Utorak, 01.12.2009.

00:33

Tadić priznao prekršaj

Predsednik Srbije Boris Tadić pred prekršajnim sudijom priznao je da je kriv zbog ispijanja šampanjca na stadionu.

Izvor: B92

Tadiæ priznao prekršaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

LosMI

pre 14 godina

kakva glupost!!! odavno nisam cuo nesto ovako bzvz... Ovolika medijska paznja samo zato sto je predsednik COVEK koji je popio PAR GUTLJAJA sampanjca posle utakmice u kojoj je Srbija izborila plasman na SP!!!!???? A sta je sa svim onim nepokrenutim sudskim procesima za svakakve kvalifikovane oblike svega i svacega!!!!???? Mada, da se ovo nije uradilo verovatno bi Radikali i Naprednjaci uradili nesto radikalno i napredno u Skupstini i usporili rad iste...
O Srbiji, slatka mala izvrnuta torto!!!!!

evita

pre 14 godina

Sto nam vredjaju pamet sa ovom jeftinom koreografijom (nije rezija nego bas samo koreografija made by Krstic and Co.) ajde de, al da onog Dunjica jos uvek nisu osudili na duze vreme, to mi je zaista skandalozno!!!

POREZNIK

pre 14 godina

Gospodine predsedniče, mani se odlaska kod sudije i pravljenja cirkusa od toga.
Pogledaj gde se denuše naše pare od poreza, gde ovi iz vlade potrošiše silne pare i na šta, umesto kazne koju ćeš platiti posmenjuj ove što nam državu siromaše i nas građane ojadiše do gole kože, a oni se provode, kupuju kuhinje, plaćaju i šakom i kapom, a mi od kojih živite, koliko za buđav lebac i to je to. Ne ide predsedniče tako, ne valja to.

zoran

pre 14 godina

Sikaniranje predsednika, ali i onog studenta u NS koji je kupio pivo ne znajuci za utakmicu pokazuju da je zakon besmislen - pa je predsednik na to trebalo i da ukaze, a ne da pozira pred kamerama.

Uzgred, kao jugonostalgicar moram da primetim da su vesti pune svega i svacega, ali niko ne pominje Dan ujedinjenja (Srba, Hrvata i Slovenaca, 1 decembar) koji bi trebalo spominjati ako Vam je iole stalo do Jugoslavije, a mnogima jeste.

ae

pre 14 godina

pa kad su se tako lepo zaleteli sa farsom mislim da bi trebalo da idu do kraja. njima pare nisu nikakva kazna tako da bi jedina pravda bila da svo troje malo razgledaju mardelj. ali neka i to bude simbolicno, priznali krivicu, ne mora najstroza kazna, cak ni ceo dan nego recimo samo 3-4 sata u CZ za TV dnevnik i tako to.

miloshm

pre 14 godina

Da li je i momak koji je platio 30000 po istom zakonu izasao ovako nasmejan? Da li smo mi svi jednaki? Da li je ovo jeftin politicki marketing?

UruRuck

pre 14 godina

Ispijanje sampanjca je trivijalan prekrsaj kada se uporedi sa banditskom privatizacijom i urusavanjem privrede Srbije.
Ali, za to se kod nas ne odgovara.

Cvele

pre 14 godina

SRAMOTA KAKO SE SPRDAJU SA NARODOM!!! Tadic postaje neobavesten kao Kostunica, ministarka ne zna sta je alkohol, ko zna mozda "drmne" i koju ljutu a da nije svesna da je to alkoholno pice. Onaj gradski sluzbenik ima grizu savesti...sto je ne iskoristi da podnese ostavku?! Lep primer dajete deci, omladini, celom narodu!!!
Inace "obicni" ljudi za ovo robijaju a ne gone se prekrsajno!!! Toliko o jednakosti!!!

CelaNacija-Reprezentacija

pre 14 godina

Samo me zanima hoce li poslati na sud i sve reprezentativce Srbije koji su posle utakmice sa Rumunijom popili po koji gutljaj piva(a to se videlo u prenosu) proslavljajuci plasman na svetsko prvenstvo...
SMESNO...

ded

pre 14 godina

Pre oko mesec dana moj prijatelj je uhapšen u Novom Sadu jer je kupio alkohol na manje od jedan kilometar od stadiona u vreme održavanja utakmice. On uopšte nije iz Novog Sada. U Novom Sadu je bio u poseti devojci, a za glupu utakmicu nije ni znao da se igra, a nije čak ni znao da je stadion tu u blizini. Fudbal ga uopšte ne interesuje. U policiju je odveden sa lisicama i u marici. Tamo je četiri sata morao da stoji i gleda u jednu tačku u zidu, dok su ga policajci nazivali smradom sa juga koji prlja njihovu stanicu. Sudija nije imao razumevanja za njegovo objašnjenje kao ni za to što je student koji se sam izdržava i odredio mu je da plati kaznu od 30 hiljada, uz objašnjenje da je takav zakon i da on važi za sve. Ako zakon važi za sve onda kako je uopšte mogao da kupi alkohol u vreme održavanja utakmice. Kako to da se u sklopu većine stadiona u Srbiji nalaze restorani u kojima se može kupiti alkohol bez problema za vreme utakmice? Ja živim na Vračaru i u blizini se nalaze 2 stadiona, 2 sportske sale tereni za tenis. Da li ja treba da proveravam svaki put kad ulazim u prodavnicu, da li se i gde igra neka utakmica, kako me ne bi uhapsili kad kupujem pivo? Da li to znači da svi žitelji nekog malog mesta u Srbiji ne smeju da kupuju alkohol dok se igra utakmica jer se skoro sve prodavnice nalaze na manje od kilometar od stadiona? Da li to važi za sve sportove ili samo za fudbal? I na kraju najvažnije. Da li to znači da u slučaju da "prekršim zakon" treba satima da stojim mirno i buljim u zid dok me policija vredja i ponižava? Da li je predsednik stajao? Da li sam ja lud pa treba da trpim sve ovo ili treba da odem iz ove zone sumraka. Možda predsednik zna. Ili ministarka?

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo je primer u kakvoj drzavi trabamo da zivimo,gde ce i presednik drzave odgovarati za svoje postupke.Posle ukinutih viza i ovo me je odusevilo,sada ce valjda narod videti da patriotizam i nije tako bitan ako zivish u normalnoj drzvi,gde cesh imati normalnu platu,dobar auto,pogodnost za uzimanje stana i buducnost,tada jednostavno necemo imati potrebe da se opterecujemo patriotizmom koji je izlgeda jednino nama srbima bitan.

Pozdrav

Dragan

pre 14 godina

"... ili zatvor od 60 dana"...
Ukoliko "velemožni " gos'n Sudija odluči da pošalje gos'n Predsednika u apsanu na 2 meseca, šta ćemo bez dotičnog u tom periodu?
Zamislite odem bezvizno u EU, pitaju me tamo odakle sam, ja reknem iz Srbije..pa ubiću se od sramote.. ;))

Bucko razmisljam

pre 14 godina

I ja bih "priznao prekrsaj" konzumiranja par kapi sampanjca kada bi i mene kao njih ostavili na miru zbog drugih daleko vecih i ozbiljnijih prekrsaja ! Ali vazno je jednom "probiti led", bit ce tu i drugih stvari ne samo "sampanjac" sa kojim se ova gospoda javnosti prezentira kao POSTENJACINE !

tri..zo..ne

pre 14 godina

Za svaku je pohvalu što je na red došao i predsednik, ali šta ćemo sa svim ostalim funkcionerima (ministri, zanenici,...itd) koji daju intervjue iz automobila a nemaju vezan pojas, parkiraju se gde oni misle da treba ili može, šta je sa policijom koja ne poštuje iste propise koje ja moram da poštujem... E, kad se i druge stvari rese u ovoj ...

kokolo

pre 14 godina

Ja sam za, ako se utvrdi da je Predsednik ucinio prekrsaj i da mora da plati novcanu kaznu, neka to uplati na racun ekoloskog pokret Beska.

Gluposti

pre 14 godina

OK, posto smo sada zavrsili sa ovom gluposcu predlazem da se sudije fokusiraju na ove sto lome stolice, pale stadione, prebijaju i ubijaju navijace. Ne znam, mozda gresim, ali mi se nekako to cini bitnijim od predsednika koji ode pred sud jer je nazdravio pobedu svoje drzavne reprezentacije sampanjcem. Izgleda da sudovi kod nas zaista nemaju bitnije slucajeve da resavaju od ovoga.

Zvoncica

pre 14 godina

...Boris je jednostavno najbolji....Inace ja bih najvise volela da su Vladu formirale DS G17 i LDP.Nadam se formiranju vlasti na Vozdovcu

milos@

pre 14 godina

Svi oni dusebriznici iz opozicije koji su ovu pricu i poceli, jer su oni prvi postavili pitanje o pokretanju prekrsajnog postupka, nisu imali pojma koji su kontra-efekt postigli. Boris je danas dobio vise poena, nego svi oni zajedno u ovoj kampanji na lokalnim izborima na Vozdovcu. Medvedju uslugu su napravili navijacima koji se stalno guraju na njihove mitinge, posto sada nema vise ono:...A sto niste priveli ovog ili onog... Posle onih desavanja u Subotu na Marakani, svi sa juga su trebali kolektivno da se sprovedu u prvu stanicu policije...

gorang

pre 14 godina

Mislio sam da kod nas nema "pozivanja na imunitet", nego da bez obzira na licno ne pozivanje na isti, da se doticnom mora skinuti pre izlaska pred sudiju. Jel to opet neko nesto prevideo?

ztpevka

pre 14 godina

Predsednikov postupak je k`o tamni vilajet: kriv je sto se odazvao pozivu Suda.Da se nije odazvao bio bi jos krivlji za sve one koji mu traze dlaku u jajetu (Velja i kompanija).
Sto se mene tice: gospodine Predsednice, samo napred. Mnogo je vise nas koji cenimo Vas gest makar i kao pokaznu vezbu iz POSTOVANJA Zakona.

C0r130n3

pre 14 godina

Verujem da sve ovo ima, ili moze da ima mnogo dublji znacaj. Verujem da su popili ono vece zarad slike preko TV-a, i moze biti da su to uradili svesno,... "popicemo sampanjac, bice to lepa slika narodu, kako slavimo pobedu Srbije pod nasim vodjstvom". E, sad, zakon je prekrsen, ok. Preusmerite to u korist normalnog naroda u ovoj zemlji, posle ce se to vratiti u vasu korist. Sta zelim da kazem... Priznali ste - odlicno,... sudije nek vam odrape maksimalne novcane kazne. Platite, bez pogovora. A onda, kad god neko od mamine i tatine, babine i dedine, strikove i ujkine, kumove i kumine, surnjajine i svakove, komsijine, dece bude napravio nesto za prvu, drugu, ili bilo koju, stranicu hronike, da vidimo ko je ta osoba, u zemlji Srbiji, koja ce smeti da urgira za nekog! Neka ovo bude presecanje, i prekrekretnica za sve... Predsednik je kaznjen, morace onda i Pera, i Mika, i Uros, i sva bagra. Nece moci nekoga da spasi,... npr. prezime i slavni koreni.
Dosta je vise!
PS Zmija se u glavu udara!

