Četvrtak, 10.12.2009.

12:55

Šta žene zapravo žele?

Izvor: B92

Šta žene zapravo žele? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

neka ostane sedativ45

pre 14 godina

Najiskrenije želim reći, da sam prijatno iznenađen sadržinom ovog teksta.Sve ovo što je tu iznešeno, se podrzumeva, samo što mi muškarci na većinu stvari tako i gledamo - podrazumeva se.Tu ustvari i činimo najveću grešku, podrzumevajući sve zaboravljamo na hiljade sitnih stvari, koje brak osvežavaju i čine ga podnošljivim, ili stalno svežim. Na našim saputnicama je da nas na isto stalno potsećaju, a mi im to nećemo zameriti.

I ja

pre 14 godina

@Ja

Ducic je mozda bio dobar pesnik i diplomata, ali i poznat kao zenomrzac par excellence, kao sto su mu i danas jos uvek mnoga dinarska sabraca. Moze lepota, ali pamet i cvrstina karaktera u zene, svasta boze. Upoznala sam mnogo karakternijih, hrabrijih i cvrscih zena iz kraja odakle potice nas cuveni pesnik nego muskaraca. A sto se samohvale i samoljublja tice...tu su bez konkurencije

Ja

pre 14 godina

Ovo je vec napisano ispod (citiram):
"Zena voli muskarca dok joj vjeruje. I onda kada ga ne voli, ona trazi da joj ipak veruje. Ne voli se braniti ni kad je kriva; i hoce da ima iluziju da je smatrate za dobru i kad to nije." ...itd.
Inace, to nisu moje reci vec naseg poznatog pisca J.D. Knjiga je "Blago cara Radovana - O zeni ".
Znao sam da ce to dobiti toliko minusa (najvise kod zenske populacije). :D
Uzivajte! :)

nikola

pre 14 godina

...neznam zašto se opterećujete, neke stvari se nikada neće promeniti...sa ženama nikada nije bilo lakše...a to što ponekad neko zaplače i ponekad se neko ljuti to je ipak predviđeno i ne daj Bože da nije tako....

Quince

pre 14 godina

Da kuva, posprema - S VREMENA NA VREME?!
O cemu vi jadni ljudi govorite? Mozda jednom da prestanete da tretirate zene kao licne robove. Cistacice. Kuvarice. Sve sto vam treba, sami radite.
Zao mi je tih zena. Danas bar ne moraju da trpe i danas mogu da biraju. Ali ih njihovi roditelji, robovlasnici, i dalje vaspitavaju da to kao tako treba. I one prihvataju da budu robovi. Jer i dalje ne znaju da to ne mora i NE TREBA tako da bude. A muskarci to iskoriscavaju.
Ne krivim ih. I ja iskoriscavam to isto. Ali jednog dana shvatite, da niste srecni kad imate pored sebe jadnog roba, vec kompletnu osobu, i tada necete pokusavati da saznate sta neko misli, vec cete biti dovoljno povezani da to sami znate.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 14 godina

Kad konacno shvatite kako neka zena zamislja idealnog partnera, treba jos samo da razmislite koja rasa najbolje odgovara opisu - pudlica, labrador, doga, rottweiler... (naravno, pozeljno je da ima para)

Ja

pre 14 godina

Zena voli muskarca dok joj vjeruje. I onda kada ga ne voli, ona trazi da joj ipak veruje. Ne voli se braniti ni kad je kriva; i hoce da ima iluziju da je smatrate za dobru i kad to nije.
Kad je ne smatrate za dobru, ona veruje da je vise ne smatrate ni za lepu.
A njoj nije dovoljno ni da izgleda lepo, nego hoce da bude i jedina lepa. Kad zena treba da se pocne braniti, ona se ne brani, nego prestane da voli i pocinje da mrzi.
Zato, ne objasnjavaj se, nego ili uzmi ili ostavi.

- Duboko je uvredjena kad je prave krivom, a nije kriva; a jos je vise uvredjena ako joj kazu da je kriva kada to uistinu i jeste. Zena nema osecanja odgovornosti kao ni dete; i ona se brani suzama, a ne razumevanjem. Ali i kada moli oprostenje, to ne znaci da priznaje krivicu, nego izbegava grube scene.

Zena koja sebe smatra pametnom trazi ravnopravnost sa muskarcem. zena koja je uistinu pametna to ne radi" (jedna francuska knjizevnica) A sta zene zele najvise od svega je mogucnost ravnopravnosti sa muskarcem skoro na svakom polju... Ali to hoce samo da bi s vremenom nametnule dominaciju. Dakle zenama dajte sve sta hoce osim prava ravnopravnosti... Dali smo im pravo glasanja i zbog njih sada u svetu homoseksualci ulaze unutar vlade i drzavnog vrha

Juan

pre 14 godina

Gluposti...Muskarac koji kuva, neizmerno voli i postuje zenu, uvazava njeno misljenje, ugadja joj, u svemu je podrzava, zeli samo nju, romantican je, nezan i pazljiv...ce biti ostavljen i okarakterisan kao dosadan.

