Četvrtak, 10.12.2009.

13:00

Za propuste odgovorne knjigovođe?

Vlada Srbije zaključila je da su za propuste koji su navedeni u revizorskom izveštaju o trošenju budžetskog novca u 2008. godini uglavnom odgovorne knjigovođe.

Izvor: B92

Za propuste odgovorne knjigovoðe? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 14 godina

Pa da li je moguce ovo? Kada god pomislim da je dosao kraj glupim i ponizavajucim izgovorima i odgovorima,ONI me iznenade! Pa zar ONI misle da smo MI glupi? Samo ne znam dokle ovako?

Jagoda

pre 14 godina

Krivi smo mi sto dopuštamo da nam pričaju priče. Dosta bre više, hoću ta bolja vremena da budu sad, pre nego umrem, aman život večan nije, hoću i ja stan, letovnja, zimovanja, kola, zar je to luksuz? To bi trebao da ima SVAKI čovek, a ne da brine kako ce sastaviti kraj sa krajem uz priče iz magične kutije o turnejama po amerikama, afrikama, evropama...o potrošenim milionima, milijardama za izbore za "mis"... o sitijima, molovima... o gripovima, nesrećama... o razularenim slobodnim huliganima... I sta onda NIŠTA. Novi bezobrazluci zamene stare... I stara priča ćuti, dobro je može da bude i gore. Posle kiše dođe sunce, kiša je bilo i previše i iskreno smo se nadali da nas je ogrejalo jedno oktobarsko sunce ali se i ono pretvorilo u kišu koja nikako da stane...

Sunny

pre 14 godina

Kad inspekcija uhvati nekoga da namešta knjige, knjigovođa plati kaznu, gazda plati kaznu, a nekad i oboje idu u zatvor.
Ako je knjigovođa to radio bez znanja gazde, dobije otkaz, a ne obuku.
Ako su te knjigovođe toliko grešile, znači da ili ne znaju posao ili su nameštale knjige. A možda nisu grešile, već je zaista stanje loše...
A ovo je ipak revizija, a ne kontrola PU. U državne institucije definitivno PU ne sme da dira ili da kontroliše.

pera

pre 14 godina

Na kraju će kafe kuvarica nadrljati, jer je kuvala slabu kafu, pa je neko zadremao i napravio grešku.
Ovo nije smešno.
OVO JE ZA PLAKANJE.

Sladjana

pre 14 godina

Arogancija i bezobrazluk premijera su nemerljivi. Knjigovođe su obični izvršioci i samo unose podatke a naloge za trošenje potpisuju ovlašćena lica u ministarstvima. Sram ih bilo! Osim toga, računovodstveni radnici svake godine imaju seminare, ali ne za muvanje i friziranje izveštaja!

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo je iz domena onog - nisam ja, zeka je...

Nego covek se prosto zapita, ako su drzavni revizori dosli do doticnih zapazanja (a da se ne lazemo, nista sto je drzavno, narocito u Srbiji, nije nezavisno) sta li bi tek bilo da je reviziju radila neka nezavisna agencija? Mislim da sve knjigovodje, portiri, cistacice i kafe-kuvarice na ovom svetu ne bi bile dovoljne da se to opravda...

Ana

pre 14 godina

Kad ovako nešto čovjek pročita upita se za šta Vi nas smatrate gosp.Cvetkoviću?!!!!Ja bih da sam na Vašem mestu podnela hitnu i neopozivu ostavku,a ovce prepustila nekom drugom ko zna kako da ih šiša, a da se osječaju manje glupe!

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Ispada da nasu drzavu vode ljudi koji nisu u stanju da kontrolisu ni rad svojih knjigovodja? Za mene je knjigovodja izvrsna funkcija, on samo evidentira sta je uradjeno a ne odlucuje sta ce biti uradjeno, niti presudjuje sta je ispravno a sta nije. Ovakve izjave su bruka i sramota za one koji ih daju a postace i nasa bruka i sramota ako ih prihvatimo kao istinu.

racunovodja

pre 14 godina

Doooobro! Krive su knjigovodje! A sta je sa lopovima koji su na vlasti, u vlasti i oko vlasti? Pitaj nekog Cvetkovicu, pitaj ako ne znas!!!

Сава Мандић

pre 14 godina

Да ли је наш Премијер пао у потпуну немилост нашег Председника? Пустити некога на тако високом нивоу у хијерархији ове Државе да исприча такву глупост је заиста увреда за сваког нормалног грађанина Србије! Претпостављам да ће књиговође на семинару проучити како милион ћевапа прекњижити на крилца, шницле и ражњиће јер ипак није у реду да државни органи протежирају само произвођаче ћевапа. Мислим да ту наравно има посла и за антимонополску Комисију која би утврдила ко то наручује искључиво ћевапе? Замајавања празним причама никад доста...

nikad vise milo moje

pre 14 godina

Sve i da su krive knjigovodje... Umesto da ih kazne oni ce da ih posalju na placenu obuku, verovatno nekoliko dana na Palicu...

dezurna

pre 14 godina

Neophodno je pod hitno osnovati Agenciju vlade Srbije za drzavno knjigovodstvo. Kao i vladinu superkomisiju za superviziju rada te agencije.

Neolit

pre 14 godina

Covek rece i ostade ziv. Svaka mu cast. Samo razmisljam, postoji li granica glupostima koje vise mozemo cuti. Ekipo iz DS-a. Navijao sam za vas, ali majstori, pa ovo je kataklizma. Fajront momci. Kraj.

