Utorak, 27.10.2009.

10:39

Jat: Ponude za besplatan taksi

"Jat ervejz" će objavio poziv za izbor taksi udruženja koje će obezbeđivati besplatan prevoz putnika za dolazak i odlazak putnika sa beogradskog aerodroma.

Izvor: Tanjug

Jat: Ponude za besplatan taksi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

putin vas gleda

pre 14 godina

Da li Vi dragi posetioci sajta B92 imate bilo koji komentar a da nije nepatriotski,maliciozan...To je Vasa nacionalna kompanija,srpska.Daleko od idealne,ali srpska.Nigde u svetu nema toliko animoziteta prema svemu sto je nacionalno.Da li Vas iko tera da putujete JATom?Vecina JATovih linija je pokrivena i drugim prevoziocima.Toliko ste zluradi i radujete se samo kad neko treba da propadne.Vi ste gradjani ove zemlje i trebalo bi malo vise da brinete,cuvate i volite ono sto je Vase.A JAT je srpski,tj Vas koliko i od tih nesretnika-radnika koji godinama muce muku sa partijskim funkcionerima na celu firme.Stalno pricate o Vasim davanjima ,kao poreskim obveznicima,za taj srpski JAT.U kojim Vi to uspesnim srpskim firmama radite,kolika je Vasa produktivnost i ko dotira Vase plate?Ne zelite ili necete da se setite JATa koji nijednog prekobrojnog putnika nije odbio za vreme sankcija kad druge kompanije nisu letele na ovim prostorima.Da li znate kako se zove kompanija koja je izvlacila nase Srbe iz Hrvatske i Bih kad je pocinjao gradjanski rat na tim podrucjima,nije Lufthansa.Nijednog trenutka se ne osvrcete na cinjenicu da je nesposobnost politicara,rasprodaja imovine,ustupanje linija Lufthansi za licni profit politicara a malu korist u odnosu na stetu koja je ucinjena JATu,neulaganja u obnovu flote koja je zastarela itd itd unistilo ovu nekad dobru firmu.Cekam ja pre 2 god JATov let za Beograd i vidim Lufthansa slavi 50 god postojanja.A JAT 90 god.Na kraju ko razume shvatice.Brazil igra bolji i lepsi fudbal od Srbije ali mi ipak navijamo za Srbiju.Pomognite svome bar moralnom podrskom.Ako ste nekad bili nervozni zbog kasnjenja,neadekvatne usluge ili neceg treceg...nije to zato sto je tako neko hteo nego zato sto je tako moralo biti iz vise razloga.Zasto ne uvedete ovde anketu da li zelimo mozda japansku vladu.Sigurno bi bila bolja od ove nase,ali onda nema ni drzave ni Vas dragi moji zemljaci.

New York

pre 14 godina

JAT je metafora domovine kojoj se vracate.Nemojte biti toliko zluradi,vratice vam se na slican nacin.Jer ono sto zelite drugima obicno vas zadesi.

ja

pre 14 godina

Jadno to taxi udruženje koje uđe u posao sa Jat-om. Proći će vrlo malo vremena i taxisti neće videti ni dinara od ovog posla. Ko će dati novac za ovaj posao samo da bi Jat opstao? Država, građani ?

poletarac

pre 14 godina

Ma samo da JAT-u krene, procvetace Srbija!Posto smo uspeli da odrzimo plate u toj firmi na "bednom" minimalcu,uspeli da dotiramo sicu da avioni budu u "savrsenom" stanju,ja sam siguran da ni jedan radnik u nekom drugom drzavnom preduzecu nece imati protiv da mu secnu od plate i za po sendvic i pice u tom besplatnom taksiju.

prevoznik

pre 14 godina

odgovor za Stojana,postovani putniče taxi iz Novog Sada do aerodroma kosta 3000 za 1-4 osobe ,a 5000 dinara kosta kombi za 8 osoba od NS-do aerodroma,tek da budeš informisan,ako ti je to puno ,predlažem da uložis 15-20000 evra u kombi i da voziš besplatno.Ja se bavim tim poslom i znam kakvu stoku od putnika vozim u novom mercedesu ,koji bi odmah da zapale cigaru,jedu cokolade,brisu ruke po presvlakama,polivaju sedista pivom i sokovima i sve to za 5000din.Da li je to posao ?

Zorule

pre 14 godina

Ako je najjevtiniji taksi 900din sto je 10EUR, a preveze se milion putnika, adv. Srdja ce nekome "uterati" 10 miliona evra, pitanje je koliki je "tal". Ono kako treba Jat da se vadi, to znaju i ptice na granama - nova flota, nize cene karata, i sve ono vec sto puta pominjano.

Tara

pre 14 godina

regionalni lideri?! ma idi, kakav Feniks! :)))))
bas ste u panici, pa srljate iz propasti u vecu! dzaba bilo konja vranih ...niko vise ne mora da leti sa vama! This is the end my ONLY air friend :)

Milos

pre 14 godina

Zanimljiva ideja. Bila bi i odlicna ideja da se radi o prvatnoj firmi koja je obezbedila investitore, pokazala im svoj plan razvoja kao i marketinske ideje da privuku putnike.
Ovako ostaje samo zanimljiva ideja koja se javila u DRZAVNOJ firmi koja posluje u minusu od kada znam za sebe i koja sada razvija kao neke ambiciozne planove, a sve to na grbaci poreskih obveznika. Pa dalmi zivimo u komunizmu ili u svetu otvorenog trzista na kome je jedina konstanta konkuracija.pitam se pitam...

Uprskaste ga

pre 14 godina

U, al ce da se pretrgnu! Pa sa 9801 i 9802 se moze stici na aerodrom iz bilo kog dela grada za 900 DINARA, sto je prava sitnica u odnosu na nebulozne cene njihovih karata za nikakvu uslugu! Pa jel oni misle da je neko lud da im da ponudu za prevoz, pa da mu oni kao "siguran platisa" plate kad mu padne na pamet, kao sto su JAT tehnici. Nego lepo neka skinu cene, najure visak radnika i pocnu da se ponasaju kao normalna kompanije, pa da razmotrimo da li cemo leteti sa njima, sad kada cemo imati izbor.

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Hehe,a kada budete sleteli svi taksiji koji treba da vas povezu uz pokazivanje JAT-ove karte su zauzeti a inda cete morati da prihvatite i da vas bude 3-e po taksiju pa onda prvo vozi jednog pa drugog pa obice ceo Bg dok doveze treceg kuci...:)Usput pusi u taksiju,prica o politici,zadnjem koji je najdalje mozda na kraju zatrazi i doplatu....

vanja

pre 14 godina

Uvek smisle nabesmisleniji nacin. A zasto jednostavno ne uvedete red ? kao da ne razmisljate kad smisljate ovakve akcije. Napisite FIKSNA cena do grada na milion mesta, uvedite telefon za reklamacije i izbacite olos koji radi na crno.

