Petak, 30.10.2009.

00:43

Mićunović: Holandija ne menja stav

Holandija i dalje smatra da Srbija ne sarađuje u potpunosti sa Haškim tribunalom, rekao je Dragoljub Mićunović nakon posete holandskom parlementu.

Izvor: B92

Miæunoviæ: Holandija ne menja stav IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

DEDA CVETKO

pre 14 godina

Najbolji nacin da se od Ratka Mladica napravi svetac i velikomucenik za stvar Srpstva je da se nastavi sikaniranje i surovo ponizavanje kojem malu Srbiju izlaze doticna drzava. GARANTUJEM da ako se ova farsa nastavi, Mladic za zivota moga postaje svetac Srpske Pravoslavne Crkve.

Teodora

pre 14 godina

Holandija nece nikada popustiti Srbiji iz prostog razloga jer je Mladic obiljezio Holandiju sa velikom crnom mrljom, koja je usla u istoriju Holandije,kao saucesnika u izvodnjenju genocida u Srebrenici,koja je bila zasticena zona.

I drugo zasto RM nije dopustio da ti civili,medju kojima je bilo i dosta djece napuste Srebrenicu,jer je Srebrenica bila zasticena zona.

Danas bi ga mozda slavila i prva i druga polovina Srbije,a mozda bi i bio za pregovarackim stolom za ulazak Srbije u zajednicu evropskih naroda.

Medjutim njegova mrznja je preovladala razumom, tako da je ostavio veliko breme gradjanima Srbije i novim generacijama.

Sadik Ahmetovic

pre 14 godina

Ako Ratka Mladica ne zelite da isporucite u Hag, isporucite ga bosanskom pravosudju. Ovdje su njegovi korijeni, i korijeni njegovog zla. Svi standardi i norme sudjenja u BiH nisu i ne mogu biti ispod nivoa sudjenja Haskog Tribunala. Ako ne vjerujete, posaljite ga onda u Hag. Jedno je sigurno, a to je, da je Mladic zaustavio i usporio razvoj Srbije za 20, a Bosne za 50 godina.

Breka

pre 14 godina

Pitao bih profesora Micunovica, da li bi on dao prolaznu ocjenu studentu koji kaze da se trudi i zalaze ali nije pokazao dovoljno znanja (nije ostvario cilj)!

Radomir

pre 14 godina

"Razgovori su bili su uspešni, ali stavovi dve strane o saradnji Beograda s Tribunalom u Hagu ostali različiti"
Ha ha ha!! Znaci da nisu bili uspesni Micune.
Inace, mozda nam Holandija ovim cini uslugu. Ne treba srljati u EU, prvo da ocistimo kucu.

pereca

pre 14 godina

Ma o cemu vi to? Neko ovde pomenu Gotovinu i kako, eto, princip izrucenja kao uslov za kandidaturu itd. postoji vec dugo... Ako se dobro secam, Hrvatska je usla u proces pridruzivanja PRE izrucenja Gotovine pa mi je sva ta prica o nephodnosti izrucenja Mladica (da bi saradnja sa HT bila okarakterisana kao potpuna) vise nego suplja! Sto se Holandija nije onda bunila?!
Naravno da treba uhvatiti i izruciti i Mladica i Hadzica ali Micunovic je potpuno u pravu: ne mozes za nekoga reci da ne radi samo zato sto jos uvek nije postigao cilj!

Miloš

pre 14 godina

Čim mi u startu nismo rekli da ne znamo gde je Mladić, priznali smo da znamo gde je. Ako znamo gde je a ne hapsimo ga, znači da ne sarađujemo u potpunosti. Sva dalja priča je suvišna.

nemanja

pre 14 godina

eu nam i ne treba ali ako nas izdaju za beli sengen mislim da ce gradjanima sa srpskim (biometrijskim) pasosem pasti mrak na oci i da ce im se smuciti ta evropa...

recimo, hrvati su na beloj sengen listi a u II sv. ratu su bili priklonjeni nemackoj i italiji i svi znamo sta se desavalo u NDH... zar je srbija toliko gresna?

Aster Blistok

pre 14 godina

I ne treba da menja, nije ovo pijaca pa da se natezemo oko toga hocemo li isporuciti ratne zlocince ili ne. Iskreno mi je muka od ovakvih "demokrata" i jos vise drago sto ne zivim vise u Srbiji.

joke

pre 14 godina

Zar ne razumijete da vaš problem nije Holandija.
Problem su vam vaši političari koji vam besramno lažu da ne mogu uhvatiti Mladića.
Lagali su prije i to je dokazano.
A lagati će i dalje sve dok vi za probleme okrivljujete Holandiju.
Znam to dobro iz našeg slučaja "Gotovina".
Njima najviše odgovara da za sve optužite EU.
Ali EU nije ništa kriva. Uvjet izručenja Hagu postoji već dugo vremena i ne razumijem što tu nije jasno.

razocarana

pre 14 godina

Citam i shvatam da je i medju komentarima misljenje razlicito...
ko je kriv?oni ili mi...
nije to sustina i time ne treba zamarati narod.
Bitno je da svi zelimo da zivimo bolje, normalno, da putujemo i da konacno izbegnemo izolaciju...
Ruse zaboravite...

vladimir bgd

pre 14 godina

samo da se ne zaboravi, Vilhelm II nemacki car, je izbegao sudjenje posle I svetskog rata tako sto se sklonio u Holandiju koja mu je pruzila azil!!!!

zoki boki

pre 14 godina

Bilo bi interesantno stvarno se i zapitati. Da li Srbija zeli da saradjuje sa Hagom? Mnogi nasi politicari, mediji, crkva, i ostale elite vrlo cesto i javno pokazuju da su protiv saradnje, da ne zele svetske integracije... a i sto bi, ovako dok smo izolovani su carevi.

student986

pre 14 godina

E, pa ja imam 23 godine i svaki put mi igra u stomaku kada čitam vest o ovom Hagu i prelaznom sporazumu. Ne znam na koga da budem besan, da li na naše, da li na Holandiju. Da li da opravdavam naše, jer se zaista vidi da daju sve od sebe, ili Holandiju, jer smo zaslužili da nas maltretiraju. A ono u šta sam jedino siguran je to da moja mladost čeka i da nema vremena da se bilo ko igra mojom budućnošću!