Pravna država

pre 14 godina

Najpoznatiji gangster/biznismen iz Čikaga Al Kapone, zvani "Mali Cezar" je robijao, jer ga je ocinkario njegov knjigovođa, inače, Rus, prof.matematike...
Svaka sličnost sa našim biznismenima/tajkunima i pojedinim članovima Vlade je namerna?!

dagmar

pre 14 godina

Nadam se da je gospodin Cvetković položio knjigovodstvo na fakultetu, jer mi je nevrovatno da daje takve izjave. Knjigovodja evidentira promenu koju je neko obavio u novcu. Da li ga knjižio na konto reprezetacije, ili ne daj bože materijal, operacija je izvršena, plaćena, desila se. A drugo knjigovodja ukucava promenu, neko drugi se saglašava, a finansiski direktor odgovara. Očekujem sutra štrajk knjigovodja, ne zbog porešnog knjiženja nego zbog lošeg statusa. Celog života sam radila u knjigovodstvu, znam da nikad nijednu isplatu nisam mogla da sakrijem ako se evidentirala preko žiro računa, nisam je mogla ni nekom pokloniti niti zakopati u zemlju, morala je ostati zabeležena i evidentirana pa kako god je nazvala.

Veseli glasac

pre 14 godina

E, tacno sam znao da su knjigovodje! Mada, sumnjive su meni bile i kafe kuvarice...
Sad kad znam pravu istinu, nekako mi je toplo oko srca sto nasi ministri, savetnici i drzavni sekretari nemaju ama bas nikakve veze sa zloupotrebama i lopovlucima.

Voja

pre 14 godina

Potpuna podrska g. Cvetkovicu, energicno se suprotstaviti svim posastima naseg drustva, ali nemojte se zadrzati na knjigovodjama, ocekujem da predjete i na krupne ribe, cistacice, kafe kuvarice, a uz malo srece i portire.

Velja

pre 14 godina

Pod hitno uhapsiti glavne krivce za nenamensko trošenje sredstava iz budžeta za 2008. godinu i to redom : sve portire, čistačice, kafe kuvarice, kurire hauzmastora. Zašto gospodin Sretonović optužuje ministre!!!

Goran

pre 14 godina

Aman, majstore knjigovodje ne potpisuju da se pare trose vec neko drugi...bese li ti ekonomista????
Knjigovodje mogu samo da evidentiraju kada stiglo kome uplaceno...ili oni imaju super knjigovodje ...
Profesore Tadicu, ovaj covek vredja nas narod, a ti si kriv...
ovu vladu ti necemo oprostiti... nikada....

Dragi tata

pre 14 godina

Znaci, ovo je ludilo do kraja. Ne mogu da verujem. Pa da li Vi mislite da vise neko ovo moze da popije. Tadicu, pothitno promene. Ovo je stvarno nedostojno komentarisati.

Rade.B.

pre 14 godina

Pitam se da li u Srbiji postoji bar jedan vlasnik privrednog društva ili preduzetnik koji očekuje od poreske kontrole, kada mu otkriju veći prekršaj, da dobije kaznu: obuka knjigovođe o trošku države!?
O bože, pa zar se i to može!

daleko sam ja

pre 14 godina

E samo da nam je znati koliko su jos krive cistacice, koliko portiri, koliko peraci prozora i ostali pomocni radnici sa osnovnom skolom a najvise sa nekom srednjom skolom od 3 razreda? Onda bi se pronasle te silne milijarde. I Milosevic je sa Mirom pricao ovakve price, ali srecom je ukapio.

aleksandar

pre 14 godina

kakve veze ima knjigovodja sa time sto se javnim preduzecima daju nove milionske pozajmice iako nisu vratili stare?! i otkuda se premijer razume u knjigovodstvo, te mu je jasno ko je tu pogresio?! jel to cvetkovic sad vrsi reviziju izvestaja revizora?! bice da su revizori samo naceli ko zna kakav kriminal, cim su ovi odmah zavristali,"sve je u redu, pogresio knjigovodja"..sramota

cudno ? )

pre 14 godina

Kao i do sada, za neuspeh firme je po obicaju bio kriv portir, a 'ovi' su nasli krivce u knjigovodjama (kompletnim). Zaista je bolje da cute nego da i dalje iritiraju narod svojim nebuloznim izjavama !

munja02

pre 14 godina

Kako ih nije sramota da tako nesto objave??? Kako krive knjigovodje? Ko ih je licencirao i zaposlio? Zna se ko treba da odgovara! Taj ko stoji iznad njih. Sramota kakve nam informacije plasiraju!

Pajser

pre 14 godina

Nestalo 15 milijardi, a krive knjigovođe !? A ja sam ovca pa ću progutati tu priču... e moj ministre, Koštunica je srušio vladu koja nije bila dobra... a ti? Zbog ovakvih izjava od mene DS NIKAD više neće dobiti glas... kao ni glasove moje porodice, to ti garantujem!

(Vlast)a

pre 14 godina

Ako je predsednik rekao da bude zadovoljan, sta mu drugo preostaje!? Mislim-moze i ostavka i pad vlade, ali to je za neke u belom svetu, a ne za malu Srbiju koja bi propala da bilo ko od ovih ministara bude opozvan ili cak i zatvoren.