Eh, moji muskarci...

pre 14 godina

Citajuci ove komentare prosto mi bude drago da vidim koliko su zene pametno odreagovale, a koliko su se muskarci upecali na tekst! Individualnost, momci, individualnost. To je ono sto bi trebalo svi da zelimo.

domina

pre 14 godina

Ah..Najpre mislim da ovakvim tekstovima ne treba pristupiti toliko studiozno,kao sto je uradila nekolicina koji ostavise ovde komentar..jer ovo sve i jeste pisano da malo razonodi kako muskarce,tako i nas zene..Te stoga zaista mislim da mesta nema pogresnom razumevanju teksta..u smislu da je tekst pisan u korist jednog,a na stetu drugog pola..(nema mesta seksizmu..itd.)
Sto se samog tekstica tice..kao zena mogu reci da ima dosta istina u njemu..da je zenama zaista i pre svega potrebno malo neznosti i paznje..( i mnogo toga drugog naravno), ali zaista da bi bila zadovoljna ..za pocetak..samo malo konstantne paznje i neznosti.
Inace..niti su svetice,niti su nesamostalne i nesnalazljive...Cak kao zena..mogu reci da smo zaista i preterale sa feministickim zahtevima..te nam muskarci ili
migolje iz ruku,ne osecaju se vise dovoljno muskarcima..krojeci ih po svojoj meri ( za sopstvene potrebe )..unistavamo ono sto nas je i privuklo njima.
I to jeste istina..i vratice nam se u ovom veku kao bumerang..jer sledi njihovo malo oslobodjenje..revolucija.
Drage moje..oprez. :)

Patak

pre 14 godina

Naravno, opet nismo dobili nikakav odgovor jer je tekst prepun kontradikcija, kao i same zene.
Kao i obicno, treba se pridzavati svojih zelja i ideja, posto zene ne mogu da odluce za sebe, pa ce pratiti i one vas.

AlexVS

pre 14 godina

Cemu objavljivanje ovakvog texta?
Civilizacija se svodi na muskarce..
Koliko znate poznatih zena, a koliko muskaraca?
Zene nisu dosledne svojim snovima, jer da ih sprecava porodica, bar bi jedna znala da uspe i zrtvuje neshto kako bi bila verodostojna rezultatu muskarca.
...Video sam jednom normalnu zenu, ali je ona brzo nestala..

II

pre 14 godina

Pogresno postavljeno pitanje.

Umesto da se pitate sta moja devojka/zena zeli, pokusajte: sta osoba sa kojom sam zeli?

Mozda ce vam to pomoci da vidite dalje od predrasuda, i razumete drugu osobu.

Ne postoje pravila... Svi smo mi ljudska bica.

Zena

pre 14 godina

Blentav tekst!

A komentari mi dodju kao ono pogadjanje na pijaci i puni su foliranja btw. Mislim da bi vecina, ne da su zene drugacije, nego da smanje svoje zahteve i da nemaju bas puno izbora do da se grcevito drze muskarca ako misle da prezive.

Moje iskustvo sa nasim muskarcima, vecinom ne svima, naravno, dobio je podrsku za svaki korak koji je hteo, nije bio tretiran nijednog momenta kao bankomat.Potpuno sam bila spremna da svu odgovornost ravnopravno delimo zarad bolje, lakseg i lepseg zajednickog zivota.
Na moje iznenadjenje dobila sam uvid kako izgleda zavist u "pure" obliku i durenje osobe ozbiljnih godina kad meni dobro "ide".
Izgleda da su nekako i najslobodoumniji socijalizovani da smo niza vrsta i ako ne igras tu ulogu najradije bi da te satru.

Sad sam negde drugde...nemam zelju da prolazim kroz slicno ponovo...

Zelela/Zelim da se neko raduje zbog mene, kao sto se i ja radujem zbog njega, i da dobijem casu vode i sendvic kad me zaboli glava...

Turci otisli pre dvesta godina, a navike ostalo. Suvise je vama u krvi orjentalnog, dragi moji pravoslavci i ostali hriscani. To je problem. zato vecina zena i mulja. To je jedini nacin da se "prezivi" u takvim drustvima. Nekada je i sama glava na ramenima od toga zavisila.

Ivana

pre 14 godina

Zabavlja me to što autori ovakvih tekstova zamišljaju da su žene neka vrsta kolektivne svesti poput Borga iz Star Treka, i da sve žele iste stvari. I, naravno, da autor(ka) teksta tačno zna šta to 3 milijardi žena želi.

Jelena

pre 14 godina

Ok, i meni je dosta ovakvih clanaka, a ja sam zensko!
Ma, manite me svega toga, svaki put kad ovako nesto procitam, kosa mi se podigne na glavi. Pa ja da sam musko, posle ovoga teksta bih digla ruke u vazduh, pomislila "ovo je nemoguc zadatak" i razmislila o prednostima zivota kao gej osoba!
Sve sto mi na kraju zelimo je da pronadjemo partnera sa kojim delimo dovoljno slicnih ideja o tome kako zivot moze da izgleda, da guramo zajedno kroz dobre dane, a bogami i lose; i ako je moguce, da pomenuta osoba ne izgleda kao ljubavno cedo Jetija i Frankenstajna (no, ako dobro kuva, neobican fizicki izgled bi se dao prevideti...).
Sve ostalo je bla, bla, bla...

