Utorak, 24.11.2009.

14:46

Ponikve postaju civilni aerodrom

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i gradonačelnik Užica Jovan Marković potpisali su protokol o pretvaranju vojnog aerodroma Ponikve u aerodrom za civilne svrhe.

Izvor: B92

Ponikve postaju civilni aerodrom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Boze ,ljudi,sto ste vi cudni?
Pa svaki aerodrom koji imamo u Srbiji a koji je "vojni" ma sta to znacilo, treba da postane i civilni, mislim, ne vidim neku veliku razliku i neke velike troskove ulaganja, glupo je graditi nove piste ali jos gluplje preorati postojece narocito gde postoji kontrolni toranj, neka se omoguci da sleti i civilni avion, carter ili redovna ili sezonska linija, nije vazno, neka se omoguci da se to desi a onaj ko hoce da leti-letece a ako nece-nek se vezbaju na njemu buduci piloti ili neka sluzi za male avione, da se razvije aerotaxi u Srbiji, cemu negativni komentari? To je isto kao kad bi neko rekao "cemu autoput kad nas Turci vec zaobilaze"?

Nemanja

pre 14 godina

Veoma mudar potez da se fabrika municije izmesti iz podzemnih tunela i smesti na ledinu pored grada. Zasto da krijemo fabriku municije kad nikada vise necemo ratovati.

SRBI, ta fabrika je 1999. bila nekoliko puta na udaru NATO aviona. Nista nisu pogodili, fabrika je radila non-stop. Neko ima cilj da te pogone izvuce napolje. U tom cilju je i izazvana havarija pre par meseci! Postoje najsavremeniji sistemi zastite koji se redovno proveravaju ali su usled sabotaze zatajili, da bi se krenulo u pricu o smanjenoj bezbednosti i potrebi za izvlacenjem fabrike napolje. Da problem nije u bezbednosti govori podatak da fabrika od 1941. nije imala havariju. Problem je sto smo izbuseni sa svih strana!!!

kiza

pre 14 godina

Da li iko ovde ima mozga? 4 mil Evra za sta? Da li znate sta moze da se uradi u uzickom kraju za 4 miliona evra? Region bi za te iste 4 godine postao najveci proizvodjac nadaleko cuvene hrane od cega bi se u budzet slivao ogroman novac, troskovi bi bili nula i zaposlili bi se skoro svi ljudi tog regiona. Ovako ce se baciti 4 miliona plus troskovi odrzavanja aerodroma a posle par godina ce reci eto probali smo ali nije se pokazalo kao isplativo. Koliko turista vise ce doci zbog blizine aerodroma i koliko novca treba da se investira u infrastrukturu... Gde je studija izvodljivosti, planovi, analize, predvidjanje buducih potreba...

sikson

pre 14 godina

Mislim da Ladjevci imaju vecu perspektivu jer su podjednako blizu i Zlatiboru i Kopaoniku i samim time mogu biti rentabilniji aerodrom. Mada, ideja jeste veoma simpaticna...

Janjic Ponikve

pre 14 godina

Ovaj aerodrom je gradjen kako bi Tito i njegova jagnjeca brigada mogli da skoknu do Kadinjace i Tare da se malo slikaju odstrele kog medjeda i vrate se na Dedinje. Za vojsku je bio interesantan zbog pogodnosti kanjona Drine za avio manevre, ali zbog blizine granice vojska je morala da se iseli. Tako da je najduza pista u Evropi bila korishcena samo par meseci u periodu 1992-3. U medjuvremenu su NATO-vci vezbali malo gadjanje, tako da ni mi seljaci vishe ne mozemo ovce da napasamo tamo. Tu i tamo dodushe sleti neki teretni avion shvercuje oruzije ili shta li vec i to je sve. Od vasheg paradaiz turizma na Zlatibor nema nishta jer nema ni puta ka tamo. Zato ja predlazem da se zemlja razminira i denacionalizuje, mi cemo to uzorati i mirna Bosna.

Srle

pre 14 godina

Al' slika je najjaca.. Nema te slike koja moze da zaseni potpisivanje ugovora o saradnji u Srbiji. Sta cete, vole deca da se slikaju!