Deki

pre 14 godina

Opet lopovluk narodu ispred ociju.Ako i ovo dozvole-e pa stvarno...Neka asfaltiraju neku livadu jos negde u Batajnici pa nek budu lideri u okruzenju i nek naplacuju i takse i za razne gluposti....Svasta

Mrgud

pre 14 godina

Malo po malo, iz vazduha se spustamo na zemlju a onda ukidamo avioprevoz i nastavljamo samo po zemlji, regionu (citaj Beogradu, jer ionako Beograd je Srbija.....ima neko da je rekao Kosovo?). Narode, lepo smo vam rekli da hocemo da postajemo regionalni lider, da ali kao taxi kompanija, zato beogradski taksisti..cuvajte se :))

GMan

pre 14 godina

Ne razumem u cemu je problem? Meni ovo zvuci kao odlicna ideja. Uzimam svoj primer. Draze mi je da kada doletim u Beograd znam da imam besplatan taksi do kuce i ne moram da zovem nekoga da me ceka ili da se natezem za prevarantima koji rade na crno ispred aerodroma. Hocete da kazete da je bolje da izadjete iz zgrade gde vas salecu "crni" taksisti u koznacima i kada im kazete da idete do centra da vam odrede cenu tako sto vas smeknu od pete do glave ili da samo sednete, kazete destinaciju i uzivate. Ja ne podrzavam JAT u mnogim stvarima ali ovo je odlican potez.
Sto se tice komentara zasto samo Beogradjani, pa sacekajte malo. Hocete da voze 200 kilometara od Beograda pa onda oni koji zive 220 da kazu a mi? Pa onda da prosire na 220 a oni koji zive 250 da kazu a zasto smo mi diskriminisani? Polako, ako ovo zazivi siguran sam da ce se usluga prosiriti. Dajte im sansu, nije bas sve crno. Prestanite da budete veciti pesimisti.

tomig

pre 14 godina

Tu ce biti puno problema. Mnogo je bolje da JAT uzme na lizing 30-tak dacia logan karavan pa da to resava sam. Takodje, sta je sa putnicima van Beograda? JAT nije beogradska kompanija vec srpska, pa neka daju resenje i za Vojvodinu i Sumadiju, makar uz neku doplatu.

baki

pre 14 godina

Ne prestaju da guraju narodu prst u oko. Ionako svi imaju lose misljenje o JAT-u, sada se providno otkriva da JAT podrzava i druge monopoliste u obliku taxi sluzbe! Pazite narod im daje kredit (milione) za poslovanje, a oni od narodnih para...evo tebi 1000 din baksis za taxi, hvala sto letis s nama ti si skoro milioniti...

janos

pre 14 godina

Ovu budalastinu treba odmah zaustaviti, pre nego sto je pocela. Jasno mi je da niko u JAT-u nema pojma o marketingu, nije ni cudo, glavni predmet im je bio Odbrana i zastita. Ali da niko nema pojma sa elementarnom matematikom, to je tragikomicno. JAT je proslu godinu zavrsio sa 30 miliona evra gubitka, na milion putnika. Sada predlaze da preveze milion i po, uz pomoc marketinskog poteza zvanog:"hajde da poklonimo 30 miliona evra beogradskim taxistima".JAT se time pretvara u ustanovu socijalne pomoci taxistima, i prakticno se unapred obavezuje na gubitak od 60-90 miliona EVRA. .A ceo sistem je tako glupo smisljen da se vec sada smisljaju zloupotrebe legendarnih dimenzija. Molim svakoga ko ima telefonski broj ministra finansija i predsednika vlade da im javi sta ovi genijalci spremaju.

Don Kihot

pre 14 godina

Shvatam ideju - ponuda bolje usluge klijentima za iste pare.

Međutim, prvomi se ne sviđa diskriminacija putnika - onaj koji ide do grada dobija 600-1.000 din., onaj koji ide dalje od Beograda, ili na drugu stranu (čak bi neka destinacija mogla i biti bliža aerodromu od nekih delova Beograda), ne dobija ništa.
Drugo, operativno - ovo je potencijalno (skoro sigurno) veoma loše rešenje, a evo šta se odmah može primetiti:
1. Firma koja bude izabrana dobija monopol, tako da praktično može da radi šta hoće - vozači mogu da budu neljubazni, ne moraju uvek imati vozila na raspolaganju, itd.; naravno, može da postoji kontrola usluga od strane JAT-a, ali se zna kako to kod nas završava, a predstavljala bi dodatni posao i troškove za kojima sada nema potrebe.
2. Čovek sedne u taksi i ide do Novog Beograda - cena vožnje 600 din; drugi čovek ide do Mirijeva, Borče ili Kaluđerice - vožnja 1.000 din. Taksista im ne naplaćuje, a troškove vožnje naplaćuje od JAT-a. Šta ga sprečava da prikaže da je obojicu vozio do npr.Kaluđerice, tj. da naplati veće troškove? Pa neće valjda JAT da organizuje anketiranje putnika dokle će da se voze pre nego što sednu u taksi!? Potpuno mi je nejasno kako, tj. na osnovu čega bi JAT plaćao taksi udruženju ovu uslugu? Na potpis putnika taksisti ne bi trebalo računati, jer su ljudi spremni svašta da potpišu.

Slažem se sa komentarima u kojima se predlaže da aerodrom izda dozvole taksi udruženjima, za koje bi dobio i neke pare, a putnici bi dobili viši nivo usluge.

JAT od tog posla ne bi imao ništa, ali nema ni dodatne troškove. Ako već hoće da povećaju broj putnika, bolje da spuste cenu karte za 10 evra, nego da otvaraju prostor za prevare.

Molim b92 da ako je moguće proveri sa nadležnima u JAT-u kako su mislili da se ova usluga realizuje, te da im predoči sve rizike koje ona sobom nosi. Ako su pametni, mislim da će od ovoga da odustanu. Plašim se da je ovo neko smislio kao način za vađenje para iz JAT-a, te će verovatno zaista i potpisati ugovor.

milan-Nis

pre 14 godina

Alo ljudi,umesto sto raspisujete konkurse za besplatan taxi,kokice i sladoled,RASPISITE MEDJUNARODNI KONKURS,za GEN.MENADZERA JAT-a,posto vec nece niko da ga kupi,pa dajte coveku plato od MILION EVRA,ali AKO I SAMO AKO,JAT zavrsi godinu na NULI ILI DAJ BOZE NEKI EVRO PROFITA!
Ustedecete nama poreskim obveznicima ogroman novac i spreciti da neko jako taxi udruzenje opet korumpira dobrom kintom nekog iz vrha JATA!

