Sreda, 28.10.2009.

08:50

Uhapšen Kačarević, Rodić u pritvoru

Priveden bivši urednik "Glasa javnosti" Slavoljub Kačarević, a Radisavu Rodiću, vlasniku dnevnih listova "Glas javnosti" i "Kurir" određen pritvor od 48 sati.

Izvor: B92

Uhapšen Kaèareviæ, Rodiæ u pritvoru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 14 godina

Da je R.Rodic utajio porez na dohodak gradjana, vrlo je lako dokazati. Proverite samo u PIO Fond-u i uvericete se koliki je broj ojadjenih bivsih i sadasnjih radnika kojima su i plate isplacivane neredovno, na kasicicu, a prema zaposlenima se ophodio ne postujuci nimalo njihovo dostojanstvo i osnovna prava garantovana zakonom u radu. KO je kod Radisava Rodica radio, ni pakao mu nece tesko pasti!

zoran zupa

pre 14 godina

KONACNO !!! ... Taj covek je pokusao da u svojim novinama i tekstovima vrati Srbiju u mracne 90- godine, ali je zaboravio da je danas 2009, gde je nasa zemlja drugacija i civilizovanija i da sistemi vrednosti koji su vladali 90-tih, danas su samo ruzna proslost. Ostalo ti je Rodicu samo da te brane istroseni politicari poput Vucica, Todorovica i ovih iz DSS.
Ova zemlja je demokratska i civilizovana i nikakvi Kuriri je vise nece vracati nazad i trovati ovu naciju.

Dragan

pre 14 godina

Nusic je citave komedije posvetio metodama za diskvalificaciju politickih protivnika. U Njegovo vreme kada bi neko trebao da se ocrni u javnosti izmisljalo se da je preoteo neciju zenu, liferovao vojsci crknuto meso, itd. Sada je postalo IN napakovati nekome da je izbegavao da plati porez pre 10 godina. Pa ako je to istina, sta se cekalo i zasto je ovaj greh drzan u naftalinu do danas?

Lazarevčanin

pre 14 godina

Možda je stvar u tome što taj "privrednik koji pravi kolače" nije nikoga otrovao...a vi gospodo trujete da je to više ne izdrživo!

Ivan

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce posle ovih hapsenja uslediti i zabrane listova koje ovaj Rodic drzi, posto ti listovi vec godinama krse zakone i sve norme novinarstva, i u svakoj normalnijoj zemlji bi bili odavno zabranjeni. Mene samo izludjuje sto je morao da se zameri nekom iz vlasti pa je ovo moralo da se desi, inace bi i dalje nesmetano nastavio da krsi zakone.

Raul

pre 14 godina

Samo primetite ko ga brani (Vucic, Todorovic, Kostunica) i bice vam sve jasno i na koji je nacin taj gospodin uredjivao svoje novine.
Nikada nije kasno da se uhapse takvi anti-drzavni i anti-EU elementi!

sasa jokic

pre 14 godina

SNS i DSS su odmah skocile u odbranu slobode govora?! Ne skocile su u odbranu medijskih huskaca zlocinackog udruzenja kome i sami pripadaju!!! Sve su to delovi Slobinih ratno-zlocinacko-pljackasko-huskackih sluzbi, koje nadam se odbrojvaju poslednje dane! Za njih nije bitno sto je utajio stotine miliona poreza, sto "truje" narod koje kakvim bljuvotinama, jer je za njih to bilo prirodno okruzenje u kojem su nastajali! 05. Oktobra Sloba, tj. vas sistem "vrednosti" je zauvek izgubio, pokusali ste na kratko da ga vratite. ali to je nemoguce. To sto ste se presvukli u demokratska odela prepoznaje se iz aviona! Dosta vise!!!

Marko

pre 14 godina

Ako taj covek prestane da proizvodi tenzije i lazne vesti, ja pristajem da zadrzi svoje novce, samo da vise ne truje narod sa textovima njegovih listova, koje me je sramota da citiram.

Darko

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj dvojac odgovarati za sve ciljano plasirane lazi uvijeno u jedno 10-15 posto istine. Tako se to radi. Lazi, ali napisi 10-15 istine da se narod lakse uhvati. Ovaj dvojac su zlonamjerni novinari kojima nije stalo do istine nego do plasiranja uvijene lazi verovatno po nalogu kriminalne skupine. Ne bih se cudio da su imali bliske susrete sa Amsterdamom ili sa Canetom. Procitani su.

Antipatriota

pre 14 godina

Mic po mic i da se stavi katanac na Kurir i kompaniju sto ispira mozgove sirotom narodu... I meni se povraca svaki put kad bacim oko na te novine u rukama nekog nesrecnika ujutru u basu!

Dejan HH

pre 14 godina

Rodic svoje medije koristi da iznosi neistine i poluistine kojima obmanjuje javnost.
Nije mi ga nimalo zao, ali hoce li odgovarati i oni koji to isto rade u predizbornim kampanjama - nanoseci svima nama mnogo vecu stetu?

draganj

pre 14 godina

ooooooo... konacno da se neko odlucio da zabrani najprljaviju, najdestruktivniju, najprizemniju novinu na ovom prostoru. nadam se da ce prestati da nam bodu oci naslovne strane "partizanskog" kurira sa naslovima tipa UBIO, ZAKLAO, SILOVAO, OPLJACKAO... zaista sam pokusavao jedno vreme iz hobija pronaci jedan afirmativni tekst u tom listu i za dve nedelje svakodnevnog truda nisam uspeo. zaista mislim da je i ovo bilo dovoljno za zatvaranje "trovacke" novine a neplacen porez... to mu dodje kao kolateralna steta.