Mooney Bravo

pre 14 godina

A bre narode, polako, odma' ste očekivali neki 747 ili A380? Naravno, treba početi sa biznis i turističkom odnosno sportskom avijacijom uz sve prateće objekte... First things first!

gugle

pre 14 godina

Ponikve je aerodrom koji nije koriscen mnogo, cini mi se da je 1993. poceo da se koristi, ali raspadom Jugoslavije, vojnostrategijski znacaj baze je opao. Medjutim, ni u civilnoj upotrebi ovaj aerodrom nema perspektivu. Mislim da bismo mogli sagraditi dva nova aerodroma, kod Kragujevca i Novog Sada, a ne samo da krpimo Titovu zaostavstinu.

Sasha

pre 14 godina

A Nis? Ume li on da posluzi za jos nesto, osim kada Beogradski ne moze zbog magle da primi letove, a ocigledno da je Nis dovoljno sposoban cim je pre neki dan u roku od sat vremena (uvece) mogao da primi 3 putnicka i jedan mali (privatni) mlaznjak.

Budući pešadinac... :)

pre 14 godina

Ljudi, ovo se radi zbog Zlatibora, to je jasno kao dan. I treba da se radi, jer je Zlatibor nakon Dubrovnika, najjača turistička destinacija na Zapadnom Balkanu prema ocenama relevantnih faktora, a da je tako pokazuje i količina priliva novca iz opštine Čajetina u repubički budžet, (čini mi se da je među prvih 5 u Srbiji sada, a bila je među prvih 3), i a ako mogu da privuku još turista tako što će da im skrate put umesto da se cucaju od Surčina do Zlatibora, onda je ovo pravi potez.

Sem toga, iako sam daleko od bilo kakvog simpatiziranja DS ili vladajuće koalicije, Šutanovcu se mora priznati njegov rad i zasluge, jer vojska u jednoj ovakvoj tutu-rutu državi, prvo mora da se situira i obezbedi materijalno da bi mogla u budućnosti da investira u kvalitetniju odbranu jer očigledno je da u budžetu para nema ni za hleba običnim smrtnicima, pored svih malverzacija i džipova koji jure Beogradom, a kamoli da se ulaže u vojsku koju pola zemlje ocrnjuje i koja ne donosi političke poene, kao npr. slikanje ispred Zastave-KG, otvaranje autoputeva, bolnica i slično...

exof

pre 14 godina

Ово му дође по оној црногорској народној "ти мени књаже ја теби сердаре"! Два функционера из ДС потписују кобајаги неки уговор о конверзији војног у цивилни аеродром. Тачно је да овај аеродром и нема неки значај за Војску Србије, која уз пут речено и нема неко ваздухопловство, пре ће бити да се ради о музејским олдтајмерима. Осим једино ако Војска неће да се реши тог аеродрома и да га ували сиромашној ужичкој општини. Продуктивност и исплативост једног аеродрома се мери бројем путника који прођу преко њега. Домаћи саобраћај преко овог аеродрома би био занемаељив. Међународни веома проблематичан. Укупни туристички капацитети ближе Таре и прилично далеког Златибора су релативно скромни и испод нивоа елитног туризма. Шарганска осмица и Кустуричин Дрвен град су мало већа атракција. Ужичка привреда скоро да и не постоји. А тек аеродром да се стави у функцију требају огромне паре за довођење (додуше најдуже писте у Србији)писте за комерцијални саобраћај, чишћење од заосталих убојних средстава, изградње контролног торња,пристанишне зграде и још много друге инфраструктуре. Само за одржавање овакве писте у употребљивом стању зими треба најмање 500 тона урее или сличног средства. А где су тек савремена средства за одржавање, манипулацију и остало. Много крупан залогај за једну општину. Боље би било Предеседнику општине да обиђе села и засеоке који гравитирају аеродрому Поникве и да види да немају основне услове за живот, путеве који су на нивоу за воловску запрегу, водоводе и слично. Али из Ужица се не то не види. А села, Биоска (највеће у Ужичкој општини), Врутци, Стапари буквално изумиру а зими су одсечена од света. Ово му дође као неки неки српски Сибир.

nebojsa

pre 14 godina

Ovo je trebalo uraditi bar pre pet godina! Samo se plasim megalomanskih ambicija oko tog aerodroma, koji po meni treba prvo da se sa malo ulaganja otvori za turisticku malu avijaciju a tek kada to krene za neki ozbiljniji saobracaj! Naravno uz asfaltiranje puta do Kaludjerskih bara kako bi aerodrom turisticki pokrivao Taru i Zlatibor, Drinu iMokru Goru! Ali da bi i to zazivelo predhodno je potrebno upodobiti vazdusni prostor Srbije sa Evropskim kako bi Evropska gospoda sa svojim privatnim avionima mogla bezbedno da dolete i potrose malo para na turizam u zapadnoj Srbiji!

