Petak, 13.11.2009.

13:59

Izmena namene zemljišta Luke

Skupština grada Beograda usvojila je izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Beograda kojim je, među ostalim, promenjena namena zemljišta u Luci Beograd.

Izvor: B92

Izmena namene zemljišta Luke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 14 godina

Zgadjen sam i zgrožen licemerjem naših političara. Svima je očigledno kako gospodin Mišković dolazi do poslova. Svi znamo na koj način je stekao kapital. Kao i porodica Karić, samo što su Karići bili primitivni, pa su poželeli da se bave politikom. A stali su i Dinkiću na žulj. Gospodin Mišković na "sreću" nema ambicija da se bavi politikom. On se zadovoljava titulom najboljeg Srposkog biznismena. I redovno podmazuje sve političare.
Nadam se da će se prekombinovati, da će nekome zasmetati njegov monopol gotovo u svim granama, da će postati suvisan ...

vlada

pre 14 godina

Zasto se sada cudimo? Mi smo ih doveli na vlast a sa njima i njihove omiljene tajkune. Nego, tek nas ceka bruka. Sada dolazi na red isplata svekolike pootimane imovine od originalnih pravih vlasnika. To ce tek biti udarac. I to zemljiste ,kao i svo gradjevinsko i poljoprivredno koje je predmet restitucije ce na nos izaci svim gradjanima Srbije. Oteto-Prokleto.

dokle

pre 14 godina

Dragi nas TI gospodine Miskovicu moram na ovaj nacin da se obratim..Posmatrajuci vAS uocio sam neke zaista neobicne stvari i totalno amoralne i anormalne u normalnom poslovnom svetu,osim u onim ljudima slicnim vama..
Imate milijardu imovine a jos uvek se ponasate i sticete na nacin na koji ste stekli i taj cuveni prvi milion,monopolima,privilegijama,drzavnim poslovima na stetu drzave..Podmicivanjima,ucenama proizvodjaca,kontrolom i monopolom trzista..
Znate bas mi vas je zao,nikako da se oslobodite te ruzne navike i nesposobnosti..Od jedan ne znate da napravite ni 1.1 pa da imate neku dobit i pustite druge da zive pored vas..A ne,vama sa milijardom treba i ceo drzavni aparat i svi monopoli sveta da bi vas proglasili nekim uspesnim biznismenom,zaista jadno…
To gospodine nije sposobnost,to je nesto drugo..Sposoban je onaj koji napravi nesto na pamet,foru,kako vec.. Nek drzava cela stane iza mene jedno 20 godina,da vidite kako sam pametan i ja…
Da biste vi uspeli nesto mora da propadne,tj,nesto drzavno da propadne a svi mi da jos po malo izgubimo..

Petar

pre 14 godina

Ето још једног дооооброг залогаја за већ премасне гуске.
До сада сам колко-толко веровао овом нашем градоначелнику, а сада не верујем ни њему.

S.Simic

pre 14 godina

Poznajem sigurno par hiljada normalnih gradjana koji vise nikada nece glasati nizakoga. Ne zele ljudi da ucestvuju u nemoralu u svakom pogledu koji sprovode svi na vlasti zadnjih dvadesetak godina. asia

zlatko

pre 14 godina

Pljacka Srbije se nastavlja!Interesantno ova poslednja genijalna odluka se dogodila u vreme kad je nasa elita u Italiji nasla jos jednog strateskog partnera.Ima li nade!?

Satir

pre 14 godina

Čestitam članstvu DS i LDP-a, kao i njihovim simpatizerima, pametno ste odabrali stranu.
Možda ne ispravnu, ali ima tu mnogo praktičnih razloga.
A sada, nadajmo se što skorijim izborima i boljoj sreći sa kandidatima!
Mali savet, počnite sa štednjom, počelo je zavlačenje ruku u tuđe džepove, odavno, a sada i zvanično!

anonimus dibidus

pre 14 godina

Definitivno i mi kao narod treba jednom za svagda da neke stvari shvatimo.. Manje vise ova zemlja nema u dovoljnoj meri postenih lekara,popova,profesora..A imace politicara,kako da ne..
Ovo je cista pljacka i lopovluk i odgovorni su svi koji su glasali ZA ovu bruku..Ugrozavanje drzavnih interesa i kriminal za koji bi da nismo ovakvi kakvi smo neko debelo odgovarao..
Ajde sad pricajte mi o Evropi,vrednostima,sistemu bla bla bla… Jel u Evropi videste ovakvu otimacinu?Nema svrhe nema nade.. Kraj..

Hvala B92 na pruzanju mogucnosti nama obicnim ljudima da komentarisemo ovu vest posto ne znam gde bi na drugom mestu stvarno.. DS se trenutno bavi valjda visinom ministra vojnog,SPS-u..Mislim sta vise zameriti,jel da napisem knjigu zamerki? A LDP..haha… Onu su sad u fazi idealnog komunizma,svi isto misle..Na njihovom sajtu mozete dobiti i meksicki grip al komentar za Luku Beograd ostaviti,nema sanse..

S.Novak

pre 14 godina

Jedino sto bi bilo efikasno protiv ovih i ovakvih vlastodrzaca je 100%-tna apstinencija na svim izborima. Medjutim, nas narod je takav kakav jeste, kratkog pamcenja i neuk, pa je vest o nasoj tragicnoj demografskoj slici ostala gotovo bez komentara. Srpska nacija je 4-ta najstarija nacija na svetu. Moze se zakljuciti da razni miskovici gledaju u buducnost, nestacemo, a oni ce ostati bilo gde. Tuzno, ali vizionarski. SN

Viki

pre 14 godina

Još da Miško nije maska svetskog globalizma... Ne radi on mučenik to za sebe on je odabran da radi za svoje gazde.
MMF, Svetska banka i slične organizacije su institucije svetske oligarhije koji nas sa umišljajem zadužuju špekulativnim, bezvrednim novcem, koji ćemo da vratimo, resursima i svim onim što ima bilo kakvu vrednost. Tako se iz socializma na deklarisanom putu ka komunizmu preko kapitalizma ipak nasigurno vračamo u robovlasnički periode.
Borisovci, Čedisti, Dinkičevci, Dačicevci, Nikolićevci, Koštuničevci i ostali... sa uspehom odrađuju zadato im.
Opozicija.... šta to bi????? Čestitam majstori!
SRBIJO VAKCINIŠI SE, da ne izumremo!!!!

građevinac

pre 14 godina

...
"Nema investitora koji bi to priveo nameni...",
pa to bi svaki priučeni, prirodno inteligentan preduzimač, step baj step, uz angažovanje urbanista, arhitekata i građevinskih, elektro i mašinskih inženjera, priveo nameni i to uz obilatu pomoć banke na koju pokaže prstom. Što je najcrnje, sve to se može uraditi bez ikakvih velikih sredstava, sve na procenat od profita (ili vlasništva nad izgrađenim kvadratima).

Po tvojoj logici, ispade da su Beko i Mišković velikomučenici, koji dobrovoljno i dobrotvorno, uz natčovečanske napore privode zemljište nameni, prkoseći kiši, vetru, gravitaciji, ekonomskoj krizi, globalnom otopljavanju, svinjskom gripu,...

...i sve to ovako jadni, nevakcinisani.

wanderer

pre 14 godina

Uvek kada se dotaknem teme političke scene u Srbiji, apsolutno jedini čovek koga obasipam komplimentima je gospodin Dragan Đilas. Ali evo, danas čitam vesti o odlukama koje su donete u vezi Luke Beograd i ne mogu da verujem svojim očima šta čitam. Pitam se, kako je moguce da je do ovoga došlo obzirom na to kako je oštro povodom ovog problema gospodin Đilas nastupao u medijima, najavljivao energičnu borbu i zalaganje da se problem reši u korist grada Beograda od početka svog mandata kao gradonačelnika? Jako mi je žao, što ovo narušava kredibilited gospodina Đilasa i stavlja znak jednakosti sa svim političarima u našoj zemlji, jer sam se nadao da je drugačiji...osveženje u političkom životu i idol mladih.

Srdacan pozdrav

sramota

pre 14 godina

Vlast je Miskovicu omogucila da kupi dobro parce centra Beograda za male pare. Tako i treba kad u ovoj drzavi vecina samo o svojim licnim interesima brine i nije spremna nista da uradi povodom stvari koje ne ugrozavaju njihove licne interese. Sutra da promene ime drzave u Miskoland bilo bi par komentara na B92 i to je to, jer sto bi se neko dizao galamu i trosio energiju oko toga kad ce mu na kraju meseca plata biti isti zvali se ovako ili onako. I treba tako nije mi zao uopste, bolje nismo ni zasluzili

DA MI JE DA POBEGNEM IZ OVE ZEMLJE

pre 14 godina

Miloševići nam iz bratske Rusije ponovo vraćaju na razne načine u zemlju neke pare. Imaju oni ovde i dalje neke svoje ljude koji uprkos svakoj promeni režima i dalje opstaju i postaju sve moćniji. Čitam ovih dana da će da nas vakcinišu za "male pare". A danas još veći skandal

misa

pre 14 godina

Iskreno ja sam ocekivao da ce se ovo desiti.Zato sam danas miran i spokojan.Poznavajuci sistem ove nase drzave i ortakluke nismo smeli nista bolje ni da ocekujemo a i ne boljemu da se nadamo.Pozdravljam da luka treba da se preuredi jer je zaista divna lokacija ali opet ko smo mi da se pitamo i da raspravljamo na ovu temu.Nas niko vise ne pita nista a i sto bi nas pitao.Mi smo dali svoj glas a sada nas taj glas kosta besposlice ,odlicno odradjene privatizacije,predivne korupcije,sprege vlasti sa tajkunima i kriminalom.Srecom pa Vas citam unapred.Ali sta cu borim se i ja za sebe isto prljavo kao i Vi.Nema mi druge.

cole

pre 14 godina

Ostaje jos da sud donese "neocekivanu odluku" i resi spor u korist investitora i stvar je "legalno" dovrsena. U odluke suda se demokratska vlast ne sme mesati. Ispasce, recimo, da je grad pogresio u nekom koraku, oko "prijavljivanja", "uknjizenja", "rokova" ili nesto slicno. Za to ce biti odgovorna serija nekih institucija (kao npr sa uscem gde je preko deset institucija potpisalo papire) i naravno niko odgovoran.
A moguca su i kreativnija resenja po kome ce grad dobiti (deo)presude i deo zemlje a Misko izgubiti "najveci" deo zemlje: npr pobedjenom Misku ostane samo 90 hektara. DJilas objavi pobedu, vlast uhapsi nekog levaka za korupciju u vezi sa perifernim delovima slucaja i nastavi energicnu bornu protiv korupcije i organizovanag kriminala.

