Utorak, 24.11.2009.

22:00

Novi BMW serije 5 zvanično

Izvor: B92

Novi BMW serije 5 zvanièno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

rayban

pre 13 godina

eh ovako gospodo....kao prvo da kazemo za dizajn....o ukusima se ne raspravlja...i tu smo zavrsili sa dizajnom
Za mene je lično novi model serije 5 prelijep...i puni je pogodak...sportska elegancija...a pogotovo ///M5 on je brutalan 578 konja plus KERS 50 konja... mislim da nema dalje...jedino mi se nesviđa sto ima turbinu tj dvije...BMW-ovi modeli ///M su se do sada bazirali na atmosverskim motorima...na sirovoj snazi...jer to je ipak prava snaga... atehnička rjesenja kod F10 su odlična a pogotovo motori sa EfficientDynamics tehnologijom....tako da dizelasi trose od 5 do 7 litara dizela...a podatci za ///M5 iznose 10.5 litara benzina a isporučivat ce 578+50 to je 628 konjskih snaga i to je direktan napad na Audi RS6 i mercedes E63 amg koji vise nema sta da trazi.http://www.gtspirit.com/wp-content/uploads/2010/04/new_bmw_m5_f10_renderings.jpg...jednostavno BMW je najbolji u svojoj klasi...i to je i pokazo...

bmw6

pre 14 godina

@(BMW_630i, 25. novembar 2009 22:30)

Ja sam vozio isto 3.0i samo sto je bio 2008. godiste,noviji automatski menjac,presao oko 10ak hiljada,auto je iz Delte,znaci nije uvozen itd,mogu da ti okacim klip na youtube pa da vidis koliko trosi na 140,i na 260 (autoput)...Ja stvarno ne razumem kako ti to uspevas da spustis na 6 litara,jer je fabricka deklaracija da je PROSECNA potrosnja 9.5l,gradska 13l,a minimalna 7.(proguglaj malo,mobile.de,itd...) Ili si ti debelo pobrkao loncice ili vozis samo nizbrdo,a uzbrdo ga guras...Jednom obicnom dizelu golf V 2.0tdi recimo je potrosnja 6l,koji je laski i vise nego duplo slabiji od bmw-a,a ti pricas o nekoj sestici staroj 5 godina,pa gde je tu logika,kao da su se promenili zakoni fizike.

danijel

pre 14 godina

Ljudi neznam sto je toliko bitno dali ce automobil do stotke ubrzati za 7 ili 7,5 sekundi sto stalno navodite kao primjer Bmw startniji mercedes trom.

Kragujevac

pre 14 godina

Poslednji pravi BMW serije 5 je bio E39. F10 na prvi pogled i citanje izgleda sasvim dobro, ali treba sacekati da prodje 2-3 godine.......

s tim rolaj

pre 14 godina

@Lane: "imam 22 godine i vec sam tri BMW-a promenio"

@BMW E92: "Testirao sam auto u gradu koliko moze da potrosi ako se vozi manijacki"

Molim vas da nam javite u kojim terminima vozite po gradu, čisto da sklonimo decu sa ulice!

Daka

pre 14 godina

6 litara mozda al kazem mozda trosi kad bi vozio da menjas u visi stepen prenosa ispd 1750 obrtaja i vozio na autoputu 90km/h, sa zatvorenim prozorima i da si sam u autu i eko pneumaticima bez klima uredjaja i radija i jos dosta elemenata koji uticu na potrosnju. A priznacete da se BMW ne kupuje da bi se tako vozio

Stole

pre 14 godina

laki@
Ja nisam Zoran, vec sam ja odgovarao Zoranu na njegovu konstataciju, ali nema veze.
Prijatelju, moj stric je imao i 520d i 525d (fanatik za BMW) I tako sam imao priliku da cesto vozim i jedan i drugi i veruj mi da je razlika totalno zanemarljiva, a kad covek ne bi na to obracao paznju, tvrdim da ne bi znao koji motor mu je ispod haube?!
Na kraju zar je birno sto prvi ubrzava do 100 za 8,2s, a "jaci" za 8s, skroz neprimetno, a prvi se vise isplati. Mada kako stvari stoje taj 525d se ni nece ugradjivati u novu 5-icu, a 520d su umesto 177ks, sad pojacali na 184ks i ne treba sumnjati da ce biti prava mera za 90% kupaca. a ko bas pati od divljanja po putevima tu mu je motor od 3L, pa sa glavom u torbi neka se vozi do mile volje.

BMW E92

pre 14 godina

Procitao sam u komentarima da 3.0 motor trosi 6L. Moje iskustvo totalno je drugacije! Ja vozim od marta 2008 330i E92, kupljen nov. I ja ne mogu da ga spustim ispod 10L, ali moram da kazem da mi prosecna potrosnja za svo ovo vreme ne prelazi vise od 12.5L. Testirao sam auto u gradu koliko moze da potrosi ako se vozi manijacki, i tada sam sipao 30L i presao manje od 200KM!!! Ali to su extremni uslovi!

autofan

pre 14 godina

Lepo nema sta.
Vise mi se svidja ovaj umereniji dizajn, ipak je ovo executive model a ne igracka napaljenih klinaca, u odnosu na E60.
Mislim da dizajneri serpi vise vode racuna o raznoovrsnosti ponude. Kad pogledam nove modele svi su nekako vec vidjeno. Kao u prodavnici cipela: odaberes firmu, zatim boju pa onda probas velicinu. Svi postaju isti! Bmw 3-5-7 Audi 4-6-8 MB malo odskace sa novim C i E itd, itd...
A sad malo o ostrascenim komentatorima.
Ovo je premijera fotogrfija za model koji ce tek izaci a ovde vec svi znaju da li je dobar, koliko je bolji i slicne gluposti.
Verovatno niko (90%) nije ni vozio premijum klasu duze od 2 (dva)km a ostali mozda sa predjenih 350-400k km, kod lokalnog majstora skarabudzenih i odrzavanih tek da su u voznom stanju.
Shvatite da nema jakog Partizana bez jake Zvezde.
Nebi bio BMW ovakav da nije Audi-ja i MB-a. Naravno i obratno.
Kao pravi ljubitelj automobila, radujem se svakom novom modelu sa novim dizajnom, novom tehnologijom, nekim napretkom. O tome ko je bolji i prodavaniji nek vode racuna njihovi menadzeri i akcionari.
Pozdrav Svima!

laki

pre 14 godina

Zorane,jesi li ti ikad vozio bmw sestaka,ocito da nisi,veruj mi daje vece uzivanje u sestaku sa 150 konja nego u cetvorocilindrasu sa 200!ne znam da li si cuo za obrtni momen,eee u tome je stvar ,mnogo bolji raspore obrtnog momenta na nizim obrtajima ima srsetak,drugo,imao sam e46 320 d sa 150 konja i veruj mi da jebrz ko djavo,sad imam bas taj 525 d iz 2000 sa 162 konja i jeste tezi 200 kila i samo 12 konja jaci ali..razlika je neverovatna!sto se tice potrosnje 320d trosi po lokalu 7-8 litara 525d 9-10....ipak sam za sestaka,vozi i bices i ti!

Stole

pre 14 godina

Zoran Todorovic@
Zorane, citao sam pre 2-3 godine u Auto-Bildu
uporedni test 2 BMW-a ovaj osnovni dizel 2.0d 177ks (sad 184) i taj sestak kao tvoj 525d valjda 190ks. zakljucak je bio da je 525 neznatno jaci, eto toliko da se jedva primeti razlika, a brzi je za samo 5km/h u odnosu na 2.0d od 177ks i da je isplativije uzeti njega zbog registracije i trosio je 1L manje od sestocilindricnog.
Sad ovaj pojacani 520d od 184ks sigurno daje bolje karakteristike od tog tvog 525d, zato nemoj da kukas, nego tog tvog na pijacu, pa dodaj razliku i kupuj 520d i UZIVAJ. pozz

St.Anger

pre 14 godina

Sto se tice potrosnje za ovaj automobil kao i za sve ostale vazi stara narodna izreka "nije sve do kola nesto je i do vola". Tako da ja verujem da svaki auto moze da trosi i 5 ili 6 ili pak 10 ili vise litara goriva na 100 km.

Lane

pre 14 godina

Svaka cast Bavarcima na novom modelu po pitanju tehnologije, bezbednosti i komfora, ali nista revolucionarno od nove petice.. Istinski sam ljubitelj BMW, imam 22 godine i vec sam tri BMW-a promenio, prvi je bio E30 316, drugi E34 520 a trenutno vozim E36 325i kupe, za koji smatram da i dalje ima fenomenalnu liniju..

Power

pre 14 godina

Ovi zaljubljenici MB su stvarno smešni, oni više neznaju šta da kažu jer hoće da puknu od ljubomore jer je BMW izbacio VLADARA u tom segmentu mada je vladar i u drugim ali to nije tema. Pitam vas da li ste ikad sedeli u MB E klasu ovu najnoviju a da li ste sedeli u BMW E60, verovatno da niste jer da jeste nebiste tako govorili.
BMW ga je pobedio u svim osobinama čak je imao i više tehnologije od njega i ako je star 7g. a MB tek pola godine.
Nova E klasa spolja stvarno deluje očajno, čak je i Audi lepši spolja, a što se tiče unutrašnjosti tu je stvarno katastrofa pa oni umesto da idu napred oni idu unazad.

Djordje

pre 14 godina

Nesto mi je ovaj dizajn obican. E60 je doduse bio takav skok u dizajnu (po meni napred), a po prodaji bi se reklo da je tako bilo i kod vecine kupaca. Ova 5ica, mi bar na prvu loptu, deluje vise kao trojka. Kod BMWa i Audija mi se doduse cesto desavalo da kad prvi put vidim kazem, nista spec, a vremenom mi postaje sve bolji, sto je mozda i najbolja varijanta za dizajn. Sto se tice instrumnet table i uredjaja, koju BMW NIKAD nece promeniti kako kaze jedan gospodin u ovim komentarima, bila je jos jedna marka koja tako NIKAD NISTA nije menjala. Zove se SAAB i dovoljno je pogledati 2-3 vesti ranije da se vidi gde je ona stigla sa tim NIKAD.

deni

pre 14 godina

za zorsulu...gospodine,vozim 530 d starog 7 godina i verujte mi da moze da trosi 6 litara,pa zasto ne bi trosio jedan 520 d 5 litara sa jos naprednijom tehnoligijom,doduse vi ste navikli na mece,a covek kad se jednom navikne na traktore,drugo mu je sve strano:)salu na stranu,za inovacije mu niko nije ravan,jos pre 3 godine je BMW izbacio dizel sa tvin turbo tehnologijom,2000 kubika i 204 ks,pa 535 d,pa benzinac 335,tvoja meca na sav glas reklamira e 250 cdi sa "najnovijom"tvin turbo masinom koja iz 2,2 litra izvlaci 204 konja i koja na tstu apsolutno nista nije pokazala osim velike potrosnje..ljudimnemojte na pamet pricat,dajte neke argumente,verujte da 530d sa svojih 230 konja e 60 moze da trosi 10 litara po lokalu,to ne moze niko drugi,zato sto se tice inovacija ,motora,BMW je 10 godina ispred svih,a ako se nekome svidja vise nova e klasa sa onjom bednom i praznom fenjeraskom insrument tablom i onim kicastim diodama napred,neka mu je...

buda

pre 14 godina

Rekao bi da ovaj novi BMW predstavlja logicniji nastavak o seriji 5 nego odlazeci model, jer deluje elegantnije i smirenije. Medjutim i E60 je po meni zaista prelep auto, pogledajte njegovu sport verziju, znacete da uzdah koji ste ispustili nije bio uzaludan :), no da se osvrnem i na poredjenje sa MB E klasom, -eksterijer: stvar ukusa i tradicije, ali po meni BMW ipak lepsi, -enterijer: e to zaista ne moramo ni porediti cak i ljubitelji mercedesa ovaj put moraju da priznaju da su bavarci bolje odradili posao, sto nije bio slucaj sa prethodnom verzijom,,dinamika, voznja stabilnost...tu su.., mada ipak za BMW kazu da je vozacki auto. poz ljubiteljima BMW-a.

deni

pre 14 godina

i dalje ostaje neprikosnoven u svojoj klasi,e klasa i audijeva sestica izgledaju smesno prema njemu,bravo za BMW!iskreno,nedostajece mi e 60,najlepsa serijska limuzina za mene,vozim e 39,bice dogodine akobogda e 60,al jedno je sigurno,marku necu nikad menjat jer samo BMW moze tako nasladit coveka,samo on ima tu harizmu da te osvoji...jednom BMW,uvek BMW...Zziva istina....

