Sreda, 28.10.2009.

19:12

Safina predala, Jeleni bodovi

Najbolje rangirana srpska teniserka na WTA listi Jelena Janković pobedila je Ruskinju Dinaru Safinu u 2. kolu završnog turnira sezone u Dohi.

Izvor: B92

Safina predala, Jeleni bodovi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

washington-dc

pre 14 godina

Jedva se vuce Voznjacki u prvih 15 tak min.....bas mi je zao.
Trening jutros ...ko bre premoren trenira. Pa to ni Federer ne bi uradio ..nemoj se lazemo

Realinjo

pre 14 godina

Pratim sport i tenis već decenijama i ne mogu da se setim da je neki sportista imao toliko sreće kao Jelena Janković u Dohi.

Nakon što je srećno obezbedila plasman na ovaj turnir, posle ubedljivog poraza u prvom kolu, Safina joj predaje meč u drugom. Sledeći Jelenin protivnik Voznijacki je završila meč protiv Zvonareve u agoniji zbog povrede mišića i veliko je pitanje da li će uopšte nastupiti. Čak i da zaigra, Jelena je imala dan više odmora, a Voznijacki, sa ovakvom povredom, bila bi lak plen i nekoj teniserki-rekreativki.

Tako da lako može da se desi da se Jelena bez ijednog dobijenog seta u igri plasira u polufinale turnira u Dohi!

Zoki

pre 14 godina

Ali ako Jelena pobijedi Karolinu sa 2:0 bice bolja od nje. Jelena ce imati set razliku 4:2 a Karolina 4:4... Onda se otvara taj trougao gdje ja ne znam kako se to racuna dalje...

Wogy

pre 14 godina

b92...poslao sam tri (3) komentara iz Dohe sa namerom da bar malo docaram sliku ljubiteljima tenisa koji prate ovaj teniski turnir ali na moje razocaraenje nijedan niste objavili...zaista nevidim bili kakav razlog. Nema nikakvog vredjanja, mrznje ili bilo kakve nepristojnosti, zato me i cudi zasto nikada neobjavite moja zapazanja. Srdacan pozdrav iz Dohe sa nadom da cu jednom videti i moj komentar.

Bojan

pre 14 godina

Tesko je razumeti mnoge koji obde pisu komentare.Cuj,cestitka na pobedi?! Kojoj to pobedi.JJ je upisala pobedu od 2:0 iako je odigrala samo dva gema i bilo je 1:1.Kolika treba biti budala pa reci da je FENOMENALNO pocela mec.Niko ne prigovara tome sto je Jeca dobila ovaj mec,nije ona kriva sto se Safina povredjena,ali ne reci da je imala srece,e to je vec previse.

Nesha

pre 14 godina

@lista
Ako Jelena pobedi sa 2:0 a Vikrotija sa 2:1 opet bi imale istu set razliku i odlucaval bi gem razlika.

ako jelena pobedi sa 2:0 onda ce biti bolja od voznjacki (po dve pobede ali jelena sa set razlikom jelena 4:2 a voznjacki 4:4) tako da sigurno ide dalje.
znaci ako pobedi 2:0 sigurna je.

Zaplet se još više zapliće

pre 14 godina

Kakva predstava, Elena glatko izgubila, Venus uspela da pobedi Svetlanu koja se borila, ali joj forhend nije išao od ruke kao obično, Veri, povredjenog zgloba zapade da kao rezerva izadje na megdan mladjahnoj Karolini koju je euforija ponela do pobede pri onakvim grčevima i bolovima...Scene padanja, mama u suzama, neozvučenom tati jasno se čita sa usana go, go, go, tj. napred Karolina, ...ITF-u tek sad neće biti ništa jasno, pa pre par dana, isti tata, tada ozvučen, vikao je istoj kćerki samo manje povredjenoj i nadomak evidentne pobede: predaj Karolina, predaj nemoj da rizikuješ karijeru..A,Vera, koju je sve snašlo, i povreda i krvarenja iz nosa i poraz, iz senke odustaje i ustupa mesto novoj rezervi, Radvanskoj.. Serena, kao i obično ne haje mnogo za ovo neočekivano pozorište, grabi napred, velika lova i bodovi su pitanju, jedino što je se neočekivano mnogo osmehuje, valjda za svaki slučaj posle US opena. Sutra i g-djica Jelena izlazi na teren protiv novoproglašene heroine- Karoline, a @djox i @činjenica već spremaju komentar za svaki slučaj, jer, zna se, neće biti dobro po Jelenu i ako Kerol pobedi, i ako Kerol izgubi, i ako Kerol preda, o četvrtoj mogućnosti, da Jelena nekim nesretnim slučajem preda, ne smem ni da pomislim, pa već je dovoljno skrivila i u prve tri varijante...

nikol dž. femija

pre 14 godina

Karolina je danas meč završila u bolovima. ZNAČI LI TO DA ĆE i ONA ODUSTATI OD DALJEG TAKMIČENJA ZBOG POVREDE ?? Ko će nju menjati?

ILI ĆE ONA i pored onolikih bolova SUTRA IPAK IGRATI ??

ŽAO MI JE što meč nije dobila VERA Zvonareva ili Zvonarjeva. BILO bi to bolje i za nju i za našu JJ.

U svakom slučaju, drago mi je što je ipak na ovom završnom turniru nastupila i Vera, jer zaslužila je to i dobrim igrama u prvoj polovini godine a i zbog onih samo 5 bodova. ETO PRAVDA JE ZADOVOLJENA i prošlogodišnja finalistkinja DOBILA JE MOGUĆNOST,da je ostvarila dve pobede, čak i da igra u polufinalu, ALI IZGUBILA JE.

NAŠOJ JJ sve najbolje. ONA JE PROŠLE GODINE IGRALA polufinale.

VIDELI SMO DANAS koliko su se radovali Karolinini roditelji. MI SRBI,kad naši urade isto, sve to doživljavamo u "stilu Japanaca",tiho,mirno i kao noramalno,uobičajeno...NE SEĆAM se ludila na ovom sajtu a ni kod roditelja JJ prošle godine, KADA JE ONA OBEZBEDILA POLUFINALE ovog istog završnog turnira...

MOŽDA JE TAKO i bolje, jer tenis je samo sport a to znači zabava za mase.

Washington-dc

pre 14 godina

Jel zaista mogu ce da neko veruej da ova devojak moze da skace 6 sati sa takvom povredom? ovo je histerija ....klasicna provokacija? Niej mogla dva p o e n a da odigra prree pet dana a sada skace 6 sati? Ne bih da omalovazavam Anu jer ej njjena povreda mene vise ubedila nego ova mala? Pa sad se smeje u studiju ....glumica pa niej ITf lud

lista

pre 14 godina

@Zoki
Naravno da si u pravu.
Medjutim Vera je danas izgubila pa ta varijanta ne dolazi u obzir.
Upravo je objavljeno da i Zvonareva odustaje, pa ce poslednji mech igrati Radvanska.
Tek sada postaje zanimljivo i otvara se mnogo kombinacija.
Ako na primer Jelena izgubi od Karoline sa 1:2, a Azarenka od Radvanske sa 0:2 - obe bi imale po jednu pobedu i po 3:4 u setovima pa bi verovatno odlucivala gem razlika.
Ako Jelena pobedi sa 2:1, onda zavisi od toga sta ce uraditi Azarenka.
Ako Viktorija izgubi, Jelena ide dalje.
Ako Viktorija pobedi ona ide dalje.
Ako Jelena pobedi sa 2:0 a Vikrotija sa 2:1 opet bi imale istu set razliku i odlucaval bi gem razlika.
Ako obe pobede sa 2:0 Viktorija ide dalje.
To su otprilike sve kombinacije.
Dakle za pocetak Jelena treba protiv Karoline sutra da osvoji bar jedan set inace moze odmah da pakuje kofere.

Sneža

pre 14 godina

Za tennis man-a

JJ je to uradila pre par godina protiv Cibulkove, u Fed kupu: padala, plakala, borila se..,i POBEDILA.
Pitala sam se i tada,kao i sada: ZAŠTO to radi, kada je najviše pljuju oni čiju zastavu nosi??!

