore i sve cu zapamtiti...

Bolimir

pre 14 godina

"Jeftiniji TNG
Naftna industrija Srbije snizila je cenu auto gasa na svoje četiri benzinske stanice za dva dinara po litru, sa 54 na 52 dinara. Popust će važiti do kraja februara i to na pumpama Adaševci na autoputu Beograd-Zagreb, u Novom Sadu u ulici Maksima Gorkog 1, kao i Novosadskom putu bb u Šajkašu i na pumpi Marina u Apatinu."
Ma da ali je zato na ostalim Jugopetrolovim pumpama POSKUPEO TNG sa 54.00 na 55.50 juce sipao na 'Zmaju'. Koja taktika aaaa, sta kazete kakav finansijsko ekonomski mag treba da budete da ovo smislite. BOJKOT JUGOPETROLU

Pittsburgh

pre 14 godina

U zemlji Srbiji bi svako mogao da se bavi Ekonomijom, a i Ministar da bude. Samo podignes cene benzina, struje, nafte, hrane, i odmah pun budzet !! Sramota. Sto ne podignece cenu benzina na 500 dinara, da li bi Vam onda bilo dosta ??

ivana

pre 14 godina

Stvarno sramota!!!!
Mislim da je konacno vreme da narod izadje na ulice i da se ponovi 5 oktobar. Ovo je nevidjena pljacka. Napisite u procentima koliko drzava uzima na ime akcize pa ce narod shvatiti kako nas pljackaju.

ja

pre 14 godina

Na ovu kao i mnoge dosadasnje izjave nasih politicara imao bih zaista mnogo i stosta da kazem, ali necu jer mi nece objaviti komentar...

Pera

pre 14 godina

Auuu gospodo na vlasti, koliko ste bezobrazni... Bas ste preterali!
Nadam se da ce se ovaj jadni narod setiti svih vasih promasaja kad krene na glasacko mesto!

Još malo pa če mo na ulicama imati RIKŠE!

pre 14 godina

...
Kad je dolar bio na najnižim granicama onda je cena benzina rasla.Kad je nešto ojačao cena benzina se skor prepolovila.Jednostavno to znači da bi benzin trebao biti jeftini ji za nekih 30 din.Za tih 30 dinara kada je cena benzina otišla dole tu se kao izgovor krize u 2009 godin ugradila vlada enormnim povećanjem akciza na benzin. Ono što je najbezobraznije od svega je i to da vi naftadžije imate najveće marže u regionu.Tako ako imaš neke neplanirane gubitke, npr kupio si jahtu a treba platiti i posadu,te gubitke nemaš pravo da svaljuješ na teret građana.
Bezobrazluk ove vlasti se baš ogleda kad je došlo do pada cene derivata a oni se ugradili za tu razliku.Premijer niti je znao prošle godine da je kriza,a za nega mi od aprila izlazimo iz krize.Premijeru Srbije pa ti si toliko... i pričao bajke da bi trebalo na tebi primeniti zakon o Lustraciji(to je onaj moralni zakon,za koji je tvoja stranka glasala).
Konkretno benzin treba da pojeftini za nekih 30 dinara,država da uzima porez na to i da ima manje marže nego one koje su u regijonu ,kako bi podstakla privredni rast.

Bob Sent Kler

pre 14 godina

Nama stvarno neko mora poceti da daje odgovore na pitanje: Kako je moguce da benzin kosta isto kao kad je cena sirove nafte bila 140 dolara (a sada kosta 70 dolara). Pritom iako je dolar padao u odnosu na evro, na kraju godine se skoro potpuno vratio kao na pocetku 2009.g.
Gospodo ovo zahteva odgovore ili bojkote ili proteste. Postavili smo jednostavno pitanje, prestanite da nas pljackate i da nas poredite sa cenama u Nemackoj ili Austriji!!!

Dusan Silni

pre 14 godina

Nista novo,nezasite trosadzije nemoze da okrpi ni akciza od 200
dinara po litru.Zakovite cenu na
200dinara i pustite nas da zivimo.Hitno je potrebno angazovanje strucnjaka EU da
utvrdi krivicu pojedinaca za srpsku propast pa mi da Vam sudimo.