Zorsula

pre 14 godina

Uporedjenju nove E klase MB i ove nove BMW 5,Meca je deset puta lepsa.Mecka izasla pre otprilike godinu dana.Od pozadi petica ne izgleda lose al od napred,dizajneri kao da nemaju mastu.Svaki BMW odise sportskim dizajnom,jer je on takav,al ovog su upropastili skroz.Da benzinac od 3000cm2 trosi 6L pa to je smesno.Ili dizel 2000cm2 sa 185KS da trosi 5L dizela...Covek mora da bude dibiduz da bi poverovao za ovo.

Milan

pre 14 godina

shofer@
Nece NIKAD da je promene, pa zasto bi dirali nesto sto im je najbolje i to je tradicija u BMW-u.
Samo ko nije sedeo za volanom BMW-a moze tako nesto reci, pa pregled je sjajan, i sve je cisto i na dohvatruke. Brojevi su uvek istih velicina i pravilno raspodeljeni, a ne kao kod vecine, sad moras ici na kurs da vidis kako se gleda i da li mozes videti kojom se brzinom kreces?
Primetio sam da zadnji modeli raznih auto marki sad punooo eksperimentisu sa instrument tablama i poceli sakrivati pokazivace brzine, obrtaja u nekakva kanale ili rupetine, pa sve deluje uzasno nepregledno i nekako jeftino. Npr gledam na novoj Insigniji, stavili ona dva oka iza volana i moze se gurnuti ruka do laktova, a da ne dohvatis sakriveni sat brzine, ma odvratno, a tako je i u Passatu isto.
BMW-u svaka cast na sjajnoj instrument tabli, koju hvala bogu nikad nece menjati :)

BMW_630i

pre 14 godina

@ (bmw6, 25. novembar 2009 20:34)

Kupe 2004. u pitanju, sipa se bezolovni i Castrol 5w40, presao ukupno 90.000 (ja ga kupio s 25.000), redovno odrzavan/servisiran. 6l je prosek "na otvorenom putu", sto je i bio odgovor na @ maestro-vo cudjenje o potrosnji navedenoj u specifikacijama. U gradu je oko 8, +/- 0.5 zavisi od guzve... Ne znam zasto tvoj trosi 9l, to je stvarno previse. Btw. ovaj je automatik, 0-100 6,7s, max=258 (mereno GPS-om)

bmw6

pre 14 godina

(BMW_630i, 25. novembar 2009 16:33)

A na koju foru taj tvoj BMW 3.0i trosi PROSECNO 6 litara???
Posto sam imao prilike da vozim 630i kupe i kabrio, ispod 9 litara nije pokazivao na otvorenom putu pri normalnoj voznji (Beograd - Zlatibor). Ja stvarno ne znam sta sipas ti u njega,ili ne menjas u 3 brzinu izgleda... Btw nova 5, napred trojka,pozadi nova sedmica,vec vidjeno (bolje da su obrnuli jer je poslednja bmw 3 ubedljivo najruzniji bmw). ali svaka cast za motor

BMW_630i

pre 14 godina

@(maestro, 25. novembar 2009 10:43)

Nemas sta da se cudis, npr. ja vec 3 godine vozim 630i (star 5 godina) i i dalje mu je prosecna potrosnja ~6l. A ovo je potpuno nova generacija motora, po kojima je BMW neprikosnoven, MB i Audi debelo zaostaju na tom polju (odnos performanse-potrosnja-zagadjenje okoline). Sto se tice dizajna, meni savrsen, 5-ica nikad nije bila za napaljene klince, vec ozbiljne ljude koji vole elegantan auto s dozom agresivnosti i boljim performansama/povoznosti od konkurencije, a ne voze se u 7-ici jer vole da voze a ne da ih voze...pozdrav

Miks011

pre 14 godina

Imao sam srecu da imam i Mercedes E klase i BMW 5, koji trenutno vozim. Ne ulazim u pojedinosti koji motor je bolji i ostale price bla, bla... Sto se tice unutrasnjosti, mercedes je lepsi. Sto se tice spoljasnjeg izgleda BMW serije 5 je najlepsi auto. Sto se tice voznje, BMW je mnogo bolji. Onaj ko je vozio ove automobile zna o cemu pricam. Ali, za nase "velike strucnjake" koji ovde sve znaju, ova dva automobila gospodo, su savrsena. Uvek je novi model "ruzan", ali posle izvesnog vremena svi se okrecemo za njima na ulici.

Djole

pre 14 godina

Za svaki model BMW i Mercedesa mnogi ljudi (a bogami i novinari) komentarisu da je savrsen i bolji od starog.Nelogicnost je sto je i stari bio proglasen za savrsen,i onaj pre njega...
Tako da mogu mirne duse,prorocki da zakljucim da je ovaj auto nikakav u odnosu na sledeci model.Ne kupujte ga!

EX BMW fan

pre 14 godina

Ja i dan-danas placem za Bangle-om. A mislim da ce i oni u BMWu poceti kad vide pad brojke prodatih primeraka. Bangle je spasio BMW i sprecio da utone u sivilo luksuznih automobila,dao mu nesto sto ni mercedes ni audi nikad nece imati: interesantan, smeli design. Zahvaljujuci njemu, BMW je postao luksuzni auto za one koje zele nesto ekscentricnije od obicne trokrake zvezde ili cetiri karike. Bangle-a vise nema, a BMW 5 je ponovo postala obicna, siva, nemacka luksuzna limuzina.

s tim rolaj

pre 14 godina

Da se osvrnemo na neku od prethodnih vesti... novi Saab 9-5 bi trebalo da bude konkurencija ovome? Koliko god mi Saab bio simpatičan kao brend i novi 9-5 izgledao fenomenalno, bojim se da nema šta da traži u poređenju sa novom serijom 5 ako će biti otprilike iste cene. Samo da BMW kod nas nema taj mafijaški imidž...

GajaG

pre 14 godina

Tek sa ove distance mozemo da vidimo koliku je gospodin Bangle napravio revoluciju sa E60. Ovaj auto je ito lijep, ali je dosta smireniji od prethodnika. Ovo je evolucija E60 pogotovo enterijer, a E60 je bio cista revolucija, nikakvih dodirnih tacaka sa E39. I ne znam sto mnogi osporavaju Bangle-a, i ja sebe smatram pravim ljubiteljom BMW-a ali mi se njegov smosao za dizajn svidja. Uporedite E60 sa konkurencijom iz njegovog vremena, nisu mu ni do koljena. Nikada necu zaboraviti osjecaj kada iza krivine "izleti" crni E60 sa upaljenim "angelayes", prosto te prepadne. Mislim da mi takav osjecaj nece izazivati ova nova 5-ica, jednostavno je prefinjenija.

maestro

pre 14 godina

Auto je prva liga,to uopšte nije sporno. Ali kada izbace ove podatke za potrošnju,da V8 motor troši nešto preko 8 litara,to mi ne pije vodu nimalo. Ko god je vozio benzinca od 2000 cm3 i više,zna o čemu pričam.

Power

pre 14 godina

Svaka čast, ovim je BMW oterao Mercedesa za jedno 10godina unazad jer brate izgleda napredniji a i ima više tehnologije a da je to tako to potvrđuju i ovi komentari jer su ovi iz Mercedesa odmah zagrizli i pričaju kako ne valja i td. ali tako je to sa BMW-om prvo počnu pričat kako je ružan, kako nema opreme pa vremenom sve priznaju i da je bolji i brži i da ima više tehnologije od Mercedesa.
Džaba BMW je BMW.

saki

pre 14 godina

meni je pomalo zabavno citat komentare ovih nazovi strucnjaka koji se usudjuju da kazu da je ovaj auto ruzan ili los,to je besmislica,BMW serije pet prethodne generacije je zadao svima domaci zadatak kako sa dizajnom,tako i sa tehnikom ai potrosnjom,gospodin prica o novoj e klasi koja je za mene totalni promasaj,mnogi je lepsa bila starija e klasa i prica o lepoti,a meni je prosto neshvatljivo da mercedes pravi iste instrument table od fenjerasa pa na ovamo,pa onaj ruzni jeftini volan,katastrofa.BMW petica je fantasicna,sto se tice motora tu ne treba trositi reci,oduvek je bio vrh,a drugi neka gledaju jaguarove slike sa fordovom plasticnom tehnikom:)dole kapu svi,mozete samo u inat pricat,poz

Hidropneumata

pre 14 godina

Svaka čast na kilometrima na čas, sekundama i konjskim snagama/kilovatima, hoće li ikada postojati BMW bez slova "L" u nazivu modela u kojem čovek visine 190cm ili viši može na zadnjoj klupi komforno da se smesti.

Алпине

pre 14 godina

Није ово коначан изглед,верујем.Према спецификацијама апсолутно је јасно да је серија 5 и даље остала врх врхова за оне који воле да уживају у вожњи.Свака част поносан сам што сам љубитељ БМВ и серије 5.Дие Бесте што би они рекли.

KERI

pre 14 godina

Auto je stvarno dobar ali neynam sta je ovima iz Mercedesa sto se javljaju, Enese pa taj link sto si postavio je jedna velika bruka za Mercedesa jer je sporiji od starije serije 5, naravno do stotke je brzi Mercedesa do 200 BMW a nezaboravi da je BMW star 7g.

bikan

pre 14 godina

E39 petica je moj drugi BMW...i verovtano je mozda zadnji koji cu ja kupiti...ruzno sta drugo reci: ruzno, dosadno, neuzbudjujuce...dzaba im technologija...Jel' ima neko slike o Jaguaru XF?

Zoran SM

pre 14 godina

koji dizajn, ne da je strašno nego buahahaha :) Klasičan salonac, a poređenje sa merkom pa da pukneš od smeha i poznavaoca Auto industrije. Da nije još i bolji od black serij,e ma ne bolji je i od masaeratija hahahaha.

Njegos

pre 14 godina

Vozim novi Mercedes E 350 i srecan sam sto nisam cekao BMWa, ruzan je mnogo, ocekivao sam mnogo vise. A bogami i slike od novog A6 nisu nista posebne, sve pod starom. Jedino Mercedes menjao izgled, ostala nemacka kola bruka!

Milan

pre 14 godina

A sta reci, pa izmisliti toplu vodu?!
BMW, kao i uvek, daje domaci zadatak svim konkurentima kako se pravi prava limuzina. I estetski i sto se tice motorizacije.
Sta reci za ovaj snazni i najbolji turbo dizel 2.0d od 184ks. Od 0-100 za samo 8s, a max brzina 230km/h i sve to nudi, a skoro nista ne uzima, SAMO 5l na 100km, pa zar je tu potrebno trositi reci???
Jedan je BMW :)

driver

pre 14 godina

Sta je muka ljudi!?? Ovo auto je za voznju a ne za iznalazenje mana! Traziti manu ovakvom vozilu je kao traziti iglu u plastu sijena. A vi kriticari priznajte sanjacete ga nocas. ;)

Bakicar

pre 14 godina

Spolja su popravili brljotine koje je Bangle uradio sa Kia-Toyota farovima a enterijer je skoro nepromenjen. Više se naslanja na E39 a E60 Bavarci izgleda pokušavaju da zaborave. Dizel motori su blago rečeno superiorni. Konkurencija nema ništa slično.