Gogi

pre 14 godina

Zene se pozivaju na ravnopravnost polova samo kada im to odgovara.Ne zale se da nece da ih prime u rudare ili fizicke radnike.Znaju one sta zele vrlo dobro. Sve se svodi na pricu o kokoski i patki. Patka cuti kad snese jaje dok koke dignu zestoku galamu. Naravoucenije: ubedljivo vise se jedu kokosija jaja.

muskarac

pre 14 godina

u braku sam već više od sedam godina i zlatno pravilo glasi "što se više trudiš spisak je veći". kako da znamo šta žene žele kad u nekim situacijama ni same one ne znaju šta hoće.
p.s. nisam šovinista ali treba samo poštovati razlike a ne živeti kako drugi žele

nikola

pre 14 godina

čak i muškarci koji sve rade kao što je nabrojano u tekstu mogu da budu ostavljeni ili da im se prebacuje kako su ovakvi, onakvi..zato ne trudite se previše jer žene to ne umeju da cene (ako ne sve onda barem velika većina)

Egalitarista

pre 14 godina

"Žene nisu vulgarne, ali nisu ni svetice". A mi baš mislili da su žene svetice, evo su sjajni primeri te svetosti svuda oko nas, mogu da ih vidim i kad prolazim pored kioska. O tome kako su žene nesposobne za vulgarnost da ne pričam, samo uključiš Velikog Brata. Uostalom, tekst je pored pozitivnih predrasuda o ženama pun i uvredljivih predrasuda prema muškarcima. Izraz "ne morate glumiti superiorne mužjake", kao i konstatacija da treba da "iskoristite memoriju svojih uređaja, ako već NE MOŽETE svoju" da bi zapamtili datum je seksistička do krajnje linije. Jesu li to muškarci, koji su uzgred budi rečeno osmisili i kreirali te gorepomenute uređaje kao i ostatak ljudske civilizacije, slaboumni, pa ne mogu da zapamte datume, je li to intencija teksta? Mislim da nama muškarcima polako svo ovo manipulisanje i društvena gramzivost dolazi do grla i da je samo pitanje vremena kada ćemo se pokrenuti da promenimo ovako nepravedno društvo.

dzericak

pre 14 godina

Ovako, ženama treba muškarac koji je u stanju da joj da iluziju da će njih dvoje zajedno da ostvare ono što ona želi u toj fazi svog zivota. Kako se faze života menjaju tako se menjaju i njene želje i žena postepeno postaje nezadovoljna (tj nastaje zvocanje) jer je tesko (doduse ne i nemoguce) da se muskarčeve želje i dalje poklapaju sa njenima.

Ivana

pre 14 godina

Zelim muskarca koji je lep, mudar i jak,
koji voli razgovor lak...
Muskarca koji razmisli pre nego što nešto kaže,
koji mi laska i nikad ne laze...
Muskarca ciji je posao sjajan,
i bankovni konto nista manje nego bajan...

Galantan, uvek pri ruci,
da mi uvek pomogne kad sam u muci....
Muskarca koji moju dusu treba,
a ne da me samo u krevetu vreba...
Takvog muskarca ja zelim celim svojim bicem voleti,
i citav svoj zivot postovati.

baksuz

pre 14 godina

"sta zene zapravo zele?" - to se i one same pitaju... ja znam da u takvim situacijama te iste zene napustam iz mesta jer nemam vise snage da gledam i slusam "daj ćaći dinju" sindrom..

Zmija

pre 14 godina

Onaj ko je "prepisao" ovaj tekst odnekud, nije se potrudio da sazna da je za ponasanje zena u osnovi odgovorno lucenje hormona i da od njih sve zavisi...

barola

pre 14 godina

Zenama treba deda Mraz, a ne muskarac. Dosta vise sa ovim glupostima sta zene vole, sta zene hoce i sl. Poveceava se i muski spisak zelja....dosta je vise te manipulacije lepseg pola samo u svoju korist.

barola

pre 14 godina

Zenama treba deda Mraz, a ne muskarac. Dosta vise sa ovim glupostima sta zene vole, sta zene hoce i sl. Poveceava se i muski spisak zelja....dosta je vise te manipulacije lepseg pola samo u svoju korist.

nikola

pre 14 godina

čak i muškarci koji sve rade kao što je nabrojano u tekstu mogu da budu ostavljeni ili da im se prebacuje kako su ovakvi, onakvi..zato ne trudite se previše jer žene to ne umeju da cene (ako ne sve onda barem velika većina)

muskarac

pre 14 godina

u braku sam već više od sedam godina i zlatno pravilo glasi "što se više trudiš spisak je veći". kako da znamo šta žene žele kad u nekim situacijama ni same one ne znaju šta hoće.
p.s. nisam šovinista ali treba samo poštovati razlike a ne živeti kako drugi žele

Zmija

pre 14 godina

Onaj ko je "prepisao" ovaj tekst odnekud, nije se potrudio da sazna da je za ponasanje zena u osnovi odgovorno lucenje hormona i da od njih sve zavisi...

dzericak

pre 14 godina

Ovako, ženama treba muškarac koji je u stanju da joj da iluziju da će njih dvoje zajedno da ostvare ono što ona želi u toj fazi svog zivota. Kako se faze života menjaju tako se menjaju i njene želje i žena postepeno postaje nezadovoljna (tj nastaje zvocanje) jer je tesko (doduse ne i nemoguce) da se muskarčeve želje i dalje poklapaju sa njenima.

