Četvrtak, 17.12.2009.

00:28

Taksisti čekaju odgovor Vlade

Predstavnici Sindikata taksi-vozača i autoprevoznika nastavili su pregovore u Vladi, ali štrajk neće biti prekinut dok se zahtevi u potpunosti ne ispune.

Izvor: B92

Taksisti èekaju odgovor Vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

220 Komentari

Sortiraj po:

MaliPrco

pre 13 godina

Taksisti su potrebni svakom velikom gradu, ali ovakvi kao nasi ne trebaju nikome. Voze se stari i nebezbedni automobili, svako treba svoju cenu i ista relacija moze da vas kosta i do 300 dinara razlike, ponasaju se ekstremno bahato u saobracaju kao da oni iz nekog njima poznatog razloga imaju svuda prvrnstvo. Sto se tice fiskalnih kasa nemaju pravo glasa jer svi koji pruzaju usluge u ovoj jadnoj zemlji placaju PDV i imaju kase tako da ne vidim razlog zasto bi oni bili izuzeti. Neka se konsoliduju i srede, obnove vozni park, srede cenovnike i uozbilje pa neka onda traze prava. Danas je svaka dzudza koja ima viska vremena i auto sa cetvoro vrata taksista. Cast izuzetcima naravno.

Taksista Zrenjanin

pre 14 godina

Svi koji mislite da je fiskalna kasa korisna,da su svi taksisti isti to jest zlikovci,da smo svi bahati i neljubazni,ubuduće nemojte zvati taksi udruženja kad je hladno i kišovito,jer vrlo dobro znate kako je to kad se stoji negde napolju i ne može se dobiti veza,a za 80 dinara minimalne vožnje odgovara vam i stojadin.
Kao drugo neki od stranaka,nevole takodje da se kupaju,agresivni su,pijani i drogirani i sve smo mi to dužni da trpimo.
Mi ne radimo ovaj posao jer ga volimo,nego zato što nema drugog radnog mesta,a svima koji misle da je lako biti taksista preporučujem Zrenjanin kao pravo mesto,neka proba kako je to kad se radi po ceo dan za minimalac,a još nisu obavezne fiskalne kase.

Srdjan 018

pre 14 godina

Verovatno je uvoznik tih fiskalnih taksimetara i opreme neki gospodin Vakcina Miskovic, pa poslušnici iz vlasti pomažu poslovanje takvog ubogog TAJKUNA!!! Kriza šta ćete...

Djura

pre 14 godina

Ne kapiram zasto vam ne smeta to sto ne dobijate fiskalni racun za kuplenu kartu u gradskom autobusu,prigradskom,kartu za voz,kartu za avion,kartu za recni saobracaj....
A sto se tice toga sto vam smeta ogranicenje broja nas taksista,u pravu ste!!!!!
Evo od sutra pocinjem da razmisljam koji autobus da kupim i koju liniju da vozim,posto ne treba ogranicavati pravo na rad.MIslim da 23-ka nije losa...

valjevski advokati

pre 14 godina

Kako rece predsednica VSS spiskom novih sudija mnogi ce biti iznenadjeni. Vise od samih sudija sokikirana je valjevska advokatura. Od obecanja da ce oni koji nisu ostvarivali rezultate u radu biti razreseni izleda nema nista. Ne samo sto su se na spisku nasla sva ona imena cije pozive za rociste mnogi nasi klijenti nisu ni doziveli, nego se naslo i ime coveka koji 15 godina poslednjih nikada nije ni sudio. Osim njega na spisku se nalazi kompletan plan Stanka Subotica. Pitamo se ko je uopste ovaj spisak sastavljao: drzava ili kriminalno politicki faktori u ovoj jadnoj zemlji. A najveci sok je podatak da nijedno od imena za koja svi znamo da su ne samo posteno sudili nego i hrabro izricali i najvise zatvorske kazne i nije na spisku buduceg pravosudja. O tim ljudima ste i vi u vasoj emisiji "Patrola" objavljivali priloge u najpohvalnijem smislu. Jedino sto je sigurno je da je na danasnji dan u valjevsko pravosudje usao nerad i nestrucnost a izasla struka i sam sud.

dramar

pre 14 godina

Japanski model: Zamislite ovakvu situaciju: Taksista pomaze gospodji da izadje iz taksija, odnosi njen prtljag do ulaznih vrata i na pitanje: Koliko?, odgovara smeskom, kaze "nista", da je danas taksi sluzba u protestu , zazeli joj prijatan ostatak dana i vraca se u svoj taksi. Gradom kruze ostali taksisti i cine isto!!! Ne naplacuju, jer su u protestu!!!
Lici na bajku koja nista sa Beogradskom situacijom nema ali to je uspesni japanski protest: svi radnici "Toshibe" nose crvenu traku na podlaktici, znak da su u strajku, ne komuniciraju sa rukovodstvom i za taj dan imaju zactrani plan: prebacaj 50%! Ispunjavaju svoj plan a zadovoljno rukovodstvo ispunjava njihove razumne zahteve!
Beogradeski taksisti, ko vas vodi?? Zar japanski pristup, besplatan, kvalitetan servis u danu protesta nebi na vasu stranu "preveo" gradjane Beograda??
Ovako ste 90% gradjana trajno okrenukli protiv sebe! Razmislite, u buduce: vama trebaju musterije, gradjanima vas servis. Ko vas vodi, i kuda??? Ne radite protiv sebe!!!

Bugarin

pre 14 godina

U Bugarskoj su fiskalne kase uvedene pre 10 godina kada je uveden PDV. Tada su se bunili kao sto se sad bune u Bgd-u. Odluka Vlade Srbije je sasvim OK. Bilo bi još bolje da kola budu žute boje a na staklu da stoji cenovnik + broj dozvole.

acme

pre 14 godina

Fiskalne kase su u redu, ali onda treba drzava da vrati taksistima pdv koji su platili roz gorivo,rezerne delove,gume.

poresko zaduzenje taksiste u srbiji je 130000 din.

a sto st tice minimalne cene usluge napravljena je da niko ne moze da vozi od trga do Slavije za 1000 din.

BC

pre 14 godina

Predlazem resenje: fiskalne kase - obavezno. Divlji taksisti da se uklone. Ko nije divlji? Oni koji imaju vozila ne starija od 4 godine za pet i vise osoba, najmanje 1400 kubika, erkondisn i sa gepekom vecim od 400l, koji imaju propisano odelo, ponasaju se kulturno (cute ako ih niko nista ne pita) i naplacuju iskljucivo po taksimetru. Kao javna sluzba nemaju pravo na totalni strajk (sto doduse i nije slucaj: njih je bilo par stotina od 5000 u Beogradu, a drugi su vozili). Broj taksista se odredjuje prema potrebama tj. taksi mora da se pojavi najkasnije u roku od 10 min. Udruzenje koje ne moze da ispuni ove uslove gubi dozvolu. Oni koji ovo ne ispunjavaju neka probaju medj' astronautima, sto bi rek'o njihov predsednik sindikata. Pa da vidimo da li uopste imamo taksiste i taksi udruzenja dostojna Beograda.

bezimena

pre 14 godina

Predlažem, dok su ovako na gomili, da im saobraćajna policija iskontroliše ispravnost vozila, i dokumenata!

Ako ih je polovina ispravna, sečem se gde sam najtanja!

BojkotTaxija

pre 14 godina

VLAST je jedini krivac za to sto gomila ... bezobraznika koja ne zeli da uvede fiskalne kase maltretira ceo grad. Ja redovno placam porez, a morao sam sat vremena da pesacim do kuce vracajuci se sa posla na -5 i kome ja da se zalim? Sta ako se razbolim pa necu sutra moci da dodjem na posao ... Sta bi bilo da ja ne postujem zakon o saobracaju?

Sta radi ta policija?????????

Zanima me samo da li je vlast nesposobna ili i njima odgovara ovaj strajk bas danas kad je pocela vakcinacija protiv gripa pa da se skrene malo paznja sa slabog odziva stanovnistva, nepostovanja isporuke vakcina itd

Vladimir

pre 14 godina

Ma da..... Em što voze kao divljaci, na njih ovaj novi zakon kao da se ne odnosi i još bi da budu oslobođeni svega i svačega!!! NE MOŽE!!! Prvo neka počnu da se ponašaju kulturno u saobraćaju, pa tek onda neka izađu sa nekim zahtevima!!! Ja sam iz Novog Sada i JAKO me iritira njihovo arogantno ponašanje, a pogotovo parkiranje na Staroj Detelinari...NE DAJTE IM NIŠTA, AKO MORAMO MI SVE DA PLAĆAMO MORAJU I ONI!!!

Nikola

pre 14 godina

Ma ovo je sramota, njima je trebalo uvesti fiskalne kase od kad je i uvedena fiskalizacija 2003-4, ne znam tacno...
A za ovo blokiranje saobracaja, trebalo bi da ide jedan policajac i samo da pise kazne za nepropisno zaustavljanje, bez prepiranja, samo cepka kazne i kaci na brisace!!!

Goran

pre 14 godina

A znate li da u Leskovcu ha, nema štrajka taksista. A znate li zašto. Pa zato sto ogromna većina njih vec radi sa fiskalnom kasom, vole leskovčani svoju državu, nažalost.

malo malo, pa Taxisti

pre 14 godina

Sta zele ovi Taxisti, nije mi jasno. Skupi su skoro kao u Austriji, a nije im dosta. I ja bih zeleo da budem placen za 1 sat mog rada 1000e ali ne zivim u Diznilendu. Dokle vise

pustite mi komentar.BRE

pre 14 godina

1.Divlji taxisti u Beogradu ne placaju porez drzavi (oko 13000 din mesecno) niti jednu drugu dazbinu koju koju placaju regularni, otuda i voznja kod njih sa 30% popusta!!
2.U Engleskoj, ukoliko imas auto star do 3-4 god i hoces da ugradis plinski uredjaj drzava te subvencionise mislim oko 50% od cene novog uredjaja a kod nas UVODE TAKSU na plin (EKOLOSKO GORIVO).
3.Vecina vas pljuje po taxistima kako voze a kad udjete u taxi onda svi negde zurite pa terate i na crveno da prelaze!!!
4.Oko OGRANICENJA broja taxista, pa zasto onda nisu pustili neogranicen broj privatnih gradskih autobusa?!
5.Drzava hoce vozila sa EURO4 standardom a ambijent za poslovanje je EURO-0 standard.

Beograđanka

pre 14 godina

Iako o taksistima nemam neko naročito pozitivno mišljenje, izdvojila bih kao častan izuzetak "Nacionalni taxi" - odštampan račun sa svim podacima o relaciji, kilometraži, datum, vreme, a i uz mogućnost plaćanja karticom, vozači korektni. Danas sam iza podneva išla duž Kralja Milana prema Slaviji i među kolima koja su stajala jedino nisam njih primetila.

tanja

pre 14 godina

Prosto mi je neverovatan komentar jednog taksiste da hoce normalno da zivi od 3 voznje dnevno! Pa recimo da mu prosecna voznja traje i sat vremena to je 3 sata dnevno.
Pa i ja bih volela da sa 3 sata rada dnevno mogu da zivim normalno, ali radim i po 60 sati nedeljno da bi sebi obezbedila normalan zivot. Zaista bezobrazluk!

Tramvajdzija

pre 14 godina

Sta reci za taksiste svi vozaci beograda znaju kakvi su vozaci kao prvo!! Neka strajkuju jos sto dana nikad lepse se nisam vozio kroz Beograd nema guzve, nema ko da mi stane u poslednjem trenutku sa upaljena sva cetiri migavca da mi"oci ispadnu" od naglog kocenja!A sto se tice njihovih "tarifa da ne pricamo!

Bane

pre 14 godina

Drsko i bezobrazno. Meni svako jutro u pekari izdaju fiskalni račun za kiflu od 5 din. A oni neće fiskalne kase. Je li ko pitao sve privrednike žele li oni? Sramota. Neka se ugledaju na svoje kolege iz nacionalnog taksija koji izgledaju kulturno, ljubazni su i imaju fiskalnu kasu. Uostalom, ja bi kao u New Yorku uveo standard: obavezan model automobila, boja, fiskalna kasa, GPS, obrijani i lepo doterani. Pa izvolite gospodo. Očigledno niste dovoljno gladni i bedni kada imate toliko slobodnog vremena. Treba ih bojkovati!!!!! Smetaju im divlji taksisti? Pa što onda nas građane maltretiraju. To nije pitanje grada i građana, već policije.

ing. Petkovic

pre 14 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi taxisti bili iznad svih ostalih u drzavi, ako mogu cak i lekari da imaju fiskalne kase i placaju uredno porez zasto to ne bi cinili i taxisti. A sto se tice blokade glavnog grada "do ispunjenja zahteva" preporucio bih vrlo prosto resenje koje se koristi u svim ozbiljnim evropskim drzavama - "riot police" ,odnosno, u Srbiji, Zandarmerija.

Iva

pre 14 godina

Ako vlasnik prodavnice ne izmiri svoje obaveze - zna se šta sledi. Taksista je preduzetnik kao i svako drugi.
Drugi problem su divlji taksisti. Njih treba prijaviti po broju tablice i gotovo. Ako mi izda račun za vožnju, znam kome sam i zašto dala pare. Ako odbije da izda, prijavim ga policiji i to je to.

Nenad

pre 14 godina

U celom svetu taksisti imaju fiskalne kase! Hoce i dalje da nas vacare! Drugo, kako da resis problem divljaka, nego da uvedes fiskalne kase! A drzava, grad i policija treba da rade svoj posao! Kazne svima! Imate krsenje novog zakona o saobracaju, imate krsenje javnog reda i mira, imate nenajavljen skup, imate krsenje zakona o strajku, imate sigurno jos mnogo mnogo razloga da ih kaznite! Da sam ja vlast, svima bih zabranio da rade! Posto su svi oni preduzetnici, to je bar lako!

Zeljan promene

pre 14 godina

Tacno je da ima taksista koji te vozaju po Beogradu, koji menjaju tarife, koji te opeljese, koji kradu. Ali i da se vozite svaki dan sa takvim taksistima, da vam svaki dan "ukradu" i do 1000 dinara iz dzepa, to nije ni blizu onoga koliko vam posteni politicari uzimaju. Ako saberete sav "plen" svih taksista to ne moze da se poredi sa cifrom koji je jedan posten politicar ukrao ovom narodu. Tako da se Vi i dalje bunite protiv taksista i dalje pljujte po njima, a postene politicare ko sisa... Kada bi se svi zajedno pobunili protiv tih postenih politicara, danas ne bi strajkovali ni taksisti ni studenti ni radnici koji nisu primili plate po ko zna koliko.
Zapitajte se na koga treba da budete kivni?!

Krug 2-ke

pre 14 godina

Danas taksisti, juče studenti, sutra ko zna ko... Nezavisno da li su u pravu ili ne ali zar baš svaka šuša kojoj u životu nešto smeta mora da dođe ovde u moj Beograd i napravi mi haos od njega! I uvek povika na Beograd i Beograđane, te Beograd ovo, te Beograd ono...! Znate šta, ako vam se ovde ne sviđa, vratite dozvole, podignite dokumenta pa na vozove i pravac odakle ste došli!

Dejan

pre 14 godina

..."video sam njihove uslove to nije ništa tako strašno”, kažu sugrađani sa kojima smo razgovarali"


Od trenutnih 177 komentara ovde "celih" 21 podrzava strajk i njihove razloge a ostatak je ogorcen i naravno da nisu za takve besmislene zahteve taksista, tako da ne znam koje ste sugradjane pitali...beogradske taksiste???

nada

pre 14 godina

Sta da kazem, osim BEZOBRAZLUK koji se garanici sa metodama mafije, po principu: JA SAM ZAKON I MOGU DA RADIM STA HOCU! Iskreno, ne razumem ni gradsku vlast sto dozvoljava ovakvu OBEST taksista.
I ove godine cu Novogodisnje i Bozicne praznike provesti u Beogradu, ali cu radije ici pesice (iako mi je 60 god.), nego da sedam u taksi, kao svih ovih godina. Uprkos ociglednoj PLJACKI koje sam dozivljavala: pravac A-B jedna cena, povratak druga cena, sledeceg dana ISTA destinacija, ISTA "firma", opet dve razlicite cene. Do sada sam prelazila preko toga, ali ovoga puta cu ostati dosledna. Jos nesto, moj pokusaj prijave, odnosno trazenje objasnjenja za razlicite cene, od doticne "firme" (uz navodjenje broja taksiste) je zavrsio recenicom: "izvinite, ja samo radim na centrali, pismenu prijavi posaljite na adresu... Sad mi je krivo sto tada nisam zrtvovala dan odmora i licno posetila "direkciju" na datoj adresi, ali ima dana.
PS: Ako neko zna KOJE "taksi-firme" nisu ucestvovale u ovoj BESRAMNOJ blokadi Beograda, molim da to jave, bicu im zahvalna (i svi moji prijatelji koji uskoro dolaze iz daleka u rodni i voljeni grad).

Marko

pre 14 godina

Moj ćale je uvek govorio da u taksiste odlaze oni što neće da rade a nemaju nikakvu školu. Ne želim i ja da generalizujem stvari, ali, obzirom da se često vozim taksijem znam da je dobar deo njih nadrndano i prepotentno. Oni sve znaju, u sve se razumeju, njihov hleb ima devet kora, krade ih država, za klijente uglavnom imaju kretene, život im je ugrožen ......

u sibiru skinu se, pa izadju na minuse

pre 14 godina

"...ali štrajk neće biti prekinut dok se zahtevi u potpunosti ne ispune."
Pa to nije strajk, to je ultimatum, ucena, nazovite ovako ili onako.

A sto se tice "strajka", na stranu sve analize zahteva, ako im se strajkuje, neka izadju napolje na hladno, kao i svi danas, pa neka strajkuju koliko hoce i do ispunjenja koje god hoce. Na minus, pa cupkaj, kao sto zbog vas danas cupka pola Beograda.

hvala, peske cu danas

pre 14 godina

Čitavog života sa gađenjem gledam na taxi vozila, taksiste i njihove ''usluge''. Ima izuzetaka ali ne pamtim da sam ikada ušla u taxi a da vozač nije kukao na sve i svašta. Pri tom, 90% njih je u tom poslu jer osim šoferskog nemaju ni jedan drugi zanat. Da ne govorim koliko sam se puta osećala kao da on meni plaća što me vozi i koliko mi je neprijatno što sam mu uopšte i ušla u vozilo.
Dajte im sve što traže ali im odredite i posebne uslove pod kojima smeju da rade sa strankama, računajući i nivo kulture koji treba da primenjuju dok su na radnom mestu i to ne samo prema strankama već i prema drugim učesnicima u saobraćaju!
Bahati su, veoma su bahati po svakom pitanju!

Ivona

pre 14 godina

Zasto policija ne radi svoj posao? Zar svako kome ne odgovara da postuje zakon ima pravo da blokira dvomilionski grad?? Ako je tako, onda pozivam sve gradjane kojima se ne dopada da placaju karte za GSP da se okupe sutra ujutru u 10 u Nemanjinoj i da blokiraju ceo grad! Ostacemo u Nemanjinoj sve dok nas ne primi neko iz Vlade i ne omoguci nam da se vozimo GSP-om besplatno.

SamSvojMajstor

pre 14 godina

U Pancevu je zadovoljstvo voziti se taksijem. Narucis, sacekas 3-4 minuta, udjes u cist auto sa urdenim i kulturnim vozacem, odvezes se na zeljenu lokaciju, platis, dobijes kusur, racun i "hvala, dovidjenja".
Nemam pojma kako je u Beogradu! A i boli me uvo... ako blokada ne smeta Beogradjanima ne smeta ni meni.

marko

pre 14 godina

Bio jednom jedan gradonacelnik Njujorka, zvani Rudolf Djulijani. I tako, njemu, dosli TAKSISTI da strajkuju jer im je naredio da peru kola svaki dan. Krenulo njih par hiljada optimisticno na jedan njujorski most, da ga blokira, kad Djulijani poslao policiju koja ih je za par minuta rasterala, da ne bi pravili guzvu i zaj*****i ostale sugradjane. Od tada, Djulijani je jedan od najcenjenijih gradonacelnika Njujorka.

Astronaut

pre 14 godina

U NS imate udruženja koja imaju svoja vozila. Dal plaćaju rentu (počev od 1900 din dnevno za Polo) ili na procenat nebitno. Uglavnom vozila su uniformisana, nova i uvek čista. Cena je džabe. Start je ili 30 dinara ili je u 100 din uracunato nekih 1,6 km. Nema kratkih relacija.
U BG verujem da su svi u dilu. Rekli su da gradska vlada podržava sve njihove zahteve. Znači da su u dilu i da im plaćaju reket. Bilo je super početkom godine kad je počela kriza - bilo ih je po 20 na svakom stajalištu.

Mi lan

pre 14 godina

Kad cujem reci...taxista, advokat...prva asocijacija mi je KRADJA i KORUPCIJA!!!
A ni jedni ni drugi NECE fiskalne kase...AJDEEEE?!?!

semper fi

pre 14 godina

odakle njima pravo da se ljute i nesto traze... kad je nova godina naplacuju kako si im simpatican. kad je exit onda je posabna tarifa, kad vide u bg-u da nisi iz bg-a dobijes obilazak grada po posebnij tarifi... ne strajkuju kad ljudima deru kozu `s ledja!
svi su uveli fiskalne kase jedino su oni posebni...

alpinista

pre 14 godina

Ustani Srbijo, ustani Beograde, Beograđani pokazite da imate obraz, bojkooooot taksija odmah, sigurno im neće trebati fiskalne kase, 5 Oktobar za taksiste.

Bojan

pre 14 godina

Ma nek promene zanimanje ako jadni toliko trpe i kao nemaju para. Ajmo na doskolovavanje, ucenje stranih jezika ili promenu zanimanja. Ako nisu ni za to, bar oranica imamo. Ne da ih ne podrzavam, nego...

Andjela

pre 14 godina

Nedopustivo!!! Pošto neće fiskalne kase (i prave cirkus na ulicama) treba RASFORMIRATI sva postojeća taksi udruženja. Neka grad napravi NOVA taksi udruženja po standardima koji postoje u EU.

dejan

pre 14 godina

Sve je to u redu, ali i gradjani imaju svoje zahteve. Da taksisti prestanu da se ponasaju bahato u saobracaju, da prestanu da puse u vozilima, da prestanu da slusaju glasnu muziku, da pocnu da se uljudno oblace.
Da ne naplacuju po visoj tarifi kad joj nije vreme... Da se uklone iz aerodromske zgrade i da naplacuju voznje po taximetru...
Ima jos toga!!!! Onda cemo mozda i mi njih da podrzimo!!!!!

privatnica

pre 14 godina

Siledžijstvo i bezobrazluk !!!
Da li su ti isti taksisti primetili da ( već više godina ) na stotine hiljada malih radnji u Srbiji ima obavezu izdavanja fiskalnih računa ???
Da li to znaći da mi , vlasnici malih radnji , jedini u ovoj državi ,treba da plaćamo porez i to , umesto advokata , umesto privatnih ordinacija , umesto taksista ...i ko zna koga još ???
Nadam se da država neće popusti u ovom slučaju, jer u suprotnom , SVI MI KOJI PLAČAMO uredno dažbine treba da prestanemo to da činimo .

bsa

pre 14 godina

Zanimljivo treba poštediti fiskalizacije one koji najviše zarađuju: advokate, doktore, taksiste a mi ostali građani smo budale za nas zakoni treba da važe. Kako vas nije stamota....

magistar

pre 14 godina

Pa jeste, skolovali se ljudi godinama da postanu taksisti, ulagali u sebe, polagali, ucili i naucili. I sad kad najvise mogu da doprinesu ovom drustvu, njima se namecu kase i onemogucava da rade ono za sta su se godinama skolovali. Sramota!

A, cekaj... sta si ti, prijatelju, majstore, koja je tvoja kvalifikacija? Cime si ti zasluzio to sto imas? Znanjem, umecem, kvalitetom? Lafcino, ako ti ne odgovara da taksiras - molim lepo: IMA KO HOCE, PALI DALJE!

I naravno: izadji na ulicu pa strajkuj, sve si isterao na led, a ti sedis i grejes se. Bando bezocna!

neshapop

pre 14 godina

Gospodo policajci foto aparate u ruke pisite prijave .Svakome ponaosob. Proglasena je epidemija, skup nije odobren, krse saobracajne propise, remete red i mir, sprecavanje ostalih gradjana da zaradi L.D. A, svima bih preporucio da ih bojkotuju sto duze. Mogli su strajkovati na taxi stanicama, ne primajuci voznje.Ovo je bahatost i bezobrazluk.

revoltitani student

pre 14 godina

ja samo ne znam sta mi, normalan narod, studenti, radnici da radimo zbog ovih strajkova... ne mogu da odem na fakultet, ne mogu na trening... ne mogu da mrdnem.... pa sta smo im mi krivi... idite ispred vlade pa strajkujte, dosta nas smarate... propao mi ceo dan zbog nekih olosa...

Lili

pre 14 godina

sada se setih kada sam se negde prosle godine vracala sa aerodroma i, naravno, cimanje za rukav, ja na kraju kazem da cekam taksi po pozivu koji za fiksnu cenu voze u bilo koji deo grada, a ovaj "cim taksista" me prezrivo pogleda, frknu i rece: " a, cekas onaj socijalni" Pazi, mi smo za njih socijalni slucajevi!!!
A da ne pricam kako sam kao cesti korisnik taksi usluga ( nisam vozac) svasta dozivljala - vozi me mrtav pijan taksista, bazdi na alkohol, zaplice jezikom, a ne smem da mu kazem da me pusti da izadjem, da ne bih jos dobila batine. Drugi put, udjem u taksi, jedini na stanici, kisa pljusti nevidjeno, a unutra smrdi vutra najgore. Ja mu pricam kako ne sme to da radi, uci ce mu zena sa detetom, zgazice pesaka, bla-bla, on se pravi lud, kaze verovatno je neka musterija nesto pusila!!! Ma mogla bih da nabrajam i nabrajam. Naravno, ima i sasvim ok i korektnih ljudi, a nadje se i neki taksista koji kada mu trazis racun, lepo, kulturno, klik i izbaci fiskalni..

орион

pre 14 godina

Па гледајући ове захтеве било би логичније да се боре за увођење фискалних каса јер би тако аутоматски нестали дивљаци а гориво би могло да буде јефтиније када буду у систему пдв-а. Нипошто им се не би смело попустити, ево ја ћу први да чекам у гужви али да се фискалне касе уведу.

djomla

pre 14 godina

"Beograđani sa kojima smo razgovarali uglavnom podržavaju taksiste u njihovim zahtevima, ali smatraju da blokada saobraćaja nije način da se problemi reše"

ALOOOOOOOOOOOOO!
Ko ih bre podrzava, koja vecina??? Lepo rece ovde covek, treba ih isprevrtati, kao u Francuskoj, pa da vidim kad ce opet da strajkuju, prevaranti, bezobraznici i hohstapleri bre!
Ovo je sramota za drzavu, ogromna bruka! Svima naplatiti kazne, oduzeti dozvole, pa da vidis kako bi se novi taksisti ponasali! A ima ljudi koji bi radili pod normalnim uslovima - u odelu, u dobrom autu, sa fiskalnom kasom itd! Cemu popustanje vise bre ljudi, dokle? Ne ulaziti u taksi, pa makar peske isli na posao i nazad makar mesec dana, pa neka onda strajkuju! Bruka i sramota, da li je moguce da ova jadna drzava ne ume da se izbori sa par stotina prevaranata i lopova? BRUKA!

gordana

pre 14 godina

Ovo nije komentar, ovo je vapaj. Ima li neko da zastiti nas, koji nikada ne strajkujemo. Gospodine Djilas, sta cekate, to bi ipak trebalo da budete Vi.

Iva

pre 14 godina

1. Parkiranje na pešačkom, upadanje u makaze, neuključivanje žmigavaca prilikom skretanja, nepropuštanje pešaka na pešačkom, to je kultura Beogradskih taksista.
2. Sve ih treba poslati na ponovno polaganje vozačkog ispita, a po novom Zakonu bi trebalo da plaćaju duplo veće kazne za prekršaje, kao što je slučaj sa detetom u kolima.
3. Troškovi svakoga ko ima auto su isti, bez obzira da li ga koristi za ličnu potrebu ili taksira. I ja plaćam gorivo, popravke, registraciju, takse... Ako ne budem imala para da platim sledeću registraciju, jel da izađem pred skupštinu da štrajkujem?

Mira

pre 14 godina

Mojoj majci je trenutno ugrožen život zbog blokade grada. Ima veliku posekotinu, ne može da zaustavi krv, posekotina je pored obolele vene koja samo što nije pukla plus je težak srčani bolesnik. Ja nisam mogla da se probijem do nje, sad je u nekim kolima, pokušava da dodje do Urgentnog jer rana mora da se ušije. Ovo su činjenice, komentar je izlišan.

azdaja

pre 14 godina

Ishod: Vlada će ispuniti zahteve taksista, niko taksistima neće prevrtati automobile niti ih gadjati grudvama, grad će biti prohodan za dan-dva, svi će se zadovoljni opet voziti taksijem bez fiskalnih kasa i zaboraviti na sve kao sto smo zaboravili i 500 g pod Turcima, 20 g pod Slobom i sankcije, ratove, Jezde, Dafine, sirotinju. Da se ne lažemo, nismo tipovi koji se snalaze na barikadama. Lakše nam je da zaboravimo nego da rešimo problem u korenu. Nažalost...

Pedja ksi

pre 14 godina

Ja sam taksista i ne mogu vise da zivim ovako. Hocu vise para, manje da radim, kao u celom svetu, taksisti zaradjuju dovoljno za 3 voznje dnevno i to je to. Dosta vise, ispunite nase zahteve i bice manje guzve u saobracaju, a ja cu moci da se posvetim vise sebi i da imam vise vremena da bih se dovoljno pripremio i bio cist, ljubazan i predusretljiv. PUSTITE nas da zivimo kao sav normalan svet!!

aca gica

pre 14 godina

Podrzavam TAXI-ste, jer su to bre pravi vozaci na koje se treba ugledati i voziti kao oni. Ja bih preporucio da oni preuzmu obuku za voznju jer tako dobro nas vozaju da je to i pticama na granama naseg divnog grada JASNO.

ljiljana

pre 14 godina

Treba ih Zakonom UKINUTI! Danas sam bila svedok njihovog bezobrazluka (polupismeni bahati .. da ne kazem nesto gore) Nisu dali coveku koji je vec bio u raskrsnici na uglu Njegoseve i Beogradske da kolima prodje duz Njegoseve ulice. Videla sam iznemoglu staricu koja je po klizavom trotoaru isla, saplicucu se na onkologiju gde je imala zakazanu seansu. Sta dalje reci. A oni se bezobrazno cerekaju sto su nas sve, njihove klijente od kojih zive - napravili budalama. Mislim da vise nikada necu pozvati taksi jer mi je i ovako, kao putniku bilo dosta ucena i maltretiranja. I moraju da imaju fiskalne kase-ako mogu oni jadnici koji jedva sastavljaju kraj sa krajem -mogu i oni. I bravo za Gradonacelnika i njegovu izjavu jutros. Gde je sada Ivica Dacic da razjuri tu bulumentu. Dosta je vise takve "demokratije" gde nasilnici maltretiraju gradjane, ovo je anarhija a ne demokratija.

nada

pre 14 godina

Mi obicni bi trebali da se pobunimo protiv onih zbog kojih ne mozemo da organizujemo ni N od NORMALNOG dana. U drzavi gde je izuzetak-pravilo nema iskoraka u bolje.

nikola

pre 14 godina

Totalno neopravdan štrajk koji blokira ceo grad. Veoma bezobrazno i na štetu cele naše ekonomije.
Da li je okej da taksiti budu iznad zakona i da ne plaćaju porez?
Ovim postupkom će i njima biti bolje jer će se lakše eliminisati svi divljaci.

Zeljan promene

pre 14 godina

Zbog vas koji pljujete po taksistima jer se bore za svoja prava,
zbog vas koji cete uvek pustati da lazi politicara prodju,
zbog vas koji nikada necete izaci na ulice i reci STOP kradji ovog jadnog naroda,
zbog vas koji misle da se praznom pricom moze nesto promeniti,
zbog vas kojima nije ni malo stalo kako vam zivi prvi komsija, prijatelj, rodjak,
zbog vas ce ova zemlja samo jos vise propadati dok ONI ne budu imali vise sta da kradu, a tada ce biti kasno.

Aleksandar

pre 14 godina

Slazdem se sa svim zahtevima taksista, pod sledecim uslovom:

- da svako ko ima B kategoriju i ispravno vozilo moze da izadje na taksi uz polaganje poznavanja ulica i 1 stranog jezika. Za pola godine bi ostali samo oni najkvalitetniji (ne astronauti) jer bi putnici mogli da biraju do mile volje.

tu

pre 14 godina

Nema smisla, zaista... Pojedini taksisti ionako formiraju svoje licne cene, namestanjem taksimetara... pa dokle ce to tako, ali to je pitanje udruzenja taksista, koje treba da snosi odgovornost. Inace ako advokati ne moraju da imaju fiskalne kase, ne moraju onda ni taksisti, ni zubari, ni ko zna ko...
Vlada je kriva sto nema bolje zakone, kao prvo taksisti, GSP, lekari, policajci, vatrogasci, vozaci hitne pomoci, vojska... NEMAJU PRAVA ZA STRAJK jer su to vitalne funkcije jedne zemlje i grada... Ako to Vlada ne moze da shvati, onda mi je jako zao sto sam u ovoj zemlji

milorad

pre 14 godina

POZADINA STRAJKA JE POLITIZOVANA NARAVNO U KORIST GRADSKIH MOCNIKA I VLASNIKA TAKSI ASOCIJACIJA. Naime grad je imao do skora politiku zaposljavanja u taksi delatnost tipa SVE MOZE I SVE KOSTA tako da su taksi dozvole dobijali nekvalifikovani vozaci uz lazne diplome koje su kasnije predavali navodno doskolovavanjem, pa zatim penzioneri kao dopunska delatnost, pa zatim stalno zaposleni koje rade kao dodatnu delatnost taksiranje...Kada se nakupio broj taksista 10000 na red je dosla STUDIJA IZODLJIVOSTI O POTREBNOM BROJU TAKSISTA ZA BEOGRAD, naravno grad je doneo ODLUKU koja je neustavna i oborena od suda.
Posto postoji obostrana korist gradskih mocnika i gazda taksi udruzenja sada se pravi paravan o uklanjanju DIVLJAKA od kojih imaju sami korist.
POSTOJI VELIKI BROJ LJUDI KOJU SU TUZILI GRAD ZA TAKSI DOZVOLE I DOBILI NA SUDU.
OVAKVA POLITIKA JE POGRESNA ZADIRE U ELEMENTARNO PREVO NA RAD, svi gradjani mogu ako imaju uslove da rade bez obzira na tkz ODLUKE o broju taksista.na taj nacin se stvara zdrava konkurencija i nema monopola i svi ce imati koristi, niko nije bogom dan da bude bgd taksista. TAKO BI SE I OBAVEZE PREMA DRZAVI IZVRSAVALE ZDRAVOM KONKURENCIJOM.
Misljenja sam da je to politicki strajk tipa protiv divljaka a sa uvodjenjem fiskalnih kasa bi se taj problem resio.

Galjega

pre 14 godina

U Zrenjaninu najvece udruzenje ima standardizovana vozila (Golf 5), taksisti nose odela i svi izdaju fiskalni racun. Taksimetar je ugradjen u retrovizor fabricki.

Beogradski bi mogli da se istusiraju za pocetak (sa sapunom), operu kosu, okace jelkicu, obuku kosulju i puste finu muziku...a fiskalna naravno!

trezveno

pre 14 godina

Polako ljudi! Kako ne vidite da vlast huska gradjane jedne na druge??? Kakva bre fiskalna kasa? Apsolutno su u pravu taxisti! OK, treba da se placa porez drzavi, ajde da placamo ALI ne da neki tamo Dinkic&Co uteruju pare nekim tamo Miskovima&Co tako sto ti treba fiskalna kasa da bi mogao da radis - pa je moras ti platiti, pa ti onda treba GPRS uredjaj da bi te nadgledali sta radis a ti opet sve to da platis, pa ti dodje racun iz telekom sto koristis uredjaj koji treba poreskoj da te nadgleda, nekih 400 dindzi svaki mesec mi doleti golubic, pa sutra ce da izmisli opet neki Dinkic da moras da imas komp i pratecu opremu ali opet ti da platis da bi te oni nadgledali itd.itd a neko ce DEBELO da se omasti prodavajuci nam tu opremu a posle i za odrzavanje a usput i sve troskove koje izmisle!!!

I jos nesto, ova korumpirana i nesposobna vlast poslednjih 9 godina nije ama bas nista uradila po pitanju olaksanja rada svim privrednicima ( i malim i velikim) ALI je zato omogucila mnogima oko nje da se DEBELO obogate donoseci kojekakve nebulozne zakone i pravila. Pazi ti najvecu GLUPOST: da svaki dan trcis u banku da predas pazar (ili kod knjigovodje)!!! Pa ko bre placa meni potroseno vreme, novac, zivce da bih ispunio obavezu prema drzavi??? I zato su u prau taksisti, i da je pameti da se svi preduzetnici udruze protiv ove samovolje i anarhije koju sprovodi vlast od 2000-te na ovamo a ne da samo posmatraju i da izmiruju obaveze drzavi koja im je maceha u svakom pogledu!

Aleksandar Nikolić

pre 14 godina

Ovo je zemlja ČUDA.
Da li vam je poznato da taksisti u Subotici izdaju fiskalni račun.
Nema pregovora sa onima koji odbijaju da plate porez.
I još jednom TAKSI u SUBOTICI IZDAJE FISKALNI RAČUN.
Gradonačelnik Đilas je sto procenata u pravu.
Aleksandar Nikolić

Milutin

pre 14 godina

Gradonačelniče Beograda !

Zakažite danas vanrednu sednicu gradske vlade, to jest veća, i na istoj svima ukinite dozvole koji ih imaju, jer oni i štrajkuju, a ko ne štrajkuje te šikaniraju i prete im.

Dale, posle ukidanja dozvola im, pozovite ih da dodju do gradske uprave, da podignu nove dozvole, koje će da glase:

Ovim potpisujem da kao taxi-vozač iz Beograda ubuduće ću se povinovati svakoj zakonskoj regulativi grada Beograda, a koja se onosi na naš posao, a to znači da prihvatam sve novine , sva unapredjenja naše taxi službe, koja budu dolazila iz grada Beograda. Tačka.

Kada to potpišu, dobijaju takvu dozvolu, koja im onemogućava da štrajkuju malo-malo.

Rešen gradski i esnafski problem dživotno . Ko ne potpiše, ionako neće imati dozvolu, a takav može da štrajkuje do mile volje.

Iva

pre 14 godina

Ja u Pančevu uživam vozeći se taksijem. Stigne pred moju zgradu brže nego što ja siđem. Čist, nov, udoban auto, vozač u odelu, obrijan, kulturan, muzika prijatna, ne oseti se uopšte duvanski dim. Platim, dobijem kusur uvek zaokruženo u moju korist, i račun - vreme i dužinu vožnje, punu cenu i iznos sa popustom, i na kraju ljubazan pozdrav.

Stohasticar

pre 14 godina

Mislim da "plasenje od fiskalne kase" dovoljno govori. Koliko se secam, vec je bilo blokada zbog slicnih stvari od slicnih ljudi. Kako objasniti drzavu u kojoj svako ko dobro zaradjuje funkcionise po principu utaje poreza?!

Vladimir

pre 14 godina

Ovo je vrhunac njihove BAHATOSTI.

Gospodo, strajk predstavlja obustavu rada, tako da Vam predlazem da parkirate Vasa vozila na nekoj njivi u Pecincima ili Simanovcima, a obican svet koji u jutarnjem spicu zuri da stigne na posao postedite.