svedok

pre 14 godina

Raja Rodic treba da odgovara za utaju poreza jer ga je utajio. Ima novinara koji su radili i u Kuriru i u Glasu i koji ce rado posvedociti da taj covek godinama nije uplatio ni dinar radnog staza i da je na taj nacin ostetio i novinare i drzavu. Ako treba da svedocimo, tu smo. I sto rece neko, Raji zelim dug zivot, ali i da plati za svo zlo koje je naneo ljudima koji su imali tu nesrecu da rade za njega

Dušan

pre 14 godina

Sloboda medija, o kojoj se toliko govori, i za koju se gotovo svi zalažu, naravno samo deklarativno, zaslužuje iskrenu i opsežniju društvenu analizu, a potom i mere, koje će "pročistiti medijski prostor" od nekih sadašnjih medija, koji su, svoju ulogu shvatili isuviše jednostrano. Da li Rodić uhapšen na osnovu "poreskih utaja" to se lako može dokazati, ali su mediji, poput Kurira i ostalih njegovih medija, od samog zaslužili "flaster" za javno pojavljivanje a evo zašto. Sadržaje, koje nude Rodićevi mediji, su ispod svakog etičkog nivoa javne reči, a da ne govorimo o insinuacijama i ostalih informacija (iz podruma i izvora bliskih bezumnosti. Kome poruke takve prirode "šalje" Rodić i Kurir? Onim ljudima koji su "žedni" prostote i niskih strasti. Šta to naša deca mogu pročitati valjano u tim medijima, a da pri tome saznaju nešto ili nauče. Rodić je samo "igrač" nekih drugih(skrivenih iza paravana) koji slobodu javne reči, iskorišćavaju na najgrublji način. Nude sijaset nebuloza, navodno, proverenih vesti i informacija, sa skaradnim fotkama najrazličitijih likova, a sve to za za samo 15-2o dinara. "Prodajući" sve te skaradnosti za svega 15-2o dinara, a takvih čitalaca ima poprilično, Rodić i njegovi "obrazovani novinari" lepo zaradjuju i žive. Ovom društvu je potrebno "medijsko obrazovanje", da čitaoci shvate šta je informacija, vesti, istina i činjenica. Kada se to bude postiglo, onda Rodić i njegovi kuriri, će služiti samo za potpalu vatre, kao najfetinija hartija. A sada, dok je stvar ovakva kakva je, jedino rešenje je, Kurir se, kao takav i sa takvim sadržaijima, može pojavljivati na kioscima, ali porez na takve "gluposti" morao bi biti bar deset puta veći, i da vidimo, da li bi Rodić imao računa da plasira "gluposti od informacija" za tako male pare. Svi oni koji veruju da su danas nešto saznali čitajući Kurir, samo su sebe obmanuli, duhovno siromašili. Senzacija, skaradnost i insinuacija nikad nisu mogli biti zamena za istinu, lepotu i nova istinska saznanja.

Bojan

pre 14 godina

... Stvar je vrlo prosta covek je otvarao firme kako je stigao, iz jedne u drugu firmu prebacivao dugovanja i radnike, a na konto stecaja istim tim radnicima nije uplacivao plate i doprinose, a i drzavu je zakidao na isti fazon. Kako je, kada Rodic ne isplacuje platu, ne uplacuje doprinose i socijalno, kada potpisujete platni spisak sa pokrivenom cifrom plate (ne znate koji iznos potpisujete, a ako necete nema plate koja kasni po tri meseca) najbolje znamo mi koji smo radili, i hvala Bogu otisli od ovog coveka.
Poduzi je spisak nas koji se jos od 2000.godine sudimo sa njim i do dana danasnjeg nista nismo dobili.
Evo ja se javno odricem mog dela (koji je tada bio 40000din)u dobrotvorne svrhe, samo ih naplatite sa svim kamatama do sada.
Tuzno je sto drzava reaguje tek onda kada je ona ugrozena, a ne odmah kada su ugrozena osnovna prava radnika zagarantovana ustavom ove zemlje.
Gospodine Rodicu, da ste vi meni zivi i zdravi jos 100 godina i da odsluzite ono sta ste zasluzili.

MV

pre 14 godina

Ako je neko prekrsio zakon onda nema zamerki na hapsenje. I to bi trebalo da bude pravilo koje bi vazilo za sve. Ali nazalost nije tako pa ostrascenost nekih komentatora nije na mestu. Problem Rodic ovde isuvise dugo traje a sve se svodi jeste ili nije utajio porez a ustvari problem je o nacinu pisanja njegovih novina. Pa se sada zeli da se to stavi pod kontrolu ali pod formom koji se zove tako kako se zove. E pa to i nije neka pravda. Meni licno se ne svidja izvestavanje i drugih medija ali to resavam tako sto ne kupujem novine ili predjem na drugi TV kanal ali mi ne pada na pamet da trazim hapsenje.

dean van der serbia

pre 14 godina

Znaci novi zakon o medijima indirektno u primeni? Sta kazu: priveden zbog moguce utaje poreza? Haha...
Po toj osnovi moze da se pohapsi najmanje dve trecine srpskih vlasnika kompanija.

Kontinuitet borbe za vlast po cenu slobode informisanja...to imamo sigurno. Kontinuitet neplacanja poreza ako si "dobar" sa vlascu takodje.