"tennis man"

pre 14 godina

tennis man, 29. oktobar 2009 20:37

Promašaj! Ova borba sa povredom butnog mišića je više je za poredjenje sa teniserkom koja je zbog iste povrede, u Londonu predala meč Venus posle 8 odigranih gemova, s tom razlikom što je Wozniacki plakala od bolova i pobedila, a ova druga plakala jer je ubedljivo izgubila.

iznenađena

pre 14 godina

Jelena čestitam..pobjedila si, da li je to zasluženo ili ne..nisam stvarno stručna da o tome pričam..a vi "stručnjaci" samo izvolite,čast izuzetcima(posti par ljudi koji stvarno poznaju ovaj sport)..valjda vam je tako lakše..ko vam je kriv što se ne bavite tenisom..jelen,sigurno?Obična ljubomora..zar vi stvarno mislite da neko može da ima toliko sreće pa da bude broj 1 samo iz tog razloga..stvarno smiješno..mi smo takav narod..nikad nam dosta i nikad zadovoljni..više poštujemo neuspješ drugih raprezentativaca..nego uspjeh naših..ne mogu da vjerujem..još i podjela na jelenine i anine naviječe..užas

tennis man

pre 14 godina

za washington-dc:
da li te je danas, barem malo, grizla savest zbog onoga sto si rekao za Wozniacki, a??? Jedina od teniserki koja se folira je Jelena, koja kad god izgubi bila je povredjena i uvek nosi nekakve zavoje a igra bez probelema...!!!

Zoki

pre 14 godina

Zasto se prica da Jekena moze proc samo ako dobije 2:0...

Ako Zvonarjeva dobije i Azarenku i Voznijacki imace dvije pobjede a one po jednu sto znaci da bi Jeleni u tom slucaju odgovarala bilo kakva pobjeda, zar ne????

Ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi... :))))

djox

pre 14 godina

Olovka ima grafit i na drugom kraju
Ja takodje znam jednu teniserku koja je osvojila GS titulu i zahvaljujući toj teniserki čulo se Bože pravde u Parizu...ta teniserka bila je 1 na listi...
a takodje znam jednu teniserku koja je bila prva bez GS titule i koja je za svaki poraz imala uvek spreman izgovor!

Big Bang

pre 14 godina

Prosto je smešno koliko Jelena ima sreće. Ona je ko Safina, nit zna nit ume ali je tu gde je. Pa dobro, uvek tako neka vezara prolazi dobro u životu ni kriva ni dužna.
Neću reći sa srećom jer jedino to imaš.
Aj vozdra!

Djape

pre 14 godina

Bravo Jecooo! Jeste da ova pobeda ima pomalo gorak ukus zbog predaje Safine, ali isto tako i ogromnu težinu. Jeca je zaigrala mnogo motivisanije nego protiv Azarenke i ubedjen sam da bi i regularno dobila meč. Puno sreće protiv prelepe Karoline. Go JJ! Go! :)

Lorger

pre 14 godina

Ovo je jedan od besmislenijih turnira: paklena vrućina i vlaga guše teniserke, tribine zvrje prazne, a bilo bi dobro da držaći mreže budu izrađeni u obliku tornjeva za naftu, sa slavinom na vrhu. Svemu ovome dalje kumuje famozna lista, koja određuje tok žrebanja. Ovako: prva grupa (Serena, Venus, Kuznjecova, Dementjeva) ima 21 "grend slem" i zlatnu olimpijsku medalju. A druga grupa (Janković, Voznijacki, Safina, Azarenka) nema ništa od toga. Tabula raza! Sad im dolazi i famozna Zvonarjova, kojoj ni 5:1 u trećem setu, protiv slabe igračice, nije bilo dovoljno za pobedu i siguran put u Dohu. U Moskvi je imala šansu da sve nadoknadi, ali izgubila je od Bugarke Pironkove, kojoj jače teniserke daju "topa fore". Ovde se neki raduju kako je Jelena za dva minuta zaradila ne sto, nego dvesta hiljada "milki". Ajde! Samo se vi radujte, ali pasulj je opet poskupeo.

zoran

pre 14 godina

(Kole, 28. oktobar 2009 21:39)

Znas li koliko je potrebno godina da bi se doktorirala neka nauka ? Kada to postignes, te se zapsolis na nekom Univerzitetu ili kompaniji budi siguran da ne zaradjujes 100000 dolara za jedan dan. Radis ceo zivot i od tog posla drustvo ima koristi (od tenisa nema niko bilo kakvu korist sem onoga koji trci po betonu,livadi,zemlji) i opet neces zaraditi, u celokupnom svom radnom veku, koliko jedan dobar teniser uzme za godinu dana.
Svemu tome trebaju zahvaliti kompletno poremecenim vrednostima u drustvu i nista vise od toga.

nenad-dk

pre 14 godina

Koga Jelena da pobedi?Zar moju ljubimicu Karolinu?More,nema sanse.Voznijacki (lepotica svih lepotica) ce je pocistiti s terena na isti nacin kao sto je to Azarenka ucinila juce.A Jeca ce opet kao razlog porazu navoditi ''umor'',''povredu'' i ko zna sta jos.Navikli smo vec na takvu Jelenu.

Borbena

pre 14 godina

Ajmo Jeco, igraj najbolje kako umes i znas pa da te gledamo u polufinalu i finalu! Meni je zao sto je Dinara predala kao i to sto nasoj teniserki realno mnogi ne daju sansu nesvesni toga, da njoj to nije potrebno! Ona sebi daje onoliku sansu koliko dobro igra, a nije slucajno tu gde jeste, i zbog toga je treba podrzati! Srecno Jelence i samo zaigraj kao nikad, najpre protiv Vozniacki pa potom redom!

Olovka ima grafit i na drugom kraju

pre 14 godina

@Djox

Vi govorite za ovu što igra uzastopno 3. godinu na završnom šampionskom turniru „kao obično, više sreće nego pameti“, a ja znam za jednu koja se nije ni plasirala na ovaj turnir, pa ćutim, ništa ne govorim.

Djoksa

pre 14 godina

Najbolje bi bilo kada bi Jelena na pravi nacin prihvatila ovaj"poklon".Neki komentatori su me ovde iznenadili,ispada kao da Jelena ovo nije smela da prihvati.Kako detinjasto...Srecno Jelena,trebace ti pored sveg znanja da pobedis Karolinu sa 2:0!

Ana

pre 14 godina

Jednom sam napisala da je Azarenka divna i pristojna devojka, pa su ljudi osuli paljbu po meni. Stalno čitam u medijima kako iritira, nervira, da je užasno nepristojna, nevaspitana, svi je mrze i nikako da shvatim zašto. Danas sam shvatila. Bila sam potpuno šokirana. U svom životu nisam videla da je neka teniserka uradila ono što je uradila ona pred klupom kad je izgubila poen zbog lomljenja reketa. Da ne pričam o tome i psovkama... I sirota Karolina koja je šmugnula pored nje ogromnom brzinom kad se vraćala na teren.

Dana

pre 14 godina

Smesno mi je dok citam komentare...Znala sam da ce fanovi Ane da komentarisu ovo na ruzan nacin...prosto mi je glupo i da pisem kako je Jelena pobedila poslednji put Safinu,mislim da je suvisno ovo da je ne bi pobedila...Jeca je lepopocela mec i dobila i ga sigurno...Ljudima koji ovde dolaze da smaraju kako Jelena nema pojma i slicno,ostaje samo da se jedu i nerviraju,posto je jelena i ove godine u prvih osam na svetu,pa sta god da uradi u Dohi,ove je vec veliki uspeh....Svaka cast Jeco!!!Srbija je uz tebe....Srecni smo sto imamo tako dobru teniserku....