Ivan

pre 14 godina

Mislim da NIKO, ali bukvalno NIKO nema pravo da blokira CEO grad zbog štrajka. Zašto taksi prevoznici ne bi imali fiskalne kase. Ja kao putnik hoću da dobijem fiskalni račun. Žele sami da uplaćuju doprinose, koje naravno 90% njih neće uplaćivati. Kako misle da idu kod lekara ako ne uplaćuju doprinose ili to čine neredovno, jednom u tri godine. Zašto bi njih bilo ko kreditirao tri godine. Ljudi, nije u redu!

sasa

pre 14 godina

10-15.000 taksista nemoze da radi u beogradu jer potraznja nije toliko velika a to je glavni problem taksista u gradu. Nama bi bilo dovoljno da se osvrnemo oko sebe i da prepisemo domaci ali otpori prema bilo kakvom uredjenju bilo koje sluzbe su ogromni jer se kose sa interesima pojedinaca. Svi ovi koji pisu gadosti o taksistima treba da se zapitaju da li su sutra oni na redu da izadju na ulicu? Nikom ovde nije dobro zato ne osudjujte te ljude oni se bore za svoj hleb, mozda cete biti sledeci. Bog nek nam je u pomoci.

ivan

pre 14 godina

Postovani iz Vlade Srbije
premestite Parlamant i (sve sto ide uz to)na Novi Beograd, Zemun, Bezaniju .....ovako se vise ne moze!
Unapred zahvalan

Blokirajmo taksiste

pre 14 godina

Ja predlazem svima sledece kao neko ko povremeno koristi taksi. Posto je cena taxi usluga u gotovo svim gradovima duplo jeftinija nego u Beogradu. Ajde da pozovemo gradjane da ne koriste taxi usluge dok ne spuste cene. Pa ne mogu vise da nas prave ovcama i jos blokiraju ceo gradu. Ovo je zloupotreba prava na protest. NE KORISTIMO TAXI USLUGE, pa da vidite kako ce sve da prihvate i da spuste nerealne cene.

Pada sneg...

pre 14 godina

Sa gadjenjem se setim jednog ruznog perioda u sopstvenom zivotu, kada sam, neposredno nakon izlaska iz bolnice, jedva pokretna, morala da ih molim, ali bukvalno molim, prilikom narucivanja taksija preko call centra i obrazlazem zasto mi treba taksi, jer nisu hteli da me voze od ugla Cvijiceve i Despota Stefana do trga Republike, jer, boze moj, to je mala razdaljina i male pare, a oni za male pare - ne voze! Tek kada sam posle nekoliko minuta ubedjivanja (???) uvidela da ne mogu drugacije da ih umilostivim, morala sam da se ponizavam i isticem (??!!) da sam jedva pokretna, kako bih gospodu, iz raznoraznih taksi udruzenja, umilostivila da mi posalju vozilo na datu adresu. Tuzno... Verujte mi, tako nesto se moze doziveti samo u Beogradu! I to za sve svoje pare... Za razliku od gospode (?) u Beogradu, taksisti u Sarajevu su skroz civilizovani i njima razdaljina i cena NIKAD nisu predstavljali problem. Za sarajevske taksiste i taksi udruzenja, voznja je voznja, usluga - usluga a novac - novac. Svaka im cast. A verujte mi i njih ima dosta i nista nisu skuplji od ovih beogradskih. Ali su zato daleko profesionalniji

OGORČEN novim ZOBS-om

pre 14 godina

U potpunosti bih podržao štrajk taksista, samo kada bi njihov protest, osim protiv fiskalnih kasa, bio usmeren i protiv novog, pljačkaškog, Zakona o saobraćaju.

Nenad

pre 14 godina

A zasto se u vesti ovo naziva strajkom??? Strajk bi bilo kada oni ne bi radili, mene se to ne tice. To sto oni rade je blokada grada i vest bi trebalo da ima svoje pravo ime.

Zorica

pre 14 godina

Kada usluga bude kako valja, mogu da zahtevaju. U 95% vožnji vozim se automobilima koji, sigurna sam, nisu na regularan način prošli tehnički pregled, sedim na raznim ćebadima ili jamboliji :-( vozači znaju da budu dosadni sa svojim problemima, a da ne pričam da puše u kolima, pa čak i kada uđem s detetom. Ah, da i taksisti koji vas teraju da istresete noge od snega, da ne lupate vratima...ma, gore nego u gradskom prevozu.

Barrister

pre 14 godina

Neko ovde reče da im smeta cena fiskalne kase i održavanje, pa pošto većina to ne zna, evo šta je istina: Cena fiskalne kase i cena godišnjeg održavanja MANJE su od cene taksimetra i cene održavanja istog (o radio-stanicama i navigacijama da i ne govorim) ! Taksistima, kao i svima ostalima kojima su kase uvedene ili će biti, JEDINO smeta to što će im iste smanjiti mogućnost KRADJE ! Ono što mi, građani-netaksisti treba da uradimo je, da damo podršku ministarstvu trgovine, slanjem mejlova ili drugačije, da uvede kase svima koji su do sada uspevali da se "izvuku" od te obaveze, jer oni koji plaćaju porez, plaćaju ga i za one koji ga ne plaćaju !

maki

pre 14 godina

Mnogo me nerviraju.
Bahati su u vožnji, moraš da ih bezuslovno propuštaš, kratke relacije ne podnose-zovu ih "kratež". Kao povezani su, mnogo se vole, pa svi jurišaju da brane kolegu. Taxistin sin iz zgrade za svog oca kaže da vozi, a pije šaku lekova svakog jutra. Mom poznaniku u gluvo doba noći kada mu je otkazao akumulator taxista naplatio 2.500,00 din.što ga je pokrenuo na kablove. Mnogo me nerviraju.

Bob Sent Kler

pre 14 godina

Ja ovog coveka (Beljinca) i uz svu ulozenu volju uopste ne razumem. Covek prica o nekim astronautima, kocijasima, damping cenama i nemogucnosti da se reprodukuju???
Licno ne vidim razlog da ne budu u sistemu fiskalnih racuna, jer ako nece znaci da nesto kriju i da je taj pausal itekako manji nego sto oni stvarno zaradjuju i sto bi po toj osnovi morali da plate vise u budzet.
Za "divljake" ih apsolutno podrzavam, jer nisu oni duzni da ih biju i love po ulicama nego drzava, jer su oni i za nju stetocine. Cak i tu mislim da ce fiskalizacija da pomogne, jer jednostavno necu da se vozim sa onim ko nece ili ne moze da mi da fiskalni.
Podrzavam ih i za minimalnu cenu rada, to je jedan klasican zapadnjacki model, i ne razumem zasto im Vlada ne izadje u susret. NPR. Minimalan start 0 din (kad moze u NS i u nekim drugim gradovima, moze i ovde) i minimalno 50din po km. (To sto vi imate predlog cenovnika zadrzite ga za sebe).
A o blokadi grada je bezpredmetno pricati, ali ovo je moje univerzalno misljenje. Kome vi time skrecete paznju na sebe, obicnim gradjanima ili Vladi.
Isto mislim i za sve, recimo studenti skoro, zatvorite se na fakultet i blokirajte njegov rad a ne mene koji zurim kuci svojoj deci. Inace podrzavam sve koji se bore za osnovna ljudska i moralna prava.

dragan

pre 14 godina

Policajci bi u kolima mogli da imaju citac kartica i fiskalnu kasu, pa da ne moramo na saltere da placamo kazne. Neka drzava da primer.
Mislim da taksistima vise smeta cena fiskalne kase i njeno "odrzavanje" nego placanje pdv.

Nađa

pre 14 godina

Tačno je da među taksistima ima svega i svačega ali nije dobro njihov problem posmatrati samo kroz negativne pojave koje svakako treba konstatovati ali treba i realno sagledati sve probleme. Nije normalno da se čovek u penziji bavi taksiranjem ako mu je radni vek prošao onda svakako ne bi smeo da se bavi taksiranjem, poseban problem je pojava raznih taksi preduzeća u vlasništvu kojekakvih tajkuna koji pored razno raznih firmi otvaraju i taksi gde iznajmljuju vozila neproverenim vozačima pa se tu nađu razni tipovi kao na primer osobe bez većeg vozačkog iskustva, osobe koje uopšte ne poznaju grad pa ste prisiljeni da ih usmeravate a šta da rade oni koji su baš uzeli taxi da bi lakše stigli do mesta za koje ne znaju put, a poseban problem ovih preduzeća je taj što njihovi vozači prednjače u pravljenju saobraćajnih prekršaja i u bahatoj vožnji.

Janko

pre 14 godina

"Zahteva se i pojeftinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i auto-prevoznike," Pa uđite u PDV pa će vam gorivo biti jeftinije za iznos poreza!
Nećete?
A hoćete da nas pljačkate?

Meri

pre 14 godina

Nadam se da im drzava nece izaci u susret, mada, slaba mi je i ta nada. Do sada je svaki potez drzave isao uz dlaku logici. Strajkace koje treba da podrzi, ne podrzi, a one koje ne treba, njih podrzava.
Nebrojeno puta sam imala losa iskustva sa taksistima, sto po pitanju odabira trase (zasto da ide kracim putem kad moze duzim), sto po pitanju ocajnog stanja vozila, a da ne spominjem sto sam jednom umalo dobila po nosu zato sto nisam imala da mu platim sitno.
Mene je ova vest bas lepo nasmejala. Ne samo sto nece fiskalizaciju vec zahtevaju da se uklone divlji taksisti. A sta su oni bez fiskalnih kasa ako ne divljaci. Jeste, svi bi u EU al ne po PS-u vec po njihovom. Nije nego.

Pošteno

pre 14 godina

Neću komentarisati opravdanost blokada gradova, pruga i slično, ali je činjenica da svako ko pošteno radi i plaća poreze u ovoj državi godinama ispada budala.

Kako da obični ljudi prihvate sve moguće evropske zakone i propise, kada činovnici Vlade uhvaćeni u krađi državnog novca za kaznu budu poslati na kurs ?!

petar

pre 14 godina

Sramota! U ovoj drzavi neće da plaćaju porez oni koji dobro zarađuju (taksisti, advokati, stomatolozi), a mi ostali sirotinja placamo. Uz to, kako ne strajkuju taksisti u Kragujevcu, Čačku, Novom Sadu gde je taksi usluga jeftinija tri puta od ove u BG, a i kvalitetnija?

boška

pre 14 godina

Nema delatnosti u ovoj zemlji kojoj rad na crno ne zagorcava zivot...pitajte stomatologe ili veterinare (koji btw imaju fiskalne kase) kako se osecaju kada svaki kolega sa radnim mestom popodne u svom stanu radi na crno i ne placa porez za to. Drzava bi trebalo da se sa tim problemom zabavi na vrlo grub nacin...posalji par "komada" u zatvor da trunu, pa onda necemo imati "divljake" koji svakom daju pravo da blokira grad...ili ajde svi da blokiramo sve gradove dok ne istrunemo ovakvi nenormalni!
Placajmo svi porez i registrujmo svoju delatnost, i svima ce biti bolje...

Anti-taxi

pre 14 godina

"Beograđani sa kojima smo razgovarali uglavnom podržavaju taksiste u njihovim zahtevima..." a s kojim su to gradjanima pricali??? Ja ne znam nikoga osim taksista koji podrzavaju ovu paradu. Sad smo svi ludi a taksisti pametni pa nece da se fiskalizuju. Najbolje bi bilo da se lepo svima njima podele otkazi i da se zaposli onaj drugi deo ljudi koji cekaju na dozvole ali zbog ovih monopolista ne mogu da rade! A gradjani bi mogli lepo da se organizuju pa da bojkotuju taksiste kad jednog dana prorade. Kad ne budu imali ni jedan poziv bar dva dana nek se zapitaju zasto. Nek vide malo kako je to kad te drugi sputavaju u poslu...

Pedja

pre 14 godina

Njihovi zahtevi su u najmanju ruku kontradiktorni: Neće fiskalne kase, a traže borbu protiv divljaka?????
Pa fiskalna kasa je najbolji način zaštite MUŠTERIJA od divljaka i prevaranata.

изнервирани грађанин

pre 14 godina

Велика је срамота што држава дозвољава овакво закрчење града од стране таксиста. Зар треба милион људи да испашта због њих. Потпуно се слажем са увођењем фискалних каса. Доста ми је више да ми кад уђем у такси када крене да пада киша, таксиста обрачунава неку посебну тарифу... Да не говорим колико је пута такси скупљи код нас, него што је то случај у окружењу.

vuk

pre 14 godina

Prijatno sam iznenadjen komentarima ljudi, svaka cast svima. Razumeo bih da je neki ozbiljniji zahtev ili problem ali da fiskalne kase budu razlog da se blokira grad to je vrhunski bezobrazluk. Juce sam bio na aerodromu u jednom delu kad izadjete ima nekih taksista koji vas vuku za rukav i za cenu za koju se nagodite oni vas voze a na drugom mestu, 30 metara odatle, taksisti sa istim tablama na krovu kao voze po taksimetru. Pitam ga ja zasto dozvoljavaju, ti kao legalni, da ovi drugi koji pri tome imaju iste table na krovu kao i taksista koji me je vozio, ugovaraju cenu sa ljudima koji dolaze iz inostranstva a ne voze po taksimetru, taksista mi nista nije rekao samo je slegao ramenima. Tad sam shvatio da je to ista ekipa, strasno. Oni sami treba da se obracunaju sa djubretom u svojim redovima a ne da od drzave traze da to resi.

mica

pre 14 godina

Ovo sad je posao za policiju!
A sta da rade bolesni, kojima hitna ne moze da pridje zbog bahatosti taksista?
Pa stvarno nema smisla.
I treba da imaju fiskalne kase kao i advokati, kao i lekari, kao i svi koji zaradjuju privatno.

Velja

pre 14 godina

Klasicni razbojnici. Vlada Srbije treba danas da uvede uredbom da moraju vec od SUTRA da uvedu fiskalne kase. Naplacuju bre voznju od Terazija Do VMA 1.000 dinara i to im je malo?! Za tu cifru bi trebali da me voze u audiju A8, a ne krsevima koje vecina ima. Samo cvrsto treba sa njima, a ako do veceras ne odblokiraju ulice, na njih poslati Zandarmeriju.

Voja

pre 14 godina

Bojkot taksista 7 dana po zavrsetku blokade.
Vec znam 10ak ljudi koji ce isto da urade, neki se voze retko, neki svakodnevno, ali sad sigurno nece sesti u taksi.

Siri dalje!

Dragan

pre 14 godina

Neverovatno je da svako kome padne napamet može da blokira i napravi kolaps u gradu od dva miliona stanovnika. Nemam više razumevanja ni za koga ! Bahata ekipa sedi u svojim toplim kolima a istovremeno hiljade građana na velikom minusu bezuspešno čeka prevoz ili su blokirani u nekim sporednim neočišćenim ulicama.
Moj je predlog da se izmeni Zakon o bezbednosti saobraćaja i unese član da svako ko izazove blokadu saobraćaja ili ugrozi njegovo normalno funkcionisanje (organizatori i učesnici na licu mesta) moraju krivično da odgovaraju i to sa zatvorskom kaznom.
Ogorčeni Beograđanin.

Dejan

pre 14 godina

Sramota! A jos veca sramota ce biti ukoliko Drzava predje preko ovoga. Neka svi posteno rade i placaju porez... Dosta je vise lopovluka i taxi turbina na taximetrima.

Jelena

pre 14 godina

odvratni su. zasto moj cale mora da ima fiskalnu kasu u svojoj ordinaciji, a advokati i taksisti se bune? kakav je to nacin? sto ja pesacim danas sat vremena do posla? ma treba lepo kao parizani da ih prevrnemo sve na krovove jer ostale metode u ovom gradu ne funkcionisu.

Dušan

pre 14 godina

E stvarno treba da narod izađe na ulicu pa kao što već pročitah, da im svima izvrne kola na kant ili na krov...pa nek štrajkuju naopako a mi koji plaćamo porez da prođemo kao ljudi ulicama, a ne kao eskimi...I ovako mi treba sat vremena da stignem kući sa posla, kad krene štrajk ja javim mojima da ne dolazim... tužno, 21 vek ili 19...koji beše? I moj mozak će da leti odavde, prvom prilikom.

Neso

pre 14 godina

Policija da skine registarske tablica sa svakog vozila koje ometa saobracaj. Kada dodju po tablice izvrsiti pregled vozila, fiskalinih kasa, licenci i gotova stvar

The.Skrba

pre 14 godina

Dakle stvarno smo banana država kad se dozvoljava štrajk ljudi koji odbijaju da plate porez. U normalnoj zemlji bi im saobraćajci napisali kazne za ometanje saobraćaja i pride bi im i poreska inspekcija pokucala na vrata. STRAŠNO...!!!

nikola

pre 14 godina

Danas jedan taksista sa tri razreda srednje skole zaradjuje vise od jednog hirurga, bio sam taksista pa znam koliko se zaradjuje! Kome ne odgovara neka vrati dozvolu, ionako imaju monopol na radno mesto sto je van svake pameti!!!

Milos R Kuvekalovic

pre 14 godina

Svaka cast taksisti!!! Treba da se borite do kraja. Dosta je vise bilo praznih obecanja od strane politicara! Nece mi biti tesko da svaki dan pesacim preko Gazele dok ne isterate svoje jer ste u pravu. Izdrzite do kraja!

Iznervirana

pre 14 godina

Bilo bi mnogo lepo da i mi Beogradjani budemo slozni, PA UOPSTE NE ULAZIMO NAREDNI PERIOD U TAXI vozila, pa da vidimo kome ce oni praviti pakao od zivota po ovom vremenu!

Dusan

pre 14 godina

Stvar je jasna. Treba sa svima raskinuti ugovore o taksiranju, uvesti norme, raspisati konkurs, pa ko ispuni kriterijume dati mu dozvolu. Kad može za sudije, može i za taksiste. Ali da ne bude ograničen broj taksista, već dozvolu treba dati svakom ko bi se time bavio, pa onda malo da konkurencija utiče na cenu, zar ne?!

hakala

pre 14 godina

Sram ih bilo, ponasaju se kao banditi, voze kao banditi, bave se kojekakvim ilegalnim poslovima i jos da budu izuzeti pa da nemaju fiskalnu kasu. O kulturi i kakvu sliku o nama proizvode kod ovo malo stranaca koji dolaze da ne govorim. Posmatrao sam situaciju od pre nekoliko dana na aerodromu NT gde je devojka sa leta iz Londona bukvalno spopadnuta od taksiste da je vozi do hotela in. Kad mu je devojka lepo pokazala papir (verovatno su je vec upoznali kakve imamo hohstaplere) na kome je pisalo 600 dinara do hotela IN ovaj joj je onako socno odgovorio :"Ma sisaj" i onda pokazao zavidno poznavanje psovki na majmunskom engleskom. Dokle bre vise, nece da ugase cigaru kad udjes u auto sa malim detetom, o prozoru da zatvore da ne govorimo. Voze kao nenormalni, ne postuju propise a sad kukaju. Pa koliko potrose goriva za 2-3 kilometra a naplacuju ti od 200 do 300 dinara.
Treba stati ovom haosu na kraj i ovakve blokade okarakterisati kao udar na drzavu pa nek snose posledice!

DejanS

pre 14 godina

Dajte im lopate i nek ciste ovaj sneg. Za to ne treba fiskalna kasa. Kada bi svi nezadovoljni svojim poslom izasli na ulice, niko kuci ne bi ostao. Ovi ni skolu nemaju. Treba da ih je sramota.

juhu

pre 14 godina

kada vam stanu kola zato sto vam se ispraznio akumulator, i kada pozovete neki taxi da vam pomogne tj. da dodje tu za 2 min i da vam ustupi njegove kablove na 4 min to se naplacuje 600 RSD.
definitivno treba uvesti ali maksimu ne minimum.
oni udaraju na drzavu direktno i mislim da drzava danas treba da im odgovori kako dolikuje zakonski tj. bodovima pa da se lepo zameni garnitura...

Irena

pre 14 godina

U BOJKOT TAKSISTA. Ja nisam zadovoljna njihovim cenama, nisam zadovoljna time sto me svaki drugi dan neki taksista malo "provoza" kako bi mi uzeo 50 dinara vise, nisam zadovoljna time sto nece da voze male relacije, sto ih nigde nema kad padne kisa ili sneg, sto im je prevelik trosak da kupe jelkicu za kola, sto uvek kasne, a narocito nisam zadovoljna time sto sad kad je zbog snega saobracaj ionako otezan oni zagorcavaju zivot citavom gradu zato sto nece da izdaju fiskalne racune!!!!!! Ljudi, hajdemo u bojkot!!!!

Ana

pre 14 godina

Da, trebalo bi da se dogovorimo da mi njih bojkotujemo, pa da vidimo šta će. Ne sviđaju im se fiskalne da bi mogli da kraduckaju. Kakvo zadržavanje saobraćaja? Potrebno mu je bukvalno jedan sekund da ukuca cifru, a račun odmah izlazi. Kao nismo mi nikad videli fiskalne, ne znamo... Ne znam da li imaju zaradu i kako žive, ali ako ja treba da dam 1000 dinara za vožnju od 10-15 minuta, ne zanima me ništa u vezi s njihovim životom. To su ogromne pare, ja za svaku vožnju mogu cipele da kupim...
Oni bi da podese taksimetre da malo brže otkucavaju...
Ne sme vlast da popusti - neka štrajkuju, neka rade šta hoće, neka i peške idem do grada, ali ne popuštajte im za fiskalne, nikako!

Tomislav

pre 14 godina

Zamislite jednog nesrecnog gradjanina ove drzave koji je morao da dodje iz Lapova za Beograd i taxijem ode do Zemuna- nemoguca misija, u drzavi ciji vlastodrsci tvrde da smo vec Evropa...Zbog cega? Zato sto drzava nema snage i smelosti da lupi sakom od sto i uvede sistem... kratkorocni efekti koji bi se odrazili na biracko telo ipak su bitniji...sto se tice taxista ni od jedne profesije nisam imao vise neprijatnih iskustava kao od ove...

Buba

pre 14 godina

Slusam sinoc onog predstavnika taksista na TV..kaze 'oce ko u Evropi...super i ja bih bas tako...jer u EU u taksiju dobijes fiskalni racun, tacno znas koliko placas, mozes da platis karticom i btw taksisti znaju gde da te voze kad im kazes destinaciju i koliko ce te to kostati...ovde sam ja navigacija ako slucajno nemaju gprs i cena svaki put drugacija....Moje pare vise nece videti! pa makar cetvoronoske isla kuci

Nenad

pre 14 godina

Izdvojio bih uklanjanje divljih taksista i uvodjenje minimalne cene kao opravdane zahteve. Problem oko cena je da budem jasan to što pojedini biznismeni koji se bave sa više poslova, koristeći prihode od tih poslova određuju cene prevoza kod svoje taksi firme koja je ispod isplative (damping cena) samo da uniste konkurente, a posle će oni da vas voze po normalnoj ceni ili zbog nedostatka konkurencije da vas deru više nago što sada plaćate većini. Nema svako 5 firmi da bi mogao da radi to. Zato ne treba baš određivati minimalnu cenu nego zabraniti dumping.

Stevan Krstonosic

pre 14 godina

Ako se popusti taksistima, ova vlast "dobija" velike NEGATIVNE poene. Dosta je bilo nedemokratskih zhteva, krijuci se iza te demokratije.
G.Djilasu i drugi nadlezni g. ministri, NEMA popustanja !!!

Dobrila Vasiljevic

pre 14 godina

Zalazem se za postovanje zakona u svim segmentima drustva.Dakle, fiskalne kase mora da postanu obaveza i kod taksista ,i kod lekara, i kod advokata.jer ne bi trebalo da bude povlascenih u pravnoj drzavi.Na recima smo svi za postovanje zakona, ali ne i kada zakon dotakne nas licno.Kada se ne bi izbegavalo placanje realnog poreza, u nasoj Srbiji bi bilo vise para za socijalne programe i bilo bi manje gladnih.

Djordje

pre 14 godina

Nije mi jasan zahtev oko utvdjivanja minimalne cene? Ja imam utisak da je kod svih ista cena i sad, samo sto se "takmice" sa popustima. U svakom slucaju, i damping je sastavni deo trzisne privrede, narocito u prvim fazama razvoja kapitalizma, i ne vidim zasto bi ovde bilo drugacije. Neka se taksi udruzenja takmice za klijente niskim cenama i ljubaznim osobljem, a ne kao do sad, "ko pre musteriji", a kad dodju do nje, ponasaju se kao kauboji. Slazem se sa ocenom da ni sa jednom drugom "felom", nisam imao toliko neprijatnih iskustava, sto kao njihova musterija, sto kao vozac u gradu. Oko uvodjenja fiskalnih kasa, ne vidim sto se bune? Pa to je najnormalnija stvar, jedino sto, cete uz takav racun, imati dokaz da je neko ukljucio turbinu, i naplatio vam vise nego sto treba. E to njima smeta. Divlje taksiste treba skloniti sa ulica. Inace, ja zaista ne znam skoro nikoga ko podrzava ovaj protest, i kome su njihovi zahtevi opravdani.

Sandra

pre 14 godina

Kako ove taksiste nije sramota.Desava kada se nocu vracam iz grada da me oderu.Pre neki dan kada sam se vracala sa fakulteta (zurila sam da bih isla na neki teren jer honorano radim za neke novine) od Trga republike do Arene platila sam 800 din.Fiskale racune daju svi lekari prorodavci frizeri itd. Velika podrska gradinacelniku Beograda

isto za sve

pre 14 godina

PAUSAL! Samo to njima odgovara, a sta je sa svim ostalim pravnim licima koja su obavezna da imaju fiskalne kase. Jos sad i protestuju, da ne verujes! Uzme ti 120 dinara samo kad otvoris vrata... katastrofa, sramota!

Wayne

pre 14 godina

Apsolutno podrzavam taksiste u ovome, treba da zatvore sve glavne ulice i sve mostove, uslovi u kojima rade su katastrofalni, treba da se rese svi njihovi problemi.

Nenad

pre 14 godina

A zasto se u vesti ovo naziva strajkom??? Strajk bi bilo kada oni ne bi radili, mene se to ne tice. To sto oni rade je blokada grada i vest bi trebalo da ima svoje pravo ime.

Zeljko taxi

pre 14 godina

Potpuno podrzavam sve koji su ogorceni na taxiste , pa ih pozivam da se bave malo taxi delatnoscu, kao ja posteno 15 godina, pa da promene misljenje.
Dragi sugradjani samo da vas obavestim da su pravi taxisti ostali kod svojih kuca, jer im je dosta da ih predvode vlasnici asocijacija,koji ne zaradjuju hleb na ulici,nego od nasih clanarina. Ovo se ne odnosi na predstavnike sindikata jer su oni od skoro sa nama!
U pravu ste da je cena u drugim gradovima niza od nase, ali kada u Beogradu bude situacija kao u Novom Sadu, Kragujevcu,Nisu neka i cena bude ista!
Obicni taxisti, placaju porez,voze normalan auto(prvenstveno zbog sebe pa samim ti i zbog stranaka),imaju sve dozvole(estetski pregled 4500 dinara,id kartice 2000 din.,cenovnike istaknute,protiv pozarne aparate 2000-5000 din+overa kartona ,nalepnice na sofersajbni 1000-2000 din,tkzv. kviska 3000din,bazdaren taximetar 1000 din,dozvole za radio stanicu oko 5000 din, lekarski pregled koji je obavezan po novom zakonu 3000-5000din ,clanarine taxi asocijaciji 3000-6000 dinara mesecno,porez 11500 dinara mesecno itd.NESTO SAM SIGURNO I ZABORAVIO) i imaju kazne koje se krecu od 50000-250000 dinara a oni koji to rade na divlje, kazne od 10000 dinara, pa mi vi iskomentarisite da li je to normalno?
Znaci "divljak" ne placa ni RATELU za nosenje radio stanice, ni za bazdarenje taximetra,ni clanarinu,ni porez,ni protivpozarni aparat,NO LEKARSKI PREGLED!!! ni euro 3 ,euro4 standarde i nikom nista.PA NE MOZE VISE LJUDI DOGORELO DO NOKTIJU!!!

Perica

pre 14 godina

Dosta više terora nad nama građanima Beograda! Ko je god kivan na državu molio bih ga da blokira iskljucivo državne institucije tako da građani ne osete, a da osete oni kojima je protest i upucen. Gospoda iz državnih organa pored svih privilegija koje imaju u našem društvu nece osetiti ovakve "hrabre radnje". Njih blokirajte, njima zagorcajte život, a ne nama od kojih vecina živi lošije od taksista.

uz

pre 14 godina

Putovah ja tako svetom i gde god u zapadnoj zemlji uzeh taksi, iznenadim se i pomislim pa ovi ne budze turbine i nemaju tajne dugmice ispod volana...
Nece porez da placaju, necu ni ja, ali moram....Surova je to istina....

Suzana

pre 14 godina

Molila bih sve ljude u BGD da tri dana nakon prestanka ovog maltretiranja ne sedaju u taksi vozila, pa da vidimo kada ce sledeci put da im padne na pamet nesto ovako. Ako probaju sa jos nekom blokadom, a mi ne sedamo u njihova vozila, recimo, 7 dana. Da vidimo kome ce vise da se isplati.

Goran Nikolic

pre 14 godina

Ne prihvatati ucene taksista, nipošto ! Iza njihovih zahteva ne krije se ništa drugo nego težnja da se sačuva monopolistički položaj i status privilegovane kaste. Pa, nisu oni nikakve "svete krave"! Usluge koje pružaju Beograđanima su nikakve, a cene astronomske, čim uđeš u voziko lakši si za 120 dinara, gde toga još ima ? Ne bi me čudilo da postoji i taksi-mafija koja je u dosluhu sa nekim političarima, oni možda i sabotiraju gradnju metroa, jer im je u interesu da gradski saobraćaj u BGD bude što gori. Dakle, ne prihvatati ucene taksista, a ko ometa normalno funkcionisanje života u gradu, treba mu, u skladu sa zakonom, napisati krivičnu prijavu.

Marko Ekmedžić

pre 14 godina

Beogradski taksisti spadaju u vozače sa najmanjom kulturom u saobraćaju, i sa iluzijom da su bolji od ostalih učesnika u saobraćaju, sve uz parolu "može mi se!"

Uz to, kako ne spomenuti cene taksi prevoza. Sticajem okolnosti, živeo sam nekoliko meseci u Novom Sadu, i uverio se u to da stvari zaista mogu biti drugačije.

Cena vožnje po kilometru je ista kao u Beogradu, ali je start 25-30 dinara, dok je u Beogradu (ako nisu podigli u međuvremenu) 120 dinara! Uz to, ni jednom se nije desilo da je taksista u NS-u bio neprijatan prema meni, neuredan ili neljubazan. Neretko, račun su zaokruživali na nižu cifru, uz komentar da smo ljudi, i da nije sve u novcu.

Verujem da je sličan slučaj i sa većinom mesta u unutrašnjosti Srbije.

A beogradski taksisti?

Uz izuzetke, oni su ne na čast, već na bruku prestonice. Osim "Nacionalnog taksija", gde uz GPS navođenje, i smer rute, na kraju vožnje dobijate i fiskalni račun, i to obavezno, većina ostalih se trudi da ušićari, bez elementarne kulture i profesionalizma.

Uz to, prošle godine sam u vozilu "Pink taxija" zaboravio laptop računar koji mi nikada nije vraćen, iako sam im događaj prijavio 15 minuta nakon što sam napustio vozilo.

Šta više, rečeno mi je da vozač nije dužan da vodi računa o mojim stvarima, ubeđivali su me da ja i ne znam koje taxi udruženje me je vozilo, a kada sam zamolio da mi pomognu da njihovog kolegu ipak pronađem, i od njega, uz nagradu za "nalazaštvo" dobijem natrag računar, pokazali su mi bazu podataka u kojoj nema slika velikog broja vozača.

Sticajem okolnosti, tom susretu je prisustvovao i predsednik "Beotaxi"-ja, koji je našao za shodno da me napadne da možda i izmišljam da bih ocrnjivao sirote taksiste. Savetovao mi je i da se ne bakćem sa policijom, jer im "ne mogu ništa". Na kraju, uz ironičan osmeh, pitao me je zašto nisam tražio račun.

Sve u svemu, veoma ružan incident, koji naravno nije pravilo (znam i za puno slučajeva kada su vraćali stvari putnicima), ali nije ni na čast.

Uz to, danas će taksisti blokirati grad, što je protivno zakonu. Pozivaće se svakako na svoje pravo na štrajk, ali će prenebreći svoju obavezu da štrajkom ne ometaju druge stanovnike ovog grada. Zakon svakako daje pravo na štrajk, ali zakon kaže i da svi koji pružaju usluge moraju da izdaju fiskalne račune.

Kad kupim hleb, dobijem fiskalni račun. Kada odem kod frizera, kada kupim novine, kada ručam u restoranu, takođe. Pa zašto mi onda i taksista ne bi dao fiskalni račun?

Ne znate? Evo, da vam pomognem.

Iz bahatosti, istovetne onoj koju su prikazali advokati. I motivacija je ista - prikrivanje stvarnih prihoda, i utaja poreza.

Pitanje je šta će nadležni uraditi da spreče blokadu grada od strane ljudi koji i postoje zbog nas građana... ili je možda obrnuto?

Jelena

pre 14 godina

Ma neka se sklone bre sa ulica. Ko su oni da ljudima smetaju da normalno funkcionisu. Blokiraju ulice da ljudi na mogu da odlaze na posao, i to ljudi koji nemaju problema sa tim da placaju poreze i koriste fiskalne kase za delatnosti koje obavljaju.

Kinez

pre 14 godina

U Pekingu su sva taksi vozila iste boje (kombinacija braon-narandzasta), imaju posebno slovo u registarskoj tabli putem kojeg znate da je legalni taksista. U vecini vozila na zadnjem sedistu ima televizor pa gledate program tipa 'sta ima u gradu', komercijalne vesti, bioskopi, pozorista ...

Svaki vozac na kraju voznje izdaje fiskalni racun koji sadrzi:

- reg.br. vozila
- reg.br. licence vozaca
- predjeno kilometara
- predjeno minuta
- pocetno vreme voznje
- zavrsno vreme voznje
- br. minuta na semaforima
- cena voznje (kusur vrate uvek)

Ako vas slucajno prevari, ili ako se na osnovu takvog racuna u hotelu utvrdi da vas je "vozao okolo", ide odmah prijava policiji itd.

Daleko je Kina ...

aca

pre 14 godina

Odrase nam kozu s ledja a jos se nesto i bune!!! Na pitanje zasto ne zele fiskalizaciju onaj taxista,sto je juce bio na vestima, kaze da nisu oni obucavani za astronaute!? Njihovi zahtevi blage veze s vezom nemaju. I onako je kolaps po gradu jos nam samo i oni trebaju!!!

obveznik

pre 14 godina

Bezobrazluk, apsolutno ih ne podrzavam u zahtevu da im se ne uvedu fiksalne kase. Kao ni advokate. Stvarno mi nije jasno koji Beogradjani ih to podrzavaju i zasto??? Ja placam porez nek placaju i oni!

sporet na drva

pre 14 godina

Obzirom da u ovoj drzavici vise nema nikoga da se suprotstavi nametima nakazne drzavne administracije, podrzavam protest taksista, jako mi je zao zbog toga sto ce bg biti blokiran, ali osim ovoga nacina, svaki drugi bi bio besmislen. Da li su u pravu zbog fisalnih kasa, ne znam, mislim da nisu, ali ovde zaista vise nije moguce raditi nista, a da te drzava ne dere na svakom koraku, tako da ne zelim da im zamerim na tome, iako su u njihovim redovima primetni u istoj meri kao i u drzavnim ustanovama, neprofesionalizam, nestrucnost i nevaspitanje, no nista nisu gori od nase administracije, parlamenta ili bilo koje druge sfere zivota. Cast izuzetcima, uvek mi prija kad izadjem zadovoljan iz taksija, gde mozesh naci i mnogo ljudi koji to rade jer nemaju nacina da drugacije opstanu, a daleko vise imaju ljudskosti i obzira nego nasa vlada prema nasoj drzavi! Komentrai ljudi koji vide samo svoje dnevne probleme i osudjuju zbog blokade bg-a, dovoljno govore o tome zasto smo tu gde jesmo, nikoga nije briga, osim za svoje d.... Svi su nadobudni, legalisti, pozivaju se na pravo ovo, ono, pa mi nemamo vise prava na zivot u ovoj zemlji, a sad se pozivate na Dacica, cija je partija odgovorna najvecim delom za ovakvo stanje Srbije danas, da vam resava trenutni problem. Licemerje!

Ritter

pre 14 godina

Verujem da su mnogi moji sugradjani dozivljavali kao i ja da se voze u taksijima kojima se providi kroz pod, kojima su sva vrata u razlicitim bojama od krpljenja, koji se utrkuju i preticu i to sve sa bebom pozadi, naravno bez sedista za dete i kojima ne rade pojasi za vezivanje, cak su mi se neki podsmevali kad sam hteo da se vezem. Da ne pricam o "pecarosima" i kriminalu na aerodromu i oko stanica. Drzava ne treba da im propisuje cenu nego minimum pravila koje mora da ispostuju da ne bi bili kriminalci, potencijalne ubice i samoubice. Garntujem da bi onda dodatno strajkovali sto im traze da imaju pristojne i bezbedne automobile. Ali problemi prevoza u Beo-crnom-gradu su mnogo mnogo veci od taksija...

Ivan

pre 14 godina

Uvedite fiskalne kase svima, propisite minimum uslova za taksiste i taksi vozila. I bez minimalno propisane cene voznje ce se broj taksista sam regulisati prema potrebama stanovnistva, kvalitetnijih taksista ce biti vise, a divljaci ce nestati.
Koliko truda, toliko para, a ne neko vozi tristac 30 godina star, a neko mercedes E klase...

jeremija

pre 14 godina

Ne popuštajte zahtevima taksista!

Ne popuštajte njihovim ucenama, prva sam spremna da sa Banovog Brda pešice idem gde god treba i prolazim bilo kakve blokade!

Pazi, boga ti, NEĆE da izdaju fiskalni račun, ma...

vladaNS

pre 14 godina

Taksisti su ubedljivo najnekuturniji i najbahatiji vozači. Oni su i uveli sistem "izbacim sva četiri i blokiram bilo koju ulicu", a vi ostali obilazite i gurajte se!

Zahtevam od policije da sprečava divljane taksista po ulicama, ugržavanje bezbednosti saobraćaja i najoštrije kažnjava.

A ja tražim od taksista SAMO minimum vozačke i ljudske kulture!

Sima

pre 14 godina

Ovo stvarno nema smisla taksisti su inace bahati i bezobrazni, sto po cenama koje sami odredjuju sto po nacinu voznje. Treba da beogradjani sada svi do jednog izadju i blokiraju njihov strajk, kad vec policija nece ni kaznu za ne propisno parkiranje da im napise, sto ima sada ne naplate kaznu, po novom zakonu, za bahato ponasanje u saobracaju? Ajde da vidimo da bar neki zakon u ovoj drzavi se postuje i da vazi za sve.

Aleksandar

pre 14 godina

Jaoo, pa nece valjda da im uskrate pravo da sirotim bakicama iz unutrasnjosti naplacuju voznju od Autobuske stanice do Klinickog centra 1000 dinara? Od cega ce ziveti taksisti na stanici? Nemojte ljudi, pomozimo taksistima, iznesimo hranu i pice...

Kakav hohstapleraj, jezivo, danas da ce me sprece da dodjem na posao upravo oni za cije voznje nikad nemam kinut. Zemljo, otvori se.

Aleksandra

pre 14 godina

S jedne strane drzava obznanjuje da nema novca za ljude koji su na drzavnom budzetu, a kada se ljudi upuste u privatni posao nema nikakvih olaksica, a zarada je slaba. Sada misle da bog-zna kakav novac cirkulise u "sivoj" zoni.
A ljudi jedva prezivljavaju, naročito kad (ako) namire doprinose i poreze državi.
Nebriga države prema samostalnim delatnostima će dovesti do toga da sve manje ljudi može da obavlja ove i slične poslove.
A u njihovim redovima, vidim, nema promena.

sanja

pre 14 godina

Svi koji su i malo putovali po svetu i vozili se tamo taksijem znaju da svugde taksisti imaju fiskalni racun.Ne znam stvarno sta nasi taksisti izmisljaju sada poseban tretman.

taxi girl

pre 14 godina

Meni je taksi nasušna potreba jer ne vozim, a za stratešku operaciju zvanu gradski prevoz nemam vremena ni nerava. Beogradski gradski prevoz je ok, samo traži više mog vremena nego što traži taksi. Međutim, ako me taksisti ucenjuju na ovaj način - ja ću da stopiram!!!