Sladjana

pre 14 godina

Porez mora da se plaća i to jeste krivično delo. Ipak, Idem od početka nadajući se da ću probuditi u vama novinarima intelektualnu i istraživačku radoznalost. Prvo, nije mu određen pritvor nego zadržavanje u policiji koje po Ustavu ne može da bude duže od 48 sati a nakon toga bi trebalo da bude priveden istražnom sudiji koji mu, ako postoji potreba, određuje pritvor. Međutim, da se vratimo u septembar. U septembru, tačnije 18.09.2009. policija podnosi krivičnu prijavu i Prvo opštinsko javno tužilaštvo na osnovu iste, podnosi zahtev za sprovođenje istrage jer postoji osnovana sumnja koja proizlazi iz krivične prijave i koja bi trebalo da bude potkrepljena dokazima, ali bez određivanja pritvora. Istražni sudija Prvog opštinskog suda donosi rešenje o sprovođenju istrage. Poreska utaja iz čl. 229. KZ je u nadležnosti opštinskog suda, odnosno tužilaštva. Zašto onda Okružno tužilaštvo upućuje zahtev policiji za razgovor sa Rodićem a ne Prvo opštinsko? Zbog čega ga saslušava policija, ako je u vezi sa poreskom utajom, kada bi to trebalo da radi istražni sudija jer je istraga u toku i on se odazivao pozivima suda? I da je tačno da je zbog kredita uzetog kod Komercijalne banke (proveriti da li protiv vlasnika ove banke postoji možda istraga za utaju poreza???), i to je delo koje spada u nadležnost opštinskog suda zvano "Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti čl. 209. KZ i maksimalno zaprećena kazna je do dve godine! Po mom mišljenju, ovo hapšenje je skretanje pažnje građana sa emisije u kojoj je gostovala gradska sekretarka za zdravstvo i visokoumne izjave ministarke finansija koja ne zna gde se utroši 130 milijardi dinara (milijarda i po evra) iz Budžeta!
Kakva igra - vi nama izjavu sekretarke - mi vama ministarke finansija a Rodić negde između - za sve i protiv svih!

antidemokrata

pre 14 godina

Zuta stampa mi nikada nije bila simpaticna, ali izgleda, da su bili u pravu oni, koji su tvrdili, da je Rodic na meti ovdasnjih mocnika zbog stila pisanja koji se neguje u njegoim listovima. Kad bi poreznici zaredjali po firmama, ustanovili bi ono, sto vec i vrapci znaju: manje-vise svugde se vrsi utaja poreza u vidu isplacivanja dela plate "ispod tezge", sto je samo vrh ledenog brega sto se tice malverzacija. Jedino merilo u ovoj do vrha korumpiranoj/partijskoj drzavi je, da li je neko "nas", ili nije, a sve ostalo je nebitno. Naravno, drug Tadic se u ovom slucaju ne mesa u svoj posao, sem davanja bombasticnih izjava, da je zakon za sve isti.
Ovakvo stanje je posledica naseg kolektivnog nacina razmisljanja, koji se moze definisati sa "ako mi je neko simpatican, nema veze, sto krsi zakon". Zbog toga nijedna stranka do sada nije ni bila kaznjena od strane svojih biraca zbog afera, ili laznih obecanja u predizbornoj kampanji.
Podanicki mentalitet Srba je gotovo nemoguce iskoreniti, i tu lezi sustina problema.

alek

pre 14 godina

Ja ne znam da li je uteha u tome sto je pravda spora a opet dostizna,ali je sramota sto je on slobodno radio ,kreirao javno mnjenje na najskandolozniji nacin tokom svih ovih godina,a ocito ostao duzan drzavi par stotina miliona.I sad se postavlja pitanje ko ga je stitio,sa kim je zapravo sve vreme saradjivao.Ovde nalogodavci uvek ostanu netaknuti.I da ne bi satanizacije Dinkica i resenosti ovog da ide do kraja nista se ne bi dogodilo.Sad se postavlja pitanje sta je radila poreska uprava 10 godina,policija,tuzilastvo...Zaista bi trebalo sa njim da odgovaraju i oni koji su mu to omogucili.Kao i Karicu,kao i Canetu...kao i ...ima ih mnogo....

jelena

pre 14 godina

Zelim Rodicu dobro zdravlje, pa da bez problema doceka sudjenje i odsluzi sta mu sleduje... A svima nama kojima duguje, to ce biti bar neka satisfakcija, kad vec taj novac i godine staza koje nam nije uplacivao nikad necemo dobiti

M. N. Lazar

pre 14 godina

Mozda je covjek stvarno bolestan, ali je skoro redovna pojava, kod srpskih uhapsenika;
Godinama su super aktivni u uzimanju novca (i drugim aktivnostima, zbog cega se hapse), a ODMAH po hapsenju naglo i tesko se razbole.
Odavno im je sema provaljena, bar kod mene.

M. N. Lazar

pre 14 godina

Mozda je covjek stvarno bolestan, ali je skoro redovna pojava, kod srpskih uhapsenika;
Godinama su super aktivni u uzimanju novca (i drugim aktivnostima, zbog cega se hapse), a ODMAH po hapsenju naglo i tesko se razbole.
Odavno im je sema provaljena, bar kod mene.

jelena

pre 14 godina

Zelim Rodicu dobro zdravlje, pa da bez problema doceka sudjenje i odsluzi sta mu sleduje... A svima nama kojima duguje, to ce biti bar neka satisfakcija, kad vec taj novac i godine staza koje nam nije uplacivao nikad necemo dobiti

dean van der serbia

pre 14 godina

Znaci novi zakon o medijima indirektno u primeni? Sta kazu: priveden zbog moguce utaje poreza? Haha...
Po toj osnovi moze da se pohapsi najmanje dve trecine srpskih vlasnika kompanija.

Kontinuitet borbe za vlast po cenu slobode informisanja...to imamo sigurno. Kontinuitet neplacanja poreza ako si "dobar" sa vlascu takodje.