Lemi

pre 14 godina

(Power, 24. novembar 2009 13:05)

Izvini, a kako se to na fotografijama 'vidi' da 'nema testiranja'!?
Sta testiraju? Dizajnerski pecat levog i desnog profila sa 5m udaljenosti? Refleksiju svetlosti kroz zadnji levi leptir? Zaobljenost retrovizora?
A gde su motori? Ogibljenje/vesanje? Ubrzanja? Obrtni momenat? Ekonomicnost u praksi? To je nebitno ... ili se i ne testira?
I te kako ce testirati, a ti iz slika mozes samo da 'vidis' da li ti se dizajn svidja ili ne. Nista vise!

Enes Ćosović

pre 14 godina

Ovde ništa revolucionarno. Sva nova tehnika je u E klasi. I dalje će Mercedes biti broj 1. Što se pale po neki likovi, uglavnom prosipaju neke dečije fore.
Uživajte:
http://www.youtube.com/watch?v=24RR4rqS5Bc

Miloš Žikić

pre 14 godina

Sa odlaskom "neshvaćenog genija", mislim da je BMW izgubio dosta. Opet postaju klasicni Nemački salonci, koji se malo ili nimalo razlikiju od okoline. Dizajner koji nije više u BMW-u im je dao strast i raznolikost, njegovi automobili su bili umetnička dela na točkovima i iskakali su iz svakodnevnice puteva. Meni je žao što se opet ovako modeliraju BMW-ovi. Samo još da ne slede Audi A6, kao dizajnerski promašaj veka. Sto se tiče tehnologije, aposlutni RESPEKT.

waverunner

pre 14 godina

sve pocinje i zavrasav se sa BMW,om......kakav ponuda motora,neverovatno.opet BMW postavlja standarde,a tek novi M5.jedva cekma d avidim ovo uzivo.a i netreba secuditi kad se zan d aje BMW,oduvek,bio spoj,i komfora,elegnacije,a istovremno,bezobrazno brz´,zna se dasu poceli pre sveg ada prave motore na avionima,sta vise reci!

HamannM3

pre 14 godina

@ komentar: Pa u ovoj 5-ici je bas centralna konzola "zakrenuta" ka vozacu. Auto je dizajnerski izvanredan (tehnicki je savrsen, to svi znaju pa necu komentarisati), ponovo je 5-ica 5-ica, smirenog, elegantnog, poslovnog, dostojanstvenog a opet umereno agresivnog izgleda, a ne kao E60, sav nabudzen, kao "natekao", sa farovima i stopovima koji su izgleda ciljali azijsko trziste. Ovaj model - F10 - konacno nastavlja tamo gde je E39 stao. Za one koji zele agresivniji izgled (ali kulturan, ne napadan kao E60), neka sacekaju M (model ili samo paket opreme) i to je to.
Par slika:
http://img136.imageshack.us/img136/9875/14274292.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/9742/49797304.jpg

Ogi

pre 14 godina

Nevezano za temu uopste. Primetio sam da sekcija Info, Sport i Automobili na B92 su podosta poseceni i jednostavno "pucaju" od komentara i koliko rasprava voli da se povede na ove teme. Molim vas, pozabavite se malo delom "Kultura" itd. itd.. I ja volim kola i sve to, ali ajmo malo i da pricamo koliko su nam pozorista losa i sta moze da se uradi povodom toga i da se kvalitet predstava poboljsa. Kad sam vec na Automobili sekciji, prokomentarisacu novi BMW serije 5. Dizajn je jako konzervativan i licno mi se ne svidja ama bas ni malo, platforma po meni prevelika, bice pretezak auto...mehanika, dinamika, elektronika i motori su sigurno sjajni.

Milan

pre 14 godina

Pravi ljubitelji BMW-a, u koje i sebe ubrajam, nikad nisu prihvatili Bangla. Sećam se još polemike sa ovog sajta kada je izašao prethodni model koji je označavan kao ružan. Potpuno druga priča je sa ovim prelepim modelom, jedva čekam novu seriju tri, možda je ipak moguće napraviti lepši auto od E36.

komentar

pre 14 godina

odlican auto, dizajnerski doteran do finese, kako spolja tako i iznutra. jedina primedba na unutrasnji dizajn je sto ja ipak vise volim azdaje koje su imale instrument tablu zaokrenutu ka vozacu.

ako je 7-mica bila popravljanje onoga sto se popraviti dalo posle odlaska slavnog dizajnera i neshvacenog genija, onda je ova 5-tica zaista autenticni bmw nove generacije. bice interesantno kako ce sadasnja linija da evoluira u novoj seriji 3 koja po pravilu sme da ima naglaseniji sporski karakter.

sto se motora tice, opet je ekipa koja je pravila 3.0l R6 masine odrzala lekciju ostalima kako u svetu tako i u sopstvenoj kuci. to samo pokazuje koliko je taj motor vazan bmw-u u narednoj dekadi. to ce, ako je sudeci po dosadasnjim rezultatima, biti najprodavaniji motor u severnoj americi a ovde ima mnogo drzava koje imaju veoma stroge regulative.

sve u svemu, mi ljubitelji originala mozemo da odahnemo i da kazemo da cemo bmw-u oprostiti promasaj u 3,5,7 i jos neki sitnije (Z, 6-tica itd) i da cemo da zazmurimo i da se pravimo da se nije desilo. ali pamtimo.....

za nas u srbiji, najlosije je to sto ce ljubitelji dobrog ukusa (sto je krajnje iracionalna kategorija) imati vakuum u izboru polovnjaka za 10-tak godina kad nam ove, sada vec odlazece generacije, postanu dostupne.

Luka

pre 14 godina

Hmmm...prekopirana serija 7, mada to i nije tako lose, u vreme ove krize i recesije, svi pokusavaju da ustede, tako da ko ranije nije mogao da priusti seriju 7, moze sada da je ima u vidu nove serije 5. Elem, za nase trziste bice najzanimljiviji ovaj 2.0 dizel sa 184 ks, prava mera, od brzine do registracije,a najverovatnije i cene.Imam fore do 2011 da skupim neku kintu i priustim sebi ovu divnu limuzinu, sto i svima vama zelim;)

Power

pre 14 godina

Auto je izvanredan, nadam se da će i sad ovi iz Mercedesa podplatiti auto magazine da testiraju E klasu sa aždajom ali neverujem jer tu nema testiranja a to se već vidi i na fotografijama.
BMW serije 5 je vrh u tom segmentu.

Dusan

pre 14 godina

Ova petica ima da oduva novu E klasu po svemu. Skladan i stilski uradjen dizajn eksterijera i enterijera, odlicni motori , nova tehnoloska resenja i kvalitet koji se podrazumeva kad je BMW u pitanju. Svaka cast!

Marko

pre 14 godina

"BMW procenjuje da će modelu 550i do stotke biti potrebno 5 sekundi, dok će maksimalna brzina u sport paketu iznositi 240 kilometara na sat, odnosno 225 km/h za standardnu verziju."

Ovo je malo konfuzno i netacno receno, 225 km/h je max brzina za osnovnu 2.0 dizel verziju (ispada kao da je receno za 550i), kojoj je inace potrebno 8.1 sec do 100 km/h sto je vise nego dovoljno, a potrosnja 5l, realno 7,5l.
Pitam se kome je potrebno vise od te osnovne verzije, osim ako cesto ne krstari po nemackim auto-putevima, a i tamo polako uvode ogranicenje brzine. Ubrzanje je takodje i vise nego zadovoljavajuce za sigurno preticanje.

BMW je jos jednom uradio odlican posao! Drago mi je da Bangle vise nije glavni i odgovorni dizajner!

Zoran Todorovic

pre 14 godina

nedostaje sestocilidricni 525d !? steta, takav vozim i veoma sam zadovoljan...a dizajn - kao i sve novo, trebace vremena, ali siguran sam da cemo se i ovom autu "diviti"...

Nelle

pre 14 godina

Vizuelno nije revolucionran kao njegov predhodnik ali je zato mnogo smireniji mudriji odaje sigurnost i dubinsku lepotu.U moru jednolicnih kreacija ova petica ce osvajati srca na elegantnost i performanse.

London

pre 14 godina

A kako čovek da pomiluje koleno svoje lepše polovine preko one centralne konzole od metar? U sedmici čovek već mora da viče da bi se čuo sa suvozačem a dok priča čuje svoj eho... možda će uskoro u kolima svako da ima svoju sobu... sa kupatilom?

Luka

pre 14 godina

Hmmm...prekopirana serija 7, mada to i nije tako lose, u vreme ove krize i recesije, svi pokusavaju da ustede, tako da ko ranije nije mogao da priusti seriju 7, moze sada da je ima u vidu nove serije 5. Elem, za nase trziste bice najzanimljiviji ovaj 2.0 dizel sa 184 ks, prava mera, od brzine do registracije,a najverovatnije i cene.Imam fore do 2011 da skupim neku kintu i priustim sebi ovu divnu limuzinu, sto i svima vama zelim;)

Nelle

pre 14 godina

Vizuelno nije revolucionran kao njegov predhodnik ali je zato mnogo smireniji mudriji odaje sigurnost i dubinsku lepotu.U moru jednolicnih kreacija ova petica ce osvajati srca na elegantnost i performanse.

driver

pre 14 godina

Sta je muka ljudi!?? Ovo auto je za voznju a ne za iznalazenje mana! Traziti manu ovakvom vozilu je kao traziti iglu u plastu sijena. A vi kriticari priznajte sanjacete ga nocas. ;)

London

pre 14 godina

A kako čovek da pomiluje koleno svoje lepše polovine preko one centralne konzole od metar? U sedmici čovek već mora da viče da bi se čuo sa suvozačem a dok priča čuje svoj eho... možda će uskoro u kolima svako da ima svoju sobu... sa kupatilom?

Dusan

pre 14 godina

Ova petica ima da oduva novu E klasu po svemu. Skladan i stilski uradjen dizajn eksterijera i enterijera, odlicni motori , nova tehnoloska resenja i kvalitet koji se podrazumeva kad je BMW u pitanju. Svaka cast!

Power

pre 14 godina

Auto je izvanredan, nadam se da će i sad ovi iz Mercedesa podplatiti auto magazine da testiraju E klasu sa aždajom ali neverujem jer tu nema testiranja a to se već vidi i na fotografijama.
BMW serije 5 je vrh u tom segmentu.

Marko

pre 14 godina

"BMW procenjuje da će modelu 550i do stotke biti potrebno 5 sekundi, dok će maksimalna brzina u sport paketu iznositi 240 kilometara na sat, odnosno 225 km/h za standardnu verziju."

Ovo je malo konfuzno i netacno receno, 225 km/h je max brzina za osnovnu 2.0 dizel verziju (ispada kao da je receno za 550i), kojoj je inace potrebno 8.1 sec do 100 km/h sto je vise nego dovoljno, a potrosnja 5l, realno 7,5l.
Pitam se kome je potrebno vise od te osnovne verzije, osim ako cesto ne krstari po nemackim auto-putevima, a i tamo polako uvode ogranicenje brzine. Ubrzanje je takodje i vise nego zadovoljavajuce za sigurno preticanje.

BMW je jos jednom uradio odlican posao! Drago mi je da Bangle vise nije glavni i odgovorni dizajner!

Djole

pre 14 godina

Za svaki model BMW i Mercedesa mnogi ljudi (a bogami i novinari) komentarisu da je savrsen i bolji od starog.Nelogicnost je sto je i stari bio proglasen za savrsen,i onaj pre njega...
Tako da mogu mirne duse,prorocki da zakljucim da je ovaj auto nikakav u odnosu na sledeci model.Ne kupujte ga!

Enes Ćosović

pre 14 godina

Ovde ništa revolucionarno. Sva nova tehnika je u E klasi. I dalje će Mercedes biti broj 1. Što se pale po neki likovi, uglavnom prosipaju neke dečije fore.
Uživajte:
http://www.youtube.com/watch?v=24RR4rqS5Bc

Miks011

pre 14 godina

Imao sam srecu da imam i Mercedes E klase i BMW 5, koji trenutno vozim. Ne ulazim u pojedinosti koji motor je bolji i ostale price bla, bla... Sto se tice unutrasnjosti, mercedes je lepsi. Sto se tice spoljasnjeg izgleda BMW serije 5 je najlepsi auto. Sto se tice voznje, BMW je mnogo bolji. Onaj ko je vozio ove automobile zna o cemu pricam. Ali, za nase "velike strucnjake" koji ovde sve znaju, ova dva automobila gospodo, su savrsena. Uvek je novi model "ruzan", ali posle izvesnog vremena svi se okrecemo za njima na ulici.