Netaksista

pre 14 godina

Ako bude i jedan minut blokade u bilo kom gradu Srbije, tu ce se pokazati nemoc te iste drzave. Svako ima pravo na strajk, ali nema pravo da blokira citavu zemlju. Pitanje je da li neko ko o tome odlucuje namerno ne zeli da spreci tu blokadu i zasto...

jp

pre 14 godina

Pa ni ja nisam zadovoljan nekim stvarima u zivotu... i? Treba li da blokiram Slaviju samo zbog toga?? Pustite normalne ljude kojima da rade... >:-/

P.S. U Srbiji je postala moda izaci na ulicu, blokirati je i traziti od DRZAVE da resi MOJ problem... kad ce kraj ovome?! :-(

PDV

pre 14 godina

gospodine Dacicu,omogucite mi da danas normalno odem na posao. Hvala
a sto se tice taksista, nadam se da im drzava nece popustiti, nego lepo, kad svi dodju uslikati ih, pogotovo one sa novim automobilima, i lepo videti jel su platilli porez. Ako nisu, oduzimati automobile, kao sto nekima oduzimaju kuce i gotova stvar. Da vidim ko ne bi prijavio porez! A sto se tice fiskalnih, samo napred!

Bojan

pre 14 godina

Aman zaman, ljudi... Zar svako moze da blokira ceo grad zato sto se ne slaze sa nekom odlukom... Pa ni ja se ne slazem sto je usvojen zakon o saobracaju, sto su mi uveli fiskalnu kasu, sto radim po 12 sati, sto mi je zarada drasticno pala ali ljudi ne blokiram ceo grad. Idite vi lepo pa blokirajte vladu, ministre, a ne posten svet koji se muci da prezivi... A to da se odredi minimum je cista monopolizacija...

Made in serbia

pre 14 godina

Taksisti su u pravu. Sto se ne uvedu fiskalne kase u gradskim autobusima i na gradskim pijacama pa da za kupljene svercovane cokolade i salame dobijemo fiskalni racun. U pravu su i sto se tice poreza na automobile kubikaze vece od 2000 jer je to jedna budalastina. Manji porez plati vlasnik novog Audija od 40000 E, nego ja za svoj 10 god. star Nisan od 4000 E.

Ivana

pre 14 godina

Bezobrazluk, i ne vozim se taksijem kao i vecina ljudi jer je gsp pristupacniji za budzet prosecnog gradjanina. Njima treba zabreniti okupljanje i blokiranje grada. Dizala se frka oko studenata koji su sa razlogom izasli na ulice jer su izigrani. Tada mi nije bilo zao da pesacim, ali zbog taksista koji nece da izdaju racune... Sramota.

tuzan gradjanin

pre 14 godina

I sada ja moram da ispastam zbog vas jer ste vi nezadovoljni... Pa i ja sam nezadovoljan pa vam ne smetam da nakon 9 sati teskog rada dodjete nesmetano kuci.

bezimena

pre 14 godina

Podržavam uvodjenje fiskalnih kasa, podržavam da se bezobrazluku Bg taksista već jednom stane na put!

Cenu odredjuje TRŽIŠTE, NE DRŽAVA (ni jedno udruženje taksista nije državno već privatno)!

p.s. Što se tiče divljih taksista taj problem se rešava upravo fiskalizacijom!

Gordon

pre 14 godina

Hoćete minimum cene? Nećete da izdajete račune? Pri ovakvoj usluzi koju nudite? I kao, nećete da blokirate saobraćaj nego ćete samo da vozite sporije?

Na stranu što mi je stvarno muka od svakog nevoljnika koji rešenje svoje nevolje traži blokiranjem celog grada koji je već daleko od normalnog funkcionisanja. Takve grupe unapred ne podržavam, pa ma kolikom im zahtevi bili opravdani. Jednostavno, neko će zbog takvog ponašanja umreti zato što hitna pomoć neće stići dovoljno brzo – kraj svake diskusije na temu opravdanosti načina izražavanja nezadovoljstva.

Stvar je u tome što su zahtevi taksista nebulozni, a evo i konkretnog primera. U Podgorici (Crna Gora je zemlja slična Srbiji po mnogo aspekata pa je dobra za poređenje) postoji beskonačno mnogo taksi udruženja. Od gradova u kojima sam bio, to je definitivno grad sa najvećim brojem taksija po glavi stanovnika. Cena vožnje je značajno niža nego u Beogradu. Vozila su najčešće neuporedivo bojeg kvaliteta i standardizovana u okviru istog udruženja. FISKALNI RAČUN SE IZDAJE EVO VEĆ SIGURNO DUŽE OD 2 GODINE.

Ako vam udovolje zahtevima, ja izlazim na ulicu da tražim da mi država refundira deo poreza koji mi pripada kao građaninu, a čije plaćanje vi izbegavate. Ili još bolje – jednostavno i ja prestajem da plaćam svoj porez. Zašto? Pa eto tako, ne odgovara mi da plaćam.

ObiWanKenobi

pre 14 godina

Podžavam uvođenje reda i u ovu branšu poznatu po bahatosti na Beogradskim ulicama, vozilima u očajnom stanju, nevaspitanosti u ophođenju sa klijentima. Od ovoga izuzimam manjinu časnih profesionalaca. Inače još pre godinu dana imao sam priliku da se vozim u taksi vozilu sa fiskalnim računom u Beogradu ( ne bih navodio firmu zbog reklame), i sve je funkcionisalo besprekorno.
Bahati taksisti ne izazivajte građane gradova u Srbiji, da vam se ne bi obilo o glavu, pardon o kola.

milan-bgd

pre 14 godina

Za razliku od studenata i ostalih koji su peske isli na protest , kao i njihove zrtve obicni gradjani koji su peske morali da se vracaju sa posla, taxisti su smislili "drive-in" protest, sednes lepo u kola pa na salter pred Vladu: "Dobar dan, dobro dosli u McStrajk drive in...Izvolite?" "Ja bih poreske olaksice, sa majonezom i malo papricice...I molim Vas, bez fiskalnih kasa".
Sramota! 'Ajde napolje zadnjice iz kola na -3 C pa cekajte koliko hocete.

Mikan77

pre 14 godina

Zivim u Vrscu gradu sa 36.000 stanovnika i dva taksi udruzenja koje rade veci broj godina sa fiskalnom kasom i nemaju problema.Pa ako mogu oni da je imaju zasto ne bi mogli i njihove kolege u Beogradu?

Đorđe

pre 14 godina

Oni štrajkuju zbog fiskalnih kasa koje trebaju da imaju u vozilima 2013!? Naravno, tu su još neki manji zahtevi kao uklanjanje divljaka itd. I? Zbog pogrešnog nastupa u medijima i isticanja u prvi plan fiskalnih kasa navukli su bes naroda. A to će za posledicu posle ovih blokada imati još manji broj putnika u taxi vozilima. A glavnu stvar su zbog svog neznanja ispustili da uvrste u zahteve. Izmene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Juče je za Press pomoćnik ministra Mrkonjića izjavio kako očekuju da u 2010. naplatiti od kazni 80 miliona evra!! Beograd je u svemu trećina srbije pa se može očekivati naplata kazni u glavnom gradu od najmanje 25 miliona evra! Ako se ima u vidu broj i kilometraža koju taksisti godišnje pređu u BG (preko 50.000 km) onda će oni za kazne dati u 2010. bar MILION EVRA. ILI SVAKI TAKSISTA PO 100 EVRA. nARAVNO U PRAKSI ĆE KAZNU PLATITI SVAKI PETI TAKSISTA A ONA ĆE IZNOSITI U PROSEKU 500 EVRA! To vam nije bitno ili imate loše vođe? Ko to vodi beogradske taksiste? Vlasnici taksi udruženja koji su se obogatili naplatom članarine? Taksisti stalno spominju neke "divlje" kolege, po Ustavu Srbije svako ima pravo na rad. A to što DS već 9 godina u Beogradu popušta taksistima - to je skandal! A rezultat se vidi, Beograd ima najlošiju taksi službu od svih glavnih gradova Evrope izuzev Tirane! Nek kamere b92 snime taksiste u Novom Sadu ili Pančevu pa će se videti koliko su ovi ispred beogradskih taksista. Ako neko hoće da ograniči broj taksista ajde onda da se ograniči i broj zubara, pekara, advokata i novinara. TAKSISTI MOŽDA NISTE ČULI ALI SOCIJALIZAM JE U SRBIJI NESTAO! PA IM TAJ BROJ O OGRANIČENOM BROJU TAKSISTA U BEOGRADU NIJE DOVOLJAN MONOPOL VEĆ HOĆE JOŠ JEDAN - DA SVA UDRUŽENJA IMAJU ISTU CENU VOŽNJE. PA GDE JE TU KONKURENCIJA, GDE JE TU SLOBODNO TRŽIŠTE? I JOŠ NEĆE FISKALNE KASE, A DOBRO ZNAM DA POŠTENI TAKSISTI NEMAJU NIŠTA PROTIV FISKALNIH KASA. I na kraju evo predloga kako da više zaradite: TRAŽITE DA SE ČLANARINA i plaćanje za RADIO STANICE OGRANIČI NA 200 DINARA MESEČNO! Ali ne to bi bilo protiv interesa vlasnika taksi udruženja koji su se obogatili ( mesečno taksisti sa radio stanicom u proseku plaćaju oko 1.800 dinara, pa to pomnožite sa preko 5000 takvih taksista i ispada da mesečno vlasnici udruženja uzmu blizu 100 hiljada evra). ALI TO NE SPOMINJETE, BOJITE SE. OVAKO MALTRETIRATE NAS I ZAPAMTIĆETE KAD ĆEMO DA VAM SEDNEMO U TAKSI!

Ivo

pre 14 godina

Ovo je jednostavno rjesiti....vlada treba ukinuti sve licence taksistima, a od nove godine nove ce izdavati poreska uprava svim onima koji dokazu da su uveli fiskalnu kasu u svoj taksi..

Dragan

pre 14 godina

Ukoliko vlada prihvati ucene taksista, evo svečano im obećavam da na sledećim izborima neće videti niti moje, niti glasove moje porodice!

U ovoj struci treba urediti tehničko-pravne preduslove za bavljenje poslom taksiste i pustiti nevidljivu ruku tržišne ekonomije da uredi cene, u skladu sa ponudom i potražnjom.

Саша

pre 14 godina

Још пре 5 година сам у Букурешту добио фискални рачун од таксисте. Е па сад видите где је Румунија а где је Србија, и зашто!

baki

pre 14 godina

Glupo je da ljude teraju da uvode fiskalne kase pored toliko divljih taksista. Prvo neka urede trziste pa onda fiskalizacija. I logicno je da ako se koristi plin svi imaju neku stimulaciju zbog manjeg zagadjenja okoline. Bar ja mislim da je to logicno !

Aleksandar

pre 14 godina

I treba da im uvedu fiskalne kase. I treba da ih nateraju da spuste cene. Ako u Novom Sadu mogu da platim duplo manju cenu za istu kilometrazu, za isti benzin, za istu uslugu, sto ne bi moglo to i u Beogradu?

Ze Roberto

pre 14 godina

Pa ovo je vrhunski bezobrazluk, šta nam rade ti taksisti. Nisu zadovoljni? Hajde da mi onda objasne nekoliko stvari. Po ostalim gradovima u Srbiji, ostali taksisti isto plaćaju i gorivo i automobile a vože po cenama manjim za 50-60%, ljubazniji su, čistija su im kola. Neka mi objasne u čemu je fora sa ovi ovde budu skuplji toliko i toliko nezadovoljni? Dalje, oni hoće da ograniče broj taksija. Znači, vi uskraćujete ljudima elementarno pravo na rad. Hoćete i broj pekara da ograničite ili trafika? Dalje, neka nadležni već jednom pročiste to fino društvance, neka ih šalju na tehničke preglede dva puta godišnje kao i na estetske preglede, realno, bar 50% prevozi putnike u neispravnim vozilima. O alkoholu i ostalim stimulativnim sredstvima da i ne govorimo. Većina njih i dalje ima manire iz ranih devedesetih, leti voze u siledžijkama ( one majce na bretele ). Jel hoćete red i poredak? Ok! Svaki taksi mora da ima klimu, mora da je čist, ispravan, vozač uredan i čist takodje. A što se tiče fiskalnih, pa to je jedna civilizacijska tekovina. Lepo piše sve na računu, sve čisto i pošteno. Zna se kome to od njih smeta. Uostlom, ako hoće da štrajkuju, neka ne voze lijente. Ili bi klijenti trebalo lepo da bojkotuju taksiste nekoliko dana ili nedelja, pa da vidimo od čega će da se hrane. Mnogo su besni. Uvedite profesionalne firme, sa uniformnim automobilima, kvalitetnom uslugom pa da vidimo šta će onda da kažu na sve to. I ako krenu u blokadu grada, policija lepo da sankcioniše takvu vožnju pa kad prvih pet popase kazne, ostale kukavice razbežaće se vrlo brzo. NAdam se da će taksisti shvatiti da je svima u ovoj zemlji teško, ali da im niko ne usraćuje pravo da rade i zarade, ali neka to rade po propisima i zakonima kako i dolikuje. Ove prevoznike sa kamionima, pa naravno da im treba dozvoliti da udju u grad, ali samo sa malim kamionima i to onima koji ispunjavaju euro 3 norme minimum. Svako kad udje u grad napravi ekološku katastrofu, zamagjivanje bojišta ili nepto slično. Krajnje je vreme da pokažemo da smo ozbiljna zemlja i ozbiljan grad.
A sada svi na svoje radne zadatke, pa ko je stigao na posao stigao.

DEKI BGD

pre 14 godina

Treba podržati zahteve taksista i još nešto dodati u njihove zahteve.
1. Potpuno zabraniti vožnju sopstevenih automobila od 07-10h, i od 13-18h, da bi mogli više da zarade i brže idu ulicama.
2. Ukinuti autobuska stajališta i uvesti samo taxi stajališta.
3. Uvesti dodatnu taksu od 2000 din. prilikom registracije motornih vozila, da bi se pomogla taxi udruženja i njihovi članovi.
4. Automobili euro 3 od 2017 godine, jer će tek tada Golf 2, napuniti 30 godina.

Istina je potpuno drugačija.
Divlji taksisti su oni koji nisu hteli da plaćaju porez i namete udruženja i naravno da su postali divlji.
Jedinstvena cena za celu Srbiju može, ali po cenama iz unutrašnjosti, jer tamo je tarifa niža 80%, i narod opet živi.
Kada su taksisti imali neku humanitarnu akciju, kada vas je propustio u saobraćaju, kada su nekom pomogli na putu a da to nisu naplatili.
NIKADA.
I sada blokiraju grad, da bi narod trpeo, i da bi se ispunili samo njihovi zahtevi.
DOSTA

zack

pre 14 godina

Jednom su strajkovali zato sto drzava hoce da im naplati porez, a oni 2 (DVE) godine nisu placali porez!

Znaci svi ostali su budale - sto nemaju mogucnost da biraju da li hoce ili ne da plate porez, a da ne govorim o onima koji zive od budzeta...

Posebna prica je ponasanje taxista u saobracaju: ja-sam-na-poslu-u-svojoj-kancelariji-tj.-ulici...

dejan

pre 14 godina

A zasto je on drugaciji od mene?
zasto ja moram da imam fiskanu kasu, a on ne ?

ja pruzam uslugu ulepsavanja , a on uslugu prevoza ....

je l sam ja sad budala sto imam fiskalnu kasu ?

stargazer

pre 14 godina

Grad je napravio dva losa ustupka taksistima: odredio minimalnu cenu prevoza i propisao potreban broj taksista. Zamislite da grad odredi minimalnu cenu rada i potreban broj obucara, dimnicara, lekara! Naravno da taksistima treba da se uvedu fiskalne kase, a njihov broj i cenu prevoza treba da regulise samo trziste. Jedini legitiman zahtev je borba protiv "divljaka".

Predrag B

pre 14 godina

Poštovana gospodo taksisti,

na osnovu iskustva koje sam video u gradovima Evrope, izdavanje fiskalnog računa traje oko 6 sekundi!!! O kom remećenju saobraćaja vi pričate?!? Što se tiče divljih taksista, pa vi zajedno sa njima čekate na istim taksi stanicama, naročito kod Aerodroma Nikola Tesla. Prijavite ih sami. Mislim da je Beograd jedini grad u svetu gde je korišćenje taksija na Aerodromu veoma "rizična" avantura.
Još se pitam da li će se na kolone taksista u Beogradu primenjivati odredbe novog zakona o saobraćaju?!?

Vojvodinac

pre 14 godina

Ja sam za to da se utvrdi maksimalna cena taxi usluge, pa da ne mogu tek tako da deru ljude na štajgi i još par mesta, a ko želi da časti, neka časti. Predlog za utvrđivanje minimalne cene taxi usluge je potpuna glupost, jer je na primer sada, taxi usluga u Pančevu skoro duplo jeftinija od Beograda, a isto je stanje u mnogim manjim gradovima u unutrašnjosti. Kako bi reagovali da im je uvedena obaveza znanja jednog od stranih jezika, Engleskog, Francuskog, Nemačkog, Ruskog, Italijanskog... ili recimo makar završena srednja škola, ili potvrda da lice nije osuđivano i....
Sam grad je kriv što je dozvolio da taxi u Beogradu bude takav kakav je, a mene je često sramota kada mi neko prepričava kako su ga odrali, zavrnuli, prevarili Beogradski taksisti, dok je u unutrašnjosti ipak malo drugačije, da ne kažem bolje.
Svim učesnicima štrajka lepo napisati kazne po novom zakonu, pa će sledeći put računati tačkice kada se najavi štrajk ove vrste.
Kako bi trebali štrajkovati piloti, da slete pred skupštinu ili u nemanjinu.
Gospodo izvucite dupeta iz vozila i protegnite noge, dobili ste žute trake koje zloupotrebljavate da pravite još veću gužvu, policija vam toleriše svakakve prekršaje koje ostali vozači plaćaju, zaustavna traka na autoputu kao da je Taxi traka, rezervisana stajališta na najboljim lokacijama, najviše cene u Srbiji ubedljivo, prosečna usluga, i šta još želite!? Orden??

Shkomi

pre 14 godina

Bolesno dete koje mora na inhalaciju u dom zdravlja. NIJEDNO taksi udruzenje nije htelo da vozi. Ukinite vec jednom monopol koji drze taksisti. Zasto je ogranicen broj taksista. Ako tako razmisljate ogranicite i broj pekara.

Zvrk

pre 14 godina

Ukinuti ograničenje broja taksista. Omogućiti svakom ko ispuni uslove da bude taksista. To će rešiti problem "Divljih taksista".
O fiskalizaciji je besmisleno pričati. To se jednostavno mora sprovesti.

z

pre 14 godina

Verovatno zele da minimalna cena bude maksimalna u regionu, a da porez ne moraju da placaju, posto bez fiskalnog mogu da kraduckaju do mile volje.

M. N. Lazar

pre 14 godina

Tesko je biti na strani ovakve drzave (i jos gorih njenjih sluzbenika),ali taksisti nisu u pravu.
Zivim u Oslu i ovdje svi taksisti urucuju fiskalne racune poslije svake voznje, bez obzira da li to putnik trazi ili ne.Procedura je veoma kratka i usluga se moze platiti i bankovnom karticom. Sve je rijeseno malim taksimetrom (koji ima i kasu).
Ukoliko drzava cini izuzetke navijacima, politicarima, takasistima, tajkunima, advokatima,... a, narocito svojim sluzbenicima, onda imamo OVAKU RUSEVINU, od drzave.

Djuro P.

pre 14 godina

Braco taksisti nema ulaska u EU sa djuture,brat bratu ili od oka nacinom poslovanja.Samo red i disciplina.Bice vam tesko ispocetka,bice trenutaka kad ce te se kajati i sl. sto niste u Aziji vec u Evropi,ali ako budete uporni i vredni kroz duzi period videcete rezultate vaseg rada.Zelim vam puno uspeha i dobar rad!

sone

pre 14 godina

podrzavam strajk iako ne mogu da se solidarisem da budem uz vas.zeleo bi da kazem da se i ja bavim prevozom putnika al je u pitanju kombi prevoz,elem hteo sam da kazem da je nasa profesija toliko narusena do te mere da se vise neizilazi na kraj sa troskovima da krenem od :registracije,goriva,rezervnih delova,odrzavanje,majstora i jos ima stavki.a iz sredine sam gde je posla manje nego u gradovima a u obavezi sam da placam dadzbine kao i kolege iz vecih gradova, gde se moze bolje zaraditi a jos i placam porez na luksuz(pa ja se neluksuziram) a sa tim vozilom obavljam poso prevoza,nemam nikakvih olaksica i na ivici sam egzistencije.da ne spominjem putne naloge gde se mora do detalja navoditi,gde se kupe putnici,gde se ostavljaju i jos puno peripetija. toliko sam uzbudjen,reko bi sve sto mi pricinjave probleme i siguran sam da cemo dobiti svoja prava.strajk do ispunjenja zahteva!!!

Kris

pre 14 godina

Uz ceo ovaj haos samo jos oni fale! Ako u unutrasnjosti taksisti mogu da izdaju fiskalne racune (sto je bilo prijatno iznenadjenje) zasto su "ovi nasi" bolji od njih!

Slavica

pre 14 godina

I treba da strajkuju! Sta su navalili na njih? Sta im sve ne traze? Pa ni da rade u Svajcarskoj, ne bi mogli to da ispune! Dinkic moze da slaze pet milion ljudi i da ne ispuni dato obecanje,a samo taksisti,moraju da ispune sve njihove prohteve? Fiskalne kase u taksi vozila treba uvesti, kada dobiju po 1000€ za Akcije, ali onda i u autobuse uvesti fiskalne kase! Tu se kao ne krade???

ciciban

pre 14 godina

Ajd da se kladimo da iza ovog stoje neke stranke koje bi zelele da se malo destabilizuje situacija pa na nove izbore.... e pa nece da moze... uvedite im fiskalne kase jer tu nema niceg lose, kada mogu svi mogu i oni...

Radivoje

pre 14 godina

Kao sto podrzavam advokate, tako podrzavam i taxiste.Dobar drugar mi je taxista "Mercedes 878" prestao da vozi od kada su mu ubacili senzore da prepoznaje putnike i automatski ukljucuje taximetar.Totalno je bankrotirao iako mu pripada 45% od bruta.Jel ta poreska uprava ima takav softver koji moze da obracunava predjene kilometre i rad "na prazno" i da se to odbija od poreza!?
Neko pobegne iz taxija... dok nisam upoznat da nasi taxisti imaju kompjuter koji im pokazuje "statistiku" koji bi im pre uveo nego fiskalne kase.

rebro

pre 14 godina

Ne razumem. Svi bi u EU, svi hoce evropske standarde i vrednosti ali niko nece evropske zakone.
Prvo smeta zakon o saobracaju, sad taksistima smeta uvodjenje fiskalnih kasa.
U cemu je problem?

laza

pre 14 godina

Jeftini trikovi. Minimalna cena sluzi da neki taksisti zabrane nekim drugim taksistima da naplacuju svoje licne usluge koliko sami hoce. Hoce na silu da umanje konkurenciju i nista drugo. Ua!

Taksista koji ne moze da prezivi kao taksista ne mora da napravi kolaps grada... moze da da otkaz i radi neki drugi posao. Cim taksista bude brojcano manje, cena usluga im automatski raste.

011bgd

pre 14 godina

Pre jedno 10-ak godina, slican strajk napravili taxisti u Parizu...isto bezrazlozan (zdravorazumski i pravno) teror ostalih gradjana... Znate kako su zavrsili? Nekoliko desetina vozila je prevrnuto (sto na "kant" sto na krov) da bi normalni, zaposleni ljudi mogli da prodju. BG taxisti, mislite o tome

sasa jokic

pre 14 godina

Svaki drugi dan u Beogradu neka grupa izazvana cinjenicom da mora da krene da postuje zakon, izadje na ulice i blokira ih! A svi gradjani koji postuju zakon ispastaju! Dokle cemo vise da budemo taoci onih koji ne zele da zive u uredjenoj zemlji?! Sta ce policija da preduzme po ovom pitanju?!

Nikola

pre 14 godina

Svaka cast voditelju B92. Bas se vidi da je iznerviran kao i 99% beogradjana.

Ovaj Svetislav Beljinac nema pojma sta prica. Pazi, drzava da odredi MINIMUM! E bre, PA TO JE KOMUNIZAM! U kojoj, recimo zapadno evropskoj, civilizovanoj drzavi, sa slobodnim trzistem, ima da drzava odredjuje cenu necega? Trziste odredjuje cenu, i ako neka taksi kompanija moze da napravi biznis sa nizim cenama, onda je to tako, i drugi nema sta da se bune!

I zamisli, nece da imaju fiskalne kase jer nece porez da placaju... jer JEDINO NJIMA traze. Ma nemoj. Ne pise u sifri delatnosti? Epa izmenice se i ta sifra delatnosti i eto kraj price.

Jos pazite, SA 4 STRANE BLOKIRAJU GRAD PO NAJGOREM VREMENU! Pa sta covek da im radi? Ajde recite?

Davidoff

pre 14 godina

Da se bar ponasaju kao svi normalni vozaci, da nauce da daju zmigavac i da voze kao i mi ostali pa i da ih razumem...
a ne, ti udjes na BAS stanici, hoces da te odveze do Slavije, a on te pita:
-"Hocete li preko Zemuna ili preko sajma?"
Sramota!
Treba samo posebna policija za njih da ih kaznjava.
Totalni bezobrazluk, uvek su se ponasali kao da su sve ulice njihove i da imaju prava na sve!
Ja ih nikada ne pustam da udju u moju traku...

Marko

pre 14 godina

"Taksisti osim odlaganja uvođenja fiskalnih kasa u naredne dve godine, zahtevaju i uklanjanje divljih prevoznika sa ulice, utvrđivanje minimalne cene taksi prevoza i uvođenje reda u ovu oblast saobraćaja."

Vrhunski bezobrazluk. 'Ocete i da vam svaki gradjanin uplati po 1000 dinara?

Miloš

pre 14 godina

Narušavate nam ustavna prava tako što ćete napraviti haos u gradu. Zato treba da reaguje policija... Zar fiskalizacija nije najbolji način da se uklone nelegalni taksisti? Ali neeeeeeee! Neće gospoda da troše 15min svog vremena dnevno da odu da predaju račune... Zbog bahatosti taksista neretko i nastane haos po gradu, tako da ovog puta neće napraviti ništa gore...

Ja se više nikada neću voziti taksijem. Pozivam i druge da urade isto.

011bgd

pre 14 godina

Pre jedno 10-ak godina, slican strajk napravili taxisti u Parizu...isto bezrazlozan (zdravorazumski i pravno) teror ostalih gradjana... Znate kako su zavrsili? Nekoliko desetina vozila je prevrnuto (sto na "kant" sto na krov) da bi normalni, zaposleni ljudi mogli da prodju. BG taxisti, mislite o tome

Nikola

pre 14 godina

Svaka cast voditelju B92. Bas se vidi da je iznerviran kao i 99% beogradjana.

Ovaj Svetislav Beljinac nema pojma sta prica. Pazi, drzava da odredi MINIMUM! E bre, PA TO JE KOMUNIZAM! U kojoj, recimo zapadno evropskoj, civilizovanoj drzavi, sa slobodnim trzistem, ima da drzava odredjuje cenu necega? Trziste odredjuje cenu, i ako neka taksi kompanija moze da napravi biznis sa nizim cenama, onda je to tako, i drugi nema sta da se bune!

I zamisli, nece da imaju fiskalne kase jer nece porez da placaju... jer JEDINO NJIMA traze. Ma nemoj. Ne pise u sifri delatnosti? Epa izmenice se i ta sifra delatnosti i eto kraj price.

Jos pazite, SA 4 STRANE BLOKIRAJU GRAD PO NAJGOREM VREMENU! Pa sta covek da im radi? Ajde recite?

Davidoff

pre 14 godina

Da se bar ponasaju kao svi normalni vozaci, da nauce da daju zmigavac i da voze kao i mi ostali pa i da ih razumem...
a ne, ti udjes na BAS stanici, hoces da te odveze do Slavije, a on te pita:
-"Hocete li preko Zemuna ili preko sajma?"
Sramota!
Treba samo posebna policija za njih da ih kaznjava.
Totalni bezobrazluk, uvek su se ponasali kao da su sve ulice njihove i da imaju prava na sve!
Ja ih nikada ne pustam da udju u moju traku...

Marko

pre 14 godina

"Taksisti osim odlaganja uvođenja fiskalnih kasa u naredne dve godine, zahtevaju i uklanjanje divljih prevoznika sa ulice, utvrđivanje minimalne cene taksi prevoza i uvođenje reda u ovu oblast saobraćaja."

Vrhunski bezobrazluk. 'Ocete i da vam svaki gradjanin uplati po 1000 dinara?

sasa jokic

pre 14 godina

Svaki drugi dan u Beogradu neka grupa izazvana cinjenicom da mora da krene da postuje zakon, izadje na ulice i blokira ih! A svi gradjani koji postuju zakon ispastaju! Dokle cemo vise da budemo taoci onih koji ne zele da zive u uredjenoj zemlji?! Sta ce policija da preduzme po ovom pitanju?!

DEKI BGD

pre 14 godina

Treba podržati zahteve taksista i još nešto dodati u njihove zahteve.
1. Potpuno zabraniti vožnju sopstevenih automobila od 07-10h, i od 13-18h, da bi mogli više da zarade i brže idu ulicama.
2. Ukinuti autobuska stajališta i uvesti samo taxi stajališta.
3. Uvesti dodatnu taksu od 2000 din. prilikom registracije motornih vozila, da bi se pomogla taxi udruženja i njihovi članovi.
4. Automobili euro 3 od 2017 godine, jer će tek tada Golf 2, napuniti 30 godina.

Istina je potpuno drugačija.
Divlji taksisti su oni koji nisu hteli da plaćaju porez i namete udruženja i naravno da su postali divlji.
Jedinstvena cena za celu Srbiju može, ali po cenama iz unutrašnjosti, jer tamo je tarifa niža 80%, i narod opet živi.
Kada su taksisti imali neku humanitarnu akciju, kada vas je propustio u saobraćaju, kada su nekom pomogli na putu a da to nisu naplatili.
NIKADA.
I sada blokiraju grad, da bi narod trpeo, i da bi se ispunili samo njihovi zahtevi.
DOSTA

Miloš

pre 14 godina

Narušavate nam ustavna prava tako što ćete napraviti haos u gradu. Zato treba da reaguje policija... Zar fiskalizacija nije najbolji način da se uklone nelegalni taksisti? Ali neeeeeeee! Neće gospoda da troše 15min svog vremena dnevno da odu da predaju račune... Zbog bahatosti taksista neretko i nastane haos po gradu, tako da ovog puta neće napraviti ništa gore...

Ja se više nikada neću voziti taksijem. Pozivam i druge da urade isto.

Ivo

pre 14 godina

Ovo je jednostavno rjesiti....vlada treba ukinuti sve licence taksistima, a od nove godine nove ce izdavati poreska uprava svim onima koji dokazu da su uveli fiskalnu kasu u svoj taksi..

Ze Roberto

pre 14 godina

Pa ovo je vrhunski bezobrazluk, šta nam rade ti taksisti. Nisu zadovoljni? Hajde da mi onda objasne nekoliko stvari. Po ostalim gradovima u Srbiji, ostali taksisti isto plaćaju i gorivo i automobile a vože po cenama manjim za 50-60%, ljubazniji su, čistija su im kola. Neka mi objasne u čemu je fora sa ovi ovde budu skuplji toliko i toliko nezadovoljni? Dalje, oni hoće da ograniče broj taksija. Znači, vi uskraćujete ljudima elementarno pravo na rad. Hoćete i broj pekara da ograničite ili trafika? Dalje, neka nadležni već jednom pročiste to fino društvance, neka ih šalju na tehničke preglede dva puta godišnje kao i na estetske preglede, realno, bar 50% prevozi putnike u neispravnim vozilima. O alkoholu i ostalim stimulativnim sredstvima da i ne govorimo. Većina njih i dalje ima manire iz ranih devedesetih, leti voze u siledžijkama ( one majce na bretele ). Jel hoćete red i poredak? Ok! Svaki taksi mora da ima klimu, mora da je čist, ispravan, vozač uredan i čist takodje. A što se tiče fiskalnih, pa to je jedna civilizacijska tekovina. Lepo piše sve na računu, sve čisto i pošteno. Zna se kome to od njih smeta. Uostlom, ako hoće da štrajkuju, neka ne voze lijente. Ili bi klijenti trebalo lepo da bojkotuju taksiste nekoliko dana ili nedelja, pa da vidimo od čega će da se hrane. Mnogo su besni. Uvedite profesionalne firme, sa uniformnim automobilima, kvalitetnom uslugom pa da vidimo šta će onda da kažu na sve to. I ako krenu u blokadu grada, policija lepo da sankcioniše takvu vožnju pa kad prvih pet popase kazne, ostale kukavice razbežaće se vrlo brzo. NAdam se da će taksisti shvatiti da je svima u ovoj zemlji teško, ali da im niko ne usraćuje pravo da rade i zarade, ali neka to rade po propisima i zakonima kako i dolikuje. Ove prevoznike sa kamionima, pa naravno da im treba dozvoliti da udju u grad, ali samo sa malim kamionima i to onima koji ispunjavaju euro 3 norme minimum. Svako kad udje u grad napravi ekološku katastrofu, zamagjivanje bojišta ili nepto slično. Krajnje je vreme da pokažemo da smo ozbiljna zemlja i ozbiljan grad.
A sada svi na svoje radne zadatke, pa ko je stigao na posao stigao.

Mikan77

pre 14 godina

Zivim u Vrscu gradu sa 36.000 stanovnika i dva taksi udruzenja koje rade veci broj godina sa fiskalnom kasom i nemaju problema.Pa ako mogu oni da je imaju zasto ne bi mogli i njihove kolege u Beogradu?

laza

pre 14 godina

Jeftini trikovi. Minimalna cena sluzi da neki taksisti zabrane nekim drugim taksistima da naplacuju svoje licne usluge koliko sami hoce. Hoce na silu da umanje konkurenciju i nista drugo. Ua!

Taksista koji ne moze da prezivi kao taksista ne mora da napravi kolaps grada... moze da da otkaz i radi neki drugi posao. Cim taksista bude brojcano manje, cena usluga im automatski raste.

M. N. Lazar

pre 14 godina

Tesko je biti na strani ovakve drzave (i jos gorih njenjih sluzbenika),ali taksisti nisu u pravu.
Zivim u Oslu i ovdje svi taksisti urucuju fiskalne racune poslije svake voznje, bez obzira da li to putnik trazi ili ne.Procedura je veoma kratka i usluga se moze platiti i bankovnom karticom. Sve je rijeseno malim taksimetrom (koji ima i kasu).
Ukoliko drzava cini izuzetke navijacima, politicarima, takasistima, tajkunima, advokatima,... a, narocito svojim sluzbenicima, onda imamo OVAKU RUSEVINU, od drzave.

dejan

pre 14 godina

A zasto je on drugaciji od mene?
zasto ja moram da imam fiskanu kasu, a on ne ?

ja pruzam uslugu ulepsavanja , a on uslugu prevoza ....

je l sam ja sad budala sto imam fiskalnu kasu ?

rebro

pre 14 godina

Ne razumem. Svi bi u EU, svi hoce evropske standarde i vrednosti ali niko nece evropske zakone.
Prvo smeta zakon o saobracaju, sad taksistima smeta uvodjenje fiskalnih kasa.
U cemu je problem?

stargazer

pre 14 godina

Grad je napravio dva losa ustupka taksistima: odredio minimalnu cenu prevoza i propisao potreban broj taksista. Zamislite da grad odredi minimalnu cenu rada i potreban broj obucara, dimnicara, lekara! Naravno da taksistima treba da se uvedu fiskalne kase, a njihov broj i cenu prevoza treba da regulise samo trziste. Jedini legitiman zahtev je borba protiv "divljaka".

Zvrk

pre 14 godina

Ukinuti ograničenje broja taksista. Omogućiti svakom ko ispuni uslove da bude taksista. To će rešiti problem "Divljih taksista".
O fiskalizaciji je besmisleno pričati. To se jednostavno mora sprovesti.

Shkomi

pre 14 godina

Bolesno dete koje mora na inhalaciju u dom zdravlja. NIJEDNO taksi udruzenje nije htelo da vozi. Ukinite vec jednom monopol koji drze taksisti. Zasto je ogranicen broj taksista. Ako tako razmisljate ogranicite i broj pekara.

Саша

pre 14 godina

Још пре 5 година сам у Букурешту добио фискални рачун од таксисте. Е па сад видите где је Румунија а где је Србија, и зашто!

jeremija

pre 14 godina

Ne popuštajte zahtevima taksista!

Ne popuštajte njihovim ucenama, prva sam spremna da sa Banovog Brda pešice idem gde god treba i prolazim bilo kakve blokade!

Pazi, boga ti, NEĆE da izdaju fiskalni račun, ma...

bezimena

pre 14 godina

Podržavam uvodjenje fiskalnih kasa, podržavam da se bezobrazluku Bg taksista već jednom stane na put!

Cenu odredjuje TRŽIŠTE, NE DRŽAVA (ni jedno udruženje taksista nije državno već privatno)!

p.s. Što se tiče divljih taksista taj problem se rešava upravo fiskalizacijom!

ciciban

pre 14 godina

Ajd da se kladimo da iza ovog stoje neke stranke koje bi zelele da se malo destabilizuje situacija pa na nove izbore.... e pa nece da moze... uvedite im fiskalne kase jer tu nema niceg lose, kada mogu svi mogu i oni...

Aleksandar

pre 14 godina

Jaoo, pa nece valjda da im uskrate pravo da sirotim bakicama iz unutrasnjosti naplacuju voznju od Autobuske stanice do Klinickog centra 1000 dinara? Od cega ce ziveti taksisti na stanici? Nemojte ljudi, pomozimo taksistima, iznesimo hranu i pice...

Kakav hohstapleraj, jezivo, danas da ce me sprece da dodjem na posao upravo oni za cije voznje nikad nemam kinut. Zemljo, otvori se.

ObiWanKenobi

pre 14 godina

Podžavam uvođenje reda i u ovu branšu poznatu po bahatosti na Beogradskim ulicama, vozilima u očajnom stanju, nevaspitanosti u ophođenju sa klijentima. Od ovoga izuzimam manjinu časnih profesionalaca. Inače još pre godinu dana imao sam priliku da se vozim u taksi vozilu sa fiskalnim računom u Beogradu ( ne bih navodio firmu zbog reklame), i sve je funkcionisalo besprekorno.
Bahati taksisti ne izazivajte građane gradova u Srbiji, da vam se ne bi obilo o glavu, pardon o kola.

Marko Ekmedžić

pre 14 godina

Beogradski taksisti spadaju u vozače sa najmanjom kulturom u saobraćaju, i sa iluzijom da su bolji od ostalih učesnika u saobraćaju, sve uz parolu "može mi se!"

Uz to, kako ne spomenuti cene taksi prevoza. Sticajem okolnosti, živeo sam nekoliko meseci u Novom Sadu, i uverio se u to da stvari zaista mogu biti drugačije.

Cena vožnje po kilometru je ista kao u Beogradu, ali je start 25-30 dinara, dok je u Beogradu (ako nisu podigli u međuvremenu) 120 dinara! Uz to, ni jednom se nije desilo da je taksista u NS-u bio neprijatan prema meni, neuredan ili neljubazan. Neretko, račun su zaokruživali na nižu cifru, uz komentar da smo ljudi, i da nije sve u novcu.