Anka

pre 14 godina

Ma, vazno je da je on zadovoljan.
Stvarno-kako se drznula DRI da podnese ovakav izvestaj? To odmah treba ukinuti. Ionako se zna ko je jaci.
Dok je vlast vlasnik Srbije, bice ovako, a DRI moze da pise sta hoce.Jos jednom su nam dokazali da nemaju ni obraza, ni obzira. Da su bar cutali. Kad ministarka finansija kaze da se ne zna gde je 15 milijardi to je kao normalno, a kad poreska uprava maltretira nekog za 100, 1.000 ili 5.000 dinara, e to je po zakonu.
U koju to EU mi hocemo?

Gordan Milicic

pre 14 godina

Kakav debeo obraz ima ovaj covek. Bilo mi je jasno jos u toku skupstiske diskusije prilikom izbora njegove Vlade da covek nema ni malo dostojanstva jer je stoicki podneo sve moguce uvrede oponenata ali sam mislio mozda je samo hladnokrvan sto i nije lose. Ali sada je jasno da on nema ni casti ni obraza. Takav valjda i treba ovima koji vladaju Srbijom. Nama sigurno ovakav ne treba. A ni oni koji ga postavise...

izbori

pre 14 godina

A ne, ne, ne... malo ste se zaigrali. Rad ministara ocenjujem ja i oni kao ja na izborima a ne premijer u stampi. Pritom nemam problem sa karakterom pa da "padnem" na 1000 evra akcija ili na "velicanstvene pobede golorukog naroda".

Supergenije

pre 14 godina

Oprostite coveku ako je rekao 'za' umesto 'protiv korupcije'. Pod velikim je stresom u ovom periodu - Nova Godina se blizi, mnogo dece treba obici, mnogo paketica pripremiti, sanke podmazati ...

igor

pre 14 godina

Nije ga sramota da tako nesto izjavi posle izvestaja revizorske komisije? To je samo dokaz da je on isti kao i njegovi ministri i da je ucesce u vlasti najjenostavniji nacin bogacenja i nekaznjenog kriminala.

Dejan

pre 14 godina

Kada je covek skroman i kad ima male ciljeve onda ih je lako i ostvariti i biti zadovoljna. Narod Srbije ima jedan ogroman cilj: Kako preživeti, a Mirko Cvetković nam u tome ne pomaže već kroz dodatne namete pokušava da nas dalje osiromaši. Pošto nemaju dovoljno prihoda od Pdv-a, odnosno od privrede razlike u prihodima će popuniti dodatnim globama gradjanima. To će se neprimetno osetiti kroz kazne za prekršaje u saobraćaju, dodatne takse za vadjenje raznih nepotrebnih dokumenata, lokalnim samoupravama neće prebacivati novac iz budžeta koji bi trebalo da im prebaci već je lokalnim samoupravama kao kompenzacija ostalo da sami oderu gradjane kroz legalizaciju, nadoknadu za zemljište, imovinu, takse za isticanje firmi.... Preduzeća će se oglobiti putem Fonograma, Sokoja, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Srbijašuma, Vodoprivrede, Javnih skloništa, Finansijske policije, Poreske policije, Turističke inspekcije, Sanitarne inspekcije, Hasapa, raznih drzavnih agencija za zastitu od pozara, bezbednost na radu....
Siromasan je ovaj narod i siromašna je ova privreda da bi namirila ovoliko trutova u vladi.
Na kraju ce narod biti bez hleba, a sva privreda u blokadi sem tajkuna koji nikome nista ne plaćaju.

boxit

pre 14 godina

Da li ovaj covek veruje bar u jednu jedinu rec ovoga sto izjavljuje. Ako veruje onda OK, jer je verovatno jedini....
Da nije tuzno bilo bi...

Vojislav

pre 14 godina

To je izjava koja više govori o tome da premijer ne živi u realnom vremenu i da nema hrabrosti da izvrši diferencijaciju svog kabineta prema rezultatima rada svakog ministarstva. To je ostalo da učine sami građani.

srba

pre 14 godina

MOLIM!!! Pa mislite li vi da smo mi ovce? Hoce li neko da odgovara - barem jedna ostavka ili otkaz, zbog bacenih para??? Mozda vam se cini da izbori nisu blizu ali ...

Dejan

pre 14 godina

Kada je covek skroman i kad ima male ciljeve onda ih je lako i ostvariti i biti zadovoljna. Narod Srbije ima jedan ogroman cilj: Kako preživeti, a Mirko Cvetković nam u tome ne pomaže već kroz dodatne namete pokušava da nas dalje osiromaši. Pošto nemaju dovoljno prihoda od Pdv-a, odnosno od privrede razlike u prihodima će popuniti dodatnim globama gradjanima. To će se neprimetno osetiti kroz kazne za prekršaje u saobraćaju, dodatne takse za vadjenje raznih nepotrebnih dokumenata, lokalnim samoupravama neće prebacivati novac iz budžeta koji bi trebalo da im prebaci već je lokalnim samoupravama kao kompenzacija ostalo da sami oderu gradjane kroz legalizaciju, nadoknadu za zemljište, imovinu, takse za isticanje firmi.... Preduzeća će se oglobiti putem Fonograma, Sokoja, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Srbijašuma, Vodoprivrede, Javnih skloništa, Finansijske policije, Poreske policije, Turističke inspekcije, Sanitarne inspekcije, Hasapa, raznih drzavnih agencija za zastitu od pozara, bezbednost na radu....
Siromasan je ovaj narod i siromašna je ova privreda da bi namirila ovoliko trutova u vladi.
Na kraju ce narod biti bez hleba, a sva privreda u blokadi sem tajkuna koji nikome nista ne plaćaju.

Vojislav

pre 14 godina

To je izjava koja više govori o tome da premijer ne živi u realnom vremenu i da nema hrabrosti da izvrši diferencijaciju svog kabineta prema rezultatima rada svakog ministarstva. To je ostalo da učine sami građani.