Samo da potsetim da se ovde radi o parama od kojih bi se mogao napraviti metro u Beogradu, tri mosta ...

sasa jok

pre 14 godina

Srbi citaju i pamte samo sto im se svidja. Da ste malo pazljivije procitali tekst videli bi da je Vlada Vojislava Kostunice omogucila Miskovicu da kupi Luku Beograd! A sada drvlje i kamenje na sadasnju Vladu i LDP?! Zasto?! Pa Kostunica je raskrcmio imovinu Srbije i Beograda. Za vreme njegove Vlade Kosovo je dobilo nezavisnost, a i Crna Gora!

Зоран Шундић

pre 14 godina

НОВЕ МИЛИЈАРДЕ ТАЈКУНУ.- Све се то знало и очекивало и раније. Београд силази на реке, а лова у приватне бисаге. Тако ти је то, бато!

Kataklizma

pre 14 godina

Gazda ove jadne drzave je skinuo masku i vise ni ne pokusava da svoju samovolju i aroganciju uvije u demokratsku oblandu, a niko se vise ni ne usudjuje da mu se suprotstavi, ni vlast, ni opozicija, svako iz svojih razloga, samo njima znanih. Pocelo je sa monopolom u trgovini, a dospelo je do monopola nad nasim zivotima. Kapitulirali smo svi, od najviseg vrha vlasti, do onog siromaska kome je oduzet jedan jedini obrok u narodnoj kuhinji. Svako ima onoliko koliko mu Gazda udeli, a ponizenje je podjednako za sve, a najvise za ovu nazovi drzavu.

Nesha

pre 14 godina

Ako se secate kako pocinje Robokap?
Jedna kompanija u odredjenom trenutku premasuje 50% kapitala u svetu. Monopol postaje legalan, poseduju sve i vise i vise. Dve trecina svetskog kapitala je u njihovim rukama.
Po prvi put policija postaje privatna (kupuje je ta kompanija). Sve prelazi u njihove ruke.
A kako im se zove sediste?
Zove se Delta City.

Vladimir

pre 14 godina

...ову вест би требало прочитати као наставак вести од пре пар дана у којој нам помоћник министра надлежног министарства наговештава увођење новог пореза на имовину на "луксузним локацијама" ! Сећате се, порез од 8 хиљада евра за кућу од 100квм на Врачару, нпр. Колики ли је онда порез на имовину на простору Луке Београд ? Можда би то могао да нам каже млади Бунтовник из ЛДП-а ?

dusan

pre 14 godina

ovo je dobra vest, ali samo ako grad konacno dobije spor i uzme tih stotinak hektara.
to bi znacilo zaradu za grad od oko 5 godisnjih budzeta.
ukoliko misko i beko to dobiju, onda su mnogi zreli za dugogodisnje robijanje.

Pingvin

pre 14 godina

Ukidaju nam vize za EU. Idealno vreme da se nesto ovako provuce a da ne dodje na naslovne strane. Srbija u Eu 2014. Ko ce sada da razmislja o hektarima ekskluzivnog zemljista u Bg, a ne jos to da stavi na naslovne strane.
Mislim da Srbija treba da poveca zatvorske kapacitete i to u blizini kamenoloma, a onda bar jedno 50 000 zasluznih iz raznih partija i stranaka, da se posalje na tezak, prinudan i drustveno koristan rad!!!

zemunac

pre 14 godina

ruke su vam prljave ali vam je savest cista - gospodo perite ruke, to vam moze pomoci da ne obolite od gripa, a savest ne mozete oprati, uostalom od toga se ne umire.

Ljiljana Dakic

pre 14 godina

Nemamo nikakva prava. Osim da vise nikada ne glasamo za ove koji su Miskovicu poklonili i veliki deo Dorcola. Moja porodica je sa Dorcola. Ovo vidim i kao licnu uvredu. Od danas, radije cu glasati i za radikale i ostati van Evrope. Potpuno ste mi se zgadili.

Ivan

pre 14 godina

Dzaba nama i Brankica i to sto 90% naroda zna da je ovo najocitija OTIMACHINA kad ne mozemo nista da uradimo. Zna 2 miliona gradjana sta nam vlast radi ali opet kad bude trebalo da se glasa na listicu ce postojati iste stranke i sve u krug u krug...

Muka mi je ove zemlje. Muka mi je sto su ljudi nemocni da zaustave ovakav kriminal.

LDP? Kako vas gospodo nije sramota? Najzesci suparnici Miskovica mu sad na tacni daju minimum 2 milijarde u zemljistu!

Ovo je do sad NAJVECA PLJACKA od otimanja penzionog fonda i stare devizne stednje.

UZIMAJU LJUDI KREDITE DA BI NAPRAVILI MOST, A OVDE IMAJU KAPITAL DA NAPRAVE 20 MOSTOVA!!! 1000 kilometara autoputeva i sve sto nam treba!!

Sramite se gospodo. Jadna je Srbija kad je vi vodite! :(

Zivi bili pa videli

pre 14 godina

Od ove price ce biti mnogo interesantnije cuti sa koliko su koga Delta i Beko castili da donese "pravu" odluku na glasanju. Valjda ce sada Beograd imati dovoljno prostora za srpsku sljivu, posto vec postoje indicije da ce se cela Srbija pokazati kao previse pametna za smestanje pod istu. I onda se jos cudimo zasto od Srbije, a u Srbiji od Beograda, svi beze k'o djavo od krsta cim im se pruzi prilika!

eeeeee.........

pre 14 godina

A gosn Ceda? I on... A oni spotovi Miskovic-Mr.Burns... Nesto ga ne pominje u zadnje vreme. Valjda sad shvatate neke stvari, naivni moji Srbi..

Misleci

pre 14 godina

Ne znam sta se sada iscudjavate nad ovom vesti, pa to je bilo jasno odavno za svakog ko nije posednut DS propagandom. Pa nije Kostunica ni njegova vlada gde je inace DS imao vecinu isao u Kinu i nudio im "povoljne uslove" da izgrade novu Luku Beograd. Svakome ko ima vise od dve aktivne mozdane celije vec tada je moglo biti jasno sta ce se dogoditi sa sadasnjom lukom i "ko kosi a ko vodu nosi" ovde u Srbiji. Covek koji je bio glavni gradski arhitekta i koji je najvise zemljista poklonio jer mu se tako moglo, na televiziji, u vasem Insjaderu, drsko i bezobrazno izjavi da je prijatelj sa svim tim investitorima kojima je svojim direktnim odlukama uterao milijarde u dzepove na tom poslu sa gradskim zemljistem i sta? Pa nista, naravno, tuzilac ima preca posla da proucava tekstove navijackih pesama i analizira ko kakvu garderobu nosi na fudbalskoj utakmici, kao da ga placa Fashion TV..

izvini, Vojislave

pre 14 godina

I sta cemo sad gospodo na vlasti?
Hocemo li i dalje da se "borimo protiv korupcije" po medijima?
Lepo je rekao Voja Kostunica - ovu vladu su sastavili tajkuni. Nisam mu verovao pre godinu dana, ali danas verujem. Misko gradi, Misko nas hrani, Misko nas pelcuje...

vlada

pre 14 godina

AAAAAAAA znaci zbog ovoga je tolika frka zbog gripa!!!!!!!!! Pa tacno se znao scenario>Prvo zaplasi narod da umire pa onda> NIS, VOJVODINA, ZASTAVA, LUKA I TD.... SRAM VAS BILO!!!!!

Gradjanin Kejn

pre 14 godina

E moj gradonacelnice, sad slobodno baci u vodu sve svoje prazne price o "borbi protiv korupcije"...Jedna obicna TV emisija je najavila sta ces sve MORATI da uradis da bi umilostivio dva-tri lopova i tajkuna. Tuga mi je vise i da te gledam....

B.B.S.

pre 14 godina

Bravo koalicijo! Danas ste dizanjem dva prsta uskratili Beogradu dva-tri mosta, metro, nekoliko domova zdravlja itd. Sramota me je što sam glasao za jedne od vas.

Umetnik

pre 14 godina

Od sada pa dok sam ziv, izlazim na izbore (necu da se bilo ko posluzi mojim glasom) i na glasackom listicu crtam jedan poveci muski aparat za reprodukciju. Stilizovano i pojednostavljeno nalik onima u javnim toaletima.

