Ponedeljak, 18.01.2010.

20:11

Anri bez kazne za "rukomet"

Tijeri Anri ne može da bude kažnjen zbog igranja rukom u akciji koja je donela pobedu Francuskoj protiv Irske i plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Anri bez kazne za "rukomet" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Bolest sporta

pre 14 godina

Francuzi su se pridruzili Italijanima, Portugalcima i Argentincima u nesportskom pristupu igri. Oni ne shvataju vitestvo i uzalud je svaka prica. Sudije ce uvek biti povremeno prevarene sve dok se ne uvedu kamere.

cristiano

pre 14 godina

kao prvo nije on rukom asistirao vec je samo zaustavio loptu,sto bi mnogi drugi. kao drugo zasto kriviti coveka koji zeli najbolje svojoj reprezentaciji,da nije mozda trebao da prizna da je igrao rukom?! a kao trece neka kazne sudije ipak one su tu da "gledaju" sta se dogadja na terenu. bas bi voleo da vidim vase komentare da neko iz nase reprezentacije uradi tako nesto a onda se digne prasina ko za, po meni najboljeg fudbalera, anrija.

cristiano

pre 14 godina

kao prvo nije on rukom asistirao vec je samo zaustavio loptu,sto bi mnogi drugi. kao drugo zasto kriviti coveka koji zeli najbolje svojoj reprezentaciji,da nije mozda trebao da prizna da je igrao rukom?! a kao trece neka kazne sudije ipak one su tu da \"gledaju\" sta se dogadja na terenu. bas bi voleo da vidim vase komentare da neko iz nase reprezentacije uradi tako nesto a onda se digne prasina ko za, po meni najboljeg fudbalera, anrija.

fowler

pre 14 godina

Za sve vas koji pravdate Anrija i poredite ga sa Maradonom, kao prvo argentinac je oduvek bio kontraverzna licnost, narkoman i covek koji nije mario za fer plej, to ga je i omelo u karijeri da postigne jos vise, njega niko nije gledao kao nekog sportsmena vec samo vrhunskog majstora, opet Anri je do skoro vazio za velikog igraca i coveka odnosno pravog sportistu i idola klincima, a od kako ga brzina polako napusta poceo je da se ponasa kao ocajnik, inace ovo mu nije prvi gol rukom, to je uradio vec protiv Rangersa ako se ne varam pre par godina, zatim ne znam da li se neko seca kako je uklizao onom golmanu skoro kada je namerno podigao nogu dok je klizao i zamalo otkinuo glavu jadniku, sve su ovo situacije koje navode na to da je on smrad od coveka, kazu da je rukom igrao instiktivno, e pa tako je isto instiktivno Di Kanio uhvatio loptu rukom i prekinuo igru u trenutku kada je mogao da postigne gol, medjutim golman Evertona je lezao povredjen i on je mislio da nije u redu tako dati gol, pa je isto tako Fauler protiv Arsenala instiktivno posle sviranog penala u njegovu korist pokazao sudiji da nije penal, zato je Di Kanio legenda Vest Hema i ostrvskog fudbala a Fauler ima status boga u Liverpulu, dok ce Anri iako mnogo bolji kao igrac od ove dvojice ostati poznat kao smrad, instiktivna reakcija obicno govori o karakteru coveka, Anri je uradio sta je uradio i pokazao se u pravom svetlu. Fudbal je igra koju najvise volim, medjutim godinama unazad to vise ne lici mnogo na sport a sa odobravanjem i ne kaznjavanjem ovoga i jos mnogih losih stvari koje se desavaju samo se daje los primer za dalje, sto dovodi do toga da ce se meni a verujem i drugima zgaditi ova nekada tako lepa pre svega igra i sport.

Za kraj jedno pitanje za ove koji odobravaju Anrijev potez, da li mislite da bi sada Antic na pripremama nase reprezentacije trebao da posveti pa barem 1/3 treninga, a moze i dopunski da se radi na usavrsavanju toga kako prevariti sudiju i iz svake situacije na razne trikove stici do cilja?

chelsea u srcu

pre 14 godina

pricajte sta hocete,ako anri ima imalo savjesti njemu to treba pasti najteze!!!!
imao je karijeru iz snova i zasto da ga svijet pamti po tome!!!??? nakvu karijeru upropasti za 2 sekunde!!

gavra

pre 14 godina

"...Anri je dodirnuo loptu levom rukom ..."
Nije je "dodirnuo", nego ju je lepo uhvatio i namestio sebi na volej.
Mislim da smo opet svedoci fifinog licemerja, jer ako moze naknadno, na osnovu video snimka, da se kazni igrac zato sto je napravio neki faul, a sudija to nije video, zasto isto ne moze da se primeni i na ovaj slucaj? Sto se mene tice, ja bih voleo da se video snimak uopste ne upotrebljava.

maj nejm is klajvert... patrik klajvert.