Verujem da je sličan slučaj i sa većinom mesta u unutrašnjosti Srbije.

A beogradski taksisti?

Uz izuzetke, oni su ne na čast, već na bruku prestonice. Osim "Nacionalnog taksija", gde uz GPS navođenje, i smer rute, na kraju vožnje dobijate i fiskalni račun, i to obavezno, većina ostalih se trudi da ušićari, bez elementarne kulture i profesionalizma.

Uz to, prošle godine sam u vozilu "Pink taxija" zaboravio laptop računar koji mi nikada nije vraćen, iako sam im događaj prijavio 15 minuta nakon što sam napustio vozilo.

Šta više, rečeno mi je da vozač nije dužan da vodi računa o mojim stvarima, ubeđivali su me da ja i ne znam koje taxi udruženje me je vozilo, a kada sam zamolio da mi pomognu da njihovog kolegu ipak pronađem, i od njega, uz nagradu za "nalazaštvo" dobijem natrag računar, pokazali su mi bazu podataka u kojoj nema slika velikog broja vozača.

Sticajem okolnosti, tom susretu je prisustvovao i predsednik "Beotaxi"-ja, koji je našao za shodno da me napadne da možda i izmišljam da bih ocrnjivao sirote taksiste. Savetovao mi je i da se ne bakćem sa policijom, jer im "ne mogu ništa". Na kraju, uz ironičan osmeh, pitao me je zašto nisam tražio račun.

Sve u svemu, veoma ružan incident, koji naravno nije pravilo (znam i za puno slučajeva kada su vraćali stvari putnicima), ali nije ni na čast.

Uz to, danas će taksisti blokirati grad, što je protivno zakonu. Pozivaće se svakako na svoje pravo na štrajk, ali će prenebreći svoju obavezu da štrajkom ne ometaju druge stanovnike ovog grada. Zakon svakako daje pravo na štrajk, ali zakon kaže i da svi koji pružaju usluge moraju da izdaju fiskalne račune.

Kad kupim hleb, dobijem fiskalni račun. Kada odem kod frizera, kada kupim novine, kada ručam u restoranu, takođe. Pa zašto mi onda i taksista ne bi dao fiskalni račun?

Ne znate? Evo, da vam pomognem.

Iz bahatosti, istovetne onoj koju su prikazali advokati. I motivacija je ista - prikrivanje stvarnih prihoda, i utaja poreza.

Pitanje je šta će nadležni uraditi da spreče blokadu grada od strane ljudi koji i postoje zbog nas građana... ili je možda obrnuto?

Kinez

pre 14 godina

U Pekingu su sva taksi vozila iste boje (kombinacija braon-narandzasta), imaju posebno slovo u registarskoj tabli putem kojeg znate da je legalni taksista. U vecini vozila na zadnjem sedistu ima televizor pa gledate program tipa 'sta ima u gradu', komercijalne vesti, bioskopi, pozorista ...

Svaki vozac na kraju voznje izdaje fiskalni racun koji sadrzi:

- reg.br. vozila
- reg.br. licence vozaca
- predjeno kilometara
- predjeno minuta
- pocetno vreme voznje
- zavrsno vreme voznje
- br. minuta na semaforima
- cena voznje (kusur vrate uvek)

Ako vas slucajno prevari, ili ako se na osnovu takvog racuna u hotelu utvrdi da vas je "vozao okolo", ide odmah prijava policiji itd.

Daleko je Kina ...

zack

pre 14 godina

Jednom su strajkovali zato sto drzava hoce da im naplati porez, a oni 2 (DVE) godine nisu placali porez!

Znaci svi ostali su budale - sto nemaju mogucnost da biraju da li hoce ili ne da plate porez, a da ne govorim o onima koji zive od budzeta...

Posebna prica je ponasanje taxista u saobracaju: ja-sam-na-poslu-u-svojoj-kancelariji-tj.-ulici...

z

pre 14 godina

Verovatno zele da minimalna cena bude maksimalna u regionu, a da porez ne moraju da placaju, posto bez fiskalnog mogu da kraduckaju do mile volje.

Predrag B

pre 14 godina

Poštovana gospodo taksisti,

na osnovu iskustva koje sam video u gradovima Evrope, izdavanje fiskalnog računa traje oko 6 sekundi!!! O kom remećenju saobraćaja vi pričate?!? Što se tiče divljih taksista, pa vi zajedno sa njima čekate na istim taksi stanicama, naročito kod Aerodroma Nikola Tesla. Prijavite ih sami. Mislim da je Beograd jedini grad u svetu gde je korišćenje taksija na Aerodromu veoma "rizična" avantura.
Još se pitam da li će se na kolone taksista u Beogradu primenjivati odredbe novog zakona o saobraćaju?!?

tuzan gradjanin

pre 14 godina

I sada ja moram da ispastam zbog vas jer ste vi nezadovoljni... Pa i ja sam nezadovoljan pa vam ne smetam da nakon 9 sati teskog rada dodjete nesmetano kuci.

obveznik

pre 14 godina

Bezobrazluk, apsolutno ih ne podrzavam u zahtevu da im se ne uvedu fiksalne kase. Kao ni advokate. Stvarno mi nije jasno koji Beogradjani ih to podrzavaju i zasto??? Ja placam porez nek placaju i oni!

nikola

pre 14 godina

Danas jedan taksista sa tri razreda srednje skole zaradjuje vise od jednog hirurga, bio sam taksista pa znam koliko se zaradjuje! Kome ne odgovara neka vrati dozvolu, ionako imaju monopol na radno mesto sto je van svake pameti!!!

PDV

pre 14 godina

gospodine Dacicu,omogucite mi da danas normalno odem na posao. Hvala
a sto se tice taksista, nadam se da im drzava nece popustiti, nego lepo, kad svi dodju uslikati ih, pogotovo one sa novim automobilima, i lepo videti jel su platilli porez. Ako nisu, oduzimati automobile, kao sto nekima oduzimaju kuce i gotova stvar. Da vidim ko ne bi prijavio porez! A sto se tice fiskalnih, samo napred!

Voja

pre 14 godina

Bojkot taksista 7 dana po zavrsetku blokade.
Vec znam 10ak ljudi koji ce isto da urade, neki se voze retko, neki svakodnevno, ali sad sigurno nece sesti u taksi.

Siri dalje!

Vojvodinac

pre 14 godina

Ja sam za to da se utvrdi maksimalna cena taxi usluge, pa da ne mogu tek tako da deru ljude na štajgi i još par mesta, a ko želi da časti, neka časti. Predlog za utvrđivanje minimalne cene taxi usluge je potpuna glupost, jer je na primer sada, taxi usluga u Pančevu skoro duplo jeftinija od Beograda, a isto je stanje u mnogim manjim gradovima u unutrašnjosti. Kako bi reagovali da im je uvedena obaveza znanja jednog od stranih jezika, Engleskog, Francuskog, Nemačkog, Ruskog, Italijanskog... ili recimo makar završena srednja škola, ili potvrda da lice nije osuđivano i....
Sam grad je kriv što je dozvolio da taxi u Beogradu bude takav kakav je, a mene je često sramota kada mi neko prepričava kako su ga odrali, zavrnuli, prevarili Beogradski taksisti, dok je u unutrašnjosti ipak malo drugačije, da ne kažem bolje.
Svim učesnicima štrajka lepo napisati kazne po novom zakonu, pa će sledeći put računati tačkice kada se najavi štrajk ove vrste.
Kako bi trebali štrajkovati piloti, da slete pred skupštinu ili u nemanjinu.
Gospodo izvucite dupeta iz vozila i protegnite noge, dobili ste žute trake koje zloupotrebljavate da pravite još veću gužvu, policija vam toleriše svakakve prekršaje koje ostali vozači plaćaju, zaustavna traka na autoputu kao da je Taxi traka, rezervisana stajališta na najboljim lokacijama, najviše cene u Srbiji ubedljivo, prosečna usluga, i šta još želite!? Orden??

Djuro P.

pre 14 godina

Braco taksisti nema ulaska u EU sa djuture,brat bratu ili od oka nacinom poslovanja.Samo red i disciplina.Bice vam tesko ispocetka,bice trenutaka kad ce te se kajati i sl. sto niste u Aziji vec u Evropi,ali ako budete uporni i vredni kroz duzi period videcete rezultate vaseg rada.Zelim vam puno uspeha i dobar rad!

isto za sve

pre 14 godina

PAUSAL! Samo to njima odgovara, a sta je sa svim ostalim pravnim licima koja su obavezna da imaju fiskalne kase. Jos sad i protestuju, da ne verujes! Uzme ti 120 dinara samo kad otvoris vrata... katastrofa, sramota!

taxi girl

pre 14 godina

Meni je taksi nasušna potreba jer ne vozim, a za stratešku operaciju zvanu gradski prevoz nemam vremena ni nerava. Beogradski gradski prevoz je ok, samo traži više mog vremena nego što traži taksi. Međutim, ako me taksisti ucenjuju na ovaj način - ja ću da stopiram!!!

Suzana

pre 14 godina

Molila bih sve ljude u BGD da tri dana nakon prestanka ovog maltretiranja ne sedaju u taksi vozila, pa da vidimo kada ce sledeci put da im padne na pamet nesto ovako. Ako probaju sa jos nekom blokadom, a mi ne sedamo u njihova vozila, recimo, 7 dana. Da vidimo kome ce vise da se isplati.

Pedja

pre 14 godina

Njihovi zahtevi su u najmanju ruku kontradiktorni: Neće fiskalne kase, a traže borbu protiv divljaka?????
Pa fiskalna kasa je najbolji način zaštite MUŠTERIJA od divljaka i prevaranata.

hakala

pre 14 godina

Sram ih bilo, ponasaju se kao banditi, voze kao banditi, bave se kojekakvim ilegalnim poslovima i jos da budu izuzeti pa da nemaju fiskalnu kasu. O kulturi i kakvu sliku o nama proizvode kod ovo malo stranaca koji dolaze da ne govorim. Posmatrao sam situaciju od pre nekoliko dana na aerodromu NT gde je devojka sa leta iz Londona bukvalno spopadnuta od taksiste da je vozi do hotela in. Kad mu je devojka lepo pokazala papir (verovatno su je vec upoznali kakve imamo hohstaplere) na kome je pisalo 600 dinara do hotela IN ovaj joj je onako socno odgovorio :"Ma sisaj" i onda pokazao zavidno poznavanje psovki na majmunskom engleskom. Dokle bre vise, nece da ugase cigaru kad udjes u auto sa malim detetom, o prozoru da zatvore da ne govorimo. Voze kao nenormalni, ne postuju propise a sad kukaju. Pa koliko potrose goriva za 2-3 kilometra a naplacuju ti od 200 do 300 dinara.
Treba stati ovom haosu na kraj i ovakve blokade okarakterisati kao udar na drzavu pa nek snose posledice!

Velja

pre 14 godina

Klasicni razbojnici. Vlada Srbije treba danas da uvede uredbom da moraju vec od SUTRA da uvedu fiskalne kase. Naplacuju bre voznju od Terazija Do VMA 1.000 dinara i to im je malo?! Za tu cifru bi trebali da me voze u audiju A8, a ne krsevima koje vecina ima. Samo cvrsto treba sa njima, a ako do veceras ne odblokiraju ulice, na njih poslati Zandarmeriju.

sanja

pre 14 godina

Svi koji su i malo putovali po svetu i vozili se tamo taksijem znaju da svugde taksisti imaju fiskalni racun.Ne znam stvarno sta nasi taksisti izmisljaju sada poseban tretman.

Goran Nikolic

pre 14 godina

Ne prihvatati ucene taksista, nipošto ! Iza njihovih zahteva ne krije se ništa drugo nego težnja da se sačuva monopolistički položaj i status privilegovane kaste. Pa, nisu oni nikakve "svete krave"! Usluge koje pružaju Beograđanima su nikakve, a cene astronomske, čim uđeš u voziko lakši si za 120 dinara, gde toga još ima ? Ne bi me čudilo da postoji i taksi-mafija koja je u dosluhu sa nekim političarima, oni možda i sabotiraju gradnju metroa, jer im je u interesu da gradski saobraćaj u BGD bude što gori. Dakle, ne prihvatati ucene taksista, a ko ometa normalno funkcionisanje života u gradu, treba mu, u skladu sa zakonom, napisati krivičnu prijavu.

Jelena

pre 14 godina

Ma neka se sklone bre sa ulica. Ko su oni da ljudima smetaju da normalno funkcionisu. Blokiraju ulice da ljudi na mogu da odlaze na posao, i to ljudi koji nemaju problema sa tim da placaju poreze i koriste fiskalne kase za delatnosti koje obavljaju.

Dragan

pre 14 godina

Ukoliko vlada prihvati ucene taksista, evo svečano im obećavam da na sledećim izborima neće videti niti moje, niti glasove moje porodice!

U ovoj struci treba urediti tehničko-pravne preduslove za bavljenje poslom taksiste i pustiti nevidljivu ruku tržišne ekonomije da uredi cene, u skladu sa ponudom i potražnjom.

Nenad

pre 14 godina

A zasto se u vesti ovo naziva strajkom??? Strajk bi bilo kada oni ne bi radili, mene se to ne tice. To sto oni rade je blokada grada i vest bi trebalo da ima svoje pravo ime.

Irena

pre 14 godina

U BOJKOT TAKSISTA. Ja nisam zadovoljna njihovim cenama, nisam zadovoljna time sto me svaki drugi dan neki taksista malo "provoza" kako bi mi uzeo 50 dinara vise, nisam zadovoljna time sto nece da voze male relacije, sto ih nigde nema kad padne kisa ili sneg, sto im je prevelik trosak da kupe jelkicu za kola, sto uvek kasne, a narocito nisam zadovoljna time sto sad kad je zbog snega saobracaj ionako otezan oni zagorcavaju zivot citavom gradu zato sto nece da izdaju fiskalne racune!!!!!! Ljudi, hajdemo u bojkot!!!!

milan-bgd

pre 14 godina

Za razliku od studenata i ostalih koji su peske isli na protest , kao i njihove zrtve obicni gradjani koji su peske morali da se vracaju sa posla, taxisti su smislili "drive-in" protest, sednes lepo u kola pa na salter pred Vladu: "Dobar dan, dobro dosli u McStrajk drive in...Izvolite?" "Ja bih poreske olaksice, sa majonezom i malo papricice...I molim Vas, bez fiskalnih kasa".
Sramota! 'Ajde napolje zadnjice iz kola na -3 C pa cekajte koliko hocete.

Buba

pre 14 godina

Slusam sinoc onog predstavnika taksista na TV..kaze 'oce ko u Evropi...super i ja bih bas tako...jer u EU u taksiju dobijes fiskalni racun, tacno znas koliko placas, mozes da platis karticom i btw taksisti znaju gde da te voze kad im kazes destinaciju i koliko ce te to kostati...ovde sam ja navigacija ako slucajno nemaju gprs i cena svaki put drugacija....Moje pare vise nece videti! pa makar cetvoronoske isla kuci

Nenad

pre 14 godina

A zasto se u vesti ovo naziva strajkom??? Strajk bi bilo kada oni ne bi radili, mene se to ne tice. To sto oni rade je blokada grada i vest bi trebalo da ima svoje pravo ime.

Anti-taxi

pre 14 godina

"Beograđani sa kojima smo razgovarali uglavnom podržavaju taksiste u njihovim zahtevima..." a s kojim su to gradjanima pricali??? Ja ne znam nikoga osim taksista koji podrzavaju ovu paradu. Sad smo svi ludi a taksisti pametni pa nece da se fiskalizuju. Najbolje bi bilo da se lepo svima njima podele otkazi i da se zaposli onaj drugi deo ljudi koji cekaju na dozvole ali zbog ovih monopolista ne mogu da rade! A gradjani bi mogli lepo da se organizuju pa da bojkotuju taksiste kad jednog dana prorade. Kad ne budu imali ni jedan poziv bar dva dana nek se zapitaju zasto. Nek vide malo kako je to kad te drugi sputavaju u poslu...

Bojan

pre 14 godina

Aman zaman, ljudi... Zar svako moze da blokira ceo grad zato sto se ne slaze sa nekom odlukom... Pa ni ja se ne slazem sto je usvojen zakon o saobracaju, sto su mi uveli fiskalnu kasu, sto radim po 12 sati, sto mi je zarada drasticno pala ali ljudi ne blokiram ceo grad. Idite vi lepo pa blokirajte vladu, ministre, a ne posten svet koji se muci da prezivi... A to da se odredi minimum je cista monopolizacija...

Dobrila Vasiljevic

pre 14 godina

Zalazem se za postovanje zakona u svim segmentima drustva.Dakle, fiskalne kase mora da postanu obaveza i kod taksista ,i kod lekara, i kod advokata.jer ne bi trebalo da bude povlascenih u pravnoj drzavi.Na recima smo svi za postovanje zakona, ali ne i kada zakon dotakne nas licno.Kada se ne bi izbegavalo placanje realnog poreza, u nasoj Srbiji bi bilo vise para za socijalne programe i bilo bi manje gladnih.

изнервирани грађанин

pre 14 godina

Велика је срамота што држава дозвољава овакво закрчење града од стране таксиста. Зар треба милион људи да испашта због њих. Потпуно се слажем са увођењем фискалних каса. Доста ми је више да ми кад уђем у такси када крене да пада киша, таксиста обрачунава неку посебну тарифу... Да не говорим колико је пута такси скупљи код нас, него што је то случај у окружењу.

Dragan

pre 14 godina

Neverovatno je da svako kome padne napamet može da blokira i napravi kolaps u gradu od dva miliona stanovnika. Nemam više razumevanja ni za koga ! Bahata ekipa sedi u svojim toplim kolima a istovremeno hiljade građana na velikom minusu bezuspešno čeka prevoz ili su blokirani u nekim sporednim neočišćenim ulicama.
Moj je predlog da se izmeni Zakon o bezbednosti saobraćaja i unese član da svako ko izazove blokadu saobraćaja ili ugrozi njegovo normalno funkcionisanje (organizatori i učesnici na licu mesta) moraju krivično da odgovaraju i to sa zatvorskom kaznom.
Ogorčeni Beograđanin.

Iznervirana

pre 14 godina

Bilo bi mnogo lepo da i mi Beogradjani budemo slozni, PA UOPSTE NE ULAZIMO NAREDNI PERIOD U TAXI vozila, pa da vidimo kome ce oni praviti pakao od zivota po ovom vremenu!

Neso

pre 14 godina

Policija da skine registarske tablica sa svakog vozila koje ometa saobracaj. Kada dodju po tablice izvrsiti pregled vozila, fiskalinih kasa, licenci i gotova stvar

Jelena

pre 14 godina

odvratni su. zasto moj cale mora da ima fiskalnu kasu u svojoj ordinaciji, a advokati i taksisti se bune? kakav je to nacin? sto ja pesacim danas sat vremena do posla? ma treba lepo kao parizani da ih prevrnemo sve na krovove jer ostale metode u ovom gradu ne funkcionisu.

Aleksandar

pre 14 godina

I treba da im uvedu fiskalne kase. I treba da ih nateraju da spuste cene. Ako u Novom Sadu mogu da platim duplo manju cenu za istu kilometrazu, za isti benzin, za istu uslugu, sto ne bi moglo to i u Beogradu?

DejanS

pre 14 godina

Dajte im lopate i nek ciste ovaj sneg. Za to ne treba fiskalna kasa. Kada bi svi nezadovoljni svojim poslom izasli na ulice, niko kuci ne bi ostao. Ovi ni skolu nemaju. Treba da ih je sramota.

Netaksista

pre 14 godina

Ako bude i jedan minut blokade u bilo kom gradu Srbije, tu ce se pokazati nemoc te iste drzave. Svako ima pravo na strajk, ali nema pravo da blokira citavu zemlju. Pitanje je da li neko ko o tome odlucuje namerno ne zeli da spreci tu blokadu i zasto...

Kris

pre 14 godina

Uz ceo ovaj haos samo jos oni fale! Ako u unutrasnjosti taksisti mogu da izdaju fiskalne racune (sto je bilo prijatno iznenadjenje) zasto su "ovi nasi" bolji od njih!

jp

pre 14 godina

Pa ni ja nisam zadovoljan nekim stvarima u zivotu... i? Treba li da blokiram Slaviju samo zbog toga?? Pustite normalne ljude kojima da rade... >:-/

P.S. U Srbiji je postala moda izaci na ulicu, blokirati je i traziti od DRZAVE da resi MOJ problem... kad ce kraj ovome?! :-(

aca

pre 14 godina

Odrase nam kozu s ledja a jos se nesto i bune!!! Na pitanje zasto ne zele fiskalizaciju onaj taxista,sto je juce bio na vestima, kaze da nisu oni obucavani za astronaute!? Njihovi zahtevi blage veze s vezom nemaju. I onako je kolaps po gradu jos nam samo i oni trebaju!!!

Đorđe

pre 14 godina

Oni štrajkuju zbog fiskalnih kasa koje trebaju da imaju u vozilima 2013!? Naravno, tu su još neki manji zahtevi kao uklanjanje divljaka itd. I? Zbog pogrešnog nastupa u medijima i isticanja u prvi plan fiskalnih kasa navukli su bes naroda. A to će za posledicu posle ovih blokada imati još manji broj putnika u taxi vozilima. A glavnu stvar su zbog svog neznanja ispustili da uvrste u zahteve. Izmene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Juče je za Press pomoćnik ministra Mrkonjića izjavio kako očekuju da u 2010. naplatiti od kazni 80 miliona evra!! Beograd je u svemu trećina srbije pa se može očekivati naplata kazni u glavnom gradu od najmanje 25 miliona evra! Ako se ima u vidu broj i kilometraža koju taksisti godišnje pređu u BG (preko 50.000 km) onda će oni za kazne dati u 2010. bar MILION EVRA. ILI SVAKI TAKSISTA PO 100 EVRA. nARAVNO U PRAKSI ĆE KAZNU PLATITI SVAKI PETI TAKSISTA A ONA ĆE IZNOSITI U PROSEKU 500 EVRA! To vam nije bitno ili imate loše vođe? Ko to vodi beogradske taksiste? Vlasnici taksi udruženja koji su se obogatili naplatom članarine? Taksisti stalno spominju neke "divlje" kolege, po Ustavu Srbije svako ima pravo na rad. A to što DS već 9 godina u Beogradu popušta taksistima - to je skandal! A rezultat se vidi, Beograd ima najlošiju taksi službu od svih glavnih gradova Evrope izuzev Tirane! Nek kamere b92 snime taksiste u Novom Sadu ili Pančevu pa će se videti koliko su ovi ispred beogradskih taksista. Ako neko hoće da ograniči broj taksista ajde onda da se ograniči i broj zubara, pekara, advokata i novinara. TAKSISTI MOŽDA NISTE ČULI ALI SOCIJALIZAM JE U SRBIJI NESTAO! PA IM TAJ BROJ O OGRANIČENOM BROJU TAKSISTA U BEOGRADU NIJE DOVOLJAN MONOPOL VEĆ HOĆE JOŠ JEDAN - DA SVA UDRUŽENJA IMAJU ISTU CENU VOŽNJE. PA GDE JE TU KONKURENCIJA, GDE JE TU SLOBODNO TRŽIŠTE? I JOŠ NEĆE FISKALNE KASE, A DOBRO ZNAM DA POŠTENI TAKSISTI NEMAJU NIŠTA PROTIV FISKALNIH KASA. I na kraju evo predloga kako da više zaradite: TRAŽITE DA SE ČLANARINA i plaćanje za RADIO STANICE OGRANIČI NA 200 DINARA MESEČNO! Ali ne to bi bilo protiv interesa vlasnika taksi udruženja koji su se obogatili ( mesečno taksisti sa radio stanicom u proseku plaćaju oko 1.800 dinara, pa to pomnožite sa preko 5000 takvih taksista i ispada da mesečno vlasnici udruženja uzmu blizu 100 hiljada evra). ALI TO NE SPOMINJETE, BOJITE SE. OVAKO MALTRETIRATE NAS I ZAPAMTIĆETE KAD ĆEMO DA VAM SEDNEMO U TAKSI!

petar

pre 14 godina

Sramota! U ovoj drzavi neće da plaćaju porez oni koji dobro zarađuju (taksisti, advokati, stomatolozi), a mi ostali sirotinja placamo. Uz to, kako ne strajkuju taksisti u Kragujevcu, Čačku, Novom Sadu gde je taksi usluga jeftinija tri puta od ove u BG, a i kvalitetnija?

vladaNS

pre 14 godina

Taksisti su ubedljivo najnekuturniji i najbahatiji vozači. Oni su i uveli sistem "izbacim sva četiri i blokiram bilo koju ulicu", a vi ostali obilazite i gurajte se!

Zahtevam od policije da sprečava divljane taksista po ulicama, ugržavanje bezbednosti saobraćaja i najoštrije kažnjava.

A ja tražim od taksista SAMO minimum vozačke i ljudske kulture!

Janko

pre 14 godina

"Zahteva se i pojeftinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i auto-prevoznike," Pa uđite u PDV pa će vam gorivo biti jeftinije za iznos poreza!
Nećete?
A hoćete da nas pljačkate?

Gordon

pre 14 godina

Hoćete minimum cene? Nećete da izdajete račune? Pri ovakvoj usluzi koju nudite? I kao, nećete da blokirate saobraćaj nego ćete samo da vozite sporije?

Na stranu što mi je stvarno muka od svakog nevoljnika koji rešenje svoje nevolje traži blokiranjem celog grada koji je već daleko od normalnog funkcionisanja. Takve grupe unapred ne podržavam, pa ma kolikom im zahtevi bili opravdani. Jednostavno, neko će zbog takvog ponašanja umreti zato što hitna pomoć neće stići dovoljno brzo – kraj svake diskusije na temu opravdanosti načina izražavanja nezadovoljstva.

Stvar je u tome što su zahtevi taksista nebulozni, a evo i konkretnog primera. U Podgorici (Crna Gora je zemlja slična Srbiji po mnogo aspekata pa je dobra za poređenje) postoji beskonačno mnogo taksi udruženja. Od gradova u kojima sam bio, to je definitivno grad sa najvećim brojem taksija po glavi stanovnika. Cena vožnje je značajno niža nego u Beogradu. Vozila su najčešće neuporedivo bojeg kvaliteta i standardizovana u okviru istog udruženja. FISKALNI RAČUN SE IZDAJE EVO VEĆ SIGURNO DUŽE OD 2 GODINE.

Ako vam udovolje zahtevima, ja izlazim na ulicu da tražim da mi država refundira deo poreza koji mi pripada kao građaninu, a čije plaćanje vi izbegavate. Ili još bolje – jednostavno i ja prestajem da plaćam svoj porez. Zašto? Pa eto tako, ne odgovara mi da plaćam.

Stevan Krstonosic

pre 14 godina

Ako se popusti taksistima, ova vlast "dobija" velike NEGATIVNE poene. Dosta je bilo nedemokratskih zhteva, krijuci se iza te demokratije.
G.Djilasu i drugi nadlezni g. ministri, NEMA popustanja !!!

Sandra

pre 14 godina

Kako ove taksiste nije sramota.Desava kada se nocu vracam iz grada da me oderu.Pre neki dan kada sam se vracala sa fakulteta (zurila sam da bih isla na neki teren jer honorano radim za neke novine) od Trga republike do Arene platila sam 800 din.Fiskale racune daju svi lekari prorodavci frizeri itd. Velika podrska gradinacelniku Beograda

Ana

pre 14 godina

Da, trebalo bi da se dogovorimo da mi njih bojkotujemo, pa da vidimo šta će. Ne sviđaju im se fiskalne da bi mogli da kraduckaju. Kakvo zadržavanje saobraćaja? Potrebno mu je bukvalno jedan sekund da ukuca cifru, a račun odmah izlazi. Kao nismo mi nikad videli fiskalne, ne znamo... Ne znam da li imaju zaradu i kako žive, ali ako ja treba da dam 1000 dinara za vožnju od 10-15 minuta, ne zanima me ništa u vezi s njihovim životom. To su ogromne pare, ja za svaku vožnju mogu cipele da kupim...
Oni bi da podese taksimetre da malo brže otkucavaju...
Ne sme vlast da popusti - neka štrajkuju, neka rade šta hoće, neka i peške idem do grada, ali ne popuštajte im za fiskalne, nikako!

Blokirajmo taksiste

pre 14 godina

Ja predlazem svima sledece kao neko ko povremeno koristi taksi. Posto je cena taxi usluga u gotovo svim gradovima duplo jeftinija nego u Beogradu. Ajde da pozovemo gradjane da ne koriste taxi usluge dok ne spuste cene. Pa ne mogu vise da nas prave ovcama i jos blokiraju ceo gradu. Ovo je zloupotreba prava na protest. NE KORISTIMO TAXI USLUGE, pa da vidite kako ce sve da prihvate i da spuste nerealne cene.

Ivana

pre 14 godina

Bezobrazluk, i ne vozim se taksijem kao i vecina ljudi jer je gsp pristupacniji za budzet prosecnog gradjanina. Njima treba zabreniti okupljanje i blokiranje grada. Dizala se frka oko studenata koji su sa razlogom izasli na ulice jer su izigrani. Tada mi nije bilo zao da pesacim, ali zbog taksista koji nece da izdaju racune... Sramota.

Aleksandar Nikolić

pre 14 godina

Ovo je zemlja ČUDA.
Da li vam je poznato da taksisti u Subotici izdaju fiskalni račun.
Nema pregovora sa onima koji odbijaju da plate porez.
I još jednom TAKSI u SUBOTICI IZDAJE FISKALNI RAČUN.
Gradonačelnik Đilas je sto procenata u pravu.
Aleksandar Nikolić

Pada sneg...

pre 14 godina

Sa gadjenjem se setim jednog ruznog perioda u sopstvenom zivotu, kada sam, neposredno nakon izlaska iz bolnice, jedva pokretna, morala da ih molim, ali bukvalno molim, prilikom narucivanja taksija preko call centra i obrazlazem zasto mi treba taksi, jer nisu hteli da me voze od ugla Cvijiceve i Despota Stefana do trga Republike, jer, boze moj, to je mala razdaljina i male pare, a oni za male pare - ne voze! Tek kada sam posle nekoliko minuta ubedjivanja (???) uvidela da ne mogu drugacije da ih umilostivim, morala sam da se ponizavam i isticem (??!!) da sam jedva pokretna, kako bih gospodu, iz raznoraznih taksi udruzenja, umilostivila da mi posalju vozilo na datu adresu. Tuzno... Verujte mi, tako nesto se moze doziveti samo u Beogradu! I to za sve svoje pare... Za razliku od gospode (?) u Beogradu, taksisti u Sarajevu su skroz civilizovani i njima razdaljina i cena NIKAD nisu predstavljali problem. Za sarajevske taksiste i taksi udruzenja, voznja je voznja, usluga - usluga a novac - novac. Svaka im cast. A verujte mi i njih ima dosta i nista nisu skuplji od ovih beogradskih. Ali su zato daleko profesionalniji

Vladimir

pre 14 godina

Ovo je vrhunac njihove BAHATOSTI.

Gospodo, strajk predstavlja obustavu rada, tako da Vam predlazem da parkirate Vasa vozila na nekoj njivi u Pecincima ili Simanovcima, a obican svet koji u jutarnjem spicu zuri da stigne na posao postedite.

The.Skrba

pre 14 godina

Dakle stvarno smo banana država kad se dozvoljava štrajk ljudi koji odbijaju da plate porez. U normalnoj zemlji bi im saobraćajci napisali kazne za ometanje saobraćaja i pride bi im i poreska inspekcija pokucala na vrata. STRAŠNO...!!!

mica

pre 14 godina

Ovo sad je posao za policiju!
A sta da rade bolesni, kojima hitna ne moze da pridje zbog bahatosti taksista?
Pa stvarno nema smisla.
I treba da imaju fiskalne kase kao i advokati, kao i lekari, kao i svi koji zaradjuju privatno.

Meri

pre 14 godina

Nadam se da im drzava nece izaci u susret, mada, slaba mi je i ta nada. Do sada je svaki potez drzave isao uz dlaku logici. Strajkace koje treba da podrzi, ne podrzi, a one koje ne treba, njih podrzava.
Nebrojeno puta sam imala losa iskustva sa taksistima, sto po pitanju odabira trase (zasto da ide kracim putem kad moze duzim), sto po pitanju ocajnog stanja vozila, a da ne spominjem sto sam jednom umalo dobila po nosu zato sto nisam imala da mu platim sitno.
Mene je ova vest bas lepo nasmejala. Ne samo sto nece fiskalizaciju vec zahtevaju da se uklone divlji taksisti. A sta su oni bez fiskalnih kasa ako ne divljaci. Jeste, svi bi u EU al ne po PS-u vec po njihovom. Nije nego.

Galjega

pre 14 godina

U Zrenjaninu najvece udruzenje ima standardizovana vozila (Golf 5), taksisti nose odela i svi izdaju fiskalni racun. Taksimetar je ugradjen u retrovizor fabricki.

Beogradski bi mogli da se istusiraju za pocetak (sa sapunom), operu kosu, okace jelkicu, obuku kosulju i puste finu muziku...a fiskalna naravno!

Pošteno

pre 14 godina

Neću komentarisati opravdanost blokada gradova, pruga i slično, ali je činjenica da svako ko pošteno radi i plaća poreze u ovoj državi godinama ispada budala.

Kako da obični ljudi prihvate sve moguće evropske zakone i propise, kada činovnici Vlade uhvaćeni u krađi državnog novca za kaznu budu poslati na kurs ?!

Dusan

pre 14 godina

Stvar je jasna. Treba sa svima raskinuti ugovore o taksiranju, uvesti norme, raspisati konkurs, pa ko ispuni kriterijume dati mu dozvolu. Kad može za sudije, može i za taksiste. Ali da ne bude ograničen broj taksista, već dozvolu treba dati svakom ko bi se time bavio, pa onda malo da konkurencija utiče na cenu, zar ne?!

Sima

pre 14 godina

Ovo stvarno nema smisla taksisti su inace bahati i bezobrazni, sto po cenama koje sami odredjuju sto po nacinu voznje. Treba da beogradjani sada svi do jednog izadju i blokiraju njihov strajk, kad vec policija nece ni kaznu za ne propisno parkiranje da im napise, sto ima sada ne naplate kaznu, po novom zakonu, za bahato ponasanje u saobracaju? Ajde da vidimo da bar neki zakon u ovoj drzavi se postuje i da vazi za sve.

vuk

pre 14 godina

Prijatno sam iznenadjen komentarima ljudi, svaka cast svima. Razumeo bih da je neki ozbiljniji zahtev ili problem ali da fiskalne kase budu razlog da se blokira grad to je vrhunski bezobrazluk. Juce sam bio na aerodromu u jednom delu kad izadjete ima nekih taksista koji vas vuku za rukav i za cenu za koju se nagodite oni vas voze a na drugom mestu, 30 metara odatle, taksisti sa istim tablama na krovu kao voze po taksimetru. Pitam ga ja zasto dozvoljavaju, ti kao legalni, da ovi drugi koji pri tome imaju iste table na krovu kao i taksista koji me je vozio, ugovaraju cenu sa ljudima koji dolaze iz inostranstva a ne voze po taksimetru, taksista mi nista nije rekao samo je slegao ramenima. Tad sam shvatio da je to ista ekipa, strasno. Oni sami treba da se obracunaju sa djubretom u svojim redovima a ne da od drzave traze da to resi.

Dušan

pre 14 godina

E stvarno treba da narod izađe na ulicu pa kao što već pročitah, da im svima izvrne kola na kant ili na krov...pa nek štrajkuju naopako a mi koji plaćamo porez da prođemo kao ljudi ulicama, a ne kao eskimi...I ovako mi treba sat vremena da stignem kući sa posla, kad krene štrajk ja javim mojima da ne dolazim... tužno, 21 vek ili 19...koji beše? I moj mozak će da leti odavde, prvom prilikom.

Dejan

pre 14 godina

Sramota! A jos veca sramota ce biti ukoliko Drzava predje preko ovoga. Neka svi posteno rade i placaju porez... Dosta je vise lopovluka i taxi turbina na taximetrima.

Iva

pre 14 godina

1. Parkiranje na pešačkom, upadanje u makaze, neuključivanje žmigavaca prilikom skretanja, nepropuštanje pešaka na pešačkom, to je kultura Beogradskih taksista.
2. Sve ih treba poslati na ponovno polaganje vozačkog ispita, a po novom Zakonu bi trebalo da plaćaju duplo veće kazne za prekršaje, kao što je slučaj sa detetom u kolima.
3. Troškovi svakoga ko ima auto su isti, bez obzira da li ga koristi za ličnu potrebu ili taksira. I ja plaćam gorivo, popravke, registraciju, takse... Ako ne budem imala para da platim sledeću registraciju, jel da izađem pred skupštinu da štrajkujem?

Tomislav

pre 14 godina

Zamislite jednog nesrecnog gradjanina ove drzave koji je morao da dodje iz Lapova za Beograd i taxijem ode do Zemuna- nemoguca misija, u drzavi ciji vlastodrsci tvrde da smo vec Evropa...Zbog cega? Zato sto drzava nema snage i smelosti da lupi sakom od sto i uvede sistem... kratkorocni efekti koji bi se odrazili na biracko telo ipak su bitniji...sto se tice taxista ni od jedne profesije nisam imao vise neprijatnih iskustava kao od ove...

uz

pre 14 godina

Putovah ja tako svetom i gde god u zapadnoj zemlji uzeh taksi, iznenadim se i pomislim pa ovi ne budze turbine i nemaju tajne dugmice ispod volana...
Nece porez da placaju, necu ni ja, ali moram....Surova je to istina....

juhu

pre 14 godina

kada vam stanu kola zato sto vam se ispraznio akumulator, i kada pozovete neki taxi da vam pomogne tj. da dodje tu za 2 min i da vam ustupi njegove kablove na 4 min to se naplacuje 600 RSD.
definitivno treba uvesti ali maksimu ne minimum.
oni udaraju na drzavu direktno i mislim da drzava danas treba da im odgovori kako dolikuje zakonski tj. bodovima pa da se lepo zameni garnitura...

Ritter

pre 14 godina

Verujem da su mnogi moji sugradjani dozivljavali kao i ja da se voze u taksijima kojima se providi kroz pod, kojima su sva vrata u razlicitim bojama od krpljenja, koji se utrkuju i preticu i to sve sa bebom pozadi, naravno bez sedista za dete i kojima ne rade pojasi za vezivanje, cak su mi se neki podsmevali kad sam hteo da se vezem. Da ne pricam o "pecarosima" i kriminalu na aerodromu i oko stanica. Drzava ne treba da im propisuje cenu nego minimum pravila koje mora da ispostuju da ne bi bili kriminalci, potencijalne ubice i samoubice. Garntujem da bi onda dodatno strajkovali sto im traze da imaju pristojne i bezbedne automobile. Ali problemi prevoza u Beo-crnom-gradu su mnogo mnogo veci od taksija...

djomla

pre 14 godina

"Beograđani sa kojima smo razgovarali uglavnom podržavaju taksiste u njihovim zahtevima, ali smatraju da blokada saobraćaja nije način da se problemi reše"

ALOOOOOOOOOOOOO!
Ko ih bre podrzava, koja vecina??? Lepo rece ovde covek, treba ih isprevrtati, kao u Francuskoj, pa da vidim kad ce opet da strajkuju, prevaranti, bezobraznici i hohstapleri bre!
Ovo je sramota za drzavu, ogromna bruka! Svima naplatiti kazne, oduzeti dozvole, pa da vidis kako bi se novi taksisti ponasali! A ima ljudi koji bi radili pod normalnim uslovima - u odelu, u dobrom autu, sa fiskalnom kasom itd! Cemu popustanje vise bre ljudi, dokle? Ne ulaziti u taksi, pa makar peske isli na posao i nazad makar mesec dana, pa neka onda strajkuju! Bruka i sramota, da li je moguce da ova jadna drzava ne ume da se izbori sa par stotina prevaranata i lopova? BRUKA!

boška

pre 14 godina

Nema delatnosti u ovoj zemlji kojoj rad na crno ne zagorcava zivot...pitajte stomatologe ili veterinare (koji btw imaju fiskalne kase) kako se osecaju kada svaki kolega sa radnim mestom popodne u svom stanu radi na crno i ne placa porez za to. Drzava bi trebalo da se sa tim problemom zabavi na vrlo grub nacin...posalji par "komada" u zatvor da trunu, pa onda necemo imati "divljake" koji svakom daju pravo da blokira grad...ili ajde svi da blokiramo sve gradove dok ne istrunemo ovakvi nenormalni!
Placajmo svi porez i registrujmo svoju delatnost, i svima ce biti bolje...