Pex

pre 14 godina

Kako je ova nasa drzava postala tezak smor u spominjanju te Holandije vise. Ljudi traze jedno i samo jedno - ubice u zatvoru! A mi deceniju nesposobni da ih nadjemo. Pa platite vise te FBI, CIA, KGB, MI5 da ih uhvate (ako to uopste i zelite) i da zavrsimo sa ovim maltretiranjem. Drzavo, mnogo smaras smaranjem oko stava Holandije!!! To je bre stabilna drzava koja drzi do sebe i normalno da nece da odustane u ovom, a ni u jednom drugom slucaju! Jer ako bi ovde popustili, Mladic i Hadzic se NIKADA ne bi uhapsili a ko zna sta bi to sve poremetilo u njihovoj drzavi. I sve to zbog Srbije? BAS IH BRIGA!

dean van der serbia

pre 14 godina

Super "principijelni" ovi Holandjani! I borci za ljudska prava...

Evo bas pre neki dan su bili jedna od sest zemalja(i jedina zapadno-evropska sa USA) koja je glasala protiv Rezolucije Saveta za Ljudska Prava Ujedinjenih Nacija koji je optuzio Izrael za ratne zlocine u Gazi sa pocetka godine?
Nema sta: da li se to brinu o principima, pravilima, univerzalnim ljudskim pravima ili se brinu o svojim egoisticnim politickim interesima?
Tesko da Srbija moze da plati dovoljno za kukavicluk holandskih vojnika iz Srebrenice.

I sta ako taj Mladic ne bude nadjen sledecih deset godina? Ko zna u koju se rupu sakrio i koja ga mafija krije.
Da li ce tada i dalje da nas drze pod "sankcijama"?
Ajde da vidimo koliko ta holandska "principijelnost" moze da traje i da nas kosta.

P.S. A sto se tice Brammertz-a on je Flamanac(Holandjanin)...kakva slucajnost, covek bi se zapitao.

A sto se tice ostavke holandske Vlade u vezi Srebrenice, hteo bi da spomenem da je bila 3 godine nakon Masakra i samo DVE NEDELJE pre utvrdjenog datuma za redovne holandske cetvorogodisnje izbore.Moze li se to zvati samo "politicka kozmetika"?

Principijelnost?...Nigde
Politicki teror?...Da!

nestrpljiv

pre 14 godina

Ljajicu, Dacicu, Tadicu... i ostali, do KRAJA GODINE je jos 2 meseca, ili 60 dana, ili 1.440 casova, ili 86.400 minuta...sat otkucava.

Uskoro cemo videti ko ste i kakvi ste.

Zoran

pre 14 godina

E, pazi ovo - Holandija je principijelna... A ostale clanice EU i SAD su neprincipijelne i zele Srbiju u EU. Malo morgen principijalnost, nego licni interes-izbori u Holandiji, ili mozda neciji drugi interes...

Petar

pre 14 godina

Ukoliko Srbija ne bude integrisana u Evropsku uniju, postacemo (ponovo) klijent Rusije u ovom delu sveta. Veza Srbije i Rusije u proslom veku cesto je dovodila do nestabilnosti u regionu. Od suseda izolovana Srbija, ali sa podrskom Rusije, bila je izvor tenzija koje su u nekim slucajevima eskalirale i u ratove.

STRAHINJA

pre 14 godina

A zasto bi bilo ko uopste uzimao za osbiljno ikakvu izjavu gospodina Micunovica ?
Zasto je bitno sta kaze on ?
Sto ne bismo pitali, recimo, nekog ko ima buducnost u politici, a ne nekog koje odavno trebao da se penzionise. Svo postovanje prema godinama, ali trebao bi da se seta sa unucicima, a ne da pohodi kojekakve parlamente. Naporan je to put za njega...

bojan

pre 14 godina

"Razgovori su bili su uspešni, ali stavovi dve strane o saradnji Beograda s Tribunalom u Hagu ostali različiti"

Operacija uspela, pacijent umro.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Sama cinjenica da u delegaciji koju je predvodio gosp. Micunovic nije bilo nijednog Radikala cak nijednog iz radikalno-Napredne stranke jasno pokazuje Holandiji kolika je podeljenost u Srbiji kada se radi o potpunoj saradnji sa Haskim Tribunalom ! Ova delegacija predstavlja u najboljem slucaju POLOVINU Srbije dok bi druga polovina po svaku cenu sprecila hapsenje i izrucenje Ratka Mladica sto su svetu jasno pokazali "mitinzima podrske" Radovanu Karadzicu ! Nije samo Holandija problem Srbije, daleko veci problem "jedne polovine" Srbije je "druga polovina" Srbije ! Svi pa i Holandjani imaju OCI u GLAVI !

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 14 godina

Holandjani su vrlo principijelan i pragmatican narod.
Zbog nas su vise puta imali politicku nestabilnost,Sta ce im to u zivotu.Mozemo samo da im zavidimo.Nece oni kod nas ,nego mi hocemo kod njih.

Jedina uzdanica

pre 14 godina

Nadam se da nece popustiti, dok se ne uhapse RM i GH. U protivnom, svi dosadasnji sudski procesi bice obesmisljeni, a nase patriJote ce likovati i ojacati svoju politicku poziciju u Srbiji, sto ce biti veoma pogubno za sve nas.

Milenko

pre 14 godina

Auh bre! Čitam istu vest 1001 put. Da li smo u zoni sumraka? Ili naši političari imaju ozbiljan problem u shvatanju situacije. Neka Holandija njima napiše šta misli i neka se to stavi na sto Ljajiću i Jeremiću i Dačiću. Pa neka čitaju na glas. Nisam više pametan.

dragan

pre 14 godina

zar je morao ici do holandije da bi saznao njihovo misljenje???
to je mogao da pita i obicnog prolaznika na ulici i dobio bi identican odgovor.

Vojvođanin

pre 14 godina

Ko o čemu, mi o potpunoj saradnji sa Hagom....
Gospodo, Vama baš ide od ruke da se pravite ludi! Ili se uopšte ne pravite.
Samo dva lika prosledite u Hag i sledeći dan dobijate ocenu PuNA SARADNJA....zar je to tako teško shvatiti?