Marko

pre 14 godina

Pa zar LDP da glasa za ovako nesto? Najglasniji kriticar podilazenja politicara Miskovicu.
Dobro, bar znamo da izbori vise nemaju nikakvu funkciju, sta god zaokruzili bice uvek isto.

slobodnomisleći

pre 14 godina

Rekao bih neku reč na "L" koju smo često koristili tokom 90-tih, i nadali se da je nećemo više koristiti u tom kontekstu posle 5.10.2000-te, ali ću biti politički korektan i nadam se necenzuzrisan, pa zato kažem -nemam komentar...

Panajot

pre 14 godina

Ja bih davao udarničke značke onim investitorima koji mogu da malo srede Beograd. Iz branše sam i da su hteli investitori da dolaze, već bi se grabili za lokacije - ovako se godinu dana priča samo o švedskoj prodavnici nameštaja. Za celu teritoriju Beograda, jedna nazovi investicija! Drugim rečima, ne ulazim u priču oko vlasništva nad lukom - ali sad da se to oduzme Beku, Miškoviću ili ko je već tamo, garantujem da NEMA investitora koji bi to priveo nameni, izmestio luku i sredio taj ogroman prostor. Šta više, ne mislim da to mogu i dotični. Time priča o "2,5 milijardi evra za zemljište" je smešna, jer u ovu Srbiju ne dolaze ni oni što bi dali 20 puta manje. Ako treba da biram između zadržavanja luke i postepene urbanizacije, biram ovo drugo. A vlasništvo i odnose treba da rešavaju sudovi i strane u sporu, a ne urbanisti.

Mishko

pre 14 godina

Od Nove godine se planira ukidanje naknade za građevinsko zemljište, što će reći da će Mišković da prođe još jeftinije. Porez koji bude plaćao biće minoran u odnosu na to koliku će zaradu imati nakon ove prenamene.

glen

pre 14 godina

Pre nego se mnogi obruše na ovu vest, treba imati u vidu da sama buduća namena celog ili dela prostora luke nije sporna - ona mora biti stambena i komercijalna. U interesu je grada u najmanju ruku zato što se izgradnjom puni gradska kasa putem naplate naknade za građevinsko zemljište (oko 300 EUR po m2). Ono što ostaje upitno je samo vlasništvo i čin prenamene, tj. da li će vlasnik/korisnik morati da plaća razlike u ceni ili će prosto naslediti pravo korišćenja ili vlasništva. Dosadašnji zakon je bio taj koji je omogućio mnogima da kupovinom preduzeća dođu do građevinskog zemljišta. Da vidimo. A što se tiče izmena Generalnog plana, sramota je da je ovo faktički prva ozbiljna revizija od 2003 (jednom je menjan da bi se Maršalat dao Amerima za ambasadu), jer Beograd bi se još brže i bolje menjao kada bi se interesi svih (grada, građana, investitora) usaglašavali češće.

sss

pre 14 godina

Zasto doticni gospodin ne kupi celu Srbiju a onda nas smrtnike raseli da mu ne smetamo, naravno sve legalno uz pomoc 126 postenih gradjana!?!?!

SKJ-SPS-DS, tradicija kvaliteta

pre 14 godina

Pa naravno, ko je ocekivao drugacije?
Zbog ovoga je Miskovic drzao DS na ledu posle gradskih izbora, (secamo se rivaliteta Djilas - Vucic, navlacenja oko formiranja koalicione vecine i SPS-ove promene tabora). Vaspitne mere su, vidimo, urodile plodom - DS ne moze da postoji ako ne vlada, a kvaziopozicioni LDP je takodje namiren.
Elem, gospodar Srbije osvojio je jos jedno polje na monopol-tabli. Je l' ostalo neko na kojem ga nema?
Nije vise Delta 'drzavni projekat', kako onomad rece Djelic, nego je drzava postala Deltin. I za holding ne mnogo bitan.

Sava Drugi

pre 14 godina

Da su prvo promenili namenu pa prodali, to bi bilo uredu.

Ovako to je poklon Milanu Beku i ostlaim vlasnicima.

Ono sto je tu problem je što je Beko stranac, a on po vazecim zakonima ne moze viti vlasnik zemljista u Srbiji.

medju sljivama... za sada

pre 14 godina

...Ali takodje sam siguran da zbog uvecane administracije u post-Milosevicevskom periodu, zbog cene benzina, zbog cena uopste, zbog neverovatnog monopola i ekstremne zastite tajkuna, kao i zbog korupcije, a takodje i zbog skandala oko povratka u zemlju M. K. i placanja americi odstete od milion dolara, zbog ekstremnog bogacenja ljudi blizu vlasti, i samo njih, zbog carinskog sistema, zbog krsenja svih mogucih potrosackih i licnih prava, zbog zaduzivanja zemlje preko svih granica samo da bi se odrzao citav korupcionaski sistem, nikada vise necu glasati ni za DS. I nije njima problem u tome sto ja necu glasati, opet ce isti krug ljudi biti u skupstini, u vladi, u agencijama raznim, na lokalu... e zbog toga me oblije hladan znoj, jer jednostavno takav smo narod. Potreban je izuzetan, izuzetan pojedinac da to promeni, neko ko se radja jednom u 50 godina... a taj jedan u Srbiji istorijski obicno lose prodje.

Eto, to je ujedno i jedini pravi komentar na ovu vest, a i na mnoge druge. Usput, stvarno mi nije jasno gde je tachno granica gramzivosti i mogu li se svi ti novci koji posle osam cifara u eurima nekako prestaju da imaju znachenje, poneti sa sobom i gore?!

Vladimir

pre 14 godina

Zgrožen sam! Opet su za male pare dobili blago. Narod je ostao kratkih rukava, kao i uvek u ovoj zemlji, političati su namireni ko zna kakvim mitom i šta sada da se radi?

Znate kad će u ovoj zemlji biti omogućena borba protiv korupcije? Pa NIKAD!

A ja više NIKAD ne idem na izbore kad i onako političari za koje sam glasao ama baš ništa ne ispunjavaju od obećanja. Samo gledaju da se uvuku ex-Slobinom čoveku u džep...

Samo kažem...

pre 14 godina

Beograđani, doći će vam Mišković glave, ima vas 2,5 miliona, a ukidanjem prostora za proizvodne delatnosti i uvođenjem "sedećih" neće biti mesta za sve vas, zato ili na sela koja ste ostavili da zvrje prazna, ili protiv Miškovića i njegovih marioneta...

gastarbajter

pre 14 godina

Promena namene zemljista "Luke Beograd" zahteva i novu valorizaciju vrednosti istog. Nemam nista protiv da to pripadne "TAJKUNIMA", Misku i Beku, samo neka plate pravu, trzisnu vrednost. Ako se ovo ne uradi, onda gosp. gradonacelnice mozemo vas smatrati delom ove tajkunske, kriminalne grupe.

gastarbajter

pre 14 godina

Promena namene zemljista "Luke Beograd" zahteva i novu valorizaciju vrednosti istog. Nemam nista protiv da to pripadne "TAJKUNIMA", Misku i Beku, samo neka plate pravu, trzisnu vrednost. Ako se ovo ne uradi, onda gosp. gradonacelnice mozemo vas smatrati delom ove tajkunske, kriminalne grupe.

medju sljivama... za sada

pre 14 godina

...Ali takodje sam siguran da zbog uvecane administracije u post-Milosevicevskom periodu, zbog cene benzina, zbog cena uopste, zbog neverovatnog monopola i ekstremne zastite tajkuna, kao i zbog korupcije, a takodje i zbog skandala oko povratka u zemlju M. K. i placanja americi odstete od milion dolara, zbog ekstremnog bogacenja ljudi blizu vlasti, i samo njih, zbog carinskog sistema, zbog krsenja svih mogucih potrosackih i licnih prava, zbog zaduzivanja zemlje preko svih granica samo da bi se odrzao citav korupcionaski sistem, nikada vise necu glasati ni za DS. I nije njima problem u tome sto ja necu glasati, opet ce isti krug ljudi biti u skupstini, u vladi, u agencijama raznim, na lokalu... e zbog toga me oblije hladan znoj, jer jednostavno takav smo narod. Potreban je izuzetan, izuzetan pojedinac da to promeni, neko ko se radja jednom u 50 godina... a taj jedan u Srbiji istorijski obicno lose prodje.

Eto, to je ujedno i jedini pravi komentar na ovu vest, a i na mnoge druge. Usput, stvarno mi nije jasno gde je tachno granica gramzivosti i mogu li se svi ti novci koji posle osam cifara u eurima nekako prestaju da imaju znachenje, poneti sa sobom i gore?!

sss

pre 14 godina

Zasto doticni gospodin ne kupi celu Srbiju a onda nas smrtnike raseli da mu ne smetamo, naravno sve legalno uz pomoc 126 postenih gradjana!?!?!

SKJ-SPS-DS, tradicija kvaliteta

pre 14 godina

Pa naravno, ko je ocekivao drugacije?
Zbog ovoga je Miskovic drzao DS na ledu posle gradskih izbora, (secamo se rivaliteta Djilas - Vucic, navlacenja oko formiranja koalicione vecine i SPS-ove promene tabora). Vaspitne mere su, vidimo, urodile plodom - DS ne moze da postoji ako ne vlada, a kvaziopozicioni LDP je takodje namiren.
Elem, gospodar Srbije osvojio je jos jedno polje na monopol-tabli. Je l' ostalo neko na kojem ga nema?
Nije vise Delta 'drzavni projekat', kako onomad rece Djelic, nego je drzava postala Deltin. I za holding ne mnogo bitan.

Gradjanin Kejn

pre 14 godina

E moj gradonacelnice, sad slobodno baci u vodu sve svoje prazne price o "borbi protiv korupcije"...Jedna obicna TV emisija je najavila sta ces sve MORATI da uradis da bi umilostivio dva-tri lopova i tajkuna. Tuga mi je vise i da te gledam....