Don Kihot

pre 14 godina

G-din Atanacković bi da goriva poskupe,a njemu treba više, državi ne treba, treba pumpadjije da uvoze jeftino gorivo ili muva sa gazolinom...Kad ono poskupi, a narod osiromaši, kome ćete ga prodavati. Sve je više nezaposlenih. Prvo da se preispitamo o poreklu kapitala od kog su mnogi izgradili pumpe...A, sad su važniji od države.Zašto svi hoće da udave domaću proizvodnju,pa i nafte. Jasno, hoće da uvoze, da od države prave svoju prćiju.

dele

pre 14 godina

Mozda 25 apostola ceka da ih bog pomiluje da ne bi isli u pakao jer u pakao se ne ide sa gorivom. Postavlja se pitanje koji su pokazatelji propasti jedne drzave, pa to su skupa energija, povecana kocka i "velika" prostitucija.Gde li je cika Mirko u svemu ovome. Kada li ce apostoli oporezovati vazduh

Renault 18_neregistrovan_vec_15_dana

pre 14 godina

A na mom uspavanom autu pola metra snega. Ni podignuti brisaci se ne vide.
PlaceniPDV(2010)= 0 din.
PlaceneAkcize(2010) = 0 din.

decko zr

pre 14 godina

xaxa sta reci lopovcine nevidjene ,alavi su u pm a mi ljudi smo krivi tu naj vise treba da se blokiraju sve pumpe u drzavi i da spuste gorivo na 80din,dok to ne urade da se ne pusta niko na pumpe

vozac

pre 14 godina

jedino resenje da velika vecina krene da kupuje benzin u susednoj zemlji bez obzira sto je skuplje,pa ce ovi nasi prodavci magle morati sniziti ,jer im treba lova.navikli su da ne rade nista

prolaznik

pre 14 godina

Evo "slicna" vest iz BiH:

"Udruženja naftaša:
Euro dizel u FBiH pojeftinjuje za tri feninga

Prema informacijama iz Udruženja prometnika naftnih derivata FBiH saopštili su da je došlo do smanjenja rafinerijskih cijena naftnih derivata - Euro dizela.

Ova korekcija rafinerijskih cijena je uzrokovana smanjenjem vrijednosti barela, na svjetskom tržištu u proteklim danima.

S tim u vezi, stvoreni su uslovi za smanjenje cijena u maloprodaji na tržištu Federacije BiH i to EURO dizela za tri feninga .

Cijene ostalih derivata u maloprodaji, u odnosu na kretanje rafinerijskih cijena, ostaju nepromijenjene.

Korekcija cijena se očekuje u narednim danima na benzinskim pumpnim stanicama,( počevši od sutra petak 29.01.), što praktično znači da se maloprodajne cijene koriguju nakon što Federalno ministarstvo trgovine ovjeri zahtjev distributera za smanjenje cijena."

!

pre 14 godina

"24. januar 2010.-Poskupljenje struje od deset odsto još nije odobreno, a već narednog meseca se može očekivati da gorivo pojeftini, kaže ministar Slobodan Milosavljević."
Meni se cini ipak da ce biti uskoro ovo drugo (jedan od komentara):"Srećom, cena batine se ne uskladjuje ni sa jednim kursom, nema ni poreza ni akcize u njoj, veoma je lako nabaviti, a svi vi muljaroši na vlasti ste svakim danom sve veći kandidati da isprobate novu, poboljšanu verziju, batine poslednji put upotrebljene početkom oktobra 2000 god
(o00o, 22. januar 2010 19:04)."

ivana

pre 14 godina

Stvarno sramota!!!!
Mislim da je konacno vreme da narod izadje na ulice i da se ponovi 5 oktobar. Ovo je nevidjena pljacka. Napisite u procentima koliko drzava uzima na ime akcize pa ce narod shvatiti kako nas pljackaju.

Vladan Jova

pre 14 godina

Kada je cena barela bila 142 dolara cena benzina je bila koliko se sećam 111 dinara a euro dizela 108 dinara. trenutno je cena nafte po barelu oko 72 dolara a nama se dižu cene na prosečno 110 dinara. Ako se uzme u obzir da cena litre goriva pri izlasku iz rafinerije iznosi 40 dinara vidimo da naša nezajažljiva i pljačkaška vlada po litiri uzima 70 dinara. Katastrofa ali mi i dalje kao građani ćutimo i možda nam i treba tako!

Markoni

pre 14 godina

Najjaci je Blic, koji kao spusta loptu: "ma poskupece "samo" 2 dinara" Ako je samo 2 onda nije frka, mi mislili da je 3 to bi vec bila ozbiljna situacija.

dele

pre 14 godina

Mozda 25 apostola ceka da ih bog pomiluje da ne bi isli u pakao jer u pakao se ne ide sa gorivom. Postavlja se pitanje koji su pokazatelji propasti jedne drzave, pa to su skupa energija, povecana kocka i "velika" prostitucija.Gde li je cika Mirko u svemu ovome. Kada li ce apostoli oporezovati vazduh

M

pre 14 godina

Nafta tipa Ural pojeftinjuje, a neka druga poskupljuje pa ćemo mi izabrati ovu drugu , naravno ...
Mi smo bre stvarno ovce !