Budućnost

pre 14 godina

Srbijo probudi se, uhapsi i izruči tog lika pa da zakoračiš u budućnost kao i sav civilizovani svet.
Optuzen je da je ubio muslimane tamo, sumnjice ga da je ubio i našu decu na Topčideru, dokle Srbijo?

Misha

pre 14 godina

Holandjani izgleda ocekuju od nas nesto nemoguce za nas mentalitet. Pre ce se celokupno Hutu pleme u Africi pokajati za genocid nad Tutsima, nego sto ce se vecina nas sloziti sa time da je onaj ko je radio na istrebljenju drugih nacija bio nacionalni zlocinac, a ne nacionalni junak.

bt

pre 14 godina

Vidi se da su Holanđani duboko dirnuti pritiskom Amerike i ponekih članica EU kako bi promenili stav. Pa nije to Makedonija, Hrvatska ili Češka kojima sutra možeš da zavrneš slavinu i zagorčaš život. Možda je manje poznato da je Holandija jedna od evropskih ekonomskih supersila, tako da se njima može kako im se hoće, a eto Mladića baš hoće.

Soko

pre 14 godina

E, moj Mićune, znaš ti dobro (znamo svi mi dobro!) kako vi sarađujete, ali nije ti, kao, jasno zašto Holanđani ne popuštaju. A znaju to jednako dobro i Englezi, Nemci, Francuzi, Talijani, Šveđani, svi oni što im je kao krivo zbog nepopustljivih Holanđana, a u stvari se savršeno dobro razumeju i slažu sa njima. A vi možete da se 'trudite' dok ne puknete, lepo su vam rekli kad će dati prelaznu ocenu: kad ona dvojica budu u Hagu. Sve ostalo je politikantsko glumatanje koje kod nas prolazi, ali u Evropi jok!

Petar

pre 14 godina

Gospodine Micunovicu, ovde se ne radi o lingvistici niti dvosmislenosti recenica, vec o hapsenju kriminalca koji godinama uziva zastitu. Holandiji nije stalo do nekog Mladica ili Hadzica vec do potvrde da je Srbija spremna da se odupre kriminalu. Kako oni nisu uhapseni, to je znak da Srbija nema zakon i da se ovde kriminalci setaju slobodno.
Mozda niste dobro razumeli holandjane, nadam se da razumete moj komentar.

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Pa normalno da ne menja stav kad ste nesposobni,joooooj,ne znam sta da kazem,pun sam ideja,mozda zato sto sam vec 18godina na zapadu,konsultujte dijasporu,nek vam ministar unostranih poslova bude neko iz dijaspore i bice mnogo bolje iako Jeremic ne radi lose svoj posao ali moze bolje,vi zaista dole ne znate kako zapad funkcionise!

Marko

pre 14 godina

Žalosno je što će "junaci" koji skrivaju "heroje" uspeti, jer Amerika ne može više da gleda kako svi mi patimo zbog takvih čekajući napredak ka EU, i spremna je da "pomogne" Holandiji da donese pravu odluku oko SSP. Naša vlast nekada ne misli ni upola dobro o nama koliko to čine EU i Amerika, možda zato što su joj naši "heroji" i mitovi važniji od naših života.

Milan

pre 14 godina

Saradnja znaci sledece: Posto smo saznali da je u periodu od 2000-2002 bio sticenik vojske Srbije, iz momenta na informativni razgovor, a moze i pritvor pozvati ministra vojnog iz tog perioda, nacelnika vojske i celukupni generalstab. Tako bi se videlo ko je u to bio umesan a ko nije, ko je bio za sta odgovoran, ko je sta znao ili morao da zna...


Cek, cek, ko bese ministar vojske u to vreme? Pitam se pitam...


A Micunovica bih pitao jedno pitanje: Sta je kohabitacija, saradnja ili cilj?

Prota Mateja

pre 14 godina

Holandski parlament, po rečima Ormela, insistira na hapšenju Mladića "ne zato što imamo nešto protiv Srbije, nego zato što smatramo da pravila moraju biti poštovana, a jedno od tih pravila je puna saradnja s Haškim tribnalom". Koja impresivna pricipijelnost pretstavnika zemlje koja je bez problema prekrsila medjunarodno pravo i priznala za drzavu jednu nelegalno otcepljenu teritoriju jedne suverene drzave ujedno i clanice UN.

Zoka-USA

pre 14 godina

Tako to rade ozbiljne drzave,mozete pricati,lobirati,saradjivati,davati lazne nade ali dok oni ne vide Mladica u Hagu od te price nema nista.

Milan

pre 14 godina

Saradnja znaci sledece: Posto smo saznali da je u periodu od 2000-2002 bio sticenik vojske Srbije, iz momenta na informativni razgovor, a moze i pritvor pozvati ministra vojnog iz tog perioda, nacelnika vojske i celukupni generalstab. Tako bi se videlo ko je u to bio umesan a ko nije, ko je bio za sta odgovoran, ko je sta znao ili morao da zna...


Cek, cek, ko bese ministar vojske u to vreme? Pitam se pitam...


A Micunovica bih pitao jedno pitanje: Sta je kohabitacija, saradnja ili cilj?

Zoka-USA

pre 14 godina

Tako to rade ozbiljne drzave,mozete pricati,lobirati,saradjivati,davati lazne nade ali dok oni ne vide Mladica u Hagu od te price nema nista.

Vojvođanin

pre 14 godina

Ko o čemu, mi o potpunoj saradnji sa Hagom....
Gospodo, Vama baš ide od ruke da se pravite ludi! Ili se uopšte ne pravite.
Samo dva lika prosledite u Hag i sledeći dan dobijate ocenu PuNA SARADNJA....zar je to tako teško shvatiti?

Soko

pre 14 godina

E, moj Mićune, znaš ti dobro (znamo svi mi dobro!) kako vi sarađujete, ali nije ti, kao, jasno zašto Holanđani ne popuštaju. A znaju to jednako dobro i Englezi, Nemci, Francuzi, Talijani, Šveđani, svi oni što im je kao krivo zbog nepopustljivih Holanđana, a u stvari se savršeno dobro razumeju i slažu sa njima. A vi možete da se 'trudite' dok ne puknete, lepo su vam rekli kad će dati prelaznu ocenu: kad ona dvojica budu u Hagu. Sve ostalo je politikantsko glumatanje koje kod nas prolazi, ali u Evropi jok!