Kole

pre 14 godina

Tacnije, Jeca je do sada zaradila ne dvesta, nego trista hiljada dolara za dva meca.
Svaki poraz se plaća u Dohi sto hiljada, a pobede 200, 300 i 400 hiljada u zavisnosti od broja pobeda u grupi.
Pobednica turnira, naravno, dobija milion i petsto pedeset hiljada.
Njih 8 najboljih teniserki dele 4,5 miliona dolara!
I zasluzile su, treba mnogo godina krvavog rada i odricanja da bi se stiglo dotle, samo sto to zlobnici i nepoznavaoci tenisa ne shvataju.

rR

pre 14 godina

E stvarno mi nisu jasne reči podrške određenih ka stranim igrčima na domaćem sajtu. Pa naši ljudi( igrči, reprezentativci...) ne čitaju ove gluposti, a ne stranci!!! Dali ste ljudi NORMALNI??? A zaista mi je žao profesinalnih sportista kad im vidim suzu u očima i kako su pod velikim pritiskom "EH JADNI ONI". Pa ne može baš svako da "KULRA" u životu poput radnika u Srbiji, koji guli 30 godina u tri smene za neprokiveno socijalno i radni staž pa onda ZARADI zehnološki višak. Zaista svkaom normalnom dadje da im zavidi, kad eto uporedimo tenisere, koji se eto, toliko pate, odricaju, žrtvuju zarad dobrobiti svih nas i svojih survih nerazumnih sponzor i radnika koji eto tako lepo uživaju i žive. Pa ko im nebi zavideo?

Kakav zaplet

pre 14 godina

Safina predala JJ, Azarenka izgubila od Karoline, @Dragance čeka pismo, a @Gradjanin izgubio novce na kladionici i nije mu do pisanja, @djox misli da je već u 2010 godini...

rosa u podne

pre 14 godina

Steta za Dinaru. Sto se tice Jelene, ako pobedi Vozniacki sa 2:0 proci ce zasluzeno u polufinale. Ako ne pobedi sa 2:0 ispasce, opet zasluzeno. Sreca ili ne, ako se i sledeca protivnica ne povredi, proci ce onako kako zasluzi.

Aleksandar Branzovski

pre 14 godina

Bravo Jelena, znao sam da ti to mozes! Svaka cast pobedila si svakako, ali na neki drugi nacin! Zelim ti svu srecu sveta sa Wozniacki i da nam ti prodjes u polufinale, pa
ako Bog da i u finale! Cao Jeco, puno te volimo svi!

Mika Mačor

pre 14 godina

E moj Ivane, nije ona zaradila 100.000 za deset minuta. Godine rada su potrebne da se dođe do mesta broj 8 na svetu. A kad stigneš dotle onda se desi i da dobiješ 100.000 za 10 minuta. Što mi to ne umemo da cenimo, to je druga stvar. Ali prestaće Ana i Jelena da igraju pa će Srbi onda slaviti i učešće na WTA turniru. Sad im je i osmo mesto na svetu malo.

BBB

pre 14 godina

Ovo je bilo zaista tuzno gledati. Trenutak u kome Dinari naprasno krecu suze i odlucuje da preda mec najbolje oslikava u sta se danas pretvorio tenis (pa i sport generalno). Ta devojka je toliko pod pritiskom svog okruzenja, sponzora, navijaca, trpi omalovazavanja sa svih strana kao neko ko je prvi bez Gren Slema, Serena se sprda sa njom. I ona uprkos svemu tome mora da igra hiljaditi mec ove sezone sa bolovima koji su ocito nepodnosljivi. Prvo mesto na svetu je ogromno breme, nase devojke su jos dobro i prosle kroz sve to.
Ne daj se Dinara.

cinjenica!

pre 14 godina

Ukoliko i ove ostale protivnice budu predale meceve sa njom zbog povrede,evo nama sampionke!Jedna je nasa princeza,carica,kraljica i lepotica.

Vakica

pre 14 godina

Slabo igra ove sezone, i zbog toga mi je uzasno krivo. Jelena je moja omiljena teniserka, veliki borac i verujem da ce uspeti da pobedi Karolinu i dobije priliku da odogra jos meceva na ovom turniru! Samo joj je potrebna vera u samu sebe. Uvek zablista kada svi najmanje ocekuju, kada je otposu. Samo napred!!!!!!

djox

pre 14 godina

Ko i obično više sreće nego pameti!Da je Safian bila zdrava pobedila bi Jelenu,koja bi vec sutra bila u Bg!AJDE ANA VRAĆAMO SE U 2010 U TOP 5!!!!

deni

pre 14 godina

Jeca je pocela ovaj mec u sasvim drugom maniru u odnosu na prethodni. Lepo se videlo kako ce ovo biti dobar mec ali....Bitno je da se ide dalje. Dinara je pobedla brze bolje, nije mi jasno zasto nije trazila medicinski time-out. Ima Dinara neki trip od ovog turnira definitivno i to su naglasili i na wta sajtu kao mogucu Jeleninu prednost. Moze JJ da dobije Carolinu. Napred JJ

Veca

pre 14 godina

Za one koji ne postuju Jelenu, i izvlace njene reci iz konteksta da bi je omalovazili, evo sta je posteno rekla posle predaje Safine:
"Ovo je velika nesreća. Znam kako se oseća i koliko joj je teško. Ovo je duga godina, svi smo umorni, vučemo povrede i igramo sa bolovima. Želim Dinari da se što pre oporavi. Ja sam pokušala da podignem nivo igre u odnosu na prošli meč, ali na žalost nismo uspele puno toga da odigramo", rekla je Jelena.

washington-dc

pre 14 godina

Kada sma pre pet dana rekao da je mala Woznjacki folirantkinja kojoj treba zabraniti da igra ovde iamo sam brdo negativnih komentara. U sredu nije mogla da odigra dva poena do kraja meca a danas skace kao dviska po terenu tri sata. JJ ....pa ne znam po kom osn kazete da je juce izgubila glatko kada je imala tri puta vise direktnih poena od Azarenke koja je na celom mecu juce imala svega 5. To znaci da je JJ igrala ceo mec agresivno to sto joj mnogi zameraju da ona igra defanzivno? Pa da je juce igrala defanzivno pobedila bi glatko. OK mnogi ovde sve znaju. JJ ide u semis , zivi bili pa videli a ako Bog da vreme je da imamo i jednu sampionku pa ne bitno koja to od nase sve dive bile da li Ana ili JJ to ej en vazno. Mozes biti veci fan jedne ali je lose mrzeti drugu na ustrb prve

BBB

pre 14 godina

Ovo je bilo zaista tuzno gledati. Trenutak u kome Dinari naprasno krecu suze i odlucuje da preda mec najbolje oslikava u sta se danas pretvorio tenis (pa i sport generalno). Ta devojka je toliko pod pritiskom svog okruzenja, sponzora, navijaca, trpi omalovazavanja sa svih strana kao neko ko je prvi bez Gren Slema, Serena se sprda sa njom. I ona uprkos svemu tome mora da igra hiljaditi mec ove sezone sa bolovima koji su ocito nepodnosljivi. Prvo mesto na svetu je ogromno breme, nase devojke su jos dobro i prosle kroz sve to.
Ne daj se Dinara.

Mika Mačor

pre 14 godina

E moj Ivane, nije ona zaradila 100.000 za deset minuta. Godine rada su potrebne da se dođe do mesta broj 8 na svetu. A kad stigneš dotle onda se desi i da dobiješ 100.000 za 10 minuta. Što mi to ne umemo da cenimo, to je druga stvar. Ali prestaće Ana i Jelena da igraju pa će Srbi onda slaviti i učešće na WTA turniru. Sad im je i osmo mesto na svetu malo.

washington-dc

pre 14 godina

Kada sma pre pet dana rekao da je mala Woznjacki folirantkinja kojoj treba zabraniti da igra ovde iamo sam brdo negativnih komentara. U sredu nije mogla da odigra dva poena do kraja meca a danas skace kao dviska po terenu tri sata. JJ ....pa ne znam po kom osn kazete da je juce izgubila glatko kada je imala tri puta vise direktnih poena od Azarenke koja je na celom mecu juce imala svega 5. To znaci da je JJ igrala ceo mec agresivno to sto joj mnogi zameraju da ona igra defanzivno? Pa da je juce igrala defanzivno pobedila bi glatko. OK mnogi ovde sve znaju. JJ ide u semis , zivi bili pa videli a ako Bog da vreme je da imamo i jednu sampionku pa ne bitno koja to od nase sve dive bile da li Ana ili JJ to ej en vazno. Mozes biti veci fan jedne ali je lose mrzeti drugu na ustrb prve

Veca

pre 14 godina

Za one koji ne postuju Jelenu, i izvlace njene reci iz konteksta da bi je omalovazili, evo sta je posteno rekla posle predaje Safine:
"Ovo je velika nesreća. Znam kako se oseća i koliko joj je teško. Ovo je duga godina, svi smo umorni, vučemo povrede i igramo sa bolovima. Želim Dinari da se što pre oporavi. Ja sam pokušala da podignem nivo igre u odnosu na prošli meč, ali na žalost nismo uspele puno toga da odigramo", rekla je Jelena.

zoran

pre 14 godina

(Kole, 28. oktobar 2009 21:39)

Znas li koliko je potrebno godina da bi se doktorirala neka nauka ? Kada to postignes, te se zapsolis na nekom Univerzitetu ili kompaniji budi siguran da ne zaradjujes 100000 dolara za jedan dan. Radis ceo zivot i od tog posla drustvo ima koristi (od tenisa nema niko bilo kakvu korist sem onoga koji trci po betonu,livadi,zemlji) i opet neces zaraditi, u celokupnom svom radnom veku, koliko jedan dobar teniser uzme za godinu dana.
Svemu tome trebaju zahvaliti kompletno poremecenim vrednostima u drustvu i nista vise od toga.

