Petak, 04.12.2009.

20:04

'Orlovi': "Prvi meč najbitniji"

Reprezentativci Srbije Nenad Milijaš, Marko Pantelić, Milan Jovanović i Miloš Ninković istakli su za B92 da su zadovoljni žrebom za Svetsko prvenstvo 2010.

Izvor: B92

'Orlovi': "Prvi meè najbitniji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

dule nbg

pre 14 godina

Kao i uvek do sad, rezultat nase reprezentacije bice odraz atmosfere u nasoj ekipi.. Jednom smo do sad imali trenera i atmosferu, bese to u italiji'90. Rezultat svima poznat: ispali u cetvrtfinalu na penale &bili bolji od Argentine), nezvanicno 5. ekipa na prvenstvu. Sad imamo trenera jos ako bude atmosfere...:)

Elem,isto ovo vazi za sve africke ekipe, samim tim i ganu, ako se igraci podrede ekipi beleze dobre rezultate. Nadam se u tradiciju da ekipa iz Afrike koja zabelezi dobar rez na jednom SP (gana 2006.), na sledecem bude razocarenje...
Nemcima su nosioci igre dosta stari, uzdam se u Balacka i njegovu sklonost da rusi atmosferu u timovima u kojima igra..
O Australiji stvarno ne znam nista..

Sto ja napisa ovoliko, mogao sam kao Lane "moglo je bolje a moglo je i gore";)

fudbal

pre 14 godina

Prvi mec najbitniji
Drugi mec najbitniji
Treci mec najbitniji
Cetvrti mec najbitniji
Peti mec najbitniji
Sesti mec najbitniji
Sedmi mec najbitniji
Slavlje na trgu najbitnije
Neka tako i bude.

miloske

pre 14 godina

sto pljujete momke, pa antic je njih birao i oni su odradili dobar posao...stvarno mi nije jeasno ljubitelji fudbala...uzas!!!momci prolaze grupu 100% a posle sta urade urade, ja im drzim palceve!!!

Shvaba

pre 14 godina

Brehme, hahaha, kakav bre Brehme. Dokazao se covek.

To je isti taj Brehme koji je dok je trenirao Kaiserslautern izjavio da ne razume Mateusa i da nikada ne bi otisao u Partizan.
Mateus je sa istim tim Partizanom usao u Ligu Sampiona a Brehme dobio nogu jer je skoro ispao iz 1.lige!

Toliko o njegovom poznavanju fudbala.
Ima posle utakmice protiv Srbije da se cese i gde ga ne svrbi!

djape

pre 14 godina

"Не знам квалитет екипа Гане и Аустралије али ми је познат квалитет екипе Немачке. Од овог часа па до средине јуна сви који могу треба да покушају да убеде и Антића и наше играче да је ОВА наша репрезентација квалитетнија и игра бољи фудбал од ОВЕ екипе Немачке и да у Јужној Африци неће играти ИСТОРИЈА српског фудбала против ИСТОРИЈЕ немачког фудбала где би наше шансе биле минималне, већ ће једна против друге стајати две ДАНАШЊЕ екипе."

pa, zapravo bi bilo lepo da sve bude u skladu s tradicijom jer kad god smo igrali s nemcima na svetskom prvenstvu prolazili smo grupu:

1954 1/4finale
1958 1/4finale
1962 1/2finale
1974 drugi krug
1990 1/4finale
1998 1/8finala

a jedan jedini put kad smo igrali van evrope - čile 1962. - smo došli do polufinala tako da bi ipak trebalo da se uzdamo u tradiciju... :)))

Bosanac

pre 14 godina

Komsije vi cete sa ovakvom reprezentacijom doci do finala. Zavrsiti cete kao prvi u grupi jer zaista imate tim za 10. Sretno u JARu Bosna je uz vas.

Nikola

pre 14 godina

Биће тешко, све је могуће, али објективно најтеже ће нам бити са Ганом, зато што су јако незгодан, а и јачи су и од Немачке и од Аустралије. П.С. И даље ми нису јасни они што пљују Панетлића, Милијаша, Жигића, Стојковића... Као да имамо боље.

Isti scenario

pre 14 godina

Ne znam samo čemu toliki optimizam.
Jel mogu jedno pitanje da postavim čitaocima ovog foruma. Šta će se dogoditi ukoliko izgubimo od Gane prvu tekmu?

Tarot Milan

pre 14 godina

Što više razmišljam, to se više zentam te prve tekme. Presudna će biti psihološka priprema. Ne verujem da će Ganci ući u tekmu hladne glave, igraju takoreći na domaćem terenu. Mislim da će sve afričke reprezentacije imati taj poseban motiv i osećaj (izuzev možda Alžira, i oni su daleko od kuće) Tu leži naša šansa - čvrsto u odbrani, agresivno na sredini, koristiti svaki kiks i grešku da se izbace Lane i Krasa po krilima. Žigić sam po sebi predstavljaće značajan adut i daće nam tu mogućnost da preskačemo sredinu i napade počinjemo već na 40m od njihovog gola. Objektivno mislim da smo jači, ako ništa bar zato što njihovi napadači deluju prilično "zeleno" za našu iskusnu odbranu. Ako uspemo da im pariramo u manevru i ostvarimo tu značajnu prednost na bokovima, pobeda je više nego realna.
Imam neki osećaj da će Nemci rutinski i iskusno savladati Australiju. Bez obzira koliko se razmeću rečima, oni su i te kako svesni težine naše grupe, kao i realne snage svoje reprezentacije. Na njihovoj strani je autoritet i mundijalsko iskustvo, a i realan kvalitet. Mislim da će to biti sasvim dovoljno za trijumf Pancera.
Koliko god da nas potcenjuju na rečima, Nemci će sa respektom ući u drugu utakmicu. U poslednjem mundijalskom okršaju spasavali su živu glavu - od 0:2 i situacije da smo ih totalno razbili igrom (možda kao nikad dotad) uspeli su da nasiluju dva gola i izvuku bod. I to je bilo sa raspalim Santračem i bez par ključnih igrača, faktički samo sa raspoloženim Piksijem na terenu. Sada smo mnogo fizički i taktički kompaktiniji, timska atmosfera i autoritet selektora su na zavidnom nivou, a ne vidim da su Nemci nešto jači nego što su bili '98. Znaju to i oni vrlo dobro, zato se i razmeću rečima. Njima bi najviše odgovaralo da mi napadnemo kao pavijani od prvog minuta pa da nam uvale neki kiks gol iz prekida isl - ili da se aktivira naš stari kompleks, pa da se uzentamo i odgledamo tekmu dok oni daju golove. Naša šansa je samo i jedino hladna glava protiv Nemaca- odigrati tekmu kao da je bilo koja druga i pozitivan rezultat neće izostati. Ako u taj meč uđemo sa tri boda, iks je puna kapa protiv Nemaca.
Ako budemo imali sreće, Oziji će već pakovati kofere pre treće tekme (Nemci ih rutinski oderu u prvoj i Gana u drugoj na o-ruk i atmosferu) U idealnom scenariju, Ganci će da izmaltretiraju Nemce i izvuku bar iks, mi dobijamo kengure i kao prvi u grupi izbegavamo Engleze.
Samo molim Boga da ne bude, kao i na svakom mundijalu, vanfudbalskih gluposti koje se odraze na rezultat.

SuriOrao

pre 14 godina

Necu mnogo da kalkulisem, imamo odlican tim koji daleko moze da dogura, odlicnog trenera kakvog odavno nismo imali, srce na teren i sta god bude, zadovoljan sam.

Imam samo dva skromna saveta, koje ako budemo realizovali, mi realno mozemo i dalje od grupe:

1. Svima da se utuvi u glavu da utakmica traje bar 180 min, i da sa takvim uverenjem udju na teren.

2. Kondicioni trener za svakog igraca posebno, da podrzi Savet br1.

branko LAzarevac

pre 14 godina

grupa je teska, ja licno sam zadovoljan.
mislim da ce najteze biti protiv gane,navikli su na africku klimu,trce jako puno nadam se da cemo sa njima igrati u vecernjem terminu.nemci su mi posle domacina najslabija repka od nosilaca grupe,kod njih je samo balak vrhunski igrac,kao sto je neko vec rekao mi imamo bolje pojedince od njih i vreme je da ih pobedimo.australijanci su jako tvrda ekipa.mozemo da budemo prvi u grupi ako se budemo drzali nase igre iz kvalifikacija.
Anticu pogledaj malo Bastu,standardan igrac udinezea italijanska liga,Rukavina prosecan nemacki drugoligas.Kolarov mozda i najjaci levi spoljni u evropi !!!

predrag

pre 14 godina

da sam ja selektor samo igraci sa tvojim nacinom razmisljanja bi bili u ekipi,i svako ko misli drugacije nek im je sva sreca u zivotu,ali u timu nema mesta.

Eric Cantona

pre 14 godina

Nemojte se zavaravati.Nemacka je izuzetno jaka ekipa.Ne znam kad smo ih poslednji put pobedili.Igrali su finale prosle godine na evropskom.Gana jako nezgodna, setite se proslog svetskog namucili su Brazil koji se provukao zahvaljujuci sudijama.Mislim da je Australija najlaksi protivnik, mnogo smo tehnicki bolji,a u skoku ne zaostajemo za njima.Ako se niko ne povredi i atmosfera bude kakva je sada sve je moguce.

stevan

pre 14 godina

Mislim da nasi previse podcenjuju protivnike kao sto su Gana i Australija. Razumem da ne poznaju dovoljno rivale, ali reci da je grupa laka je cista glupost. Ja iskreno nisam bio srecan kad smo izvukli ove timove, cak su australski mediji nazvali ovu grupu "grupa smrti" mozda nije bas tako, ali...Australija je jako dosta ulozila u fudbal ovih zadnjih par godina i izbacili su Hrvate sa zadnjeg SP 2006. To ce biti jako tezan mec, cak tezi nego protiv Nemaca jer ce svi ocekivati od nas 3 boda. A Gana je kao vreme. Nadam se da nece igrati kao na proslom SP jer nam se ne pise onda dobro, a da li mozemo da se nosimo sa njihovim trcanjem...cisto sumljam sa Milijasem na sredini?! Moracemo svaku utakmicu da prihvatimo kao finale da bi imali sanse da zauzmemo prvo mesto, kazem prvo jer broj 2 pozicija vodi na Engleze, koji su sa Kapelom jaki kao zemlja.

uxyzapenje

pre 14 godina

Milijas vs Essien... Majko mila!!!!!!
(Kacar na teren!!!!, 4. decembar 2009 20:59)

Nije Milijas vs Essien nego Stankovic vs Essien! ne mozes da uzmes najboljeg njihovog igraca i poredis ga sa jednim od slabijih u nasoj reprezentaciji... ako cemo tako.. Asamoa Gyan vs Nemanja Vidic?? i to sam uzeo njihovog najboljeg napadaca!
ili Zigic (Pantelic) vs Erik Ado (takodje najbolji ili jedan od najboljih njihovih defanzivaca...)