Prota Mateja

pre 14 godina

Holandski parlament, po rečima Ormela, insistira na hapšenju Mladića "ne zato što imamo nešto protiv Srbije, nego zato što smatramo da pravila moraju biti poštovana, a jedno od tih pravila je puna saradnja s Haškim tribnalom". Koja impresivna pricipijelnost pretstavnika zemlje koja je bez problema prekrsila medjunarodno pravo i priznala za drzavu jednu nelegalno otcepljenu teritoriju jedne suverene drzave ujedno i clanice UN.

dean van der serbia

pre 14 godina

Super "principijelni" ovi Holandjani! I borci za ljudska prava...

Evo bas pre neki dan su bili jedna od sest zemalja(i jedina zapadno-evropska sa USA) koja je glasala protiv Rezolucije Saveta za Ljudska Prava Ujedinjenih Nacija koji je optuzio Izrael za ratne zlocine u Gazi sa pocetka godine?
Nema sta: da li se to brinu o principima, pravilima, univerzalnim ljudskim pravima ili se brinu o svojim egoisticnim politickim interesima?
Tesko da Srbija moze da plati dovoljno za kukavicluk holandskih vojnika iz Srebrenice.

I sta ako taj Mladic ne bude nadjen sledecih deset godina? Ko zna u koju se rupu sakrio i koja ga mafija krije.
Da li ce tada i dalje da nas drze pod "sankcijama"?
Ajde da vidimo koliko ta holandska "principijelnost" moze da traje i da nas kosta.

P.S. A sto se tice Brammertz-a on je Flamanac(Holandjanin)...kakva slucajnost, covek bi se zapitao.

A sto se tice ostavke holandske Vlade u vezi Srebrenice, hteo bi da spomenem da je bila 3 godine nakon Masakra i samo DVE NEDELJE pre utvrdjenog datuma za redovne holandske cetvorogodisnje izbore.Moze li se to zvati samo "politicka kozmetika"?

Principijelnost?...Nigde
Politicki teror?...Da!

Budućnost

pre 14 godina

Srbijo probudi se, uhapsi i izruči tog lika pa da zakoračiš u budućnost kao i sav civilizovani svet.
Optuzen je da je ubio muslimane tamo, sumnjice ga da je ubio i našu decu na Topčideru, dokle Srbijo?

Petar

pre 14 godina

Gospodine Micunovicu, ovde se ne radi o lingvistici niti dvosmislenosti recenica, vec o hapsenju kriminalca koji godinama uziva zastitu. Holandiji nije stalo do nekog Mladica ili Hadzica vec do potvrde da je Srbija spremna da se odupre kriminalu. Kako oni nisu uhapseni, to je znak da Srbija nema zakon i da se ovde kriminalci setaju slobodno.
Mozda niste dobro razumeli holandjane, nadam se da razumete moj komentar.

bojan

pre 14 godina

"Razgovori su bili su uspešni, ali stavovi dve strane o saradnji Beograda s Tribunalom u Hagu ostali različiti"

Operacija uspela, pacijent umro.

Misha

pre 14 godina

Holandjani izgleda ocekuju od nas nesto nemoguce za nas mentalitet. Pre ce se celokupno Hutu pleme u Africi pokajati za genocid nad Tutsima, nego sto ce se vecina nas sloziti sa time da je onaj ko je radio na istrebljenju drugih nacija bio nacionalni zlocinac, a ne nacionalni junak.

dragan

pre 14 godina

zar je morao ici do holandije da bi saznao njihovo misljenje???
to je mogao da pita i obicnog prolaznika na ulici i dobio bi identican odgovor.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Sama cinjenica da u delegaciji koju je predvodio gosp. Micunovic nije bilo nijednog Radikala cak nijednog iz radikalno-Napredne stranke jasno pokazuje Holandiji kolika je podeljenost u Srbiji kada se radi o potpunoj saradnji sa Haskim Tribunalom ! Ova delegacija predstavlja u najboljem slucaju POLOVINU Srbije dok bi druga polovina po svaku cenu sprecila hapsenje i izrucenje Ratka Mladica sto su svetu jasno pokazali "mitinzima podrske" Radovanu Karadzicu ! Nije samo Holandija problem Srbije, daleko veci problem "jedne polovine" Srbije je "druga polovina" Srbije ! Svi pa i Holandjani imaju OCI u GLAVI !

Zoran

pre 14 godina

E, pazi ovo - Holandija je principijelna... A ostale clanice EU i SAD su neprincipijelne i zele Srbiju u EU. Malo morgen principijalnost, nego licni interes-izbori u Holandiji, ili mozda neciji drugi interes...

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 14 godina

Holandjani su vrlo principijelan i pragmatican narod.
Zbog nas su vise puta imali politicku nestabilnost,Sta ce im to u zivotu.Mozemo samo da im zavidimo.Nece oni kod nas ,nego mi hocemo kod njih.

joke

pre 14 godina

Zar ne razumijete da vaš problem nije Holandija.
Problem su vam vaši političari koji vam besramno lažu da ne mogu uhvatiti Mladića.
Lagali su prije i to je dokazano.
A lagati će i dalje sve dok vi za probleme okrivljujete Holandiju.
Znam to dobro iz našeg slučaja "Gotovina".
Njima najviše odgovara da za sve optužite EU.
Ali EU nije ništa kriva. Uvjet izručenja Hagu postoji već dugo vremena i ne razumijem što tu nije jasno.

bt

pre 14 godina

Vidi se da su Holanđani duboko dirnuti pritiskom Amerike i ponekih članica EU kako bi promenili stav. Pa nije to Makedonija, Hrvatska ili Češka kojima sutra možeš da zavrneš slavinu i zagorčaš život. Možda je manje poznato da je Holandija jedna od evropskih ekonomskih supersila, tako da se njima može kako im se hoće, a eto Mladića baš hoće.