pre 14 godina

Kako se lepo vidi koliko se ovde sistematski godinama silazi sa uma, najezi se covek kad vidi da je stasala jos jedna generacija kukavnih ispravitelja krivih drina koji bez ikakvog razmisljanja osudjuju i vicu "nepravda", i u svemu vide zaveru & nameru...
Fudbal je jedan od najkonzervativnijih sportova; pojedinim, danas uobicajenim pravilima trebalo je i po 20 godina cirka, da bi se sprovela u delo - pasivan ofsajd, vracanje lopte golmanu u ruke, cetvrti sudija,,, ali, mozda je u tome i neka draz, jer svi znaju pravila i zna se neka konstanta & red, ma koliko se nama to svidjalo ili ne... a sad se ocekuje od vrha Fife da menja pravila baraza na njeno glavno takmicenje zbog cistog sudijskog previda, dakle - ljudskog faktora (gde sudija nije imao kad da kompenzuje i dosudne neki dobar makar slobodnjak Ircima), i uvede trecu utakmicu, kao, ne znam ni ja, neko izvinjenje... pa normalno da ce prvo da zastiti svog sudiju,i svoj autoritet, pa posle sve ostalo, inace bi 86. ponavljali utakmicu Argentina-England, pa bi se sve nakon toga pretvorilo u prilicnu pijanu zurku, jer bi posle svako sudijski ochepljen trazio revans & pravdu (dakle, fazon je u pravilima, ajd sad ti rokni "the challenge" u igru gde se 70 posto akcije zasniva na viseminutnom kontinuitetu - moze u NFL, ali u socceru je malo zaguljeno...).
Ali, najsmesnije je da smo se mi ovde srbadijski vise bunili nego sami Irci, imao si utisak da Anri kroci na Terazije (doso covek da se leci mravljom placentom...), odmah bi ga obesili, na forumima i kafanama i po kladjeonicama samo kletve i gnjev strashni... mislio si sad ce Tadic da napise protestno pismo Fifi i da se pobratimi sa Fudbalskom bratjom iz prijateljske Irske, uz direktan prenos sa Marakane i sampanjcem u ruchici... setjalo se svih sudijskih nepravdi od kako je prvi dinosaurus sutnuo loptu.
Nije lepo, zao mi je Iraca (koji godinama igraju engleskiji fudbal od samih engleza, ko nije voleo da gleda Jana Harta kako na tudji korner grudima spusta loptu golmanu, a okolo tri poludela Spanca...), ali zalim slucaj, visa sila... Uostalom, sve se vraca, sve se placa, ta ista Francuska ce sad, u Africi u grupi, naleteti na veseli Mexico, mogu da se kladim u desnu nogu da ce da ih doticni nagarave sa 2 razlike (samo ako se ne ubunkere sa bekovima)...
Sto se mene tice, ako mi jos neko pomene Anrijevu trojerucicu, Irske mucenike, sudijsku mafiju, Fifine masone, Brazil koji je prodao finale Francuzima 98., siroti pokradeni Celzi i Barselonu koja je sudijskim namestanjem dosla do finala Lige Sampiona, ili da kladionicarski rezonuje da je namestena utakmica na kojoj je rezultat 4:3, ima odmah da ga istresem iz gatja, na golomrazicu!

Joao

pre 14 godina

Nema tu velike mudrosti. I da je video igranje rukom, sudija bi mu pokazao zuti karton. Pljuvanje je nesto drugo. To je prekrsaj koji povlaci crveni karton i kaznu neigranja! Druga stvar je to sto se nikome, osim Francuza, ne svidja to sto je Anri uradio, ali sve je gotovo iste veceri. Jedini dobitak od ove situacije mogla je biti odluka da se, za pocetak barem samo u najvaznijim takmicenjima uvede kamera kao peti sudija! Sve ostalo je glupost. Nagomilali su sudije u Ligi Evrope i nikakav dobitak. Odbijanjem da se uvede kamera, Fifa i Uefa fakticki, iz samo njima znanih razloga, ostavljaju prostor za sumnjiva sudjenja. Nijedan sudija, pri zdravoj pameti, ne moze biti protiv toga!

iko

pre 14 godina

Imamo kamere i citav svet lepo vidi da covek igra nosenu u sred sesnesterca i onda asistira maltene iza ledja za gol i tako pokopa Irsku reprezentaciju koja je DEMONSTRIRALA na tom mechu sta znaci sportski duh, borbenost, nacionalni tim, sam fudbal. Igrali su kao David protiv Golijata, i samo pravde i fudbala radi nije trebalo preci preko ovoga, kolika god da je Anri zvezda i kakav god da je Francuski tim! Sramotno je za sva vremena na ovaj nacin ucestvovati na smotri fudbala. velika nepravda za Irsku. Ovo nije samo izdaja fudbala, ovo je izdaja covecnosti!

ko-ometator

pre 14 godina

... a Sinisi Mihajlovicu ste znali uvaliti 8 utakmica zabrane igranja kada je pljunu Mutua, a po kakvim to kriterijumima moze biti ako sudija nista nije video a vi ste na osnovu video snimka kaznili Sinisu?! I ptice na grani znaju da se najkorumpiranija svetska sportska federacija i vodite sramnu kapitalisticku politiku gde mocnim i bogatim prastate a nemocne kaznjavate za "primer drugima". Budjavi ste!