B.Basta

pre 14 godina

Sjajna vest ukoliko nije mazanje ociju za sta su nasi politicari specijalizovani. Posebno ne verujem Sutanovcu koji uvek ima neki polu osmeh na licu, a sve sto zelim od njega jeste malo ozbiljnosti.

djordje

pre 14 godina

ovi parafi su trebali da se stave pre 9 godina, da bi do sad poceli da rade, ovako cemo na realizaciju ove pompezne vesti cekati jos 9 godina minimum...

капетан

pre 14 godina

Полако али систематски а све у складу наших даљих Евро-Атланских интеграција се ослабљује борбена готовост наше Војске. Овим Војска показује да нема намеру д обнови Авијацију тј. да нема намеру да купује Ловце који су итекако потрбени нашој Војсци јер тренутно имамо 3 Миг 29 који уопште не лете. Ми који смо са свим комшијама у прошлости ратовали и који су уступили ваздушни простор "Милосрдном Анђелу" '99 имамо само 3 Ловца. Питам се само шта ће нама цивилни аеродроми па и са Београдског аеродрома нема довољно летова а о Нишу и да не говорима а неко се сад сетио за Поникве?

djordje

pre 14 godina

ovi parafi su trebali da se stave pre 9 godina, da bi do sad poceli da rade, ovako cemo na realizaciju ove pompezne vesti cekati jos 9 godina minimum...

nebojsa

pre 14 godina

Ovo je trebalo uraditi bar pre pet godina! Samo se plasim megalomanskih ambicija oko tog aerodroma, koji po meni treba prvo da se sa malo ulaganja otvori za turisticku malu avijaciju a tek kada to krene za neki ozbiljniji saobracaj! Naravno uz asfaltiranje puta do Kaludjerskih bara kako bi aerodrom turisticki pokrivao Taru i Zlatibor, Drinu iMokru Goru! Ali da bi i to zazivelo predhodno je potrebno upodobiti vazdusni prostor Srbije sa Evropskim kako bi Evropska gospoda sa svojim privatnim avionima mogla bezbedno da dolete i potrose malo para na turizam u zapadnoj Srbiji!

exof

pre 14 godina

Ово му дође по оној црногорској народној "ти мени књаже ја теби сердаре"! Два функционера из ДС потписују кобајаги неки уговор о конверзији војног у цивилни аеродром. Тачно је да овај аеродром и нема неки значај за Војску Србије, која уз пут речено и нема неко ваздухопловство, пре ће бити да се ради о музејским олдтајмерима. Осим једино ако Војска неће да се реши тог аеродрома и да га ували сиромашној ужичкој општини. Продуктивност и исплативост једног аеродрома се мери бројем путника који прођу преко њега. Домаћи саобраћај преко овог аеродрома би био занемаељив. Међународни веома проблематичан. Укупни туристички капацитети ближе Таре и прилично далеког Златибора су релативно скромни и испод нивоа елитног туризма. Шарганска осмица и Кустуричин Дрвен град су мало већа атракција. Ужичка привреда скоро да и не постоји. А тек аеродром да се стави у функцију требају огромне паре за довођење (додуше најдуже писте у Србији)писте за комерцијални саобраћај, чишћење од заосталих убојних средстава, изградње контролног торња,пристанишне зграде и још много друге инфраструктуре. Само за одржавање овакве писте у употребљивом стању зими треба најмање 500 тона урее или сличног средства. А где су тек савремена средства за одржавање, манипулацију и остало. Много крупан залогај за једну општину. Боље би било Предеседнику општине да обиђе села и засеоке који гравитирају аеродрому Поникве и да види да немају основне услове за живот, путеве који су на нивоу за воловску запрегу, водоводе и слично. Али из Ужица се не то не види. А села, Биоска (највеће у Ужичкој општини), Врутци, Стапари буквално изумиру а зими су одсечена од света. Ово му дође као неки неки српски Сибир.