Anka

pre 14 godina

Ma, vazno je da je on zadovoljan.
Stvarno-kako se drznula DRI da podnese ovakav izvestaj? To odmah treba ukinuti. Ionako se zna ko je jaci.
Dok je vlast vlasnik Srbije, bice ovako, a DRI moze da pise sta hoce.Jos jednom su nam dokazali da nemaju ni obraza, ni obzira. Da su bar cutali. Kad ministarka finansija kaze da se ne zna gde je 15 milijardi to je kao normalno, a kad poreska uprava maltretira nekog za 100, 1.000 ili 5.000 dinara, e to je po zakonu.
U koju to EU mi hocemo?

Goran

pre 14 godina

Aman, majstore knjigovodje ne potpisuju da se pare trose vec neko drugi...bese li ti ekonomista????
Knjigovodje mogu samo da evidentiraju kada stiglo kome uplaceno...ili oni imaju super knjigovodje ...
Profesore Tadicu, ovaj covek vredja nas narod, a ti si kriv...
ovu vladu ti necemo oprostiti... nikada....

srba

pre 14 godina

MOLIM!!! Pa mislite li vi da smo mi ovce? Hoce li neko da odgovara - barem jedna ostavka ili otkaz, zbog bacenih para??? Mozda vam se cini da izbori nisu blizu ali ...

Pajser

pre 14 godina

Nestalo 15 milijardi, a krive knjigovođe !? A ja sam ovca pa ću progutati tu priču... e moj ministre, Koštunica je srušio vladu koja nije bila dobra... a ti? Zbog ovakvih izjava od mene DS NIKAD više neće dobiti glas... kao ni glasove moje porodice, to ti garantujem!

boxit

pre 14 godina

Da li ovaj covek veruje bar u jednu jedinu rec ovoga sto izjavljuje. Ako veruje onda OK, jer je verovatno jedini....
Da nije tuzno bilo bi...

izbori

pre 14 godina

A ne, ne, ne... malo ste se zaigrali. Rad ministara ocenjujem ja i oni kao ja na izborima a ne premijer u stampi. Pritom nemam problem sa karakterom pa da "padnem" na 1000 evra akcija ili na "velicanstvene pobede golorukog naroda".

igor

pre 14 godina

Nije ga sramota da tako nesto izjavi posle izvestaja revizorske komisije? To je samo dokaz da je on isti kao i njegovi ministri i da je ucesce u vlasti najjenostavniji nacin bogacenja i nekaznjenog kriminala.

Dragi tata

pre 14 godina

Znaci, ovo je ludilo do kraja. Ne mogu da verujem. Pa da li Vi mislite da vise neko ovo moze da popije. Tadicu, pothitno promene. Ovo je stvarno nedostojno komentarisati.

Gordan Milicic

pre 14 godina

Kakav debeo obraz ima ovaj covek. Bilo mi je jasno jos u toku skupstiske diskusije prilikom izbora njegove Vlade da covek nema ni malo dostojanstva jer je stoicki podneo sve moguce uvrede oponenata ali sam mislio mozda je samo hladnokrvan sto i nije lose. Ali sada je jasno da on nema ni casti ni obraza. Takav valjda i treba ovima koji vladaju Srbijom. Nama sigurno ovakav ne treba. A ni oni koji ga postavise...

Rade.B.

pre 14 godina

Pitam se da li u Srbiji postoji bar jedan vlasnik privrednog društva ili preduzetnik koji očekuje od poreske kontrole, kada mu otkriju veći prekršaj, da dobije kaznu: obuka knjigovođe o trošku države!?
O bože, pa zar se i to može!

aleksandar

pre 14 godina

kakve veze ima knjigovodja sa time sto se javnim preduzecima daju nove milionske pozajmice iako nisu vratili stare?! i otkuda se premijer razume u knjigovodstvo, te mu je jasno ko je tu pogresio?! jel to cvetkovic sad vrsi reviziju izvestaja revizora?! bice da su revizori samo naceli ko zna kakav kriminal, cim su ovi odmah zavristali,"sve je u redu, pogresio knjigovodja"..sramota

cudno ? )

pre 14 godina

Kao i do sada, za neuspeh firme je po obicaju bio kriv portir, a 'ovi' su nasli krivce u knjigovodjama (kompletnim). Zaista je bolje da cute nego da i dalje iritiraju narod svojim nebuloznim izjavama !

Veseli glasac

pre 14 godina

E, tacno sam znao da su knjigovodje! Mada, sumnjive su meni bile i kafe kuvarice...
Sad kad znam pravu istinu, nekako mi je toplo oko srca sto nasi ministri, savetnici i drzavni sekretari nemaju ama bas nikakve veze sa zloupotrebama i lopovlucima.

munja02

pre 14 godina

Kako ih nije sramota da tako nesto objave??? Kako krive knjigovodje? Ko ih je licencirao i zaposlio? Zna se ko treba da odgovara! Taj ko stoji iznad njih. Sramota kakve nam informacije plasiraju!

Supergenije

pre 14 godina

Oprostite coveku ako je rekao 'za' umesto 'protiv korupcije'. Pod velikim je stresom u ovom periodu - Nova Godina se blizi, mnogo dece treba obici, mnogo paketica pripremiti, sanke podmazati ...