Dzenan

pre 14 godina

Hwala bogu pa se zawrsilo tako kako jeste. Desilo se i sta sad. Za to treba da odgowara sudija a ne on. Njega nema razloga niko da kriwi. I bio je extra gol :)

Daka-CG

pre 14 godina

Ma sta pricate bre ljudi.Tacno je da Anri ima imunitet sto od Platinija sto od samog sebe jer je zvijezda,ali isto da je neko drugi bio na njegovom mjestu tesko bi se sjetio tako nesto dobro da izvede.Ako je ko kriv to su mozda sudije ali boze moj,sve je ovo fudbal..

vlada89

pre 14 godina

i ako ga nisu kaznili, ja ne znam sta se vi tripujete, koliko ste videli puta da neko igra rukom?? a sad tu kao sve najgore o Anriju, covek je ziva legenda fudbala. najbolji napadac ove decenije. a maradonina ruka je sitna za ovo, a???????

Darko,Bar,Srbija

pre 14 godina

Ovo je Tjerijeva druga greska u karijeri.Prva?Zamjenio je sveti dres dresom ekipe koju ja ne mogu da smislim.Steta sto nece biti tu kad Sesk bude na Bernabeu podigao pehar lige sampiona

Rajko

pre 14 godina

Mislio sam da ću na svjetskom prvenstvu željeti da SAD budu posljednji. Prevario sam se. Želim da Francuska bude posljednja, a SAD predposljednja ekipa.

novisad

pre 14 godina

i sada ce opet ujedinjene poshtenjachine Srbije da se zgrazhavaju Anrijevim potezom. mislim da je krajnje vreme da se neko upita zashto sudija nije kazhnjen i da li ce biti

Pedja

pre 14 godina

Jis prvog dana kada su rekli da ce disciplinska komisija odlucivati o Anriju svima je bilo jasno da nece biti kaznjen. Drugacije su jedino mogli da veruju naivci iz Kovacice. FIFA i UEFA saradjuju po principu ti meni, ja tebi i svima j ebilo jasno ko "mora" ici na svetsko prvenstvo. Da je bila obrnuta situacija, utakmica bi se verovatno ponovila onoliko koliko treba da bi Francuzi otisli dalje. Jer je za ocekivati da vise Francuza ode na SP, da ce tamo vise novca potrositi, a to je ipak presudno, da se zaradi sto je moguce vise novca. Sportski rezultati su sekundarni. Sve u svemu velika sramota da enko na ovakav nacin ode na SP. Bili su privilegovani za zrebanje grupa, bili su privilegovani u barazu i onda i tu jos lazu i kradu. Sto je mnogo, mnogo je.

Nemanja

pre 14 godina

E dobro je...cudi me da nisu zakljucili da uopste nije ni igrao rukom...sto rekose ovi ispred mene, samo razmisljam sta bi bilo da je to uradio neko iz neke "manje" reprezentacije...

VLADA

pre 14 godina

Jako bih voleo da se desi nesto slicno na SP,ali na primer da Alzir da na slican gol Engleskoj koji ce biti odlucujuci(ili bilo koja reprezentacija neke siromasne drzave bogatoj),tek tada na osnovu odluke Fife,bi moglo da se vidi da li postoje razliciti arsini,ali ovo sto sam napisao je cista utopija.

VLADA

pre 14 godina

Jako bih voleo da se desi nesto slicno na SP,ali na primer da Alzir da na slican gol Engleskoj koji ce biti odlucujuci(ili bilo koja reprezentacija neke siromasne drzave bogatoj),tek tada na osnovu odluke Fife,bi moglo da se vidi da li postoje razliciti arsini,ali ovo sto sam napisao je cista utopija.

Rajko

pre 14 godina

Mislio sam da ću na svjetskom prvenstvu željeti da SAD budu posljednji. Prevario sam se. Želim da Francuska bude posljednja, a SAD predposljednja ekipa.

ko-ometator

pre 14 godina

... a Sinisi Mihajlovicu ste znali uvaliti 8 utakmica zabrane igranja kada je pljunu Mutua, a po kakvim to kriterijumima moze biti ako sudija nista nije video a vi ste na osnovu video snimka kaznili Sinisu?! I ptice na grani znaju da se najkorumpiranija svetska sportska federacija i vodite sramnu kapitalisticku politiku gde mocnim i bogatim prastate a nemocne kaznjavate za "primer drugima". Budjavi ste!