Milan

pre 14 godina

A sta reci, pa izmisliti toplu vodu?!
BMW, kao i uvek, daje domaci zadatak svim konkurentima kako se pravi prava limuzina. I estetski i sto se tice motorizacije.
Sta reci za ovaj snazni i najbolji turbo dizel 2.0d od 184ks. Od 0-100 za samo 8s, a max brzina 230km/h i sve to nudi, a skoro nista ne uzima, SAMO 5l na 100km, pa zar je tu potrebno trositi reci???
Jedan je BMW :)

Power

pre 14 godina

Svaka čast, ovim je BMW oterao Mercedesa za jedno 10godina unazad jer brate izgleda napredniji a i ima više tehnologije a da je to tako to potvrđuju i ovi komentari jer su ovi iz Mercedesa odmah zagrizli i pričaju kako ne valja i td. ali tako je to sa BMW-om prvo počnu pričat kako je ružan, kako nema opreme pa vremenom sve priznaju i da je bolji i brži i da ima više tehnologije od Mercedesa.
Džaba BMW je BMW.

deni

pre 14 godina

i dalje ostaje neprikosnoven u svojoj klasi,e klasa i audijeva sestica izgledaju smesno prema njemu,bravo za BMW!iskreno,nedostajece mi e 60,najlepsa serijska limuzina za mene,vozim e 39,bice dogodine akobogda e 60,al jedno je sigurno,marku necu nikad menjat jer samo BMW moze tako nasladit coveka,samo on ima tu harizmu da te osvoji...jednom BMW,uvek BMW...Zziva istina....

saki

pre 14 godina

meni je pomalo zabavno citat komentare ovih nazovi strucnjaka koji se usudjuju da kazu da je ovaj auto ruzan ili los,to je besmislica,BMW serije pet prethodne generacije je zadao svima domaci zadatak kako sa dizajnom,tako i sa tehnikom ai potrosnjom,gospodin prica o novoj e klasi koja je za mene totalni promasaj,mnogi je lepsa bila starija e klasa i prica o lepoti,a meni je prosto neshvatljivo da mercedes pravi iste instrument table od fenjerasa pa na ovamo,pa onaj ruzni jeftini volan,katastrofa.BMW petica je fantasicna,sto se tice motora tu ne treba trositi reci,oduvek je bio vrh,a drugi neka gledaju jaguarove slike sa fordovom plasticnom tehnikom:)dole kapu svi,mozete samo u inat pricat,poz

autofan

pre 14 godina

Lepo nema sta.
Vise mi se svidja ovaj umereniji dizajn, ipak je ovo executive model a ne igracka napaljenih klinaca, u odnosu na E60.
Mislim da dizajneri serpi vise vode racuna o raznoovrsnosti ponude. Kad pogledam nove modele svi su nekako vec vidjeno. Kao u prodavnici cipela: odaberes firmu, zatim boju pa onda probas velicinu. Svi postaju isti! Bmw 3-5-7 Audi 4-6-8 MB malo odskace sa novim C i E itd, itd...
A sad malo o ostrascenim komentatorima.
Ovo je premijera fotogrfija za model koji ce tek izaci a ovde vec svi znaju da li je dobar, koliko je bolji i slicne gluposti.
Verovatno niko (90%) nije ni vozio premijum klasu duze od 2 (dva)km a ostali mozda sa predjenih 350-400k km, kod lokalnog majstora skarabudzenih i odrzavanih tek da su u voznom stanju.
Shvatite da nema jakog Partizana bez jake Zvezde.
Nebi bio BMW ovakav da nije Audi-ja i MB-a. Naravno i obratno.
Kao pravi ljubitelj automobila, radujem se svakom novom modelu sa novim dizajnom, novom tehnologijom, nekim napretkom. O tome ko je bolji i prodavaniji nek vode racuna njihovi menadzeri i akcionari.
Pozdrav Svima!

Miloš Žikić

pre 14 godina

Sa odlaskom "neshvaćenog genija", mislim da je BMW izgubio dosta. Opet postaju klasicni Nemački salonci, koji se malo ili nimalo razlikiju od okoline. Dizajner koji nije više u BMW-u im je dao strast i raznolikost, njegovi automobili su bili umetnička dela na točkovima i iskakali su iz svakodnevnice puteva. Meni je žao što se opet ovako modeliraju BMW-ovi. Samo još da ne slede Audi A6, kao dizajnerski promašaj veka. Sto se tiče tehnologije, aposlutni RESPEKT.

s tim rolaj

pre 14 godina

Da se osvrnemo na neku od prethodnih vesti... novi Saab 9-5 bi trebalo da bude konkurencija ovome? Koliko god mi Saab bio simpatičan kao brend i novi 9-5 izgledao fenomenalno, bojim se da nema šta da traži u poređenju sa novom serijom 5 ako će biti otprilike iste cene. Samo da BMW kod nas nema taj mafijaški imidž...

waverunner

pre 14 godina

sve pocinje i zavrasav se sa BMW,om......kakav ponuda motora,neverovatno.opet BMW postavlja standarde,a tek novi M5.jedva cekma d avidim ovo uzivo.a i netreba secuditi kad se zan d aje BMW,oduvek,bio spoj,i komfora,elegnacije,a istovremno,bezobrazno brz´,zna se dasu poceli pre sveg ada prave motore na avionima,sta vise reci!

Ogi

pre 14 godina

Nevezano za temu uopste. Primetio sam da sekcija Info, Sport i Automobili na B92 su podosta poseceni i jednostavno "pucaju" od komentara i koliko rasprava voli da se povede na ove teme. Molim vas, pozabavite se malo delom "Kultura" itd. itd.. I ja volim kola i sve to, ali ajmo malo i da pricamo koliko su nam pozorista losa i sta moze da se uradi povodom toga i da se kvalitet predstava poboljsa. Kad sam vec na Automobili sekciji, prokomentarisacu novi BMW serije 5. Dizajn je jako konzervativan i licno mi se ne svidja ama bas ni malo, platforma po meni prevelika, bice pretezak auto...mehanika, dinamika, elektronika i motori su sigurno sjajni.

deni

pre 14 godina

za zorsulu...gospodine,vozim 530 d starog 7 godina i verujte mi da moze da trosi 6 litara,pa zasto ne bi trosio jedan 520 d 5 litara sa jos naprednijom tehnoligijom,doduse vi ste navikli na mece,a covek kad se jednom navikne na traktore,drugo mu je sve strano:)salu na stranu,za inovacije mu niko nije ravan,jos pre 3 godine je BMW izbacio dizel sa tvin turbo tehnologijom,2000 kubika i 204 ks,pa 535 d,pa benzinac 335,tvoja meca na sav glas reklamira e 250 cdi sa "najnovijom"tvin turbo masinom koja iz 2,2 litra izvlaci 204 konja i koja na tstu apsolutno nista nije pokazala osim velike potrosnje..ljudimnemojte na pamet pricat,dajte neke argumente,verujte da 530d sa svojih 230 konja e 60 moze da trosi 10 litara po lokalu,to ne moze niko drugi,zato sto se tice inovacija ,motora,BMW je 10 godina ispred svih,a ako se nekome svidja vise nova e klasa sa onjom bednom i praznom fenjeraskom insrument tablom i onim kicastim diodama napred,neka mu je...

HamannM3

pre 14 godina

@ komentar: Pa u ovoj 5-ici je bas centralna konzola "zakrenuta" ka vozacu. Auto je dizajnerski izvanredan (tehnicki je savrsen, to svi znaju pa necu komentarisati), ponovo je 5-ica 5-ica, smirenog, elegantnog, poslovnog, dostojanstvenog a opet umereno agresivnog izgleda, a ne kao E60, sav nabudzen, kao "natekao", sa farovima i stopovima koji su izgleda ciljali azijsko trziste. Ovaj model - F10 - konacno nastavlja tamo gde je E39 stao. Za one koji zele agresivniji izgled (ali kulturan, ne napadan kao E60), neka sacekaju M (model ili samo paket opreme) i to je to.
Par slika:
http://img136.imageshack.us/img136/9875/14274292.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/9742/49797304.jpg

KERI

pre 14 godina

Auto je stvarno dobar ali neynam sta je ovima iz Mercedesa sto se javljaju, Enese pa taj link sto si postavio je jedna velika bruka za Mercedesa jer je sporiji od starije serije 5, naravno do stotke je brzi Mercedesa do 200 BMW a nezaboravi da je BMW star 7g.

komentar

pre 14 godina

odlican auto, dizajnerski doteran do finese, kako spolja tako i iznutra. jedina primedba na unutrasnji dizajn je sto ja ipak vise volim azdaje koje su imale instrument tablu zaokrenutu ka vozacu.

ako je 7-mica bila popravljanje onoga sto se popraviti dalo posle odlaska slavnog dizajnera i neshvacenog genija, onda je ova 5-tica zaista autenticni bmw nove generacije. bice interesantno kako ce sadasnja linija da evoluira u novoj seriji 3 koja po pravilu sme da ima naglaseniji sporski karakter.

sto se motora tice, opet je ekipa koja je pravila 3.0l R6 masine odrzala lekciju ostalima kako u svetu tako i u sopstvenoj kuci. to samo pokazuje koliko je taj motor vazan bmw-u u narednoj dekadi. to ce, ako je sudeci po dosadasnjim rezultatima, biti najprodavaniji motor u severnoj americi a ovde ima mnogo drzava koje imaju veoma stroge regulative.

sve u svemu, mi ljubitelji originala mozemo da odahnemo i da kazemo da cemo bmw-u oprostiti promasaj u 3,5,7 i jos neki sitnije (Z, 6-tica itd) i da cemo da zazmurimo i da se pravimo da se nije desilo. ali pamtimo.....

za nas u srbiji, najlosije je to sto ce ljubitelji dobrog ukusa (sto je krajnje iracionalna kategorija) imati vakuum u izboru polovnjaka za 10-tak godina kad nam ove, sada vec odlazece generacije, postanu dostupne.

s tim rolaj

pre 14 godina

@Lane: "imam 22 godine i vec sam tri BMW-a promenio"

@BMW E92: "Testirao sam auto u gradu koliko moze da potrosi ako se vozi manijacki"

Molim vas da nam javite u kojim terminima vozite po gradu, čisto da sklonimo decu sa ulice!

Milan

pre 14 godina

shofer@
Nece NIKAD da je promene, pa zasto bi dirali nesto sto im je najbolje i to je tradicija u BMW-u.
Samo ko nije sedeo za volanom BMW-a moze tako nesto reci, pa pregled je sjajan, i sve je cisto i na dohvatruke. Brojevi su uvek istih velicina i pravilno raspodeljeni, a ne kao kod vecine, sad moras ici na kurs da vidis kako se gleda i da li mozes videti kojom se brzinom kreces?
Primetio sam da zadnji modeli raznih auto marki sad punooo eksperimentisu sa instrument tablama i poceli sakrivati pokazivace brzine, obrtaja u nekakva kanale ili rupetine, pa sve deluje uzasno nepregledno i nekako jeftino. Npr gledam na novoj Insigniji, stavili ona dva oka iza volana i moze se gurnuti ruka do laktova, a da ne dohvatis sakriveni sat brzine, ma odvratno, a tako je i u Passatu isto.
BMW-u svaka cast na sjajnoj instrument tabli, koju hvala bogu nikad nece menjati :)

Milan

pre 14 godina

Pravi ljubitelji BMW-a, u koje i sebe ubrajam, nikad nisu prihvatili Bangla. Sećam se još polemike sa ovog sajta kada je izašao prethodni model koji je označavan kao ružan. Potpuno druga priča je sa ovim prelepim modelom, jedva čekam novu seriju tri, možda je ipak moguće napraviti lepši auto od E36.