Ivan

pre 14 godina

Dzaba nama i Brankica i to sto 90% naroda zna da je ovo najocitija OTIMACHINA kad ne mozemo nista da uradimo. Zna 2 miliona gradjana sta nam vlast radi ali opet kad bude trebalo da se glasa na listicu ce postojati iste stranke i sve u krug u krug...

Muka mi je ove zemlje. Muka mi je sto su ljudi nemocni da zaustave ovakav kriminal.

LDP? Kako vas gospodo nije sramota? Najzesci suparnici Miskovica mu sad na tacni daju minimum 2 milijarde u zemljistu!

Ovo je do sad NAJVECA PLJACKA od otimanja penzionog fonda i stare devizne stednje.

UZIMAJU LJUDI KREDITE DA BI NAPRAVILI MOST, A OVDE IMAJU KAPITAL DA NAPRAVE 20 MOSTOVA!!! 1000 kilometara autoputeva i sve sto nam treba!!

Sramite se gospodo. Jadna je Srbija kad je vi vodite! :(

Vladimir

pre 14 godina

Zgrožen sam! Opet su za male pare dobili blago. Narod je ostao kratkih rukava, kao i uvek u ovoj zemlji, političati su namireni ko zna kakvim mitom i šta sada da se radi?

Znate kad će u ovoj zemlji biti omogućena borba protiv korupcije? Pa NIKAD!

A ja više NIKAD ne idem na izbore kad i onako političari za koje sam glasao ama baš ništa ne ispunjavaju od obećanja. Samo gledaju da se uvuku ex-Slobinom čoveku u džep...

Marko

pre 14 godina

Pa zar LDP da glasa za ovako nesto? Najglasniji kriticar podilazenja politicara Miskovicu.
Dobro, bar znamo da izbori vise nemaju nikakvu funkciju, sta god zaokruzili bice uvek isto.

Umetnik

pre 14 godina

Od sada pa dok sam ziv, izlazim na izbore (necu da se bilo ko posluzi mojim glasom) i na glasackom listicu crtam jedan poveci muski aparat za reprodukciju. Stilizovano i pojednostavljeno nalik onima u javnim toaletima.

Nesha

pre 14 godina

Ako se secate kako pocinje Robokap?
Jedna kompanija u odredjenom trenutku premasuje 50% kapitala u svetu. Monopol postaje legalan, poseduju sve i vise i vise. Dve trecina svetskog kapitala je u njihovim rukama.
Po prvi put policija postaje privatna (kupuje je ta kompanija). Sve prelazi u njihove ruke.
A kako im se zove sediste?
Zove se Delta City.

B.B.S.

pre 14 godina

Bravo koalicijo! Danas ste dizanjem dva prsta uskratili Beogradu dva-tri mosta, metro, nekoliko domova zdravlja itd. Sramota me je što sam glasao za jedne od vas.

eeeeee.........

pre 14 godina

A gosn Ceda? I on... A oni spotovi Miskovic-Mr.Burns... Nesto ga ne pominje u zadnje vreme. Valjda sad shvatate neke stvari, naivni moji Srbi..

Samo kažem...

pre 14 godina

Beograđani, doći će vam Mišković glave, ima vas 2,5 miliona, a ukidanjem prostora za proizvodne delatnosti i uvođenjem "sedećih" neće biti mesta za sve vas, zato ili na sela koja ste ostavili da zvrje prazna, ili protiv Miškovića i njegovih marioneta...

Ljiljana Dakic

pre 14 godina

Nemamo nikakva prava. Osim da vise nikada ne glasamo za ove koji su Miskovicu poklonili i veliki deo Dorcola. Moja porodica je sa Dorcola. Ovo vidim i kao licnu uvredu. Od danas, radije cu glasati i za radikale i ostati van Evrope. Potpuno ste mi se zgadili.

vlada

pre 14 godina

AAAAAAAA znaci zbog ovoga je tolika frka zbog gripa!!!!!!!!! Pa tacno se znao scenario>Prvo zaplasi narod da umire pa onda> NIS, VOJVODINA, ZASTAVA, LUKA I TD.... SRAM VAS BILO!!!!!

izvini, Vojislave

pre 14 godina

I sta cemo sad gospodo na vlasti?
Hocemo li i dalje da se "borimo protiv korupcije" po medijima?
Lepo je rekao Voja Kostunica - ovu vladu su sastavili tajkuni. Nisam mu verovao pre godinu dana, ali danas verujem. Misko gradi, Misko nas hrani, Misko nas pelcuje...

Misleci

pre 14 godina

Ne znam sta se sada iscudjavate nad ovom vesti, pa to je bilo jasno odavno za svakog ko nije posednut DS propagandom. Pa nije Kostunica ni njegova vlada gde je inace DS imao vecinu isao u Kinu i nudio im "povoljne uslove" da izgrade novu Luku Beograd. Svakome ko ima vise od dve aktivne mozdane celije vec tada je moglo biti jasno sta ce se dogoditi sa sadasnjom lukom i "ko kosi a ko vodu nosi" ovde u Srbiji. Covek koji je bio glavni gradski arhitekta i koji je najvise zemljista poklonio jer mu se tako moglo, na televiziji, u vasem Insjaderu, drsko i bezobrazno izjavi da je prijatelj sa svim tim investitorima kojima je svojim direktnim odlukama uterao milijarde u dzepove na tom poslu sa gradskim zemljistem i sta? Pa nista, naravno, tuzilac ima preca posla da proucava tekstove navijackih pesama i analizira ko kakvu garderobu nosi na fudbalskoj utakmici, kao da ga placa Fashion TV..

Mishko

pre 14 godina

Od Nove godine se planira ukidanje naknade za građevinsko zemljište, što će reći da će Mišković da prođe još jeftinije. Porez koji bude plaćao biće minoran u odnosu na to koliku će zaradu imati nakon ove prenamene.

Sava Drugi

pre 14 godina

Da su prvo promenili namenu pa prodali, to bi bilo uredu.

Ovako to je poklon Milanu Beku i ostlaim vlasnicima.

Ono sto je tu problem je što je Beko stranac, a on po vazecim zakonima ne moze viti vlasnik zemljista u Srbiji.

Vladimir

pre 14 godina

...ову вест би требало прочитати као наставак вести од пре пар дана у којој нам помоћник министра надлежног министарства наговештава увођење новог пореза на имовину на "луксузним локацијама" ! Сећате се, порез од 8 хиљада евра за кућу од 100квм на Врачару, нпр. Колики ли је онда порез на имовину на простору Луке Београд ? Можда би то могао да нам каже млади Бунтовник из ЛДП-а ?

Pingvin

pre 14 godina

Ukidaju nam vize za EU. Idealno vreme da se nesto ovako provuce a da ne dodje na naslovne strane. Srbija u Eu 2014. Ko ce sada da razmislja o hektarima ekskluzivnog zemljista u Bg, a ne jos to da stavi na naslovne strane.
Mislim da Srbija treba da poveca zatvorske kapacitete i to u blizini kamenoloma, a onda bar jedno 50 000 zasluznih iz raznih partija i stranaka, da se posalje na tezak, prinudan i drustveno koristan rad!!!

Kataklizma

pre 14 godina

Gazda ove jadne drzave je skinuo masku i vise ni ne pokusava da svoju samovolju i aroganciju uvije u demokratsku oblandu, a niko se vise ni ne usudjuje da mu se suprotstavi, ni vlast, ni opozicija, svako iz svojih razloga, samo njima znanih. Pocelo je sa monopolom u trgovini, a dospelo je do monopola nad nasim zivotima. Kapitulirali smo svi, od najviseg vrha vlasti, do onog siromaska kome je oduzet jedan jedini obrok u narodnoj kuhinji. Svako ima onoliko koliko mu Gazda udeli, a ponizenje je podjednako za sve, a najvise za ovu nazovi drzavu.

zemunac

pre 14 godina

ruke su vam prljave ali vam je savest cista - gospodo perite ruke, to vam moze pomoci da ne obolite od gripa, a savest ne mozete oprati, uostalom od toga se ne umire.

Zivi bili pa videli

pre 14 godina

Od ove price ce biti mnogo interesantnije cuti sa koliko su koga Delta i Beko castili da donese "pravu" odluku na glasanju. Valjda ce sada Beograd imati dovoljno prostora za srpsku sljivu, posto vec postoje indicije da ce se cela Srbija pokazati kao previse pametna za smestanje pod istu. I onda se jos cudimo zasto od Srbije, a u Srbiji od Beograda, svi beze k'o djavo od krsta cim im se pruzi prilika!

Зоран Шундић

pre 14 godina

НОВЕ МИЛИЈАРДЕ ТАЈКУНУ.- Све се то знало и очекивало и раније. Београд силази на реке, а лова у приватне бисаге. Тако ти је то, бато!

slobodnomisleći

pre 14 godina

Rekao bih neku reč na "L" koju smo često koristili tokom 90-tih, i nadali se da je nećemo više koristiti u tom kontekstu posle 5.10.2000-te, ali ću biti politički korektan i nadam se necenzuzrisan, pa zato kažem -nemam komentar...

cole

pre 14 godina

Ostaje jos da sud donese "neocekivanu odluku" i resi spor u korist investitora i stvar je "legalno" dovrsena. U odluke suda se demokratska vlast ne sme mesati. Ispasce, recimo, da je grad pogresio u nekom koraku, oko "prijavljivanja", "uknjizenja", "rokova" ili nesto slicno. Za to ce biti odgovorna serija nekih institucija (kao npr sa uscem gde je preko deset institucija potpisalo papire) i naravno niko odgovoran.
A moguca su i kreativnija resenja po kome ce grad dobiti (deo)presude i deo zemlje a Misko izgubiti "najveci" deo zemlje: npr pobedjenom Misku ostane samo 90 hektara. DJilas objavi pobedu, vlast uhapsi nekog levaka za korupciju u vezi sa perifernim delovima slucaja i nastavi energicnu bornu protiv korupcije i organizovanag kriminala.