Dana

pre 14 godina

Smesno mi je dok citam komentare...Znala sam da ce fanovi Ane da komentarisu ovo na ruzan nacin...prosto mi je glupo i da pisem kako je Jelena pobedila poslednji put Safinu,mislim da je suvisno ovo da je ne bi pobedila...Jeca je lepopocela mec i dobila i ga sigurno...Ljudima koji ovde dolaze da smaraju kako Jelena nema pojma i slicno,ostaje samo da se jedu i nerviraju,posto je jelena i ove godine u prvih osam na svetu,pa sta god da uradi u Dohi,ove je vec veliki uspeh....Svaka cast Jeco!!!Srbija je uz tebe....Srecni smo sto imamo tako dobru teniserku....

Olovka ima grafit i na drugom kraju

pre 14 godina

@Djox

Vi govorite za ovu što igra uzastopno 3. godinu na završnom šampionskom turniru „kao obično, više sreće nego pameti“, a ja znam za jednu koja se nije ni plasirala na ovaj turnir, pa ćutim, ništa ne govorim.

deni

pre 14 godina

Jeca je pocela ovaj mec u sasvim drugom maniru u odnosu na prethodni. Lepo se videlo kako ce ovo biti dobar mec ali....Bitno je da se ide dalje. Dinara je pobedla brze bolje, nije mi jasno zasto nije trazila medicinski time-out. Ima Dinara neki trip od ovog turnira definitivno i to su naglasili i na wta sajtu kao mogucu Jeleninu prednost. Moze JJ da dobije Carolinu. Napred JJ

Ana

pre 14 godina

Jednom sam napisala da je Azarenka divna i pristojna devojka, pa su ljudi osuli paljbu po meni. Stalno čitam u medijima kako iritira, nervira, da je užasno nepristojna, nevaspitana, svi je mrze i nikako da shvatim zašto. Danas sam shvatila. Bila sam potpuno šokirana. U svom životu nisam videla da je neka teniserka uradila ono što je uradila ona pred klupom kad je izgubila poen zbog lomljenja reketa. Da ne pričam o tome i psovkama... I sirota Karolina koja je šmugnula pored nje ogromnom brzinom kad se vraćala na teren.

Vakica

pre 14 godina

Slabo igra ove sezone, i zbog toga mi je uzasno krivo. Jelena je moja omiljena teniserka, veliki borac i verujem da ce uspeti da pobedi Karolinu i dobije priliku da odogra jos meceva na ovom turniru! Samo joj je potrebna vera u samu sebe. Uvek zablista kada svi najmanje ocekuju, kada je otposu. Samo napred!!!!!!

Djoksa

pre 14 godina

Najbolje bi bilo kada bi Jelena na pravi nacin prihvatila ovaj"poklon".Neki komentatori su me ovde iznenadili,ispada kao da Jelena ovo nije smela da prihvati.Kako detinjasto...Srecno Jelena,trebace ti pored sveg znanja da pobedis Karolinu sa 2:0!

Borbena

pre 14 godina

Ajmo Jeco, igraj najbolje kako umes i znas pa da te gledamo u polufinalu i finalu! Meni je zao sto je Dinara predala kao i to sto nasoj teniserki realno mnogi ne daju sansu nesvesni toga, da njoj to nije potrebno! Ona sebi daje onoliku sansu koliko dobro igra, a nije slucajno tu gde jeste, i zbog toga je treba podrzati! Srecno Jelence i samo zaigraj kao nikad, najpre protiv Vozniacki pa potom redom!

Kakav zaplet

pre 14 godina

Safina predala JJ, Azarenka izgubila od Karoline, @Dragance čeka pismo, a @Gradjanin izgubio novce na kladionici i nije mu do pisanja, @djox misli da je već u 2010 godini...

Lorger

pre 14 godina

Ovo je jedan od besmislenijih turnira: paklena vrućina i vlaga guše teniserke, tribine zvrje prazne, a bilo bi dobro da držaći mreže budu izrađeni u obliku tornjeva za naftu, sa slavinom na vrhu. Svemu ovome dalje kumuje famozna lista, koja određuje tok žrebanja. Ovako: prva grupa (Serena, Venus, Kuznjecova, Dementjeva) ima 21 "grend slem" i zlatnu olimpijsku medalju. A druga grupa (Janković, Voznijacki, Safina, Azarenka) nema ništa od toga. Tabula raza! Sad im dolazi i famozna Zvonarjova, kojoj ni 5:1 u trećem setu, protiv slabe igračice, nije bilo dovoljno za pobedu i siguran put u Dohu. U Moskvi je imala šansu da sve nadoknadi, ali izgubila je od Bugarke Pironkove, kojoj jače teniserke daju "topa fore". Ovde se neki raduju kako je Jelena za dva minuta zaradila ne sto, nego dvesta hiljada "milki". Ajde! Samo se vi radujte, ali pasulj je opet poskupeo.

Aleksandar Branzovski

pre 14 godina

Bravo Jelena, znao sam da ti to mozes! Svaka cast pobedila si svakako, ali na neki drugi nacin! Zelim ti svu srecu sveta sa Wozniacki i da nam ti prodjes u polufinale, pa
ako Bog da i u finale! Cao Jeco, puno te volimo svi!

Djape

pre 14 godina

Bravo Jecooo! Jeste da ova pobeda ima pomalo gorak ukus zbog predaje Safine, ali isto tako i ogromnu težinu. Jeca je zaigrala mnogo motivisanije nego protiv Azarenke i ubedjen sam da bi i regularno dobila meč. Puno sreće protiv prelepe Karoline. Go JJ! Go! :)

djox

pre 14 godina

Ko i obično više sreće nego pameti!Da je Safian bila zdrava pobedila bi Jelenu,koja bi vec sutra bila u Bg!AJDE ANA VRAĆAMO SE U 2010 U TOP 5!!!!

djox

pre 14 godina

Olovka ima grafit i na drugom kraju
Ja takodje znam jednu teniserku koja je osvojila GS titulu i zahvaljujući toj teniserki čulo se Bože pravde u Parizu...ta teniserka bila je 1 na listi...
a takodje znam jednu teniserku koja je bila prva bez GS titule i koja je za svaki poraz imala uvek spreman izgovor!

Kole

pre 14 godina

Tacnije, Jeca je do sada zaradila ne dvesta, nego trista hiljada dolara za dva meca.
Svaki poraz se plaća u Dohi sto hiljada, a pobede 200, 300 i 400 hiljada u zavisnosti od broja pobeda u grupi.
Pobednica turnira, naravno, dobija milion i petsto pedeset hiljada.
Njih 8 najboljih teniserki dele 4,5 miliona dolara!
I zasluzile su, treba mnogo godina krvavog rada i odricanja da bi se stiglo dotle, samo sto to zlobnici i nepoznavaoci tenisa ne shvataju.

cinjenica!

pre 14 godina

Ukoliko i ove ostale protivnice budu predale meceve sa njom zbog povrede,evo nama sampionke!Jedna je nasa princeza,carica,kraljica i lepotica.