Igor

pre 14 godina

Ma nemoj. A to sto godinama ona taxi mafija na aerodromu dere iste te putnike to ne vazi. A to je pre svega (ne)odgovornost aerodromskih valsti. Pih!

tatjana

pre 14 godina

Evo da ja nesto pojasnim: Nema besplatnog taksija ili zdravstvenog osiguranja. Ono se ODNEGDE mora platiti. Uzevsi u obzir da je Jat 'nacionalni' avio prevoznik, jel imate ideju ko ce to biti?

Stojan

pre 14 godina

U normalnim zemljama prevoz putnika od grada do aerodroma obavlja železnica ili metro. Na primer, ispod aerodroma u Cirihu ide podzemna zeleznica, a vozovi su toliko tačni da možete navijati sat po njima. U Srbiji, na primer, veza između Novog Sada i aerodroma Surčin uopšte ne postoji već morate platiti i do 3000 dinara za taksi. Nekada, u Jugoslaviji, je postojao JAT-ov autobus koji je prevozio putnike iz centra Novog Sada do aerodroma Surčin. Stvarno je žalosno da čovek koji ne živi u Beogradu, da bi došao do aerodroma treba da krene dan ranije ili da plati oko 50 evra za taksi.

sm

pre 14 godina

Ijao, kad cujem ono 'reginalni lider' meni se povraca. Izgleda da iz BG-a nista drugo ne mozemo cuti osim da su u svemu regionalni lideri. Pa kakav je to regionalni lider ako samo tu uslugu nudi na teritoriji grada BG-a?. Ali ako pod regionom podrazumevaju teritoriju od NS do Nisa i tu ce bitku uskoro izgubiti.

komarac

pre 14 godina

Radi se o 800-1000 dinara po voznji odnosno pricamo o 10€.
Bolje vam je da smanjite cijene i imate pune avione...
Kako i sama LH moze da ima u akciji 100€ kartu sa svim taksama iz Frankfurta za BEG a JAT ne moze?

Nenad

pre 14 godina

Da pokaze kartu!??!?! Ovo je stvarno budalastina... Znaci treba opet da imamo klasicne papirne karte da bi ovo funkcionisalo, a sve mislim da ce taxisti imati terminal na kom ce moci da ukucaju booking reference i verifikuju putovanje...

Sad su se setili da ulaze u aliansu? Gori pod nogama, a?

HobbyBobbyLobby

pre 14 godina

Kako besplatno?neko taxi uslugu platiti mora,to sigurno nece biti izabrano taxi udruzenje vec moze samo JAT njima placati za uslugu prevoza svojih putnika.JAT nema viska para zaradjenih od dobrog poslovanja nego ih dobija od drzve(nas poreskih obveznika) u vidu subvencija,a posto mu ni to sto dobija nije dovoljno da funkcionise znaci da ce za taxi prevoz dobiti jos vise (nasih) para,znaci nije besplatno.Ako zbog te usluge i poveca broj putnika opet nema logike jer nece sigurno povecati za toliko koliko ce vise para uzeti od drzave da ovakvu uslugu uspostavi.Druga varijanta je da poskupi karte da bi isplatio taxi usluge sto znaci da opet nije besplatno nego putnici samo placaju na drugom mestu,na mostu umesto cupriji tako reci. Na osnovu svega navedenog moze se lako zakljuciti da menadzment JAT-a nema veze sa poslom kojim se bavi,sa osnovama biznisa takodje,ili ih prosto nista i ne zanima posto plate primaju u svakom slucaju bez obzira na rezultate,a tu je i drzava(gradjani-ovce vesele) da izgubljeno ponovo nadoknadi.
Meni bi nekako logicnije bilo da drzava (gazda nas ovaca veselih i Jata i aerodroma) raspise konkurs za taxi udruzenje koje bi dobilo dozvolu da preuzima putnike sa dolaznog terminala,pa lepo svi automobili da budu isti i dobri,a taksisti uniformisani i ljubazni,pa da za tu dozvolu lepo plate aerodromu (drzavi-pastiru nasem),pa da to taxi udruzenje investira u nabavku vozila i usreci nekog dilera istih,zaposli mozda jos ljudi...a ko dolazi taxijem na aerodrom da izabere kojom ce taxi sluzbom doci na osnovu toga sta koja trzistu ima da ponudi...

Vesna

pre 14 godina

Boze, kakva glupost! Zamislite samo tu guzvu oko aerodroma i ovako ne moze da se prodje. A plus da pokazemo karte, pa zar taksista treba da gleda datume...

Nenad

pre 14 godina

Da pokaze kartu!??!?! Ovo je stvarno budalastina... Znaci treba opet da imamo klasicne papirne karte da bi ovo funkcionisalo, a sve mislim da ce taxisti imati terminal na kom ce moci da ukucaju booking reference i verifikuju putovanje...

Sad su se setili da ulaze u aliansu? Gori pod nogama, a?

sm

pre 14 godina

Ijao, kad cujem ono 'reginalni lider' meni se povraca. Izgleda da iz BG-a nista drugo ne mozemo cuti osim da su u svemu regionalni lideri. Pa kakav je to regionalni lider ako samo tu uslugu nudi na teritoriji grada BG-a?. Ali ako pod regionom podrazumevaju teritoriju od NS do Nisa i tu ce bitku uskoro izgubiti.

HobbyBobbyLobby

pre 14 godina

Kako besplatno?neko taxi uslugu platiti mora,to sigurno nece biti izabrano taxi udruzenje vec moze samo JAT njima placati za uslugu prevoza svojih putnika.JAT nema viska para zaradjenih od dobrog poslovanja nego ih dobija od drzve(nas poreskih obveznika) u vidu subvencija,a posto mu ni to sto dobija nije dovoljno da funkcionise znaci da ce za taxi prevoz dobiti jos vise (nasih) para,znaci nije besplatno.Ako zbog te usluge i poveca broj putnika opet nema logike jer nece sigurno povecati za toliko koliko ce vise para uzeti od drzave da ovakvu uslugu uspostavi.Druga varijanta je da poskupi karte da bi isplatio taxi usluge sto znaci da opet nije besplatno nego putnici samo placaju na drugom mestu,na mostu umesto cupriji tako reci. Na osnovu svega navedenog moze se lako zakljuciti da menadzment JAT-a nema veze sa poslom kojim se bavi,sa osnovama biznisa takodje,ili ih prosto nista i ne zanima posto plate primaju u svakom slucaju bez obzira na rezultate,a tu je i drzava(gradjani-ovce vesele) da izgubljeno ponovo nadoknadi.
Meni bi nekako logicnije bilo da drzava (gazda nas ovaca veselih i Jata i aerodroma) raspise konkurs za taxi udruzenje koje bi dobilo dozvolu da preuzima putnike sa dolaznog terminala,pa lepo svi automobili da budu isti i dobri,a taksisti uniformisani i ljubazni,pa da za tu dozvolu lepo plate aerodromu (drzavi-pastiru nasem),pa da to taxi udruzenje investira u nabavku vozila i usreci nekog dilera istih,zaposli mozda jos ljudi...a ko dolazi taxijem na aerodrom da izabere kojom ce taxi sluzbom doci na osnovu toga sta koja trzistu ima da ponudi...