Ivan

pre 14 godina

Bez zezanja ali nasi igraci su tako nalozeni da ce zgaziti svaku reprezentaciju koja im stane na put, ne dao bog da to bude prva reprezentacija koja se ispreci.

R E A L N I

pre 14 godina

Koja PROMOCIJA "vazni i znacajni" igraca tipa Milijas,Pantelic,Ninkovic.Cast jedino jedinom pravom u ovoj cetvorci Lanetu Jovanovicu.Izistinskom otkricu.Ova prva dvojica se GURAJU kao i na B92.Dobra grupa za nas.

pera

pre 14 godina

Ja se samo nadam da nam se pred prvenstvo ne povredi neki igrac,pogotovo neki bitan igrac iz startnih 11! Nekako sve imam taj ruzni osecaj da moze tako nesto da se desi... Nesto slicno kao sa Vidicem u Nemackoj.Ili kao sto nam se sada desava u rukometu.

I zasto svi otpisujete Australiju.Oni imaju sasvim solidan sastav koji moze svakog da pobedi i ravnopravni su sa svim ostalim ekipama za prolaz dalje. Da je to Honduras,Severna Koreja,Alzir pa i ajde,ali Australija je sasvim dobra ekipa, gde vecina igraca igra u Engleskoj.

Disljekovic- Ivanovic,Vidic, Lukovic(mozda Subotic ako najzad pocne normalno da igra u reprezentaciji,kao sto radi u bundes ligi),Kolarov- Krasic,Stankovic,Kuzmanovic(Kacar),Jovanovic- Pantelic,Zigic
Realno tim koji je po pojedincima rame uz rame sa Nemackom,ako ne i bolji, pogotovo sto imamo par igraca u bundes ligi koji ce se ,mislim,bas protiv Nemaca pokazati. Strah me je samo naseg srpskog kompleksa od tih jacih ekipa,kada se po tradiciji igra bunker i cuva 0:0.

johnatan

pre 14 godina

Imajte na umu da ce sudije gurati africke reprezentacije!!!!
Sa Ganom ce nam biti najteze...veoma lako moguc poraz ...sa Nemackom nereseno...i na kraju teska pobead protiv Australije!!!!

Леонидас

pre 14 godina

Са Немачком се састајемо у просеку сваких 12 година на светским првенствима још од ослобођења. Нико није баук,све је могуће, па чак и да прођемо у осмину финала.

Србија моја земља

pre 14 godina

О, Боже драги поганог народа, боље рећи појединаца које из неког разлога многи "препоручују"! Па зашто тако стручњаци и тренерчине говорите о Милијашу? Ненад Милијаш и Дејан Станковић су доказали свој квалитет у репрезентацији постигнутим резултатима кад су играли. Мислим да никад нисмо изгубили ни бода кад су играли, осим оног чудног меча са Француском. Милијашш можда не трчи како би неки хтели али много значи репрезентацији Србије, има много квалитета, широко фудбалско умеће.
Молим вас да пружите мало више подршке и да мало боље сагледате квалитете својих фудбалских хероја. Хвала

Nemanja

pre 14 godina

@Srpski dinamit
Taj vezni red je po meni veoma slab, koji su to igraci,veze nemaju kakav trochovski,svajnstajger ajde molim te, koji najaci na svetu, pa sta su onda Spanija,Brazil i drugi

Realno

pre 14 godina

Naravno da u ovom slucaju prva utakmica je sve jer odlucuje o prvaku grupe!Problem je sto nama odgovara samo pobeda jer ako bude nereseno Gana ce moci u trecem kolu da napravi gol-razliku koja god im bude trebala dokbi se mi cak onda borili sa Australijom za drugo mesto!Nemci nisu ekipa za SP sreca im je sto su imali prelaku grupu inace se nebi ni plasirali!

Ha?

pre 14 godina

Pa sta vam je ljudi?!Neshvatam,imamo gotovu najbolju dobranu koju mozemo zamisliti,Vidic,Ivanovic,Lukovic,Kolarov...sta se bojite,ovo je bre Kineski zid,nema sanse da prodje iko ovu odbranu....Pa dajte ljudi nije ovo odbrana Gavrancic,Krstajic i te takvi iz Partizana,zbog kojih smo se obrukali na proslom SP,sreca da nema vise partizanovih iskusnih defanzivaca u repki...

Aleksandar

pre 14 godina

Necu ulaziti u to kakve ce biti postavka ekipe,vise cu skrenuti paznju na 13 igraca,a to smo mi publika.
Mora da nas bude sto vise tamo!Stoga,braco iz Juzne Afrike,Australije i Novog Zelanda,valjda vas se moze skupiti barem 30hiljada.Ova ekipa je zasluzila istu podrsku sa tribina kakva je bila protiv Francuza i Rumuna.

Weselin

pre 14 godina

SP u JAR-u će biti takmičenje na kome ce biti neizvesno samo koga ce Srbija poraziti u Finalu. Grupa je za nas mesto za zagrevanje, potpuno je nebitno što i Gana ima bolju igru od nas. Mi igramo cvrsto u odbrani, nemastovito u sredini, sa srecom u ledja u napadu... Ako su mogli Grci do samog vrha, zašto bi Srbiji to bilo teško?

branko

pre 14 godina

Не знам квалитет екипа Гане и Аустралије али ми је познат квалитет екипе Немачке. Од овог часа па до средине јуна сви који могу треба да покушају да убеде и Антића и наше играче да је ОВА наша репрезентација квалитетнија и игра бољи фудбал од ОВЕ екипе Немачке и да у Јужној Африци неће играти ИСТОРИЈА српског фудбала против ИСТОРИЈЕ немачког фудбала где би наше шансе биле минималне, већ ће једна против друге стајати две ДАНАШЊЕ екипе. Наша екипа је боља и добиће ако пре утакмице буду чврсто уверени да то могу и ако им не падне на памет да током игре чувају резултат, ма какав био. Против Немаца се мора играти 90 и + минута. Има довољно времена да се проуче и остале две екипе при чему је важно знати да је Есијен један од најбољих фудбалера данашњице. Ко то није урадио досад нека обрати пажњу на њега. Он игра савршено. То ће својим колегама свакако рећи и Бане Ивановић.

Београде, Београде...

pre 14 godina

Искрено, мислим да су нам ризичније утакмице против Аустралије и поготово Гане јер их можемо потцијенити.
Нијемци нису оно што су били. Ући без фрке и страха у меч и можемо их добити лакше него икад.

Aca_USA

pre 14 godina

Sve mi se cini da ce lose zavrsiti za nas.
Gana-Srbija 0:0 (oprezna igra sa malo spansi)
Srbija-Nemacka 1:2 (bili bolji ali pali u zadnjih 10 minuta i primili gol nespretnom intervencijom, nepostojeci penal, nedosudjeni ofsajd)
Australija-Srbija 1:1 (utakmica koja nije nista odlucivala. Fudbaleri oba tima nezainteresovani.)

optimista

pre 14 godina

Realno,podnosljiva `skupina`!
Lako bi mogla da odlucuje gol razlika ako remiziramo sa `svabama`,pod pretpostavkom da i Nemci i mi pobedimo `Ganjane`, a mi igramo treci mec sa `kengurima`,koji ce do tad vec verovatno vec biti eliminisani,pa bi smo mogli da ih dobrano napunimo...
Ako budemo prvi u grupi,najverovatnije dobijamo Amere u osmini finala!
Zatim u 1//4 finalu pobednika A1-B2 ukoliko se ne varam,a to bi bili Francuzi ili Nigerija/Grcka,sasvim podnosljivo za mec tog znacaja...
U polufinalu nas ceka pobednik Engleska-Argentina,sta reci...Kom obojci Tom i Dzeri...... Још о овоме...
.. a u finalu Brasil,Spanija Kolumbija...samba,rumba ca ca ca...
Sta kazete na moj projektovani zreb?

reala

pre 14 godina

Pa sta Nemci..Pa..pogledajte Nemacke klubove u LS..Sta kao Gomez je bolji od Zigica?...A Podolski od Krasica..Pa oni nemaju Vidica ni Ivanovica...Prema tome oni se samo tese jer se plase...

Zoki

pre 14 godina

Svi mecevi su jako bitni mislim da mozemo biti prvi u grupi nemci se boje zato sto znaju kakav fudbal igraju nasi ,Gana ima jako interesantan tim dok kenguri mislim realno ispadaju zivi bili pa videli napred SRBIJO: Zoki Austrija

vladinir

pre 14 godina

Realno dobili smo veoma jaku grupu u kojoj ce biti veoma tesko biti medju dve prvoplasirane ekipe.To je jedini stav koji moye da nam pomogne sve ostalo je besmislica

Radence

pre 14 godina

U ovom slucaju Milijas je potpuno u pravu, najvaznija nam je prva utakmica. Ako pobedimo Ganu sigurno idemo u drugi krug. Mislim da Nemacka sigurno prolazi, a Australija sigurno ispada.

Realno,jaka grupa ali sa svima mozemo da igramo.

pre 14 godina

Jesam Zvezdas ali Milijas,Stojkovic i Pantelic su ,uz Obradovica koji zauzima mesto sjajnom Kolarovu, najvece trube u nasoj reprezentaciji.Milijas bi bio dobar igrac pre 15-20 godina,kada se duplo manje trcalo i igraci su bili fizicki daleko slabiji.Pantelic je centarfor kome je trebalo oko 25 tekmi da da gol u zvanicnoj utakmici za reprez.Pa da igra u MU ili Milanu ( uz svo duzno postovanje Ajaxa i Herte ali su oni sada nivoa Lige Uefa ) a da toliko ne pogadja ne bi trebao da igra.Srecom smo izbegli Spaniju i Brazil.

Wade

pre 14 godina

Ocekujem da neko od nasih igraca u najskorije vreme izjavi kako smo imali srece,jer je Nemacka reprezentacija ipak najslabiji tim iz prvog sesira(osim JAR-a).Sto i jeste tako!!
Cisto da kazemi Nemcima,da znaju.

Miroslav

pre 14 godina

Evo kako to vide kenguri:
Australia did not quite get the Group of Death but it sure feels like one with former World Cup champions Germany, African powerhouses Ghana and European heavyweights Serbia making up their opponents in Group D.

Milan

pre 14 godina

Drsljenkovic

Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov

Krasic, Stankovic, (Kacar), Kuzmanovic, Jovanovic

Pantelic, Lazovic

Bez zagrada na Ganu i Australiju, sa zagradama i jednim spicem na Nemce. Stojkovic, Milijas i Zigic na klupu, na zalost, navikli su vec.