Pex

pre 14 godina

Kako je ova nasa drzava postala tezak smor u spominjanju te Holandije vise. Ljudi traze jedno i samo jedno - ubice u zatvoru! A mi deceniju nesposobni da ih nadjemo. Pa platite vise te FBI, CIA, KGB, MI5 da ih uhvate (ako to uopste i zelite) i da zavrsimo sa ovim maltretiranjem. Drzavo, mnogo smaras smaranjem oko stava Holandije!!! To je bre stabilna drzava koja drzi do sebe i normalno da nece da odustane u ovom, a ni u jednom drugom slucaju! Jer ako bi ovde popustili, Mladic i Hadzic se NIKADA ne bi uhapsili a ko zna sta bi to sve poremetilo u njihovoj drzavi. I sve to zbog Srbije? BAS IH BRIGA!

nestrpljiv

pre 14 godina

Ljajicu, Dacicu, Tadicu... i ostali, do KRAJA GODINE je jos 2 meseca, ili 60 dana, ili 1.440 casova, ili 86.400 minuta...sat otkucava.

Uskoro cemo videti ko ste i kakvi ste.

Jedina uzdanica

pre 14 godina

Nadam se da nece popustiti, dok se ne uhapse RM i GH. U protivnom, svi dosadasnji sudski procesi bice obesmisljeni, a nase patriJote ce likovati i ojacati svoju politicku poziciju u Srbiji, sto ce biti veoma pogubno za sve nas.

vladimir bgd

pre 14 godina

samo da se ne zaboravi, Vilhelm II nemacki car, je izbegao sudjenje posle I svetskog rata tako sto se sklonio u Holandiju koja mu je pruzila azil!!!!

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Pa normalno da ne menja stav kad ste nesposobni,joooooj,ne znam sta da kazem,pun sam ideja,mozda zato sto sam vec 18godina na zapadu,konsultujte dijasporu,nek vam ministar unostranih poslova bude neko iz dijaspore i bice mnogo bolje iako Jeremic ne radi lose svoj posao ali moze bolje,vi zaista dole ne znate kako zapad funkcionise!

Marko

pre 14 godina

Žalosno je što će "junaci" koji skrivaju "heroje" uspeti, jer Amerika ne može više da gleda kako svi mi patimo zbog takvih čekajući napredak ka EU, i spremna je da "pomogne" Holandiji da donese pravu odluku oko SSP. Naša vlast nekada ne misli ni upola dobro o nama koliko to čine EU i Amerika, možda zato što su joj naši "heroji" i mitovi važniji od naših života.

STRAHINJA

pre 14 godina

A zasto bi bilo ko uopste uzimao za osbiljno ikakvu izjavu gospodina Micunovica ?
Zasto je bitno sta kaze on ?
Sto ne bismo pitali, recimo, nekog ko ima buducnost u politici, a ne nekog koje odavno trebao da se penzionise. Svo postovanje prema godinama, ali trebao bi da se seta sa unucicima, a ne da pohodi kojekakve parlamente. Naporan je to put za njega...

Radomir

pre 14 godina

"Razgovori su bili su uspešni, ali stavovi dve strane o saradnji Beograda s Tribunalom u Hagu ostali različiti"
Ha ha ha!! Znaci da nisu bili uspesni Micune.
Inace, mozda nam Holandija ovim cini uslugu. Ne treba srljati u EU, prvo da ocistimo kucu.

student986

pre 14 godina

E, pa ja imam 23 godine i svaki put mi igra u stomaku kada čitam vest o ovom Hagu i prelaznom sporazumu. Ne znam na koga da budem besan, da li na naše, da li na Holandiju. Da li da opravdavam naše, jer se zaista vidi da daju sve od sebe, ili Holandiju, jer smo zaslužili da nas maltretiraju. A ono u šta sam jedino siguran je to da moja mladost čeka i da nema vremena da se bilo ko igra mojom budućnošću!

Milenko

pre 14 godina

Auh bre! Čitam istu vest 1001 put. Da li smo u zoni sumraka? Ili naši političari imaju ozbiljan problem u shvatanju situacije. Neka Holandija njima napiše šta misli i neka se to stavi na sto Ljajiću i Jeremiću i Dačiću. Pa neka čitaju na glas. Nisam više pametan.

Breka

pre 14 godina

Pitao bih profesora Micunovica, da li bi on dao prolaznu ocjenu studentu koji kaze da se trudi i zalaze ali nije pokazao dovoljno znanja (nije ostvario cilj)!

Petar

pre 14 godina

Ukoliko Srbija ne bude integrisana u Evropsku uniju, postacemo (ponovo) klijent Rusije u ovom delu sveta. Veza Srbije i Rusije u proslom veku cesto je dovodila do nestabilnosti u regionu. Od suseda izolovana Srbija, ali sa podrskom Rusije, bila je izvor tenzija koje su u nekim slucajevima eskalirale i u ratove.

zoki boki

pre 14 godina

Bilo bi interesantno stvarno se i zapitati. Da li Srbija zeli da saradjuje sa Hagom? Mnogi nasi politicari, mediji, crkva, i ostale elite vrlo cesto i javno pokazuju da su protiv saradnje, da ne zele svetske integracije... a i sto bi, ovako dok smo izolovani su carevi.

Miloš

pre 14 godina

Čim mi u startu nismo rekli da ne znamo gde je Mladić, priznali smo da znamo gde je. Ako znamo gde je a ne hapsimo ga, znači da ne sarađujemo u potpunosti. Sva dalja priča je suvišna.

Sadik Ahmetovic

pre 14 godina

Ako Ratka Mladica ne zelite da isporucite u Hag, isporucite ga bosanskom pravosudju. Ovdje su njegovi korijeni, i korijeni njegovog zla. Svi standardi i norme sudjenja u BiH nisu i ne mogu biti ispod nivoa sudjenja Haskog Tribunala. Ako ne vjerujete, posaljite ga onda u Hag. Jedno je sigurno, a to je, da je Mladic zaustavio i usporio razvoj Srbije za 20, a Bosne za 50 godina.

Aster Blistok

pre 14 godina

I ne treba da menja, nije ovo pijaca pa da se natezemo oko toga hocemo li isporuciti ratne zlocince ili ne. Iskreno mi je muka od ovakvih "demokrata" i jos vise drago sto ne zivim vise u Srbiji.

pereca

pre 14 godina

Ma o cemu vi to? Neko ovde pomenu Gotovinu i kako, eto, princip izrucenja kao uslov za kandidaturu itd. postoji vec dugo... Ako se dobro secam, Hrvatska je usla u proces pridruzivanja PRE izrucenja Gotovine pa mi je sva ta prica o nephodnosti izrucenja Mladica (da bi saradnja sa HT bila okarakterisana kao potpuna) vise nego suplja! Sto se Holandija nije onda bunila?!
Naravno da treba uhvatiti i izruciti i Mladica i Hadzica ali Micunovic je potpuno u pravu: ne mozes za nekoga reci da ne radi samo zato sto jos uvek nije postigao cilj!

razocarana

pre 14 godina

Citam i shvatam da je i medju komentarima misljenje razlicito...
ko je kriv?oni ili mi...
nije to sustina i time ne treba zamarati narod.
Bitno je da svi zelimo da zivimo bolje, normalno, da putujemo i da konacno izbegnemo izolaciju...
Ruse zaboravite...