Sladjana

pre 14 godina

Porez mora da se plaća i to jeste krivično delo. Ipak, Idem od početka nadajući se da ću probuditi u vama novinarima intelektualnu i istraživačku radoznalost. Prvo, nije mu određen pritvor nego zadržavanje u policiji koje po Ustavu ne može da bude duže od 48 sati a nakon toga bi trebalo da bude priveden istražnom sudiji koji mu, ako postoji potreba, određuje pritvor. Međutim, da se vratimo u septembar. U septembru, tačnije 18.09.2009. policija podnosi krivičnu prijavu i Prvo opštinsko javno tužilaštvo na osnovu iste, podnosi zahtev za sprovođenje istrage jer postoji osnovana sumnja koja proizlazi iz krivične prijave i koja bi trebalo da bude potkrepljena dokazima, ali bez određivanja pritvora. Istražni sudija Prvog opštinskog suda donosi rešenje o sprovođenju istrage. Poreska utaja iz čl. 229. KZ je u nadležnosti opštinskog suda, odnosno tužilaštva. Zašto onda Okružno tužilaštvo upućuje zahtev policiji za razgovor sa Rodićem a ne Prvo opštinsko? Zbog čega ga saslušava policija, ako je u vezi sa poreskom utajom, kada bi to trebalo da radi istražni sudija jer je istraga u toku i on se odazivao pozivima suda? I da je tačno da je zbog kredita uzetog kod Komercijalne banke (proveriti da li protiv vlasnika ove banke postoji možda istraga za utaju poreza???), i to je delo koje spada u nadležnost opštinskog suda zvano "Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti čl. 209. KZ i maksimalno zaprećena kazna je do dve godine! Po mom mišljenju, ovo hapšenje je skretanje pažnje građana sa emisije u kojoj je gostovala gradska sekretarka za zdravstvo i visokoumne izjave ministarke finansija koja ne zna gde se utroši 130 milijardi dinara (milijarda i po evra) iz Budžeta!
Kakva igra - vi nama izjavu sekretarke - mi vama ministarke finansija a Rodić negde između - za sve i protiv svih!

antidemokrata

pre 14 godina

Zuta stampa mi nikada nije bila simpaticna, ali izgleda, da su bili u pravu oni, koji su tvrdili, da je Rodic na meti ovdasnjih mocnika zbog stila pisanja koji se neguje u njegoim listovima. Kad bi poreznici zaredjali po firmama, ustanovili bi ono, sto vec i vrapci znaju: manje-vise svugde se vrsi utaja poreza u vidu isplacivanja dela plate "ispod tezge", sto je samo vrh ledenog brega sto se tice malverzacija. Jedino merilo u ovoj do vrha korumpiranoj/partijskoj drzavi je, da li je neko "nas", ili nije, a sve ostalo je nebitno. Naravno, drug Tadic se u ovom slucaju ne mesa u svoj posao, sem davanja bombasticnih izjava, da je zakon za sve isti.
Ovakvo stanje je posledica naseg kolektivnog nacina razmisljanja, koji se moze definisati sa "ako mi je neko simpatican, nema veze, sto krsi zakon". Zbog toga nijedna stranka do sada nije ni bila kaznjena od strane svojih biraca zbog afera, ili laznih obecanja u predizbornoj kampanji.
Podanicki mentalitet Srba je gotovo nemoguce iskoreniti, i tu lezi sustina problema.

Bojan

pre 14 godina

... Stvar je vrlo prosta covek je otvarao firme kako je stigao, iz jedne u drugu firmu prebacivao dugovanja i radnike, a na konto stecaja istim tim radnicima nije uplacivao plate i doprinose, a i drzavu je zakidao na isti fazon. Kako je, kada Rodic ne isplacuje platu, ne uplacuje doprinose i socijalno, kada potpisujete platni spisak sa pokrivenom cifrom plate (ne znate koji iznos potpisujete, a ako necete nema plate koja kasni po tri meseca) najbolje znamo mi koji smo radili, i hvala Bogu otisli od ovog coveka.
Poduzi je spisak nas koji se jos od 2000.godine sudimo sa njim i do dana danasnjeg nista nismo dobili.
Evo ja se javno odricem mog dela (koji je tada bio 40000din)u dobrotvorne svrhe, samo ih naplatite sa svim kamatama do sada.
Tuzno je sto drzava reaguje tek onda kada je ona ugrozena, a ne odmah kada su ugrozena osnovna prava radnika zagarantovana ustavom ove zemlje.
Gospodine Rodicu, da ste vi meni zivi i zdravi jos 100 godina i da odsluzite ono sta ste zasluzili.

MV

pre 14 godina

Ako je neko prekrsio zakon onda nema zamerki na hapsenje. I to bi trebalo da bude pravilo koje bi vazilo za sve. Ali nazalost nije tako pa ostrascenost nekih komentatora nije na mestu. Problem Rodic ovde isuvise dugo traje a sve se svodi jeste ili nije utajio porez a ustvari problem je o nacinu pisanja njegovih novina. Pa se sada zeli da se to stavi pod kontrolu ali pod formom koji se zove tako kako se zove. E pa to i nije neka pravda. Meni licno se ne svidja izvestavanje i drugih medija ali to resavam tako sto ne kupujem novine ili predjem na drugi TV kanal ali mi ne pada na pamet da trazim hapsenje.

svedok

pre 14 godina

Raja Rodic treba da odgovara za utaju poreza jer ga je utajio. Ima novinara koji su radili i u Kuriru i u Glasu i koji ce rado posvedociti da taj covek godinama nije uplatio ni dinar radnog staza i da je na taj nacin ostetio i novinare i drzavu. Ako treba da svedocimo, tu smo. I sto rece neko, Raji zelim dug zivot, ali i da plati za svo zlo koje je naneo ljudima koji su imali tu nesrecu da rade za njega