Travis Bickle

pre 14 godina

Dokle god vlada mentalitet da nama treba neki Nemac, Englez ili ko zna ko da priznaje nesto da bi se sami dobro osecali u svojoj kozi bicemo inferiorni i u fudbalu i u svemu drugome. Imamo dobru reprezentaciju koja ipak mora da pre svega da veruje u sebe i u to da se trud isplati kadtad. Grupa je teska. Gana je ozbiljan tim, Australija zna da igra dobar fudbal a Nemce za mog zivota nismo pobedili. Ali sto kaze Antic bilo sta da bude "Srbin ne sme da bude inferioran na terenu!".

Vlada bg

pre 14 godina

Mrzim ove otrcane komentare igraca kada govore kako je prvi mec najvazniji, kako vlada dobra atmosvera... Nije SP turnir na kom se igra samo jedna utakmica nego minimum 3, i ne treba se predavati ako se u prvom mecu kiksne.
(Anta KAnta, 4. decembar 2009 20:49)

Da, ali u ovom slucaju prva utakmica jeste najvaznija ako se gleda iz realnog ugla, jel Gana je reprezentacija sa kojom bi trebali da se borimo za drugo mesto..
Tako da ovaj put ta izjava kako je prva utakmica najvaznija, jeste na mestu.

stephane lasme

pre 14 godina

Andreas Breme takođe smatra da "panceri" neće imati težek zadatak u grupi D.

"Namačka ima lepu priliku u grupi D. Gana je inetersantan protivnik, Australija i Srbija su lakši rivali. Moramo da prođemo dalje".
Ja ne mogu da verujem da se nama ne priznaje rezultat i igre kooje smo prikazali!
Nadam se da ce to nama ici u korist.

Krcun

pre 14 godina

Oprez protiv "kengura", imaće sigurno nekoliko napaljenih Hrvata u svojim redovima! Mislim da ćemo se za Ganu dobro spremiti. Ako nas povrede zaobidju biće sve OK.Nadam se:))))

Srpski dinamit

pre 14 godina

KENGURI:

Na golu imaju Švarcera iz Fulama,koji je 1 od najboljih u Premier ligi,Lukas Nil iz Evertona,koji je mislim i kapiten,ali i standardan u ovoj engleskoj ekipi,zatim Brešano,Emerton i Kjuel,sve igrači kojima je prošao zenit,i kojima je ovo maksimum.Problem kengura je taj što oni grade optimizam na kvalama,a oni nemaju ni jednu ekipu koja je iole jaka,da bi videlo gde su u odnosu na ostatak sveta.Istakao bi ipak Kejhila,koji je motor ove ekipe,ujedno i najbolji njihov strelac sa 29 godine.Ne bi trebalo da imamo većih problema,uz pobedu protiv Gane,to su već 6 sigurnih bodova za 2.krug,e sad meč sa Nemačkom ima da odluči koja ekipa će sa prve pozicije da izbegne Englesku u 1/8 finala a naleti na Sloveniju( samim time i plasman među 8 je daleko bliži )

johny logan

pre 14 godina

Ako je to Breme rekao onda je samo Nemcima ucinio medvedju uslugu kao i selektor Rumunije koji je nakon poraza od Hrvatske u prijateljskoj rekao da je Hrvatska ipak jaca od Srbije... ostalo smo videli

Deki

pre 14 godina

Iskreno nemam nista protiv Milijasa ali on bi trebao da svoje mesto pristupi boljima od sebe(Kuzmanovic, Ninkovic i Kacar). Milijas sedi na klupi u timu koji je na pretposlednjem mestu u Premijer Ligi (skoro 100% ispadaju iz lige). Milijas je u istoj situaciji kao Zigic i Stojkovic mada on igra u mnogo slabijem timu od njihovih. Zamislite sa jedne strane Kaka, Mesi, Ronaldinjo, Toti, Fabregas a sa druge strane Milijas:) Nije ni Kuzmanovic u rangu ovih igraca ali on makar igra u jednom klubu koji igra Ligu Sampiona. Pozdrav

Anta KAnta

pre 14 godina

Mrzim ove otrcane komentare igraca kada govore kako je prvi mec najvazniji, kako vlada dobra atmosvera... Nije SP turnir na kom se igra samo jedna utakmica nego minimum 3, i ne treba se predavati ako se u prvom mecu kiksne.

Milan

pre 14 godina

Jedno od otkrovenja selektora Radomira Antića u kvalifikacijama za SP...

...uz Racu Petrovica navece "otkrovenje". Samo da nam sviraju dovoljno penala pa da i Milijas ima nekog smisla u prvom timu. Ali uzdam se u Anticevu pamet, Kuzmanovic ili Kacar sa Stankovicem od starta pa ni Esjen nije nezaustavljiv. Ali Milijas protiv Esjena ili Balaka, to je smejurija.

Srpski dinamit

pre 14 godina

NEMAČKA:

Podolski,Gomez u napadu al izdvojio bi Kislinga iz Leverkuzena,koji je daleko nalbolji igrač ove godine u Bundesligi,ujedno i strelac.
Vezni:Švajnštajger,Trohovski,
Marin,Ozil,jedan od najboljih i najjačih veznih redova na SP,prosek godina 23! Znači tek ima da osvajaju brdo trofeja,odbrana i golmani su slabiji deo ekipe,al kada imaju ovakav vezni red i napad,mogu to i da priušte,uvek idu na gol više,ako odigramo remi bilo bi odlično

Zmaj

pre 14 godina

Zasto kod nas u reprezentaciji neki dogadjaj uvek komentarisu najgori po ucinku(Milijas, Pantelic) ili oni koji ne treba da igraju(Stojkovic)? Mi smo reprezentacija koja je u vrhu evrope i koja moze sve igrace da sastavi iz najjacih liga. Treba da se uvede pravilo da se zovu samo igraci koji igraju u najboljoj ligi neke zemlje, a ne oni koji igraju u drugoj, trecoj ili ne igraju uopste. Pa onaj "deda" Rambo Petkovic je duplo kvalitetniji od Milijasa, a ne zovu ga zbog godina...

Jakuze

pre 14 godina

,,Jedno od otkrovenja selektora Radomira Antića u kvalifikacijama za SP Nenad Milijaš ``
LoL otkrovljenje Radomira Antica..xaaxax..otkrovenje veka :))
Nemam nista protiv Antica..naprotiv, mislim da je on najzasluzniji sa uspeh srpskog uspeha ali ova izjava stvarno dno dna :DD

Srpski dinamit

pre 14 godina

GANA:
Esjen,Muntari iz Intera i Apija su glavni u Gani,uz Vorsaha iz Hofenhajma,Peintsila iz Fulama,najboljeg mladog igrača proteklog SP do 20 god Ađijanom,kojeg je kupio Mila,Asamoe iz Udina i Asamou Đijana iz Rena čine solidnu ekipu,al daleko da su opasni kao Kamerun sa Etoom,Makunom,ili slonovi sa Drogbom,Romarikom iz Sevilje,Tureom iz Barse,oba Konea,Kaluom,Kolo Tureom,Ebueom ili Nigerija sa Martinsom,Dindanom,Obinom,Ajegbenijem,Mikelom iz Čelzija i Taivom iz Marseja.Što se njih tiče Gana je daleko najslabija,dok Obala Slonovače može među 4,ako budu jedinstveni! Tako da smo bolji od njih

stephane lasme

pre 14 godina

Andreas Breme takođe smatra da "panceri" neće imati težek zadatak u grupi D.

"Namačka ima lepu priliku u grupi D. Gana je inetersantan protivnik, Australija i Srbija su lakši rivali. Moramo da prođemo dalje".
Ja ne mogu da verujem da se nama ne priznaje rezultat i igre kooje smo prikazali!
Nadam se da ce to nama ici u korist.

reala

pre 14 godina

Pa sta Nemci..Pa..pogledajte Nemacke klubove u LS..Sta kao Gomez je bolji od Zigica?...A Podolski od Krasica..Pa oni nemaju Vidica ni Ivanovica...Prema tome oni se samo tese jer se plase...

johny logan

pre 14 godina

Ako je to Breme rekao onda je samo Nemcima ucinio medvedju uslugu kao i selektor Rumunije koji je nakon poraza od Hrvatske u prijateljskoj rekao da je Hrvatska ipak jaca od Srbije... ostalo smo videli

optimista

pre 14 godina

Realno,podnosljiva `skupina`!
Lako bi mogla da odlucuje gol razlika ako remiziramo sa `svabama`,pod pretpostavkom da i Nemci i mi pobedimo `Ganjane`, a mi igramo treci mec sa `kengurima`,koji ce do tad vec verovatno vec biti eliminisani,pa bi smo mogli da ih dobrano napunimo...
Ako budemo prvi u grupi,najverovatnije dobijamo Amere u osmini finala!
Zatim u 1//4 finalu pobednika A1-B2 ukoliko se ne varam,a to bi bili Francuzi ili Nigerija/Grcka,sasvim podnosljivo za mec tog znacaja...
U polufinalu nas ceka pobednik Engleska-Argentina,sta reci...Kom obojci Tom i Dzeri...... Још о овоме...
.. a u finalu Brasil,Spanija Kolumbija...samba,rumba ca ca ca...
Sta kazete na moj projektovani zreb?

Milan

pre 14 godina

Jedno od otkrovenja selektora Radomira Antića u kvalifikacijama za SP...

...uz Racu Petrovica navece "otkrovenje". Samo da nam sviraju dovoljno penala pa da i Milijas ima nekog smisla u prvom timu. Ali uzdam se u Anticevu pamet, Kuzmanovic ili Kacar sa Stankovicem od starta pa ni Esjen nije nezaustavljiv. Ali Milijas protiv Esjena ili Balaka, to je smejurija.

Krcun

pre 14 godina

Oprez protiv "kengura", imaće sigurno nekoliko napaljenih Hrvata u svojim redovima! Mislim da ćemo se za Ganu dobro spremiti. Ako nas povrede zaobidju biće sve OK.Nadam se:))))

Deki

pre 14 godina

Iskreno nemam nista protiv Milijasa ali on bi trebao da svoje mesto pristupi boljima od sebe(Kuzmanovic, Ninkovic i Kacar). Milijas sedi na klupi u timu koji je na pretposlednjem mestu u Premijer Ligi (skoro 100% ispadaju iz lige). Milijas je u istoj situaciji kao Zigic i Stojkovic mada on igra u mnogo slabijem timu od njihovih. Zamislite sa jedne strane Kaka, Mesi, Ronaldinjo, Toti, Fabregas a sa druge strane Milijas:) Nije ni Kuzmanovic u rangu ovih igraca ali on makar igra u jednom klubu koji igra Ligu Sampiona. Pozdrav

Wade

pre 14 godina

Ocekujem da neko od nasih igraca u najskorije vreme izjavi kako smo imali srece,jer je Nemacka reprezentacija ipak najslabiji tim iz prvog sesira(osim JAR-a).Sto i jeste tako!!
Cisto da kazemi Nemcima,da znaju.