Pedja

pre 14 godina

Jis prvog dana kada su rekli da ce disciplinska komisija odlucivati o Anriju svima je bilo jasno da nece biti kaznjen. Drugacije su jedino mogli da veruju naivci iz Kovacice. FIFA i UEFA saradjuju po principu ti meni, ja tebi i svima j ebilo jasno ko "mora" ici na svetsko prvenstvo. Da je bila obrnuta situacija, utakmica bi se verovatno ponovila onoliko koliko treba da bi Francuzi otisli dalje. Jer je za ocekivati da vise Francuza ode na SP, da ce tamo vise novca potrositi, a to je ipak presudno, da se zaradi sto je moguce vise novca. Sportski rezultati su sekundarni. Sve u svemu velika sramota da enko na ovakav nacin ode na SP. Bili su privilegovani za zrebanje grupa, bili su privilegovani u barazu i onda i tu jos lazu i kradu. Sto je mnogo, mnogo je.

Nemanja

pre 14 godina

E dobro je...cudi me da nisu zakljucili da uopste nije ni igrao rukom...sto rekose ovi ispred mene, samo razmisljam sta bi bilo da je to uradio neko iz neke "manje" reprezentacije...

novisad

pre 14 godina

i sada ce opet ujedinjene poshtenjachine Srbije da se zgrazhavaju Anrijevim potezom. mislim da je krajnje vreme da se neko upita zashto sudija nije kazhnjen i da li ce biti

fowler

pre 14 godina

Za sve vas koji pravdate Anrija i poredite ga sa Maradonom, kao prvo argentinac je oduvek bio kontraverzna licnost, narkoman i covek koji nije mario za fer plej, to ga je i omelo u karijeri da postigne jos vise, njega niko nije gledao kao nekog sportsmena vec samo vrhunskog majstora, opet Anri je do skoro vazio za velikog igraca i coveka odnosno pravog sportistu i idola klincima, a od kako ga brzina polako napusta poceo je da se ponasa kao ocajnik, inace ovo mu nije prvi gol rukom, to je uradio vec protiv Rangersa ako se ne varam pre par godina, zatim ne znam da li se neko seca kako je uklizao onom golmanu skoro kada je namerno podigao nogu dok je klizao i zamalo otkinuo glavu jadniku, sve su ovo situacije koje navode na to da je on smrad od coveka, kazu da je rukom igrao instiktivno, e pa tako je isto instiktivno Di Kanio uhvatio loptu rukom i prekinuo igru u trenutku kada je mogao da postigne gol, medjutim golman Evertona je lezao povredjen i on je mislio da nije u redu tako dati gol, pa je isto tako Fauler protiv Arsenala instiktivno posle sviranog penala u njegovu korist pokazao sudiji da nije penal, zato je Di Kanio legenda Vest Hema i ostrvskog fudbala a Fauler ima status boga u Liverpulu, dok ce Anri iako mnogo bolji kao igrac od ove dvojice ostati poznat kao smrad, instiktivna reakcija obicno govori o karakteru coveka, Anri je uradio sta je uradio i pokazao se u pravom svetlu. Fudbal je igra koju najvise volim, medjutim godinama unazad to vise ne lici mnogo na sport a sa odobravanjem i ne kaznjavanjem ovoga i jos mnogih losih stvari koje se desavaju samo se daje los primer za dalje, sto dovodi do toga da ce se meni a verujem i drugima zgaditi ova nekada tako lepa pre svega igra i sport.

Za kraj jedno pitanje za ove koji odobravaju Anrijev potez, da li mislite da bi sada Antic na pripremama nase reprezentacije trebao da posveti pa barem 1/3 treninga, a moze i dopunski da se radi na usavrsavanju toga kako prevariti sudiju i iz svake situacije na razne trikove stici do cilja?

vlada89

pre 14 godina

i ako ga nisu kaznili, ja ne znam sta se vi tripujete, koliko ste videli puta da neko igra rukom?? a sad tu kao sve najgore o Anriju, covek je ziva legenda fudbala. najbolji napadac ove decenije. a maradonina ruka je sitna za ovo, a???????

Darko,Bar,Srbija

pre 14 godina

Ovo je Tjerijeva druga greska u karijeri.Prva?Zamjenio je sveti dres dresom ekipe koju ja ne mogu da smislim.Steta sto nece biti tu kad Sesk bude na Bernabeu podigao pehar lige sampiona

Daka-CG

pre 14 godina

Ma sta pricate bre ljudi.Tacno je da Anri ima imunitet sto od Platinija sto od samog sebe jer je zvijezda,ali isto da je neko drugi bio na njegovom mjestu tesko bi se sjetio tako nesto dobro da izvede.Ako je ko kriv to su mozda sudije ali boze moj,sve je ovo fudbal..

gavra

pre 14 godina

"...Anri je dodirnuo loptu levom rukom ..."
Nije je "dodirnuo", nego ju je lepo uhvatio i namestio sebi na volej.
Mislim da smo opet svedoci fifinog licemerja, jer ako moze naknadno, na osnovu video snimka, da se kazni igrac zato sto je napravio neki faul, a sudija to nije video, zasto isto ne moze da se primeni i na ovaj slucaj? Sto se mene tice, ja bih voleo da se video snimak uopste ne upotrebljava.