Dušan

pre 14 godina

Sloboda medija, o kojoj se toliko govori, i za koju se gotovo svi zalažu, naravno samo deklarativno, zaslužuje iskrenu i opsežniju društvenu analizu, a potom i mere, koje će "pročistiti medijski prostor" od nekih sadašnjih medija, koji su, svoju ulogu shvatili isuviše jednostrano. Da li Rodić uhapšen na osnovu "poreskih utaja" to se lako može dokazati, ali su mediji, poput Kurira i ostalih njegovih medija, od samog zaslužili "flaster" za javno pojavljivanje a evo zašto. Sadržaje, koje nude Rodićevi mediji, su ispod svakog etičkog nivoa javne reči, a da ne govorimo o insinuacijama i ostalih informacija (iz podruma i izvora bliskih bezumnosti. Kome poruke takve prirode "šalje" Rodić i Kurir? Onim ljudima koji su "žedni" prostote i niskih strasti. Šta to naša deca mogu pročitati valjano u tim medijima, a da pri tome saznaju nešto ili nauče. Rodić je samo "igrač" nekih drugih(skrivenih iza paravana) koji slobodu javne reči, iskorišćavaju na najgrublji način. Nude sijaset nebuloza, navodno, proverenih vesti i informacija, sa skaradnim fotkama najrazličitijih likova, a sve to za za samo 15-2o dinara. "Prodajući" sve te skaradnosti za svega 15-2o dinara, a takvih čitalaca ima poprilično, Rodić i njegovi "obrazovani novinari" lepo zaradjuju i žive. Ovom društvu je potrebno "medijsko obrazovanje", da čitaoci shvate šta je informacija, vesti, istina i činjenica. Kada se to bude postiglo, onda Rodić i njegovi kuriri, će služiti samo za potpalu vatre, kao najfetinija hartija. A sada, dok je stvar ovakva kakva je, jedino rešenje je, Kurir se, kao takav i sa takvim sadržaijima, može pojavljivati na kioscima, ali porez na takve "gluposti" morao bi biti bar deset puta veći, i da vidimo, da li bi Rodić imao računa da plasira "gluposti od informacija" za tako male pare. Svi oni koji veruju da su danas nešto saznali čitajući Kurir, samo su sebe obmanuli, duhovno siromašili. Senzacija, skaradnost i insinuacija nikad nisu mogli biti zamena za istinu, lepotu i nova istinska saznanja.

Dejan HH

pre 14 godina

Rodic svoje medije koristi da iznosi neistine i poluistine kojima obmanjuje javnost.
Nije mi ga nimalo zao, ali hoce li odgovarati i oni koji to isto rade u predizbornim kampanjama - nanoseci svima nama mnogo vecu stetu?

Antipatriota

pre 14 godina

Mic po mic i da se stavi katanac na Kurir i kompaniju sto ispira mozgove sirotom narodu... I meni se povraca svaki put kad bacim oko na te novine u rukama nekog nesrecnika ujutru u basu!

draganj

pre 14 godina

ooooooo... konacno da se neko odlucio da zabrani najprljaviju, najdestruktivniju, najprizemniju novinu na ovom prostoru. nadam se da ce prestati da nam bodu oci naslovne strane "partizanskog" kurira sa naslovima tipa UBIO, ZAKLAO, SILOVAO, OPLJACKAO... zaista sam pokusavao jedno vreme iz hobija pronaci jedan afirmativni tekst u tom listu i za dve nedelje svakodnevnog truda nisam uspeo. zaista mislim da je i ovo bilo dovoljno za zatvaranje "trovacke" novine a neplacen porez... to mu dodje kao kolateralna steta.

alek

pre 14 godina

Ja ne znam da li je uteha u tome sto je pravda spora a opet dostizna,ali je sramota sto je on slobodno radio ,kreirao javno mnjenje na najskandolozniji nacin tokom svih ovih godina,a ocito ostao duzan drzavi par stotina miliona.I sad se postavlja pitanje ko ga je stitio,sa kim je zapravo sve vreme saradjivao.Ovde nalogodavci uvek ostanu netaknuti.I da ne bi satanizacije Dinkica i resenosti ovog da ide do kraja nista se ne bi dogodilo.Sad se postavlja pitanje sta je radila poreska uprava 10 godina,policija,tuzilastvo...Zaista bi trebalo sa njim da odgovaraju i oni koji su mu to omogucili.Kao i Karicu,kao i Canetu...kao i ...ima ih mnogo....

sasa jokic

pre 14 godina

SNS i DSS su odmah skocile u odbranu slobode govora?! Ne skocile su u odbranu medijskih huskaca zlocinackog udruzenja kome i sami pripadaju!!! Sve su to delovi Slobinih ratno-zlocinacko-pljackasko-huskackih sluzbi, koje nadam se odbrojvaju poslednje dane! Za njih nije bitno sto je utajio stotine miliona poreza, sto "truje" narod koje kakvim bljuvotinama, jer je za njih to bilo prirodno okruzenje u kojem su nastajali! 05. Oktobra Sloba, tj. vas sistem "vrednosti" je zauvek izgubio, pokusali ste na kratko da ga vratite. ali to je nemoguce. To sto ste se presvukli u demokratska odela prepoznaje se iz aviona! Dosta vise!!!

Marko

pre 14 godina

Ako taj covek prestane da proizvodi tenzije i lazne vesti, ja pristajem da zadrzi svoje novce, samo da vise ne truje narod sa textovima njegovih listova, koje me je sramota da citiram.

Raul

pre 14 godina

Samo primetite ko ga brani (Vucic, Todorovic, Kostunica) i bice vam sve jasno i na koji je nacin taj gospodin uredjivao svoje novine.
Nikada nije kasno da se uhapse takvi anti-drzavni i anti-EU elementi!

Darko

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj dvojac odgovarati za sve ciljano plasirane lazi uvijeno u jedno 10-15 posto istine. Tako se to radi. Lazi, ali napisi 10-15 istine da se narod lakse uhvati. Ovaj dvojac su zlonamjerni novinari kojima nije stalo do istine nego do plasiranja uvijene lazi verovatno po nalogu kriminalne skupine. Ne bih se cudio da su imali bliske susrete sa Amsterdamom ili sa Canetom. Procitani su.

zoran zupa

pre 14 godina

KONACNO !!! ... Taj covek je pokusao da u svojim novinama i tekstovima vrati Srbiju u mracne 90- godine, ali je zaboravio da je danas 2009, gde je nasa zemlja drugacija i civilizovanija i da sistemi vrednosti koji su vladali 90-tih, danas su samo ruzna proslost. Ostalo ti je Rodicu samo da te brane istroseni politicari poput Vucica, Todorovica i ovih iz DSS.
Ova zemlja je demokratska i civilizovana i nikakvi Kuriri je vise nece vracati nazad i trovati ovu naciju.