Sneža

pre 14 godina

Za tennis man-a

JJ je to uradila pre par godina protiv Cibulkove, u Fed kupu: padala, plakala, borila se..,i POBEDILA.
Pitala sam se i tada,kao i sada: ZAŠTO to radi, kada je najviše pljuju oni čiju zastavu nosi??!

rosa u podne

pre 14 godina

Steta za Dinaru. Sto se tice Jelene, ako pobedi Vozniacki sa 2:0 proci ce zasluzeno u polufinale. Ako ne pobedi sa 2:0 ispasce, opet zasluzeno. Sreca ili ne, ako se i sledeca protivnica ne povredi, proci ce onako kako zasluzi.

nenad-dk

pre 14 godina

Koga Jelena da pobedi?Zar moju ljubimicu Karolinu?More,nema sanse.Voznijacki (lepotica svih lepotica) ce je pocistiti s terena na isti nacin kao sto je to Azarenka ucinila juce.A Jeca ce opet kao razlog porazu navoditi ''umor'',''povredu'' i ko zna sta jos.Navikli smo vec na takvu Jelenu.

Big Bang

pre 14 godina

Prosto je smešno koliko Jelena ima sreće. Ona je ko Safina, nit zna nit ume ali je tu gde je. Pa dobro, uvek tako neka vezara prolazi dobro u životu ni kriva ni dužna.
Neću reći sa srećom jer jedino to imaš.
Aj vozdra!

rR

pre 14 godina

E stvarno mi nisu jasne reči podrške određenih ka stranim igrčima na domaćem sajtu. Pa naši ljudi( igrči, reprezentativci...) ne čitaju ove gluposti, a ne stranci!!! Dali ste ljudi NORMALNI??? A zaista mi je žao profesinalnih sportista kad im vidim suzu u očima i kako su pod velikim pritiskom "EH JADNI ONI". Pa ne može baš svako da "KULRA" u životu poput radnika u Srbiji, koji guli 30 godina u tri smene za neprokiveno socijalno i radni staž pa onda ZARADI zehnološki višak. Zaista svkaom normalnom dadje da im zavidi, kad eto uporedimo tenisere, koji se eto, toliko pate, odricaju, žrtvuju zarad dobrobiti svih nas i svojih survih nerazumnih sponzor i radnika koji eto tako lepo uživaju i žive. Pa ko im nebi zavideo?

Washington-dc

pre 14 godina

Jel zaista mogu ce da neko veruej da ova devojak moze da skace 6 sati sa takvom povredom? ovo je histerija ....klasicna provokacija? Niej mogla dva p o e n a da odigra prree pet dana a sada skace 6 sati? Ne bih da omalovazavam Anu jer ej njjena povreda mene vise ubedila nego ova mala? Pa sad se smeje u studiju ....glumica pa niej ITf lud

iznenađena

pre 14 godina

Jelena čestitam..pobjedila si, da li je to zasluženo ili ne..nisam stvarno stručna da o tome pričam..a vi "stručnjaci" samo izvolite,čast izuzetcima(posti par ljudi koji stvarno poznaju ovaj sport)..valjda vam je tako lakše..ko vam je kriv što se ne bavite tenisom..jelen,sigurno?Obična ljubomora..zar vi stvarno mislite da neko može da ima toliko sreće pa da bude broj 1 samo iz tog razloga..stvarno smiješno..mi smo takav narod..nikad nam dosta i nikad zadovoljni..više poštujemo neuspješ drugih raprezentativaca..nego uspjeh naših..ne mogu da vjerujem..još i podjela na jelenine i anine naviječe..užas

Wogy

pre 14 godina

b92...poslao sam tri (3) komentara iz Dohe sa namerom da bar malo docaram sliku ljubiteljima tenisa koji prate ovaj teniski turnir ali na moje razocaraenje nijedan niste objavili...zaista nevidim bili kakav razlog. Nema nikakvog vredjanja, mrznje ili bilo kakve nepristojnosti, zato me i cudi zasto nikada neobjavite moja zapazanja. Srdacan pozdrav iz Dohe sa nadom da cu jednom videti i moj komentar.

Zoki

pre 14 godina

Zasto se prica da Jekena moze proc samo ako dobije 2:0...

Ako Zvonarjeva dobije i Azarenku i Voznijacki imace dvije pobjede a one po jednu sto znaci da bi Jeleni u tom slucaju odgovarala bilo kakva pobjeda, zar ne????

Ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi... :))))

tennis man

pre 14 godina

za washington-dc:
da li te je danas, barem malo, grizla savest zbog onoga sto si rekao za Wozniacki, a??? Jedina od teniserki koja se folira je Jelena, koja kad god izgubi bila je povredjena i uvek nosi nekakve zavoje a igra bez probelema...!!!

"tennis man"

pre 14 godina

tennis man, 29. oktobar 2009 20:37

Promašaj! Ova borba sa povredom butnog mišića je više je za poredjenje sa teniserkom koja je zbog iste povrede, u Londonu predala meč Venus posle 8 odigranih gemova, s tom razlikom što je Wozniacki plakala od bolova i pobedila, a ova druga plakala jer je ubedljivo izgubila.

lista

pre 14 godina

@Zoki
Naravno da si u pravu.
Medjutim Vera je danas izgubila pa ta varijanta ne dolazi u obzir.
Upravo je objavljeno da i Zvonareva odustaje, pa ce poslednji mech igrati Radvanska.
Tek sada postaje zanimljivo i otvara se mnogo kombinacija.
Ako na primer Jelena izgubi od Karoline sa 1:2, a Azarenka od Radvanske sa 0:2 - obe bi imale po jednu pobedu i po 3:4 u setovima pa bi verovatno odlucivala gem razlika.
Ako Jelena pobedi sa 2:1, onda zavisi od toga sta ce uraditi Azarenka.
Ako Viktorija izgubi, Jelena ide dalje.
Ako Viktorija pobedi ona ide dalje.
Ako Jelena pobedi sa 2:0 a Vikrotija sa 2:1 opet bi imale istu set razliku i odlucaval bi gem razlika.
Ako obe pobede sa 2:0 Viktorija ide dalje.
To su otprilike sve kombinacije.
Dakle za pocetak Jelena treba protiv Karoline sutra da osvoji bar jedan set inace moze odmah da pakuje kofere.

Zaplet se još više zapliće

pre 14 godina

Kakva predstava, Elena glatko izgubila, Venus uspela da pobedi Svetlanu koja se borila, ali joj forhend nije išao od ruke kao obično, Veri, povredjenog zgloba zapade da kao rezerva izadje na megdan mladjahnoj Karolini koju je euforija ponela do pobede pri onakvim grčevima i bolovima...Scene padanja, mama u suzama, neozvučenom tati jasno se čita sa usana go, go, go, tj. napred Karolina, ...ITF-u tek sad neće biti ništa jasno, pa pre par dana, isti tata, tada ozvučen, vikao je istoj kćerki samo manje povredjenoj i nadomak evidentne pobede: predaj Karolina, predaj nemoj da rizikuješ karijeru..A,Vera, koju je sve snašlo, i povreda i krvarenja iz nosa i poraz, iz senke odustaje i ustupa mesto novoj rezervi, Radvanskoj.. Serena, kao i obično ne haje mnogo za ovo neočekivano pozorište, grabi napred, velika lova i bodovi su pitanju, jedino što je se neočekivano mnogo osmehuje, valjda za svaki slučaj posle US opena. Sutra i g-djica Jelena izlazi na teren protiv novoproglašene heroine- Karoline, a @djox i @činjenica već spremaju komentar za svaki slučaj, jer, zna se, neće biti dobro po Jelenu i ako Kerol pobedi, i ako Kerol izgubi, i ako Kerol preda, o četvrtoj mogućnosti, da Jelena nekim nesretnim slučajem preda, ne smem ni da pomislim, pa već je dovoljno skrivila i u prve tri varijante...

Realinjo

pre 14 godina

Pratim sport i tenis već decenijama i ne mogu da se setim da je neki sportista imao toliko sreće kao Jelena Janković u Dohi.

Nakon što je srećno obezbedila plasman na ovaj turnir, posle ubedljivog poraza u prvom kolu, Safina joj predaje meč u drugom. Sledeći Jelenin protivnik Voznijacki je završila meč protiv Zvonareve u agoniji zbog povrede mišića i veliko je pitanje da li će uopšte nastupiti. Čak i da zaigra, Jelena je imala dan više odmora, a Voznijacki, sa ovakvom povredom, bila bi lak plen i nekoj teniserki-rekreativki.