chelsea u srcu

pre 14 godina

pricajte sta hocete,ako anri ima imalo savjesti njemu to treba pasti najteze!!!!
imao je karijeru iz snova i zasto da ga svijet pamti po tome!!!??? nakvu karijeru upropasti za 2 sekunde!!

iko

pre 14 godina

Imamo kamere i citav svet lepo vidi da covek igra nosenu u sred sesnesterca i onda asistira maltene iza ledja za gol i tako pokopa Irsku reprezentaciju koja je DEMONSTRIRALA na tom mechu sta znaci sportski duh, borbenost, nacionalni tim, sam fudbal. Igrali su kao David protiv Golijata, i samo pravde i fudbala radi nije trebalo preci preko ovoga, kolika god da je Anri zvezda i kakav god da je Francuski tim! Sramotno je za sva vremena na ovaj nacin ucestvovati na smotri fudbala. velika nepravda za Irsku. Ovo nije samo izdaja fudbala, ovo je izdaja covecnosti!

maj nejm is klajvert... patrik klajvert.

pre 14 godina

Kako se lepo vidi koliko se ovde sistematski godinama silazi sa uma, najezi se covek kad vidi da je stasala jos jedna generacija kukavnih ispravitelja krivih drina koji bez ikakvog razmisljanja osudjuju i vicu "nepravda", i u svemu vide zaveru & nameru...
Fudbal je jedan od najkonzervativnijih sportova; pojedinim, danas uobicajenim pravilima trebalo je i po 20 godina cirka, da bi se sprovela u delo - pasivan ofsajd, vracanje lopte golmanu u ruke, cetvrti sudija,,, ali, mozda je u tome i neka draz, jer svi znaju pravila i zna se neka konstanta & red, ma koliko se nama to svidjalo ili ne... a sad se ocekuje od vrha Fife da menja pravila baraza na njeno glavno takmicenje zbog cistog sudijskog previda, dakle - ljudskog faktora (gde sudija nije imao kad da kompenzuje i dosudne neki dobar makar slobodnjak Ircima), i uvede trecu utakmicu, kao, ne znam ni ja, neko izvinjenje... pa normalno da ce prvo da zastiti svog sudiju,i svoj autoritet, pa posle sve ostalo, inace bi 86. ponavljali utakmicu Argentina-England, pa bi se sve nakon toga pretvorilo u prilicnu pijanu zurku, jer bi posle svako sudijski ochepljen trazio revans & pravdu (dakle, fazon je u pravilima, ajd sad ti rokni "the challenge" u igru gde se 70 posto akcije zasniva na viseminutnom kontinuitetu - moze u NFL, ali u socceru je malo zaguljeno...).
Ali, najsmesnije je da smo se mi ovde srbadijski vise bunili nego sami Irci, imao si utisak da Anri kroci na Terazije (doso covek da se leci mravljom placentom...), odmah bi ga obesili, na forumima i kafanama i po kladjeonicama samo kletve i gnjev strashni... mislio si sad ce Tadic da napise protestno pismo Fifi i da se pobratimi sa Fudbalskom bratjom iz prijateljske Irske, uz direktan prenos sa Marakane i sampanjcem u ruchici... setjalo se svih sudijskih nepravdi od kako je prvi dinosaurus sutnuo loptu.
Nije lepo, zao mi je Iraca (koji godinama igraju engleskiji fudbal od samih engleza, ko nije voleo da gleda Jana Harta kako na tudji korner grudima spusta loptu golmanu, a okolo tri poludela Spanca...), ali zalim slucaj, visa sila... Uostalom, sve se vraca, sve se placa, ta ista Francuska ce sad, u Africi u grupi, naleteti na veseli Mexico, mogu da se kladim u desnu nogu da ce da ih doticni nagarave sa 2 razlike (samo ako se ne ubunkere sa bekovima)...
Sto se mene tice, ako mi jos neko pomene Anrijevu trojerucicu, Irske mucenike, sudijsku mafiju, Fifine masone, Brazil koji je prodao finale Francuzima 98., siroti pokradeni Celzi i Barselonu koja je sudijskim namestanjem dosla do finala Lige Sampiona, ili da kladionicarski rezonuje da je namestena utakmica na kojoj je rezultat 4:3, ima odmah da ga istresem iz gatja, na golomrazicu!

Bolest sporta

pre 14 godina

Francuzi su se pridruzili Italijanima, Portugalcima i Argentincima u nesportskom pristupu igri. Oni ne shvataju vitestvo i uzalud je svaka prica. Sudije ce uvek biti povremeno prevarene sve dok se ne uvedu kamere.

Dzenan

pre 14 godina

Hwala bogu pa se zawrsilo tako kako jeste. Desilo se i sta sad. Za to treba da odgowara sudija a ne on. Njega nema razloga niko da kriwi. I bio je extra gol :)

cristiano

pre 14 godina

kao prvo nije on rukom asistirao vec je samo zaustavio loptu,sto bi mnogi drugi. kao drugo zasto kriviti coveka koji zeli najbolje svojoj reprezentaciji,da nije mozda trebao da prizna da je igrao rukom?! a kao trece neka kazne sudije ipak one su tu da \"gledaju\" sta se dogadja na terenu. bas bi voleo da vidim vase komentare da neko iz nase reprezentacije uradi tako nesto a onda se digne prasina ko za, po meni najboljeg fudbalera, anrija.