Dragan

pre 14 godina

Nusic je citave komedije posvetio metodama za diskvalificaciju politickih protivnika. U Njegovo vreme kada bi neko trebao da se ocrni u javnosti izmisljalo se da je preoteo neciju zenu, liferovao vojsci crknuto meso, itd. Sada je postalo IN napakovati nekome da je izbegavao da plati porez pre 10 godina. Pa ako je to istina, sta se cekalo i zasto je ovaj greh drzan u naftalinu do danas?

Ivan

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce posle ovih hapsenja uslediti i zabrane listova koje ovaj Rodic drzi, posto ti listovi vec godinama krse zakone i sve norme novinarstva, i u svakoj normalnijoj zemlji bi bili odavno zabranjeni. Mene samo izludjuje sto je morao da se zameri nekom iz vlasti pa je ovo moralo da se desi, inace bi i dalje nesmetano nastavio da krsi zakone.

Petar

pre 14 godina

Da je R.Rodic utajio porez na dohodak gradjana, vrlo je lako dokazati. Proverite samo u PIO Fond-u i uvericete se koliki je broj ojadjenih bivsih i sadasnjih radnika kojima su i plate isplacivane neredovno, na kasicicu, a prema zaposlenima se ophodio ne postujuci nimalo njihovo dostojanstvo i osnovna prava garantovana zakonom u radu. KO je kod Radisava Rodica radio, ni pakao mu nece tesko pasti!

Lazarevčanin

pre 14 godina

Možda je stvar u tome što taj "privrednik koji pravi kolače" nije nikoga otrovao...a vi gospodo trujete da je to više ne izdrživo!

M. N. Lazar

pre 14 godina

Mozda je covjek stvarno bolestan, ali je skoro redovna pojava, kod srpskih uhapsenika;
Godinama su super aktivni u uzimanju novca (i drugim aktivnostima, zbog cega se hapse), a ODMAH po hapsenju naglo i tesko se razbole.
Odavno im je sema provaljena, bar kod mene.

Antipatriota

pre 14 godina

Mic po mic i da se stavi katanac na Kurir i kompaniju sto ispira mozgove sirotom narodu... I meni se povraca svaki put kad bacim oko na te novine u rukama nekog nesrecnika ujutru u basu!

sasa jokic

pre 14 godina

SNS i DSS su odmah skocile u odbranu slobode govora?! Ne skocile su u odbranu medijskih huskaca zlocinackog udruzenja kome i sami pripadaju!!! Sve su to delovi Slobinih ratno-zlocinacko-pljackasko-huskackih sluzbi, koje nadam se odbrojvaju poslednje dane! Za njih nije bitno sto je utajio stotine miliona poreza, sto "truje" narod koje kakvim bljuvotinama, jer je za njih to bilo prirodno okruzenje u kojem su nastajali! 05. Oktobra Sloba, tj. vas sistem "vrednosti" je zauvek izgubio, pokusali ste na kratko da ga vratite. ali to je nemoguce. To sto ste se presvukli u demokratska odela prepoznaje se iz aviona! Dosta vise!!!

Dušan

pre 14 godina

Sloboda medija, o kojoj se toliko govori, i za koju se gotovo svi zalažu, naravno samo deklarativno, zaslužuje iskrenu i opsežniju društvenu analizu, a potom i mere, koje će "pročistiti medijski prostor" od nekih sadašnjih medija, koji su, svoju ulogu shvatili isuviše jednostrano. Da li Rodić uhapšen na osnovu "poreskih utaja" to se lako može dokazati, ali su mediji, poput Kurira i ostalih njegovih medija, od samog zaslužili "flaster" za javno pojavljivanje a evo zašto. Sadržaje, koje nude Rodićevi mediji, su ispod svakog etičkog nivoa javne reči, a da ne govorimo o insinuacijama i ostalih informacija (iz podruma i izvora bliskih bezumnosti. Kome poruke takve prirode "šalje" Rodić i Kurir? Onim ljudima koji su "žedni" prostote i niskih strasti. Šta to naša deca mogu pročitati valjano u tim medijima, a da pri tome saznaju nešto ili nauče. Rodić je samo "igrač" nekih drugih(skrivenih iza paravana) koji slobodu javne reči, iskorišćavaju na najgrublji način. Nude sijaset nebuloza, navodno, proverenih vesti i informacija, sa skaradnim fotkama najrazličitijih likova, a sve to za za samo 15-2o dinara. "Prodajući" sve te skaradnosti za svega 15-2o dinara, a takvih čitalaca ima poprilično, Rodić i njegovi "obrazovani novinari" lepo zaradjuju i žive. Ovom društvu je potrebno "medijsko obrazovanje", da čitaoci shvate šta je informacija, vesti, istina i činjenica. Kada se to bude postiglo, onda Rodić i njegovi kuriri, će služiti samo za potpalu vatre, kao najfetinija hartija. A sada, dok je stvar ovakva kakva je, jedino rešenje je, Kurir se, kao takav i sa takvim sadržaijima, može pojavljivati na kioscima, ali porez na takve "gluposti" morao bi biti bar deset puta veći, i da vidimo, da li bi Rodić imao računa da plasira "gluposti od informacija" za tako male pare. Svi oni koji veruju da su danas nešto saznali čitajući Kurir, samo su sebe obmanuli, duhovno siromašili. Senzacija, skaradnost i insinuacija nikad nisu mogli biti zamena za istinu, lepotu i nova istinska saznanja.

draganj

pre 14 godina

ooooooo... konacno da se neko odlucio da zabrani najprljaviju, najdestruktivniju, najprizemniju novinu na ovom prostoru. nadam se da ce prestati da nam bodu oci naslovne strane "partizanskog" kurira sa naslovima tipa UBIO, ZAKLAO, SILOVAO, OPLJACKAO... zaista sam pokusavao jedno vreme iz hobija pronaci jedan afirmativni tekst u tom listu i za dve nedelje svakodnevnog truda nisam uspeo. zaista mislim da je i ovo bilo dovoljno za zatvaranje "trovacke" novine a neplacen porez... to mu dodje kao kolateralna steta.