Tako da lako može da se desi da se Jelena bez ijednog dobijenog seta u igri plasira u polufinale turnira u Dohi!

washington-dc

pre 14 godina

Jedva se vuce Voznjacki u prvih 15 tak min.....bas mi je zao.
Trening jutros ...ko bre premoren trenira. Pa to ni Federer ne bi uradio ..nemoj se lazemo

Bojan

pre 14 godina

Tesko je razumeti mnoge koji obde pisu komentare.Cuj,cestitka na pobedi?! Kojoj to pobedi.JJ je upisala pobedu od 2:0 iako je odigrala samo dva gema i bilo je 1:1.Kolika treba biti budala pa reci da je FENOMENALNO pocela mec.Niko ne prigovara tome sto je Jeca dobila ovaj mec,nije ona kriva sto se Safina povredjena,ali ne reci da je imala srece,e to je vec previse.

Nesha

pre 14 godina

@lista
Ako Jelena pobedi sa 2:0 a Vikrotija sa 2:1 opet bi imale istu set razliku i odlucaval bi gem razlika.

ako jelena pobedi sa 2:0 onda ce biti bolja od voznjacki (po dve pobede ali jelena sa set razlikom jelena 4:2 a voznjacki 4:4) tako da sigurno ide dalje.
znaci ako pobedi 2:0 sigurna je.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Karolina je danas meč završila u bolovima. ZNAČI LI TO DA ĆE i ONA ODUSTATI OD DALJEG TAKMIČENJA ZBOG POVREDE ?? Ko će nju menjati?

ILI ĆE ONA i pored onolikih bolova SUTRA IPAK IGRATI ??

ŽAO MI JE što meč nije dobila VERA Zvonareva ili Zvonarjeva. BILO bi to bolje i za nju i za našu JJ.

U svakom slučaju, drago mi je što je ipak na ovom završnom turniru nastupila i Vera, jer zaslužila je to i dobrim igrama u prvoj polovini godine a i zbog onih samo 5 bodova. ETO PRAVDA JE ZADOVOLJENA i prošlogodišnja finalistkinja DOBILA JE MOGUĆNOST,da je ostvarila dve pobede, čak i da igra u polufinalu, ALI IZGUBILA JE.

NAŠOJ JJ sve najbolje. ONA JE PROŠLE GODINE IGRALA polufinale.

VIDELI SMO DANAS koliko su se radovali Karolinini roditelji. MI SRBI,kad naši urade isto, sve to doživljavamo u "stilu Japanaca",tiho,mirno i kao noramalno,uobičajeno...NE SEĆAM se ludila na ovom sajtu a ni kod roditelja JJ prošle godine, KADA JE ONA OBEZBEDILA POLUFINALE ovog istog završnog turnira...

MOŽDA JE TAKO i bolje, jer tenis je samo sport a to znači zabava za mase.

Zoki

pre 14 godina

Ali ako Jelena pobijedi Karolinu sa 2:0 bice bolja od nje. Jelena ce imati set razliku 4:2 a Karolina 4:4... Onda se otvara taj trougao gdje ja ne znam kako se to racuna dalje...

djox

pre 14 godina

Ko i obično više sreće nego pameti!Da je Safian bila zdrava pobedila bi Jelenu,koja bi vec sutra bila u Bg!AJDE ANA VRAĆAMO SE U 2010 U TOP 5!!!!

nenad-dk

pre 14 godina

Koga Jelena da pobedi?Zar moju ljubimicu Karolinu?More,nema sanse.Voznijacki (lepotica svih lepotica) ce je pocistiti s terena na isti nacin kao sto je to Azarenka ucinila juce.A Jeca ce opet kao razlog porazu navoditi ''umor'',''povredu'' i ko zna sta jos.Navikli smo vec na takvu Jelenu.

cinjenica!

pre 14 godina

Ukoliko i ove ostale protivnice budu predale meceve sa njom zbog povrede,evo nama sampionke!Jedna je nasa princeza,carica,kraljica i lepotica.

Big Bang

pre 14 godina

Prosto je smešno koliko Jelena ima sreće. Ona je ko Safina, nit zna nit ume ali je tu gde je. Pa dobro, uvek tako neka vezara prolazi dobro u životu ni kriva ni dužna.
Neću reći sa srećom jer jedino to imaš.
Aj vozdra!

djox

pre 14 godina

Olovka ima grafit i na drugom kraju
Ja takodje znam jednu teniserku koja je osvojila GS titulu i zahvaljujući toj teniserki čulo se Bože pravde u Parizu...ta teniserka bila je 1 na listi...
a takodje znam jednu teniserku koja je bila prva bez GS titule i koja je za svaki poraz imala uvek spreman izgovor!

Lorger

pre 14 godina

Ovo je jedan od besmislenijih turnira: paklena vrućina i vlaga guše teniserke, tribine zvrje prazne, a bilo bi dobro da držaći mreže budu izrađeni u obliku tornjeva za naftu, sa slavinom na vrhu. Svemu ovome dalje kumuje famozna lista, koja određuje tok žrebanja. Ovako: prva grupa (Serena, Venus, Kuznjecova, Dementjeva) ima 21 "grend slem" i zlatnu olimpijsku medalju. A druga grupa (Janković, Voznijacki, Safina, Azarenka) nema ništa od toga. Tabula raza! Sad im dolazi i famozna Zvonarjova, kojoj ni 5:1 u trećem setu, protiv slabe igračice, nije bilo dovoljno za pobedu i siguran put u Dohu. U Moskvi je imala šansu da sve nadoknadi, ali izgubila je od Bugarke Pironkove, kojoj jače teniserke daju "topa fore". Ovde se neki raduju kako je Jelena za dva minuta zaradila ne sto, nego dvesta hiljada "milki". Ajde! Samo se vi radujte, ali pasulj je opet poskupeo.

rR

pre 14 godina

E stvarno mi nisu jasne reči podrške određenih ka stranim igrčima na domaćem sajtu. Pa naši ljudi( igrči, reprezentativci...) ne čitaju ove gluposti, a ne stranci!!! Dali ste ljudi NORMALNI??? A zaista mi je žao profesinalnih sportista kad im vidim suzu u očima i kako su pod velikim pritiskom "EH JADNI ONI". Pa ne može baš svako da "KULRA" u životu poput radnika u Srbiji, koji guli 30 godina u tri smene za neprokiveno socijalno i radni staž pa onda ZARADI zehnološki višak. Zaista svkaom normalnom dadje da im zavidi, kad eto uporedimo tenisere, koji se eto, toliko pate, odricaju, žrtvuju zarad dobrobiti svih nas i svojih survih nerazumnih sponzor i radnika koji eto tako lepo uživaju i žive. Pa ko im nebi zavideo?

tennis man

pre 14 godina

za washington-dc:
da li te je danas, barem malo, grizla savest zbog onoga sto si rekao za Wozniacki, a??? Jedina od teniserki koja se folira je Jelena, koja kad god izgubi bila je povredjena i uvek nosi nekakve zavoje a igra bez probelema...!!!

zoran

pre 14 godina

(Kole, 28. oktobar 2009 21:39)

Znas li koliko je potrebno godina da bi se doktorirala neka nauka ? Kada to postignes, te se zapsolis na nekom Univerzitetu ili kompaniji budi siguran da ne zaradjujes 100000 dolara za jedan dan. Radis ceo zivot i od tog posla drustvo ima koristi (od tenisa nema niko bilo kakvu korist sem onoga koji trci po betonu,livadi,zemlji) i opet neces zaraditi, u celokupnom svom radnom veku, koliko jedan dobar teniser uzme za godinu dana.
Svemu tome trebaju zahvaliti kompletno poremecenim vrednostima u drustvu i nista vise od toga.

Kole

pre 14 godina

Tacnije, Jeca je do sada zaradila ne dvesta, nego trista hiljada dolara za dva meca.
Svaki poraz se plaća u Dohi sto hiljada, a pobede 200, 300 i 400 hiljada u zavisnosti od broja pobeda u grupi.
Pobednica turnira, naravno, dobija milion i petsto pedeset hiljada.
Njih 8 najboljih teniserki dele 4,5 miliona dolara!
I zasluzile su, treba mnogo godina krvavog rada i odricanja da bi se stiglo dotle, samo sto to zlobnici i nepoznavaoci tenisa ne shvataju.