Milan

pre 14 godina

Ipak smo mi jos pocetnici i zato treba i nama tj. javnosti progledati kroz prste. Da nije doslo do ovoga neki bi opet digli prasinu kako zakon nije za sva isti. Da smo mi "zreliji" u toj demokratiji nebi niko ni pitanja postavio ovako moramo se sebi sami smejati.

miki

pre 14 godina

Jao bre, kakva je ovo farsa.. Da se pokaze kako niko nije nedodirljiv? Nije valjda.. Da vidim inspekciju u Delti, da vidim hapsenja (i osudjivanja sa adekvatnim kaznama, donetim u kratkom roku) huligana, navijaca i ostalog sljama sto ulicarskog, sto privrednog, sto politickog, pa cu onda da poverujem da je ovo pravna i uredjena drzava, a ne divlji zapad.

Dalibor Lanik

pre 14 godina

Aman, sto ne ostave coveka na miru, kakva je to glupost, popio gutljaj sampanjca.... boze sacuvaj, ko da smo Svajcarska, sve ostalo je u redu pa sad 1 gutljaj sampanjca nam kvari idilu...

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo me podseca na onu seriju kada je radnicka kontrola tragala za onim sto je poneo kuci nekoliko listova toalet papira dok su drugi krali milijarde.

Down by Law

pre 14 godina

Što se tiče primene tog novoga Zakona biće zanimljivo kako će se sprovoditi zabrana nošenja navijačkih šalova. Zamislite kada ceo Sever stavi zaštitne maske protiv H1N1 :)) Jel će da plaćaju kazne, ili će to biti rešeno za 5 godina tumačenjem Ustavnog suda?

adje

pre 14 godina

nema sta da se stidi zbog jednog gradjanskog postupka da zna cela javnost, nego treba da se stidi svaki covek koji je kriv a nece da prizna krivicu, i zato ti je sve oprosteno sto si priznao krivicu, samo da se sudstvo oporavi i da krene pravim stopama gde treba da krene, a to ti je pravedno sudjenje, bez obzira o kome se radi, evo znam jedan slucaj stranac koji je u nemackoj tuzio gradonacelnika u vezi nekih stvari i sud presudi u korist ovog stranca koji zivi u nemackoj, i gradonacelnik morao da plati ostetu i da se izvine coveku zbog gresaka koje je napravio, to kad bude tako kod nas onda nece vise biti kriminala i korupcije, jer kriminal i korupcija pocinju sa vrha vlasti, i dok se ti ljudi ne suoce sa stvarnoscu nece nam biti bolje u buducnosti.

СССС

pre 14 godina

Баш чудно. Судови за прекршаје не раде од 15.11. (осим привођења и процесуирања странца) због пребацивања архиве из омота списа у судске списе јер од 1. јануара имамо уместо органа за прекршаје суд за прекршаје. Мислим да председник није нити странац нити је приведен и да је у питању још једна рола драгог нам Клунија.
А што се тиче брзине рада наших судова имајући у виду да су "функционери" признали прекршаје није ми јасно зашто им одмах није изречена и казна. Ја заиста не видим потребу за новим рочиштем. Такође је чудно и да имајући у виду групно чињење прекршаја не видим потребу за раздвајање поступка пред више судија а ово све због изрицања праведније казне и једноставнијег извођења чињеница. Може се десити да судија Душанка Потежица казни председника са рецимо 20000 дин а судија Зоран Пашалић министарку са рецимо 30000 за исти прекршај.
За који дан у парламенту ће мо видети и наставак каријере ових судија. Да ли ће можда бити разрешени, или ће остати на истим положајима, а можда ће чак и напредовати?

SKEPTIK

pre 14 godina

Sva sreća da u Srbiji ne postoji Velika nagrada Srbije u F1.Zamislite na binu se popnu Alonso,Hamilton Kultard,propisno se ispolivaju Šampanjcem,otpiju gutljaj i zaglave u Požarevac zbog prebrze vožnje i konzumiranja alkohola.

poreski obveznik

pre 14 godina

Ovo je apsolutno besmisleno, a jos je i tuzno jer ne placa on kaznu nego mi. Posto od naseg rada i novca koji proizvodimo i uziva u svim blagodetima svog zivota. Da su ga poslali na prinudni rad ili da "svira klavir" to bi vec imalo smisla. Nije kazna ono sto se placa novcem koji je neko drugi zaradio.

biljana

pre 14 godina

Bas mi se smucilo! Oboje su izjavili da - nisu znali da krse zakon!!!
Neobavesteni?
Pa tako i Ilic moze da izjavi da nije znao da "kraduckanje" nije u skladu sa zakonom!

goka

pre 14 godina

Ovo jeste pozorište ali je i jedini ispravan postupak. Sledeci put bezalkoholni šampanjac i sve će biti u redu - i zvaničnici pošteđeni sudova, i mi pošteđeni pozorišta, a reprezentacija opet pobedila.

Emigrant

pre 14 godina

Kakva lakrdija od "pravne" drzave:
Predsednik na sudu mesec dana nakon ucinjenog "prekrsaja", dok se Miladin Kovacevic seta slobodan kao ptica vise od godinu dana, a o Mladicu i Hadzicu da i ne govorimo...
Zalosna nam majka.

sasa

pre 14 godina

...
Nije niko od Tadicevih smislio ovo, nego ako pratimo vesti, to su uradili iz "Nove Srbije" .Ne zelim nikoga da branim, ali upravo ta opozicija pravi ovu smejuriju od drzave, jer drzava je onoliko ozbiljna koliko ima kvalitetnu opoziciju, a nasa opozicija je jadna i bedna i ne daj Boze da se ikada dokopaju vlasti, jer ce Sloba biti mala beba za ove opozicionare.

Demiter

pre 14 godina

Kakva farsa i zamena teza. Naravno u zemlji u kojoj zivimo i ovo je moguce, ali je stvarno UDAR na nasu inteligenciju.
Medjutim; Da se predsednik nije odazvao (iako bi voleo da vidim toga ko sme da pozove predsednika na sudjenje a da on sam to ne dozvoli) pisali bi o njemu kao o coveku koji ne postuje zakon. Sada buduci da se odazvao, opet imamo problema sa "sprdnjom i omalovazavanjem naroda" itd.
Jednostavno, Moj savet predsedniku; BUDITE to sto jeste; LIDER-VODJA iz tame u svetlo i boljitak. A kada dobro cinite, niko vam "perce nemoze odbiti". Zbog toga uvek je dobro pitati, da li dobro cinim? da li krsim mojim cinjenjem zakon. Nazdraviti u trenucima slavlja je divan gest, medjutim, zakon govori drugacije. Zbog toga i postoji zakon da nam pokaze na GRESKU. A sankcije, e one su vec nesto drugo...Zbog ovakvog gesta predsednika i njegovog primera,trazimo sankcije za huligane a razumevanje za predsednika i njegov tim.

Jelena

pre 14 godina

Nije nedodirljiv predsednik Tadic, vec ljudi iz uprave FK na cijem stadionu je igrana utakmica.
Pravo je pitanje da li su oni saslusani? Alkohol u svecanoj lozi je njihova odgovornost.
Zato dosta sa simulakrumima zivota! Hocemo zivot!

ma hajte molim vas...

pre 14 godina

Zakon postoji da bi se postovao.
Kome ovo nije jasno?
Da li je dobar zakon - to je drugo pitanje, ali on je tu i mora da se postuje od prvog do poslednjeg slova.

Sloba

pre 14 godina

...U 'civilizovanim' i 'pravnim' drzavama je ovo sto Tadic radi (mislim, odaziva se na poziv suda za prekrsaj koji JESTE napravio) je najnormalnija stav. Jako je vazno da predsednik drzave da primer... Mozete li da zamislite pokojnog Milosevica ili bilo kog od bezvrednih, ali nadmenih lidera iz njegovog i bivsih vremena kako se odaziva pozivu sudije za prekrsaje kao i svaki "obicni" gradjanin?
Zato, BRAVO GOSPODINE PREDSEDNICE!!!!

milan-Nis

pre 14 godina

"u krugu 1km od sportskog desavanja"!
Jadna Ceca,njen dvorac je tik uz Marakanu,sad nece smeti da nazravi novom transferu,a da ne zvirne kroz prozor dal se igra neka tekma!

Jututunska farsa

pre 14 godina

Jedino sto su postigli oni koji su smislili ovaj cirkus, jeste, da je ionako minoran, ugled Predsednika jos vise umanjen u mojim ocima. Kome je namenjeno sve ovo? Da li ce posle ovog "sudjenja", roditelji vojnika koji su ubijeni u topciderskoj kasarni poverovati da zive u pravnoj drzavi? Ovo shvatam kao podsmeh svima koji veruju da se neko u ovoj drzavi trudi da u njoj zazivi zakon i pravda.

Branislav

pre 14 godina

Predsednik je priznao prekrsaj, nece da se poziva na imunitet i nece advokata.
Odlican potez gradjanina Tadica. Zakon mora da se postuje i tacka.

Dejan Rondovic

pre 14 godina

Ubice Brisa Tatona su na slobodi a huligane koji su palili Zvezdin stadion neće ni optuživati iako su ih svi koji su gledali derbi na TV-u jasno vidjeli, ali ako Vladan Lukić kao predsjednik Zvezde obuče farmerke biće to na svim vijestima u udarnom terminu i tužilac će odmah podići optužnicu.

Pravdoljub

pre 14 godina

Lepo je kada se neko kaje i priznaje gresku.
Nije toliki greh, koliko je veliki i dobar primer za svakog ko nesto pogresi.
Mislim da nije trebao da nazdravi, ali kada vec jeste, dobro je postupio.
Zato je dobro sto su mediji ispratili sve.

rammstein

pre 14 godina

A hoce li ovi koji su zapalili i lomili sedista na stadionu i njima pritom gadjali vatrogasce da odgovaraju ikada i plate stetu ovoj drzavi koju decenijama unistavaju gde god stignu.

Drakon

pre 14 godina

Podrška predsedniku Tadiću da izdrži u ovom teškom trenutku za sve nas i da istraje u borbi za bolje sutra! Za decu, za pinire, za ranjenike, za proletere...

Misha

pre 14 godina

Bravo Tadicu! Oni koji su nosici plemenske svesti ne mogu ovo drugacije da shvate nego kao demagogiju, jer sve gledaju kroz sebe i sopstvene principe. Ali, ako engleska kraljica mora da plati kaznu sto je uhvacena bez karte u gradskom prevozu, pravicno je da se i kod nas ne gleda ko je ko, u skladu sa drevnim biblijskim principom koji je potpuno stran nasem mentalitetu: "Ne gledajte ko je ko na sudu, saslusajte i malog i velikog, ne bojte se nikoga." (5. Mojsijeva 1,17)

ma dajte molilm vas

pre 14 godina

Na Zapadu koji slicni zakoni postoje ovakve gluposti se nikad ne bi desile da recimo premijer Britanije Brown nazdarvio posle neke utakmice neko ga pravno goni. Koliko smo ekstremisti u svemu, samo ovo potrvrdjuje, dok recimo ta ''pravna'' drzava dozvoljava da se batinasi u USA slobodno izdaju ilegalno pasosi da pobegnu iz USA u Srbiju.

hiko

pre 14 godina

Ja reko priznao je da je prekrsio u vezi dovodjenja Dodika na lozu.
A ne smem ni da pomislim da je priznao neki prekrsaj u vezi biznisa ili ko zna vec cega sto svi politicari sljakaju vec.