tatjana

pre 14 godina

Evo da ja nesto pojasnim: Nema besplatnog taksija ili zdravstvenog osiguranja. Ono se ODNEGDE mora platiti. Uzevsi u obzir da je Jat 'nacionalni' avio prevoznik, jel imate ideju ko ce to biti?

komarac

pre 14 godina

Radi se o 800-1000 dinara po voznji odnosno pricamo o 10€.
Bolje vam je da smanjite cijene i imate pune avione...
Kako i sama LH moze da ima u akciji 100€ kartu sa svim taksama iz Frankfurta za BEG a JAT ne moze?

Stojan

pre 14 godina

U normalnim zemljama prevoz putnika od grada do aerodroma obavlja železnica ili metro. Na primer, ispod aerodroma u Cirihu ide podzemna zeleznica, a vozovi su toliko tačni da možete navijati sat po njima. U Srbiji, na primer, veza između Novog Sada i aerodroma Surčin uopšte ne postoji već morate platiti i do 3000 dinara za taksi. Nekada, u Jugoslaviji, je postojao JAT-ov autobus koji je prevozio putnike iz centra Novog Sada do aerodroma Surčin. Stvarno je žalosno da čovek koji ne živi u Beogradu, da bi došao do aerodroma treba da krene dan ranije ili da plati oko 50 evra za taksi.

milan-Nis

pre 14 godina

Alo ljudi,umesto sto raspisujete konkurse za besplatan taxi,kokice i sladoled,RASPISITE MEDJUNARODNI KONKURS,za GEN.MENADZERA JAT-a,posto vec nece niko da ga kupi,pa dajte coveku plato od MILION EVRA,ali AKO I SAMO AKO,JAT zavrsi godinu na NULI ILI DAJ BOZE NEKI EVRO PROFITA!
Ustedecete nama poreskim obveznicima ogroman novac i spreciti da neko jako taxi udruzenje opet korumpira dobrom kintom nekog iz vrha JATA!

baki

pre 14 godina

Ne prestaju da guraju narodu prst u oko. Ionako svi imaju lose misljenje o JAT-u, sada se providno otkriva da JAT podrzava i druge monopoliste u obliku taxi sluzbe! Pazite narod im daje kredit (milione) za poslovanje, a oni od narodnih para...evo tebi 1000 din baksis za taxi, hvala sto letis s nama ti si skoro milioniti...

GMan

pre 14 godina

Ne razumem u cemu je problem? Meni ovo zvuci kao odlicna ideja. Uzimam svoj primer. Draze mi je da kada doletim u Beograd znam da imam besplatan taksi do kuce i ne moram da zovem nekoga da me ceka ili da se natezem za prevarantima koji rade na crno ispred aerodroma. Hocete da kazete da je bolje da izadjete iz zgrade gde vas salecu "crni" taksisti u koznacima i kada im kazete da idete do centra da vam odrede cenu tako sto vas smeknu od pete do glave ili da samo sednete, kazete destinaciju i uzivate. Ja ne podrzavam JAT u mnogim stvarima ali ovo je odlican potez.
Sto se tice komentara zasto samo Beogradjani, pa sacekajte malo. Hocete da voze 200 kilometara od Beograda pa onda oni koji zive 220 da kazu a mi? Pa onda da prosire na 220 a oni koji zive 250 da kazu a zasto smo mi diskriminisani? Polako, ako ovo zazivi siguran sam da ce se usluga prosiriti. Dajte im sansu, nije bas sve crno. Prestanite da budete veciti pesimisti.

Don Kihot

pre 14 godina

Shvatam ideju - ponuda bolje usluge klijentima za iste pare.

Međutim, prvomi se ne sviđa diskriminacija putnika - onaj koji ide do grada dobija 600-1.000 din., onaj koji ide dalje od Beograda, ili na drugu stranu (čak bi neka destinacija mogla i biti bliža aerodromu od nekih delova Beograda), ne dobija ništa.
Drugo, operativno - ovo je potencijalno (skoro sigurno) veoma loše rešenje, a evo šta se odmah može primetiti:
1. Firma koja bude izabrana dobija monopol, tako da praktično može da radi šta hoće - vozači mogu da budu neljubazni, ne moraju uvek imati vozila na raspolaganju, itd.; naravno, može da postoji kontrola usluga od strane JAT-a, ali se zna kako to kod nas završava, a predstavljala bi dodatni posao i troškove za kojima sada nema potrebe.
2. Čovek sedne u taksi i ide do Novog Beograda - cena vožnje 600 din; drugi čovek ide do Mirijeva, Borče ili Kaluđerice - vožnja 1.000 din. Taksista im ne naplaćuje, a troškove vožnje naplaćuje od JAT-a. Šta ga sprečava da prikaže da je obojicu vozio do npr.Kaluđerice, tj. da naplati veće troškove? Pa neće valjda JAT da organizuje anketiranje putnika dokle će da se voze pre nego što sednu u taksi!? Potpuno mi je nejasno kako, tj. na osnovu čega bi JAT plaćao taksi udruženju ovu uslugu? Na potpis putnika taksisti ne bi trebalo računati, jer su ljudi spremni svašta da potpišu.

Slažem se sa komentarima u kojima se predlaže da aerodrom izda dozvole taksi udruženjima, za koje bi dobio i neke pare, a putnici bi dobili viši nivo usluge.

JAT od tog posla ne bi imao ništa, ali nema ni dodatne troškove. Ako već hoće da povećaju broj putnika, bolje da spuste cenu karte za 10 evra, nego da otvaraju prostor za prevare.