Molba za B92: kad vec pisete o ovim temama, dajte malo vise informacija o tipovima nafte i kako se uskladjuju cene u drugim zemljama!

devit

pre 14 godina

Sta jos treba da se desi da narod u Srbiji ne cuti?!
U Hrvatskoj podigli cenu,i kada je narod poceo da talasa sutradan vratili.ali zato je cena benzina,gasa za domacinstva i plina za vozila skoro 20% niza,a o kvalitetu da se ne govori!!!!
A prosek plata je skoro duplo veci od proseka u Srbiji!!!

realan

pre 14 godina

'ajmo, sad svi po neki komentar tipa:
"Kakav lopovluk",
"A, nisu spustili cenu kada je pala cena nafte...",
"Zasto su nas lagali pre neki dan?" itd.

Znam da cu dobiti gomilu negativnih glasova, ali samo sam realan.
Sedimo pored kompjutera i kritikujemo, a nista ne preduzimamo.
Zato nam i rade sta hoce :-(

emigrant

pre 14 godina

Beograd Evrodiesel 105,4 Dinara Berlin 1,09€ grehota je to,kada drzavu vode ekonomski kreteni nije nista bolje ni ocekivati..A sto se tice batina,revolucije nezanosite se da nebi CIA ni 2000 se nista nebi desilo

Pittsburgh

pre 14 godina

U zemlji Srbiji bi svako mogao da se bavi Ekonomijom, a i Ministar da bude. Samo podignes cene benzina, struje, nafte, hrane, i odmah pun budzet !! Sramota. Sto ne podignece cenu benzina na 500 dinara, da li bi Vam onda bilo dosta ??

Bolimir

pre 14 godina

"Jeftiniji TNG
Naftna industrija Srbije snizila je cenu auto gasa na svoje četiri benzinske stanice za dva dinara po litru, sa 54 na 52 dinara. Popust će važiti do kraja februara i to na pumpama Adaševci na autoputu Beograd-Zagreb, u Novom Sadu u ulici Maksima Gorkog 1, kao i Novosadskom putu bb u Šajkašu i na pumpi Marina u Apatinu."
Ma da ali je zato na ostalim Jugopetrolovim pumpama POSKUPEO TNG sa 54.00 na 55.50 juce sipao na 'Zmaju'. Koja taktika aaaa, sta kazete kakav finansijsko ekonomski mag treba da budete da ovo smislite. BOJKOT JUGOPETROLU

Zmaj

pre 14 godina

A NIS poskupi gorivo i onda kao daje popuste od 2 dinara koji traju mesec dana. Koje je to licemerje. Docekacu izbore i sve cu zapamtiti...

voban

pre 14 godina

U tekstu tačno piše da je u julu 2008. godine cena barela nafte iznosila 147 dolara. Sada ćemo se po cenama na pumpama izjednačiti sa rekordom koji je tada postavljen (benzin - 110,4 din, euro dizel - 109 din) iako je TRENUTNA CENA BARELA NAFTE 74,54 dolara (može se reći polovina od one cene iz jula 2008. godine).
Nisu li ovo za našu državu najslađe "zarađene" pare? Akcize su ok, mora ih biti, ali ovo više ne može da se naziva akcizom, ovo je uvreda za zdrav razum, ako ga još uvek ima!
Razmislite ko ovde koga ...

zika

pre 14 godina

... jedna lopovska!
Kada je barel bio $160, cena goriva je bila oko 110din.
Sada je barel $72, a cena goriva isto 110din.

Posto se vadite na kurs,
sada je kurs evra 98din.
Ako je cena goriva kada je barel $160 ista kao i kada je $72, to znaci da je prosle godine kurs bio oko 55din.

Kako da ne!

Miodrag

pre 14 godina

Necu ostavljati komentar, vec samo cinjenicu da kogod prati berzu makar i povremeno zna da je laz da je cena sirove nafte porasla. Naprotiv...

Pera

pre 14 godina

Auuu gospodo na vlasti, koliko ste bezobrazni... Bas ste preterali!
Nadam se da ce se ovaj jadni narod setiti svih vasih promasaja kad krene na glasacko mesto!

ja

pre 14 godina

Na ovu kao i mnoge dosadasnje izjave nasih politicara imao bih zaista mnogo i stosta da kazem, ali necu jer mi nece objaviti komentar...