Joao

pre 14 godina

Nema tu velike mudrosti. I da je video igranje rukom, sudija bi mu pokazao zuti karton. Pljuvanje je nesto drugo. To je prekrsaj koji povlaci crveni karton i kaznu neigranja! Druga stvar je to sto se nikome, osim Francuza, ne svidja to sto je Anri uradio, ali sve je gotovo iste veceri. Jedini dobitak od ove situacije mogla je biti odluka da se, za pocetak barem samo u najvaznijim takmicenjima uvede kamera kao peti sudija! Sve ostalo je glupost. Nagomilali su sudije u Ligi Evrope i nikakav dobitak. Odbijanjem da se uvede kamera, Fifa i Uefa fakticki, iz samo njima znanih razloga, ostavljaju prostor za sumnjiva sudjenja. Nijedan sudija, pri zdravoj pameti, ne moze biti protiv toga!

cristiano

pre 14 godina

kao prvo nije on rukom asistirao vec je samo zaustavio loptu,sto bi mnogi drugi. kao drugo zasto kriviti coveka koji zeli najbolje svojoj reprezentaciji,da nije mozda trebao da prizna da je igrao rukom?! a kao trece neka kazne sudije ipak one su tu da "gledaju" sta se dogadja na terenu. bas bi voleo da vidim vase komentare da neko iz nase reprezentacije uradi tako nesto a onda se digne prasina ko za, po meni najboljeg fudbalera, anrija.

novisad

pre 14 godina

i sada ce opet ujedinjene poshtenjachine Srbije da se zgrazhavaju Anrijevim potezom. mislim da je krajnje vreme da se neko upita zashto sudija nije kazhnjen i da li ce biti

Dzenan

pre 14 godina

Hwala bogu pa se zawrsilo tako kako jeste. Desilo se i sta sad. Za to treba da odgowara sudija a ne on. Njega nema razloga niko da kriwi. I bio je extra gol :)

vlada89

pre 14 godina

i ako ga nisu kaznili, ja ne znam sta se vi tripujete, koliko ste videli puta da neko igra rukom?? a sad tu kao sve najgore o Anriju, covek je ziva legenda fudbala. najbolji napadac ove decenije. a maradonina ruka je sitna za ovo, a???????

cristiano

pre 14 godina

kao prvo nije on rukom asistirao vec je samo zaustavio loptu,sto bi mnogi drugi. kao drugo zasto kriviti coveka koji zeli najbolje svojoj reprezentaciji,da nije mozda trebao da prizna da je igrao rukom?! a kao trece neka kazne sudije ipak one su tu da \"gledaju\" sta se dogadja na terenu. bas bi voleo da vidim vase komentare da neko iz nase reprezentacije uradi tako nesto a onda se digne prasina ko za, po meni najboljeg fudbalera, anrija.

Daka-CG

pre 14 godina

Ma sta pricate bre ljudi.Tacno je da Anri ima imunitet sto od Platinija sto od samog sebe jer je zvijezda,ali isto da je neko drugi bio na njegovom mjestu tesko bi se sjetio tako nesto dobro da izvede.Ako je ko kriv to su mozda sudije ali boze moj,sve je ovo fudbal..

maj nejm is klajvert... patrik klajvert.