капетан

pre 14 godina

Полако али систематски а све у складу наших даљих Евро-Атланских интеграција се ослабљује борбена готовост наше Војске. Овим Војска показује да нема намеру д обнови Авијацију тј. да нема намеру да купује Ловце који су итекако потрбени нашој Војсци јер тренутно имамо 3 Миг 29 који уопште не лете. Ми који смо са свим комшијама у прошлости ратовали и који су уступили ваздушни простор "Милосрдном Анђелу" '99 имамо само 3 Ловца. Питам се само шта ће нама цивилни аеродроми па и са Београдског аеродрома нема довољно летова а о Нишу и да не говорима а неко се сад сетио за Поникве?

Srle

pre 14 godina

Al' slika je najjaca.. Nema te slike koja moze da zaseni potpisivanje ugovora o saradnji u Srbiji. Sta cete, vole deca da se slikaju!

Sasha

pre 14 godina

A Nis? Ume li on da posluzi za jos nesto, osim kada Beogradski ne moze zbog magle da primi letove, a ocigledno da je Nis dovoljno sposoban cim je pre neki dan u roku od sat vremena (uvece) mogao da primi 3 putnicka i jedan mali (privatni) mlaznjak.

B.Basta

pre 14 godina

Sjajna vest ukoliko nije mazanje ociju za sta su nasi politicari specijalizovani. Posebno ne verujem Sutanovcu koji uvek ima neki polu osmeh na licu, a sve sto zelim od njega jeste malo ozbiljnosti.

Mooney Bravo

pre 14 godina

A bre narode, polako, odma' ste očekivali neki 747 ili A380? Naravno, treba početi sa biznis i turističkom odnosno sportskom avijacijom uz sve prateće objekte... First things first!

Janjic Ponikve

pre 14 godina

Ovaj aerodrom je gradjen kako bi Tito i njegova jagnjeca brigada mogli da skoknu do Kadinjace i Tare da se malo slikaju odstrele kog medjeda i vrate se na Dedinje. Za vojsku je bio interesantan zbog pogodnosti kanjona Drine za avio manevre, ali zbog blizine granice vojska je morala da se iseli. Tako da je najduza pista u Evropi bila korishcena samo par meseci u periodu 1992-3. U medjuvremenu su NATO-vci vezbali malo gadjanje, tako da ni mi seljaci vishe ne mozemo ovce da napasamo tamo. Tu i tamo dodushe sleti neki teretni avion shvercuje oruzije ili shta li vec i to je sve. Od vasheg paradaiz turizma na Zlatibor nema nishta jer nema ni puta ka tamo. Zato ja predlazem da se zemlja razminira i denacionalizuje, mi cemo to uzorati i mirna Bosna.

gugle

pre 14 godina

Ponikve je aerodrom koji nije koriscen mnogo, cini mi se da je 1993. poceo da se koristi, ali raspadom Jugoslavije, vojnostrategijski znacaj baze je opao. Medjutim, ni u civilnoj upotrebi ovaj aerodrom nema perspektivu. Mislim da bismo mogli sagraditi dva nova aerodroma, kod Kragujevca i Novog Sada, a ne samo da krpimo Titovu zaostavstinu.

Budući pešadinac... :)

pre 14 godina

Ljudi, ovo se radi zbog Zlatibora, to je jasno kao dan. I treba da se radi, jer je Zlatibor nakon Dubrovnika, najjača turistička destinacija na Zapadnom Balkanu prema ocenama relevantnih faktora, a da je tako pokazuje i količina priliva novca iz opštine Čajetina u repubički budžet, (čini mi se da je među prvih 5 u Srbiji sada, a bila je među prvih 3), i a ako mogu da privuku još turista tako što će da im skrate put umesto da se cucaju od Surčina do Zlatibora, onda je ovo pravi potez.