Milutin

pre 14 godina

Gradonačelniče Beograda !

Zakažite danas vanrednu sednicu gradske vlade, to jest veća, i na istoj svima ukinite dozvole koji ih imaju, jer oni i štrajkuju, a ko ne štrajkuje te šikaniraju i prete im.

Dale, posle ukidanja dozvola im, pozovite ih da dodju do gradske uprave, da podignu nove dozvole, koje će da glase:

Ovim potpisujem da kao taxi-vozač iz Beograda ubuduće ću se povinovati svakoj zakonskoj regulativi grada Beograda, a koja se onosi na naš posao, a to znači da prihvatam sve novine , sva unapredjenja naše taxi službe, koja budu dolazila iz grada Beograda. Tačka.

Kada to potpišu, dobijaju takvu dozvolu, koja im onemogućava da štrajkuju malo-malo.

Rešen gradski i esnafski problem dživotno . Ko ne potpiše, ionako neće imati dozvolu, a takav može da štrajkuje do mile volje.

Zeljko taxi

pre 14 godina

Potpuno podrzavam sve koji su ogorceni na taxiste , pa ih pozivam da se bave malo taxi delatnoscu, kao ja posteno 15 godina, pa da promene misljenje.
Dragi sugradjani samo da vas obavestim da su pravi taxisti ostali kod svojih kuca, jer im je dosta da ih predvode vlasnici asocijacija,koji ne zaradjuju hleb na ulici,nego od nasih clanarina. Ovo se ne odnosi na predstavnike sindikata jer su oni od skoro sa nama!
U pravu ste da je cena u drugim gradovima niza od nase, ali kada u Beogradu bude situacija kao u Novom Sadu, Kragujevcu,Nisu neka i cena bude ista!
Obicni taxisti, placaju porez,voze normalan auto(prvenstveno zbog sebe pa samim ti i zbog stranaka),imaju sve dozvole(estetski pregled 4500 dinara,id kartice 2000 din.,cenovnike istaknute,protiv pozarne aparate 2000-5000 din+overa kartona ,nalepnice na sofersajbni 1000-2000 din,tkzv. kviska 3000din,bazdaren taximetar 1000 din,dozvole za radio stanicu oko 5000 din, lekarski pregled koji je obavezan po novom zakonu 3000-5000din ,clanarine taxi asocijaciji 3000-6000 dinara mesecno,porez 11500 dinara mesecno itd.NESTO SAM SIGURNO I ZABORAVIO) i imaju kazne koje se krecu od 50000-250000 dinara a oni koji to rade na divlje, kazne od 10000 dinara, pa mi vi iskomentarisite da li je to normalno?
Znaci "divljak" ne placa ni RATELU za nosenje radio stanice, ni za bazdarenje taximetra,ni clanarinu,ni porez,ni protivpozarni aparat,NO LEKARSKI PREGLED!!! ni euro 3 ,euro4 standarde i nikom nista.PA NE MOZE VISE LJUDI DOGORELO DO NOKTIJU!!!

Djordje

pre 14 godina

Nije mi jasan zahtev oko utvdjivanja minimalne cene? Ja imam utisak da je kod svih ista cena i sad, samo sto se "takmice" sa popustima. U svakom slucaju, i damping je sastavni deo trzisne privrede, narocito u prvim fazama razvoja kapitalizma, i ne vidim zasto bi ovde bilo drugacije. Neka se taksi udruzenja takmice za klijente niskim cenama i ljubaznim osobljem, a ne kao do sad, "ko pre musteriji", a kad dodju do nje, ponasaju se kao kauboji. Slazem se sa ocenom da ni sa jednom drugom "felom", nisam imao toliko neprijatnih iskustava, sto kao njihova musterija, sto kao vozac u gradu. Oko uvodjenja fiskalnih kasa, ne vidim sto se bune? Pa to je najnormalnija stvar, jedino sto, cete uz takav racun, imati dokaz da je neko ukljucio turbinu, i naplatio vam vise nego sto treba. E to njima smeta. Divlje taksiste treba skloniti sa ulica. Inace, ja zaista ne znam skoro nikoga ko podrzava ovaj protest, i kome su njihovi zahtevi opravdani.

maki

pre 14 godina

Mnogo me nerviraju.
Bahati su u vožnji, moraš da ih bezuslovno propuštaš, kratke relacije ne podnose-zovu ih "kratež". Kao povezani su, mnogo se vole, pa svi jurišaju da brane kolegu. Taxistin sin iz zgrade za svog oca kaže da vozi, a pije šaku lekova svakog jutra. Mom poznaniku u gluvo doba noći kada mu je otkazao akumulator taxista naplatio 2.500,00 din.što ga je pokrenuo na kablove. Mnogo me nerviraju.

ivan

pre 14 godina

Postovani iz Vlade Srbije
premestite Parlamant i (sve sto ide uz to)na Novi Beograd, Zemun, Bezaniju .....ovako se vise ne moze!
Unapred zahvalan

Ivan

pre 14 godina

Mislim da NIKO, ali bukvalno NIKO nema pravo da blokira CEO grad zbog štrajka. Zašto taksi prevoznici ne bi imali fiskalne kase. Ja kao putnik hoću da dobijem fiskalni račun. Žele sami da uplaćuju doprinose, koje naravno 90% njih neće uplaćivati. Kako misle da idu kod lekara ako ne uplaćuju doprinose ili to čine neredovno, jednom u tri godine. Zašto bi njih bilo ko kreditirao tri godine. Ljudi, nije u redu!

Perica

pre 14 godina

Dosta više terora nad nama građanima Beograda! Ko je god kivan na državu molio bih ga da blokira iskljucivo državne institucije tako da građani ne osete, a da osete oni kojima je protest i upucen. Gospoda iz državnih organa pored svih privilegija koje imaju u našem društvu nece osetiti ovakve "hrabre radnje". Njih blokirajte, njima zagorcajte život, a ne nama od kojih vecina živi lošije od taksista.

Ivan

pre 14 godina

Uvedite fiskalne kase svima, propisite minimum uslova za taksiste i taksi vozila. I bez minimalno propisane cene voznje ce se broj taksista sam regulisati prema potrebama stanovnistva, kvalitetnijih taksista ce biti vise, a divljaci ce nestati.
Koliko truda, toliko para, a ne neko vozi tristac 30 godina star, a neko mercedes E klase...

Stohasticar

pre 14 godina

Mislim da "plasenje od fiskalne kase" dovoljno govori. Koliko se secam, vec je bilo blokada zbog slicnih stvari od slicnih ljudi. Kako objasniti drzavu u kojoj svako ko dobro zaradjuje funkcionise po principu utaje poreza?!

magistar

pre 14 godina

Pa jeste, skolovali se ljudi godinama da postanu taksisti, ulagali u sebe, polagali, ucili i naucili. I sad kad najvise mogu da doprinesu ovom drustvu, njima se namecu kase i onemogucava da rade ono za sta su se godinama skolovali. Sramota!

A, cekaj... sta si ti, prijatelju, majstore, koja je tvoja kvalifikacija? Cime si ti zasluzio to sto imas? Znanjem, umecem, kvalitetom? Lafcino, ako ti ne odgovara da taksiras - molim lepo: IMA KO HOCE, PALI DALJE!

I naravno: izadji na ulicu pa strajkuj, sve si isterao na led, a ti sedis i grejes se. Bando bezocna!

Zorica

pre 14 godina

Kada usluga bude kako valja, mogu da zahtevaju. U 95% vožnji vozim se automobilima koji, sigurna sam, nisu na regularan način prošli tehnički pregled, sedim na raznim ćebadima ili jamboliji :-( vozači znaju da budu dosadni sa svojim problemima, a da ne pričam da puše u kolima, pa čak i kada uđem s detetom. Ah, da i taksisti koji vas teraju da istresete noge od snega, da ne lupate vratima...ma, gore nego u gradskom prevozu.

neshapop

pre 14 godina

Gospodo policajci foto aparate u ruke pisite prijave .Svakome ponaosob. Proglasena je epidemija, skup nije odobren, krse saobracajne propise, remete red i mir, sprecavanje ostalih gradjana da zaradi L.D. A, svima bih preporucio da ih bojkotuju sto duze. Mogli su strajkovati na taxi stanicama, ne primajuci voznje.Ovo je bahatost i bezobrazluk.

Iva

pre 14 godina

Ja u Pančevu uživam vozeći se taksijem. Stigne pred moju zgradu brže nego što ja siđem. Čist, nov, udoban auto, vozač u odelu, obrijan, kulturan, muzika prijatna, ne oseti se uopšte duvanski dim. Platim, dobijem kusur uvek zaokruženo u moju korist, i račun - vreme i dužinu vožnje, punu cenu i iznos sa popustom, i na kraju ljubazan pozdrav.

Andjela

pre 14 godina

Nedopustivo!!! Pošto neće fiskalne kase (i prave cirkus na ulicama) treba RASFORMIRATI sva postojeća taksi udruženja. Neka grad napravi NOVA taksi udruženja po standardima koji postoje u EU.

Bob Sent Kler

pre 14 godina

Ja ovog coveka (Beljinca) i uz svu ulozenu volju uopste ne razumem. Covek prica o nekim astronautima, kocijasima, damping cenama i nemogucnosti da se reprodukuju???
Licno ne vidim razlog da ne budu u sistemu fiskalnih racuna, jer ako nece znaci da nesto kriju i da je taj pausal itekako manji nego sto oni stvarno zaradjuju i sto bi po toj osnovi morali da plate vise u budzet.
Za "divljake" ih apsolutno podrzavam, jer nisu oni duzni da ih biju i love po ulicama nego drzava, jer su oni i za nju stetocine. Cak i tu mislim da ce fiskalizacija da pomogne, jer jednostavno necu da se vozim sa onim ko nece ili ne moze da mi da fiskalni.
Podrzavam ih i za minimalnu cenu rada, to je jedan klasican zapadnjacki model, i ne razumem zasto im Vlada ne izadje u susret. NPR. Minimalan start 0 din (kad moze u NS i u nekim drugim gradovima, moze i ovde) i minimalno 50din po km. (To sto vi imate predlog cenovnika zadrzite ga za sebe).
A o blokadi grada je bezpredmetno pricati, ali ovo je moje univerzalno misljenje. Kome vi time skrecete paznju na sebe, obicnim gradjanima ili Vladi.
Isto mislim i za sve, recimo studenti skoro, zatvorite se na fakultet i blokirajte njegov rad a ne mene koji zurim kuci svojoj deci. Inace podrzavam sve koji se bore za osnovna ljudska i moralna prava.

ljiljana

pre 14 godina

Treba ih Zakonom UKINUTI! Danas sam bila svedok njihovog bezobrazluka (polupismeni bahati .. da ne kazem nesto gore) Nisu dali coveku koji je vec bio u raskrsnici na uglu Njegoseve i Beogradske da kolima prodje duz Njegoseve ulice. Videla sam iznemoglu staricu koja je po klizavom trotoaru isla, saplicucu se na onkologiju gde je imala zakazanu seansu. Sta dalje reci. A oni se bezobrazno cerekaju sto su nas sve, njihove klijente od kojih zive - napravili budalama. Mislim da vise nikada necu pozvati taksi jer mi je i ovako, kao putniku bilo dosta ucena i maltretiranja. I moraju da imaju fiskalne kase-ako mogu oni jadnici koji jedva sastavljaju kraj sa krajem -mogu i oni. I bravo za Gradonacelnika i njegovu izjavu jutros. Gde je sada Ivica Dacic da razjuri tu bulumentu. Dosta je vise takve "demokratije" gde nasilnici maltretiraju gradjane, ovo je anarhija a ne demokratija.

gordana

pre 14 godina

Ovo nije komentar, ovo je vapaj. Ima li neko da zastiti nas, koji nikada ne strajkujemo. Gospodine Djilas, sta cekate, to bi ipak trebalo da budete Vi.

Barrister

pre 14 godina

Neko ovde reče da im smeta cena fiskalne kase i održavanje, pa pošto većina to ne zna, evo šta je istina: Cena fiskalne kase i cena godišnjeg održavanja MANJE su od cene taksimetra i cene održavanja istog (o radio-stanicama i navigacijama da i ne govorim) ! Taksistima, kao i svima ostalima kojima su kase uvedene ili će biti, JEDINO smeta to što će im iste smanjiti mogućnost KRADJE ! Ono što mi, građani-netaksisti treba da uradimo je, da damo podršku ministarstvu trgovine, slanjem mejlova ili drugačije, da uvede kase svima koji su do sada uspevali da se "izvuku" od te obaveze, jer oni koji plaćaju porez, plaćaju ga i za one koji ga ne plaćaju !

орион

pre 14 godina

Па гледајући ове захтеве било би логичније да се боре за увођење фискалних каса јер би тако аутоматски нестали дивљаци а гориво би могло да буде јефтиније када буду у систему пдв-а. Нипошто им се не би смело попустити, ево ја ћу први да чекам у гужви али да се фискалне касе уведу.

Marko

pre 14 godina

Moj ćale je uvek govorio da u taksiste odlaze oni što neće da rade a nemaju nikakvu školu. Ne želim i ja da generalizujem stvari, ali, obzirom da se često vozim taksijem znam da je dobar deo njih nadrndano i prepotentno. Oni sve znaju, u sve se razumeju, njihov hleb ima devet kora, krade ih država, za klijente uglavnom imaju kretene, život im je ugrožen ......

hvala, peske cu danas

pre 14 godina

Čitavog života sa gađenjem gledam na taxi vozila, taksiste i njihove ''usluge''. Ima izuzetaka ali ne pamtim da sam ikada ušla u taxi a da vozač nije kukao na sve i svašta. Pri tom, 90% njih je u tom poslu jer osim šoferskog nemaju ni jedan drugi zanat. Da ne govorim koliko sam se puta osećala kao da on meni plaća što me vozi i koliko mi je neprijatno što sam mu uopšte i ušla u vozilo.
Dajte im sve što traže ali im odredite i posebne uslove pod kojima smeju da rade sa strankama, računajući i nivo kulture koji treba da primenjuju dok su na radnom mestu i to ne samo prema strankama već i prema drugim učesnicima u saobraćaju!
Bahati su, veoma su bahati po svakom pitanju!

marko

pre 14 godina

Bio jednom jedan gradonacelnik Njujorka, zvani Rudolf Djulijani. I tako, njemu, dosli TAKSISTI da strajkuju jer im je naredio da peru kola svaki dan. Krenulo njih par hiljada optimisticno na jedan njujorski most, da ga blokira, kad Djulijani poslao policiju koja ih je za par minuta rasterala, da ne bi pravili guzvu i zaj*****i ostale sugradjane. Od tada, Djulijani je jedan od najcenjenijih gradonacelnika Njujorka.

Mira

pre 14 godina

Mojoj majci je trenutno ugrožen život zbog blokade grada. Ima veliku posekotinu, ne može da zaustavi krv, posekotina je pored obolele vene koja samo što nije pukla plus je težak srčani bolesnik. Ja nisam mogla da se probijem do nje, sad je u nekim kolima, pokušava da dodje do Urgentnog jer rana mora da se ušije. Ovo su činjenice, komentar je izlišan.

tanja

pre 14 godina

Prosto mi je neverovatan komentar jednog taksiste da hoce normalno da zivi od 3 voznje dnevno! Pa recimo da mu prosecna voznja traje i sat vremena to je 3 sata dnevno.
Pa i ja bih volela da sa 3 sata rada dnevno mogu da zivim normalno, ali radim i po 60 sati nedeljno da bi sebi obezbedila normalan zivot. Zaista bezobrazluk!

nikola

pre 14 godina

Totalno neopravdan štrajk koji blokira ceo grad. Veoma bezobrazno i na štetu cele naše ekonomije.
Da li je okej da taksiti budu iznad zakona i da ne plaćaju porez?
Ovim postupkom će i njima biti bolje jer će se lakše eliminisati svi divljaci.

azdaja

pre 14 godina

Ishod: Vlada će ispuniti zahteve taksista, niko taksistima neće prevrtati automobile niti ih gadjati grudvama, grad će biti prohodan za dan-dva, svi će se zadovoljni opet voziti taksijem bez fiskalnih kasa i zaboraviti na sve kao sto smo zaboravili i 500 g pod Turcima, 20 g pod Slobom i sankcije, ratove, Jezde, Dafine, sirotinju. Da se ne lažemo, nismo tipovi koji se snalaze na barikadama. Lakše nam je da zaboravimo nego da rešimo problem u korenu. Nažalost...

Mi lan

pre 14 godina

Kad cujem reci...taxista, advokat...prva asocijacija mi je KRADJA i KORUPCIJA!!!
A ni jedni ni drugi NECE fiskalne kase...AJDEEEE?!?!

alpinista

pre 14 godina

Ustani Srbijo, ustani Beograde, Beograđani pokazite da imate obraz, bojkooooot taksija odmah, sigurno im neće trebati fiskalne kase, 5 Oktobar za taksiste.

Nenad

pre 14 godina

Izdvojio bih uklanjanje divljih taksista i uvodjenje minimalne cene kao opravdane zahteve. Problem oko cena je da budem jasan to što pojedini biznismeni koji se bave sa više poslova, koristeći prihode od tih poslova određuju cene prevoza kod svoje taksi firme koja je ispod isplative (damping cena) samo da uniste konkurente, a posle će oni da vas voze po normalnoj ceni ili zbog nedostatka konkurencije da vas deru više nago što sada plaćate većini. Nema svako 5 firmi da bi mogao da radi to. Zato ne treba baš određivati minimalnu cenu nego zabraniti dumping.

Nađa

pre 14 godina

Tačno je da među taksistima ima svega i svačega ali nije dobro njihov problem posmatrati samo kroz negativne pojave koje svakako treba konstatovati ali treba i realno sagledati sve probleme. Nije normalno da se čovek u penziji bavi taksiranjem ako mu je radni vek prošao onda svakako ne bi smeo da se bavi taksiranjem, poseban problem je pojava raznih taksi preduzeća u vlasništvu kojekakvih tajkuna koji pored razno raznih firmi otvaraju i taksi gde iznajmljuju vozila neproverenim vozačima pa se tu nađu razni tipovi kao na primer osobe bez većeg vozačkog iskustva, osobe koje uopšte ne poznaju grad pa ste prisiljeni da ih usmeravate a šta da rade oni koji su baš uzeli taxi da bi lakše stigli do mesta za koje ne znaju put, a poseban problem ovih preduzeća je taj što njihovi vozači prednjače u pravljenju saobraćajnih prekršaja i u bahatoj vožnji.

revoltitani student

pre 14 godina

ja samo ne znam sta mi, normalan narod, studenti, radnici da radimo zbog ovih strajkova... ne mogu da odem na fakultet, ne mogu na trening... ne mogu da mrdnem.... pa sta smo im mi krivi... idite ispred vlade pa strajkujte, dosta nas smarate... propao mi ceo dan zbog nekih olosa...

OGORČEN novim ZOBS-om

pre 14 godina

U potpunosti bih podržao štrajk taksista, samo kada bi njihov protest, osim protiv fiskalnih kasa, bio usmeren i protiv novog, pljačkaškog, Zakona o saobraćaju.

semper fi

pre 14 godina

odakle njima pravo da se ljute i nesto traze... kad je nova godina naplacuju kako si im simpatican. kad je exit onda je posabna tarifa, kad vide u bg-u da nisi iz bg-a dobijes obilazak grada po posebnij tarifi... ne strajkuju kad ljudima deru kozu `s ledja!
svi su uveli fiskalne kase jedino su oni posebni...

Slavica

pre 14 godina

I treba da strajkuju! Sta su navalili na njih? Sta im sve ne traze? Pa ni da rade u Svajcarskoj, ne bi mogli to da ispune! Dinkic moze da slaze pet milion ljudi i da ne ispuni dato obecanje,a samo taksisti,moraju da ispune sve njihove prohteve? Fiskalne kase u taksi vozila treba uvesti, kada dobiju po 1000€ za Akcije, ali onda i u autobuse uvesti fiskalne kase! Tu se kao ne krade???

bezimena

pre 14 godina

Predlažem, dok su ovako na gomili, da im saobraćajna policija iskontroliše ispravnost vozila, i dokumenata!

Ako ih je polovina ispravna, sečem se gde sam najtanja!

Ivona

pre 14 godina

Zasto policija ne radi svoj posao? Zar svako kome ne odgovara da postuje zakon ima pravo da blokira dvomilionski grad?? Ako je tako, onda pozivam sve gradjane kojima se ne dopada da placaju karte za GSP da se okupe sutra ujutru u 10 u Nemanjinoj i da blokiraju ceo grad! Ostacemo u Nemanjinoj sve dok nas ne primi neko iz Vlade i ne omoguci nam da se vozimo GSP-om besplatno.

Aleksandar

pre 14 godina

Slazdem se sa svim zahtevima taksista, pod sledecim uslovom:

- da svako ko ima B kategoriju i ispravno vozilo moze da izadje na taksi uz polaganje poznavanja ulica i 1 stranog jezika. Za pola godine bi ostali samo oni najkvalitetniji (ne astronauti) jer bi putnici mogli da biraju do mile volje.

sporet na drva

pre 14 godina

Obzirom da u ovoj drzavici vise nema nikoga da se suprotstavi nametima nakazne drzavne administracije, podrzavam protest taksista, jako mi je zao zbog toga sto ce bg biti blokiran, ali osim ovoga nacina, svaki drugi bi bio besmislen. Da li su u pravu zbog fisalnih kasa, ne znam, mislim da nisu, ali ovde zaista vise nije moguce raditi nista, a da te drzava ne dere na svakom koraku, tako da ne zelim da im zamerim na tome, iako su u njihovim redovima primetni u istoj meri kao i u drzavnim ustanovama, neprofesionalizam, nestrucnost i nevaspitanje, no nista nisu gori od nase administracije, parlamenta ili bilo koje druge sfere zivota. Cast izuzetcima, uvek mi prija kad izadjem zadovoljan iz taksija, gde mozesh naci i mnogo ljudi koji to rade jer nemaju nacina da drugacije opstanu, a daleko vise imaju ljudskosti i obzira nego nasa vlada prema nasoj drzavi! Komentrai ljudi koji vide samo svoje dnevne probleme i osudjuju zbog blokade bg-a, dovoljno govore o tome zasto smo tu gde jesmo, nikoga nije briga, osim za svoje d.... Svi su nadobudni, legalisti, pozivaju se na pravo ovo, ono, pa mi nemamo vise prava na zivot u ovoj zemlji, a sad se pozivate na Dacica, cija je partija odgovorna najvecim delom za ovakvo stanje Srbije danas, da vam resava trenutni problem. Licemerje!

Dejan

pre 14 godina

..."video sam njihove uslove to nije ništa tako strašno”, kažu sugrađani sa kojima smo razgovarali"


Od trenutnih 177 komentara ovde "celih" 21 podrzava strajk i njihove razloge a ostatak je ogorcen i naravno da nisu za takve besmislene zahteve taksista, tako da ne znam koje ste sugradjane pitali...beogradske taksiste???

Bane

pre 14 godina

Drsko i bezobrazno. Meni svako jutro u pekari izdaju fiskalni račun za kiflu od 5 din. A oni neće fiskalne kase. Je li ko pitao sve privrednike žele li oni? Sramota. Neka se ugledaju na svoje kolege iz nacionalnog taksija koji izgledaju kulturno, ljubazni su i imaju fiskalnu kasu. Uostalom, ja bi kao u New Yorku uveo standard: obavezan model automobila, boja, fiskalna kasa, GPS, obrijani i lepo doterani. Pa izvolite gospodo. Očigledno niste dovoljno gladni i bedni kada imate toliko slobodnog vremena. Treba ih bojkovati!!!!! Smetaju im divlji taksisti? Pa što onda nas građane maltretiraju. To nije pitanje grada i građana, već policije.

SamSvojMajstor

pre 14 godina

U Pancevu je zadovoljstvo voziti se taksijem. Narucis, sacekas 3-4 minuta, udjes u cist auto sa urdenim i kulturnim vozacem, odvezes se na zeljenu lokaciju, platis, dobijes kusur, racun i "hvala, dovidjenja".
Nemam pojma kako je u Beogradu! A i boli me uvo... ako blokada ne smeta Beogradjanima ne smeta ni meni.

dramar

pre 14 godina

Japanski model: Zamislite ovakvu situaciju: Taksista pomaze gospodji da izadje iz taksija, odnosi njen prtljag do ulaznih vrata i na pitanje: Koliko?, odgovara smeskom, kaze "nista", da je danas taksi sluzba u protestu , zazeli joj prijatan ostatak dana i vraca se u svoj taksi. Gradom kruze ostali taksisti i cine isto!!! Ne naplacuju, jer su u protestu!!!
Lici na bajku koja nista sa Beogradskom situacijom nema ali to je uspesni japanski protest: svi radnici "Toshibe" nose crvenu traku na podlaktici, znak da su u strajku, ne komuniciraju sa rukovodstvom i za taj dan imaju zactrani plan: prebacaj 50%! Ispunjavaju svoj plan a zadovoljno rukovodstvo ispunjava njihove razumne zahteve!
Beogradeski taksisti, ko vas vodi?? Zar japanski pristup, besplatan, kvalitetan servis u danu protesta nebi na vasu stranu "preveo" gradjane Beograda??
Ovako ste 90% gradjana trajno okrenukli protiv sebe! Razmislite, u buduce: vama trebaju musterije, gradjanima vas servis. Ko vas vodi, i kuda??? Ne radite protiv sebe!!!

Vladimir

pre 14 godina

Ma da..... Em što voze kao divljaci, na njih ovaj novi zakon kao da se ne odnosi i još bi da budu oslobođeni svega i svačega!!! NE MOŽE!!! Prvo neka počnu da se ponašaju kulturno u saobraćaju, pa tek onda neka izađu sa nekim zahtevima!!! Ja sam iz Novog Sada i JAKO me iritira njihovo arogantno ponašanje, a pogotovo parkiranje na Staroj Detelinari...NE DAJTE IM NIŠTA, AKO MORAMO MI SVE DA PLAĆAMO MORAJU I ONI!!!

nada

pre 14 godina

Sta da kazem, osim BEZOBRAZLUK koji se garanici sa metodama mafije, po principu: JA SAM ZAKON I MOGU DA RADIM STA HOCU! Iskreno, ne razumem ni gradsku vlast sto dozvoljava ovakvu OBEST taksista.
I ove godine cu Novogodisnje i Bozicne praznike provesti u Beogradu, ali cu radije ici pesice (iako mi je 60 god.), nego da sedam u taksi, kao svih ovih godina. Uprkos ociglednoj PLJACKI koje sam dozivljavala: pravac A-B jedna cena, povratak druga cena, sledeceg dana ISTA destinacija, ISTA "firma", opet dve razlicite cene. Do sada sam prelazila preko toga, ali ovoga puta cu ostati dosledna. Jos nesto, moj pokusaj prijave, odnosno trazenje objasnjenja za razlicite cene, od doticne "firme" (uz navodjenje broja taksiste) je zavrsio recenicom: "izvinite, ja samo radim na centrali, pismenu prijavi posaljite na adresu... Sad mi je krivo sto tada nisam zrtvovala dan odmora i licno posetila "direkciju" na datoj adresi, ali ima dana.
PS: Ako neko zna KOJE "taksi-firme" nisu ucestvovale u ovoj BESRAMNOJ blokadi Beograda, molim da to jave, bicu im zahvalna (i svi moji prijatelji koji uskoro dolaze iz daleka u rodni i voljeni grad).

Krug 2-ke

pre 14 godina

Danas taksisti, juče studenti, sutra ko zna ko... Nezavisno da li su u pravu ili ne ali zar baš svaka šuša kojoj u životu nešto smeta mora da dođe ovde u moj Beograd i napravi mi haos od njega! I uvek povika na Beograd i Beograđane, te Beograd ovo, te Beograd ono...! Znate šta, ako vam se ovde ne sviđa, vratite dozvole, podignite dokumenta pa na vozove i pravac odakle ste došli!

dejan

pre 14 godina

Sve je to u redu, ali i gradjani imaju svoje zahteve. Da taksisti prestanu da se ponasaju bahato u saobracaju, da prestanu da puse u vozilima, da prestanu da slusaju glasnu muziku, da pocnu da se uljudno oblace.
Da ne naplacuju po visoj tarifi kad joj nije vreme... Da se uklone iz aerodromske zgrade i da naplacuju voznje po taximetru...
Ima jos toga!!!! Onda cemo mozda i mi njih da podrzimo!!!!!

BojkotTaxija

pre 14 godina

VLAST je jedini krivac za to sto gomila ... bezobraznika koja ne zeli da uvede fiskalne kase maltretira ceo grad. Ja redovno placam porez, a morao sam sat vremena da pesacim do kuce vracajuci se sa posla na -5 i kome ja da se zalim? Sta ako se razbolim pa necu sutra moci da dodjem na posao ... Sta bi bilo da ja ne postujem zakon o saobracaju?

Sta radi ta policija?????????

Zanima me samo da li je vlast nesposobna ili i njima odgovara ovaj strajk bas danas kad je pocela vakcinacija protiv gripa pa da se skrene malo paznja sa slabog odziva stanovnistva, nepostovanja isporuke vakcina itd

baki

pre 14 godina

Glupo je da ljude teraju da uvode fiskalne kase pored toliko divljih taksista. Prvo neka urede trziste pa onda fiskalizacija. I logicno je da ako se koristi plin svi imaju neku stimulaciju zbog manjeg zagadjenja okoline. Bar ja mislim da je to logicno !

Astronaut

pre 14 godina

U NS imate udruženja koja imaju svoja vozila. Dal plaćaju rentu (počev od 1900 din dnevno za Polo) ili na procenat nebitno. Uglavnom vozila su uniformisana, nova i uvek čista. Cena je džabe. Start je ili 30 dinara ili je u 100 din uracunato nekih 1,6 km. Nema kratkih relacija.
U BG verujem da su svi u dilu. Rekli su da gradska vlada podržava sve njihove zahteve. Znači da su u dilu i da im plaćaju reket. Bilo je super početkom godine kad je počela kriza - bilo ih je po 20 na svakom stajalištu.

Radivoje

pre 14 godina

Kao sto podrzavam advokate, tako podrzavam i taxiste.Dobar drugar mi je taxista "Mercedes 878" prestao da vozi od kada su mu ubacili senzore da prepoznaje putnike i automatski ukljucuje taximetar.Totalno je bankrotirao iako mu pripada 45% od bruta.Jel ta poreska uprava ima takav softver koji moze da obracunava predjene kilometre i rad "na prazno" i da se to odbija od poreza!?
Neko pobegne iz taxija... dok nisam upoznat da nasi taxisti imaju kompjuter koji im pokazuje "statistiku" koji bi im pre uveo nego fiskalne kase.

Made in serbia

pre 14 godina

Taksisti su u pravu. Sto se ne uvedu fiskalne kase u gradskim autobusima i na gradskim pijacama pa da za kupljene svercovane cokolade i salame dobijemo fiskalni racun. U pravu su i sto se tice poreza na automobile kubikaze vece od 2000 jer je to jedna budalastina. Manji porez plati vlasnik novog Audija od 40000 E, nego ja za svoj 10 god. star Nisan od 4000 E.

nada

pre 14 godina

Mi obicni bi trebali da se pobunimo protiv onih zbog kojih ne mozemo da organizujemo ni N od NORMALNOG dana. U drzavi gde je izuzetak-pravilo nema iskoraka u bolje.

Bojan

pre 14 godina

Ma nek promene zanimanje ako jadni toliko trpe i kao nemaju para. Ajmo na doskolovavanje, ucenje stranih jezika ili promenu zanimanja. Ako nisu ni za to, bar oranica imamo. Ne da ih ne podrzavam, nego...

privatnica

pre 14 godina

Siledžijstvo i bezobrazluk !!!
Da li su ti isti taksisti primetili da ( već više godina ) na stotine hiljada malih radnji u Srbiji ima obavezu izdavanja fiskalnih računa ???
Da li to znaći da mi , vlasnici malih radnji , jedini u ovoj državi ,treba da plaćamo porez i to , umesto advokata , umesto privatnih ordinacija , umesto taksista ...i ko zna koga još ???
Nadam se da država neće popusti u ovom slučaju, jer u suprotnom , SVI MI KOJI PLAČAMO uredno dažbine treba da prestanemo to da činimo .

ing. Petkovic

pre 14 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi taxisti bili iznad svih ostalih u drzavi, ako mogu cak i lekari da imaju fiskalne kase i placaju uredno porez zasto to ne bi cinili i taxisti. A sto se tice blokade glavnog grada "do ispunjenja zahteva" preporucio bih vrlo prosto resenje koje se koristi u svim ozbiljnim evropskim drzavama - "riot police" ,odnosno, u Srbiji, Zandarmerija.

Aleksandra

pre 14 godina

S jedne strane drzava obznanjuje da nema novca za ljude koji su na drzavnom budzetu, a kada se ljudi upuste u privatni posao nema nikakvih olaksica, a zarada je slaba. Sada misle da bog-zna kakav novac cirkulise u "sivoj" zoni.
A ljudi jedva prezivljavaju, naročito kad (ako) namire doprinose i poreze državi.
Nebriga države prema samostalnim delatnostima će dovesti do toga da sve manje ljudi može da obavlja ove i slične poslove.
A u njihovim redovima, vidim, nema promena.

Zeljan promene

pre 14 godina

Zbog vas koji pljujete po taksistima jer se bore za svoja prava,
zbog vas koji cete uvek pustati da lazi politicara prodju,
zbog vas koji nikada necete izaci na ulice i reci STOP kradji ovog jadnog naroda,
zbog vas koji misle da se praznom pricom moze nesto promeniti,
zbog vas kojima nije ni malo stalo kako vam zivi prvi komsija, prijatelj, rodjak,
zbog vas ce ova zemlja samo jos vise propadati dok ONI ne budu imali vise sta da kradu, a tada ce biti kasno.

Iva

pre 14 godina

Ako vlasnik prodavnice ne izmiri svoje obaveze - zna se šta sledi. Taksista je preduzetnik kao i svako drugi.
Drugi problem su divlji taksisti. Njih treba prijaviti po broju tablice i gotovo. Ako mi izda račun za vožnju, znam kome sam i zašto dala pare. Ako odbije da izda, prijavim ga policiji i to je to.

Goran

pre 14 godina

A znate li da u Leskovcu ha, nema štrajka taksista. A znate li zašto. Pa zato sto ogromna većina njih vec radi sa fiskalnom kasom, vole leskovčani svoju državu, nažalost.

Milos R Kuvekalovic

pre 14 godina

Svaka cast taksisti!!! Treba da se borite do kraja. Dosta je vise bilo praznih obecanja od strane politicara! Nece mi biti tesko da svaki dan pesacim preko Gazele dok ne isterate svoje jer ste u pravu. Izdrzite do kraja!

milorad

pre 14 godina

POZADINA STRAJKA JE POLITIZOVANA NARAVNO U KORIST GRADSKIH MOCNIKA I VLASNIKA TAKSI ASOCIJACIJA. Naime grad je imao do skora politiku zaposljavanja u taksi delatnost tipa SVE MOZE I SVE KOSTA tako da su taksi dozvole dobijali nekvalifikovani vozaci uz lazne diplome koje su kasnije predavali navodno doskolovavanjem, pa zatim penzioneri kao dopunska delatnost, pa zatim stalno zaposleni koje rade kao dodatnu delatnost taksiranje...Kada se nakupio broj taksista 10000 na red je dosla STUDIJA IZODLJIVOSTI O POTREBNOM BROJU TAKSISTA ZA BEOGRAD, naravno grad je doneo ODLUKU koja je neustavna i oborena od suda.
Posto postoji obostrana korist gradskih mocnika i gazda taksi udruzenja sada se pravi paravan o uklanjanju DIVLJAKA od kojih imaju sami korist.
POSTOJI VELIKI BROJ LJUDI KOJU SU TUZILI GRAD ZA TAKSI DOZVOLE I DOBILI NA SUDU.
OVAKVA POLITIKA JE POGRESNA ZADIRE U ELEMENTARNO PREVO NA RAD, svi gradjani mogu ako imaju uslove da rade bez obzira na tkz ODLUKE o broju taksista.na taj nacin se stvara zdrava konkurencija i nema monopola i svi ce imati koristi, niko nije bogom dan da bude bgd taksista. TAKO BI SE I OBAVEZE PREMA DRZAVI IZVRSAVALE ZDRAVOM KONKURENCIJOM.
Misljenja sam da je to politicki strajk tipa protiv divljaka a sa uvodjenjem fiskalnih kasa bi se taj problem resio.

bsa

pre 14 godina

Zanimljivo treba poštediti fiskalizacije one koji najviše zarađuju: advokate, doktore, taksiste a mi ostali građani smo budale za nas zakoni treba da važe. Kako vas nije stamota....

Nenad

pre 14 godina

U celom svetu taksisti imaju fiskalne kase! Hoce i dalje da nas vacare! Drugo, kako da resis problem divljaka, nego da uvedes fiskalne kase! A drzava, grad i policija treba da rade svoj posao! Kazne svima! Imate krsenje novog zakona o saobracaju, imate krsenje javnog reda i mira, imate nenajavljen skup, imate krsenje zakona o strajku, imate sigurno jos mnogo mnogo razloga da ih kaznite! Da sam ja vlast, svima bih zabranio da rade! Posto su svi oni preduzetnici, to je bar lako!

malo malo, pa Taxisti

pre 14 godina

Sta zele ovi Taxisti, nije mi jasno. Skupi su skoro kao u Austriji, a nije im dosta. I ja bih zeleo da budem placen za 1 sat mog rada 1000e ali ne zivim u Diznilendu. Dokle vise

Bugarin

pre 14 godina

U Bugarskoj su fiskalne kase uvedene pre 10 godina kada je uveden PDV. Tada su se bunili kao sto se sad bune u Bgd-u. Odluka Vlade Srbije je sasvim OK. Bilo bi još bolje da kola budu žute boje a na staklu da stoji cenovnik + broj dozvole.

dragan

pre 14 godina

Policajci bi u kolima mogli da imaju citac kartica i fiskalnu kasu, pa da ne moramo na saltere da placamo kazne. Neka drzava da primer.
Mislim da taksistima vise smeta cena fiskalne kase i njeno "odrzavanje" nego placanje pdv.

Lili

pre 14 godina

sada se setih kada sam se negde prosle godine vracala sa aerodroma i, naravno, cimanje za rukav, ja na kraju kazem da cekam taksi po pozivu koji za fiksnu cenu voze u bilo koji deo grada, a ovaj "cim taksista" me prezrivo pogleda, frknu i rece: " a, cekas onaj socijalni" Pazi, mi smo za njih socijalni slucajevi!!!
A da ne pricam kako sam kao cesti korisnik taksi usluga ( nisam vozac) svasta dozivljala - vozi me mrtav pijan taksista, bazdi na alkohol, zaplice jezikom, a ne smem da mu kazem da me pusti da izadjem, da ne bih jos dobila batine. Drugi put, udjem u taksi, jedini na stanici, kisa pljusti nevidjeno, a unutra smrdi vutra najgore. Ja mu pricam kako ne sme to da radi, uci ce mu zena sa detetom, zgazice pesaka, bla-bla, on se pravi lud, kaze verovatno je neka musterija nesto pusila!!! Ma mogla bih da nabrajam i nabrajam. Naravno, ima i sasvim ok i korektnih ljudi, a nadje se i neki taksista koji kada mu trazis racun, lepo, kulturno, klik i izbaci fiskalni..