Samo da potsetim da se ovde radi o parama od kojih bi se mogao napraviti metro u Beogradu, tri mosta ...

sramota

pre 14 godina

Vlast je Miskovicu omogucila da kupi dobro parce centra Beograda za male pare. Tako i treba kad u ovoj drzavi vecina samo o svojim licnim interesima brine i nije spremna nista da uradi povodom stvari koje ne ugrozavaju njihove licne interese. Sutra da promene ime drzave u Miskoland bilo bi par komentara na B92 i to je to, jer sto bi se neko dizao galamu i trosio energiju oko toga kad ce mu na kraju meseca plata biti isti zvali se ovako ili onako. I treba tako nije mi zao uopste, bolje nismo ni zasluzili

dusan

pre 14 godina

ovo je dobra vest, ali samo ako grad konacno dobije spor i uzme tih stotinak hektara.
to bi znacilo zaradu za grad od oko 5 godisnjih budzeta.
ukoliko misko i beko to dobiju, onda su mnogi zreli za dugogodisnje robijanje.

Panajot

pre 14 godina

Ja bih davao udarničke značke onim investitorima koji mogu da malo srede Beograd. Iz branše sam i da su hteli investitori da dolaze, već bi se grabili za lokacije - ovako se godinu dana priča samo o švedskoj prodavnici nameštaja. Za celu teritoriju Beograda, jedna nazovi investicija! Drugim rečima, ne ulazim u priču oko vlasništva nad lukom - ali sad da se to oduzme Beku, Miškoviću ili ko je već tamo, garantujem da NEMA investitora koji bi to priveo nameni, izmestio luku i sredio taj ogroman prostor. Šta više, ne mislim da to mogu i dotični. Time priča o "2,5 milijardi evra za zemljište" je smešna, jer u ovu Srbiju ne dolaze ni oni što bi dali 20 puta manje. Ako treba da biram između zadržavanja luke i postepene urbanizacije, biram ovo drugo. A vlasništvo i odnose treba da rešavaju sudovi i strane u sporu, a ne urbanisti.

sasa jok

pre 14 godina

Srbi citaju i pamte samo sto im se svidja. Da ste malo pazljivije procitali tekst videli bi da je Vlada Vojislava Kostunice omogucila Miskovicu da kupi Luku Beograd! A sada drvlje i kamenje na sadasnju Vladu i LDP?! Zasto?! Pa Kostunica je raskrcmio imovinu Srbije i Beograda. Za vreme njegove Vlade Kosovo je dobilo nezavisnost, a i Crna Gora!

glen

pre 14 godina

Pre nego se mnogi obruše na ovu vest, treba imati u vidu da sama buduća namena celog ili dela prostora luke nije sporna - ona mora biti stambena i komercijalna. U interesu je grada u najmanju ruku zato što se izgradnjom puni gradska kasa putem naplate naknade za građevinsko zemljište (oko 300 EUR po m2). Ono što ostaje upitno je samo vlasništvo i čin prenamene, tj. da li će vlasnik/korisnik morati da plaća razlike u ceni ili će prosto naslediti pravo korišćenja ili vlasništva. Dosadašnji zakon je bio taj koji je omogućio mnogima da kupovinom preduzeća dođu do građevinskog zemljišta. Da vidimo. A što se tiče izmena Generalnog plana, sramota je da je ovo faktički prva ozbiljna revizija od 2003 (jednom je menjan da bi se Maršalat dao Amerima za ambasadu), jer Beograd bi se još brže i bolje menjao kada bi se interesi svih (grada, građana, investitora) usaglašavali češće.

DA MI JE DA POBEGNEM IZ OVE ZEMLJE

pre 14 godina

Miloševići nam iz bratske Rusije ponovo vraćaju na razne načine u zemlju neke pare. Imaju oni ovde i dalje neke svoje ljude koji uprkos svakoj promeni režima i dalje opstaju i postaju sve moćniji. Čitam ovih dana da će da nas vakcinišu za "male pare". A danas još veći skandal

anonimus dibidus

pre 14 godina

Definitivno i mi kao narod treba jednom za svagda da neke stvari shvatimo.. Manje vise ova zemlja nema u dovoljnoj meri postenih lekara,popova,profesora..A imace politicara,kako da ne..
Ovo je cista pljacka i lopovluk i odgovorni su svi koji su glasali ZA ovu bruku..Ugrozavanje drzavnih interesa i kriminal za koji bi da nismo ovakvi kakvi smo neko debelo odgovarao..
Ajde sad pricajte mi o Evropi,vrednostima,sistemu bla bla bla… Jel u Evropi videste ovakvu otimacinu?Nema svrhe nema nade.. Kraj..

Hvala B92 na pruzanju mogucnosti nama obicnim ljudima da komentarisemo ovu vest posto ne znam gde bi na drugom mestu stvarno.. DS se trenutno bavi valjda visinom ministra vojnog,SPS-u..Mislim sta vise zameriti,jel da napisem knjigu zamerki? A LDP..haha… Onu su sad u fazi idealnog komunizma,svi isto misle..Na njihovom sajtu mozete dobiti i meksicki grip al komentar za Luku Beograd ostaviti,nema sanse..

S.Simic

pre 14 godina

Poznajem sigurno par hiljada normalnih gradjana koji vise nikada nece glasati nizakoga. Ne zele ljudi da ucestvuju u nemoralu u svakom pogledu koji sprovode svi na vlasti zadnjih dvadesetak godina. asia

dokle

pre 14 godina

Dragi nas TI gospodine Miskovicu moram na ovaj nacin da se obratim..Posmatrajuci vAS uocio sam neke zaista neobicne stvari i totalno amoralne i anormalne u normalnom poslovnom svetu,osim u onim ljudima slicnim vama..
Imate milijardu imovine a jos uvek se ponasate i sticete na nacin na koji ste stekli i taj cuveni prvi milion,monopolima,privilegijama,drzavnim poslovima na stetu drzave..Podmicivanjima,ucenama proizvodjaca,kontrolom i monopolom trzista..
Znate bas mi vas je zao,nikako da se oslobodite te ruzne navike i nesposobnosti..Od jedan ne znate da napravite ni 1.1 pa da imate neku dobit i pustite druge da zive pored vas..A ne,vama sa milijardom treba i ceo drzavni aparat i svi monopoli sveta da bi vas proglasili nekim uspesnim biznismenom,zaista jadno…
To gospodine nije sposobnost,to je nesto drugo..Sposoban je onaj koji napravi nesto na pamet,foru,kako vec.. Nek drzava cela stane iza mene jedno 20 godina,da vidite kako sam pametan i ja…
Da biste vi uspeli nesto mora da propadne,tj,nesto drzavno da propadne a svi mi da jos po malo izgubimo..

zlatko

pre 14 godina

Pljacka Srbije se nastavlja!Interesantno ova poslednja genijalna odluka se dogodila u vreme kad je nasa elita u Italiji nasla jos jednog strateskog partnera.Ima li nade!?

misa

pre 14 godina

Iskreno ja sam ocekivao da ce se ovo desiti.Zato sam danas miran i spokojan.Poznavajuci sistem ove nase drzave i ortakluke nismo smeli nista bolje ni da ocekujemo a i ne boljemu da se nadamo.Pozdravljam da luka treba da se preuredi jer je zaista divna lokacija ali opet ko smo mi da se pitamo i da raspravljamo na ovu temu.Nas niko vise ne pita nista a i sto bi nas pitao.Mi smo dali svoj glas a sada nas taj glas kosta besposlice ,odlicno odradjene privatizacije,predivne korupcije,sprege vlasti sa tajkunima i kriminalom.Srecom pa Vas citam unapred.Ali sta cu borim se i ja za sebe isto prljavo kao i Vi.Nema mi druge.

wanderer

pre 14 godina

Uvek kada se dotaknem teme političke scene u Srbiji, apsolutno jedini čovek koga obasipam komplimentima je gospodin Dragan Đilas. Ali evo, danas čitam vesti o odlukama koje su donete u vezi Luke Beograd i ne mogu da verujem svojim očima šta čitam. Pitam se, kako je moguce da je do ovoga došlo obzirom na to kako je oštro povodom ovog problema gospodin Đilas nastupao u medijima, najavljivao energičnu borbu i zalaganje da se problem reši u korist grada Beograda od početka svog mandata kao gradonačelnika? Jako mi je žao, što ovo narušava kredibilited gospodina Đilasa i stavlja znak jednakosti sa svim političarima u našoj zemlji, jer sam se nadao da je drugačiji...osveženje u političkom životu i idol mladih.

Srdacan pozdrav

Satir

pre 14 godina

Čestitam članstvu DS i LDP-a, kao i njihovim simpatizerima, pametno ste odabrali stranu.
Možda ne ispravnu, ali ima tu mnogo praktičnih razloga.
A sada, nadajmo se što skorijim izborima i boljoj sreći sa kandidatima!
Mali savet, počnite sa štednjom, počelo je zavlačenje ruku u tuđe džepove, odavno, a sada i zvanično!

građevinac

pre 14 godina

...
"Nema investitora koji bi to priveo nameni...",
pa to bi svaki priučeni, prirodno inteligentan preduzimač, step baj step, uz angažovanje urbanista, arhitekata i građevinskih, elektro i mašinskih inženjera, priveo nameni i to uz obilatu pomoć banke na koju pokaže prstom. Što je najcrnje, sve to se može uraditi bez ikakvih velikih sredstava, sve na procenat od profita (ili vlasništva nad izgrađenim kvadratima).