Weselin

pre 14 godina

SP u JAR-u će biti takmičenje na kome ce biti neizvesno samo koga ce Srbija poraziti u Finalu. Grupa je za nas mesto za zagrevanje, potpuno je nebitno što i Gana ima bolju igru od nas. Mi igramo cvrsto u odbrani, nemastovito u sredini, sa srecom u ledja u napadu... Ako su mogli Grci do samog vrha, zašto bi Srbiji to bilo teško?

Srpski dinamit

pre 14 godina

GANA:
Esjen,Muntari iz Intera i Apija su glavni u Gani,uz Vorsaha iz Hofenhajma,Peintsila iz Fulama,najboljeg mladog igrača proteklog SP do 20 god Ađijanom,kojeg je kupio Mila,Asamoe iz Udina i Asamou Đijana iz Rena čine solidnu ekipu,al daleko da su opasni kao Kamerun sa Etoom,Makunom,ili slonovi sa Drogbom,Romarikom iz Sevilje,Tureom iz Barse,oba Konea,Kaluom,Kolo Tureom,Ebueom ili Nigerija sa Martinsom,Dindanom,Obinom,Ajegbenijem,Mikelom iz Čelzija i Taivom iz Marseja.Što se njih tiče Gana je daleko najslabija,dok Obala Slonovače može među 4,ako budu jedinstveni! Tako da smo bolji od njih

Београде, Београде...

pre 14 godina

Искрено, мислим да су нам ризичније утакмице против Аустралије и поготово Гане јер их можемо потцијенити.
Нијемци нису оно што су били. Ући без фрке и страха у меч и можемо их добити лакше него икад.

Miroslav

pre 14 godina

Evo kako to vide kenguri:
Australia did not quite get the Group of Death but it sure feels like one with former World Cup champions Germany, African powerhouses Ghana and European heavyweights Serbia making up their opponents in Group D.

branko

pre 14 godina

Не знам квалитет екипа Гане и Аустралије али ми је познат квалитет екипе Немачке. Од овог часа па до средине јуна сви који могу треба да покушају да убеде и Антића и наше играче да је ОВА наша репрезентација квалитетнија и игра бољи фудбал од ОВЕ екипе Немачке и да у Јужној Африци неће играти ИСТОРИЈА српског фудбала против ИСТОРИЈЕ немачког фудбала где би наше шансе биле минималне, већ ће једна против друге стајати две ДАНАШЊЕ екипе. Наша екипа је боља и добиће ако пре утакмице буду чврсто уверени да то могу и ако им не падне на памет да током игре чувају резултат, ма какав био. Против Немаца се мора играти 90 и + минута. Има довољно времена да се проуче и остале две екипе при чему је важно знати да је Есијен један од најбољих фудбалера данашњице. Ко то није урадио досад нека обрати пажњу на њега. Он игра савршено. То ће својим колегама свакако рећи и Бане Ивановић.

Ha?

pre 14 godina

Pa sta vam je ljudi?!Neshvatam,imamo gotovu najbolju dobranu koju mozemo zamisliti,Vidic,Ivanovic,Lukovic,Kolarov...sta se bojite,ovo je bre Kineski zid,nema sanse da prodje iko ovu odbranu....Pa dajte ljudi nije ovo odbrana Gavrancic,Krstajic i te takvi iz Partizana,zbog kojih smo se obrukali na proslom SP,sreca da nema vise partizanovih iskusnih defanzivaca u repki...

Travis Bickle

pre 14 godina

Dokle god vlada mentalitet da nama treba neki Nemac, Englez ili ko zna ko da priznaje nesto da bi se sami dobro osecali u svojoj kozi bicemo inferiorni i u fudbalu i u svemu drugome. Imamo dobru reprezentaciju koja ipak mora da pre svega da veruje u sebe i u to da se trud isplati kadtad. Grupa je teska. Gana je ozbiljan tim, Australija zna da igra dobar fudbal a Nemce za mog zivota nismo pobedili. Ali sto kaze Antic bilo sta da bude "Srbin ne sme da bude inferioran na terenu!".

Srpski dinamit

pre 14 godina

KENGURI:

Na golu imaju Švarcera iz Fulama,koji je 1 od najboljih u Premier ligi,Lukas Nil iz Evertona,koji je mislim i kapiten,ali i standardan u ovoj engleskoj ekipi,zatim Brešano,Emerton i Kjuel,sve igrači kojima je prošao zenit,i kojima je ovo maksimum.Problem kengura je taj što oni grade optimizam na kvalama,a oni nemaju ni jednu ekipu koja je iole jaka,da bi videlo gde su u odnosu na ostatak sveta.Istakao bi ipak Kejhila,koji je motor ove ekipe,ujedno i najbolji njihov strelac sa 29 godine.Ne bi trebalo da imamo većih problema,uz pobedu protiv Gane,to su već 6 sigurnih bodova za 2.krug,e sad meč sa Nemačkom ima da odluči koja ekipa će sa prve pozicije da izbegne Englesku u 1/8 finala a naleti na Sloveniju( samim time i plasman među 8 je daleko bliži )

Zmaj

pre 14 godina

Zasto kod nas u reprezentaciji neki dogadjaj uvek komentarisu najgori po ucinku(Milijas, Pantelic) ili oni koji ne treba da igraju(Stojkovic)? Mi smo reprezentacija koja je u vrhu evrope i koja moze sve igrace da sastavi iz najjacih liga. Treba da se uvede pravilo da se zovu samo igraci koji igraju u najboljoj ligi neke zemlje, a ne oni koji igraju u drugoj, trecoj ili ne igraju uopste. Pa onaj "deda" Rambo Petkovic je duplo kvalitetniji od Milijasa, a ne zovu ga zbog godina...

Aleksandar

pre 14 godina

Necu ulaziti u to kakve ce biti postavka ekipe,vise cu skrenuti paznju na 13 igraca,a to smo mi publika.
Mora da nas bude sto vise tamo!Stoga,braco iz Juzne Afrike,Australije i Novog Zelanda,valjda vas se moze skupiti barem 30hiljada.Ova ekipa je zasluzila istu podrsku sa tribina kakva je bila protiv Francuza i Rumuna.

Vlada bg

pre 14 godina

Mrzim ove otrcane komentare igraca kada govore kako je prvi mec najvazniji, kako vlada dobra atmosvera... Nije SP turnir na kom se igra samo jedna utakmica nego minimum 3, i ne treba se predavati ako se u prvom mecu kiksne.
(Anta KAnta, 4. decembar 2009 20:49)

Da, ali u ovom slucaju prva utakmica jeste najvaznija ako se gleda iz realnog ugla, jel Gana je reprezentacija sa kojom bi trebali da se borimo za drugo mesto..
Tako da ovaj put ta izjava kako je prva utakmica najvaznija, jeste na mestu.

Jakuze

pre 14 godina

,,Jedno od otkrovenja selektora Radomira Antića u kvalifikacijama za SP Nenad Milijaš ``
LoL otkrovljenje Radomira Antica..xaaxax..otkrovenje veka :))
Nemam nista protiv Antica..naprotiv, mislim da je on najzasluzniji sa uspeh srpskog uspeha ali ova izjava stvarno dno dna :DD

Radence

pre 14 godina

U ovom slucaju Milijas je potpuno u pravu, najvaznija nam je prva utakmica. Ako pobedimo Ganu sigurno idemo u drugi krug. Mislim da Nemacka sigurno prolazi, a Australija sigurno ispada.

Anta KAnta

pre 14 godina

Mrzim ove otrcane komentare igraca kada govore kako je prvi mec najvazniji, kako vlada dobra atmosvera... Nije SP turnir na kom se igra samo jedna utakmica nego minimum 3, i ne treba se predavati ako se u prvom mecu kiksne.

Realno,jaka grupa ali sa svima mozemo da igramo.

pre 14 godina

Jesam Zvezdas ali Milijas,Stojkovic i Pantelic su ,uz Obradovica koji zauzima mesto sjajnom Kolarovu, najvece trube u nasoj reprezentaciji.Milijas bi bio dobar igrac pre 15-20 godina,kada se duplo manje trcalo i igraci su bili fizicki daleko slabiji.Pantelic je centarfor kome je trebalo oko 25 tekmi da da gol u zvanicnoj utakmici za reprez.Pa da igra u MU ili Milanu ( uz svo duzno postovanje Ajaxa i Herte ali su oni sada nivoa Lige Uefa ) a da toliko ne pogadja ne bi trebao da igra.Srecom smo izbegli Spaniju i Brazil.

fudbal

pre 14 godina

Prvi mec najbitniji
Drugi mec najbitniji
Treci mec najbitniji
Cetvrti mec najbitniji
Peti mec najbitniji
Sesti mec najbitniji
Sedmi mec najbitniji
Slavlje na trgu najbitnije
Neka tako i bude.

Srpski dinamit

pre 14 godina

NEMAČKA:

Podolski,Gomez u napadu al izdvojio bi Kislinga iz Leverkuzena,koji je daleko nalbolji igrač ove godine u Bundesligi,ujedno i strelac.
Vezni:Švajnštajger,Trohovski,
Marin,Ozil,jedan od najboljih i najjačih veznih redova na SP,prosek godina 23! Znači tek ima da osvajaju brdo trofeja,odbrana i golmani su slabiji deo ekipe,al kada imaju ovakav vezni red i napad,mogu to i da priušte,uvek idu na gol više,ako odigramo remi bilo bi odlično

vladinir

pre 14 godina

Realno dobili smo veoma jaku grupu u kojoj ce biti veoma tesko biti medju dve prvoplasirane ekipe.To je jedini stav koji moye da nam pomogne sve ostalo je besmislica

Bosanac

pre 14 godina

Komsije vi cete sa ovakvom reprezentacijom doci do finala. Zavrsiti cete kao prvi u grupi jer zaista imate tim za 10. Sretno u JARu Bosna je uz vas.

Aca_USA

pre 14 godina

Sve mi se cini da ce lose zavrsiti za nas.
Gana-Srbija 0:0 (oprezna igra sa malo spansi)
Srbija-Nemacka 1:2 (bili bolji ali pali u zadnjih 10 minuta i primili gol nespretnom intervencijom, nepostojeci penal, nedosudjeni ofsajd)
Australija-Srbija 1:1 (utakmica koja nije nista odlucivala. Fudbaleri oba tima nezainteresovani.)