Sem toga, iako sam daleko od bilo kakvog simpatiziranja DS ili vladajuće koalicije, Šutanovcu se mora priznati njegov rad i zasluge, jer vojska u jednoj ovakvoj tutu-rutu državi, prvo mora da se situira i obezbedi materijalno da bi mogla u budućnosti da investira u kvalitetniju odbranu jer očigledno je da u budžetu para nema ni za hleba običnim smrtnicima, pored svih malverzacija i džipova koji jure Beogradom, a kamoli da se ulaže u vojsku koju pola zemlje ocrnjuje i koja ne donosi političke poene, kao npr. slikanje ispred Zastave-KG, otvaranje autoputeva, bolnica i slično...

sikson

pre 14 godina

Mislim da Ladjevci imaju vecu perspektivu jer su podjednako blizu i Zlatiboru i Kopaoniku i samim time mogu biti rentabilniji aerodrom. Mada, ideja jeste veoma simpaticna...

Nemanja

pre 14 godina

Veoma mudar potez da se fabrika municije izmesti iz podzemnih tunela i smesti na ledinu pored grada. Zasto da krijemo fabriku municije kad nikada vise necemo ratovati.

SRBI, ta fabrika je 1999. bila nekoliko puta na udaru NATO aviona. Nista nisu pogodili, fabrika je radila non-stop. Neko ima cilj da te pogone izvuce napolje. U tom cilju je i izazvana havarija pre par meseci! Postoje najsavremeniji sistemi zastite koji se redovno proveravaju ali su usled sabotaze zatajili, da bi se krenulo u pricu o smanjenoj bezbednosti i potrebi za izvlacenjem fabrike napolje. Da problem nije u bezbednosti govori podatak da fabrika od 1941. nije imala havariju. Problem je sto smo izbuseni sa svih strana!!!

kiza

pre 14 godina

Da li iko ovde ima mozga? 4 mil Evra za sta? Da li znate sta moze da se uradi u uzickom kraju za 4 miliona evra? Region bi za te iste 4 godine postao najveci proizvodjac nadaleko cuvene hrane od cega bi se u budzet slivao ogroman novac, troskovi bi bili nula i zaposlili bi se skoro svi ljudi tog regiona. Ovako ce se baciti 4 miliona plus troskovi odrzavanja aerodroma a posle par godina ce reci eto probali smo ali nije se pokazalo kao isplativo. Koliko turista vise ce doci zbog blizine aerodroma i koliko novca treba da se investira u infrastrukturu... Gde je studija izvodljivosti, planovi, analize, predvidjanje buducih potreba...

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Boze ,ljudi,sto ste vi cudni?
Pa svaki aerodrom koji imamo u Srbiji a koji je "vojni" ma sta to znacilo, treba da postane i civilni, mislim, ne vidim neku veliku razliku i neke velike troskove ulaganja, glupo je graditi nove piste ali jos gluplje preorati postojece narocito gde postoji kontrolni toranj, neka se omoguci da sleti i civilni avion, carter ili redovna ili sezonska linija, nije vazno, neka se omoguci da se to desi a onaj ko hoce da leti-letece a ako nece-nek se vezbaju na njemu buduci piloti ili neka sluzi za male avione, da se razvije aerotaxi u Srbiji, cemu negativni komentari? To je isto kao kad bi neko rekao "cemu autoput kad nas Turci vec zaobilaze"?

капетан

pre 14 godina

Полако али систематски а све у складу наших даљих Евро-Атланских интеграција се ослабљује борбена готовост наше Војске. Овим Војска показује да нема намеру д обнови Авијацију тј. да нема намеру да купује Ловце који су итекако потрбени нашој Војсци јер тренутно имамо 3 Миг 29 који уопште не лете. Ми који смо са свим комшијама у прошлости ратовали и који су уступили ваздушни простор "Милосрдном Анђелу" '99 имамо само 3 Ловца. Питам се само шта ће нама цивилни аеродроми па и са Београдског аеродрома нема довољно летова а о Нишу и да не говорима а неко се сад сетио за Поникве?

gugle

pre 14 godina

Ponikve je aerodrom koji nije koriscen mnogo, cini mi se da je 1993. poceo da se koristi, ali raspadom Jugoslavije, vojnostrategijski znacaj baze je opao. Medjutim, ni u civilnoj upotrebi ovaj aerodrom nema perspektivu. Mislim da bismo mogli sagraditi dva nova aerodroma, kod Kragujevca i Novog Sada, a ne samo da krpimo Titovu zaostavstinu.