Još malo pa če mo na ulicama imati RIKŠE!

pre 14 godina

...
Kad je dolar bio na najnižim granicama onda je cena benzina rasla.Kad je nešto ojačao cena benzina se skor prepolovila.Jednostavno to znači da bi benzin trebao biti jeftini ji za nekih 30 din.Za tih 30 dinara kada je cena benzina otišla dole tu se kao izgovor krize u 2009 godin ugradila vlada enormnim povećanjem akciza na benzin. Ono što je najbezobraznije od svega je i to da vi naftadžije imate najveće marže u regionu.Tako ako imaš neke neplanirane gubitke, npr kupio si jahtu a treba platiti i posadu,te gubitke nemaš pravo da svaljuješ na teret građana.
Bezobrazluk ove vlasti se baš ogleda kad je došlo do pada cene derivata a oni se ugradili za tu razliku.Premijer niti je znao prošle godine da je kriza,a za nega mi od aprila izlazimo iz krize.Premijeru Srbije pa ti si toliko... i pričao bajke da bi trebalo na tebi primeniti zakon o Lustraciji(to je onaj moralni zakon,za koji je tvoja stranka glasala).
Konkretno benzin treba da pojeftini za nekih 30 dinara,država da uzima porez na to i da ima manje marže nego one koje su u regijonu ,kako bi podstakla privredni rast.

Bob Sent Kler

pre 14 godina

Nama stvarno neko mora poceti da daje odgovore na pitanje: Kako je moguce da benzin kosta isto kao kad je cena sirove nafte bila 140 dolara (a sada kosta 70 dolara). Pritom iako je dolar padao u odnosu na evro, na kraju godine se skoro potpuno vratio kao na pocetku 2009.g.
Gospodo ovo zahteva odgovore ili bojkote ili proteste. Postavili smo jednostavno pitanje, prestanite da nas pljackate i da nas poredite sa cenama u Nemackoj ili Austriji!!!

Dusan Silni

pre 14 godina

Nista novo,nezasite trosadzije nemoze da okrpi ni akciza od 200
dinara po litru.Zakovite cenu na
200dinara i pustite nas da zivimo.Hitno je potrebno angazovanje strucnjaka EU da
utvrdi krivicu pojedinaca za srpsku propast pa mi da Vam sudimo.

vozac

pre 14 godina

jedino resenje da velika vecina krene da kupuje benzin u susednoj zemlji bez obzira sto je skuplje,pa ce ovi nasi prodavci magle morati sniziti ,jer im treba lova.navikli su da ne rade nista

Don Kihot

pre 14 godina

G-din Atanacković bi da goriva poskupe,a njemu treba više, državi ne treba, treba pumpadjije da uvoze jeftino gorivo ili muva sa gazolinom...Kad ono poskupi, a narod osiromaši, kome ćete ga prodavati. Sve je više nezaposlenih. Prvo da se preispitamo o poreklu kapitala od kog su mnogi izgradili pumpe...A, sad su važniji od države.Zašto svi hoće da udave domaću proizvodnju,pa i nafte. Jasno, hoće da uvoze, da od države prave svoju prćiju.

Renault 18_neregistrovan_vec_15_dana

pre 14 godina

A na mom uspavanom autu pola metra snega. Ni podignuti brisaci se ne vide.
PlaceniPDV(2010)= 0 din.
PlaceneAkcize(2010) = 0 din.

prolaznik

pre 14 godina

Evo "slicna" vest iz BiH:

"Udruženja naftaša:
Euro dizel u FBiH pojeftinjuje za tri feninga

Prema informacijama iz Udruženja prometnika naftnih derivata FBiH saopštili su da je došlo do smanjenja rafinerijskih cijena naftnih derivata - Euro dizela.

Ova korekcija rafinerijskih cijena je uzrokovana smanjenjem vrijednosti barela, na svjetskom tržištu u proteklim danima.

S tim u vezi, stvoreni su uslovi za smanjenje cijena u maloprodaji na tržištu Federacije BiH i to EURO dizela za tri feninga .

Cijene ostalih derivata u maloprodaji, u odnosu na kretanje rafinerijskih cijena, ostaju nepromijenjene.

Korekcija cijena se očekuje u narednim danima na benzinskim pumpnim stanicama,( počevši od sutra petak 29.01.), što praktično znači da se maloprodajne cijene koriguju nakon što Federalno ministarstvo trgovine ovjeri zahtjev distributera za smanjenje cijena."

decko zr

pre 14 godina

xaxa sta reci lopovcine nevidjene ,alavi su u pm a mi ljudi smo krivi tu naj vise treba da se blokiraju sve pumpe u drzavi i da spuste gorivo na 80din,dok to ne urade da se ne pusta niko na pumpe