EX BMW fan

pre 14 godina

Ja i dan-danas placem za Bangle-om. A mislim da ce i oni u BMWu poceti kad vide pad brojke prodatih primeraka. Bangle je spasio BMW i sprecio da utone u sivilo luksuznih automobila,dao mu nesto sto ni mercedes ni audi nikad nece imati: interesantan, smeli design. Zahvaljujuci njemu, BMW je postao luksuzni auto za one koje zele nesto ekscentricnije od obicne trokrake zvezde ili cetiri karike. Bangle-a vise nema, a BMW 5 je ponovo postala obicna, siva, nemacka luksuzna limuzina.

Bakicar

pre 14 godina

Spolja su popravili brljotine koje je Bangle uradio sa Kia-Toyota farovima a enterijer je skoro nepromenjen. Više se naslanja na E39 a E60 Bavarci izgleda pokušavaju da zaborave. Dizel motori su blago rečeno superiorni. Konkurencija nema ništa slično.

Lemi

pre 14 godina

(Power, 24. novembar 2009 13:05)

Izvini, a kako se to na fotografijama 'vidi' da 'nema testiranja'!?
Sta testiraju? Dizajnerski pecat levog i desnog profila sa 5m udaljenosti? Refleksiju svetlosti kroz zadnji levi leptir? Zaobljenost retrovizora?
A gde su motori? Ogibljenje/vesanje? Ubrzanja? Obrtni momenat? Ekonomicnost u praksi? To je nebitno ... ili se i ne testira?
I te kako ce testirati, a ti iz slika mozes samo da 'vidis' da li ti se dizajn svidja ili ne. Nista vise!

Power

pre 14 godina

Ovi zaljubljenici MB su stvarno smešni, oni više neznaju šta da kažu jer hoće da puknu od ljubomore jer je BMW izbacio VLADARA u tom segmentu mada je vladar i u drugim ali to nije tema. Pitam vas da li ste ikad sedeli u MB E klasu ovu najnoviju a da li ste sedeli u BMW E60, verovatno da niste jer da jeste nebiste tako govorili.
BMW ga je pobedio u svim osobinama čak je imao i više tehnologije od njega i ako je star 7g. a MB tek pola godine.
Nova E klasa spolja stvarno deluje očajno, čak je i Audi lepši spolja, a što se tiče unutrašnjosti tu je stvarno katastrofa pa oni umesto da idu napred oni idu unazad.

Stole

pre 14 godina

laki@
Ja nisam Zoran, vec sam ja odgovarao Zoranu na njegovu konstataciju, ali nema veze.
Prijatelju, moj stric je imao i 520d i 525d (fanatik za BMW) I tako sam imao priliku da cesto vozim i jedan i drugi i veruj mi da je razlika totalno zanemarljiva, a kad covek ne bi na to obracao paznju, tvrdim da ne bi znao koji motor mu je ispod haube?!
Na kraju zar je birno sto prvi ubrzava do 100 za 8,2s, a "jaci" za 8s, skroz neprimetno, a prvi se vise isplati. Mada kako stvari stoje taj 525d se ni nece ugradjivati u novu 5-icu, a 520d su umesto 177ks, sad pojacali na 184ks i ne treba sumnjati da ce biti prava mera za 90% kupaca. a ko bas pati od divljanja po putevima tu mu je motor od 3L, pa sa glavom u torbi neka se vozi do mile volje.

Njegos

pre 14 godina

Vozim novi Mercedes E 350 i srecan sam sto nisam cekao BMWa, ruzan je mnogo, ocekivao sam mnogo vise. A bogami i slike od novog A6 nisu nista posebne, sve pod starom. Jedino Mercedes menjao izgled, ostala nemacka kola bruka!

BMW E92

pre 14 godina

Procitao sam u komentarima da 3.0 motor trosi 6L. Moje iskustvo totalno je drugacije! Ja vozim od marta 2008 330i E92, kupljen nov. I ja ne mogu da ga spustim ispod 10L, ali moram da kazem da mi prosecna potrosnja za svo ovo vreme ne prelazi vise od 12.5L. Testirao sam auto u gradu koliko moze da potrosi ako se vozi manijacki, i tada sam sipao 30L i presao manje od 200KM!!! Ali to su extremni uslovi!

Zoran Todorovic

pre 14 godina

nedostaje sestocilidricni 525d !? steta, takav vozim i veoma sam zadovoljan...a dizajn - kao i sve novo, trebace vremena, ali siguran sam da cemo se i ovom autu "diviti"...

Hidropneumata

pre 14 godina

Svaka čast na kilometrima na čas, sekundama i konjskim snagama/kilovatima, hoće li ikada postojati BMW bez slova "L" u nazivu modela u kojem čovek visine 190cm ili viši može na zadnjoj klupi komforno da se smesti.

BMW_630i

pre 14 godina

@(maestro, 25. novembar 2009 10:43)

Nemas sta da se cudis, npr. ja vec 3 godine vozim 630i (star 5 godina) i i dalje mu je prosecna potrosnja ~6l. A ovo je potpuno nova generacija motora, po kojima je BMW neprikosnoven, MB i Audi debelo zaostaju na tom polju (odnos performanse-potrosnja-zagadjenje okoline). Sto se tice dizajna, meni savrsen, 5-ica nikad nije bila za napaljene klince, vec ozbiljne ljude koji vole elegantan auto s dozom agresivnosti i boljim performansama/povoznosti od konkurencije, a ne voze se u 7-ici jer vole da voze a ne da ih voze...pozdrav

BMW_630i

pre 14 godina

@ (bmw6, 25. novembar 2009 20:34)

Kupe 2004. u pitanju, sipa se bezolovni i Castrol 5w40, presao ukupno 90.000 (ja ga kupio s 25.000), redovno odrzavan/servisiran. 6l je prosek "na otvorenom putu", sto je i bio odgovor na @ maestro-vo cudjenje o potrosnji navedenoj u specifikacijama. U gradu je oko 8, +/- 0.5 zavisi od guzve... Ne znam zasto tvoj trosi 9l, to je stvarno previse. Btw. ovaj je automatik, 0-100 6,7s, max=258 (mereno GPS-om)

buda

pre 14 godina

Rekao bi da ovaj novi BMW predstavlja logicniji nastavak o seriji 5 nego odlazeci model, jer deluje elegantnije i smirenije. Medjutim i E60 je po meni zaista prelep auto, pogledajte njegovu sport verziju, znacete da uzdah koji ste ispustili nije bio uzaludan :), no da se osvrnem i na poredjenje sa MB E klasom, -eksterijer: stvar ukusa i tradicije, ali po meni BMW ipak lepsi, -enterijer: e to zaista ne moramo ni porediti cak i ljubitelji mercedesa ovaj put moraju da priznaju da su bavarci bolje odradili posao, sto nije bio slucaj sa prethodnom verzijom,,dinamika, voznja stabilnost...tu su.., mada ipak za BMW kazu da je vozacki auto. poz ljubiteljima BMW-a.

maestro

pre 14 godina

Auto je prva liga,to uopšte nije sporno. Ali kada izbace ove podatke za potrošnju,da V8 motor troši nešto preko 8 litara,to mi ne pije vodu nimalo. Ko god je vozio benzinca od 2000 cm3 i više,zna o čemu pričam.

GajaG

pre 14 godina

Tek sa ove distance mozemo da vidimo koliku je gospodin Bangle napravio revoluciju sa E60. Ovaj auto je ito lijep, ali je dosta smireniji od prethodnika. Ovo je evolucija E60 pogotovo enterijer, a E60 je bio cista revolucija, nikakvih dodirnih tacaka sa E39. I ne znam sto mnogi osporavaju Bangle-a, i ja sebe smatram pravim ljubiteljom BMW-a ali mi se njegov smosao za dizajn svidja. Uporedite E60 sa konkurencijom iz njegovog vremena, nisu mu ni do koljena. Nikada necu zaboraviti osjecaj kada iza krivine "izleti" crni E60 sa upaljenim "angelayes", prosto te prepadne. Mislim da mi takav osjecaj nece izazivati ova nova 5-ica, jednostavno je prefinjenija.

bmw6

pre 14 godina

@(BMW_630i, 25. novembar 2009 22:30)

Ja sam vozio isto 3.0i samo sto je bio 2008. godiste,noviji automatski menjac,presao oko 10ak hiljada,auto je iz Delte,znaci nije uvozen itd,mogu da ti okacim klip na youtube pa da vidis koliko trosi na 140,i na 260 (autoput)...Ja stvarno ne razumem kako ti to uspevas da spustis na 6 litara,jer je fabricka deklaracija da je PROSECNA potrosnja 9.5l,gradska 13l,a minimalna 7.(proguglaj malo,mobile.de,itd...) Ili si ti debelo pobrkao loncice ili vozis samo nizbrdo,a uzbrdo ga guras...Jednom obicnom dizelu golf V 2.0tdi recimo je potrosnja 6l,koji je laski i vise nego duplo slabiji od bmw-a,a ti pricas o nekoj sestici staroj 5 godina,pa gde je tu logika,kao da su se promenili zakoni fizike.

Zorsula

pre 14 godina

Uporedjenju nove E klase MB i ove nove BMW 5,Meca je deset puta lepsa.Mecka izasla pre otprilike godinu dana.Od pozadi petica ne izgleda lose al od napred,dizajneri kao da nemaju mastu.Svaki BMW odise sportskim dizajnom,jer je on takav,al ovog su upropastili skroz.Da benzinac od 3000cm2 trosi 6L pa to je smesno.Ili dizel 2000cm2 sa 185KS da trosi 5L dizela...Covek mora da bude dibiduz da bi poverovao za ovo.

St.Anger

pre 14 godina

Sto se tice potrosnje za ovaj automobil kao i za sve ostale vazi stara narodna izreka "nije sve do kola nesto je i do vola". Tako da ja verujem da svaki auto moze da trosi i 5 ili 6 ili pak 10 ili vise litara goriva na 100 km.

Daka

pre 14 godina

6 litara mozda al kazem mozda trosi kad bi vozio da menjas u visi stepen prenosa ispd 1750 obrtaja i vozio na autoputu 90km/h, sa zatvorenim prozorima i da si sam u autu i eko pneumaticima bez klima uredjaja i radija i jos dosta elemenata koji uticu na potrosnju. A priznacete da se BMW ne kupuje da bi se tako vozio

danijel

pre 14 godina

Ljudi neznam sto je toliko bitno dali ce automobil do stotke ubrzati za 7 ili 7,5 sekundi sto stalno navodite kao primjer Bmw startniji mercedes trom.

bmw6

pre 14 godina

(BMW_630i, 25. novembar 2009 16:33)

A na koju foru taj tvoj BMW 3.0i trosi PROSECNO 6 litara???
Posto sam imao prilike da vozim 630i kupe i kabrio, ispod 9 litara nije pokazivao na otvorenom putu pri normalnoj voznji (Beograd - Zlatibor). Ja stvarno ne znam sta sipas ti u njega,ili ne menjas u 3 brzinu izgleda... Btw nova 5, napred trojka,pozadi nova sedmica,vec vidjeno (bolje da su obrnuli jer je poslednja bmw 3 ubedljivo najruzniji bmw). ali svaka cast za motor

Алпине

pre 14 godina

Није ово коначан изглед,верујем.Према спецификацијама апсолутно је јасно да је серија 5 и даље остала врх врхова за оне који воле да уживају у вожњи.Свака част поносан сам што сам љубитељ БМВ и серије 5.Дие Бесте што би они рекли.

Zoran SM

pre 14 godina

koji dizajn, ne da je strašno nego buahahaha :) Klasičan salonac, a poređenje sa merkom pa da pukneš od smeha i poznavaoca Auto industrije. Da nije još i bolji od black serij,e ma ne bolji je i od masaeratija hahahaha.