Tramvajdzija

pre 14 godina

Sta reci za taksiste svi vozaci beograda znaju kakvi su vozaci kao prvo!! Neka strajkuju jos sto dana nikad lepse se nisam vozio kroz Beograd nema guzve, nema ko da mi stane u poslednjem trenutku sa upaljena sva cetiri migavca da mi"oci ispadnu" od naglog kocenja!A sto se tice njihovih "tarifa da ne pricamo!

sone

pre 14 godina

podrzavam strajk iako ne mogu da se solidarisem da budem uz vas.zeleo bi da kazem da se i ja bavim prevozom putnika al je u pitanju kombi prevoz,elem hteo sam da kazem da je nasa profesija toliko narusena do te mere da se vise neizilazi na kraj sa troskovima da krenem od :registracije,goriva,rezervnih delova,odrzavanje,majstora i jos ima stavki.a iz sredine sam gde je posla manje nego u gradovima a u obavezi sam da placam dadzbine kao i kolege iz vecih gradova, gde se moze bolje zaraditi a jos i placam porez na luksuz(pa ja se neluksuziram) a sa tim vozilom obavljam poso prevoza,nemam nikakvih olaksica i na ivici sam egzistencije.da ne spominjem putne naloge gde se mora do detalja navoditi,gde se kupe putnici,gde se ostavljaju i jos puno peripetija. toliko sam uzbudjen,reko bi sve sto mi pricinjave probleme i siguran sam da cemo dobiti svoja prava.strajk do ispunjenja zahteva!!!

tu

pre 14 godina

Nema smisla, zaista... Pojedini taksisti ionako formiraju svoje licne cene, namestanjem taksimetara... pa dokle ce to tako, ali to je pitanje udruzenja taksista, koje treba da snosi odgovornost. Inace ako advokati ne moraju da imaju fiskalne kase, ne moraju onda ni taksisti, ni zubari, ni ko zna ko...
Vlada je kriva sto nema bolje zakone, kao prvo taksisti, GSP, lekari, policajci, vatrogasci, vozaci hitne pomoci, vojska... NEMAJU PRAVA ZA STRAJK jer su to vitalne funkcije jedne zemlje i grada... Ako to Vlada ne moze da shvati, onda mi je jako zao sto sam u ovoj zemlji

Beograđanka

pre 14 godina

Iako o taksistima nemam neko naročito pozitivno mišljenje, izdvojila bih kao častan izuzetak "Nacionalni taxi" - odštampan račun sa svim podacima o relaciji, kilometraži, datum, vreme, a i uz mogućnost plaćanja karticom, vozači korektni. Danas sam iza podneva išla duž Kralja Milana prema Slaviji i među kolima koja su stajala jedino nisam njih primetila.

BC

pre 14 godina

Predlazem resenje: fiskalne kase - obavezno. Divlji taksisti da se uklone. Ko nije divlji? Oni koji imaju vozila ne starija od 4 godine za pet i vise osoba, najmanje 1400 kubika, erkondisn i sa gepekom vecim od 400l, koji imaju propisano odelo, ponasaju se kulturno (cute ako ih niko nista ne pita) i naplacuju iskljucivo po taksimetru. Kao javna sluzba nemaju pravo na totalni strajk (sto doduse i nije slucaj: njih je bilo par stotina od 5000 u Beogradu, a drugi su vozili). Broj taksista se odredjuje prema potrebama tj. taksi mora da se pojavi najkasnije u roku od 10 min. Udruzenje koje ne moze da ispuni ove uslove gubi dozvolu. Oni koji ovo ne ispunjavaju neka probaju medj' astronautima, sto bi rek'o njihov predsednik sindikata. Pa da vidimo da li uopste imamo taksiste i taksi udruzenja dostojna Beograda.

u sibiru skinu se, pa izadju na minuse

pre 14 godina

"...ali štrajk neće biti prekinut dok se zahtevi u potpunosti ne ispune."
Pa to nije strajk, to je ultimatum, ucena, nazovite ovako ili onako.

A sto se tice "strajka", na stranu sve analize zahteva, ako im se strajkuje, neka izadju napolje na hladno, kao i svi danas, pa neka strajkuju koliko hoce i do ispunjenja koje god hoce. Na minus, pa cupkaj, kao sto zbog vas danas cupka pola Beograda.

Nikola

pre 14 godina

Ma ovo je sramota, njima je trebalo uvesti fiskalne kase od kad je i uvedena fiskalizacija 2003-4, ne znam tacno...
A za ovo blokiranje saobracaja, trebalo bi da ide jedan policajac i samo da pise kazne za nepropisno zaustavljanje, bez prepiranja, samo cepka kazne i kaci na brisace!!!

aca gica

pre 14 godina

Podrzavam TAXI-ste, jer su to bre pravi vozaci na koje se treba ugledati i voziti kao oni. Ja bih preporucio da oni preuzmu obuku za voznju jer tako dobro nas vozaju da je to i pticama na granama naseg divnog grada JASNO.

trezveno

pre 14 godina

Polako ljudi! Kako ne vidite da vlast huska gradjane jedne na druge??? Kakva bre fiskalna kasa? Apsolutno su u pravu taxisti! OK, treba da se placa porez drzavi, ajde da placamo ALI ne da neki tamo Dinkic&Co uteruju pare nekim tamo Miskovima&Co tako sto ti treba fiskalna kasa da bi mogao da radis - pa je moras ti platiti, pa ti onda treba GPRS uredjaj da bi te nadgledali sta radis a ti opet sve to da platis, pa ti dodje racun iz telekom sto koristis uredjaj koji treba poreskoj da te nadgleda, nekih 400 dindzi svaki mesec mi doleti golubic, pa sutra ce da izmisli opet neki Dinkic da moras da imas komp i pratecu opremu ali opet ti da platis da bi te oni nadgledali itd.itd a neko ce DEBELO da se omasti prodavajuci nam tu opremu a posle i za odrzavanje a usput i sve troskove koje izmisle!!!

I jos nesto, ova korumpirana i nesposobna vlast poslednjih 9 godina nije ama bas nista uradila po pitanju olaksanja rada svim privrednicima ( i malim i velikim) ALI je zato omogucila mnogima oko nje da se DEBELO obogate donoseci kojekakve nebulozne zakone i pravila. Pazi ti najvecu GLUPOST: da svaki dan trcis u banku da predas pazar (ili kod knjigovodje)!!! Pa ko bre placa meni potroseno vreme, novac, zivce da bih ispunio obavezu prema drzavi??? I zato su u prau taksisti, i da je pameti da se svi preduzetnici udruze protiv ove samovolje i anarhije koju sprovodi vlast od 2000-te na ovamo a ne da samo posmatraju i da izmiruju obaveze drzavi koja im je maceha u svakom pogledu!

Zeljan promene

pre 14 godina

Tacno je da ima taksista koji te vozaju po Beogradu, koji menjaju tarife, koji te opeljese, koji kradu. Ali i da se vozite svaki dan sa takvim taksistima, da vam svaki dan "ukradu" i do 1000 dinara iz dzepa, to nije ni blizu onoga koliko vam posteni politicari uzimaju. Ako saberete sav "plen" svih taksista to ne moze da se poredi sa cifrom koji je jedan posten politicar ukrao ovom narodu. Tako da se Vi i dalje bunite protiv taksista i dalje pljujte po njima, a postene politicare ko sisa... Kada bi se svi zajedno pobunili protiv tih postenih politicara, danas ne bi strajkovali ni taksisti ni studenti ni radnici koji nisu primili plate po ko zna koliko.
Zapitajte se na koga treba da budete kivni?!

pustite mi komentar.BRE

pre 14 godina

1.Divlji taxisti u Beogradu ne placaju porez drzavi (oko 13000 din mesecno) niti jednu drugu dazbinu koju koju placaju regularni, otuda i voznja kod njih sa 30% popusta!!
2.U Engleskoj, ukoliko imas auto star do 3-4 god i hoces da ugradis plinski uredjaj drzava te subvencionise mislim oko 50% od cene novog uredjaja a kod nas UVODE TAKSU na plin (EKOLOSKO GORIVO).
3.Vecina vas pljuje po taxistima kako voze a kad udjete u taxi onda svi negde zurite pa terate i na crveno da prelaze!!!
4.Oko OGRANICENJA broja taxista, pa zasto onda nisu pustili neogranicen broj privatnih gradskih autobusa?!
5.Drzava hoce vozila sa EURO4 standardom a ambijent za poslovanje je EURO-0 standard.

sasa

pre 14 godina

10-15.000 taksista nemoze da radi u beogradu jer potraznja nije toliko velika a to je glavni problem taksista u gradu. Nama bi bilo dovoljno da se osvrnemo oko sebe i da prepisemo domaci ali otpori prema bilo kakvom uredjenju bilo koje sluzbe su ogromni jer se kose sa interesima pojedinaca. Svi ovi koji pisu gadosti o taksistima treba da se zapitaju da li su sutra oni na redu da izadju na ulicu? Nikom ovde nije dobro zato ne osudjujte te ljude oni se bore za svoj hleb, mozda cete biti sledeci. Bog nek nam je u pomoci.

Wayne

pre 14 godina

Apsolutno podrzavam taksiste u ovome, treba da zatvore sve glavne ulice i sve mostove, uslovi u kojima rade su katastrofalni, treba da se rese svi njihovi problemi.

Pedja ksi

pre 14 godina

Ja sam taksista i ne mogu vise da zivim ovako. Hocu vise para, manje da radim, kao u celom svetu, taksisti zaradjuju dovoljno za 3 voznje dnevno i to je to. Dosta vise, ispunite nase zahteve i bice manje guzve u saobracaju, a ja cu moci da se posvetim vise sebi i da imam vise vremena da bih se dovoljno pripremio i bio cist, ljubazan i predusretljiv. PUSTITE nas da zivimo kao sav normalan svet!!

Djura

pre 14 godina

Ne kapiram zasto vam ne smeta to sto ne dobijate fiskalni racun za kuplenu kartu u gradskom autobusu,prigradskom,kartu za voz,kartu za avion,kartu za recni saobracaj....
A sto se tice toga sto vam smeta ogranicenje broja nas taksista,u pravu ste!!!!!
Evo od sutra pocinjem da razmisljam koji autobus da kupim i koju liniju da vozim,posto ne treba ogranicavati pravo na rad.MIslim da 23-ka nije losa...

valjevski advokati

pre 14 godina

Kako rece predsednica VSS spiskom novih sudija mnogi ce biti iznenadjeni. Vise od samih sudija sokikirana je valjevska advokatura. Od obecanja da ce oni koji nisu ostvarivali rezultate u radu biti razreseni izleda nema nista. Ne samo sto su se na spisku nasla sva ona imena cije pozive za rociste mnogi nasi klijenti nisu ni doziveli, nego se naslo i ime coveka koji 15 godina poslednjih nikada nije ni sudio. Osim njega na spisku se nalazi kompletan plan Stanka Subotica. Pitamo se ko je uopste ovaj spisak sastavljao: drzava ili kriminalno politicki faktori u ovoj jadnoj zemlji. A najveci sok je podatak da nijedno od imena za koja svi znamo da su ne samo posteno sudili nego i hrabro izricali i najvise zatvorske kazne i nije na spisku buduceg pravosudja. O tim ljudima ste i vi u vasoj emisiji "Patrola" objavljivali priloge u najpohvalnijem smislu. Jedino sto je sigurno je da je na danasnji dan u valjevsko pravosudje usao nerad i nestrucnost a izasla struka i sam sud.

Srdjan 018

pre 14 godina

Verovatno je uvoznik tih fiskalnih taksimetara i opreme neki gospodin Vakcina Miskovic, pa poslušnici iz vlasti pomažu poslovanje takvog ubogog TAJKUNA!!! Kriza šta ćete...

acme

pre 14 godina

Fiskalne kase su u redu, ali onda treba drzava da vrati taksistima pdv koji su platili roz gorivo,rezerne delove,gume.

poresko zaduzenje taksiste u srbiji je 130000 din.

a sto st tice minimalne cene usluge napravljena je da niko ne moze da vozi od trga do Slavije za 1000 din.

Taksista Zrenjanin

pre 14 godina

Svi koji mislite da je fiskalna kasa korisna,da su svi taksisti isti to jest zlikovci,da smo svi bahati i neljubazni,ubuduće nemojte zvati taksi udruženja kad je hladno i kišovito,jer vrlo dobro znate kako je to kad se stoji negde napolju i ne može se dobiti veza,a za 80 dinara minimalne vožnje odgovara vam i stojadin.
Kao drugo neki od stranaka,nevole takodje da se kupaju,agresivni su,pijani i drogirani i sve smo mi to dužni da trpimo.
Mi ne radimo ovaj posao jer ga volimo,nego zato što nema drugog radnog mesta,a svima koji misle da je lako biti taksista preporučujem Zrenjanin kao pravo mesto,neka proba kako je to kad se radi po ceo dan za minimalac,a još nisu obavezne fiskalne kase.

MaliPrco

pre 13 godina

Taksisti su potrebni svakom velikom gradu, ali ovakvi kao nasi ne trebaju nikome. Voze se stari i nebezbedni automobili, svako treba svoju cenu i ista relacija moze da vas kosta i do 300 dinara razlike, ponasaju se ekstremno bahato u saobracaju kao da oni iz nekog njima poznatog razloga imaju svuda prvrnstvo. Sto se tice fiskalnih kasa nemaju pravo glasa jer svi koji pruzaju usluge u ovoj jadnoj zemlji placaju PDV i imaju kase tako da ne vidim razlog zasto bi oni bili izuzeti. Neka se konsoliduju i srede, obnove vozni park, srede cenovnike i uozbilje pa neka onda traze prava. Danas je svaka dzudza koja ima viska vremena i auto sa cetvoro vrata taksista. Cast izuzetcima naravno.

Slavica

pre 14 godina

I treba da strajkuju! Sta su navalili na njih? Sta im sve ne traze? Pa ni da rade u Svajcarskoj, ne bi mogli to da ispune! Dinkic moze da slaze pet milion ljudi i da ne ispuni dato obecanje,a samo taksisti,moraju da ispune sve njihove prohteve? Fiskalne kase u taksi vozila treba uvesti, kada dobiju po 1000€ za Akcije, ali onda i u autobuse uvesti fiskalne kase! Tu se kao ne krade???

Radivoje

pre 14 godina

Kao sto podrzavam advokate, tako podrzavam i taxiste.Dobar drugar mi je taxista "Mercedes 878" prestao da vozi od kada su mu ubacili senzore da prepoznaje putnike i automatski ukljucuje taximetar.Totalno je bankrotirao iako mu pripada 45% od bruta.Jel ta poreska uprava ima takav softver koji moze da obracunava predjene kilometre i rad "na prazno" i da se to odbija od poreza!?
Neko pobegne iz taxija... dok nisam upoznat da nasi taxisti imaju kompjuter koji im pokazuje "statistiku" koji bi im pre uveo nego fiskalne kase.

sone

pre 14 godina

podrzavam strajk iako ne mogu da se solidarisem da budem uz vas.zeleo bi da kazem da se i ja bavim prevozom putnika al je u pitanju kombi prevoz,elem hteo sam da kazem da je nasa profesija toliko narusena do te mere da se vise neizilazi na kraj sa troskovima da krenem od :registracije,goriva,rezervnih delova,odrzavanje,majstora i jos ima stavki.a iz sredine sam gde je posla manje nego u gradovima a u obavezi sam da placam dadzbine kao i kolege iz vecih gradova, gde se moze bolje zaraditi a jos i placam porez na luksuz(pa ja se neluksuziram) a sa tim vozilom obavljam poso prevoza,nemam nikakvih olaksica i na ivici sam egzistencije.da ne spominjem putne naloge gde se mora do detalja navoditi,gde se kupe putnici,gde se ostavljaju i jos puno peripetija. toliko sam uzbudjen,reko bi sve sto mi pricinjave probleme i siguran sam da cemo dobiti svoja prava.strajk do ispunjenja zahteva!!!

Milos R Kuvekalovic

pre 14 godina

Svaka cast taksisti!!! Treba da se borite do kraja. Dosta je vise bilo praznih obecanja od strane politicara! Nece mi biti tesko da svaki dan pesacim preko Gazele dok ne isterate svoje jer ste u pravu. Izdrzite do kraja!

Made in serbia

pre 14 godina

Taksisti su u pravu. Sto se ne uvedu fiskalne kase u gradskim autobusima i na gradskim pijacama pa da za kupljene svercovane cokolade i salame dobijemo fiskalni racun. U pravu su i sto se tice poreza na automobile kubikaze vece od 2000 jer je to jedna budalastina. Manji porez plati vlasnik novog Audija od 40000 E, nego ja za svoj 10 god. star Nisan od 4000 E.

Wayne

pre 14 godina

Apsolutno podrzavam taksiste u ovome, treba da zatvore sve glavne ulice i sve mostove, uslovi u kojima rade su katastrofalni, treba da se rese svi njihovi problemi.

trezveno

pre 14 godina

Polako ljudi! Kako ne vidite da vlast huska gradjane jedne na druge??? Kakva bre fiskalna kasa? Apsolutno su u pravu taxisti! OK, treba da se placa porez drzavi, ajde da placamo ALI ne da neki tamo Dinkic&Co uteruju pare nekim tamo Miskovima&Co tako sto ti treba fiskalna kasa da bi mogao da radis - pa je moras ti platiti, pa ti onda treba GPRS uredjaj da bi te nadgledali sta radis a ti opet sve to da platis, pa ti dodje racun iz telekom sto koristis uredjaj koji treba poreskoj da te nadgleda, nekih 400 dindzi svaki mesec mi doleti golubic, pa sutra ce da izmisli opet neki Dinkic da moras da imas komp i pratecu opremu ali opet ti da platis da bi te oni nadgledali itd.itd a neko ce DEBELO da se omasti prodavajuci nam tu opremu a posle i za odrzavanje a usput i sve troskove koje izmisle!!!

I jos nesto, ova korumpirana i nesposobna vlast poslednjih 9 godina nije ama bas nista uradila po pitanju olaksanja rada svim privrednicima ( i malim i velikim) ALI je zato omogucila mnogima oko nje da se DEBELO obogate donoseci kojekakve nebulozne zakone i pravila. Pazi ti najvecu GLUPOST: da svaki dan trcis u banku da predas pazar (ili kod knjigovodje)!!! Pa ko bre placa meni potroseno vreme, novac, zivce da bih ispunio obavezu prema drzavi??? I zato su u prau taksisti, i da je pameti da se svi preduzetnici udruze protiv ove samovolje i anarhije koju sprovodi vlast od 2000-te na ovamo a ne da samo posmatraju i da izmiruju obaveze drzavi koja im je maceha u svakom pogledu!

Pedja ksi

pre 14 godina

Ja sam taksista i ne mogu vise da zivim ovako. Hocu vise para, manje da radim, kao u celom svetu, taksisti zaradjuju dovoljno za 3 voznje dnevno i to je to. Dosta vise, ispunite nase zahteve i bice manje guzve u saobracaju, a ja cu moci da se posvetim vise sebi i da imam vise vremena da bih se dovoljno pripremio i bio cist, ljubazan i predusretljiv. PUSTITE nas da zivimo kao sav normalan svet!!

baki

pre 14 godina

Glupo je da ljude teraju da uvode fiskalne kase pored toliko divljih taksista. Prvo neka urede trziste pa onda fiskalizacija. I logicno je da ako se koristi plin svi imaju neku stimulaciju zbog manjeg zagadjenja okoline. Bar ja mislim da je to logicno !

Zeljan promene

pre 14 godina

Zbog vas koji pljujete po taksistima jer se bore za svoja prava,
zbog vas koji cete uvek pustati da lazi politicara prodju,
zbog vas koji nikada necete izaci na ulice i reci STOP kradji ovog jadnog naroda,
zbog vas koji misle da se praznom pricom moze nesto promeniti,
zbog vas kojima nije ni malo stalo kako vam zivi prvi komsija, prijatelj, rodjak,
zbog vas ce ova zemlja samo jos vise propadati dok ONI ne budu imali vise sta da kradu, a tada ce biti kasno.

sporet na drva

pre 14 godina

Obzirom da u ovoj drzavici vise nema nikoga da se suprotstavi nametima nakazne drzavne administracije, podrzavam protest taksista, jako mi je zao zbog toga sto ce bg biti blokiran, ali osim ovoga nacina, svaki drugi bi bio besmislen. Da li su u pravu zbog fisalnih kasa, ne znam, mislim da nisu, ali ovde zaista vise nije moguce raditi nista, a da te drzava ne dere na svakom koraku, tako da ne zelim da im zamerim na tome, iako su u njihovim redovima primetni u istoj meri kao i u drzavnim ustanovama, neprofesionalizam, nestrucnost i nevaspitanje, no nista nisu gori od nase administracije, parlamenta ili bilo koje druge sfere zivota. Cast izuzetcima, uvek mi prija kad izadjem zadovoljan iz taksija, gde mozesh naci i mnogo ljudi koji to rade jer nemaju nacina da drugacije opstanu, a daleko vise imaju ljudskosti i obzira nego nasa vlada prema nasoj drzavi! Komentrai ljudi koji vide samo svoje dnevne probleme i osudjuju zbog blokade bg-a, dovoljno govore o tome zasto smo tu gde jesmo, nikoga nije briga, osim za svoje d.... Svi su nadobudni, legalisti, pozivaju se na pravo ovo, ono, pa mi nemamo vise prava na zivot u ovoj zemlji, a sad se pozivate na Dacica, cija je partija odgovorna najvecim delom za ovakvo stanje Srbije danas, da vam resava trenutni problem. Licemerje!

Aleksandra

pre 14 godina

S jedne strane drzava obznanjuje da nema novca za ljude koji su na drzavnom budzetu, a kada se ljudi upuste u privatni posao nema nikakvih olaksica, a zarada je slaba. Sada misle da bog-zna kakav novac cirkulise u "sivoj" zoni.
A ljudi jedva prezivljavaju, naročito kad (ako) namire doprinose i poreze državi.
Nebriga države prema samostalnim delatnostima će dovesti do toga da sve manje ljudi može da obavlja ove i slične poslove.
A u njihovim redovima, vidim, nema promena.

sasa

pre 14 godina

10-15.000 taksista nemoze da radi u beogradu jer potraznja nije toliko velika a to je glavni problem taksista u gradu. Nama bi bilo dovoljno da se osvrnemo oko sebe i da prepisemo domaci ali otpori prema bilo kakvom uredjenju bilo koje sluzbe su ogromni jer se kose sa interesima pojedinaca. Svi ovi koji pisu gadosti o taksistima treba da se zapitaju da li su sutra oni na redu da izadju na ulicu? Nikom ovde nije dobro zato ne osudjujte te ljude oni se bore za svoj hleb, mozda cete biti sledeci. Bog nek nam je u pomoci.

OGORČEN novim ZOBS-om

pre 14 godina

U potpunosti bih podržao štrajk taksista, samo kada bi njihov protest, osim protiv fiskalnih kasa, bio usmeren i protiv novog, pljačkaškog, Zakona o saobraćaju.

Zeljko taxi

pre 14 godina

Potpuno podrzavam sve koji su ogorceni na taxiste , pa ih pozivam da se bave malo taxi delatnoscu, kao ja posteno 15 godina, pa da promene misljenje.
Dragi sugradjani samo da vas obavestim da su pravi taxisti ostali kod svojih kuca, jer im je dosta da ih predvode vlasnici asocijacija,koji ne zaradjuju hleb na ulici,nego od nasih clanarina. Ovo se ne odnosi na predstavnike sindikata jer su oni od skoro sa nama!
U pravu ste da je cena u drugim gradovima niza od nase, ali kada u Beogradu bude situacija kao u Novom Sadu, Kragujevcu,Nisu neka i cena bude ista!
Obicni taxisti, placaju porez,voze normalan auto(prvenstveno zbog sebe pa samim ti i zbog stranaka),imaju sve dozvole(estetski pregled 4500 dinara,id kartice 2000 din.,cenovnike istaknute,protiv pozarne aparate 2000-5000 din+overa kartona ,nalepnice na sofersajbni 1000-2000 din,tkzv. kviska 3000din,bazdaren taximetar 1000 din,dozvole za radio stanicu oko 5000 din, lekarski pregled koji je obavezan po novom zakonu 3000-5000din ,clanarine taxi asocijaciji 3000-6000 dinara mesecno,porez 11500 dinara mesecno itd.NESTO SAM SIGURNO I ZABORAVIO) i imaju kazne koje se krecu od 50000-250000 dinara a oni koji to rade na divlje, kazne od 10000 dinara, pa mi vi iskomentarisite da li je to normalno?
Znaci "divljak" ne placa ni RATELU za nosenje radio stanice, ni za bazdarenje taximetra,ni clanarinu,ni porez,ni protivpozarni aparat,NO LEKARSKI PREGLED!!! ni euro 3 ,euro4 standarde i nikom nista.PA NE MOZE VISE LJUDI DOGORELO DO NOKTIJU!!!

dragan

pre 14 godina

Policajci bi u kolima mogli da imaju citac kartica i fiskalnu kasu, pa da ne moramo na saltere da placamo kazne. Neka drzava da primer.
Mislim da taksistima vise smeta cena fiskalne kase i njeno "odrzavanje" nego placanje pdv.

Zeljan promene

pre 14 godina

Tacno je da ima taksista koji te vozaju po Beogradu, koji menjaju tarife, koji te opeljese, koji kradu. Ali i da se vozite svaki dan sa takvim taksistima, da vam svaki dan "ukradu" i do 1000 dinara iz dzepa, to nije ni blizu onoga koliko vam posteni politicari uzimaju. Ako saberete sav "plen" svih taksista to ne moze da se poredi sa cifrom koji je jedan posten politicar ukrao ovom narodu. Tako da se Vi i dalje bunite protiv taksista i dalje pljujte po njima, a postene politicare ko sisa... Kada bi se svi zajedno pobunili protiv tih postenih politicara, danas ne bi strajkovali ni taksisti ni studenti ni radnici koji nisu primili plate po ko zna koliko.
Zapitajte se na koga treba da budete kivni?!

pustite mi komentar.BRE

pre 14 godina

1.Divlji taxisti u Beogradu ne placaju porez drzavi (oko 13000 din mesecno) niti jednu drugu dazbinu koju koju placaju regularni, otuda i voznja kod njih sa 30% popusta!!
2.U Engleskoj, ukoliko imas auto star do 3-4 god i hoces da ugradis plinski uredjaj drzava te subvencionise mislim oko 50% od cene novog uredjaja a kod nas UVODE TAKSU na plin (EKOLOSKO GORIVO).
3.Vecina vas pljuje po taxistima kako voze a kad udjete u taxi onda svi negde zurite pa terate i na crveno da prelaze!!!
4.Oko OGRANICENJA broja taxista, pa zasto onda nisu pustili neogranicen broj privatnih gradskih autobusa?!
5.Drzava hoce vozila sa EURO4 standardom a ambijent za poslovanje je EURO-0 standard.

ciciban

pre 14 godina

Ajd da se kladimo da iza ovog stoje neke stranke koje bi zelele da se malo destabilizuje situacija pa na nove izbore.... e pa nece da moze... uvedite im fiskalne kase jer tu nema niceg lose, kada mogu svi mogu i oni...

011bgd

pre 14 godina

Pre jedno 10-ak godina, slican strajk napravili taxisti u Parizu...isto bezrazlozan (zdravorazumski i pravno) teror ostalih gradjana... Znate kako su zavrsili? Nekoliko desetina vozila je prevrnuto (sto na "kant" sto na krov) da bi normalni, zaposleni ljudi mogli da prodju. BG taxisti, mislite o tome

Nikola

pre 14 godina

Svaka cast voditelju B92. Bas se vidi da je iznerviran kao i 99% beogradjana.

Ovaj Svetislav Beljinac nema pojma sta prica. Pazi, drzava da odredi MINIMUM! E bre, PA TO JE KOMUNIZAM! U kojoj, recimo zapadno evropskoj, civilizovanoj drzavi, sa slobodnim trzistem, ima da drzava odredjuje cenu necega? Trziste odredjuje cenu, i ako neka taksi kompanija moze da napravi biznis sa nizim cenama, onda je to tako, i drugi nema sta da se bune!

I zamisli, nece da imaju fiskalne kase jer nece porez da placaju... jer JEDINO NJIMA traze. Ma nemoj. Ne pise u sifri delatnosti? Epa izmenice se i ta sifra delatnosti i eto kraj price.

Jos pazite, SA 4 STRANE BLOKIRAJU GRAD PO NAJGOREM VREMENU! Pa sta covek da im radi? Ajde recite?

Marko

pre 14 godina

"Taksisti osim odlaganja uvođenja fiskalnih kasa u naredne dve godine, zahtevaju i uklanjanje divljih prevoznika sa ulice, utvrđivanje minimalne cene taksi prevoza i uvođenje reda u ovu oblast saobraćaja."

Vrhunski bezobrazluk. 'Ocete i da vam svaki gradjanin uplati po 1000 dinara?

Davidoff

pre 14 godina

Da se bar ponasaju kao svi normalni vozaci, da nauce da daju zmigavac i da voze kao i mi ostali pa i da ih razumem...
a ne, ti udjes na BAS stanici, hoces da te odveze do Slavije, a on te pita:
-"Hocete li preko Zemuna ili preko sajma?"
Sramota!
Treba samo posebna policija za njih da ih kaznjava.
Totalni bezobrazluk, uvek su se ponasali kao da su sve ulice njihove i da imaju prava na sve!
Ja ih nikada ne pustam da udju u moju traku...

Djura

pre 14 godina

Ne kapiram zasto vam ne smeta to sto ne dobijate fiskalni racun za kuplenu kartu u gradskom autobusu,prigradskom,kartu za voz,kartu za avion,kartu za recni saobracaj....
A sto se tice toga sto vam smeta ogranicenje broja nas taksista,u pravu ste!!!!!
Evo od sutra pocinjem da razmisljam koji autobus da kupim i koju liniju da vozim,posto ne treba ogranicavati pravo na rad.MIslim da 23-ka nije losa...

Zvrk

pre 14 godina

Ukinuti ograničenje broja taksista. Omogućiti svakom ko ispuni uslove da bude taksista. To će rešiti problem "Divljih taksista".
O fiskalizaciji je besmisleno pričati. To se jednostavno mora sprovesti.

sasa jokic

pre 14 godina

Svaki drugi dan u Beogradu neka grupa izazvana cinjenicom da mora da krene da postuje zakon, izadje na ulice i blokira ih! A svi gradjani koji postuju zakon ispastaju! Dokle cemo vise da budemo taoci onih koji ne zele da zive u uredjenoj zemlji?! Sta ce policija da preduzme po ovom pitanju?!

Nenad

pre 14 godina

Izdvojio bih uklanjanje divljih taksista i uvodjenje minimalne cene kao opravdane zahteve. Problem oko cena je da budem jasan to što pojedini biznismeni koji se bave sa više poslova, koristeći prihode od tih poslova određuju cene prevoza kod svoje taksi firme koja je ispod isplative (damping cena) samo da uniste konkurente, a posle će oni da vas voze po normalnoj ceni ili zbog nedostatka konkurencije da vas deru više nago što sada plaćate većini. Nema svako 5 firmi da bi mogao da radi to. Zato ne treba baš određivati minimalnu cenu nego zabraniti dumping.

laza

pre 14 godina

Jeftini trikovi. Minimalna cena sluzi da neki taksisti zabrane nekim drugim taksistima da naplacuju svoje licne usluge koliko sami hoce. Hoce na silu da umanje konkurenciju i nista drugo. Ua!

Taksista koji ne moze da prezivi kao taksista ne mora da napravi kolaps grada... moze da da otkaz i radi neki drugi posao. Cim taksista bude brojcano manje, cena usluga im automatski raste.

Miloš

pre 14 godina

Narušavate nam ustavna prava tako što ćete napraviti haos u gradu. Zato treba da reaguje policija... Zar fiskalizacija nije najbolji način da se uklone nelegalni taksisti? Ali neeeeeeee! Neće gospoda da troše 15min svog vremena dnevno da odu da predaju račune... Zbog bahatosti taksista neretko i nastane haos po gradu, tako da ovog puta neće napraviti ništa gore...

Ja se više nikada neću voziti taksijem. Pozivam i druge da urade isto.

rebro

pre 14 godina

Ne razumem. Svi bi u EU, svi hoce evropske standarde i vrednosti ali niko nece evropske zakone.
Prvo smeta zakon o saobracaju, sad taksistima smeta uvodjenje fiskalnih kasa.
U cemu je problem?

M. N. Lazar

pre 14 godina

Tesko je biti na strani ovakve drzave (i jos gorih njenjih sluzbenika),ali taksisti nisu u pravu.
Zivim u Oslu i ovdje svi taksisti urucuju fiskalne racune poslije svake voznje, bez obzira da li to putnik trazi ili ne.Procedura je veoma kratka i usluga se moze platiti i bankovnom karticom. Sve je rijeseno malim taksimetrom (koji ima i kasu).
Ukoliko drzava cini izuzetke navijacima, politicarima, takasistima, tajkunima, advokatima,... a, narocito svojim sluzbenicima, onda imamo OVAKU RUSEVINU, od drzave.

acme

pre 14 godina

Fiskalne kase su u redu, ali onda treba drzava da vrati taksistima pdv koji su platili roz gorivo,rezerne delove,gume.

poresko zaduzenje taksiste u srbiji je 130000 din.

a sto st tice minimalne cene usluge napravljena je da niko ne moze da vozi od trga do Slavije za 1000 din.

Krug 2-ke

pre 14 godina

Danas taksisti, juče studenti, sutra ko zna ko... Nezavisno da li su u pravu ili ne ali zar baš svaka šuša kojoj u životu nešto smeta mora da dođe ovde u moj Beograd i napravi mi haos od njega! I uvek povika na Beograd i Beograđane, te Beograd ovo, te Beograd ono...! Znate šta, ako vam se ovde ne sviđa, vratite dozvole, podignite dokumenta pa na vozove i pravac odakle ste došli!

DEKI BGD

pre 14 godina

Treba podržati zahteve taksista i još nešto dodati u njihove zahteve.
1. Potpuno zabraniti vožnju sopstevenih automobila od 07-10h, i od 13-18h, da bi mogli više da zarade i brže idu ulicama.
2. Ukinuti autobuska stajališta i uvesti samo taxi stajališta.
3. Uvesti dodatnu taksu od 2000 din. prilikom registracije motornih vozila, da bi se pomogla taxi udruženja i njihovi članovi.
4. Automobili euro 3 od 2017 godine, jer će tek tada Golf 2, napuniti 30 godina.

Istina je potpuno drugačija.
Divlji taksisti su oni koji nisu hteli da plaćaju porez i namete udruženja i naravno da su postali divlji.
Jedinstvena cena za celu Srbiju može, ali po cenama iz unutrašnjosti, jer tamo je tarifa niža 80%, i narod opet živi.
Kada su taksisti imali neku humanitarnu akciju, kada vas je propustio u saobraćaju, kada su nekom pomogli na putu a da to nisu naplatili.
NIKADA.
I sada blokiraju grad, da bi narod trpeo, i da bi se ispunili samo njihovi zahtevi.
DOSTA

taxi girl

pre 14 godina

Meni je taksi nasušna potreba jer ne vozim, a za stratešku operaciju zvanu gradski prevoz nemam vremena ni nerava. Beogradski gradski prevoz je ok, samo traži više mog vremena nego što traži taksi. Međutim, ako me taksisti ucenjuju na ovaj način - ja ću da stopiram!!!

Velja

pre 14 godina

Klasicni razbojnici. Vlada Srbije treba danas da uvede uredbom da moraju vec od SUTRA da uvedu fiskalne kase. Naplacuju bre voznju od Terazija Do VMA 1.000 dinara i to im je malo?! Za tu cifru bi trebali da me voze u audiju A8, a ne krsevima koje vecina ima. Samo cvrsto treba sa njima, a ako do veceras ne odblokiraju ulice, na njih poslati Zandarmeriju.

Nenad

pre 14 godina

A zasto se u vesti ovo naziva strajkom??? Strajk bi bilo kada oni ne bi radili, mene se to ne tice. To sto oni rade je blokada grada i vest bi trebalo da ima svoje pravo ime.

Ivo

pre 14 godina

Ovo je jednostavno rjesiti....vlada treba ukinuti sve licence taksistima, a od nove godine nove ce izdavati poreska uprava svim onima koji dokazu da su uveli fiskalnu kasu u svoj taksi..

Ze Roberto

pre 14 godina

Pa ovo je vrhunski bezobrazluk, šta nam rade ti taksisti. Nisu zadovoljni? Hajde da mi onda objasne nekoliko stvari. Po ostalim gradovima u Srbiji, ostali taksisti isto plaćaju i gorivo i automobile a vože po cenama manjim za 50-60%, ljubazniji su, čistija su im kola. Neka mi objasne u čemu je fora sa ovi ovde budu skuplji toliko i toliko nezadovoljni? Dalje, oni hoće da ograniče broj taksija. Znači, vi uskraćujete ljudima elementarno pravo na rad. Hoćete i broj pekara da ograničite ili trafika? Dalje, neka nadležni već jednom pročiste to fino društvance, neka ih šalju na tehničke preglede dva puta godišnje kao i na estetske preglede, realno, bar 50% prevozi putnike u neispravnim vozilima. O alkoholu i ostalim stimulativnim sredstvima da i ne govorimo. Većina njih i dalje ima manire iz ranih devedesetih, leti voze u siledžijkama ( one majce na bretele ). Jel hoćete red i poredak? Ok! Svaki taksi mora da ima klimu, mora da je čist, ispravan, vozač uredan i čist takodje. A što se tiče fiskalnih, pa to je jedna civilizacijska tekovina. Lepo piše sve na računu, sve čisto i pošteno. Zna se kome to od njih smeta. Uostlom, ako hoće da štrajkuju, neka ne voze lijente. Ili bi klijenti trebalo lepo da bojkotuju taksiste nekoliko dana ili nedelja, pa da vidimo od čega će da se hrane. Mnogo su besni. Uvedite profesionalne firme, sa uniformnim automobilima, kvalitetnom uslugom pa da vidimo šta će onda da kažu na sve to. I ako krenu u blokadu grada, policija lepo da sankcioniše takvu vožnju pa kad prvih pet popase kazne, ostale kukavice razbežaće se vrlo brzo. NAdam se da će taksisti shvatiti da je svima u ovoj zemlji teško, ali da im niko ne usraćuje pravo da rade i zarade, ali neka to rade po propisima i zakonima kako i dolikuje. Ove prevoznike sa kamionima, pa naravno da im treba dozvoliti da udju u grad, ali samo sa malim kamionima i to onima koji ispunjavaju euro 3 norme minimum. Svako kad udje u grad napravi ekološku katastrofu, zamagjivanje bojišta ili nepto slično. Krajnje je vreme da pokažemo da smo ozbiljna zemlja i ozbiljan grad.
A sada svi na svoje radne zadatke, pa ko je stigao na posao stigao.

obveznik

pre 14 godina

Bezobrazluk, apsolutno ih ne podrzavam u zahtevu da im se ne uvedu fiksalne kase. Kao ni advokate. Stvarno mi nije jasno koji Beogradjani ih to podrzavaju i zasto??? Ja placam porez nek placaju i oni!

Anti-taxi

pre 14 godina

"Beograđani sa kojima smo razgovarali uglavnom podržavaju taksiste u njihovim zahtevima..." a s kojim su to gradjanima pricali??? Ja ne znam nikoga osim taksista koji podrzavaju ovu paradu. Sad smo svi ludi a taksisti pametni pa nece da se fiskalizuju. Najbolje bi bilo da se lepo svima njima podele otkazi i da se zaposli onaj drugi deo ljudi koji cekaju na dozvole ali zbog ovih monopolista ne mogu da rade! A gradjani bi mogli lepo da se organizuju pa da bojkotuju taksiste kad jednog dana prorade. Kad ne budu imali ni jedan poziv bar dva dana nek se zapitaju zasto. Nek vide malo kako je to kad te drugi sputavaju u poslu...