Voja

pre 14 godina

Potpuna podrska g. Cvetkovicu, energicno se suprotstaviti svim posastima naseg drustva, ali nemojte se zadrzati na knjigovodjama, ocekujem da predjete i na krupne ribe, cistacice, kafe kuvarice, a uz malo srece i portire.

dagmar

pre 14 godina

Nadam se da je gospodin Cvetković položio knjigovodstvo na fakultetu, jer mi je nevrovatno da daje takve izjave. Knjigovodja evidentira promenu koju je neko obavio u novcu. Da li ga knjižio na konto reprezetacije, ili ne daj bože materijal, operacija je izvršena, plaćena, desila se. A drugo knjigovodja ukucava promenu, neko drugi se saglašava, a finansiski direktor odgovara. Očekujem sutra štrajk knjigovodja, ne zbog porešnog knjiženja nego zbog lošeg statusa. Celog života sam radila u knjigovodstvu, znam da nikad nijednu isplatu nisam mogla da sakrijem ako se evidentirala preko žiro računa, nisam je mogla ni nekom pokloniti niti zakopati u zemlju, morala je ostati zabeležena i evidentirana pa kako god je nazvala.

Velja

pre 14 godina

Pod hitno uhapsiti glavne krivce za nenamensko trošenje sredstava iz budžeta za 2008. godinu i to redom : sve portire, čistačice, kafe kuvarice, kurire hauzmastora. Zašto gospodin Sretonović optužuje ministre!!!

(Vlast)a

pre 14 godina

Ako je predsednik rekao da bude zadovoljan, sta mu drugo preostaje!? Mislim-moze i ostavka i pad vlade, ali to je za neke u belom svetu, a ne za malu Srbiju koja bi propala da bilo ko od ovih ministara bude opozvan ili cak i zatvoren.

daleko sam ja

pre 14 godina

E samo da nam je znati koliko su jos krive cistacice, koliko portiri, koliko peraci prozora i ostali pomocni radnici sa osnovnom skolom a najvise sa nekom srednjom skolom od 3 razreda? Onda bi se pronasle te silne milijarde. I Milosevic je sa Mirom pricao ovakve price, ali srecom je ukapio.

Neolit

pre 14 godina

Covek rece i ostade ziv. Svaka mu cast. Samo razmisljam, postoji li granica glupostima koje vise mozemo cuti. Ekipo iz DS-a. Navijao sam za vas, ali majstori, pa ovo je kataklizma. Fajront momci. Kraj.

Pravna država

pre 14 godina

Najpoznatiji gangster/biznismen iz Čikaga Al Kapone, zvani "Mali Cezar" je robijao, jer ga je ocinkario njegov knjigovođa, inače, Rus, prof.matematike...
Svaka sličnost sa našim biznismenima/tajkunima i pojedinim članovima Vlade je namerna?!

Сава Мандић

pre 14 godina

Да ли је наш Премијер пао у потпуну немилост нашег Председника? Пустити некога на тако високом нивоу у хијерархији ове Државе да исприча такву глупост је заиста увреда за сваког нормалног грађанина Србије! Претпостављам да ће књиговође на семинару проучити како милион ћевапа прекњижити на крилца, шницле и ражњиће јер ипак није у реду да државни органи протежирају само произвођаче ћевапа. Мислим да ту наравно има посла и за антимонополску Комисију која би утврдила ко то наручује искључиво ћевапе? Замајавања празним причама никад доста...

racunovodja

pre 14 godina

Doooobro! Krive su knjigovodje! A sta je sa lopovima koji su na vlasti, u vlasti i oko vlasti? Pitaj nekog Cvetkovicu, pitaj ako ne znas!!!

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Ispada da nasu drzavu vode ljudi koji nisu u stanju da kontrolisu ni rad svojih knjigovodja? Za mene je knjigovodja izvrsna funkcija, on samo evidentira sta je uradjeno a ne odlucuje sta ce biti uradjeno, niti presudjuje sta je ispravno a sta nije. Ovakve izjave su bruka i sramota za one koji ih daju a postace i nasa bruka i sramota ako ih prihvatimo kao istinu.

Sladjana

pre 14 godina

Arogancija i bezobrazluk premijera su nemerljivi. Knjigovođe su obični izvršioci i samo unose podatke a naloge za trošenje potpisuju ovlašćena lica u ministarstvima. Sram ih bilo! Osim toga, računovodstveni radnici svake godine imaju seminare, ali ne za muvanje i friziranje izveštaja!

nikad vise milo moje

pre 14 godina

Sve i da su krive knjigovodje... Umesto da ih kazne oni ce da ih posalju na placenu obuku, verovatno nekoliko dana na Palicu...

dezurna

pre 14 godina

Neophodno je pod hitno osnovati Agenciju vlade Srbije za drzavno knjigovodstvo. Kao i vladinu superkomisiju za superviziju rada te agencije.

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo je iz domena onog - nisam ja, zeka je...

Nego covek se prosto zapita, ako su drzavni revizori dosli do doticnih zapazanja (a da se ne lazemo, nista sto je drzavno, narocito u Srbiji, nije nezavisno) sta li bi tek bilo da je reviziju radila neka nezavisna agencija? Mislim da sve knjigovodje, portiri, cistacice i kafe-kuvarice na ovom svetu ne bi bile dovoljne da se to opravda...

Sunny

pre 14 godina

Kad inspekcija uhvati nekoga da namešta knjige, knjigovođa plati kaznu, gazda plati kaznu, a nekad i oboje idu u zatvor.
Ako je knjigovođa to radio bez znanja gazde, dobije otkaz, a ne obuku.
Ako su te knjigovođe toliko grešile, znači da ili ne znaju posao ili su nameštale knjige. A možda nisu grešile, već je zaista stanje loše...
A ovo je ipak revizija, a ne kontrola PU. U državne institucije definitivno PU ne sme da dira ili da kontroliše.