Zoki

pre 14 godina

Svi mecevi su jako bitni mislim da mozemo biti prvi u grupi nemci se boje zato sto znaju kakav fudbal igraju nasi ,Gana ima jako interesantan tim dok kenguri mislim realno ispadaju zivi bili pa videli napred SRBIJO: Zoki Austrija

pera

pre 14 godina

Ja se samo nadam da nam se pred prvenstvo ne povredi neki igrac,pogotovo neki bitan igrac iz startnih 11! Nekako sve imam taj ruzni osecaj da moze tako nesto da se desi... Nesto slicno kao sa Vidicem u Nemackoj.Ili kao sto nam se sada desava u rukometu.

I zasto svi otpisujete Australiju.Oni imaju sasvim solidan sastav koji moze svakog da pobedi i ravnopravni su sa svim ostalim ekipama za prolaz dalje. Da je to Honduras,Severna Koreja,Alzir pa i ajde,ali Australija je sasvim dobra ekipa, gde vecina igraca igra u Engleskoj.

Disljekovic- Ivanovic,Vidic, Lukovic(mozda Subotic ako najzad pocne normalno da igra u reprezentaciji,kao sto radi u bundes ligi),Kolarov- Krasic,Stankovic,Kuzmanovic(Kacar),Jovanovic- Pantelic,Zigic
Realno tim koji je po pojedincima rame uz rame sa Nemackom,ako ne i bolji, pogotovo sto imamo par igraca u bundes ligi koji ce se ,mislim,bas protiv Nemaca pokazati. Strah me je samo naseg srpskog kompleksa od tih jacih ekipa,kada se po tradiciji igra bunker i cuva 0:0.

Milan

pre 14 godina

Drsljenkovic

Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov

Krasic, Stankovic, (Kacar), Kuzmanovic, Jovanovic

Pantelic, Lazovic

Bez zagrada na Ganu i Australiju, sa zagradama i jednim spicem na Nemce. Stojkovic, Milijas i Zigic na klupu, na zalost, navikli su vec.

Србија моја земља

pre 14 godina

О, Боже драги поганог народа, боље рећи појединаца које из неког разлога многи "препоручују"! Па зашто тако стручњаци и тренерчине говорите о Милијашу? Ненад Милијаш и Дејан Станковић су доказали свој квалитет у репрезентацији постигнутим резултатима кад су играли. Мислим да никад нисмо изгубили ни бода кад су играли, осим оног чудног меча са Француском. Милијашш можда не трчи како би неки хтели али много значи репрезентацији Србије, има много квалитета, широко фудбалско умеће.
Молим вас да пружите мало више подршке и да мало боље сагледате квалитете својих фудбалских хероја. Хвала

djape

pre 14 godina

"Не знам квалитет екипа Гане и Аустралије али ми је познат квалитет екипе Немачке. Од овог часа па до средине јуна сви који могу треба да покушају да убеде и Антића и наше играче да је ОВА наша репрезентација квалитетнија и игра бољи фудбал од ОВЕ екипе Немачке и да у Јужној Африци неће играти ИСТОРИЈА српског фудбала против ИСТОРИЈЕ немачког фудбала где би наше шансе биле минималне, већ ће једна против друге стајати две ДАНАШЊЕ екипе."

pa, zapravo bi bilo lepo da sve bude u skladu s tradicijom jer kad god smo igrali s nemcima na svetskom prvenstvu prolazili smo grupu:

1954 1/4finale
1958 1/4finale
1962 1/2finale
1974 drugi krug
1990 1/4finale
1998 1/8finala

a jedan jedini put kad smo igrali van evrope - čile 1962. - smo došli do polufinala tako da bi ipak trebalo da se uzdamo u tradiciju... :)))

Nemanja

pre 14 godina

@Srpski dinamit
Taj vezni red je po meni veoma slab, koji su to igraci,veze nemaju kakav trochovski,svajnstajger ajde molim te, koji najaci na svetu, pa sta su onda Spanija,Brazil i drugi

Shvaba

pre 14 godina

Brehme, hahaha, kakav bre Brehme. Dokazao se covek.

To je isti taj Brehme koji je dok je trenirao Kaiserslautern izjavio da ne razume Mateusa i da nikada ne bi otisao u Partizan.
Mateus je sa istim tim Partizanom usao u Ligu Sampiona a Brehme dobio nogu jer je skoro ispao iz 1.lige!

Toliko o njegovom poznavanju fudbala.
Ima posle utakmice protiv Srbije da se cese i gde ga ne svrbi!

Леонидас

pre 14 godina

Са Немачком се састајемо у просеку сваких 12 година на светским првенствима још од ослобођења. Нико није баук,све је могуће, па чак и да прођемо у осмину финала.

uxyzapenje

pre 14 godina

Milijas vs Essien... Majko mila!!!!!!
(Kacar na teren!!!!, 4. decembar 2009 20:59)

Nije Milijas vs Essien nego Stankovic vs Essien! ne mozes da uzmes najboljeg njihovog igraca i poredis ga sa jednim od slabijih u nasoj reprezentaciji... ako cemo tako.. Asamoa Gyan vs Nemanja Vidic?? i to sam uzeo njihovog najboljeg napadaca!
ili Zigic (Pantelic) vs Erik Ado (takodje najbolji ili jedan od najboljih njihovih defanzivaca...)

Tarot Milan

pre 14 godina

Što više razmišljam, to se više zentam te prve tekme. Presudna će biti psihološka priprema. Ne verujem da će Ganci ući u tekmu hladne glave, igraju takoreći na domaćem terenu. Mislim da će sve afričke reprezentacije imati taj poseban motiv i osećaj (izuzev možda Alžira, i oni su daleko od kuće) Tu leži naša šansa - čvrsto u odbrani, agresivno na sredini, koristiti svaki kiks i grešku da se izbace Lane i Krasa po krilima. Žigić sam po sebi predstavljaće značajan adut i daće nam tu mogućnost da preskačemo sredinu i napade počinjemo već na 40m od njihovog gola. Objektivno mislim da smo jači, ako ništa bar zato što njihovi napadači deluju prilično "zeleno" za našu iskusnu odbranu. Ako uspemo da im pariramo u manevru i ostvarimo tu značajnu prednost na bokovima, pobeda je više nego realna.
Imam neki osećaj da će Nemci rutinski i iskusno savladati Australiju. Bez obzira koliko se razmeću rečima, oni su i te kako svesni težine naše grupe, kao i realne snage svoje reprezentacije. Na njihovoj strani je autoritet i mundijalsko iskustvo, a i realan kvalitet. Mislim da će to biti sasvim dovoljno za trijumf Pancera.
Koliko god da nas potcenjuju na rečima, Nemci će sa respektom ući u drugu utakmicu. U poslednjem mundijalskom okršaju spasavali su živu glavu - od 0:2 i situacije da smo ih totalno razbili igrom (možda kao nikad dotad) uspeli su da nasiluju dva gola i izvuku bod. I to je bilo sa raspalim Santračem i bez par ključnih igrača, faktički samo sa raspoloženim Piksijem na terenu. Sada smo mnogo fizički i taktički kompaktiniji, timska atmosfera i autoritet selektora su na zavidnom nivou, a ne vidim da su Nemci nešto jači nego što su bili '98. Znaju to i oni vrlo dobro, zato se i razmeću rečima. Njima bi najviše odgovaralo da mi napadnemo kao pavijani od prvog minuta pa da nam uvale neki kiks gol iz prekida isl - ili da se aktivira naš stari kompleks, pa da se uzentamo i odgledamo tekmu dok oni daju golove. Naša šansa je samo i jedino hladna glava protiv Nemaca- odigrati tekmu kao da je bilo koja druga i pozitivan rezultat neće izostati. Ako u taj meč uđemo sa tri boda, iks je puna kapa protiv Nemaca.
Ako budemo imali sreće, Oziji će već pakovati kofere pre treće tekme (Nemci ih rutinski oderu u prvoj i Gana u drugoj na o-ruk i atmosferu) U idealnom scenariju, Ganci će da izmaltretiraju Nemce i izvuku bar iks, mi dobijamo kengure i kao prvi u grupi izbegavamo Engleze.
Samo molim Boga da ne bude, kao i na svakom mundijalu, vanfudbalskih gluposti koje se odraze na rezultat.

miloske

pre 14 godina

sto pljujete momke, pa antic je njih birao i oni su odradili dobar posao...stvarno mi nije jeasno ljubitelji fudbala...uzas!!!momci prolaze grupu 100% a posle sta urade urade, ja im drzim palceve!!!

R E A L N I

pre 14 godina

Koja PROMOCIJA "vazni i znacajni" igraca tipa Milijas,Pantelic,Ninkovic.Cast jedino jedinom pravom u ovoj cetvorci Lanetu Jovanovicu.Izistinskom otkricu.Ova prva dvojica se GURAJU kao i na B92.Dobra grupa za nas.

johnatan

pre 14 godina

Imajte na umu da ce sudije gurati africke reprezentacije!!!!
Sa Ganom ce nam biti najteze...veoma lako moguc poraz ...sa Nemackom nereseno...i na kraju teska pobead protiv Australije!!!!

dule nbg

pre 14 godina

Kao i uvek do sad, rezultat nase reprezentacije bice odraz atmosfere u nasoj ekipi.. Jednom smo do sad imali trenera i atmosferu, bese to u italiji'90. Rezultat svima poznat: ispali u cetvrtfinalu na penale &bili bolji od Argentine), nezvanicno 5. ekipa na prvenstvu. Sad imamo trenera jos ako bude atmosfere...:)

Elem,isto ovo vazi za sve africke ekipe, samim tim i ganu, ako se igraci podrede ekipi beleze dobre rezultate. Nadam se u tradiciju da ekipa iz Afrike koja zabelezi dobar rez na jednom SP (gana 2006.), na sledecem bude razocarenje...
Nemcima su nosioci igre dosta stari, uzdam se u Balacka i njegovu sklonost da rusi atmosferu u timovima u kojima igra..
O Australiji stvarno ne znam nista..

Sto ja napisa ovoliko, mogao sam kao Lane "moglo je bolje a moglo je i gore";)

branko LAzarevac

pre 14 godina

grupa je teska, ja licno sam zadovoljan.
mislim da ce najteze biti protiv gane,navikli su na africku klimu,trce jako puno nadam se da cemo sa njima igrati u vecernjem terminu.nemci su mi posle domacina najslabija repka od nosilaca grupe,kod njih je samo balak vrhunski igrac,kao sto je neko vec rekao mi imamo bolje pojedince od njih i vreme je da ih pobedimo.australijanci su jako tvrda ekipa.mozemo da budemo prvi u grupi ako se budemo drzali nase igre iz kvalifikacija.
Anticu pogledaj malo Bastu,standardan igrac udinezea italijanska liga,Rukavina prosecan nemacki drugoligas.Kolarov mozda i najjaci levi spoljni u evropi !!!