pre 14 godina

Kako se lepo vidi koliko se ovde sistematski godinama silazi sa uma, najezi se covek kad vidi da je stasala jos jedna generacija kukavnih ispravitelja krivih drina koji bez ikakvog razmisljanja osudjuju i vicu "nepravda", i u svemu vide zaveru & nameru...
Fudbal je jedan od najkonzervativnijih sportova; pojedinim, danas uobicajenim pravilima trebalo je i po 20 godina cirka, da bi se sprovela u delo - pasivan ofsajd, vracanje lopte golmanu u ruke, cetvrti sudija,,, ali, mozda je u tome i neka draz, jer svi znaju pravila i zna se neka konstanta & red, ma koliko se nama to svidjalo ili ne... a sad se ocekuje od vrha Fife da menja pravila baraza na njeno glavno takmicenje zbog cistog sudijskog previda, dakle - ljudskog faktora (gde sudija nije imao kad da kompenzuje i dosudne neki dobar makar slobodnjak Ircima), i uvede trecu utakmicu, kao, ne znam ni ja, neko izvinjenje... pa normalno da ce prvo da zastiti svog sudiju,i svoj autoritet, pa posle sve ostalo, inace bi 86. ponavljali utakmicu Argentina-England, pa bi se sve nakon toga pretvorilo u prilicnu pijanu zurku, jer bi posle svako sudijski ochepljen trazio revans & pravdu (dakle, fazon je u pravilima, ajd sad ti rokni "the challenge" u igru gde se 70 posto akcije zasniva na viseminutnom kontinuitetu - moze u NFL, ali u socceru je malo zaguljeno...).
Ali, najsmesnije je da smo se mi ovde srbadijski vise bunili nego sami Irci, imao si utisak da Anri kroci na Terazije (doso covek da se leci mravljom placentom...), odmah bi ga obesili, na forumima i kafanama i po kladjeonicama samo kletve i gnjev strashni... mislio si sad ce Tadic da napise protestno pismo Fifi i da se pobratimi sa Fudbalskom bratjom iz prijateljske Irske, uz direktan prenos sa Marakane i sampanjcem u ruchici... setjalo se svih sudijskih nepravdi od kako je prvi dinosaurus sutnuo loptu.
Nije lepo, zao mi je Iraca (koji godinama igraju engleskiji fudbal od samih engleza, ko nije voleo da gleda Jana Harta kako na tudji korner grudima spusta loptu golmanu, a okolo tri poludela Spanca...), ali zalim slucaj, visa sila... Uostalom, sve se vraca, sve se placa, ta ista Francuska ce sad, u Africi u grupi, naleteti na veseli Mexico, mogu da se kladim u desnu nogu da ce da ih doticni nagarave sa 2 razlike (samo ako se ne ubunkere sa bekovima)...
Sto se mene tice, ako mi jos neko pomene Anrijevu trojerucicu, Irske mucenike, sudijsku mafiju, Fifine masone, Brazil koji je prodao finale Francuzima 98., siroti pokradeni Celzi i Barselonu koja je sudijskim namestanjem dosla do finala Lige Sampiona, ili da kladionicarski rezonuje da je namestena utakmica na kojoj je rezultat 4:3, ima odmah da ga istresem iz gatja, na golomrazicu!

Darko,Bar,Srbija

pre 14 godina

Ovo je Tjerijeva druga greska u karijeri.Prva?Zamjenio je sveti dres dresom ekipe koju ja ne mogu da smislim.Steta sto nece biti tu kad Sesk bude na Bernabeu podigao pehar lige sampiona

Rajko

pre 14 godina

Mislio sam da ću na svjetskom prvenstvu željeti da SAD budu posljednji. Prevario sam se. Želim da Francuska bude posljednja, a SAD predposljednja ekipa.

cristiano

pre 14 godina

kao prvo nije on rukom asistirao vec je samo zaustavio loptu,sto bi mnogi drugi. kao drugo zasto kriviti coveka koji zeli najbolje svojoj reprezentaciji,da nije mozda trebao da prizna da je igrao rukom?! a kao trece neka kazne sudije ipak one su tu da "gledaju" sta se dogadja na terenu. bas bi voleo da vidim vase komentare da neko iz nase reprezentacije uradi tako nesto a onda se digne prasina ko za, po meni najboljeg fudbalera, anrija.

ko-ometator

pre 14 godina

... a Sinisi Mihajlovicu ste znali uvaliti 8 utakmica zabrane igranja kada je pljunu Mutua, a po kakvim to kriterijumima moze biti ako sudija nista nije video a vi ste na osnovu video snimka kaznili Sinisu?! I ptice na grani znaju da se najkorumpiranija svetska sportska federacija i vodite sramnu kapitalisticku politiku gde mocnim i bogatim prastate a nemocne kaznjavate za "primer drugima". Budjavi ste!

Pedja

pre 14 godina

Jis prvog dana kada su rekli da ce disciplinska komisija odlucivati o Anriju svima je bilo jasno da nece biti kaznjen. Drugacije su jedino mogli da veruju naivci iz Kovacice. FIFA i UEFA saradjuju po principu ti meni, ja tebi i svima j ebilo jasno ko "mora" ici na svetsko prvenstvo. Da je bila obrnuta situacija, utakmica bi se verovatno ponovila onoliko koliko treba da bi Francuzi otisli dalje. Jer je za ocekivati da vise Francuza ode na SP, da ce tamo vise novca potrositi, a to je ipak presudno, da se zaradi sto je moguce vise novca. Sportski rezultati su sekundarni. Sve u svemu velika sramota da enko na ovakav nacin ode na SP. Bili su privilegovani za zrebanje grupa, bili su privilegovani u barazu i onda i tu jos lazu i kradu. Sto je mnogo, mnogo je.

VLADA

pre 14 godina

Jako bih voleo da se desi nesto slicno na SP,ali na primer da Alzir da na slican gol Engleskoj koji ce biti odlucujuci(ili bilo koja reprezentacija neke siromasne drzave bogatoj),tek tada na osnovu odluke Fife,bi moglo da se vidi da li postoje razliciti arsini,ali ovo sto sam napisao je cista utopija.