Djape

pre 14 godina

Bravo Jecooo! Jeste da ova pobeda ima pomalo gorak ukus zbog predaje Safine, ali isto tako i ogromnu težinu. Jeca je zaigrala mnogo motivisanije nego protiv Azarenke i ubedjen sam da bi i regularno dobila meč. Puno sreće protiv prelepe Karoline. Go JJ! Go! :)

deni

pre 14 godina

Jeca je pocela ovaj mec u sasvim drugom maniru u odnosu na prethodni. Lepo se videlo kako ce ovo biti dobar mec ali....Bitno je da se ide dalje. Dinara je pobedla brze bolje, nije mi jasno zasto nije trazila medicinski time-out. Ima Dinara neki trip od ovog turnira definitivno i to su naglasili i na wta sajtu kao mogucu Jeleninu prednost. Moze JJ da dobije Carolinu. Napred JJ

Veca

pre 14 godina

Za one koji ne postuju Jelenu, i izvlace njene reci iz konteksta da bi je omalovazili, evo sta je posteno rekla posle predaje Safine:
"Ovo je velika nesreća. Znam kako se oseća i koliko joj je teško. Ovo je duga godina, svi smo umorni, vučemo povrede i igramo sa bolovima. Želim Dinari da se što pre oporavi. Ja sam pokušala da podignem nivo igre u odnosu na prošli meč, ali na žalost nismo uspele puno toga da odigramo", rekla je Jelena.

Olovka ima grafit i na drugom kraju

pre 14 godina

@Djox

Vi govorite za ovu što igra uzastopno 3. godinu na završnom šampionskom turniru „kao obično, više sreće nego pameti“, a ja znam za jednu koja se nije ni plasirala na ovaj turnir, pa ćutim, ništa ne govorim.

BBB

pre 14 godina

Ovo je bilo zaista tuzno gledati. Trenutak u kome Dinari naprasno krecu suze i odlucuje da preda mec najbolje oslikava u sta se danas pretvorio tenis (pa i sport generalno). Ta devojka je toliko pod pritiskom svog okruzenja, sponzora, navijaca, trpi omalovazavanja sa svih strana kao neko ko je prvi bez Gren Slema, Serena se sprda sa njom. I ona uprkos svemu tome mora da igra hiljaditi mec ove sezone sa bolovima koji su ocito nepodnosljivi. Prvo mesto na svetu je ogromno breme, nase devojke su jos dobro i prosle kroz sve to.
Ne daj se Dinara.

Dana

pre 14 godina

Smesno mi je dok citam komentare...Znala sam da ce fanovi Ane da komentarisu ovo na ruzan nacin...prosto mi je glupo i da pisem kako je Jelena pobedila poslednji put Safinu,mislim da je suvisno ovo da je ne bi pobedila...Jeca je lepopocela mec i dobila i ga sigurno...Ljudima koji ovde dolaze da smaraju kako Jelena nema pojma i slicno,ostaje samo da se jedu i nerviraju,posto je jelena i ove godine u prvih osam na svetu,pa sta god da uradi u Dohi,ove je vec veliki uspeh....Svaka cast Jeco!!!Srbija je uz tebe....Srecni smo sto imamo tako dobru teniserku....

washington-dc

pre 14 godina

Kada sma pre pet dana rekao da je mala Woznjacki folirantkinja kojoj treba zabraniti da igra ovde iamo sam brdo negativnih komentara. U sredu nije mogla da odigra dva poena do kraja meca a danas skace kao dviska po terenu tri sata. JJ ....pa ne znam po kom osn kazete da je juce izgubila glatko kada je imala tri puta vise direktnih poena od Azarenke koja je na celom mecu juce imala svega 5. To znaci da je JJ igrala ceo mec agresivno to sto joj mnogi zameraju da ona igra defanzivno? Pa da je juce igrala defanzivno pobedila bi glatko. OK mnogi ovde sve znaju. JJ ide u semis , zivi bili pa videli a ako Bog da vreme je da imamo i jednu sampionku pa ne bitno koja to od nase sve dive bile da li Ana ili JJ to ej en vazno. Mozes biti veci fan jedne ali je lose mrzeti drugu na ustrb prve

Mika Mačor

pre 14 godina

E moj Ivane, nije ona zaradila 100.000 za deset minuta. Godine rada su potrebne da se dođe do mesta broj 8 na svetu. A kad stigneš dotle onda se desi i da dobiješ 100.000 za 10 minuta. Što mi to ne umemo da cenimo, to je druga stvar. Ali prestaće Ana i Jelena da igraju pa će Srbi onda slaviti i učešće na WTA turniru. Sad im je i osmo mesto na svetu malo.

rosa u podne

pre 14 godina

Steta za Dinaru. Sto se tice Jelene, ako pobedi Vozniacki sa 2:0 proci ce zasluzeno u polufinale. Ako ne pobedi sa 2:0 ispasce, opet zasluzeno. Sreca ili ne, ako se i sledeca protivnica ne povredi, proci ce onako kako zasluzi.

Bojan

pre 14 godina

Tesko je razumeti mnoge koji obde pisu komentare.Cuj,cestitka na pobedi?! Kojoj to pobedi.JJ je upisala pobedu od 2:0 iako je odigrala samo dva gema i bilo je 1:1.Kolika treba biti budala pa reci da je FENOMENALNO pocela mec.Niko ne prigovara tome sto je Jeca dobila ovaj mec,nije ona kriva sto se Safina povredjena,ali ne reci da je imala srece,e to je vec previse.

"tennis man"

pre 14 godina

tennis man, 29. oktobar 2009 20:37

Promašaj! Ova borba sa povredom butnog mišića je više je za poredjenje sa teniserkom koja je zbog iste povrede, u Londonu predala meč Venus posle 8 odigranih gemova, s tom razlikom što je Wozniacki plakala od bolova i pobedila, a ova druga plakala jer je ubedljivo izgubila.

Aleksandar Branzovski

pre 14 godina

Bravo Jelena, znao sam da ti to mozes! Svaka cast pobedila si svakako, ali na neki drugi nacin! Zelim ti svu srecu sveta sa Wozniacki i da nam ti prodjes u polufinale, pa
ako Bog da i u finale! Cao Jeco, puno te volimo svi!

Sneža

pre 14 godina

Za tennis man-a

JJ je to uradila pre par godina protiv Cibulkove, u Fed kupu: padala, plakala, borila se..,i POBEDILA.
Pitala sam se i tada,kao i sada: ZAŠTO to radi, kada je najviše pljuju oni čiju zastavu nosi??!

Kakav zaplet

pre 14 godina

Safina predala JJ, Azarenka izgubila od Karoline, @Dragance čeka pismo, a @Gradjanin izgubio novce na kladionici i nije mu do pisanja, @djox misli da je već u 2010 godini...

Realinjo

pre 14 godina

Pratim sport i tenis već decenijama i ne mogu da se setim da je neki sportista imao toliko sreće kao Jelena Janković u Dohi.

Nakon što je srećno obezbedila plasman na ovaj turnir, posle ubedljivog poraza u prvom kolu, Safina joj predaje meč u drugom. Sledeći Jelenin protivnik Voznijacki je završila meč protiv Zvonareve u agoniji zbog povrede mišića i veliko je pitanje da li će uopšte nastupiti. Čak i da zaigra, Jelena je imala dan više odmora, a Voznijacki, sa ovakvom povredom, bila bi lak plen i nekoj teniserki-rekreativki.

Tako da lako može da se desi da se Jelena bez ijednog dobijenog seta u igri plasira u polufinale turnira u Dohi!

Zoki

pre 14 godina

Zasto se prica da Jekena moze proc samo ako dobije 2:0...

Ako Zvonarjeva dobije i Azarenku i Voznijacki imace dvije pobjede a one po jednu sto znaci da bi Jeleni u tom slucaju odgovarala bilo kakva pobjeda, zar ne????

Ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi... :))))

Vakica

pre 14 godina

Slabo igra ove sezone, i zbog toga mi je uzasno krivo. Jelena je moja omiljena teniserka, veliki borac i verujem da ce uspeti da pobedi Karolinu i dobije priliku da odogra jos meceva na ovom turniru! Samo joj je potrebna vera u samu sebe. Uvek zablista kada svi najmanje ocekuju, kada je otposu. Samo napred!!!!!!