Smejurija, ovo je vredjanje gradjana srbije, ali kaki smo bolje i ne zasluzujemo.

Aleksandar

pre 14 godina

Koje mazanje ochiju, ovo je chudo jedno. Bash bih voleo da chujem priznanje kada bi bila ozbiljnija kazna. Sa druge strane, ko je uopshte smislio da ce lov na predsednika drzave zato shto je nazdravio chashom shampanjca biti dokaz da se drzava obrachunava sa kriminalom? Prst u oko ako mene pitate...

lijan

pre 14 godina

Ovo nije primena prava. Ovo je ruganje pravnoj drzavi i funkciji predsjednika te drzave. Sramota, hoce da kopiraju zapad, ali ovo se na zapadu nikad nebi dogodilo. Ovdje se zna ko kosi, a ko vodu nosi.

Mashinovodja

pre 14 godina

Ma, nema labavo, bre! Kad udari naša Pravna Država, ne bira koga će, pa ako treba, i PreCednika će!

Ne znam koji je Tadićev savetnik smislio ceo ovaj besmisleni i glupi cirkus i ne znam koliko će to Tadiću dići kvotu (jer, da se ne lažemo, to je pravi cilj cele ove glupe maskarade, a ne nekakvo dokazivanje nepristrasnosti naše čuvene Pravne Države), ali znam sigurno da je kod mene Tadićeva ionako izuzetno niska kvota, pala još niže.
Ako nešto mrzim u u politici, to je demagogija, a ovo je školski primer demagoškog uvlačenja masi.

Filip

pre 14 godina

Bolje bi bilo nasem zakonodavstu i sudstvu da se pozabave nekim ozbiljnijim prekrsajima koji se godina zataskavaju, a ne da pokazuju kako smo mi drzava u kojoj zakoni moraju da se postuju tako sto ce predsednika drzave da izvedu pred sudiju za prekrsaje zbog neke nebulozne stvari. I, ako su vec toliko pametni, strogi i drze do zakona, zasto zakoni vezani za huliganstvo ne postanu jos strozi, a ne da posle svakog derbija bude steta u milionima dinara, i po nekoliko ljudi povredjeno?!

Goran

pre 14 godina

Svaki zakon ili pravilo ima svoje odredbe ali i duh. Ovo je apsolutno protiv duha ovog zakona. On nije zato donet, već je donet da bi se suzbilo huliganstvo. Predsednikovo izvinjenje bi bilo sasvim dovoljno u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Ne znam da li je ovo smislio Tadićev savetnik za odnose sa javnošću ili neki drugi, svejedno, preterao je.

SVD

pre 14 godina

Hoće li ići celokupno predsednikovo obezbeđenje sa njime, što bi bilo normalno? Koliko to još povećava troškove? Nije li propis mogao da isključi iz zabrane svečanu ložu? Sve su to normalna pitanja koja je trebalo da ima u glavi onaj koji je pravio propis, da ne bi ostavljao prostora za zloupotrebu i ismejavanje!

mujcinovic salih

pre 14 godina

Budalastina, ljudi pobede na velikoj nagradi Nemacke ili nekoj drugoj trci, otvore sampanjac malo otpiju i prskaju se. A alkohol je strogo zabranjen u saobracaju. Koliko znam jos niko ih nije pozvao na odgovornost? Predsedniku republike mogu sto sta da zamerim ali to..

Sladjana

pre 14 godina

Ovo je ruganje građanima Srbije. Budžet čerupaju i zbog toga se ne oglašava državno tužilaštvo a glavna vest je da predsednik Tadić ide kod sudije za prekršaje. Bruka!

Lala iz Banata

pre 14 godina

Hajde malo da se igramo pravne države... Neka narod i svet vidi da ovde caruje pravni sistem!
To što je onog čuva vojska i što vojnici bivaju ubijeni kada ga vide, što ratni zločinci dobijaju smešne kazne, što Vlada i opozicija pljačkaju šakom i kapom, što kriminalci imaju sve u šaci kao 93., što nas deset godina zavlače pričom o ulasku u EU, što ne znam ni dokle mi se prostire država, što me u Pančevu truju svakog dana, što moram da se odreknem 30 godina života da bih kupio garsonjeru ili iole pristojniji auto - to sve nema veze. Sve je isto kao i pre desetak godina, samo se malo bolje ušminkava...
Ej, Srbijo - tugo!

Milorad

pre 14 godina

Koje obmanjivanje! Kada bi tužilaštvo bilo inače takvo revnosno! Osvrnimo se. Pa mi smo u poplavi nepokrenutih istraga za slučajeve koji materijalno, moralno ili kako god usporavaju ovu zemlju!

DissidentAggressor

pre 14 godina

Kako je u pitanju nevidjena farsa, koja nema veze sa duhom i smislom samog zakona, mislim da bi svo troje imali puno pravo da se pozovu na imunitet. I pri tom ne prekrse ni jedan princip, jer je vrlo jasno koji je smisao zakona. Onog momenta kad Tadic i ministarke pijani krenu da prave nered, onda nek idu pred sudiju :)
Farsa i sminka na svakom koraku...

DEDA CVETKO

pre 14 godina

Joooooj, koja smejurija. Daj, zaustavljajte ovu lakrdiju... Covek je otvorio sampanjac da proslavi pobedu svog tima, nije se napijao na smrt i ubijao strane navijace motkama i zardjalim ekserima. Ima li nekog normalnog ko ce nasem sudstvu i organima (ne)reda da objasni koncept konteksta, razmere i proporcije? Jeste da Tadica ne gotivim ama bas ni malo, ali ne treba trositi dragoceno medijsko, drzavno i sudsko vreme ovim sudskim ba(ha)nalijama za malu decu, nasi sudovi trebalo bi da imaju na tapetu mnogo vaznija posla, kao npr: da ganjaju mafiju i pokvarene politicare koji ubise boga u narodu i pokradose sve sto smo imali. Umesto toga, oni se uhvatili za sampanjac k'o da je to neko zlodelo. Alo? Ima li neko mozga na ovoj planeti? Jedna ganglija? Dve? Uuuja?

S

pre 14 godina

Znam da je ovo cirkus, ali lepo je videti, makar i kao predstavu kako predsednik odgovara za nešto. Još da vidimo da neki mnogo manji od njega odgovaraju za neke mnogo veće stvari koje mnogo više utiču na naše živote.

Vlada

pre 14 godina

Ma idi bre, nema zezanja u zemlji Srbiji. Niko neće biti imun na zakon! Ako je predsednik mislio da mož' da remeti red i mir onda se prevario! Pa jel zna on u kakvoj pravnoj zemlji živi?

Ko je ovde lud? O.o

Danilo

pre 14 godina

Boze kakva glupost, umesto da hapse lopove i probisvete, i pokrecu krivicne prijave protiv ljudi koji se mlate po ulicama, oni podnose prijavu protiv predsednika drzave! I to zato sto je nazdravio za pobedu nase reprezentacije! I treba da nazdravi jer bi svaki normalan covek isto uradio! Sramota! A sto albanci na jugu Srbije proslavljaju dan albanije sa albanskim zastavama, za to nema nikakvih prijava, niti se ko oglasava oko toga....

Sladjana

pre 14 godina

Ovo je ruganje građanima Srbije. Budžet čerupaju i zbog toga se ne oglašava državno tužilaštvo a glavna vest je da predsednik Tadić ide kod sudije za prekršaje. Bruka!

DissidentAggressor

pre 14 godina

Kako je u pitanju nevidjena farsa, koja nema veze sa duhom i smislom samog zakona, mislim da bi svo troje imali puno pravo da se pozovu na imunitet. I pri tom ne prekrse ni jedan princip, jer je vrlo jasno koji je smisao zakona. Onog momenta kad Tadic i ministarke pijani krenu da prave nered, onda nek idu pred sudiju :)
Farsa i sminka na svakom koraku...

Mashinovodja

pre 14 godina

Ma, nema labavo, bre! Kad udari naša Pravna Država, ne bira koga će, pa ako treba, i PreCednika će!

Ne znam koji je Tadićev savetnik smislio ceo ovaj besmisleni i glupi cirkus i ne znam koliko će to Tadiću dići kvotu (jer, da se ne lažemo, to je pravi cilj cele ove glupe maskarade, a ne nekakvo dokazivanje nepristrasnosti naše čuvene Pravne Države), ali znam sigurno da je kod mene Tadićeva ionako izuzetno niska kvota, pala još niže.
Ako nešto mrzim u u politici, to je demagogija, a ovo je školski primer demagoškog uvlačenja masi.

Lala iz Banata

pre 14 godina

Hajde malo da se igramo pravne države... Neka narod i svet vidi da ovde caruje pravni sistem!
To što je onog čuva vojska i što vojnici bivaju ubijeni kada ga vide, što ratni zločinci dobijaju smešne kazne, što Vlada i opozicija pljačkaju šakom i kapom, što kriminalci imaju sve u šaci kao 93., što nas deset godina zavlače pričom o ulasku u EU, što ne znam ni dokle mi se prostire država, što me u Pančevu truju svakog dana, što moram da se odreknem 30 godina života da bih kupio garsonjeru ili iole pristojniji auto - to sve nema veze. Sve je isto kao i pre desetak godina, samo se malo bolje ušminkava...
Ej, Srbijo - tugo!

Vlada

pre 14 godina

Ma idi bre, nema zezanja u zemlji Srbiji. Niko neće biti imun na zakon! Ako je predsednik mislio da mož' da remeti red i mir onda se prevario! Pa jel zna on u kakvoj pravnoj zemlji živi?

Ko je ovde lud? O.o

lijan

pre 14 godina

Ovo nije primena prava. Ovo je ruganje pravnoj drzavi i funkciji predsjednika te drzave. Sramota, hoce da kopiraju zapad, ali ovo se na zapadu nikad nebi dogodilo. Ovdje se zna ko kosi, a ko vodu nosi.

Danilo

pre 14 godina

Boze kakva glupost, umesto da hapse lopove i probisvete, i pokrecu krivicne prijave protiv ljudi koji se mlate po ulicama, oni podnose prijavu protiv predsednika drzave! I to zato sto je nazdravio za pobedu nase reprezentacije! I treba da nazdravi jer bi svaki normalan covek isto uradio! Sramota! A sto albanci na jugu Srbije proslavljaju dan albanije sa albanskim zastavama, za to nema nikakvih prijava, niti se ko oglasava oko toga....

mujcinovic salih

pre 14 godina

Budalastina, ljudi pobede na velikoj nagradi Nemacke ili nekoj drugoj trci, otvore sampanjac malo otpiju i prskaju se. A alkohol je strogo zabranjen u saobracaju. Koliko znam jos niko ih nije pozvao na odgovornost? Predsedniku republike mogu sto sta da zamerim ali to..