Teodora

pre 14 godina

Holandija nece nikada popustiti Srbiji iz prostog razloga jer je Mladic obiljezio Holandiju sa velikom crnom mrljom, koja je usla u istoriju Holandije,kao saucesnika u izvodnjenju genocida u Srebrenici,koja je bila zasticena zona.

I drugo zasto RM nije dopustio da ti civili,medju kojima je bilo i dosta djece napuste Srebrenicu,jer je Srebrenica bila zasticena zona.

Danas bi ga mozda slavila i prva i druga polovina Srbije,a mozda bi i bio za pregovarackim stolom za ulazak Srbije u zajednicu evropskih naroda.

Medjutim njegova mrznja je preovladala razumom, tako da je ostavio veliko breme gradjanima Srbije i novim generacijama.

nemanja

pre 14 godina

eu nam i ne treba ali ako nas izdaju za beli sengen mislim da ce gradjanima sa srpskim (biometrijskim) pasosem pasti mrak na oci i da ce im se smuciti ta evropa...

recimo, hrvati su na beloj sengen listi a u II sv. ratu su bili priklonjeni nemackoj i italiji i svi znamo sta se desavalo u NDH... zar je srbija toliko gresna?

DEDA CVETKO

pre 14 godina

Najbolji nacin da se od Ratka Mladica napravi svetac i velikomucenik za stvar Srpstva je da se nastavi sikaniranje i surovo ponizavanje kojem malu Srbiju izlaze doticna drzava. GARANTUJEM da ako se ova farsa nastavi, Mladic za zivota moga postaje svetac Srpske Pravoslavne Crkve.

Prota Mateja

pre 14 godina

Holandski parlament, po rečima Ormela, insistira na hapšenju Mladića "ne zato što imamo nešto protiv Srbije, nego zato što smatramo da pravila moraju biti poštovana, a jedno od tih pravila je puna saradnja s Haškim tribnalom". Koja impresivna pricipijelnost pretstavnika zemlje koja je bez problema prekrsila medjunarodno pravo i priznala za drzavu jednu nelegalno otcepljenu teritoriju jedne suverene drzave ujedno i clanice UN.

dean van der serbia

pre 14 godina

Super "principijelni" ovi Holandjani! I borci za ljudska prava...

Evo bas pre neki dan su bili jedna od sest zemalja(i jedina zapadno-evropska sa USA) koja je glasala protiv Rezolucije Saveta za Ljudska Prava Ujedinjenih Nacija koji je optuzio Izrael za ratne zlocine u Gazi sa pocetka godine?
Nema sta: da li se to brinu o principima, pravilima, univerzalnim ljudskim pravima ili se brinu o svojim egoisticnim politickim interesima?
Tesko da Srbija moze da plati dovoljno za kukavicluk holandskih vojnika iz Srebrenice.

I sta ako taj Mladic ne bude nadjen sledecih deset godina? Ko zna u koju se rupu sakrio i koja ga mafija krije.
Da li ce tada i dalje da nas drze pod "sankcijama"?
Ajde da vidimo koliko ta holandska "principijelnost" moze da traje i da nas kosta.

P.S. A sto se tice Brammertz-a on je Flamanac(Holandjanin)...kakva slucajnost, covek bi se zapitao.

A sto se tice ostavke holandske Vlade u vezi Srebrenice, hteo bi da spomenem da je bila 3 godine nakon Masakra i samo DVE NEDELJE pre utvrdjenog datuma za redovne holandske cetvorogodisnje izbore.Moze li se to zvati samo "politicka kozmetika"?

Principijelnost?...Nigde
Politicki teror?...Da!

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Pa normalno da ne menja stav kad ste nesposobni,joooooj,ne znam sta da kazem,pun sam ideja,mozda zato sto sam vec 18godina na zapadu,konsultujte dijasporu,nek vam ministar unostranih poslova bude neko iz dijaspore i bice mnogo bolje iako Jeremic ne radi lose svoj posao ali moze bolje,vi zaista dole ne znate kako zapad funkcionise!

Zoka-USA

pre 14 godina

Tako to rade ozbiljne drzave,mozete pricati,lobirati,saradjivati,davati lazne nade ali dok oni ne vide Mladica u Hagu od te price nema nista.

Vojvođanin

pre 14 godina

Ko o čemu, mi o potpunoj saradnji sa Hagom....
Gospodo, Vama baš ide od ruke da se pravite ludi! Ili se uopšte ne pravite.
Samo dva lika prosledite u Hag i sledeći dan dobijate ocenu PuNA SARADNJA....zar je to tako teško shvatiti?

Zoran

pre 14 godina

E, pazi ovo - Holandija je principijelna... A ostale clanice EU i SAD su neprincipijelne i zele Srbiju u EU. Malo morgen principijalnost, nego licni interes-izbori u Holandiji, ili mozda neciji drugi interes...

Marko

pre 14 godina

Žalosno je što će "junaci" koji skrivaju "heroje" uspeti, jer Amerika ne može više da gleda kako svi mi patimo zbog takvih čekajući napredak ka EU, i spremna je da "pomogne" Holandiji da donese pravu odluku oko SSP. Naša vlast nekada ne misli ni upola dobro o nama koliko to čine EU i Amerika, možda zato što su joj naši "heroji" i mitovi važniji od naših života.