Po tvojoj logici, ispade da su Beko i Mišković velikomučenici, koji dobrovoljno i dobrotvorno, uz natčovečanske napore privode zemljište nameni, prkoseći kiši, vetru, gravitaciji, ekonomskoj krizi, globalnom otopljavanju, svinjskom gripu,...

...i sve to ovako jadni, nevakcinisani.

S.Novak

pre 14 godina

Jedino sto bi bilo efikasno protiv ovih i ovakvih vlastodrzaca je 100%-tna apstinencija na svim izborima. Medjutim, nas narod je takav kakav jeste, kratkog pamcenja i neuk, pa je vest o nasoj tragicnoj demografskoj slici ostala gotovo bez komentara. Srpska nacija je 4-ta najstarija nacija na svetu. Moze se zakljuciti da razni miskovici gledaju u buducnost, nestacemo, a oni ce ostati bilo gde. Tuzno, ali vizionarski. SN

Petar

pre 14 godina

Ето још једног дооооброг залогаја за већ премасне гуске.
До сада сам колко-толко веровао овом нашем градоначелнику, а сада не верујем ни њему.

Viki

pre 14 godina

Još da Miško nije maska svetskog globalizma... Ne radi on mučenik to za sebe on je odabran da radi za svoje gazde.
MMF, Svetska banka i slične organizacije su institucije svetske oligarhije koji nas sa umišljajem zadužuju špekulativnim, bezvrednim novcem, koji ćemo da vratimo, resursima i svim onim što ima bilo kakvu vrednost. Tako se iz socializma na deklarisanom putu ka komunizmu preko kapitalizma ipak nasigurno vračamo u robovlasnički periode.
Borisovci, Čedisti, Dinkičevci, Dačicevci, Nikolićevci, Koštuničevci i ostali... sa uspehom odrađuju zadato im.
Opozicija.... šta to bi????? Čestitam majstori!
SRBIJO VAKCINIŠI SE, da ne izumremo!!!!

vlada

pre 14 godina

Zasto se sada cudimo? Mi smo ih doveli na vlast a sa njima i njihove omiljene tajkune. Nego, tek nas ceka bruka. Sada dolazi na red isplata svekolike pootimane imovine od originalnih pravih vlasnika. To ce tek biti udarac. I to zemljiste ,kao i svo gradjevinsko i poljoprivredno koje je predmet restitucije ce na nos izaci svim gradjanima Srbije. Oteto-Prokleto.

Marko

pre 14 godina

Zgadjen sam i zgrožen licemerjem naših političara. Svima je očigledno kako gospodin Mišković dolazi do poslova. Svi znamo na koj način je stekao kapital. Kao i porodica Karić, samo što su Karići bili primitivni, pa su poželeli da se bave politikom. A stali su i Dinkiću na žulj. Gospodin Mišković na "sreću" nema ambicija da se bavi politikom. On se zadovoljava titulom najboljeg Srposkog biznismena. I redovno podmazuje sve političare.
Nadam se da će se prekombinovati, da će nekome zasmetati njegov monopol gotovo u svim granama, da će postati suvisan ...

Panajot

pre 14 godina

Ja bih davao udarničke značke onim investitorima koji mogu da malo srede Beograd. Iz branše sam i da su hteli investitori da dolaze, već bi se grabili za lokacije - ovako se godinu dana priča samo o švedskoj prodavnici nameštaja. Za celu teritoriju Beograda, jedna nazovi investicija! Drugim rečima, ne ulazim u priču oko vlasništva nad lukom - ali sad da se to oduzme Beku, Miškoviću ili ko je već tamo, garantujem da NEMA investitora koji bi to priveo nameni, izmestio luku i sredio taj ogroman prostor. Šta više, ne mislim da to mogu i dotični. Time priča o "2,5 milijardi evra za zemljište" je smešna, jer u ovu Srbiju ne dolaze ni oni što bi dali 20 puta manje. Ako treba da biram između zadržavanja luke i postepene urbanizacije, biram ovo drugo. A vlasništvo i odnose treba da rešavaju sudovi i strane u sporu, a ne urbanisti.

sasa jok

pre 14 godina

Srbi citaju i pamte samo sto im se svidja. Da ste malo pazljivije procitali tekst videli bi da je Vlada Vojislava Kostunice omogucila Miskovicu da kupi Luku Beograd! A sada drvlje i kamenje na sadasnju Vladu i LDP?! Zasto?! Pa Kostunica je raskrcmio imovinu Srbije i Beograda. Za vreme njegove Vlade Kosovo je dobilo nezavisnost, a i Crna Gora!

glen

pre 14 godina

Pre nego se mnogi obruše na ovu vest, treba imati u vidu da sama buduća namena celog ili dela prostora luke nije sporna - ona mora biti stambena i komercijalna. U interesu je grada u najmanju ruku zato što se izgradnjom puni gradska kasa putem naplate naknade za građevinsko zemljište (oko 300 EUR po m2). Ono što ostaje upitno je samo vlasništvo i čin prenamene, tj. da li će vlasnik/korisnik morati da plaća razlike u ceni ili će prosto naslediti pravo korišćenja ili vlasništva. Dosadašnji zakon je bio taj koji je omogućio mnogima da kupovinom preduzeća dođu do građevinskog zemljišta. Da vidimo. A što se tiče izmena Generalnog plana, sramota je da je ovo faktički prva ozbiljna revizija od 2003 (jednom je menjan da bi se Maršalat dao Amerima za ambasadu), jer Beograd bi se još brže i bolje menjao kada bi se interesi svih (grada, građana, investitora) usaglašavali češće.

izvini, Vojislave

pre 14 godina

I sta cemo sad gospodo na vlasti?
Hocemo li i dalje da se "borimo protiv korupcije" po medijima?
Lepo je rekao Voja Kostunica - ovu vladu su sastavili tajkuni. Nisam mu verovao pre godinu dana, ali danas verujem. Misko gradi, Misko nas hrani, Misko nas pelcuje...

SKJ-SPS-DS, tradicija kvaliteta

pre 14 godina

Pa naravno, ko je ocekivao drugacije?
Zbog ovoga je Miskovic drzao DS na ledu posle gradskih izbora, (secamo se rivaliteta Djilas - Vucic, navlacenja oko formiranja koalicione vecine i SPS-ove promene tabora). Vaspitne mere su, vidimo, urodile plodom - DS ne moze da postoji ako ne vlada, a kvaziopozicioni LDP je takodje namiren.
Elem, gospodar Srbije osvojio je jos jedno polje na monopol-tabli. Je l' ostalo neko na kojem ga nema?
Nije vise Delta 'drzavni projekat', kako onomad rece Djelic, nego je drzava postala Deltin. I za holding ne mnogo bitan.

Vladimir

pre 14 godina

Zgrožen sam! Opet su za male pare dobili blago. Narod je ostao kratkih rukava, kao i uvek u ovoj zemlji, političati su namireni ko zna kakvim mitom i šta sada da se radi?

Znate kad će u ovoj zemlji biti omogućena borba protiv korupcije? Pa NIKAD!

A ja više NIKAD ne idem na izbore kad i onako političari za koje sam glasao ama baš ništa ne ispunjavaju od obećanja. Samo gledaju da se uvuku ex-Slobinom čoveku u džep...

Sava Drugi

pre 14 godina

Da su prvo promenili namenu pa prodali, to bi bilo uredu.

Ovako to je poklon Milanu Beku i ostlaim vlasnicima.

Ono sto je tu problem je što je Beko stranac, a on po vazecim zakonima ne moze viti vlasnik zemljista u Srbiji.

Samo kažem...

pre 14 godina

Beograđani, doći će vam Mišković glave, ima vas 2,5 miliona, a ukidanjem prostora za proizvodne delatnosti i uvođenjem "sedećih" neće biti mesta za sve vas, zato ili na sela koja ste ostavili da zvrje prazna, ili protiv Miškovića i njegovih marioneta...

Marko

pre 14 godina

Pa zar LDP da glasa za ovako nesto? Najglasniji kriticar podilazenja politicara Miskovicu.
Dobro, bar znamo da izbori vise nemaju nikakvu funkciju, sta god zaokruzili bice uvek isto.

medju sljivama... za sada

pre 14 godina

...Ali takodje sam siguran da zbog uvecane administracije u post-Milosevicevskom periodu, zbog cene benzina, zbog cena uopste, zbog neverovatnog monopola i ekstremne zastite tajkuna, kao i zbog korupcije, a takodje i zbog skandala oko povratka u zemlju M. K. i placanja americi odstete od milion dolara, zbog ekstremnog bogacenja ljudi blizu vlasti, i samo njih, zbog carinskog sistema, zbog krsenja svih mogucih potrosackih i licnih prava, zbog zaduzivanja zemlje preko svih granica samo da bi se odrzao citav korupcionaski sistem, nikada vise necu glasati ni za DS. I nije njima problem u tome sto ja necu glasati, opet ce isti krug ljudi biti u skupstini, u vladi, u agencijama raznim, na lokalu... e zbog toga me oblije hladan znoj, jer jednostavno takav smo narod. Potreban je izuzetan, izuzetan pojedinac da to promeni, neko ko se radja jednom u 50 godina... a taj jedan u Srbiji istorijski obicno lose prodje.