DEDA CVETKO

pre 14 godina

Joooooj, koja smejurija. Daj, zaustavljajte ovu lakrdiju... Covek je otvorio sampanjac da proslavi pobedu svog tima, nije se napijao na smrt i ubijao strane navijace motkama i zardjalim ekserima. Ima li nekog normalnog ko ce nasem sudstvu i organima (ne)reda da objasni koncept konteksta, razmere i proporcije? Jeste da Tadica ne gotivim ama bas ni malo, ali ne treba trositi dragoceno medijsko, drzavno i sudsko vreme ovim sudskim ba(ha)nalijama za malu decu, nasi sudovi trebalo bi da imaju na tapetu mnogo vaznija posla, kao npr: da ganjaju mafiju i pokvarene politicare koji ubise boga u narodu i pokradose sve sto smo imali. Umesto toga, oni se uhvatili za sampanjac k'o da je to neko zlodelo. Alo? Ima li neko mozga na ovoj planeti? Jedna ganglija? Dve? Uuuja?

Emigrant

pre 14 godina

Kakva lakrdija od "pravne" drzave:
Predsednik na sudu mesec dana nakon ucinjenog "prekrsaja", dok se Miladin Kovacevic seta slobodan kao ptica vise od godinu dana, a o Mladicu i Hadzicu da i ne govorimo...
Zalosna nam majka.

ded

pre 14 godina

Pre oko mesec dana moj prijatelj je uhapšen u Novom Sadu jer je kupio alkohol na manje od jedan kilometar od stadiona u vreme održavanja utakmice. On uopšte nije iz Novog Sada. U Novom Sadu je bio u poseti devojci, a za glupu utakmicu nije ni znao da se igra, a nije čak ni znao da je stadion tu u blizini. Fudbal ga uopšte ne interesuje. U policiju je odveden sa lisicama i u marici. Tamo je četiri sata morao da stoji i gleda u jednu tačku u zidu, dok su ga policajci nazivali smradom sa juga koji prlja njihovu stanicu. Sudija nije imao razumevanja za njegovo objašnjenje kao ni za to što je student koji se sam izdržava i odredio mu je da plati kaznu od 30 hiljada, uz objašnjenje da je takav zakon i da on važi za sve. Ako zakon važi za sve onda kako je uopšte mogao da kupi alkohol u vreme održavanja utakmice. Kako to da se u sklopu većine stadiona u Srbiji nalaze restorani u kojima se može kupiti alkohol bez problema za vreme utakmice? Ja živim na Vračaru i u blizini se nalaze 2 stadiona, 2 sportske sale tereni za tenis. Da li ja treba da proveravam svaki put kad ulazim u prodavnicu, da li se i gde igra neka utakmica, kako me ne bi uhapsili kad kupujem pivo? Da li to znači da svi žitelji nekog malog mesta u Srbiji ne smeju da kupuju alkohol dok se igra utakmica jer se skoro sve prodavnice nalaze na manje od kilometar od stadiona? Da li to važi za sve sportove ili samo za fudbal? I na kraju najvažnije. Da li to znači da u slučaju da "prekršim zakon" treba satima da stojim mirno i buljim u zid dok me policija vredja i ponižava? Da li je predsednik stajao? Da li sam ja lud pa treba da trpim sve ovo ili treba da odem iz ove zone sumraka. Možda predsednik zna. Ili ministarka?

Goran

pre 14 godina

Svaki zakon ili pravilo ima svoje odredbe ali i duh. Ovo je apsolutno protiv duha ovog zakona. On nije zato donet, već je donet da bi se suzbilo huliganstvo. Predsednikovo izvinjenje bi bilo sasvim dovoljno u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Ne znam da li je ovo smislio Tadićev savetnik za odnose sa javnošću ili neki drugi, svejedno, preterao je.

Milorad

pre 14 godina

Koje obmanjivanje! Kada bi tužilaštvo bilo inače takvo revnosno! Osvrnimo se. Pa mi smo u poplavi nepokrenutih istraga za slučajeve koji materijalno, moralno ili kako god usporavaju ovu zemlju!

rammstein

pre 14 godina

A hoce li ovi koji su zapalili i lomili sedista na stadionu i njima pritom gadjali vatrogasce da odgovaraju ikada i plate stetu ovoj drzavi koju decenijama unistavaju gde god stignu.

S

pre 14 godina

Znam da je ovo cirkus, ali lepo je videti, makar i kao predstavu kako predsednik odgovara za nešto. Još da vidimo da neki mnogo manji od njega odgovaraju za neke mnogo veće stvari koje mnogo više utiču na naše živote.

SKEPTIK

pre 14 godina

Sva sreća da u Srbiji ne postoji Velika nagrada Srbije u F1.Zamislite na binu se popnu Alonso,Hamilton Kultard,propisno se ispolivaju Šampanjcem,otpiju gutljaj i zaglave u Požarevac zbog prebrze vožnje i konzumiranja alkohola.

milan-Nis

pre 14 godina

"u krugu 1km od sportskog desavanja"!
Jadna Ceca,njen dvorac je tik uz Marakanu,sad nece smeti da nazravi novom transferu,a da ne zvirne kroz prozor dal se igra neka tekma!

Drakon

pre 14 godina

Podrška predsedniku Tadiću da izdrži u ovom teškom trenutku za sve nas i da istraje u borbi za bolje sutra! Za decu, za pinire, za ranjenike, za proletere...

miki

pre 14 godina

Jao bre, kakva je ovo farsa.. Da se pokaze kako niko nije nedodirljiv? Nije valjda.. Da vidim inspekciju u Delti, da vidim hapsenja (i osudjivanja sa adekvatnim kaznama, donetim u kratkom roku) huligana, navijaca i ostalog sljama sto ulicarskog, sto privrednog, sto politickog, pa cu onda da poverujem da je ovo pravna i uredjena drzava, a ne divlji zapad.

Branislav

pre 14 godina

Predsednik je priznao prekrsaj, nece da se poziva na imunitet i nece advokata.
Odlican potez gradjanina Tadica. Zakon mora da se postuje i tacka.

Filip

pre 14 godina

Bolje bi bilo nasem zakonodavstu i sudstvu da se pozabave nekim ozbiljnijim prekrsajima koji se godina zataskavaju, a ne da pokazuju kako smo mi drzava u kojoj zakoni moraju da se postuju tako sto ce predsednika drzave da izvedu pred sudiju za prekrsaje zbog neke nebulozne stvari. I, ako su vec toliko pametni, strogi i drze do zakona, zasto zakoni vezani za huliganstvo ne postanu jos strozi, a ne da posle svakog derbija bude steta u milionima dinara, i po nekoliko ljudi povredjeno?!

ma dajte molilm vas

pre 14 godina

Na Zapadu koji slicni zakoni postoje ovakve gluposti se nikad ne bi desile da recimo premijer Britanije Brown nazdarvio posle neke utakmice neko ga pravno goni. Koliko smo ekstremisti u svemu, samo ovo potrvrdjuje, dok recimo ta ''pravna'' drzava dozvoljava da se batinasi u USA slobodno izdaju ilegalno pasosi da pobegnu iz USA u Srbiju.

Sloba

pre 14 godina

...U 'civilizovanim' i 'pravnim' drzavama je ovo sto Tadic radi (mislim, odaziva se na poziv suda za prekrsaj koji JESTE napravio) je najnormalnija stav. Jako je vazno da predsednik drzave da primer... Mozete li da zamislite pokojnog Milosevica ili bilo kog od bezvrednih, ali nadmenih lidera iz njegovog i bivsih vremena kako se odaziva pozivu sudije za prekrsaje kao i svaki "obicni" gradjanin?
Zato, BRAVO GOSPODINE PREDSEDNICE!!!!

UruRuck

pre 14 godina

Ispijanje sampanjca je trivijalan prekrsaj kada se uporedi sa banditskom privatizacijom i urusavanjem privrede Srbije.
Ali, za to se kod nas ne odgovara.

Jututunska farsa

pre 14 godina

Jedino sto su postigli oni koji su smislili ovaj cirkus, jeste, da je ionako minoran, ugled Predsednika jos vise umanjen u mojim ocima. Kome je namenjeno sve ovo? Da li ce posle ovog "sudjenja", roditelji vojnika koji su ubijeni u topciderskoj kasarni poverovati da zive u pravnoj drzavi? Ovo shvatam kao podsmeh svima koji veruju da se neko u ovoj drzavi trudi da u njoj zazivi zakon i pravda.

sasa

pre 14 godina

...
Nije niko od Tadicevih smislio ovo, nego ako pratimo vesti, to su uradili iz "Nove Srbije" .Ne zelim nikoga da branim, ali upravo ta opozicija pravi ovu smejuriju od drzave, jer drzava je onoliko ozbiljna koliko ima kvalitetnu opoziciju, a nasa opozicija je jadna i bedna i ne daj Boze da se ikada dokopaju vlasti, jer ce Sloba biti mala beba za ove opozicionare.

Dejan Rondovic

pre 14 godina

Ubice Brisa Tatona su na slobodi a huligane koji su palili Zvezdin stadion neće ni optuživati iako su ih svi koji su gledali derbi na TV-u jasno vidjeli, ali ako Vladan Lukić kao predsjednik Zvezde obuče farmerke biće to na svim vijestima u udarnom terminu i tužilac će odmah podići optužnicu.

Gluposti

pre 14 godina

OK, posto smo sada zavrsili sa ovom gluposcu predlazem da se sudije fokusiraju na ove sto lome stolice, pale stadione, prebijaju i ubijaju navijace. Ne znam, mozda gresim, ali mi se nekako to cini bitnijim od predsednika koji ode pred sud jer je nazdravio pobedu svoje drzavne reprezentacije sampanjcem. Izgleda da sudovi kod nas zaista nemaju bitnije slucajeve da resavaju od ovoga.

Cvele

pre 14 godina

SRAMOTA KAKO SE SPRDAJU SA NARODOM!!! Tadic postaje neobavesten kao Kostunica, ministarka ne zna sta je alkohol, ko zna mozda "drmne" i koju ljutu a da nije svesna da je to alkoholno pice. Onaj gradski sluzbenik ima grizu savesti...sto je ne iskoristi da podnese ostavku?! Lep primer dajete deci, omladini, celom narodu!!!
Inace "obicni" ljudi za ovo robijaju a ne gone se prekrsajno!!! Toliko o jednakosti!!!

SVD

pre 14 godina

Hoće li ići celokupno predsednikovo obezbeđenje sa njime, što bi bilo normalno? Koliko to još povećava troškove? Nije li propis mogao da isključi iz zabrane svečanu ložu? Sve su to normalna pitanja koja je trebalo da ima u glavi onaj koji je pravio propis, da ne bi ostavljao prostora za zloupotrebu i ismejavanje!

Jelena

pre 14 godina

Nije nedodirljiv predsednik Tadic, vec ljudi iz uprave FK na cijem stadionu je igrana utakmica.
Pravo je pitanje da li su oni saslusani? Alkohol u svecanoj lozi je njihova odgovornost.
Zato dosta sa simulakrumima zivota! Hocemo zivot!