Shkomi

pre 14 godina

Bolesno dete koje mora na inhalaciju u dom zdravlja. NIJEDNO taksi udruzenje nije htelo da vozi. Ukinite vec jednom monopol koji drze taksisti. Zasto je ogranicen broj taksista. Ako tako razmisljate ogranicite i broj pekara.

dejan

pre 14 godina

A zasto je on drugaciji od mene?
zasto ja moram da imam fiskanu kasu, a on ne ?

ja pruzam uslugu ulepsavanja , a on uslugu prevoza ....

je l sam ja sad budala sto imam fiskalnu kasu ?

maki

pre 14 godina

Mnogo me nerviraju.
Bahati su u vožnji, moraš da ih bezuslovno propuštaš, kratke relacije ne podnose-zovu ih "kratež". Kao povezani su, mnogo se vole, pa svi jurišaju da brane kolegu. Taxistin sin iz zgrade za svog oca kaže da vozi, a pije šaku lekova svakog jutra. Mom poznaniku u gluvo doba noći kada mu je otkazao akumulator taxista naplatio 2.500,00 din.što ga je pokrenuo na kablove. Mnogo me nerviraju.

Milutin

pre 14 godina

Gradonačelniče Beograda !

Zakažite danas vanrednu sednicu gradske vlade, to jest veća, i na istoj svima ukinite dozvole koji ih imaju, jer oni i štrajkuju, a ko ne štrajkuje te šikaniraju i prete im.

Dale, posle ukidanja dozvola im, pozovite ih da dodju do gradske uprave, da podignu nove dozvole, koje će da glase:

Ovim potpisujem da kao taxi-vozač iz Beograda ubuduće ću se povinovati svakoj zakonskoj regulativi grada Beograda, a koja se onosi na naš posao, a to znači da prihvatam sve novine , sva unapredjenja naše taxi službe, koja budu dolazila iz grada Beograda. Tačka.

Kada to potpišu, dobijaju takvu dozvolu, koja im onemogućava da štrajkuju malo-malo.

Rešen gradski i esnafski problem dživotno . Ko ne potpiše, ionako neće imati dozvolu, a takav može da štrajkuje do mile volje.

stargazer

pre 14 godina

Grad je napravio dva losa ustupka taksistima: odredio minimalnu cenu prevoza i propisao potreban broj taksista. Zamislite da grad odredi minimalnu cenu rada i potreban broj obucara, dimnicara, lekara! Naravno da taksistima treba da se uvedu fiskalne kase, a njihov broj i cenu prevoza treba da regulise samo trziste. Jedini legitiman zahtev je borba protiv "divljaka".

bezimena

pre 14 godina

Podržavam uvodjenje fiskalnih kasa, podržavam da se bezobrazluku Bg taksista već jednom stane na put!

Cenu odredjuje TRŽIŠTE, NE DRŽAVA (ni jedno udruženje taksista nije državno već privatno)!

p.s. Što se tiče divljih taksista taj problem se rešava upravo fiskalizacijom!

Aleksandar

pre 14 godina

I treba da im uvedu fiskalne kase. I treba da ih nateraju da spuste cene. Ako u Novom Sadu mogu da platim duplo manju cenu za istu kilometrazu, za isti benzin, za istu uslugu, sto ne bi moglo to i u Beogradu?

Dragan

pre 14 godina

Ukoliko vlada prihvati ucene taksista, evo svečano im obećavam da na sledećim izborima neće videti niti moje, niti glasove moje porodice!

U ovoj struci treba urediti tehničko-pravne preduslove za bavljenje poslom taksiste i pustiti nevidljivu ruku tržišne ekonomije da uredi cene, u skladu sa ponudom i potražnjom.

Bojan

pre 14 godina

Aman zaman, ljudi... Zar svako moze da blokira ceo grad zato sto se ne slaze sa nekom odlukom... Pa ni ja se ne slazem sto je usvojen zakon o saobracaju, sto su mi uveli fiskalnu kasu, sto radim po 12 sati, sto mi je zarada drasticno pala ali ljudi ne blokiram ceo grad. Idite vi lepo pa blokirajte vladu, ministre, a ne posten svet koji se muci da prezivi... A to da se odredi minimum je cista monopolizacija...

Netaksista

pre 14 godina

Ako bude i jedan minut blokade u bilo kom gradu Srbije, tu ce se pokazati nemoc te iste drzave. Svako ima pravo na strajk, ali nema pravo da blokira citavu zemlju. Pitanje je da li neko ko o tome odlucuje namerno ne zeli da spreci tu blokadu i zasto...

Voja

pre 14 godina

Bojkot taksista 7 dana po zavrsetku blokade.
Vec znam 10ak ljudi koji ce isto da urade, neki se voze retko, neki svakodnevno, ali sad sigurno nece sesti u taksi.

Siri dalje!

Dušan

pre 14 godina

E stvarno treba da narod izađe na ulicu pa kao što već pročitah, da im svima izvrne kola na kant ili na krov...pa nek štrajkuju naopako a mi koji plaćamo porez da prođemo kao ljudi ulicama, a ne kao eskimi...I ovako mi treba sat vremena da stignem kući sa posla, kad krene štrajk ja javim mojima da ne dolazim... tužno, 21 vek ili 19...koji beše? I moj mozak će da leti odavde, prvom prilikom.

Aleksandar Nikolić

pre 14 godina

Ovo je zemlja ČUDA.
Da li vam je poznato da taksisti u Subotici izdaju fiskalni račun.
Nema pregovora sa onima koji odbijaju da plate porez.
I još jednom TAKSI u SUBOTICI IZDAJE FISKALNI RAČUN.
Gradonačelnik Đilas je sto procenata u pravu.
Aleksandar Nikolić

z

pre 14 godina

Verovatno zele da minimalna cena bude maksimalna u regionu, a da porez ne moraju da placaju, posto bez fiskalnog mogu da kraduckaju do mile volje.

Djuro P.

pre 14 godina

Braco taksisti nema ulaska u EU sa djuture,brat bratu ili od oka nacinom poslovanja.Samo red i disciplina.Bice vam tesko ispocetka,bice trenutaka kad ce te se kajati i sl. sto niste u Aziji vec u Evropi,ali ako budete uporni i vredni kroz duzi period videcete rezultate vaseg rada.Zelim vam puno uspeha i dobar rad!

Mikan77

pre 14 godina

Zivim u Vrscu gradu sa 36.000 stanovnika i dva taksi udruzenja koje rade veci broj godina sa fiskalnom kasom i nemaju problema.Pa ako mogu oni da je imaju zasto ne bi mogli i njihove kolege u Beogradu?

Stevan Krstonosic

pre 14 godina

Ako se popusti taksistima, ova vlast "dobija" velike NEGATIVNE poene. Dosta je bilo nedemokratskih zhteva, krijuci se iza te demokratije.
G.Djilasu i drugi nadlezni g. ministri, NEMA popustanja !!!

nikola

pre 14 godina

Danas jedan taksista sa tri razreda srednje skole zaradjuje vise od jednog hirurga, bio sam taksista pa znam koliko se zaradjuje! Kome ne odgovara neka vrati dozvolu, ionako imaju monopol na radno mesto sto je van svake pameti!!!

petar

pre 14 godina

Sramota! U ovoj drzavi neće da plaćaju porez oni koji dobro zarađuju (taksisti, advokati, stomatolozi), a mi ostali sirotinja placamo. Uz to, kako ne strajkuju taksisti u Kragujevcu, Čačku, Novom Sadu gde je taksi usluga jeftinija tri puta od ove u BG, a i kvalitetnija?

Stohasticar

pre 14 godina

Mislim da "plasenje od fiskalne kase" dovoljno govori. Koliko se secam, vec je bilo blokada zbog slicnih stvari od slicnih ljudi. Kako objasniti drzavu u kojoj svako ko dobro zaradjuje funkcionise po principu utaje poreza?!

ljiljana

pre 14 godina

Treba ih Zakonom UKINUTI! Danas sam bila svedok njihovog bezobrazluka (polupismeni bahati .. da ne kazem nesto gore) Nisu dali coveku koji je vec bio u raskrsnici na uglu Njegoseve i Beogradske da kolima prodje duz Njegoseve ulice. Videla sam iznemoglu staricu koja je po klizavom trotoaru isla, saplicucu se na onkologiju gde je imala zakazanu seansu. Sta dalje reci. A oni se bezobrazno cerekaju sto su nas sve, njihove klijente od kojih zive - napravili budalama. Mislim da vise nikada necu pozvati taksi jer mi je i ovako, kao putniku bilo dosta ucena i maltretiranja. I moraju da imaju fiskalne kase-ako mogu oni jadnici koji jedva sastavljaju kraj sa krajem -mogu i oni. I bravo za Gradonacelnika i njegovu izjavu jutros. Gde je sada Ivica Dacic da razjuri tu bulumentu. Dosta je vise takve "demokratije" gde nasilnici maltretiraju gradjane, ovo je anarhija a ne demokratija.

aca gica

pre 14 godina

Podrzavam TAXI-ste, jer su to bre pravi vozaci na koje se treba ugledati i voziti kao oni. Ja bih preporucio da oni preuzmu obuku za voznju jer tako dobro nas vozaju da je to i pticama na granama naseg divnog grada JASNO.

milan-bgd

pre 14 godina

Za razliku od studenata i ostalih koji su peske isli na protest , kao i njihove zrtve obicni gradjani koji su peske morali da se vracaju sa posla, taxisti su smislili "drive-in" protest, sednes lepo u kola pa na salter pred Vladu: "Dobar dan, dobro dosli u McStrajk drive in...Izvolite?" "Ja bih poreske olaksice, sa majonezom i malo papricice...I molim Vas, bez fiskalnih kasa".
Sramota! 'Ajde napolje zadnjice iz kola na -3 C pa cekajte koliko hocete.

jp

pre 14 godina

Pa ni ja nisam zadovoljan nekim stvarima u zivotu... i? Treba li da blokiram Slaviju samo zbog toga?? Pustite normalne ljude kojima da rade... >:-/

P.S. U Srbiji je postala moda izaci na ulicu, blokirati je i traziti od DRZAVE da resi MOJ problem... kad ce kraj ovome?! :-(

sanja

pre 14 godina

Svi koji su i malo putovali po svetu i vozili se tamo taksijem znaju da svugde taksisti imaju fiskalni racun.Ne znam stvarno sta nasi taksisti izmisljaju sada poseban tretman.

Goran Nikolic

pre 14 godina

Ne prihvatati ucene taksista, nipošto ! Iza njihovih zahteva ne krije se ništa drugo nego težnja da se sačuva monopolistički položaj i status privilegovane kaste. Pa, nisu oni nikakve "svete krave"! Usluge koje pružaju Beograđanima su nikakve, a cene astronomske, čim uđeš u voziko lakši si za 120 dinara, gde toga još ima ? Ne bi me čudilo da postoji i taksi-mafija koja je u dosluhu sa nekim političarima, oni možda i sabotiraju gradnju metroa, jer im je u interesu da gradski saobraćaj u BGD bude što gori. Dakle, ne prihvatati ucene taksista, a ko ometa normalno funkcionisanje života u gradu, treba mu, u skladu sa zakonom, napisati krivičnu prijavu.

The.Skrba

pre 14 godina

Dakle stvarno smo banana država kad se dozvoljava štrajk ljudi koji odbijaju da plate porez. U normalnoj zemlji bi im saobraćajci napisali kazne za ometanje saobraćaja i pride bi im i poreska inspekcija pokucala na vrata. STRAŠNO...!!!

Dragan

pre 14 godina

Neverovatno je da svako kome padne napamet može da blokira i napravi kolaps u gradu od dva miliona stanovnika. Nemam više razumevanja ni za koga ! Bahata ekipa sedi u svojim toplim kolima a istovremeno hiljade građana na velikom minusu bezuspešno čeka prevoz ili su blokirani u nekim sporednim neočišćenim ulicama.
Moj je predlog da se izmeni Zakon o bezbednosti saobraćaja i unese član da svako ko izazove blokadu saobraćaja ili ugrozi njegovo normalno funkcionisanje (organizatori i učesnici na licu mesta) moraju krivično da odgovaraju i to sa zatvorskom kaznom.
Ogorčeni Beograđanin.

Janko

pre 14 godina

"Zahteva se i pojeftinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i auto-prevoznike," Pa uđite u PDV pa će vam gorivo biti jeftinije za iznos poreza!
Nećete?
A hoćete da nas pljačkate?

Zorica

pre 14 godina

Kada usluga bude kako valja, mogu da zahtevaju. U 95% vožnji vozim se automobilima koji, sigurna sam, nisu na regularan način prošli tehnički pregled, sedim na raznim ćebadima ili jamboliji :-( vozači znaju da budu dosadni sa svojim problemima, a da ne pričam da puše u kolima, pa čak i kada uđem s detetom. Ah, da i taksisti koji vas teraju da istresete noge od snega, da ne lupate vratima...ma, gore nego u gradskom prevozu.

Galjega

pre 14 godina

U Zrenjaninu najvece udruzenje ima standardizovana vozila (Golf 5), taksisti nose odela i svi izdaju fiskalni racun. Taksimetar je ugradjen u retrovizor fabricki.

Beogradski bi mogli da se istusiraju za pocetak (sa sapunom), operu kosu, okace jelkicu, obuku kosulju i puste finu muziku...a fiskalna naravno!

Dejan

pre 14 godina

..."video sam njihove uslove to nije ništa tako strašno”, kažu sugrađani sa kojima smo razgovarali"


Od trenutnih 177 komentara ovde "celih" 21 podrzava strajk i njihove razloge a ostatak je ogorcen i naravno da nisu za takve besmislene zahteve taksista, tako da ne znam koje ste sugradjane pitali...beogradske taksiste???

ObiWanKenobi

pre 14 godina

Podžavam uvođenje reda i u ovu branšu poznatu po bahatosti na Beogradskim ulicama, vozilima u očajnom stanju, nevaspitanosti u ophođenju sa klijentima. Od ovoga izuzimam manjinu časnih profesionalaca. Inače još pre godinu dana imao sam priliku da se vozim u taksi vozilu sa fiskalnim računom u Beogradu ( ne bih navodio firmu zbog reklame), i sve je funkcionisalo besprekorno.
Bahati taksisti ne izazivajte građane gradova u Srbiji, da vam se ne bi obilo o glavu, pardon o kola.

Aleksandar

pre 14 godina

Jaoo, pa nece valjda da im uskrate pravo da sirotim bakicama iz unutrasnjosti naplacuju voznju od Autobuske stanice do Klinickog centra 1000 dinara? Od cega ce ziveti taksisti na stanici? Nemojte ljudi, pomozimo taksistima, iznesimo hranu i pice...

Kakav hohstapleraj, jezivo, danas da ce me sprece da dodjem na posao upravo oni za cije voznje nikad nemam kinut. Zemljo, otvori se.

PDV

pre 14 godina

gospodine Dacicu,omogucite mi da danas normalno odem na posao. Hvala
a sto se tice taksista, nadam se da im drzava nece popustiti, nego lepo, kad svi dodju uslikati ih, pogotovo one sa novim automobilima, i lepo videti jel su platilli porez. Ako nisu, oduzimati automobile, kao sto nekima oduzimaju kuce i gotova stvar. Da vidim ko ne bi prijavio porez! A sto se tice fiskalnih, samo napred!

Buba

pre 14 godina

Slusam sinoc onog predstavnika taksista na TV..kaze 'oce ko u Evropi...super i ja bih bas tako...jer u EU u taksiju dobijes fiskalni racun, tacno znas koliko placas, mozes da platis karticom i btw taksisti znaju gde da te voze kad im kazes destinaciju i koliko ce te to kostati...ovde sam ja navigacija ako slucajno nemaju gprs i cena svaki put drugacija....Moje pare vise nece videti! pa makar cetvoronoske isla kuci

Irena

pre 14 godina

U BOJKOT TAKSISTA. Ja nisam zadovoljna njihovim cenama, nisam zadovoljna time sto me svaki drugi dan neki taksista malo "provoza" kako bi mi uzeo 50 dinara vise, nisam zadovoljna time sto nece da voze male relacije, sto ih nigde nema kad padne kisa ili sneg, sto im je prevelik trosak da kupe jelkicu za kola, sto uvek kasne, a narocito nisam zadovoljna time sto sad kad je zbog snega saobracaj ionako otezan oni zagorcavaju zivot citavom gradu zato sto nece da izdaju fiskalne racune!!!!!! Ljudi, hajdemo u bojkot!!!!

Jelena

pre 14 godina

odvratni su. zasto moj cale mora da ima fiskalnu kasu u svojoj ordinaciji, a advokati i taksisti se bune? kakav je to nacin? sto ja pesacim danas sat vremena do posla? ma treba lepo kao parizani da ih prevrnemo sve na krovove jer ostale metode u ovom gradu ne funkcionisu.

Neso

pre 14 godina

Policija da skine registarske tablica sa svakog vozila koje ometa saobracaj. Kada dodju po tablice izvrsiti pregled vozila, fiskalinih kasa, licenci i gotova stvar

DejanS

pre 14 godina

Dajte im lopate i nek ciste ovaj sneg. Za to ne treba fiskalna kasa. Kada bi svi nezadovoljni svojim poslom izasli na ulice, niko kuci ne bi ostao. Ovi ni skolu nemaju. Treba da ih je sramota.

Barrister

pre 14 godina

Neko ovde reče da im smeta cena fiskalne kase i održavanje, pa pošto većina to ne zna, evo šta je istina: Cena fiskalne kase i cena godišnjeg održavanja MANJE su od cene taksimetra i cene održavanja istog (o radio-stanicama i navigacijama da i ne govorim) ! Taksistima, kao i svima ostalima kojima su kase uvedene ili će biti, JEDINO smeta to što će im iste smanjiti mogućnost KRADJE ! Ono što mi, građani-netaksisti treba da uradimo je, da damo podršku ministarstvu trgovine, slanjem mejlova ili drugačije, da uvede kase svima koji su do sada uspevali da se "izvuku" od te obaveze, jer oni koji plaćaju porez, plaćaju ga i za one koji ga ne plaćaju !

Bob Sent Kler

pre 14 godina

Ja ovog coveka (Beljinca) i uz svu ulozenu volju uopste ne razumem. Covek prica o nekim astronautima, kocijasima, damping cenama i nemogucnosti da se reprodukuju???
Licno ne vidim razlog da ne budu u sistemu fiskalnih racuna, jer ako nece znaci da nesto kriju i da je taj pausal itekako manji nego sto oni stvarno zaradjuju i sto bi po toj osnovi morali da plate vise u budzet.
Za "divljake" ih apsolutno podrzavam, jer nisu oni duzni da ih biju i love po ulicama nego drzava, jer su oni i za nju stetocine. Cak i tu mislim da ce fiskalizacija da pomogne, jer jednostavno necu da se vozim sa onim ko nece ili ne moze da mi da fiskalni.
Podrzavam ih i za minimalnu cenu rada, to je jedan klasican zapadnjacki model, i ne razumem zasto im Vlada ne izadje u susret. NPR. Minimalan start 0 din (kad moze u NS i u nekim drugim gradovima, moze i ovde) i minimalno 50din po km. (To sto vi imate predlog cenovnika zadrzite ga za sebe).
A o blokadi grada je bezpredmetno pricati, ali ovo je moje univerzalno misljenje. Kome vi time skrecete paznju na sebe, obicnim gradjanima ili Vladi.
Isto mislim i za sve, recimo studenti skoro, zatvorite se na fakultet i blokirajte njegov rad a ne mene koji zurim kuci svojoj deci. Inace podrzavam sve koji se bore za osnovna ljudska i moralna prava.

djomla

pre 14 godina

"Beograđani sa kojima smo razgovarali uglavnom podržavaju taksiste u njihovim zahtevima, ali smatraju da blokada saobraćaja nije način da se problemi reše"

ALOOOOOOOOOOOOO!
Ko ih bre podrzava, koja vecina??? Lepo rece ovde covek, treba ih isprevrtati, kao u Francuskoj, pa da vidim kad ce opet da strajkuju, prevaranti, bezobraznici i hohstapleri bre!
Ovo je sramota za drzavu, ogromna bruka! Svima naplatiti kazne, oduzeti dozvole, pa da vidis kako bi se novi taksisti ponasali! A ima ljudi koji bi radili pod normalnim uslovima - u odelu, u dobrom autu, sa fiskalnom kasom itd! Cemu popustanje vise bre ljudi, dokle? Ne ulaziti u taksi, pa makar peske isli na posao i nazad makar mesec dana, pa neka onda strajkuju! Bruka i sramota, da li je moguce da ova jadna drzava ne ume da se izbori sa par stotina prevaranata i lopova? BRUKA!

alpinista

pre 14 godina

Ustani Srbijo, ustani Beograde, Beograđani pokazite da imate obraz, bojkooooot taksija odmah, sigurno im neće trebati fiskalne kase, 5 Oktobar za taksiste.

Kris

pre 14 godina

Uz ceo ovaj haos samo jos oni fale! Ako u unutrasnjosti taksisti mogu da izdaju fiskalne racune (sto je bilo prijatno iznenadjenje) zasto su "ovi nasi" bolji od njih!

Đorđe

pre 14 godina

Oni štrajkuju zbog fiskalnih kasa koje trebaju da imaju u vozilima 2013!? Naravno, tu su još neki manji zahtevi kao uklanjanje divljaka itd. I? Zbog pogrešnog nastupa u medijima i isticanja u prvi plan fiskalnih kasa navukli su bes naroda. A to će za posledicu posle ovih blokada imati još manji broj putnika u taxi vozilima. A glavnu stvar su zbog svog neznanja ispustili da uvrste u zahteve. Izmene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Juče je za Press pomoćnik ministra Mrkonjića izjavio kako očekuju da u 2010. naplatiti od kazni 80 miliona evra!! Beograd je u svemu trećina srbije pa se može očekivati naplata kazni u glavnom gradu od najmanje 25 miliona evra! Ako se ima u vidu broj i kilometraža koju taksisti godišnje pređu u BG (preko 50.000 km) onda će oni za kazne dati u 2010. bar MILION EVRA. ILI SVAKI TAKSISTA PO 100 EVRA. nARAVNO U PRAKSI ĆE KAZNU PLATITI SVAKI PETI TAKSISTA A ONA ĆE IZNOSITI U PROSEKU 500 EVRA! To vam nije bitno ili imate loše vođe? Ko to vodi beogradske taksiste? Vlasnici taksi udruženja koji su se obogatili naplatom članarine? Taksisti stalno spominju neke "divlje" kolege, po Ustavu Srbije svako ima pravo na rad. A to što DS već 9 godina u Beogradu popušta taksistima - to je skandal! A rezultat se vidi, Beograd ima najlošiju taksi službu od svih glavnih gradova Evrope izuzev Tirane! Nek kamere b92 snime taksiste u Novom Sadu ili Pančevu pa će se videti koliko su ovi ispred beogradskih taksista. Ako neko hoće da ograniči broj taksista ajde onda da se ograniči i broj zubara, pekara, advokata i novinara. TAKSISTI MOŽDA NISTE ČULI ALI SOCIJALIZAM JE U SRBIJI NESTAO! PA IM TAJ BROJ O OGRANIČENOM BROJU TAKSISTA U BEOGRADU NIJE DOVOLJAN MONOPOL VEĆ HOĆE JOŠ JEDAN - DA SVA UDRUŽENJA IMAJU ISTU CENU VOŽNJE. PA GDE JE TU KONKURENCIJA, GDE JE TU SLOBODNO TRŽIŠTE? I JOŠ NEĆE FISKALNE KASE, A DOBRO ZNAM DA POŠTENI TAKSISTI NEMAJU NIŠTA PROTIV FISKALNIH KASA. I na kraju evo predloga kako da više zaradite: TRAŽITE DA SE ČLANARINA i plaćanje za RADIO STANICE OGRANIČI NA 200 DINARA MESEČNO! Ali ne to bi bilo protiv interesa vlasnika taksi udruženja koji su se obogatili ( mesečno taksisti sa radio stanicom u proseku plaćaju oko 1.800 dinara, pa to pomnožite sa preko 5000 takvih taksista i ispada da mesečno vlasnici udruženja uzmu blizu 100 hiljada evra). ALI TO NE SPOMINJETE, BOJITE SE. OVAKO MALTRETIRATE NAS I ZAPAMTIĆETE KAD ĆEMO DA VAM SEDNEMO U TAKSI!

Ivana

pre 14 godina

Bezobrazluk, i ne vozim se taksijem kao i vecina ljudi jer je gsp pristupacniji za budzet prosecnog gradjanina. Njima treba zabreniti okupljanje i blokiranje grada. Dizala se frka oko studenata koji su sa razlogom izasli na ulice jer su izigrani. Tada mi nije bilo zao da pesacim, ali zbog taksista koji nece da izdaju racune... Sramota.

Marko Ekmedžić

pre 14 godina

Beogradski taksisti spadaju u vozače sa najmanjom kulturom u saobraćaju, i sa iluzijom da su bolji od ostalih učesnika u saobraćaju, sve uz parolu "može mi se!"

Uz to, kako ne spomenuti cene taksi prevoza. Sticajem okolnosti, živeo sam nekoliko meseci u Novom Sadu, i uverio se u to da stvari zaista mogu biti drugačije.

Cena vožnje po kilometru je ista kao u Beogradu, ali je start 25-30 dinara, dok je u Beogradu (ako nisu podigli u međuvremenu) 120 dinara! Uz to, ni jednom se nije desilo da je taksista u NS-u bio neprijatan prema meni, neuredan ili neljubazan. Neretko, račun su zaokruživali na nižu cifru, uz komentar da smo ljudi, i da nije sve u novcu.

Verujem da je sličan slučaj i sa većinom mesta u unutrašnjosti Srbije.

A beogradski taksisti?

Uz izuzetke, oni su ne na čast, već na bruku prestonice. Osim "Nacionalnog taksija", gde uz GPS navođenje, i smer rute, na kraju vožnje dobijate i fiskalni račun, i to obavezno, većina ostalih se trudi da ušićari, bez elementarne kulture i profesionalizma.

Uz to, prošle godine sam u vozilu "Pink taxija" zaboravio laptop računar koji mi nikada nije vraćen, iako sam im događaj prijavio 15 minuta nakon što sam napustio vozilo.

Šta više, rečeno mi je da vozač nije dužan da vodi računa o mojim stvarima, ubeđivali su me da ja i ne znam koje taxi udruženje me je vozilo, a kada sam zamolio da mi pomognu da njihovog kolegu ipak pronađem, i od njega, uz nagradu za "nalazaštvo" dobijem natrag računar, pokazali su mi bazu podataka u kojoj nema slika velikog broja vozača.

Sticajem okolnosti, tom susretu je prisustvovao i predsednik "Beotaxi"-ja, koji je našao za shodno da me napadne da možda i izmišljam da bih ocrnjivao sirote taksiste. Savetovao mi je i da se ne bakćem sa policijom, jer im "ne mogu ništa". Na kraju, uz ironičan osmeh, pitao me je zašto nisam tražio račun.

Sve u svemu, veoma ružan incident, koji naravno nije pravilo (znam i za puno slučajeva kada su vraćali stvari putnicima), ali nije ni na čast.

Uz to, danas će taksisti blokirati grad, što je protivno zakonu. Pozivaće se svakako na svoje pravo na štrajk, ali će prenebreći svoju obavezu da štrajkom ne ometaju druge stanovnike ovog grada. Zakon svakako daje pravo na štrajk, ali zakon kaže i da svi koji pružaju usluge moraju da izdaju fiskalne račune.

Kad kupim hleb, dobijem fiskalni račun. Kada odem kod frizera, kada kupim novine, kada ručam u restoranu, takođe. Pa zašto mi onda i taksista ne bi dao fiskalni račun?

Ne znate? Evo, da vam pomognem.

Iz bahatosti, istovetne onoj koju su prikazali advokati. I motivacija je ista - prikrivanje stvarnih prihoda, i utaja poreza.

Pitanje je šta će nadležni uraditi da spreče blokadu grada od strane ljudi koji i postoje zbog nas građana... ili je možda obrnuto?

Perica

pre 14 godina

Dosta više terora nad nama građanima Beograda! Ko je god kivan na državu molio bih ga da blokira iskljucivo državne institucije tako da građani ne osete, a da osete oni kojima je protest i upucen. Gospoda iz državnih organa pored svih privilegija koje imaju u našem društvu nece osetiti ovakve "hrabre radnje". Njih blokirajte, njima zagorcajte život, a ne nama od kojih vecina živi lošije od taksista.

изнервирани грађанин

pre 14 godina

Велика је срамота што држава дозвољава овакво закрчење града од стране таксиста. Зар треба милион људи да испашта због њих. Потпуно се слажем са увођењем фискалних каса. Доста ми је више да ми кад уђем у такси када крене да пада киша, таксиста обрачунава неку посебну тарифу... Да не говорим колико је пута такси скупљи код нас, него што је то случај у окружењу.

Pedja

pre 14 godina

Njihovi zahtevi su u najmanju ruku kontradiktorni: Neće fiskalne kase, a traže borbu protiv divljaka?????
Pa fiskalna kasa je najbolji način zaštite MUŠTERIJA od divljaka i prevaranata.

Iznervirana

pre 14 godina

Bilo bi mnogo lepo da i mi Beogradjani budemo slozni, PA UOPSTE NE ULAZIMO NAREDNI PERIOD U TAXI vozila, pa da vidimo kome ce oni praviti pakao od zivota po ovom vremenu!

Pada sneg...

pre 14 godina

Sa gadjenjem se setim jednog ruznog perioda u sopstvenom zivotu, kada sam, neposredno nakon izlaska iz bolnice, jedva pokretna, morala da ih molim, ali bukvalno molim, prilikom narucivanja taksija preko call centra i obrazlazem zasto mi treba taksi, jer nisu hteli da me voze od ugla Cvijiceve i Despota Stefana do trga Republike, jer, boze moj, to je mala razdaljina i male pare, a oni za male pare - ne voze! Tek kada sam posle nekoliko minuta ubedjivanja (???) uvidela da ne mogu drugacije da ih umilostivim, morala sam da se ponizavam i isticem (??!!) da sam jedva pokretna, kako bih gospodu, iz raznoraznih taksi udruzenja, umilostivila da mi posalju vozilo na datu adresu. Tuzno... Verujte mi, tako nesto se moze doziveti samo u Beogradu! I to za sve svoje pare... Za razliku od gospode (?) u Beogradu, taksisti u Sarajevu su skroz civilizovani i njima razdaljina i cena NIKAD nisu predstavljali problem. Za sarajevske taksiste i taksi udruzenja, voznja je voznja, usluga - usluga a novac - novac. Svaka im cast. A verujte mi i njih ima dosta i nista nisu skuplji od ovih beogradskih. Ali su zato daleko profesionalniji

jeremija

pre 14 godina

Ne popuštajte zahtevima taksista!

Ne popuštajte njihovim ucenama, prva sam spremna da sa Banovog Brda pešice idem gde god treba i prolazim bilo kakve blokade!

Pazi, boga ti, NEĆE da izdaju fiskalni račun, ma...

Jelena

pre 14 godina

Ma neka se sklone bre sa ulica. Ko su oni da ljudima smetaju da normalno funkcionisu. Blokiraju ulice da ljudi na mogu da odlaze na posao, i to ljudi koji nemaju problema sa tim da placaju poreze i koriste fiskalne kase za delatnosti koje obavljaju.

aca

pre 14 godina

Odrase nam kozu s ledja a jos se nesto i bune!!! Na pitanje zasto ne zele fiskalizaciju onaj taxista,sto je juce bio na vestima, kaze da nisu oni obucavani za astronaute!? Njihovi zahtevi blage veze s vezom nemaju. I onako je kolaps po gradu jos nam samo i oni trebaju!!!

vladaNS

pre 14 godina

Taksisti su ubedljivo najnekuturniji i najbahatiji vozači. Oni su i uveli sistem "izbacim sva četiri i blokiram bilo koju ulicu", a vi ostali obilazite i gurajte se!

Zahtevam od policije da sprečava divljane taksista po ulicama, ugržavanje bezbednosti saobraćaja i najoštrije kažnjava.

A ja tražim od taksista SAMO minimum vozačke i ljudske kulture!

Sima

pre 14 godina

Ovo stvarno nema smisla taksisti su inace bahati i bezobrazni, sto po cenama koje sami odredjuju sto po nacinu voznje. Treba da beogradjani sada svi do jednog izadju i blokiraju njihov strajk, kad vec policija nece ni kaznu za ne propisno parkiranje da im napise, sto ima sada ne naplate kaznu, po novom zakonu, za bahato ponasanje u saobracaju? Ajde da vidimo da bar neki zakon u ovoj drzavi se postuje i da vazi za sve.

Kinez

pre 14 godina

U Pekingu su sva taksi vozila iste boje (kombinacija braon-narandzasta), imaju posebno slovo u registarskoj tabli putem kojeg znate da je legalni taksista. U vecini vozila na zadnjem sedistu ima televizor pa gledate program tipa 'sta ima u gradu', komercijalne vesti, bioskopi, pozorista ...

Svaki vozac na kraju voznje izdaje fiskalni racun koji sadrzi:

- reg.br. vozila
- reg.br. licence vozaca
- predjeno kilometara
- predjeno minuta
- pocetno vreme voznje
- zavrsno vreme voznje
- br. minuta na semaforima
- cena voznje (kusur vrate uvek)

Ako vas slucajno prevari, ili ako se na osnovu takvog racuna u hotelu utvrdi da vas je "vozao okolo", ide odmah prijava policiji itd.

Daleko je Kina ...

juhu

pre 14 godina

kada vam stanu kola zato sto vam se ispraznio akumulator, i kada pozovete neki taxi da vam pomogne tj. da dodje tu za 2 min i da vam ustupi njegove kablove na 4 min to se naplacuje 600 RSD.
definitivno treba uvesti ali maksimu ne minimum.
oni udaraju na drzavu direktno i mislim da drzava danas treba da im odgovori kako dolikuje zakonski tj. bodovima pa da se lepo zameni garnitura...

Tomislav

pre 14 godina

Zamislite jednog nesrecnog gradjanina ove drzave koji je morao da dodje iz Lapova za Beograd i taxijem ode do Zemuna- nemoguca misija, u drzavi ciji vlastodrsci tvrde da smo vec Evropa...Zbog cega? Zato sto drzava nema snage i smelosti da lupi sakom od sto i uvede sistem... kratkorocni efekti koji bi se odrazili na biracko telo ipak su bitniji...sto se tice taxista ni od jedne profesije nisam imao vise neprijatnih iskustava kao od ove...

Ana

pre 14 godina

Da, trebalo bi da se dogovorimo da mi njih bojkotujemo, pa da vidimo šta će. Ne sviđaju im se fiskalne da bi mogli da kraduckaju. Kakvo zadržavanje saobraćaja? Potrebno mu je bukvalno jedan sekund da ukuca cifru, a račun odmah izlazi. Kao nismo mi nikad videli fiskalne, ne znamo... Ne znam da li imaju zaradu i kako žive, ali ako ja treba da dam 1000 dinara za vožnju od 10-15 minuta, ne zanima me ništa u vezi s njihovim životom. To su ogromne pare, ja za svaku vožnju mogu cipele da kupim...
Oni bi da podese taksimetre da malo brže otkucavaju...
Ne sme vlast da popusti - neka štrajkuju, neka rade šta hoće, neka i peške idem do grada, ali ne popuštajte im za fiskalne, nikako!

vuk

pre 14 godina

Prijatno sam iznenadjen komentarima ljudi, svaka cast svima. Razumeo bih da je neki ozbiljniji zahtev ili problem ali da fiskalne kase budu razlog da se blokira grad to je vrhunski bezobrazluk. Juce sam bio na aerodromu u jednom delu kad izadjete ima nekih taksista koji vas vuku za rukav i za cenu za koju se nagodite oni vas voze a na drugom mestu, 30 metara odatle, taksisti sa istim tablama na krovu kao voze po taksimetru. Pitam ga ja zasto dozvoljavaju, ti kao legalni, da ovi drugi koji pri tome imaju iste table na krovu kao i taksista koji me je vozio, ugovaraju cenu sa ljudima koji dolaze iz inostranstva a ne voze po taksimetru, taksista mi nista nije rekao samo je slegao ramenima. Tad sam shvatio da je to ista ekipa, strasno. Oni sami treba da se obracunaju sa djubretom u svojim redovima a ne da od drzave traze da to resi.

Ivan

pre 14 godina

Mislim da NIKO, ali bukvalno NIKO nema pravo da blokira CEO grad zbog štrajka. Zašto taksi prevoznici ne bi imali fiskalne kase. Ja kao putnik hoću da dobijem fiskalni račun. Žele sami da uplaćuju doprinose, koje naravno 90% njih neće uplaćivati. Kako misle da idu kod lekara ako ne uplaćuju doprinose ili to čine neredovno, jednom u tri godine. Zašto bi njih bilo ko kreditirao tri godine. Ljudi, nije u redu!

Blokirajmo taksiste

pre 14 godina

Ja predlazem svima sledece kao neko ko povremeno koristi taksi. Posto je cena taxi usluga u gotovo svim gradovima duplo jeftinija nego u Beogradu. Ajde da pozovemo gradjane da ne koriste taxi usluge dok ne spuste cene. Pa ne mogu vise da nas prave ovcama i jos blokiraju ceo gradu. Ovo je zloupotreba prava na protest. NE KORISTIMO TAXI USLUGE, pa da vidite kako ce sve da prihvate i da spuste nerealne cene.

gordana

pre 14 godina

Ovo nije komentar, ovo je vapaj. Ima li neko da zastiti nas, koji nikada ne strajkujemo. Gospodine Djilas, sta cekate, to bi ipak trebalo da budete Vi.

hvala, peske cu danas

pre 14 godina

Čitavog života sa gađenjem gledam na taxi vozila, taksiste i njihove ''usluge''. Ima izuzetaka ali ne pamtim da sam ikada ušla u taxi a da vozač nije kukao na sve i svašta. Pri tom, 90% njih je u tom poslu jer osim šoferskog nemaju ni jedan drugi zanat. Da ne govorim koliko sam se puta osećala kao da on meni plaća što me vozi i koliko mi je neprijatno što sam mu uopšte i ušla u vozilo.
Dajte im sve što traže ali im odredite i posebne uslove pod kojima smeju da rade sa strankama, računajući i nivo kulture koji treba da primenjuju dok su na radnom mestu i to ne samo prema strankama već i prema drugim učesnicima u saobraćaju!
Bahati su, veoma su bahati po svakom pitanju!

Gordon

pre 14 godina

Hoćete minimum cene? Nećete da izdajete račune? Pri ovakvoj usluzi koju nudite? I kao, nećete da blokirate saobraćaj nego ćete samo da vozite sporije?

Na stranu što mi je stvarno muka od svakog nevoljnika koji rešenje svoje nevolje traži blokiranjem celog grada koji je već daleko od normalnog funkcionisanja. Takve grupe unapred ne podržavam, pa ma kolikom im zahtevi bili opravdani. Jednostavno, neko će zbog takvog ponašanja umreti zato što hitna pomoć neće stići dovoljno brzo – kraj svake diskusije na temu opravdanosti načina izražavanja nezadovoljstva.

Stvar je u tome što su zahtevi taksista nebulozni, a evo i konkretnog primera. U Podgorici (Crna Gora je zemlja slična Srbiji po mnogo aspekata pa je dobra za poređenje) postoji beskonačno mnogo taksi udruženja. Od gradova u kojima sam bio, to je definitivno grad sa najvećim brojem taksija po glavi stanovnika. Cena vožnje je značajno niža nego u Beogradu. Vozila su najčešće neuporedivo bojeg kvaliteta i standardizovana u okviru istog udruženja. FISKALNI RAČUN SE IZDAJE EVO VEĆ SIGURNO DUŽE OD 2 GODINE.

Ako vam udovolje zahtevima, ja izlazim na ulicu da tražim da mi država refundira deo poreza koji mi pripada kao građaninu, a čije plaćanje vi izbegavate. Ili još bolje – jednostavno i ja prestajem da plaćam svoj porez. Zašto? Pa eto tako, ne odgovara mi da plaćam.

Ivan

pre 14 godina

Uvedite fiskalne kase svima, propisite minimum uslova za taksiste i taksi vozila. I bez minimalno propisane cene voznje ce se broj taksista sam regulisati prema potrebama stanovnistva, kvalitetnijih taksista ce biti vise, a divljaci ce nestati.
Koliko truda, toliko para, a ne neko vozi tristac 30 godina star, a neko mercedes E klase...