Stole

pre 14 godina

Zoran Todorovic@
Zorane, citao sam pre 2-3 godine u Auto-Bildu
uporedni test 2 BMW-a ovaj osnovni dizel 2.0d 177ks (sad 184) i taj sestak kao tvoj 525d valjda 190ks. zakljucak je bio da je 525 neznatno jaci, eto toliko da se jedva primeti razlika, a brzi je za samo 5km/h u odnosu na 2.0d od 177ks i da je isplativije uzeti njega zbog registracije i trosio je 1L manje od sestocilindricnog.
Sad ovaj pojacani 520d od 184ks sigurno daje bolje karakteristike od tog tvog 525d, zato nemoj da kukas, nego tog tvog na pijacu, pa dodaj razliku i kupuj 520d i UZIVAJ. pozz

bikan

pre 14 godina

E39 petica je moj drugi BMW...i verovtano je mozda zadnji koji cu ja kupiti...ruzno sta drugo reci: ruzno, dosadno, neuzbudjujuce...dzaba im technologija...Jel' ima neko slike o Jaguaru XF?

Kragujevac

pre 14 godina

Poslednji pravi BMW serije 5 je bio E39. F10 na prvi pogled i citanje izgleda sasvim dobro, ali treba sacekati da prodje 2-3 godine.......

Djordje

pre 14 godina

Nesto mi je ovaj dizajn obican. E60 je doduse bio takav skok u dizajnu (po meni napred), a po prodaji bi se reklo da je tako bilo i kod vecine kupaca. Ova 5ica, mi bar na prvu loptu, deluje vise kao trojka. Kod BMWa i Audija mi se doduse cesto desavalo da kad prvi put vidim kazem, nista spec, a vremenom mi postaje sve bolji, sto je mozda i najbolja varijanta za dizajn. Sto se tice instrumnet table i uredjaja, koju BMW NIKAD nece promeniti kako kaze jedan gospodin u ovim komentarima, bila je jos jedna marka koja tako NIKAD NISTA nije menjala. Zove se SAAB i dovoljno je pogledati 2-3 vesti ranije da se vidi gde je ona stigla sa tim NIKAD.

Lane

pre 14 godina

Svaka cast Bavarcima na novom modelu po pitanju tehnologije, bezbednosti i komfora, ali nista revolucionarno od nove petice.. Istinski sam ljubitelj BMW, imam 22 godine i vec sam tri BMW-a promenio, prvi je bio E30 316, drugi E34 520 a trenutno vozim E36 325i kupe, za koji smatram da i dalje ima fenomenalnu liniju..

laki

pre 14 godina

Zorane,jesi li ti ikad vozio bmw sestaka,ocito da nisi,veruj mi daje vece uzivanje u sestaku sa 150 konja nego u cetvorocilindrasu sa 200!ne znam da li si cuo za obrtni momen,eee u tome je stvar ,mnogo bolji raspore obrtnog momenta na nizim obrtajima ima srsetak,drugo,imao sam e46 320 d sa 150 konja i veruj mi da jebrz ko djavo,sad imam bas taj 525 d iz 2000 sa 162 konja i jeste tezi 200 kila i samo 12 konja jaci ali..razlika je neverovatna!sto se tice potrosnje 320d trosi po lokalu 7-8 litara 525d 9-10....ipak sam za sestaka,vozi i bices i ti!

rayban

pre 13 godina

eh ovako gospodo....kao prvo da kazemo za dizajn....o ukusima se ne raspravlja...i tu smo zavrsili sa dizajnom
Za mene je lično novi model serije 5 prelijep...i puni je pogodak...sportska elegancija...a pogotovo ///M5 on je brutalan 578 konja plus KERS 50 konja... mislim da nema dalje...jedino mi se nesviđa sto ima turbinu tj dvije...BMW-ovi modeli ///M su se do sada bazirali na atmosverskim motorima...na sirovoj snazi...jer to je ipak prava snaga... atehnička rjesenja kod F10 su odlična a pogotovo motori sa EfficientDynamics tehnologijom....tako da dizelasi trose od 5 do 7 litara dizela...a podatci za ///M5 iznose 10.5 litara benzina a isporučivat ce 578+50 to je 628 konjskih snaga i to je direktan napad na Audi RS6 i mercedes E63 amg koji vise nema sta da trazi.http://www.gtspirit.com/wp-content/uploads/2010/04/new_bmw_m5_f10_renderings.jpg...jednostavno BMW je najbolji u svojoj klasi...i to je i pokazo...

Enes Ćosović

pre 14 godina

Ovde ništa revolucionarno. Sva nova tehnika je u E klasi. I dalje će Mercedes biti broj 1. Što se pale po neki likovi, uglavnom prosipaju neke dečije fore.
Uživajte:
http://www.youtube.com/watch?v=24RR4rqS5Bc

London

pre 14 godina

A kako čovek da pomiluje koleno svoje lepše polovine preko one centralne konzole od metar? U sedmici čovek već mora da viče da bi se čuo sa suvozačem a dok priča čuje svoj eho... možda će uskoro u kolima svako da ima svoju sobu... sa kupatilom?

Njegos

pre 14 godina

Vozim novi Mercedes E 350 i srecan sam sto nisam cekao BMWa, ruzan je mnogo, ocekivao sam mnogo vise. A bogami i slike od novog A6 nisu nista posebne, sve pod starom. Jedino Mercedes menjao izgled, ostala nemacka kola bruka!

Zoran SM

pre 14 godina

koji dizajn, ne da je strašno nego buahahaha :) Klasičan salonac, a poređenje sa merkom pa da pukneš od smeha i poznavaoca Auto industrije. Da nije još i bolji od black serij,e ma ne bolji je i od masaeratija hahahaha.

Ogi

pre 14 godina

Nevezano za temu uopste. Primetio sam da sekcija Info, Sport i Automobili na B92 su podosta poseceni i jednostavno "pucaju" od komentara i koliko rasprava voli da se povede na ove teme. Molim vas, pozabavite se malo delom "Kultura" itd. itd.. I ja volim kola i sve to, ali ajmo malo i da pricamo koliko su nam pozorista losa i sta moze da se uradi povodom toga i da se kvalitet predstava poboljsa. Kad sam vec na Automobili sekciji, prokomentarisacu novi BMW serije 5. Dizajn je jako konzervativan i licno mi se ne svidja ama bas ni malo, platforma po meni prevelika, bice pretezak auto...mehanika, dinamika, elektronika i motori su sigurno sjajni.

bikan

pre 14 godina

E39 petica je moj drugi BMW...i verovtano je mozda zadnji koji cu ja kupiti...ruzno sta drugo reci: ruzno, dosadno, neuzbudjujuce...dzaba im technologija...Jel' ima neko slike o Jaguaru XF?

Miloš Žikić

pre 14 godina

Sa odlaskom "neshvaćenog genija", mislim da je BMW izgubio dosta. Opet postaju klasicni Nemački salonci, koji se malo ili nimalo razlikiju od okoline. Dizajner koji nije više u BMW-u im je dao strast i raznolikost, njegovi automobili su bili umetnička dela na točkovima i iskakali su iz svakodnevnice puteva. Meni je žao što se opet ovako modeliraju BMW-ovi. Samo još da ne slede Audi A6, kao dizajnerski promašaj veka. Sto se tiče tehnologije, aposlutni RESPEKT.

Power

pre 14 godina

Auto je izvanredan, nadam se da će i sad ovi iz Mercedesa podplatiti auto magazine da testiraju E klasu sa aždajom ali neverujem jer tu nema testiranja a to se već vidi i na fotografijama.
BMW serije 5 je vrh u tom segmentu.

Zorsula

pre 14 godina

Uporedjenju nove E klase MB i ove nove BMW 5,Meca je deset puta lepsa.Mecka izasla pre otprilike godinu dana.Od pozadi petica ne izgleda lose al od napred,dizajneri kao da nemaju mastu.Svaki BMW odise sportskim dizajnom,jer je on takav,al ovog su upropastili skroz.Da benzinac od 3000cm2 trosi 6L pa to je smesno.Ili dizel 2000cm2 sa 185KS da trosi 5L dizela...Covek mora da bude dibiduz da bi poverovao za ovo.

Dusan

pre 14 godina

Ova petica ima da oduva novu E klasu po svemu. Skladan i stilski uradjen dizajn eksterijera i enterijera, odlicni motori , nova tehnoloska resenja i kvalitet koji se podrazumeva kad je BMW u pitanju. Svaka cast!

Hidropneumata

pre 14 godina

Svaka čast na kilometrima na čas, sekundama i konjskim snagama/kilovatima, hoće li ikada postojati BMW bez slova "L" u nazivu modela u kojem čovek visine 190cm ili viši može na zadnjoj klupi komforno da se smesti.

Milan

pre 14 godina

Pravi ljubitelji BMW-a, u koje i sebe ubrajam, nikad nisu prihvatili Bangla. Sećam se još polemike sa ovog sajta kada je izašao prethodni model koji je označavan kao ružan. Potpuno druga priča je sa ovim prelepim modelom, jedva čekam novu seriju tri, možda je ipak moguće napraviti lepši auto od E36.

Алпине

pre 14 godina

Није ово коначан изглед,верујем.Према спецификацијама апсолутно је јасно да је серија 5 и даље остала врх врхова за оне који воле да уживају у вожњи.Свака част поносан сам што сам љубитељ БМВ и серије 5.Дие Бесте што би они рекли.

Power

pre 14 godina

Ovi zaljubljenici MB su stvarno smešni, oni više neznaju šta da kažu jer hoće da puknu od ljubomore jer je BMW izbacio VLADARA u tom segmentu mada je vladar i u drugim ali to nije tema. Pitam vas da li ste ikad sedeli u MB E klasu ovu najnoviju a da li ste sedeli u BMW E60, verovatno da niste jer da jeste nebiste tako govorili.
BMW ga je pobedio u svim osobinama čak je imao i više tehnologije od njega i ako je star 7g. a MB tek pola godine.
Nova E klasa spolja stvarno deluje očajno, čak je i Audi lepši spolja, a što se tiče unutrašnjosti tu je stvarno katastrofa pa oni umesto da idu napred oni idu unazad.

bmw6

pre 14 godina

(BMW_630i, 25. novembar 2009 16:33)

A na koju foru taj tvoj BMW 3.0i trosi PROSECNO 6 litara???
Posto sam imao prilike da vozim 630i kupe i kabrio, ispod 9 litara nije pokazivao na otvorenom putu pri normalnoj voznji (Beograd - Zlatibor). Ja stvarno ne znam sta sipas ti u njega,ili ne menjas u 3 brzinu izgleda... Btw nova 5, napred trojka,pozadi nova sedmica,vec vidjeno (bolje da su obrnuli jer je poslednja bmw 3 ubedljivo najruzniji bmw). ali svaka cast za motor

Power

pre 14 godina

Svaka čast, ovim je BMW oterao Mercedesa za jedno 10godina unazad jer brate izgleda napredniji a i ima više tehnologije a da je to tako to potvrđuju i ovi komentari jer su ovi iz Mercedesa odmah zagrizli i pričaju kako ne valja i td. ali tako je to sa BMW-om prvo počnu pričat kako je ružan, kako nema opreme pa vremenom sve priznaju i da je bolji i brži i da ima više tehnologije od Mercedesa.
Džaba BMW je BMW.

maestro

pre 14 godina

Auto je prva liga,to uopšte nije sporno. Ali kada izbace ove podatke za potrošnju,da V8 motor troši nešto preko 8 litara,to mi ne pije vodu nimalo. Ko god je vozio benzinca od 2000 cm3 i više,zna o čemu pričam.

EX BMW fan

pre 14 godina

Ja i dan-danas placem za Bangle-om. A mislim da ce i oni u BMWu poceti kad vide pad brojke prodatih primeraka. Bangle je spasio BMW i sprecio da utone u sivilo luksuznih automobila,dao mu nesto sto ni mercedes ni audi nikad nece imati: interesantan, smeli design. Zahvaljujuci njemu, BMW je postao luksuzni auto za one koje zele nesto ekscentricnije od obicne trokrake zvezde ili cetiri karike. Bangle-a vise nema, a BMW 5 je ponovo postala obicna, siva, nemacka luksuzna limuzina.