Aleksandar

pre 14 godina

Koje mazanje ochiju, ovo je chudo jedno. Bash bih voleo da chujem priznanje kada bi bila ozbiljnija kazna. Sa druge strane, ko je uopshte smislio da ce lov na predsednika drzave zato shto je nazdravio chashom shampanjca biti dokaz da se drzava obrachunava sa kriminalom? Prst u oko ako mene pitate...

Misha

pre 14 godina

Bravo Tadicu! Oni koji su nosici plemenske svesti ne mogu ovo drugacije da shvate nego kao demagogiju, jer sve gledaju kroz sebe i sopstvene principe. Ali, ako engleska kraljica mora da plati kaznu sto je uhvacena bez karte u gradskom prevozu, pravicno je da se i kod nas ne gleda ko je ko, u skladu sa drevnim biblijskim principom koji je potpuno stran nasem mentalitetu: "Ne gledajte ko je ko na sudu, saslusajte i malog i velikog, ne bojte se nikoga." (5. Mojsijeva 1,17)

Demiter

pre 14 godina

Kakva farsa i zamena teza. Naravno u zemlji u kojoj zivimo i ovo je moguce, ali je stvarno UDAR na nasu inteligenciju.
Medjutim; Da se predsednik nije odazvao (iako bi voleo da vidim toga ko sme da pozove predsednika na sudjenje a da on sam to ne dozvoli) pisali bi o njemu kao o coveku koji ne postuje zakon. Sada buduci da se odazvao, opet imamo problema sa "sprdnjom i omalovazavanjem naroda" itd.
Jednostavno, Moj savet predsedniku; BUDITE to sto jeste; LIDER-VODJA iz tame u svetlo i boljitak. A kada dobro cinite, niko vam "perce nemoze odbiti". Zbog toga uvek je dobro pitati, da li dobro cinim? da li krsim mojim cinjenjem zakon. Nazdraviti u trenucima slavlja je divan gest, medjutim, zakon govori drugacije. Zbog toga i postoji zakon da nam pokaze na GRESKU. A sankcije, e one su vec nesto drugo...Zbog ovakvog gesta predsednika i njegovog primera,trazimo sankcije za huligane a razumevanje za predsednika i njegov tim.

Dragan

pre 14 godina

"... ili zatvor od 60 dana"...
Ukoliko "velemožni " gos'n Sudija odluči da pošalje gos'n Predsednika u apsanu na 2 meseca, šta ćemo bez dotičnog u tom periodu?
Zamislite odem bezvizno u EU, pitaju me tamo odakle sam, ja reknem iz Srbije..pa ubiću se od sramote.. ;))

CelaNacija-Reprezentacija

pre 14 godina

Samo me zanima hoce li poslati na sud i sve reprezentativce Srbije koji su posle utakmice sa Rumunijom popili po koji gutljaj piva(a to se videlo u prenosu) proslavljajuci plasman na svetsko prvenstvo...
SMESNO...

hiko

pre 14 godina

Ja reko priznao je da je prekrsio u vezi dovodjenja Dodika na lozu.
A ne smem ni da pomislim da je priznao neki prekrsaj u vezi biznisa ili ko zna vec cega sto svi politicari sljakaju vec.

Smejurija, ovo je vredjanje gradjana srbije, ali kaki smo bolje i ne zasluzujemo.

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo me podseca na onu seriju kada je radnicka kontrola tragala za onim sto je poneo kuci nekoliko listova toalet papira dok su drugi krali milijarde.

ztpevka

pre 14 godina

Predsednikov postupak je k`o tamni vilajet: kriv je sto se odazvao pozivu Suda.Da se nije odazvao bio bi jos krivlji za sve one koji mu traze dlaku u jajetu (Velja i kompanija).
Sto se mene tice: gospodine Predsednice, samo napred. Mnogo je vise nas koji cenimo Vas gest makar i kao pokaznu vezbu iz POSTOVANJA Zakona.

ma hajte molim vas...

pre 14 godina

Zakon postoji da bi se postovao.
Kome ovo nije jasno?
Da li je dobar zakon - to je drugo pitanje, ali on je tu i mora da se postuje od prvog do poslednjeg slova.

Dalibor Lanik

pre 14 godina

Aman, sto ne ostave coveka na miru, kakva je to glupost, popio gutljaj sampanjca.... boze sacuvaj, ko da smo Svajcarska, sve ostalo je u redu pa sad 1 gutljaj sampanjca nam kvari idilu...

miloshm

pre 14 godina

Da li je i momak koji je platio 30000 po istom zakonu izasao ovako nasmejan? Da li smo mi svi jednaki? Da li je ovo jeftin politicki marketing?

biljana

pre 14 godina

Bas mi se smucilo! Oboje su izjavili da - nisu znali da krse zakon!!!
Neobavesteni?
Pa tako i Ilic moze da izjavi da nije znao da "kraduckanje" nije u skladu sa zakonom!

POREZNIK

pre 14 godina

Gospodine predsedniče, mani se odlaska kod sudije i pravljenja cirkusa od toga.
Pogledaj gde se denuše naše pare od poreza, gde ovi iz vlade potrošiše silne pare i na šta, umesto kazne koju ćeš platiti posmenjuj ove što nam državu siromaše i nas građane ojadiše do gole kože, a oni se provode, kupuju kuhinje, plaćaju i šakom i kapom, a mi od kojih živite, koliko za buđav lebac i to je to. Ne ide predsedniče tako, ne valja to.

milos@

pre 14 godina

Svi oni dusebriznici iz opozicije koji su ovu pricu i poceli, jer su oni prvi postavili pitanje o pokretanju prekrsajnog postupka, nisu imali pojma koji su kontra-efekt postigli. Boris je danas dobio vise poena, nego svi oni zajedno u ovoj kampanji na lokalnim izborima na Vozdovcu. Medvedju uslugu su napravili navijacima koji se stalno guraju na njihove mitinge, posto sada nema vise ono:...A sto niste priveli ovog ili onog... Posle onih desavanja u Subotu na Marakani, svi sa juga su trebali kolektivno da se sprovedu u prvu stanicu policije...

Zvoncica

pre 14 godina

...Boris je jednostavno najbolji....Inace ja bih najvise volela da su Vladu formirale DS G17 i LDP.Nadam se formiranju vlasti na Vozdovcu

tri..zo..ne

pre 14 godina

Za svaku je pohvalu što je na red došao i predsednik, ali šta ćemo sa svim ostalim funkcionerima (ministri, zanenici,...itd) koji daju intervjue iz automobila a nemaju vezan pojas, parkiraju se gde oni misle da treba ili može, šta je sa policijom koja ne poštuje iste propise koje ja moram da poštujem... E, kad se i druge stvari rese u ovoj ...

СССС

pre 14 godina

Баш чудно. Судови за прекршаје не раде од 15.11. (осим привођења и процесуирања странца) због пребацивања архиве из омота списа у судске списе јер од 1. јануара имамо уместо органа за прекршаје суд за прекршаје. Мислим да председник није нити странац нити је приведен и да је у питању још једна рола драгог нам Клунија.
А што се тиче брзине рада наших судова имајући у виду да су "функционери" признали прекршаје није ми јасно зашто им одмах није изречена и казна. Ја заиста не видим потребу за новим рочиштем. Такође је чудно и да имајући у виду групно чињење прекршаја не видим потребу за раздвајање поступка пред више судија а ово све због изрицања праведније казне и једноставнијег извођења чињеница. Може се десити да судија Душанка Потежица казни председника са рецимо 20000 дин а судија Зоран Пашалић министарку са рецимо 30000 за исти прекршај.
За који дан у парламенту ће мо видети и наставак каријере ових судија. Да ли ће можда бити разрешени, или ће остати на истим положајима, а можда ће чак и напредовати?

Bucko razmisljam

pre 14 godina

I ja bih "priznao prekrsaj" konzumiranja par kapi sampanjca kada bi i mene kao njih ostavili na miru zbog drugih daleko vecih i ozbiljnijih prekrsaja ! Ali vazno je jednom "probiti led", bit ce tu i drugih stvari ne samo "sampanjac" sa kojim se ova gospoda javnosti prezentira kao POSTENJACINE !

goka

pre 14 godina

Ovo jeste pozorište ali je i jedini ispravan postupak. Sledeci put bezalkoholni šampanjac i sve će biti u redu - i zvaničnici pošteđeni sudova, i mi pošteđeni pozorišta, a reprezentacija opet pobedila.

C0r130n3

pre 14 godina

Verujem da sve ovo ima, ili moze da ima mnogo dublji znacaj. Verujem da su popili ono vece zarad slike preko TV-a, i moze biti da su to uradili svesno,... "popicemo sampanjac, bice to lepa slika narodu, kako slavimo pobedu Srbije pod nasim vodjstvom". E, sad, zakon je prekrsen, ok. Preusmerite to u korist normalnog naroda u ovoj zemlji, posle ce se to vratiti u vasu korist. Sta zelim da kazem... Priznali ste - odlicno,... sudije nek vam odrape maksimalne novcane kazne. Platite, bez pogovora. A onda, kad god neko od mamine i tatine, babine i dedine, strikove i ujkine, kumove i kumine, surnjajine i svakove, komsijine, dece bude napravio nesto za prvu, drugu, ili bilo koju, stranicu hronike, da vidimo ko je ta osoba, u zemlji Srbiji, koja ce smeti da urgira za nekog! Neka ovo bude presecanje, i prekrekretnica za sve... Predsednik je kaznjen, morace onda i Pera, i Mika, i Uros, i sva bagra. Nece moci nekoga da spasi,... npr. prezime i slavni koreni.
Dosta je vise!
PS Zmija se u glavu udara!

poreski obveznik

pre 14 godina

Ovo je apsolutno besmisleno, a jos je i tuzno jer ne placa on kaznu nego mi. Posto od naseg rada i novca koji proizvodimo i uziva u svim blagodetima svog zivota. Da su ga poslali na prinudni rad ili da "svira klavir" to bi vec imalo smisla. Nije kazna ono sto se placa novcem koji je neko drugi zaradio.

zoran

pre 14 godina

Sikaniranje predsednika, ali i onog studenta u NS koji je kupio pivo ne znajuci za utakmicu pokazuju da je zakon besmislen - pa je predsednik na to trebalo i da ukaze, a ne da pozira pred kamerama.

Uzgred, kao jugonostalgicar moram da primetim da su vesti pune svega i svacega, ali niko ne pominje Dan ujedinjenja (Srba, Hrvata i Slovenaca, 1 decembar) koji bi trebalo spominjati ako Vam je iole stalo do Jugoslavije, a mnogima jeste.

Pravdoljub

pre 14 godina

Lepo je kada se neko kaje i priznaje gresku.
Nije toliki greh, koliko je veliki i dobar primer za svakog ko nesto pogresi.
Mislim da nije trebao da nazdravi, ali kada vec jeste, dobro je postupio.
Zato je dobro sto su mediji ispratili sve.