Joao

pre 14 godina

Nema tu velike mudrosti. I da je video igranje rukom, sudija bi mu pokazao zuti karton. Pljuvanje je nesto drugo. To je prekrsaj koji povlaci crveni karton i kaznu neigranja! Druga stvar je to sto se nikome, osim Francuza, ne svidja to sto je Anri uradio, ali sve je gotovo iste veceri. Jedini dobitak od ove situacije mogla je biti odluka da se, za pocetak barem samo u najvaznijim takmicenjima uvede kamera kao peti sudija! Sve ostalo je glupost. Nagomilali su sudije u Ligi Evrope i nikakav dobitak. Odbijanjem da se uvede kamera, Fifa i Uefa fakticki, iz samo njima znanih razloga, ostavljaju prostor za sumnjiva sudjenja. Nijedan sudija, pri zdravoj pameti, ne moze biti protiv toga!

Nemanja

pre 14 godina

E dobro je...cudi me da nisu zakljucili da uopste nije ni igrao rukom...sto rekose ovi ispred mene, samo razmisljam sta bi bilo da je to uradio neko iz neke "manje" reprezentacije...

chelsea u srcu

pre 14 godina

pricajte sta hocete,ako anri ima imalo savjesti njemu to treba pasti najteze!!!!
imao je karijeru iz snova i zasto da ga svijet pamti po tome!!!??? nakvu karijeru upropasti za 2 sekunde!!

fowler

pre 14 godina

Za sve vas koji pravdate Anrija i poredite ga sa Maradonom, kao prvo argentinac je oduvek bio kontraverzna licnost, narkoman i covek koji nije mario za fer plej, to ga je i omelo u karijeri da postigne jos vise, njega niko nije gledao kao nekog sportsmena vec samo vrhunskog majstora, opet Anri je do skoro vazio za velikog igraca i coveka odnosno pravog sportistu i idola klincima, a od kako ga brzina polako napusta poceo je da se ponasa kao ocajnik, inace ovo mu nije prvi gol rukom, to je uradio vec protiv Rangersa ako se ne varam pre par godina, zatim ne znam da li se neko seca kako je uklizao onom golmanu skoro kada je namerno podigao nogu dok je klizao i zamalo otkinuo glavu jadniku, sve su ovo situacije koje navode na to da je on smrad od coveka, kazu da je rukom igrao instiktivno, e pa tako je isto instiktivno Di Kanio uhvatio loptu rukom i prekinuo igru u trenutku kada je mogao da postigne gol, medjutim golman Evertona je lezao povredjen i on je mislio da nije u redu tako dati gol, pa je isto tako Fauler protiv Arsenala instiktivno posle sviranog penala u njegovu korist pokazao sudiji da nije penal, zato je Di Kanio legenda Vest Hema i ostrvskog fudbala a Fauler ima status boga u Liverpulu, dok ce Anri iako mnogo bolji kao igrac od ove dvojice ostati poznat kao smrad, instiktivna reakcija obicno govori o karakteru coveka, Anri je uradio sta je uradio i pokazao se u pravom svetlu. Fudbal je igra koju najvise volim, medjutim godinama unazad to vise ne lici mnogo na sport a sa odobravanjem i ne kaznjavanjem ovoga i jos mnogih losih stvari koje se desavaju samo se daje los primer za dalje, sto dovodi do toga da ce se meni a verujem i drugima zgaditi ova nekada tako lepa pre svega igra i sport.

Za kraj jedno pitanje za ove koji odobravaju Anrijev potez, da li mislite da bi sada Antic na pripremama nase reprezentacije trebao da posveti pa barem 1/3 treninga, a moze i dopunski da se radi na usavrsavanju toga kako prevariti sudiju i iz svake situacije na razne trikove stici do cilja?

iko

pre 14 godina

Imamo kamere i citav svet lepo vidi da covek igra nosenu u sred sesnesterca i onda asistira maltene iza ledja za gol i tako pokopa Irsku reprezentaciju koja je DEMONSTRIRALA na tom mechu sta znaci sportski duh, borbenost, nacionalni tim, sam fudbal. Igrali su kao David protiv Golijata, i samo pravde i fudbala radi nije trebalo preci preko ovoga, kolika god da je Anri zvezda i kakav god da je Francuski tim! Sramotno je za sva vremena na ovaj nacin ucestvovati na smotri fudbala. velika nepravda za Irsku. Ovo nije samo izdaja fudbala, ovo je izdaja covecnosti!

gavra

pre 14 godina

"...Anri je dodirnuo loptu levom rukom ..."
Nije je "dodirnuo", nego ju je lepo uhvatio i namestio sebi na volej.
Mislim da smo opet svedoci fifinog licemerja, jer ako moze naknadno, na osnovu video snimka, da se kazni igrac zato sto je napravio neki faul, a sudija to nije video, zasto isto ne moze da se primeni i na ovaj slucaj? Sto se mene tice, ja bih voleo da se video snimak uopste ne upotrebljava.

Bolest sporta

pre 14 godina

Francuzi su se pridruzili Italijanima, Portugalcima i Argentincima u nesportskom pristupu igri. Oni ne shvataju vitestvo i uzalud je svaka prica. Sudije ce uvek biti povremeno prevarene sve dok se ne uvedu kamere.