Darko

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj dvojac odgovarati za sve ciljano plasirane lazi uvijeno u jedno 10-15 posto istine. Tako se to radi. Lazi, ali napisi 10-15 istine da se narod lakse uhvati. Ovaj dvojac su zlonamjerni novinari kojima nije stalo do istine nego do plasiranja uvijene lazi verovatno po nalogu kriminalne skupine. Ne bih se cudio da su imali bliske susrete sa Amsterdamom ili sa Canetom. Procitani su.

Marko

pre 14 godina

Ako taj covek prestane da proizvodi tenzije i lazne vesti, ja pristajem da zadrzi svoje novce, samo da vise ne truje narod sa textovima njegovih listova, koje me je sramota da citiram.

alek

pre 14 godina

Ja ne znam da li je uteha u tome sto je pravda spora a opet dostizna,ali je sramota sto je on slobodno radio ,kreirao javno mnjenje na najskandolozniji nacin tokom svih ovih godina,a ocito ostao duzan drzavi par stotina miliona.I sad se postavlja pitanje ko ga je stitio,sa kim je zapravo sve vreme saradjivao.Ovde nalogodavci uvek ostanu netaknuti.I da ne bi satanizacije Dinkica i resenosti ovog da ide do kraja nista se ne bi dogodilo.Sad se postavlja pitanje sta je radila poreska uprava 10 godina,policija,tuzilastvo...Zaista bi trebalo sa njim da odgovaraju i oni koji su mu to omogucili.Kao i Karicu,kao i Canetu...kao i ...ima ih mnogo....

jelena

pre 14 godina

Zelim Rodicu dobro zdravlje, pa da bez problema doceka sudjenje i odsluzi sta mu sleduje... A svima nama kojima duguje, to ce biti bar neka satisfakcija, kad vec taj novac i godine staza koje nam nije uplacivao nikad necemo dobiti

Raul

pre 14 godina

Samo primetite ko ga brani (Vucic, Todorovic, Kostunica) i bice vam sve jasno i na koji je nacin taj gospodin uredjivao svoje novine.
Nikada nije kasno da se uhapse takvi anti-drzavni i anti-EU elementi!

dean van der serbia

pre 14 godina

Znaci novi zakon o medijima indirektno u primeni? Sta kazu: priveden zbog moguce utaje poreza? Haha...
Po toj osnovi moze da se pohapsi najmanje dve trecine srpskih vlasnika kompanija.

Kontinuitet borbe za vlast po cenu slobode informisanja...to imamo sigurno. Kontinuitet neplacanja poreza ako si "dobar" sa vlascu takodje.

Bojan

pre 14 godina

... Stvar je vrlo prosta covek je otvarao firme kako je stigao, iz jedne u drugu firmu prebacivao dugovanja i radnike, a na konto stecaja istim tim radnicima nije uplacivao plate i doprinose, a i drzavu je zakidao na isti fazon. Kako je, kada Rodic ne isplacuje platu, ne uplacuje doprinose i socijalno, kada potpisujete platni spisak sa pokrivenom cifrom plate (ne znate koji iznos potpisujete, a ako necete nema plate koja kasni po tri meseca) najbolje znamo mi koji smo radili, i hvala Bogu otisli od ovog coveka.
Poduzi je spisak nas koji se jos od 2000.godine sudimo sa njim i do dana danasnjeg nista nismo dobili.
Evo ja se javno odricem mog dela (koji je tada bio 40000din)u dobrotvorne svrhe, samo ih naplatite sa svim kamatama do sada.
Tuzno je sto drzava reaguje tek onda kada je ona ugrozena, a ne odmah kada su ugrozena osnovna prava radnika zagarantovana ustavom ove zemlje.
Gospodine Rodicu, da ste vi meni zivi i zdravi jos 100 godina i da odsluzite ono sta ste zasluzili.

svedok

pre 14 godina

Raja Rodic treba da odgovara za utaju poreza jer ga je utajio. Ima novinara koji su radili i u Kuriru i u Glasu i koji ce rado posvedociti da taj covek godinama nije uplatio ni dinar radnog staza i da je na taj nacin ostetio i novinare i drzavu. Ako treba da svedocimo, tu smo. I sto rece neko, Raji zelim dug zivot, ali i da plati za svo zlo koje je naneo ljudima koji su imali tu nesrecu da rade za njega

antidemokrata

pre 14 godina

Zuta stampa mi nikada nije bila simpaticna, ali izgleda, da su bili u pravu oni, koji su tvrdili, da je Rodic na meti ovdasnjih mocnika zbog stila pisanja koji se neguje u njegoim listovima. Kad bi poreznici zaredjali po firmama, ustanovili bi ono, sto vec i vrapci znaju: manje-vise svugde se vrsi utaja poreza u vidu isplacivanja dela plate "ispod tezge", sto je samo vrh ledenog brega sto se tice malverzacija. Jedino merilo u ovoj do vrha korumpiranoj/partijskoj drzavi je, da li je neko "nas", ili nije, a sve ostalo je nebitno. Naravno, drug Tadic se u ovom slucaju ne mesa u svoj posao, sem davanja bombasticnih izjava, da je zakon za sve isti.
Ovakvo stanje je posledica naseg kolektivnog nacina razmisljanja, koji se moze definisati sa "ako mi je neko simpatican, nema veze, sto krsi zakon". Zbog toga nijedna stranka do sada nije ni bila kaznjena od strane svojih biraca zbog afera, ili laznih obecanja u predizbornoj kampanji.
Podanicki mentalitet Srba je gotovo nemoguce iskoreniti, i tu lezi sustina problema.