exof

pre 14 godina

Ово му дође по оној црногорској народној "ти мени књаже ја теби сердаре"! Два функционера из ДС потписују кобајаги неки уговор о конверзији војног у цивилни аеродром. Тачно је да овај аеродром и нема неки значај за Војску Србије, која уз пут речено и нема неко ваздухопловство, пре ће бити да се ради о музејским олдтајмерима. Осим једино ако Војска неће да се реши тог аеродрома и да га ували сиромашној ужичкој општини. Продуктивност и исплативост једног аеродрома се мери бројем путника који прођу преко њега. Домаћи саобраћај преко овог аеродрома би био занемаељив. Међународни веома проблематичан. Укупни туристички капацитети ближе Таре и прилично далеког Златибора су релативно скромни и испод нивоа елитног туризма. Шарганска осмица и Кустуричин Дрвен град су мало већа атракција. Ужичка привреда скоро да и не постоји. А тек аеродром да се стави у функцију требају огромне паре за довођење (додуше најдуже писте у Србији)писте за комерцијални саобраћај, чишћење од заосталих убојних средстава, изградње контролног торња,пристанишне зграде и још много друге инфраструктуре. Само за одржавање овакве писте у употребљивом стању зими треба најмање 500 тона урее или сличног средства. А где су тек савремена средства за одржавање, манипулацију и остало. Много крупан залогај за једну општину. Боље би било Предеседнику општине да обиђе села и засеоке који гравитирају аеродрому Поникве и да види да немају основне услове за живот, путеве који су на нивоу за воловску запрегу, водоводе и слично. Али из Ужица се не то не види. А села, Биоска (највеће у Ужичкој општини), Врутци, Стапари буквално изумиру а зими су одсечена од света. Ово му дође као неки неки српски Сибир.

Janjic Ponikve

pre 14 godina

Ovaj aerodrom je gradjen kako bi Tito i njegova jagnjeca brigada mogli da skoknu do Kadinjace i Tare da se malo slikaju odstrele kog medjeda i vrate se na Dedinje. Za vojsku je bio interesantan zbog pogodnosti kanjona Drine za avio manevre, ali zbog blizine granice vojska je morala da se iseli. Tako da je najduza pista u Evropi bila korishcena samo par meseci u periodu 1992-3. U medjuvremenu su NATO-vci vezbali malo gadjanje, tako da ni mi seljaci vishe ne mozemo ovce da napasamo tamo. Tu i tamo dodushe sleti neki teretni avion shvercuje oruzije ili shta li vec i to je sve. Od vasheg paradaiz turizma na Zlatibor nema nishta jer nema ni puta ka tamo. Zato ja predlazem da se zemlja razminira i denacionalizuje, mi cemo to uzorati i mirna Bosna.

Sasha

pre 14 godina

A Nis? Ume li on da posluzi za jos nesto, osim kada Beogradski ne moze zbog magle da primi letove, a ocigledno da je Nis dovoljno sposoban cim je pre neki dan u roku od sat vremena (uvece) mogao da primi 3 putnicka i jedan mali (privatni) mlaznjak.

sikson

pre 14 godina

Mislim da Ladjevci imaju vecu perspektivu jer su podjednako blizu i Zlatiboru i Kopaoniku i samim time mogu biti rentabilniji aerodrom. Mada, ideja jeste veoma simpaticna...

Budući pešadinac... :)

pre 14 godina

Ljudi, ovo se radi zbog Zlatibora, to je jasno kao dan. I treba da se radi, jer je Zlatibor nakon Dubrovnika, najjača turistička destinacija na Zapadnom Balkanu prema ocenama relevantnih faktora, a da je tako pokazuje i količina priliva novca iz opštine Čajetina u repubički budžet, (čini mi se da je među prvih 5 u Srbiji sada, a bila je među prvih 3), i a ako mogu da privuku još turista tako što će da im skrate put umesto da se cucaju od Surčina do Zlatibora, onda je ovo pravi potez.

Sem toga, iako sam daleko od bilo kakvog simpatiziranja DS ili vladajuće koalicije, Šutanovcu se mora priznati njegov rad i zasluge, jer vojska u jednoj ovakvoj tutu-rutu državi, prvo mora da se situira i obezbedi materijalno da bi mogla u budućnosti da investira u kvalitetniju odbranu jer očigledno je da u budžetu para nema ni za hleba običnim smrtnicima, pored svih malverzacija i džipova koji jure Beogradom, a kamoli da se ulaže u vojsku koju pola zemlje ocrnjuje i koja ne donosi političke poene, kao npr. slikanje ispred Zastave-KG, otvaranje autoputeva, bolnica i slično...