Ana

pre 14 godina

Kad ovako nešto čovjek pročita upita se za šta Vi nas smatrate gosp.Cvetkoviću?!!!!Ja bih da sam na Vašem mestu podnela hitnu i neopozivu ostavku,a ovce prepustila nekom drugom ko zna kako da ih šiša, a da se osječaju manje glupe!

pera

pre 14 godina

Na kraju će kafe kuvarica nadrljati, jer je kuvala slabu kafu, pa je neko zadremao i napravio grešku.
Ovo nije smešno.
OVO JE ZA PLAKANJE.

Jagoda

pre 14 godina

Krivi smo mi sto dopuštamo da nam pričaju priče. Dosta bre više, hoću ta bolja vremena da budu sad, pre nego umrem, aman život večan nije, hoću i ja stan, letovnja, zimovanja, kola, zar je to luksuz? To bi trebao da ima SVAKI čovek, a ne da brine kako ce sastaviti kraj sa krajem uz priče iz magične kutije o turnejama po amerikama, afrikama, evropama...o potrošenim milionima, milijardama za izbore za "mis"... o sitijima, molovima... o gripovima, nesrećama... o razularenim slobodnim huliganima... I sta onda NIŠTA. Novi bezobrazluci zamene stare... I stara priča ćuti, dobro je može da bude i gore. Posle kiše dođe sunce, kiša je bilo i previše i iskreno smo se nadali da nas je ogrejalo jedno oktobarsko sunce ali se i ono pretvorilo u kišu koja nikako da stane...

zoran

pre 14 godina

Pa da li je moguce ovo? Kada god pomislim da je dosao kraj glupim i ponizavajucim izgovorima i odgovorima,ONI me iznenade! Pa zar ONI misle da smo MI glupi? Samo ne znam dokle ovako?

Voja

pre 14 godina

Potpuna podrska g. Cvetkovicu, energicno se suprotstaviti svim posastima naseg drustva, ali nemojte se zadrzati na knjigovodjama, ocekujem da predjete i na krupne ribe, cistacice, kafe kuvarice, a uz malo srece i portire.

boxit

pre 14 godina

Da li ovaj covek veruje bar u jednu jedinu rec ovoga sto izjavljuje. Ako veruje onda OK, jer je verovatno jedini....
Da nije tuzno bilo bi...

srba

pre 14 godina

MOLIM!!! Pa mislite li vi da smo mi ovce? Hoce li neko da odgovara - barem jedna ostavka ili otkaz, zbog bacenih para??? Mozda vam se cini da izbori nisu blizu ali ...

daleko sam ja

pre 14 godina

E samo da nam je znati koliko su jos krive cistacice, koliko portiri, koliko peraci prozora i ostali pomocni radnici sa osnovnom skolom a najvise sa nekom srednjom skolom od 3 razreda? Onda bi se pronasle te silne milijarde. I Milosevic je sa Mirom pricao ovakve price, ali srecom je ukapio.

igor

pre 14 godina

Nije ga sramota da tako nesto izjavi posle izvestaja revizorske komisije? To je samo dokaz da je on isti kao i njegovi ministri i da je ucesce u vlasti najjenostavniji nacin bogacenja i nekaznjenog kriminala.

Vojislav

pre 14 godina

To je izjava koja više govori o tome da premijer ne živi u realnom vremenu i da nema hrabrosti da izvrši diferencijaciju svog kabineta prema rezultatima rada svakog ministarstva. To je ostalo da učine sami građani.

Dejan

pre 14 godina

Kada je covek skroman i kad ima male ciljeve onda ih je lako i ostvariti i biti zadovoljna. Narod Srbije ima jedan ogroman cilj: Kako preživeti, a Mirko Cvetković nam u tome ne pomaže već kroz dodatne namete pokušava da nas dalje osiromaši. Pošto nemaju dovoljno prihoda od Pdv-a, odnosno od privrede razlike u prihodima će popuniti dodatnim globama gradjanima. To će se neprimetno osetiti kroz kazne za prekršaje u saobraćaju, dodatne takse za vadjenje raznih nepotrebnih dokumenata, lokalnim samoupravama neće prebacivati novac iz budžeta koji bi trebalo da im prebaci već je lokalnim samoupravama kao kompenzacija ostalo da sami oderu gradjane kroz legalizaciju, nadoknadu za zemljište, imovinu, takse za isticanje firmi.... Preduzeća će se oglobiti putem Fonograma, Sokoja, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Srbijašuma, Vodoprivrede, Javnih skloništa, Finansijske policije, Poreske policije, Turističke inspekcije, Sanitarne inspekcije, Hasapa, raznih drzavnih agencija za zastitu od pozara, bezbednost na radu....
Siromasan je ovaj narod i siromašna je ova privreda da bi namirila ovoliko trutova u vladi.
Na kraju ce narod biti bez hleba, a sva privreda u blokadi sem tajkuna koji nikome nista ne plaćaju.

Supergenije

pre 14 godina

Oprostite coveku ako je rekao 'za' umesto 'protiv korupcije'. Pod velikim je stresom u ovom periodu - Nova Godina se blizi, mnogo dece treba obici, mnogo paketica pripremiti, sanke podmazati ...

izbori

pre 14 godina

A ne, ne, ne... malo ste se zaigrali. Rad ministara ocenjujem ja i oni kao ja na izborima a ne premijer u stampi. Pritom nemam problem sa karakterom pa da "padnem" na 1000 evra akcija ili na "velicanstvene pobede golorukog naroda".