Ivana

pre 14 godina

Zabavlja me to što autori ovakvih tekstova zamišljaju da su žene neka vrsta kolektivne svesti poput Borga iz Star Treka, i da sve žele iste stvari. I, naravno, da autor(ka) teksta tačno zna šta to 3 milijardi žena želi.

Gogi

pre 14 godina

Zene se pozivaju na ravnopravnost polova samo kada im to odgovara.Ne zale se da nece da ih prime u rudare ili fizicke radnike.Znaju one sta zele vrlo dobro. Sve se svodi na pricu o kokoski i patki. Patka cuti kad snese jaje dok koke dignu zestoku galamu. Naravoucenije: ubedljivo vise se jedu kokosija jaja.

Egalitarista

pre 14 godina

"Žene nisu vulgarne, ali nisu ni svetice". A mi baš mislili da su žene svetice, evo su sjajni primeri te svetosti svuda oko nas, mogu da ih vidim i kad prolazim pored kioska. O tome kako su žene nesposobne za vulgarnost da ne pričam, samo uključiš Velikog Brata. Uostalom, tekst je pored pozitivnih predrasuda o ženama pun i uvredljivih predrasuda prema muškarcima. Izraz "ne morate glumiti superiorne mužjake", kao i konstatacija da treba da "iskoristite memoriju svojih uređaja, ako već NE MOŽETE svoju" da bi zapamtili datum je seksistička do krajnje linije. Jesu li to muškarci, koji su uzgred budi rečeno osmisili i kreirali te gorepomenute uređaje kao i ostatak ljudske civilizacije, slaboumni, pa ne mogu da zapamte datume, je li to intencija teksta? Mislim da nama muškarcima polako svo ovo manipulisanje i društvena gramzivost dolazi do grla i da je samo pitanje vremena kada ćemo se pokrenuti da promenimo ovako nepravedno društvo.

Jelena

pre 14 godina

Ok, i meni je dosta ovakvih clanaka, a ja sam zensko!
Ma, manite me svega toga, svaki put kad ovako nesto procitam, kosa mi se podigne na glavi. Pa ja da sam musko, posle ovoga teksta bih digla ruke u vazduh, pomislila "ovo je nemoguc zadatak" i razmislila o prednostima zivota kao gej osoba!
Sve sto mi na kraju zelimo je da pronadjemo partnera sa kojim delimo dovoljno slicnih ideja o tome kako zivot moze da izgleda, da guramo zajedno kroz dobre dane, a bogami i lose; i ako je moguce, da pomenuta osoba ne izgleda kao ljubavno cedo Jetija i Frankenstajna (no, ako dobro kuva, neobican fizicki izgled bi se dao prevideti...).
Sve ostalo je bla, bla, bla...

Juan

pre 14 godina

Gluposti...Muskarac koji kuva, neizmerno voli i postuje zenu, uvazava njeno misljenje, ugadja joj, u svemu je podrzava, zeli samo nju, romantican je, nezan i pazljiv...ce biti ostavljen i okarakterisan kao dosadan.

II

pre 14 godina

Pogresno postavljeno pitanje.

Umesto da se pitate sta moja devojka/zena zeli, pokusajte: sta osoba sa kojom sam zeli?

Mozda ce vam to pomoci da vidite dalje od predrasuda, i razumete drugu osobu.

Ne postoje pravila... Svi smo mi ljudska bica.

Zena

pre 14 godina

Blentav tekst!

A komentari mi dodju kao ono pogadjanje na pijaci i puni su foliranja btw. Mislim da bi vecina, ne da su zene drugacije, nego da smanje svoje zahteve i da nemaju bas puno izbora do da se grcevito drze muskarca ako misle da prezive.

Moje iskustvo sa nasim muskarcima, vecinom ne svima, naravno, dobio je podrsku za svaki korak koji je hteo, nije bio tretiran nijednog momenta kao bankomat.Potpuno sam bila spremna da svu odgovornost ravnopravno delimo zarad bolje, lakseg i lepseg zajednickog zivota.
Na moje iznenadjenje dobila sam uvid kako izgleda zavist u "pure" obliku i durenje osobe ozbiljnih godina kad meni dobro "ide".
Izgleda da su nekako i najslobodoumniji socijalizovani da smo niza vrsta i ako ne igras tu ulogu najradije bi da te satru.

Sad sam negde drugde...nemam zelju da prolazim kroz slicno ponovo...

Zelela/Zelim da se neko raduje zbog mene, kao sto se i ja radujem zbog njega, i da dobijem casu vode i sendvic kad me zaboli glava...

Turci otisli pre dvesta godina, a navike ostalo. Suvise je vama u krvi orjentalnog, dragi moji pravoslavci i ostali hriscani. To je problem. zato vecina zena i mulja. To je jedini nacin da se "prezivi" u takvim drustvima. Nekada je i sama glava na ramenima od toga zavisila.

baksuz

pre 14 godina

"sta zene zapravo zele?" - to se i one same pitaju... ja znam da u takvim situacijama te iste zene napustam iz mesta jer nemam vise snage da gledam i slusam "daj ćaći dinju" sindrom..

Eh, moji muskarci...

pre 14 godina

Citajuci ove komentare prosto mi bude drago da vidim koliko su zene pametno odreagovale, a koliko su se muskarci upecali na tekst! Individualnost, momci, individualnost. To je ono sto bi trebalo svi da zelimo.