Molim b92 da ako je moguće proveri sa nadležnima u JAT-u kako su mislili da se ova usluga realizuje, te da im predoči sve rizike koje ona sobom nosi. Ako su pametni, mislim da će od ovoga da odustanu. Plašim se da je ovo neko smislio kao način za vađenje para iz JAT-a, te će verovatno zaista i potpisati ugovor.

janos

pre 14 godina

Ovu budalastinu treba odmah zaustaviti, pre nego sto je pocela. Jasno mi je da niko u JAT-u nema pojma o marketingu, nije ni cudo, glavni predmet im je bio Odbrana i zastita. Ali da niko nema pojma sa elementarnom matematikom, to je tragikomicno. JAT je proslu godinu zavrsio sa 30 miliona evra gubitka, na milion putnika. Sada predlaze da preveze milion i po, uz pomoc marketinskog poteza zvanog:"hajde da poklonimo 30 miliona evra beogradskim taxistima".JAT se time pretvara u ustanovu socijalne pomoci taxistima, i prakticno se unapred obavezuje na gubitak od 60-90 miliona EVRA. .A ceo sistem je tako glupo smisljen da se vec sada smisljaju zloupotrebe legendarnih dimenzija. Molim svakoga ko ima telefonski broj ministra finansija i predsednika vlade da im javi sta ovi genijalci spremaju.

tomig

pre 14 godina

Tu ce biti puno problema. Mnogo je bolje da JAT uzme na lizing 30-tak dacia logan karavan pa da to resava sam. Takodje, sta je sa putnicima van Beograda? JAT nije beogradska kompanija vec srpska, pa neka daju resenje i za Vojvodinu i Sumadiju, makar uz neku doplatu.

Deki

pre 14 godina

Opet lopovluk narodu ispred ociju.Ako i ovo dozvole-e pa stvarno...Neka asfaltiraju neku livadu jos negde u Batajnici pa nek budu lideri u okruzenju i nek naplacuju i takse i za razne gluposti....Svasta

Mrgud

pre 14 godina

Malo po malo, iz vazduha se spustamo na zemlju a onda ukidamo avioprevoz i nastavljamo samo po zemlji, regionu (citaj Beogradu, jer ionako Beograd je Srbija.....ima neko da je rekao Kosovo?). Narode, lepo smo vam rekli da hocemo da postajemo regionalni lider, da ali kao taxi kompanija, zato beogradski taksisti..cuvajte se :))

Igor

pre 14 godina

Ma nemoj. A to sto godinama ona taxi mafija na aerodromu dere iste te putnike to ne vazi. A to je pre svega (ne)odgovornost aerodromskih valsti. Pih!

Vesna

pre 14 godina

Boze, kakva glupost! Zamislite samo tu guzvu oko aerodroma i ovako ne moze da se prodje. A plus da pokazemo karte, pa zar taksista treba da gleda datume...

Zorule

pre 14 godina

Ako je najjevtiniji taksi 900din sto je 10EUR, a preveze se milion putnika, adv. Srdja ce nekome "uterati" 10 miliona evra, pitanje je koliki je "tal". Ono kako treba Jat da se vadi, to znaju i ptice na granama - nova flota, nize cene karata, i sve ono vec sto puta pominjano.

Uprskaste ga

pre 14 godina

U, al ce da se pretrgnu! Pa sa 9801 i 9802 se moze stici na aerodrom iz bilo kog dela grada za 900 DINARA, sto je prava sitnica u odnosu na nebulozne cene njihovih karata za nikakvu uslugu! Pa jel oni misle da je neko lud da im da ponudu za prevoz, pa da mu oni kao "siguran platisa" plate kad mu padne na pamet, kao sto su JAT tehnici. Nego lepo neka skinu cene, najure visak radnika i pocnu da se ponasaju kao normalna kompanije, pa da razmotrimo da li cemo leteti sa njima, sad kada cemo imati izbor.

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Hehe,a kada budete sleteli svi taksiji koji treba da vas povezu uz pokazivanje JAT-ove karte su zauzeti a inda cete morati da prihvatite i da vas bude 3-e po taksiju pa onda prvo vozi jednog pa drugog pa obice ceo Bg dok doveze treceg kuci...:)Usput pusi u taksiju,prica o politici,zadnjem koji je najdalje mozda na kraju zatrazi i doplatu....

Milos

pre 14 godina

Zanimljiva ideja. Bila bi i odlicna ideja da se radi o prvatnoj firmi koja je obezbedila investitore, pokazala im svoj plan razvoja kao i marketinske ideje da privuku putnike.
Ovako ostaje samo zanimljiva ideja koja se javila u DRZAVNOJ firmi koja posluje u minusu od kada znam za sebe i koja sada razvija kao neke ambiciozne planove, a sve to na grbaci poreskih obveznika. Pa dalmi zivimo u komunizmu ili u svetu otvorenog trzista na kome je jedina konstanta konkuracija.pitam se pitam...

putin vas gleda

pre 14 godina

Da li Vi dragi posetioci sajta B92 imate bilo koji komentar a da nije nepatriotski,maliciozan...To je Vasa nacionalna kompanija,srpska.Daleko od idealne,ali srpska.Nigde u svetu nema toliko animoziteta prema svemu sto je nacionalno.Da li Vas iko tera da putujete JATom?Vecina JATovih linija je pokrivena i drugim prevoziocima.Toliko ste zluradi i radujete se samo kad neko treba da propadne.Vi ste gradjani ove zemlje i trebalo bi malo vise da brinete,cuvate i volite ono sto je Vase.A JAT je srpski,tj Vas koliko i od tih nesretnika-radnika koji godinama muce muku sa partijskim funkcionerima na celu firme.Stalno pricate o Vasim davanjima ,kao poreskim obveznicima,za taj srpski JAT.U kojim Vi to uspesnim srpskim firmama radite,kolika je Vasa produktivnost i ko dotira Vase plate?Ne zelite ili necete da se setite JATa koji nijednog prekobrojnog putnika nije odbio za vreme sankcija kad druge kompanije nisu letele na ovim prostorima.Da li znate kako se zove kompanija koja je izvlacila nase Srbe iz Hrvatske i Bih kad je pocinjao gradjanski rat na tim podrucjima,nije Lufthansa.Nijednog trenutka se ne osvrcete na cinjenicu da je nesposobnost politicara,rasprodaja imovine,ustupanje linija Lufthansi za licni profit politicara a malu korist u odnosu na stetu koja je ucinjena JATu,neulaganja u obnovu flote koja je zastarela itd itd unistilo ovu nekad dobru firmu.Cekam ja pre 2 god JATov let za Beograd i vidim Lufthansa slavi 50 god postojanja.A JAT 90 god.Na kraju ko razume shvatice.Brazil igra bolji i lepsi fudbal od Srbije ali mi ipak navijamo za Srbiju.Pomognite svome bar moralnom podrskom.Ako ste nekad bili nervozni zbog kasnjenja,neadekvatne usluge ili neceg treceg...nije to zato sto je tako neko hteo nego zato sto je tako moralo biti iz vise razloga.Zasto ne uvedete ovde anketu da li zelimo mozda japansku vladu.Sigurno bi bila bolja od ove nase,ali onda nema ni drzave ni Vas dragi moji zemljaci.

prevoznik

pre 14 godina

odgovor za Stojana,postovani putniče taxi iz Novog Sada do aerodroma kosta 3000 za 1-4 osobe ,a 5000 dinara kosta kombi za 8 osoba od NS-do aerodroma,tek da budeš informisan,ako ti je to puno ,predlažem da uložis 15-20000 evra u kombi i da voziš besplatno.Ja se bavim tim poslom i znam kakvu stoku od putnika vozim u novom mercedesu ,koji bi odmah da zapale cigaru,jedu cokolade,brisu ruke po presvlakama,polivaju sedista pivom i sokovima i sve to za 5000din.Da li je to posao ?