(Vlast)a

pre 14 godina

Ako je predsednik rekao da bude zadovoljan, sta mu drugo preostaje!? Mislim-moze i ostavka i pad vlade, ali to je za neke u belom svetu, a ne za malu Srbiju koja bi propala da bilo ko od ovih ministara bude opozvan ili cak i zatvoren.

Gordan Milicic

pre 14 godina

Kakav debeo obraz ima ovaj covek. Bilo mi je jasno jos u toku skupstiske diskusije prilikom izbora njegove Vlade da covek nema ni malo dostojanstva jer je stoicki podneo sve moguce uvrede oponenata ali sam mislio mozda je samo hladnokrvan sto i nije lose. Ali sada je jasno da on nema ni casti ni obraza. Takav valjda i treba ovima koji vladaju Srbijom. Nama sigurno ovakav ne treba. A ni oni koji ga postavise...

Anka

pre 14 godina

Ma, vazno je da je on zadovoljan.
Stvarno-kako se drznula DRI da podnese ovakav izvestaj? To odmah treba ukinuti. Ionako se zna ko je jaci.
Dok je vlast vlasnik Srbije, bice ovako, a DRI moze da pise sta hoce.Jos jednom su nam dokazali da nemaju ni obraza, ni obzira. Da su bar cutali. Kad ministarka finansija kaze da se ne zna gde je 15 milijardi to je kao normalno, a kad poreska uprava maltretira nekog za 100, 1.000 ili 5.000 dinara, e to je po zakonu.
U koju to EU mi hocemo?

munja02

pre 14 godina

Kako ih nije sramota da tako nesto objave??? Kako krive knjigovodje? Ko ih je licencirao i zaposlio? Zna se ko treba da odgovara! Taj ko stoji iznad njih. Sramota kakve nam informacije plasiraju!

Pajser

pre 14 godina

Nestalo 15 milijardi, a krive knjigovođe !? A ja sam ovca pa ću progutati tu priču... e moj ministre, Koštunica je srušio vladu koja nije bila dobra... a ti? Zbog ovakvih izjava od mene DS NIKAD više neće dobiti glas... kao ni glasove moje porodice, to ti garantujem!

cudno ? )

pre 14 godina

Kao i do sada, za neuspeh firme je po obicaju bio kriv portir, a 'ovi' su nasli krivce u knjigovodjama (kompletnim). Zaista je bolje da cute nego da i dalje iritiraju narod svojim nebuloznim izjavama !

Rade.B.

pre 14 godina

Pitam se da li u Srbiji postoji bar jedan vlasnik privrednog društva ili preduzetnik koji očekuje od poreske kontrole, kada mu otkriju veći prekršaj, da dobije kaznu: obuka knjigovođe o trošku države!?
O bože, pa zar se i to može!

aleksandar

pre 14 godina

kakve veze ima knjigovodja sa time sto se javnim preduzecima daju nove milionske pozajmice iako nisu vratili stare?! i otkuda se premijer razume u knjigovodstvo, te mu je jasno ko je tu pogresio?! jel to cvetkovic sad vrsi reviziju izvestaja revizora?! bice da su revizori samo naceli ko zna kakav kriminal, cim su ovi odmah zavristali,"sve je u redu, pogresio knjigovodja"..sramota

Goran

pre 14 godina

Aman, majstore knjigovodje ne potpisuju da se pare trose vec neko drugi...bese li ti ekonomista????
Knjigovodje mogu samo da evidentiraju kada stiglo kome uplaceno...ili oni imaju super knjigovodje ...
Profesore Tadicu, ovaj covek vredja nas narod, a ti si kriv...
ovu vladu ti necemo oprostiti... nikada....

Dragi tata

pre 14 godina

Znaci, ovo je ludilo do kraja. Ne mogu da verujem. Pa da li Vi mislite da vise neko ovo moze da popije. Tadicu, pothitno promene. Ovo je stvarno nedostojno komentarisati.

Velja

pre 14 godina

Pod hitno uhapsiti glavne krivce za nenamensko trošenje sredstava iz budžeta za 2008. godinu i to redom : sve portire, čistačice, kafe kuvarice, kurire hauzmastora. Zašto gospodin Sretonović optužuje ministre!!!

Veseli glasac

pre 14 godina

E, tacno sam znao da su knjigovodje! Mada, sumnjive su meni bile i kafe kuvarice...
Sad kad znam pravu istinu, nekako mi je toplo oko srca sto nasi ministri, savetnici i drzavni sekretari nemaju ama bas nikakve veze sa zloupotrebama i lopovlucima.

dagmar

pre 14 godina

Nadam se da je gospodin Cvetković položio knjigovodstvo na fakultetu, jer mi je nevrovatno da daje takve izjave. Knjigovodja evidentira promenu koju je neko obavio u novcu. Da li ga knjižio na konto reprezetacije, ili ne daj bože materijal, operacija je izvršena, plaćena, desila se. A drugo knjigovodja ukucava promenu, neko drugi se saglašava, a finansiski direktor odgovara. Očekujem sutra štrajk knjigovodja, ne zbog porešnog knjiženja nego zbog lošeg statusa. Celog života sam radila u knjigovodstvu, znam da nikad nijednu isplatu nisam mogla da sakrijem ako se evidentirala preko žiro računa, nisam je mogla ni nekom pokloniti niti zakopati u zemlju, morala je ostati zabeležena i evidentirana pa kako god je nazvala.