Nikola

pre 14 godina

Биће тешко, све је могуће, али објективно најтеже ће нам бити са Ганом, зато што су јако незгодан, а и јачи су и од Немачке и од Аустралије. П.С. И даље ми нису јасни они што пљују Панетлића, Милијаша, Жигића, Стојковића... Као да имамо боље.

Isti scenario

pre 14 godina

Ne znam samo čemu toliki optimizam.
Jel mogu jedno pitanje da postavim čitaocima ovog foruma. Šta će se dogoditi ukoliko izgubimo od Gane prvu tekmu?

Realno

pre 14 godina

Naravno da u ovom slucaju prva utakmica je sve jer odlucuje o prvaku grupe!Problem je sto nama odgovara samo pobeda jer ako bude nereseno Gana ce moci u trecem kolu da napravi gol-razliku koja god im bude trebala dokbi se mi cak onda borili sa Australijom za drugo mesto!Nemci nisu ekipa za SP sreca im je sto su imali prelaku grupu inace se nebi ni plasirali!

Eric Cantona

pre 14 godina

Nemojte se zavaravati.Nemacka je izuzetno jaka ekipa.Ne znam kad smo ih poslednji put pobedili.Igrali su finale prosle godine na evropskom.Gana jako nezgodna, setite se proslog svetskog namucili su Brazil koji se provukao zahvaljujuci sudijama.Mislim da je Australija najlaksi protivnik, mnogo smo tehnicki bolji,a u skoku ne zaostajemo za njima.Ako se niko ne povredi i atmosfera bude kakva je sada sve je moguce.

SuriOrao

pre 14 godina

Necu mnogo da kalkulisem, imamo odlican tim koji daleko moze da dogura, odlicnog trenera kakvog odavno nismo imali, srce na teren i sta god bude, zadovoljan sam.

Imam samo dva skromna saveta, koje ako budemo realizovali, mi realno mozemo i dalje od grupe:

1. Svima da se utuvi u glavu da utakmica traje bar 180 min, i da sa takvim uverenjem udju na teren.

2. Kondicioni trener za svakog igraca posebno, da podrzi Savet br1.

Ivan

pre 14 godina

Bez zezanja ali nasi igraci su tako nalozeni da ce zgaziti svaku reprezentaciju koja im stane na put, ne dao bog da to bude prva reprezentacija koja se ispreci.

stevan

pre 14 godina

Mislim da nasi previse podcenjuju protivnike kao sto su Gana i Australija. Razumem da ne poznaju dovoljno rivale, ali reci da je grupa laka je cista glupost. Ja iskreno nisam bio srecan kad smo izvukli ove timove, cak su australski mediji nazvali ovu grupu "grupa smrti" mozda nije bas tako, ali...Australija je jako dosta ulozila u fudbal ovih zadnjih par godina i izbacili su Hrvate sa zadnjeg SP 2006. To ce biti jako tezan mec, cak tezi nego protiv Nemaca jer ce svi ocekivati od nas 3 boda. A Gana je kao vreme. Nadam se da nece igrati kao na proslom SP jer nam se ne pise onda dobro, a da li mozemo da se nosimo sa njihovim trcanjem...cisto sumljam sa Milijasem na sredini?! Moracemo svaku utakmicu da prihvatimo kao finale da bi imali sanse da zauzmemo prvo mesto, kazem prvo jer broj 2 pozicija vodi na Engleze, koji su sa Kapelom jaki kao zemlja.

predrag

pre 14 godina

da sam ja selektor samo igraci sa tvojim nacinom razmisljanja bi bili u ekipi,i svako ko misli drugacije nek im je sva sreca u zivotu,ali u timu nema mesta.

Aca_USA

pre 14 godina

Sve mi se cini da ce lose zavrsiti za nas.
Gana-Srbija 0:0 (oprezna igra sa malo spansi)
Srbija-Nemacka 1:2 (bili bolji ali pali u zadnjih 10 minuta i primili gol nespretnom intervencijom, nepostojeci penal, nedosudjeni ofsajd)
Australija-Srbija 1:1 (utakmica koja nije nista odlucivala. Fudbaleri oba tima nezainteresovani.)

Milan

pre 14 godina

Drsljenkovic

Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov

Krasic, Stankovic, (Kacar), Kuzmanovic, Jovanovic

Pantelic, Lazovic

Bez zagrada na Ganu i Australiju, sa zagradama i jednim spicem na Nemce. Stojkovic, Milijas i Zigic na klupu, na zalost, navikli su vec.

Srpski dinamit

pre 14 godina

NEMAČKA:

Podolski,Gomez u napadu al izdvojio bi Kislinga iz Leverkuzena,koji je daleko nalbolji igrač ove godine u Bundesligi,ujedno i strelac.
Vezni:Švajnštajger,Trohovski,
Marin,Ozil,jedan od najboljih i najjačih veznih redova na SP,prosek godina 23! Znači tek ima da osvajaju brdo trofeja,odbrana i golmani su slabiji deo ekipe,al kada imaju ovakav vezni red i napad,mogu to i da priušte,uvek idu na gol više,ako odigramo remi bilo bi odlično

Ha?

pre 14 godina

Pa sta vam je ljudi?!Neshvatam,imamo gotovu najbolju dobranu koju mozemo zamisliti,Vidic,Ivanovic,Lukovic,Kolarov...sta se bojite,ovo je bre Kineski zid,nema sanse da prodje iko ovu odbranu....Pa dajte ljudi nije ovo odbrana Gavrancic,Krstajic i te takvi iz Partizana,zbog kojih smo se obrukali na proslom SP,sreca da nema vise partizanovih iskusnih defanzivaca u repki...

Realno,jaka grupa ali sa svima mozemo da igramo.

pre 14 godina

Jesam Zvezdas ali Milijas,Stojkovic i Pantelic su ,uz Obradovica koji zauzima mesto sjajnom Kolarovu, najvece trube u nasoj reprezentaciji.Milijas bi bio dobar igrac pre 15-20 godina,kada se duplo manje trcalo i igraci su bili fizicki daleko slabiji.Pantelic je centarfor kome je trebalo oko 25 tekmi da da gol u zvanicnoj utakmici za reprez.Pa da igra u MU ili Milanu ( uz svo duzno postovanje Ajaxa i Herte ali su oni sada nivoa Lige Uefa ) a da toliko ne pogadja ne bi trebao da igra.Srecom smo izbegli Spaniju i Brazil.

Deki

pre 14 godina

Iskreno nemam nista protiv Milijasa ali on bi trebao da svoje mesto pristupi boljima od sebe(Kuzmanovic, Ninkovic i Kacar). Milijas sedi na klupi u timu koji je na pretposlednjem mestu u Premijer Ligi (skoro 100% ispadaju iz lige). Milijas je u istoj situaciji kao Zigic i Stojkovic mada on igra u mnogo slabijem timu od njihovih. Zamislite sa jedne strane Kaka, Mesi, Ronaldinjo, Toti, Fabregas a sa druge strane Milijas:) Nije ni Kuzmanovic u rangu ovih igraca ali on makar igra u jednom klubu koji igra Ligu Sampiona. Pozdrav

Zmaj

pre 14 godina

Zasto kod nas u reprezentaciji neki dogadjaj uvek komentarisu najgori po ucinku(Milijas, Pantelic) ili oni koji ne treba da igraju(Stojkovic)? Mi smo reprezentacija koja je u vrhu evrope i koja moze sve igrace da sastavi iz najjacih liga. Treba da se uvede pravilo da se zovu samo igraci koji igraju u najboljoj ligi neke zemlje, a ne oni koji igraju u drugoj, trecoj ili ne igraju uopste. Pa onaj "deda" Rambo Petkovic je duplo kvalitetniji od Milijasa, a ne zovu ga zbog godina...

Milan

pre 14 godina

Jedno od otkrovenja selektora Radomira Antića u kvalifikacijama za SP...

...uz Racu Petrovica navece "otkrovenje". Samo da nam sviraju dovoljno penala pa da i Milijas ima nekog smisla u prvom timu. Ali uzdam se u Anticevu pamet, Kuzmanovic ili Kacar sa Stankovicem od starta pa ni Esjen nije nezaustavljiv. Ali Milijas protiv Esjena ili Balaka, to je smejurija.

Jakuze

pre 14 godina

,,Jedno od otkrovenja selektora Radomira Antića u kvalifikacijama za SP Nenad Milijaš ``
LoL otkrovljenje Radomira Antica..xaaxax..otkrovenje veka :))
Nemam nista protiv Antica..naprotiv, mislim da je on najzasluzniji sa uspeh srpskog uspeha ali ova izjava stvarno dno dna :DD

R E A L N I

pre 14 godina

Koja PROMOCIJA "vazni i znacajni" igraca tipa Milijas,Pantelic,Ninkovic.Cast jedino jedinom pravom u ovoj cetvorci Lanetu Jovanovicu.Izistinskom otkricu.Ova prva dvojica se GURAJU kao i na B92.Dobra grupa za nas.

optimista

pre 14 godina

Realno,podnosljiva `skupina`!
Lako bi mogla da odlucuje gol razlika ako remiziramo sa `svabama`,pod pretpostavkom da i Nemci i mi pobedimo `Ganjane`, a mi igramo treci mec sa `kengurima`,koji ce do tad vec verovatno vec biti eliminisani,pa bi smo mogli da ih dobrano napunimo...
Ako budemo prvi u grupi,najverovatnije dobijamo Amere u osmini finala!
Zatim u 1//4 finalu pobednika A1-B2 ukoliko se ne varam,a to bi bili Francuzi ili Nigerija/Grcka,sasvim podnosljivo za mec tog znacaja...
U polufinalu nas ceka pobednik Engleska-Argentina,sta reci...Kom obojci Tom i Dzeri...... Још о овоме...
.. a u finalu Brasil,Spanija Kolumbija...samba,rumba ca ca ca...
Sta kazete na moj projektovani zreb?

Weselin

pre 14 godina

SP u JAR-u će biti takmičenje na kome ce biti neizvesno samo koga ce Srbija poraziti u Finalu. Grupa je za nas mesto za zagrevanje, potpuno je nebitno što i Gana ima bolju igru od nas. Mi igramo cvrsto u odbrani, nemastovito u sredini, sa srecom u ledja u napadu... Ako su mogli Grci do samog vrha, zašto bi Srbiji to bilo teško?

johnatan

pre 14 godina

Imajte na umu da ce sudije gurati africke reprezentacije!!!!
Sa Ganom ce nam biti najteze...veoma lako moguc poraz ...sa Nemackom nereseno...i na kraju teska pobead protiv Australije!!!!

stephane lasme

pre 14 godina

Andreas Breme takođe smatra da "panceri" neće imati težek zadatak u grupi D.