New York

pre 14 godina

JAT je metafora domovine kojoj se vracate.Nemojte biti toliko zluradi,vratice vam se na slican nacin.Jer ono sto zelite drugima obicno vas zadesi.

vanja

pre 14 godina

Uvek smisle nabesmisleniji nacin. A zasto jednostavno ne uvedete red ? kao da ne razmisljate kad smisljate ovakve akcije. Napisite FIKSNA cena do grada na milion mesta, uvedite telefon za reklamacije i izbacite olos koji radi na crno.

poletarac

pre 14 godina

Ma samo da JAT-u krene, procvetace Srbija!Posto smo uspeli da odrzimo plate u toj firmi na "bednom" minimalcu,uspeli da dotiramo sicu da avioni budu u "savrsenom" stanju,ja sam siguran da ni jedan radnik u nekom drugom drzavnom preduzecu nece imati protiv da mu secnu od plate i za po sendvic i pice u tom besplatnom taksiju.

Tara

pre 14 godina

regionalni lideri?! ma idi, kakav Feniks! :)))))
bas ste u panici, pa srljate iz propasti u vecu! dzaba bilo konja vranih ...niko vise ne mora da leti sa vama! This is the end my ONLY air friend :)

ja

pre 14 godina

Jadno to taxi udruženje koje uđe u posao sa Jat-om. Proći će vrlo malo vremena i taxisti neće videti ni dinara od ovog posla. Ko će dati novac za ovaj posao samo da bi Jat opstao? Država, građani ?

GMan

pre 14 godina

Ne razumem u cemu je problem? Meni ovo zvuci kao odlicna ideja. Uzimam svoj primer. Draze mi je da kada doletim u Beograd znam da imam besplatan taksi do kuce i ne moram da zovem nekoga da me ceka ili da se natezem za prevarantima koji rade na crno ispred aerodroma. Hocete da kazete da je bolje da izadjete iz zgrade gde vas salecu "crni" taksisti u koznacima i kada im kazete da idete do centra da vam odrede cenu tako sto vas smeknu od pete do glave ili da samo sednete, kazete destinaciju i uzivate. Ja ne podrzavam JAT u mnogim stvarima ali ovo je odlican potez.
Sto se tice komentara zasto samo Beogradjani, pa sacekajte malo. Hocete da voze 200 kilometara od Beograda pa onda oni koji zive 220 da kazu a mi? Pa onda da prosire na 220 a oni koji zive 250 da kazu a zasto smo mi diskriminisani? Polako, ako ovo zazivi siguran sam da ce se usluga prosiriti. Dajte im sansu, nije bas sve crno. Prestanite da budete veciti pesimisti.

janos

pre 14 godina

Ovu budalastinu treba odmah zaustaviti, pre nego sto je pocela. Jasno mi je da niko u JAT-u nema pojma o marketingu, nije ni cudo, glavni predmet im je bio Odbrana i zastita. Ali da niko nema pojma sa elementarnom matematikom, to je tragikomicno. JAT je proslu godinu zavrsio sa 30 miliona evra gubitka, na milion putnika. Sada predlaze da preveze milion i po, uz pomoc marketinskog poteza zvanog:"hajde da poklonimo 30 miliona evra beogradskim taxistima".JAT se time pretvara u ustanovu socijalne pomoci taxistima, i prakticno se unapred obavezuje na gubitak od 60-90 miliona EVRA. .A ceo sistem je tako glupo smisljen da se vec sada smisljaju zloupotrebe legendarnih dimenzija. Molim svakoga ko ima telefonski broj ministra finansija i predsednika vlade da im javi sta ovi genijalci spremaju.

Vesna

pre 14 godina

Boze, kakva glupost! Zamislite samo tu guzvu oko aerodroma i ovako ne moze da se prodje. A plus da pokazemo karte, pa zar taksista treba da gleda datume...

Nenad

pre 14 godina

Da pokaze kartu!??!?! Ovo je stvarno budalastina... Znaci treba opet da imamo klasicne papirne karte da bi ovo funkcionisalo, a sve mislim da ce taxisti imati terminal na kom ce moci da ukucaju booking reference i verifikuju putovanje...

Sad su se setili da ulaze u aliansu? Gori pod nogama, a?

sm

pre 14 godina

Ijao, kad cujem ono 'reginalni lider' meni se povraca. Izgleda da iz BG-a nista drugo ne mozemo cuti osim da su u svemu regionalni lideri. Pa kakav je to regionalni lider ako samo tu uslugu nudi na teritoriji grada BG-a?. Ali ako pod regionom podrazumevaju teritoriju od NS do Nisa i tu ce bitku uskoro izgubiti.

baki

pre 14 godina

Ne prestaju da guraju narodu prst u oko. Ionako svi imaju lose misljenje o JAT-u, sada se providno otkriva da JAT podrzava i druge monopoliste u obliku taxi sluzbe! Pazite narod im daje kredit (milione) za poslovanje, a oni od narodnih para...evo tebi 1000 din baksis za taxi, hvala sto letis s nama ti si skoro milioniti...

komarac

pre 14 godina

Radi se o 800-1000 dinara po voznji odnosno pricamo o 10€.
Bolje vam je da smanjite cijene i imate pune avione...
Kako i sama LH moze da ima u akciji 100€ kartu sa svim taksama iz Frankfurta za BEG a JAT ne moze?

milan-Nis

pre 14 godina

Alo ljudi,umesto sto raspisujete konkurse za besplatan taxi,kokice i sladoled,RASPISITE MEDJUNARODNI KONKURS,za GEN.MENADZERA JAT-a,posto vec nece niko da ga kupi,pa dajte coveku plato od MILION EVRA,ali AKO I SAMO AKO,JAT zavrsi godinu na NULI ILI DAJ BOZE NEKI EVRO PROFITA!
Ustedecete nama poreskim obveznicima ogroman novac i spreciti da neko jako taxi udruzenje opet korumpira dobrom kintom nekog iz vrha JATA!