Eto, to je ujedno i jedini pravi komentar na ovu vest, a i na mnoge druge. Usput, stvarno mi nije jasno gde je tachno granica gramzivosti i mogu li se svi ti novci koji posle osam cifara u eurima nekako prestaju da imaju znachenje, poneti sa sobom i gore?!

Gradjanin Kejn

pre 14 godina

E moj gradonacelnice, sad slobodno baci u vodu sve svoje prazne price o "borbi protiv korupcije"...Jedna obicna TV emisija je najavila sta ces sve MORATI da uradis da bi umilostivio dva-tri lopova i tajkuna. Tuga mi je vise i da te gledam....

Ivan

pre 14 godina

Dzaba nama i Brankica i to sto 90% naroda zna da je ovo najocitija OTIMACHINA kad ne mozemo nista da uradimo. Zna 2 miliona gradjana sta nam vlast radi ali opet kad bude trebalo da se glasa na listicu ce postojati iste stranke i sve u krug u krug...

Muka mi je ove zemlje. Muka mi je sto su ljudi nemocni da zaustave ovakav kriminal.

LDP? Kako vas gospodo nije sramota? Najzesci suparnici Miskovica mu sad na tacni daju minimum 2 milijarde u zemljistu!

Ovo je do sad NAJVECA PLJACKA od otimanja penzionog fonda i stare devizne stednje.

UZIMAJU LJUDI KREDITE DA BI NAPRAVILI MOST, A OVDE IMAJU KAPITAL DA NAPRAVE 20 MOSTOVA!!! 1000 kilometara autoputeva i sve sto nam treba!!

Sramite se gospodo. Jadna je Srbija kad je vi vodite! :(

Mishko

pre 14 godina

Od Nove godine se planira ukidanje naknade za građevinsko zemljište, što će reći da će Mišković da prođe još jeftinije. Porez koji bude plaćao biće minoran u odnosu na to koliku će zaradu imati nakon ove prenamene.

gastarbajter

pre 14 godina

Promena namene zemljista "Luke Beograd" zahteva i novu valorizaciju vrednosti istog. Nemam nista protiv da to pripadne "TAJKUNIMA", Misku i Beku, samo neka plate pravu, trzisnu vrednost. Ako se ovo ne uradi, onda gosp. gradonacelnice mozemo vas smatrati delom ove tajkunske, kriminalne grupe.

B.B.S.

pre 14 godina

Bravo koalicijo! Danas ste dizanjem dva prsta uskratili Beogradu dva-tri mosta, metro, nekoliko domova zdravlja itd. Sramota me je što sam glasao za jedne od vas.

sss

pre 14 godina

Zasto doticni gospodin ne kupi celu Srbiju a onda nas smrtnike raseli da mu ne smetamo, naravno sve legalno uz pomoc 126 postenih gradjana!?!?!

Umetnik

pre 14 godina

Od sada pa dok sam ziv, izlazim na izbore (necu da se bilo ko posluzi mojim glasom) i na glasackom listicu crtam jedan poveci muski aparat za reprodukciju. Stilizovano i pojednostavljeno nalik onima u javnim toaletima.

eeeeee.........

pre 14 godina

A gosn Ceda? I on... A oni spotovi Miskovic-Mr.Burns... Nesto ga ne pominje u zadnje vreme. Valjda sad shvatate neke stvari, naivni moji Srbi..

Ljiljana Dakic

pre 14 godina

Nemamo nikakva prava. Osim da vise nikada ne glasamo za ove koji su Miskovicu poklonili i veliki deo Dorcola. Moja porodica je sa Dorcola. Ovo vidim i kao licnu uvredu. Od danas, radije cu glasati i za radikale i ostati van Evrope. Potpuno ste mi se zgadili.

anonimus dibidus

pre 14 godina

Definitivno i mi kao narod treba jednom za svagda da neke stvari shvatimo.. Manje vise ova zemlja nema u dovoljnoj meri postenih lekara,popova,profesora..A imace politicara,kako da ne..
Ovo je cista pljacka i lopovluk i odgovorni su svi koji su glasali ZA ovu bruku..Ugrozavanje drzavnih interesa i kriminal za koji bi da nismo ovakvi kakvi smo neko debelo odgovarao..
Ajde sad pricajte mi o Evropi,vrednostima,sistemu bla bla bla… Jel u Evropi videste ovakvu otimacinu?Nema svrhe nema nade.. Kraj..

Hvala B92 na pruzanju mogucnosti nama obicnim ljudima da komentarisemo ovu vest posto ne znam gde bi na drugom mestu stvarno.. DS se trenutno bavi valjda visinom ministra vojnog,SPS-u..Mislim sta vise zameriti,jel da napisem knjigu zamerki? A LDP..haha… Onu su sad u fazi idealnog komunizma,svi isto misle..Na njihovom sajtu mozete dobiti i meksicki grip al komentar za Luku Beograd ostaviti,nema sanse..

vlada

pre 14 godina

Zasto se sada cudimo? Mi smo ih doveli na vlast a sa njima i njihove omiljene tajkune. Nego, tek nas ceka bruka. Sada dolazi na red isplata svekolike pootimane imovine od originalnih pravih vlasnika. To ce tek biti udarac. I to zemljiste ,kao i svo gradjevinsko i poljoprivredno koje je predmet restitucije ce na nos izaci svim gradjanima Srbije. Oteto-Prokleto.

zemunac

pre 14 godina

ruke su vam prljave ali vam je savest cista - gospodo perite ruke, to vam moze pomoci da ne obolite od gripa, a savest ne mozete oprati, uostalom od toga se ne umire.

dusan

pre 14 godina

ovo je dobra vest, ali samo ako grad konacno dobije spor i uzme tih stotinak hektara.
to bi znacilo zaradu za grad od oko 5 godisnjih budzeta.
ukoliko misko i beko to dobiju, onda su mnogi zreli za dugogodisnje robijanje.

Nesha

pre 14 godina

Ako se secate kako pocinje Robokap?
Jedna kompanija u odredjenom trenutku premasuje 50% kapitala u svetu. Monopol postaje legalan, poseduju sve i vise i vise. Dve trecina svetskog kapitala je u njihovim rukama.
Po prvi put policija postaje privatna (kupuje je ta kompanija). Sve prelazi u njihove ruke.
A kako im se zove sediste?
Zove se Delta City.

građevinac

pre 14 godina

...
"Nema investitora koji bi to priveo nameni...",
pa to bi svaki priučeni, prirodno inteligentan preduzimač, step baj step, uz angažovanje urbanista, arhitekata i građevinskih, elektro i mašinskih inženjera, priveo nameni i to uz obilatu pomoć banke na koju pokaže prstom. Što je najcrnje, sve to se može uraditi bez ikakvih velikih sredstava, sve na procenat od profita (ili vlasništva nad izgrađenim kvadratima).

Po tvojoj logici, ispade da su Beko i Mišković velikomučenici, koji dobrovoljno i dobrotvorno, uz natčovečanske napore privode zemljište nameni, prkoseći kiši, vetru, gravitaciji, ekonomskoj krizi, globalnom otopljavanju, svinjskom gripu,...

...i sve to ovako jadni, nevakcinisani.

S.Novak

pre 14 godina

Jedino sto bi bilo efikasno protiv ovih i ovakvih vlastodrzaca je 100%-tna apstinencija na svim izborima. Medjutim, nas narod je takav kakav jeste, kratkog pamcenja i neuk, pa je vest o nasoj tragicnoj demografskoj slici ostala gotovo bez komentara. Srpska nacija je 4-ta najstarija nacija na svetu. Moze se zakljuciti da razni miskovici gledaju u buducnost, nestacemo, a oni ce ostati bilo gde. Tuzno, ali vizionarski. SN

Satir

pre 14 godina

Čestitam članstvu DS i LDP-a, kao i njihovim simpatizerima, pametno ste odabrali stranu.
Možda ne ispravnu, ali ima tu mnogo praktičnih razloga.
A sada, nadajmo se što skorijim izborima i boljoj sreći sa kandidatima!
Mali savet, počnite sa štednjom, počelo je zavlačenje ruku u tuđe džepove, odavno, a sada i zvanično!

S.Simic

pre 14 godina

Poznajem sigurno par hiljada normalnih gradjana koji vise nikada nece glasati nizakoga. Ne zele ljudi da ucestvuju u nemoralu u svakom pogledu koji sprovode svi na vlasti zadnjih dvadesetak godina. asia

slobodnomisleći

pre 14 godina

Rekao bih neku reč na "L" koju smo često koristili tokom 90-tih, i nadali se da je nećemo više koristiti u tom kontekstu posle 5.10.2000-te, ali ću biti politički korektan i nadam se necenzuzrisan, pa zato kažem -nemam komentar...

vlada

pre 14 godina

AAAAAAAA znaci zbog ovoga je tolika frka zbog gripa!!!!!!!!! Pa tacno se znao scenario>Prvo zaplasi narod da umire pa onda> NIS, VOJVODINA, ZASTAVA, LUKA I TD.... SRAM VAS BILO!!!!!

Misleci

pre 14 godina

Ne znam sta se sada iscudjavate nad ovom vesti, pa to je bilo jasno odavno za svakog ko nije posednut DS propagandom. Pa nije Kostunica ni njegova vlada gde je inace DS imao vecinu isao u Kinu i nudio im "povoljne uslove" da izgrade novu Luku Beograd. Svakome ko ima vise od dve aktivne mozdane celije vec tada je moglo biti jasno sta ce se dogoditi sa sadasnjom lukom i "ko kosi a ko vodu nosi" ovde u Srbiji. Covek koji je bio glavni gradski arhitekta i koji je najvise zemljista poklonio jer mu se tako moglo, na televiziji, u vasem Insjaderu, drsko i bezobrazno izjavi da je prijatelj sa svim tim investitorima kojima je svojim direktnim odlukama uterao milijarde u dzepove na tom poslu sa gradskim zemljistem i sta? Pa nista, naravno, tuzilac ima preca posla da proucava tekstove navijackih pesama i analizira ko kakvu garderobu nosi na fudbalskoj utakmici, kao da ga placa Fashion TV..