"Namačka ima lepu priliku u grupi D. Gana je inetersantan protivnik, Australija i Srbija su lakši rivali. Moramo da prođemo dalje".
Ja ne mogu da verujem da se nama ne priznaje rezultat i igre kooje smo prikazali!
Nadam se da ce to nama ici u korist.

Anta KAnta

pre 14 godina

Mrzim ove otrcane komentare igraca kada govore kako je prvi mec najvazniji, kako vlada dobra atmosvera... Nije SP turnir na kom se igra samo jedna utakmica nego minimum 3, i ne treba se predavati ako se u prvom mecu kiksne.

Србија моја земља

pre 14 godina

О, Боже драги поганог народа, боље рећи појединаца које из неког разлога многи "препоручују"! Па зашто тако стручњаци и тренерчине говорите о Милијашу? Ненад Милијаш и Дејан Станковић су доказали свој квалитет у репрезентацији постигнутим резултатима кад су играли. Мислим да никад нисмо изгубили ни бода кад су играли, осим оног чудног меча са Француском. Милијашш можда не трчи како би неки хтели али много значи репрезентацији Србије, има много квалитета, широко фудбалско умеће.
Молим вас да пружите мало више подршке и да мало боље сагледате квалитете својих фудбалских хероја. Хвала

Radence

pre 14 godina

U ovom slucaju Milijas je potpuno u pravu, najvaznija nam je prva utakmica. Ako pobedimo Ganu sigurno idemo u drugi krug. Mislim da Nemacka sigurno prolazi, a Australija sigurno ispada.

Vlada bg

pre 14 godina

Mrzim ove otrcane komentare igraca kada govore kako je prvi mec najvazniji, kako vlada dobra atmosvera... Nije SP turnir na kom se igra samo jedna utakmica nego minimum 3, i ne treba se predavati ako se u prvom mecu kiksne.
(Anta KAnta, 4. decembar 2009 20:49)

Da, ali u ovom slucaju prva utakmica jeste najvaznija ako se gleda iz realnog ugla, jel Gana je reprezentacija sa kojom bi trebali da se borimo za drugo mesto..
Tako da ovaj put ta izjava kako je prva utakmica najvaznija, jeste na mestu.

Srpski dinamit

pre 14 godina

KENGURI:

Na golu imaju Švarcera iz Fulama,koji je 1 od najboljih u Premier ligi,Lukas Nil iz Evertona,koji je mislim i kapiten,ali i standardan u ovoj engleskoj ekipi,zatim Brešano,Emerton i Kjuel,sve igrači kojima je prošao zenit,i kojima je ovo maksimum.Problem kengura je taj što oni grade optimizam na kvalama,a oni nemaju ni jednu ekipu koja je iole jaka,da bi videlo gde su u odnosu na ostatak sveta.Istakao bi ipak Kejhila,koji je motor ove ekipe,ujedno i najbolji njihov strelac sa 29 godine.Ne bi trebalo da imamo većih problema,uz pobedu protiv Gane,to su već 6 sigurnih bodova za 2.krug,e sad meč sa Nemačkom ima da odluči koja ekipa će sa prve pozicije da izbegne Englesku u 1/8 finala a naleti na Sloveniju( samim time i plasman među 8 je daleko bliži )

reala

pre 14 godina

Pa sta Nemci..Pa..pogledajte Nemacke klubove u LS..Sta kao Gomez je bolji od Zigica?...A Podolski od Krasica..Pa oni nemaju Vidica ni Ivanovica...Prema tome oni se samo tese jer se plase...

Realno

pre 14 godina

Naravno da u ovom slucaju prva utakmica je sve jer odlucuje o prvaku grupe!Problem je sto nama odgovara samo pobeda jer ako bude nereseno Gana ce moci u trecem kolu da napravi gol-razliku koja god im bude trebala dokbi se mi cak onda borili sa Australijom za drugo mesto!Nemci nisu ekipa za SP sreca im je sto su imali prelaku grupu inace se nebi ni plasirali!

vladinir

pre 14 godina

Realno dobili smo veoma jaku grupu u kojoj ce biti veoma tesko biti medju dve prvoplasirane ekipe.To je jedini stav koji moye da nam pomogne sve ostalo je besmislica

Srpski dinamit

pre 14 godina

GANA:
Esjen,Muntari iz Intera i Apija su glavni u Gani,uz Vorsaha iz Hofenhajma,Peintsila iz Fulama,najboljeg mladog igrača proteklog SP do 20 god Ađijanom,kojeg je kupio Mila,Asamoe iz Udina i Asamou Đijana iz Rena čine solidnu ekipu,al daleko da su opasni kao Kamerun sa Etoom,Makunom,ili slonovi sa Drogbom,Romarikom iz Sevilje,Tureom iz Barse,oba Konea,Kaluom,Kolo Tureom,Ebueom ili Nigerija sa Martinsom,Dindanom,Obinom,Ajegbenijem,Mikelom iz Čelzija i Taivom iz Marseja.Što se njih tiče Gana je daleko najslabija,dok Obala Slonovače može među 4,ako budu jedinstveni! Tako da smo bolji od njih

Krcun

pre 14 godina

Oprez protiv "kengura", imaće sigurno nekoliko napaljenih Hrvata u svojim redovima! Mislim da ćemo se za Ganu dobro spremiti. Ako nas povrede zaobidju biće sve OK.Nadam se:))))

Wade

pre 14 godina

Ocekujem da neko od nasih igraca u najskorije vreme izjavi kako smo imali srece,jer je Nemacka reprezentacija ipak najslabiji tim iz prvog sesira(osim JAR-a).Sto i jeste tako!!
Cisto da kazemi Nemcima,da znaju.

johny logan

pre 14 godina

Ako je to Breme rekao onda je samo Nemcima ucinio medvedju uslugu kao i selektor Rumunije koji je nakon poraza od Hrvatske u prijateljskoj rekao da je Hrvatska ipak jaca od Srbije... ostalo smo videli

Zoki

pre 14 godina

Svi mecevi su jako bitni mislim da mozemo biti prvi u grupi nemci se boje zato sto znaju kakav fudbal igraju nasi ,Gana ima jako interesantan tim dok kenguri mislim realno ispadaju zivi bili pa videli napred SRBIJO: Zoki Austrija

Isti scenario

pre 14 godina

Ne znam samo čemu toliki optimizam.
Jel mogu jedno pitanje da postavim čitaocima ovog foruma. Šta će se dogoditi ukoliko izgubimo od Gane prvu tekmu?

Miroslav

pre 14 godina

Evo kako to vide kenguri:
Australia did not quite get the Group of Death but it sure feels like one with former World Cup champions Germany, African powerhouses Ghana and European heavyweights Serbia making up their opponents in Group D.

uxyzapenje

pre 14 godina

Milijas vs Essien... Majko mila!!!!!!
(Kacar na teren!!!!, 4. decembar 2009 20:59)

Nije Milijas vs Essien nego Stankovic vs Essien! ne mozes da uzmes najboljeg njihovog igraca i poredis ga sa jednim od slabijih u nasoj reprezentaciji... ako cemo tako.. Asamoa Gyan vs Nemanja Vidic?? i to sam uzeo njihovog najboljeg napadaca!
ili Zigic (Pantelic) vs Erik Ado (takodje najbolji ili jedan od najboljih njihovih defanzivaca...)

branko

pre 14 godina

Не знам квалитет екипа Гане и Аустралије али ми је познат квалитет екипе Немачке. Од овог часа па до средине јуна сви који могу треба да покушају да убеде и Антића и наше играче да је ОВА наша репрезентација квалитетнија и игра бољи фудбал од ОВЕ екипе Немачке и да у Јужној Африци неће играти ИСТОРИЈА српског фудбала против ИСТОРИЈЕ немачког фудбала где би наше шансе биле минималне, већ ће једна против друге стајати две ДАНАШЊЕ екипе. Наша екипа је боља и добиће ако пре утакмице буду чврсто уверени да то могу и ако им не падне на памет да током игре чувају резултат, ма какав био. Против Немаца се мора играти 90 и + минута. Има довољно времена да се проуче и остале две екипе при чему је важно знати да је Есијен један од најбољих фудбалера данашњице. Ко то није урадио досад нека обрати пажњу на њега. Он игра савршено. То ће својим колегама свакако рећи и Бане Ивановић.

Београде, Београде...

pre 14 godina

Искрено, мислим да су нам ризичније утакмице против Аустралије и поготово Гане јер их можемо потцијенити.
Нијемци нису оно што су били. Ући без фрке и страха у меч и можемо их добити лакше него икад.

Tarot Milan

pre 14 godina

Što više razmišljam, to se više zentam te prve tekme. Presudna će biti psihološka priprema. Ne verujem da će Ganci ući u tekmu hladne glave, igraju takoreći na domaćem terenu. Mislim da će sve afričke reprezentacije imati taj poseban motiv i osećaj (izuzev možda Alžira, i oni su daleko od kuće) Tu leži naša šansa - čvrsto u odbrani, agresivno na sredini, koristiti svaki kiks i grešku da se izbace Lane i Krasa po krilima. Žigić sam po sebi predstavljaće značajan adut i daće nam tu mogućnost da preskačemo sredinu i napade počinjemo već na 40m od njihovog gola. Objektivno mislim da smo jači, ako ništa bar zato što njihovi napadači deluju prilično "zeleno" za našu iskusnu odbranu. Ako uspemo da im pariramo u manevru i ostvarimo tu značajnu prednost na bokovima, pobeda je više nego realna.
Imam neki osećaj da će Nemci rutinski i iskusno savladati Australiju. Bez obzira koliko se razmeću rečima, oni su i te kako svesni težine naše grupe, kao i realne snage svoje reprezentacije. Na njihovoj strani je autoritet i mundijalsko iskustvo, a i realan kvalitet. Mislim da će to biti sasvim dovoljno za trijumf Pancera.
Koliko god da nas potcenjuju na rečima, Nemci će sa respektom ući u drugu utakmicu. U poslednjem mundijalskom okršaju spasavali su živu glavu - od 0:2 i situacije da smo ih totalno razbili igrom (možda kao nikad dotad) uspeli su da nasiluju dva gola i izvuku bod. I to je bilo sa raspalim Santračem i bez par ključnih igrača, faktički samo sa raspoloženim Piksijem na terenu. Sada smo mnogo fizički i taktički kompaktiniji, timska atmosfera i autoritet selektora su na zavidnom nivou, a ne vidim da su Nemci nešto jači nego što su bili '98. Znaju to i oni vrlo dobro, zato se i razmeću rečima. Njima bi najviše odgovaralo da mi napadnemo kao pavijani od prvog minuta pa da nam uvale neki kiks gol iz prekida isl - ili da se aktivira naš stari kompleks, pa da se uzentamo i odgledamo tekmu dok oni daju golove. Naša šansa je samo i jedino hladna glava protiv Nemaca- odigrati tekmu kao da je bilo koja druga i pozitivan rezultat neće izostati. Ako u taj meč uđemo sa tri boda, iks je puna kapa protiv Nemaca.
Ako budemo imali sreće, Oziji će već pakovati kofere pre treće tekme (Nemci ih rutinski oderu u prvoj i Gana u drugoj na o-ruk i atmosferu) U idealnom scenariju, Ganci će da izmaltretiraju Nemce i izvuku bar iks, mi dobijamo kengure i kao prvi u grupi izbegavamo Engleze.
Samo molim Boga da ne bude, kao i na svakom mundijalu, vanfudbalskih gluposti koje se odraze na rezultat.