Tara

pre 14 godina

regionalni lideri?! ma idi, kakav Feniks! :)))))
bas ste u panici, pa srljate iz propasti u vecu! dzaba bilo konja vranih ...niko vise ne mora da leti sa vama! This is the end my ONLY air friend :)

Deki

pre 14 godina

Opet lopovluk narodu ispred ociju.Ako i ovo dozvole-e pa stvarno...Neka asfaltiraju neku livadu jos negde u Batajnici pa nek budu lideri u okruzenju i nek naplacuju i takse i za razne gluposti....Svasta

poletarac

pre 14 godina

Ma samo da JAT-u krene, procvetace Srbija!Posto smo uspeli da odrzimo plate u toj firmi na "bednom" minimalcu,uspeli da dotiramo sicu da avioni budu u "savrsenom" stanju,ja sam siguran da ni jedan radnik u nekom drugom drzavnom preduzecu nece imati protiv da mu secnu od plate i za po sendvic i pice u tom besplatnom taksiju.

HobbyBobbyLobby

pre 14 godina

Kako besplatno?neko taxi uslugu platiti mora,to sigurno nece biti izabrano taxi udruzenje vec moze samo JAT njima placati za uslugu prevoza svojih putnika.JAT nema viska para zaradjenih od dobrog poslovanja nego ih dobija od drzve(nas poreskih obveznika) u vidu subvencija,a posto mu ni to sto dobija nije dovoljno da funkcionise znaci da ce za taxi prevoz dobiti jos vise (nasih) para,znaci nije besplatno.Ako zbog te usluge i poveca broj putnika opet nema logike jer nece sigurno povecati za toliko koliko ce vise para uzeti od drzave da ovakvu uslugu uspostavi.Druga varijanta je da poskupi karte da bi isplatio taxi usluge sto znaci da opet nije besplatno nego putnici samo placaju na drugom mestu,na mostu umesto cupriji tako reci. Na osnovu svega navedenog moze se lako zakljuciti da menadzment JAT-a nema veze sa poslom kojim se bavi,sa osnovama biznisa takodje,ili ih prosto nista i ne zanima posto plate primaju u svakom slucaju bez obzira na rezultate,a tu je i drzava(gradjani-ovce vesele) da izgubljeno ponovo nadoknadi.
Meni bi nekako logicnije bilo da drzava (gazda nas ovaca veselih i Jata i aerodroma) raspise konkurs za taxi udruzenje koje bi dobilo dozvolu da preuzima putnike sa dolaznog terminala,pa lepo svi automobili da budu isti i dobri,a taksisti uniformisani i ljubazni,pa da za tu dozvolu lepo plate aerodromu (drzavi-pastiru nasem),pa da to taxi udruzenje investira u nabavku vozila i usreci nekog dilera istih,zaposli mozda jos ljudi...a ko dolazi taxijem na aerodrom da izabere kojom ce taxi sluzbom doci na osnovu toga sta koja trzistu ima da ponudi...

Stojan

pre 14 godina

U normalnim zemljama prevoz putnika od grada do aerodroma obavlja železnica ili metro. Na primer, ispod aerodroma u Cirihu ide podzemna zeleznica, a vozovi su toliko tačni da možete navijati sat po njima. U Srbiji, na primer, veza između Novog Sada i aerodroma Surčin uopšte ne postoji već morate platiti i do 3000 dinara za taksi. Nekada, u Jugoslaviji, je postojao JAT-ov autobus koji je prevozio putnike iz centra Novog Sada do aerodroma Surčin. Stvarno je žalosno da čovek koji ne živi u Beogradu, da bi došao do aerodroma treba da krene dan ranije ili da plati oko 50 evra za taksi.

Don Kihot

pre 14 godina

Shvatam ideju - ponuda bolje usluge klijentima za iste pare.

Međutim, prvomi se ne sviđa diskriminacija putnika - onaj koji ide do grada dobija 600-1.000 din., onaj koji ide dalje od Beograda, ili na drugu stranu (čak bi neka destinacija mogla i biti bliža aerodromu od nekih delova Beograda), ne dobija ništa.
Drugo, operativno - ovo je potencijalno (skoro sigurno) veoma loše rešenje, a evo šta se odmah može primetiti:
1. Firma koja bude izabrana dobija monopol, tako da praktično može da radi šta hoće - vozači mogu da budu neljubazni, ne moraju uvek imati vozila na raspolaganju, itd.; naravno, može da postoji kontrola usluga od strane JAT-a, ali se zna kako to kod nas završava, a predstavljala bi dodatni posao i troškove za kojima sada nema potrebe.
2. Čovek sedne u taksi i ide do Novog Beograda - cena vožnje 600 din; drugi čovek ide do Mirijeva, Borče ili Kaluđerice - vožnja 1.000 din. Taksista im ne naplaćuje, a troškove vožnje naplaćuje od JAT-a. Šta ga sprečava da prikaže da je obojicu vozio do npr.Kaluđerice, tj. da naplati veće troškove? Pa neće valjda JAT da organizuje anketiranje putnika dokle će da se voze pre nego što sednu u taksi!? Potpuno mi je nejasno kako, tj. na osnovu čega bi JAT plaćao taksi udruženju ovu uslugu? Na potpis putnika taksisti ne bi trebalo računati, jer su ljudi spremni svašta da potpišu.

Slažem se sa komentarima u kojima se predlaže da aerodrom izda dozvole taksi udruženjima, za koje bi dobio i neke pare, a putnici bi dobili viši nivo usluge.

JAT od tog posla ne bi imao ništa, ali nema ni dodatne troškove. Ako već hoće da povećaju broj putnika, bolje da spuste cenu karte za 10 evra, nego da otvaraju prostor za prevare.

Molim b92 da ako je moguće proveri sa nadležnima u JAT-u kako su mislili da se ova usluga realizuje, te da im predoči sve rizike koje ona sobom nosi. Ako su pametni, mislim da će od ovoga da odustanu. Plašim se da je ovo neko smislio kao način za vađenje para iz JAT-a, te će verovatno zaista i potpisati ugovor.

tatjana

pre 14 godina

Evo da ja nesto pojasnim: Nema besplatnog taksija ili zdravstvenog osiguranja. Ono se ODNEGDE mora platiti. Uzevsi u obzir da je Jat 'nacionalni' avio prevoznik, jel imate ideju ko ce to biti?

tomig

pre 14 godina

Tu ce biti puno problema. Mnogo je bolje da JAT uzme na lizing 30-tak dacia logan karavan pa da to resava sam. Takodje, sta je sa putnicima van Beograda? JAT nije beogradska kompanija vec srpska, pa neka daju resenje i za Vojvodinu i Sumadiju, makar uz neku doplatu.

ja

pre 14 godina

Jadno to taxi udruženje koje uđe u posao sa Jat-om. Proći će vrlo malo vremena i taxisti neće videti ni dinara od ovog posla. Ko će dati novac za ovaj posao samo da bi Jat opstao? Država, građani ?