GajaG

pre 14 godina

Tek sa ove distance mozemo da vidimo koliku je gospodin Bangle napravio revoluciju sa E60. Ovaj auto je ito lijep, ali je dosta smireniji od prethodnika. Ovo je evolucija E60 pogotovo enterijer, a E60 je bio cista revolucija, nikakvih dodirnih tacaka sa E39. I ne znam sto mnogi osporavaju Bangle-a, i ja sebe smatram pravim ljubiteljom BMW-a ali mi se njegov smosao za dizajn svidja. Uporedite E60 sa konkurencijom iz njegovog vremena, nisu mu ni do koljena. Nikada necu zaboraviti osjecaj kada iza krivine "izleti" crni E60 sa upaljenim "angelayes", prosto te prepadne. Mislim da mi takav osjecaj nece izazivati ova nova 5-ica, jednostavno je prefinjenija.

Djordje

pre 14 godina

Nesto mi je ovaj dizajn obican. E60 je doduse bio takav skok u dizajnu (po meni napred), a po prodaji bi se reklo da je tako bilo i kod vecine kupaca. Ova 5ica, mi bar na prvu loptu, deluje vise kao trojka. Kod BMWa i Audija mi se doduse cesto desavalo da kad prvi put vidim kazem, nista spec, a vremenom mi postaje sve bolji, sto je mozda i najbolja varijanta za dizajn. Sto se tice instrumnet table i uredjaja, koju BMW NIKAD nece promeniti kako kaze jedan gospodin u ovim komentarima, bila je jos jedna marka koja tako NIKAD NISTA nije menjala. Zove se SAAB i dovoljno je pogledati 2-3 vesti ranije da se vidi gde je ona stigla sa tim NIKAD.

KERI

pre 14 godina

Auto je stvarno dobar ali neynam sta je ovima iz Mercedesa sto se javljaju, Enese pa taj link sto si postavio je jedna velika bruka za Mercedesa jer je sporiji od starije serije 5, naravno do stotke je brzi Mercedesa do 200 BMW a nezaboravi da je BMW star 7g.

BMW_630i

pre 14 godina

@(maestro, 25. novembar 2009 10:43)

Nemas sta da se cudis, npr. ja vec 3 godine vozim 630i (star 5 godina) i i dalje mu je prosecna potrosnja ~6l. A ovo je potpuno nova generacija motora, po kojima je BMW neprikosnoven, MB i Audi debelo zaostaju na tom polju (odnos performanse-potrosnja-zagadjenje okoline). Sto se tice dizajna, meni savrsen, 5-ica nikad nije bila za napaljene klince, vec ozbiljne ljude koji vole elegantan auto s dozom agresivnosti i boljim performansama/povoznosti od konkurencije, a ne voze se u 7-ici jer vole da voze a ne da ih voze...pozdrav

Nelle

pre 14 godina

Vizuelno nije revolucionran kao njegov predhodnik ali je zato mnogo smireniji mudriji odaje sigurnost i dubinsku lepotu.U moru jednolicnih kreacija ova petica ce osvajati srca na elegantnost i performanse.

komentar

pre 14 godina

odlican auto, dizajnerski doteran do finese, kako spolja tako i iznutra. jedina primedba na unutrasnji dizajn je sto ja ipak vise volim azdaje koje su imale instrument tablu zaokrenutu ka vozacu.

ako je 7-mica bila popravljanje onoga sto se popraviti dalo posle odlaska slavnog dizajnera i neshvacenog genija, onda je ova 5-tica zaista autenticni bmw nove generacije. bice interesantno kako ce sadasnja linija da evoluira u novoj seriji 3 koja po pravilu sme da ima naglaseniji sporski karakter.

sto se motora tice, opet je ekipa koja je pravila 3.0l R6 masine odrzala lekciju ostalima kako u svetu tako i u sopstvenoj kuci. to samo pokazuje koliko je taj motor vazan bmw-u u narednoj dekadi. to ce, ako je sudeci po dosadasnjim rezultatima, biti najprodavaniji motor u severnoj americi a ovde ima mnogo drzava koje imaju veoma stroge regulative.

sve u svemu, mi ljubitelji originala mozemo da odahnemo i da kazemo da cemo bmw-u oprostiti promasaj u 3,5,7 i jos neki sitnije (Z, 6-tica itd) i da cemo da zazmurimo i da se pravimo da se nije desilo. ali pamtimo.....

za nas u srbiji, najlosije je to sto ce ljubitelji dobrog ukusa (sto je krajnje iracionalna kategorija) imati vakuum u izboru polovnjaka za 10-tak godina kad nam ove, sada vec odlazece generacije, postanu dostupne.

HamannM3

pre 14 godina

@ komentar: Pa u ovoj 5-ici je bas centralna konzola "zakrenuta" ka vozacu. Auto je dizajnerski izvanredan (tehnicki je savrsen, to svi znaju pa necu komentarisati), ponovo je 5-ica 5-ica, smirenog, elegantnog, poslovnog, dostojanstvenog a opet umereno agresivnog izgleda, a ne kao E60, sav nabudzen, kao "natekao", sa farovima i stopovima koji su izgleda ciljali azijsko trziste. Ovaj model - F10 - konacno nastavlja tamo gde je E39 stao. Za one koji zele agresivniji izgled (ali kulturan, ne napadan kao E60), neka sacekaju M (model ili samo paket opreme) i to je to.
Par slika:
http://img136.imageshack.us/img136/9875/14274292.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/9742/49797304.jpg

Lane

pre 14 godina

Svaka cast Bavarcima na novom modelu po pitanju tehnologije, bezbednosti i komfora, ali nista revolucionarno od nove petice.. Istinski sam ljubitelj BMW, imam 22 godine i vec sam tri BMW-a promenio, prvi je bio E30 316, drugi E34 520 a trenutno vozim E36 325i kupe, za koji smatram da i dalje ima fenomenalnu liniju..

waverunner

pre 14 godina

sve pocinje i zavrasav se sa BMW,om......kakav ponuda motora,neverovatno.opet BMW postavlja standarde,a tek novi M5.jedva cekma d avidim ovo uzivo.a i netreba secuditi kad se zan d aje BMW,oduvek,bio spoj,i komfora,elegnacije,a istovremno,bezobrazno brz´,zna se dasu poceli pre sveg ada prave motore na avionima,sta vise reci!

deni

pre 14 godina

i dalje ostaje neprikosnoven u svojoj klasi,e klasa i audijeva sestica izgledaju smesno prema njemu,bravo za BMW!iskreno,nedostajece mi e 60,najlepsa serijska limuzina za mene,vozim e 39,bice dogodine akobogda e 60,al jedno je sigurno,marku necu nikad menjat jer samo BMW moze tako nasladit coveka,samo on ima tu harizmu da te osvoji...jednom BMW,uvek BMW...Zziva istina....

deni

pre 14 godina

za zorsulu...gospodine,vozim 530 d starog 7 godina i verujte mi da moze da trosi 6 litara,pa zasto ne bi trosio jedan 520 d 5 litara sa jos naprednijom tehnoligijom,doduse vi ste navikli na mece,a covek kad se jednom navikne na traktore,drugo mu je sve strano:)salu na stranu,za inovacije mu niko nije ravan,jos pre 3 godine je BMW izbacio dizel sa tvin turbo tehnologijom,2000 kubika i 204 ks,pa 535 d,pa benzinac 335,tvoja meca na sav glas reklamira e 250 cdi sa "najnovijom"tvin turbo masinom koja iz 2,2 litra izvlaci 204 konja i koja na tstu apsolutno nista nije pokazala osim velike potrosnje..ljudimnemojte na pamet pricat,dajte neke argumente,verujte da 530d sa svojih 230 konja e 60 moze da trosi 10 litara po lokalu,to ne moze niko drugi,zato sto se tice inovacija ,motora,BMW je 10 godina ispred svih,a ako se nekome svidja vise nova e klasa sa onjom bednom i praznom fenjeraskom insrument tablom i onim kicastim diodama napred,neka mu je...

Marko

pre 14 godina

"BMW procenjuje da će modelu 550i do stotke biti potrebno 5 sekundi, dok će maksimalna brzina u sport paketu iznositi 240 kilometara na sat, odnosno 225 km/h za standardnu verziju."

Ovo je malo konfuzno i netacno receno, 225 km/h je max brzina za osnovnu 2.0 dizel verziju (ispada kao da je receno za 550i), kojoj je inace potrebno 8.1 sec do 100 km/h sto je vise nego dovoljno, a potrosnja 5l, realno 7,5l.
Pitam se kome je potrebno vise od te osnovne verzije, osim ako cesto ne krstari po nemackim auto-putevima, a i tamo polako uvode ogranicenje brzine. Ubrzanje je takodje i vise nego zadovoljavajuce za sigurno preticanje.

BMW je jos jednom uradio odlican posao! Drago mi je da Bangle vise nije glavni i odgovorni dizajner!

Bakicar

pre 14 godina

Spolja su popravili brljotine koje je Bangle uradio sa Kia-Toyota farovima a enterijer je skoro nepromenjen. Više se naslanja na E39 a E60 Bavarci izgleda pokušavaju da zaborave. Dizel motori su blago rečeno superiorni. Konkurencija nema ništa slično.

bmw6

pre 14 godina

@(BMW_630i, 25. novembar 2009 22:30)

Ja sam vozio isto 3.0i samo sto je bio 2008. godiste,noviji automatski menjac,presao oko 10ak hiljada,auto je iz Delte,znaci nije uvozen itd,mogu da ti okacim klip na youtube pa da vidis koliko trosi na 140,i na 260 (autoput)...Ja stvarno ne razumem kako ti to uspevas da spustis na 6 litara,jer je fabricka deklaracija da je PROSECNA potrosnja 9.5l,gradska 13l,a minimalna 7.(proguglaj malo,mobile.de,itd...) Ili si ti debelo pobrkao loncice ili vozis samo nizbrdo,a uzbrdo ga guras...Jednom obicnom dizelu golf V 2.0tdi recimo je potrosnja 6l,koji je laski i vise nego duplo slabiji od bmw-a,a ti pricas o nekoj sestici staroj 5 godina,pa gde je tu logika,kao da su se promenili zakoni fizike.

Milan

pre 14 godina

A sta reci, pa izmisliti toplu vodu?!
BMW, kao i uvek, daje domaci zadatak svim konkurentima kako se pravi prava limuzina. I estetski i sto se tice motorizacije.
Sta reci za ovaj snazni i najbolji turbo dizel 2.0d od 184ks. Od 0-100 za samo 8s, a max brzina 230km/h i sve to nudi, a skoro nista ne uzima, SAMO 5l na 100km, pa zar je tu potrebno trositi reci???
Jedan je BMW :)

saki

pre 14 godina

meni je pomalo zabavno citat komentare ovih nazovi strucnjaka koji se usudjuju da kazu da je ovaj auto ruzan ili los,to je besmislica,BMW serije pet prethodne generacije je zadao svima domaci zadatak kako sa dizajnom,tako i sa tehnikom ai potrosnjom,gospodin prica o novoj e klasi koja je za mene totalni promasaj,mnogi je lepsa bila starija e klasa i prica o lepoti,a meni je prosto neshvatljivo da mercedes pravi iste instrument table od fenjerasa pa na ovamo,pa onaj ruzni jeftini volan,katastrofa.BMW petica je fantasicna,sto se tice motora tu ne treba trositi reci,oduvek je bio vrh,a drugi neka gledaju jaguarove slike sa fordovom plasticnom tehnikom:)dole kapu svi,mozete samo u inat pricat,poz

Miks011

pre 14 godina

Imao sam srecu da imam i Mercedes E klase i BMW 5, koji trenutno vozim. Ne ulazim u pojedinosti koji motor je bolji i ostale price bla, bla... Sto se tice unutrasnjosti, mercedes je lepsi. Sto se tice spoljasnjeg izgleda BMW serije 5 je najlepsi auto. Sto se tice voznje, BMW je mnogo bolji. Onaj ko je vozio ove automobile zna o cemu pricam. Ali, za nase "velike strucnjake" koji ovde sve znaju, ova dva automobila gospodo, su savrsena. Uvek je novi model "ruzan", ali posle izvesnog vremena svi se okrecemo za njima na ulici.