Milan

pre 14 godina

Ipak smo mi jos pocetnici i zato treba i nama tj. javnosti progledati kroz prste. Da nije doslo do ovoga neki bi opet digli prasinu kako zakon nije za sva isti. Da smo mi "zreliji" u toj demokratiji nebi niko ni pitanja postavio ovako moramo se sebi sami smejati.

kokolo

pre 14 godina

Ja sam za, ako se utvrdi da je Predsednik ucinio prekrsaj i da mora da plati novcanu kaznu, neka to uplati na racun ekoloskog pokret Beska.

adje

pre 14 godina

nema sta da se stidi zbog jednog gradjanskog postupka da zna cela javnost, nego treba da se stidi svaki covek koji je kriv a nece da prizna krivicu, i zato ti je sve oprosteno sto si priznao krivicu, samo da se sudstvo oporavi i da krene pravim stopama gde treba da krene, a to ti je pravedno sudjenje, bez obzira o kome se radi, evo znam jedan slucaj stranac koji je u nemackoj tuzio gradonacelnika u vezi nekih stvari i sud presudi u korist ovog stranca koji zivi u nemackoj, i gradonacelnik morao da plati ostetu i da se izvine coveku zbog gresaka koje je napravio, to kad bude tako kod nas onda nece vise biti kriminala i korupcije, jer kriminal i korupcija pocinju sa vrha vlasti, i dok se ti ljudi ne suoce sa stvarnoscu nece nam biti bolje u buducnosti.

ae

pre 14 godina

pa kad su se tako lepo zaleteli sa farsom mislim da bi trebalo da idu do kraja. njima pare nisu nikakva kazna tako da bi jedina pravda bila da svo troje malo razgledaju mardelj. ali neka i to bude simbolicno, priznali krivicu, ne mora najstroza kazna, cak ni ceo dan nego recimo samo 3-4 sata u CZ za TV dnevnik i tako to.

Down by Law

pre 14 godina

Što se tiče primene tog novoga Zakona biće zanimljivo kako će se sprovoditi zabrana nošenja navijačkih šalova. Zamislite kada ceo Sever stavi zaštitne maske protiv H1N1 :)) Jel će da plaćaju kazne, ili će to biti rešeno za 5 godina tumačenjem Ustavnog suda?

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo je primer u kakvoj drzavi trabamo da zivimo,gde ce i presednik drzave odgovarati za svoje postupke.Posle ukinutih viza i ovo me je odusevilo,sada ce valjda narod videti da patriotizam i nije tako bitan ako zivish u normalnoj drzvi,gde cesh imati normalnu platu,dobar auto,pogodnost za uzimanje stana i buducnost,tada jednostavno necemo imati potrebe da se opterecujemo patriotizmom koji je izlgeda jednino nama srbima bitan.

Pozdrav

gorang

pre 14 godina

Mislio sam da kod nas nema "pozivanja na imunitet", nego da bez obzira na licno ne pozivanje na isti, da se doticnom mora skinuti pre izlaska pred sudiju. Jel to opet neko nesto prevideo?

LosMI

pre 14 godina

kakva glupost!!! odavno nisam cuo nesto ovako bzvz... Ovolika medijska paznja samo zato sto je predsednik COVEK koji je popio PAR GUTLJAJA sampanjca posle utakmice u kojoj je Srbija izborila plasman na SP!!!!???? A sta je sa svim onim nepokrenutim sudskim procesima za svakakve kvalifikovane oblike svega i svacega!!!!???? Mada, da se ovo nije uradilo verovatno bi Radikali i Naprednjaci uradili nesto radikalno i napredno u Skupstini i usporili rad iste...
O Srbiji, slatka mala izvrnuta torto!!!!!

evita

pre 14 godina

Sto nam vredjaju pamet sa ovom jeftinom koreografijom (nije rezija nego bas samo koreografija made by Krstic and Co.) ajde de, al da onog Dunjica jos uvek nisu osudili na duze vreme, to mi je zaista skandalozno!!!

Branislav

pre 14 godina

Predsednik je priznao prekrsaj, nece da se poziva na imunitet i nece advokata.
Odlican potez gradjanina Tadica. Zakon mora da se postuje i tacka.

Zvoncica

pre 14 godina

...Boris je jednostavno najbolji....Inace ja bih najvise volela da su Vladu formirale DS G17 i LDP.Nadam se formiranju vlasti na Vozdovcu

Mashinovodja

pre 14 godina

Ma, nema labavo, bre! Kad udari naša Pravna Država, ne bira koga će, pa ako treba, i PreCednika će!

Ne znam koji je Tadićev savetnik smislio ceo ovaj besmisleni i glupi cirkus i ne znam koliko će to Tadiću dići kvotu (jer, da se ne lažemo, to je pravi cilj cele ove glupe maskarade, a ne nekakvo dokazivanje nepristrasnosti naše čuvene Pravne Države), ali znam sigurno da je kod mene Tadićeva ionako izuzetno niska kvota, pala još niže.
Ako nešto mrzim u u politici, to je demagogija, a ovo je školski primer demagoškog uvlačenja masi.

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo je primer u kakvoj drzavi trabamo da zivimo,gde ce i presednik drzave odgovarati za svoje postupke.Posle ukinutih viza i ovo me je odusevilo,sada ce valjda narod videti da patriotizam i nije tako bitan ako zivish u normalnoj drzvi,gde cesh imati normalnu platu,dobar auto,pogodnost za uzimanje stana i buducnost,tada jednostavno necemo imati potrebe da se opterecujemo patriotizmom koji je izlgeda jednino nama srbima bitan.

Pozdrav

S

pre 14 godina

Znam da je ovo cirkus, ali lepo je videti, makar i kao predstavu kako predsednik odgovara za nešto. Još da vidimo da neki mnogo manji od njega odgovaraju za neke mnogo veće stvari koje mnogo više utiču na naše živote.

Dalibor Lanik

pre 14 godina

Aman, sto ne ostave coveka na miru, kakva je to glupost, popio gutljaj sampanjca.... boze sacuvaj, ko da smo Svajcarska, sve ostalo je u redu pa sad 1 gutljaj sampanjca nam kvari idilu...

Sloba

pre 14 godina

...U 'civilizovanim' i 'pravnim' drzavama je ovo sto Tadic radi (mislim, odaziva se na poziv suda za prekrsaj koji JESTE napravio) je najnormalnija stav. Jako je vazno da predsednik drzave da primer... Mozete li da zamislite pokojnog Milosevica ili bilo kog od bezvrednih, ali nadmenih lidera iz njegovog i bivsih vremena kako se odaziva pozivu sudije za prekrsaje kao i svaki "obicni" gradjanin?
Zato, BRAVO GOSPODINE PREDSEDNICE!!!!

Misha

pre 14 godina

Bravo Tadicu! Oni koji su nosici plemenske svesti ne mogu ovo drugacije da shvate nego kao demagogiju, jer sve gledaju kroz sebe i sopstvene principe. Ali, ako engleska kraljica mora da plati kaznu sto je uhvacena bez karte u gradskom prevozu, pravicno je da se i kod nas ne gleda ko je ko, u skladu sa drevnim biblijskim principom koji je potpuno stran nasem mentalitetu: "Ne gledajte ko je ko na sudu, saslusajte i malog i velikog, ne bojte se nikoga." (5. Mojsijeva 1,17)

Sladjana

pre 14 godina

Ovo je ruganje građanima Srbije. Budžet čerupaju i zbog toga se ne oglašava državno tužilaštvo a glavna vest je da predsednik Tadić ide kod sudije za prekršaje. Bruka!

milos@

pre 14 godina

Svi oni dusebriznici iz opozicije koji su ovu pricu i poceli, jer su oni prvi postavili pitanje o pokretanju prekrsajnog postupka, nisu imali pojma koji su kontra-efekt postigli. Boris je danas dobio vise poena, nego svi oni zajedno u ovoj kampanji na lokalnim izborima na Vozdovcu. Medvedju uslugu su napravili navijacima koji se stalno guraju na njihove mitinge, posto sada nema vise ono:...A sto niste priveli ovog ili onog... Posle onih desavanja u Subotu na Marakani, svi sa juga su trebali kolektivno da se sprovedu u prvu stanicu policije...

ztpevka

pre 14 godina

Predsednikov postupak je k`o tamni vilajet: kriv je sto se odazvao pozivu Suda.Da se nije odazvao bio bi jos krivlji za sve one koji mu traze dlaku u jajetu (Velja i kompanija).
Sto se mene tice: gospodine Predsednice, samo napred. Mnogo je vise nas koji cenimo Vas gest makar i kao pokaznu vezbu iz POSTOVANJA Zakona.

Danilo

pre 14 godina

Boze kakva glupost, umesto da hapse lopove i probisvete, i pokrecu krivicne prijave protiv ljudi koji se mlate po ulicama, oni podnose prijavu protiv predsednika drzave! I to zato sto je nazdravio za pobedu nase reprezentacije! I treba da nazdravi jer bi svaki normalan covek isto uradio! Sramota! A sto albanci na jugu Srbije proslavljaju dan albanije sa albanskim zastavama, za to nema nikakvih prijava, niti se ko oglasava oko toga....

biljana

pre 14 godina

Bas mi se smucilo! Oboje su izjavili da - nisu znali da krse zakon!!!
Neobavesteni?
Pa tako i Ilic moze da izjavi da nije znao da "kraduckanje" nije u skladu sa zakonom!

Drakon

pre 14 godina

Podrška predsedniku Tadiću da izdrži u ovom teškom trenutku za sve nas i da istraje u borbi za bolje sutra! Za decu, za pinire, za ranjenike, za proletere...

hiko

pre 14 godina

Ja reko priznao je da je prekrsio u vezi dovodjenja Dodika na lozu.
A ne smem ni da pomislim da je priznao neki prekrsaj u vezi biznisa ili ko zna vec cega sto svi politicari sljakaju vec.

Smejurija, ovo je vredjanje gradjana srbije, ali kaki smo bolje i ne zasluzujemo.

Pravdoljub

pre 14 godina

Lepo je kada se neko kaje i priznaje gresku.
Nije toliki greh, koliko je veliki i dobar primer za svakog ko nesto pogresi.
Mislim da nije trebao da nazdravi, ali kada vec jeste, dobro je postupio.
Zato je dobro sto su mediji ispratili sve.

DissidentAggressor

pre 14 godina

Kako je u pitanju nevidjena farsa, koja nema veze sa duhom i smislom samog zakona, mislim da bi svo troje imali puno pravo da se pozovu na imunitet. I pri tom ne prekrse ni jedan princip, jer je vrlo jasno koji je smisao zakona. Onog momenta kad Tadic i ministarke pijani krenu da prave nered, onda nek idu pred sudiju :)
Farsa i sminka na svakom koraku...