Bosanac

pre 14 godina

Komsije vi cete sa ovakvom reprezentacijom doci do finala. Zavrsiti cete kao prvi u grupi jer zaista imate tim za 10. Sretno u JARu Bosna je uz vas.

Nemanja

pre 14 godina

@Srpski dinamit
Taj vezni red je po meni veoma slab, koji su to igraci,veze nemaju kakav trochovski,svajnstajger ajde molim te, koji najaci na svetu, pa sta su onda Spanija,Brazil i drugi

stevan

pre 14 godina

Mislim da nasi previse podcenjuju protivnike kao sto su Gana i Australija. Razumem da ne poznaju dovoljno rivale, ali reci da je grupa laka je cista glupost. Ja iskreno nisam bio srecan kad smo izvukli ove timove, cak su australski mediji nazvali ovu grupu "grupa smrti" mozda nije bas tako, ali...Australija je jako dosta ulozila u fudbal ovih zadnjih par godina i izbacili su Hrvate sa zadnjeg SP 2006. To ce biti jako tezan mec, cak tezi nego protiv Nemaca jer ce svi ocekivati od nas 3 boda. A Gana je kao vreme. Nadam se da nece igrati kao na proslom SP jer nam se ne pise onda dobro, a da li mozemo da se nosimo sa njihovim trcanjem...cisto sumljam sa Milijasem na sredini?! Moracemo svaku utakmicu da prihvatimo kao finale da bi imali sanse da zauzmemo prvo mesto, kazem prvo jer broj 2 pozicija vodi na Engleze, koji su sa Kapelom jaki kao zemlja.

dule nbg

pre 14 godina

Kao i uvek do sad, rezultat nase reprezentacije bice odraz atmosfere u nasoj ekipi.. Jednom smo do sad imali trenera i atmosferu, bese to u italiji'90. Rezultat svima poznat: ispali u cetvrtfinalu na penale &bili bolji od Argentine), nezvanicno 5. ekipa na prvenstvu. Sad imamo trenera jos ako bude atmosfere...:)

Elem,isto ovo vazi za sve africke ekipe, samim tim i ganu, ako se igraci podrede ekipi beleze dobre rezultate. Nadam se u tradiciju da ekipa iz Afrike koja zabelezi dobar rez na jednom SP (gana 2006.), na sledecem bude razocarenje...
Nemcima su nosioci igre dosta stari, uzdam se u Balacka i njegovu sklonost da rusi atmosferu u timovima u kojima igra..
O Australiji stvarno ne znam nista..

Sto ja napisa ovoliko, mogao sam kao Lane "moglo je bolje a moglo je i gore";)

Travis Bickle

pre 14 godina

Dokle god vlada mentalitet da nama treba neki Nemac, Englez ili ko zna ko da priznaje nesto da bi se sami dobro osecali u svojoj kozi bicemo inferiorni i u fudbalu i u svemu drugome. Imamo dobru reprezentaciju koja ipak mora da pre svega da veruje u sebe i u to da se trud isplati kadtad. Grupa je teska. Gana je ozbiljan tim, Australija zna da igra dobar fudbal a Nemce za mog zivota nismo pobedili. Ali sto kaze Antic bilo sta da bude "Srbin ne sme da bude inferioran na terenu!".

Aleksandar

pre 14 godina

Necu ulaziti u to kakve ce biti postavka ekipe,vise cu skrenuti paznju na 13 igraca,a to smo mi publika.
Mora da nas bude sto vise tamo!Stoga,braco iz Juzne Afrike,Australije i Novog Zelanda,valjda vas se moze skupiti barem 30hiljada.Ova ekipa je zasluzila istu podrsku sa tribina kakva je bila protiv Francuza i Rumuna.

Леонидас

pre 14 godina

Са Немачком се састајемо у просеку сваких 12 година на светским првенствима још од ослобођења. Нико није баук,све је могуће, па чак и да прођемо у осмину финала.

pera

pre 14 godina

Ja se samo nadam da nam se pred prvenstvo ne povredi neki igrac,pogotovo neki bitan igrac iz startnih 11! Nekako sve imam taj ruzni osecaj da moze tako nesto da se desi... Nesto slicno kao sa Vidicem u Nemackoj.Ili kao sto nam se sada desava u rukometu.

I zasto svi otpisujete Australiju.Oni imaju sasvim solidan sastav koji moze svakog da pobedi i ravnopravni su sa svim ostalim ekipama za prolaz dalje. Da je to Honduras,Severna Koreja,Alzir pa i ajde,ali Australija je sasvim dobra ekipa, gde vecina igraca igra u Engleskoj.

Disljekovic- Ivanovic,Vidic, Lukovic(mozda Subotic ako najzad pocne normalno da igra u reprezentaciji,kao sto radi u bundes ligi),Kolarov- Krasic,Stankovic,Kuzmanovic(Kacar),Jovanovic- Pantelic,Zigic
Realno tim koji je po pojedincima rame uz rame sa Nemackom,ako ne i bolji, pogotovo sto imamo par igraca u bundes ligi koji ce se ,mislim,bas protiv Nemaca pokazati. Strah me je samo naseg srpskog kompleksa od tih jacih ekipa,kada se po tradiciji igra bunker i cuva 0:0.

Ivan

pre 14 godina

Bez zezanja ali nasi igraci su tako nalozeni da ce zgaziti svaku reprezentaciju koja im stane na put, ne dao bog da to bude prva reprezentacija koja se ispreci.

Eric Cantona

pre 14 godina

Nemojte se zavaravati.Nemacka je izuzetno jaka ekipa.Ne znam kad smo ih poslednji put pobedili.Igrali su finale prosle godine na evropskom.Gana jako nezgodna, setite se proslog svetskog namucili su Brazil koji se provukao zahvaljujuci sudijama.Mislim da je Australija najlaksi protivnik, mnogo smo tehnicki bolji,a u skoku ne zaostajemo za njima.Ako se niko ne povredi i atmosfera bude kakva je sada sve je moguce.

predrag

pre 14 godina

da sam ja selektor samo igraci sa tvojim nacinom razmisljanja bi bili u ekipi,i svako ko misli drugacije nek im je sva sreca u zivotu,ali u timu nema mesta.

SuriOrao

pre 14 godina

Necu mnogo da kalkulisem, imamo odlican tim koji daleko moze da dogura, odlicnog trenera kakvog odavno nismo imali, srce na teren i sta god bude, zadovoljan sam.

Imam samo dva skromna saveta, koje ako budemo realizovali, mi realno mozemo i dalje od grupe:

1. Svima da se utuvi u glavu da utakmica traje bar 180 min, i da sa takvim uverenjem udju na teren.

2. Kondicioni trener za svakog igraca posebno, da podrzi Savet br1.

branko LAzarevac

pre 14 godina

grupa je teska, ja licno sam zadovoljan.
mislim da ce najteze biti protiv gane,navikli su na africku klimu,trce jako puno nadam se da cemo sa njima igrati u vecernjem terminu.nemci su mi posle domacina najslabija repka od nosilaca grupe,kod njih je samo balak vrhunski igrac,kao sto je neko vec rekao mi imamo bolje pojedince od njih i vreme je da ih pobedimo.australijanci su jako tvrda ekipa.mozemo da budemo prvi u grupi ako se budemo drzali nase igre iz kvalifikacija.
Anticu pogledaj malo Bastu,standardan igrac udinezea italijanska liga,Rukavina prosecan nemacki drugoligas.Kolarov mozda i najjaci levi spoljni u evropi !!!

Nikola

pre 14 godina

Биће тешко, све је могуће, али објективно најтеже ће нам бити са Ганом, зато што су јако незгодан, а и јачи су и од Немачке и од Аустралије. П.С. И даље ми нису јасни они што пљују Панетлића, Милијаша, Жигића, Стојковића... Као да имамо боље.

Shvaba

pre 14 godina

Brehme, hahaha, kakav bre Brehme. Dokazao se covek.

To je isti taj Brehme koji je dok je trenirao Kaiserslautern izjavio da ne razume Mateusa i da nikada ne bi otisao u Partizan.
Mateus je sa istim tim Partizanom usao u Ligu Sampiona a Brehme dobio nogu jer je skoro ispao iz 1.lige!

Toliko o njegovom poznavanju fudbala.
Ima posle utakmice protiv Srbije da se cese i gde ga ne svrbi!

miloske

pre 14 godina

sto pljujete momke, pa antic je njih birao i oni su odradili dobar posao...stvarno mi nije jeasno ljubitelji fudbala...uzas!!!momci prolaze grupu 100% a posle sta urade urade, ja im drzim palceve!!!

djape

pre 14 godina

"Не знам квалитет екипа Гане и Аустралије али ми је познат квалитет екипе Немачке. Од овог часа па до средине јуна сви који могу треба да покушају да убеде и Антића и наше играче да је ОВА наша репрезентација квалитетнија и игра бољи фудбал од ОВЕ екипе Немачке и да у Јужној Африци неће играти ИСТОРИЈА српског фудбала против ИСТОРИЈЕ немачког фудбала где би наше шансе биле минималне, већ ће једна против друге стајати две ДАНАШЊЕ екипе."

pa, zapravo bi bilo lepo da sve bude u skladu s tradicijom jer kad god smo igrali s nemcima na svetskom prvenstvu prolazili smo grupu:

1954 1/4finale
1958 1/4finale
1962 1/2finale
1974 drugi krug
1990 1/4finale
1998 1/8finala

a jedan jedini put kad smo igrali van evrope - čile 1962. - smo došli do polufinala tako da bi ipak trebalo da se uzdamo u tradiciju... :)))

fudbal

pre 14 godina

Prvi mec najbitniji
Drugi mec najbitniji
Treci mec najbitniji
Cetvrti mec najbitniji
Peti mec najbitniji
Sesti mec najbitniji
Sedmi mec najbitniji
Slavlje na trgu najbitnije
Neka tako i bude.