Vladimir

pre 14 godina

...ову вест би требало прочитати као наставак вести од пре пар дана у којој нам помоћник министра надлежног министарства наговештава увођење новог пореза на имовину на "луксузним локацијама" ! Сећате се, порез од 8 хиљада евра за кућу од 100квм на Врачару, нпр. Колики ли је онда порез на имовину на простору Луке Београд ? Можда би то могао да нам каже млади Бунтовник из ЛДП-а ?

misa

pre 14 godina

Iskreno ja sam ocekivao da ce se ovo desiti.Zato sam danas miran i spokojan.Poznavajuci sistem ove nase drzave i ortakluke nismo smeli nista bolje ni da ocekujemo a i ne boljemu da se nadamo.Pozdravljam da luka treba da se preuredi jer je zaista divna lokacija ali opet ko smo mi da se pitamo i da raspravljamo na ovu temu.Nas niko vise ne pita nista a i sto bi nas pitao.Mi smo dali svoj glas a sada nas taj glas kosta besposlice ,odlicno odradjene privatizacije,predivne korupcije,sprege vlasti sa tajkunima i kriminalom.Srecom pa Vas citam unapred.Ali sta cu borim se i ja za sebe isto prljavo kao i Vi.Nema mi druge.

sramota

pre 14 godina

Vlast je Miskovicu omogucila da kupi dobro parce centra Beograda za male pare. Tako i treba kad u ovoj drzavi vecina samo o svojim licnim interesima brine i nije spremna nista da uradi povodom stvari koje ne ugrozavaju njihove licne interese. Sutra da promene ime drzave u Miskoland bilo bi par komentara na B92 i to je to, jer sto bi se neko dizao galamu i trosio energiju oko toga kad ce mu na kraju meseca plata biti isti zvali se ovako ili onako. I treba tako nije mi zao uopste, bolje nismo ni zasluzili

wanderer

pre 14 godina

Uvek kada se dotaknem teme političke scene u Srbiji, apsolutno jedini čovek koga obasipam komplimentima je gospodin Dragan Đilas. Ali evo, danas čitam vesti o odlukama koje su donete u vezi Luke Beograd i ne mogu da verujem svojim očima šta čitam. Pitam se, kako je moguce da je do ovoga došlo obzirom na to kako je oštro povodom ovog problema gospodin Đilas nastupao u medijima, najavljivao energičnu borbu i zalaganje da se problem reši u korist grada Beograda od početka svog mandata kao gradonačelnika? Jako mi je žao, što ovo narušava kredibilited gospodina Đilasa i stavlja znak jednakosti sa svim političarima u našoj zemlji, jer sam se nadao da je drugačiji...osveženje u političkom životu i idol mladih.

Srdacan pozdrav

Zivi bili pa videli

pre 14 godina

Od ove price ce biti mnogo interesantnije cuti sa koliko su koga Delta i Beko castili da donese "pravu" odluku na glasanju. Valjda ce sada Beograd imati dovoljno prostora za srpsku sljivu, posto vec postoje indicije da ce se cela Srbija pokazati kao previse pametna za smestanje pod istu. I onda se jos cudimo zasto od Srbije, a u Srbiji od Beograda, svi beze k'o djavo od krsta cim im se pruzi prilika!

Pingvin

pre 14 godina

Ukidaju nam vize za EU. Idealno vreme da se nesto ovako provuce a da ne dodje na naslovne strane. Srbija u Eu 2014. Ko ce sada da razmislja o hektarima ekskluzivnog zemljista u Bg, a ne jos to da stavi na naslovne strane.
Mislim da Srbija treba da poveca zatvorske kapacitete i to u blizini kamenoloma, a onda bar jedno 50 000 zasluznih iz raznih partija i stranaka, da se posalje na tezak, prinudan i drustveno koristan rad!!!

Зоран Шундић

pre 14 godina

НОВЕ МИЛИЈАРДЕ ТАЈКУНУ.- Све се то знало и очекивало и раније. Београд силази на реке, а лова у приватне бисаге. Тако ти је то, бато!

Kataklizma

pre 14 godina

Gazda ove jadne drzave je skinuo masku i vise ni ne pokusava da svoju samovolju i aroganciju uvije u demokratsku oblandu, a niko se vise ni ne usudjuje da mu se suprotstavi, ni vlast, ni opozicija, svako iz svojih razloga, samo njima znanih. Pocelo je sa monopolom u trgovini, a dospelo je do monopola nad nasim zivotima. Kapitulirali smo svi, od najviseg vrha vlasti, do onog siromaska kome je oduzet jedan jedini obrok u narodnoj kuhinji. Svako ima onoliko koliko mu Gazda udeli, a ponizenje je podjednako za sve, a najvise za ovu nazovi drzavu.

Viki

pre 14 godina

Još da Miško nije maska svetskog globalizma... Ne radi on mučenik to za sebe on je odabran da radi za svoje gazde.
MMF, Svetska banka i slične organizacije su institucije svetske oligarhije koji nas sa umišljajem zadužuju špekulativnim, bezvrednim novcem, koji ćemo da vratimo, resursima i svim onim što ima bilo kakvu vrednost. Tako se iz socializma na deklarisanom putu ka komunizmu preko kapitalizma ipak nasigurno vračamo u robovlasnički periode.
Borisovci, Čedisti, Dinkičevci, Dačicevci, Nikolićevci, Koštuničevci i ostali... sa uspehom odrađuju zadato im.
Opozicija.... šta to bi????? Čestitam majstori!
SRBIJO VAKCINIŠI SE, da ne izumremo!!!!

zlatko

pre 14 godina

Pljacka Srbije se nastavlja!Interesantno ova poslednja genijalna odluka se dogodila u vreme kad je nasa elita u Italiji nasla jos jednog strateskog partnera.Ima li nade!?

dokle

pre 14 godina

Dragi nas TI gospodine Miskovicu moram na ovaj nacin da se obratim..Posmatrajuci vAS uocio sam neke zaista neobicne stvari i totalno amoralne i anormalne u normalnom poslovnom svetu,osim u onim ljudima slicnim vama..
Imate milijardu imovine a jos uvek se ponasate i sticete na nacin na koji ste stekli i taj cuveni prvi milion,monopolima,privilegijama,drzavnim poslovima na stetu drzave..Podmicivanjima,ucenama proizvodjaca,kontrolom i monopolom trzista..
Znate bas mi vas je zao,nikako da se oslobodite te ruzne navike i nesposobnosti..Od jedan ne znate da napravite ni 1.1 pa da imate neku dobit i pustite druge da zive pored vas..A ne,vama sa milijardom treba i ceo drzavni aparat i svi monopoli sveta da bi vas proglasili nekim uspesnim biznismenom,zaista jadno…
To gospodine nije sposobnost,to je nesto drugo..Sposoban je onaj koji napravi nesto na pamet,foru,kako vec.. Nek drzava cela stane iza mene jedno 20 godina,da vidite kako sam pametan i ja…
Da biste vi uspeli nesto mora da propadne,tj,nesto drzavno da propadne a svi mi da jos po malo izgubimo..

Petar

pre 14 godina

Ето још једног дооооброг залогаја за већ премасне гуске.
До сада сам колко-толко веровао овом нашем градоначелнику, а сада не верујем ни њему.

cole

pre 14 godina

Ostaje jos da sud donese "neocekivanu odluku" i resi spor u korist investitora i stvar je "legalno" dovrsena. U odluke suda se demokratska vlast ne sme mesati. Ispasce, recimo, da je grad pogresio u nekom koraku, oko "prijavljivanja", "uknjizenja", "rokova" ili nesto slicno. Za to ce biti odgovorna serija nekih institucija (kao npr sa uscem gde je preko deset institucija potpisalo papire) i naravno niko odgovoran.
A moguca su i kreativnija resenja po kome ce grad dobiti (deo)presude i deo zemlje a Misko izgubiti "najveci" deo zemlje: npr pobedjenom Misku ostane samo 90 hektara. DJilas objavi pobedu, vlast uhapsi nekog levaka za korupciju u vezi sa perifernim delovima slucaja i nastavi energicnu bornu protiv korupcije i organizovanag kriminala.

Samo da potsetim da se ovde radi o parama od kojih bi se mogao napraviti metro u Beogradu, tri mosta ...

DA MI JE DA POBEGNEM IZ OVE ZEMLJE

pre 14 godina

Miloševići nam iz bratske Rusije ponovo vraćaju na razne načine u zemlju neke pare. Imaju oni ovde i dalje neke svoje ljude koji uprkos svakoj promeni režima i dalje opstaju i postaju sve moćniji. Čitam ovih dana da će da nas vakcinišu za "male pare". A danas još veći skandal

Marko

pre 14 godina

Zgadjen sam i zgrožen licemerjem naših političara. Svima je očigledno kako gospodin Mišković dolazi do poslova. Svi znamo na koj način je stekao kapital. Kao i porodica Karić, samo što su Karići bili primitivni, pa su poželeli da se bave politikom. A stali su i Dinkiću na žulj. Gospodin Mišković na "sreću" nema ambicija da se bavi politikom. On se zadovoljava titulom najboljeg Srposkog biznismena. I redovno podmazuje sve političare.
Nadam se da će se prekombinovati, da će nekome zasmetati njegov monopol gotovo u svim granama, da će postati suvisan ...