Demiter

pre 14 godina

Kakva farsa i zamena teza. Naravno u zemlji u kojoj zivimo i ovo je moguce, ali je stvarno UDAR na nasu inteligenciju.
Medjutim; Da se predsednik nije odazvao (iako bi voleo da vidim toga ko sme da pozove predsednika na sudjenje a da on sam to ne dozvoli) pisali bi o njemu kao o coveku koji ne postuje zakon. Sada buduci da se odazvao, opet imamo problema sa "sprdnjom i omalovazavanjem naroda" itd.
Jednostavno, Moj savet predsedniku; BUDITE to sto jeste; LIDER-VODJA iz tame u svetlo i boljitak. A kada dobro cinite, niko vam "perce nemoze odbiti". Zbog toga uvek je dobro pitati, da li dobro cinim? da li krsim mojim cinjenjem zakon. Nazdraviti u trenucima slavlja je divan gest, medjutim, zakon govori drugacije. Zbog toga i postoji zakon da nam pokaze na GRESKU. A sankcije, e one su vec nesto drugo...Zbog ovakvog gesta predsednika i njegovog primera,trazimo sankcije za huligane a razumevanje za predsednika i njegov tim.

Lala iz Banata

pre 14 godina

Hajde malo da se igramo pravne države... Neka narod i svet vidi da ovde caruje pravni sistem!
To što je onog čuva vojska i što vojnici bivaju ubijeni kada ga vide, što ratni zločinci dobijaju smešne kazne, što Vlada i opozicija pljačkaju šakom i kapom, što kriminalci imaju sve u šaci kao 93., što nas deset godina zavlače pričom o ulasku u EU, što ne znam ni dokle mi se prostire država, što me u Pančevu truju svakog dana, što moram da se odreknem 30 godina života da bih kupio garsonjeru ili iole pristojniji auto - to sve nema veze. Sve je isto kao i pre desetak godina, samo se malo bolje ušminkava...
Ej, Srbijo - tugo!

sasa

pre 14 godina

...
Nije niko od Tadicevih smislio ovo, nego ako pratimo vesti, to su uradili iz "Nove Srbije" .Ne zelim nikoga da branim, ali upravo ta opozicija pravi ovu smejuriju od drzave, jer drzava je onoliko ozbiljna koliko ima kvalitetnu opoziciju, a nasa opozicija je jadna i bedna i ne daj Boze da se ikada dokopaju vlasti, jer ce Sloba biti mala beba za ove opozicionare.

Jututunska farsa

pre 14 godina

Jedino sto su postigli oni koji su smislili ovaj cirkus, jeste, da je ionako minoran, ugled Predsednika jos vise umanjen u mojim ocima. Kome je namenjeno sve ovo? Da li ce posle ovog "sudjenja", roditelji vojnika koji su ubijeni u topciderskoj kasarni poverovati da zive u pravnoj drzavi? Ovo shvatam kao podsmeh svima koji veruju da se neko u ovoj drzavi trudi da u njoj zazivi zakon i pravda.

Cvele

pre 14 godina

SRAMOTA KAKO SE SPRDAJU SA NARODOM!!! Tadic postaje neobavesten kao Kostunica, ministarka ne zna sta je alkohol, ko zna mozda "drmne" i koju ljutu a da nije svesna da je to alkoholno pice. Onaj gradski sluzbenik ima grizu savesti...sto je ne iskoristi da podnese ostavku?! Lep primer dajete deci, omladini, celom narodu!!!
Inace "obicni" ljudi za ovo robijaju a ne gone se prekrsajno!!! Toliko o jednakosti!!!

Aleksandar

pre 14 godina

Koje mazanje ochiju, ovo je chudo jedno. Bash bih voleo da chujem priznanje kada bi bila ozbiljnija kazna. Sa druge strane, ko je uopshte smislio da ce lov na predsednika drzave zato shto je nazdravio chashom shampanjca biti dokaz da se drzava obrachunava sa kriminalom? Prst u oko ako mene pitate...

lijan

pre 14 godina

Ovo nije primena prava. Ovo je ruganje pravnoj drzavi i funkciji predsjednika te drzave. Sramota, hoce da kopiraju zapad, ali ovo se na zapadu nikad nebi dogodilo. Ovdje se zna ko kosi, a ko vodu nosi.

Dejan Rondovic

pre 14 godina

Ubice Brisa Tatona su na slobodi a huligane koji su palili Zvezdin stadion neće ni optuživati iako su ih svi koji su gledali derbi na TV-u jasno vidjeli, ali ako Vladan Lukić kao predsjednik Zvezde obuče farmerke biće to na svim vijestima u udarnom terminu i tužilac će odmah podići optužnicu.

Jelena

pre 14 godina

Nije nedodirljiv predsednik Tadic, vec ljudi iz uprave FK na cijem stadionu je igrana utakmica.
Pravo je pitanje da li su oni saslusani? Alkohol u svecanoj lozi je njihova odgovornost.
Zato dosta sa simulakrumima zivota! Hocemo zivot!

poreski obveznik

pre 14 godina

Ovo je apsolutno besmisleno, a jos je i tuzno jer ne placa on kaznu nego mi. Posto od naseg rada i novca koji proizvodimo i uziva u svim blagodetima svog zivota. Da su ga poslali na prinudni rad ili da "svira klavir" to bi vec imalo smisla. Nije kazna ono sto se placa novcem koji je neko drugi zaradio.

mujcinovic salih

pre 14 godina

Budalastina, ljudi pobede na velikoj nagradi Nemacke ili nekoj drugoj trci, otvore sampanjac malo otpiju i prskaju se. A alkohol je strogo zabranjen u saobracaju. Koliko znam jos niko ih nije pozvao na odgovornost? Predsedniku republike mogu sto sta da zamerim ali to..

DEDA CVETKO

pre 14 godina

Joooooj, koja smejurija. Daj, zaustavljajte ovu lakrdiju... Covek je otvorio sampanjac da proslavi pobedu svog tima, nije se napijao na smrt i ubijao strane navijace motkama i zardjalim ekserima. Ima li nekog normalnog ko ce nasem sudstvu i organima (ne)reda da objasni koncept konteksta, razmere i proporcije? Jeste da Tadica ne gotivim ama bas ni malo, ali ne treba trositi dragoceno medijsko, drzavno i sudsko vreme ovim sudskim ba(ha)nalijama za malu decu, nasi sudovi trebalo bi da imaju na tapetu mnogo vaznija posla, kao npr: da ganjaju mafiju i pokvarene politicare koji ubise boga u narodu i pokradose sve sto smo imali. Umesto toga, oni se uhvatili za sampanjac k'o da je to neko zlodelo. Alo? Ima li neko mozga na ovoj planeti? Jedna ganglija? Dve? Uuuja?

Goran

pre 14 godina

Svaki zakon ili pravilo ima svoje odredbe ali i duh. Ovo je apsolutno protiv duha ovog zakona. On nije zato donet, već je donet da bi se suzbilo huliganstvo. Predsednikovo izvinjenje bi bilo sasvim dovoljno u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Ne znam da li je ovo smislio Tadićev savetnik za odnose sa javnošću ili neki drugi, svejedno, preterao je.

Emigrant

pre 14 godina

Kakva lakrdija od "pravne" drzave:
Predsednik na sudu mesec dana nakon ucinjenog "prekrsaja", dok se Miladin Kovacevic seta slobodan kao ptica vise od godinu dana, a o Mladicu i Hadzicu da i ne govorimo...
Zalosna nam majka.

SVD

pre 14 godina

Hoće li ići celokupno predsednikovo obezbeđenje sa njime, što bi bilo normalno? Koliko to još povećava troškove? Nije li propis mogao da isključi iz zabrane svečanu ložu? Sve su to normalna pitanja koja je trebalo da ima u glavi onaj koji je pravio propis, da ne bi ostavljao prostora za zloupotrebu i ismejavanje!

ma hajte molim vas...

pre 14 godina

Zakon postoji da bi se postovao.
Kome ovo nije jasno?
Da li je dobar zakon - to je drugo pitanje, ali on je tu i mora da se postuje od prvog do poslednjeg slova.

СССС

pre 14 godina

Баш чудно. Судови за прекршаје не раде од 15.11. (осим привођења и процесуирања странца) због пребацивања архиве из омота списа у судске списе јер од 1. јануара имамо уместо органа за прекршаје суд за прекршаје. Мислим да председник није нити странац нити је приведен и да је у питању још једна рола драгог нам Клунија.
А што се тиче брзине рада наших судова имајући у виду да су "функционери" признали прекршаје није ми јасно зашто им одмах није изречена и казна. Ја заиста не видим потребу за новим рочиштем. Такође је чудно и да имајући у виду групно чињење прекршаја не видим потребу за раздвајање поступка пред више судија а ово све због изрицања праведније казне и једноставнијег извођења чињеница. Може се десити да судија Душанка Потежица казни председника са рецимо 20000 дин а судија Зоран Пашалић министарку са рецимо 30000 за исти прекршај.
За који дан у парламенту ће мо видети и наставак каријере ових судија. Да ли ће можда бити разрешени, или ће остати на истим положајима, а можда ће чак и напредовати?

Bucko razmisljam

pre 14 godina

I ja bih "priznao prekrsaj" konzumiranja par kapi sampanjca kada bi i mene kao njih ostavili na miru zbog drugih daleko vecih i ozbiljnijih prekrsaja ! Ali vazno je jednom "probiti led", bit ce tu i drugih stvari ne samo "sampanjac" sa kojim se ova gospoda javnosti prezentira kao POSTENJACINE !

UruRuck

pre 14 godina

Ispijanje sampanjca je trivijalan prekrsaj kada se uporedi sa banditskom privatizacijom i urusavanjem privrede Srbije.
Ali, za to se kod nas ne odgovara.

ae

pre 14 godina

pa kad su se tako lepo zaleteli sa farsom mislim da bi trebalo da idu do kraja. njima pare nisu nikakva kazna tako da bi jedina pravda bila da svo troje malo razgledaju mardelj. ali neka i to bude simbolicno, priznali krivicu, ne mora najstroza kazna, cak ni ceo dan nego recimo samo 3-4 sata u CZ za TV dnevnik i tako to.

ma dajte molilm vas

pre 14 godina

Na Zapadu koji slicni zakoni postoje ovakve gluposti se nikad ne bi desile da recimo premijer Britanije Brown nazdarvio posle neke utakmice neko ga pravno goni. Koliko smo ekstremisti u svemu, samo ovo potrvrdjuje, dok recimo ta ''pravna'' drzava dozvoljava da se batinasi u USA slobodno izdaju ilegalno pasosi da pobegnu iz USA u Srbiju.

adje

pre 14 godina

nema sta da se stidi zbog jednog gradjanskog postupka da zna cela javnost, nego treba da se stidi svaki covek koji je kriv a nece da prizna krivicu, i zato ti je sve oprosteno sto si priznao krivicu, samo da se sudstvo oporavi i da krene pravim stopama gde treba da krene, a to ti je pravedno sudjenje, bez obzira o kome se radi, evo znam jedan slucaj stranac koji je u nemackoj tuzio gradonacelnika u vezi nekih stvari i sud presudi u korist ovog stranca koji zivi u nemackoj, i gradonacelnik morao da plati ostetu i da se izvine coveku zbog gresaka koje je napravio, to kad bude tako kod nas onda nece vise biti kriminala i korupcije, jer kriminal i korupcija pocinju sa vrha vlasti, i dok se ti ljudi ne suoce sa stvarnoscu nece nam biti bolje u buducnosti.

zoran

pre 14 godina

Sikaniranje predsednika, ali i onog studenta u NS koji je kupio pivo ne znajuci za utakmicu pokazuju da je zakon besmislen - pa je predsednik na to trebalo i da ukaze, a ne da pozira pred kamerama.