Ana

pre 14 godina

Jednom sam napisala da je Azarenka divna i pristojna devojka, pa su ljudi osuli paljbu po meni. Stalno čitam u medijima kako iritira, nervira, da je užasno nepristojna, nevaspitana, svi je mrze i nikako da shvatim zašto. Danas sam shvatila. Bila sam potpuno šokirana. U svom životu nisam videla da je neka teniserka uradila ono što je uradila ona pred klupom kad je izgubila poen zbog lomljenja reketa. Da ne pričam o tome i psovkama... I sirota Karolina koja je šmugnula pored nje ogromnom brzinom kad se vraćala na teren.

iznenađena

pre 14 godina

Jelena čestitam..pobjedila si, da li je to zasluženo ili ne..nisam stvarno stručna da o tome pričam..a vi "stručnjaci" samo izvolite,čast izuzetcima(posti par ljudi koji stvarno poznaju ovaj sport)..valjda vam je tako lakše..ko vam je kriv što se ne bavite tenisom..jelen,sigurno?Obična ljubomora..zar vi stvarno mislite da neko može da ima toliko sreće pa da bude broj 1 samo iz tog razloga..stvarno smiješno..mi smo takav narod..nikad nam dosta i nikad zadovoljni..više poštujemo neuspješ drugih raprezentativaca..nego uspjeh naših..ne mogu da vjerujem..još i podjela na jelenine i anine naviječe..užas

Borbena

pre 14 godina

Ajmo Jeco, igraj najbolje kako umes i znas pa da te gledamo u polufinalu i finalu! Meni je zao sto je Dinara predala kao i to sto nasoj teniserki realno mnogi ne daju sansu nesvesni toga, da njoj to nije potrebno! Ona sebi daje onoliku sansu koliko dobro igra, a nije slucajno tu gde jeste, i zbog toga je treba podrzati! Srecno Jelence i samo zaigraj kao nikad, najpre protiv Vozniacki pa potom redom!

Djoksa

pre 14 godina

Najbolje bi bilo kada bi Jelena na pravi nacin prihvatila ovaj"poklon".Neki komentatori su me ovde iznenadili,ispada kao da Jelena ovo nije smela da prihvati.Kako detinjasto...Srecno Jelena,trebace ti pored sveg znanja da pobedis Karolinu sa 2:0!

Washington-dc

pre 14 godina

Jel zaista mogu ce da neko veruej da ova devojak moze da skace 6 sati sa takvom povredom? ovo je histerija ....klasicna provokacija? Niej mogla dva p o e n a da odigra prree pet dana a sada skace 6 sati? Ne bih da omalovazavam Anu jer ej njjena povreda mene vise ubedila nego ova mala? Pa sad se smeje u studiju ....glumica pa niej ITf lud

Wogy

pre 14 godina

b92...poslao sam tri (3) komentara iz Dohe sa namerom da bar malo docaram sliku ljubiteljima tenisa koji prate ovaj teniski turnir ali na moje razocaraenje nijedan niste objavili...zaista nevidim bili kakav razlog. Nema nikakvog vredjanja, mrznje ili bilo kakve nepristojnosti, zato me i cudi zasto nikada neobjavite moja zapazanja. Srdacan pozdrav iz Dohe sa nadom da cu jednom videti i moj komentar.

washington-dc

pre 14 godina

Jedva se vuce Voznjacki u prvih 15 tak min.....bas mi je zao.
Trening jutros ...ko bre premoren trenira. Pa to ni Federer ne bi uradio ..nemoj se lazemo

nikol dž. femija

pre 14 godina

Karolina je danas meč završila u bolovima. ZNAČI LI TO DA ĆE i ONA ODUSTATI OD DALJEG TAKMIČENJA ZBOG POVREDE ?? Ko će nju menjati?

ILI ĆE ONA i pored onolikih bolova SUTRA IPAK IGRATI ??

ŽAO MI JE što meč nije dobila VERA Zvonareva ili Zvonarjeva. BILO bi to bolje i za nju i za našu JJ.

U svakom slučaju, drago mi je što je ipak na ovom završnom turniru nastupila i Vera, jer zaslužila je to i dobrim igrama u prvoj polovini godine a i zbog onih samo 5 bodova. ETO PRAVDA JE ZADOVOLJENA i prošlogodišnja finalistkinja DOBILA JE MOGUĆNOST,da je ostvarila dve pobede, čak i da igra u polufinalu, ALI IZGUBILA JE.

NAŠOJ JJ sve najbolje. ONA JE PROŠLE GODINE IGRALA polufinale.

VIDELI SMO DANAS koliko su se radovali Karolinini roditelji. MI SRBI,kad naši urade isto, sve to doživljavamo u "stilu Japanaca",tiho,mirno i kao noramalno,uobičajeno...NE SEĆAM se ludila na ovom sajtu a ni kod roditelja JJ prošle godine, KADA JE ONA OBEZBEDILA POLUFINALE ovog istog završnog turnira...

MOŽDA JE TAKO i bolje, jer tenis je samo sport a to znači zabava za mase.

lista

pre 14 godina

@Zoki
Naravno da si u pravu.
Medjutim Vera je danas izgubila pa ta varijanta ne dolazi u obzir.
Upravo je objavljeno da i Zvonareva odustaje, pa ce poslednji mech igrati Radvanska.
Tek sada postaje zanimljivo i otvara se mnogo kombinacija.
Ako na primer Jelena izgubi od Karoline sa 1:2, a Azarenka od Radvanske sa 0:2 - obe bi imale po jednu pobedu i po 3:4 u setovima pa bi verovatno odlucivala gem razlika.
Ako Jelena pobedi sa 2:1, onda zavisi od toga sta ce uraditi Azarenka.
Ako Viktorija izgubi, Jelena ide dalje.
Ako Viktorija pobedi ona ide dalje.
Ako Jelena pobedi sa 2:0 a Vikrotija sa 2:1 opet bi imale istu set razliku i odlucaval bi gem razlika.
Ako obe pobede sa 2:0 Viktorija ide dalje.
To su otprilike sve kombinacije.
Dakle za pocetak Jelena treba protiv Karoline sutra da osvoji bar jedan set inace moze odmah da pakuje kofere.

Zaplet se još više zapliće

pre 14 godina

Kakva predstava, Elena glatko izgubila, Venus uspela da pobedi Svetlanu koja se borila, ali joj forhend nije išao od ruke kao obično, Veri, povredjenog zgloba zapade da kao rezerva izadje na megdan mladjahnoj Karolini koju je euforija ponela do pobede pri onakvim grčevima i bolovima...Scene padanja, mama u suzama, neozvučenom tati jasno se čita sa usana go, go, go, tj. napred Karolina, ...ITF-u tek sad neće biti ništa jasno, pa pre par dana, isti tata, tada ozvučen, vikao je istoj kćerki samo manje povredjenoj i nadomak evidentne pobede: predaj Karolina, predaj nemoj da rizikuješ karijeru..A,Vera, koju je sve snašlo, i povreda i krvarenja iz nosa i poraz, iz senke odustaje i ustupa mesto novoj rezervi, Radvanskoj.. Serena, kao i obično ne haje mnogo za ovo neočekivano pozorište, grabi napred, velika lova i bodovi su pitanju, jedino što je se neočekivano mnogo osmehuje, valjda za svaki slučaj posle US opena. Sutra i g-djica Jelena izlazi na teren protiv novoproglašene heroine- Karoline, a @djox i @činjenica već spremaju komentar za svaki slučaj, jer, zna se, neće biti dobro po Jelenu i ako Kerol pobedi, i ako Kerol izgubi, i ako Kerol preda, o četvrtoj mogućnosti, da Jelena nekim nesretnim slučajem preda, ne smem ni da pomislim, pa već je dovoljno skrivila i u prve tri varijante...

Zoki

pre 14 godina

Ali ako Jelena pobijedi Karolinu sa 2:0 bice bolja od nje. Jelena ce imati set razliku 4:2 a Karolina 4:4... Onda se otvara taj trougao gdje ja ne znam kako se to racuna dalje...

Nesha

pre 14 godina

@lista
Ako Jelena pobedi sa 2:0 a Vikrotija sa 2:1 opet bi imale istu set razliku i odlucaval bi gem razlika.

ako jelena pobedi sa 2:0 onda ce biti bolja od voznjacki (po dve pobede ali jelena sa set razlikom jelena 4:2 a voznjacki 4:4) tako da sigurno ide dalje.
znaci ako pobedi 2:0 sigurna je.