Pravna država

pre 14 godina

Najpoznatiji gangster/biznismen iz Čikaga Al Kapone, zvani "Mali Cezar" je robijao, jer ga je ocinkario njegov knjigovođa, inače, Rus, prof.matematike...
Svaka sličnost sa našim biznismenima/tajkunima i pojedinim članovima Vlade je namerna?!

dezurna

pre 14 godina

Neophodno je pod hitno osnovati Agenciju vlade Srbije za drzavno knjigovodstvo. Kao i vladinu superkomisiju za superviziju rada te agencije.

Neolit

pre 14 godina

Covek rece i ostade ziv. Svaka mu cast. Samo razmisljam, postoji li granica glupostima koje vise mozemo cuti. Ekipo iz DS-a. Navijao sam za vas, ali majstori, pa ovo je kataklizma. Fajront momci. Kraj.

nikad vise milo moje

pre 14 godina

Sve i da su krive knjigovodje... Umesto da ih kazne oni ce da ih posalju na placenu obuku, verovatno nekoliko dana na Palicu...

Сава Мандић

pre 14 godina

Да ли је наш Премијер пао у потпуну немилост нашег Председника? Пустити некога на тако високом нивоу у хијерархији ове Државе да исприча такву глупост је заиста увреда за сваког нормалног грађанина Србије! Претпостављам да ће књиговође на семинару проучити како милион ћевапа прекњижити на крилца, шницле и ражњиће јер ипак није у реду да државни органи протежирају само произвођаче ћевапа. Мислим да ту наравно има посла и за антимонополску Комисију која би утврдила ко то наручује искључиво ћевапе? Замајавања празним причама никад доста...

racunovodja

pre 14 godina

Doooobro! Krive su knjigovodje! A sta je sa lopovima koji su na vlasti, u vlasti i oko vlasti? Pitaj nekog Cvetkovicu, pitaj ako ne znas!!!

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Ispada da nasu drzavu vode ljudi koji nisu u stanju da kontrolisu ni rad svojih knjigovodja? Za mene je knjigovodja izvrsna funkcija, on samo evidentira sta je uradjeno a ne odlucuje sta ce biti uradjeno, niti presudjuje sta je ispravno a sta nije. Ovakve izjave su bruka i sramota za one koji ih daju a postace i nasa bruka i sramota ako ih prihvatimo kao istinu.

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo je iz domena onog - nisam ja, zeka je...

Nego covek se prosto zapita, ako su drzavni revizori dosli do doticnih zapazanja (a da se ne lazemo, nista sto je drzavno, narocito u Srbiji, nije nezavisno) sta li bi tek bilo da je reviziju radila neka nezavisna agencija? Mislim da sve knjigovodje, portiri, cistacice i kafe-kuvarice na ovom svetu ne bi bile dovoljne da se to opravda...

Ana

pre 14 godina

Kad ovako nešto čovjek pročita upita se za šta Vi nas smatrate gosp.Cvetkoviću?!!!!Ja bih da sam na Vašem mestu podnela hitnu i neopozivu ostavku,a ovce prepustila nekom drugom ko zna kako da ih šiša, a da se osječaju manje glupe!

Sladjana

pre 14 godina

Arogancija i bezobrazluk premijera su nemerljivi. Knjigovođe su obični izvršioci i samo unose podatke a naloge za trošenje potpisuju ovlašćena lica u ministarstvima. Sram ih bilo! Osim toga, računovodstveni radnici svake godine imaju seminare, ali ne za muvanje i friziranje izveštaja!

pera

pre 14 godina

Na kraju će kafe kuvarica nadrljati, jer je kuvala slabu kafu, pa je neko zadremao i napravio grešku.
Ovo nije smešno.
OVO JE ZA PLAKANJE.

Sunny

pre 14 godina

Kad inspekcija uhvati nekoga da namešta knjige, knjigovođa plati kaznu, gazda plati kaznu, a nekad i oboje idu u zatvor.
Ako je knjigovođa to radio bez znanja gazde, dobije otkaz, a ne obuku.
Ako su te knjigovođe toliko grešile, znači da ili ne znaju posao ili su nameštale knjige. A možda nisu grešile, već je zaista stanje loše...
A ovo je ipak revizija, a ne kontrola PU. U državne institucije definitivno PU ne sme da dira ili da kontroliše.

Jagoda

pre 14 godina

Krivi smo mi sto dopuštamo da nam pričaju priče. Dosta bre više, hoću ta bolja vremena da budu sad, pre nego umrem, aman život večan nije, hoću i ja stan, letovnja, zimovanja, kola, zar je to luksuz? To bi trebao da ima SVAKI čovek, a ne da brine kako ce sastaviti kraj sa krajem uz priče iz magične kutije o turnejama po amerikama, afrikama, evropama...o potrošenim milionima, milijardama za izbore za "mis"... o sitijima, molovima... o gripovima, nesrećama... o razularenim slobodnim huliganima... I sta onda NIŠTA. Novi bezobrazluci zamene stare... I stara priča ćuti, dobro je može da bude i gore. Posle kiše dođe sunce, kiša je bilo i previše i iskreno smo se nadali da nas je ogrejalo jedno oktobarsko sunce ali se i ono pretvorilo u kišu koja nikako da stane...

zoran

pre 14 godina

Pa da li je moguce ovo? Kada god pomislim da je dosao kraj glupim i ponizavajucim izgovorima i odgovorima,ONI me iznenade! Pa zar ONI misle da smo MI glupi? Samo ne znam dokle ovako?