Uzgred, kao jugonostalgicar moram da primetim da su vesti pune svega i svacega, ali niko ne pominje Dan ujedinjenja (Srba, Hrvata i Slovenaca, 1 decembar) koji bi trebalo spominjati ako Vam je iole stalo do Jugoslavije, a mnogima jeste.

Down by Law

pre 14 godina

Što se tiče primene tog novoga Zakona biće zanimljivo kako će se sprovoditi zabrana nošenja navijačkih šalova. Zamislite kada ceo Sever stavi zaštitne maske protiv H1N1 :)) Jel će da plaćaju kazne, ili će to biti rešeno za 5 godina tumačenjem Ustavnog suda?

C0r130n3

pre 14 godina

Verujem da sve ovo ima, ili moze da ima mnogo dublji znacaj. Verujem da su popili ono vece zarad slike preko TV-a, i moze biti da su to uradili svesno,... "popicemo sampanjac, bice to lepa slika narodu, kako slavimo pobedu Srbije pod nasim vodjstvom". E, sad, zakon je prekrsen, ok. Preusmerite to u korist normalnog naroda u ovoj zemlji, posle ce se to vratiti u vasu korist. Sta zelim da kazem... Priznali ste - odlicno,... sudije nek vam odrape maksimalne novcane kazne. Platite, bez pogovora. A onda, kad god neko od mamine i tatine, babine i dedine, strikove i ujkine, kumove i kumine, surnjajine i svakove, komsijine, dece bude napravio nesto za prvu, drugu, ili bilo koju, stranicu hronike, da vidimo ko je ta osoba, u zemlji Srbiji, koja ce smeti da urgira za nekog! Neka ovo bude presecanje, i prekrekretnica za sve... Predsednik je kaznjen, morace onda i Pera, i Mika, i Uros, i sva bagra. Nece moci nekoga da spasi,... npr. prezime i slavni koreni.
Dosta je vise!
PS Zmija se u glavu udara!

gorang

pre 14 godina

Mislio sam da kod nas nema "pozivanja na imunitet", nego da bez obzira na licno ne pozivanje na isti, da se doticnom mora skinuti pre izlaska pred sudiju. Jel to opet neko nesto prevideo?

Vlada

pre 14 godina

Ma idi bre, nema zezanja u zemlji Srbiji. Niko neće biti imun na zakon! Ako je predsednik mislio da mož' da remeti red i mir onda se prevario! Pa jel zna on u kakvoj pravnoj zemlji živi?

Ko je ovde lud? O.o

Aleksandar

pre 14 godina

Ovo me podseca na onu seriju kada je radnicka kontrola tragala za onim sto je poneo kuci nekoliko listova toalet papira dok su drugi krali milijarde.

kokolo

pre 14 godina

Ja sam za, ako se utvrdi da je Predsednik ucinio prekrsaj i da mora da plati novcanu kaznu, neka to uplati na racun ekoloskog pokret Beska.

Milorad

pre 14 godina

Koje obmanjivanje! Kada bi tužilaštvo bilo inače takvo revnosno! Osvrnimo se. Pa mi smo u poplavi nepokrenutih istraga za slučajeve koji materijalno, moralno ili kako god usporavaju ovu zemlju!

Filip

pre 14 godina

Bolje bi bilo nasem zakonodavstu i sudstvu da se pozabave nekim ozbiljnijim prekrsajima koji se godina zataskavaju, a ne da pokazuju kako smo mi drzava u kojoj zakoni moraju da se postuju tako sto ce predsednika drzave da izvedu pred sudiju za prekrsaje zbog neke nebulozne stvari. I, ako su vec toliko pametni, strogi i drze do zakona, zasto zakoni vezani za huliganstvo ne postanu jos strozi, a ne da posle svakog derbija bude steta u milionima dinara, i po nekoliko ljudi povredjeno?!

rammstein

pre 14 godina

A hoce li ovi koji su zapalili i lomili sedista na stadionu i njima pritom gadjali vatrogasce da odgovaraju ikada i plate stetu ovoj drzavi koju decenijama unistavaju gde god stignu.

goka

pre 14 godina

Ovo jeste pozorište ali je i jedini ispravan postupak. Sledeci put bezalkoholni šampanjac i sve će biti u redu - i zvaničnici pošteđeni sudova, i mi pošteđeni pozorišta, a reprezentacija opet pobedila.

SKEPTIK

pre 14 godina

Sva sreća da u Srbiji ne postoji Velika nagrada Srbije u F1.Zamislite na binu se popnu Alonso,Hamilton Kultard,propisno se ispolivaju Šampanjcem,otpiju gutljaj i zaglave u Požarevac zbog prebrze vožnje i konzumiranja alkohola.

CelaNacija-Reprezentacija

pre 14 godina

Samo me zanima hoce li poslati na sud i sve reprezentativce Srbije koji su posle utakmice sa Rumunijom popili po koji gutljaj piva(a to se videlo u prenosu) proslavljajuci plasman na svetsko prvenstvo...
SMESNO...

Dragan

pre 14 godina

"... ili zatvor od 60 dana"...
Ukoliko "velemožni " gos'n Sudija odluči da pošalje gos'n Predsednika u apsanu na 2 meseca, šta ćemo bez dotičnog u tom periodu?
Zamislite odem bezvizno u EU, pitaju me tamo odakle sam, ja reknem iz Srbije..pa ubiću se od sramote.. ;))

POREZNIK

pre 14 godina

Gospodine predsedniče, mani se odlaska kod sudije i pravljenja cirkusa od toga.
Pogledaj gde se denuše naše pare od poreza, gde ovi iz vlade potrošiše silne pare i na šta, umesto kazne koju ćeš platiti posmenjuj ove što nam državu siromaše i nas građane ojadiše do gole kože, a oni se provode, kupuju kuhinje, plaćaju i šakom i kapom, a mi od kojih živite, koliko za buđav lebac i to je to. Ne ide predsedniče tako, ne valja to.

Milan

pre 14 godina

Ipak smo mi jos pocetnici i zato treba i nama tj. javnosti progledati kroz prste. Da nije doslo do ovoga neki bi opet digli prasinu kako zakon nije za sva isti. Da smo mi "zreliji" u toj demokratiji nebi niko ni pitanja postavio ovako moramo se sebi sami smejati.

tri..zo..ne

pre 14 godina

Za svaku je pohvalu što je na red došao i predsednik, ali šta ćemo sa svim ostalim funkcionerima (ministri, zanenici,...itd) koji daju intervjue iz automobila a nemaju vezan pojas, parkiraju se gde oni misle da treba ili može, šta je sa policijom koja ne poštuje iste propise koje ja moram da poštujem... E, kad se i druge stvari rese u ovoj ...

miloshm

pre 14 godina

Da li je i momak koji je platio 30000 po istom zakonu izasao ovako nasmejan? Da li smo mi svi jednaki? Da li je ovo jeftin politicki marketing?

milan-Nis

pre 14 godina

"u krugu 1km od sportskog desavanja"!
Jadna Ceca,njen dvorac je tik uz Marakanu,sad nece smeti da nazravi novom transferu,a da ne zvirne kroz prozor dal se igra neka tekma!

miki

pre 14 godina

Jao bre, kakva je ovo farsa.. Da se pokaze kako niko nije nedodirljiv? Nije valjda.. Da vidim inspekciju u Delti, da vidim hapsenja (i osudjivanja sa adekvatnim kaznama, donetim u kratkom roku) huligana, navijaca i ostalog sljama sto ulicarskog, sto privrednog, sto politickog, pa cu onda da poverujem da je ovo pravna i uredjena drzava, a ne divlji zapad.

Gluposti

pre 14 godina

OK, posto smo sada zavrsili sa ovom gluposcu predlazem da se sudije fokusiraju na ove sto lome stolice, pale stadione, prebijaju i ubijaju navijace. Ne znam, mozda gresim, ali mi se nekako to cini bitnijim od predsednika koji ode pred sud jer je nazdravio pobedu svoje drzavne reprezentacije sampanjcem. Izgleda da sudovi kod nas zaista nemaju bitnije slucajeve da resavaju od ovoga.

ded

pre 14 godina

Pre oko mesec dana moj prijatelj je uhapšen u Novom Sadu jer je kupio alkohol na manje od jedan kilometar od stadiona u vreme održavanja utakmice. On uopšte nije iz Novog Sada. U Novom Sadu je bio u poseti devojci, a za glupu utakmicu nije ni znao da se igra, a nije čak ni znao da je stadion tu u blizini. Fudbal ga uopšte ne interesuje. U policiju je odveden sa lisicama i u marici. Tamo je četiri sata morao da stoji i gleda u jednu tačku u zidu, dok su ga policajci nazivali smradom sa juga koji prlja njihovu stanicu. Sudija nije imao razumevanja za njegovo objašnjenje kao ni za to što je student koji se sam izdržava i odredio mu je da plati kaznu od 30 hiljada, uz objašnjenje da je takav zakon i da on važi za sve. Ako zakon važi za sve onda kako je uopšte mogao da kupi alkohol u vreme održavanja utakmice. Kako to da se u sklopu većine stadiona u Srbiji nalaze restorani u kojima se može kupiti alkohol bez problema za vreme utakmice? Ja živim na Vračaru i u blizini se nalaze 2 stadiona, 2 sportske sale tereni za tenis. Da li ja treba da proveravam svaki put kad ulazim u prodavnicu, da li se i gde igra neka utakmica, kako me ne bi uhapsili kad kupujem pivo? Da li to znači da svi žitelji nekog malog mesta u Srbiji ne smeju da kupuju alkohol dok se igra utakmica jer se skoro sve prodavnice nalaze na manje od kilometar od stadiona? Da li to važi za sve sportove ili samo za fudbal? I na kraju najvažnije. Da li to znači da u slučaju da "prekršim zakon" treba satima da stojim mirno i buljim u zid dok me policija vredja i ponižava? Da li je predsednik stajao? Da li sam ja lud pa treba da trpim sve ovo ili treba da odem iz ove zone sumraka. Možda predsednik zna. Ili ministarka?

LosMI

pre 14 godina

kakva glupost!!! odavno nisam cuo nesto ovako bzvz... Ovolika medijska paznja samo zato sto je predsednik COVEK koji je popio PAR GUTLJAJA sampanjca posle utakmice u kojoj je Srbija izborila plasman na SP!!!!???? A sta je sa svim onim nepokrenutim sudskim procesima za svakakve kvalifikovane oblike svega i svacega!!!!???? Mada, da se ovo nije uradilo verovatno bi Radikali i Naprednjaci uradili nesto radikalno i napredno u Skupstini i usporili rad iste...
O Srbiji, slatka mala izvrnuta torto!!!!!

evita

pre 14 godina

Sto nam vredjaju pamet sa ovom jeftinom koreografijom (nije rezija nego bas samo koreografija made by Krstic and Co.) ajde de, al da onog Dunjica jos uvek nisu osudili na duze vreme, to mi je zaista skandalozno!!!