Ivana

pre 14 godina

Zelim muskarca koji je lep, mudar i jak,
koji voli razgovor lak...
Muskarca koji razmisli pre nego što nešto kaže,
koji mi laska i nikad ne laze...
Muskarca ciji je posao sjajan,
i bankovni konto nista manje nego bajan...

Galantan, uvek pri ruci,
da mi uvek pomogne kad sam u muci....
Muskarca koji moju dusu treba,
a ne da me samo u krevetu vreba...
Takvog muskarca ja zelim celim svojim bicem voleti,
i citav svoj zivot postovati.

Ja

pre 14 godina

Zena voli muskarca dok joj vjeruje. I onda kada ga ne voli, ona trazi da joj ipak veruje. Ne voli se braniti ni kad je kriva; i hoce da ima iluziju da je smatrate za dobru i kad to nije.
Kad je ne smatrate za dobru, ona veruje da je vise ne smatrate ni za lepu.
A njoj nije dovoljno ni da izgleda lepo, nego hoce da bude i jedina lepa. Kad zena treba da se pocne braniti, ona se ne brani, nego prestane da voli i pocinje da mrzi.
Zato, ne objasnjavaj se, nego ili uzmi ili ostavi.

- Duboko je uvredjena kad je prave krivom, a nije kriva; a jos je vise uvredjena ako joj kazu da je kriva kada to uistinu i jeste. Zena nema osecanja odgovornosti kao ni dete; i ona se brani suzama, a ne razumevanjem. Ali i kada moli oprostenje, to ne znaci da priznaje krivicu, nego izbegava grube scene.

Zena koja sebe smatra pametnom trazi ravnopravnost sa muskarcem. zena koja je uistinu pametna to ne radi" (jedna francuska knjizevnica) A sta zene zele najvise od svega je mogucnost ravnopravnosti sa muskarcem skoro na svakom polju... Ali to hoce samo da bi s vremenom nametnule dominaciju. Dakle zenama dajte sve sta hoce osim prava ravnopravnosti... Dali smo im pravo glasanja i zbog njih sada u svetu homoseksualci ulaze unutar vlade i drzavnog vrha

domina

pre 14 godina

Ah..Najpre mislim da ovakvim tekstovima ne treba pristupiti toliko studiozno,kao sto je uradila nekolicina koji ostavise ovde komentar..jer ovo sve i jeste pisano da malo razonodi kako muskarce,tako i nas zene..Te stoga zaista mislim da mesta nema pogresnom razumevanju teksta..u smislu da je tekst pisan u korist jednog,a na stetu drugog pola..(nema mesta seksizmu..itd.)
Sto se samog tekstica tice..kao zena mogu reci da ima dosta istina u njemu..da je zenama zaista i pre svega potrebno malo neznosti i paznje..( i mnogo toga drugog naravno), ali zaista da bi bila zadovoljna ..za pocetak..samo malo konstantne paznje i neznosti.
Inace..niti su svetice,niti su nesamostalne i nesnalazljive...Cak kao zena..mogu reci da smo zaista i preterale sa feministickim zahtevima..te nam muskarci ili
migolje iz ruku,ne osecaju se vise dovoljno muskarcima..krojeci ih po svojoj meri ( za sopstvene potrebe )..unistavamo ono sto nas je i privuklo njima.
I to jeste istina..i vratice nam se u ovom veku kao bumerang..jer sledi njihovo malo oslobodjenje..revolucija.
Drage moje..oprez. :)

Quince

pre 14 godina

Da kuva, posprema - S VREMENA NA VREME?!
O cemu vi jadni ljudi govorite? Mozda jednom da prestanete da tretirate zene kao licne robove. Cistacice. Kuvarice. Sve sto vam treba, sami radite.
Zao mi je tih zena. Danas bar ne moraju da trpe i danas mogu da biraju. Ali ih njihovi roditelji, robovlasnici, i dalje vaspitavaju da to kao tako treba. I one prihvataju da budu robovi. Jer i dalje ne znaju da to ne mora i NE TREBA tako da bude. A muskarci to iskoriscavaju.
Ne krivim ih. I ja iskoriscavam to isto. Ali jednog dana shvatite, da niste srecni kad imate pored sebe jadnog roba, vec kompletnu osobu, i tada necete pokusavati da saznate sta neko misli, vec cete biti dovoljno povezani da to sami znate.

AlexVS

pre 14 godina

Cemu objavljivanje ovakvog texta?
Civilizacija se svodi na muskarce..
Koliko znate poznatih zena, a koliko muskaraca?
Zene nisu dosledne svojim snovima, jer da ih sprecava porodica, bar bi jedna znala da uspe i zrtvuje neshto kako bi bila verodostojna rezultatu muskarca.
...Video sam jednom normalnu zenu, ali je ona brzo nestala..