Budućnost

pre 14 godina

Srbijo probudi se, uhapsi i izruči tog lika pa da zakoračiš u budućnost kao i sav civilizovani svet.
Optuzen je da je ubio muslimane tamo, sumnjice ga da je ubio i našu decu na Topčideru, dokle Srbijo?

joke

pre 14 godina

Zar ne razumijete da vaš problem nije Holandija.
Problem su vam vaši političari koji vam besramno lažu da ne mogu uhvatiti Mladića.
Lagali su prije i to je dokazano.
A lagati će i dalje sve dok vi za probleme okrivljujete Holandiju.
Znam to dobro iz našeg slučaja "Gotovina".
Njima najviše odgovara da za sve optužite EU.
Ali EU nije ništa kriva. Uvjet izručenja Hagu postoji već dugo vremena i ne razumijem što tu nije jasno.

Aster Blistok

pre 14 godina

I ne treba da menja, nije ovo pijaca pa da se natezemo oko toga hocemo li isporuciti ratne zlocince ili ne. Iskreno mi je muka od ovakvih "demokrata" i jos vise drago sto ne zivim vise u Srbiji.

pereca

pre 14 godina

Ma o cemu vi to? Neko ovde pomenu Gotovinu i kako, eto, princip izrucenja kao uslov za kandidaturu itd. postoji vec dugo... Ako se dobro secam, Hrvatska je usla u proces pridruzivanja PRE izrucenja Gotovine pa mi je sva ta prica o nephodnosti izrucenja Mladica (da bi saradnja sa HT bila okarakterisana kao potpuna) vise nego suplja! Sto se Holandija nije onda bunila?!
Naravno da treba uhvatiti i izruciti i Mladica i Hadzica ali Micunovic je potpuno u pravu: ne mozes za nekoga reci da ne radi samo zato sto jos uvek nije postigao cilj!

Pex

pre 14 godina

Kako je ova nasa drzava postala tezak smor u spominjanju te Holandije vise. Ljudi traze jedno i samo jedno - ubice u zatvoru! A mi deceniju nesposobni da ih nadjemo. Pa platite vise te FBI, CIA, KGB, MI5 da ih uhvate (ako to uopste i zelite) i da zavrsimo sa ovim maltretiranjem. Drzavo, mnogo smaras smaranjem oko stava Holandije!!! To je bre stabilna drzava koja drzi do sebe i normalno da nece da odustane u ovom, a ni u jednom drugom slucaju! Jer ako bi ovde popustili, Mladic i Hadzic se NIKADA ne bi uhapsili a ko zna sta bi to sve poremetilo u njihovoj drzavi. I sve to zbog Srbije? BAS IH BRIGA!

Jedina uzdanica

pre 14 godina

Nadam se da nece popustiti, dok se ne uhapse RM i GH. U protivnom, svi dosadasnji sudski procesi bice obesmisljeni, a nase patriJote ce likovati i ojacati svoju politicku poziciju u Srbiji, sto ce biti veoma pogubno za sve nas.

student986

pre 14 godina

E, pa ja imam 23 godine i svaki put mi igra u stomaku kada čitam vest o ovom Hagu i prelaznom sporazumu. Ne znam na koga da budem besan, da li na naše, da li na Holandiju. Da li da opravdavam naše, jer se zaista vidi da daju sve od sebe, ili Holandiju, jer smo zaslužili da nas maltretiraju. A ono u šta sam jedino siguran je to da moja mladost čeka i da nema vremena da se bilo ko igra mojom budućnošću!

Soko

pre 14 godina

E, moj Mićune, znaš ti dobro (znamo svi mi dobro!) kako vi sarađujete, ali nije ti, kao, jasno zašto Holanđani ne popuštaju. A znaju to jednako dobro i Englezi, Nemci, Francuzi, Talijani, Šveđani, svi oni što im je kao krivo zbog nepopustljivih Holanđana, a u stvari se savršeno dobro razumeju i slažu sa njima. A vi možete da se 'trudite' dok ne puknete, lepo su vam rekli kad će dati prelaznu ocenu: kad ona dvojica budu u Hagu. Sve ostalo je politikantsko glumatanje koje kod nas prolazi, ali u Evropi jok!

STRAHINJA

pre 14 godina

A zasto bi bilo ko uopste uzimao za osbiljno ikakvu izjavu gospodina Micunovica ?
Zasto je bitno sta kaze on ?
Sto ne bismo pitali, recimo, nekog ko ima buducnost u politici, a ne nekog koje odavno trebao da se penzionise. Svo postovanje prema godinama, ali trebao bi da se seta sa unucicima, a ne da pohodi kojekakve parlamente. Naporan je to put za njega...

vladimir bgd

pre 14 godina

samo da se ne zaboravi, Vilhelm II nemacki car, je izbegao sudjenje posle I svetskog rata tako sto se sklonio u Holandiju koja mu je pruzila azil!!!!

nemanja

pre 14 godina

eu nam i ne treba ali ako nas izdaju za beli sengen mislim da ce gradjanima sa srpskim (biometrijskim) pasosem pasti mrak na oci i da ce im se smuciti ta evropa...

recimo, hrvati su na beloj sengen listi a u II sv. ratu su bili priklonjeni nemackoj i italiji i svi znamo sta se desavalo u NDH... zar je srbija toliko gresna?

Milan

pre 14 godina

Saradnja znaci sledece: Posto smo saznali da je u periodu od 2000-2002 bio sticenik vojske Srbije, iz momenta na informativni razgovor, a moze i pritvor pozvati ministra vojnog iz tog perioda, nacelnika vojske i celukupni generalstab. Tako bi se videlo ko je u to bio umesan a ko nije, ko je bio za sta odgovoran, ko je sta znao ili morao da zna...


Cek, cek, ko bese ministar vojske u to vreme? Pitam se pitam...


A Micunovica bih pitao jedno pitanje: Sta je kohabitacija, saradnja ili cilj?

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 14 godina

Holandjani su vrlo principijelan i pragmatican narod.
Zbog nas su vise puta imali politicku nestabilnost,Sta ce im to u zivotu.Mozemo samo da im zavidimo.Nece oni kod nas ,nego mi hocemo kod njih.

Petar

pre 14 godina

Ukoliko Srbija ne bude integrisana u Evropsku uniju, postacemo (ponovo) klijent Rusije u ovom delu sveta. Veza Srbije i Rusije u proslom veku cesto je dovodila do nestabilnosti u regionu. Od suseda izolovana Srbija, ali sa podrskom Rusije, bila je izvor tenzija koje su u nekim slucajevima eskalirale i u ratove.