Sladjana

pre 14 godina

Porez mora da se plaća i to jeste krivično delo. Ipak, Idem od početka nadajući se da ću probuditi u vama novinarima intelektualnu i istraživačku radoznalost. Prvo, nije mu određen pritvor nego zadržavanje u policiji koje po Ustavu ne može da bude duže od 48 sati a nakon toga bi trebalo da bude priveden istražnom sudiji koji mu, ako postoji potreba, određuje pritvor. Međutim, da se vratimo u septembar. U septembru, tačnije 18.09.2009. policija podnosi krivičnu prijavu i Prvo opštinsko javno tužilaštvo na osnovu iste, podnosi zahtev za sprovođenje istrage jer postoji osnovana sumnja koja proizlazi iz krivične prijave i koja bi trebalo da bude potkrepljena dokazima, ali bez određivanja pritvora. Istražni sudija Prvog opštinskog suda donosi rešenje o sprovođenju istrage. Poreska utaja iz čl. 229. KZ je u nadležnosti opštinskog suda, odnosno tužilaštva. Zašto onda Okružno tužilaštvo upućuje zahtev policiji za razgovor sa Rodićem a ne Prvo opštinsko? Zbog čega ga saslušava policija, ako je u vezi sa poreskom utajom, kada bi to trebalo da radi istražni sudija jer je istraga u toku i on se odazivao pozivima suda? I da je tačno da je zbog kredita uzetog kod Komercijalne banke (proveriti da li protiv vlasnika ove banke postoji možda istraga za utaju poreza???), i to je delo koje spada u nadležnost opštinskog suda zvano "Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti čl. 209. KZ i maksimalno zaprećena kazna je do dve godine! Po mom mišljenju, ovo hapšenje je skretanje pažnje građana sa emisije u kojoj je gostovala gradska sekretarka za zdravstvo i visokoumne izjave ministarke finansija koja ne zna gde se utroši 130 milijardi dinara (milijarda i po evra) iz Budžeta!
Kakva igra - vi nama izjavu sekretarke - mi vama ministarke finansija a Rodić negde između - za sve i protiv svih!

Dejan HH

pre 14 godina

Rodic svoje medije koristi da iznosi neistine i poluistine kojima obmanjuje javnost.
Nije mi ga nimalo zao, ali hoce li odgovarati i oni koji to isto rade u predizbornim kampanjama - nanoseci svima nama mnogo vecu stetu?

MV

pre 14 godina

Ako je neko prekrsio zakon onda nema zamerki na hapsenje. I to bi trebalo da bude pravilo koje bi vazilo za sve. Ali nazalost nije tako pa ostrascenost nekih komentatora nije na mestu. Problem Rodic ovde isuvise dugo traje a sve se svodi jeste ili nije utajio porez a ustvari problem je o nacinu pisanja njegovih novina. Pa se sada zeli da se to stavi pod kontrolu ali pod formom koji se zove tako kako se zove. E pa to i nije neka pravda. Meni licno se ne svidja izvestavanje i drugih medija ali to resavam tako sto ne kupujem novine ili predjem na drugi TV kanal ali mi ne pada na pamet da trazim hapsenje.

Lazarevčanin

pre 14 godina

Možda je stvar u tome što taj "privrednik koji pravi kolače" nije nikoga otrovao...a vi gospodo trujete da je to više ne izdrživo!

Dragan

pre 14 godina

Nusic je citave komedije posvetio metodama za diskvalificaciju politickih protivnika. U Njegovo vreme kada bi neko trebao da se ocrni u javnosti izmisljalo se da je preoteo neciju zenu, liferovao vojsci crknuto meso, itd. Sada je postalo IN napakovati nekome da je izbegavao da plati porez pre 10 godina. Pa ako je to istina, sta se cekalo i zasto je ovaj greh drzan u naftalinu do danas?

Ivan

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce posle ovih hapsenja uslediti i zabrane listova koje ovaj Rodic drzi, posto ti listovi vec godinama krse zakone i sve norme novinarstva, i u svakoj normalnijoj zemlji bi bili odavno zabranjeni. Mene samo izludjuje sto je morao da se zameri nekom iz vlasti pa je ovo moralo da se desi, inace bi i dalje nesmetano nastavio da krsi zakone.

zoran zupa

pre 14 godina

KONACNO !!! ... Taj covek je pokusao da u svojim novinama i tekstovima vrati Srbiju u mracne 90- godine, ali je zaboravio da je danas 2009, gde je nasa zemlja drugacija i civilizovanija i da sistemi vrednosti koji su vladali 90-tih, danas su samo ruzna proslost. Ostalo ti je Rodicu samo da te brane istroseni politicari poput Vucica, Todorovica i ovih iz DSS.
Ova zemlja je demokratska i civilizovana i nikakvi Kuriri je vise nece vracati nazad i trovati ovu naciju.

Petar

pre 14 godina

Da je R.Rodic utajio porez na dohodak gradjana, vrlo je lako dokazati. Proverite samo u PIO Fond-u i uvericete se koliki je broj ojadjenih bivsih i sadasnjih radnika kojima su i plate isplacivane neredovno, na kasicicu, a prema zaposlenima se ophodio ne postujuci nimalo njihovo dostojanstvo i osnovna prava garantovana zakonom u radu. KO je kod Radisava Rodica radio, ni pakao mu nece tesko pasti!