Ja

pre 14 godina

Ovo je vec napisano ispod (citiram):
"Zena voli muskarca dok joj vjeruje. I onda kada ga ne voli, ona trazi da joj ipak veruje. Ne voli se braniti ni kad je kriva; i hoce da ima iluziju da je smatrate za dobru i kad to nije." ...itd.
Inace, to nisu moje reci vec naseg poznatog pisca J.D. Knjiga je "Blago cara Radovana - O zeni ".
Znao sam da ce to dobiti toliko minusa (najvise kod zenske populacije). :D
Uzivajte! :)

Patak

pre 14 godina

Naravno, opet nismo dobili nikakav odgovor jer je tekst prepun kontradikcija, kao i same zene.
Kao i obicno, treba se pridzavati svojih zelja i ideja, posto zene ne mogu da odluce za sebe, pa ce pratiti i one vas.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 14 godina

Kad konacno shvatite kako neka zena zamislja idealnog partnera, treba jos samo da razmislite koja rasa najbolje odgovara opisu - pudlica, labrador, doga, rottweiler... (naravno, pozeljno je da ima para)

I ja

pre 14 godina

@Ja

Ducic je mozda bio dobar pesnik i diplomata, ali i poznat kao zenomrzac par excellence, kao sto su mu i danas jos uvek mnoga dinarska sabraca. Moze lepota, ali pamet i cvrstina karaktera u zene, svasta boze. Upoznala sam mnogo karakternijih, hrabrijih i cvrscih zena iz kraja odakle potice nas cuveni pesnik nego muskaraca. A sto se samohvale i samoljublja tice...tu su bez konkurencije

nikola

pre 14 godina

...neznam zašto se opterećujete, neke stvari se nikada neće promeniti...sa ženama nikada nije bilo lakše...a to što ponekad neko zaplače i ponekad se neko ljuti to je ipak predviđeno i ne daj Bože da nije tako....

neka ostane sedativ45

pre 14 godina

Najiskrenije želim reći, da sam prijatno iznenađen sadržinom ovog teksta.Sve ovo što je tu iznešeno, se podrzumeva, samo što mi muškarci na većinu stvari tako i gledamo - podrazumeva se.Tu ustvari i činimo najveću grešku, podrzumevajući sve zaboravljamo na hiljade sitnih stvari, koje brak osvežavaju i čine ga podnošljivim, ili stalno svežim. Na našim saputnicama je da nas na isto stalno potsećaju, a mi im to nećemo zameriti.

Ivana

pre 14 godina

Zelim muskarca koji je lep, mudar i jak,
koji voli razgovor lak...
Muskarca koji razmisli pre nego što nešto kaže,
koji mi laska i nikad ne laze...
Muskarca ciji je posao sjajan,
i bankovni konto nista manje nego bajan...

Galantan, uvek pri ruci,
da mi uvek pomogne kad sam u muci....
Muskarca koji moju dusu treba,
a ne da me samo u krevetu vreba...
Takvog muskarca ja zelim celim svojim bicem voleti,
i citav svoj zivot postovati.

barola

pre 14 godina

Zenama treba deda Mraz, a ne muskarac. Dosta vise sa ovim glupostima sta zene vole, sta zene hoce i sl. Poveceava se i muski spisak zelja....dosta je vise te manipulacije lepseg pola samo u svoju korist.

Zmija

pre 14 godina

Onaj ko je "prepisao" ovaj tekst odnekud, nije se potrudio da sazna da je za ponasanje zena u osnovi odgovorno lucenje hormona i da od njih sve zavisi...

nikola

pre 14 godina

čak i muškarci koji sve rade kao što je nabrojano u tekstu mogu da budu ostavljeni ili da im se prebacuje kako su ovakvi, onakvi..zato ne trudite se previše jer žene to ne umeju da cene (ako ne sve onda barem velika većina)

Ja

pre 14 godina

Zena voli muskarca dok joj vjeruje. I onda kada ga ne voli, ona trazi da joj ipak veruje. Ne voli se braniti ni kad je kriva; i hoce da ima iluziju da je smatrate za dobru i kad to nije.
Kad je ne smatrate za dobru, ona veruje da je vise ne smatrate ni za lepu.
A njoj nije dovoljno ni da izgleda lepo, nego hoce da bude i jedina lepa. Kad zena treba da se pocne braniti, ona se ne brani, nego prestane da voli i pocinje da mrzi.
Zato, ne objasnjavaj se, nego ili uzmi ili ostavi.

- Duboko je uvredjena kad je prave krivom, a nije kriva; a jos je vise uvredjena ako joj kazu da je kriva kada to uistinu i jeste. Zena nema osecanja odgovornosti kao ni dete; i ona se brani suzama, a ne razumevanjem. Ali i kada moli oprostenje, to ne znaci da priznaje krivicu, nego izbegava grube scene.

Zena koja sebe smatra pametnom trazi ravnopravnost sa muskarcem. zena koja je uistinu pametna to ne radi" (jedna francuska knjizevnica) A sta zene zele najvise od svega je mogucnost ravnopravnosti sa muskarcem skoro na svakom polju... Ali to hoce samo da bi s vremenom nametnule dominaciju. Dakle zenama dajte sve sta hoce osim prava ravnopravnosti... Dali smo im pravo glasanja i zbog njih sada u svetu homoseksualci ulaze unutar vlade i drzavnog vrha

Egalitarista

pre 14 godina

"Žene nisu vulgarne, ali nisu ni svetice". A mi baš mislili da su žene svetice, evo su sjajni primeri te svetosti svuda oko nas, mogu da ih vidim i kad prolazim pored kioska. O tome kako su žene nesposobne za vulgarnost da ne pričam, samo uključiš Velikog Brata. Uostalom, tekst je pored pozitivnih predrasuda o ženama pun i uvredljivih predrasuda prema muškarcima. Izraz "ne morate glumiti superiorne mužjake", kao i konstatacija da treba da "iskoristite memoriju svojih uređaja, ako već NE MOŽETE svoju" da bi zapamtili datum je seksistička do krajnje linije. Jesu li to muškarci, koji su uzgred budi rečeno osmisili i kreirali te gorepomenute uređaje kao i ostatak ljudske civilizacije, slaboumni, pa ne mogu da zapamte datume, je li to intencija teksta? Mislim da nama muškarcima polako svo ovo manipulisanje i društvena gramzivost dolazi do grla i da je samo pitanje vremena kada ćemo se pokrenuti da promenimo ovako nepravedno društvo.