B.Basta

pre 14 godina

Sjajna vest ukoliko nije mazanje ociju za sta su nasi politicari specijalizovani. Posebno ne verujem Sutanovcu koji uvek ima neki polu osmeh na licu, a sve sto zelim od njega jeste malo ozbiljnosti.

kiza

pre 14 godina

Da li iko ovde ima mozga? 4 mil Evra za sta? Da li znate sta moze da se uradi u uzickom kraju za 4 miliona evra? Region bi za te iste 4 godine postao najveci proizvodjac nadaleko cuvene hrane od cega bi se u budzet slivao ogroman novac, troskovi bi bili nula i zaposlili bi se skoro svi ljudi tog regiona. Ovako ce se baciti 4 miliona plus troskovi odrzavanja aerodroma a posle par godina ce reci eto probali smo ali nije se pokazalo kao isplativo. Koliko turista vise ce doci zbog blizine aerodroma i koliko novca treba da se investira u infrastrukturu... Gde je studija izvodljivosti, planovi, analize, predvidjanje buducih potreba...

djordje

pre 14 godina

ovi parafi su trebali da se stave pre 9 godina, da bi do sad poceli da rade, ovako cemo na realizaciju ove pompezne vesti cekati jos 9 godina minimum...

Srle

pre 14 godina

Al' slika je najjaca.. Nema te slike koja moze da zaseni potpisivanje ugovora o saradnji u Srbiji. Sta cete, vole deca da se slikaju!

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Boze ,ljudi,sto ste vi cudni?
Pa svaki aerodrom koji imamo u Srbiji a koji je "vojni" ma sta to znacilo, treba da postane i civilni, mislim, ne vidim neku veliku razliku i neke velike troskove ulaganja, glupo je graditi nove piste ali jos gluplje preorati postojece narocito gde postoji kontrolni toranj, neka se omoguci da sleti i civilni avion, carter ili redovna ili sezonska linija, nije vazno, neka se omoguci da se to desi a onaj ko hoce da leti-letece a ako nece-nek se vezbaju na njemu buduci piloti ili neka sluzi za male avione, da se razvije aerotaxi u Srbiji, cemu negativni komentari? To je isto kao kad bi neko rekao "cemu autoput kad nas Turci vec zaobilaze"?

Mooney Bravo

pre 14 godina

A bre narode, polako, odma' ste očekivali neki 747 ili A380? Naravno, treba početi sa biznis i turističkom odnosno sportskom avijacijom uz sve prateće objekte... First things first!

nebojsa

pre 14 godina

Ovo je trebalo uraditi bar pre pet godina! Samo se plasim megalomanskih ambicija oko tog aerodroma, koji po meni treba prvo da se sa malo ulaganja otvori za turisticku malu avijaciju a tek kada to krene za neki ozbiljniji saobracaj! Naravno uz asfaltiranje puta do Kaludjerskih bara kako bi aerodrom turisticki pokrivao Taru i Zlatibor, Drinu iMokru Goru! Ali da bi i to zazivelo predhodno je potrebno upodobiti vazdusni prostor Srbije sa Evropskim kako bi Evropska gospoda sa svojim privatnim avionima mogla bezbedno da dolete i potrose malo para na turizam u zapadnoj Srbiji!

Nemanja

pre 14 godina

Veoma mudar potez da se fabrika municije izmesti iz podzemnih tunela i smesti na ledinu pored grada. Zasto da krijemo fabriku municije kad nikada vise necemo ratovati.

SRBI, ta fabrika je 1999. bila nekoliko puta na udaru NATO aviona. Nista nisu pogodili, fabrika je radila non-stop. Neko ima cilj da te pogone izvuce napolje. U tom cilju je i izazvana havarija pre par meseci! Postoje najsavremeniji sistemi zastite koji se redovno proveravaju ali su usled sabotaze zatajili, da bi se krenulo u pricu o smanjenoj bezbednosti i potrebi za izvlacenjem fabrike napolje. Da problem nije u bezbednosti govori podatak da fabrika od 1941. nije imala havariju. Problem je sto smo izbuseni sa svih strana!!!