Ritter

pre 14 godina

Verujem da su mnogi moji sugradjani dozivljavali kao i ja da se voze u taksijima kojima se providi kroz pod, kojima su sva vrata u razlicitim bojama od krpljenja, koji se utrkuju i preticu i to sve sa bebom pozadi, naravno bez sedista za dete i kojima ne rade pojasi za vezivanje, cak su mi se neki podsmevali kad sam hteo da se vezem. Da ne pricam o "pecarosima" i kriminalu na aerodromu i oko stanica. Drzava ne treba da im propisuje cenu nego minimum pravila koje mora da ispostuju da ne bi bili kriminalci, potencijalne ubice i samoubice. Garntujem da bi onda dodatno strajkovali sto im traze da imaju pristojne i bezbedne automobile. Ali problemi prevoza u Beo-crnom-gradu su mnogo mnogo veci od taksija...

isto za sve

pre 14 godina

PAUSAL! Samo to njima odgovara, a sta je sa svim ostalim pravnim licima koja su obavezna da imaju fiskalne kase. Jos sad i protestuju, da ne verujes! Uzme ti 120 dinara samo kad otvoris vrata... katastrofa, sramota!

Dobrila Vasiljevic

pre 14 godina

Zalazem se za postovanje zakona u svim segmentima drustva.Dakle, fiskalne kase mora da postanu obaveza i kod taksista ,i kod lekara, i kod advokata.jer ne bi trebalo da bude povlascenih u pravnoj drzavi.Na recima smo svi za postovanje zakona, ali ne i kada zakon dotakne nas licno.Kada se ne bi izbegavalo placanje realnog poreza, u nasoj Srbiji bi bilo vise para za socijalne programe i bilo bi manje gladnih.

Sandra

pre 14 godina

Kako ove taksiste nije sramota.Desava kada se nocu vracam iz grada da me oderu.Pre neki dan kada sam se vracala sa fakulteta (zurila sam da bih isla na neki teren jer honorano radim za neke novine) od Trga republike do Arene platila sam 800 din.Fiskale racune daju svi lekari prorodavci frizeri itd. Velika podrska gradinacelniku Beograda

Nađa

pre 14 godina

Tačno je da među taksistima ima svega i svačega ali nije dobro njihov problem posmatrati samo kroz negativne pojave koje svakako treba konstatovati ali treba i realno sagledati sve probleme. Nije normalno da se čovek u penziji bavi taksiranjem ako mu je radni vek prošao onda svakako ne bi smeo da se bavi taksiranjem, poseban problem je pojava raznih taksi preduzeća u vlasništvu kojekakvih tajkuna koji pored razno raznih firmi otvaraju i taksi gde iznajmljuju vozila neproverenim vozačima pa se tu nađu razni tipovi kao na primer osobe bez većeg vozačkog iskustva, osobe koje uopšte ne poznaju grad pa ste prisiljeni da ih usmeravate a šta da rade oni koji su baš uzeli taxi da bi lakše stigli do mesta za koje ne znaju put, a poseban problem ovih preduzeća je taj što njihovi vozači prednjače u pravljenju saobraćajnih prekršaja i u bahatoj vožnji.

Dusan

pre 14 godina

Stvar je jasna. Treba sa svima raskinuti ugovore o taksiranju, uvesti norme, raspisati konkurs, pa ko ispuni kriterijume dati mu dozvolu. Kad može za sudije, može i za taksiste. Ali da ne bude ograničen broj taksista, već dozvolu treba dati svakom ko bi se time bavio, pa onda malo da konkurencija utiče na cenu, zar ne?!

Dejan

pre 14 godina

Sramota! A jos veca sramota ce biti ukoliko Drzava predje preko ovoga. Neka svi posteno rade i placaju porez... Dosta je vise lopovluka i taxi turbina na taximetrima.

Vladimir

pre 14 godina

Ovo je vrhunac njihove BAHATOSTI.

Gospodo, strajk predstavlja obustavu rada, tako da Vam predlazem da parkirate Vasa vozila na nekoj njivi u Pecincima ili Simanovcima, a obican svet koji u jutarnjem spicu zuri da stigne na posao postedite.

Ivona

pre 14 godina

Zasto policija ne radi svoj posao? Zar svako kome ne odgovara da postuje zakon ima pravo da blokira dvomilionski grad?? Ako je tako, onda pozivam sve gradjane kojima se ne dopada da placaju karte za GSP da se okupe sutra ujutru u 10 u Nemanjinoj i da blokiraju ceo grad! Ostacemo u Nemanjinoj sve dok nas ne primi neko iz Vlade i ne omoguci nam da se vozimo GSP-om besplatno.

Marko

pre 14 godina

Moj ćale je uvek govorio da u taksiste odlaze oni što neće da rade a nemaju nikakvu školu. Ne želim i ja da generalizujem stvari, ali, obzirom da se često vozim taksijem znam da je dobar deo njih nadrndano i prepotentno. Oni sve znaju, u sve se razumeju, njihov hleb ima devet kora, krade ih država, za klijente uglavnom imaju kretene, život im je ugrožen ......

Nenad

pre 14 godina

U celom svetu taksisti imaju fiskalne kase! Hoce i dalje da nas vacare! Drugo, kako da resis problem divljaka, nego da uvedes fiskalne kase! A drzava, grad i policija treba da rade svoj posao! Kazne svima! Imate krsenje novog zakona o saobracaju, imate krsenje javnog reda i mira, imate nenajavljen skup, imate krsenje zakona o strajku, imate sigurno jos mnogo mnogo razloga da ih kaznite! Da sam ja vlast, svima bih zabranio da rade! Posto su svi oni preduzetnici, to je bar lako!

zack

pre 14 godina

Jednom su strajkovali zato sto drzava hoce da im naplati porez, a oni 2 (DVE) godine nisu placali porez!

Znaci svi ostali su budale - sto nemaju mogucnost da biraju da li hoce ili ne da plate porez, a da ne govorim o onima koji zive od budzeta...

Posebna prica je ponasanje taxista u saobracaju: ja-sam-na-poslu-u-svojoj-kancelariji-tj.-ulici...

Predrag B

pre 14 godina

Poštovana gospodo taksisti,

na osnovu iskustva koje sam video u gradovima Evrope, izdavanje fiskalnog računa traje oko 6 sekundi!!! O kom remećenju saobraćaja vi pričate?!? Što se tiče divljih taksista, pa vi zajedno sa njima čekate na istim taksi stanicama, naročito kod Aerodroma Nikola Tesla. Prijavite ih sami. Mislim da je Beograd jedini grad u svetu gde je korišćenje taksija na Aerodromu veoma "rizična" avantura.
Još se pitam da li će se na kolone taksista u Beogradu primenjivati odredbe novog zakona o saobraćaju?!?

Vojvodinac

pre 14 godina

Ja sam za to da se utvrdi maksimalna cena taxi usluge, pa da ne mogu tek tako da deru ljude na štajgi i još par mesta, a ko želi da časti, neka časti. Predlog za utvrđivanje minimalne cene taxi usluge je potpuna glupost, jer je na primer sada, taxi usluga u Pančevu skoro duplo jeftinija od Beograda, a isto je stanje u mnogim manjim gradovima u unutrašnjosti. Kako bi reagovali da im je uvedena obaveza znanja jednog od stranih jezika, Engleskog, Francuskog, Nemačkog, Ruskog, Italijanskog... ili recimo makar završena srednja škola, ili potvrda da lice nije osuđivano i....
Sam grad je kriv što je dozvolio da taxi u Beogradu bude takav kakav je, a mene je često sramota kada mi neko prepričava kako su ga odrali, zavrnuli, prevarili Beogradski taksisti, dok je u unutrašnjosti ipak malo drugačije, da ne kažem bolje.
Svim učesnicima štrajka lepo napisati kazne po novom zakonu, pa će sledeći put računati tačkice kada se najavi štrajk ove vrste.
Kako bi trebali štrajkovati piloti, da slete pred skupštinu ili u nemanjinu.
Gospodo izvucite dupeta iz vozila i protegnite noge, dobili ste žute trake koje zloupotrebljavate da pravite još veću gužvu, policija vam toleriše svakakve prekršaje koje ostali vozači plaćaju, zaustavna traka na autoputu kao da je Taxi traka, rezervisana stajališta na najboljim lokacijama, najviše cene u Srbiji ubedljivo, prosečna usluga, i šta još želite!? Orden??

tuzan gradjanin

pre 14 godina

I sada ja moram da ispastam zbog vas jer ste vi nezadovoljni... Pa i ja sam nezadovoljan pa vam ne smetam da nakon 9 sati teskog rada dodjete nesmetano kuci.

Suzana

pre 14 godina

Molila bih sve ljude u BGD da tri dana nakon prestanka ovog maltretiranja ne sedaju u taksi vozila, pa da vidimo kada ce sledeci put da im padne na pamet nesto ovako. Ako probaju sa jos nekom blokadom, a mi ne sedamo u njihova vozila, recimo, 7 dana. Da vidimo kome ce vise da se isplati.

Djordje

pre 14 godina

Nije mi jasan zahtev oko utvdjivanja minimalne cene? Ja imam utisak da je kod svih ista cena i sad, samo sto se "takmice" sa popustima. U svakom slucaju, i damping je sastavni deo trzisne privrede, narocito u prvim fazama razvoja kapitalizma, i ne vidim zasto bi ovde bilo drugacije. Neka se taksi udruzenja takmice za klijente niskim cenama i ljubaznim osobljem, a ne kao do sad, "ko pre musteriji", a kad dodju do nje, ponasaju se kao kauboji. Slazem se sa ocenom da ni sa jednom drugom "felom", nisam imao toliko neprijatnih iskustava, sto kao njihova musterija, sto kao vozac u gradu. Oko uvodjenja fiskalnih kasa, ne vidim sto se bune? Pa to je najnormalnija stvar, jedino sto, cete uz takav racun, imati dokaz da je neko ukljucio turbinu, i naplatio vam vise nego sto treba. E to njima smeta. Divlje taksiste treba skloniti sa ulica. Inace, ja zaista ne znam skoro nikoga ko podrzava ovaj protest, i kome su njihovi zahtevi opravdani.

mica

pre 14 godina

Ovo sad je posao za policiju!
A sta da rade bolesni, kojima hitna ne moze da pridje zbog bahatosti taksista?
Pa stvarno nema smisla.
I treba da imaju fiskalne kase kao i advokati, kao i lekari, kao i svi koji zaradjuju privatno.

hakala

pre 14 godina

Sram ih bilo, ponasaju se kao banditi, voze kao banditi, bave se kojekakvim ilegalnim poslovima i jos da budu izuzeti pa da nemaju fiskalnu kasu. O kulturi i kakvu sliku o nama proizvode kod ovo malo stranaca koji dolaze da ne govorim. Posmatrao sam situaciju od pre nekoliko dana na aerodromu NT gde je devojka sa leta iz Londona bukvalno spopadnuta od taksiste da je vozi do hotela in. Kad mu je devojka lepo pokazala papir (verovatno su je vec upoznali kakve imamo hohstaplere) na kome je pisalo 600 dinara do hotela IN ovaj joj je onako socno odgovorio :"Ma sisaj" i onda pokazao zavidno poznavanje psovki na majmunskom engleskom. Dokle bre vise, nece da ugase cigaru kad udjes u auto sa malim detetom, o prozoru da zatvore da ne govorimo. Voze kao nenormalni, ne postuju propise a sad kukaju. Pa koliko potrose goriva za 2-3 kilometra a naplacuju ti od 200 do 300 dinara.
Treba stati ovom haosu na kraj i ovakve blokade okarakterisati kao udar na drzavu pa nek snose posledice!

Pošteno

pre 14 godina

Neću komentarisati opravdanost blokada gradova, pruga i slično, ali je činjenica da svako ko pošteno radi i plaća poreze u ovoj državi godinama ispada budala.

Kako da obični ljudi prihvate sve moguće evropske zakone i propise, kada činovnici Vlade uhvaćeni u krađi državnog novca za kaznu budu poslati na kurs ?!

boška

pre 14 godina

Nema delatnosti u ovoj zemlji kojoj rad na crno ne zagorcava zivot...pitajte stomatologe ili veterinare (koji btw imaju fiskalne kase) kako se osecaju kada svaki kolega sa radnim mestom popodne u svom stanu radi na crno i ne placa porez za to. Drzava bi trebalo da se sa tim problemom zabavi na vrlo grub nacin...posalji par "komada" u zatvor da trunu, pa onda necemo imati "divljake" koji svakom daju pravo da blokira grad...ili ajde svi da blokiramo sve gradove dok ne istrunemo ovakvi nenormalni!
Placajmo svi porez i registrujmo svoju delatnost, i svima ce biti bolje...

ivan

pre 14 godina

Postovani iz Vlade Srbije
premestite Parlamant i (sve sto ide uz to)na Novi Beograd, Zemun, Bezaniju .....ovako se vise ne moze!
Unapred zahvalan

milorad

pre 14 godina

POZADINA STRAJKA JE POLITIZOVANA NARAVNO U KORIST GRADSKIH MOCNIKA I VLASNIKA TAKSI ASOCIJACIJA. Naime grad je imao do skora politiku zaposljavanja u taksi delatnost tipa SVE MOZE I SVE KOSTA tako da su taksi dozvole dobijali nekvalifikovani vozaci uz lazne diplome koje su kasnije predavali navodno doskolovavanjem, pa zatim penzioneri kao dopunska delatnost, pa zatim stalno zaposleni koje rade kao dodatnu delatnost taksiranje...Kada se nakupio broj taksista 10000 na red je dosla STUDIJA IZODLJIVOSTI O POTREBNOM BROJU TAKSISTA ZA BEOGRAD, naravno grad je doneo ODLUKU koja je neustavna i oborena od suda.
Posto postoji obostrana korist gradskih mocnika i gazda taksi udruzenja sada se pravi paravan o uklanjanju DIVLJAKA od kojih imaju sami korist.
POSTOJI VELIKI BROJ LJUDI KOJU SU TUZILI GRAD ZA TAKSI DOZVOLE I DOBILI NA SUDU.
OVAKVA POLITIKA JE POGRESNA ZADIRE U ELEMENTARNO PREVO NA RAD, svi gradjani mogu ako imaju uslove da rade bez obzira na tkz ODLUKE o broju taksista.na taj nacin se stvara zdrava konkurencija i nema monopola i svi ce imati koristi, niko nije bogom dan da bude bgd taksista. TAKO BI SE I OBAVEZE PREMA DRZAVI IZVRSAVALE ZDRAVOM KONKURENCIJOM.
Misljenja sam da je to politicki strajk tipa protiv divljaka a sa uvodjenjem fiskalnih kasa bi se taj problem resio.

Iva

pre 14 godina

1. Parkiranje na pešačkom, upadanje u makaze, neuključivanje žmigavaca prilikom skretanja, nepropuštanje pešaka na pešačkom, to je kultura Beogradskih taksista.
2. Sve ih treba poslati na ponovno polaganje vozačkog ispita, a po novom Zakonu bi trebalo da plaćaju duplo veće kazne za prekršaje, kao što je slučaj sa detetom u kolima.
3. Troškovi svakoga ko ima auto su isti, bez obzira da li ga koristi za ličnu potrebu ili taksira. I ja plaćam gorivo, popravke, registraciju, takse... Ako ne budem imala para da platim sledeću registraciju, jel da izađem pred skupštinu da štrajkujem?

bsa

pre 14 godina

Zanimljivo treba poštediti fiskalizacije one koji najviše zarađuju: advokate, doktore, taksiste a mi ostali građani smo budale za nas zakoni treba da važe. Kako vas nije stamota....

Mi lan

pre 14 godina

Kad cujem reci...taxista, advokat...prva asocijacija mi je KRADJA i KORUPCIJA!!!
A ni jedni ni drugi NECE fiskalne kase...AJDEEEE?!?!

privatnica

pre 14 godina

Siledžijstvo i bezobrazluk !!!
Da li su ti isti taksisti primetili da ( već više godina ) na stotine hiljada malih radnji u Srbiji ima obavezu izdavanja fiskalnih računa ???
Da li to znaći da mi , vlasnici malih radnji , jedini u ovoj državi ,treba da plaćamo porez i to , umesto advokata , umesto privatnih ordinacija , umesto taksista ...i ko zna koga još ???
Nadam se da država neće popusti u ovom slučaju, jer u suprotnom , SVI MI KOJI PLAČAMO uredno dažbine treba da prestanemo to da činimo .

Саша

pre 14 godina

Још пре 5 година сам у Букурешту добио фискални рачун од таксисте. Е па сад видите где је Румунија а где је Србија, и зашто!

Nenad

pre 14 godina

A zasto se u vesti ovo naziva strajkom??? Strajk bi bilo kada oni ne bi radili, mene se to ne tice. To sto oni rade je blokada grada i vest bi trebalo da ima svoje pravo ime.

Meri

pre 14 godina

Nadam se da im drzava nece izaci u susret, mada, slaba mi je i ta nada. Do sada je svaki potez drzave isao uz dlaku logici. Strajkace koje treba da podrzi, ne podrzi, a one koje ne treba, njih podrzava.
Nebrojeno puta sam imala losa iskustva sa taksistima, sto po pitanju odabira trase (zasto da ide kracim putem kad moze duzim), sto po pitanju ocajnog stanja vozila, a da ne spominjem sto sam jednom umalo dobila po nosu zato sto nisam imala da mu platim sitno.
Mene je ova vest bas lepo nasmejala. Ne samo sto nece fiskalizaciju vec zahtevaju da se uklone divlji taksisti. A sta su oni bez fiskalnih kasa ako ne divljaci. Jeste, svi bi u EU al ne po PS-u vec po njihovom. Nije nego.

Lili

pre 14 godina

sada se setih kada sam se negde prosle godine vracala sa aerodroma i, naravno, cimanje za rukav, ja na kraju kazem da cekam taksi po pozivu koji za fiksnu cenu voze u bilo koji deo grada, a ovaj "cim taksista" me prezrivo pogleda, frknu i rece: " a, cekas onaj socijalni" Pazi, mi smo za njih socijalni slucajevi!!!
A da ne pricam kako sam kao cesti korisnik taksi usluga ( nisam vozac) svasta dozivljala - vozi me mrtav pijan taksista, bazdi na alkohol, zaplice jezikom, a ne smem da mu kazem da me pusti da izadjem, da ne bih jos dobila batine. Drugi put, udjem u taksi, jedini na stanici, kisa pljusti nevidjeno, a unutra smrdi vutra najgore. Ja mu pricam kako ne sme to da radi, uci ce mu zena sa detetom, zgazice pesaka, bla-bla, on se pravi lud, kaze verovatno je neka musterija nesto pusila!!! Ma mogla bih da nabrajam i nabrajam. Naravno, ima i sasvim ok i korektnih ljudi, a nadje se i neki taksista koji kada mu trazis racun, lepo, kulturno, klik i izbaci fiskalni..

azdaja

pre 14 godina

Ishod: Vlada će ispuniti zahteve taksista, niko taksistima neće prevrtati automobile niti ih gadjati grudvama, grad će biti prohodan za dan-dva, svi će se zadovoljni opet voziti taksijem bez fiskalnih kasa i zaboraviti na sve kao sto smo zaboravili i 500 g pod Turcima, 20 g pod Slobom i sankcije, ratove, Jezde, Dafine, sirotinju. Da se ne lažemo, nismo tipovi koji se snalaze na barikadama. Lakše nam je da zaboravimo nego da rešimo problem u korenu. Nažalost...

орион

pre 14 godina

Па гледајући ове захтеве било би логичније да се боре за увођење фискалних каса јер би тако аутоматски нестали дивљаци а гориво би могло да буде јефтиније када буду у систему пдв-а. Нипошто им се не би смело попустити, ево ја ћу први да чекам у гужви али да се фискалне касе уведу.

Aleksandar

pre 14 godina

Slazdem se sa svim zahtevima taksista, pod sledecim uslovom:

- da svako ko ima B kategoriju i ispravno vozilo moze da izadje na taksi uz polaganje poznavanja ulica i 1 stranog jezika. Za pola godine bi ostali samo oni najkvalitetniji (ne astronauti) jer bi putnici mogli da biraju do mile volje.

Mira

pre 14 godina

Mojoj majci je trenutno ugrožen život zbog blokade grada. Ima veliku posekotinu, ne može da zaustavi krv, posekotina je pored obolele vene koja samo što nije pukla plus je težak srčani bolesnik. Ja nisam mogla da se probijem do nje, sad je u nekim kolima, pokušava da dodje do Urgentnog jer rana mora da se ušije. Ovo su činjenice, komentar je izlišan.

nada

pre 14 godina

Sta da kazem, osim BEZOBRAZLUK koji se garanici sa metodama mafije, po principu: JA SAM ZAKON I MOGU DA RADIM STA HOCU! Iskreno, ne razumem ni gradsku vlast sto dozvoljava ovakvu OBEST taksista.
I ove godine cu Novogodisnje i Bozicne praznike provesti u Beogradu, ali cu radije ici pesice (iako mi je 60 god.), nego da sedam u taksi, kao svih ovih godina. Uprkos ociglednoj PLJACKI koje sam dozivljavala: pravac A-B jedna cena, povratak druga cena, sledeceg dana ISTA destinacija, ISTA "firma", opet dve razlicite cene. Do sada sam prelazila preko toga, ali ovoga puta cu ostati dosledna. Jos nesto, moj pokusaj prijave, odnosno trazenje objasnjenja za razlicite cene, od doticne "firme" (uz navodjenje broja taksiste) je zavrsio recenicom: "izvinite, ja samo radim na centrali, pismenu prijavi posaljite na adresu... Sad mi je krivo sto tada nisam zrtvovala dan odmora i licno posetila "direkciju" na datoj adresi, ali ima dana.
PS: Ako neko zna KOJE "taksi-firme" nisu ucestvovale u ovoj BESRAMNOJ blokadi Beograda, molim da to jave, bicu im zahvalna (i svi moji prijatelji koji uskoro dolaze iz daleka u rodni i voljeni grad).

uz

pre 14 godina

Putovah ja tako svetom i gde god u zapadnoj zemlji uzeh taksi, iznenadim se i pomislim pa ovi ne budze turbine i nemaju tajne dugmice ispod volana...
Nece porez da placaju, necu ni ja, ali moram....Surova je to istina....

Bojan

pre 14 godina

Ma nek promene zanimanje ako jadni toliko trpe i kao nemaju para. Ajmo na doskolovavanje, ucenje stranih jezika ili promenu zanimanja. Ako nisu ni za to, bar oranica imamo. Ne da ih ne podrzavam, nego...

magistar

pre 14 godina

Pa jeste, skolovali se ljudi godinama da postanu taksisti, ulagali u sebe, polagali, ucili i naucili. I sad kad najvise mogu da doprinesu ovom drustvu, njima se namecu kase i onemogucava da rade ono za sta su se godinama skolovali. Sramota!

A, cekaj... sta si ti, prijatelju, majstore, koja je tvoja kvalifikacija? Cime si ti zasluzio to sto imas? Znanjem, umecem, kvalitetom? Lafcino, ako ti ne odgovara da taksiras - molim lepo: IMA KO HOCE, PALI DALJE!

I naravno: izadji na ulicu pa strajkuj, sve si isterao na led, a ti sedis i grejes se. Bando bezocna!

Iva

pre 14 godina

Ako vlasnik prodavnice ne izmiri svoje obaveze - zna se šta sledi. Taksista je preduzetnik kao i svako drugi.
Drugi problem su divlji taksisti. Njih treba prijaviti po broju tablice i gotovo. Ako mi izda račun za vožnju, znam kome sam i zašto dala pare. Ako odbije da izda, prijavim ga policiji i to je to.

Goran

pre 14 godina

A znate li da u Leskovcu ha, nema štrajka taksista. A znate li zašto. Pa zato sto ogromna većina njih vec radi sa fiskalnom kasom, vole leskovčani svoju državu, nažalost.

malo malo, pa Taxisti

pre 14 godina

Sta zele ovi Taxisti, nije mi jasno. Skupi su skoro kao u Austriji, a nije im dosta. I ja bih zeleo da budem placen za 1 sat mog rada 1000e ali ne zivim u Diznilendu. Dokle vise

nada

pre 14 godina

Mi obicni bi trebali da se pobunimo protiv onih zbog kojih ne mozemo da organizujemo ni N od NORMALNOG dana. U drzavi gde je izuzetak-pravilo nema iskoraka u bolje.

revoltitani student

pre 14 godina

ja samo ne znam sta mi, normalan narod, studenti, radnici da radimo zbog ovih strajkova... ne mogu da odem na fakultet, ne mogu na trening... ne mogu da mrdnem.... pa sta smo im mi krivi... idite ispred vlade pa strajkujte, dosta nas smarate... propao mi ceo dan zbog nekih olosa...

tu

pre 14 godina

Nema smisla, zaista... Pojedini taksisti ionako formiraju svoje licne cene, namestanjem taksimetara... pa dokle ce to tako, ali to je pitanje udruzenja taksista, koje treba da snosi odgovornost. Inace ako advokati ne moraju da imaju fiskalne kase, ne moraju onda ni taksisti, ni zubari, ni ko zna ko...
Vlada je kriva sto nema bolje zakone, kao prvo taksisti, GSP, lekari, policajci, vatrogasci, vozaci hitne pomoci, vojska... NEMAJU PRAVA ZA STRAJK jer su to vitalne funkcije jedne zemlje i grada... Ako to Vlada ne moze da shvati, onda mi je jako zao sto sam u ovoj zemlji

Astronaut

pre 14 godina

U NS imate udruženja koja imaju svoja vozila. Dal plaćaju rentu (počev od 1900 din dnevno za Polo) ili na procenat nebitno. Uglavnom vozila su uniformisana, nova i uvek čista. Cena je džabe. Start je ili 30 dinara ili je u 100 din uracunato nekih 1,6 km. Nema kratkih relacija.
U BG verujem da su svi u dilu. Rekli su da gradska vlada podržava sve njihove zahteve. Znači da su u dilu i da im plaćaju reket. Bilo je super početkom godine kad je počela kriza - bilo ih je po 20 na svakom stajalištu.

Andjela

pre 14 godina

Nedopustivo!!! Pošto neće fiskalne kase (i prave cirkus na ulicama) treba RASFORMIRATI sva postojeća taksi udruženja. Neka grad napravi NOVA taksi udruženja po standardima koji postoje u EU.

SamSvojMajstor

pre 14 godina

U Pancevu je zadovoljstvo voziti se taksijem. Narucis, sacekas 3-4 minuta, udjes u cist auto sa urdenim i kulturnim vozacem, odvezes se na zeljenu lokaciju, platis, dobijes kusur, racun i "hvala, dovidjenja".
Nemam pojma kako je u Beogradu! A i boli me uvo... ako blokada ne smeta Beogradjanima ne smeta ni meni.

marko

pre 14 godina

Bio jednom jedan gradonacelnik Njujorka, zvani Rudolf Djulijani. I tako, njemu, dosli TAKSISTI da strajkuju jer im je naredio da peru kola svaki dan. Krenulo njih par hiljada optimisticno na jedan njujorski most, da ga blokira, kad Djulijani poslao policiju koja ih je za par minuta rasterala, da ne bi pravili guzvu i zaj*****i ostale sugradjane. Od tada, Djulijani je jedan od najcenjenijih gradonacelnika Njujorka.

Vladimir

pre 14 godina

Ma da..... Em što voze kao divljaci, na njih ovaj novi zakon kao da se ne odnosi i još bi da budu oslobođeni svega i svačega!!! NE MOŽE!!! Prvo neka počnu da se ponašaju kulturno u saobraćaju, pa tek onda neka izađu sa nekim zahtevima!!! Ja sam iz Novog Sada i JAKO me iritira njihovo arogantno ponašanje, a pogotovo parkiranje na Staroj Detelinari...NE DAJTE IM NIŠTA, AKO MORAMO MI SVE DA PLAĆAMO MORAJU I ONI!!!

neshapop

pre 14 godina

Gospodo policajci foto aparate u ruke pisite prijave .Svakome ponaosob. Proglasena je epidemija, skup nije odobren, krse saobracajne propise, remete red i mir, sprecavanje ostalih gradjana da zaradi L.D. A, svima bih preporucio da ih bojkotuju sto duze. Mogli su strajkovati na taxi stanicama, ne primajuci voznje.Ovo je bahatost i bezobrazluk.

semper fi

pre 14 godina

odakle njima pravo da se ljute i nesto traze... kad je nova godina naplacuju kako si im simpatican. kad je exit onda je posabna tarifa, kad vide u bg-u da nisi iz bg-a dobijes obilazak grada po posebnij tarifi... ne strajkuju kad ljudima deru kozu `s ledja!
svi su uveli fiskalne kase jedino su oni posebni...

Beograđanka

pre 14 godina

Iako o taksistima nemam neko naročito pozitivno mišljenje, izdvojila bih kao častan izuzetak "Nacionalni taxi" - odštampan račun sa svim podacima o relaciji, kilometraži, datum, vreme, a i uz mogućnost plaćanja karticom, vozači korektni. Danas sam iza podneva išla duž Kralja Milana prema Slaviji i među kolima koja su stajala jedino nisam njih primetila.

Bugarin

pre 14 godina

U Bugarskoj su fiskalne kase uvedene pre 10 godina kada je uveden PDV. Tada su se bunili kao sto se sad bune u Bgd-u. Odluka Vlade Srbije je sasvim OK. Bilo bi još bolje da kola budu žute boje a na staklu da stoji cenovnik + broj dozvole.

dramar

pre 14 godina

Japanski model: Zamislite ovakvu situaciju: Taksista pomaze gospodji da izadje iz taksija, odnosi njen prtljag do ulaznih vrata i na pitanje: Koliko?, odgovara smeskom, kaze "nista", da je danas taksi sluzba u protestu , zazeli joj prijatan ostatak dana i vraca se u svoj taksi. Gradom kruze ostali taksisti i cine isto!!! Ne naplacuju, jer su u protestu!!!
Lici na bajku koja nista sa Beogradskom situacijom nema ali to je uspesni japanski protest: svi radnici "Toshibe" nose crvenu traku na podlaktici, znak da su u strajku, ne komuniciraju sa rukovodstvom i za taj dan imaju zactrani plan: prebacaj 50%! Ispunjavaju svoj plan a zadovoljno rukovodstvo ispunjava njihove razumne zahteve!
Beogradeski taksisti, ko vas vodi?? Zar japanski pristup, besplatan, kvalitetan servis u danu protesta nebi na vasu stranu "preveo" gradjane Beograda??
Ovako ste 90% gradjana trajno okrenukli protiv sebe! Razmislite, u buduce: vama trebaju musterije, gradjanima vas servis. Ko vas vodi, i kuda??? Ne radite protiv sebe!!!

Srdjan 018

pre 14 godina

Verovatno je uvoznik tih fiskalnih taksimetara i opreme neki gospodin Vakcina Miskovic, pa poslušnici iz vlasti pomažu poslovanje takvog ubogog TAJKUNA!!! Kriza šta ćete...

Taksista Zrenjanin

pre 14 godina

Svi koji mislite da je fiskalna kasa korisna,da su svi taksisti isti to jest zlikovci,da smo svi bahati i neljubazni,ubuduće nemojte zvati taksi udruženja kad je hladno i kišovito,jer vrlo dobro znate kako je to kad se stoji negde napolju i ne može se dobiti veza,a za 80 dinara minimalne vožnje odgovara vam i stojadin.
Kao drugo neki od stranaka,nevole takodje da se kupaju,agresivni su,pijani i drogirani i sve smo mi to dužni da trpimo.
Mi ne radimo ovaj posao jer ga volimo,nego zato što nema drugog radnog mesta,a svima koji misle da je lako biti taksista preporučujem Zrenjanin kao pravo mesto,neka proba kako je to kad se radi po ceo dan za minimalac,a još nisu obavezne fiskalne kase.

Iva

pre 14 godina

Ja u Pančevu uživam vozeći se taksijem. Stigne pred moju zgradu brže nego što ja siđem. Čist, nov, udoban auto, vozač u odelu, obrijan, kulturan, muzika prijatna, ne oseti se uopšte duvanski dim. Platim, dobijem kusur uvek zaokruženo u moju korist, i račun - vreme i dužinu vožnje, punu cenu i iznos sa popustom, i na kraju ljubazan pozdrav.

nikola

pre 14 godina

Totalno neopravdan štrajk koji blokira ceo grad. Veoma bezobrazno i na štetu cele naše ekonomije.
Da li je okej da taksiti budu iznad zakona i da ne plaćaju porez?
Ovim postupkom će i njima biti bolje jer će se lakše eliminisati svi divljaci.

u sibiru skinu se, pa izadju na minuse

pre 14 godina

"...ali štrajk neće biti prekinut dok se zahtevi u potpunosti ne ispune."
Pa to nije strajk, to je ultimatum, ucena, nazovite ovako ili onako.

A sto se tice "strajka", na stranu sve analize zahteva, ako im se strajkuje, neka izadju napolje na hladno, kao i svi danas, pa neka strajkuju koliko hoce i do ispunjenja koje god hoce. Na minus, pa cupkaj, kao sto zbog vas danas cupka pola Beograda.

dejan

pre 14 godina

Sve je to u redu, ali i gradjani imaju svoje zahteve. Da taksisti prestanu da se ponasaju bahato u saobracaju, da prestanu da puse u vozilima, da prestanu da slusaju glasnu muziku, da pocnu da se uljudno oblace.
Da ne naplacuju po visoj tarifi kad joj nije vreme... Da se uklone iz aerodromske zgrade i da naplacuju voznje po taximetru...
Ima jos toga!!!! Onda cemo mozda i mi njih da podrzimo!!!!!

Tramvajdzija

pre 14 godina

Sta reci za taksiste svi vozaci beograda znaju kakvi su vozaci kao prvo!! Neka strajkuju jos sto dana nikad lepse se nisam vozio kroz Beograd nema guzve, nema ko da mi stane u poslednjem trenutku sa upaljena sva cetiri migavca da mi"oci ispadnu" od naglog kocenja!A sto se tice njihovih "tarifa da ne pricamo!

tanja

pre 14 godina

Prosto mi je neverovatan komentar jednog taksiste da hoce normalno da zivi od 3 voznje dnevno! Pa recimo da mu prosecna voznja traje i sat vremena to je 3 sata dnevno.
Pa i ja bih volela da sa 3 sata rada dnevno mogu da zivim normalno, ali radim i po 60 sati nedeljno da bi sebi obezbedila normalan zivot. Zaista bezobrazluk!

Bane

pre 14 godina

Drsko i bezobrazno. Meni svako jutro u pekari izdaju fiskalni račun za kiflu od 5 din. A oni neće fiskalne kase. Je li ko pitao sve privrednike žele li oni? Sramota. Neka se ugledaju na svoje kolege iz nacionalnog taksija koji izgledaju kulturno, ljubazni su i imaju fiskalnu kasu. Uostalom, ja bi kao u New Yorku uveo standard: obavezan model automobila, boja, fiskalna kasa, GPS, obrijani i lepo doterani. Pa izvolite gospodo. Očigledno niste dovoljno gladni i bedni kada imate toliko slobodnog vremena. Treba ih bojkovati!!!!! Smetaju im divlji taksisti? Pa što onda nas građane maltretiraju. To nije pitanje grada i građana, već policije.

ing. Petkovic

pre 14 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi taxisti bili iznad svih ostalih u drzavi, ako mogu cak i lekari da imaju fiskalne kase i placaju uredno porez zasto to ne bi cinili i taxisti. A sto se tice blokade glavnog grada "do ispunjenja zahteva" preporucio bih vrlo prosto resenje koje se koristi u svim ozbiljnim evropskim drzavama - "riot police" ,odnosno, u Srbiji, Zandarmerija.

Nikola

pre 14 godina

Ma ovo je sramota, njima je trebalo uvesti fiskalne kase od kad je i uvedena fiskalizacija 2003-4, ne znam tacno...
A za ovo blokiranje saobracaja, trebalo bi da ide jedan policajac i samo da pise kazne za nepropisno zaustavljanje, bez prepiranja, samo cepka kazne i kaci na brisace!!!

bezimena

pre 14 godina

Predlažem, dok su ovako na gomili, da im saobraćajna policija iskontroliše ispravnost vozila, i dokumenata!

Ako ih je polovina ispravna, sečem se gde sam najtanja!

BojkotTaxija

pre 14 godina

VLAST je jedini krivac za to sto gomila ... bezobraznika koja ne zeli da uvede fiskalne kase maltretira ceo grad. Ja redovno placam porez, a morao sam sat vremena da pesacim do kuce vracajuci se sa posla na -5 i kome ja da se zalim? Sta ako se razbolim pa necu sutra moci da dodjem na posao ... Sta bi bilo da ja ne postujem zakon o saobracaju?

Sta radi ta policija?????????

Zanima me samo da li je vlast nesposobna ili i njima odgovara ovaj strajk bas danas kad je pocela vakcinacija protiv gripa pa da se skrene malo paznja sa slabog odziva stanovnistva, nepostovanja isporuke vakcina itd

BC

pre 14 godina

Predlazem resenje: fiskalne kase - obavezno. Divlji taksisti da se uklone. Ko nije divlji? Oni koji imaju vozila ne starija od 4 godine za pet i vise osoba, najmanje 1400 kubika, erkondisn i sa gepekom vecim od 400l, koji imaju propisano odelo, ponasaju se kulturno (cute ako ih niko nista ne pita) i naplacuju iskljucivo po taksimetru. Kao javna sluzba nemaju pravo na totalni strajk (sto doduse i nije slucaj: njih je bilo par stotina od 5000 u Beogradu, a drugi su vozili). Broj taksista se odredjuje prema potrebama tj. taksi mora da se pojavi najkasnije u roku od 10 min. Udruzenje koje ne moze da ispuni ove uslove gubi dozvolu. Oni koji ovo ne ispunjavaju neka probaju medj' astronautima, sto bi rek'o njihov predsednik sindikata. Pa da vidimo da li uopste imamo taksiste i taksi udruzenja dostojna Beograda.

valjevski advokati

pre 14 godina

Kako rece predsednica VSS spiskom novih sudija mnogi ce biti iznenadjeni. Vise od samih sudija sokikirana je valjevska advokatura. Od obecanja da ce oni koji nisu ostvarivali rezultate u radu biti razreseni izleda nema nista. Ne samo sto su se na spisku nasla sva ona imena cije pozive za rociste mnogi nasi klijenti nisu ni doziveli, nego se naslo i ime coveka koji 15 godina poslednjih nikada nije ni sudio. Osim njega na spisku se nalazi kompletan plan Stanka Subotica. Pitamo se ko je uopste ovaj spisak sastavljao: drzava ili kriminalno politicki faktori u ovoj jadnoj zemlji. A najveci sok je podatak da nijedno od imena za koja svi znamo da su ne samo posteno sudili nego i hrabro izricali i najvise zatvorske kazne i nije na spisku buduceg pravosudja. O tim ljudima ste i vi u vasoj emisiji "Patrola" objavljivali priloge u najpohvalnijem smislu. Jedino sto je sigurno je da je na danasnji dan u valjevsko pravosudje usao nerad i nestrucnost a izasla struka i sam sud.

MaliPrco

pre 13 godina

Taksisti su potrebni svakom velikom gradu, ali ovakvi kao nasi ne trebaju nikome. Voze se stari i nebezbedni automobili, svako treba svoju cenu i ista relacija moze da vas kosta i do 300 dinara razlike, ponasaju se ekstremno bahato u saobracaju kao da oni iz nekog njima poznatog razloga imaju svuda prvrnstvo. Sto se tice fiskalnih kasa nemaju pravo glasa jer svi koji pruzaju usluge u ovoj jadnoj zemlji placaju PDV i imaju kase tako da ne vidim razlog zasto bi oni bili izuzeti. Neka se konsoliduju i srede, obnove vozni park, srede cenovnike i uozbilje pa neka onda traze prava. Danas je svaka dzudza koja ima viska vremena i auto sa cetvoro vrata taksista. Cast izuzetcima naravno.