Zena

pre 14 godina

Blentav tekst!

A komentari mi dodju kao ono pogadjanje na pijaci i puni su foliranja btw. Mislim da bi vecina, ne da su zene drugacije, nego da smanje svoje zahteve i da nemaju bas puno izbora do da se grcevito drze muskarca ako misle da prezive.

Moje iskustvo sa nasim muskarcima, vecinom ne svima, naravno, dobio je podrsku za svaki korak koji je hteo, nije bio tretiran nijednog momenta kao bankomat.Potpuno sam bila spremna da svu odgovornost ravnopravno delimo zarad bolje, lakseg i lepseg zajednickog zivota.
Na moje iznenadjenje dobila sam uvid kako izgleda zavist u "pure" obliku i durenje osobe ozbiljnih godina kad meni dobro "ide".
Izgleda da su nekako i najslobodoumniji socijalizovani da smo niza vrsta i ako ne igras tu ulogu najradije bi da te satru.

Sad sam negde drugde...nemam zelju da prolazim kroz slicno ponovo...

Zelela/Zelim da se neko raduje zbog mene, kao sto se i ja radujem zbog njega, i da dobijem casu vode i sendvic kad me zaboli glava...

Turci otisli pre dvesta godina, a navike ostalo. Suvise je vama u krvi orjentalnog, dragi moji pravoslavci i ostali hriscani. To je problem. zato vecina zena i mulja. To je jedini nacin da se "prezivi" u takvim drustvima. Nekada je i sama glava na ramenima od toga zavisila.

Gogi

pre 14 godina

Zene se pozivaju na ravnopravnost polova samo kada im to odgovara.Ne zale se da nece da ih prime u rudare ili fizicke radnike.Znaju one sta zele vrlo dobro. Sve se svodi na pricu o kokoski i patki. Patka cuti kad snese jaje dok koke dignu zestoku galamu. Naravoucenije: ubedljivo vise se jedu kokosija jaja.

AlexVS

pre 14 godina

Cemu objavljivanje ovakvog texta?
Civilizacija se svodi na muskarce..
Koliko znate poznatih zena, a koliko muskaraca?
Zene nisu dosledne svojim snovima, jer da ih sprecava porodica, bar bi jedna znala da uspe i zrtvuje neshto kako bi bila verodostojna rezultatu muskarca.
...Video sam jednom normalnu zenu, ali je ona brzo nestala..

muskarac

pre 14 godina

u braku sam već više od sedam godina i zlatno pravilo glasi "što se više trudiš spisak je veći". kako da znamo šta žene žele kad u nekim situacijama ni same one ne znaju šta hoće.
p.s. nisam šovinista ali treba samo poštovati razlike a ne živeti kako drugi žele

baksuz

pre 14 godina

"sta zene zapravo zele?" - to se i one same pitaju... ja znam da u takvim situacijama te iste zene napustam iz mesta jer nemam vise snage da gledam i slusam "daj ćaći dinju" sindrom..

dzericak

pre 14 godina

Ovako, ženama treba muškarac koji je u stanju da joj da iluziju da će njih dvoje zajedno da ostvare ono što ona želi u toj fazi svog zivota. Kako se faze života menjaju tako se menjaju i njene želje i žena postepeno postaje nezadovoljna (tj nastaje zvocanje) jer je tesko (doduse ne i nemoguce) da se muskarčeve želje i dalje poklapaju sa njenima.

Juan

pre 14 godina

Gluposti...Muskarac koji kuva, neizmerno voli i postuje zenu, uvazava njeno misljenje, ugadja joj, u svemu je podrzava, zeli samo nju, romantican je, nezan i pazljiv...ce biti ostavljen i okarakterisan kao dosadan.

Eh, moji muskarci...

pre 14 godina

Citajuci ove komentare prosto mi bude drago da vidim koliko su zene pametno odreagovale, a koliko su se muskarci upecali na tekst! Individualnost, momci, individualnost. To je ono sto bi trebalo svi da zelimo.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 14 godina

Kad konacno shvatite kako neka zena zamislja idealnog partnera, treba jos samo da razmislite koja rasa najbolje odgovara opisu - pudlica, labrador, doga, rottweiler... (naravno, pozeljno je da ima para)

Patak

pre 14 godina

Naravno, opet nismo dobili nikakav odgovor jer je tekst prepun kontradikcija, kao i same zene.
Kao i obicno, treba se pridzavati svojih zelja i ideja, posto zene ne mogu da odluce za sebe, pa ce pratiti i one vas.