Mrgud

pre 14 godina

Malo po malo, iz vazduha se spustamo na zemlju a onda ukidamo avioprevoz i nastavljamo samo po zemlji, regionu (citaj Beogradu, jer ionako Beograd je Srbija.....ima neko da je rekao Kosovo?). Narode, lepo smo vam rekli da hocemo da postajemo regionalni lider, da ali kao taxi kompanija, zato beogradski taksisti..cuvajte se :))

Uprskaste ga

pre 14 godina

U, al ce da se pretrgnu! Pa sa 9801 i 9802 se moze stici na aerodrom iz bilo kog dela grada za 900 DINARA, sto je prava sitnica u odnosu na nebulozne cene njihovih karata za nikakvu uslugu! Pa jel oni misle da je neko lud da im da ponudu za prevoz, pa da mu oni kao "siguran platisa" plate kad mu padne na pamet, kao sto su JAT tehnici. Nego lepo neka skinu cene, najure visak radnika i pocnu da se ponasaju kao normalna kompanije, pa da razmotrimo da li cemo leteti sa njima, sad kada cemo imati izbor.

Milos

pre 14 godina

Zanimljiva ideja. Bila bi i odlicna ideja da se radi o prvatnoj firmi koja je obezbedila investitore, pokazala im svoj plan razvoja kao i marketinske ideje da privuku putnike.
Ovako ostaje samo zanimljiva ideja koja se javila u DRZAVNOJ firmi koja posluje u minusu od kada znam za sebe i koja sada razvija kao neke ambiciozne planove, a sve to na grbaci poreskih obveznika. Pa dalmi zivimo u komunizmu ili u svetu otvorenog trzista na kome je jedina konstanta konkuracija.pitam se pitam...

putin vas gleda

pre 14 godina

Da li Vi dragi posetioci sajta B92 imate bilo koji komentar a da nije nepatriotski,maliciozan...To je Vasa nacionalna kompanija,srpska.Daleko od idealne,ali srpska.Nigde u svetu nema toliko animoziteta prema svemu sto je nacionalno.Da li Vas iko tera da putujete JATom?Vecina JATovih linija je pokrivena i drugim prevoziocima.Toliko ste zluradi i radujete se samo kad neko treba da propadne.Vi ste gradjani ove zemlje i trebalo bi malo vise da brinete,cuvate i volite ono sto je Vase.A JAT je srpski,tj Vas koliko i od tih nesretnika-radnika koji godinama muce muku sa partijskim funkcionerima na celu firme.Stalno pricate o Vasim davanjima ,kao poreskim obveznicima,za taj srpski JAT.U kojim Vi to uspesnim srpskim firmama radite,kolika je Vasa produktivnost i ko dotira Vase plate?Ne zelite ili necete da se setite JATa koji nijednog prekobrojnog putnika nije odbio za vreme sankcija kad druge kompanije nisu letele na ovim prostorima.Da li znate kako se zove kompanija koja je izvlacila nase Srbe iz Hrvatske i Bih kad je pocinjao gradjanski rat na tim podrucjima,nije Lufthansa.Nijednog trenutka se ne osvrcete na cinjenicu da je nesposobnost politicara,rasprodaja imovine,ustupanje linija Lufthansi za licni profit politicara a malu korist u odnosu na stetu koja je ucinjena JATu,neulaganja u obnovu flote koja je zastarela itd itd unistilo ovu nekad dobru firmu.Cekam ja pre 2 god JATov let za Beograd i vidim Lufthansa slavi 50 god postojanja.A JAT 90 god.Na kraju ko razume shvatice.Brazil igra bolji i lepsi fudbal od Srbije ali mi ipak navijamo za Srbiju.Pomognite svome bar moralnom podrskom.Ako ste nekad bili nervozni zbog kasnjenja,neadekvatne usluge ili neceg treceg...nije to zato sto je tako neko hteo nego zato sto je tako moralo biti iz vise razloga.Zasto ne uvedete ovde anketu da li zelimo mozda japansku vladu.Sigurno bi bila bolja od ove nase,ali onda nema ni drzave ni Vas dragi moji zemljaci.

Igor

pre 14 godina

Ma nemoj. A to sto godinama ona taxi mafija na aerodromu dere iste te putnike to ne vazi. A to je pre svega (ne)odgovornost aerodromskih valsti. Pih!

vanja

pre 14 godina

Uvek smisle nabesmisleniji nacin. A zasto jednostavno ne uvedete red ? kao da ne razmisljate kad smisljate ovakve akcije. Napisite FIKSNA cena do grada na milion mesta, uvedite telefon za reklamacije i izbacite olos koji radi na crno.

D.Savic,Paris

pre 14 godina

Hehe,a kada budete sleteli svi taksiji koji treba da vas povezu uz pokazivanje JAT-ove karte su zauzeti a inda cete morati da prihvatite i da vas bude 3-e po taksiju pa onda prvo vozi jednog pa drugog pa obice ceo Bg dok doveze treceg kuci...:)Usput pusi u taksiju,prica o politici,zadnjem koji je najdalje mozda na kraju zatrazi i doplatu....

Zorule

pre 14 godina

Ako je najjevtiniji taksi 900din sto je 10EUR, a preveze se milion putnika, adv. Srdja ce nekome "uterati" 10 miliona evra, pitanje je koliki je "tal". Ono kako treba Jat da se vadi, to znaju i ptice na granama - nova flota, nize cene karata, i sve ono vec sto puta pominjano.

prevoznik

pre 14 godina

odgovor za Stojana,postovani putniče taxi iz Novog Sada do aerodroma kosta 3000 za 1-4 osobe ,a 5000 dinara kosta kombi za 8 osoba od NS-do aerodroma,tek da budeš informisan,ako ti je to puno ,predlažem da uložis 15-20000 evra u kombi i da voziš besplatno.Ja se bavim tim poslom i znam kakvu stoku od putnika vozim u novom mercedesu ,koji bi odmah da zapale cigaru,jedu cokolade,brisu ruke po presvlakama,polivaju sedista pivom i sokovima i sve to za 5000din.Da li je to posao ?

New York

pre 14 godina

JAT je metafora domovine kojoj se vracate.Nemojte biti toliko zluradi,vratice vam se na slican nacin.Jer ono sto zelite drugima obicno vas zadesi.