Petar

pre 14 godina

Gospodine Micunovicu, ovde se ne radi o lingvistici niti dvosmislenosti recenica, vec o hapsenju kriminalca koji godinama uziva zastitu. Holandiji nije stalo do nekog Mladica ili Hadzica vec do potvrde da je Srbija spremna da se odupre kriminalu. Kako oni nisu uhapseni, to je znak da Srbija nema zakon i da se ovde kriminalci setaju slobodno.
Mozda niste dobro razumeli holandjane, nadam se da razumete moj komentar.

Misha

pre 14 godina

Holandjani izgleda ocekuju od nas nesto nemoguce za nas mentalitet. Pre ce se celokupno Hutu pleme u Africi pokajati za genocid nad Tutsima, nego sto ce se vecina nas sloziti sa time da je onaj ko je radio na istrebljenju drugih nacija bio nacionalni zlocinac, a ne nacionalni junak.

nestrpljiv

pre 14 godina

Ljajicu, Dacicu, Tadicu... i ostali, do KRAJA GODINE je jos 2 meseca, ili 60 dana, ili 1.440 casova, ili 86.400 minuta...sat otkucava.

Uskoro cemo videti ko ste i kakvi ste.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Sama cinjenica da u delegaciji koju je predvodio gosp. Micunovic nije bilo nijednog Radikala cak nijednog iz radikalno-Napredne stranke jasno pokazuje Holandiji kolika je podeljenost u Srbiji kada se radi o potpunoj saradnji sa Haskim Tribunalom ! Ova delegacija predstavlja u najboljem slucaju POLOVINU Srbije dok bi druga polovina po svaku cenu sprecila hapsenje i izrucenje Ratka Mladica sto su svetu jasno pokazali "mitinzima podrske" Radovanu Karadzicu ! Nije samo Holandija problem Srbije, daleko veci problem "jedne polovine" Srbije je "druga polovina" Srbije ! Svi pa i Holandjani imaju OCI u GLAVI !

bt

pre 14 godina

Vidi se da su Holanđani duboko dirnuti pritiskom Amerike i ponekih članica EU kako bi promenili stav. Pa nije to Makedonija, Hrvatska ili Češka kojima sutra možeš da zavrneš slavinu i zagorčaš život. Možda je manje poznato da je Holandija jedna od evropskih ekonomskih supersila, tako da se njima može kako im se hoće, a eto Mladića baš hoće.

zoki boki

pre 14 godina

Bilo bi interesantno stvarno se i zapitati. Da li Srbija zeli da saradjuje sa Hagom? Mnogi nasi politicari, mediji, crkva, i ostale elite vrlo cesto i javno pokazuju da su protiv saradnje, da ne zele svetske integracije... a i sto bi, ovako dok smo izolovani su carevi.

razocarana

pre 14 godina

Citam i shvatam da je i medju komentarima misljenje razlicito...
ko je kriv?oni ili mi...
nije to sustina i time ne treba zamarati narod.
Bitno je da svi zelimo da zivimo bolje, normalno, da putujemo i da konacno izbegnemo izolaciju...
Ruse zaboravite...

Sadik Ahmetovic

pre 14 godina

Ako Ratka Mladica ne zelite da isporucite u Hag, isporucite ga bosanskom pravosudju. Ovdje su njegovi korijeni, i korijeni njegovog zla. Svi standardi i norme sudjenja u BiH nisu i ne mogu biti ispod nivoa sudjenja Haskog Tribunala. Ako ne vjerujete, posaljite ga onda u Hag. Jedno je sigurno, a to je, da je Mladic zaustavio i usporio razvoj Srbije za 20, a Bosne za 50 godina.

dragan

pre 14 godina

zar je morao ici do holandije da bi saznao njihovo misljenje???
to je mogao da pita i obicnog prolaznika na ulici i dobio bi identican odgovor.

Miloš

pre 14 godina

Čim mi u startu nismo rekli da ne znamo gde je Mladić, priznali smo da znamo gde je. Ako znamo gde je a ne hapsimo ga, znači da ne sarađujemo u potpunosti. Sva dalja priča je suvišna.

Milenko

pre 14 godina

Auh bre! Čitam istu vest 1001 put. Da li smo u zoni sumraka? Ili naši političari imaju ozbiljan problem u shvatanju situacije. Neka Holandija njima napiše šta misli i neka se to stavi na sto Ljajiću i Jeremiću i Dačiću. Pa neka čitaju na glas. Nisam više pametan.

Teodora

pre 14 godina

Holandija nece nikada popustiti Srbiji iz prostog razloga jer je Mladic obiljezio Holandiju sa velikom crnom mrljom, koja je usla u istoriju Holandije,kao saucesnika u izvodnjenju genocida u Srebrenici,koja je bila zasticena zona.

I drugo zasto RM nije dopustio da ti civili,medju kojima je bilo i dosta djece napuste Srebrenicu,jer je Srebrenica bila zasticena zona.

Danas bi ga mozda slavila i prva i druga polovina Srbije,a mozda bi i bio za pregovarackim stolom za ulazak Srbije u zajednicu evropskih naroda.

Medjutim njegova mrznja je preovladala razumom, tako da je ostavio veliko breme gradjanima Srbije i novim generacijama.

Breka

pre 14 godina

Pitao bih profesora Micunovica, da li bi on dao prolaznu ocjenu studentu koji kaze da se trudi i zalaze ali nije pokazao dovoljno znanja (nije ostvario cilj)!

DEDA CVETKO

pre 14 godina

Najbolji nacin da se od Ratka Mladica napravi svetac i velikomucenik za stvar Srpstva je da se nastavi sikaniranje i surovo ponizavanje kojem malu Srbiju izlaze doticna drzava. GARANTUJEM da ako se ova farsa nastavi, Mladic za zivota moga postaje svetac Srpske Pravoslavne Crkve.

Radomir

pre 14 godina

"Razgovori su bili su uspešni, ali stavovi dve strane o saradnji Beograda s Tribunalom u Hagu ostali različiti"
Ha ha ha!! Znaci da nisu bili uspesni Micune.
Inace, mozda nam Holandija ovim cini uslugu. Ne treba srljati u EU, prvo da ocistimo kucu.

bojan

pre 14 godina

"Razgovori su bili su uspešni, ali stavovi dve strane o saradnji Beograda s Tribunalom u Hagu ostali različiti"

Operacija uspela, pacijent umro.