domina

pre 14 godina

Ah..Najpre mislim da ovakvim tekstovima ne treba pristupiti toliko studiozno,kao sto je uradila nekolicina koji ostavise ovde komentar..jer ovo sve i jeste pisano da malo razonodi kako muskarce,tako i nas zene..Te stoga zaista mislim da mesta nema pogresnom razumevanju teksta..u smislu da je tekst pisan u korist jednog,a na stetu drugog pola..(nema mesta seksizmu..itd.)
Sto se samog tekstica tice..kao zena mogu reci da ima dosta istina u njemu..da je zenama zaista i pre svega potrebno malo neznosti i paznje..( i mnogo toga drugog naravno), ali zaista da bi bila zadovoljna ..za pocetak..samo malo konstantne paznje i neznosti.
Inace..niti su svetice,niti su nesamostalne i nesnalazljive...Cak kao zena..mogu reci da smo zaista i preterale sa feministickim zahtevima..te nam muskarci ili
migolje iz ruku,ne osecaju se vise dovoljno muskarcima..krojeci ih po svojoj meri ( za sopstvene potrebe )..unistavamo ono sto nas je i privuklo njima.
I to jeste istina..i vratice nam se u ovom veku kao bumerang..jer sledi njihovo malo oslobodjenje..revolucija.
Drage moje..oprez. :)

Quince

pre 14 godina

Da kuva, posprema - S VREMENA NA VREME?!
O cemu vi jadni ljudi govorite? Mozda jednom da prestanete da tretirate zene kao licne robove. Cistacice. Kuvarice. Sve sto vam treba, sami radite.
Zao mi je tih zena. Danas bar ne moraju da trpe i danas mogu da biraju. Ali ih njihovi roditelji, robovlasnici, i dalje vaspitavaju da to kao tako treba. I one prihvataju da budu robovi. Jer i dalje ne znaju da to ne mora i NE TREBA tako da bude. A muskarci to iskoriscavaju.
Ne krivim ih. I ja iskoriscavam to isto. Ali jednog dana shvatite, da niste srecni kad imate pored sebe jadnog roba, vec kompletnu osobu, i tada necete pokusavati da saznate sta neko misli, vec cete biti dovoljno povezani da to sami znate.

nikola

pre 14 godina

...neznam zašto se opterećujete, neke stvari se nikada neće promeniti...sa ženama nikada nije bilo lakše...a to što ponekad neko zaplače i ponekad se neko ljuti to je ipak predviđeno i ne daj Bože da nije tako....

Ivana

pre 14 godina

Zabavlja me to što autori ovakvih tekstova zamišljaju da su žene neka vrsta kolektivne svesti poput Borga iz Star Treka, i da sve žele iste stvari. I, naravno, da autor(ka) teksta tačno zna šta to 3 milijardi žena želi.

II

pre 14 godina

Pogresno postavljeno pitanje.

Umesto da se pitate sta moja devojka/zena zeli, pokusajte: sta osoba sa kojom sam zeli?

Mozda ce vam to pomoci da vidite dalje od predrasuda, i razumete drugu osobu.

Ne postoje pravila... Svi smo mi ljudska bica.

Ja

pre 14 godina

Ovo je vec napisano ispod (citiram):
"Zena voli muskarca dok joj vjeruje. I onda kada ga ne voli, ona trazi da joj ipak veruje. Ne voli se braniti ni kad je kriva; i hoce da ima iluziju da je smatrate za dobru i kad to nije." ...itd.
Inace, to nisu moje reci vec naseg poznatog pisca J.D. Knjiga je "Blago cara Radovana - O zeni ".
Znao sam da ce to dobiti toliko minusa (najvise kod zenske populacije). :D
Uzivajte! :)

I ja

pre 14 godina

@Ja

Ducic je mozda bio dobar pesnik i diplomata, ali i poznat kao zenomrzac par excellence, kao sto su mu i danas jos uvek mnoga dinarska sabraca. Moze lepota, ali pamet i cvrstina karaktera u zene, svasta boze. Upoznala sam mnogo karakternijih, hrabrijih i cvrscih zena iz kraja odakle potice nas cuveni pesnik nego muskaraca. A sto se samohvale i samoljublja tice...tu su bez konkurencije

Jelena

pre 14 godina

Ok, i meni je dosta ovakvih clanaka, a ja sam zensko!
Ma, manite me svega toga, svaki put kad ovako nesto procitam, kosa mi se podigne na glavi. Pa ja da sam musko, posle ovoga teksta bih digla ruke u vazduh, pomislila "ovo je nemoguc zadatak" i razmislila o prednostima zivota kao gej osoba!
Sve sto mi na kraju zelimo je da pronadjemo partnera sa kojim delimo dovoljno slicnih ideja o tome kako zivot moze da izgleda, da guramo zajedno kroz dobre dane, a bogami i lose; i ako je moguce, da pomenuta osoba ne izgleda kao ljubavno cedo Jetija i Frankenstajna (no, ako dobro kuva, neobican fizicki izgled bi se dao prevideti...).
Sve ostalo je bla, bla, bla...

neka ostane sedativ45

pre 14 godina

Najiskrenije želim reći, da sam prijatno iznenađen sadržinom ovog teksta.Sve ovo što je tu iznešeno, se podrzumeva, samo što mi muškarci na većinu stvari tako i gledamo - podrazumeva se.Tu ustvari i činimo najveću grešku, podrzumevajući sve zaboravljamo na hiljade sitnih stvari, koje brak osvežavaju i čine ga podnošljivim, ili stalno svežim. Na našim saputnicama je da nas na isto stalno potsećaju, a mi im to nećemo zameriti.