Zoran Todorovic

pre 14 godina

nedostaje sestocilidricni 525d !? steta, takav vozim i veoma sam zadovoljan...a dizajn - kao i sve novo, trebace vremena, ali siguran sam da cemo se i ovom autu "diviti"...

laki

pre 14 godina

Zorane,jesi li ti ikad vozio bmw sestaka,ocito da nisi,veruj mi daje vece uzivanje u sestaku sa 150 konja nego u cetvorocilindrasu sa 200!ne znam da li si cuo za obrtni momen,eee u tome je stvar ,mnogo bolji raspore obrtnog momenta na nizim obrtajima ima srsetak,drugo,imao sam e46 320 d sa 150 konja i veruj mi da jebrz ko djavo,sad imam bas taj 525 d iz 2000 sa 162 konja i jeste tezi 200 kila i samo 12 konja jaci ali..razlika je neverovatna!sto se tice potrosnje 320d trosi po lokalu 7-8 litara 525d 9-10....ipak sam za sestaka,vozi i bices i ti!

Luka

pre 14 godina

Hmmm...prekopirana serija 7, mada to i nije tako lose, u vreme ove krize i recesije, svi pokusavaju da ustede, tako da ko ranije nije mogao da priusti seriju 7, moze sada da je ima u vidu nove serije 5. Elem, za nase trziste bice najzanimljiviji ovaj 2.0 dizel sa 184 ks, prava mera, od brzine do registracije,a najverovatnije i cene.Imam fore do 2011 da skupim neku kintu i priustim sebi ovu divnu limuzinu, sto i svima vama zelim;)

Milan

pre 14 godina

shofer@
Nece NIKAD da je promene, pa zasto bi dirali nesto sto im je najbolje i to je tradicija u BMW-u.
Samo ko nije sedeo za volanom BMW-a moze tako nesto reci, pa pregled je sjajan, i sve je cisto i na dohvatruke. Brojevi su uvek istih velicina i pravilno raspodeljeni, a ne kao kod vecine, sad moras ici na kurs da vidis kako se gleda i da li mozes videti kojom se brzinom kreces?
Primetio sam da zadnji modeli raznih auto marki sad punooo eksperimentisu sa instrument tablama i poceli sakrivati pokazivace brzine, obrtaja u nekakva kanale ili rupetine, pa sve deluje uzasno nepregledno i nekako jeftino. Npr gledam na novoj Insigniji, stavili ona dva oka iza volana i moze se gurnuti ruka do laktova, a da ne dohvatis sakriveni sat brzine, ma odvratno, a tako je i u Passatu isto.
BMW-u svaka cast na sjajnoj instrument tabli, koju hvala bogu nikad nece menjati :)

BMW_630i

pre 14 godina

@ (bmw6, 25. novembar 2009 20:34)

Kupe 2004. u pitanju, sipa se bezolovni i Castrol 5w40, presao ukupno 90.000 (ja ga kupio s 25.000), redovno odrzavan/servisiran. 6l je prosek "na otvorenom putu", sto je i bio odgovor na @ maestro-vo cudjenje o potrosnji navedenoj u specifikacijama. U gradu je oko 8, +/- 0.5 zavisi od guzve... Ne znam zasto tvoj trosi 9l, to je stvarno previse. Btw. ovaj je automatik, 0-100 6,7s, max=258 (mereno GPS-om)

buda

pre 14 godina

Rekao bi da ovaj novi BMW predstavlja logicniji nastavak o seriji 5 nego odlazeci model, jer deluje elegantnije i smirenije. Medjutim i E60 je po meni zaista prelep auto, pogledajte njegovu sport verziju, znacete da uzdah koji ste ispustili nije bio uzaludan :), no da se osvrnem i na poredjenje sa MB E klasom, -eksterijer: stvar ukusa i tradicije, ali po meni BMW ipak lepsi, -enterijer: e to zaista ne moramo ni porediti cak i ljubitelji mercedesa ovaj put moraju da priznaju da su bavarci bolje odradili posao, sto nije bio slucaj sa prethodnom verzijom,,dinamika, voznja stabilnost...tu su.., mada ipak za BMW kazu da je vozacki auto. poz ljubiteljima BMW-a.

St.Anger

pre 14 godina

Sto se tice potrosnje za ovaj automobil kao i za sve ostale vazi stara narodna izreka "nije sve do kola nesto je i do vola". Tako da ja verujem da svaki auto moze da trosi i 5 ili 6 ili pak 10 ili vise litara goriva na 100 km.

Stole

pre 14 godina

Zoran Todorovic@
Zorane, citao sam pre 2-3 godine u Auto-Bildu
uporedni test 2 BMW-a ovaj osnovni dizel 2.0d 177ks (sad 184) i taj sestak kao tvoj 525d valjda 190ks. zakljucak je bio da je 525 neznatno jaci, eto toliko da se jedva primeti razlika, a brzi je za samo 5km/h u odnosu na 2.0d od 177ks i da je isplativije uzeti njega zbog registracije i trosio je 1L manje od sestocilindricnog.
Sad ovaj pojacani 520d od 184ks sigurno daje bolje karakteristike od tog tvog 525d, zato nemoj da kukas, nego tog tvog na pijacu, pa dodaj razliku i kupuj 520d i UZIVAJ. pozz

BMW E92

pre 14 godina

Procitao sam u komentarima da 3.0 motor trosi 6L. Moje iskustvo totalno je drugacije! Ja vozim od marta 2008 330i E92, kupljen nov. I ja ne mogu da ga spustim ispod 10L, ali moram da kazem da mi prosecna potrosnja za svo ovo vreme ne prelazi vise od 12.5L. Testirao sam auto u gradu koliko moze da potrosi ako se vozi manijacki, i tada sam sipao 30L i presao manje od 200KM!!! Ali to su extremni uslovi!

danijel

pre 14 godina

Ljudi neznam sto je toliko bitno dali ce automobil do stotke ubrzati za 7 ili 7,5 sekundi sto stalno navodite kao primjer Bmw startniji mercedes trom.

Djole

pre 14 godina

Za svaki model BMW i Mercedesa mnogi ljudi (a bogami i novinari) komentarisu da je savrsen i bolji od starog.Nelogicnost je sto je i stari bio proglasen za savrsen,i onaj pre njega...
Tako da mogu mirne duse,prorocki da zakljucim da je ovaj auto nikakav u odnosu na sledeci model.Ne kupujte ga!

autofan

pre 14 godina

Lepo nema sta.
Vise mi se svidja ovaj umereniji dizajn, ipak je ovo executive model a ne igracka napaljenih klinaca, u odnosu na E60.
Mislim da dizajneri serpi vise vode racuna o raznoovrsnosti ponude. Kad pogledam nove modele svi su nekako vec vidjeno. Kao u prodavnici cipela: odaberes firmu, zatim boju pa onda probas velicinu. Svi postaju isti! Bmw 3-5-7 Audi 4-6-8 MB malo odskace sa novim C i E itd, itd...
A sad malo o ostrascenim komentatorima.
Ovo je premijera fotogrfija za model koji ce tek izaci a ovde vec svi znaju da li je dobar, koliko je bolji i slicne gluposti.
Verovatno niko (90%) nije ni vozio premijum klasu duze od 2 (dva)km a ostali mozda sa predjenih 350-400k km, kod lokalnog majstora skarabudzenih i odrzavanih tek da su u voznom stanju.
Shvatite da nema jakog Partizana bez jake Zvezde.
Nebi bio BMW ovakav da nije Audi-ja i MB-a. Naravno i obratno.
Kao pravi ljubitelj automobila, radujem se svakom novom modelu sa novim dizajnom, novom tehnologijom, nekim napretkom. O tome ko je bolji i prodavaniji nek vode racuna njihovi menadzeri i akcionari.
Pozdrav Svima!

Stole

pre 14 godina

laki@
Ja nisam Zoran, vec sam ja odgovarao Zoranu na njegovu konstataciju, ali nema veze.
Prijatelju, moj stric je imao i 520d i 525d (fanatik za BMW) I tako sam imao priliku da cesto vozim i jedan i drugi i veruj mi da je razlika totalno zanemarljiva, a kad covek ne bi na to obracao paznju, tvrdim da ne bi znao koji motor mu je ispod haube?!
Na kraju zar je birno sto prvi ubrzava do 100 za 8,2s, a "jaci" za 8s, skroz neprimetno, a prvi se vise isplati. Mada kako stvari stoje taj 525d se ni nece ugradjivati u novu 5-icu, a 520d su umesto 177ks, sad pojacali na 184ks i ne treba sumnjati da ce biti prava mera za 90% kupaca. a ko bas pati od divljanja po putevima tu mu je motor od 3L, pa sa glavom u torbi neka se vozi do mile volje.

driver

pre 14 godina

Sta je muka ljudi!?? Ovo auto je za voznju a ne za iznalazenje mana! Traziti manu ovakvom vozilu je kao traziti iglu u plastu sijena. A vi kriticari priznajte sanjacete ga nocas. ;)

Daka

pre 14 godina

6 litara mozda al kazem mozda trosi kad bi vozio da menjas u visi stepen prenosa ispd 1750 obrtaja i vozio na autoputu 90km/h, sa zatvorenim prozorima i da si sam u autu i eko pneumaticima bez klima uredjaja i radija i jos dosta elemenata koji uticu na potrosnju. A priznacete da se BMW ne kupuje da bi se tako vozio

s tim rolaj

pre 14 godina

@Lane: "imam 22 godine i vec sam tri BMW-a promenio"

@BMW E92: "Testirao sam auto u gradu koliko moze da potrosi ako se vozi manijacki"

Molim vas da nam javite u kojim terminima vozite po gradu, čisto da sklonimo decu sa ulice!

Kragujevac

pre 14 godina

Poslednji pravi BMW serije 5 je bio E39. F10 na prvi pogled i citanje izgleda sasvim dobro, ali treba sacekati da prodje 2-3 godine.......

Lemi

pre 14 godina

(Power, 24. novembar 2009 13:05)

Izvini, a kako se to na fotografijama 'vidi' da 'nema testiranja'!?
Sta testiraju? Dizajnerski pecat levog i desnog profila sa 5m udaljenosti? Refleksiju svetlosti kroz zadnji levi leptir? Zaobljenost retrovizora?
A gde su motori? Ogibljenje/vesanje? Ubrzanja? Obrtni momenat? Ekonomicnost u praksi? To je nebitno ... ili se i ne testira?
I te kako ce testirati, a ti iz slika mozes samo da 'vidis' da li ti se dizajn svidja ili ne. Nista vise!

s tim rolaj

pre 14 godina

Da se osvrnemo na neku od prethodnih vesti... novi Saab 9-5 bi trebalo da bude konkurencija ovome? Koliko god mi Saab bio simpatičan kao brend i novi 9-5 izgledao fenomenalno, bojim se da nema šta da traži u poređenju sa novom serijom 5 ako će biti otprilike iste cene. Samo da BMW kod nas nema taj mafijaški imidž...

rayban

pre 13 godina

eh ovako gospodo....kao prvo da kazemo za dizajn....o ukusima se ne raspravlja...i tu smo zavrsili sa dizajnom
Za mene je lično novi model serije 5 prelijep...i puni je pogodak...sportska elegancija...a pogotovo ///M5 on je brutalan 578 konja plus KERS 50 konja... mislim da nema dalje...jedino mi se nesviđa sto ima turbinu tj dvije...BMW-ovi modeli ///M su se do sada bazirali na atmosverskim motorima...na sirovoj snazi...jer to je ipak prava snaga... atehnička rjesenja kod F10 su odlična a pogotovo motori sa EfficientDynamics tehnologijom....tako da dizelasi trose od 5 do 7 litara dizela...a podatci za ///M5 iznose 10.5 litara benzina a isporučivat ce 578+50 to je 628 konjskih snaga i to je direktan napad na Audi RS6 i mercedes E63 amg koji vise nema sta da trazi.http://www.gtspirit.com/wp-content/uploads/2010/04/new_bmw_m5_f10_renderings.jpg...jednostavno BMW je najbolji u svojoj klasi...i to je i pokazo...